Život

Zima, zima, e pa šta je...

Jelica Greganović RSS / 10.10.2011. u 22:06

0162007.48.jpg

Onomad je dan počeo sevanjem golišavih delova tela na račun babljeg leta. Naravno, uprkos najavama metereologa da će pasti sneg. Uostalom, na metereologe se ovde obraća pažnja taman  koliko i na poetski raspoloženog vidovnjaka kome je virozna temperatura prerasla razum. Uostalom, ko bi im verovao, poslednji put kad su najavili kišu, moj kaktus je dobio opekotine od sunca, a naivni su po ulici hodali znojeći se i vukući motke kišobrana, kao mentalno senzibilni pušteni na produženi vikend.

Upravo zato se narod svukao kao za opkladu, ignorišući najave stizanja izvesne Olivije po prezimenu Ciklon. A, Olivija je očito stizala hodom nervoznog poštara. Gazeći travu koja se bestidno zelenela, onako kao što bolesnik pred smrt po poslednji put živne, a lice mu dobije zdravu boju lažne nade. Baš kao i naivna trava, zelenelo se i lišće kome niko nije javio da Olivija upravo preskače ranu jesen, laktom u pleksus obara njenu poznu rođaku i za okovratnik za sobom vuče iznenađenu zimu.

Već oko podne gospođa Ciklon je kroz nos dunula ledenim severcem i saterala u ćošak sve toplikave vetriće koji su se naivno smucali ulicama. Onda je pokazala sav kapacitet svojih ciklonskih pluća i zaduvala takvom snagom da je drveće uvređeno procvilelo i savilo se više no što je ikada slutilo da može. Nebo je pocrnelo iz sebe istisnulo tutumračnu, ledenu kišu. Metereolozi su se pobednički kliberili dok je uspaničeno stanovništvo pokušavalo da zadrži elementarnu telesnu temperaturu uvijanjem u sve što mu je pod ruke padalo. Od novina do jastučića na stolicama ispražnjenih kafića. Viđane su i kese na glavama, ali uzalud, severac je depilirao bez pene i milosti.

Zajedno sa prvim mrakom koji je pao samo reda radi, toliko da izrazi solidarnost već postojećoj tmini, u vazduhu su se pojavile prve bele krpe. Olivija Ciklon je se kikotala do štucanja gromovima tamo negde daleko u mraku planina, dok je većina stanovništva neverice, kratkorukavno gledala u – Prvi sneg. Da se ne radi o metereološkim, kolektivnim halucinacijama potvrdile su i sve glavne informativne televizorske emisije, davši Prvom snegu čast prve vesti. Ekran se beleo od kadrova, a svuda naokolo je vladala panika. Radnici i rukovodioci toplana su se gušili od štucanja dok su ih gledaoci prozivali kroz zube, stupajući u verbalne seksualne odnose kako sa njima, tako i sa njihovom bližom rodbinom.

U našem samo fraze radi toplom domu zavladala je panika. Mali Sin je pozadinom virio iz gornjeg dela ormana, dok mu se na golim nogama kožila ježa. Iz pomenutog nameštajnog objekta je bubnjao podrumskim basom monolog, iz kog se dalo zaključiti da su mu nepoznata varvarska plemena orobila zimske odevne predmete. Za to vreme je njegova sestra, Princeza, tako kako princezama i priliči promicala stanom, vukući za sobom jorgan ogrnut kao plašt. Doduše, od glave nadole, zbog čega je mestimično dobijala izgled polusmrznute suđaje. Suđaja je uporno, odbijajući da prihvati realnost kao svako biće koje ga kreira a ne podnosi, prilazila radijatorima i sa njima otvarala oštru diskusiju u formi agresivnog monologa. Ikar Varvarin je skočanjeno tapkao za njom, vođen beskrajnom vernošću čovekovog najboljeg prijatelja koju ni zima, koja se razbaškarivala po našem stanu, nije mogla da spreči. Za razliku od njega, naše kućne naslednice oka boga Ra, Bastet, ponabijale su se skutreno među jastuke i odande sa prebacivanjem zelenooko mrzele sve hladniji dom na koji ih je usud osudio.

Noć smo preživeli zamotani kao svilene bube od kojih se dobija nit debela taman za tkanje konopaca za vezivanje prekookeanskih lađa. Sve u šta se umotati moglo, palo je za slobodu. U mraku su kratko duvkali nosevi ohlađeni do orošavanja.

Dan je prošao onako...uz pomoć rerne koja je, sa izgovorom pripreme ručka dovoljnog da nahrani ceo kvart, bila upaljena duže no ikad. Svako malo joj je prilazio po neki od kućnih žitelja željan da provede izvesno vreme u prijateljskom ćaskanju sa krompirom koji je cvrčao s druge strane rernskog toplog, tako toplog prozora. Čak i kada je ručak prošao, većina pripadnika naše osnovne društvene ćelije se vrtela u koncentričnim krugovima oko dotičnog modernizovanog ognjišta. Stiglo je još jedno veče. Mladunci su se, ponovo pribili uz ledene radijatore, cvileći poput ostavljene štenadi, dok im je Ikar Varvarin uvređeno tercirao. Njegovi geni krvoločne pudle su odbijali životne uslove haskija.

Žmu uskoro treba da se vrati kući sa službenog puta, na koji ga je sudbina milosrdno poslala, verovatno ga time nagradivši za neka dobra dela u prethodnim životima. Kada bude stigao, sačekaćemo ga mirni. I skočanjeni. Sve teže mi je da pogodim po jedno dugme na tastaturi. Da Princeza nije onaj jorgan privezala na sebe lancem i katancem ipak bih probala da joj ga maznem. Mali Sin je odlučio da predstojeću noć provede zamotan u tepih, krpara obmotanih oko vrata. Ikar Varvarin je svio hrčkovsko gnezdo od kuhinjskih krpa i reži na svakoga ko pomisli da mu ih uzme. Mačke pokušavaju da iskopaju pećinu u kauču, u kojoj će prehibernirati do vremena kad će nas se konačno setiti oni zlotvori u toplanama. Onaj prvi sneg se već otopio. Mi nismo te sreće. U hodniku se čuje krkljanje, to polusmrznuti komšija pokušava da odledi prste na domarovom vratu. Podpredsednik Kućnog saveta našeg ulaza je juče, za kaznu, zatvoren u vešernicu sa otvorenim prozorima jer je pokušavao da pomažnjava letvice iz podrumskih pregrada i sebi organizuje grejanje na vatri otvorenog tipa. Penzionerka iz prizemlja je, uprkos ledenoj okoštalosti, probala da utuče poštara čije je prolazno vreme kroz vrata bilo dovoljno za pronalazak nove samoobnavljajuće energije. Za to vreme se u naš ulaz probio i novi talas ledenog vazduha.

  Na horizontu se bele Alpi. Olivija Ciklon trese gaće negde drugde. Skotovi iz toplane nikako da se vrate sa Havaja, što za nas slabo, a za njih odlično jer se već priprema građanski odbor za spontani, topli doček. Mnogo topliji od radijatora.

 

 

 



Komentari (98)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 22:12 10.10.2011

Nije da se hvalim, samo obaveštavam

Lisbon today max 29° min 19°C.
Jesmo sirotinja, al nam nije 'ladno! Za sada.
predatortz predatortz 22:16 10.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

Dejan Tiago Stanković
Lisbon today max 29° min 19°C.
Jesmo sirotinja, al nam nije 'ladno! Za sada.


Kod nas je i 'ladno i sirotinja. Al' naviklo se...
Vlasta92 Vlasta92 22:25 10.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

ala laže ovaj Dejan da mu je tako toplo, bože svašta...Pa, zna se da u Srbiji uvek najtoplije
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:25 10.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

Lisbon today max 29° min 19°C.
Jesmo sirotinja, al nam nije 'ladno! Za sada.

Blagiš vama, nas lože samo prognozom, radijatori se još uvek znoje od hladnoće. Mada, ne bih se ja bunila zbog zime, samo kad bi nam dotične radijatore malo pripalili, ujutru i uveče makar...
Dejan Tiago Stanković Dejan Tiago Stanković 22:34 10.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

spusti se i na 10, doduse retko. Tad se posmrzavamo po kucama, jer grejanja bas i nema. Ko ce da ulaze u radijatore za 5-6 dana godisnje. Tad su bioskopi puni.
hoochie coochie man hoochie coochie man 22:38 10.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

Dejavascript:;jan Tiago Stanković
Lisbon today max 29° min 19°Cjavascript:;.
Jesmo sirotinja, al nam nije 'ladno! Za sada.


Biljana 77 Biljana 77 09:26 12.10.2011

Re: Nije da se hvalim, samo obaveštavam

Tad su bioskopi puni.




Kod nas je onih godina bilo obrnuto - nisi smeo da uđeš u bioskop zimi. Osim ako nisi baš mazohista ili treniraš za neku polarnu ekspediciju. A sad bioskop više ni ne radi.
spadalo92 spadalo92 22:20 10.10.2011

BRRRR!!!

Ja već merkam onu šljivu u dvorištu. I nije nešto rodna... a drvo lepo, dušu dalo za "Smederevac"...
predatortz predatortz 22:21 10.10.2011

Re: BRRRR!!!

spadalo92
Ja već merkam onu šljivu u dvorištu. I nije nešto rodna... a drvo lepo, dušu dalo za "Smederevac"...


Gde šljivu, crni čoveče!?
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:26 10.10.2011

Re: BRRRR!!!

Spadalo, ne pominji mi smederevca...dići ću ruku na sebe.
spadalo92 spadalo92 22:39 10.10.2011

Re: BRRRR!!!

predatortz
spadalo92
Ja već merkam onu šljivu u dvorištu. I nije nešto rodna... a drvo lepo, dušu dalo za "Smederevac"...


Gde šljivu, crni čoveče!?

Pa dobro, neću šljivu, 'ajde...imam ja i kajsije...mada me i one tuje pomalo nerviraju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:44 10.10.2011

Re: BRRRR!!!

Glasam za tuje, na kajsiju ni ne pomišljaj.
loader loader 01:19 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Pošto su šljivovica i kajsijevača spasene ,
može se preći na dileme oko vrste uglja .. Kolubara?
spadalo92 spadalo92 06:45 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

loader
Pošto su šljivovica i kajsijevača spasene ,
može se preći na dileme oko vrste uglja .. Kolubara?

Nije loš predlog. Ovih dana Kolubarac dobro gori...
loader loader 08:27 11.10.2011

Re: BRRRR!!!


Da, ... Vidim, ovi na B92 ga lože. Usijao im se logo .. sav se crveni ..
A nedavno i državni tužilac konačno krenuo da loži, i to baš Kolubaru. Onda mora da je dobar. Mislim, ugalj.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:19 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Onda mora da je dobar. Mislim, ugalj.

Mada je taj kolubarski još uvek površinski...al dobro gori.
loader loader 13:10 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

.. Da, da ...
Naročito separirani
rade.radumilo rade.radumilo 13:46 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Trebaku ti: kape, rukavice i šalovi marke "Hvala ti bako", džemperi marke "Zlatiborac" i čarape marke "Sirogojno"





Jelica Greganović Jelica Greganović 14:51 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Trebu mi i nepalske kulakopke...
rade.radumilo rade.radumilo 15:11 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Jelica Greganović
Trebu mi i nepalske kulakopke...


Vake?

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:15 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Tanko to, tanko...debljije.
rade.radumilo rade.radumilo 22:29 11.10.2011

Re: BRRRR!!!

Eve, ima ove...

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:39 12.10.2011

Re: BRRRR!!!

Eve, ima ove...

Providne?
rade.radumilo rade.radumilo 22:57 12.10.2011

Re: BRRRR!!!

Jelica Greganović

Providne?


Jok nego postovane sa službenog 'čunara...

srdjan.pajic srdjan.pajic 22:23 10.10.2011

jaoj,

Opet moram da se penjem u potkrovlje da čistim filter na pećki...

Dobro si me podsetila, saću da deploy-nem Ušketa gore, da razjebe onu Republiku Mišju. Ujutro samo dodjem sa djubrovnikom da izvršim bodycount, i da ekstrahujem mačora.


Jelica Greganović Jelica Greganović 22:27 10.10.2011

Re: jaoj,

Srdjane, a kamo je druga maca? Za stereo čišćenje?
mlekac mlekac 22:43 10.10.2011

Re: jaoj,

srdjan.pajic
Opet moram da se penjem u potkrovlje da čistim filter na pećki...

Dobro si me podsetila, saću da deploy-nem Ušketa gore, da razjebe onu Republiku Mišju. Ujutro samo dodjem sa djubrovnikom da izvršim bodycount, i da ekstrahujem mačora.




Ushke, multipraktik!
srdjan.pajic srdjan.pajic 22:51 10.10.2011

Re: jaoj,

Jelica Greganović
Srdjane, a kamo je druga maca? Za stereo čišćenje?

mlekac
srdjan.pajic
Opet moram da se penjem u potkrovlje da čistim filter na pećki...

Dobro si me podsetila, saću da deploy-nem Ušketa gore, da razjebe onu Republiku Mišju. Ujutro samo dodjem sa djubrovnikom da izvršim bodycount, i da ekstrahujem mačora.




Ushke, multipraktik!


Izašla je iz proizvodnje pre desetak dana. Sad čekamo da prodje kondicioni trening i taktičku obuku, što kod profesionalnih mačaka traje 12 nedelja, i dobijamo je. Da oformimo tim.

EDIT: Ima i ime - Margarita, taman, za ovog malog Behemota.



Jelica Greganović Jelica Greganović 23:45 10.10.2011

Re: jaoj,

Ima i ime - Margarita

Odličan izbor. I sigurno ima zelene oči...kao Hela
mlekac mlekac 22:24 10.10.2011

Solcence zahaja...

i tako to?

Samo sto se ptichek verovatno smrzao il' zavukao u neko udubljenje i na kraj pameti mu nije cvrkutanje?

Ja sam, poducena iskustvom predaka mi koje je glasilo "Maco, cuti da vidim kolika je temperatura u Zagrebu, tako ce ovde biti sutra il' preksutra", unapred pripremila podmladak.

A bome i stambenu jedinicu.

Jes' da pod izgovorom "toplih proba" pomalo ukljuce grejanje negde oko podneva (kad nam najmanje treba) al' srecom, u ovakvim situacijama imati stan s najvecom sobom okrenutom jugu postaje bitna prednost.

Zid je s te strane jos uvek dovoljno topao da izdrzi bar jos tri dana.

Posle cemo da vidimo.

A rerna je, priznajem, vrlo korisna sprava - narocito zimi.
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:28 10.10.2011

Re: Solcence zahaja...

A rerna je, priznajem, vrlo korisna sprava - narocito zimi.

Mi smo provalili i da su i fen i pegla nepravedno emotivno zapostavljeni.
mlekac mlekac 22:34 10.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
A rerna je, priznajem, vrlo korisna sprava - narocito zimi.

Mi smo provalili i da su i fen i pegla nepravedno emotivno zapostavljeni.


A tek kad imas onu Mister T rernu! Milina jedna. Em greje, em duva - pravi kalorifer. Jedino posle sat vremena mora malo da odmori...
Jukie Jukie 22:46 10.10.2011

Re: Solcence zahaja...

mlekac

Ja sam, poducena iskustvom predaka mi koje je glasilo "Maco, cuti da vidim kolika je temperatura u Zagrebu, tako ce ovde biti sutra il' preksutra", unapred pripremila podmladak.


I ja isto to pratim, ali moja mama ne veruje tim hrvatskim prognozama.
Čim čuje "jaka bura" odmah kaže "A-ha! To sigurno neće biti!"



u ovakvim situacijama imati stan s najvecom sobom okrenutom jugu postaje bitna prednost.Zid je s te strane jos uvek dovoljno topao da izdrzi bar jos tri dana.Posle cemo da vidimo.


Nije loš ni zapad, da uhvati poslednje zrake sunca... Ovo je sunce... i ovo je sunce...

Čini mi se da počinjem da živim u reklamama... moraću da probam taj čoko smoki sa karamelom da vidim kako to izgleda.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:46 10.10.2011

Re: Solcence zahaja...

moraću da probam taj čoko smoki sa karamelom da vidim kako to izgleda.

mariopan mariopan 08:41 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

. moraću da probam taj čoko smoki sa karamelom da vidim kako to izgleda.

Nemoj, odvratno je to, bolje topao čaj sa limunom.

Ovako se to radi.

U usta uzmeš vodu i čaj, limun zagrizeš da začepiš čajnik, sedneš na uključenu pećku, (može i ringla), i čekaš da voda proključa, kada ti voda provri - čaj je skuvan a ti stoposto ugrejan.

Jelice, šta kažu, dokle misli ova zima? (smajli zamotan u ćebe do očiju)
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:21 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelice, šta kažu, dokle misli ova zima?

Kod nas su rekli da se od srede otopljava, s obzirom da je utorak, a napolju se ič nije podgrejalo, očito nas čeka vrlo naglo otopljenje...ali JUTROS SU SE NA NAŠIM RADIJATORIMA OSETILE NIJANSE MLAČNOSTI, rašta se nadamo da je bar neko iz one toplane zavirio na svoj posao...
ivana23 ivana23 09:31 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...



Danas 16, sutra 22, a onda opet nizbrdo... u petak/subotu na noc 3 stepena.


RHMZ
mariopan mariopan 09:37 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
Jelice, šta kažu, dokle misli ova zima?

Kod nas su rekli da se od srede otopljava, s obzirom da je utorak, a napolju se ič nije podgrejalo, očito nas čeka vrlo naglo otopljenje...ali JUTROS SU SE NA NAŠIM RADIJATORIMA OSETILE NIJANSE MLAČNOSTI, rašta se nadamo da je bar neko iz one toplane zavirio na svoj posao...

Ovde se još rashladilo, kanda je juče bilo malo toplije?

Imam gosta, čuvam sestrinog (velikog) psa dok je ona na putu, juče mu opremim kućicu debelim stiroporom dole, pa mali tepih unutra, odvedem ga da mu pokažem gde od sada da spava, on lepo sedne unutra, gleda me dve sekunde i izađe, totalno ne shvata da je došla zima. Samo džedži pred vratima i čeka da ga pustim unutra.....ali ako ga pustim onda nema mesta pored pećke za mene, ili on ili ja.

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?
mariopan mariopan 09:46 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Danas 16, sutra 22, a onda opet nizbrdo... u petak/subotu na noc 3 stepena.

JAO

Pa moji mi dolaze iz toplijih krajeva baš na tu zimnoću, da javljam da se opreme za Sibir. Hvala Ivana

Znaš onaj vic?

Imao čovek papagaja koji je stalno vikao "dole komunisti". Jednom dolaze čoveku gosti, a on papagaja gurne u frižider, na brzinu, da ne čuje neko pa da ga prijavi. Kada su gosti otišli seti se on papagaja, vadi ga iz frižidera a papagaj viče "živeli komunisti"...čovek ga pita zašto sada to, promenio mišljenje...a papagaj kaže "Sibir bato, Sibir".
manituu manituu 13:11 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

ivana23


Danas 16, sutra 22, a onda opet nizbrdo... u petak/subotu na noc 3 stepena.


RHMZ

hahahahaha pa zar nismo davno zakljucili da jedini koji znaju da lazu ko politicari su rhmz...
pa napolju nema ni 6 stepeni, malopre samo bio napolju, provejavala susnezica...
ivana23 ivana23 13:38 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

manituu
hahahahaha pa zar nismo davno zakljucili da jedini koji znaju da lazu ko politicari su rhmz...
pa napolju nema ni 6 stepeni, malopre samo bio napolju, provejavala susnezica...


10 stepeni, sipi kisa... (14:35)


Ivan Ristić
www.weather2umbrella.com
mlekac mlekac 14:49 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

ivana23
manituu
hahahahaha pa zar nismo davno zakljucili da jedini koji znaju da lazu ko politicari su rhmz...
pa napolju nema ni 6 stepeni, malopre samo bio napolju, provejavala susnezica...


10 stepeni, sipi kisa... (14:35)


Ivan Ristić
www.weather2umbrella.com


Uvek sam se divila tim njihovim termometrima! Samo nikad nisam ukapirala kako im uvek uspeva da je, po njima, zimi uvek par stepeni toplije, a leti par stepeni hladnije nego ostatku naroda?
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:52 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Nije meni sporno 3 stepena, nego da se ovi mrmoti u toplanama probude i stave u neku funkciju...radnog karaktera.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:54 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...


Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela
mlekac mlekac 14:57 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela


Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi). Ma milina jedna da se ususkam kad zagudi!
mariopan mariopan 17:32 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

mlekac
Jelica Greganović

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela


Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi). Ma milina jedna da se ususkam kad zagudi!


Dobro bre Mlekac, udaraš mi u nostalgiju, da dam oglas u novine "menjam keru za istog takvog, toplog, tapaciranog, ne mora depiliranog ali obavezno okupanog Žmua" ?
spadalo92 spadalo92 18:19 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

mariopan
mlekac
Jelica Greganović

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela


Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi). Ma milina jedna da se ususkam kad zagudi!


Dobro bre Mlekac, udaraš mi u nostalgiju, da dam oglas u novine "menjam keru za istog takvog, toplog, tapaciranog, ne mora depiliranog ali obavezno okupanog Žmua" ?
Ja!
mariopan mariopan 18:30 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

spadalo92
mariopan
mlekac
Jelica Greganović

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela


Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi). Ma milina jedna da se ususkam kad zagudi!


Dobro bre Mlekac, udaraš mi u nostalgiju, da dam oglas u novine "menjam keru za istog takvog, toplog, tapaciranog, ne mora depiliranog ali obavezno okupanog Žmua" ?
Ja!

Super, samo da se dogovorimo za tehničke detalje

Samo nemoj posle da se vadš na nick? Taknuto maknuto
spadalo92 spadalo92 18:38 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

mariopan
spadalo92
mariopan
mlekac
Jelica Greganović

Juče, dok nisam uključila pećku, zamišljala sam kako zajedno sedimo zagrljeni - jel to normalno ili je i to od ladnoće?

Normalno, draga, najnormalnije...umesto jednog, dva grejna tela


Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi). Ma milina jedna da se ususkam kad zagudi!


Dobro bre Mlekac, udaraš mi u nostalgiju, da dam oglas u novine "menjam keru za istog takvog, toplog, tapaciranog, ne mora depiliranog ali obavezno okupanog Žmua" ?
Ja!

Super, samo da se dogovorimo za tehničke detalje

Samo nemoj posle da se vadš na nick? Taknuto maknuto

Niti ću tačinjati niti ću se maknuti. Ležaću mirno i čekati sudbinu...
mariopan mariopan 19:07 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Niti ću tačinjati niti ću se maknuti. Ležaću mirno i čekati sudbinu...

Jelica Greganović Jelica Greganović 19:18 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi).


Blagiš tebi. Ja imam letnji model Žmua. Pegav. Al pege ne pomažu.
p.s.
Opažamo izvesno troumljenje radijatora, skoro su mlaki...
spadalo92 spadalo92 20:01 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi).


Blagiš tebi. Ja imam letnji model Žmua. Pegav. Al pege ne pomažu.
p.s.
Opažamo izvesno troumljenje radijatora, skoro su mlaki...

Ma čim padne prvi go, biće ti toplo. Mislim, em Slovenija, em Srbija...u oba slučaja se raduješ...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:15 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Meni je već sad bolje, na pegli sam...a Žmu je otišao mečki na rupu...gleda utakmicu na srpskoj teritoriji u Sloveniji, sa drugom iz Beograda, domaćica glumi Plavog šlema...
spadalo92 spadalo92 20:32 11.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
Meni je već sad bolje, na pegli sam...a Žmu je otišao mečki na rupu...gleda utakmicu na srpskoj teritoriji u Sloveniji, sa drugom iz Beograda, domaćica glumi Plavog šlema...
Može tu bome izbiti međunarodni konflikt, pade gol! Je si l' stavila liniju razgraničenja s bodljikavu žicu?

mlekac mlekac 15:41 12.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
Zato volem sto mi je Zmu zimski model. Em tapaciran, em ko cebence (sem po glavi).


Blagiš tebi. Ja imam letnji model Žmua. Pegav. Al pege ne pomažu.
p.s.
Opažamo izvesno troumljenje radijatora, skoro su mlaki...


Pa sta da ti recem - ja ulozila godine kuvanja u njegov tapacirung!

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:57 12.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Pa sta da ti recem - ja ulozila godine kuvanja u njegov tapacirung!

Moraćeš da mi daš neki recopis koji ostavlja takve posledice na konzumenta.
mlekac mlekac 16:02 12.10.2011

Re: Solcence zahaja...

Jelica Greganović
Pa sta da ti recem - ja ulozila godine kuvanja u njegov tapacirung!

Moraćeš da mi daš neki recopis koji ostavlja takve posledice na konzumenta.

Kad dodjes na kafu!
bgd-idf bgd-idf 22:26 10.10.2011

samo da pozdravim...

... domacicu :) mi se grejemo na rernu al i na susilicu... svi se zguzimo kraj iste ... peremo i komsijski ves samo da bi ga susili kod nas i da bi moja dobra drugarica duze radila :) smrznuti pozdrav... :)
abraham_linkoln abraham_linkoln 22:28 10.10.2011

ma kakva zima :)

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:29 10.10.2011

Re: samo da pozdravim...

Sušilicu bogradovao srce jedno...jedino što je u manjem mokrom čvoru gde ona živi neopisiva gungula...svi su se odjednom setili kako je vole...sušilicu...sušimo peškir po peškir...
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:47 10.10.2011

Re: ma kakva zima :)

Abrahame, oklen je ova fotka?
Vlasta92 Vlasta92 22:29 10.10.2011

Ja priložila (pustila gas) in da

muddy furnace

Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 10.10.2011

Re: Ja priložila (pustila gas) in da

muddy furnace

Lepotica, srce jedno!
mlekac mlekac 15:42 12.10.2011

Re: Ja priložila (pustila gas) in da

Vlasta92
muddy furnace



Jooj, Vlasto, stalno se vracam ovoj tvojoj slici! Takva je bila u mojoj sobi na Dorcolu! Ona u velikoj sobi bila je tamnobordo. Uspomene, uspomene...
Jukie Jukie 22:30 10.10.2011

Tople probe

Mi smo imali "tople probe" radijatora par dana, tako da je tek sada počelo da bude hladno u stanu.
Nego, izgleda da ću sutra morati da izađem u nevirtuelni svet,
tako da sad razmišljam gde li sam ostavio duge gaće
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:31 10.10.2011

Re: Tople probe

Mi jedne oblačimo u doLnjoj oblasti, a druge oko vrata zamotavamo...
Vlasta92 Vlasta92 22:32 10.10.2011

Re: Tople probe

Kad u taj reon zađe zima, posle su svake gaće duge
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:36 10.10.2011

Re: Tople probe

Vlasto, džavolice, al si nestašna u sitne sate
mlekac mlekac 22:37 10.10.2011

Re: Tople probe

Jukie
Mi smo imali "tople probe" radijatora par dana, tako da je tek sada počelo da bude hladno u stanu.
Nego, izgleda da ću sutra morati da izađem u nevirtuelni svet,
tako da sad razmišljam gde li sam ostavio duge gaće


Jutros sam imala kratak kurs poducavanja najmladjeg potomka. Kao pravo Africko dete, nema teorije da izadje na jednocifrenu temperaturu bez zimske trenerke i untercigera (il' bar donjeg dela pidzame) ispod.

E, al' jutros je trebalo da ima fizicko - stoga smo vedzbali skidanje i navlacenje trenerke skupa sa untercigerom u njoj, jednim potezom. Da ga ne bi nevaljalci u skoli zezali...

Vratio se iz skole sijajuci! Uvedzbao kako treba - nisu ga provalili!
spadalo92 spadalo92 22:49 10.10.2011

Re: Tople probe

Kao pravo Africko dete,


Beograd 6 celzijusovih...Afrika majka...
mlekac mlekac 22:54 10.10.2011

Re: Tople probe

spadalo92
Kao pravo Africko dete,


Beograd 6 celzijusovih...Afrika majka...


Decko, u Africi je sad prolece!
spadalo92 spadalo92 23:05 10.10.2011

Re: Tople probe

mlekac
spadalo92
Kao pravo Africko dete,


Beograd 6 celzijusovih...Afrika majka...


Decko, u Africi je sad prolece!

A koliko je to prolece u stepenima?
mlekac mlekac 02:08 11.10.2011

Re: Tople probe

spadalo92
mlekac
spadalo92
Kao pravo Africko dete,


Beograd 6 celzijusovih...Afrika majka...


Decko, u Africi je sad prolece!

A koliko je to prolece u stepenima?


Da proverim...

Maun, Botswana, trenutno 23, prognoza za utorak - najniza 19 najvisa 33

Lobatse, Botswana (Bibercetovo rodno mesto) trenutno 17, prognoza za utorak - najniza 12 najvisa 30.

Lobatse je juznije, pa je hladnije.
ivana23 ivana23 23:03 10.10.2011

***

Sto ne ukljucite klimu da vas greje?

Mi smo svoje toplote gospodari...


nekoliko komada
spadalo92 spadalo92 23:07 10.10.2011

Peć

O ovakoj peći moja duša sanja...http://www.mikec.si/2008/11/kruna-pe.html
draft.dodger draft.dodger 23:18 10.10.2011

...

mikele9 mikele9 23:39 10.10.2011

Pozdrav ispod jorgana

Nemam želju da ti stajem na muku al' samo da podsetim na moj animozitet sproću...(bem je!) ZIME


Jelica Greganović Jelica Greganović 23:48 10.10.2011

Re: Pozdrav ispod jorgana

Tu kao ne žive gladne...kojima ne mora da se podgreva ručak?
sesili sesili 06:56 11.10.2011

Re: Pozdrav ispod jorgana

Pomislila sam na tebe, Mikele, zbog onog tvog jadanja letos! (Ono, nije tih dana baš ličilo na leto, pošteno). A samo vas slušam, smrznute, nepripremljene. Kakve more šljive, kajsije i ostala rodna drva? Šupa mi puna bukve i cera. Nadje se i neko parče "prozukle" breze, a ona godi kao hepo kocka. Već sam nagarila moj rustik, pa čekam Janka, uz prvu jutarnju. Mada, ova krušna peć mi je baš zapala za oko. Rekla bih, domaćice, da je iz tvojih krajeva? Javljaj, uz TOPLI pozdrav.
mikele9 mikele9 09:30 11.10.2011

Re: Pozdrav ispod jorgana

Tu kao ne žive gladne...kojima ne mora da se podgreva ručak?

Ma ne! Sve ti pada s palmi i ostalog jestivog drveća A ako ćeš baš da podgrevaš, staviš ljusku kokosovog oraha na sunce i mleko očas podgrejano
manituu manituu 14:32 11.10.2011

Re: Pozdrav ispod jorgana

mikele9
Nemam želju da ti stajem na muku al' samo da podsetim na moj animozitet sproću...(bem je!) ZIME



aaaaa mrzim zimu...
samo kad se setim kako su babe kenjale u avgustu, a bogami i mladji, kako im je vruce vruce pocrkase od vrucine, hteo sam da ih udavim :)...e pa evo im sad, nek se smrzavaju , kad su trazili...
cudni su ljudi...
ni najveca vrucina ne moze da bude tako losa kao zima, smrzavanje, led u zilama brrr...
a ovo leto je, realno gledano, bilo retko lose...pravo leto je pocelo tek od 5.-6. avgusta, secam se da sam na more kretao iz bga, a bio je negde 29.jula, u jakni i dukserici, i da je napolju pljustalo ko iz kabla ,a temperatura nije bila visa od 15stepeni..krajem jula eeej!!
a bogami i jun i maj su bili hladni, i kisoviti, na bajs nisam 2 put seo..
ma najgore vreme ove godine...zima je trajala do kraja aprila...
i jos kad su krenuli da kunu vrucinu , tj. ono malo dana sto je bilo, tokom avgusta, pa stvarno sam pomislio da su ljudi kolektivno odlepili...

nema, klima se definitivno promenila, vreme je za nas gustere da bezimo odavde...
mada najvise volim juzni tajland, mislim da je ipak najbolja klima u severoistocnoj australiji ( kerns, taunsvil), onda poluostrvo kalifornija, i juzna US kalifornija, ono oko san dijega, kao i etijopija i eritreja- toplo, i danju i nocu, uvek suncano, nema kise, ili vrlo malo, i niska vlaznost vazduha...a nema ni jakih vetrova...ma milina
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:55 11.10.2011

Re: Pozdrav ispod jorgana

A ako ćeš baš da podgrevaš, staviš ljusku kokosovog oraha na sunce i mleko očas podgrejano

Ubaciš malo pirinča, skineš koru sa kanele i sutlija bog da te vidi...
rade.radumilo rade.radumilo 08:30 11.10.2011

Brrrr!

looping looping 08:47 11.10.2011

T

Abu Dhabi, max 34, min 29
Jos uvek u kratkim rukavima.
Negde od pocetka decembra do kraja januara trebace i dukser. Narocito nocu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 09:23 11.10.2011

Re: T

Negde od pocetka decembra do kraja januara trebace i dukser. Narocito nocu.

E, ovo već zvuči dramatično...el duks sa kapuljačom ili bez?
looping looping 09:43 11.10.2011

Re: T

el duks sa kapuljačom ili bez?

Pozeljno sa kapuljacom. Ako krene neki vetar, zbog peska u vazduhu.
Mada kad malo razmislim ovde pokrivaju glavu i kad je najtoplije.
fantomatsicna fantomatsicna 10:36 11.10.2011

Re: T

Uostalom, na metereologe se ovde obraća pažnja taman koliko i na poetski raspoloženog vidovnjaka kome je virozna temperatura prerasla razum

Moja baka je uvek govorila:Ako lazes kad porastes bices meteorolog:)
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:35 11.10.2011

Re: T

Hehe kod mene 19C, toplije nego u julu (padalo i na 13C)
Mada imam svoga bojlera pa mogu kad ocu da se grejem a ne da cekam njihove naopake (odavno) sezone.
(I macke beze od mene, ladno im u krilu, priznaju samo nagarene radijatore.)
spadalo92 spadalo92 14:01 11.10.2011

Ideja

Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!
antioksidant antioksidant 14:49 11.10.2011

Re: Ideja

spadalo92
Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!

samo tesko je voziti auto
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:56 11.10.2011

Re: Ideja

Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!

Izvukoše se šljiva i kajsija. A i tuji laknulo.
mlekac mlekac 14:58 11.10.2011

Re: Ideja

spadalo92
Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!

Pa ti si to tek SAD otkrio?

Gde ti prosla mlados' ako nisi isprobao razne varijante koriscenja vrece za spavanje?
spadalo92 spadalo92 15:11 11.10.2011

Re: Ideja

antioksidant
spadalo92
Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!

samo tesko je voziti auto

Vreća je za po kući. A što se tiče auta, ja i žena "izvlačimo šibicu" ko će ići da upali auto. Onda se šćućurimo pored kalorifera dok se auto malo ne ugreje...
spadalo92 spadalo92 15:20 11.10.2011

Re: Ideja

mlekac
spadalo92
Jao, ljudi! Kako je dobro u vreći za spavanje!

Pa ti si to tek SAD otkrio?

Gde ti prosla mlados' ako nisi isprobao razne varijante koriscenja vrece za spavanje?

Meni pricas o vreci za spavanje!!! Pa ja sam kao hipik prosao autostopom celu staru Jugu i dobar deo Evrope i Azije!!! Nego sam se odusevio kada sam ponovo otkrio cari vrece posle toliko godina...
appendix appendix 17:20 11.10.2011

mrzim zimoću

malo zanimacije za duge zimske dane..



Jelica Greganović Jelica Greganović 19:21 11.10.2011

Re: mrzim zimoću

Static dog
49 41 49 41 23:20 11.10.2011

Zima ?!?

Setih se vojske. Godine prosle, secanje ostalo.

Mart, suva zima-bez snega. Pula - Ucka; ispod samog vrha - 11 dana terena.
Danju 2-3 celzijusa; nocu - (minus) 11. Nocu 5 cm inja - kristalnog - belog.

Sator, sastavljen od vojnickih cerada; 5 cm slame, preko planinske trave - koja ispod skriva ostro granitno kamenje.
Samo u potkosulji i donjem vesu, umotan u skinutu uniformu, sinjel i drugo cebe preko.

Izmigoljis, preko petorice "zimmera" - bar tri puta tokom noci; mrkli mrak.
Praznis besiku, napunjenu pred spavanje - retkim corbama i vrucim cajem.

Gazis bosonog po tepihu inja, koje izmice od toplih bosih nogu. Nestaje ga u sekundi.
Oko nogu se rapidno siri taman krug, do malocas beo. Nadas se, da je to poslednje izmigoljavanje za tu noc.
Uvlacis smrznuti nos u prnje i "ronis" u topao san.

Tja, zima.





Jelica Greganović Jelica Greganović 10:40 12.10.2011

Re: Zima ?!?

Gazis bosonog po tepihu inja, koje izmice od toplih bosih nogu.

AaaaAAAAAaaa!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana