Budućnost| Društvo| Gost autor| Politika| Region

Pogled kod susjeda: Izbori-postizbori

freehand RSS / 18.12.2011. u 16:53

Postoji mišljenje da nas u Srbiji, po pravilu uskoro, očekuje ono što se u Hrvatskoj događa danas.

Gost autor: Mirakulus

 383087_109503219166234_100003196681790_52518_583454853_n.jpg

Protekli period jeseni Hrvati su pored poljoprivrednih radova proveli u izbornoj kampanji. Preko četiri tisuće kandidada za sto četrdeset mjesta u saboru i njihovo predstavljanje na dalekovidnici pokazao je sav spektar raznih ridikuloznih pojava koje izmile na površinu svakih četiri godine. Predstavljanja stranačkih programa na nacionalnoj dalekovidnici izazivao je opću konsternaciju glasačkog tijela. Pri tome relevantne parlamentarne stranke bile su utopljene u moru marginalaca. Cijeli tijek kampanje protekao je u relativnom siromaštvu plakata i predizbornih spotova no ipak su dvije najveće stranke uspjele svaka potrošiti oko milijun i pol eura. Predizborne poruke ozbiljnih pretendenata na saborske mandate slijedile su ovim redom:HDZ je zaoštrio retoriku plašeći birače povratkom crvene aveti, strahom od ukidanja boračkih povlastica i rodiljnih naknada te stalnim naglašavanjem kako je predizborna utrka neravnopravna pokretanjem brojnih afera prema vrhu HDZ-a. Odnos prema susjedima svodi se na poklič „Nikad više nečemo ići u Beograd po mišljenje". Iskustva s hrvatskih trgova govore o sviti koja dojuri izdeklamuje par rečenica i odjuri dalje uz par autobusa vjernih sljedbenika koji služe kao kulise. Na kraju svakog govora slijedi „Sve za Hrvatsku i Hrvatsku nizašto" i Bože čuvaj Hrvatsku. Pored toga u zadnji tren HDZ se udružio s Kerumom što je cijeloj njihovoj predstavi dalo dozu primitivizma.

0452007.48.jpg 

Kukuriku koalicija predstavljala je interesni skup SDP-a, HNS-a, IDS-a i HSU-a koji su procijenili da je rasap glasova i samim time broj saborskih mjesta veća ako se napravi predizborna koalicija. Nisu se previše trudili oko promidžbe jer im je vlast padala u ruke bez prevelikog truda jer je pustoš koju HDZ ostavlja ogromna. Bojažljivo su napominjali da se može sve preustrojiti bez bolnih rezova, da neće biti otpuštanja i rezanja prava. No spomenuli su ukidanje raznih privilegija poput povlaštenih mirovina saborskih zastupnika. Uglavnom primječeno je da im je plakatna retorika na nivou Grunfa iz Alana Forda. 

HSLS Darinka Kosora koji je prije dvije godine počeo s transformacijom odlučio se za okretanje prema malim poduzetnicima uz relativno dobro osmišljen gospodarski program kojem je najvjerojatnije pridonio Velimir Srića. Najjasniji cilj iz svega toga bila je jedinstvena porezna stopa od 35 posto i dizanje neoporezive osnovice na 3.000 kuna.

HSS - u je ostalo hvaljenje turizmom od strane ministra turizma koji ne govori strane jezike. Svojoj prirodnoj bazi selu nisu se okretali svjesni sve pogubnosti položaja hrvatskog seljaka.

HDSSB okrenut je Branimiru Glavašu i položaju slavonije u okviru domovine prije svega uzrokovan centralizacijom sustava. Oni su svoj položaj izgradili prije svega oštrim nastupima u saboru usmjerenim najviše prema Šeksu i HDZ-u.

Pored ovih parlamentarnih stranaka pojavile su se dvije ozbiljnije pojave koje su također pretendirale na sabor:

Laburisti Dragutina Lesara postavljeni lijevo loveči nezadovoljnike iz spektra SDP-a koji je odklizao prema centru i ciljajući nakupljeno nezadovoljstvo propadanjem privrede a naročito proizvodnje. Sam lesar koji je bio nezavisni saborski zastupnik svojim jasnim, oštrim i usmjerenim diskusijama također je imao dobre predispozicije u utrci za sabor uz nastavak retorike.

Don Ivan Grubišić je jedinstvena pojava na političkom sazvježđu Hrvatske. Svećenik u miru kojega biskup zove crvenim popom i koji je pored teologije diplomirao sociologiju predstavlja vjerojatno jedinu preostalu moralnu vertikalu Hrvatskog društva (naravno pored sadašnjeg predsjednika Josipovića). U kratko vrijeme okupio je Savez za građansku i etičku Hrvatsku te je svoj program temeljio na nekoliko točaka: Hrvatska od najviše 5 regija, Biti saborski zastupnik je čast a ne privilegija.

Pored stranaka tema izbora je bila broj birača, koji se opasno približio broju stanovinka Hrvatske.
No iako zaoštrene retorike od strane HDZ-a uz plašenje biračkog tijela Hrvatska plovi demokratskim vodama i nije bilo realnih opasnosti od korištenja nedemokratskih metoda i uporabu stranačkih batinaša. Velika novost ovih izbora akcije su Građanske akcije s kojima su osvježili prilično tmurnu atmosferu. Od potrubi za pad HDZ-a do predstava u klaunovskim i zatvorskim odorama kad su došli da se učlane u HDZ jer „i mi bi krali" i ometanja Jandrokovića na štandovima HDZ-a dobili smo dašak vedrine i opuštenosti.

Na kraju nakon što su birališta zatvorena i prebrojani glasovi ustanovljeno je kako je sve proteklo u redu i miru te je sinergija kukuriku koaliciji donijela 80 saborskih mjesta, HDZ je dobio 44 (zajedno sa Sekom i Bracom to jest Kerumom i njegovom sestrom), HDSSB uspio je osvojiti 6 mandata na području slavonije isto kao i Laburisti s tim da su potonji u dobrom dijelu disperzirani od sjeverozapada do jugozapada osvojivši nešto preko 130 tisuća glasova. Također je i don Ivan Grubišić dobio dva mandata usvojivši u Splitu preko 18% glasova. Na kraju i HSS je jedva nekako s jednim zastupnikom osigurao epitet parlamentarne stranke no glasači su pokazali da kažnjavaju više one koji drže lojtru (merdevine) od onih koji kradu. Tako smo od stožerne stranke hrvatskog naroda polovinom dvadesetog stoljeća došli do strančice koja je na rubu opstanka i to najviše zahvaljujući trgovačkom i pogodbenjačkom mentalitetu vodstva HSS-a koji su tijekom 4 godine zaklali cijelu kravu da bi dobili 1 šniclu.
HSLS na kraju nije osvojio niti jedan mandat i nakon 20 godina postao je vanparlamentarna stranka. Od stranke koja je prva registrirana politička stranka postsocijalističkog perioda i koja je u prvoj polovini devedesetih godina bila jedina prava oporba HDZovštini danas je nema na državnom političkom prostoru. Osnovni razlozi su u jednom dijelu slični kao i kod HSS-a no prekasna promjena pravca od novog vodstva uz višegodišnje rastakanje stranke frakcijskim borbama HSLS je postao marginalna politička pojava.

I na kraju kad se sve zbroji i oduzme za HDZ su glasali svi njegovi klijenti od mrzitelja crvene opasnosti preko privilegirane braniteljske populacije do mnogih državnih i lokalnih službenika te zaposlenika u javnim firmama koji posao i privilegije imaju zahvaljujući samo stranačkoj pripadnosti. Kukuriku koalicija osvojila je nešto manje glasova no dobili su nadpolovičnu većinu u saboru te sami sastavljaju vladu.
Hrvatska je nakon osam godina uživanja u blagodetima vladavine Sanadera i potom Jadranke Kosor opustošena i devastirana ogrezla u kriminalu i korupciji. Zadatak nove vlasti izuzetno je težak i dvojbeno je pitanje na koji način možemo izići iz posvemašnje krize. No globalno gledajući narod je odahnuo i očekuje razmontiravanje ovakvog nakaradnog sustava vlasti. Da li će se to i stvarno dogoditi vidjet ćemo.



Komentari (71)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

tasadebeli tasadebeli 17:26 18.12.2011

Интимни правопис

Извини, Миракулус, а да ли оно "хрвати" намерно пишеш малим словом или је то случајна омашка? Као што ја, на пример, сасвим намерно пишем увек "фудбалски клуб партизан"...
Ово нема много везе са темом али ме баш интересује да ли још неко примењује интимни правопис као и ја.
freehand freehand 17:29 18.12.2011

Re: Интимни правопис

Čisto sumnjam da si u pravu, te ćemo slučaj sa malim slovom sada ispraviti.
Ali sam siguran da si Reanimatoru pocepao srce.
Kao i da nemaš pojma o sportu.
antioksidant antioksidant 17:31 18.12.2011

Re: Интимни правопис

Kao i da nemaš pojma o sportu.


pa da, da išta zna ne bi za partizan napisao da je u pitanju fudbalski klub već "državni projekat"...
dosta sa trolom
super mi prva fotka
"game over"
(retko iritantno biće jadranka kosor)
docsumann docsumann 18:02 18.12.2011

Re: Интимни правопис

(retko iritantno biće jadranka kosor


R.I.B.
mirakulus mirakulus 19:47 18.12.2011

Re: Интимни правопис

Извини, Миракулус, а да ли оно "хрвати" намерно пишеш малим словом или је то случајна омашка? Као што ја, на пример, сасвим намерно пишем увек "фудбалски клуб партизан"...
Ово нема много везе са темом али ме баш интересује да ли још неко примењује интимни правопис као и ја.

A tko ce stalno paziti na velike i male hrvate to jest Hrvate. Oni koji na to paze putem velikog slova osim gramatike dodaju i osjecaj velicine.
tasadebeli tasadebeli 20:39 18.12.2011

Re: Интимни правопис

mirakulus
Извини, Миракулус, а да ли оно "хрвати" намерно пишеш малим словом или је то случајна омашка? Као што ја, на пример, сасвим намерно пишем увек "фудбалски клуб партизан"...Ово нема много везе са темом али ме баш интересује да ли још неко примењује интимни правопис као и ја. A tko ce stalno paziti na velike i male hrvate to jest Hrvate. Oni koji na to paze putem velikog slova osim gramatike dodaju i osjecaj velicine.


Наравно, Миракулус, па зар има лепшег начина да се партизановцима каже колико су мали клуб, а колико је Звезда велики клуб! Осећај величине је ту битан! Знаш, Београд има само један велики клуб.

Шала, Миракулус, само шала, без зле намере! А и професионална деформација јербо од великих и малих слова, састављеног и растављеног писања речи, падежа и осталих правописних и граматичких заврзлама ја зарађујем свој хлеб, па ми такве ствари одмах привлаче пажњу. Надам се да те нисам увредио.

Него да не тролујем даље, тема је нешто сасвим друго.
mirakulus mirakulus 21:30 18.12.2011

Re: Интимни правопис

Шала, Миракулус, само шала, без зле намере! А и професионална деформација јербо од великих и малих слова, састављеног и растављеног писања речи, падежа и осталих правописних и граматичких заврзлама ја зарађујем свој хлеб, па ми такве ствари одмах привлаче пажњу. Надам се да те нисам увредио

U to ja ne ulazim. Znam samo da je Dinamo u stvari dinamo jer je malo d u grbu kluba.
uros_vozdovac uros_vozdovac 21:58 18.12.2011

Re: Интимни правопис

mirakulus
Шала, Миракулус, само шала, без зле намере! А и професионална деформација јербо од великих и малих слова, састављеног и растављеног писања речи, падежа и осталих правописних и граматичких заврзлама ја зарађујем свој хлеб, па ми такве ствари одмах привлаче пажњу. Надам се да те нисам увредио

U to ja ne ulazim. Znam samo da je Dinamo u stvari dinamo jer je malo d u grbu kluba.


Ništa neobično, godinama je igrao u istoj ligi sa Crvenom Zvezdom, malo d ne čudi.
xanadu92 xanadu92 22:41 18.12.2011

Re: Интимни правопис

freehand freehand 00:10 19.12.2011

Re: Интимни правопис

Наравно, Миракулус, па зар има лепшег начина да се партизановцима каже колико су мали клуб, а колико је Звезда велики клуб!

Postoji. Mada je u sferi naučne fantastike. Mislim, pobediš ih u nečemu...
A ako gradivom vladaš kao sportom neće Srbija skoro pobediti nepismenost.
cult cult 17:34 18.12.2011

Najs.

Najjasniji cilj iz svega toga bila je jedinstvena porezna stopa od 35 posto i dizanje neoporezive osnovice na 3.000 kuna.


Poreska stopa se odnosi na zarade... Znaš li koliki su porezi doprinosi na plate danas u Hr? Kakav je stav SDP-a bio prema ovoj ideji?

HDSSB si predstavio kao borca za bolji položaj Slavonije u Hr. Čini mi se, medjutim, da je jedina tačka njihove politike odbrana osudjenog ratnog zločinca, pljačkaša i ubice Glavaša, te pokazivanja srpskim sugradjanima, kojih na tom području ima priličan broj, šta o njima misle. Može li po hrvatskim zakonima taj ubica biti predsednik stranke?

edit: Hvala što ste Kosor sklonili. Teško je bilo slušati one njene naci nebuloze o Srbiji.
metrevelic metrevelic 17:43 18.12.2011

Mast u propast

Žalosno je što HSLS nije dobio niti jedan mandat, mislim da je jedan od glavnih razloga vađenja iz "trapa" Dražena Budiše.Da je Jadranko Kosor više isturio sebe i Sriću mogli su navući bar jedan mandat.Ja sam se iskreno nadao da će HSLS dobiti bar jedan mandat u Zagrebačkoj ili drugoj izbornoj jedinici (cca Bjelovar-Koprivnica-Križevci), moj glas u VIII je otišao Ladonji i Pliniu Cuccurinu ali su oni bili kratki za 190 glasova da bi dobili mandat.Naravno moje mišljenje da niti jedan pošten Srbin ne treba dati glas "esdepeu" a niti jedan pošten čovjek kradezeju nije djelilo većina zaluđenog puka. Sad smo od jedne stupidne ljevičarskopopulističke vlade kakava je bila HDZova (ljevičarske po ekonomskom programu a nacionalno populističke) dobit nešto manje ljevu vladu ,koja će isto tako koketirat sa populizmom samo druge vrste.
Ono što je suštinski loše u Hrvatskom izbornom sustavu su izborne jedinice krojene po želji "mrakobjesno-krivožvaljog " diktatora kojima je htio razbit teritorije sa srbočetničkojugokomunističkim pučanstvom kao i hrvatskom tzv građanskom stokom sitnog zuba ( epiteti po krivožvaljom) kao i glasanje škutorske što žive, što mrtve, čeljadi.
I ovi izbori su prošli kao "glasanje protiv" , nažalost niko i nije obraćao pažnju na ekonomske probleme.
pitanje je dali će nova vlast imati muda da
otpusti buljuk parazita iz državne uprave i zatvori milion bespotrebnih državnih agencija i dužnostnika poput "'Suradnik za biotičke i abiotičke čimbenike stresa na raslinje u kršu. Plaća? 210.000 kn godišnje!'"
ukinut debela primanja i privilegije za 500 000 branitelja ,invalida i nelječenih alkoholičara ( koji se sad zovu ptsp)
likvidirat sva brodogradilišta koja crpe prevelike novce iz budžeta ,
likvidirat višegodišnje gubitaše u crnoj metalurgiji koji služe samo kako izborna baza HDZ populista.
ukinut poticaje za poljuprivredu (ima slučaj čoveka koji živi u soliteru a dobiva poticaj za krave muzare)
ukinut sitne i krupne monopoliste ( recimo Auto Zubak koji je natjerao državu da uvede homologizaciju za uvezene polovnjake)
monetarnu politiku koja neće održavat umjetni kurs kune na račun zaduženja države.
preispitat sve javne radove i mućke sa njima (pogotovo na Autocesti Zg-Split"
Demontirat vlast lokalnih šerifa po unutrašnjosti i urbanih kamenjarskih gradonačelnika kakav je kerum,banditić i sl
mirakulus mirakulus 21:39 18.12.2011

Re: Mast u propast

Žalosno je što HSLS nije dobio niti jedan mandat, mislim da je jedan od glavnih razloga vađenja iz "trapa" Dražena Budiše.Da je Jadranko Kosor više isturio sebe i Sriću mogli su navući bar jedan mandat

Valjda Darinko Kosor.
Ja sam se iskreno nadao da će HSLS dobiti bar jedan mandat u Zagrebačkoj ili drugoj izbornoj jedinici (cca Bjelovar-Koprivnica-Križevci)
Taj glas im je uzeo HSS.
pitanje je dali će nova vlast imati muda da
otpusti buljuk parazita iz državne uprave i zatvori milion bespotrebnih državnih agencija i dužnostnika poput "'Suradnik za biotičke i abiotičke čimbenike stresa na raslinje u kršu. Plaća? 210.000 kn godišnje!'"
ukinut debela primanja i privilegije za 500 000 branitelja ,invalida i nelječenih alkoholičara ( koji se sad zovu ptsp)
likvidirat sva brodogradilišta koja crpe prevelike novce iz budžeta ,
likvidirat višegodišnje gubitaše u crnoj metalurgiji koji služe samo kako izborna baza HDZ populista.
ukinut poticaje za poljuprivredu (ima slučaj čoveka koji živi u soliteru a dobiva poticaj za krave muzare)
ukinut sitne i krupne monopoliste ( recimo Auto Zubak koji je natjerao državu da uvede homologizaciju za uvezene polovnjake)
monetarnu politiku koja neće održavat umjetni kurs kune na račun zaduženja države.
preispitat sve javne radove i mućke sa njima (pogotovo na Autocesti Zg-Split"
Demontirat vlast lokalnih šerifa po unutrašnjosti i urbanih kamenjarskih gradonačelnika kakav je kerum,banditić i sl

Pored toga:
Uhvatiti se u kostac sa sivom ekonomijom.
Preustrojiti ustroj drzave prema vecim regijama.
decentralizirati financije u prvo vrijeme omjer 20/80%
Povecati efikasnost od drzavne uprave do regionalne i lokalne. Apsurdno je da se danas na izvod iz matice rodjenih ceka po 3 do 4 sata a na gradjevinsku dozvolu od 6 do 15 mjeseci.
Javnu nabavu uciniti transparentnu (primjer vjetrenjaca) s time se nivo korupcije u javnoj nabavi smanjuje za najmanje 60%.
Progresivna stopa oporezivanja
Stanje u nogometu...

Sve u svemu jako puno posla no da li postoji i volja da se pocne rjesavati ostaje da vidimo.
metrevelic metrevelic 23:02 18.12.2011

Re: Mast u propast

Valjda Darinko Kosor.

Da , valjalo bi da si proanaliziram ovu omašku (možda moje nesvesno ima gore mišljenje o njemu od mojih racionalizacija)
Taj glas im je uzeo HSS.

do su neopjevani fiškali i žmukljari i mislim da su gori od hdza po pokvarenosti
nažalost u bbž još uvjek jaki.
decentralizirati financije u prvo vrijeme omjer 20/80%

Sramotno je da Istra danas manje dobiva od svog poreza nego u doba eSeFeRJota
Mislim Istra radi a Maksimir se gradi i te priče...

zvod iz matice rodjenih ceka po 3 do 4 sata a na gradjevinsku dozvolu od 6 do 15 mjeseci.

bogami u Pulskoj ako nisi turno par "tauzenki" u fasciklu NIKAD je nisi mogao ni dobit (zli jezici tvrde da je to marina -na neku čudnu foru iz Azrine pjesme.
Javnu nabavu uciniti transparentnu (primjer vjetrenjaca) s time se nivo korupcije u javnoj nabavi

Uh,imo sam kupca za 10kW solarku ali nema šanse da dobiješ dozvolu a treba 19kg dokumentacije u papirima(jebem im ekološku savjest)
Javnu nabavu uciniti transparentnu (primjer vjetrenjaca) s time se nivo korupcije u javnoj nabavi smanjuje za najmanje 60%

ja mislim da puno toga treba privatizirat i pustit koncesije (usporedi Istarski Y i dalmatinu) ,ili vidjet kako je južna Korea to riješila.

Stanje u nogometu...

locirat,osudit,uhitit...ili kako več reče šeks
privatizirat ligu i klubove a bosansku bagru pozatvarat (Mamić,Marković ovaj tvoj sugrađanin sudac)
Uhvatiti se u kostac sa sivom ekonomijom.

Čudo kako svi slastičari i kokoši/čevapi od tri mjeseca posla u sezoni voze Audije a posluju sa "gubitkom" , a dok svi šiptari budu plaćali porez i prijavljivali radnike navatane lasom u rodnom kraju , budem i ja sve plaćo, meni država ne plaća marketing , a njima od poreznih novaca plaća marketing u inozemstvu .

no da li postoji i volja da se pocne rjesavati ostaje da vidimo.

mislim da SDP ko vodeća stranka koalicije nema niti volje niti muda niti kadrova
milanović je "lutka od krvi bez trunke ideja" najisprazniji lik koga su mogli izabrat
vlad_aleksh vlad_aleksh 10:23 19.12.2011

Re: Mast u propast

Poštovani gospodine metrevelicu,

ne znam koliko pratiš gibanja u Srbiji, ali bio bih zahvalan na tvom komentaru situacije.
Ukratko, Srbija nikada nije bila u gorem položaju, prvenstveno mislim na bezidejnost i šizofreniju.
Mihiz je početkom 90-ih rekao: "Sve su stranke četničke, samo je Demokratska stranka komunistička." Danas se nalazimo u nekoj inverznoj perverziji, tako da su sve stranke komunističke, a bogme sve su i četničke.
Redom:
Koštunica se protivi ulasku u SESR (Savez Evropskih Socijalističkih Republika) zbog Kosova.
Crveni Vojvoda, Šešelj doktor Vojislav na službenom je putu.
Profesor Tadić je kao dete slušao razgovore svoga oca i Dobrice Ćosića. Sada je inokosan.
Vuk Drašković, Ravnogorac i sekretar Mike Špiljaka, sa Latinkom Libero Perović pravi zaokret za Preokret.
Dinkić svira gitaru u grupi "Monetarni udar".
Dačić je postao Dečko koji obećava.
Toma Nikolić sanja kako mu Crveni doktor Vojvoda zarđalom kašikom seče ligamente kolena zbog politike "i Kosovo i EU".
Krkobabić polaže nuklearnu fiziku zbog Vinče.
Slobodan Jovanović, Desimir Tošić, Borislav Pekić, Zoran Đinđić su u Aleji velikana. Jovo Kapičić je dobro, hvala na pitanju, zamalo da im se pridruži.
Elem, Srbija je, za razliku od Hrvatske, jedna izborna jedinica - Jedan Vođa, jedan narod, jedna izborna jedinica. I za razliku od Hrvatske ima Kosovo. To jest nema ga.
Uskoro će izbori, javila se ideja bojkota, ali šta posle?
Unapred hvala na ekspertizi,

Vlad Alekš,
herezijarh moskopoljski i vaseljenski



metrevelic metrevelic 19:08 19.12.2011

Re: Mast u propast

Ukratko, Srbija nikada nije bila u gorem položaju, prvenstveno mislim na bezidejnost i šizofreniju.

Što je bolje od pogrešnih ideja i jednoumlja
jinks jinks 17:49 18.12.2011

Sudeći na osnovu

Postoji mišljenje da nas u Srbiji, po pravilu uskoro, očekuje ono što se u Hrvatskoj događa danas.


napisanog moglo bi se zaključiti da komšije Hrvati ustvari godinama kasne za dešavanjima u Srbiji.

Naime, ispada da je tek na ovim izborima u Hrvatskoj prvi put u zadnjih 20 godina načeta korumpcijska piramida, izmedju ostalih HDZ-a i njima sličnih.

Dok su u Srbiji samo u zadnjih 8 godina dva puta smenjivane dve različite korumpcijske hidre: prva oličena u Č. Jovanoviću, Popoviću, Janjuševiću; druga oličena u V. Iliću, Bubalu, Komatini ...

p.s.

Uz autorovu ogradu
Da li će se to i stvarno dogoditi vidjet ćemo.
apectator apectator 17:56 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu


Dok su u Srbiji samo u zadnjih 8 godina dva puta smenjivane dve različite korumpcijske hidre:

Zađto "dve različite"? Personalni sastav tu nije mnogo bitan,u osnovi je to jedna ista kleptokratska hidra.
jinks jinks 18:07 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu

Ipak, sva je prilika da, na primer, Č. Jovanović nije mogao u punoj meri da dođe do izražaja dok je V. Ilić bio na vlasti. A po svoj prilici, izgleda da obojica trenutno takođe ne uspevaju da ispune svoje ambicije u punoj meri, verovatno se nadajući da će im rezultati nekih novih izbora omogućiti da opet dođu do punog ili nekog novog većeg zamaha.
dali76 dali76 19:05 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu

Ako sam ja dobro razumio Jinks Srbija je ispred Hrvatske radi vece frinkventnosti smenjivanja vlasti?
Pod uslovom da sam dobro razumio ,ovakva logika je netacna jer da jeste tacna danas bi Italija bila najaca ekonomska sila,a Njemacka recimo na samom kraju, sto slozicemo se nije tacno.
Ja bi radije da poredimo stanovnike Remetinca sa stanovnicima srpskog pandama Remetincu,odnosno, Pozarevacki zatvor .
Borbarotiv korupcija se ne mjeri slovima na papiru vec sa profilom osudjenih za korupciju.
Sem naravno ako ne mislimo,a mislim da ne mislimo,da cinjenica sto u Srbiji je manje visokih drzavnika u zatvoru govori da je u Srbiji manje sistemske korupcije .
jinks jinks 19:19 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu

Ako sam ja dobro razumio Jinks Srbija je ispred Hrvatske radi vece frinkventnosti smenjivanja vlasti?

Nisam to mislio. Srbija je imala snage, i to u mnogo gorim uslovima po mnogo cemu u poredjenju sa Hrvatskom, da smeni korumpirane vlasti. Uz manje/vise cinjenicu da su svi bili smenjenjivani prevashodno zbog korupcije.

Sto Hrvatska po svoj prilici ipak nije uspevala ... i verovatno ne bi uspela ni ove godine da se malte ne sama HDZ nije smenila sa vlasti, pritisnuta pristupnom procedurom u EU.
Borbarotiv korupcija se ne mjeri slovima na papiru vec sa profilom osudjenih za korupciju.

Nisam siguran da se iskljucivo ovako stvari mogu postaviti, pogotovo ne na ovim prostorima. Mnogima je od njih gubitak vlasti predstavljao verovatno najvecu kaznu koju mogu da zamisle. Sto donekle i jeste tacno ako se uzme u obzir da u tom slucaju ovo drugo o cemu govorite predstavlja nesto sto u perspektivi, gledano iz njihovog ugla, postaje samo stvar vremena.

A nije za zanemariti i cinjenicu da je neko ko je pokazao toliko kreativnosti u pristupu udaljen od drzavne kase.
dali76 dali76 20:01 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu

Evvo Jinks preformulisacu pitanje u nadi da cemo se razumjeti bolje.
Ti kazes,za razliku od Hr,Srbija je u mnogo gorim okolnostima dva puta dosad smenjivala vlade radi korupcije.
A ja te pitam da li je za mandata vlada naslednica,ako mozemo tako da ih nazovemo, sve te korupcijske afere zbog kojih su predhodne vlasti pale,dobile svoj sudski epilog?
To je valda po cemu se meri jel drzava uredjena il nije. Na kraju krajeva reforma pravosudja nije zabadava najvazniji I najrigorozniji dio EU integracija. Upravo zbog toga je HDZ pao jer nije imao izbora niti nacina prosvercovati sekroz to poglavlje ,a reformapravosudja je znnacila upravo njihov prljavi ves napolju.
Moj stav ,kad kazem moj naglasavam da nije sveto pismo,je dda je Djindjic smaknut ne radi izdaje srpstva prodajom Milosevica,vec zato sto je nagovjesteno brzo resavanje Haske price nagovjestavalo brz put Srbije ka procesu u koji je Hr usla resavanjem svoje haske prepreke.
Koliko su anti reformske,namjerno kazem anti reformske a ne anti europske,snage jake,pokazuje cinjenica da je Srbija svaki zakon donijela navrat nanos I nabrzinu I to iskljucivo kad ju je Brisel preterao uza zid.
Logika je jednostavna.
EU trazi reformu pravosudja, jasnu transparentnu sliku fanninciranja partija, departizaciju drzavnih institucija,a to je sve u suprotnosti sa interesima partija u Srbiji.
I one na sve moguce I nemoguce nacinne pokusavaju uraditi sto manje ,preskociti sto vise ne bi li se domogle do onoga kko oni vide EU,a to je kratko:jasle.
HDZ,za razliku od svojih srpskih pandama, je bio odlucniji na tom putu,I to je platio,kako je morao platiti.

jinks jinks 20:13 18.12.2011

Re: Sudeći na osnovu

Ja se sa vama ne sporim, odnosno, epilozi koje pominjete nisu sporni.

Ono sto sam hteo da naglasim je da je Srbija ipak ispred Hrvatske u smislu da je sama uspevala da uradi nesto sto Hrvatska po svoj prilici jos uvek ne bi uspela sama da ucini da nije bilo pristupnih pregovora.

Odnosno, Hrvatska je prvi put dobila smenu korumpirane vlasti (ako uopste jeste, sto i sam autor bloga napominje na kraju teksta) kao posledicu pristupnih pregovora (a i sudskih epiloga ima tek u naznakama). Srbija nije ni blizu pristupnih pregovora, a vec je dva puta smenjivala vlast, u znacajnoj meri zbog korupcije, gde i broj sudskih i istraznih prologa i epiloga nije nezanemarljiv (u poredjenju sa Hrvatskom, na primer).
dali76 dali76 18:31 18.12.2011

nema patriotizma zaleba/ kruha

Da je Pajo Patak bio na mjestu SDP pobjedio bi HDZ koji je ,paradoksalno ili ne, inzistirajuci na putu ka EU otkrio svoj prljavi ves.
Ako srpska politicka elita ima sto nauciti od susjeda to je zasigurno promisliti tri put pre nego sto odluce svoje deklerativno proevropejstvo zamjeniti sustinskim.
Sto vreme vise prolazi kriterijumi ce postajati sve ostriji jer EU suocena sa krizom postaje sve svesnija da puko usaglasavanje zakona znaci gotovo nista, I da je mjenjati narodne obicaje gdje je mito cast,a politika brza zarada sustina reformi.
Koliko j tradicija vaznija od slova na papiru najbolje pokazuje Bugarska ili cinjenica da su vazda pohlepne banke najbolje mjesto nasle u tradiciji I politickoj kulturi Grcke,abogami I Italije, ne recimo Svedske ili Njemacke.
Menjati zakone je lako,al mjenjati tradiciju ili nacin razmisljana je uzasno tezak posao. Posao koji tek ceka Hrvatsku.
Meni licno Milanovic djeluje prilicno flegmaticno,bezbojno,I moram priznati nekako podmuklo.
Vesna Pusic,inace koliko znam profesorka Filozofije I glavni I odgovorni clan komisije za eu integracije nije mogla dobiti mnogo vise glasova,dok ljudi poput Splitskog gradonacelnika su usli u sabor sto ne govori mnogo niti o Pusicevoj niti o Kaermu, vec o glasackom puku.
Hrvatska kao I Srbija nemaju tradiciju patriotizma I nacionalizma.
Patriotizma u smislu da postoje visi cilj, opste dobro za sve,da krasti od drzave znaci krasti od samoga sebe. Bas suprotno, patriotizam je postao samo fin paravan ispod kog su krali oni koji su se prodavali kao veliki patrioti. Njihove zastave ili parole patriotske imaju istu ulogu koju ima maska ili carapa onoga koji krade ili pljacka.
Kad to rade oni na vrhu zasto to ne bi radili svi jer tradicija kaze,posten I lud su ,jelte braca. Ako ne prevarim/ ukradem ja/ uradice neko drugi, ja cu ispasti magarac.
Naravno treba biti magarac pa pomisliti da je EU savrsena I lopova nema,ali sta treba biti pa vidjeti da je razlika u korupciji vidljiva golim okom,cak I meni.


topcat topcat 18:47 18.12.2011

...

koristim priliku da zakačim prigodnu fotografiju:



& da podsjedim na nekoliko činjenica:

- već smo jednom rušili HDZ, 3. siječnja. Ti ljudi koji su danas izabrani su već vladali ovom državom. Osim političara koji su umrli (što od starosti, što od "bolesti" ), ista ekipa nam je na sceni već 20 godina. Na koju foru da se nešto promijeni?

- U Kukuriku koaliciji sjedi Radimir Čačić, za kog Varaždinci nisu našli lijepu riječ, još tamo 90-ih (imovina, blablabla...), a koji čeka suđenje za ubojstvo, pošto je službenim audijem, kojeg je poćero na sitnih 180, ubio dvoje ljudi. Slika i prilika rvaCke političke scene.

- U kukuriku koaliciji sjedi Ivan Jakovčić, čelnik IDS-a koji se na lokalnom nivou još naziva i "istarski HDZ".

- Kukuriku koaliciju vodi Milanović, za kojeg bih rekla da je "skromnijih" intelektualnih kapaciteta, i da sam nije u stanju voditi ništa. (ovdje koristim priliku da čestitam bivšem profesoru na fantastično vođenoj politici. Ne slažemo se u mnogo toga, ali...)

- Fenomen Sanader je krasio medije kako za vrijeme parlamentarnih, tako i za vrijeme preCjedničkih izbora (kampanje) prije par godina. Začudo, kako su izbori prošli, i njega su oslobodili pritiska.

Za sada toliko. Možda dopišem kasnije.
(Prije nego mi isključe struju, internet, plin, vodu i izbace me iz stana. )
metrevelic metrevelic 19:36 18.12.2011

Re: ...

a koji čeka suđenje za ubojstvo, pošto je službenim audijem, kojeg je poćero na sitnih 180, ubio dvoje ljudi. Slika i prilika rvaCke političke scene.


E sad jebo me pas,al ja mislim da je dr Ivo šaner kancelar bio daleko veći talent za politiku nego svi ovi kukurikavci zajedno,uključujući i ovu kćerku ustaškog sudskog nadporučnika.
Isto tako je istina da dr Ivo nije izmislio kriminalnu hobotnicu u HDZu .HDZ je od početka imao izvore financiranja u švercu alkoholom i duvanom.Još 90te prije izbora uz prećutnu podršku DBa pa i SKH.Mislim da će najebat samo lopovi cirkusanti iz istrošenog vrha HDZa i nadriposlovni likovi kojima je moć i/ili kokain odavno sjebalo percepciju (Bandić)
dal će Kaljmeta da odgovara
dal će Šeksova paradržava bit razmontirana

i dali će Brijuni rivijera bit novi auto put
acabaja acabaja 20:17 18.12.2011

Da im pljunemo pod prozor

Sa HDZom,bez HDZa,sa Milanovicem,bez Milanovica,odose Hrvati dogodine u EU,
videcemo ih valjda za desetak godina.
antioksidant antioksidant 20:18 18.12.2011

Re: Da im pljunemo pod prozor

videcemo ih valjda za desetak godina

kad izađu iz eu?
mirakulus mirakulus 20:29 18.12.2011

Re: Da im pljunemo pod prozor

Sa HDZom,bez HDZa,sa Milanovicem,bez Milanovica,odose Hrvati dogodine u EU,
videcemo ih valjda za desetak godina.

Nas narod kaze. svaka drzavna zajednica u kojoj su bili hrvati na kraju se raspala. Prvo Ugarska pa potom Austrija to jest austro ugarska pa prva jugoslavija pa druga jugoslavija
tasadebeli tasadebeli 20:47 18.12.2011

Re: Da im pljunemo pod prozor

acabaja
Sa HDZom,bez HDZa,sa Milanovicem,bez Milanovica,odose Hrvati dogodine u EU,videcemo ih valjda za desetak godina.


Ма виђаћемо ми њих чешће него пре уласка у ЕУ. То нам је судбина, и њима и нама, колико год покушавали то да негирамо, и ми и они. Зар сте заборавили на ону стару изреку: "Пријатеље увек можеш да бираш, фамилију не можеш, то ти је што ти је."
omega68 omega68 21:13 18.12.2011

?

Hrvatska je nakon osam godina uživanja u blagodetima vladavine Sanadera i potom Jadranke Kosor opustošena i devastirana ogrezla u kriminalu i korupciji.

Ima li neko odgovor kako OVO može u EU?

„Nikad više nečemo ići u Beograd po mišljenje"

Daj Bože, samo , svakako nažalost, postoji jedna životna mudrost koja kaže
''Nikad ne reci nikad''
Bili Piton Bili Piton 21:36 18.12.2011

Jedna zabavna slikovnica



od pre neki dan

[url=http://www.index.hr/vijesti/clanak/otisli-su-da-se-nikad-ne-vrate-ovo-je-najgora-hrvatska-vlada-/588935.aspx][/url]

(neće pa neće da mi ispravno iskopira link, ne znam zašto)
angie01 angie01 21:57 18.12.2011

Re: Jedna zabavna slikovnica

mirakulus mirakulus 22:06 18.12.2011

Re: Jedna zabavna slikovnica



Ideja za izbore u Srbiji.
oskar-z-wild oskar-z-wild 22:08 18.12.2011

Re: Jedna zabavna slikovnica

Biće interesantno Arapsko proleće u Srbiji.
Predviđam landslide!
Bili Piton Bili Piton 22:09 18.12.2011

Re: Jedna zabavna slikovnica



Thnx NG :)
angie01 angie01 22:44 18.12.2011

Re: Jedna zabavna slikovnica

angie01 angie01 21:55 18.12.2011

cekam

da mayo kaze po koju!

u stvari- braco 'rvati, u istim smo govnima, ne vidim da je bitno uporedjivanje boje, jednako smrdi!
maksa83 maksa83 23:13 18.12.2011

country/western


Moja kobila Suzi
tješi me kad sam u tuzi
ona žalosno gleda
kuda ide taj svijet

...
Jednoga dana
je otišla sama
i ja sam bio u brizi
zar našla je nekog
ko više joj pruža
baš sada kad sam u krizi?



expolicajac expolicajac 00:41 19.12.2011

Ala ga je tu neko ispušio

srdjan.pajic srdjan.pajic 03:34 19.12.2011

sličnost

Jel i kod vas u Hrvatskoj kerovi jedu decu (i trudnice) po ulicama glavnog grada, ko kod nas?
freehand freehand 08:26 19.12.2011

Re: sličnost

srdjan.pajic
Jel i kod vas u Hrvatskoj kerovi jedu decu (i trudnice) po ulicama glavnog grada, ko kod nas u Čikagu?


maksa83 maksa83 10:08 19.12.2011

Re: sličnost

Jel i kod vas u Hrvatskoj kerovi jedu decu (i trudnice) po ulicama glavnog grada, ko kod nas?

Ma hebeš i trudnice i kerove sad kad nam se smeši da predsedavamo sledećim sastankom zemalja OPEK-a.

Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte

P.S. Znamo da ne može da se ima više od 2 predsednička mandata, ali u Ustavu nema ništa o Kalifatu, tako da se tu otvara prostor za BT + trijumvirat Šeikova - Mirko Al Cvetković, Harun Ol Dulić, Božidar El Đelić. Mukhabarat efendi Al Dačić. Počasni Veliki Veziri Tomislav Iznogud Nikolić + onaj njegov ko-za-fejsbuk-napućeni sidekick. Palma - čuvar harema, sa onom glavom i telom - what else? Velja za sada samo beduinski poglavica. Jedva čekam da ih vidim u onim čaršavima.

P.P.S. Ko će bre da posuneti ovol'ku raju? (Znam ... biće tender, verovatno Delta, povoljno.)
antioksidant antioksidant 10:16 19.12.2011

Re: sličnost

Znamo da ne može da se ima više od 2 predsednička mandata, ali u Ustavu nema ništa o Kalifatu, tako da se tu otvara prostor za BT + trijumvirat Šeikova - Mirko Al Cvetković, Harun Ol Dulić, Božidar El Đelić. Mukhabarat efendi Al Dačić. Počasni Veliki Veziri Tomislav Iznogud Nikolić.Velja za sada samo beduinski poglavica. Jedva čekam da ih vidim u onim čaršavima.

kako si ovo uspeo bez mlađe (zaštitnika oporezovanih muzičkim dinarom) uspeo da sastaviš

(a i ovo oko ograničenja 2 mandata u ustavu - pa rešiće se to kao i prošli put - novi ustav i resetuješ brojčanik)
maksa83 maksa83 10:18 19.12.2011

Re: sličnost

kako si ovo uspeo bez mlađe (zaštitnika oporezovanih muzičkim dinarom) uspeo da sastaviš

Fuck yes, u pravu si - Mladža je Iznogud 1-1.

To je problem ove zemlje - mnogo, mnogo kvalitetnih kadrova spremnih da zapnu i istaknu se.
antioksidant antioksidant 10:20 19.12.2011

Re: sličnost

To je problem ove zemlje - mnogo, mnogo kvalitetnih kadrova spremnih da zapnu i istaknu se.

freehand freehand 10:43 19.12.2011

Re: sličnost

Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte

P.P.S. Ko će bre da posuneti ovol'ku raju? (Znam ... biće tender, verovatno Delta, povoljno.)

Nafta+lignje=Socijalizam&Prosperitet&Blagostanje


P.S. Al ne mogu da se ne onesvestim pri pomisli na Vukida El Draškovića kao gorljivog zagovornika povratka Veri otaca i iskonskog panevropskog islamistu, a ono nesrećnih preteklih ošamućenih (ko sišli sa vrteške) SPO-ovaca koji se jednog jutra bude kao mudžahedini...

I Danu sa feredžom, kao najozbiljnijeg kandidata za šefa SAVAK-a...
maksa83 maksa83 11:25 19.12.2011

Re: sličnost

P.S. Al ne mogu da se ne onesvestim pri pomisli na Vukida El Draškovića kao gorljivog zagovornika povratka Veri otaca i iskonskog panevropskog islamistu, a ono nesrećnih preteklih ošamućenih (ko sišli sa vrteške) SPO-ovaca koji se jednog jutra bude kao mudžahedini...

I Čeda Al Zawahiri Jovanović onako ispošćen k'o božemeoprosti Osama, čuči pored svog konja u Deliblatskoj Peščari (Peščanikari?) sa AK47 i navodi daljinskim Latinku koja se deltaplanom (Delta Planom?) zaleće u TC Ušće. Za to vreme u marketinšku agenciju samo kaplje.


P.S. "Bez Sultana ne valja!".
freehand freehand 11:31 19.12.2011

Re: sličnost

maksa83
P.S. Al ne mogu da se ne onesvestim pri pomisli na Vukida El Draškovića kao gorljivog zagovornika povratka Veri otaca i iskonskog panevropskog islamistu, a ono nesrećnih preteklih ošamućenih (ko sišli sa vrteške) SPO-ovaca koji se jednog jutra bude kao mudžahedini...

I Čeda Al Zawahiri Jovanović onako ispošćen k'o, da prostiš, Osama, čuči pored svog konja u Deliblatskoj Peščari (Peščanikari?) sa AK47 i navodi daljinskim Latinku koja se deltaplanom (Delta Planom?) zaleće u TC Ušće. Za to vreme u marketinšku agenciju samo kaplje.

Ne stvarno, čujem da se hitno sprema delegacija za posetu Sahrani.
Zna li se nešto o personalnom sastavu? Jel istina da će je predvoditi onaj drug, uprkos indisponiranosti, uz sasluženje narečenog bivšeg i budućeg ministra i politlglotu?
antioksidant antioksidant 11:46 19.12.2011

Re: sličnost

Zna li se nešto o personalnom sastavu?

ako idu kinezi ići će i vuk (mlađi - neki bi rekli dosledniji (mada je to još na nivou spekulacija))
(ali ko kaže da će biti sahrane uopšte? to što je kim umro ne znači da napušta položaj)
maksa83 maksa83 12:03 19.12.2011

Re: sličnost

antioksidant
Zna li se nešto o personalnom sastavu?

ako idu kinezi ići će i vuk (mlađi - neki bi rekli dosledniji (mada je to još na nivou spekulacija))
(ali ko kaže da će biti sahrane uopšte? to što je kim umro ne znači da napušta položaj)

Fuck no! Ako Spondž Bob ode tamo videće da je po njihovom Ustavu Kim Il Sung (onaj što je umro 1994.) Večiti (dakle baš tako - Večiti, ne Doživotni) Predsednik i ima da padne jedan copy/paste u naš novi Ustav.

Nego da se vratimo na ovu naftu. Jasno vam je, prva stvar koja će se desiti je vrtoglav skok a zatim ravnomeran porast cena baklava, tulumbi i urmašica (koje će ravnopravno da diluju Al Kostić i El Mišković, osim u kantini Majlis al-Shura (ono što je nekad bio Parlament) gde to diluje Dulić, koji je za ovu priliku svom renesansnom opusu (urbanista, trgovac hardverom, ortoped, prostorni planer, gnjurac, ekolog, kosmonaut, itd.) dodao i časno zvanje Poslastičara.

Meni sve to sa urmašicama ne izgleda dobro, i pored ovih 180 mlrd koje nam se smeše.
antioksidant antioksidant 12:08 19.12.2011

Re: sličnost

i pored ovih 180 mlrd koje nam se smeše.

пази максо, најаву тих 180 милијарди испод алексинца можеш посматрати и као најаву рађање алексиначке нације, државе и свега што уз то иде...
линк је на добар филм, без икаквих претензија да оправдам дечаке у белим хаљинама
freehand freehand 12:11 19.12.2011

Re: sličnost

gde to diluje Dulić, koji je za ovu priliku svom renesansnom opusu (urbanista, trgovac hardverom, ortoped, prostorni planer, gnjurac, ekolog, kosmonaut, itd.) dodao i časno zvanje Poslastičar.

Ti stvarno misliš da je On - Krkar?!
maksa83 maksa83 12:33 19.12.2011

Re: sličnost

freehand
gde to diluje Dulić, koji je za ovu priliku svom renesansnom opusu (urbanista, trgovac hardverom, ortoped, prostorni planer, gnjurac, ekolog, kosmonaut, itd.) dodao i časno zvanje Poslastičar.

Ti stvarno misliš da je On - Krkar?!


Nenene.

Krkar Veliki Imam.

Za potpuni preporod - Tijanić zglajzne (sve kao legao uz novu vlast al se utronjao kad je došlo do sunećenja i neprimereno rikao) pa dizgine regionalne Al Džazire (ex RTS) konačno dobija Filip Mladenović.
antioksidant antioksidant 12:52 19.12.2011

Re: sličnost

Za potpuni preporod - Tijanić zglajzne

znači ništa
freehand freehand 12:59 19.12.2011

Re: sličnost

Krkar Veliki Imam.

Ok, Krkar Veliki Imaš.

Ali ovo sa Filipom kao direktorom Velikog projekta Sunetizacije i vraćanja izvornim vrednostima je potpuno ok. Podržavam.
mirakulus mirakulus 13:56 19.12.2011

Re: sličnost

Jeste zakuhali sa zezancijom. Imate ove klaunove pa njih pitajte sto i kako.
freehand freehand 14:00 19.12.2011

Re: sličnost

mirakulus
Jeste zakuhali sa zezancijom. Imate ove klaunove pa njih pitajte sto i kako.

Imamo mi bolje klaunove.
Samo su kod nas oni vlast.
A bogami i opozicija.


maksa83 maksa83 14:10 19.12.2011

Re: sličnost

Jeste zakuhali sa zezancijom. Imate ove klaunove pa njih pitajte sto i kako.

Frihende, ne znam da li da, kao državljanin budućeg predsedavajućeg OPEK-a, uopšte udostojim odgovora ove Beznaftne.

(smajli prebira brojanice i češe se ispod galabeje dok mrmlja uđe-fata-u-magazu-sama)
antioksidant antioksidant 14:11 19.12.2011

Re: sličnost

smajli prebira brojanice i češe se ispod galabeje dok mrmlja uđe-fata-u-magazu-sama

preciziraj da li taj smajli pored sebe ima tepsiju sa urmašicama ili nema
(gore si pominjao neku nepoželjnu inflaciju vezanu za urmašice)
freehand freehand 14:17 19.12.2011

Re: sličnost

maksa83
Jeste zakuhali sa zezancijom. Imate ove klaunove pa njih pitajte sto i kako.

Frihende, ne znam da li da, kao državljanin budućeg predsedavajućeg OPEK-a, uopšte udostojim odgovora ove Beznaftne.

(smajli prebira brojanice i češe se ispod galabeje dok mrmlja uđe-fata-u-magazu-sama)

Alahu ekber, diplomatije radi, da.
Sevap je.
Uostalom, možda će baš on kao molilac za bespovratnu energetsku pomoć a u ime ove gologuzije iz EU, zakucati na tvoja vrata?
karabasbarabas karabasbarabas 16:01 19.12.2011

Re: sličnost


A ne znam zasto ste zapeli za te arapske zemlje, evo u J. Koreji upravo umro vodja, a tako divne titule imao, kao stvorene za naseg Vozda:
Zvezda vodilja za 21. vek, Brilijantni vođa, Najveća inkarnacija Revolucionarne drugarske ljubavi, Dragi vođa, Savršena inkarnacija onoga što pravi lider treba da ima…
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:21 19.12.2011

Re: sličnost

maksa83
Jel i kod vas u Hrvatskoj kerovi jedu decu (i trudnice) po ulicama glavnog grada, ko kod nas?

Ma hebeš i trudnice i kerove sad kad nam se smeši da predsedavamo sledećim sastankom zemalja OPEK-a.

Aleksinac leži na 180 mlrd. $ nafte



Psssst, ćuti bre, saće Obama i po to da pošalje vojsku. Ionako ne zna šta da radi sa onilikim veteranima koji se povlače iz Iraka, čuturica punih iračke nafte, pa kad su već u komšiluku, može da im padne da i to kod vas pokupe, da se ne baci.

Nije samo da smo po svoj prilici bogati naftom, nego ni sunca ne manjka.

EDIT: U prilici smo da napravimo jedinstvenu zemlju, spoj Califat-a i Californication-a.
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:28 19.12.2011

Re: sličnost

karabasbarabas

A ne znam zasto ste zapeli za te arapske zemlje, evo u J. Koreji upravo umro vodja, a tako divne titule imao, kao stvorene za naseg Vozda:
Zvezda vodilja za 21. vek, Brilijantni vođa, Najveća inkarnacija Revolucionarne drugarske ljubavi, Dragi vođa, Savršena inkarnacija onoga što pravi lider treba da ima…


Ne, ne, tom u J. Koreji je rodjendan, a riknuo je onaj severniji Vožd.

mirakulus mirakulus 18:03 19.12.2011

Re: sličnost

Alahu ekber, diplomatije radi, da.
Sevap je.
Uostalom, možda će baš on kao molilac za bespovratnu energetsku pomoć a u ime ove gologuzije iz EU, zakucati na tvoja vrata?
Kao i u svemu kasnite i u tome. Mi prelazimo na solarnu energiju.Uskoro slijedi deregulacija proizvodnje elektricne energije iz obnovljivih izvora.
freehand freehand 18:16 19.12.2011

Re: sličnost

mirakulus
Alahu ekber, diplomatije radi, da.
Sevap je.
Uostalom, možda će baš on kao molilac za bespovratnu energetsku pomoć a u ime ove gologuzije iz EU, zakucati na tvoja vrata?
Kao i u svemu kasnite i u tome. Mi prelazimo na solarnu energiju.Uskoro slijedi deregulacija proizvodnje elektricne energije iz obnovljivih izvora.

Pa ok, spori ali jebitačni.
Uostalom već je rečeno gore, preneli američki izvori.
Uglavnom je razlika što se to kod vas pojavlju posle a kod nas pre izbora.
alselone alselone 18:22 19.12.2011

Re: sličnost

nego ni sunca ne manjka


ultimatifni facepalm.

Ako nekom deformacijom u matriksu se ovo cudo i dogodi, po najboljem FIAT modelu cemo verovatno toliko subvencionisati ovu zelenu (wow!) proizvodnju da cemo placati kwh kao Danska uz obavezno puhanje u vetrenjace ako nema vetra.
mirakulus mirakulus 18:36 19.12.2011

Re: sličnost

Pa ok, spori ali jebitačni.
Uostalom već je rečeno gore, preneli američki izvori.
Uglavnom je razlika što se to kod vas pojavlju posle a kod nas pre izbora.
Kod nas se prije izbora jos uvijek polazu kameni temeljci otvaraju liftovi, pastete, frizideri i slicno.
freehand freehand 18:49 19.12.2011

Re: sličnost

mirakulus
Pa ok, spori ali jebitačni.
Uostalom već je rečeno gore, preneli američki izvori.
Uglavnom je razlika što se to kod vas pojavlju posle a kod nas pre izbora.
Kod nas se prije izbora jos uvijek polazu kameni temeljci otvaraju liftovi, pastete, frizideri i slicno.

Ih, ovde ćeš tek da vidiš Zemlju čuda! Budi pažljiv narednih meseci. Hijeronimusa Boša da vaskrsnu ne bi mogao da dočara Srbiju u predizbornoj kampanji!
Eno Dragec polako hvata zalet, iz Delfi crn dim suklja; probaj samo da zamisliš šta će biti kad se ozbiljno zalaufa?!
Kipeće proročanstva, bacaće se kletve, davaće se obećanja, padaće zakletve...
Jedva čekam, majke mi!
A tek Mlađa, pa Mučibabić, pa umilni lordmer Džilas... Divota u najavi.
maksa83 maksa83 19:12 19.12.2011

Re: sličnost

mirakulus
Alahu ekber, diplomatije radi, da.
Sevap je.
Uostalom, možda će baš on kao molilac za bespovratnu energetsku pomoć a u ime ove gologuzije iz EU, zakucati na tvoja vrata?
Kao i u svemu kasnite i u tome. Mi prelazimo na solarnu energiju.Uskoro slijedi deregulacija proizvodnje elektricne energije iz obnovljivih izvora.

Evo, k'o Slovenci onda sa Fruktal sokovima - uvoziće srpsko sunce po bagatelnoj ceni i prodavaće nam skupu struju.

'De si Slobo da vidiš ovo...
metrevelic metrevelic 19:34 19.12.2011

Re: sličnost

Evo, k'o Slovenci onda sa Fruktal sokovima - uvoziće srpsko sunce po bagatelnoj ceni i prodavaće nam skupu struju.

U da ti je samo znat kakve izjave daju Slovenci povodom Todorićeve kupnje Merkatora.Pa da neko takve izjave daje u srbiji "proevropski " nvo sektor bi urliko do bola. A o Nektarovom preuzimanju Fruktala čute ko o autobiografiji Aleksandra Bajta . Priča o slovenačkom "državnom kapitalizmu" se raspada.Srbija možda ima sreće da će prije izać iz društvenog vlasništva.
A što se solara (elektrana) tiče ja mislim da su one još uvek vanmrežne sisteme .
i ne isplative za prodaju u mrežu ( protivnik sam bilo kakvih subvencija)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana