Putovanja| Sport| Zabava

US Open 2011: Ana Ivanovic: "Jako puno mogu da napredujem"

Nikola Olić RSS / 05.09.2011. u 23:12

Ana Ivanovic se na konferenciji za stampu posle poraza od Serene Vilijams (6-3, 6-4) kao i uvek pojavila nasmejanog lica i na pitanja odgovarala mirno i detaljno. Nasih novinara je iz dana u dan sve vise, te smo umesto obicajenog okupljanja oko njenog mikrofona ovog puta svi ostali na svojim sedistima i odatle postavljali pitanja.

 Da li osecas da si propustila veliku priliku sa brejk loptom koju si imala i koju nisi iskoristila?

"Sigurno je da je to bio tezak momenat, ali mislim da taj brejk poen nije bila prekretnica zato sto je i ona dobro odigrala taj poen, i dobro je odservirala da drzi servis u tom momentu, ali malo sam razocarana sto sam u narednom gemu napravila tri duple greske. Bilo je jako tesko servirati, cak je i ona imala problema sa servisom zbog vetra, tako da necu sebe mnogo kritikujem jer mislim da sam dala dobar mec i uprkos svemu sam i dalje imala sansu.

Da li si mozda igrala previse agresivno, buduci da si imala veliki broj neiznudjenih gresaka?

"Znam da moram da budem agresivna. I na pocetku meca sam probala par puta da spustim ritam, ali sam se jako tesko skoncentrisala zbog vetra tako da kad sam udarala bilo mi je nekako lakse i osecala sam se sigurnije i osecala sam da tako mogu vise da stavim pritisak i nju nateram da napravi neke greske i da ona bude agresivinija. Tako da ce ta igra uvek prouzrokovati vise gresaka ali i dosta dobrih poena i gemova."

Koliko je vetar bio faktor veceras?

"Skroz je menja pravac a i bio je na momente vrlo jak. Desavalo mi se da izbacim lopticu i da u tom momentu naidje vetar i skroz je odnese. Bukvalno se vrtlog pravio na centralnom terenu."

Koliko mesta imas za napredak u svojoj igri?

"Imam osecaj da jos jako puno mogu da napredujem zato sto je ovo sklapanje malih kockica na koje jos ima puno da se dogradi, i fizicka priprema, i udarci, i servis. Vidim da postoji mesta za napredak, a vec sam na nivou da mogu da igram sa najboljim igracicama."

Da li mozes da nam kazes za koga navijas ukoliko se u sledecem kolu nadju Novak i Janko?

"To je kao da pitate da li vise volite mamu ili tatu. Sigurno da je to tesko, nadam se da ce biti dobar mec, ko god da pobedi. "

Cime si najvise zadovoljno na US Openu, ukljucujuci i ovaj mec danas?

"Mislim agresivnom igrom i da se izvlacim na forhend i da malo vise dominiram sa te strane."

 



Komentari (5)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 23:59 05.09.2011

1. Tata Serena

Dakle
Mama Serena bi mogla ravnopravno
da se bori u reketu sa francuskim kosarkasima,
a kamoli protiv prenemažljive Ane naše :)
Zbači, dete je uradilo kol'ko je moglo ..
abrasax abrasax 00:29 06.09.2011

Re: 1. Tata Serena

Znam da moram da budem agresivna. I na pocetku meca sam probala par puta da spustim ritam, ali sam se jako tesko skoncentrisala zbog vetra tako da kad sam udarala bilo mi je nekako lakse i osecala sam se sigurnije i osecala sam da tako mogu vise da stavim pritisak i nju nateram da napravi neke greske i da ona bude agresivinija. Tako da ce ta igra uvek prouzrokovati vise gresaka ali i dosta dobrih poena i gemova."


Ko zanemaruje taktiku i igra za raju...
Meni je Ana simpatična. Sigurna sam da će njena prisebnost doneti rezulate. Ovo objašnjenje to pokazuje. Bila je dosta osetljiva na poraze pre ovoga.
blogov_kolac blogov_kolac 11:22 06.09.2011

lepo lice Srbije


Ana je osvajala Pariz, igrala finale Melburna i polufinale Vimbldona, ali u Njujorku nikako da dodje makar do cetvrtfinala. Evo drugu sezonu zaredom ispada u osmini finala protiv teniserke koju su jos pre pocetka turnira svi videli sa trofejem (prosle godine to je bila Klajsters). Dakle jos odmah posle zreba koji ju je gurnuo u istu osminu sa velikom Serenom bilo je jasno da ni ove godine nece biti za Anu nekog narocitog rezultata na US Openu, sto je velika steta jer je konacno upristojila svoju igru ove za nju katastrofalne sezone, tako da je jedina uteha to sto je bar pokazala da je na dobrom putu.

Iako tek 16ti nosilac Ivanovic je sve svoje meceve igrala na njujorskom centralnom terenu (pre Serene protivnice su joj bile ruska kvalifikantkinja i americka tinejdzerka izvan TOP100) sto je jos jedan od pokazatelja da bez obzira na svu njenu krizu koja je vec visegodisnja, "svetska a nasa" Ana je i dalje jedna od 5-6 najvecih zvezdi zenskog tenisa (kod zena to automatski znaci i jedna od 10ak najvecih zvezdi zenskog sporta uopste, jer je po pitanju globalne pracenosti i popularnosti tenis u zenskom sportu ono sto su fudbal, kosarka, hokej, F1 i tenis ZAJEDNO u muskom!), i uz Novaka Djokovica je nas najbolji ambasador u svetu - ma kako ta fraza zvucala otrcano. Tajna njenog ekstremno pozitivnog imidza i globalne popularnoosti cak i kada su je rezultati potpuno napustili nije samo u ociglednoj cinjenici da je jedna od najlepsih sportiskinja (u istoriji), vec i u njenim manirima, harizmi, pozitivizmu, sveukupnom ponasanju i drzanju. Znaci ne samo da bi svako pozeleo da ima takvu devojku & snajku, nego i takvu sestru, takvu cerku, takvu unuku... pa ne cudi da je npr svoj najveci sponzorski ugovor (tzv dozivotni sa Adidasom) ona potpisala na vrhuncu svoje igracke krize prosle godine, i to za vreme velike svetske ekonomske krize i kao najmladji sportista koji je ikada sa Adidasom sklopio tu vrstu ugovora ("dozivotni" ). Namerno (savrsenom) imidzu mlade Ivanoviceve posvecujem ovoliku paznju, posto je ovo ipak prevashodno politicki blog, a sve zbog onoga sto se sa imidzom Srbije desava zadnjih cetvrt veka - jeste da je bilo nepravdi, i da smo slabo poznavali neke trikove, ali u osnovi svega i kod imidza je ipak ona narodna "kako sejes, tako zanjes"...
Kazezoze Kazezoze 12:36 06.09.2011

Re: lepo lice Srbije

Namerno (savrsenom) imidzu mlade Ivanoviceve posvecujem ovoliku paznju, posto je ovo ipak prevashodno politicki blog, a sve zbog onoga sto se sa imidzom Srbije desava zadnjih cetvrt veka - jeste da je bilo nepravdi, i da smo slabo poznavali neke trikove, ali u osnovi svega i kod imidza je ipak ona narodna "kako sejes, tako zanjes"...

ovo nije politički blog nego sportski, mada ti vidiš sve kao politiku pa su ti takvi i čaršafi koje postireš.
otrezni se čoveče, nije sve politika i nemoj svaki blog da usmrđuješ svojim političkim govnima.
blogov_kolac blogov_kolac 15:03 06.09.2011

Re: lepo lice Srbije

Kazezoze

ovo nije politički blog nego sportski, mada ti vidiš sve kao politiku pa su ti takvi i čaršafi koje postireš.
otrezni se čoveče, nije sve politika i nemoj svaki blog da usmrđuješ svojim političkim govnima.
Kada smo vec kod pića, kazi mi, ali iskreno... koliko covek mora da popije pa da ne prepozna da se konstatacija posto je ovo ipak prevashodno politicki blog odnosi na blog-b92 u celini, a ne na ovaj stenogram intervjua Ane Ivanovic za domace novinare posle jucerasnjeg meca u koji imamo uvid zahvaljujuci g.Nikoli Olicu koji nam ga je preneo???

Svojim stilom i nacinom komuniciranja Ana Ivanovic je simbol jedne drugacije Srbije u odnosu na onu koju si ti uspeo dostojno da reprezentujes sa samo dve (pri)prosto prosirene recenice, tako da si mi ustvari napravio uslugu sto si (zbog previse pića?) prosuo peglu po mome čaršafu, pa je moje malo skretanje na temu dobrog/loseg imidza dodatno opravdano.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana