Umetnost

BUREK

mikele9 RSS / 13.11.2011. u 12:48

p269661-sarajevo-burek_burek_burek.jpg 

Odmah na početku da razjasnimo, burek je burek i filovan je mesom!

Sve ostalo su pite. Iako u pekarama i bureGdžinicama zemlje Srbije možete pazariti burek s mesom, burek sa sirom, burek sa zeljem i sirom, prazan burek, burek s krompirom, burek s kupusom...u bivšoj nam bratsvojedinstvenoj Republici Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Bosnu, još uže, u Sarajevu, u brk bi vam se nasmejali, sprdali se s vama ili možete dobili po labrnji, jer se sprdate s njima, ako i kad biste zatražili, da ne idemo dalje, burek sa sirom! Najučtiviji bi vam rekli: To ti je bolan sirnica! Benevolentniji, shvativši vašu neupućenost, počeli bi da vam potanko vezu priču o pitama. Prvo bi vam ponovili da je jedino burek, burek a pite mogu biti: a) pite sirnice, b) pite krompiruše, c) pite zeljanice, d) pite s kupusom... a mogu biti i slatke pite: a) pita s jabukama, b) pita s višnjama. Pa zatim po obliku: a) pita savijuša, b) pita štruca, ili varijacije: c) pituljica, d) mantija...Onda bi krenuli u priču da je i za burek i za pite neophodno potrebito ručnomanuelno i samostalno oklagijom razvijati od testa koru, kasnije je razvlačiti po stolu, dok ne dobije pravu debljinu, to jest, tanjinu. Onda sleduje filovanje. Ako se testo filuje mesom (jagnjećim, junećim) onda se pravi burek. Ako se testo filuje raznoraznarijama, onda se prave pite. U pomenutoj, nekad nam bliskoj Republici, najčešće se grade pite savijuše, jal' se filovane kore savijaju počev od oboda tepsije pa sve do sredine, jal' se prave od jedne, dve kore, male pite i ređaju po tepsiji dok je ne ispune. Ja lično, pite pravim na ovaj drugi način. Em je vizuelno lepše, em je pikantnije, em....vole ljudi pa mi nije teško.

U serbskom populusu je omiljena i gibanica koja mu dođe kao daleka rođaka pite a nastanak joj se verovatno može tražiti u lenjosti neke nam pretkinje, koju je mrzelo da se bavi torzijom kora, pa ih je jednostavno potapala u pomlečenojajni sir i gužvajući ih, trpala ih jednu na drugu dok ne popuni posudu. Gibanica može da bude veoma ukusna ali i izuzetno masna, onaj rad (što bi rekla JJ Beba), curi niz bradu a često se dešava i da joj donji deo zagori.

Dok ovo pišem setih se priče moje srednje sestre od tetke. Pre tridesetak godina, bila ona generalni direktor jedne firme, dođe joj u posetu strana delegacija iz kompanije s kojom je njena kuća sarađivala. Vodala ih nekoliko dana po firmi, pogonima, padali tu ručkovi i večere a onda zajedno zapucaju u Bosnu u firmu saradnicu. Oni ih dočekaju kako valja i više od toga! U jednom trenutku požele stranci da posete dom i obitelj nekog od radnika. Domaćini daju sve od sebe i odvedu ih najbolju kuću koje su mogli da se sete. Posedamo mi po sećijama, pričala je moja sestra, domaćini iznesu na sofru kafu, ratluk, rakiju, slatko, gurabije, stranci oduševljeni! To je tek da nešto pregrizete dok ćekate, kaže domaćin, sa'će i pita. Na drugoj velikoj okrugloj sofri, domaćica skupivši dimije, kleče i poče oklagijom da razvija testo. I ti ja znamo i gledali smo kao mali kako je to Gina radila ali ova nana pravi maher, k'o da je sama, bez ikakve treme, razvuče kore tanko, tanano, skoro providne, bila sam zadivljena.  Kad je pripremila kore, umuti jaja sa sirom u velikoj zdeli, zahvati kutlačom i usu sebi u usta. Šta li će sad biti, verovatno su se pitali stranci? Domaćica mašući glavom levo, desno, poče da prska, pljuje iz usta onu jajnosirnu mešavinu po kori! Kao po komandi ustadosmo i stranci i ja, zahvalismo se domaćinima na lepom prijemu i prikazu tradicionalnog spremanja pite i na vrat na nos, zaglavismo na vrata! Dugo je vremena prošlo dok sam se usudila da u usta stavim komadić pite!

Nego da se vratim na burek, odnosno pite koje se u Srbiji zovu burek. Za ovo npr. nisam znao:

Niš - Tvrđavski kej - Burekdžijada

U četvrtak 22. Septembra 2011., počinju Dani bureka u Nišu a trajaće do 24. Dobrodošli ste da razgledate, uživate a naravno i da probate burek.

Znam za Leskovačku roštiljijadu, razne slaninijade, kobasicijade, pasuljijade...na mnogima sam i bio ali za Burekdžijadu i to u Nišu, prvi put čujem. Kad god sam bio u Nišu a bivalo je to često, odlazio sam u Kazandžijsko sokače i tamo jeo fantastičan roštilj. O Leskovcu da i ne govorimo! Ali burek?!

Davno smo na ovom blogu konstatovali da broj apoteka i pekara daleko prevazilazi sve ostale radnje, prodavnice, granape i kioske. U mom kraju, u Blokovima, ima, i to u najbližoj blizini, brat bratu, bar trideset pekara! Većina ih radi od 0 - 24 sata. Svima su rafovi ispunjeni raznim vrstama hleba, u vitrinama se dijapazon kreće od žu-žu-a, preko kroasana, običnih kifli, bavarskih kifli, sendviča s ovim ili onim...sve do bureka. Izdegustirao sam ih sve ali sam se, pre nekih 15 godina, odlučio da proizvode od testa pazarim u samo jednoj. U toj pekari se širi miris mog detinjstva, hleb koji svakodnevno kupujem, je pravi domaći hleb k'o da ga je pravila moja keva ili žena kad stigne od posla. Digresija a možda i nije, jednom me pitala šta da mi kupi za rođendan a ja normalno rekao: Napravi mi hleb. Uz hleb uzmem i jednu mekiku čiji me ukus takođe vrati četrdesetak godina u nazad.

Nisam neki ljubitelj bureka za razliku od žene mi i sina ali kad kupujem burek, kupujem ga u toj pekari. Samo kore da jedeš! Imaju Majstora za testo, mlad čovek ali kao da je pekao zanat kod onomadašnjih pekara! I miris i ukus, što bi rekao Gaga Nikolić. Moja pekara ne radi od 0 - 24 sata, već oko podne su sve prodali a nije malo. Kvalitet bato!

I još samo ovo: Kao student sam se hranio, kao i većina mojih koleginica i kolega, na onim malim kioscima sa viršlama i kobasicama. Mislim da su bili PKB-ovi? Ali smo znali i da odemo do Kolarca gde je u to doba postojala pekara (tu je sad, čini mi se, knjižara Matice srpske), na burek. Sve je dobro išlo dok jednog dana između kora ne pronađoh poveći primerak pečene originalne beogradske Buba švabe. Od tad, burek jok! Prošle su godine dok me žena ne nagovori: Probaj makar parče, a bili smo u Novom Sadu. Probam, ukusno, slasno: Dajte i meni porciju! Dugo sam zatim ubeđivao prijatelje da se pravi burek može naći i pojesti samo u Novom Sadu. Odavno se i tamo stvar glede bureka (o ostalim političko životnim situacijama da i ne govorim) otrgle kontroli, svima postalo jednostavnije da se bave lisnatim testom holandske provenijencije. Ipak! Ko zna i ne mrzi ga da protegne noge, može i danas u Novom Sadu da pojede odličan burek.

I da se ne zaboravi: Burek je Burek! Sve ostalo su pite.



Komentari (266)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

bubamarac bubamarac 13:08 13.11.2011

Sa

Onda sleduje filovanje. Ako se testo filuje mesom (jagnjećim, junećim) onda se pravi burek

A svinjetina?
mikele9 mikele9 13:22 13.11.2011

Re: Sa

A svinjetina?

Krmetina u Bosni
predrag_blagojevic predrag_blagojevic 22:59 13.11.2011

Re: Sa

Ja ne pamtim da sam pročitao gluplji tekst!!! "Odmah na početku da razjasnimo, burek je burek i filovan je mesom!", života ti?! A gde si to pročitao?!

Ne bi bilo loše da je autor na početku razjasnio na koji burek misli, s obzirom da to jelo nije nastalo u Bosni, već u Turskoj.

Priču o ismevanju Buregžijade u Nišu neću ni da komentarišem. Činjenica da se u Nišu ovaj specijalitet pravi sa svinjskom mašću govori da to nije originalni turski recept, ali je reč o najstarijem receptu za "okrugli burek" i datira iz 1498. godine.
zilikaka zilikaka 10:43 14.11.2011

Re: Sa

Domaćine, kanda ti obratio sam glavni majstor lično
benevolent benevolent 10:46 14.11.2011

али си зато написао глуп коментар

Ja ne pamtim da sam pročitao gluplji tekst!!!


Прасеће печење, једино аутохтоно српско јело, датира из доба када су Срби дошли на Балкан, дакле пре поменуте 1498. године. Због устаљене навике за конзумирањем овог јединственог јела, Срби никад неће ући у ЕУ, јер се прасе-одојак третира све до 90 кг живе(заклане) мере. То су прво осетили Словенци, а Хрвати ће узалуд чекати да их тамо приме . Испада да би једино Бошњаци и Албанци по овом критеријуму требало да буду сигурни за своје чланство у ЕУ.
antioksidant antioksidant 11:27 14.11.2011

Re: али си зато написао глуп коментар

Прасеће печење, једино аутохтоно српско јело

srbija do tajlanda

Jelica Greganović Jelica Greganović 11:29 14.11.2011

Re: Sa

Ja ne pamtim da sam pročitao gluplji tekst!!!

Predrage, može ovo i lepše da se kaže, zar ne, ne mora ovako uvredljivo. Ako možeš bolje i imaš čime, izvoli.
p.s. Zar nisu Turci 1498. već sedeli u Nišu?

Mikele, druže, sve, sve...i burek i meso...mada se kod nas najbolje voli onaj prazan "sa ništa", ali za srce si me ujeo gibanicom...na to ću morati duže da odreagujem
freehand freehand 11:32 14.11.2011

Re: Sa

Predrage, može ovo i lepše da se kaže, zar ne, ne mora ovako uvredljivo. Ako možeš bolje i imaš čime, izvoli.

Možda može, al neko drugi. Ovaj dika je jedva smislio i ovo, čini se meni.
benevolent benevolent 11:40 14.11.2011

Није да не преферирам Гицу Прасића

Хвала Вам што сте се прва огласила поводом промоције мог аватара.
Срдачан поздрав.
antioksidant antioksidant 11:41 14.11.2011

Re: Није да не преферирам Гицу Прасића

Хвала Вам што сте се прва огласила поводом промоције мог аватара.

molim
čitamo se
mikele9 mikele9 12:31 14.11.2011

Re: Sa

Ja ne pamtim da sam pročitao gluplji tekst!!! "Odmah na početku da razjasnimo, burek je burek i filovan je mesom!", života ti?! A gde si to pročitao?!

Ne bi bilo loše da je autor na početku razjasnio na koji burek misli, s obzirom da to jelo nije nastalo u Bosni, već u Turskoj.

Priču o ismevanju Buregžijade u Nišu neću ni da komentarišem. Činjenica da se u Nišu ovaj specijalitet pravi sa svinjskom mašću govori da to nije originalni turski recept, ali je reč o najstarijem receptu za "okrugli burek" i datira iz 1498. godine.

Dakle, kod tebe sam na prvom mestu?
Ako je tekst toliko glup, zašto si se udostojio da ga komentarišeš?
Naravno, tvoje tvrdnje/komentari spadaju pod: Besposlen pop i jariće krsti i nemam želju da na njih odgovaram.
Savet: pametan čovek i iz najglupljeg teksta može i ume da izvuče nešto što je vredno.
mikele9 mikele9 12:45 14.11.2011

Re: Sa

Domaćine, kanda ti obratio sam glavni majstor lično

U prvom trenutku sam pomislio da treba da budem počastvovan a zatim: "Glup si ti Mikele" spram majstora, pokri se ušima. Ipak, sa velikom dozom strepnje, usudih se da mu odgovorim.
mikele9 mikele9 12:54 14.11.2011

Re: Sa

Mikele, druže, sve, sve...i burek i meso...mada se kod nas najbolje voli onaj prazan "sa ništa", ali za srce si me ujeo gibanicom...na to ću morati duže da odreagujem

Jedva čekam draga moja drugarice, naučiću mnogo, uveren sam
mikele9 mikele9 13:06 14.11.2011

Re: али си зато написао глуп коментар

srbija do tajlanda

Šta bi s Japanom?
mikele9 mikele9 13:14 14.11.2011

Re: Sa

Možda može, al neko drugi. Ovaj dika je jedva smislio i ovo, čini se meni.

Grub si FH, ovaj dika je sigurno mogao da smisli i nešto bolje al mu ne prija što se narod zeza i veseli umesto da namršti obrve i bavi se stvarima od vitalne važnosti. A i stručnjak je, majstor.
slobodan54 slobodan54 13:23 13.11.2011

pozdrav

Ave Maestro,

Kao i uvek izvanredno.

Za burek i pite sam saznao devedesetih, kada nam je jedna sarajka to objasnila, ali kako u Beogradu da tražiš pitu sa sirom kada se to ovde zove burek.
Treba paziti kad si u Sarajevu šta naručuješ i to je to.
Što se tiče majstora u BG. po meni samo dva, Trpković i Ranković u Kruševačkoj, možda čak obrnutim redosledom.
Sve najbolje i zaboravite onu buba švabu.
mikele9 mikele9 13:54 13.11.2011

Re: pozdrav

Ave Maestro,

Kao i uvek izvanredno.

Za burek i pite sam saznao devedesetih, kada nam je jedna sarajka to objasnila, ali kako u Beogradu da tražiš pitu sa sirom kada se to ovde zove burek.
Treba paziti kad si u Sarajevu šta naručuješ i to je to.
Što se tiče majstora u BG. po meni samo dva, Trpković i Ranković u Kruševačkoj, možda čak obrnutim redosledom.
Sve najbolje i zaboravite onu buba švabu.

Ave Slobodane, hvala na pohvali
Jeo sam kod Trpkovića burek s šunkom i sa sirom, ukusni su ali meni previše masni.
U Kruševačkoj nisam probao ali kad me put nanese...
Freedom of Information Freedom of Information 14:43 13.11.2011

Re: pozdrav

Odmah na početku da razjasnimo, burek je burek i filovan je mesom!
Sve ostalo su pite. Iako u pekarama i burekdžinicama zemlje Srbije možete pazariti burek s mesom, burek sa sirom, burek sa zeljem i sirom, prazan burek, burek s krompirom, burek s kupusom...u bivšoj nam bratsvojedinstvenoj Republici Bosni i Hercegovini, s naglaskom na Bosnu, još uže, u Sarajevu, u brk bi vam se nasmejali, sprdali se s vama ili možete dobili po labrnji, jer se sprdate s njima, ako i kad biste zatražili, da ne idemo dalje, burek sa sirom!


I objasnili bi Vam,po bosanski,da su "sve pite pite a burek je pitac".
mikele9 mikele9 14:56 13.11.2011

Re: pozdrav

I objasnili bi Vam,po bosanski,da su "sve pite pite a burek je pitac".

Gde to zaboravih!!!! Em su mi deda i baba živeli u Sarajevu i ja često bivao kod njih, em mi je kum sarajlija, em je to krucijalna stvar
andjelija_lisac andjelija_lisac 15:48 13.11.2011

Re: pozdrav

mikele9

U Kruševačkoj nisam probao ali kad me put nanese...


u krusevackoj obavezno probati i sirnicu a.k.a. burek sa sirom... tu je meni postalo jasno zasto je ustvari sirnica burek!!
mikele9 mikele9 16:08 13.11.2011

Re: pozdrav

u krusevackoj obavezno probati i sirnicu a.k.a. burek sa sirom... tu je meni postalo jasno zasto je ustvari sirnica burek!!

Ako mi sutra ostane koji dinar od penzije, pravac Kruševačka
andjelija_lisac andjelija_lisac 16:34 13.11.2011

Re: pozdrav

ajte, ajte, preteci ce valjda ... pa javite impresije... prijatno :)
mikele9 mikele9 17:36 13.11.2011

Re: pozdrav

ajte, ajte, preteci ce valjda ... pa javite impresije... prijatno :)

Preteći će jedva nešto malo. A o impresijama javljam pod garant
ivankagrump ivankagrump 22:24 13.11.2011

Re: pozdrav

kako u Beogradu da tražiš pitu sa sirom kada se to ovde zove burek.


Dobio bi onaj stapic ili potkovicu punjenu sirom. Ili mesom, ako trazis pitu s mesom. Ovde je burek okrugao, sve ostalo su pite
mikele9 mikele9 13:18 14.11.2011

Re: pozdrav

Dobio bi onaj stapic ili potkovicu punjenu sirom. Ili mesom, ako trazis pitu s mesom. Ovde je burek okrugao, sve ostalo su pite

Baš tako
mrdax mrdax 13:36 13.11.2011

Burek

Tokom osnovne i srednje skole sam jeo burek svaki dan ( i jogurt!) i bas mi je bilo onako "toplo oko srca" , pogotovo kada ga naprave 10 minuta pred veliki odmor pa mi navalimo kao pomahnitali u buregdzinicu.

mikele9 mikele9 13:58 13.11.2011

Re: Burek

Tokom osnovne i srednje skole sam jeo burek svaki dan ( i jogurt!) i bas mi je bilo onako "toplo oko srca" , pogotovo kada ga naprave 10 minuta pred veliki odmor pa mi navalimo kao pomahnitali u buregdzinicu.

A klinci danas jedu koještarije
mlekac mlekac 13:40 13.11.2011

A ono ti je muko

Bila pita poprskusha!

A ta prica se pricala u sto i jednoj varijanti - uvek u nju bili umesani stranci i nana koja je maher za poprskushu! :)

Meni, licno, bila i ostala omiljena djul-pita, onako kako ju je moja nana razvijala i pravila, s onim korama tankim da se kroz njih providi, i sa sirupom gustim ko med, a mirisljavim...

A burek? Moze, al' samo iz papira, prstima!
milisav68 milisav68 14:04 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

mlekac
Bila pita poprskusha!

A ta prica se pricala u sto i jednoj varijanti - uvek u nju bili umesani stranci i nana koja je maher za poprskushu! :)

Da, kao i ona "priča" sa babom bez zuba i čokoladom sa lešnicima.

Inače, u svakom gradu ima bar po jedna pekara, gde ima odličan burek, samo se raspitaš kod domorodaca.
U našem malom mistu, postoji pekara koja će još malo da proslavi 100 godina rada, i koja se trudi da ide u korak sa vremenom, ali ne zapostavlja "stari program".Ja tamo kupujem hleb i burek, skoro 40 godina.

mikele9 mikele9 14:32 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

Bila pita poprskusha!

A ta prica se pricala u sto i jednoj varijanti - uvek u nju bili umesani stranci i nana koja je maher za poprskushu! :)

Meni, licno, bila i ostala omiljena djul-pita, onako kako ju je moja nana razvijala i pravila, s onim korama tankim da se kroz njih providi, i sa sirupom gustim ko med, a mirisljavim...

A burek? Moze, al' samo iz papira, prstima

Jeste! Pita poprskuša
A priča je krenula baš od moje sestre pa se raširila, mali Beograd
Da mi je da sam probao đul-pitu tvoje nane
A, ja ne! Isečem ga u tanjiru na komade, jogurt u šolju i uživam Znam da to nije to ali ja sam navikao ovako.
mikele9 mikele9 14:37 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

Da, kao i ona "priča" sa babom bez zuba i čokoladom sa lešnicima.

Inače, u svakom gradu ima bar po jedna pekara, gde ima odličan burek, samo se raspitaš kod domorodaca.
U našem malom mistu, postoji pekara koja će još malo da proslavi 100 godina rada, i koja se trudi da ide u korak sa vremenom, ali ne zapostavlja "stari program".Ja tamo kupujem hleb i burek, skoro 40 godina.

Pobogu Milisave! Slali te po lebac sa tri godine

milisav68 milisav68 15:34 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

mikele9

Pobogu Milisave! Slali te po lebac sa tri godine


Nisam rekao da su me slali, nego da sam kupovao.

Prošle godine, ćerka(tada 3 i po godine) i ja u pekari:
-Tata, daj meni (pare) da dam teti.

Deja vu.
mikele9 mikele9 15:45 13.11.2011

Re: A ono ti je muko


Nisam rekao da su me slali, nego da sam kupovao.

Prošle godine, ćerka(tada 3 i po godine) i ja u pekari:
-Tata, daj meni (pare) da dam teti.

Deja vu.

Znači sad ćerka sa četiri i po godine, samostalno ide i kupuje
milisav68 milisav68 16:51 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

mikele9

Znači sad ćerka sa četiri i po godine, samostalno ide i kupuje

Uveliko.

Fora je što je pekara blizu, i što nema prelaska preko ulice.Ja se sećam da su mene moji slali po hleb, u leto pre polaska u školu, znači sa 6 i po godina.
mikele9 mikele9 17:38 13.11.2011

Re: A ono ti je muko

Uveliko.

Fora je što je pekara blizu, i što nema prelaska preko ulice.Ja se sećam da su mene moji slali po hleb, u leto pre polaska u školu, znači sa 6 i po godina.

Isti slučaj
xenia.5 xenia.5 13:41 13.11.2011

Novosadjanka

Prošle su godine dok me žena ne nagovori: Probaj makar parče, a bili smo u Novom Sadu. Probam, ukusno, slasno: Dajte i meni porciju! Dugo sam zatim ubeđivao prijatelje da se pravi burek može naći i pojesti samo u Novom Sadu. Odavno se i tamo stvar glede bureka (o ostalim političko životnim situacijama da i ne govorim) otrgle kontroli, svima postalo jednostavnije da se bave lisnatim testom holandske provenijencije. Ipak! Ko zna i ne mrzi ga da protegne noge, može i danas u Novom Sadu da pojede odličan burek.




P.S. BureGdžinica (izvinite, ali profesionalna deformacija )
mikele9 mikele9 14:41 13.11.2011

Re: Novosadjanka



P.S. BureGdžinica (izvinite, ali profesionalna deformacija )

Hvala, hvala
Naravno da je BureGžinica...gde sam to napravio propust?
xenia.5 xenia.5 14:51 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Iako u pekarama i burekdžinicama zemlje Srbije

mikele9 mikele9 14:59 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Iako u pekarama i burekdžinicama zemlje Srbije

Aha! Sve što je brzo to je i kuso. Blagodarim, ispravio!
mirelarado mirelarado 15:52 13.11.2011

Re: Novosadjanka


xenia.5
Iako u pekarama i burekdžinicama zemlje Srbije



Знам да је исправка добронамерна и да се Микеле не љути. Ипак, правила блоговског бонтона налажу да се на овакве правописне омашке пажња скреће приватном поруком. То је дискретан начин да се постигне циљ, тј. исправљање грешке.
mikele9 mikele9 16:15 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Знам да је исправка добронамерна и да се Микеле не љути. Ипак, правила блоговског бонтона налажу да се на овакве правописне омашке пажња скреће приватном поруком. То је дискретан начин да се постигне циљ, тј. исправљање грешке.

Iako nije meni upućeno...naravno da se nisam naljutio i shvatio sam da je ispravka dobronamerna. Draga moja Mirela, tako suptilna i delikatna
mirelarado mirelarado 17:17 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Draga moja Mirela, tako suptilna i delikatna


Аха, а овамо волим мас'ан бурек из масне 'артије...

Шалу на страну, поред пијаца, странци се диве и нашим пекарама. Требало би у туристичку понуду уврстити и посете тим ризницама мирисног врућег хлеба, пецива, бурека и пита...
xenia.5 xenia.5 17:42 13.11.2011

Re: Novosadjanka


Знам да је исправка добронамерна и да се Микеле не љути. Ипак, правила блоговског бонтона налажу да се на овакве правописне омашке пажња скреће приватном поруком. То је дискретан начин да се постигне циљ, тј. исправљање грешке.


Hvala, Mirela, u pravu ste, privatna poruka mi nije pala na pamet. Odskora sam ovde, pa se sa pravilima još uvek upoznajem u hodu. Mikele, izvinite, eto i u mom slučaju
Sve što je brzo to je i kuso
freehand freehand 17:45 13.11.2011

Re: Novosadjanka

mikele9
Знам да је исправка добронамерна и да се Микеле не љути. Ипак, правила блоговског бонтона налажу да се на овакве правописне омашке пажња скреће приватном поруком. То је дискретан начин да се постигне циљ, тј. исправљање грешке.

Iako nije meni upućeno...naravno da se nisam naljutio i shvatio sam da je ispravka dobronamerna. Draga moja Mirela, tako suptilna i delikatna

Kaže se suftilna i delinkventna.
mikele9 mikele9 17:49 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Аха, а овамо волим мас'ан бурек из масне 'артије...

To ne umanjuje delikatnost i prefinjenost. Svojevremeno sam gledao Holandsku Kraljicu Julijanu kako, za dan početka ribolova, sa ribarima jede (po starom običaju) živu ribu i zaliva je pivom iz krigle. A bila je inače u pravom smislu DAMA!
Шалу на страну, поред пијаца, странци се диве и нашим пекарама. Требало би у туристичку понуду уврстити и посете тим ризницама мирисног врућег хлеба, пецива, бурека и пита...

Pre jedno pet godina bio nam u poseti u Novom Sadu zet Amerikanac. Posle lunjanja gradom, svratimo oko jedan posle ponoći na burek. Pojeo čovek skoro celu tepsiju i danima mi pričao ovo isto što si ti napisala. Ali ko u ovoj zemlji brine o bilo čemu a kamo li o turističkoj ponudi.
mikele9 mikele9 17:54 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Hvala, Mirela, u pravu ste, privatna poruka mi nije pala na pamet. Odskora sam ovde, pa se sa pravilima još uvek upoznajem u hodu. Mikele, izvinite, eto i u mom slučaju

Sve što je brzo to je i kuso


Kakvo te izvinjenje spopalo, sve je u redu
mikele9 mikele9 17:57 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Kaže se suftilna i delinkventna.

Uvek mi je drago da nešto novo saznam al' Mirelu mi ne diraj, delinkventu jedan
mlekac mlekac 18:15 13.11.2011

Re: Novosadjanka

mikele9
Аха, а овамо волим мас'ан бурек из масне 'артије...

To ne umanjuje delikatnost i prefinjenost. Svojevremeno sam gledao Holandsku Kraljicu Julijanu kako, za dan početka ribolova, sa ribarima jede (po starom običaju) živu ribu i zaliva je pivom iz krigle. A bila je inače u pravom smislu DAMA!
Шалу на страну, поред пијаца, странци се диве и нашим пекарама. Требало би у туристичку понуду уврстити и посете тим ризницама мирисног врућег хлеба, пецива, бурека и пита...

Pre jedno pet godina bio nam u poseti u Novom Sadu zet Amerikanac. Posle lunjanja gradom, svratimo oko jedan posle ponoći na burek. Pojeo čovek skoro celu tepsiju i danima mi pričao ovo isto što si ti napisala. Ali ko u ovoj zemlji brine o bilo čemu a kamo li o turističkoj ponudi.


E, nije bas - evo, setio se neko... (Doduse, nema pekara, ni homoljskog sira, ni ivanjickog krompira, al' za pocetak - nije lose)

mikele9 mikele9 18:20 13.11.2011

Re: Novosadjanka

E, nije bas - evo, setio se neko... (Doduse, nema pekara, ni homoljskog sira, ni ivanjickog krompira, al' za pocetak - nije lose)

Bre mlekac al' si obaveštena!
Nije loše za početak i ima još toga al' je sporadično, treba država da se angažuje ako ćemo da zasipamo Jevropu brendiranim proizvodima. A, šta misliš?
mlekac mlekac 18:23 13.11.2011

Re: Novosadjanka

mikele9
E, nije bas - evo, setio se neko... (Doduse, nema pekara, ni homoljskog sira, ni ivanjickog krompira, al' za pocetak - nije lose)

Bre mlekac al' si obaveštena!
Nije loše za početak i ima još toga al' je sporadično, treba država da se angažuje ako ćemo da zasipamo Jevropu brendiranim proizvodima. A, šta misliš?

Ajd' da mi to odradimo sami, onako domacinski, a drzava posle ako bas mora - nek se petlja. Nemo' o'ma, znas kako biva kad se o'ma upetlja - sto babica...
mikele9 mikele9 18:35 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Ajd' da mi to odradimo sami, onako domacinski, a drzava posle ako bas mora - nek se petlja. Nemo' o'ma, znas kako biva kad se o'ma upetlja - sto babica...

Ajd' da uradimo, nego imaš li ti onako za početak stotinjak hiljada Evra
mlekac mlekac 19:28 13.11.2011

Re: Novosadjanka

mikele9
Ajd' da mi to odradimo sami, onako domacinski, a drzava posle ako bas mora - nek se petlja. Nemo' o'ma, znas kako biva kad se o'ma upetlja - sto babica...

Ajd' da uradimo, nego imaš li ti onako za početak stotinjak hiljada Evra


Ko sto ih i ti imas!
mikele9 mikele9 19:35 13.11.2011

Re: Novosadjanka

Ko sto ih i ti imas!

Znači krećemo od nule. Šta je tu je, u se i u svoje kljuse
mariopan mariopan 13:55 13.11.2011

..

E, baš si pogodio temu, danima se skanjivam da napravim pitu sa krompirom, onu prostu što se kore razvlače pa se tegle do zemlje, na stolnjaku, da vidim dal' još umem.
I bundevaru.

mikele9 mikele9 14:47 13.11.2011

Re: ..

E, baš si pogodio temu, danima se skanjivam da napravim pitu sa krompirom, onu prostu što se kore razvlače pa se tegle do zemlje, na stolnjaku, da vidim dal' još umem.
I bundevaru.

Umeš, umeš iako je to prosto k'o pasulj. Šipak! Ajd' da vidim neku od mlađih da razvuče koru na stolnjaku
Joj bundevara! baš je VOLEM! Pravila mi žena prošle nedelje, bundevara nije dočekala ni suton
tyson tyson 15:01 13.11.2011

Re: ..

Joj bundevara! baš je VOLEM!

Uh, jedno od samo par jela koje ne mogu da smislim... Ne leži mi ukus, pa to ti je.



mikele9 mikele9 15:04 13.11.2011

Re: ..

Uh, jedno od samo par jela koje ne mogu da smislim... Ne leži mi ukus, pa to ti je.

Ni moja žena ni majka je ne vole ali je prave zbog mene. Ne verujem da su je ikad probale
zilikaka zilikaka 15:50 13.11.2011

Re: ..

Uh, jedno od samo par jela koje ne mogu da smislim... Ne leži mi ukus, pa to ti je.

Pa šta vi jedete ujesen?
Eto, ja baš danas pravila...
mlekac mlekac 15:57 13.11.2011

Re: ..

zilikaka
Uh, jedno od samo par jela koje ne mogu da smislim... Ne leži mi ukus, pa to ti je.

Pa šta vi jedete ujesen?
Eto, ja baš danas pravila...

O'ma da se ogradim - volem bundevaru, al' kore su mi tu visak!

Sto se mene tice - daj parce bundeve, malo sekera i cimeta o'zgo, zapeci i uzivaj!
zilikaka zilikaka 16:01 13.11.2011

Re: ..

Mene danas najedile upravo kore!
Ima samo dve sorte što kupujem jer su ostale gumaste.
Ovog puta su nešto omanuli, pa se cepale i pucale ko blesave. Jedva sam ih umotala.
Ne liče ninašta

Sva sreća pa su moji alavi, a i nisu kicoši
mikele9 mikele9 18:03 13.11.2011

Re: ..

Pa šta vi jedete ujesen?
Eto, ja baš danas pravila...

Šta jede ujesen, odgovoriće nadam se tyson a što se mene tiče...u po dana, u po noći..ma vazda je mogu jesti
mikele9 mikele9 18:15 13.11.2011

Re: ..

O'ma da se ogradim - volem bundevaru, al' kore su mi tu visak!

Sto se mene tice - daj parce bundeve, malo sekera i cimeta o'zgo, zapeci i uzivaj!

To me podseća na detinjstvo kad je majka u rernu stavljala komade bundeve a mi posle navali kašikom Do pre neku godinu sam i i ja stavljao bundeve u rernu al' me nešto prošlo, postao sam lenj
mlekac mlekac 18:25 13.11.2011

Re: ..

mikele9
O'ma da se ogradim - volem bundevaru, al' kore su mi tu visak!

Sto se mene tice - daj parce bundeve, malo sekera i cimeta o'zgo, zapeci i uzivaj!

To me podseća na detinjstvo kad je majka u rernu stavljala komade bundeve a mi posle navali kašikom Do pre neku godinu sam i i ja stavljao bundeve u rernu al' me nešto prošlo, postao sam lenj


Za to, bome, nikad nisam lenja! Kod nas u kuci to je moja i bibercetova poslastica - nas dvoje cupkamo oko rerne dok bundeva mirise...

Ovi ostali sve kao nece - oni to, satro, ne jedu - al' opet nekako uvek sve pojedu...
benevolent benevolent 18:05 14.11.2011

postao sam lenj

Do pre neku godinu sam i i ja stavljao bundeve u rernu al' me nešto prošlo, postao sam lenj

То значи да си сазрео за лењу питу.
mikele9 mikele9 19:49 14.11.2011

Re: postao sam lenj

То значи да си сазрео за лењу питу.

U pravu si 1000%, samo ne pravim je ja nego moja žena a ukus je!!!!! Prvo jedem okrajke pa onda sredinu
benevolent benevolent 20:51 14.11.2011

Re: postao sam lenj

Prvo jedem okrajke pa onda sredinu

Ја сам прекјуче први пут у животу направио колач и то баш лењу питу. а док ти ово пишем управо једем окрајке!
mikele9 mikele9 00:47 15.11.2011

Re: postao sam lenj

Ја сам прекјуче први пут у животу направио колач и то баш лењу питу. а док ти ово пишем управо једем окрајке!

Svaka ti čast! A priznaj da su okrajci super
benevolent benevolent 11:08 15.11.2011

Re: postao sam lenj

Само такве и једем, јер се осталим укућанима не свиђају. Знаш ли да је лења пита најбоља седмог дана? Односно, ако преживи до тада.
mikele9 mikele9 13:13 15.11.2011

Re: postao sam lenj

Само такве и једем, јер се осталим укућанима не свиђају. Знаш ли да је лења пита најбоља седмог дана? Односно, ако преживи до тада.
To nikad neću saznati! Nama ne traje ni do večere
natasavb natasavb 13:57 13.11.2011

Tako je!

Odmah na početku da razjasnimo, burek je burek i filovan je mesom!
Sve ostalo su pite.


Tako je!

Odoh prvo da rucam, pa citam dalje, jer ako nastavim, nista od zdravog rucka.
mikele9 mikele9 14:50 13.11.2011

Re: Tako je!

Tako je!

Odoh prvo da rucam, pa citam dalje, jer ako nastavim, nista od zdravog rucka

Pravilno, prvo dobar i obilan ručak pa ondaK na burek
miloradkakmar miloradkakmar 14:09 13.11.2011

Prejedenost

Davno smo na ovom blogu konstatovali da broj apoteka i pekara daleko prevazilazi sve ostale radnje, prodavnice, granape i kioske

Ne samo to ! Ovde , u mojoj varošici, pored pekare, ili u blizini, niču apoteke. Ništa se ne prepušta slučaju.
Prejedenost je nezgodna stvar.
mikele9 mikele9 14:53 13.11.2011

Re: Prejedenost

Ne samo to ! Ovde , u mojoj varošici, pored pekare, ili u blizini, niču apoteke. Ništa se ne prepušta slučaju.
Prejedenost je nezgodna stvar

Kooperacija i to unosna, na delu, moj prijatelju
freehand freehand 14:56 13.11.2011

Re: Prejedenost

mikele9
Ne samo to ! Ovde , u mojoj varošici, pored pekare, ili u blizini, niču apoteke. Ništa se ne prepušta slučaju.
Prejedenost je nezgodna stvar

Kooperacija i to unosna, na delu, moj prijatelju

Mož' i ti neku radnjicu, za izradu živopisa na mermeru, tu negde pored...
mikele9 mikele9 15:07 13.11.2011

Re: Prejedenost

Mož' i ti neku radnjicu, za izradu živopisa na mermeru, tu negde pored...

Puj, puj, puj, preko levog ramena, pomerio sam se s mesta, daleko bilo iako znam da bi odlično radila
miloradkakmar miloradkakmar 15:46 13.11.2011

Re: Prejedenost

freehand
mikele9
Ne samo to ! Ovde , u mojoj varošici, pored pekare, ili u blizini, niču apoteke. Ništa se ne prepušta slučaju.
Prejedenost je nezgodna stvar

Kooperacija i to unosna, na delu, moj prijatelju

Mož' i ti neku radnjicu, za izradu živopisa na mermeru, tu negde pored...

Oni izlaze na licu mesta.
blau.punkt blau.punkt 14:25 13.11.2011

istina je:



sve su pite pitice, a Burek je Pitac

inache, mmmmm - burek volim u svim pozama.
a najvishe na klupi. s kravicom.
a moze i konj ako je pri ruci.
mikele9 mikele9 15:11 13.11.2011

Re: istina je:

sve su pite pitice, a Burek je Pitac

inache, mmmmm - burek volim u svim pozama.
a najvishe na klupi. s kravicom.
a moze i konj ako je pri ruci.

Kravica da ali i konja uvek treba imati pri ruci ili na klupi
aleksanadar aleksanadar 14:32 13.11.2011

Анкета

Својевремено су спроводили анкету... да ли и колико грађани посећују културне манифестације. Одговори су били овакви:

- Да, наравно, идем на БЕМУС...

- Како да не! Редовно посећујем БИТЕФ !

- Извините, не разумем шта ме то питате... Идем на БУРЕК !


mikele9 mikele9 15:18 13.11.2011

Re: Анкета

Својевремено су спроводили анкету... да ли и колико грађани посећују културне манифестације. Одговори су били овакви:

- Да, наравно, идем на БЕМУС...
- Како да не! Редовно посећујем БИТЕФ !
- Извините, не разумем шта ме то питате... Идем на БУРЕК !

BUREK je skraćenica od Beogradski Urološko Rektalno Ehinokokusni Kongres
freehand freehand 14:50 13.11.2011

Ima burek

kod "Grge", i ima "Kod Micka Trovača".
Kod "Grge" se ide izjutra, oko 2-3, 4 ili pet, kad se provod završi. Kod Micka kad ti život dojadi.

A tako sam nekad voleo burek u malom mlečnom restoranu, na ćošku korzoa... Manje zbog bureka, a mnogo više zbog onog divnog jogurta koji su ti u čašu malu (3dl) ili veliku (05l) tetke sipale kutlačom, direktno iz one velike limene manjerke...
Jbt, to je bio pravi prirodni jogurt, od ispod krave!
blau.punkt blau.punkt 14:59 13.11.2011

Re: Ima burek

freehand
Jbt, to je bio pravi prirodni jogurt, od ispod krave!


Bogte! Free, pa ti si pravi pesnik skriven iza maske drvosece :)

a tog jogurta ispod krave, tog ukusa, bas se secam.
a bivale su i neke gromuljice u njemu, el da..
freehand freehand 15:21 13.11.2011

Re: Ima burek

Bogte! Free, pa ti si pravi pesnik skriven iza maske drvosece :)

Kanda pojezija ne ište toliku tanatnost u izrazu kao komendija?

Ne stvarno - čime li su pojili te krave?!
mikele9 mikele9 15:25 13.11.2011

Re: Ima burek

kod "Grge", i ima "Kod Micka Trovača".
Kod "Grge" se ide izjutra, oko 2-3, 4 ili pet, kad se provod završi. Kod Micka kad ti život dojadi.

A tako sam nekad voleo burek u malom mlečnom restoranu, na ćošku korzoa... Manje zbog bureka, a mnogo više zbog onog divnog jogurta koji su ti u čašu malu (3dl) ili veliku (05l) tetke sipale kutlačom, direktno iz one velike limene manjerke...
Jbt, to je bio pravi prirodni jogurt, od ispod krave!

Pošto mi je život i dalje mio i drag, ipak bih kod Grge
Ako misliš na restoran na ćošku Knez Mihailove i 7, jula, sada Kralja Petra, u mom detinjstvu se zvao SNEŽANA, po zidovima bili svi Diznijevi junaci a jogurt! Voleo sam njihove pogačice uz jogurt, nikad bolje pogačice nisam jeo u životu
mikele9 mikele9 15:27 13.11.2011

Re: Ima burek

Ne stvarno - čime li su pojili te krave?!

Majom za kiselo mleko.
freehand freehand 15:30 13.11.2011

Re: Ima burek

mikele9
kod "Grge", i ima "Kod Micka Trovača".
Kod "Grge" se ide izjutra, oko 2-3, 4 ili pet, kad se provod završi. Kod Micka kad ti život dojadi.

A tako sam nekad voleo burek u malom mlečnom restoranu, na ćošku korzoa... Manje zbog bureka, a mnogo više zbog onog divnog jogurta koji su ti u čašu malu (3dl) ili veliku (05l) tetke sipale kutlačom, direktno iz one velike limene manjerke...
Jbt, to je bio pravi prirodni jogurt, od ispod krave!

Pošto mi je život i dalje mio i drag, ipak bih kod Grge
Ako misliš na restoran na ćošku Knez Mihailove i 7, jula, sada Kralja Petra, u mom detinjstvu se zvao SNEŽANA, po zidovima bili svi Diznijevi junaci a jogurt! Voleo sam njihove pogačice uz jogurt, nikad bolje pogačice nisam jeo u životu

Mikele, pričam o gradu, ne o kasabi. Dakle, o Pančevu.
Što se kasabe tiče najvolem da se prisetim piroški iz "Atine", a to je bilo odmah pored "Moskve". Vau, kakve piroške su to bile...
I pice od prekoputa, PKB-ova picerija na ćošku, vizavi Slovenijašporta...
mikele9 mikele9 15:38 13.11.2011

Re: Ima burek

Mikele, pričam o gradu, ne o kasabi. Dakle, o Pančevu.
Što se kasabe tiče najvolem da se prisetim piroški iz "Atine", a to je bilo odmah pored "Moskve". Vau, kakve piroške su to bile...
I pice od prekoputa, PKB-ova picerija na ćošku, vizavi Slovenijašporta...

Izvinjavam se FH, neki bururet mi je i glavi pa prevideh da se radi o gradu
A što se tiče Atinskih piroški i PKB-ovih pica, i stomak mi ih se odlično seća.
mariopan mariopan 15:39 13.11.2011

Re: Ima burek

blau.punkt
freehand
Jbt, to je bio pravi prirodni jogurt, od ispod krave!


Bogte! Free, pa ti si pravi pesnik skriven iza maske drvosece :)

a tog jogurta ispod krave, tog ukusa, bas se secam.
a bivale su i neke gromuljice u njemu, el da..

Šta je bre ovo?

Koja ste vi generacija kada se toga sećate?

Pa to je bilo kada sam ja bila mala...i ja se sećam

Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?
mikele9 mikele9 15:52 13.11.2011

Re: Ima burek

Šta je bre ovo?

Koja ste vi generacija kada se toga sećate?

Pa to je bilo kada sam ja bila mala...i ja se sećam

Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?

Šta da ti kažem, mene znaš a ostali su isto tako mladi kao nas dvoje, mada ima i mlađih za godinu, dve
freehand freehand 15:57 13.11.2011

Re: Ima burek

Izvinjavam se FH, neki bururet mi je i glavi pa prevideh da se radi o gradu

Oće to kad se zadržiš u senci jasmina..

Ili ako si hasao Doksov burek s pečurkama...


To bi moglo da se traži kao recept: Docsumanov Peyotl-burek, ili kako su Bosanci ugledali piramide.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 16:04 13.11.2011

Re: Ima burek

Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?

mari, pa foliranti papucharski, sede i samo smishljaju shta im odgovara, dok im jadne zene razvlace kore i dovlace zimnicu s pijace, a zakerala bi i kravu na sred kneza za oridjinale kiselo mleko i manjerke pride, ko kad su bili ko pupoljci, ma idi bre

sta fali, molicu lepo, korama s Kalenica? Isto ih zene pravile, al njima nije isto, nije njihova trckala oko oko stola i teglila, ccc

to bre ne bi bilo yadovoljno ni da im se rucno pravi sir, u serpici, ono, od danas za danas, ko za bebe, jopet bi ispitivali a sta je krava jela i pila i di je pasla

stvarno ih treba rokati burekom, zasluzili su i tu svinjsku mast u kolicinama svaki dan:)p





mikele9 mikele9 16:06 13.11.2011

Re: Ima burek

Oće to kad se zadržiš u senci jasmina..

Ili ako si hasao Doksov burek s pečurkama...
To bi moglo da se traži kao recept: Docsumanov Peyotl-burek, ili kako su Bosanci ugledali piramide

FH, jebote, zagrcnuh se od smeha, inače, baš sam u ibrik zaitio vode...
E baš bih voleo da vidim/ugledam piramide, moram da pitam Doc-a da mi da recept za Peyotl-burek
mariopan mariopan 16:08 13.11.2011

Re: Ima burek

mikele9
Šta je bre ovo?

Koja ste vi generacija kada se toga sećate?

Pa to je bilo kada sam ja bila mala...i ja se sećam

Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?

Šta da ti kažem, mene znaš a ostali su isto tako mladi kao nas dvoje, mada ima i mlađih za godinu, dve

A meni tako mladi deluju po pisanju komentara da se zapanjim kada pročitam da je neko kupovao jogurt u šerpicu, sipano kutlačama iz manjerki, (najbolji jogurt ikada). Mislim, deco, čekajte da se saberem i oduzmam.....znači samo godinu dve
Crna ja, ala sam omašila
freehand freehand 16:10 13.11.2011

Re: Ima burek

mariopan
mikele9
Šta je bre ovo?

Koja ste vi generacija kada se toga sećate?

Pa to je bilo kada sam ja bila mala...i ja se sećam

Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?

Šta da ti kažem, mene znaš a ostali su isto tako mladi kao nas dvoje, mada ima i mlađih za godinu, dve

A meni tako mladi deluju po pisanju komentara da se zapanjim kada pročitam da je neko kupovao jogurt u šerpicu, sipano kutlačama iz manjerki, (najbolji jogurt ikada). Mislim, deco, čekajte da se saberem i oduzmam.....znači samo godinu dve
Crna ja, ala sam omašila

Ma foliramo se, bre.
Ja redovno nedeljom pre podne sedim pored penzosa na Kališu i kradem uspomene, pa posle prodajem fore po blogu đuturum-škvadri!
mariopan mariopan 16:11 13.11.2011

Re: Ima burek

Vesna Knežević Ćosić
Što sam ja sve vreme ubeđena da ste svi vi blogeri tako mladi?

mari, pa foliranti papucharski, sede i samo smishljaju shta im odgovara, dok im jadne zene razvlace kore i dovlace zimnicu s pijace, a zakerala bi i kravu na sred kneza za oridjinale kiselo mleko i manjerke pride, ko kad su bili ko pupoljci, ma idi bre

sta fali, molicu lepo, korama s Kalenica? Isto ih zene pravile, al njima nije isto, nije njihova trckala oko oko stola i teglila, ccc

to bre ne bi bilo yadovoljno ni da im se rucno pravi sir, u serpici, ono, od danas za danas, ko za bebe, jopet bi ispitivali a sta je krava jela i pila i di je pasla

stvarno ih treba rokati burekom, zasluzili su i tu svinjsku mast u kolicinama svaki dan:)p






mirelarado mirelarado 16:11 13.11.2011

Re: Ima burek

To bi moglo da se traži kao recept: Docsumanov Peyotl-burek, ili kako su Bosanci ugledali piramide.




Мислим да је бурек довољно омамљујуће средство и без тих гљива лудаја.




Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 16:17 13.11.2011

Re: Ima burek

Ma foliramo se, bre


ma ni to neverujem, nego burek masni iskocio ko zal kad ste bili solisti i hranili se po kantinama i kioscima, lenji da sami nesh napravite, burek ki simbol za slobodu, kad ste bili ko tice, iz danasnje perskektive razbaskarivanja u foteljama u carapama, dok vam tako samoproglasenim papucarima, gospodarica trcka oko glave s oces i pivo srecu duso, ccc i duva-pushe u vreo burek da jadnicak zanemocili s daljincem ili tastaturom proba i okrepi se

ma bre zasluziuli ste i cvarke pored bureka svaki dan, kewe mi
zilikaka zilikaka 16:26 13.11.2011

Re: Ima burek

ma bre zasluziuli ste i cvarke pored bureka svaki dan, kewe mi

Može i meni, al samo čvarke? Sveže.
Kiso kupus ću sama da nabavim
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 16:30 13.11.2011

Re: Ima burek

Može i meni, al samo čvarke? Sveže.
Kiso kupus ću sama da nabavim


jok
to je za ove papucice nesposobne,
ti kiso kupus nabavljas
za ove sumnjam da se pre rasola uopste zanimaju za temu

zilikaka zilikaka 16:41 13.11.2011

Re: Ima burek

ti kiso kupus nabavljas

Ako je ovo bilo pitanje,da ti kažem da ga kupujem.
Godinama važilo: kolko god (malo) da stavimo, uvek bar pola bacimo.
Sad lepo našla ko pravi kako spada red, i svima dobro.
Još kad uspem da se dočepam svežih čvaraka...

A što se naših papučića tiče, odmah se to videlo da je njima teško


EDIT: Da ne bude zabune, kad kažem kiso kupus, mislim RIBANAC.
Ovo drugo su prokole i služe samo da se uvije sarma

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana