Budućnost| Društvo| Istorija| Politika

Nismo Bog ni nebeski narod - reći narodu istinu o Kosovu

Milan Karagaća RSS / 11.10.2011. u 23:21

Već se najavljuje i termin izbora, a izborna kampanja je uveliko počela. Veliko je pitanje da li će se , kao svih ovih godina izbori dobiti ili izgubiti na prodaji magle o krupnim nacionalnim interesima ili konačno govorenjem istine i okretanjem konkretnim životnim pitanjima. Zato  ne bi bilo loše da stranke i političari razmisle da li će dobiti više glasova ako narodu kažu istinu ili ga i dalje budu zamajavali. To posebno kada je u pitanju Kosovo jer kako god urade rizikuju.

timthumb.php?src=%2Fwp-content%2Fuploads%2F2011%2F10%2F04.10.11.jpg&q=90&w=320&h=200&zc=1width=320height=200 Ako kažu da Kosovo definitivno nije u Srbiji izgubiće jedan deo birača, ako kažu da jeste i da će ga „braniti ako treba i ratom“ takođe  rizikuju da izgube jer narod zna da to nije tako.U suštini, narod na Kosovu je baš briga koja će stranka dobiti a koja izgubiti, za njega je važno kako će se njihov problem rešiti, a vreme je da se reši.

Upravo o Kosovu danas u intervjuima imamo stavove jednog  političara i jednog  analitičara, pa vredi analizirati i političara i analitičara.

Smatram da je za tu analizu i za sagledavanje kosovskog problema veoma aktuelno ono što je Z.Đinđić svojevremeno rekao govoreći studentima u Banja Luci o patriotizmu i nacionalizmu. Evo tog citata:Ako biste vi planirali tako kao da ne postoji svet nego da samo postojite vi, onda ste vi Bog, a ako ste Bog, onda nema rasprave. Ali ako niste Bog, onda uvek postoji okruženje u kome vi morate da planirate svoju strategiju, i ako to okruženje na kraju odbije vašu strategiju i dovede do neuspeha, onda ste krivi vi, a nije kriv taj svet.

Znači, uvek ako ne uspete da se snađete u jednom okruženju nije kriva priroda. a međunarodna politika vam je kao priroda.To je, zapravo, karakteristika tih tradicionalnih društava gde se ono što je upravljanje društvom moralizuje ili ideologizuje. I da se kaže, mi želimo nešto, mi imamo dobre namere, mi imamo dobre motive, a da li ćemo uspeti, to ne zavisi od nas, to zavisi od nečega drugoga, pa ako ne uspemo, onda kažemo, verovatno postoji neka svetska zavera koja je naumila da sve naše namere osujeti. I onda smo mirni, jer smo našli obrazloženje zbog čega nikad ne uspevamo.”

Sa kosovskim problemom došlo  se tu gde smo upravo zato što narodu nikada nije saopštena istina o Kosovu, počev od onoga što se dogodilo 1389.godine pa nadalje, istinu o balkanskim ratovima, 1.i 2. svetskom ratu i naročito istinu od 1989.godine do Kumanovskog sporazuma i R1244. Sve to može biti samo uvod i obrazloženje, a zapravo narodu treba reći istinu o stanju koje je danas, šta jeste a šta nije moguće.. Dakle, i zašto nisu na vreme otpočeli i kako su tekli pregovori, zašto su prekidani, zašto nismo prihvatili nešto a prihvatali drugo, pa i istinu o tome šta se zaista dogodilo i događa oko tih barikada. Vidim da je  zakazana nova sednica Odbora za odbranu i bezbednost.

Teza  analitičara da će narod progutati ako mu se kaže da je Kosovo izgubio Milošević ne stoji, (možda je to bilo moguće neposredno i neko vreme posle petooktobarskih promena), jer nije sasvim tačna pošto je i posle Miloševića bilo je mogućnosti da se dođe do povoljnijeg rešenja nego sada.  Pogotovo ne pije vodu teza onih koji tvrde da je moguće vratiti  stanje nazad jer to prosto nije moguće ni barikadama ni brigadama , osim što te barikade možda ubrzavaju da se konačno saopšti i ono što je neprijatno. Treba reći istinu i o barikadama jer malo ko veruje u formulacije tipa "ostaju kao sredstvo, a ne kao cilj" da su one "odraz jedinstva i odlučnosti građana da na miran način brane svoje interese", da"barikade nisu instrumentalizovane“ i sl.

Upravo Na sve  to i ukazuje Milan Nikolić, direktor Centra za proučavanje alternativa intervju za “Blic”. “Svako ko ima pameti mora da kaže da nova demokratska elita nema snage da se bori za Kosovo, jednostavno zato što je ono izgubljeno. Da ima pameti, političari bi jasno rekli da je ono izgubljeno za vreme Miloševića, a borili bi se za prava Srba na Kosovu, za manastire, za prava starih, za prava mladih, za radna mesta“. S obzirom na poziciju koju ima,i šta sve zna, pitam se zašto to  nije rekao ranije već baš sada. Dalje kaže  „ Kad je Kosovo u pitanju, situacija nije ni najmanje jednostavna. Napravljen je veliki niz grešaka, neke su izrazito glupe, a najgluplja je ta što nova demokratska elita nije jasno rekla narodu da je Milošević izgubio Kosovo. Umesto toga, DSS i DS, Koštunica i Tadić, pa i oni iz DS pre njega, takmiče se ko će više da odbrani Kosovo, a ono se svakim danom sve više udaljava od Srbije. To navodno rodoljublje, pogotovo iz DSS, jedna je jeftina i ružna demagogija. Vreme je za hrabre političare koji će sve ovo jasno reći.“ Evo i dalje.

A da je pitanje Kosova i dalje deo predizbornog marketinga potvrđuje iskusni političar kao što je  Ivica Dačić u intervjuu za ruski TV kanal "Rusija danas", koji vredi analizirati:

Dakle, “Moskva -- Zamenik predsednika vlade Ivica Dačić je rekao da su velike evropske države pristrasne i da imaju dvostruke standarde u svojoj politici.”

Ništa novo , poznato od ranije, a znali smo i kada smo prvi put izrazili želju da se priključimo EU.Inače, ništa neobično, pa zar SAD, Rusija, Kina ne vode takođe politike duplih standarda zavisno od sopstvenih interesa.

“Ukazavši da su velike evropske države pristrasne i da imaju dvostruke standarde u svojoj politici, Dačić je naveo da su planovi predsednika privremene kosovske vlade Hašima Tačija "zapravo planovi koje prvo treba da nametnu Kfor i Euleks" što bi značilo da "ako se Srbija suprotstavi Tačiju, znači da se suprotstavlja Kforu i Euleksu i ponovo ratuje sa celim svetom".

Na žalost tako je. Na to im je lepo ukazao Đinđić još 2002.godine. Pa se zapitajmo zašto Srbija nije imala strategiju koja bi bila i strategija EU i NATO, planovi KFOR-a i EULEX-a, a mogla je.

“Dačić je kazao da postoje izvesni pritisci na Srbiju da zarad članstva u EU prizna nezavisnost Kosova i dodao da je to "način da se indirektno dovede do priznavanja nezavisnosti" i naveo da Srbija neće ugroziti svoje nacionalne i državne interese zbog članstva u EU. „

Samo što niko ne kaže koji su srpski nacionalni interesi, a i on i svi su govorili da je to i EU.

“Prema njegovim rečima, Srbija "mora da vodi brigu o svom narodu koji živi na Kosovu" te da "niko ne može da očekuje ili traži od Srbije - zarad bilo kog cilja - čak i ulaska u EU - da izjavi da nije zainteresovana za Srbe ili da nema interese na Kosovu".

Pa to valjda niko i ne traži.
“On je izjavio je da Srbija neće ugroziti svoje nacionalne i državne interese zarad članstva u EU.
"Srbija može pregovarati sa EU o nizu pitanja, kao i druge države... ali ne i o delu srpske teritorije", naglasio je Dačić u intervjuu za ruski TV kanal "Rusija danas", dodajući da je interes Srbije da uđe u EU, naročito zbog ekonomske sfere.“

A zar ulazak u EU nije nacionalni interes. Zar ništa nismo naučili iz dosadašnjeg iskusta da je insistiranjem na teritorijama Srbija gubila i teritorije i narod na njima.

“Dačić je kazao da je "Srbija dala do znanja međunarodnoj zajednici da njeno stpljenje ne može biti stavljano na probu napadima na Srbiju i kosovske Srbe".

"Srbija ima svoje 'crvene linije' i nikad neće dozvoliti Prištini da ih pređe: na primer, upotrebu sile protiv Srba na Kosovu i Metohiji, koja će pokrenuti novi talas sukoba i dovesti do novog etničkog čišćenja i više izbeglica", rekao je Dačić, koji je i srpski ministar policije.“

Podrazumeva se da to traži od međunarodne zajednice ali to znači da se onda ne konfrontiramo sa KFOR-om i EULEX-om, inače šta će da radi, držaće novu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost ili Narodne skupštine.
“On je ponovio da "podržava istorijsku komponentu sporazuma između Srba i Albanaca", što znači da ako "Albanci imaju pravo da kažu da ne žele da budu deo Srbije, onda i Srbi imaju pravo da kažu da ne žele da žive na nezavisnom Kosovu". „

To je ta naša balkanska logika poočev od toga da republike hoće da budu samostalne države pa rasture Jugoslaviju, onda Srbi neće da žive u Hrvatskoj i Bosni, Albanci neće u Srbiji, a mi sada kažemo da Srbi neće na Kosovu, pa će onda onaj deo Albanaca reći da ni oni neće u Srbiji i tako se stalno iscrpljujemo glupostima gde ko živi umesto kako živi. Ugledamo se na Rusiju u kojij žive mnogi drugi a i mnogi Rusi su ostali van Rusije.
“"Jasno je da, uprkos činjenici da svi mi želimo da živimo u miru, kao multietnička civilna država, postoje duboke podele između albanskog i srpskog dela Kosova. Albanci i Srbi godinama se bore oko te teritorije", tvrdi on.
Zbog toga je, kako kaže, "jedino moguće rešenje problema razgraničenje teritorije, po kojoj bi srpski delovi Kosova ostali unutar Srbije ili bi bili pod međunarodnom upravom, ali ne pod jurisdikcijom Prištine".”

Bojim se da je kasno za takvo rešenje jer kad je bilo moguće Srbija nije htela, sada bi htela ali nije više kao što je bilo.
Prema tome, umesto tupljevine i kosovarenja bilo bi pametnije da naši političari pokušaju da se ponašaju kao državnici i da  se svako jutro i veče preispitaju da li su Bog pa kad utvrde da ipak nisu pokušaju da nađu mogući izlaz maker i povratkom na Ahtisarijev plan.



Komentari (164)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

dragan7557 dragan7557 23:46 11.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Na u tekstu postavljeno pitanje:

"A zar ulazak u EU nije nacionalni interes?"

je odgovor odprilike dala "carica" Kneginja Milica Hrebeljanović, čiji su to bili interesi, naroda ili vlastele, nije teško pogoditi.

Ulaz u EU nije dao nikakve plodove drugim balkanskim državama pa neće ni Srbiji.

Ostaje otvoreno pitanje zašto umesto razvijanja same Srbije, elita iste teži u principu istim stvarima kojima se priklonila Milica Hrebeljanović.

Izgubljene silne godine niko neće nadoknaditi pa ni tako željeni EU fondovi.

Umesto davanja prioriteta ekonomskom razvoju Srbije, izlaz se traži u novom patronatu, dok u očekivanju privreda propada, a Srbija postaje ili bolje rečeno već je postala kolonija.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:53 11.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

"A zar ulazak u EU nije nacionalni interes?"

prvo, svi su dugo i uporno govorili da jeste
drugo, i ja mislim ga jeste u odnosu na izolovanost od te iste EU, a što bi bila samoizolacija.
treće, odustajanje od EU ništa ne bi bilo povoljni po rešenje kosovskog pitanja, čak suprotno.
dragan7557 dragan7557 00:09 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Milan Karagaća 00:53 12.10.2011
Re: odgovoreno pitanje

"A zar ulazak u EU nije nacionalni interes?"


prvo, svi su dugo i uporno govorili da jeste

Ovo nije argument već Gebelsov stav o dugo ponavljanoj laži, koja postaje istina.

Ako svi dovoljno dugo govore da treba da skočimo u bunar, treba li ih i pored očigledne gluposti, a iz razloga dugog i upornog govorenja poslušati?
drugo, i ja mislim ga jeste u odnosu na izolovanost od te iste EU, a što bi bila samoizolacija.

Nisu ni države Evropskog Ekonomskog Prostora izolovane pa ipak nisu članice EU.

Kao što rekoh Srbiji prolaze decenije u iščekivanju Kurte ili Murte dok privreda i narod propadaju.

U današnjem svetu ne postoje izolovane države, ali postoje iluzije o izolovanosti, koje ako se dovoljno dugo kao pretnja ponavljaju, prete da postanu dimna zavesa.

Ako je svet globalno selo, a jeste, onda je iluzorna i pomisao o nekakvoj izolovanosti.

Samoizolacija je danas potpuno neostvariva idioterija u koju više ni deca ne veruju.

odustajanje od EU ništa ne bi bilo povoljni po rešenje kosovskog pitanja,


Pa sa ovim se slažem mada je u pitanju brkanje dve nespojive stvari.
Evropsko činovništvo niti je zainteresovano za sudbinu Srbije i Srba nit je u vidu neko menjanje ovog rigidnog stava.

Srbija liči na mladu koju đuvegija/mladoženja meerka zbog miraza mada mu se i ne čini neka prilika za ženidbu.

I dok se madoženja nećka mlada postaje usedelica i pored intimnih odnosa koji traju li traju, a kad okopni onda će se mladoženja sada već ostario ... ukratko sve podseća na "dođi da ostarimo zajedno."

A da je Kosovo nepovrativo u ovoj konstelaciji međunarodnih odnosa je i vrapcima jasno.

Srbija je na istom Kosovu stajala na braniku Evrope, bez da joj je ta ista Evropa pomogla, a ovaj stav Evrope je završen sa više od 350 godina potčinjenosti i vazalnosti Otomanskoj Imperiji.

cerski
Filip2412 Filip2412 00:30 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

dragan7557
Samoizolacija je danas potpuno neostvariva idioterija u koju više ni deca ne veruju.
Hoces reci da Srbija iako nije clan EU na ravnopravnim osnovama trguje sa EU zemljama kao i bilo koja druga clanica EU?

Ako je svet globalno selo, a jeste, onda je iluzorna i pomisao o nekakvoj izolovanosti.
ako mislis na protok vazduha i ptica prepelica naravno ali za ljude i biznis ovo je sasvim netacno

Ulazak u EU jeste nacionalni interes i to ne samo ekonomski. Mislim da cak i teritorijalna celovitost Srbije (Kosovo ne racunam jer to vec ne kontrolisemo) moze biti ugrozena ako na duge staze budemo odbijali integracije.
polarno_prase polarno_prase 00:35 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Ja čekam da neko ovde spomene onu staru, kako ''ni Švajcarska nije u EU'', pa da umrem od smeha.
Filip2412 Filip2412 00:40 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Ja čekam...

to jes jedan od najglupljih argumenata na svetu i sire, kao otprilike kada bih ja odbio da idem na posao jer eto ni vlasnik firme ne dolazi a ipak uzima pare
dragan7557 dragan7557 00:52 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Filip2412 01:30 12.10.2011 / *novo
Re: odgovoreno pitanje

Samoizolacija je danas potpuno neostvariva idioterija u koju više ni deca ne veruju.

Hoces reci da je Srbija iako nije clan EU na ravnopravnim osnovama trguje sa EU zemljama kao i bilo koja druga clanica EU?

A gde sam ja uopšte pomenuo trgovinu?

Istina je da EU u Srbiju uvozi sve i svašata (možda i majmune) a da Srbija u EU izvozi sirovine i neku malu količinu polufabrikata. Trgovačka razmena niti je važna niti u ovom momentu ima bilo kakav prioritet.

Ukratko kratkovidom politikom na ovom planu srpska privreda je stavljena u neravnomeran, gubitnički i katastrofalan položaj u odnosu na EU.
ako mislis na protok vazduha i ptica prepelica naravno ali za ljude i biznis ovo je sasvim netacno

Nije mi jasno o kom Bizmisu pričaš, i koji to silan Business srpska privreda obavlja sa EU?
Ulazak u EU jeste nacionalni interes i to ne samo ekonomski.

Izreći ovakav stav bez argumenata je isto toliko neodgovorno kao i tvrditi da Srbija sa ulaskom u EU dobija bilo šta na ekonomskom planu.
Sa privredom u ovakvom stanju a osobito nivoom produktivnosti privrede danas, Srbija umesto da štiti svoju privredu, istu uništava.
Mislim da cak i teritorija celovitost Srbije moze biti ugrozena ako na duze staze odbijamo integracije.

Da misliš bilo šta, imaš potpuno pravo, dok što se integracija tiče praviš račun bez krčmara kao i drugi koji to smatraju.

Krčmar je u ovom slučaju EU koja isprazno deceniju i više Srbiju vuče za nos postavljajući zahteve a da integraciju nije ni pokušala.

Ako mrkvu/šargarepu na štapu smatraš integracionim procesom onda je to druga stvar.


cerski
dragan7557 dragan7557 00:58 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

to jes jedan od najglupljih argumenata na svetu i sire,

Verovatno kod ovih:
nebeski narod

kao otprilike kada bih ja odbio da idem na posao jer eto ni vlasnik firme ne dolazi a ipak uzima pare

Što se ovoga tiče, kada si bio vlasnik u samoupravljanju, jedva si čekao da dođe gazda uz poznati "argument," dole komunjare.

cerski
dragan7557 dragan7557 00:59 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

polarno_prase
Ja čekam da neko ovde spomene onu staru, kako ''ni Švajcarska nije u EU'', pa da umrem od smeha.

Vala ne kaže narod badava: "čemu se lud smeje, toga se pametan stidi."

cerski
Filip2412 Filip2412 01:25 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

A gde sam ja uopšte poemnuo trgovinu?
pa valjda o ekonomiji govorimo a ne o apstraktnoj umetnosti? Koji je smisao privrede bez trgovine?

Trgovačka razmena niti je važna niti u ovom momentu ima bilo kakav prioritet.
e sad si ga otrovao, pa kako bez razmene doci do novca, mozda sami da pocnemo stampanje eura?

Krčmar je u ovom slučaju EU koja isprazno deceniju i više Srbiju vuče za nos postavljajući zahteve a da integraciju nije ni pokušala.
jos si samo zaboravio reci da nas mrze jer smo Srbi narod najstariji....

EU nas ne vuce za nos, niti nas tera na silu u integracije jer smo im sada strateski nebitni. EU postavlja jasne uslove a sto ih mi ispunjavamo previse sporo to je nas problem.
filantrop filantrop 06:00 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

odustajanje od EU ništa ne bi bilo povoljni po rešenje kosovskog pitanja, čak suprotno



steta sto ce ovo da padne na gluve usi
a trebalo da stoji na sred terazija
ispisano na bimu
ogromnim svetlecim slovima
kremba kremba 08:47 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Ako svi dovoljno dugo govore da treba da skočimo u bunar, treba li ih i pored očigledne gluposti, a iz razloga dugog i upornog govorenja poslušati?


Mi smo u bunaru poodavno. Mozemo samo da se udavimo ili probamo da se iskobeljamo. Zidovi klizavi, nema ko da baci spasonosni konopac a mnogo je onih koji bi nam rado bacili nakovanj.

Douglas Adams bi sad rekao - Ne bojte se ljudi, budite veoma, veoma uzasnuti.
dragan7557 dragan7557 09:15 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

pa valjda o ekonomiji govorimo a ne o apstraktnoj umetnosti?

Poštovani gospodine vi izgleda nemate pojma ni šta je E od Ekonomije, dok sa ostatkom slova izgleda imate silnih problema.
Koji je smisao privrede bez trgovine?

A ovo je krem vaše Ekonomske Teorije za predškolske Ekonomiste, pa vam bolje pristaje diskusija u obdaništu za buduće ekonomiste nego ovde.

Možda da za koju deceniju na nebesima vam neko objasni osnovni stav da privreda znači rad kako bi se opstalo u životu, naravno kod nebeskih poput vas privreda znači prodaju magle za debele pare, što se upravo u Srbiji i radi.

Rezultat:

dok čekate na dolazak svemiraca i drugih, privreda vam je potpuno propala, pa sve što možete sami da proizvedete to zbog lenjosti i navodnog čekanja na EU uvozite. To je privreda definisana smišljenom trgovinom kao osnovom privrede.
Problem je da Srbija skoro ništa ne proizvodi čekajući da konačno dobije mogućnost valjanja, muljanja i sličnih trgovakih poduhvata.
jos si samo zaboravio reci da nas mrze jer smo Srbi narod najstariji....

Najveći deo Briselskih činovnika i ne znaju za Srbe pa zbog toga ih niti mrze niti vole ukratko indiferentni su.

Božu Đelića naravno poznaju, pa kad im dosadi izbace ga iz kancelarije.
EU nas ne vuce za nos, niti nas tera na silu u integracije jer smo im sada strateski nebitni.

Da, vidim oficirski kadar, a..? Razumete se i u Strategiju a bogami spretno koristite i bitnost!
EU postavlja jasne uslove a sto ih mi ispunjavamo previse sporo to je nas problem.

Kako za koga, nekome je i jasno ali vama svakako ništa od svega nije jasno pa se opet svodi na:
klasična trgovina za priznanje

A da trgovina i klasici imaju malo zajedničko sa privredom, nikada nismo ni čuli.

nas problem.


Gospodine vaš glavni problem je glupost, ljenjost, neinventivnost bahatost i fantazije.

Umesto da Srbi zasuču rukave i počnu da grade svoj dom oni čekaju da im to urade drugi, dok oni leže, piju ili se drogiraju, i čekaju da se svrši i da nazdrave.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:52 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Ovo nije argument već Gebelsov stav o dugo ponavljanoj laži, koja postaje istina.

nisam na tom fonu niti propagiram EU kao svetu kravu jer niti je ona sveta krava niti je Srbija zlatno tele. Jedino što nije dobro u Srbiji da imamo sve više volova a ko volove muze nema mleka.
Elem, ja sam protiv toga da se neulazak ili averzija prema EU proglašava vrhunskim patriotskim interesom i rešenjem svih problema pa i Kosova, a zapravo je izgovor da se u državi ne radi ono što treba na planu reforme administracije, upristojavanja države u celini. Pa evo da ja spomenem Dansku, neka mi uredimo Srbiju kao što je Danska čak i da standard bude na pola pa ne moramo nikada u tu EU.
I da ti kažem, ta EU je bila prilično nekorektna prema Srbiji posle petog oktobra, umesto da podstakne obnovu zemlje i reforme pa i da Srbiji da status kandidata, ona se izživljavala postavljajući uslove i tražeći da nova vlast ispuni sve ono što su inače tražili od Miloševića.
Nisam ti prijatelju nerealni opsenar Evropom ali me primitivni argumenti tzv.patrijota koji se zalažu za saveze na verskoj osnovi i drugim nebulozama.
Što se izolacije tiče vala i to smo doživeli.
freehand freehand 10:16 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Elem, ja sam protiv toga da se neulazak ili averzija prema EU proglašava vrhunskim patriotskim interesom i rešenjem svih problema pa i Kosova,

A koja budala tvrdi tako nešto? Karagaća, potpuno se slažemo!
a zapravo je izgovor da se u državi ne radi ono što treba na planu reforme administracije, upristojavanja države u celini.

Opet se slažemo. Samo što pozitivna ocena Evropske komisije i davanje kandidature podrazumeva da se poslovi oko upristojavanja države ipak rade na zadovoljavjući način.
I da ti kažem, ta EU je bila prilično nekorektna prema Srbiji posle petog oktobra, umesto da podstakne obnovu zemlje i reforme pa i da Srbiji da status kandidata, ona se izživljavala postavljajući uslove i tražeći da nova vlast ispuni sve ono što su inače tražili od Miloševića.

My man!
ali me primitivni argumenti tzv.patrijota koji se zalažu za saveze na verskoj osnovi i drugim nebulozama.

Rekoh ti, Karagaća - pusti budale.
alselone alselone 10:23 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

I da ti kažem, ta EU je bila prilično nekorektna prema Srbiji posle petog oktobra, umesto da podstakne obnovu zemlje i reforme pa i da Srbiji da status kandidata, ona se izživljavala postavljajući uslove i tražeći da nova vlast ispuni sve ono što su inače tražili od Miloševića.


A zbog cega su ovo radili? To sto smo mi verovali da ce drugi da nam pomognu da ojacamo i da je intereses "trecih lica" da nasa drzava bude sto jaca, to je samo pokazatelj nase naivnosti. Ne, njihov interes je da budemo sto slabiji da bi bili sto poslusniji. Zato su i pazljivo negovali korupciju, dozirali pretnje i ucene, menjali pravila, zveckali oruzjem. Definitivan kraj i razbijanje iluzije je bilo hapsenje karadzica i informacija tog dana da to nije ni bio uslov i da ne ocekujemo ama bas nikakav napredak zbog toga. Isto je bilo i sa Mladicem. Kao sto tvrdis da treba pogledati u oci realnosti u vezi Kosova, tako treba pogledati u oci realnosti u vezi EU i reci - nece nam dozvoliti ni da upuzemo u EU, nikad.
dragan7557 dragan7557 10:24 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Elem, ja sam protiv toga da se neulazak ili averzija prema EU proglašava vrhunskim patriotskim interesom

Pa ko gradi tu i takvu averziju? Srpski političari i EU činovnici koji se po Srbiji ponašaju gore nego turske Spahije u svom spahiluku. A uzimajući u obzir koliku platu imaju Spahije su bili prosjaci u odnosu na ovu obogaćenu služinčad Eurokratije.

, a zapravo je izgovor da se u državi ne radi ono što treba na planu reforme administracije, upristojavanja države u celini.

Upravo tome i pišem.
I da ti kažem, ta EU je bila prilično nekorektna prema Srbiji posle petog oktobra,

Eurokratija je već odavno izgubila svaki dodir sa realnosti u kojoj se njene članice nalaze, a što je i logično pošto EU nije država a Eurokratija je nadnacionalno telo koje boli dupe za sve osim za svoje privilegije i astronomske plate.
Što se izolacije tiče vala i to smo doživeli.

Naravno da smo doživeli ali ta izolacija je parcijalne prirode a ne apsolutne i inicirana je od strane istih koji su dali sve od sebe da Jugoslavija propadne.

Da je u Srbiji bilo pameti Srbija bi ili prihvatila konfederaciju ili prva izašla iz poligamije zvana Jugoslavija koju je sama osnovala zahvaljujući sumanutim političarima, koji su lili krv Srba da bi stvoriri veći čair sa više stoke.

Uzgred glavni doprinos cepanju kosova je dao sam Tito i Brionski Plenum a ovo sad su samo posledice tog bezumlja.

cerski
dragan7557 dragan7557 10:45 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Opet se slažemo. Samo što pozitivna ocena Evropske komisije i davanje kandidature podrazumeva da se poslovi oko upristojavanja države ipak rade na zadovoljavjući način.

Baš vala, kao naše komšije Grci? Svetao primer Eurokratske nesposobnosti koja građane EU osim što dovodi do ludila, košta nebrojene milijarde Evra.

E to i takvo upristojavanje, naravno na zadovoljavajući način bez svesrdne saradnje Eurokratije svakako treba izbeći.

A ovo se desilo u Grčkoj:
Zato su i pazljivo negovali korupciju,


Sve ove godine je Eurokratija znala za skandalozna dešavanja u Grčkoj, ali joj zbog vlastitih interesa nije išlo u račun da bilo šta uradi

cerski
blind.willie blind.willie 11:43 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Umesto da Srbi zasuču rukave i počnu da grade svoj dom oni čekaju da im to urade drugi, dok oni leže, piju ili se drogiraju, i čekaju da se svrši i da nazdrave.



i jos sedu na 'ladan beton
karabasbarabas karabasbarabas 12:55 12.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Ja čekam da neko ovde spomene onu staru, kako ''ni Švajcarska nije u EU'', pa da umrem od smeha.

Nije ni Turska pa je tamo prosek plata oko 1000 dolara ju es. Ahahahahahahahahahahahahahahahahahaaaaaaaaaaaaa!
silver bullet silver bullet 14:36 13.10.2011

Re: odgovoreno pitanje

Krčmar je u ovom slučaju EU koja isprazno deceniju i više Srbiju vuče za nos postavljajući zahteve a da integraciju nije ni pokušala.

Ako mrkvu/šargarepu na štapu smatraš integracionim procesom onda je to druga stvar.


Ovo je cista zamena teza. Ne vuce Evropska unija Srbiju za nos, nego nasa politicka elita vuce sve nas za nos svojim planskim usporavanjem reformi, odlaganjem resavanja haskog pitanja i kancerogenim sirenjem korupcije i monopola. Ovde nikada nije postojala iskrena namera da se ide ka EU, a jos manje da se to radi brzo i ekspeditivno. U tom smislu cenim Kostunicu, on je bar na pola puta otvoreno rekao da nece u EU, doduse iz suludo-megalomansko-'patriotskih' razloga.

Kao što rekoh Srbiji prolaze decenije u iščekivanju Kurte ili Murte dok privreda i narod propadaju.


Upravo obrnuto! Privreda i narod ne propadaju jer cekaju EU, nego je EU alibi da bi se planski Kurta i Murta smenjivali na vlasti, a za to vreme se Evropa nepovratno menjala i menja, ono sto je vazilo pre deset godina, ne vazi danas, mi vise ne kasnimo jednu deceniju za njima, vec za svaku izgubljenu deceniju kasnimo po dve decenije.

Nije nama Evropska unija kriva sto mi ovako sporo i traljavo idemo ka njoj, nego mi sami sto se nismo uljudili kao zemlja da budemo prihvatljiviji, sto i jeste primarna ideja i razlog teznje ka ulasku u EU. A kad se uljudimo kao oni, sto se mene tice, ne moramo ni da ulazimo u EU.
olivasvoli olivasvoli 01:09 12.10.2011

Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature


Od svih živih, neživih ljudi u Srbiji u poslednjih 100 godina…pisac ovih redova ponajbolje zna, ume, može da artikuliše, obrazloži svoj stav o Kosovu i Metohiji!?
Pa u to ime pod jedan kaže:: Srbija ne zna šta će Kosovom već ravno 100 godina !?
Pod DVA: Albanci su znali i pre 100 i pre 50, i pre 15, i pre 5 godina šta će sa KOSOVOM!?

Pod TRI: Možete komotno srpskim zvaničnicima, političarima, vlastima, pojedincima da date ceo život da smisle odgovor šta oni hoće sa Kosovom i Metohijom…ni to vreme im ne bi bilo dovoljno da nešto smisle, kažu, obrazlože !!!
Pod ČETIRI: Ceo svet zna šta će sa Kosovom, sem Srbije.
E sad pisac ovih redova kao jedini čovek u Srbiji koji zna šta nam je činiti sa Kosovom i Metohijom, može da vam kaže sledeće:

Srbija u vezi Kosmeta ima samo jedan jedini ADUT… a to je njen potpis i klasična trgovina za priznanje, i ništa više i ništa manje pod milim bogom.

Sve ostale priče su koješta, lažne, fatamorganske, manipulativne i podmukle.

Dakle, Srbija u vezi Kosmeta treba da kaže svima, a pre svega Americi i vlastima u Prištini sledeće: gospodo, znate našu adresu, telefone, javite nam šta nudite za naš potpis za priznanje KOSMETA!? To je bitno, jer mi ne znamo šta bi uradili, šta nam treba, zato je bitno da to urade oni koji znaju, a to su Ameri i vlast u Prištini.

Pa ako nam se svidi neka eventualna ponuda, mi možemo da potpišemo, ako ne… neka Kosovo ostane u tom statusu doveka, jer i mi kao država smo u istom takvom nedovršenom statusu.
Cenim, da je ovo najbolji, najkonkretniji, najrealniji pristup Kosmetskoj kvadraturi kruga…lično ću pojesti i moju tastaturu i moj sto javno pred svama vama ovde ili bilo gde, ko mi napiše i kaže neki bolji plan nego ovaj što sam ga ovde vama izložio !?

dragan7557 dragan7557 01:18 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature


Dakle, Srbija u vezi Kosmeta treba da kaže svima, a pre svega Americi i vlastima u Prištini sledeće: gospodo, znate našu adresu, telefone, javite nam šta nudite za naš potpis za priznanje KOSMETA!? To je bitno, jer mi ne znamo šta bi uradili, šta nam treba, zato je bitno da to urade oni koji znaju, a to su Ameri i vlast u Prištini.

A ovo potpisi, da ne bude k'o sa satelitom?

Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom, al' ajde. U svoje vreme i Adolf je deo teritorije Jugoslavije prvo okupirao a onda proglasio Nezavisnom Državom. Princip je isti, nema razlike između NDH i NDK, jedno slovo, k'o nijedno.

cerski
Filip2412 Filip2412 01:30 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom
ah, to isto kazu indijanci dok puse lulu negde u amerckoj preriji, medjutim dzaba im, USA ipak postoji i priznata je drzava

Ustvari, kad malo bolje razmislim, bez okupacije drzava i ne moze nastati, kako drugacije? Drzave nisu od boga stvorene nego od ljudi i to silom.
olivasvoli olivasvoli 01:31 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

dragan7557

Dakle, Srbija u vezi Kosmeta treba da kaže svima, a pre svega Americi i vlastima u Prištini sledeće: gospodo, znate našu adresu, telefone, javite nam šta nudite za naš potpis za priznanje KOSMETA!? To je bitno, jer mi ne znamo šta bi uradili, šta nam treba, zato je bitno da to urade oni koji znaju, a to su Ameri i vlast u Prištini.

A ovo potpisi, da ne bude k'o sa satelitom?

Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom, al' ajde. U svoje vreme i Adolf je deo teritorije Jugoslavije prvo okupirao a onda proglasio Nezavisnom Državom. Princip je isti, nema razlike između NDH i NDK, jedno slovo, k'o nijedno.

cerski


Kolega, imate li vi neki bolji predlog ?
Nemate vidim ni bolji, ni gori, ni nikakav.
Al' zato se mnogo dobro razumete u satelite, zvezde i ostale kosmonaute.

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 01:49 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

olivasvoli

dragan7557 dragan7557 08:39 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

Filip2412 02:30 12.10.2011 / *novo
Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom

ah, to isto kazu indijanci dok puse lulu negde u amerckoj preriji, medjutim dzaba im, USA ipak postoji i priznata je drzava

Svaka čast, realista a, a nije ni važno što za najveći genocid u Istoriji niko nije odgovarao, dok ti isti to Srbima svaki dan nabijaju na nos.

I još jedna sitnica Srba nema 300.000.000 već suprotno, uskoro ih neće biti nikako, ako se nastavi ovim putem.
Ustvari, kad malo bolje razmislim, bez okupacije drzava i ne moze nastati, kako drugacije?

Vidim ima problema sa srpskom jezičinom, pa nikako da shvatite šta znači pojam okupacija, al' nije važno to se uči u petom osnovne, ako program nije promenjen.
Drzave nisu od boga stvorene nego od ljudi i to silom.

Alo bre, šta piše na dolaru: "In God we Trust" I, ne beše li "osvajanje" Amerika uz pomoć Božiju i za Krst časni.

I da završim mnogo ponavljani "argument": da se izvinite bratu Đuri što vas je tukao.

cerski
dragan7557 dragan7557 08:48 12.10.2011

Re:drskost, bahatost i sl.

Kolega, imate li vi neki bolji predlog ?

Kao prvo nismo čuvali ovce zajedno da bi bili kolege.
Nemate vidim ni bolji, ni gori, ni nikakav.

Kao drugo moj stav je jasno izložen, jedini problem je razumeti ga.
Al' zato se mnogo dobro razumete u satelite, zvezde i ostale kosmonaute.

A ovo drskost, bahatost i arogancija priliče samo ovećim budalama koji ne razumeju da se osionim ponašanjem ništa kod sagovornika ne postiže, sim iritacije.

Kao što niste u stanju da razumete kompleksnost odnosa u svetu isto tako nemate pojma ni o diplomatiji:

Srbija u vezi Kosmeta ima samo jedan jedini ADUT… a to je njen potpis i klasična trgovina za priznanje, i ništa više i ništa manje pod milim bogom.


A vidim poznajete i Klasike u trgovačkoj praksi.
srdjazlopogledja
olivasvoli


Gospodine vama je pre neki dan jasno rečeno, ne prvi put, mišljenje koblogera spadalo 92, da ste obična budala, Pa kao što rekoh.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:08 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature

Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom, al' ajde.

kao što nam je poznato međunarodne snage su došle na Kosovo kao mirovne na osnovu sporazuma i saglasnosti Srbije/SRJ te ta teritorija nema status okupirane već međunarodnog protektorata.
Oko proglašenja nezavisnosti se u principu slažem jer dok god je protektorat Kosovo nije nezavisna država ali je od Srbije svakako nezavisna.
kukusigameni kukusigameni 09:22 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

Cerski, zašto ti toliko ne želiš Srbiju u EU i zašto jednostavno, kao dobar pedagog, ne pustiš da neko i pogreši u svojim odlukama?

Zaista te to pitam, verujući da si pametan čovek.
dragan7557 dragan7557 09:33 12.10.2011

Re: Re:priča za retardirane magarce

Milan Karagaća
Uzgred veoma smešno deluje (razumnom čoveku) proglašenje okupirane teritorije nezavisnom državom, al' ajde.

kao što nam je poznato međunarodne snage su došle na Kosovo kao mirovne na osnovu sporazuma i saglasnosti Srbije/SRJ te ta teritorija nema status okupirane već međunarodnog protektorata.
Oko proglašenja nezavisnosti se u principu slažem jer dok god je protektorat Kosovo nije nezavisna država ali je od Srbije svakako nezavisna.

Ma prijatelju sve je jasno kao dan, kao i značenje protektorata koji se u praksi pokazao potpuno nesposobnim da za deset godina reši probleme Kosovara a neće ih rešiti ni za sto godina.

Radi se prosto o tome da Srbi u Srbiji gube vreme sedeći, ništa ne radeći i čekajući donacije od drugih, umesto sami da stvaraju sebi bolje uslove za pristojan život.

Kako se to radi pokazuje i reklama/poziv na "borbu" za bebe na naslovnoj stranici u kojoj se građani pozivaju da daju priloge za nabavku 100 inkubatora, umesto da Ministrastvo Zdravstva jednostavno naruči i plati 100 inkubatora. Pri tome Cvetković(milošću božijom Premijer Srbije) tvrdi da devizne rezerve nikad nisu bile veće(?), da ih "čuvamo" za očekivane crne dane a predpostavljeni Heroji(bebe) umiru zbog nedostatka inkubatora dok Cvetković čuva pare i onda je:
reći narodu istinu

stvarno aktuelno, uz napomenu da je samo za Miladina država dala protivnovčanu vrednost veću od cene 100 inkubatora.

cerski
olivasvoli olivasvoli 09:43 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.


dragan7557

A vidim poznajete i Klasike u trgovačkoj praksi.



olivasvoli
Da poznajem klasike i sve ostale vidove trgovine na veliko i malo...u čemu je tu problem ? To što vi poštovani ne poznajete ništa, il' što audirate na diplomatskoj trgovini, to jest u rukavicama do lakata ?
dragan7557

Gospodine vama je pre neki dan jasno rečeno, ne prvi put, mišljenje koblogera da ste obična budala, Pa kao što rekoh.

cerski


Auuu poštovani, ovde svaki vaš oponent je budala, iako vam je kolega SRDJA gore lepo, kulturno i smisleno replicirao, vi i njega i mene prozvaste za budale. Da znate da ste u pravu, svako je budala ko vas ostavi bez teksta, a vi ste poštovani ostali bez teksta, al' vidimo ostale su vam svekolike budale ovde kao ja i kolega gore. Respekt.
olivasvoli olivasvoli 09:55 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

dragan7557

Kao prvo nismo čuvali ovce zajedno da bi bili kolege.


olivasvoli

Nisam ni plaćen da čuvam ovce sa vama, a vidim da vama kolega za čuvanje ovaca i ne treba.
Poštovani vi ste ovde kolega svima nama po blogosferskoj liniji, a ne po ovčarkoj i kablarskoj, da se zna ako niste obavešteni. Doduše vi mišljenje o ovoj temi nemate uopšte.

dragan7557

Kao drugo moj stav je jasno izložen, jedini problem je razumeti ga.


olivasvoli
Jok, vaš stav o ovoj temi uopšte ne postoji, ni pod drugo, treće, šesnaesto...to što ste vi napisali je kritika mog stava, al' kažem nema ko da vas o tome obavesti do mene.
dragan7557 dragan7557 09:59 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

kukusigameni
Cerski, zašto ti toliko ne želiš Srbiju u EU i zašto jednostavno, kao dobar pedagog, ne pustiš da neko i pogreši u svojim odlukama?

Zaista te to pitam, verujući da si pametan čovek.

Nisam ja protiv ulaska Srbije u EU već protiv propadanja države i naroda dok se čeka na briselske činovnike, koje uzgred boli qrac za Srbe i Srbiju a čiji učinak, način rada i "motivaciju" izuzetno dobro poznajem.

Jednostavno je održati referendum po tom pitanju i realizovati odluku referenduma, za ovo je potrebno nekoliko dana.

Ali godinama sedeti upropaštavati privredu i čitave generacije Srba zbog idiotizma političkog pornografisanja je baš previše.

Ako je otpremnik vozova najavio da voz kasni 100 minuta mi čekamo ali ako je najvio kašnjenje od 48 sata, onda je pametnije otići kući i uraditi nešto, nego drežditi na stanici 48 sati, sa realnom mogućnosti da čujemo da voz kasni mesec dana.

Sva polemika oko EU i Kosova, samo paralizuje Srbiju, stvarajući laznu nadu, i ne vodi ničemu, a vreme prolazi dok narod živi sve gore.

cerski

olivasvoli olivasvoli 10:00 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

dragan7557


A vo drskost, bahatost i arogancija priliče samo ovećim budalama koji ne razumeju da se osionim ponašanjem ništa kod sagovornika ne postiže, sim iritacije.

Kao što niste u stanju da razumete kompleksnost odnosa u svetu isto tako nemate pojma ni o diplomatiji:

olivasvoli
Dobro,pa vama poštovani svi su budale koji ne razumeju šta vi pišete, a ne pišete ništa, ne predlažete ništa, no imate stvav da ono šta je ovaj pisac redova napisao baš ništa ne valja kao što rekoh. To je u redu što tako misite, al' nije u redu da to što ne znate šta da misite o ovoj temi to ovde stavite.

maksa83 maksa83 10:07 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

olivasvoli
dragan7557

Kao prvo nismo čuvali ovce zajedno da bi bili kolege.


olivasvoli

Nisam ni plaćen da čuvam ovce sa vama, a vidim da vama kolega za čuvanje ovaca i ne treba.
Poštovani vi ste kolega svima po blogosferskoj liniji, a ne po ovčarkoj i kablarskoj, da se zna ako niste obavešteni gde ovo sve ovo korenspodiramo sa mišljenjima. Doduše vi mišljenje o ovoj temi nemate uopšte.

dragan7557

Kao drugo moj stav je jasno izložen, jedini problem je razumeti ga.


olivasvoli
Jok, vaš stav o ovoj temi uopšte ne postoji, ni pod drugo, treće, šesnaesto...to što ste vi napisali je kritika mog stava, al' kažem nema ko da vas o tome obavesti do mene.
Moj mali doprinos ovoj konceptualnoj umetnosti

alselone alselone 10:11 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

maksa83



olivasvoli olivasvoli 10:17 12.10.2011

Plašljvost bez razloga

maksa83
Moj mali doprinos ovoj konceptualnoj umetnosti


A ja se uplašio da neko stvarno ne da doprinos teminom konceptu !?
dragan7557 dragan7557 10:33 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.


Auuu poštovani, ovde svaki vaš oponent je budala, iako vam je kolega SRDJA gore lepo, kulturno i smisleno replicirao,

srdjazlopogledja
olivasvoli


Dakle gore je ponovljen: smišljen, lep i osobito kulturni nivo "replike".

Da je replika samo nakaradan simbol ( ), to vam nije palo na pamet?

cerski
dragan7557 dragan7557 10:48 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

maksa83
olivasvoli
dragan7557

Kao prvo nismo čuvali ovce zajedno da bi bili kolege.


olivasvoli

Nisam ni plaćen da čuvam ovce sa vama, a vidim da vama kolega za čuvanje ovaca i ne treba.
Poštovani vi ste kolega svima po blogosferskoj liniji, a ne po ovčarkoj i kablarskoj, da se zna ako niste obavešteni gde ovo sve ovo korenspodiramo sa mišljenjima. Doduše vi mišljenje o ovoj temi nemate uopšte.

dragan7557

Kao drugo moj stav je jasno izložen, jedini problem je razumeti ga.


olivasvoli
Jok, vaš stav o ovoj temi uopšte ne postoji, ni pod drugo, treće, šesnaesto...to što ste vi napisali je kritika mog stava, al' kažem nema ko da vas o tome obavesti do mene.
Moj mali doprinos ovoj konceptualnoj umetnosti


Vala makso i mi konja za trku imamo.

cerski
mariopan mariopan 13:20 12.10.2011

Re: Moje rešenje Kosovo-Metohijske kvadrature


Pa ako nam se svidi neka eventualna ponuda, mi možemo da potpišemo, ako ne… neka Kosovo ostane u tom statusu doveka, jer i mi kao država smo u istom takvom nedovršenom statusu.
Cenim, da je ovo najbolji, najkonkretniji, najrealniji pristup Kosmetskoj kvadraturi kruga…lično ću pojesti i moju tastaturu i moj sto javno pred svama vama ovde ili bilo gde, ko mi napiše i kaže neki bolji plan nego ovaj što sam ga ovde vama izložio !?

Sve je ok, ali ima jedan problem koji nisi uračunao.
Gazda na Planetu nema običaj da se drži bilo čega potpisanog, može mu se. A nama se može desiti da menjamo nešto za ništa, kao što smo i do sada, sve slušajući uputstva EU i "pemetne analitičare" koji "analiziraju", po onoj narodnoj " vezuj konja gde ti Gazda kaže".

A što se tiče statusa koji je nezavršen i mogućnosti da ostane sto godina nezavršen, samo to i možemo, to nam je jedini adut u rukavu, ništa drugo nemamo.

Sve ove silne "analize", pa i blogovi, tekstovi po novinama, izjave "političara" koji greju neko ambasadorsko kanabe, imaju samo jedan cilj - da se tog aduta odreknemo odmah, bezuslovno. Da damo nešto za ništa. Nešto je naš potpis, jer bez toga džaba im posao, džabe im one silne bombe i trošak, već smo ih mnogo koštali, ovako nedotupavni i tvrdoglavi.. Otuda vetar duva.
koksy koksy 14:31 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

maksa83, alselone


Samo vi zajebavajte: ako izuzmemo ove afektne reakcije, Cerski je danas natprosečno lucidan.
alselone alselone 14:38 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

koksy
Cerski je danas natprosečno lucidan.


I ja sam se zacudio. Mozda je promena vremena.
dragan7557 dragan7557 15:39 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

alselone
koksy
Cerski je danas natprosečno lucidan.


I ja sam se zacudio. Mozda je promena vremena.

Za tvoju informaciju, vreme danas ovde:

- temperatura 27 C

- Vedro

- Vetar NW brzina 14 km/h

- Vlažnost vazduha 58 %



cerski
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 15:53 12.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

alselone
koksy
Cerski je danas natprosečno lucidan.


I ja sam se zacudio. Mozda je promena vremena.

A ja sam znao da ce da poludi na prs'.
mina13 mina13 09:30 13.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

Kao prvo nismo čuvali ovce zajedno da bi bili kolege.

Ovde da kao komentar navedem Vasu sopstvenu izjavu:
A ovo drskost, bahatost i arogancija priliče samo ovećim budalama koji ne razumeju da se osionim ponašanjem ništa kod sagovornika ne postiže, sim iritacije.

O Vasoj osionosti bahatosti i sveznanju bi malo bio ceo blog napisati. A ovce ste verovatno sami cuvali kojom ste prilikom i crpeli sveznanje ovoga sveta o svakoj temi, ustali ste jedno jutro ranije i sve znanje iz oblasti ekonomije prava istorije istrazivanja rude i gubljenja vremena stekli nadahnuti ko zna cime. A to se svakako odigralo na nekoj lepoj kosovskoj livadi...
pnbb pnbb 14:42 13.10.2011

Re: Re:priča za retardirane magarce

Radi se prosto o tome da Srbi u Srbiji gube vreme sedeći, ništa ne radeći i čekajući donacije od drugih, umesto sami da stvaraju sebi bolje uslove za pristojan život.

u pravu si.
znaci tvoje resenje je da srbi pocnu vredno vredno da rade noc i dan ,i da gomilu raznovrsnih proizvoda, koji su sami napravili od sopstvenih sirovina , sami osmislili i razvili, po izuzetno povoljnoj ceni prodaju po evropi i svetu, obezbedjujuci tako blagostanje?
silver bullet silver bullet 14:50 13.10.2011

Re: Re:drskost, bahatost i sl.

Sva polemika oko EU i Kosova, samo paralizuje Srbiju, stvarajući laznu nadu, i ne vodi ničemu, a vreme prolazi dok narod živi sve gore.


Pravo u centar!
Pa to je i namera, to je i plan, ali nije ga osmislila EU, nego nasa politicka i pre svega tajkunsko-udbaska elita. A vi lepo progutali mamac pa drvlje i kamenje na EU.
dragan7557 dragan7557 18:01 13.10.2011

Re:priča za retardirane magarce

pnbb
Radi se prosto o tome da Srbi u Srbiji gube vreme sedeći, ništa ne radeći i čekajući donacije od drugih, umesto sami da stvaraju sebi bolje uslove za pristojan život.

u pravu si.
znaci tvoje resenje je da srbi pocnu vredno vredno da rade noc i dan ,i da gomilu raznovrsnih proizvoda, koji su sami napravili od sopstvenih sirovina , sami osmislili i razvili, po izuzetno povoljnoj ceni prodaju po evropi i svetu, obezbedjujuci tako blagostanje?

?

cerski
pnbb pnbb 21:18 13.10.2011

Re: Re:priča za retardirane magarce

?

jel to znaci ne razumem pitanje?
ili kad ce pare za knjigu?

ako je prvo, da pojasnim, kako bi prakticno, ukratko , trebalo da izgleda to stvaranje uslova za bolji zivot - uzimajuci u obzir sve prethodno receno o nepotrebnosti investicija, donacija, samoizolovanosti .. itd..

ako je drugo, onda
!
dragan7557 dragan7557 09:15 14.10.2011

Re: Re:priča za retardirane magarce

pnbb 22:18 13.10.2011
Re: Re:priča za retardirane magarce

?


jel to znaci ne razumem pitanje?
ili kad ce pare za knjigu?

ako je prvo, da pojasnim, kako bi prakticno, ukratko , trebalo da izgleda to stvaranje uslova za bolji zivot - uzimajuci u obzir sve prethodno receno o nepotrebnosti investicija, donacija, samoizolovanosti .. itd..

Ja upravo i pišem o potrebnosti investicija, ali iz vlastitih izovora i u vlastitu državu, bez ćekanja na EU.

Ni Nemci ni drugi nisu dostigli proizvodno tehnološki nivo na kome se nalaze zahvaljujući tuđim, već vlastitim investicijama u sebe sama, koju su kontinuirano i osobito bez prekidanja od WW II radili.

Nisu Nemačku, Švedsku ili Dansku podigli Ameri ili drugi, već njihovi građani koji stalno i bez prekida investiraju u sebe i svoje države.

Koristiti isključivo strane investicije je katastrofalno po bilo koju nacionalnu privredu, jer vodi u neokolonizaciju.

A kako to izgleda samoinvestiranje, u praksi je neodrđeno pitanje, za koje su tone do sada napisane literature dostupne.


cerski
filantrop filantrop 05:52 12.10.2011

svaka ti cast

gosn Karagaco za ovaj tekst
(je l' se ovde persira?)

na srbijinu nesrecu njeni politicari ni ne mogu da se ponasaju kao drzavnici, kako ti to kazes, jer srbija drzavnike ni nema, vec njom upravlja some bunch of chancers pa je zato srbija tu gde jeste,
ponovo potpuno izolovana od sveta i odlepljena od realnosti.



A zar ulazak u EU nije nacionalni interes

naravno da jeste gosn karagaco.
ali mi se moramo suociti sa cinjenicom da narod tu ideju izgleda vise ne zeli,
pa
znas kako,
ne mozes pomoci onome ko to ne zeli.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 07:34 12.10.2011

Eleven years after

Znamo da nije bitno "gde si", vec da je daleko vaznije "kuda si krenuo" - ili, jednostavnije - kakav je trend kojim se neshto krece.

Meni je oduvek bilo jasno da su komunisti nedostatak znanja i razumevanja nadomeshtali vishkom samopouzdanja i nasilja. OK, nishta novo.

Ta prirodna arogancija onih koji nishta ne znaju i ne razumeju (pa stoga misle i "da ne radi" a ne prezaju od nasilja - nije nerazumljiva, niti iznenadjujuca. Ni malo.

Paradoks je u tome da to inicijalno, i potpuno pogreshno, ochekivanje da "svi znaju manje" (ili nishta) moze, pod kombinovanim uticajem vremena, letargije, lenjosti, kukavichluka, umora, nasilja... itd - dakle, takvo ochekivanje/svetonazor, moze postati istina.

Srpsko drushtvo (i na zalost drzava) je raspeto izmedju revolucionara 'onih' i revolucionara 'ovih'... U ochajnichkoj nadi da 'jedna stvar' (jedan chovek, jedna ideja, organizacija, jedna rech ili akcija) moze znachiti preokret ili reshenje.

Na zalost - to nije istina.

Ukratko - kada komunisti pochinju da citiraju i 'tumache'/evandjelishu Djindjica, a notorious 'otpor' najavljuje da je neshto 'pochelo' - to su dva znaka sledeceg ciklusa apokalipse (nikad dovrshene) Srpskog drushtva.

Gospodo - vratite se vashim kozama&ovcama i nezavrshenim 'studijama', prestanite da se keshete o nacionalne i manje nacionalne (ali jednako nezasluzene) penzije, a ovi drugi o 'dzeparce' u kasnim 30-tim.
Jednostavna je istina - da nikada nishta niste razumeli, da ste disfunkcionalni i shtetni u svakom svom koraku, dahu, minutu.

I ako pomislite da neshto "morate da kazete" ili "uradite" - uzdrzite se. Shteta ce sigurno (u najmanjem) biti manja.

U suprotnom, nisam siguran da ce Srbija i Srpsko drushtvo biti tu "eleven years later".

Milan Karagaća Milan Karagaća 08:49 12.10.2011

Re: Eleven years after

dakle, znaš i engleski,
znaš svašta, ko valja ko ne valja, ko ti se sviđa a ko ne sviđa, kuda je društvo krenulo...
samo ne znaš šta si hteo da kažeš.
Ako imaš problem sa ovcama i kozama prtodaj ih ili kupi zavisi od vrste problema, a studije završi svakako ako nisi počeo ili si u toku, a ne bi bilo loše da ih ponoviš ako si eventualno došao do diplome, jer ostavljaš utisak viška arogancije a manjka znanja i pristojnosti.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 17:47 12.10.2011

Re: Eleven years after

Milan Karagaća
dakle, znaš i engleski,znaš svašta, ko valja ko ne valja, ko ti se sviđa a ko ne sviđa, kuda je društvo krenulo...samo ne znaš šta si hteo da kažeš.Ako imaš problem sa ovcama i kozama prtodaj ih ili kupi zavisi od vrste problema, a studije završi svakako ako nisi počeo ili si u toku, a ne bi bilo loše da ih ponoviš ako si eventualno došao do diplome, jer ostavljaš utisak viška arogancije a manjka znanja i pristojnosti.


Druze Karagaca, ako ja ne znam "shta sam hteo da kazem", zashto ste se vi tako uznemirili? Ili sam "nesvesno" rekao neshto shto vam se ne dopada?

Mozda mozete da pomognete da razjasnimo ovu "moju konfuziju" - recimo, da odgovorite otkud komunistima (i generalno 'revolucionarima') toliko drskosti (i manjka elementarne samosvesti i pristojnosti) da se, nakon istorijske tragedije koju su doneli Srpskom drushtvu i Drzavi, ponovo javljaju sa svojim emanacijama i "drushtvenim angazovanjem"?

Vidim da se interesujete za moje znanje, jezike koje govorim, diplome... Nadam se da ne nameravate da "mi sredite neshto"? Nema potrebe, zaista.
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:38 12.10.2011

Re: Eleven years after

Ili sam "nesvesno" rekao neshto shto vam se ne dopada?

gsn. Cane, tvoje je pravo da misliš šta hoćeš i o sebi i drugima, tvoja je stvar koliko si pristojan ili nepristojan, a pogotovo kako ćeš se javno eksponirati mada baš ne cenim mnogo mišljenja onih koji se kriju iza tajnih naziva a u svom profilu ne nađu za shodno da stave bilo šta ili se stide ili im je lakše da kako anonimusi pišu šta im padne na pamet.
Način tvog obraćanja je nepristojan i nema veze sa temom.To da li sam ja bio ili nisam komunista, da li sam još sada a ti bio pa više nisu, ili nisi bio a sada si recimo radikal nije uopšte bitno za temu. A ti ne napisa ništa o temi već si našao za shodno da spočitavaš. Ako nisi imao ništa pametnije da kažeš onda ni ovo što si rekao nije ništa.
Zbog primitivizma i nepristojnosti zaslužio si brisanje i banovanje ali ja to neću raditi, neka ostali vide jer bez obzira na skrivanje svako piše svoj profil koroz komentare.
Dakle, pređi na temu ako imaš šta da kažeš.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:58 12.10.2011

Re: Eleven years after

pređi na temu ako imaš šta da kažeš

Имам је шта да кажем.

У тексту се супроставља неки Милан Николић, не знам ко је тај, и Ивица Дачић, потпредседник Владе. Ако кажемо да је замишљен сукоб мишљења, то је ок, али онда није било потребе за овим поређењем, дакле, некоректно је.
Даље, да је Мики Медић овде, свашта би написао, али због некоректног и пристрасног понашања модерације, ускраћени смо за његово мишљење.

“Ukazavši da su velike evropske države pristrasne i da imaju dvostruke standarde u svojoj politici, Dačić je naveo da su planovi predsednika privremene kosovske vlade Hašima Tačija "zapravo planovi koje prvo treba da nametnu Kfor i Euleks" što bi značilo da "ako se Srbija suprotstavi Tačiju, znači da se suprotstavlja Kforu i Euleksu i ponovo ratuje sa celim svetom".
Na žalost tako je. Na to im je lepo ukazao Đinđić još 2002.godine. Pa se zapitajmo zašto Srbija nije imala strategiju koja bi bila i strategija EU i NATO, planovi KFOR-a i EULEX-a, a mogla je.

Каква подметачина. Примате ли Ви пензију од Републике Србије, или од Хашима Тачија?
ХАШИМ ТАЧИ = ЕУ + НАТО?!?
Та срамота. Хашим Тачи је, што се мене тиче, мафијаш и злочинац, и Ви овим поистовећивањем наносите огромну штету Србији, гледе евро-атлантских интеграција.

ИНТЕРЕС СРБИЈЕ (моје виђење)
Интерес Србије није "улазак" у ЕУ, нити останак Косова у Србији (што је, мање-више свеједно), већ достизање стандарда, како по питању ЕУ, тако и по питању уређења Косова.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 21:11 12.10.2011

Re: Eleven years after

Milan Karagaća
Ili sam "nesvesno" rekao neshto shto vam se ne dopada?gsn. Cane, tvoje je pravo da misliš šta hoćeš i o sebi i drugima, tvoja je stvar koliko si pristojan ili nepristojan, a pogotovo kako ćeš se javno eksponirati mada baš ne cenim mnogo mišljenja onih koji se kriju iza tajnih naziva a u svom profilu ne nađu za shodno da stave bilo šta ili se stide ili im je lakše da kako anonimusi pišu šta im padne na pamet.Način tvog obraćanja je nepristojan i nema veze sa temom.To da li sam ja bio ili nisam komunista, da li sam još sada a ti bio pa više nisu, ili nisi bio a sada si recimo radikal nije uopšte bitno za temu. A ti ne napisa ništa o temi već si našao za shodno da spočitavaš. Ako nisi imao ništa pametnije da kažeš onda ni ovo što si rekao nije ništa.Zbog primitivizma i nepristojnosti zaslužio si brisanje i banovanje ali ja to neću raditi, neka ostali vide jer bez obzira na skrivanje svako piše svoj profil koroz komentare.Dakle, pređi na temu ako imaš šta da kažeš.


Druze Karagaca,
ja nisam bio, niti sam komunista. To ste me vec jednom insinuirali :) - a ja sam vam i tada, kao i sada, kratko i JASNO odgovorio. Verovatno ste zaboravili. Shto se tiche Radikala (puj, puj!), tamo vishe nema mesta - od vashih bivshih partijskih drugova :) Tako da je i za 'radikale' - odgovor ISTI.

Shto se tiche 'sakrivanja'(konspiracije!?) koju vi, kako kazete, ne poshtujete - moj nadimak ovde je 'handle' jedne 'vazne' sluzbe... Predlagali su mi da uzmem "Ojhaaaa!", "Iiiiii Jopet!", "Gluvo_glamochko", "kozomora" i sl (kazu da je to bilo popularno i uspeshno decenijama), ali ja sam izabrao ovo moje skromno, konspirativno, ime.

Mislio sam da cete bar Vi za to imati razumevanja.

Eto - ja sam pokushao da vam odgovorim, a kako sam vam postavio direktno pitanje gore, mozda bi bilo pristojno da i vi pokushate da odgovorite.


freehand freehand 21:14 12.10.2011

Re: Eleven years after

Та срамота. Хашим Тачи је, што се мене тиче, мафијаш и злочинац, и Ви овим поистовећивањем наносите огромну штету Србији, гледе евро-атлантских интеграција.

Čekaj, Srđo... Jel ti to kao beskompromisni zagovornik apsolutnog i bezuslovnog poštovanja prava i zakona osudi čoveka bez suda i prava na odbranu?! Na osnovu indicija i bez izvođenja dokaza?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 21:20 12.10.2011

Re: Eleven years after

freehand
Та срамота. Хашим Тачи је, што се мене тиче, мафијаш и злочинац, и Ви овим поистовећивањем наносите огромну штету Србији, гледе евро-атлантских интеграција.

Čekaj, Srđo... Jel ti to kao beskompromisni zagovornik apsolutnog i bezuslovnog poštovanja prava i zakona osudi čoveka bez suda i prava na odbranu?! Na osnovu indicija i bez izvođenja dokaza?


Jadan Hašim. Neće se njemu ništa desiti ako navedem svekoliko mišljenje o njemu. To što se na Kosovu ne može osuditi ni za kakav zločin, dovoljno govori o pravnoj državi tamo.
freehand freehand 21:31 12.10.2011

Re: Eleven years after

srdjazlopogledja
freehand
Та срамота. Хашим Тачи је, што се мене тиче, мафијаш и злочинац, и Ви овим поистовећивањем наносите огромну штету Србији, гледе евро-атлантских интеграција.

Čekaj, Srđo... Jel ti to kao beskompromisni zagovornik apsolutnog i bezuslovnog poštovanja prava i zakona osudi čoveka bez suda i prava na odbranu?! Na osnovu indicija i bez izvođenja dokaza?


Jadan Hašim. Neće se njemu ništa desiti ako navedem svekoliko mišljenje o njemu. To što se na Kosovu ne može osuditi ni za kakav zločin, dovoljno govori o pravnoj državi tamo.

Ne skreći temu.
Nije reč o njemu, nego o tvom stavu, koji je često toliko rigidan po pitanju prava da Miki deluje kao potpuni fićfirić i kantarionovo ulje u odnosu na tebe..
A pri tom mi nije jasno ni ovo:
нити останак Косова у Србији (што је, мање-више свеједно), већ достизање стандарда, како по питању ЕУ, тако и по питању уређења Косова.

Kakvi su to "standardi po pitanju uređenja Kosova" bez njegovog ostanka u Srbiji?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 21:37 12.10.2011

Re: Eleven years after

Ne skreći temu.
Nije reč o njemu, nego o tvom stavu, koji je često toliko rigidan po pitanju prava da Miki deluje kao potpuni fićfirić i kantarionovo ulje u odnosu na tebe..

Zaista nisam razumeo taj odnos prema Mediću. Ružno i glupo.

Paušalno mišljenje o Hašimu, uzneto je zbog poistovećivanja sa organizacijama poput eu i nato,

Ovo drugo...
freehand freehand 21:45 12.10.2011

Re: Eleven years after

Paušalno mišljenje o Hašimu, uzneto je zbog poistovećivanja sa organizacijama poput eu i nato,

Ovo drugo...


Ae dobro, saću da te pustim...
Filip2412 Filip2412 21:50 12.10.2011

Re: Eleven years after

Kakvi su to "standardi po pitanju uređenja Kosova" bez njegovog ostanka u Srbiji?

E ovo je komendija... "ostanak Kosova u Srbiji"

ajd da si reko povratak Kosova u Srbiju pa da razumem
freehand freehand 22:07 12.10.2011

Re: Eleven years after

Filip2412
Kakvi su to "standardi po pitanju uređenja Kosova" bez njegovog ostanka u Srbiji?

E ovo je komendija... "ostanak Kosova u Srbiji"

ajd da si reko povratak Kosova u Srbiju pa da razumem

Nemam ja iluzija da bi ti razumeo šta god da sam rekao. Nego, skojevac, ae polako za mnom:

BO-LJE RAT...
Filip2412 Filip2412 23:20 12.10.2011

Re: Eleven years after

Nego, skojevac, ae polako za mnom:

BO-LJE RAT...
ma sta je to, partizani cetnici a?
Nikako da se pronadjes u 21. veku
dragan7557 dragan7557 15:45 13.10.2011

Re: Eleven years after

cane.srbljanovic


Druze Karagaca,
ja nisam bio, niti sam komunista.

Sunce ti žarko, ovo je ko pismo Tomás de Torquemadi, lideru (novogovor) Španske Svete Inkvizicije po optužbi za veštičarenje i saradnju sa gosn. Đavolom lično.
To ste me vec jednom insinuirali :)

Odlučno odbijanje bilo kakvih insinuacija u vezi sa jeresi protiv Prave Vere i Svete Matere Crkve.
a ja sam vam i tada, kao i sada, kratko i JASNO odgovorio.

Naravno ukazivanjem na versku ispravnost i političku podobnost.

cerski
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 22:26 13.10.2011

Re: Eleven years after

Sunce ti žarko, ovo je ko pismo Tomás de Torquemadi, lideru (novogovor) Španske Svete Inkvizicije po optužbi za veštičarenje i saradnju sa gosn. Đavolom lično.

?? Ovo poshalji svom drugu Karagaci. Ne meni. Malo si zbunjen.

Odlučno odbijanje bilo kakvih insinuacija u vezi sa jeresi protiv Prave Vere i Svete Matere Crkve.


Ja nisam ni pomenuo crkvu, ni jeres, niti bilo shta slichno. Ako vec 'uchitavash', bilo bi dobro da ne srichesh.

E, da ... Shta znachi ovo 'cerski' na kraju? Neshto kao potpis na umetnichkom delu?
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:20 13.10.2011

Re: Eleven years after

Sunce ti žarko, ovo je ko pismo Tomás de Torquemadi, lideru (novogovor) Španske Svete Inkvizicije po optužbi za veštičarenje i saradnju sa gosn. Đavolom lično.


?? Ovo poshalji svom drugu Karagaci. Ne meni. Malo si zbunjen.

Nema potrebe evo inforisao sam se o tvojoj ljubeznoj preporuci.
Nego nešto razmišljam da tebe proglase narodnim herojem pošto si uspeo da se odbraniš od te pošasti, a mogli su ti komotno dati i onaj orden "Belog anđela", oni naročito gotive te što nisu nikada bili komunisti,naravno izuzimajući Konuzina i Dačića zbog posebnih zasluga.
A mogli su ti dati i jednu potvrdu da nisi nikada čuvao ovce/koze(ne moraju da obražu da li nisi znao ili nisu imali u tebe poverenja) ili ako bi ti značilo i da ti napišu da ne znaš da igraš gluvo Glamočko i da se groziš i podsmevaš onima koje su poklali na Kozari.
Pravo da ti kažem to gde se neko rodio i odrastao mene ne interesuje a svako sam o sebi kaže koliko je neotesan, pogotovo neki koji toliko potenciraju da su jbt rođeni Beogradžani pa Dorćolci, maltene odrasli u samom Zoološkom vrtu.Valjda treba nešto i uraditi na sebi i za sebe a ne samo se roditi u Beogradu.Pa još kad neki napaljeni koji nemaju ni 25 potenciraju to pred nekim ko živi u Beogradu 50 godina.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 00:38 14.10.2011

Re: Eleven years after

podsmevaš onima koje su poklali na Kozari


GDE? KADA?

Shta da Vam kazem na ovo!? Shta mislite - shta ste zasluzili za ovo shto ste rekli? Pokazite ovu prepisku svojoj deci i unucima, i posebno im se pohvalite ovim vashim poslednjim odgovorom, hocete li? Zashto ne?

Ja ne mogu da zamislim kakav razlog i opravdanje neko u vashim godinama ima da radi ovo shto vi radite, ukoliko nije na rezimu/tretmanu ozbiljnim medikamentima i opijatima.




Milan Karagaća Milan Karagaća 09:03 14.10.2011

Re: Eleven years after

Predlagali su mi da uzmem "Ojhaaaa!", "Iiiiii Jopet!", "Gluvo_glamochko", "kozomora" i sl (kazu da je to bilo popularno i uspeshno decenijama),

napisa li ti ovo ili ja.
šta si mudro mislio reći osim podsmevanja, Gluvom glamočkom i kozaračkom.
U slučaju da nisi pa da mi obrazložiš da ovo nema veze sa onima za koje kažeš da treba da se vrate ovcama i kozama i onima što su posle rata nepismeni došli i okupirali Bgd i bili komunisti, već da si mislio na Indijance ili Bušmane,
ja ću ti se naiskrenije iviniti.
cane.srbljanovic cane.srbljanovic 19:16 14.10.2011

Re: Eleven years after

napisa li ti ovo ili ja.


Da. Ja sam napisao a vi ste 'prochitali'.

Koliko je drugova, zbog vashe sposobnosti da tako "chitate" zavrshilo na golom otoku?
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:07 14.10.2011

Re: Eleven years after

cane.srbljanovic
napisa li ti ovo ili ja.


Da. Ja sam napisao a vi ste 'prochitali'.

Koliko je drugova, zbog vashe sposobnosti da tako "chitate" zavrshilo na golom otoku?

da mi smo pročitali i shvatili da neke terate da se vrate ovcama, a možda ste hteli reći i da ono Gluvo glamočko volete zdravo da slušate.
Nemoj da ceniš tuđe sposobnosti kad nisi u stanju da sračunaš brojeve do 60, a ispada da misliš da je Goli otok bio u funkciji posle 2001. godine.
No, kako vidim važno je da si ti meni spočitao Goli otok, a kada te na to kasnije podsetim ne bih se iznenadio da mi spočitaš učešće u Majskom prevratu.
PS. pošto nemaš unosa, čak i godine kriješ a nisi dama, ako nije tajna koliko godina imaš, približno.
Milan Karagaća Milan Karagaća 08:53 15.10.2011

Re: Eleven years after

cane.srbljanovic
Koliko se secam, bilo je svesnih pionira i omladinaca koji su revnosno prijavljivali komshije, rodbinu i roditelje u doba "ideoloshke diferencijacije".
Gledajuci vashu sliku (vidim da volite da ih menjate), imam utisak da ste u to doba bili 'eligible' (opet engleski), da date svoj doprinos. Ako greshim (niste bili na raspolaganju, ili ste bili ideoloshki nesvesni) "naiskrenije se izvinjavam".

I kako vidim da insistirate na lichnim detaljima (a nisam dama)- evo predlozicu vam neshto: Kada sledeci put budete menjali lichnu sliku na profilu i odluchite se za neku u bikiniju, ja cu sa vama podeliti jednu lichnu informaciju. Recimo - koliko imam godina. Fer?

ipak si ti samo jedno šovinističko đubre i bitanga.
freehand freehand 08:48 12.10.2011

Dragi Karagaća

i drugovi internacionalci; molim da se koncentrišete i ponavljate za mnom:

BO-LJE RAT NE-GO PAKT,
BO-LJE GROB NE-GO ROB!

mislim da vam je poznata pesmica?
Ili će moj drug Karagaća dogodine preskočiti svoj dva'essedmomartovski blog, pošto je u međuvremenu ukapirao da ta okupacija i kapitulacija uopšte nisu tako loše stvari kako je ranije mislio?
Milan Karagaća Milan Karagaća 09:02 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

BO-LJE RAT NE-GO PAKT,
BO-LJE GROB NE-GO ROB!

pa vidiš dragi prijatelju,
prvo nije ti baš ovo u nekoj dobroj ni pametnoj vezi sa temom.Zajebanciju razumem i prihvatama.
Pošto se pokušavaš ismejavati sa monom i tim inernacionalcima ondak da ti reknem da su neki svojevremeno rekli obrnuto a verujem da ti oni i nisu baš visoko na listi patriota.
Iako nije uporedivo, ali i potpisivanje Kumanovskog sporazuma je bilo u duhu Bolje pakt nego rat iako su znali da to znači da Kosovo nikada neće biti više u sastavu Srbije.
Nemoj da mi podmećeš šta sam ja ukapirao nego hajde stvarno malo ozbiljno pa nam kaži kako bi ti rešio kosovski problem samo nemoj da nam kažeš da ćeš čekati promenu međunarodnih okolnosti, pa da Rusija pobedi Ameriku i NATO pa nas uzme sve zajedno sa Kosovom, ili da to uradi Kina. Pa mi bi se bre onda i protiv njih borili- ne bi nam ni oni valjali. Mene baš milenijumska rešenja ne zanimaju već ona koja se odnose na sadašnje tri i dolazeću četvrdtu generaciju.
mariopan mariopan 09:24 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

freehand
i drugovi internacionalci; molim da se koncentrišete i ponavljate za mnom:

BO-LJE RAT NE-GO PAKT,
BO-LJE GROB NE-GO ROB!

mislim da vam je poznata pesmica?
Ili će moj drug Karagaća dogodine preskočiti svoj dva'essedmomartovski blog, pošto je u međuvremenu ukapirao da ta okupacija i kapitulacija uopšte nisu tako loše stvari kako je ranije mislio?

Ma kakvi loša, to je bila najbolja stvar koja nam se desila a mi gloopi Srbi propustili takvu šansu. I evo nam opet šanse i nema šanse da ne propustimo i tu šansu.

I Austrougarska nije bila tako loša kada se bolje pogleda?

A i Turke smo oterali?
freehand freehand 09:30 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

nego hajde stvarno malo ozbiljno pa nam kaži kako bi ti rešio kosovski problem samo nemoj da nam kažeš da ćeš čekati promenu međunarodnih okolnosti, pa da Rusija pobedi Ameriku i NATO pa nas uzme sve zajedno sa Kosovom, ili da to uradi Kina.

Ja tebi nisam podmetao ništa, a ovo što si ti napisao jeste podmetanje.
Nego mi kaži - onomad je sporazum Cvetković-Maček bio isto što i Kumanovski sporazum, samo je razlika u detalju što nas Nemci PRE toga nisu bombardovali i razrušili i prisilili na sporazum, nego POSLE, kad su neki svesni elementi, uz pomoć stranih obaveštajnih službi taj ugovor prejebali.
E vidiš, Karagaća, ja mislim da je taj 27. mart bio herojski potez, i mislim da bi ga i danas trebalo ponoviti. Jer bi suprotno bilo izdaja.
Kako ponoviti? Pa kaže ti i Dačić, kojg si linkovao i citirao.
Na kraju, da i ja napišem jeres: kakvi su ti prijatelji kojima se toliko ulizujemo koji ti oduzmu deo teritorije? I koji te ucenjuju?
Ok, nema prijateljstva, sve je interes. E pa naš je interes da nikom ne poklanjamo ništa. Nego da se sedne i ozbiljno razgovara. Da vidimo ko šta ima i kome šta treba, i pošto je šta. Da vidimo pošto je datum otpočinjanja pregovora oko ulaska u nešto što možda neće ni postojati dok se ispregovara, a pošto je ozbiljan komad teritorije u srcu Evrope.
Da ovoga puta preskočimo istoriju, kulturu pa i ljude, kojima će , po vama, ionako u tom bajnom Kosovu biti lepše i ugodnije.
BTW - Nekakve ocene Evropske komisije napravljene su i za Albaniju i za Kosovo. Znaš li kakve?

PS - što se Dačića tiče - obrati pažnju i na ovu rečenicu, i to na nju naročito:
Zbog toga je, kako kaže, "jedino moguće rešenje problema razgraničenje teritorije, po kojoj bi srpski delovi Kosova ostali unutar Srbije ili bi bili pod međunarodnom upravom, ali ne pod jurisdikcijom Prištine".

I na elasticitet u stavu koji ona sadrži, i razmišljaj onda o tome šta je nekakav put, koji Srbija, ovako ucenjena i ukjlještena i dalje pokušava da vodi nekakvim dogovorom i razumevanjem.
kukusigameni kukusigameni 09:36 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

freehand
ja mislim da je taj 27. mart bio herojski potez

Ja ne mislim.
freehand
kakvi su ti prijatelji kojima se toliko ulizujemo koji ti oduzmu deo teritorije? I koji te ucenjuju?

Možda na ovom mestu nije loše pitanje i kakvi smo mi prijatelji njima, ako se ulizujemo da bismo dobili nešto?
dragan7557 dragan7557 09:38 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

freehand 09:48 12.10.2011
Dragi Karagaća
i drugovi internacionalci; molim da se koncentrišete i ponavljate za mnom:

BO-LJE RAT NE-GO PAKT,
BO-LJE GROB NE-GO ROB!

Pa bilo bi dobro da pročitaš originalna dokumenta iz Engleske, koja je publikovala Princeza Jelisaveta Petrović (Karađorđević) u svojoj knjizi, gde jasno stoji da je ova sloganoligija proizvod engleske obaveštajne kuhinje a ne Srba.

cerski

Milan Karagaća Milan Karagaća 10:10 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

ja mislim da je taj 27. mart bio herojski potez,

i ja mislim, ali ima u Srbiji danas dosta onih koji ne misle i koji su postovaoci onih koji su veoma revnosno služili Nemačkoj okupacionoj sili.Ali to nije tema.
mislim da bi ga i danas trebalo ponoviti. Jer bi suprotno bilo izdaja.

Kod 11. aprila , iznad studentskog grada na zidu pored puta stoji sledeći gradfit "Delaj na prethodno utvrđenim granicama svojih mogućnosti". Da li ti stvarno misliš da Srbija može da ratom povrati Kosovo tj. otme ga od KFOR-a pa onda da još uspostavi policijsku upravu ili vojnu upravu. Koliko bi Srba trebalo da izgine i da opet ništa ne uradi. Mislim da je glupo ići logikom žrtvovanja 100 za jednoga ili da žrtvuješ i Srbiju da bi izgubio Kosovo. Zato je Ćosić u pravu kad zagovara da se Srbija mora osloboditi od Kosova tj. rešiti se tog problema.Ili misliš da možeš obezbediti 100% garancije Rusije kao što je Kadijević probao kod Jazova 1990.godine, i Kine da će da zarate na našoj strani sa NATO-om. Mene baš ne fascinira Biljanina logika ili nebuloza da ćemo žrtvovati 4 maliona Srba e da bi ostala 4 živeli sami na čistim teritorijama.
Na kraju, da i ja napišem jeres: kakvi su ti prijatelji kojima se toliko ulizujemo koji ti oduzmu deo teritorije? I koji te ucenjuju?

pa tu teritoriju mi sami nismo znali da zadržimo, hteli smo teritoriju bez stanovništva pa izgubismo i jedno i drugo.
freehand freehand 10:20 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Da li ti stvarno misliš da Srbija može da ratom povrati Kosovo tj. otme ga od KFOR-a pa onda da još uspostavi policijsku upravu ili vojnu upravu. Koliko bi Srba trebalo da izgine i da opet ništa ne uradi. Mislim da je glupo ići logikom žrtvovanja 100 za jednoga ili da žrtvuješ i Srbiju da bi izgubio Kosovo. Zato je Ćosić u pravu kad zagovara da se Srbija mora osloboditi od Kosova tj. rešiti se tog problema.Ili misliš da možeš obezbediti 100% garancije Rusije kao što je Kadijević probao kod Jazova 1990.godine, i Kine da će da zarate na našoj strani sa NATO-om. Mene baš ne fascinira Biljanina logika ili nebuloza da ćemo žrtvovati 4 maliona Srba e da bi ostala 4 živeli sami na čistim teritorijama.

Karagaća, opet učitavaš, a taman smo se složili...
Prvo izmisliš tezu a onda se sa mnom svađaš oko nje. Pročitaj Dačića još jednom, sa naglaskom na rečenicu koju sam izdvojio.
dragan7557 dragan7557 11:02 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

A i Turke smo oterali?

Ma koji mi, oterala ih je sposobnost pojedinih članova dinastije Obrenović.

A najzaslužnijem i svakako najpametnijem vladaru Srbije u zadnjih dvesta godina, Mihailu Obrenoviću su Srbi podigli spomenik tek pošto su ga ubili.

cerski
dragan7557 dragan7557 11:15 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

pa tu teritoriju mi sami nismo znali da zadržimo, hteli smo teritoriju bez stanovništva pa izgubismo i jedno i drugo.

Bogami nije tako. Nismo u pitanju mi već SFRJ Avangarda uz pomoć istaknutih drugova iz Srbije poput Petra Stambolića, Draže Markovića i drugih, uništavanjem službe Državne Bezbednosti Srbije a sve zbog obaranja Aleksandra Rankovića i njegovih saradnika.

Dovoljno skandaloznih podataka o tome je dao Vojin Lukić u svojoj knjizi "Brionski Plenum."

U narodu omiljeno samooptuživanje i ovaj put umesto individualne odgovornosti, preferira kolektivni idiotizam posipanja pepelom.


cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:48 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

dragan7557
pa tu teritoriju mi sami nismo znali da zadržimo, hteli smo teritoriju bez stanovništva pa izgubismo i jedno i drugo.

Bogami nije tako. Nismo u pitanju mi već SFRJ Avangarda uz pomoć istaknutih drugova iz Srbije poput Petra Stambolića, Draže Markovića i drugih, uništavanjem službe Državne Bezbednosti Srbije a sve zbog obaranja Aleksandra Rankovića i njegovih saradnika.

Dovoljno skandaloznih podataka o tome je dao Vojin Lukić u svojoj knjizi "Brionski Plenum."

U narodu omiljeno samooptuživanje i ovaj put umesto individualne odgovornosti, preferira kolektivni idiotizam posipanja pepelom.


cerski

ajde da se malo i ne složimo. Misliš li da je Kosovo tokom kraljevine bilo integrisano u Srbiju, ako je taj Broz baš hteo da otkači Kosovo mogao je to uraditi ladno 1945. a nije.
Vojin Lukić nije govorio o tim stvarima dok je bio u službi i služio tom režimu.
Ne mislim da su Pera i Dra bili toliki antisrbi i toliko moćni da daju Kosovo.
dragan7557 dragan7557 12:34 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

ajde da se malo i ne složimo.

Pa kad bi se stalno slagali, ne bi bilo potrebe za razmenom mišljenja.
Misliš li da je Kosovo tokom kraljevine bilo integrisano u Srbiju,

Kraljevina nije ništa uradila da bi Kosovo bilo integrisano u Jugo. društvo, i to je činjenica, ali stoji isto kao neoborivo da je procenat albanskog stanovništva bio daleko manji i da je doseljavanje iz Arbanije bilo neznatno.
ako je taj Broz baš hteo da otkači Kosovo mogao je to uraditi ladno 1945.

Osim što je Broz imao idiotske megalomanske pretenzije na ceo Balkan, uključujući Bugarsku, Albaniju, Grčku, 1945 je mogao da najuri sve Albance sa Kosova (oko 200.000 stanovnika) i time bi problem za buduće generacije bio rešen. Za Brozove i Avngardne teritorijalne pretenzije i njihovu bratsku pomoć Grcima (vidi Svetozar Vukmanović Tempo i dr).

Pored toga tu je i bila neka od agendi stvaranje saveza balkanskih država, ideja nije nova postoji od kada i "Prizrenska Liga" ali je pomognuta idejom socijalističkog bratskog savezništva i pored jasnog stava Enver Hodže o teritorijalnim pretenzijama Albanije, saopštenog lično Titu(razgovori J.B.Tito, Enver Hodža).

Centralna vlast u Beogradu je zabranila povratak Srba i Crnogoraca na Kosovo ne zbog zločina koji su se tamao prema njima dešavali već iz stava da je slaba Srbija uslov jake Jugoslavije.

Posle neuspešnog oduzimanja oružja kosovskim Albancima lažno je optužena Srpska Državna bezbednost za "počinjene" zločine na Kosovu, preko izmišljene afere prisluškivanja.

Umesto implementiranja kosova u državu SFRJ je od strane Avangarde forsiran secesionizam, koji je formalizovan ustavom iz 1974.

Ilegalno useljavanje Albanaca iz Albanije je prećutno odobravano i materijalno pomagano dok su grđani Jugoslavije odlazili u gastarbaterisanje, dotle su ilegalno doseljeni Albanci materijano pomagani, davane im kuće i okućnice, zaposlenje i ostale privilegije.

Umesto integracije kosovskog stanovništva u srpsko društvo, preko školstva i autonomizacije političkih struktura upravljanja, su direktno i indirektno pomagani separatizam, secesionizam i samoizolacija albanskog stanovništva, uz kontinuirano iseljavanje Srba i Crnogoraca, koji su ovom i ovakvom politikom postali minorno stanovništvo Kosova i Metohije.
Vojin Lukić nije govorio o tim stvarima dok je bio u službi i služio tom režimu.

Stavovi Vojina Lukića su javno izneti na plenumu i u njegovoj odbrani još šezdesetih godina, a Vojin Lukić je bio i ostao osvedočeni komunista.
Ne mislim da su Pera i Dra bili toliki antisrbi

Antisrbi nisu bili ali osione barabe, notorne pijandure, karijeristi i dupelisci jesu.
i toliko moćni da daju Kosovo.

Nisu oni dali kosovo već su radosno podlegli Brozovoj, hrvatsko-slovenačkoj paranoji umišljenog straha od Srba i Srbije, a sve zbog opstanka u Vlasti čitaj režimu.

cerski
Milan Karagaća Milan Karagaća 20:44 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Osim što je Broz imao idiotske megalomanske pretenzije na ceo Balkan, uključujući Bugarsku, Albaniju, Grčku, 1945 je mogao da najuri sve Albance sa Kosova (oko 200.000 stanovnika) i time bi problem za buduće generacije bio rešen. Za Brozove i Avngardne teritorijalne pretenzije i njihovu bratsku pomoć Grcima

Ne ličiš mi na nekoga ko je pristalica etničkog čišćenja, a i ako si za tu varijantu pa zar nije Aleksandar trebao biti mnogo zainteresovaniji za taj inženjering.
Inače, verujem da znaš da su Albanci krajem XIX veka postali većina na Kosovu.
A što se tiče zabrane povratka Srbima i Crnogorcima proteranim za vreme 2.sv. rata, verujem da znaš i to da nije bio dozvoljen povratak za nekih tri i nešto hiljada, a verujem takođe i da znaš kako ih je Aleksandar naseljavao na Kosovo pa ih zapravo gurnuo pod nož jer ih je naselio na oteta imanja.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 21:00 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Milan Karagaća
Osim što je Broz imao idiotske megalomanske pretenzije na ceo Balkan, uključujući Bugarsku, Albaniju, Grčku, 1945 je mogao da najuri sve Albance sa Kosova (oko 200.000 stanovnika) i time bi problem za buduće generacije bio rešen. Za Brozove i Avngardne teritorijalne pretenzije i njihovu bratsku pomoć Grcima

Ne ličiš mi na nekoga ko je pristalica etničkog čišćenja, a i ako si za tu varijantu pa zar nije Aleksandar trebao biti mnogo zainteresovaniji za taj inženjering.
Inače, verujem da znaš da su Albanci krajem XIX veka postali većina na Kosovu.
A što se tiče zabrane povratka Srbima i Crnogorcima proteranim za vreme 2.sv. rata, verujem da znaš i to da nije bio dozvoljen povratak za nekih tri i nešto hiljada, a verujem takođe i da znaš kako ih je Aleksandar naseljavao na Kosovo pa ih zapravo gurnuo pod nož jer ih je naselio na oteta imanja.

Nije tačno. Nije u pitanju tri hiljade, nisu oteta imanja (jer agrarna reforma u Kraljevini nije isto što i boljševička otimačina), i nije bilo etničkog čišćenja nakon prvog svetskog rata.
Milan Karagaća Milan Karagaća 22:57 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

i nije bilo etničkog čišćenja nakon prvog svetskog rata.

ne ni tokom balkanskih pa ni 1. svetskog rata. Ja nisam ni tvrdio da je bilo ve' sam rekao da je bila povoljnija situacija a i bilo bi normalnije da je Kosovo etnički očistio Srbin Aleksandar nego onaj Hrvat i srbomrzac Tito koji je sve radio u korist Šiptara a protiv Srba, kako ti i tvoji istomišljenici tvrde.
dragan7557 dragan7557 23:10 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Ne ličiš mi na nekoga ko je pristalica etničkog čišćenja, a i ako si za tu varijantu pa zar nije Aleksandar trebao biti mnogo zainteresovaniji za taj inženjering.

1945 je mogao

Nisam, i zato sam napisao, "mogao" umesto trebao ili morao.

Radi se o tome da je Josip Broz, imao jasnu predstavu o teritorijalnim pretenzijama Albanije, koju mu je pored ostalog bez uvijanja rekao predsednik Albanske države, a koje pretenzije mu je bez ikakvog mesta sumnji dokumentovala Državna Bezbednost Srbije, i koje je kao predsednik države negirao sa neosporno katastrofalnim posledicama po državu kojom je vladao.

Ako nismo sebi u stanju da priznamo vlastite grešeke, i njihove počinioce makar i verbalno osudimo, onda je svaka diskusija izlišna. Jasno je i danas isti slučaj, jer da nije ti prijatelju ne bi ovako naslovio ovaj artikal:
reći narodu istinu o Kosovu


Kriti greške iz prošlosti, je katastrofalno negiranje realnosti, kao i odgovornosti, dok je kriti ih u sadašnjosti, ravno samoubistvu, veleizdaji ili zločinu.
Inače, verujem da znaš da su Albanci krajem XIX veka postali većina na Kosovu.

Isto kao i što znam da je Kosovo u to vreme bilo deo teritorije Turske države, pa je ova primedba irelevantna.

Uzimajući u obzir "Prizrensku Ligu" i odluke na noj donesene, jasno je da su rukovodstva, kako Kraljevine Jugoslavije tako i njenog pravnog suksesora FNRJ, i pored izvanrednog poznavanja i upućenosti u problematiku i naravno u katastrofalne posledice svog ne-činjenja, pravile iste kardinalne greške koje su kulminirale u vreme SFRJ sa donošenjem Ustava od 1974, kada je principijelna mogućnost secesije Kosova i formalno pravno potvrđena.

Poređenjem a osobito isticanjem grešaka, suludih političko pravnih idiotskih akrobacija, koje su činile kako Elita tako i Avangarda bilo Kraljevine ili Socijalističke Jugoslavije se postiže samo i isključivo dalja svađa i sukobi medu Srbima, kao što i dole navedena nesuvislost pokazuje:


Nije tačno. Nije u pitanju tri hiljade, nisu oteta imanja (jer agrarna reforma u Kraljevini nije isto što i boljševička otimačina), i nije bilo etničkog čišćenja nakon prvog svetskog rata.


Raspravljati sa ljudima koji tvrde da su nepostojeći boljševici vladali i otimali po Jugoslaviji, ili koji ne poznaju značenje pravne radnje zvane Agrarna Reforma, nije ni tvoj, a bogami još manje moj nivo.

cerski

p.s. ili kao što freehand napisa:
Rekoh ti, Karagaća - pusti budale.

Milan Karagaća Milan Karagaća 23:31 12.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Kriti greške iz prošlosti, je katastrofalno negiranje realnosti, kao i odgovornosti, dok je kriti ih u sadašnjosti, ravno samoubistvu, veleizdaji ili zločinu.

upravo tako, greške su pravili svi i samo ih kumulirali i zato treba sve reći
p.s. ili kao što freehand napisa:

Rekoh ti, Karagaća - pusti budale.

i to ste u pravu obojica.
milisav68 milisav68 08:20 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća

Milan Karagaća
nego onaj Hrvat i srbomrzac Tito koji je sve radio u korist Šiptara a protiv Srba, kako ti i tvoji istomišljenici tvrde.

Heh, nije on mrzeo nikoga, samo je gledao kako da dodje na vlast.

dragan7557 dragan7557 10:41 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća I

Milan Karagaća
i nije bilo etničkog čišćenja nakon prvog svetskog rata.

ne ni tokom balkanskih pa ni 1. svetskog rata. Ja nisam ni tvrdio da je bilo ve' sam rekao da je bila povoljnija situacija a i bilo bi normalnije da je Kosovo etnički očistio Srbin Aleksandar nego onaj Hrvat i srbomrzac Tito koji je sve radio u korist Šiptara a protiv Srba, kako ti i tvoji istomišljenici tvrde.

Pa čini mi se da je jedno tačno, u tim vremenima etničko čišćenje nije imalo nikakvu političku težinu, niti je njemu pridavan neki značaj (Jermeni, Kurdi, id.) ono je postalo "meta" tek krajem devedesetih godina prošlog veka.

Kraljevina je bez ikakvih posledica mogla da očisti Kosovo, a da za to ne grakne ni ptica na grani, neki novinari bi se dernjali, neki političar bi to upotrebio kao argument i sva buka bi tim bila završena za nekoliko dana. Sredstva komunikacije su bila na takvom nivou da bi takva akcija bila prosta i izvodiva bez posledica.

Naravno u naše vreme bilo bi pritisaka da se izvinimo za Genocid počinjen na Kosovu, što bi mi zatezali i otezali (poput Turske povodom gen. nad Jermenima) i oko toga bi očijukala opozicija i "međunož... pardon međunarodna zajednica. Kralj se zbog toga ne bi prevrtao u grobu a Kosovo bi danas bilo naseljeno Srbima.

Na drugoj strani, "Komunisti" sa Brozom i ostalim drugovima na čelu, su u svoje vreme bili zaguljeni poštovaoci principa bratsva i jedinstva, kao i politike "proleteri svih zemalja ujedinite se" (oče naš biblijskog mita marksizma pa samim tim granice nisu ni potrebne a brcka Avangarda upravlja u svim "proleterskim" državama.

Ovu bratsku idilu zajedništva, pokazala je i gradnja pruga i drugog proleterskoj braći u Albaniji (sličnost sa današnjim naslovom na B92, barska luka treba tajkunima a ne Srbiji) i ostale "uzajamne pomoći" na "zajedničkoj" proleterskoj prćiji.
Svetozar Vukmanović Tempo, heroj terosrističke ili oslobodilačke vojske proletarijata u Grčkoj (Helas - čini mi se) i tako dalje, je napisao dovoljno materijala o ovim bratskim poduhvatima internacionalizma.

Enver Hodža je grubo poremetio bratsku idilu rekavši Titu u brk da je Kosovo njegovo a ne Jugoslovensko - čitaj Srpsko, a što je Tito, kao osvedočeni "demokrata" a pre će biti kao neprikosnoveni vladar Jugoslavije, države giganta, u odnosu na Albaniju, odbacio kao vic, šalu svog slabijeg "komunističkog brata."

Pošto je Titu bilo važnije rešavanje vlastite umišljene ugroženosti, nego rešavanje ugroženosti države Srbije, došlo je pod rukovodstvom Hrvatske Službe Državne Bezbednost (Ivan Krajačić Stevo) do konstruisanja afere prisluškivanja, usmerene na "demontažu" D.B. Srbije.

Sukobljen sa unutrašnjim intrigašenjem kadrova J.B. Tito je odabrao stranu "svojih" podležući staroj maksimi "slaba Srbija, jaka Jugoslavija," a zaslužni već spomenuti drugovi su debelo profitirali od toga kao i drugovi sa Kosova. Rođena je "beba" o čijem se odrastanju i vaspitanju, sada bavi predškolska ustanova NATO, EULEKS pod rukovodstvom drugova samoupravljačakih struktura iz Brisela i Vašingtona.

U ovim uslovima Srbija se pokazala kao nesposoban vaspitač.

cerski
kukusigameni kukusigameni 10:53 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća I

Cerski, da sejvuješ ovaj blog.
Svaka ti je zlatna.
A i da ne bude posle ko prasa koja se iznenada pojavljuje pa nestaje.
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:30 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća I

Sukobljen sa unutrašnjim intrigašenjem kadrova J.B. Tito je odabrao stranu "svojih" podležući staroj maksimi "slaba Srbija, jaka Jugoslavija," a zaslužni već spomenuti drugovi su debelo profitirali od toga kao i drugovi sa Kosova.

Izvini ali nešto slično sada govori i Jadranska Kosor kako su Tito i Jugoslavija bili pogubni za Hrvatsku, pa će ispasti da je Tito bio dobar samo Makedoncima i Romima.
Inače, lično mislim da jedan normalan narod ne može biti srećan ako je uslov za to totalna nesreća drugog naroda. U tom smislu ja se baš i ne bih zajebavao da je ta parola bratsvo i jedinstvo nehumana, biće da je mnogo humanija i ljudskija nego one kojima se raspiruje mržnja prema drugima pa kad se ljudi zapate mržnjom onda pre podne mrzi sebe a po podne ceo svet, a to je već bolest.
Uostalom, Kraljevina Jugoslavija je potpisala međudržavni sporazum sa Turskom o preselenju većine Albanaca u Tursku ali zbog nedostatka budžetskih sredstava a i važnijeg angažovanja oko one srpsko-hrvatske nagodbe dveju buržoaskih klika o bratskoj podeli na banovine, taj plan nije realizovan.
Sve to je zapravo samo priča jer je bilo i prošlo a do sadašnjeg stanja se došlo. Sada nije XIX vek i velika etnička čišćenja nisu moguća i zato je možda ipak u pravu Dobrica Ćosić kada kaže da Srbija treba da se oslobodi od Kosova. Ako je čovek mislio na to da se oslobodi tereta u pravu je.
A da li je moguće Kosovo u Srbiji mislim da je najbolje odgovorio pok. Desimir Tošić konstatacijom da je vreme kolonijalizma davno prošlo.
Elem, kako tvrde ozbiljni teoretičari političkog sistema i države, uslov za stabilnost države je da ima etničku čistoću iznad 82,5% i o tome bi Srbija mogla da razmisli jer i kada bi joj se vratili svi Albanci zajedno sa Kosovom bio bi to samo još veći uzrok nestabilnosti i bavljenja etničkim sukobima umesto razvojem.
dragan7557 dragan7557 11:38 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća II

Milan Karagaća
i nije bilo etničkog čišćenja nakon prvog svetskog rata.

ne ni tokom balkanskih pa ni 1. svetskog rata. Ja nisam ni tvrdio da je bilo ve' sam rekao da je bila povoljnija situacija a i bilo bi normalnije da je Kosovo etnički očistio Srbin Aleksandar nego onaj Hrvat i srbomrzac Tito koji je sve radio u korist Šiptara a protiv Srba, kako ti i tvoji istomišljenici tvrde.


Po dolasku na vlast S. Milošević (priženjena familija Draže Markovića) je bio prinuđen na liberalizaciju (ne brkati sa liberalizmom) odnosa u državi Jugoslaviji što je prividno i učinio (Žuta Greda).

Umesto otvaranja arhiva DB-a i "oslobađanja" okovane istine od majmunluka državne tajne, a sa nasleđenom službeničkom strukturom upravljanja iz perioda samoupravljanja (podređenosti i rajetinskog mentaliteta sa pretnjom verbalni delikt u glavama), koja činovnička Kasta je i danas sa nepromenjenim mentalitetom na vlasti, se opredelio na nastavljanje lika i dela Velikog Druga Tita, odbacujući sve ono što su njegov Kum Ivan Stabolić i njegova grupa zagovarali(liberalizacija i reforme).

Potpomognut struktirama salonskih "disidenata" tipa recimo Matije Bećkovića (sredinom šezdesetih se za dobro naroda herojski kurvao sa drugaricom Stankom Veselinov - poznatom po prisvajanju i preprodajom umetničkih dela(1)), venčanom ženom jednog od ključnih funkcionera Partije i države Veselinovim, i ostalim "akademicima" (sve od reda uticajni drugovi sa Dedinja i ostalih Favela u kojima živi sirotinja) umesto rešavanja urgentnih državnih problema i "oslobađanja Srbije od balasta zvanog Jugoslavija mirnim i jednostavnim rešenjima, je u skladu sa bivšim sloganom "proleteri svih....se" insistirao na rešenju za opstakak veće nepostojeće jugoslavije.

I pored toga što je bio jasan nemački stav(zadnja se priklonila ideji razbijanja Jugoslavije) koji mu je nesumnjivo izneo i Branimir Lončar (Savezni Sekretar inistranih poslova-lični prijatelj sa Hans Dietrich Genscher-om, američki stav mu je bio poznat iz predpostavljenih susreta sa D. Rokenfeler-om i dr.) je poslušao "pragmatičnog" partijskog druga Boru Jovića i aneksirao Kosovo ukidajući autonomiju, što je bio konačan udarac Srpskoj vlasti na Kosovu i poziv na Oružani Ustanak Šiptarima.

Stojeći na pozicijama Jugoslovenstva, a ne Srpstva, Milošević je u principu vodio antisrpsku politiku, koja je dosledno vođena sve do odvajanja Crne Gore, a čiji zagovornici se još uvek nalaze u vrhovima vlasti Srbije i Crne Gore.

Umesto konsolidacije stanja na Kosovu, prioriteta države Srbije, Milošević i klika su sve aktivitete usmerili na održanje raspadnute celine (Jugoslavije) i po cenu rata i masovnih ljudskih i materijalnih žrtava.

Stvarajući putem medija opasnu iluziju Srbima i Srbiji da se bore za Srbiju i njene interse, svuda drugde osim na žarištu problema Kosovu, pozicija i opozicija Srbije (salonska disidenština i vlast) težište umesto na Kosovo 1991 stavili na ostatak Jugoslavije.

Umesto konsolidovanja srpske države Avangarda čitaj Elita Srbije je i dalje protiv svakog razuma, i po cenu rata htela da sačuva Jugoslaviju i pored toga što je i vrapcima na grani bila jasna sumanutost ove ideje.

Predstavljajući sebe kao spasioca "Naroda i Njegovih Interesa" Avangarda je uvela Srbiju i Crnu Goru u Rat koji nije vodila, a Srbe i Crnogorce predala na tacni velikim silama i njihovim interesima.

Sankcije su bile rezultat koji je bio unapred pismeno zagarantovan sa sve dugotrajnim periodom trajanja.

Faktor mira na Balkanu ponovo je bio u Liderskoj Ulozi Srbije, čime je zadovoljena egocentrična samovažnost ljudi koji su Srbiju i Srbe vodili u propast.

cerski
freehand freehand 11:50 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća II

Crni Cerski, štastopojo?!
Milan Karagaća Milan Karagaća 11:58 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća II

Umesto konsolidovanja srpske države Avangarda čitaj Elita Srbije je i dalje protiv svakog razuma, i po cenu rata htela da sačuva Jugoslaviju i pored toga što je i vrapcima na grani bila jasna sumanutost ove ideje.

Ne brate, nego jasno i precizno rečeno da stvori Veliku Srbiju, a bubetanje o očuvanju Jugoslavije je bilo samo da se neVlasi ne sete.
Pa nije li Jović otvoreno rekao da će Sloveniju otpustiti iz Jugoslavije,a Hrvatsku amputirati odvajanjem krajeva gde su Srbi većina,(tako su počele balvanski ustanci golorukog naroda pa još spontano kao i ove barikade na Kosovu).
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 12:05 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća II

Cerski, uz'o si mi text.
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:25 13.10.2011

Re: Dragi Karagaća II

srdjazlopogledja
Cerski, uz'o si mi text.

Cerski, ovo ti je razlog da se ozbiljno zabrineš.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana