Putovanja| Sport| Zabava

US Open: Tipsarevic: "Noletov return najvise napredovao"

Nikola Olić RSS / 09.09.2011. u 02:17

janko_cetvrt.jpg

Svaki mec koji pocne sa rezultatom 7-6, 6-7 obicno puno obecava. Susret Janka Tipsarevica i Novaka Djokovica poceo je upravo tako ali se nazalost zavrsio Jankovim predavanjem meca, zbog povrede zadnje loze. Aplauz publike u toku Jankovog izlazenja sa terena trajao je dovoljno dugo da je razgovor izmedju Novaka i Bred Gilberta na centralnom terenu morao da priceka nekoliko trenutaka. Ubrzo posle tog toplog pozdrava Njujorske publike, Janko se pojavio na konferenciji za stampu prepunoj domacih i stranih novinara.

 - Kako se osecas posle meca?

Jako sam se lose osecao posle meca. Krivo mi je sto sam izgubio. Osecam da sazrevam kao igrac, iako je Nole najbolji igrac na svetu i ima najbolju godinu na svetu. Krivo mi je sto sam izgubio i jos vise mi je krivo sto sam predao. Mislim da nije povreda neka velika pa da moram da pauziram mesec dana.

- Novak je rekao posle meca da si ti zasluzio da uzmes prva dva seta. Da li osecas da si propustio veliku priliku?

Prvi set je bio dosta ravnopravan. Ja sam imao sansu da sam uzeo rani brejk, on je vratio brejk i posle vodio 5:2. Onda sam odigrao nekoliko dobrih gemova tako da mislim da je bio dosta ravnopravan set. I on je imao svoje sanse, i ja sam imao svoje sanse. Taj brejk je bio realan nacin da se to odlucio. Da sam dobio prvi set i da sam onda dobio drugi set, mozda bi nesto moglo da se desi. Ali sa ovakvom nogom ne znam da li bi mogao da pariram Noletu. Igram tenis na jako visokom nivou, i jako je tesko pratiti njega kao igraca. Decko skoro da ne pravi greske uopste.

- Da li te je Nole negde iznenadio veceras, bez obrzira sto se tako dobro poznajete?

Nije. Trenirao sam dosta sa njim u toku cele karijere. Gledam njegove meceve preko TVa i vidim da je on drugaciji igrac no sto je ranije bio. Ono gde je on najvise napredovao, osim mentalne sigurnosti, je return. Ako ima loptu na reketu, on je vrati u teren i mora da se igra poen. Jako je tesko dobijati lake poene od njega na servisu. Mislim da je to neverovatno napredovao. I onda kad nisam mogao da serviram, to je bio definitivan kraj.

- Da li ti je ovakav kraj pokvario inace fantastican US Open?

Jako mi je krivo sto sam predao Novaku. Da sam predao nekom drugom, ne bi mi bilo toliko krivo. Ali u ponedeljak cu imati najbolji rejting u karijeri, u zavisnosti kako Rodik prodje, tako da je bila uspesna turneja. Cak mi je mozda malo krivo sto sam igrao sa Novakom u cetvrtfinalu, jer mislim da je najdominantnijki igrac i moj favorit za osvajanje titule. Mozda, da sam igrao sa Marijem ili sa Nadalom, mozda bih imao neke vece sanse.

 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

NNN NNN 08:25 09.09.2011

Janko

kralj
Mozda, da sam igrao sa Marijem ili sa Nadalom, mozda bih imao neke vece sanse.


Udri Janko,
udri jako!!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana