Gradjanske inicijative| Ljubav| Porodica| Zdravlje| Život

Što više nas, veća šansa za Zvezdanu

natasavb RSS / 20.01.2012. u 10:42

Hitno potreban novac

Novi tretman matičnim ćelijama u Kini mora biti urađen krajem marta. Ako se do tada sakupi 32.000 dolara, Zvezdana će možda vratiti funkciju gutanja i zaustaviće se njeno propadanje do avgusta, kada se očekuje lek protiv Batena. Ukoliko devojčica u martu ne ode na lečenje, izvesno je da za nju više neće biti nade.

 

Prenosim tekst sa sajta "Pančevac" i molim vas da pomognete onako kako možete.

Ako ništa drugo, proširite dalje.

 

 

Porodica Jurica ponovo u agoniji Naša zvezda se ne sme ugasiti! Pogoršalo se stanje devojčice obolele od Batenove bolesti * Američki lek stiže tek u avgustu * Odlazak u Kinu planiran za kraj marta

dru01.jpg
Eh, kad bi ljubav mogla da leči...

Četiri dana pre kraja 2011. godine naša malena sugrađanka Zvezdana Jurica, obolela od teške Batenove bolesti, proslavila je sedmi rođendan. Pančevke i Pančevci dobro se sećaju ove devojčice, za čiji su se život letos zdušno borili u jednoj od najvećih humanitarnih akcija organizovanih u našem gradu. Prikupljanje novca za Zvezdanin odlazak u Kinu na terapiju matičnim ćelijama koordinirala je Kancelarija za mlade Gradske uprave Pančeva.

Čitaoci „Pančevca” su sa suzama radosnicama tokom septembra pratili dnevnik Zvezdanine mame Valerije, koja je iz Kine slala lepe i ohrabrujuće vesti o poboljšanju zdravstvenog stanja devojčice. Ipak, najveće nade polagane su u spasonosni lek iz Amerike, čije je testiranje na ljudima bilo najavljeno za početak ove godine.

Sve je pošlo po zlu

No, prvi dani 2012. u porodicu Jurica doneli su samo agoniju, očaj, patnju i nevericu. Najpre je stigla informacija da je termin primene američkog medikamenta odložen za avgust. Odmah je bilo jasno da će u međuvremenu Zvezdana morati ponovo da otputuje u Kinu po novu dozu matičnih ćelija, kako bi se sačuvale njene funkcije i kako bi se sprečilo gubljenje postojećih. Svota od 32.000 dolara neophodnih za ovaj put još jednom je unela nemir u dom porodice Jurica.

Ali noćna mora je tek počinjala. Zvezdana je odjednom prestala da jede.

Vaše malo Zvezdani je sve!

Trenutno se novac za pomoć maloj Zvezdani na najbrži i najjednostavniji način može uplatiti na dinarski žiro račun Slobodana Jurice 160-5610200018878-72, otvoren u Banci „Inteza”.

Kontakt s majkom devojčice Valerijom Juricom može se uspostaviti putem telefona 060/6888-898 ili imejla zvezdanajurica@hotmail.com.

Gradska uprava i „Pančevac” apeluju na sve subjekte iz privatnog, javnog i civilnog sektora da, u skladu s mogućnostima, hitno uplate novac. Da li će mala Zvezdana dočekati izlečenje, zavisi samo od nas!

Prvog dana sam mislila da Zveka odbija hranu jer je možda neraspoložena. Međutim, tako je bilo i tokom sledeća tri-četiri dana. Počela je naglo da gubi na kilaži, klonula je. Shvatila sam da se desilo ono čega smo se i plašili, a što se očekuje kod dece obolele od Batena u ovom uzrastu: Zvezdana je prestala da guta – jedva čujnim glasom priča mama Valerija Jurica.

Prvi put posle nekoliko godina borbe ona o Zvezdani govori sa suzama u očima.

Potpuno je slomljena. Kao da se nada u srcu ove hrabre majke gasi. Taman kada su ona i njen suprug poverovali da je borba za život njihove ćerke privedena kraju i da je spas iz Amerike nadohvat ruke, njihov san se srušio. Nova borba, možda najteža do sada, tek predstoji.

Problemi sa sondom

Krajem prošle nedelje Zvezdani je ugrađena sonda preko koje će se devojčici hrana špricem ubrizgavati direktno u želudac.

– Intervencija je prošla jako loše. Ispostavilo se da su Zvezdanini organi pomereni nagore. Lekari su jedva pronašli želudac. Razmatrali su opciju da joj probuše rebro da bi doveli sondu do tog organa, ali su ipak uspeli da pronađu milimetarski prostor da sonda prođe. Zvezdana je teško podnela totalnu anesteziju. Toliko je dehidrirala da nisu uspeli da joj izvade krv, vene su joj popucale, ruke su joj skroz modre. Izmučena je... – Valerijin jedva čujan glas puca dok nailazi jecaj.

Nekoliko dana nakon intervencije i rana je počela da se gnoji i da curi. U petak će Zvezdana zbog toga možda ponovo morati na bolničko lečenje. Ona ista hrabra Valerija, žena-zmaj, koja je s osmehom „pojela” svaki dosadašnji Zvezdanin problem ne dozvolivši sopstvenim emocijama da je savladaju i umanje njenu snagu tokom borbe za dete, prvi put je izgovorila: – Znam da ste uz mene, ali ovog puta se jako bojim.

Hitno potreban novac

Novi tretman matičnim ćelijama u Kini mora biti urađen krajem marta. Ako se do tada sakupi 32.000 dolara, Zvezdana će možda vratiti funkciju gutanja i zaustaviće se njeno propadanje do avgusta, kada se očekuje lek protiv Batena. Ukoliko devojčica u martu ne ode na lečenje, izvesno je da za nju više neće biti nade. Borba svih nas koji smo tokom prošle godine bili uz Zvezdanu biće uzaludna... Ne dozvolimo da se ugasi naša Zvezda! Pančevke i Pančevci, hajde da još jednom dokažemo da smo jači od svih zlih sila! Neka pobedi život! Ekipa Kancelarije za mlade Gradske uprave spremna je da i ovog puta priskoči u pomoć i pruži svu logističku podršku kako bi se organizovale akcije za spas male Zvezdane.

Mogu im se javiti svi oni koji imaju ideju kako da se za najkraće vreme prikupi neophodna suma. I „Pančevac” će se svim raspoloživim resursima uključiti u ovaj humanitarni poduhvat.



Komentari (4)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

4krofnica 4krofnica 12:01 20.01.2012

*

Hitno potreban novac


zaista, hitno.

poštovani blogeri, blogerke, Savjetniče (:)
radi se o životu jedne male princeze.
svi možemo, na ovaj ili onaj način, da pomognemo.
odmah.
malasneki malasneki 12:27 20.01.2012

Re: *

Ja sam share-ovala na FB a ako uspem uplaticu i malo para, bar hiljadu dinara... zrno po zrno...
natasavb natasavb 13:59 20.01.2012

Re: *

4krofnica
svi možemo, na ovaj ili onaj način, da pomognemo.


Upravo to je i razlog sto sam (na tvoj predlog) ovo i ovde okacila.
Stvarno ljudi, svako po malo i skupice se.
Nadam se samo da do tada nece biti kasno...:(
angie01 angie01 15:15 20.01.2012

ee, jbvmsvima po spisku!

suma koja je potrebna nije nikakva nedostizna kula-pa koliko dnevno potrose skupstinari sto se skupe da prave onaj cirkus, koji nikome niti treba niti donosi neko dobro!

da vidimo kolika su cecina dugovanja & ostalih krimosa-sta bi sa zaplenjenom imovinom,...gde su beko, seceranac i misko bajapataka-sve su ukrali, nikom nista nisu dali, Vlahovicu privatizacioni kompradore, je l uplati ti neku kintu bilo kome, a da mu zivot od iste zavisi, ono zbog neke svemirske ravnoteze, barem, bogtemazo!

i onda treba da zivot malog, neduznog bica da visi o koncu, zbog sume koja je nekom sica u dzepu-a svi mu dali, silom!

...necu vise, izvinjavam se, al svaki pud poludim od ovakvih nemocnih situacija, koje bi trebalo da su resive u periodu od odmah i neprikosnovene!

predlazem da kolege koje zive napolju, apel zakace na lokalne sajtove zajednica, moje iskustvo je da to odlicno funkcionise!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana