Društvo| Ljudska prava| Sport| Život

Još 342 dana

UKinSerbia RSS / 22.09.2011. u 15:44

Nešto što pokušavamo da ostvarimo jestu jednake šanse za sve. Kada je reč o sportu zaista je neverovatno kako su neki sportisti, tokom godina, uspeli da postignu sjajne rezultate uprkos ozbiljnim hendikepima. Zbog toga je veoma važno da učinimo sve što je u našoj moći da obezbedimo da Paraolimpijske igre koje se sledeće godine održavaju u Londonu, pruže tim sportistima, ali i publici potpuni pristup borilištima. To je cilj naših Igara.

6170179584_95df530fe3.jpg

Zaista mi je bilo drago što sam juče popodne u svojoj rezidenciji, na događaju kojim smo obeležili činjenicu da će se Paraolimpijske igre održati za godinu dana, bio u prilici da ugostim srpske paraolimpijce. Posebno sam bio počastvovan, ali i ganut kada sam čuo priče srpskih sportista koji teže da postignu sjajne rezultate u svojim disciplinama, prevazilazeći svoj hendikep nadljudskim naporima, uz pozitivan stav. Svi mi iz Ambasade smo bili impresionirani hrabrošću i energijom srpskih biciklista, odbojkaša, bacača kugle, bacača koplja i stonotenisera.

6170180852_2f5a2c4365.jpg 


U osnovi olimpijskog i paraolimpijskog pokreta je učestvovanje i sportski duh, ali i postizanje visokih ciljeva i takmičarski duh. Srpski paraolimpijski tim daje veliki doprinos po svim ovim kriterijumima.

Veoma sam se obradovao kada sam čuo da su se članovi streljačkog i stonoteniskog tima nedavno vratili sa takmičenja u Britaniji i da su doneli pregršt medalja, uključujući i nekoliko zlatnih. Takođe sam uživao u činjenici da smo stonoteniserima ponudili mogućnost da pokažu svoje impresivne mogućnosti u rezidenciji. Iako nismo mogli isto da ponudimo streljačkom timu, obećao sam im da će im britanski reprezentativci biti ozbiljna konkurencija u Londonu sledeće godine.

6169639751_f003d0103e.jpg

Moje prvo iskustvo sa sportistima sa hendikepom 1990.-ih u Poljskoj bilo je nadahnuto životnom borbom mog oca sa multipla sklerozom. Od tada smo, kao društvo dosta napredovali u pružanju podrške i obezbeđenju uslova sportistima sa hendikepom. Ipak nema mesta za opuštanje. Održavanje sledećih Paraolimpijskih igara je prilika da se svi podsetimo na ljudsku hrabrost i mogućnosti, ali i na to da svima treba da obezbedimo iste mogućnosti za bavljenje sportom. Veoma sam zahvalan i Paraolimpijskom i Olimpijskom komitetu Srbije na saradnji i prilici da govorimo o uspesima srpskih sportista, ali i potencijalnim novim zlatnim medaljama u 2012. godini.


Majkl Devenport
ambasador



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jukie Jukie 18:09 22.09.2011

Prvi!

Čudno nema nijedan komentar.
drnzvrc drnzvrc 18:23 22.09.2011

Re: Prvi!

Jukie
Čudno nema nijedan komentar.

Prvi do prvog!
nemanja.glisic nemanja.glisic 14:19 23.09.2011

Uk

Samo napred! Nadam se da će sve proteći bez ikakvih problema.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana