Život

De mortibus nihil nisi bene

mikele9 RSS / 24.02.2012. u 00:59

Bilo je to u prvoj polovini šezdesetih godina prošlog veka, u naše društvo, čvrsto povezano svakodnevnom zajednošću i deljenjem više dobra nego zla, hrupio je, kao da je s neba pao, Sveta. Ako me sećanje ne vara, a ne vara, njega je jedno veče ispred samiške gde smo se skoro profesionalno bavili Alhemijom, kombinujući BIP-ovo pivo i albanski konjak, Skenderbeg beše(?), dovela Vera moja komšinica i vršnjakinja, prelepa, prćonosa stjuardesa. Sveta je na prvi pogled izgledao very macho, krupan, stasit, grgurave kose, izuzetno maljav, i mali prsti na šakama su mu bili obrasli dlakama. Bio je stariji od Žuleta i Bore budućeg potpukovnika, dve, tri a od mene i Ljuše, osam, devet godina. Da je živ, danas bi imao sedamdeset tri, četiri godine. Šarmer, Vera skoro da mu je podlegla ali je ipak odolela, odolela je i mnogima kasnije u životu a i sada odoleva, u miru i tišini zavoda za mentalno drugačije osobe.

Nije nam trebalo dugo da spoznamo i doznamo da je Sveta diplomirao beogradsku kaldrmu, magistrirao poker (makazice sa kumom Jocom) i doktorirao na temi: Blagotvoran i ničim zamenljiv uticaj alkohola (sve vrste rakija, konjaka, viskija, vinjaka, vina, piva...) na mentalno i fizičko zdravlje čoveka. Svi mi smo mogli da popijemo ali Sveta!!! Doselio se u trinaesticu, dva sprata ispod Bude. Matorci su mu otišli da se rekreiraju u vikendicu na Kosmaju a u ogromnom stanu su ostali da žive Sveta i njegova, mnogo, mnogo mlađa sestra Cica. Žule, stari Zemunac s Kalvarije, nije davao ni pet para za Svetu, osim kad nas je zvao da kod njega igramo pokericu. Ljuša ga je znao preko sestre mu Cice sa kojom je studirao na Akademiji za pozorište i film. U početku je bilo malo zategnuto jer je naša ustaljena poker ekipa bila: Žule, Bora budući potpukovnik, Ljuša i ja. Sveta je već prvo veče doveo svog kuma Jocu i predložio da igramo s pedeset dve karte. Žule i ja smo se vrloveomaovlaš krišom pogledali ali smo pristali, Ljuša je smatrao da to može da bude zanimljivo, samo se konzervativni ziceraš, budući potpukovnik Bora, opirao neko vreme ali je na kraju i on pristao.

Digresija: Nisam psiholog ali sam i sa ono malo godina, bio prošao raznorazna sita i rešeta i zatamnivši sliku koju je Sveta eksponirao na bližnje mu i daljne, fokusirao sam se na usne. Svetine usne su bile, što bi rekao moj drugar Deki: U mog dike drombuljava usta, kad poljubi, svo selo probudi! E te Svetine usne, njihova neprekidna pokretljivost, iskrivljenost, ukazivale su mi da ispod maske macho man-a ima nešto trulo, ako ne u državi Danskoj a ono 100% u Sveti. Nije baš da je bilo trulo ali se iza njegove pojave, stasa, glasa i ponašanja, krio strašljivac i plašljivac! Kakvog me bog dao, živ ne bih bio a da to ne proverim. U jednoj partiji ukazala mi se odlična prilika! Sveta je, krišom, a meni i Žuletu nije promicala ni vinska mušica koja je vrludajući dolazila iz kuhinje, maznuo kralja herca, sećam se kao da se dešava sada i ovde i isporučio nam ful kraljeva s trojkama. Kad je kezeći se počeo da skuplja lovu, lupio sam ga po dlakavoj nadlanici: Odavde si lapio kralja, ostavi lovu! Povukao je ruke kao opečen, okrenuo se ka Joci a ovaj crven k'o sveža bulka, što od rakijčine kojom se dopingovao od kad ujutro ustane pa dok ponovo ne padne u krevet, što od osećaja krivice što mu je ortak uhićen na delu, samo je sagao glavu. Sveta je počeo da kenja, da se vadi, da smišlja i izmišlja opravdanja... Keve mi mislio sam da je to moja karta...pa gde bih ja vas...i to u mojoj kući...ljigavio je ali me nijednom nije pogledao. Nastavili smo da igramo sa lovom na stolu, novo delenje i takoto. Usrao se, rekao mi je Žule kad smo pred zoru izašli iz stana. Posle toga, kad god bismo se sreli, grlio me, onako muški, kao da želi svima da saopšti: Ovo je moj drugar Mikele! Osećao sam se kao da 12.006 puževa golaća puze tamo, amo po mom telu! Kad mi je prekipelo, izdvojio sam ga na stranu i otvoreno, u oči mu rekao: Dosta bre, iz dana u dan praviš od sebe govno, mlađi sam onoliko od tebe, prestani da mi se umiljavaš i dodvoravaš, budi bre ono što jesi, gde ti je dostojanstvo?

Posle toga me se klonio izvesno vreme, sve dok se nismo sreli u bašti Ušća. Ja sam sedeo sa Doktor Raletom, Glorijom, obožavao je Džegera, pili smo i razgovarali o koječemu, letnja, topla noć, dušu dala za uživanciju. Prišao je našem stolu, bio je sam, pozdravio nas je i onda me zamolio da se izdvojimo, Rale izvini, jer želi da mi nešto kaže. Našao je jedan slobodan sto, sedi molim te, neću da te davim, pozvao je Radeta konobara i poručio Lozu. Hteo sam...hoću da ti kažem...da sam razmislio, dobro sam razmislio o onome što si mi rekao, u pravu si hiljadu posto! Onako mi je izgledalo lakše i jednostavnije, na Dorćolu gde sam rođen i odrastao, morao sam da izborim svoje mesto i nikad me niko nije provalio a govno mi se smrzavalo u bulji u hiljadu situacija u kojima sam, ne svojm voljom, morao da budem. Jebi ga, onda dođem u Šest Kaplara i skrozira me, rentgeniše, jedan klinac, izvini, ali jesi po godinama klinac za mene! Prvi put njegove usne nisu plesale, niti bile iskrivljene i drombuljave. Popili smo Lozu, ja sam ćutao. Kaži nešto, postajalo mu je neprijatno. Mahnuo sam Radetu da donese još po jednu, šta da ti kažem i meni je baš...ovo što si mi sad rekao...to si ti, pravi ti, nemaš razloga da se stidiš, to što ti je klinac, što sam ti ja, održao predavanje, nije najgore što može da ti se desi u životu. I jebeš ga, izvukao si kao iz basne naravoučenije. Živeli!

Nije on bio loš po duši, bilo je u njemu i iznenađujuće hrabrosti, sećam se da je jednom prilikom, spasio, devojku, komšinicu, iz kraja, koju je neki dripac na silu hteo da odvuče u park. Jedva smo dripca odvojili od Svete da ga ne urniše. Nije se više šepurio, i kako tako, polako se uklopio u naše društvo. Čak ga je i Žule prihvatio, ne sasvim ali i to je od Žuleta bilo više nego dovoljno.

Pili smo svi a Sveta se bukvalno urnisao, nije imao mere. On i kum mu Joca ubijali su se alkoholom od jutra do sutra. Jednog dana je pozvonio na moja vrata, dežurna Radmila je otvorila, Sveta sa dva sina i ćerkom iz šest razvedenih brakova. Radmila se pozabavila dečurlijom a Sveta je došao u moju sobu: Ženim se! Upoznaću te s njom, ona je svetlo u mraku mog života...Nasmejao sam se od srca: O pesniče, pa ti bre hoćeš da uletiš u Ginisovu knjigu rekorda! Ne, ovo je najozbiljnija i najlepša stvar koja je mogla da mi se desi, zaljubljen sam u nju k'o tele! Upoznao me, Mira je zaista bila predivna i volela ga je bar koliko on nju. Venčali su se a pošto su mu u međuvremenu matorci umrli, u dogovoru s Cicom, zamenio je veliki stan za dva dvosobna blizu opštine. Kum Joca, Buda i ja smo mu pomogli da preseli stvari i onda smo preseljenje zalivali jedno tri dana. Zbog Mire je rešio da ostavi piće, otišao je u Kovin na lečenje. Posećivao sam ga jednom do dva puta mesečno a Mira je odlazila svaki dan posle posla. Šest meseci nije liznuo ni kap! Zbog dobrog i primernog vladanja, dobio je tri dana da ode kući na doček Nove 1970 godine. Buda je hteo da odemo po njega starim Jovetinim Moskvičem, Slobo je tražio da idemo njegovom Simkom ali je Joca presekao stvar: Kum nije dugme, idem ja sam a vi čekajte kod Mire. Seo je u hiljadu puta krpljenog, prepravljanog i dopravljanog Mini Morisa i odhujao.

Dalje priča ide ovako: Stigao je Joca do Kovina, Sveta ga je čekao ispred kapije, sedaj brazeru, pičimo za Beli grad, čeka te Mira i odabrano društvo! Joca je do Kovina u sebe sasuo bar jednu flajku a kad su krenuli put Beograda, nastavio je da se doliva. Joco kume, daj meni da vozim, tražio je, molio je, Sveta. Jok more, niko ovu makinu ne ume da vozi kao ja, preplićući jezikom, odgovarao je Joca. I šta biva? Noć, vlažan kolovoz, zaslepljujući farovi kola koja im dolaze u susret, prelazak na levu starnu i direktan sudar, tete-a-tete i to više desnom stranom gde je sedeo Sveta. Povređen i vozač drugih kola a Sveta u kritičnom stanju. Joca po susnežici stao na sred puta, maše, bogoradi, aja, svi ih obilaze, neće da prljaju sedišta, žure na doček, humanisti u četvorotočkašima, privatnosuzepuštajući nad dirljivim filmskim scenama, gola govna! Iskrvario je! Mira i mi smo čekali a onda je milicioner pozvonio na vrata.



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Jelica Greganović Jelica Greganović 01:10 24.02.2012

Lepa i

tužna priča, druže...ali naterao si me u ova doba da čitam, sve mi ripaju slova ko buve pred očima...i HVALA za promenjenu temu...ovoOOOOOOoooliko!
mikele9 mikele9 01:14 24.02.2012

Re: Lepa i

tužna priča, druže...ali naterao si me u ova doba da čitam, sve mi ripaju slova ko buve pred očima...i HVALA za promenjenu temu...ovoOOOOOOoooliko!

Budna si drugarice moja, nije ni čudo da ti se slova u buve pretvoriše
Uskoro se vidimo
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:15 24.02.2012

Re: Lepa i

Budna, budna...kad ti možeš da pišeš, mogu i ja da čitam
Jedva čekam, biću umesto karanfila za 8. mart :)))))
mikele9 mikele9 01:26 24.02.2012

Re: Lepa i

Budna, budna...kad ti možeš da pišeš, mogu i ja da čitam
Jedva čekam, biću umesto karanfila za 8. mart :)))))

Kakav te karanfil spopao, ti si egzotična kinesko mirišuća ruža
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:31 24.02.2012

Re: Lepa i

freehand freehand 01:36 24.02.2012

Mikele, Mikele

Počnem da čitam, poradujem se - kocoški blog! Biće akcije! Poker, alkohol, saće sex...
A on opet ubi glavnog junaka!? Kakav si ti uništitelj raspoloženja postao, katastrofa!
Nego da dođeš ti da mi idemo na onaj splav, pa do bureka.
mikele9 mikele9 11:46 24.02.2012

Re: Mikele, Mikele

Počnem da čitam, poradujem se - kocoški blog! Biće akcije! Poker, alkohol, saće sex...
A on opet ubi glavnog junaka!? Kakav si ti uništitelj raspoloženja postao, katastrofa!
Nego da dođeš ti da mi idemo na onaj splav, pa do bureka.

Nek' si ti free meni FREE, za ostalo ćemo lako A ovo ti je odlično: uništitelj raspoloženja!. Nisam tebe mi, to moja luda glava, kad joj se 'oće
Čim lipe olistaju eto mene kod tebe, pa na splav i na burek, nek' ide život
mariopan mariopan 01:49 24.02.2012

...

E, zao mi Svete, nemas pojma koliko.

Zao mi i Joce.

Da li je bar on posle toga ostavio pice?
mikele9 mikele9 11:49 24.02.2012

Re: ...

E, zao mi Svete, nemas pojma koliko.

Zao mi i Joce.

Da li je bar on posle toga ostavio pice?

Kako i ne bi, i meni je žao, zato i napisah ovo a bilo je ohahaj godina unazad.
Joca nije ostavio piće, izdržao je još dve, tri godine a onda ciroza
Черевићан Черевићан 01:56 24.02.2012

шта ли казах

размишљам ево к'о река сталан
док је обала . . упија лагано
имали смисла присете гајити
или их прихватати ко Богом дано

па тиме разлог сумњама открити
јуче ил’ некад - шта ли се учини
суноврати наде у сновима скрити
где плута бивше по нашој судбини

к’о ноктом пужа . . рана начета
таласа пљускање ил’ сата куцање
вид' тутњи живот – изазов мамљив
- да ли му одмаже залудно сећање?
mikele9 mikele9 11:55 24.02.2012

Re: шта ли казах

размишљам ево к'о река сталан
док је обала . . упија лагано
имали смисла присете гајити
или их прихватати ко Богом дано

па тиме разлог сумњама открити
јуче ил’ некад - шта ли се учини
суноврати наде у сновима скрити
где плута бивше по нашој судбини

к’о ноктом пужа . . рана начета
таласа пљускање ил’ сата куцање
вид' тутњи живот – изазов мамљив
- да ли му одмаже залудно сећање?

Hvala Gospodine Čer, ceo život u tri strofe
Život tutnji al' sećanje ma i zaludno, njegov je neraskidivi deo.
st.jepan st.jepan 02:01 24.02.2012

Vidim ja,

čvari se, čvari..., biće ipak "SEDMI KAPLAR - NB priče".

Jelica Greganović Jelica Greganović 10:16 24.02.2012

Re: Vidim ja,

čvari se, čvari..., biće ipak "SEDMI KAPLAR - NB priče".

Navijam, moram i ja da vratim tante za blurb...jao, kad nakitim!
mikele9 mikele9 12:01 24.02.2012

Re: Vidim ja,

čvari se, čvari..., biće ipak "SEDMI KAPLAR - NB priče".

Dobri moj druže, nemam tih i takvih pretenZija, mada mi je padalo na pamet da moje pisanije o Kaplarima pročitam drugarima a malo ih je ostalo živih, da vidim njihove reakcije. Onda digoh ruke, šta će mi to.
mikele9 mikele9 12:04 24.02.2012

Re: Vidim ja,

Navijam, moram i ja da vratim tante za blurb...jao, kad nakitim!

Navijaj, navijaj ali da se nisi usudila da....
tyson tyson 03:27 24.02.2012

Sveta


E, jebiga...



mirelarado mirelarado 03:39 24.02.2012

Re: Sveta

tyson

E, jebiga...





Камијевски лик и прича. Тако животна.

Микеле, увек радо читам твоје приче о ликовима, и добрим и лошим, који су део прошлости нашег града.
antioksidant antioksidant 08:55 24.02.2012

Re: Sveta

Микеле, увек радо читам твоје приче о ликовима, и добрим и лошим, који су део прошлости нашег града.

сликар је микеле, уме да гледа


хвала ти, иако ме растужи
mikele9 mikele9 12:07 24.02.2012

Re: Sveta

E, jebiga...

I ja kažem al' život ti je k'o dinja, tek kad je otvoriš vidiš kakva je
mikele9 mikele9 12:12 24.02.2012

Re: Sveta

Камијевски лик и прича. Тако животна.

Микеле, увек радо читам твоје приче о ликовима, и добрим и лошим, који су део прошлости нашег града.

Hvala draga Mirela
Evo sećanja: Na maturi (polagao sam skoro sve predmete pismeno i usmeno) na usmenom iz francuskog jezika, izvukao sam ceduljicu: STRANAC, Alber Kami
mikele9 mikele9 12:19 24.02.2012

Re: Sveta

сликар је микеле, уме да гледа


хвала ти, иако ме растужи

Umem da gledam, da vidim ali i pamtim k'o slOn, to je često opterećujuće ali i oslobađajuće.
Priznajem i ja sam se rastužio
Juče sam šetao kejom pored Save, premetao po glavi koješta a onda SVETA! Čim sam se vratio kući, počeo sam da kucam. Godine koje su prošle nisu ni mrvu oduzele sećanju.
fantomatsicna fantomatsicna 06:41 24.02.2012

Obozavam

Sve tvoje price, a ovakve iz nekad zivota ponajvise.Da ne kazem kakvo osvezenje posle drogiranja na ostalim blogovima
mikele9 mikele9 12:27 24.02.2012

Re: Obozavam

Sve tvoje price, a ovakve iz nekad zivota ponajvise.Da ne kazem kakvo osvezenje posle drogiranja na ostalim blogovima

Pun sam takvih priča k'o šipak koštica ali ne volim i ne želim da DaViM blogovateljstvo.
coviax coviax 07:33 24.02.2012

Mikeleov Novi Beograd

Najveći grad u Voši ima šanse da stane u jedan popriličan naslov
i sklapanje fotografija u film koji godine ispisale...Hajd da budem jedan
od kumova...
Imam jednog drugara u Omladinskih brigada s kojim godinama krećem na Tamiš,a nikako
(ima bar deset kako je tamo kupio vikendaju "iz koje zabaciti možeš"i sve to tako
nekako između tih solitera i lamela teče...
"Vuče"malo na Bukovskog,ali to, valjda,gde god sloboda misli varniči,vuče na tu
stranu-i za moje neke pecaroške su slično srali...
Pa hajde da se okumimo...
mikele9 mikele9 12:45 24.02.2012

Re: Mikeleov Novi Beograd

Najveći grad u Voši ima šanse da stane u jedan popriličan naslov
i sklapanje fotografija u film koji godine ispisale...Hajd da budem jedan
od kumova...
Imam jednog drugara u Omladinskih brigada s kojim godinama krećem na Tamiš,a nikako
(ima bar deset kako je tamo kupio vikendaju "iz koje zabaciti možeš"i sve to tako
nekako između tih solitera i lamela teče...
"Vuče"malo na Bukovskog,ali to, valjda,gde god sloboda misli varniči,vuče na tu
stranu-i za moje neke pecaroške su slično srali...
Pa hajde da se okumimo...

Između solitera i lamela išla pruga za Novi Sad i dalje, a okolo, kanali i bare/jezera, pecali, Gaga vaterpolista gacao po mulju i nogama hvatao šarančine...
Kažeš...Bukovskog, nikad mi njie palo na pamet ali možda Jesi li primetio da se igram s načinom pisanja, čas ovako, čas onako, čas nešto treće, četvrto...volim da eksperimentišem, onako sam sa sobom i svojim saopštavanjima misli mi
Hvala ti za kumstvo ali kao što rekoh mom drugaru Stjepanu, nemam tih preTenZija
coviax coviax 16:42 24.02.2012

Re: Mikeleov Novi Beograd

To menjanje mesta i pristupa me i asociralo...
Dobro,znamo da s odlukom o pisanju nečeg "ozbiljnog" ne ide lako i da su,
osim inercije i drugi faktori u igri...Mene recimo deprimira pomisao da ne
mogu da pravim selekciju čitalaca,da omogučim dobronamernim pristup,a zlonamernim uručim automatsku pedalu...
Mnoge dobre pisce odbija pomisao o slaboj nagradi za trud,a to se još multiplikuje u kriznim uslovima...Ipak i ovo je solidno književno ishodište...Uz to da napomenem i moje lično mišljenje:Skromnost književnika
ne treba da "krasi"-i nije neka osobina-lucidnost,kao i u tvom tekstu,uvek
bolje stoji...
mikele9 mikele9 00:10 29.02.2012

Re: Mikeleov Novi Beograd

To menjanje mesta i pristupa me i asociralo...
Dobro,znamo da s odlukom o pisanju nečeg "ozbiljnog" ne ide lako i da su,
osim inercije i drugi faktori u igri...Mene recimo deprimira pomisao da ne
mogu da pravim selekciju čitalaca,da omogučim dobronamernim pristup,a zlonamernim uručim automatsku pedalu...
Mnoge dobre pisce odbija pomisao o slaboj nagradi za trud,a to se još multiplikuje u kriznim uslovima...Ipak i ovo je solidno književno ishodište...Uz to da napomenem i moje lično mišljenje:Skromnost književnika
ne treba da "krasi"-i nije neka osobina-lucidnost,kao i u tvom tekstu,uvek
bolje stoji...

Šta da ti kažem...hvala ti
godec godec 09:16 24.02.2012

Hvala

Uživao sam u čitanju ovog tvog posta. Bravo majstore!
mikele9 mikele9 12:49 24.02.2012

Re: Hvala

Uživao sam u čitanju ovog tvog posta. Bravo majstore!

Drago mi je što si uživao u čitanju i hvala ti na: Bravo majstore!
benevolent benevolent 09:51 24.02.2012

Јебо` Судбину

Браво!
Таман кад је престао да зајебава Судбину, она промени пол и претвори се у Светиног јебача.
freehand freehand 10:07 24.02.2012

Re: Јебо` Судбину

benevolent
Браво!
Таман кад је престао да зајебава Судбину, она промени пол и претвори се у Светиног јебача.

Dabre.
Vidiš šta biva kad ostaviš piće?!
mikele9 mikele9 12:55 24.02.2012

Re: Јебо` Судбину

benevolent
Браво!
Таман кад је престао да зајебава Судбину, она промени пол и претвори се у Светиног јебача.

freehand
Dabre.
Vidiš šta biva kad ostaviš piće?!

13. januara 2012 bilo 15 godina od kako sam batalio alkohol (u bilo kojem vidu).
Sedim i dalje po kafanama s društvom, Kolarac, Brankovina, Proleće, Zora... a neki od njih i dalje: Kakav je to čovek bio dok je pio
pavelka1911 pavelka1911 12:25 24.02.2012

re

ok
mikele9 mikele9 13:06 24.02.2012

Re: oprosti mi pape

Miodrage-meteorologe !
Pokušao sam eto onako iz znatiželje. Na brzinu. Svaki život manje ili više ima priča. Prelistavao sam ovaj blog i blogove uopšte pokušavajući da shvatim poentu.Napravio sam kalkulaciju.Zamišljam. Neki ljudi sede i sećajući se,uglavnom nostalgišući pišu o onome što su nekad živeli. OK. Donekle. Neki treći ljudi sede i čitaju ono što su neki drugi živeli. Ok. Donekle. Eto recepta za virtuelnu realnost koja gubi svaki smisao posle izvesnog vremena nakon napisanog i pročitanog bar u ovako smišljenom modelu. Pravo izbora je svakoga da radi šta mu je srcu drago ali ja sam uvek imao extremnu potrebu da bar pokušam da ukapiram stvari i nazovem ih pravim imenom. A onda da odaberem. Kako starim sve manje imam potrebu da kritikujem a ponajmanje da ubeđujem druge u ispravnost. Prošao sam taj put od ateiste do agnostika. Uglavnom nema svrhe-proces je apsolutno individualan u sklopu lične evolucije. Da skratim.
Platio si kompjuter, platio pdv platio struju, plaćaš internet i tako u nedogled i sediš zarobljen u virtualitetu svojemu i tuđemu daleko od stvarnog života. Spontano iscrpljivanje tema je neminovno po principu ,,Dejavu,,
A za to vreme ovi novokomponovani koji su ove zabave izmislili voze džipove do svog trećeg stana, jebu redovno sponzorušice i ostale, klopaju po restoranima i jebiga ipak žive neku realnu stvarnost kakvu takvu. Nije poenta to što žive i kako prijatelju nego što žive od naših para od tog istog nameta koji su izmislili uterivajući nas u jedini nam izbor-ovaj VIRTUALITET o kome ti govorim. I ovo radi. Raja ćuti i piše. Oni kroje mi nosimo. Oni se voze i jedu ti pišeš. Oni jebu ja čitam. ORVEL je mala beba. Ne vidim u svemu ovome oštricu koja pokreće na borbu za promenama, ne vidim otpor, akciju, ne vidim kraj tunela - vidim samo drekavca u tunelu. Vidim nostalgiju, vidim nemoć, vidim kutiju bromazepama pored tastature kao poslednjeg prijatelja. Nismo to zaslužili ali ga dobismo. Nismo glupi i neobrazovani ali glupo živimo i radimo. I niko ne vidi rešenje i kraj. Oni žive mi životarimo, oni jebu mi jebuckamo, oni jedu mi jeduckamo.....ckamo,ckamo ckamo.... a život prolazi jer sve je prolazno samo je prolaznost večita.

,,Boj se ovna boj se govna a kad će mo živjet,, Meša Selimović.

U protivnom eto vas kod mene za novi recept, za novi lexillium ali ne onaj od 3mg-sad je skočio na 6mg. Jebi ga dinar pada miligrami rastu - tako to biva. Ako se sretnemo u realnom životu ja sam na prvoj liniji otpora još uvek iako gazim u petu deceniju. U virtualnom svetu me više neće biti. Samo sam zavirio da vidim jeste li još uvek tu,koliko vas ima i da li ste se pomerili.
Jebi ga tu ste i ima vas.
Ja ne mogu.
Rastao sam uz muziku atomskog skloništa.

p.s. omiljena bajka mi je ,,carevo novo odelo,,
i dogodilo nam se

Razumem tvoju rezigniranost ali da si malo pomnije listao, pronašao bi kod mene npr tekst: Nije ovo banana nego kontejner država, a bilo ih je i pre toga ohohoj! Na snazi je: Psi laju a karavan prolazi! Ni ja ni ti ni film ni knjiga ne može promeniti svet ali svi zajedno, udruženi, možemo. A to je u Srbiji mislena imenica, to, mislim solidarnost.
pavelka1911 pavelka1911 15:25 26.02.2012

Re: oprosti mi pape

pavelka1911 pavelka1911 19:18 24.02.2012

re

odjava




maslacak.d maslacak.d 18:43 28.02.2012

Прича и сећање

Дивна прича која би одлично легла међу корице са још десетак других!

Обрт ме је изненадио, али нешто друго још више – да се десило у „првој половини шездесетих година прошлог века“, а да је све тако свеже у памћењу, сваки детаљ! Свака част!

Растужила ме Светина судбина, али још више то што се ништа није променило – као и онда, и данас се дешава да људска неосетљивост и себичност допринесу да се нечији живот оконча. А да је у питању неко нама близак?
mikele9 mikele9 00:06 29.02.2012

Re: Прича и сећање

Дивна прича која би одлично легла међу корице са још десетак других!

Обрт ме је изненадио, али нешто друго још више – да се десило у „првој половини шездесетих година прошлог века“, а да је све тако свеже у памћењу, сваки детаљ! Свака част!

Растужила ме Светина судбина, али још више то што се ништа није променило – као и онда, и данас се дешава да људска неосетљивост и себичност допринесу да се нечији живот оконча. А да је у питању неко нама близак?

Ako izdavači počnu da me saleću iza svakog ćoška, popustiću i izdaću knjigu, tamo negde u vreme sazrevanja grožđa na vrbama
Više puta sam isticao svoje SLonoVskO pamćenje
Mislim da je sad još gore, ne da bi te pustili da iskrvariš nego ti ne bi dali vode a ti umireš od žeđi, i još bi se sladili oko tebe.
maslacak.d maslacak.d 13:37 29.02.2012

Re: Прича и сећање

popustiću i izdaću knjigu, tamo negde u vreme sazrevanja grožđa



Са овим делом се слажем, врбе бих оставила за неку другу причу…
Узгред, био би то одличан тајминг, таман за сајам књига.

А књигу већ замишљам, скромну, са илустрацијама цртаним оловком, у брош повезу и са насловом „А живот иде даље…“ И кафу, и благо задимљену околину, уз које би савршено ишла.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana