Film| Filozofija| Mediji| Politika| Život

Anđelinina kabalistička poruka

alexlambros RSS / 17.02.2012. u 00:20

AleXandar Lambros

Ne radi se samo o tome da Srbija, pri okolnostima kakve jesu, nema kad da se bakće tamo nekim filmom, jer doslovno mora da gleda kako će da opstane, već o tome da mi pristajemo na ulogu žrtve Anđelinine loše umetnosti. Šta više u nju se potpuno uživljavamo. A izbor je i jasan i jednostavan do mere saveta iz Cosmopoliten-a. Ili ćeš prihvatiti ulogu žrtve i batrgajući se tonuti sve dublje ko u živo blato, ili ćeš je svesno i angažovano odbaciti i biti proaktivan umesto reaktivan. 

 

Holivud je oduvek bio političan. Setite se samo svojih komentara kad god biste gledali neko samoveličajuće američko celuloidno smeće u kome američki predsednik lično spasava planetu od kakve globalne katastrofe ili vanzemaljske invazije, ili se „običan" Amerikanac iz naroda u kakvoj nemogućoj misiji suprostavlja intergalaktičkim silama zla i nepravde i, naravno, pobeđuje. Uzdahnuli biste barem jednom tokom projekcije - „O bože, ko se loži na ove infantilne gluposti?"

Pa, lože se Amerikanci.

Ma koliko se holivudska zabavljačka industrija može odbaciti kao glupost epskih razmera u kojoj su specijalni efekti sami sebi cilj i zabava za Kentacky Fried Chicken i King Burger konzumente koji kroz domaće akcijaše u krv ispumpavaju potrebnu dozu adrenalina da ih holesterol ne ubije, ne može se podceniti uticaj američke popularne kulture na formiranje individualne svesti na nižoj, odnosno javnog mnjenja na višoj istanci. Do stupidnosti uprošćena forma američke masovne zabave je ta koja u svest masa urezuje razne predstave, pa i one istorijske.

Često pominjana „mitomanija" balkanskih naroda koja se drži odgovornom za dobar deo aktuelne bede i nesreće tih istih naroda u poređenju s onom američkom deluje kao poređenje inficirane akne na nosu adolescenta sa metastaziranim rakom limfnih žlezda. Šta može da parira američkoj samoljubivosti i veri u misiju da planetu svedu na svoju meru i besplatni izvor sirovina, hipertehnološkom džinu s mozgom idiota, naciji koja vedri i oblači i kroji, ne sudbinu, već istoriju čitavih delova planete, a čija ogromna većina stanovnika živi u čvrstom uverenju da je biblijska priča o postanku sveta doslovno tačna.

Holivud je oduvek bio u službi američke mitologije.

Poslednjih nekoliko decenija Srbi su dežurni holivudski bad guys u maloumnim američkim akcijašima. Podsetimo se, Extreme Ops, Behind Enemy Lines, 24, Bad Company, Welcome to Sarajevo, Harrison's Flower .... čak i nekoliko epizoda naučno fantastične serije Seven Days i Judge Advocate General ... spisak je predugačak.

Mada, činjenica da je jedan mali, politički nemoćan narod uzet za filmskog neprijatelja američkog sna, dakle celog sveta, može na prvi pogled da iznenadi ali je zapravo lako objašnjiva. Srbi su, prvo i osnovno, politički potpuno nemoćni. Dakle, nema bojazni od nekog novog 11. septembra koji je, sasvim uzgred, po spektakularnosti prevazišao i najmaštovitije holivudske scenarije. Nemaju ni naftu a nisu ni muslimani. Setimo se histerija sledbenika religije mira povodom karikatura, medvedića Muhameda u Sudanu ili epizode South Park-a, jedine cenzurisane i jedine povučene s online emitovanja od par stotina epizoda u kojima nije bio pošteđen apsolutno niko.

Drugo, beli su, što je neizmero bitno za održavanje fantazma političke korektnosti. Kineza je previše, reč je, ipak, o tržištu od milijardu i neki milion duša. A tu su i kineski krediti. Crnci automatski otpadaju jer se rasizam tu najlakše detektuje. S Arapima, tim očiglednim kandidatima, ko sme da se kači?

Beli, nemoćni Srbi, ko će da zameri? Niko. Čak ni Srbi sami neće smeti da budu previše glasni i previše da se brane jer će se to odmah svatiti, kao što se, sudeći po napisima u zapadnoj štampi i čini, kao potvrda njihove krivice i dokumentarne tačnosti filma. Anđelininog, naravno.

Da li je ovo „ostvarenje" da se poslužim tim neutralnim terminom, Anđelinina svesna ili nesvesna namera nije naše da raspetljavamo. To što joj je Ričard Holbruk bio savetnik pri pisanju scenarija, dovoljno govori. Šta zna Anđelina ko je Holbruk? Lično mislim da nije imala loše predumišljaje. Nek budem naivan, al neko toliko lep (da, meni je i dalje lepa), ne može biti namerno zao. I ja joj verujem da je imala dobre namere. Ali, izreka „put u pakao popločan je dobrim namerama" nije nastala iz čista mira. Dobre namere imala je i ta međunarodna zajednica na koju je Anđelina toliko ljuta. Koliko bi rat bio ne samo kraći već i daleko manje krvav da nije bilo „dobrih namera" međunarodne zajednice. Ima li nekoga ko u ovo sumnja?

Neprestano se čuje primedba, sasvim na mestu, da ne treba unapred suditi o nečemu što niste videli. Pa pogledajte, zaista.

Najbolja kritika ovog ostvarenja došla je sa sasvim neočekivanog mesta. Reisu-l-ulema Mustafa ef. Cerić, poglavar Islamske zajednice u BiH, posle sarajevske premijere filma je izjavio - „ovaj film je nešto najbolje što se desilo BiH posle potpisivanja Dejtonskog sporazuma. To je dokaz agresije i genocida na naš narod. Bojao sam se da će istina o agresiji i stradanju našeg naroda i države biti napola kazana i da ću imati muku u duši što nema iskrenih i hrabrih ljudi koji su spremni svetu kazati golu i hladnu istinu nakon lepršavih laži. To je ona istina koja nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. No, kako se radnja filma odvijala i kako su se ređale brutalne scene, koje su govorile o brutalnom odnosu prema ljudima, posebno prema ženama - našim majkama, ćerkama, sestrama, tetkama i komšinicama, shvatio sam da je Andželina Žoli ta iskrena i hrabra osoba koja se ne boji kazati istinu svima. Korisno bi bilo da film pogledaju Beograd i Banja Luka, jer je šok-terapija najbolji lek za neke bolesti. Nadam se da će primer Andželine Žoli slediti domaći i svetski reditelji u prikazivanju istine o agresiji i genocidu na naš narod."

Ovome se nema šta dodati.

Realno je bilo očekivati više od autorke filma. Ne zbog njenog dosadašnjeg umetničkog kredibiliteta koji je daleko od neupitnog, već zbog njenog humanitarnog angažmana. Anđelina je bila i u Avganistanu, a mora da joj se kroz uši provukla i vest da je ovih dana život jednog saudijskog 23-godišnjeg novinara doveden u pitanje jer je na svom twitter nalogu u komentaru uvredio proroka. Američki rečeno, morala bi biti bolje upoznata „with their ways". Ovako je postala filmski Bernar Anri Levi koji je skrivao Rušdija a podržavao Izetbegovića.

Šta je to što ovaj film čini gorim od svih prethodnih? Osim što je autorka imala dobre namere? Glamur holivudskog para snova kojim je očarana čitava planeta. Nasuprot tom bajkovitom holivudskom sjaju stoji impotentna, kastrirana, bezuba srpska „politička elita" koja na kraj ne može da izađe ni sa Zukorlićem (ruku na srce, ni Amfilohijem) i njegovim govorom mržnje, a kamoli s Anđelinom i njenim filmom. Mada, nije da nemaju preča posla.

Guardian u rubrici rewievs, dakle kritike, u par rečenica prepričava radnju filma, a potom se bavi pretnjama koje Anđelina i srpski glumci u filmu dobijaju iz Srbije. Nigde ne stoji eksplicitno ali je očigledno da se ta činjenica tretira kao velika preporuka za film.

Potpuno je nefer, na kraju balade, odnosno filma, oduzeti još i pravo na reakciju. Ne mislim da je neophodno da nacija bude na kolektivnom zen nivou u kome ovo ostvarenje neće izazvati nikakvu reakciju. Ali, deo sa pretnjama, svakako je naš problem. Što je, pretpostavljam, opšte poznata činjenica svakome ko živi u Srbiji.

I, upravo tu, za mene, leži poenta cele ove priče. A ona je potpuno kabalistička. Ne radi se samo o tome da Srbija, pri okolnostima kakve jesu, nema kad da se bakće tamo nekim filmom, jer doslovno mora da gleda kako će da opstane, već o tome da mi pristajemo na ulogu žrtve Anđelinine loše umetnosti. Šta više u nju se potpuno uživljavamo. A izbor je i jasan i jednostavan do mere saveta iz Cosmopoliten-a. Ili ćeš prihvatiti ulogu žrtve i batrgajući se tonuti sve dublje ko u živo blato, ili ćeš je svesno i angažovano odbaciti i biti proaktivan umesto reaktivan.

Jevreji, žrtve Holokausta, to su shvatili i sad njihova packa Gibsonu (uzgred, za manje zlodelo od Anđelininog, jer katolicizam koji Gibsona inspiriše pršti od antisemitizma) dobija težinu političkog incidenta. Čak i Karolas Papuljas, 82-godišnji predsednik bankrotirane Grčke, bez pardona nemačkom ministru finansija Volfgangu Šojbleu saopštava šta mu je na duši. Od nas se očekuje da aplaudiramo Anđelininom ostvarenju. Nema potrebe biti do te mere autoreferentan, ali nema razloga da žena ne dođe u Srbiju ako joj je to želja. Dubravka Lakić, filmski kritičar Politike, bila je na nivou najvišeg standarda svoje profesije intervjuišući Anđelinu u Berlinu. I pri tom ni trunčicu servilna i respektabilna prema Anđelininoj holivudskoj diva personi.

Ja sam je, ako to nekoga može da nadahne, zajedno sa njenim filmom, doživeo kabalistički. Tako sam rešio.

Svojevremeno sam prevodio jednu lepu knjigu o ovoj drevnoj jevrejskoj filozofiji gde se, između ostalog kaže da je, po kabalističkoj tradiciji, jedno od 72 imena boga „čudotvorenje":

„Dođu vremena kada nam samo čudo može pomoći da preokrenemo neku sumornu i beznadežnu situaciju. Ali čuda ne izvodi Bog, već mi. Svakom čudu u materijalnom svetu prethodi čudesna promena u našem karakteru. Fizička stvarnost i ljudska priroda blisko su povezane. Kada izvedemo izuzetan preobražaj iznutra ta se promena izražava i spolja.

Oslobodite se svake sebičnosti, zavisti, besa i samosažaljenja. Bez sumnje, ovo je težak korak. Moramo se osloboditi mentaliteta žrtve. Činjenica da smo pali nije ono što je važno. Veličina leži u činu ponovnog uzdizanja. Depresija i samosažaljenje su primamljiva emocionalna stanja. Ona, kod potištenih i utučenih, pokreće energiju. Samo je priroda te energije autodestruktivna."

 

 

 

 

 

 

Atačmenti



Komentari (308)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

maca22 maca22 00:46 17.02.2012

:)

mariopan mariopan 00:47 17.02.2012

Preporuka

.......

Ne bih verovala da cu ovo ikada reci, ali srecna sam sto nemamo jos i naftu, e onda bi reziseri tipa Andjelina imali mnogo materijala za filmove?
Pardon, dokaza, ne materijala !
preddy.75 preddy.75 10:02 17.02.2012

Re: Preporuka

Da ima nafte (ti shkriljci se ne racunaju, to je teshko za eksploataciju i nije bash mnogo po svetskim standardima), imali bi smo mi 99te Libijski scenario, a ne Kosovski!
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:14 17.02.2012

Re: Preporuka


Angelina i Bred kupili stan u Sarajevu
jesen92 jesen92 16:02 17.02.2012

Re: Preporuka

Ne bih verovala da cu ovo ikada reci, ali srecna sam sto nemamo jos i naftu, e onda bi reziseri tipa Andjelina imali mnogo materijala za filmove?

..kako bre nemamo...zar nisu cula da su nasli naftu negde kod Kraljeva i da je zemljotres bio zbog busenja..
mariopan mariopan 18:58 17.02.2012

Re: Preporuka

jesen92
Ne bih verovala da cu ovo ikada reci, ali srecna sam sto nemamo jos i naftu, e onda bi reziseri tipa Andjelina imali mnogo materijala za filmove?

..kako bre nemamo...zar nisu cula da su nasli naftu negde kod Kraljeva i da je zemljotres bio zbog busenja..

Psssst

Bonner Bonner 01:17 19.02.2012

Re: Preporuka

neko je dole nize postavio link, a ja ovde postavljam ceo tekst Vedrane Rudan na temu krvi, meda i idiota, savrsen tekst


Zemlja krvi i idiota

Aleluja, Aleluja! I na prostoru “Regiona” ukazala se Velika Majka Angelina Jolie. Nije došla sa svojom mnogobrojnom djecom i stotinu dadilja jer su u Sarajevu sige padale sa krovova.


Žao mi je što anoreksična bivša drogerašica baš nikad nije osjetila potrebu da uz egzotično dijete iz neke divlje Kambodže usvoji i neko siromašno crno ili bijelo dijete, svejedno, iz Amerike.


Svi znamo da i u Americi žive milijuni gladnih mališana samo…To se jednostavno ne nosi. Kakva bi to bila poruka, vući za ručicu mršavo, prebolesno, gladno njujorško dijete?


Smije li Big Mama roniti suze iz očiju premazanih šminkom otpornom na tekućinu nad sudbinom vlastite zemlje? Malo morgen, rekao bi pokojni Milošević.



Smije li Angeline Jolie snimiti ljubavni film o Libijki kojoj su Ameri zatrli svu rodbinu i Amera koji je to učinio? Smjela bi jedino kad bi u filmu pokojni Libijci puni ljubavi silovali Amera.


Ali doći u Region i prodavati nam priču o “lošim momcima” i “srpskom narodu koji je dobar” mnogo je lakše. Preciznije, poželjno. Krajnje precizno, Jolie je jednostavno dobila zadatak i logistiku.


Tko normalan može povjerovati da je Jolie “režiserka”, “scenaristica”…Smije li se tako vrijeđati ozbiljna profesija?


Naravno da mi Indijanci sa ovih prostora koji smo od Amera dobili šarena stakalca u obliku filma “o ljubavi” ne možemo iz svoje kože.


U Zetri je plakalo nekoliko milijuna Bosanaca uvjerenih da su ih silovali i da ih siluju i da će ih silovati “Srbi”. Odavde do vječnosti.


Mi ćemo sutra gledati Jolie u Zagrebu i skupa s njom liti gorke suze nad silovanim Bosancima i s užitkom u sebi jebati mater “Srbima”. U sebi jer je glasno jebanje “Srba” u Hrvatskoj u međuvremenu postalo politički nekorektno.



Koju i kakvu je ulogu u klanju u našoj bivšoj zemlji igrala i igra domovina Suzane Jolie nikad nećemo saznati. A i koga briga. Ako budemo dobri Angelina će usvojiti neko Bosanče bez ruku i nogu da svijet podsjeti na divljake sa Balkanu.



Priznajem. Jebe mi se i za Jolie, njene suze i frku koja se digla oko “njenog” filma.Ja i dalje čekam film u kome ću vidjeti kako kršni Amer jebe čitav svijet.



Neću dočekati film ali da osjećam američki kurac u guzici iz dana u dan, iz godine u godinu, da će me šarafiti dok sam živa, to osjećam. To će osjećati i splitska dječica koja će umirati od raka kad se u Lori budu prali američki ratni brodovi.


Film Angeline Jolie o silovanju sigurno je potresan, baš, ono, potresan. Naravno.Tko o silovanju može napraviti bolji film od silovatelja?

cult cult 09:55 19.02.2012

Re: Preporuka

Smije li Angeline Jolie snimiti ljubavni film o Libijki kojoj su Ameri zatrli svu rodbinu i Amera koji je to učinio? Smjela bi jedino kad bi u filmu pokojni Libijci puni ljubavi silovali Amera.


Ne znam, gdjo Rudan, sme li to Angelina Jolie, ali su sinoć na HRT oko ponoći, možda baš kao odgovor na Vaše pitanje, pustili film Briana De Palme "Redacted", koji sam odgledao u dahu, a koji se bavi temom silovanja 15-ogodišnje Iračanke od strane američkih vojnika. Obavezno pogledati. Film je do jj. Naravno, silovanje je centralni motiv, a suština priče je wtf amerika traži u toj zemlji, zašto su pobili onolike nevine ljude, onolike laži o WMD, kako je civilized world jebeno ravnodušan, mahom zbog svoje gluposti, na celo to sranje koje US government svojim ratovima po avganistanima i iracima radi. Likovi vojnika iz jedinice koju film prati fenomenalno izgradjeni. Ma, ludilo.
angie01 angie01 10:50 19.02.2012

Re: Preporuka

cult


loader loader 12:40 19.02.2012

Re: Preporuka

Iz ovoga

treba da pređemo u ovo
maca22 maca22 12:43 19.02.2012

Re: Preporuka

angie01
cult



Pa nije on rekao da Andjelina Joli sme. Rekao je da ne zna da li ona sme.
A ja mislim da ne ume jer nema pameti.

Da li Brian de Palma moze postati ambasador dobre volje?
angie01 angie01 13:00 19.02.2012

Re: Preporuka

Pa nije on rekao da Andjelina Joli sme. Rekao je da ne zna da li ona sme.
A ja mislim da ne ume jer nema pameti.

Da li Brian de Palma moze postati ambasador dobre volje?


maco-tvoja logika je vanvremenska!
maca22 maca22 13:03 19.02.2012

Re: Preporuka

Mislim da je logika ispravna.

Sasvim je legitimno pitanje: ako bi Andja počela misiti svojom glavom, ili čak kontrirati politici svoje države - da li bi zadržala poziciju UN ambasadora dobre volje?
mariopan mariopan 15:59 19.02.2012

Re: Preporuka

cult

To vredi pogledati.
angie01 angie01 16:53 19.02.2012

Re: Preporuka

ako bi Andja počela misiti svojom glavom,


a ti ono bas znas iz prve ruke da to ne radi i zapenila ovde i skaces savko malo, kako je ona glupa!

kao UN ambasodorka se pokazala vise nego dobra i ona i njen muz svesrdno pomazu gde stignu na razne nacine, za nju svi kazu, (koji su u poslu) kako se stvarno unese u problematiku i neke stvari sama finansira!

Pri tome, jadna je prozivka sto je usvojila decu iz najsiromasnijih krajeva sveta, a ne iz USA- ona je izabrala i odlucila i toj deci omogucila novi zivot, ne odvaja je od svoje- svaka cast!

Izvini, a ko je od nasih selebritisa i bogatasa usvojio dete?

I ovde ima same dece koliko 'oces, samo je rat napravio onolike sirotane!

Isti onaj o kome na zalost postoje dokazi da su Srbi radili razne strasne stvari, a sada se prave uvredjeni, jer zele svoje delovanje da svedu na uzajamnu ravan!

Koliko se secam- ovde nisu usli tenkovi, niti je i jedan grad bio pod opsadom, niti su odavde oslobodioci nosili belu tehniku, nakit i ostale dragocenosti u svoje kuce tamo!

I da ne nabrajam vise- neko vec rece, nije ovakva histerija sa vredjanjem i nipodastavanjem Andje i njenog filma-a bez da ga je iko i video:), ovaj deo ti je posebno ne logican, jer sto bi nesto gledao, a da imas eksplicitno misljenje:),proganjanje glumaca i slicne radnje, nacin da se slika o Srbiji promeni, vec na protiv, ono sto Alex i nudi u svom citatu, koji se i tebi bas dopao, a radis sve suprotno!
maca22 maca22 17:14 19.02.2012

Re: Preporuka

angie01
ako bi Andja počela misiti svojom glavom,

a ti ono bas znas iz prve ruke da to ne radi i zapenila ovde i skaces savko malo, kako je ona glupa!

Ap-so-lu-to iz prve ruke. Gledala sam je kako glumi i interpretira uloge. Glupa je. Eto. :) A to se da zaključiti iz onog intervuja iz Politike (ako je tačan).


I šta ćeš sad? Da tvrdiš da je ona inteligentna jer je usvaja decu? To je lepo što ih usavaja, ali sa IQ nema baš veze. Ili da je inteligentna jer je u Bosni bio rat? To je teško dokaz njene integiencije. Možda misliš da ja treba da se snebivam da primetim da je glupa da bi 'imaginarni neko' imao lepo mišljenje o Srbima?
Mislim... :)

EDIT: a ne misli svojom glavom se vidi jer se tako postavlja. Kao, sva se stidi, muku muči, konsultuje, sva skromna, jao ovo, jao ovo... to nije snažan lični stav. To je ponavljanje opštih mesta. I šta ja sad tu mogu.

angie01
kao UN ambasodorka se pokazala vise nego dobra i ona i njen muz svesrdno pomazu gde stignu na razne nacine, za nju svi kazu, (koji su u poslu) kako se stvarno unese u problematiku i neke stvari sama finansira!

Ja ne slušam govorkanja.



Pri tome, jadna je prozivka sto je usvojila decu iz najsiromasnijih krajeva sveta, a ne iz USA- ona je izabrala i odlucila i toj deci omogucila novi zivot, ne odvaja je od svoje- svaka cast!

Izvini, a ko je od nasih selebritisa i bogatasa usvojio dete?

I ovde ima same dece koliko 'oces, samo je rat napravio onolike sirotane!

Isti onaj o kome na zalost postoje dokazi da su Srbi radili razne strasne stvari, a sada se prave uvredjeni, jer zele svoje delovanje da svedu na uzajamnu ravan!

Koliko se secam- ovde nisu usli tenkovi, niti je i jedan grad bio pod opsadom, niti su odavde oslobodioci nosili belu tehniku, nakit i ostale dragocenosti u svoje kuce tamo!

I da ne nabrajam vise- neko vec rece, nije ovakva histerija sa vredjanjem i nipodastavanjem Andje i njenog filma-a bez da ga je iko i video:), ovaj deo ti je posebno ne logican, jer sto bi nesto gledao, a da imas eksplicitno misljenje:),proganjanje glumaca i slicne radnje, nacin da se slika o Srbiji promeni, vec na protiv, ono sto Alex i nudi u svom citatu, koji se i tebi bas dopao, a radis sve suprotno!

E ovde si promašila sagovrnika, pa ćeš da me izviniš.
angie01 angie01 17:23 19.02.2012

Re: Preporuka

maco, ovakav odgovor stvarno ne mogu da komentarisem!

IQ mi se ne uklapa u tvoje standarde!
maca22 maca22 17:27 19.02.2012

Re: Preporuka

Tvoj IQ je sasvim u redu. Već si se ispotresala oko Andje. :)
apacherosepeacock apacherosepeacock 21:56 19.02.2012

Re: Preporuka

Pri tome, jadna je prozivka sto je usvojila decu iz najsiromasnijih krajeva sveta, a ne iz USA- ona je izabrala i odlucila i toj deci omogucila novi zivot, ne odvaja je od svoje- svaka cast!

Izvini, a ko je od nasih selebritisa i bogatasa usvojio dete?


Ko ce ga znati sa tim usvajanjima, cesto. Dzoana Kraford (na primer a sigurno nije jedina) kao poznata holivudska zvezda, pare, slava itakoto je usvojila dvoje dece pa se posle x godina saznalo da je tu decu psihicki i fizicki zlostavljala, sve slikajuci se za razne magazine tokom mnogo godina kao idealna porodica i pomajka...

A sve tako idilicno izgledalo na slici u casopisu, teveu.



mariopan mariopan 22:42 19.02.2012

Re: Preporuka

apacherosepeacock
Pri tome, jadna je prozivka sto je usvojila decu iz najsiromasnijih krajeva sveta, a ne iz USA- ona je izabrala i odlucila i toj deci omogucila novi zivot, ne odvaja je od svoje- svaka cast!

Izvini, a ko je od nasih selebritisa i bogatasa usvojio dete?


Ko ce ga znati sa tim usvajanjima, cesto. Dzoana Kraford (na primer a sigurno nije jedina) kao poznata holivudska zvezda, pare, slava itakoto je usvojila dvoje dece pa se posle x godina saznalo da je tu decu psihicki i fizicki zlostavljala, sve slikajuci se za razne magazine tokom mnogo godina kao idealna porodica i pomajka...

A sve tako idilicno izgledalo na slici u casopisu, teveu.




Da, te dve usvojene cerke progovorile (snimile film) o zlostavljanju kome su bile izlozene, i sada se najezim.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 00:52 17.02.2012

Halabuka

Ne razumem ceo taj odijum prema nekom filmu. Film. Bulajić.


Mogu da razumem da ljudima koji su se borili u tom ratu, ili bili (jesu) žrtve "čiste" strane, nije drag jednodimenzionalan prikaz, al' to je tako svuda. Nažalost.

A Mustafa je lud tip.
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 00:53 17.02.2012

Dobro smo prošli

To što joj je Ričard Holbruk bio savetnik pri pisanju scenarija, dovoljno govori.

Šta bi tek bilo da je uzela Natašu Kandić za savetnika?
ultimatum ultimatum 02:38 17.02.2012

Re: Dobro smo prošli

Vojislav Stojković
To što joj je Ričard Holbruk bio savetnik pri pisanju scenarija, dovoljno govori.

Šta bi tek bilo da je uzela Natašu Kandić za savetnika?



Pa mozda bi joj onda film izgledao ovako : ("Potlaceni na pikniku" )




escherichije_colic escherichije_colic 02:01 17.02.2012

...

Iskreno, UPROPRASTILA je izvornu priču o pogibiji Admire Ismić i Boška Brkića. Veštiji reditelj bi stavio akcenat na priču kako se normalno i zajedno živelo u SFRJ, opisao kako su preko noći tenzije krenule da rastu oko gluposti a tragičan rasplet bio bi pogibija dvoje mladih.

Ustvari, ne vidim uopšte kakve veze ima ovaj film sa pričom koja je poslužila kao inspiracija. Može se čak reći da je ideja uvredljiva za žrtve.
Filip Mladenović Filip Mladenović 02:07 17.02.2012

ARS LONGA, VITA BREVIS

Prema podacima UN-a, u BiH je tokom rata od 1992. do 1995. godine silovano 50 000 žena svih nacionalnosti i veroispovesti. Anđelina Džoli je izjavila da je mnogo čak i da je silovana samo jedna žena!

Ratnom dramom "U zemlji krvi i meda", rediteljka, kako je i sama rekla na festivalu u Berlinu, upućuje kritiku u prvom redu međunarodnoj zajednici, koja nije pravovremeno intervenisala kako bi sprečila tragediju u BiH.

Da ponovim: I Srbiji i Bosni i Hercegovini je neophodno uspostavljanje moralne ravnoteže, narušene počinjenim ratnim zločinima.
To se može postići kažnjavanjem ratnih zločinaca.
I katarzom! I pokajanjem. I oproštajem! I empatijom!







preddy.75 preddy.75 10:14 17.02.2012

Re: ARS LONGA, VITA BREVIS

Filipe, ova bi ti bila na mestu da je gdjica Angie snimila i filmove o npr. Dobrovoljackoj ulici, napadu na Tuzlansku kolonu, Pakracki dzhep, mudzhahedine, da ne nabrajam dalje, bolje ce drugi i bolje informisani (medju njima i ti).

A Cericeve i Zukorliceve izjave bi bile na mestu ONDA i SAMO ONDA da su uradili neshto shto je Josipovic uradio pre neki dan u Izraelu. Dakle prvo se izvinili za svoje grehe.

A Angie, ako je vec htela da bude objektivna i da ne podrzhava striktno samo jednu, a satanizuje drugu stranu, trebala da uradi stvar koju je odradio Clint Eastwood sa istovremeno snimljenim filmovima FLAGS OF OUR FATHERS & LETTERS FROM IWO JIMA. Za one koji nisu gledali filmove, Clint je kroz dva filma opisao isti istorijski dogadjaj, kroz prizme obe zaracene strane, i stavio ono ljudsko u prvi plan.

Ovako, Angie je ispala ili neupucena (jel ovo automatski svrstava Kostunicu u ljude svetskog ranga?) ili zlonamerna.

Zao mi je sto je ispalo tako i sto se ne oseca sigurnom da dodje u Bgd, ali je trebalo da se malko bolje informishe pre upushtanja u ovu avanturu. Upotreba reci "agresor" je toliko neprimerena za jednu stranu, koja by the way nije doshla sa Marsa da zauzme Bosnu, jec je bila sastavni deo stanovnishtva Bosne. Medjunarodni Sud Pravde (ok necu ovde mnogo insistirati) u Hagu je lepo odbacio tezu "agresije" posto ni o kakvoj agresiji nije bilo reci, vec cisto o gradjanskom ratu!
Vojislav Stojković Vojislav Stojković 12:46 17.02.2012

Re: ARS LONGA, VITA BREVIS

Filip Mladenović

Ratnom dramom "U zemlji krvi i meda", rediteljka, kako je i sama rekla na festivalu u Berlinu, upućuje kritiku u prvom redu međunarodnoj zajednici, koja nije pravovremeno intervenisala kako bi sprečila tragediju u BiH.

Tzv. međunarodna zajednica, odnosno najmoćnije članice te iste zajednice, intervenisala je vrlo pravovremeno.

Nažalost, intervenisala je tako da je podržavala secesiju Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore i Kosova i Metohije, davala im značajnu političku, ekonomsku, medijsku i svaku drugu podršku, posebno naoružavajući paravojne secionističke snage i na kraju, vojnim intervencijama u BiH i SRJ, stavila se direktno na stanu secesionističkih snaga.

Međunarodno priznanje, od istih najmoćnijih članica MZ, otcepljene republike i KiM su dobijlale dok su trajali ratni sukobi, daleko pre nego su ključna pitanja zaštite egzistencijalnih prava ljudi drugih nacija u tim novim državama bila rešena.

Broj žrtava u građanskom ratu u SFRJ, zahvaljujući takvoj intervenciji MZ, višestruko je uvećan.

Filip Mladenović
To se može postići kažnjavanjem ratnih zločinaca.


Haški Tribunal osudio je optužene Srbe na blizu 1.000 godina zatvora, a sve ostale (Hrvate, Muslimane, Albance..) na nešto više od 200 godina zatvora.

U Srbiji je osuđeno neuporedivo više optuženih Srba za ratne zločine, nego u svim ostalim državama bivše YU. Sudovi u Hrvatskoj i BiH, statistički gledano, za ratne zločine uglavnom sude Srbima, a daleko manje Hrvatima i Bošnjacima.

Naravno, jedna holivudska glumica sve to i ne mora da zna, jer joj Holbruk i Vesli Klark o tome sigurno nisu pričali, ali ti bi Filipe, kao novinar koji pretenduje na mesto generalnog direktora RTS, trebao da znaš sve te činjenice.

jesen92 jesen92 23:07 17.02.2012

Re: ARS LONGA, VITA BREVIS

Naravno, jedna holivudska glumica sve to i ne mora da zna,

..meni je ipak najsmesnije sto ona stalno objasnjava sta je ustvari htela da kaze filmom...kao umetnica treba da zna da svako ima pravo na sopstveni dozivljaj nekog umetnickog dela i da delo govori samo za sebe i da su sva dodatna objasnjenja nepotrebna...izuzev ako se ne obracas deci..
Jelica Greganović Jelica Greganović 02:23 18.02.2012

Re: ARS LONGA, VITA BREVIS

Ratnom dramom "U zemlji krvi i meda", rediteljka, kako je i sama rekla na festivalu u Berlinu, upućuje kritiku u prvom redu međunarodnoj zajednici, koja nije pravovremeno intervenisala kako bi sprečila tragediju u BiH.

Doduše, repriziranu, takvu kritiku je već uputio Tanović u "Ničijoj zemlji"...tako da je i to već viđeno...sad se setila...
jedi-knight jedi-knight 21:13 18.02.2012

Re: ARS LONGA, VITA BREVIS

Filipe, jel ti stvarno veruješ u to da je Angelina ovaj film snimila zato što je bila potresena tragedijom rata u Bosni? Zar stvarno veruješ da ovaj film vodi ka pokajanju, oproštaju, empatiji, katarzi? Kome je trebao ovakav film?
Daleko sam od onih koji pokušavanju da opravdaju, umanje ili opovrgnu ratne zločine, ali sam još dalje od onih koji za počinioce tih ratnih zločina imaju konačan odgovor: Srbi !!!

Ovaj film je propaganda, naručena propaganda i čudi me da ti to prvi nisi prepoznao.
palilula92 palilula92 02:16 17.02.2012

FB

evo komentara sa Facebook-a koji medju nasima u Americi mogu cesto da se cuju.
Doticna Gospodja zivi u Americi jako dugo, i FB profil joj je popunjen (5 000 prijatelja). Obicno pise sve velikim slovima, ponekad se desi neka tacka i cesto pise o svom talentu za pisanje.

U svom nedavnom postu komentarise intervju Radeta Serbedzije povodom gorepomenutog filma:


"MA I ON JE PRODANA DUSA NJEMU TREBA POSLA ON OVDE U AMERICI NIKO I NIJE NIKO GA NE ZNA UVEK IGRA NEKE RUSE ZBOG AKCENTA STA GA STALNIO FORSIRAMO ON NIJE NIKAKAV GLUMAC AKAMOLI ZVEZDA"

"BILO MI JE ZAO STO OVAKO NAPADAM BILO KOGA ALI STVARNO MOGO JE BITI MALO PAZLJIVIJI U IZJAVAMA A TA MRSAVA GLUPACA JE TOTALNO LUDA VUCE TU DECU PO CELOM SVETU JADNA DECA BOLJE BI JOJ BILO DA IH DA DA IH NEKA DOBRA MAJKA USVOJI ONA PRODUCEN???GOSPODE KAD IMAS PARA STVARNO MOZES SVE ALI BVRETT PITT JE MACE GDE JE NJU NASAO ONA MISLI DA JE NOVA ELIZABET TAYLOR"

libela libela 08:24 17.02.2012

Re: FB

palilula92

"MA I ON JE PRODANA DUSA NJEMU TREBA POSLA ON OVDE U AMERICI NIKO I NIJE NIKO GA NE ZNA UVEK IGRA NEKE RUSE ZBOG AKCENTA STA GA STALNIO FORSIRAMO ON NIJE NIKAKAV GLUMAC AKAMOLI ZVEZDA"


Donekle i moze da se razume ova izjava. Rade prihvata uloge kakve prihvata a ljudi su skloni da identifikuju glumca s njegovim rolama... posebno ako su one manje-vise jednoobrazne i uniformne kao sto je slucaj kod Radeta. Uz to, ulazeci u ovaj film, gospodin je mogao da dobro porazmisli u sta se upusta jer je imao scenario ispred sebe.
appendix appendix 09:16 17.02.2012

Re: FB

Rade prihvata uloge kakve prihvata a ljudi su skloni da identifikuju glumca s njegovim rolama...



BEOGRAD, 16. februar 2012, (Njuz) – Najpoznatiji hrvatski glumac Rade Šerbedžija, tumačiće ulogu ruskog mafijaša u novom filmu mladog srpskog reditelja Srđana Božidarevića „Junski rok“, čije će snimanje početi u maju.
link
jigv jigv 02:39 17.02.2012

Cemu sve ovo?

Dakle, meni nije jasno cemu sve ovo, medijski naslovi, opstenarodna rasprava, blogovi, itd. Histericna reakcija ovdasnje publike, srecom, nije uspela da popularizuje film, odnosno da zainteresuje stranu publiku, a lako je mogla, iako je film ocigledno smece, ne zato sto je pristrasan, nego zato sto je jednostavno los. Nikada necemo nauciti kada treba ignorisati... Iako nam se to, ocigledno, ovog puta nece obiti o glavu (sve druge publike uglavnom prate americku), sledeci put, kao i mnogo puta do sada, siguran sam da hoce...
sima2000 sima2000 10:17 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

iako je film ocigledno smece, ne zato sto je pristrasan, nego zato sto je jednostavno los.



Gledam na IMDB, ocenjen je ocenom 3.4. Pretpostavljam da su Srbi kumovali ovako niskoj oceni. Međutim kritike koje su objavljene po raznim časopisima i sajtovima su pomešane. Ima i dobrih i loših kritika.

Ne razumem zašto se ovoliko podigla prašina baš oko ovog filma. Po čemu se on razlikuje od svih prethodnih u kojima su Srbi negativci? Možda film i nije očigledno smeće?
NNN NNN 11:24 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

na IMDB, ocenjen je ocenom 3.4. Pretpostavljam da su Srbi kumovali ovako niskoj oceni.
Pantela
jigv jigv 13:58 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

sima2000
iako je film ocigledno smece, ne zato sto je pristrasan, nego zato sto je jednostavno los.



Gledam na IMDB, ocenjen je ocenom 3.4. Pretpostavljam da su Srbi kumovali ovako niskoj oceni. Međutim kritike koje su objavljene po raznim časopisima i sajtovima su pomešane. Ima i dobrih i loših kritika.

Ne razumem zašto se ovoliko podigla prašina baš oko ovog filma. Po čemu se on razlikuje od svih prethodnih u kojima su Srbi negativci? Možda film i nije očigledno smeće?


Postoji vise razloga zasto je bas ovaj film toliko napadnut, a nijedan nema veze sa kvalitetom ovog filma (podsetio bih da je ovaj film zestoko kritikovan i pre nego sto je snimljen).

Prvo, rezira ga trenutno jedna od glavnih svetskih zvezda, i to joj je rediteljski prvenac. Ocekivalo se da ce to veoma zainteresovati svetsku publiku, sto nije slucaj ni sa jednim od autora bloga nabrojanih filmova u kome su srbi negativci. Jedini iole popularniji filmovi u kojima su Srbi negativci su Nicija zemlja (bosanski film, dobio Oskara), koji ipak i nije bio toliko pristrasan koliko bi covek ocekivao, a i nije za ocekivati da obican amerikanac pogleda bosanski film; kao i The Peacemaker, film koji mi se veoma svideo, i jedan od retkih u kome se opravdavaju postupci negativca, cak do te mere da on prakticno postaje najpozitivniji lik u filmu. Dakle, ovo je prvi zamalo popularni film u kome su Srbi ocigledno predstavljeni kao negativci.

Druga stvar je ono sto su, ocigledno, svi zaboravili, ukljucujuci i autora bloga. Naime, hajka je krenula onda kada je Zeljko Mitrovic patriotski izjavio da je odbio Andjelinu Dzoli zbog lose slike o Srbima u scenariju. Kada su krenuli da ga prozivaju zbog toga, krenula je kampanja protiv filma na Pinku, zatim u nekim tabloidima, i onda je to poprimilo mnogo vece razmere.

I, naravno, nista od toga ne bi bilo da neko nije imao koristi od ove hajke. Skreni paznju narodu... Najjacu kampanju protiv filma imao je Kurir. A zna se ko danas stoji iza njih.

Dakle, hajka nema veze sa kvalitetom filma...
mariopan mariopan 14:08 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

Dakle, hajka nema veze sa kvalitetom filma...

To je film za gledaoce koji ne mogu da razlikuju dve vrste uniforme, tako rece sama Andja ( i ostade ziva) znaci mi ne treba da se sekiramo, nije pravljen za nase trziste.
bluestar bluestar 14:58 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

jigv

Naime, hajka je krenula onda kada je Zeljko Mitrovic patriotski izjavio da je odbio Andjelinu Dzoli zbog lose slike o Srbima u scenariju. Kada su krenuli da ga prozivaju zbog toga, krenula je kampanja protiv filma na Pinku, zatim u nekim tabloidima, i onda je to poprimilo mnogo vece razmere.




izgleda da svi zaboravljaju da je hajka prvo krenula iz sarajeva (raznorazna ratna udruzenja) zbog toga sto je procurilo da ce film biti o ljubavi srbina i bosnjakinje u vreme rata. uostalom, nekakav lokalni kantonalni ministar je i zabranio snimanje filma na originalnoj lokaciji zbog pritisaka spomenutih udruzenja. film je ocigledno pravljen po narudzbi bosnjackih lobista, a u BiH stampi se moze procitati da je film narucila prebogata Sanela Jenkins koja je poreklom iz BiH, a poznata je po tome sto je platila kauciju i najbolje advokate za ratnog zlocinca iz dobrovoljacke Ejupa Ganica, kad je uhapsen u londonu.
jigv jigv 16:23 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

bluestar
izgleda da svi zaboravljaju da je hajka prvo krenula iz sarajeva (raznorazna ratna udruzenja) zbog toga sto je procurilo da ce film biti o ljubavi srbina i bosnjakinje u vreme rata. uostalom, nekakav lokalni kantonalni ministar je i zabranio snimanje filma na originalnoj lokaciji zbog pritisaka spomenutih udruzenja. film je ocigledno pravljen po narudzbi bosnjackih lobista, a u BiH stampi se moze procitati da je film narucila prebogata Sanela Jenkins koja je poreklom iz BiH, a poznata je po tome sto je platila kauciju i najbolje advokate za ratnog zlocinca iz dobrovoljacke Ejupa Ganica, kad je uhapsen u londonu.


Verovatno si u pravu, ali tema je hajka u Srbiji... Sustina je da, po meni, ne treba da se bavimo ovim nebitnim nekvalitetnim filmom...
maca22 maca22 16:25 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

Citala sam kritike zapadne da je banalan i loš. To nije hajka, ali Srbi tome nisu kumovali. Znači, nizak uspeh ima veze i sa nekvlaitetom.
angie01 angie01 18:30 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

maca22
Citala sam kritike zapadne da je banalan i loš. To nije hajka, ali Srbi tome nisu kumovali. Znači, nizak uspeh ima veze i sa nekvlaitetom.


????

ne kapiram, sta si to odgovorila?

...mislim, je l citas ti komentare na forumima, tviteru,...svim medijima-pa ono je bolesno, ako to nije hajka, ja ne znam sta je!

druga stvar je kavalitet filma,...o tome ovde govore oni, koji ga nisu ni geldali!
maca22 maca22 18:33 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

O kvalitetu filma govore i oni koji ga jesu odgledali, koji nisu Srbi, i kojima je maternji engleski.
Dakle, za očajnu gladanost filma u US i nikakvu zaradu nikako nisu krivi Srbi.

Eto to kažem.
angie01 angie01 18:40 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

Dakle, za očajnu gladanost filma u US i nikakvu zaradu nikako nisu krivi Srbi.


mislim, kakav ti je to odgovor na komentar o hajci, koja je evidentna?
voki_bgd voki_bgd 19:04 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

angie01
Dakle, za očajnu gladanost filma u US i nikakvu zaradu nikako nisu krivi Srbi.


mislim, kakav ti je to odgovor na komentar o hajci, koja je evidentna?


Pa hajka je legitimna stvar (trebali smo na svaki film ovakve vrste da reagujemo) i mi koji smo ga pogledali imamo isto misljenje, dohvatila se necega o cemu ne zna bas nista a tema osetljiva za ove prostore,videces (mozda si ga i gledala) scenario je ocajan a i gluma nije bas nesto, bar ne meni.
maca22 maca22 19:49 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

angie01
mislim, kakav ti je to odgovor na komentar o hajci, koja je evidentna?

Zaslužena.

Mada bi možda bolje bilo da je niko nije ni konstatovao, pa ne se tamo liže s kim hoće.


A što se tiče nesrećnih hajkaša, ako me to pitaš, pretpostavljam da je to onaj isti profil koji iracionalno mrze Andžu, i isto tako iracionalno se svete celom svetu preko Novaka Đ, e oni neka primene Alexov kabalistički svet.
thebee269 thebee269 20:23 17.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

Najjacu kampanju protiv filma imao je Kurir. A zna se ko danas stoji iza njih.

ko?
jigv jigv 02:01 18.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

thebee269
Najjacu kampanju protiv filma imao je Kurir. A zna se ko danas stoji iza njih.

ko?

DS, preko Dusana Bjelopetrovica. Dosla neka cudna vremena...
malasneki malasneki 02:33 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

jigv
thebee269
Najjacu kampanju protiv filma imao je Kurir. A zna se ko danas stoji iza njih.

ko?

DS, preko Dusana Bjelopetrovica. Dosla neka cudna vremena...

Ima li u ovoj zemlji ista za sta dezurni krivac nije DS? Bez bilo kakve politicke pretenzije, ali stvarno mi je vec muka kada se za sve, od snega koji pada danima, pa do globalnog otopljenja, krivi DS.

Sto se tice filma, ovih dana puno razmisljam o celoj halabuci koja se digla oko njega, i jedva cekam da ga pogledam pa da vidim kakvo je i to cudo. Nisam nigde do sada napisala ni slova, bas iz razloga sto ga nisam pogledala. Glupo mi je kad citam komentare ljudi koji pljuju i po filmu i po Andjelini, a da nisu sem naslova ni culi o cemu se radu u filmu. Inace, Aleksandre, mislim da pored razloga koje si pomenuo za pogodnost Srba kao vecitih negativaca, ima i uticaja Vatikana. O uticaju Islama ili bolje reci o strahu od Islama i sam si pisao, pa necu da ponavljam, ali mi je vec odavno cudno koliko ga i Evropa tolerise tj njegovo sirenje i nametanje pravila.

Andjelina je kao ambasador UN-a po meni trebala ostati po strani, a kao umetnica, imala je i mnogo boljih dana. Mada, ni Lara Kroft nije oskarovsko ostvarenje.

I na kraju, pored svega, mislim da se industrija oruzja, zbog nedostatka novih ratista, pokusava vratiti na sigurno osetljivu teritoriju. Ne bi me cudilo da se ponovo pokrenu neka pitanja. Srecom, mislim da Evropi, koliko god oslabljena bila, ili bas iz tog razloga, ne isplati jos jedan rat.
jigv jigv 05:17 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

malasneki
jigv

DS, preko Dusana Bjelopetrovica. Dosla neka cudna vremena...

Ima li u ovoj zemlji ista za sta dezurni krivac nije DS? Bez bilo kakve politicke pretenzije, ali stvarno mi je vec muka kada se za sve, od snega koji pada danima, pa do globalnog otopljenja, krivi DS.

Ne volim da odgovaram ovoliko nakon otvaranja bloga, pogotovo zato sto nema veze sa temom, ali, posto sam (ideoloski, vise ne glasacki) DS-ovac, imam potrebu samo kratko da odgovorim na ovo. Slazem se da se DS krivi za sve zivo, ali, realno, oni drze skoro svu vlast u Republici, i, logicno, krivi su za skoro sve sto nam se desava.

Sto se tice Kurira, predlazem da pogledate duel Ostojica i Rosica kod Cosica gde je direktor Kurira prakticno priznao da je DS sada glavni u tom listu. Takodje, predlazem jos jedan odlican tekst u Danasu gde se vidi da DS upropastavaju nizi funkcioneri koji su tu zbog licnih interesa, a ne zbog ideologije. Znam, to je samo novinski clanak, ali, posto poznajem neke nize funkcionere DS-a, znam njihov nacin razmisljanja, i mislim da je Tomic ovog puta pogodio u srz problema...
marija♥ marija♥ 12:23 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

malasneki
Sto se tice filma, ovih dana puno razmisljam o celoj halabuci koja se digla oko njega, i jedva cekam da ga pogledam pa da vidim kakvo je i to cudo. Nisam nigde do sada napisala ni slova, bas iz razloga sto ga nisam pogledala.

dovoljno je pogledati cosicev intervju i videti njen nadmeni uobrazeni stav, videti osobu kojoj je ego toliki da dalje od sebe ne moze da dobaci.
ukratko - odvratna je.
cult cult 12:45 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

ukratko - odvratna je.


ehh...što gabor?
marija♥ marija♥ 12:53 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

cult
ukratko - odvratna je.


ehh...što gabor?

moj komentar ne odnosi se na fizicki izgled
maca22 maca22 13:09 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

Meni nije delovala nadmeno, niti sa prevelikim egom.
marija♥ marija♥ 15:12 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

maca22
Meni nije delovala nadmeno, niti sa prevelikim egom.

skoro da mi je bilo zao jugoslava nije mu dozvoljavala da zavrsi pitanja koja je hteo da joj postavi, jos manje je bila spremna da saslusa a tek da razmisli o ili skapira sta je hteo da joj kaze..
tako da intervju nije bio razgovor iliti dijalog vec njen monolog

da ne pominjem njen komentar u zagrebu na pitanje o reakciji u srbiji, kao "a znamo mi sta to znaci zar ne"

jbt to je "ambasador dobre volje" jel

fuj


maca22 maca22 15:27 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

marija♥
maca22
Meni nije delovala nadmeno, niti sa prevelikim egom.

skoro da mi je bilo zao jugoslava nije mu dozvoljavala da zavrsi pitanja koja je hteo da joj postavi, jos manje je bila spremna da saslusa a tek da razmisli o ili skapira sta je hteo da joj kaze..

Ja sam stekla utisak da je već slušala takva pitanja, koji su jel, napadi, ali već ima spremne odgovore, pa onda... :)))


da ne pominjem njen komentar u zagrebu na pitanje o reakciji u srbiji, kao "a znamo mi sta to znaci zar ne"

Može neki link?
marija♥ marija♥ 15:34 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

maca22
Ja sam stekla utisak da je već slušala takva pitanja, koji su jel, napadi, ali već ima spremne odgovore, pa onda... :)))

pa onda sta?
ako joj je stvarno stalo nesto do srbije mogla je da zna ko je jugoslav i sta je b92 ovde (jos uvek) i da se potrudi da odgovori bolje da ne kazem da saslusa nekoga ko dolazi sa ove strane
nema ovde milion b92 pa da joj je jos ovaj intervju previse

a tek komentar zasto "ne moze" da dodje u bgd,
kao eto htela bi ona jadna al ne moze posto smo mi ovde svi divljaci pa ne bi da nas izaziva..
ma mrs bre

da ne pominjem njen komentar u zagrebu na pitanje o reakciji u srbiji, kao "a znamo mi sta to znaci zar ne"

Može neki link?

moze sad cu da izbunarim (ne znam jel to bio video koji je na b92 ili jedan koji sam gledala na portalu index.hr
odgeldacu ponovo pa cu da okacim

edit:
video u vestima b92
http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=905&yyyy=2012&mm=02&dd=18&nav_id=583729
cult cult 16:02 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

fuj


Jbt, ti se baš potresla.
Vidi, ako imaš HBO GO, nadji seriju koja se zove "Uzvratni udarac", pa idi na, recimo, sedmu, osmu i devetu epizodu. Nisam mogao da verujem kad sam gledao. Kosovski Albanci (u, jel, tzv. Republici Kosovo), bave se krijumčarenjem droge (krijumčari povezani sa tzv. vladom Kosova i KFOR-om), silovanjem i ubijanjem Srpkinja, njihovim podvodjenjem, preprodajom organa i povezani su sa islamskim teroristima. Lu di lo. Posle sam gledao slova na kraju da vidim jel' neko naš pisao scenario i dal' će se pojaviti zahvalnost Ministarstvu kulture Republike Srbije, tako nešto. Medjutim, ne. Sve sam englez i amerikanac.
Mislim, da zalečiš te Angelinine rane : )

Linak
marija♥ marija♥ 16:06 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

cult
fuj


Jbt, ti se baš potresla.
Vidi, ako imaš HBO GO, nadji seriju koja se zove "Uzvratni udarac", pa idi na, recimo, sedmu, osmu i devetu epizodu. Nisam mogao da verujem kad sam gledao. Kosovski Albanci (u, jel, tzv. Republici Kosovo), bave se krijumčarenjem droge (krijumčari povezani sa tzv. vladom Kosova i KFOR-om), silovanjem i ubijanjem Srpkinja, njihovim podvodjenjem, preprodajom organa i povezani su sa islamskim teroristima. Lu di lo. Posle sam gledao slova na kraju da vidim jel' neko naš pisao scenario i dal' će se pojaviti zahvalnost Ministarstvu kulture Republike Srbije, tako nešto.
Mislim, da zalečiš te Angelinine rane : )

haha.
meni je samo muka vise od toga da svaka dzudza daje sebi za pravo da pljuje po srbiji
od ponizavanja vredjanja i satanizacije jedne zemlje u kojoj, seti se, zivi i jako jako puno dobrih i vrednih ljudi

nama to ne treba vise shvatas
cult cult 16:35 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?


Ne znam. Mislim da je poslednja stvar koja treba da nas brine film Angeline Jolie. Naročito ako ga je ona režirala tj ako se u njemu ne pojavljuje.
Nisam ga gledao. Nit me nešto tema privlači da ga gledam.
Čak mi je teško da poverujem da je ovoliko halabuke i besa sve ovo izazvalo.
Who gives a fck.
maca22 maca22 16:52 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

cult
Mislim da je poslednja stvar koja treba da nas brine film Angeline Jolie. Naročito ako ga je ona režirala tj ako se u njemu ne pojavljuje.


marija♥ marija♥ 16:53 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

cult

Ne znam. Mislim da je poslednja stvar koja treba da nas brine film Angeline Jolie. Naročito ako ga je ona režirala tj ako se u njemu ne pojavljuje.
Nisam ga gledao. Nit me nešto tema privlači da ga gledam.
Čak mi je teško da poverujem da je ovoliko halabuke i besa sve ovo izazvalo.
Who gives a fck.

naravno iliti moguce da si u pravu.
ko je j***.

ali mogla je to da "odradi" drugacije.
mogla je - imala je tu priliku - kad se vec baktala sa "balkanom" - kad vec ima taj publicitet koji ima - da donese neku pozitivnu energiju, poruku, stagod, ono sto je potrebno ovde -

dobru volju, ne losu volju,

mogla je - nije - naravno da je njena stvar.

ali to ne znaci da ja treba da je cenim zbog toga

ovako mi izgleda kao vestacka mumificirana pokvarena ploca tog istog americkog sistema iz kojeg je dosla
nista novo
jednostavno bljutavo
marija♥ marija♥ 16:55 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

maca22
cult
Mislim da je poslednja stvar koja treba da nas brine film Angeline Jolie. Naročito ako ga je ona režirala tj ako se u njemu ne pojavljuje.



da da da ovo mi je promaklo :d)))
palilula92 palilula92 23:48 19.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

dovoljno je pogledati cosicev intervju i videti njen nadmeni uobrazeni stav, videti osobu kojoj je ego toliki da dalje od sebe ne moze da dobaci.


Meni je delovala malo kao u frci da je ne bi pitao neka pitanja na koje ne moze da odgovori. Ucinilo mi se da je pocela da shvata da je situacija mnogo kompleksnija nego sto je ocekivala. Isto tako, film nije primljen po svetu sa ovacijama, a kad si na to navikao onada nije lako. Kritike su lose, ljudi je napadaju, nije lako biti intelektualac pred kamerama i orazloziti komplikovanu tematiku. Jednostavno nije dorasla zadatku. To je moj utisak njenog ponasanja, a ne filma, nisam ga videla.
maca22 maca22 02:25 20.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

marija♥
maca22
Ja sam stekla utisak da je već slušala takva pitanja, koji su jel, napadi, ali već ima spremne odgovore, pa onda... :)))

pa onda sta?

Onda se smorila, pa odmah odgovara da ubrza. Ja joj to nisam zamerila. :)

marija♥
jednostavno bljutavo

Po receptu domacina, jedna doza kabale, ujutru i uveče pre jela, i ko rukom odneto. :)
marija♥ marija♥ 11:16 20.02.2012

Re: Cemu sve ovo?

maca22
Po receptu domacina, jedna doza kabale, ujutru i uveče pre jela, i ko rukom odneto. :)

a mozda je bolji srpski recept sto rece olivera (pokoj jos dusi)
popijes ujutru kaficu, rakijicu, prekrstis se i da vi's kako ce dan lepo da ti krene :d))
nurudin nurudin 03:07 17.02.2012

Препорука за текст

Филм нисам гледао, тако да не могу да коментаришем филм, али могу Церићеву изјаву -

Korisno bi bilo da film pogledaju Beograd i Banja Luka, jer je šok-terapija najbolji lek za neke bolesti.

још увек постоје идеалисти који верују да "уметност" може да излечи...Ха-ха!




zekan011 zekan011 04:08 17.02.2012

Preporuka

Odličan tekst,sa par infantilnih gluposti,(u vezi lepote rediteljke),i podcenjivanjem snage holivudske misije i kulturološkog uticaja na svet.Holivud je zapravo najuticajniji 'medijum'u istoriji čovečanstva,sa specijalnom propagandnom misijom iz raznih oblasti, i koji je okrenuo svet na glavačke. U rasponu od političke korektnosti, do propagiranja hamburgera kao osnovne hrane.
Karakter holivudske ciljane i svesne propagande,ima evolutivni uticaj zapravo.Menja svest ljudi i generacija
Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 05:16 17.02.2012

rekomendejsn lajk a haus:)

jos jedan od vasih blogova kojem se nema sta dodati osim preporuke!

srdjan.pajic srdjan.pajic 05:45 17.02.2012

Film

Čekaj, Lambroze, nisam gledao film, pa ako može mali spoiler: jesu li u tom filmu baš SVI Srbi naruženi, onako do daske, neselektivno, ili samo oni koji su silovali, palili, klali, marisali po kućama belu tehniku i televizore? Da, i snajperisali po civilima i palili hotele tako što zapaljivom municijom pogode ragastove na prozorima.

Meni je nejasno, imajući u vidu tvoju gorčinu, sa kime si se ti tu poistovetio? Ili te više peče to što u filmu nije i neki Bošnjak dokačen, pretpostavljam, ako ne zbog kosmičke ravnoteže, ono barem zato jer su se i oni bavili sličnim aktivnostima?



angie01 angie01 10:39 17.02.2012

Re: Film

e, sad stvarno,...i Rade los glumac i Andjelina grozna glupa i nikakva i sve je laz i mi smo najbolji!

-Prvo, Rade je odlican glumac u svetu je uspeo da se ugura u ligu koja se broji, tako sto ga je Vanesa Redgrejv pogurala-boli njih tamo dupe, za odlicnog glumca iz Yu sa losim akcentom, kad mogu da biraju od onolike guzve pred vratima,...pri tome, on je morao da ode, jer nije bio pozeljan zbog boje krvnih zrnaca!

- Andjelina je jedna od retkih, koja se u svom humanitarnom radu ne folira i stvarno pomaze onima kojima je pomoc potrebna i od toga ne pravi reklamu,...da ne nabrajam sta sve, moze se proveriti!

-ono , najvaznije, ovakvim reakcijama se ne menja stav sveta o nama, vec se samo utvrdjuje!

-lobira se tako sto se ne ispoljava agresija, pretnje i nipodastavanje, nego se ponude na uvid i druga strana medalje,...sto na zalost nece izbrisati prvu, koja i nije bila tako simpaticna, kako se mi trudimo da prikazemo!

_ona je angazovala glumce sa svih prostora bivse yu i nisam bas sigurna da je potpuno dezinformisana!

Film nisam gledala i pojma nemam kakav je, ono sto generalno mogu da kazem, je da mi se nikada nije dopadao nacin kako ameri prikazuju bilo sta sa ove strane-dovoljno je nabrojati njihovu verziju Rusa, kroz filmove i slicno!

Ovakva hajka mi je prilicno besmislena!
arcins arcins 10:58 17.02.2012

Re: Film

angie01
e, sad stvarno,...i Rade los glumac i Andjelina grozna glupa i nikakva i sve je laz i mi smo najbolji!

-Prvo, Rade je odlican glumac u svetu je uspeo da se ugura u ligu koja se broji, tako sto ga je Vanesa Redgrejv pogurala


Nisam siguran za Vanesu, ali bih se pre kladio na pokojnog tasta Lazara.
golubica.bg golubica.bg 10:59 17.02.2012

Re: Film

Hvala Srdjane, upravo bih to i sama napisala. Andjelinin film naravno nije dokumentarac, ali da parafraziram jedan komentar sa jedne od mnogobrojnih vesti na ovu temu: da je prikazano sta se zaista desavalo u ratu, sta bismo tek onda, kukala nam majka?
angie01 angie01 11:02 17.02.2012

Re: Film

Nisam siguran za Vanesu


pricao on sam!
arcins arcins 11:06 17.02.2012

Re: Film

Angie?
alexlambros alexlambros 11:08 17.02.2012

Re: Film

Ovakva hajka mi je prilicno besmislena


kod mene je nema, ako je ovo komentar na blog
angie01 angie01 11:15 17.02.2012

Re: Film

kod mene je nema, ako je ovo komentar na blog


generalno mislim!

vecina komentara na bilo koji tekst o ovom filmu se svode na-

glupa, anoreksicna, zlonamerna Andja,glumci izdajnici,kakve su to lazi o nama, kada su u stvari nama to drugi radili, Natasa Kandic i ostale izdajice- koje u svom poslu, na zalost slusaju i gledaju dokazne materijale-znaci dokumentarci,...i taj rad!

i ti su mu ga dao neku intonaciju,...ono mi smo zrtve lose umetnosti,...i onaj citat na kraju je malo manipulativan za ovu situaciju!

Ne znam, ja volim kako ti pises i tebe postujem, al ne mogu se odupreti utisku da od kada si tamo, imas neki preokret u odnosu na nacionalne tekovine!
alexlambros alexlambros 11:27 17.02.2012

Re: Film

imas neki prokret u odnosu na nacionalne tekovine


imam.
alexlambros alexlambros 11:30 17.02.2012

Re: Film

i onaj citat na kraju je malo manipulativan za ovu situaciju!


zaista ne vidim sto?

odnosi se upravo na te reakcije koje pominjes ... generalno kao dustvo vecito smo reaktivni umesto proaktivni ...
i bavimo se glupostima umesto sustinom ...

film je pamfletsko smece
angie01 angie01 11:33 17.02.2012

Re: Film

odnosi se upravo na te reakcije koje pominjes ... generalno kao dustvo vecito smo reaktivni umesto proaktivni ...
i bavimo se glupostima umesto sustinom ...


sa ovim se slazem,...samo me zbunjuje kome je citat namenjen, s obzirom na tekst na koji se nadovezuje,...u tom smislu i moja sumnja!:)
alexlambros alexlambros 11:44 17.02.2012

Re: Film

ako može mali spoiler



moze

evo ga
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 12:12 17.02.2012

Re: Film

film je pamfletsko smece

kao i nebeska udica i još mnogi drugi.
al kad mi napravimo loš film, nikom ništa.
naši smo.

p.s. molim da se očotuju oni koji su gledali film.
verujem da autor jeste.
da čujemo ostale.
cult cult 14:48 17.02.2012

Re: Film

Ovakva hajka mi je prilicno besmislena!


emocije, jbg.
preporuka za komentar.

odličan blog.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:05 17.02.2012

Re: Film

andži
e, sad stvarno,...i Rade los glumac i Andjelina grozna glupa i nikakva i sve je laz i mi smo najbolji!


I kentaki frajd čiken - sranje (jeste sranje, i to gore od mekdonaldsa, što se graniči sa nemogućim, jedino je hrana u beogradskim studentskim menzama umela sve da ih zajebe ).

Mada, malo mi je čudno i to da Lambros ovako nadmeno ispljuje glupe Amerikance i druge konzumente holivudskog djubreta, koji ionako jadni ništa ne razumeju, niti se udubljuju, a opet imam utisak da mu je jako stalo do toga da baš oni imaju nekakvo lepše mišljenje o nama, Srbima. Nisam psiholog, ali mi se čini da ima u tome nešto pomalo perverzno. Jer niti Ameri mrze Srbe i misle da smo divljaci, niti je Lambros neki veliki obožavatelj naših nazovi vrednosti, barem koliko sam ja mogao da ispratim na njegovim blogovima.
maca22 maca22 16:10 17.02.2012

Re: Film

jasna_bogojevic
p.s. molim da se očotuju oni koji su gledali film.
verujem da autor jeste.
da čujemo ostale.

Da cujemo mi sto ti nisi citala o cemu se ovde govori? Nego napamet prozivas, a veze nemas o cemu se prica.
maca22 maca22 16:15 17.02.2012

Re: Film

alexlambros
imas neki prokret u odnosu na nacionalne tekovine


imam.

Volela bih cuti jednom o tome. Mozda ima materijala i za celi blog
alexlambros alexlambros 17:06 17.02.2012

Re: Film

Volela bih cuti jednom o tome. Mozda ima materijala i za celi blog


Francuska je velika lekcija ... mozda jednom :)
angie01 angie01 18:14 17.02.2012

Re: Film

srdjan.pajic

kentaki frajd čiken - sranje (jeste sranje, i to gore od mekdonaldsa, što se graniči sa nemogućim,


ima u Budimpesti jedan kfc-koji je fe-no-me-na-lan, a u Penangu, u Maleziji, ljuto panirani ciken u meku-prste da polizes!:)

A Alex nam se nesto promenio u tudjini-dobro i ja sam tamo ukrstala maceve u nasu odbranu, valjda mu to dodje tako- al ovde mi malo cudno!:)
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:30 17.02.2012

Re: Film

angie01
srdjan.pajic

kentaki frajd čiken - sranje (jeste sranje, i to gore od mekdonaldsa, što se graniči sa nemogućim,


ima u Budimpesti jedan kfc-koji je fe-no-me-na-lan, a u Penangu, u Maleziji, ljuto panirani ciken u meku-prste da polizes!:)

A Alex nam se nesto promenio u tudjini-dobro i ja sam tamo ukrstala maceve u nasu odbranu, valjda mu to dodje tako- al ovde mi malo cudno!:)


Ja sam u Kentakiju probao soma (catfish) i mnogo je dobro, to je tamo lokalni specijalitet.
milojep milojep 20:19 17.02.2012

Re: Film

jasna_bogojevic
film je pamfletsko smece

kao i nebeska udica i još mnogi drugi.
al kad mi napravimo loš film, nikom ništa.
naši smo.


Nebeska udica je za Andjelinin film remek delo! Priča o jednoj porodici o jednom okruženju u uslovima bombardovanja. Bilo bi me sramota da to izjednačavam sa filmom Džolijeve, nema ama baš nikakvu paralelu!?
JJ Beba JJ Beba 20:55 17.02.2012

Re: Film

e, sad stvarno,...i Rade los glumac i Andjelina grozna glupa i nikakva i sve je laz i mi smo najbolji


ja mislim da je Anđelina sem izuzetne lepote pokazala i izuzetnu hrabrost. neviđenu.
onakva haljina, bosih nogu u sandalicama po onakvom vremenu!!!
maca22 maca22 08:29 17.02.2012

"Na kilavog i zec diže" - narodna

Nisam toliki antički Grk da mislim da ne može biti zao onaj ko je lep.
Kad pogeldam kako glumi, vidim da je glupa. Umetnca nije sigurno.
Kad procitam intervju u Politici, opet vidim da je glupa, ali i da nema pojma sta se nalazi u filmu.
http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Ljuta-na-medjunarodnu-zajednicu.lt.html


Mislim da je samo beskrupulozno ambiciozna i sujetna i da joj odgovoara da ispriča politički podobnu priču koja bi akcije najjačih u njenoj zemlji i svetu opravdao ZATO što joj je to posao da pravda intervencionizam, a pruža priliku polupismenoj osobi da se promoviše.

Što se tiče kabalističke poruke, e ona jeste lepa.


libela libela 09:06 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

maco
maca22 maca22 09:51 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

http://www.pulsonline.rs/puls-poznatih/9023/bred-pit-se-ne-seca-srbije


edit, mnogo dana kasnije, ako je ikome potreban: ovaj tekst je manipulacija.
preddy.75 preddy.75 10:22 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

escherichije_colic escherichije_colic 11:11 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

Mislim da je samo beskrupulozno ambiciozna i sujetna i da joj odgovoara da ispriča politički podobnu priču koja bi akcije najjačih u njenoj zemlji i svetu opravdao ZATO što joj je to posao da pravda intervencionizam, a pruža priliku polupismenoj osobi da se promoviše.


Što ne snimi film o tome kako su USA direktno gurnule SFRJ u ratove, tako što su odbili da nam daju zajam od milijardu $ (koliko se samo Srbija zadužila ove godine?) uz objašnjenje da smo "previše zaduženi" (cela SFRJ ukupno 13.kusur milijardi) Za film bi bila veoma zanimljiva priča kako je MMF sahranio ekonomiju zemlje, kontinuiranim radom još preko ministra u vladi Ante Markovića, pa do Dinkića danas. Bilo bi tu još zanimljivih detalja o tome kako su Nemci i ostali iskoristili Balkan kao otpad za oružje Varšavskog pakta i praonicu para kroz humanitarnu pomoć. Ipak bi bilo malo previše očekivati od Anđeline Džoli da snimi takav film.
mariopan mariopan 12:05 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

escherichije_colic
Mislim da je samo beskrupulozno ambiciozna i sujetna i da joj odgovoara da ispriča politički podobnu priču koja bi akcije najjačih u njenoj zemlji i svetu opravdao ZATO što joj je to posao da pravda intervencionizam, a pruža priliku polupismenoj osobi da se promoviše.


Što ne snimi film o tome kako su USA direktno gurnule SFRJ u ratove, tako što su odbili da nam daju zajam od milijardu $ (koliko se samo Srbija zadužila ove godine?) uz objašnjenje da smo "previše zaduženi" (cela SFRJ ukupno 13.kusur milijardi) Za film bi bila veoma zanimljiva priča kako je MMF sahranio ekonomiju zemlje, kontinuiranim radom još preko ministra u vladi Ante Markovića, pa do Dinkića danas. Bilo bi tu još zanimljivih detalja o tome kako su Nemci i ostali iskoristili Balkan kao otpad za oružje Varšavskog pakta i praonicu para kroz humanitarnu pomoć. Ipak bi bilo malo previše očekivati od Anđeline Džoli da snimi takav film.

Pa, ako si citao inarvju u Politici, Andjelina nema "kapaciteta" ni da razume sta si sada ovde napisao, a ne da snimi film o tome.

Meni jeste lepa i dalje, samo mi je zao sto sam sad proctla taj intervju pa videla da ispod frizure nema nicega, jadna ona.

Kada glumi nju uglavnom gledaju, a kada progovori to je tekst uloge, tako da nisam znala sta ona o necemu misli - e pa hvala Maco.

Novinarki svaka cast .
kukusigameni kukusigameni 12:15 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

escherichije_colic
Što ne snimi film o tome kako su USA direktno gurnule SFRJ u ratove, tako što su odbili da nam daju zajam od milijardu $ (koliko se samo Srbija zadužila ove godine?) uz objašnjenje da smo "previše zaduženi" (cela SFRJ ukupno 13.kusur milijardi) Za film bi bila veoma zanimljiva priča kako je MMF sahranio ekonomiju zemlje, kontinuiranim radom još preko ministra u vladi Ante Markovića, pa do Dinkića danas. Bilo bi tu još zanimljivih detalja o tome kako su Nemci i ostali iskoristili Balkan kao otpad za oružje Varšavskog pakta i praonicu para kroz humanitarnu pomoć. Ipak bi bilo malo previše očekivati od Anđeline Džoli da snimi takav film.


Pa eto, probaj da sročiš ovo u pet šest rečenica kao predložak za film.
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:35 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

maca22
Nisam toliki antički Grk da mislim da ne može biti zao onaj ko je lep.
Kad pogeldam kako glumi, vidim da je glupa. Umetnca nije sigurno.


mene više podseća sve to na dorijana greja
(kako neko tako lep može da bude zao?
ili ono kad mu slikar kaže kako je dovoljno samo njegovo postojanje
i svet će biti bolji ...

sad jebeš ga - reći da nije umetnica? huhh
lepota je umetnost. pogotovo kad je neko neobično lep
(a ne ko čarli šin i njegova tipična lepota)

na stranu s njenim prokletim filmom,ionako bad guys bolje prolaze kod cica
strange_ilusion strange_ilusion 18:51 17.02.2012

Re: "Na kilavog i zec diže" - narodna

Ta ne ocekujes valjda da jedna Angelina bavi tako slozenom tematikom. Njen intelligent ne seze dulje od "zaljubili se a nisu smjeli". Na mene je cjela ova pompa djelovala pa cu film pogledati, iako kad vidim kakva umjetnicka i intelektualna gromada ga je rezirala jasno mi je na sta to lici i da cu svoje vreme gledajuci ga protraciti.

Ima jos jedan detalj koji se kontiniurano provlaci kroz sve tekstove o ovom filmu a to je barbari mi ovde i civilizovani oni tamo. Oni tamo tj ovi ovde posto ja sticajem okolnosti djelim sa njima siri zivotni prostor ne da nisu civilizovani nego je 70% pa i vise golog divljackog sljama.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana