Parking

Strongman RSS / 09.01.2008. u 20:52

parking_manage.jpgMajami Beach je duguljasto ostrvo, nadomak Majamija, sa istocne, okeanske strane. Mondensko mesto, Sauth Beach je relativno mali deo tog duguljastog ostrva i predstavlja centar interesovanja mnogobrojnih turista zbog lepih plaza, prelepih zena, dobrih hotela i odlicnog nocnog zivota. Tu su butici svih ozbiljnih modnih kuca. Tu je i kuca pokojnog Versacija koji je prvi nanjusio potencijal Majami Bica i doselio se. Na Majami Bicu su i najbolji restorani, najlepse zene, plaze... Tu je i najbolja terteana u Americi "Equinox". Mnogo ljudi, mnogo automobila, skutera,... Sve vrije kao u kosnici. Poseban smek daju nabildovani mladici na skejtovima i zgodne, preplanule cura na rolerima. Prava letnja idila.


Zbog velikog broja turista, parking postaje veliki problem. Parkiranje je akcija koja prilicno trosi vreme "time consuming". Kao u onoj decijoj igri kada se postavi 10 stolica a jedanaestoro dece kruzi oko njih i na znak uciteljice svi sem jednog deteta sedaju. Pa onda to dete i stolica ispadaju i igra se ponovo.

Za parkiranje je, naravno, srecna okolnost ako imas mali auto. Lako i pregledno se parkira. Ja nisam tip koji moze da vozi mali auto. Na protiv. Ja sam se opredelio za najveci serijski auto na svetu. Lincoln Town Car. Za citavih 30 cm duzi od najduzeg mercedesa S klase. Gepek je veci od pojedinih kupatila i kuhinja. Pored konfora i prostranosti koji mi prija, takav auto donosi iskusenje kod parkiranja. Prilicno je tezak za uparkiravanje na suzenim prostorima. Ali, vremenom, sam se toliko izvestio kod paralelnog parkiranja, da mogu da se uparkiram u prostor koji je duzi od mog auta za samo 15 cm. Primecujem, ponekad, da me znatizeljno gledaju, slucajni prolaznici dok nemilosrdno udaram branik o branik dok se parkiram koristecu najsavremenije senzore. Zvucne.

Vozac pocetnik, ili novopridosli vozac u Ameriku mora da savlada neka zakonske odredbe oko parkiranja. U Majami Bicu ima i dodatnih pravila. nista komplikovano, ali ako neznas rizikujes kaznu.

Parkiranje na javnoj povrsini od 12 nocu do 7 ujutro je besplatno. Hvala lepo. Preko dana se placa dolar na sat. Ili se ubacuju se metalne pare u staromodni parking sat ili se koriste uredjaji koji primaju papirne novcanice i kartice koji ti odstampaju priznanicu i vreme do kada mozes da budes parkiran. Ali sustina je ista. Ako prekoracis placeno vreme placas kaznu od nekih 18$. A to i nije mnogo skupo kada se uzmu neke druge cene parkiranja u obzir. Treba voditi racuna da se ne parkiras na javnoj povrsini koja ima status "Residental parking" i rezervisana je za vozila sa specijalnim nalepnicama. Takva greska ume jako finansijski da zaboli.


Na srecu, prostorno planiranje u Majami Bicu je par miliona godina ispred srpskog pa su sazidane garaze bukvalno na svakih sto metara. Garaze su malo bezbednije, imaju obezbedjenje, video nadzor i manje ima vozila koja mogu da u prolazu ostete parkirano vozilo. U javnim garazama parkiranje je isto dolar na sat i placa se na izlazu. U privatnim garazama i parkinzima je oko 10$ za par sati.

block_parking%20.jpgVikend na Majami Bicu je druga prica. Populacija kao da se duplira u petak uvece. I turisti i lokalno stanovnistvo se vikendom spustaju na South Beach. Zakon ponude i potraznje dolazi do izrazaja. Sve cene parkiranja se drasticno menjaju vikendom. Javni parkinzi se transformisu u zakupljene privatne parkinge i cena raste. Parkiranje je 20 dolara. U javnim garazama su cene vece za vikend. U petak od 8 uvece pa do ponedeljka u 5 ujutro cena je 15 dolara za ulazak.

Verujem da su Amerikanci, kao veoma konforna nacija izmislili usluzno parkiranje, tako zvani vale. Dodjes ispred kluba, ostavis kola i kljuceve momcima koji imaju firmu za parkiranje i platis od 20 dolara pa nagore. Kada je neki specijalni dogadjaj parkiranje preko posrednika ume da bude i 50$. Pricam o tome da oni oteraju tvoj auto na neki parking na par minuta udaljen. A ako imas skup auto i zelis da ga svi vide parkiranog ispred mesta desavanja, to zadovoljstvo kosta od 60$ pa na gore. Recimo za produzenu limuzinu se placa i 300$ za parking.

Postoje nekoliko mesta gde nikako ne bi smeo da parkiras. Pet metara iza i ispred protivpozarnog hidranta, na usluznom parkingu bez saglasnosti (placanja) vale momka (vale - servisno parkiranje), na privatnom parkingu, u plavoj zoni predvidjenoj za invalide. U prva tri slucaja te odvuku, specijalnim kamionom, Koji po izgledu ne lici na ono sto se kod nas zove pauk ali ima istu funkciju. Kazna za navedena parkiranja plus 180$ koliko kosta da oslobodis kola kada te odvuku, vrlo lako i brzo disciplinuje sve ucesnike u saobracaju.


Moram da se pohvalim da je meni osetno pojednostavljen zivot jer imam dobru organizaciju parkiranja i ne trosim vreme na trazenje mesta za parking. Ispod moje zgrade imamo ogradjen parking prostor. Svaki stanar zgrade ima svoje mesto. Veliku, masivnu kapiju otvaram pritiskom na dugme daljinskog, ne izlazeci iz auta. S obzirom da stanujem u strogom centru South Beacha ovo je neopisiva prednost. Od kuce do dnevnog posla mi treba 5 - 6 minuta lagane voznje. Direktno izpred ulaza u moju firmu je sestospratna garaza. Spoljni zidovi su obrasli debelim slojem zelenila i cela garaza izgleda kao dzinovska zelena kocka.
Zahvaljujuci mudrosti i dobroti menadzmenta nase firme mi, radnici, imamo besplatan parking. Lepo! Iz lifta moje zgrade do auta imam 10 metara. Onda dugme i kapija se otvara. Malo voznje i eto je zelenokockasta garaza. plasticna kartica oi otvorim rampu garaze. Od garaze do moje radne stolice imam ne vise od 15 metara. Kad zavrsim posao prelazim ulicu, ulazim u garazu, palim auto i vozim se do druge garaze, dva bloka udaljene od moje firme. Direktno iz lifta garaze ulazim u teretanu "Equinox" koja je u istoj zgradi sa garazom. Da li treba da napomenem da je parking besplatan za clanove teretane i da mi firma placa 100 i kusur dolara mesecne clanarine za teretanu. Ova kretnja iz garaze u garazu je dobra kad pocne sezona kisa. Osim sto nemam glavobolju sa parkingom male su mi sanse da pokisnem.

In_Accident_Towing.jpgKada idem na vecernji posao, kada recimo radim u nekom klubu, placam vale special price 10$. Jebiga, nekada mora da se plati. Vikend moze da se prezivi sa placanjem. Dok obicno sredom, cetvrtkom i nedeljom moze da se nadje besplatno mesto za parkiranje, nedaleko od kluba.


Da ne zaboravim, parkiranje na trotoaru, ili nepravilno parkiranje pod nekim cudnim uglom - to ovde ne postoji. Za manje od 5 minuta odvlace kola koja se tako parkiraju. Jedan moj prijatelj nije verovao da TOW kompanije (za odvlacenje automobila) dejstvuju toliko brzo i efikasno. Skupo je naucio lekciju. Mnoge radnje i restorani imaju svoje parkinge ali samo i SAMO za njihove klijente. Ako se parkiras i odes na neko drugo mesto, mala je sansa da te kola cekaju kad se vratis. Elem parkira moj drug skuter na parkingu "Donkin Donuts" predje ulicu, udje u "Mc Donald's", kupi sendvic i koka kolu, vrati se za ne vise od 4 minuta. Pogadjajte, Nema ga skuter. Odnesen! Ne vise od 4 minuta. Oko 45$ za svaki minut parkiranja na pogresnom mestu. Nazdravlje.



Komentari (99)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Gorstak Gorstak 20:55 09.01.2008

Dobro ti nama došao

Nije te dugo bilo.
Prvo da se javim (možda prvi) pa onda da čitam.
Ajd u zdravlje
Strongman Strongman 20:56 09.01.2008

Re: Dobro ti nama došao

Sta ti je moc navike. Hvala na poverenju.
Don Salieri Don Salieri 22:08 09.01.2008

Re:

Da ne zaboravim, parkiranje na trotoaru, ili nepravilno parkiranje pod nekim cudnim uglom - to ovde ne postoji. Za manje od 5 minuta odvlace kola koja se tako parkiraju.


Svasta
Postavicu par slika, tako da mozes da pokazes prosecnim Amerikancima kako parkiraju pripadnici najstarije evropske civilizacije.
Strongman Strongman 22:10 09.01.2008

Re:

he, he..

Ne zaboravi viljusku.
Vera Johnson Vera Johnson 22:25 09.01.2008

Re: Dobro ti nama došao

umal' da se i ja zabrinem, koliko te dugo nije bilo.

prvo malo da trolujem: hvala ti na lepim novogodisnjim zeljama, ispunilo se. od nove godine do danas, moje malo selo zivi u prolecu, juce je cak bilo 20 celzijusa, danas 18. uzivamo neocekivani "bonus" uz puno sunca.

inace: u mom selu nema garaza i placenog parkiranja. sve je dzab'-dzaba, a parking mesto ne moras da trazis.

njujorcani bi svakako zavideli na niskim cenama parkinga u south beach :)
Don Salieri Don Salieri 22:29 09.01.2008

Re:

Strongman
he, he..

Ne zaboravi viljusku.


To se koristilo nekad, za vreme krstaskih pohoda. U periodu renesanse pocetkom 15. veka je utvrdjeno da se ruke sasvim dovoljne

Strongman Strongman 22:39 09.01.2008

Re: Dobro ti nama došao

Vera Johnson
umal' da se i ja zabrinem, koliko te dugo nije bilo.

prvo malo da trolujem: hvala ti na lepim novogodisnjim zeljama, ispunilo se. od nove godine do danas, moje malo selo zivi u prolecu, juce je cak bilo 20 celzijusa, danas 18. uzivamo neocekivani "bonus" uz puno sunca.

inace: u mom selu nema garaza i placenog parkiranja. sve je dzab'-dzaba, a parking mesto ne moras da trazis.

njujorcani bi svakako zavideli na niskim cenama parkinga u south beach :)



vera drago mi je da ste samnom.
Strongman Strongman 22:47 09.01.2008

Re:

To se koristilo nekad, za vreme krstaskih pohoda. U periodu renesanse pocetkom 15. veka je utvrdjeno da se ruke sasvim dovoljne



A pazi tablice na kolima.

Slike su genijalne.
Ucitelj Tasa Ucitelj Tasa 23:52 09.01.2008

Re: HIPI DOLINA

Ovo je snimljeno ispred Domazetove kuce u Hipi dolini. Cao kume.
Strongman Strongman 00:15 10.01.2008

Re: HIPI DOLINA

Ucitelj Tasa
Ovo je snimljeno ispred Domazetove kuce u Hipi dolini. Cao kume.


Kume ti si kao indijanski vodic. Pa sta ako si odraso u hipi dolini?

Kako biloo na fudbalu? Nema posledica?

nikson nikson 21:22 09.01.2008

...

Oko 45$ za svaki minut parkiranja na pogresnom mestu. Nazdravlje.


zamisljam ovde primenu te mere, bilo bi zestoko )
Strongman Strongman 21:34 09.01.2008

Re: ...

Pa sigurno ne bi bili zagradjeni trotoari da ne moze da se prodje i slicno.
vladimir petrovic vladimir petrovic 22:28 09.01.2008

Zanimljivo, ali uz preterivanja

Zanimljivo napisano, ali uz mnoga nepotrebna preterivanja. Samo u prvom pasusu dva ili tri puta se pominju "prelepe zene", sto je na nivou gimnazijalca. Tako vi kazete:
...predstavlja centar interesovanja mnogobrojnih turista zbog lepih plaza, prelepih zena, dobrih hotela i odlicnog nocnog zivota. Tu su butici svih ozbiljnih modnih kuca. Tu je i kuca pokojnog Versacija koji je prvi nanjusio potencijal Majami Bica i doselio se. Na Majami Bicu su i najbolji restorani, najlepse zene, plaze... Tu je i najbolja terteana u Americi "Equinox". Mnogo ljudi, mnogo automobila, skutera,... Sve vrije kao u kosnici. Poseban smek daju nabildovani mladici na skejtovima i zgodne, preplanule cura na rolerima"... Ovoliko odusevljenje podseca na narodnu izreku da su krastavom zapcu sve krastave zabe prelepe... Ili ste vi od onih koji cim vidi obnazenu zenu odmah donosi zakljucak da je prelepa... i tako svuda na svakom delu zemljine kugle, od Tajlanda do Akapulka, od Jadrana do Crvenog mora, do Ade Ciganlije... svuda vidite prelepe zene... Valjda je na plazi bilo i ruznih zena?!
S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene...
Drugi put malo spustite ....
Gorstak Gorstak 22:35 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene...

Tjah, svi mi, jelte, dobro znamo da nema ružnih žena - ima samo šta, šta??? - manjka votke (u američkom slučaju viskija)
Strongman Strongman 22:40 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

vladimir petrovic
Zanimljivo napisano, ali uz mnoga nepotrebna preterivanja. Samo u prvom pasusu dva ili tri puta se pominju "prelepe zene", sto je na nivou gimnazijalca. Tako vi kazete:
...predstavlja centar interesovanja mnogobrojnih turista zbog lepih plaza, prelepih zena, dobrih hotela i odlicnog nocnog zivota. Tu su butici svih ozbiljnih modnih kuca. Tu je i kuca pokojnog Versacija koji je prvi nanjusio potencijal Majami Bica i doselio se. Na Majami Bicu su i najbolji restorani, najlepse zene, plaze... Tu je i najbolja terteana u Americi "Equinox". Mnogo ljudi, mnogo automobila, skutera,... Sve vrije kao u kosnici. Poseban smek daju nabildovani mladici na skejtovima i zgodne, preplanule cura na rolerima"... Ovoliko odusevljenje podseca na narodnu izreku da su krastavom zapcu sve krastave zabe prelepe... Ili ste vi od onih koji cim vidi obnazenu zenu odmah donosi zakljucak da je prelepa... i tako svuda na svakom delu zemljine kugle, od Tajlanda do Akapulka, od Jadrana do Crvenog mora, do Ade Ciganlije... svuda vidite prelepe zene... Valjda je na plazi bilo i ruznih zena?!
S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene...
Drugi put malo spustite ....


lepe zene su vidljivije. Hvala na konstruktivnoj kritici.
Strongman Strongman 22:41 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Gorstak
S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene...

Tjah, svi mi, jelte, dobro znamo da nema ružnih žena - ima samo šta, šta??? - manjka votke (u američkom slučaju viskija)



PIVO!
Godfather Godfather 23:05 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Gorstak
S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene... Tjah, svi mi, jelte, dobro znamo da nema ružnih žena - ima samo šta, šta??? - manjka votke (u američkom slučaju viskija)



Ne vaze Amerikanke za lepe zene, ali na Floridi ti je invazija hispano zena pa im popravljaju prosek. Inace amerikanke nisu nista posebno, ima ih odlicnih, a ostale su debele.
vladimir petrovic vladimir petrovic 23:11 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Strongman,
hvala sto se niste naljutili, ocekivao sam da cete opaliti paljbu po meni... jer obicno covek ne voli kad ga neko kritikuje pa makar i dobronamerno. Ali vase "hvala na konstruktivnoj kritici" koje ste mi uputili pokazuje da ste vi stvarno STRONGMAN. Good luck, Keep going strong... sve najbolje...
Gorstak Gorstak 23:54 09.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

PIVO!

Može. Hvala.
Strongman Strongman 00:18 10.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

vladimir petrovic
Strongman,
hvala sto se niste naljutili, ocekivao sam da cete opaliti paljbu po meni... jer obicno covek ne voli kad ga neko kritikuje pa makar i dobronamerno. Ali vase "hvala na konstruktivnoj kritici" koje ste mi uputili pokazuje da ste vi stvarno STRONGMAN. Good luck, Keep going strong... sve najbolje...


Proverio sam Vase navode i stvarno je tako. Ima lepih zena kao pleve. Mozda nije literarno, ali je dobro za oko ;-)
Strongman Strongman 00:32 10.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Ovoliko odusevljenje podseca na narodnu izreku da su krastavom zapcu sve krastave zabe prelepe... Ili ste vi od onih koji cim vidi obnazenu zenu odmah donosi zakljucak da je prelepa... i tako svuda na svakom delu zemljine kugle, od Tajlanda do Akapulka, od Jadrana do Crvenog mora, do Ade Ciganlije... svuda vidite prelepe zene... Valjda je na plazi bilo i ruznih zena?!
S druge strane, Amerikanke ne vaze za lepe zene...
Drugi put malo spustite ....


Da budem iskren, drago mi je sto imam kokosije slepilo. Vidim samo piletinu a kokos ne. Moj vizuelno sklop sam prepoznaje interesantne predele i zadrzava pogled na njima, bez moje svesne komande. To je dobro. Zamislite punu plazu i pola su lepe a pola ruzne i ja buljim u ruzne i debele... Msssim strashno!

Budite mi pozdravljeni i hvala na doprinosu da moja deskripcija nema redundancu i repeticiju.
ugly ugly 14:37 10.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Mozda nije literarno, ali je dobro za oko ;-)

Jes', za levo oko, narocito ako prodjes kroz South Beach sa zenom :)
Strongman Strongman 17:59 10.01.2008

Re: Zanimljivo, ali uz preterivanja

Bas za to oko. )
Doctor Wu Doctor Wu 22:30 09.01.2008

Strongy, care,

zbog tebe ću još i da zavolim taj ljigavi Miami. Inače, sa slike mi parking liči na onaj Giken sistem. MLogo pametna (a i skupa) stvračica.
Strongman Strongman 22:42 09.01.2008

Re: Strongy, care,

Doctor Wu
zbog tebe ću još i da zavolim taj ljigavi Miami. Inače, sa slike mi parking liči na onaj Giken sistem. MLogo pametna (a i skupa) stvračica.



ovo je sa neta pitaj-boga-odakle. Slike su samo nacelna ilustracija u ovom izdanju strongmanovog bloga.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 22:32 09.01.2008

Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu..!!

Svaka čast! Imali ste snage - posle onolike noćašnje makljaže sa Popovux - da napišete još jedan tekst! To je za svako poštovanje. E, upravo takvi su primeri na kojima se pokazuje da čovek zaslužuje ime koje je sam sebi nadenuo. Dakle, posle onakvog trošenja noćas - dve strane teksta..! Šta drugo, nego snaga. Snaga uma, ili snaga (praš)uma? Naravno da ja mislim na ovo prvo. Kompletan uspeh bi bio da se Popovux javi i udeli preporuku. Tada bi svaka nedoumica oko plemenite prirode bloga bila odagnata.
Strongman Strongman 22:44 09.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Dragan Vujanović
Svaka čast! Imali ste snage - posle onolike noćašnje makljaže sa Popovux - da napišete još jedan tekst! To je za svako poštovanje. E, upravo takvi su primeri na kojima se pokazuje da čovek zaslužuje ime koje je sam sebi nadenuo. Dakle, posle onakvog trošenja noćas - dve strane teksta..! Šta drugo, nego snaga. Snaga uma, ili snaga (praš)uma? Naravno da ja mislim na ovo prvo. Kompletan uspeh bi bio da se Popovux javi i udeli preporuku. Tada bi svaka nedoumica oko plemenite prirode bloga bila odagnata.


Ma bilo bas zabavno. Gospodja malo krivi interpretira dogadjaje i ideje a iz toga izvlaci jos pogresnije zakljucke. A dao bog je zivahna pa imamo dosta zakljucaka.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 23:44 09.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Bila se sva zajapurila... A neke žene su jako interesantne, na neki čudan način privlačne kad se zarumene. Baš bi bilo very kad bi se sad pojavila i rekla, u sinoćnjem stilu: "Je li, a kako si ti to uspeo da vidiš da sam rumena?!"
bauer bauer 23:53 09.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Ej, drugari, jer sam ja to nesto propustio?
Strongman Strongman 00:20 10.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Dragan Vujanović
Bila se sva zajapurila... A neke žene su jako interesantne, na neki čudan način privlačne kad se zarumene. Baš bi bilo very kad bi se sad pojavila i rekla, u sinoćnjem stilu: "Je li, a kako si ti to uspeo da vidiš da sam rumena?!"


Mislim da je gospodza prerasla uzrast da je simpaticna. Tako mi se cini.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 01:54 10.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

prerasla uzrast

Hm, kako smo saznali te detalje o uzrastu? Uzrast... Visina? Ili godine? Ili je "prerastanje uzrasta" figurativan pojam, te se misli na neugodnu narav koja se rasplamsa tokom malo oštrije diskusije?
Strongman Strongman 02:08 10.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Samo nagadjam. Iste stvari na jednom uzrastu su simpaticne dok su kasnije malo degute.
Dragan Vujanović Dragan Vujanović 17:34 10.01.2008

Re: Um caruje, snaga razvaljuje tastaturu.

Iste stvari na jednom uzrastu su simpaticne dok su kasnije malo degute.

Ali je zato ova vrsta stvari uvek simpatična... Za one koji imaju uši, naravno

Ella Fitzgerald - "How High the Moon" , Stockholm 1966
Godfather Godfather 22:37 09.01.2008

letnja idila

" Poseban smek daju nabildovani mladici na skejtovima i zgodne, preplanule cura na rolerima. Prava letnja idila."

---A leto je, naravno, non-stop, 24/7.
Strongman Strongman 22:45 09.01.2008

Re: letnja idila

Godfather
" Poseban smek daju nabildovani mladici na skejtovima i zgodne, preplanule cura na rolerima. Prava letnja idila."

---A leto je, naravno, non-stop, 24/7.


Ponekad se do nas dobaci ladan talas iz kanade i bude ladno. 5 - 6 stepeni. Ali samo dan ipo. Posle sve uredu.
Godfather Godfather 23:06 09.01.2008

Re: letnja idila

kanade i bude ladno. 5 - 6 stepeni. Ali samo dan ipo. Posle sve uredu.



Kod nas je bilo prosle nedelje dva dana hladno, a onda opet oko 30'C, kupanje i slicno. Ako mislis na taj hladni talas koji je skoro bio.
Strongman Strongman 00:34 10.01.2008

Re: letnja idila

Godfather
kanade i bude ladno. 5 - 6 stepeni. Ali samo dan ipo. Posle sve uredu.



Kod nas je bilo prosle nedelje dva dana hladno, a onda opet oko 30'C, kupanje i slicno. Ako mislis na taj hladni talas koji je skoro bio.



Temperatura je padala po dva celzijusa na sat vremena. Sreca pa nisam bio motorom nego kolima.
Djole Djole 22:47 09.01.2008

Adekvatna penalizacija ...

... je lek, ali pitanje da li i za Srbiju.

Recimo, dva automobila parkirana - negde u Beogradu u okolini novonastalih shoping centara. Jugic i dzip, koji je nije bitno. Dzip zagradio trotoar, jugic malo nagazio ivicnjak. Dolazi pandur - pise kaznu ovom iz Jugica, ovom u dzipu - ma ne sme da ga pogleda. Zna se ko moze i sme da vozi dzip u BG.

Ja sam se opredelio za najveci serijski auto na svetu.

Prema svecu i tropar :)

Elem parkira moj drug skuter na parkingu "Donkin Donuts" predje ulicu, udje u "Mc Donald's", kupi sendvic i koka kolu, vrati se za ne vise od 4 minuta. Pogadjajte, Nema ga skuter. Odnesen! Ne vise od 4 minuta.

Nasa prica: sezona rasprodaja. Za tu priliku stigla i tasta iz BG-a. Onda je li, majka i cerka idu shoping.
Ali posto je povelika guzva, moja zena odluci da parkira "ne bas sasvim propisno" gazeci pomalo stazu za bicikliste. Utrcava u radnju u kojoj je na snizenju htela da kupi neku majcu koja joj se mnogo svidela.
Kad se vrati, tasta joj raportira - bila pandurka na biciklu i zalepila kaznu. Sve u svemu, mogla je majcu da kupi i ranije - po punoj ceni, isto bi joj doslo :((

Pozdrav
Strongman Strongman 22:58 09.01.2008

Re: Adekvatna penalizacija ...

Nasa prica: sezona rasprodaja. Za tu priliku stigla i tasta iz BG-a. Onda je li, majka i cerka idu shoping.
Ali posto je povelika guzva, moja zena odluci da parkira "ne bas sasvim propisno" gazeci pomalo stazu za bicikliste. Utrcava u radnju u kojoj je na snizenju htela da kupi neku majcu koja joj se mnogo svidela.
Kad se vrati, tasta joj raportira - bila pandurka na biciklu i zalepila kaznu. Sve u svemu, mogla je majcu da kupi i ranije - po punoj ceni, isto bi joj doslo :((



Meni je ostalo u gadnom secanju kad su mojoj bivsoj zeni odneli auto zato sto treba da asfaltiraju taj deo. Ja odem da se svadjam, ali platim na kraju. Tom prilikom izgubim mobilni ili u taksiju ili u kucici na placu komunalnog.

Popi#dim, nadjem istog taksistu d ame odveze ponovo na parking komunalnog, uvedem ga unutra i nateram da se dogovore koji od njih prisvojio telefon. Nisu priznali ni pod teskim pretnjama.

Tako da me parking izaso oko 300 dem.
MilutinM MilutinM 22:50 09.01.2008

Jaki

...poučna priča (bez obzira na gramatičke greške koje su ti već natuknute).

Poenta priče = sve se može kada se poštuje zakon. Imamo i mi sve te zakone, ali kada svaki idiot koji:
- ima kuma
- važan je jer je lepio plakate za lokalnu vlast
- važan je jer je lepio plakate za opštinsku vlast
- važan je jer je lepio plakate za gradsku vlast
- važan je jer je lepio plakate za državnu vlast
- važan je jer je lepio plakate za bivšu vlast
- važan je jer je lepio plakate za buduću vlast
- važan je jer je najjači u kraju
- važan je jer je najjači u gradu
- važan je jer zna lokalnog pandura
- važan je jer zna "nekoga u Ljermontovoj/dvadeseddevetom/onoj-policijskoj-stanici-kod-Šehera"
- važaj je jer "ko ti **** mater"
- ... (dodati još 120.223 izgovora)
može da parkira gde hoće, onda nema 'leba.

Svidelo mi se posebno ono o parkiranju kod hidranta u slično. To je zakon u normalnom svetu. Kod nas...
Strongman Strongman 23:00 09.01.2008

Re: Jaki

- vazan je jer je nosio koficu sa lepkom
MilutinM MilutinM 23:02 09.01.2008

Re: Jaki

- čuvao stražu na ćošku
- skidao plakate protivnika

pazi sad:
- brao maline i tako zaradio prvi milion maraka
Strongman Strongman 23:05 09.01.2008

Re: Jaki

MilutinM
- čuvao stražu na ćošku
- skidao plakate protivnika

pazi sad:
- brao maline i tako zaradio prvi milion maraka


A i onaj sto nabavio gajbice...
Djole Djole 23:07 09.01.2008

Re: Jaki

Eno, ja postavio komentar na temu toga ko sme, a ko ne sme da dobije kaznu.

Nego, dok je tih "zasluznih" pomocnika nosioca kofice sa lepkom u politici, tesko da ce da nam svane. Naravno, kao i za mnogo toga, vreme je lek - evolucija
Godfather Godfather 23:09 09.01.2008

Re: Jaki

Strongman

MilutinM- čuvao stražu na ćošku- skidao plakate protivnikapazi sad:- brao maline i tako zaradio prvi milion marakaA i onaj sto nabavio gajbice...


Ah te gajbice, "mali" Marko je patentirao to davnih dana.
Unfuckable Unfuckable 06:44 10.01.2008

Re: Jaki

- vazan je jer je nosio koficu sa lepkom


...ili : tetki nosio lek ????
Strongman Strongman 09:29 10.01.2008

Re: Jaki

A da ne spominjemo "najbolje prijatelje" pokojnog premijera, koji ga nisu videli sa manje od 50 metara.
Unfuckable Unfuckable 10:08 10.01.2008

Re: Jaki

..one, što sebi pripisuju stvari koje je, u stvari, On uradio ?
Strongman Strongman 18:01 10.01.2008

Re: Jaki

Unfuckable
..one, što sebi pripisuju stvari koje je, u stvari, On uradio ?



he, he, ..
Vlasta Vlasta 23:04 09.01.2008

Jel to

bese onaj crtani film Gustav koji neuspesno pokusava da se uparkira? Ili Crni Guja? Ja imam koleginicu koja vozi fina kola ali joj drugi parkiraju i to nema nikakve veze sa praznim prostorom : )
Gorstak Gorstak 23:29 09.01.2008

Re: Jel to

bese onaj crtani film Gustav koji neuspesno pokusava da se uparkira? Ili Crni Guja?


Mislim da je Mini lupala auto dok je Miki govorio da je sve u redu, a što se tiče filma nezaboravna je scena iz ,,Majstori, majstori" kada direktorka škole isparkirava domarovog fiću (Pavle Vujisić je domar, a zaboravih ime sjajne direktorke). Ona prvo bez kvačila ubacuje u rikverc, udara po kantama pa pita, naivno: ,,Jesam li što udarila? Jesam li?
Vlasta Vlasta 07:35 10.01.2008

Re: Jel to

Da nije direktorka Semka Sokolović?
gordanac gordanac 08:57 10.01.2008

evo je...

...u drugom planu.... :))...."eto. šta škola učini od čoveka!" :))

Strongman Strongman 09:27 10.01.2008

Re: evo je...

gordanac
...u drugom planu.... :))...."eto. šta škola učini od čoveka!" :))




Goco drzis youtube pod kontrolom. Svaka cast. Vi iz NS ste super!
Gorstak Gorstak 13:01 10.01.2008

Re: evo je...

gordanac
...u drugom planu.... :))...."eto. šta škola učini od čoveka!" :))


Samo da se pohvalim:

Ovaj genijalni film je sniman u OŠ Đorđe Krstić (tada selo Žarkovo, sad predgrađe Beograda) gde se, eto, i ja školovah:)))
Ja sam bio klinac kad je ovaj film sniman, a onaj razred što priprema čistačici predstavu sa pesmom ,,Kevo, mmmm, kevooo... (tuga kao takva:))" je bio razred moje starije sestre.
Sad, nisam objektivan, ali meni je ovo jedan od najboljih ostvarenja naše kinematografije (valjda se tako kaže).

Hvala Gordani na klipu
Jovan Jovan 23:41 09.01.2008

ja sam nov

bloger, ali hoću da kažem da mi vaši blogovi najviše prijaju. Nekako nisu opterećeni (možda zbog mesta prebivališta, ali ne bih se ograničavao), uvek lepo napisani, skoro komercijalni.
U svakom slučaju pored toga što sve vaše teme imaju smisao, ovde problem parkiranja, koji kod nas (sa ili bez escajga) još nije ni taknut, vi pišete odlično, skoro kao i vaši "mišići"

SVAKO DOBRO jaki čoveče
ja mislim da su mišići samo vrh brega
vi ste jaki iznutra
što je mnogo važnije
Strongman Strongman 00:24 10.01.2008

Re: ja sam nov

Jovan
bloger, ali hoću da kažem da mi vaši blogovi najviše prijaju. Nekako nisu opterećeni (možda zbog mesta prebivališta, ali ne bih se ograničavao), uvek lepo napisani, skoro komercijalni.
U svakom slučaju pored toga što sve vaše teme imaju smisao, ovde problem parkiranja, koji kod nas (sa ili bez escajga) još nije ni taknut, vi pišete odlično, skoro kao i vaši "mišići"

SVAKO DOBRO jaki čoveče
ja mislim da su mišići samo vrh brega
vi ste jaki iznutra
što je mnogo važnije



Ovo je bio najlepsi kompliment do sada, izuzimajuci mozda samo par. Ja i volim da pisem komercijalno. Da ljudi hoce da plate da citaju a ne obrnuto.

A hvala i za nastavak. Citamo se.
Unfuckable Unfuckable 06:39 10.01.2008

Re: ja sam nov

Ovo je bio najlepsi kompliment do sada, izuzimajuci mozda samo par. Ja i volim da pisem komercijalno. Da ljudi hoce da plate da citaju a ne obrnuto.


wow - ovo je bila sjajna replika na zaista lep Jovanov komentar ... ono što od prvog teksta jako cenim kod Tebe je što sa malo reči dosta toga kažeš.
(..šta znači kada iskoči : "Već ste dali preporuku ovom tekstu" ? : )))

p.s. - ne znam da li si primetio koliko novih blogera ima, sa zaista sjajnim nickovima. Hoće li biti neki nastavak bloga o nadimcima ?

Pozzzz!

p.s.2 : sada tek vidim da si na naslovnoj, tj da ne moram da idem na "hronološki" da bih video txt.
Čestitam na VIP statusu, potpuno zasluženo - čak je malo i okasnilo, ako mene pitaš!!!
Svaka čast ! Drago mi je da postoji još jedan vip-ovac više kojem je svaki komentator bitan.
Strongman Strongman 09:19 10.01.2008

Re: ja sam nov

p.s.2 : sada tek vidim da si na naslovnoj, tj da ne moram da idem na "hronološki" da bih video txt.
Čestitam na VIP statusu, potpuno zasluženo - čak je malo i okasnilo, ako mene pitaš!!!
Svaka čast ! Drago mi je da postoji još jedan vip-ovac više kojem je svaki komentator bitan.



Kao sto rekoh u tekstu "Neka ceka Ceca" blog je istorijska sansa da citaoc i autor komuniciraju interaktivno. Nisam valjda lud da izadjem iz prelepe matrice komunikacije. A i pristojnost me obavezuje da odgovorim na svaki komentar, osim, ako omaskom promasim.
wow - ovo je bila sjajna replika na zaista lep Jovanov komentar ... ono što od prvog teksta jako cenim kod Tebe je što sa malo reči dosta toga kažeš.
(..šta znači kada iskoči : "Već ste dali preporuku ovom tekstu" ? : )))


Vezbao sam kod sebe sazetost. Imao sam cesto problema u komunikaciji kad se vrlo kratko izjasnim o necemu a ljudi me pitaju bas to sto sam rekao:

"Dino, daj mi, molim te, onu kockastu flasu, treci red odozgo, druga s leva" Adino je postavio set najglupljih pitanja

"Ko? Jel ja? Jel sada? Koju flasu? Jel ovu (pokazujuci na pogresnu)? Gde je?..."

Jednostavno ljudi imaju naviku da odbace 60 posto necijih reci jer su ljudi preopsirni

Drago mi je da primecujes.


Hvala na cestitanju.
Gorstak Gorstak 13:04 10.01.2008

Re: ja sam nov

Dino, daj mi, molim te,


Znaš li čuvenu repliku iz Sećaš li se Doli Bel?

- Reci Dino
- Dino
- Na govno si zino!!!

I onda batine:)))
stevica pilanić stevica pilanić 00:06 10.01.2008

ja

negde procitao,da vazi proporcija,
manje kila-veci chovek.pa sad
vise nisam siguran
Strongman Strongman 00:25 10.01.2008

Re: ja

stevica pilanić
negde procitao,da vazi proporcija,
manje kila-veci chovek.pa sad
vise nisam siguran



Mozda sa dodatnim objasnjenjem i mi ostali razumemo sta je Stevica hteo da kaze.
kuki kuki 00:23 10.01.2008

Majstori

parkiranja
ili nesto iz Beograda
Strongman Strongman 00:28 10.01.2008

Re: Majstori

Taj klip je neumiruci!!
oldtajmer oldtajmer 03:29 10.01.2008

VIP

Ne znam da li sam prvi, ali nadam se barem medju prvima, da ti cestitam na VIP statusu! Zasluzeno!
oldtajmer oldtajmer 03:48 10.01.2008

Re: VIP

... a i prikladno je, obzirom na mesto zaposljenja ;-)
Strongman Strongman 09:20 10.01.2008

Re: VIP

oldtajmer
Ne znam da li sam prvi, ali nadam se barem medju prvima, da ti cestitam na VIP statusu! Zasluzeno!


Fala starovremski. Trudicu se da ne izneverim kao recimo Boza Dj.
Macak Macak 06:32 10.01.2008

Pokusavam da posaljem vec 8 sati!!!

Ova kretnja iz garaze u garazu je dobra kad pocne sezona kisa. Osim sto nemam glavobolju sa parkingom male su mi sanse da pokisnem.


Ha, ha, da ne pokvaris frizuru!
Strongman Strongman 09:20 10.01.2008

Re: Pokusavam da posaljem vec 8 sati!!!

Macak
Ova kretnja iz garaze u garazu je dobra kad pocne sezona kisa. Osim sto nemam glavobolju sa parkingom male su mi sanse da pokisnem.


Ha, ha, da ne pokvaris frizuru!



A obrve?
Torpedo Torpedo 08:24 10.01.2008

Odlicna prica

iz svakodnevnog zivota, parkiranje u svakom gradu u svetu odnese dosta vremena... kada se samo setim koliko vremena u zivotu i sam potrosio na parkiranje, cekanje na semaforima, brrr...

I jedno objasnjenje zasto su tow truck toliko efikasni tj zasto ti kola nestanu za samo 2-3 minuta po ulasku u zonu saobracajnog prekrsaja. Gradske vlasti u americkim gradovima za regulaciju parkiranja imaju potpisane ugovore sa privatnim kompanijama, znaci towing ( odnosenje kola po srpski) rade firme koje rade po ucinku, koliko odnetih kola toliko i para za njih. I kako to cesto u USA ide veliki broj tih firmi deli licence slobodnim strelcima da rade vucu pogresno parkiranih automobila za njih odnosno preprodaju svoje pravo da regulisu parkiranje za odredjenu fiksnu sumu i % od kazne.

Gledao sam kako na delu ulice gde je parking dozvoljen do 7.00 ujutro stoje sa strane polusakriveni truckovi za towing, cekaju neoprezne (lenje) vlasnike automobila, tacno u 7.01 kao u akcionim filmovima iskacu, skrecu ispred sad vec pogresno parkiranog automobila, podvlace se pod njega da otkace rucnu, kace ga, uskacu u svoj towing truck i vec u 7.02-7.03 (tu se vec prepoznaju majstori ravni onima iz Formule 1) limeni ljubimac nesavesnog vlasnika je odvucen na yard towing kompanije. Dostojno komandosa iz SAS-a ili Delta tima... :)



Strongman Strongman 09:24 10.01.2008

Re: Odlicna prica

Gledao sam kako na delu ulice gde je parking dozvoljen do 7.00 ujutro stoje sa strane polusakriveni truckovi za towing, cekaju neoprezne (lenje) vlasnike automobila, tacno u 7.01 kao u akcionim filmovima iskacu, skrecu ispred sad vec pogresno parkiranog automobila, podvlace se pod njega da otkace rucnu, kace ga, uskacu u svoj towing truck i vec u 7.02-7.03 (tu se vec prepoznaju majstori ravni onima iz Formule 1) limeni ljubimac nesavesnog vlasnika je odvucen na yard towing kompanije. Dostojno komandosa iz SAS-a ili Delta tima... :)



Meni su odvukli auto sa privatnog parkinga nase firme (NASE FIRME) jer nisam imao nalepnicu. Usao sam da uzmem cek od sekretarice i izasao. Nadrealna scena mi se bacila u lice po izlasku. Srecom, sef tog odseka je pozvao odmah gazdu towing kompanije i dobio sam svoj auto nazad.
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 12:04 10.01.2008

Re: Odlicna prica

sve ćestitke na VIPu...
Mala ispravka, ti nemaš kokošje slepilo, kako si naveo gore ,nego piliće jer primećuješ samo piletinu....
Brooklyn Brooklyn 14:05 10.01.2008

.

Da ne zaboravim, parkiranje na trotoaru, ili nepravilno parkiranje pod nekim cudnim uglom - to ovde ne postoji


ej, al sam ja naucila da pravilno paralel parkiram na ulicama new yorka. sada ne mogu da se otmem utisku da sam ja najveca carica u istoriji carstva!
Strongman Strongman 20:42 10.01.2008

Re: .

Brooklyn
Da ne zaboravim, parkiranje na trotoaru, ili nepravilno parkiranje pod nekim cudnim uglom - to ovde ne postoji


ej, al sam ja naucila da pravilno paralel parkiram na ulicama new yorka. sada ne mogu da se otmem utisku da sam ja najveca carica u istoriji carstva!



RESPECT!
grofisneki grofisneki 16:31 10.01.2008

Vrnija se Sime

samo da se javim da sam se vratila iz Knina :)

O parkiranju po BG imam puuuuuuno da pricam ali nemam sad vremena, sutra cu. U svakom slucaju cesto mi padne na pamet da uzmem kljuc i ostavim autogram sa njim po haubi
Strongman Strongman 18:04 10.01.2008

Re: Vrnija se Sime

Bolje nemoj da se urezujes na haubu. Moz se naljuti neko.

samo da se izjasnim

vise volim da vozim nego da se parkiram.
Strongman Strongman 19:42 10.01.2008

Re: samo da se izjasnim

Znamo mi sta vozis i koliko brzo... Sve dok te ne zaustave i daju ti pratnju do PARKINGA izpred bolnice.
t t 19:35 10.01.2008

Bez naslova

"Tu je i kuca pokojnog Versacija koji je prvi nanjusio potencijal Majami Bica i doselio se."

Obratite pažnju na reči "pokojnog" i "potencijal" :) Život je suviše jeftin u Majamiju, osim za srbina koji "se opredelio za najveci serijski auto na svetu". Njemu bi i u Lagosu (Nigerija) valjda bilo dobro samo dok mu je auto duži/veći/viši od komšijskog, a svakako od onog koji je vozio u otadžbini.

Pozdrav
Strongman Strongman 19:41 10.01.2008

Re: Bez naslova

Pokusavas da budes duhovit ili zajedljiv? Pitam da bih znao da li da se smejem ili da ti odgovorim.

Ako ovo drugo, molim te, probaj da mi objasnis kako si dosao do zakljucka

Život je suviše jeftin u Majamiju, osim za srbina koji "se opredelio za najveci serijski auto na svetu".


Iz moje recenice


"Tu je i kuca pokojnog Versacija koji je prvi nanjusio potencijal Majami Bica i doselio se."


Ako i kada to objasnis, posveti nam jos malo paznje i resi nam kvadraturu kruga i daj nam svoje objasnjenje velikog praska. osecam da to tebi nece biti problem


Unapred zahvalan

Strongman
KOCKAR KOCKAR 22:08 10.01.2008

Re: Bez naslova

Nedaj se isprovocirati.Jednostavno ga ignoriraj !
Strongman Strongman 22:12 10.01.2008

Re: Bez naslova

Ne provociram se. Samo imam pravilo da svakom na mom blogu odgovorim.

Hvala na podrsci
Gorstak Gorstak 22:24 10.01.2008

Re: Bez naslova

Strongman
Ako i kada to objasnis, posveti nam jos malo paznje i resi nam kvadraturu kruga i daj nam svoje objasnjenje velikog praska. osecam da to tebi nece biti problem


A jel mogu ja? Je li mogu ja?
a) Kvadratura kruga=r^2 x Pi gde je r - prečnik kruga, a Pi - Pitagorin broj = 3,14 i još mnogo decimala iza četvorke. E pa kako nije moguće tačno odrediti broj Pi onda sledi čuvena izreka za kvadraturu kruga. Ljudi, to je Pitagora rešio mnogo davno i nemojmo se stalno vraćati na to. Gledajmo u budućnost.

b) Veliki prasak: Na početku beše reč:,,BANG!!!!!!!!" i posle svi znamo šta se dešavalo. Prvo Srbi, pa nastanak Mercedesa, pa update u veći auto od Mercedesa, pa Nigerijci, pa amebe, pa svi ostali. Amerikanci su se pojavili sredinom XV (mislim) veka. Gledano našim kalendarom Amerikanci su se pojavili pre 2 sekunde i oma nas bombardovali, majku im...
Zaključak isti kao i pod a. Ljudi, pa ovo je još strašnije vraćanje u prošlost. Gledajmo u budućnost!!!

Ili još bolje: Gledaj ispred sebe kad voziš! (mercedes ili nešto veće)
Strongman Strongman 01:05 11.01.2008

Re: Bez naslova

Dobar...

Alal vera hajlender. Nasmeja me u vecernje sate.
nsarski nsarski 22:25 11.01.2008

Re: Bez naslova

Kvadratura kruga=r^2 x Pi gde je r - prečnik kruga, a Pi - Pitagorin broj = 3,14 i još mnogo decimala iza četvorke

U ovoj formuli, r je poluprecnik.
Strongman Strongman 22:28 11.01.2008

Re: Bez naslova

Za donju sliku nije ni bitno
Gorstak Gorstak 12:12 12.01.2008

Re: Bez naslova

nsarski
Kvadratura kruga=r^2 x Pi gde je r - prečnik kruga, a Pi - Pitagorin broj = 3,14 i još mnogo decimala iza četvorkeU ovoj formuli, r je poluprecnik.


E tačno sam znao. Samo sam čekao:)))
Ovo je bila mala provokacija poštovanih kolega.
Čudi me da se još niko nije javio za broj Pi. To nije Pitagorin broj već je dobio ime prema velikom matematičaru i filosofu Pitagori. Pitagorin br. se upotrebljava u bezdimenzionim teorijama. Meni poznato iz mehanike fluida: Reynolds-ove jednačine i Bernulijeva jednačina. U stvari nisam siguran za Bernulija, davno beše škola...
nsarski nsarski 12:13 11.01.2008

Znaci

nesto ovog tipa je out of question?:)

kuki kuki 21:17 11.01.2008

Re: Znaci

Nepravda!!!!!!
Ja stavio istu sliku a neko mi je obrisao.
Tebi ne smeju :))
Strongman Strongman 21:39 11.01.2008

Re: Znaci

To je jedna mlada zena koja je iz cuga polozila voznu.
Strongman Strongman 21:40 11.01.2008

Re: Znaci

kuki
Nepravda!!!!!!
Ja stavio istu sliku a neko mi je obrisao.
Tebi ne smeju :))



Nema sanse da sam j anesto obrisao ako sam prozvan.
nsarski nsarski 22:27 11.01.2008

Re: Znaci

kuki
Nepravda!!!!!!
Ja stavio istu sliku a neko mi je obrisao.
Tebi ne smeju :))

Zavisi odakle si je uzeo. Ja sam ovu negde nasao pa sam je stavio "kod sebe" na imageshack. Nekad postavis lsiku, ali oni ne daju "hotlink". Moras da se snadjes:)
Kazezoze Kazezoze 14:58 11.01.2008

auto:.

doshao bosancu amer u posijetu i hvali se njemu bosanac:
"vi'sh ba ovu livadu? e vi'sh to je moja zemlja."
pokazhe na brdo i veli:
"vi'sh ono brdo, e i to je moja zemlja."
pokazhe na drugo brdo i veli da je njegovo i to brdo, a na to ce
amer:
"kod mene u americi, ja sednem u svoj auto i vozim se cijeli dan, cijelu noc, i tek sljedece jutro dodjem do kraja svoje zemlje."
"znam ba, i ja sam im'o takav auto i jedva sam ga prod'o."



Strongman Strongman 21:39 11.01.2008

Re: auto:.

Kazezoze
doshao bosancu amer u posijetu i hvali se njemu bosanac:
"vi'sh ba ovu livadu? e vi'sh to je moja zemlja."
pokazhe na brdo i veli:
"vi'sh ono brdo, e i to je moja zemlja."
pokazhe na drugo brdo i veli da je njegovo i to brdo, a na to ce
amer:
"kod mene u americi, ja sednem u svoj auto i vozim se cijeli dan, cijelu noc, i tek sljedece jutro dodjem do kraja svoje zemlje."
"znam ba, i ja sam im'o takav auto i jedva sam ga prod'o."






Imali mi tristaca kad sam ja bio dete...
Godfather Godfather 21:47 11.01.2008

Re: auto:.

Kazezoze
doshao bosancu amer u posijetu i hvali se njemu bosanac: "vi'sh ba ovu livadu? e vi'sh to je moja zemlja." pokazhe na brdo i veli: "vi'sh ono brdo, e i to je moja zemlja." pokazhe na drugo brdo i veli da je njegovo i to brdo, a na to ce amer: "kod mene u americi, ja sednem u svoj auto i vozim se cijeli dan, cijelu noc, i tek sljedece jutro dodjem do kraja svoje zemlje." "znam ba, i ja sam im'o takav auto i jedva sam ga prod'o."


Dobar ti je ovaj zoze.
trener trener 10:23 24.02.2008

Parking

U stara dobra vremena parkinga sa satovima,imao si fazon sa ključem,uvek je funkcionisao ,barkod nas,Da li si probao?
Strongman Strongman 17:57 25.02.2008

Re: Parking

nisam, kasno sam poceo da vozim.
beli_rendzer beli_rendzer 22:21 11.08.2008

Ja nov

Pozz za ljude ovde a posebno za Gospodina Jovanovica, ne bih ja bio ovde da nisam sedeo proveo 6 sati citajuci i analizirajuci vase clanke od kojih nisam mogao da se odvojim. Sve pohvale na nacin pisanja, ali najvise na nacin na koji ste se snasli i dosli do te pozicije gde ste sada. Nadam se da cete uskoro objaviti neki novi clanak. A ono za WIll Smitha i satove jos ne mogu da poverujem, al bar znam zasto je titanik potonuo

Inace sto se tice parkiranja kod nas u Srbistanu dela sve govore ne mora ni da se prica. Iako sam doduse bio samo na istocnoj obali a najvise vremena proveo u Fayettevillu (takodje poznat kao Fayette-Nam medju starosedeocima) , NC, moram priznati da znaju kako da parkiraju pogotovo ovi na jugu sto one Fordove F350 i GMC Sierre i sl. parkiraju tamo gde jugo ne moz' da stane. Tako da alal im vera!

Vidimo se na blogu onda

Pozz iz suncanog Michigan City-a (Mirijevo)
Strongman Strongman 20:06 16.08.2008

Re: Ja nov

P0zdrav Mirijevo (ja kao Ceca na koncertu)

Kaznjavanje leci lose navike vozaca. Ja sam bio tipican prestavnik srBskog nacina parkiranja. A ovde i sada parkiram towncar gde u Srbrkistanu ne bih ni jugo mogao da naguram.

Citamo se

Milan

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana