Sex

Epohalna beda...

Drago Kovacevic RSS / 09.10.2011. u 02:21

Nema orden, a zaslužio ga
Nema orden, a zaslužio ga
Stvar se zgusnula toliko da je veoma jasna, iako "ćoravi" još ne vide, mada "gluvi" čuju...

Start je odredio Konuzin, onom čuvenom pištaljkom - pitalicom - "Ima li ođe Srba"..

I za čas je  krenula trka u dokazivanju da ima.

- Najavljena je i održana masovna terevenka pod nazivom -"Volim devdesete"... Šta ima da volimo tu braćo i sestre, mada se mora priznati da danas više "umiremo od gladi nego od metaka". Kažu - za otadžbinu - mada je to i onda i danas, više za k.... krasni, da prostite.Za otadžbinu je uvek racionalnije živeti nego umirati...

- Zatim je zabranjen Prajd - autori su dvojac Tadić - Dačić, mada je Đilas obavio u Tadićevo ime prljavi posao . No, zna se ko donosi odluke, kako u DS-u tako i u državi.

- Potom je priređena glupava svađa sa austrijskim ambasadorom (Dačić) uz direktan navod da to radi zato da ne bi morao Konuzin da interveniše (Konuzin bio prisutan u sali). Ta svađa je sa naše strane bila razumljiva poruka zapadu da smo zapravo "mali Rusi".

- Onda ide laž sa zatvorene sednice Odbora za bezbednost o događajima na severu Kosova (službe dale tačnu informaciju, ali vlast naložila sasvim drugu interpretaciju događaja). Kad je provaljeno da je laž, Tadićevi partneri iz Miloševićevog političkog legla (Bajatović, Dačić), počinju pretiti onima koji su kazali istinu. Laž je valjda ta koja će nas spasiti.

- Našao se u onome "ima li Srba" prozvanim i patrijarh pa je osim poziva omladini "da se gine za Kosovo" uputio more prigodnih ljubavnih poruka majčici Rusiji. Zgodno je znati "da su nam Rusi braća i staratelji" i kad je bjelodano da od toga imaš samo štetu.

- Morao se oglasiti i "blagorodni" Vučić, da kaže kako je njegov Zvonko Veselinović, zapravo njegov koliko i DS-ov, pa upozorio DS da čoveka ne hapse, jer će on (Zvonko) onda morati reći da je zapravo čitavo vreme bio fan Vučićeve stranke, ali  i čovek koji je na severu Kosova obavljao državne poslove. Vučić je, onakav kakvim ga je bog dao, saopštio da je Zvonko slušao njega, onako stranački - patriJotski, ali bogami još više je slušao ono što je od njega tražila DS ekipa u liku Gorana Bogdanovića i Borka Stefanovića.

- Onda se oglasio i "rodoljub Zvonko" (eh, sretao sam takve u životu pa za njegov intervju imam naročit senzibilitet), i naravno, poseban akcenat stavio na svoje rodoljublje i čestitost, naglašavajući iznad svega žrtvu koju podnosi za otadžbinu, a upirući prstom "na Vuka i Čedu" kao izdajnike. 

- Prirodno, iza Zvonka se javlja Bajatović, ključni Dačićev čovek ( ali u skladu sa Tadićevom strategijom spašavanja Kosova, a zašto ne reći i strategijom petnaestominutnog nobelovca "čika Dobrice") izgovorio zapravo ovo -  nema veze što sam sve slagao glede odbora koji vodim, to ne slušajte, nego počujte da  su svemu krivi Čeda i Vuk što kažu da lažem. Kosovo se brani lagarijama.

- Finiš izgleda sjajno i iznad svega pravoslavno svečano. Eparhija Mileševska dodeljuje  odrenje "Belog Anđela"...Ako,ako... moja jedina primedba "kao Srbina i pravoslavca" je što taj orden do sada nije dobio Boris Tadić. Sudeći po tome, kome je ordenje  dodeljeno, urađena mu je velika nepravda.Ove godine nagrađuju se patrijarh, Dačić i družina.Nagrađuje se Pahomije, prepodobni episkop vranjski, zaslužan naročito za rad sa pravoslavnom decom i omladinom, a ne nagrađuje naš predsednik zaslužan sa rad sa nama svima i svakako zaslužniji od Dačića za zabranu Prajda ( prepodobni Filaret naglasio zabranu Prajda kao Dačićevu naročitu zaslugu). Stvarno, šta se tu više može reći, osim "nepravda" ispisano sa početnim velikim slovom.Na dodeli nagrade, svi su se slikali sa Konuzinom, a pošteno, niko to slikanje nije zaslužio više od našega predsednika. Na kraju, zar on od svih "slikanih" nije najzaslužniji što smo NIS dali Rusima džaba da bi danas plaćali najskuplji i najgori benzin na svetu i najneurednije i najskuplje snabdevanjem gasom. Da sam ja Konuzin, jako bih se ljutio što predsednik nije među odlikovanima.Prosto, nije po zaslugama.

Ako je neko u mom tekstu prepoznao ironiju, ona postoji i jako je gorka. Ovo što danas živimo, zaslužili smo. Šta je uzrok tome....bilo bi jako dugo nabrajati. Uglavnom je to naša nesposobnost da realno doživimo svet oko sebe. Boris Tadić, naš vladar, zapravo je opečatio tu iracionalnost, pa i neiskrenost pre neki dan, kad je govorio poslovnim ljudima u regionu (poznato je da ima želju biti "lider u regionu"). Kazao je, onako folirantski raširenih ruku -"samo je nebo granica"... Dobro, to je u filozofskom smislu tačno...Ali, pre će biti da su prva prepreka do neba načini na koji on vlada,oslonac koji mu predstavlja Konuzin i ovaj mračni konzervativizam kome podilazi. Baš kao da ga je svemu učio "petnaestominutni nobelovac".

Da bih ilustrovao ovo što napisah, evo izveštaja sa žurke koju je priredio Filaret deleći ordenje.

"Imali smo puno prijatelja, bar smo tako mislili, mnogi od njih stali su na stranu onih koji nas ne vole i koji nas mrze. Ostali smo sa malo prijatelja, ali ostali smo sa našim najvećim prijateljem, ruskim narodom, rekao je patrijarh prilikom osvećenja u manastiru Mileševa najvećeg zvona u Srbiji, teškog devet tona, poklon iz "svete Rusije".

 

 

Patrijarh je rekao da se nada u rusku braću i one koji predstavljaju Rusiju, a "hvala Bogu predstavljaju je najbolji sinovi tog naroda".  "Znaće oni šta je Božija i ljudska pravda i učiniće ono što Gospod i srpski narod od njih očekuje", naglasio je patrijarh Irinej.


On je poželo da se ruski glas čuje tako daleko i moćno, kakav je i zvuk poklonjenog zvona, da će prekinuti one "mnoge šumove koji su protiv nas".


Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin kazao je da je istorija puna stranica o međusobnoj rodbinskoj ljubavi ruskog i srpskog naroda, dodajući da su "naši preci više puta zajedno ratovali za slobodu".


Prema rečima Konuzina, danas Rusi pomažu Srbima da "brane istorijsku čast i nacionalno dostojanstvo da se sačuva od skrnavljenja kolevka srpstva - Kosovo i Metohija".


Konuzin je rekao da je duboka simbolika u tome što će se, uz snažan zvuk ruskog zvona, Srbi okupljati u manastiru Mileševa na mestu vezanom za najveće srpske svetitelje, kao što je Sveti Sava.


"Neka glas ovog zvona uliva veru, nadu i ljubav. Veru u sebe, nadu u pobedu istine nad silom i ljubav prema Rusima. Rusi će vam višestruko odgovoriti", rekao je Konuzin.

 

Dositej Obradović je, pre više od dva veka napisao veliku odu Srbiji pod nazivom "Vostani Serbije". Da je danas živ, imao bi velikih razloga da napiše istu pesmu. Dositej je bio istinski evropejac, a ne folirant poput ovih Tadićevih trabanata "za pare"..I sigurno bi video da današnja, Tadićeva i Konuzinova Srbija spava civilizacijski san.....Ni Đelić ga u tome razuverio ne bi, pošto Dositej nije briselski činovnik nego prosvetitelj..

Srpska pravoslavna crkva je u istoriji, pored svoje evanđeoske uloge imala i ulogu očuvanja nacionalne svesti našega naroda. Danas je njena evanđeoska uloga nestala. Ona je samo "čuvar nacionalnog identiteta" i to onakvog oblika koga je vreme pregazilo i što više niko ne razume.

A političari i crkva...Pa znaju jako dobro, i Tadić i Dačić, da je još Francuska buržoska revolucija  odvojila crkvu od države. Zna to i patrijarh. No nisam za sve njih siguran da znaju koliko je za društvo opasna ova manipulacija komplotom mračne crkveno - državne sloge.

Znali ili ne znali, "neka im bog pomogne". I onima koji znaju i onima koji ne znaju. No, meni, se sve ovo čini epohalno bednim. A vidim, osećam i znam, da je ovolika bliskost države i crkve u Srbiji, pogubna i za državu i za crkvu. Mada, nesporno donosi materijalnu i politikantsku korist političkoj oligarhiji i crkvenom vrhu. Pogledajte samo automobile koje voze. Iste su marke i kod vladika i kod ministara i potpuno novi...A to je najbanalnija sličnost koja proizilazi iz najbanalnijeg uskog "incestnog" interesa. I protivna je državnim intersima, kao što je protivna verskim i moralnim načelima...Zar slučaj odlikovanog Pahomija o tome ne svedoči vrlo zorno...

 

Atačmenti



Komentari (18)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

draft.dodger draft.dodger 04:00 09.10.2011

Ruke mi krvave / Misli mi lutaju...

Neko čaše lomi da bi se povredio, a neko, ne bi li razmislio...


929292 929292 05:53 09.10.2011

-

upirući prstom "na Vuka i Čedu" kao izdajnike

počujte da su svemu krivi Čeda i Vuk



Foto: Čeda Jovanović pustio bradu
dragan7557 dragan7557 08:57 09.10.2011

Re: -

Srpska pravoslavna crkva je u istoriji, pored svoje evanđeoske uloge imala i ulogu očuvanja nacionalne svesti našega naroda.

Čini mi se da nacionalna, kao ni verska "svest" - pripadnost, niti je čuvana od strane politikantske oligarhije kao ni od crkvenog vrha- oligarhije (crkvena oligarhija je još licemernija od politikantske), koja u 21 veku za skupe pare prodaje pravoslavlje prohujalih vremena. Zajedno one traže novog gospodara za marvu koju imaju u svom posedu.

Svetska podela zahteva gospodare i čobane, a čobanin bez gospodara nije u stanju da sam vodi stado.

Boris Tadić, naš vladar, zapravo je opečatio tu iracionalnost, pa i neiskrenost pre neki dan, kad je govorio poslovnim ljudima u regionu (poznato je da ima želju biti "lider u regionu" ). Kazao je, onako folirantski raširenih ruku -"samo je nebo granica"...

U rasipništvu, prisvajanju i arčenju nacionalnog bogatstva, stvorenog radom predhodnih generacija ni nebo (na koje posle tragično lošeg žitenija ide narod) nije granica, ali skromni precednik nije iz patrijotskih razloga hteo da ide dalje a-mogao je, recimo sunčev sistem, pa Galaksija, pa ... Enterprajz srpskih Bimismena zbilja nema granica. Cilj mora da bude blizak i Realan i precednik ga je tako i definisao.
Bajatović,

Najplaćeniji socijalista koji ne diže Glavu od rada, a po prihodima iz sadašnjeg rada već živi u komunizmu?
Po prihodima iz Minulog rada svi Naši uz nacionalne penzije treba da dobiju i ordenje - zaslužili su.


cerski
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:54 09.10.2011

Sve, sve, al

mada se mora priznati da danas više "umiremo od gladi nego od metaka".

Ajd nam objasni gde si ti bio i šta si radio devedesetih, kad ti tako teško ide sećanje na to da se tada umiralo i od gladi i od metaka...naravno, sem ako nisi tercirao zlu.
stopalo stopalo 10:40 09.10.2011

Re: Sve, sve, al

Jelica Greganović
mada se mora priznati da danas više "umiremo od gladi nego od metaka".

Ajd nam objasni gde si ti bio i šta si radio devedesetih, kad ti tako teško ide sećanje na to da se tada umiralo i od gladi i od metaka...naravno, sem ako nisi tercirao zlu.


tako je moj pokojni profesor sociologije objasnjavao da polozaj na lestvici odredjuje perspektivu

kad sedis u kolima - "mici to debelo d... sa puta!!!!"

kad si na pesackom prelazu - "j... te onaj ko ti dade dozvolu!!!!"
slobodan54 slobodan54 11:21 09.10.2011

Re: Sve, sve, al

To je citat, zar ne?Pod navodnicima je, zaboga.
veseli_dalmatinac veseli_dalmatinac 12:09 09.10.2011

....

Samo naprid Drago, bez jasne dijagnoze nema ni lijecenja.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 17:49 09.10.2011

Sex

.
mariopan mariopan 18:34 09.10.2011

Re: Sex

Vojislav Stojković
.

A što si obrisao bre, pa slika bila super, gde si je samo iskopao?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:09 09.10.2011

Re: Sex

Nisam hteo da mi se Drago naljuti, (znaš ono prasa...etc ), ali, mariopan, evo bis za tebe:



Reč je, kao što vidimo, o pozi 69.
mariopan mariopan 19:14 09.10.2011

Re: Sex

ali, mariopan, evo bis za tebe:

Hvala
Što bi se naljutio ?

Za mene je Prasa neprevaziđena i to je razlog da obožavam Draga ma šta da napiše, sve mu praštam.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 19:42 09.10.2011

Re: Sex

Prasa je vrh blogočinodejstvovanja.
Eh, samo kad se setim one patriotske pesme koja je Dragu inspirisala, odmah bi da krenem bilo kud i bilo protiv koga, protiv Tadića, Jeremića, Konuzina, Rusije, patrijarha srpskog i vaseljenskog...

НОЋ ПРЕД ПОЛАЗАК

У тами ћути село моје драго,
ћути село моје и Србија ћути,
ћути моје благо,
љубави моје понајлепши дар.
У срцима тиња, у мраку пламиња –
нове буне жар.

Шуште кукурузи. Нова жита зру.
Са брега, пропланка,
у ноћи овој,
у ноћи устанка,
јесен игра лишћем, јесен ме поздравља
шумећ тиху сету.
И прошлости мојој која ме оставља,
и животу бившем, и мом бившем свету,
не поклањам више
љубав топлу, сву.
Љубав моја одсад биће цвет у цвету –
људи који са мном
пате, гину, мру.

Србија је љубав и љубав Србија,
која сунцу пружа своје руке беле;
њене шуме, поља
храстови и јеле;
њене ноћи дивне и њен дивни дан;
чежња снажна, врела
и њен врели сан.

Одлазим… И никад,
никад неће више
тенкови ми туђи кроз тишину проћи
поља мојих плодних,
њива мојих родних –
кроз тишину дана ил’ тишину ноћи!
Као младо вино,
као плахе кише,
као море кад се узгиба,
запени, -
ноћас семе буне рађа се у мени:
Србија се неће
умирити више.


(Tanasije Mladenović)
mariopan mariopan 19:51 09.10.2011

Re: Sex

Vojislav Stojković

Već znamo da je Drago voli a evo i od mene
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:01 09.10.2011

Re: Oj, Srbijo, pod jednom šljivom...



Koliko znam, Drago ne voli Dobricu, ali voli Tanasija, a njih dvojica, Dobrica i Tanasije, bili su saborci i prijatelji:

"Dobrica Ćosić i pesnik Tanasije Mladenović, koji je u to doba bio načelnik propagandnog odeljenja Glavnog štaba NOV i PO Srbije, prvi put su se sreli u avgustu 1944. na planini Radanu, iznad Puste reke, a bolje se upoznali i zbližili 1947. odlazeći zajedno u lov.

Udaljili su se kada je zasnovan modernistički pokret i kada su se srpski pisci podelili na "realiste" i "moderniste": Ćosić je bio "modernista", a Mladenović "realista". U ideološkim sporenjima njih dvojica su se na partijskim sastancima i žestoko sukobljavali.

Njihovo ponovno zbližavanje Ćosić ovako vidi: "Ako je tada, u idološkom društvu i vremenu, a obojica smo bili idološki ljudi, ta književna svađa bila dovoljna da se nekoliko godina ne družimo i mimoilazimo, krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih ista ona sila koja nas je udaljila, Partija i njena ideologija, napadima na "nacionalizam" i "antisocijalističke tendencije" Književnih novina, koje je Tasa uređivao, kao i napadom na moja "nacionalistička" zastranjenja na 14. plenumu CK SK Srbije maja 1968, dakle, taj naš isti neprijatelj — Tito i njegova partokratska oligarhija, brzo i lako će nas zbližiti u iskreno, trajno, životno prijateljstvo."
mariopan mariopan 20:24 09.10.2011

Re: Oj, Srbijo, pod jednom šljivom...


Koliko znam, Drago ne voli Dobricu, ali voli Tanasija, a njih dvojica, Dobrica i Tanasije, bili su saborci i prijatelji:

Ma ja bih rekla da nam je i Drago neki partijski kadar, ideološki ostrašćen, samo neće da kaže? A i mi se ovde samo ideološki razilazimo što ne znači da se nećemo nekada negde i sresti i izravnati naša gledišta ?
A da li znaš ko je u tom razilaženju priklonio svoje gledište onom drugom, priznao da je bio u zabludi, ili su oboje malo pomerili svoje gledište da naprave mesta jedan drugom?

Da znam kako ću sa Dragom ubuduće, ko zna šta nosi dan a šta noć?
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:37 09.10.2011

Re: Oj, Srbijo, pod jednom šljivom...

To će ostaati večita tajna, kao i sama Srbija koja je, kao što znamo, najveća tajna:

Srbija je velika tajna;
ne zna dan sta noc kuva,
niti noc sta zora radja,
ne zna grm sta susedni grm sanja
niti ptica sta se dogadja
izmedju granja.

Ne zna guster sta puzi ispod kamenja,
niti kukuruza struk sluti
sta se u susednoj njivi sprema.
Svakog casa sve se menja,
nijednog kuta ni lista nema
da nije tajna.

Ko zna sta krije u sebi
i ta nevina rosa sjajna;
ti seljacki poslovni krici
sto se s brda na brdo cuju
zaveru mozda kuju.

Ko ce u toj zemlji kada
znati sta i devojka mlada
u nedrima netaknutim nosi;
kakvu tesku tajnu
u rukama svojim drzi dete;
i starica pogrbljena svaka
do kakve se uputila mete.

U toj zemlji i vetri,
i mirisi, potoci i reke,
i crkvena zvona
potajne prenose vesti,
na prvom zavijutku
gde suma pocinje ona
ko zna sta mozes sresti.

U toj zemlji ni zecijoj stopi
neprijatelj verovati ne sme,
ni tragu volovskih kopita.
Dogovori su mozda tajni
i zetelacke pesme
i udari sumskih sekira
i uspavanka uz kolevku svita.

(Desanka Maksimovic)
mariopan mariopan 20:43 09.10.2011

Re: Oj, Srbijo, pod jednom šljivom...

Vojislav Stojković

Eh, hvala, znaš otkad nisam čitala pesme, a baš sam volela Desanku Maksimović, treba da imam i jednu knjigu sa posvetom negde, ako nije kod sestre. Tako je to kada deliš knjige pa se "pogube".
Milan Karagaća Milan Karagaća 18:33 09.10.2011

Jeste li se dogovarali

Posle apokalipse
futur I
Dan posle sutra
1.1 I bi 21.12. 2012.
1.2 I ode sve u dilindarac.
1.3 I vide Tvorac da je opet zasro.
1.4 I reče: Ajd Jovo nanovo.
Postajanje
1 U početku stvori nebo i zemlju. 2 A zemlja bješe bez obličja i pusta, i bješe tama nad bezdanom. 3 I reče: neka bude svjetlost. 4 I bi svjetlost. 5 I bi veče i bi jutro, dan prvi.
6 Posle išao redom: i Sunce, i Mjesec, i ribe, i ptice, i zvjeri, i stoku. 7 I tako pet dana. 8 A šestog dana, pre godišnjeg odmora, Tvorac reče: A Srbi? Gde su ovde Srbi?
9 I stvori Adama Srbina i ženu mu Evu Srpkinju. 10 I posla ih na more pod palmu. 11 I reče im Tvorac: množite se. 12 I oni počeše.
13 Te Garašanin rodi Sanu a Sanu rodi Dobricu a Dobrica rodi Matiju a Matija rodi Srbski narodni pokret 1389. 14 A Čavoški nerotkinja pa Koštunica rodi blizance Acu Tomića i Radeta Bulatovića, a oni rodiše JSO. 15 I Milovan Danojlić rodi blizance Đoga i Noga a oni Sinišu Kovačevića a Siniša Boru Čorbu a Bora rodi Otačestveni pokret Obraz a Obraz rodi Krst Časni i Slobodu Zlatnu. Plus: ocila.
16 A Vasilije Krestić rodi Žiku Obretkovića.
17 A Nikolaj Velimirović rodi Amfilohija a Amfilohije rodi Aleksandru Janković a Aleksandra rodi Dušana Savića a Dule rodi Familiju srbskih navijača.
18 A Kusovac rodi Milovana Vitezovića i dade mu stan a Milovan rodi Kosovke devojke: Ljiljanu Bulatović i Ivanu Žigon a njih dve rodiše Dveri popola.
19 A Garašaninu se opet digo te rodi Ekmečića a Ekmečić rodi Slavenka Terzića a Slavenko rodi Ivicu Dačića a Ivica rodi Krkobabiće i Velju i Palmu i ostale srbske domaćine okupljene u Sindikat policije.
20 A Šešelj rodi blizance: Tomu Nikolića i Aleksandra Vučića.
21 A Toma se ponovo rodi: Ljubomir Tadić rodi Borisa a Boris rodi Tomu a Toma rodi Vučića opet.
22 A Čeda Jovanović rodi Biljanu a Biljana rodi Mirjanu a Mirjana rodi Željka a Željko nikog. Peder.
Otkrovenje
1 Blago onome koji čita i onima koji slušaju ovo jer vrijeme je blizu.
2 Ja Vladimir koji sam brat vaš Srbin bijah u Topoli za Bogojavljenje i čuh glas veliki koji govoraše: sve što vidiš sada i sve što čuješ sada zapiši u knjigu i obznani svima i ja evo zapisujem. Šta ću.
3 Ko ima uho neka čuje, ko ima oko neka čita ovo. Ko nema, jebiga.
4 Zaista, zaista vam kažem: vidim mene mnoge a ne vidim ni okrete ni preokrete ni zaokrete.
5 Vidim Amfilohija kako blagosilja Mladena Obradovića na čelu Otačestvenog pokreta Obraz i sve Srbije.
6 Vidim Mišu Vacića na čelu Srbskog narodnog pokreta 1389 i SANU i BU i UKS i UNS.
7 I vidim: kiša.
8 I nigde duge posle kiše.
9 I vidim, braćo Srbi i sestre Srbkinje: svuda su, bre, Naši."

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana