Obrazovanje| Sport

Nećemo tako, Miho

omega68 RSS / 09.11.2011. u 22:58

ma9p_183_u9b9x.jpg

Ljubi te čika Tole

Velike su šanse, na moju iskrenu žalost, da drugi put u životu počnem da navijam protiv svoje rođene reprezentacije.

Prvi put je , oni koji imaju problema sa godinom proizvodnje verovatno pogađaju,  to je bilo u onoj čuvenoj utakmici protiv strašnog Hondurasa (ili Ondurasa kako su ga zvali neki naši ''legendarni'' komentatori) na SP u Španiji 1982. Vođeni maestralnom rukom starog ubice fudbalske igre branili smo nerešeno a mučeni Dragan Pantelić je posle nekoliko instiktivno odbranjenih kontri krenuo da se obračuna sa čovekom koji je bio loš trener i koji je upravo rasprodavao do tada dugo i mukotrpno sticani ugled i prepoznatljivost ''evropskih Brazilaca''.

Jedan ćaletov ortak je tada, držeći se za glavu i skačući po našoj kući, rekao da će da ide na Surčin samo da šutne onog čiča Miljana u dupe 

Verovao sam naivno da je to poslednji put i da niže nema  'de.

Zabrinutog za sudbinu nacionalnog tima, blago je reći sablaznila me je činjenica da predsednik onoga što se predstavlja kao FSS, a za šta se osnovano sumnja da je po mutnoći poslovanja barabar sa osnovnom organicazijom  sicilijanskog udruženog rada,  ponovo namerava da se kandiduje i kao adut u predizbornoj kampanji koristi bivšeg fudbalera i višestrukog povratnika u izvršenju nesportskih aktivnosti, tamo gde im mesto nije bilo.

Moja kratkotrajna i samim tim neuspešna fudbalska karijera je započela i završila se u pionirima Radničkog. Uprkos tome imao sam dovoljno vremena i sreće da me trenira Aleksandar Vukotić - Aca Čamac, stručnjak koji je u palanačko-zavidljivoj sredini iskusio i dobro, ali i to da ga mnogi osporavaju kao čoveka i kao trenera. Mnogo godina kasnije samo mi se kazalo i zbog čega.

Mada je iznedrio mnoge odlične prvoligaške ( u ono vreme, ej ) igrače ( Zuba Radosavljević, Goran Aćimović - kasnije igrač Rada, Miloš Dabić, Goran Radojević, Predrag Đorđević - reprezentativac,... i na kraju ili na početku Predrag Spasić - srpski Brigel), Aca Čamac je bio nepopularan jer je imao gospodske manire i svoj neobičan pristup igračima. Svakome je davao nadimak koji treba da ga prati kroz buduću karijeru ( ako je ostvari ) i od svakog klinca, koji je maštao samo o tome kako daje golove Titovim blizancima pred punim stadionom na Vašarištu,  tražio je da bude dobar đak i fino vaspitano dete. A to kod fudbalera, čak i početnika, priznaćete,  nije naročito popularno ni prijemčivo.

Meni je od čika Ace ostala, pored nadimka pod kojim pišem ovde već više od tri godine a za koji sam se tešio da treba da označava da u meni vidi budućeg najboljeg zadnjeg veznog u državi,  jedna životna lekcija koju nikada nisam zaboravio. Naime, sa mnom su pošla i dva moja drugara iz odeljenja. L. koji je već u šestom branio za školu i bio dovoljno lud da bude dostojni naslednik zemljaka i takođe Acinog učenika Aleksandra Dike Stojanovića - Dike starijeg i originalnijeg, i  B. koji je sa trinaest na školskom terenu izgledao kao nečiji teča koji je došao da klince nauči poneki dribling i ostala sakrivanja lopte.

B. je kao svaki ekstra talentovani  klinac nije bio spreman da se ukoloteči u trenažni proces niti da poštuje autoritet koji mu kaže da je fudbal ekipna igra u kojoj je svrha namestiti ili dati gol, a da su driblinzi nužno zlo koje se koristi samo u svrhu one dve navedene i krucijalne stvari. Igranje za raju i zanemarivanje taktike je oduvek bilo prokletstvo koje prati srpski fudbal.  To bi  se još nekako  i podnelo, ali je B -ov taletat ostao neizgrađen i nedorečen jer je i pored više opomena nastavio da se ponaša bezobrazno i nedolično jednog mladog sportiste.

Psovao je, naime,  majku kako je kome stigao, posebno ako ga neko dokači po zlatnoj desnoj cevanici.

L. je jednog dana, verovatno ohrabren činjenicom da su njegov otac i  čika Aca bili stari drugari , pitao sasvim bezazleno i dečije  radoznalo : ''A što Vas zovu Čamac?''

Trener nas  je posle tog treninga skupio  i ovoj dvojici rekao :

- Postoji jedna knjiga, zove se ''Bon Ton'' , vas dvojica da je nađete, pročitate i da posle toga dođete na trening.

Što bi stariji i iskusniji kolumnisti rekli , šta sam hteo da kažem?

Na stranu  Sinišini rezultati kao trenera

Trenerska karijera

Bolonja    22    7    8    7    31.82 *
Katanija    25    12    9    4    48
Fiorentina    52    18    18    16    34
ukupno    99    37    35    27    37.37 

*odsto uspešnosti

Nisu to klubovi koji su obećavali, iako dobar trener može i od takvih da izvuče više.

Na stranu sukob sa Vijerom jer je Francuz ( ? ) prvo njemu rekao da je Cigansko g...., a posle je naš Siniša njemo objasnio šta on podrazumeva pod crnačkim g.....

Da izuzmemo one silne crvene kartone koje je dobio u žaru borbe i pritisnut obavezama pa i naporima u jednoj  ligi kakva je bila italijanska.

Neke stvari , ipak i uz najbolju volju, ne bi trebalo da se prenebregnu.

Njegov odnos u reprezentaciji, kao igrača, nije bio na nivou jednog  budućeg selektora te iste ekipe.

Isključenje protiv Finske  od koje smo na kraju izgubili 3:0, isključenje protiv Slovenije i to EP gde nas je gledao ceo svet, pljuvanje Jeremisa i kazna od nekoliko utakmica zabrane... Stalne čarke i prozivanja na terenu su bile njegovo srednje ime. Ne kažem ja da je fudbal balet i da ne treba imati jednu dozu fudbalske drskosti prema sudijama i protivniku, ali što je mnogo - mnogo je. Pozitivan primer toga kako se treba ponašati fudbalski je imao kod svog saigrača  - Piksija. On je po mom mišljenju ( ne recite nikad ''po meni'') imao najizbalansiranije ponašanje jednog fudbalera koga sam gledao, ikad. Iako  je bio ''prznica'' kao Siniša, znao je kada treba da stane! Da li imamo garancije da  ''zlatna levica'' neće i dalje da unosi nervozu , ovog puta kao trener?

Još jedna stvar je vrlo bitna. Siniša je u jednoj svojoj izjavi  ogolio ono što se odavno zna ali ne želi se da se prizna.To je odnos igrača koji igraju u inostranim klubovima prema reprezentaciji. Odavno se zna da im ona služi kao povod da obiđu beogradske splavove, da se vide sa manekenčicama i pevaljkama koje debelo plaćajui da posle imaju materijal za priču kako su se provodil. Evo šta je o tome bivši reprezentativac rekao:

 - Istina je da moja generacija u reprezentaciji nije napravila značajniji uspeh, mada smo imali strašan tim! Nismo se ponašali kako treba - prvi ja! Jednostavno, dolazak u Beograd bila nam je prilika da se vidimo sa rodbinom i prijateljima. Uvek sam želeo da reprezentacija napravi uspeh, ali onog trenutka kada dotaknem pistu surčinskog aerodroma hvatao sam sebe kako razmišljam o drugim stvarima. Tako profesionalac ne sme da se ponaša - napisao je Siniša u svojoj autobiografiji, otkrivši rak-raku naše reprezentativne selekcije.

Dalje kaže da bi on uspeo da uvede hijerarhiju i stroga pravila ponašanja.Kako? Da ih bije kad nisu dobri. Jedino, razmišljam ja, ako se uvede pravilo da igraju samo oni koji igraju u domaćoj ligi. Kakvi su - takvi su. Bar će da slušaju.

Da li treba selektor da bude čovek koji je imao primernu igračku karijeru i ugled jednog Rajka Mitića, Ivice Osima, Branka Stankovića, Antića, Piksija, Golca...Šta sve njih spaja? Svi su bili gospoda na terenu i van njega, svi su imali uspeha i kao igrači i kao treneri , bili su poštovani na bilo kom mestu gde se pojave. Znači, model imamo. 

Preduslov je da se raščisti situacija u FSS, da se dekriminalizuje i depolitizuje. I da se uvede pozitivna selekcija.

DA IGRAJU NAJBOLJI

Još nešto , ako mi je dozvoljeno na mom blogu. Jedna jedina stvar može da spasi naš fudbal, ovu zemlju i ovakvu naciju:

Pedagogije, braćo pedagogije, po Makarenku!

 

Dodatak tekstu

Svi čika Acini igrači su pre svega bili oni koji su dobijali najmanje žutih i crvenih kartona, što nije nebitno u fudbalu.

L. je Lokinac - danas najbolji časovničar u gradu

B. je Braksi - danas policajac

 


rjjx_b6a_u9b9x.png

 



Komentari (54)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

eli.lacrosse eli.lacrosse 23:08 09.11.2011

Honduras

Sećam se da je za Honduras, te 1982, sjajno branio Cezar Arzu, a da je kapiten tog nesrećnog tima koji je zaslužio da ide dalje, a nije, bio Ramon Maradiaga.

+
prvi
omega68 omega68 23:21 09.11.2011

Re: Honduras

Sećam se da je za Honduras, te 1982, sjajno branio Cezar Arzu, a da je kapiten tog nesrećnog tima koji je zaslužio da ide dalje, a nije, bio Ramon Maradiaga.

Au, svaka čast na zavidnom poznavanju
+
prvi

milisav68 milisav68 23:29 09.11.2011

Re: Honduras

eli.lacrosse
Sećam se da je za Honduras, te 1982, sjajnjavascript:;o branio Cezar Arzu, a da je kapiten tog nesrećnog tima koji je zaslužio da ide dalje, a nije, bio Ramon Maradiaga.

E stvarno svaka čast!
Sad si me podsetio, da smo kao klinci zezali, umesto Maradona - Maradiaga.


A što se tiče našeg fudbala:
Meni ne smeta da on bude selektor samo i jedino zbog toga što naš fudbal ne zavisi od toga ko je selektor. Naš fudbal vodi mafija i to njen ne previše inteligentan deo, utakmice se igraju na livadama sa montažnim tribinama. svi prvoligaši nemaju ni ljudske terene, a kamoli reflektore, treneri su polupismeni, a o igračima da ne govorim.


eli.lacrosse eli.lacrosse 23:36 09.11.2011

Re: Honduras

Sad si me podsetio, da smo kao klinci zezali, umesto Maradona - Maradiaga.

Upravo isto. A i sličice se sećam. Šta sve čovek radi (i zapamti) kada ima veliki jednocifren broj godina…
eli.lacrosse eli.lacrosse 07:43 10.11.2011

Re: Honduras

ČBS



Slušao sam ih prvi put uživo u Beogradu, u onom klubu u Sarajevskoj, ne mogu mu se imena setiti, na koncertu na kojem su svirali i "Sinovi Albrehta", "Trula koalicija", "KBO!"… Tada su imali dva pevača, a te večeri su bili baš odlični. A drugi put – koji mesec kasnije u "Zidu", na Mašinskom, njih i "Propagandu 117".

Pozdrav
loader loader 10:50 10.11.2011

Re: Honduras


Da, bre - ono sa Hondurasom... Ko se seća - zaista ima čega da se seća. Nego, sličnu smo igrali tih godina i sa Bugarima, koji su u finišu propustili nekoliko "oči u oči" situacija, a ipak naši na kraju zabili presudni gol. Protiv Hondurasa je "kriv" Šestić, koji je uveden pred kraj i u slalomu iznudio penal, koji smo iskoristili, ali nama nije doneo prolazak u narednu rundu, a Honduras je izbacio, te su se ovi nakon završetka od bola rasuli po travi ili "sedeli na obali atleske staze i plakali". No, to je fudbal.

A Siniša. Redak zver. Nit većeg igrača, nit goreg kiksera, a i šampiona pljuvanja (nikad neću da zaboravim zblanutu facu Jensa Jeremisa koji trči kod sudije da se tuži, a ovaj, ne videvši šta se zbilo, preti da će mu dati žuti zbog prigovaranja). Očas posla lakat i crveni, "neiznuđena" krljaža na kvarno kraj aut linije, ili pljuvanje, ili autogol iz krzotke...

On će verovatno nakon izbora u fudbalskoj kući straha biti novi selektor. Kad su se oprobali Đora i Petko, a to je valjda dno reprezentativne klupe, tj. vrhunac "ja tebi ti meni" mešetarenja unutar saveza, onda valjda može i Siniša. Kažu italijanske go-go igračice da se izmenio i ne ide više po noćnim "izletištima za dušu". I ove beogradske zavijajuće pevaljke vele da više ne ide po splavovima... To su sad godine, sede u kosi, iskustvo, čitanje knjiga o jogi... Ko zna, možda uspe.

Konačno, dok sistem odnosa u savezu (pa i društvu) eventualno ne prezdravi, glupo je bacati pare na Lipija, ili Murinja (i pri tom im pride poljuljati veru u trenersko znanje). Neka Siniše. Bar da ih (izuzimajući Kolarova koji to već i te kako zna) nauči kako se šutira i centrira.

reanimator reanimator 11:02 10.11.2011

Re: Honduras

Kad su se oprobali Đora i Petko, a to je valjda dno reprezentativne klupe

Polako, polako..ima i većih dubina! Da se izrazim u duhu Animal Planeta...Djora i Petko su klasični somovi, koji se valjaju po mulju, a kad odeš dublje, onda iskaču oni sa fluoroscentnim pipcima :)

Moram da apostrofiram i ovog, koji je teškom igrom slučaja zaustavljen na U21, pa im nikad nije oprostio i sad ih kao nešto pegla po novinama. Dotičnog pominjem kao potencijalnu opasnost, da odemo još dublje.


loader loader 18:26 10.11.2011

Re: Honduras

Kad su se oprobali Đora i Petko, a to je valjda dno reprezentativne klupe ..
..................

reanimator:
Polako, polako..ima i većih dubina!




nestor92 nestor92 23:14 09.11.2011

Too, fuca!

Slažem se sa ocenom Mihinog lika i dela, ali istine radi onaj procenat uspešnosti nije baš uglobljen kako treba. Vidim da si ga dao kao procenat pobeda u odnosu na ukupan broj tekmi. Ja bih uzeo ipak procenat osvojenih bodova.

Meni ne smeta da on bude selektor samo i jedino zbog toga što naš fudbal ne zavisi od toga ko je selektor. Naš fudbal vodi mafija i to njen ne previše inteligentan deo, utakmice se igraju na livadama sa montažnim tribinama. svi prvoligaši nemaju ni ljudske terene, a kamoli reflektore, treneri su polupismeni, a o igračima da ne govorim.

A fudbal, kao i sve drugo traži pamet.
omega68 omega68 23:23 09.11.2011

Re: Too, fuca!

naš fudbal ne zavisi od toga ko je selektor. Naš fudbal vodi mafija i to njen ne previše inteligentan deo, utakmice se igraju na livadama sa montažnim tribinama. svi prvoligaši nemaju ni ljudske terene, a kamoli reflektore, treneri su polupismeni, a o igračima da ne govorim.

A fudbal, kao i sve drugo traži pamet.


stvarno bih voleo da čujem od nekog pametnog kako da se reši ova situacija
milisav68 milisav68 23:33 09.11.2011

Re: Too, fuca!

omega68

stvarno bih voleo da čujem od nekog pametnog kako da se reši ova situacija

Kad se "sredi" država, reši će se i fudbal (sport uopšte).
zikorad zikorad 23:35 09.11.2011

Re: Too, fuca!

Ja mislim da bi oni pametni u ovoj drzavi trebalo da resavaju neke mnogo kriticnije situacije. Bar za pocetak...
omega68 omega68 23:41 09.11.2011

Re: Too, fuca!

Ma nema sekiracije
Eno ga Karagaća najavljuje ratove po Evropi,a ja zapeo o fudbalu
Fudbalom protiv nasilja
reanimator reanimator 09:40 10.11.2011

Re: Too, fuca!

stvarno bih voleo da čujem od nekog pametnog kako da se reši ova situacija

Za početak da se kompletno smene sportske redakcije svih medija.
nestor92 nestor92 10:31 10.11.2011

Re: Too, fuca!

Milisav je u pravu da će se fudbal "srediti" kad i država.

A to baš i nije na vidiku.

Jasno definisani vlasnički odnosi donose čistije račune. Ko je generator svega lošeg u ekonomiji? Sama država, javna preduzeća itd. U sportu to su klubovi i to oni najveći. Ne zna se čiji su, ko ih i zašto vodi i shodno tome ko ubira profit i snosi gubitak.

Kod nas se klubovi ne izdržavaju od ulaznica, TV prava i slično. Zbog toga i nije previše važno kako igraju i kakve rezultate postižu.
omega68 omega68 14:36 10.11.2011

Re: Too, fuca!

Za početak da se kompletno smene sportske redakcije svih medija.

thefreak thefreak 18:32 10.11.2011

Re: Too, fuca!

milisav68
omega68

stvarno bih voleo da čujem od nekog pametnog kako da se reši ova situacija

Kad se "sredi" država, reši će se i fudbal (sport uopšte).


Bilo bi dobro, ali u toku poslednjih 20 godina mnogo toga loseg se ukorenilo u nas mentalitet, na zalost.
blogov_kolac blogov_kolac 00:06 10.11.2011

pogresna tema, a ne izbor

Trenutno je glavno sudbinsko pitanje nase fudbalske reprezentacije (po pitanju njene perspektive) izbor novog predsednika fudbalskog saveza. Kada kazem novog, tu ne racunam nekog Toletovog klona i ortaka aminovanog iz istih udbo/mafijaskih krugova cija kontrola naseg fudbala vec pocinje da se meri u decenijama.

Sto se mene tice iz danasnje perspektive bolje NOVI FSS & SINISA, nego TOLE & MURINJO... ali se bojim da cemo zavrsiti sa TOLE & SINISA! Uzgred, Mihajlovic stvarno nije nikoga previse impresionirao do sada svojom trenerskom karijerom, ali realno mi i nemamo mnogo boljih opcija ako insistiramo na domacim snagama. Antic, Rajevac i Bora Milutinovic mi jedini padaju na pamet.
omega68 omega68 00:21 10.11.2011

Re: pogresna tema, a ne izbor

ali se bojim da cemo zavrsiti sa TOLE & SINISA!


Stvarno je problem u FSS, ali kako da izbegnemo novog Toleta
jbg, ja od kad znam za sebe imam nekog Miljana, Toleta,...
Probalo se i sa kriznim štabom 2000. pa ništa
Možda da pitamo neku banderu na Terazijama?
freehand freehand 00:09 10.11.2011

Sve je ok

dok ne počnemo Santrača da prizivamo.
E to će biti pozudan znak da smo hebali mačku mater i da kraj sveta samo što nije
omega68 omega68 00:24 10.11.2011

Re: Sve je ok

Santrača da prizivamo.

mislim... dobro, Sani boy nije bio neka inteligencija
Ali nije da nije imao rezultate, ako ćemo pošteno
do duše, nije se mnogo ni mešao
libkonz libkonz 08:45 10.11.2011

Re: Sve je ok

mislim... dobro, Sani boy nije bio neka inteligencija

Ajnštajn za Sinišu. Slušao sam ga pre godinu dana, kada je izrazio svoju želju da postane selektor Jugoslavije i to više puta ponovio.
freehand freehand 09:47 10.11.2011

Re: Sve je ok

omega68
Santrača da prizivamo.

mislim... dobro, Sani boy nije bio neka inteligencija
Ali nije da nije imao rezultate, ako ćemo pošteno
do duše, nije se mnogo ni mešao

Moj Ajnštajne, šta si dočekao...
dali76 dali76 01:47 10.11.2011

e moj Omega

E jebga, tesko cemo docekati da Jelko Kacin dodje I kaze:
Il sredite taj FSS , uhapsite Karadzica, mislim Tomislava il se pozdravite od EU.
A srpske vlasti reformisu drzavu onoliko koliko moraju ,ako bas moraju I to kad stisne Brisel,a posto Briselu ovih dana/mjeseci/godina nije mnogo do prosirenja , puca im prsluk hoce lii koliko voljno srpske vlasti uredjivati svoju drzavu ili nece .
tragedija je dakako sto prsluk za vlastitom drzavom puca I srpskoj vlasteli,bilo politickoj bilo fudbalskoj..
Al po meni najveca je tragedija to sto su ljudi poput trenera Camca iz ove price davno zgadjeni politikom sto ostavlja prostor pomenutoj vlasteli da svoje navike ne mjenja,ako bas ne mora,a ocigledno ne mora.
omega68 omega68 06:29 10.11.2011

Re: e moj Omega

Slažem se
Ajde probaj ti
KAKO?
Kako se to probude vlasti da nešto moraju da urade?
dali76 dali76 08:23 10.11.2011

Re: e moj Omega

vlast ne spava vlast uspavljuje da ne bi bila budjena, veoma efektivno.
koliko ce lopov da krade zavisi koliko ima budnih,a ne zavisi koliko je budnih od toga koliko lopov planira da krade.
a svaka vlast krade,nema zemlje bez korupcije, koliko ce ici daleko zavisi koliko procen da mogu.
ddsonik ddsonik 07:12 10.11.2011

Fudbal...

Ne znam mnogo o fudbalu, ali sam siguran da ima u Srbiji jako dobrih trenera, poput tvog i danas, ali da jednostavno ne mogu da rade u takvim uslovima. Tj, verovatno i rade, ali ne mogu da postignu nikakve rezultate - ipak je rec o timskom radu, a ne jednog coveka.
Ako ti je neka uteha, evo ti deo situacije iz Kine:
bio sam pre dve godine na utakmici Shanghai-Hanzgzhou (moja prva i jedina utakmica u Kini i na terenu sam mogao da vidim gomilu mladica koji su dobro utrenirani, brzi, umeju sa loptom i na momente zaista i igraju fudbal; raspad sistema je zbog jednostavne cinjenice da su sve utakmice prodate, da se gazde klubova igraju sa tim i da im je pitanje 'prestiza' da (da izvines) zeznu drugog gazdu tako sto ce da potkupe jednog (ili vise) igraca. Rezultat je nikakav fudbal, nezadovoljna publika, isfrutstrirani treneri i igraci...sve bezveze.

Tvoj predlog sa Makarenkom vazi za sve ucesnike u prici, ne samo za igrace.

A da, Hondurasa se secam jer je tata bacio tanjir koliko se iznervirao. Ne znam zasto, i tada mi se cinilo da nije vredno ni tog jednog razbijenog tanjira, a sad znam da se ne vredi uopste oko toga jediti.
Srdacan pozdrav
omega68 omega68 14:38 10.11.2011

Re: Fudbal...

u Kini i na terenu sam mogao da vidim gomilu mladica koji su dobro utrenirani, brzi, umeju sa loptom i na momente zaista i igraju fudbal; raspad sistema je zbog jednostavne cinjenice da su sve utakmice prodate, da se gazde klubova igraju sa tim i da im je pitanje 'prestiza' da (da izvines) zeznu drugog gazdu tako sto ce da potkupe jednog (ili vise) igraca

Ajde da se malo utešim
hvala ti
tyson tyson 10:25 11.11.2011

Re: Fudbal...

na utakmici Shanghai-Hanzgzhou

Ovo su Šangaj i Hangžu, pretpostavljam...?



niccolo niccolo 07:42 10.11.2011

Nalazim

da je pozitivno što se neko još uzbuđuje oko naše reprezentacije
omega68 omega68 14:40 10.11.2011

Re: Nalazim

da je pozitivno što se neko još uzbuđuje oko naše reprezentacije

Kad mi je život Švicarska, moram da nađem nešto oko čega ću da se uzbuđavam
escherichije_colic escherichije_colic 10:38 10.11.2011

da li je bitno?

Hm ... Pokušaću da sagledam situaciju iz medicinskog ugla.

Baviti se pitanjem selektora dok je ovog Saveza, "struke", polusveta i šljama na odgovornim i uglednim mestima u fudbalu ... to bi bilo kao da raspravljamo da li je bolje estetski doterati nos ili uši, kod pacijenta koji umire od raka.

Ovo sa Mihom je, gledano iz perspektive Saveza, više defibrilacija pacijenta sa zastojem srca- kao što je bilo dovođenje Antića, pa se posrećilo. Nešto slično onome što smo mi uradili u Zvezdi- kad nemaš para da dovedeš ozbiljnog čoveka, kad nemaš svoje pameti da nešto uradiš, onda se uzdaš u harizmu bivšeg asa. U ovom slučaju bivši as je čovek kratkog fitilja, sa reputacijom egoiste i tiranina u najavi. Osim toga, radi se o čoveku koji se javno pokajao za svoj nesportski pristup reprezentaciji, pa je za očekivati da to i okaje tako što neće dozvoliti slično ponašanje dok je on selektor. Sve je to neki wishfull thinking ljudi iz Saveza i ljubitelja fudbala, a realnost je kao i svaki put mačka u džaku. Možda stvarno Miha i uspe da uspostavi autoritet, igru i na neku foru se plasira na sledeći Mundijal, ali epilog će biti isti kao i sa poslednja dva: rezultatski i igrački debakl, nekoliko miliona više na kontu mafijaša iz saveza, ostavka selektora posle takmičenja i sve ispočetka. To nam je povoljniji ishod priče- nepovoljniji je još jedno nekvalifikovanje, ali koga više ozbiljno zaboli uvo za Karadžićevu reprezentaciju. Možda neku decu što su tek počela da trče za loptom i još ne znaju kakav je svet ... E to je jedina prava šteta.
Jelica Greganović Jelica Greganović 11:05 10.11.2011

Re: da li je bitno?

Dajem sve od sebe, trudim se da pratim...ali izgib'o, zemljače...
escherichije_colic escherichije_colic 11:34 10.11.2011

Re: da li je bitno?

Numeju žene oko fudbala
freehand freehand 12:40 10.11.2011

Re: da li je bitno?

escherichije_colic
Numeju žene oko fudbala

Bogami... Voleo bih da se jedna Megi Tačer malo pozabavi FudbalskimSvinjcemSrbije.
Makar i numela.

(izvinjavam se domaćim damama, jer iako sam siguran da ih nije mali broj koje bi taj posao oko velikog spremanja uradile sa istim kvalitetom - trenutno mi ne pada na pamet ni jedno ime. )
escherichije_colic escherichije_colic 13:43 10.11.2011

Re: da li je bitno?

(izvinjavam se domaćim damama, jer iako sam siguran da ih nije mali broj koje bi taj posao oko velikog spremanja uradile sa istim kvalitetom - trenutno mi ne pada na pamet ni jedno ime. )




To su ti Tadićevi i Dinkićevi kadrovi, zasuze mi oči od ponosa kad pomislim na te plemenite ljude.
freehand freehand 13:59 10.11.2011

Re: da li je bitno?

escherichije_colic
(izvinjavam se domaćim damama, jer iako sam siguran da ih nije mali broj koje bi taj posao oko velikog spremanja uradile sa istim kvalitetom - trenutno mi ne pada na pamet ni jedno ime. )




To su ti Tadićevi i Dinkićevi kadrovi, zasuze mi oči od ponosa kad pomislim na te plemenite ljude.

Tanak je to materijal za ono što će ostati iza našeg Toleta-Augija...
Mada priznajem da bih voleo Gordanca da vidim kad digne obrve sa mesta predsednika FSS...
omega68 omega68 14:35 10.11.2011

Re: da li je bitno?

To su ti Tadićevi i Dinkićevi kadrovi, zasuze mi oči od ponosa kad pomislim na te plemenite ljude.


Mada priznajem da bih voleo Gordanca da vidim kad digne obrve sa mesta predsednika FSS...

omega68 omega68 14:41 10.11.2011

Re: da li je bitno?

Možda stvarno Miha i uspe da uspostavi autoritet, igru i na neku foru se plasira na sledeći Mundijal, ali epilog će biti isti kao i sa poslednja dva: rezultatski i igrački debakl, nekoliko miliona više na kontu mafijaša iz saveza, ostavka selektora posle takmičenja i sve ispočetka.

potpisujem
omega68 omega68 14:47 10.11.2011

Re: da li je bitno?

Dajem sve od sebe, trudim se da pratim...ali izgib'o, zemljače..


E da ti kažem nešto u vezi onog našeg poraza u Sloveniji
Da se JA nešto pitam, sledećeg dana bi sve privatizacije gde firme iz SLO imaju nekog udela bile raskinute zbog nečega i bile ponuđene na primer, na primer ... Kuvajtu, Tadžikistanu ili našem budućem strateškom partneru Azarbejdžanu
Pa da vide Slouvenci šta znači poštena borba na terenu.
Za dres svoje reprezentacije.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:59 10.11.2011

Re: da li je bitno?

E da ti kažem nešto u vezi onog našeg poraza u Sloveniji
Da se JA nešto pitam, sledećeg dana bi sve privatizacije gde firme iz SLO imaju nekog udela bile raskinute zbog nečega i bile ponuđene na primer, na primer ... Kuvajtu, Tadžikistanu ili našem budućem strateškom partneru Azarbejdžanu
Pa da vide Slouvenci šta znači poštena borba na terenu.
Za dres svoje reprezentacije.


Potpuno se slažem, al je trebalo odmah da im i Fruktal vratimo, pa neka im ga kad su takvi...a mogli bi i mene da vratimo...

p.s. Azerbejdžan igra duplu igru, on je takođe slovenački strateški partner...
freehand freehand 19:15 10.11.2011

Re: da li je bitno?

a mogli bi i mene da vratimo...

Nemojmo preterivati, ljudi, ipak je to samo fudbal...
omega68 omega68 20:03 10.11.2011

Re: da li je bitno?

a mogli bi i mene da vratimo...


jok, neka tebe tamo
al je trebalo odmah da im i Fruktal vratimo,

treba, neka kupuju ovde kruške i jabuke po tržišnoj ceni pa nek prave profite kao u staroj Jugoslaviji
Hansel Hansel 14:45 10.11.2011

1961.

Ne znam šta mi fali , ali meni je sve to makljanje, izvinjavam se, besmisleno. Ali, nije da orijentaciono ne pratim. Pa tako pročitah juče vest od pre pedeset godina ("Politika" ):

ТУЧА НА СТАДИОНУ ЈНА
Таква туча, каква је избила пред крај утакмице Партизан–Јувентус, није виђена на стадиону ЈНА: окупљени у гомилу, тукли су се готово сви играчи оба тима. Ударао је ко је кога захватио: ногама, песницама, како је стигао. Туча је избила изненада. Судија је у почетку покушао да интервенише, али се затим повукао. Туча је трајала неколико минута. Стекaо се утисак да су многи играчи повређени. Али кад је игра настављена, сви су трчали као да се ништа није догодило.
Ова ружна сцена је врхунац многобројних чарки, неспортских испада и грубости играча оба тима. Такву атмосферу створио је судија Швајцарац Шикер, који је игру испустио из руку и дозвољавао да се играчи туку.

I, eto, opet je sudija bio kriv!
omega68 omega68 14:49 10.11.2011

Re: 1961.

nestor92 nestor92 15:18 10.11.2011

Re: 1961.

Pričao mi ćale za to. Mislim on je bio zvezdaš, ali je šorka bila za to vreme istorijska.
NNN NNN 15:22 10.11.2011

Re: 1961.

i crno-beli dobili batine
nestor92 nestor92 15:42 10.11.2011

Re: 1961.

Znaš to?

Ja nemam pojma. Pričao mi je o nekom gaženju i skakanju po ljudima.
jinks jinks 15:31 10.11.2011

...

Koliko sam razumeo tema bloga je pre svega g. Karadzic, dok g. Miha igra samo sporednu ulogu.

Na kraju krajeva sta ce im selektor uopste. Neka predsednik FSS-a bude istovremeno i selektor, posto upravo njegovi kriterijumi pri izboru igraca ustvari i jesu oduvek bili presudni.

Nakon toga moze lepo da istakne cenovnik na vratima saveza na Terazijama:

- prijateljska utakmica, kom: 1,
- utakmica u kvalifikacijama, kom: 1,
- doplata za seriju utakmica u kvalifikacijama, kom: 1,
- doplata za cele kvalifikacije, kom: 1,
- ucestvovanje na prvenstvu Evrope, kom: 1,
- igranje jedne utakmice na prvenstvu Evrope, kom: 1,
- doplata za igranje na seriji utakmica na prvenstvu Evrope, kom: 1,
- doplata za celo prvenstvo, kom: 1,
- doplata za Svetsko prvenstvo, kom: 1,
- sutiranje penala, kom: 1,
- dribling, kom: 1,
- burni razgovor sa sudijom pred kamerama, kom: 1,
- pozrtvovani skok u svom sesnestercu, kom: 1,
- ...

Sto se kaze: "Cist racun, duga ljubav".



omega68 omega68 16:53 10.11.2011

Re: ...

Koliko sam razumeo tema bloga je pre svega g. Karadzic, dok g. Miha igra samo sporednu ulogu.


mada nije ni Siniša samo sporedan.Mogao bi i on da shvati (!) situaciju i da ne troši i ono malo respekta koji ima kod određenog broja ljudi.
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:46 11.11.2011

.

vidi, kad sam skroz resio da glumim frajera po ovom pitanju.
necu puno da razmisljam - ko je najbolje resenje? jer,pravog resenja nema!

vreme je da skontamo da se od blata pita ne moz' napraviti i da je princip : rehagel najbolja moguca opcija.
trener , koji nas nece nauciti kako da igramo fudbal - vec kako da ga kvarimo i kraj price.
te kad sledeci put dodju italijani ili neki drugi sminkeri ... lepo,dobiju batine i pamte gostovanje ovde kao jedno jako lose iskustvo(tipa - modrice ispod kostobrana,po bubrezima i to).
i da znaju za ubuduce,da kad gostuju ovde - puste gol ili da se spreme za lepe batine i to je u sustini to.

p.s. sto se tice,mihajlovica...i pljuckanja (sta da ti kazem , di canio i gazza su mi omiljeni likovi
fur immer punk =)
omega68 omega68 00:46 12.11.2011

Javno molim moderaciju

da ispita slučaj mog banovanja kod vrlog političkog analitičara Draga K.
Da li je bilo po pravilima koja važe ovde na blogu?
Da li je trebalo da bude nekog upozorenja ili obaveštenja?
Da li može da se spreči teror koji vlada kod pojedinih blogera prema ostalim kolegama?
Hvala
NNN NNN 03:10 12.11.2011

Re: Javno molim moderaciju

Banuj i ti njega!

Ionako priziva Iliju Petkovića za selektora, a Šestko kaže da je Siniša jedini izbor
- to je isto k'o da Dragec lobira za Mihu
(ako iz A sledi B i iz B sledi C => iz A sledi C )
omega68 omega68 15:52 12.11.2011

Re: Javno molim moderaciju

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana