Sport

Pesma o Parizu

Marko Jevtic RSS / 10.10.2011. u 14:46

paris_final_four_logo.jpgPrva asocijacija na oktobar mi nije ponavljanje jedne te iste priče oko 5.10., nije ni zima, neće biti ni smrt Stiv Džobsa, koliko god da sam imao lepo mišljenje o njemu. Ima neka narodna pesma (ili je možda okarakterisana kao zabavna): "kad dođe oktobar...", e pa meni kako dolazi oktobar kreće euforija oko nove evroligaške sezone KK Partizana (u glavi mi se vrti i melodija evroligaške himne I feel devotion)

Pre četiri godine pisao sam blog o toj novoj sezoni i potcenio tim koji stigao do Top 8 faze. Dve godine kasnije Partizan je opet promenio tim (otišao je trio TNT), a igrali smo Final 4 u Parizu.

Kada sam se vratio iz Pariza napisao sam pesmu koja je dole.

U sredu Partizan igra prvu utakmicu Hali Pionir. Evroliga u Beogradu startuje 20.10. Prva utamica u ABA (NLB ili kako već) ligi je dobijena superiorno. Tim deluje kompaktno, te sa dobrom četvorkom i produžavanjem NBA lokauta, može mnogo toga. I bez mnogo toga, mi ćemo ga bodriti. 

Vidimo se u Pioniru!

Pesma o Parizu

Te večeri sam sve emocije izmenjao.
Tresao se na početku,
zatim skakao od sreće,
a na kraju se potpuno se skenjao.

Sutradan sam prvi put video
Ajfelov toranj i Kapiju.
Za mene nije bila trijumfalna.
Ni toranj mi se nije svideo.

 



Komentari (3)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

irvington irvington 15:55 10.10.2011

Neka se ponovi 1992. :)

Ubedljivom pobedom nad prvakom Hrvatske u Zagrebu, dobro smo otvorili sezonu. Odgledao sam utakmicu i sve je funkcionisalo skoro perfektno, uz nestvarno dobar shut spolja :) Iako Zagreb mozda nije ostavio najbolji utisak, ne verujem da se radi o losem timu. Oni ove sezone debituju u Evropskoj ligi, pristojno su se pojacali, a prosle godine u ovo vreme, u Zagrebu smo upisali poraz.

Ocekujem da Pekovic (neka potraje lock out ), Raduljica i "cetvorka" koju jos uvek ocekujemo, dominiraju u reketu, a da spoljni igraci koriste "udvajanja" i "suzavanje" protivnicke odbrane i resetaju kosh iz otvorenih suteva. Pored jake centarske linije, ove godine u sezonu ulazimo i sa vrhunskim plejmejkerom (Acie Law) koji je prosao pripreme sa ekipom, tako da i u tom segmentu delujemo bolje nego prosle godine u ovo vreme.

U Zagrebu smo videli kako bi to trebalo da izgleda i nadam se, da cemo sladece nedelje na otvaranju evroligaske sezone, startovati pobedom. U Pionir dolazi bogati Efes Pilsen, silno pojacan (Savanovic, Vujacic, Ilijevski, Iljasova...) i sa imperativom plasmana na FF, koji se ove godine odrzava u Carigradu.

Neka se ponovi 1992. :)
branek branek 21:57 10.10.2011

Godisnja je tu...

... vidimo se u hali! :)

I neka bude kao 92!

Na svetu ništa lepše...
jeca92 jeca92 21:29 11.10.2011

MARKO

Ja volim sto ti toliko volis KK Partizan ...A sad sta ce biti, pa mi smo uvek autsajderi dok ne dokazemo suprotno.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana