Nema biranja predsednika - SAMO GLASAMO!

Branislav Kovačević Cole RSS / 21.01.2008. u 10:19

Već više puta sam, na ovom mestu – Blogu, ponovio i ponavljao, da se na izbore mora izlaziti koliko god da su u pravu svi oni koji tvrde da im se zgadilo, da im je muka od izbora, da više u tim farsama neće učestvovati, da su svi (?) isti.....

Puno je opore istine i gorčine u tim tvrdnjama onih koji su verovali, koji su šetali, zviždali, žrtvovali se...

Ovde biranja nema, samo je pitanje: Glasati ili ne?

 

Da sedimo i čekamo da se nešto samo od sebe promeni - NEĆE!

Da čekamo da radikalski kandidat pobedi, da još i to doživimo, pa će opet sve proći samo od sebe - NEĆE!

Grdno se varaju oni, koji misle da će radikali, nakon eventualne - ne daj Bože, pobede tako lako nekome prepustili vlast - PO-TRAJALO BI TO!

Da glasamo za kandidata koji ima najviše šanse, kako radikal ne bi pobedio? Znam reći ćete, kao i ja, pitaćete se, dokle da budemo taoci tzv. demokratskih promena - HM, NEMAM POŠTEN ODGOVOR!

Da glasamo za nekog, ko nam je na srcu, ali nema šanse da udje ni u drugi krug? Zadovoljićemo savest, emocije i sa zebnjom ipak iščekivati konačne rezultate - NEĆE VALJDA MOJ GLAS DA PREVAGNE, u korist radikala?

Da izmišljamo kandidata, koga nema na listi predloženih, da ga nacrtamo...? Džabe rabota.

Kockanje na izborima je uvek bilo rizično, ovoga puta ništa manje opasno nego u vreme Miloševića! Srbija se po ko zna koji put nalazi na raskrsnici izmedju slepog koloseka i one druge pruge, koju mi stariji pamtimo kao „Ćiru“. Prpće polako, stenje, ali ipak ne staje...polako, polako - ONAKO DA TE MOZAK ZABOLI!

A kakav je politički ambijent u kome će se izbori, predsednički, dogoditi?

- Sa jedne strane imamo Kosovo, kao otvoren problem, problem koji će sve nas, šta god mislili da je najbolje rešenje, žuljati narednih godina i decenija.

Čini se da je DS povukla, raspisivanjem predsedničkih izbora, šahovski rečeno, iznudjen potez i to u cajtnotu, pre nego što im padne zastavica. Čekajući Koštunicu & DSS, Boris Tadić & DS su svakoga dana bili prinudjeni (?) da pristaju na sve više kompromisa, što im ništa dobroga nije donosilo (ajd njima, ali ni nama), čak se može slobodno tvrditi da su na tom talasu samo gubili, ali da krenem redom:

- Vojislav Koštunica & DSS će , nakon predsedničkih izbora, biti svakako najveći gubitnici:

  1. pokazalo se da koalicija DSS-narodnjaka i DS-a nije baš tako čvrsta i pod kontrolom premijera, kako se to javnosti činilo,
  2. pokazalo se da je DSS u stvari „ petoktobarski napumpani balon“, stranka sa rejtingom koji je u neprekidnom padu i kao takva, stranka bez kandidata za predsednika Srbije. Poslednji kandidat za predsednika, Dragan Maršićanin, je prošao, kako je prošao i sada im ne pada na pamet da se pojave na tim izborima, jer bi gradjani Srbije, konačno, shvatili da je DSS „prazna puška“. Toga je, negde, svestan i sam Koštunica, pa je podrška Velji Iliću, poslednja slamka spasa za DSS, ali će i to biti kratkog daha. Bolje nisu ni zaslužili, jer koga je Koštunica branio taj je morao da propadne. Elem zalagao se, kao i Slobodan, za SRJ, pa kad je to propalo onda je bio za SCG, a sad mu je još Kosovo ostalo....Narod je već, zbog svega toga, smislio novu kletvu:

Dabogda te Koštunica branio....“

  1. Definitivno je DSS nakon ovih i sledećih izbora, na dobrom putu da se pridruži SPO-u, ka vanparalemantarnom zaboravu.

- Nova Srbija - njen kandidat, Velimir Ilić, je uz sve osobine koje ga „krase“ sasvim dobro „nanjušio“ priliku da na jednoj strani dokaže Koštunici i DSS-u da je jači od njega-njih, a sa druge strane da se nametne kao eventualni partner i ispomoć, u drugom krugu, DS-u ili Radikalima. Velja će iz svega izaći snažniji i kao dobra „udavača“ , u svakom slućaju spreman za sve razgovore i dogovore.

- G-17+ (Mladjan Dinkić) i SDP (RasimLjajić) su se definitivno prelomili na koju će stranu, te će nakon podrške Borisu Tadiću „dobiti ulaznicu „ kao budući koalicioni partneri, na parlamentarnim izborima, „da optrče bar još jedan krug (mandat)“. Nakon toga će se asimilovati u DS, poput svojevremeno GSS i SDU-a u LDP.

eu
eu
 

 

- DS se u poslednjem trenutku odlučio da zaigra na jedinu moguću kartu - pobedu Borisa Tadića. Ukoliko se u vreme kampanje ne dogodi nešto potpuno vanredno, kao što bi bilo proglašenje nezavisnosti Kosova (šanse su više teorijske!) Boris Tadić bi mogao da zabeleži pobedu u drugom krugu, ali samo uz veliku ispomoć SVIH koji su protiv radikalske Srbije.

- LDP je krenuo, od osnivanja, sa puno adrenalina, što je na jednoj strani logično jer je po svom sastavu, verovatno, najmladja partija. Ipak se čini da je Čedomir Jovanović, kao nesporni lider partije, povukao loš taktički potez svojom kandidaturom za predsednika?! Previše rizika, u ovom trenutku, za partiju koja tek treba da se pozicionira. Mnogi birači koji podržavaju LDP – Čedomira, u strahu od nadolazećeg radikalskog kandidata, podržaće Borisa Tadića, jer unapred znaju da će glas Čedomiru, u prvom krugu, biti „bačen“ glas. Očekivanja da će LDP - Čedomir na ovim izborima uvećati članstvo, ili bar simpatizere, mislim da neće doneti adekvatan politički profit, jer on na ovim izborima ne može da računa na glasove iz Vojvodine koje su mu, svojevremeno, donele vojvodjanske partije. Madjari imaju svog kandidata, a članovi LSV-a će ili apstinirati ili podržati Borisa Tadića, u strahu od „radikalskog iskustva“ u Novom Sadu na jednoj strani, ali i zbog pokrajinskih i lokalnih izbora koji slede. Zbog toga će brojanje glasova za LDP i Čedomira biti u konačnom zbiru razočaravajuće! Za LDP i Čedomira je bila bolja varijanta da su kao svog kandidata „izbacili“ G-dju Vesnu Pešić. Rezultat sigurno ne bi bio lošiji, ako ne bi bio i bolji. LDP bi kao stranka bila motivisana na isti način, jer bi imao kandidatkinju iza koje može da stane i koja bi mogla da zadrži postojeće glasače, a „nedostatak vojvodjanskih glasova“ možda bi mogao da se nadoknadi kroz „ženski lobi“. Ako će biti neke koristi, za LDP, od ovih izbora onda će to biti suočavanje sa realnom cifrom sa kojom mogu da projektuju svoju budućnost.

STOP eu
STOP eu

 

- Radikali će ostvariti rezultat kakav i očekuju u prvom krugu. U drugom krugu neće ostvariti dovoljan broj glasova za pobedu, ali će i dalje to biti sasvim dovoljno da nam još dugo zagorčavaju život. Oni će ove izbore iskoristiti kao predigru za lokalne i pokrajinske izbore, od kojih očekuju daleko više, nego od predsedničkih. Ipak, predsednički izbori će biti radikalski zenit, nakon koga će lagano početi da padaju, što će se videti već na prvim sledećim lokalnim i pokrajinskim izborima. Dobar rezultat Tomislava Nikolića nateraće demokratski blok, šta god to znači, da naprave nove, lokalne, jedinstvene koalicije. Ako bude pameti?

- SPS, svojim predsedničkim kandidatom, pokazuje da je nezasluženo preživeo prošla vremena. Lagano se zaboravlja da su oni (na čelu sa pok. Slobodanom Miloševićem) bili glavni generatori svega lošeg što nam se dogodilo od 90-tih naovamo. Milutin Mrkonjić će uspeti da zabeleži rezultat bolji od prošlih parlamentarnih SPS-a, što će im biti sasvim dovoljno da osokoljeni čekaju nove izbore...a možda, budu i jezičak na vagi za formiranje nove Vlade, bilo u okviru sadašnjeg parlamentarnog saziva ili eventualnog sledećeg!

Kako danas stvari stoje izlaznost će biti očekivana, osim ako nešto ili neko ne dolije, vanredno, koju kap adrenalina, što nije nemoguće?

Dobitnici ovih izbora će biti, svakako, Boris Tadić (DS), Toma Nikolić (SRS) ,Velja Ilić (NS) i Milutin Mrkonjić(SPS). Najveći gubitnik će biti Koštunica & DSS, a LDP će nakon ovih izbora morati da „stavi prst na čelo“ – kuda, kako ali i s kim dalje?

Mi ćemo dobiti novog-starog predsednika, kao što će i Kosovo, nakon toga postati nezavisno, a onda nam, tek, slede, parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori. Koliko god da će biti mučno, a jeste, moraćemo na birališta više puta.

AKO NEĆEMO MI, IMA KO HOĆE!

U jednom od mnogobrojnih intervjua pok. Ivan Djurić je rekao, 1995. godine, da će „još puno vremena u Srbiji proći dok dodjemo u situaciju da glasamo ZA nekog, a ne PROTIV nekoga...“ U tom smislu ništa se nije promenilo, pa će i ovi izbori, a posebno u drugom krugu više biti glas PROTIV, nego ZA!

Usudjujem se da na današnji dan , 16.01.2008.godine prognoziram sledeće rezultate prvoga kruga:

  1. Tomislav Nikolić.....oko 1.250.000...............................36,69%
  2. Boris Tadić..............oko 1.150.000.............................33.75%
  3. Velimir Ilić..............oko 350.000.............................10,2%
  4. Milutin Mrkonjić.....oko 300.000...........................8.8%
  5. Čedomir Jovanović oko 220.000...........................6,45%
  6. Ištvan Pastor...........oko 80.000...........................2,3%
  7. Milanka Karić..........oko 50.000...........................1,4%
  8. Marijan Rističević....oko 5.000..........................0,15
Jugoslav Dobričanin oko 2.000.......................0,05

Ukupno: od 6.702.018....izacice ce oko 3.407.000 ili oko 50%

Eto tako sam zapisao tada, a danas objavljujem. Nisam želeo ranije jer sam se manje više, na Blogu ali i u kampanji, držao po strani. Najviše sam, po svim pokazateljima, uostalom kao i većina, pogrešio u broju izašlih na biralište. Neočekivano visoki procenat može biti plod dobrih kampanja, posebno glavnih favorita, ali nije zgoreg podsetiti na još jednu vešto smišljenu i marketinški dobro plasiranu informaciju koja je brzinom munje prostrujala Srbijom. Naime, desetinu dana pre „dana D“, krenuo je trač da „oni koji ne izadju na izbore, neće imati pravo na besplatne akcije, koje će država deliti...“ Malo po malo ta vešto plasirana dezinformacija, sve više je dobijala na značaju...tako da su mnogi, a o tome se pričalo po slavama, izašli i zbog toga, za svaki slučaj, da ne ostanu bez tih „1000 EU“. Ko zna..mozda bas u tome lezi tajna ?

Bilo kako bilo, pogodio ja ili ne, rezultati su pred nama, kao i II krug.

Da sam na mestu Borisa Tadica, ja narednih dana svakako ne bih trazio podrsku i pomoc partija, posebno ne DSS/a, NS...i slicnih. Svoju kampanju bazirao bih iskljucivo na gradjanima....Gradjani SAD MORAJU da pokazu isto lice koje su pokazali onog Petog oktobra. Bude li pregovarao sa partijama uvuci ce sebe, a i nas u zzivo blato, tako da ce i tako izvojevana pobeda biti samo produzetak politicke i svake druge agonije....

Da posle ne bude da smo se kasno setili „kako je i put do pakla bio poplocan dobrim namerama...’ ili po srpski receno „posle....nema kajanja!“

Atačmenti



Komentari (201)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Spiridon Spiridon 10:26 21.01.2008

preporika

Da sam na mestu Borisa Tadica, ja narednih dana svakako ne bih trazio podrsku i pomoc partija, posebno ne DSS/a, NS...i slicnih. Svoju kampanju bazirao bih iskljucivo na gradjanima....Gradjani SAD MORAJU da pokazu isto lice koje su pokazali onog Petog oktobra. Bude li pregovarao sa partijama uvuci ce sebe, a i nas u zzivo blato, tako da ce i tako izvojevana pobeda biti samo produzetak politicke i svake druge agonije....


do istog zakljucka sam i ja dosao.

Samo da li ce se Boris tako i postaviti?
Spiridon Spiridon 10:29 21.01.2008

pisi kuci za odelo

Bude li pregovarao sa partijama uvuci ce sebe, a i nas u zzivo blato, tako da ce i tako izvojevana pobeda biti samo produzetak politicke i svake druge agonije....



ovo bi bilo ubedljivo najgore resenje. Zamisli da pocne da se "dogovara sa kostunjavim" pa da jos izgubi u drugom krugu =]
NoSurrender NoSurrender 20:42 21.01.2008

Re: preporika

Da sam na mestu Borisa Tadica, ja narednih dana svakako ne bih trazio podrsku i pomoc partija, posebno ne DSS/a, NS...i slicnih. Svoju kampanju bazirao bih iskljucivo na gradjanima....Gradjani SAD MORAJU da pokazu isto lice koje su pokazali onog Petog oktobra. Bude li pregovarao sa partijama uvuci ce sebe, a i nas u zzivo blato, tako da ce i tako izvojevana pobeda biti samo produzetak politicke i svake druge agonije....



do istog zakljucka sam i ja dosao.

Samo da li ce se Boris tako i postaviti?

Naravno da nece! Jeste li gledali njegov novi spot?Sve vrvi od "patriotizma",Kosova,uz sportiste hvali i Kusturicu....
Zna se cije su to teme.Ni jednom recju ne pominje teme LDP-a,ne obraca se njihovim biracima .Ceda mu je ,jos jednom, pruzio ruku i pozvao ga da se dogovore oko toga ZA KOJU POLITIKU trazi podrsku,ali sumnjam da ce biti odgovora.
Tadic se toliko priblizio narodnjacima, da ce pre u drugom krugu pozvati SPS da ga podrzi, nego LDP.
Da je hteo politiku LDP,ne bi je proterao iz svoje stranke.Uostalom,Ustav,Kosovo,politicka pozadina Djindjicevog ubistva,Miskovic...su samo neke od tema na kojima je Tadic pokazao ko mu je blizi.
sentinel26 sentinel26 21:05 21.01.2008

Re: preporika

NoSurrender
do istog zakljucka sam i ja dosao.
Samo da li ce se Boris tako i postaviti?
Naravno da nece! Jeste li gledali njegov novi spot?Sve vrvi od "patriotizma",Kosova,uz sportiste hvali i Kusturicu....
Zna se cije su to teme.Ni jednom recju ne pominje teme LDP-a,ne obraca se njihovim biracima .Ceda mu je ,jos jednom, pruzio ruku i pozvao ga da se dogovore oko toga ZA KOJU POLITIKU trazi podrsku,ali sumnjam da ce biti odgovora.
Tadic se toliko priblizio narodnjacima, da ce pre u drugom krugu pozvati SPS da ga podrzi, nego LDP.
Da je hteo politiku LDP,ne bi je proterao iz svoje stranke.Uostalom,Ustav,Kosovo,politicka pozadina Djindjicevog ubistva,Miskovic...su samo neke od tema na kojima je Tadic pokazao ko mu je blizi.

Dotični gospodin je kao poznate (poznate i priznate) režisere pomenuo Mariju i Kusturicu.

Da li možda neko zna o kojoj Mariji on to govori?

Spiridon Spiridon 10:40 21.01.2008

i jos nesto

niko ne govori kakve je sve reakcije izazvala u svetu ova vest o pobedi tome grobara u prvom krugu.


KATASTROFALNE

jutros na jednom od alternativnih radija u CH vesti su isle ovako:

* na teniskom turniru u Australiji svajcarski teniseri su imali ...
* svajcarski skijas ..... uspeo jue drugom pobedom u slalomu da ...
* u Srbiji na predsednickim izborima, u prvom krugu, pobedio ultra-nacionalista ...

tuzno
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:52 21.01.2008

Druže Cole,

šta sam pred prvi krug napisala, važi i za drugi: GLASAJTE ! GLASAJMO! Protiv? Protiv. I to je stav. Jer ako ne budemo glasali, glasaće drugi umesto nas, našim prećutanim glasom. A vremena više nema. Ni šale.
Preporuka!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:54 21.01.2008

Re: i jos nesto

Spiridon
niko ne govori kakve je sve reakcije izazvala u svetu ova vest o pobedi tome grobara u prvom krugu.


KATASTROFALNE

jutros na jednom od alternativnih radija u CH vesti su isle ovako:

* na teniskom turniru u Australiji svajcarski teniseri su imali ...
* svajcarski skijas ..... uspeo jue drugom pobedom u slalomu da ...
* u Srbiji na predsednickim izborima, u prvom krugu, pobedio ultra-nacionalista ...

tuzno


Naravno./...iz svega sto sam napisao, ali i ranije....moze se naslutiti i o tome kako ce reagovati...svi....!!! Uostalom dovoljno su jasne ilustacije....
WoO WoO 11:06 21.01.2008

Re: i jos nesto

I na euronews-u javili da je u Srbiji na predsednickim izborima pobedio ultra-nacionalista, Boga mi jezivo zvuci ovo cuti, zaista...
nikson nikson 11:10 21.01.2008

Re: Druže Cole,

svako ko misli da izlazenjem na izbore moze da glasa protiv nekog, grdno se vara. ili si ZA borisa ili ZA tomu. treceg nema
Spiridon Spiridon 11:15 21.01.2008

Re: Druže Cole,

svako ko misli da izlazenjem na izbore moze da glasa protiv nekog, grdno se vara. ili si ZA borisa ili ZA tomu. treceg nema


moram da se prisetim onog klisea "Ako kaniš pobediti, ne smeš izgubiti"


Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:22 21.01.2008

Re: i jos nesto

WoO
I na euronews-u javili da je u Srbiji na predsednickim izborima pobedio ultra-nacionalista, Boga mi jezivo zvuci ovo cuti, zaista...


Jezivooo...
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:24 21.01.2008

Re: Druže Cole,

nikson
svako ko misli da izlazenjem na izbore moze da glasa protiv nekog, grdno se vara. ili si ZA borisa ili ZA tomu. treceg nema


Kad se broje listici ne pise da li volis borisa, da li si glasao protiv tome..vec se broji...Mislim da ovoga puta treba posao odraditi hladne glave, sa sto manje emocija....sad treba speciti, pa onda leciti,,Znam , koji put??? Dok se ne izlecimo...
ivana23 ivana23 11:40 21.01.2008

Re: i jos nesto

WoO
I na euronews-u javili da je u Srbiji na predsednickim izborima pobedio ultra-nacionalista, Boga mi jezivo zvuci ovo cuti, zaista...

Sinoc im je celo vece isao kajron sa tom vescu... stvarno jezivo.
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:22 21.01.2008

Re: Druže Cole,

Ima treće: PROTIV Tome i radikala.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:02 21.01.2008

Re: Druže Cole,

Eh lako cu ja sa tobom....!!!
Jedan moj drug je nedavno bio u Ljublaji, pa ga zena nagovori da "skoknu" do Trsta/...i sad on to meni prica..Ja se malo lecnuh...na pojam Trst, setih se onih godina kada sam isao u pomenuti grad, pa onako sa zanimanjem ga upitah...kako sada izgleda? A on ce meni...ma to nije vazno...Rekoh, kako nije? E nema granice izmedju Slovenije i Italije...Ko razume, shvatice.
Poz
bkc
PS> Trst je nas!
zoricag zoricag 13:34 21.01.2008

Re: Druže Cole,

Jedan moj drug je nedavno bio u Ljublaji, pa ga zena nagovori da "skoknu" do Trsta/...i sad on to meni prica..Ja se malo lecnuh...na pojam Trst, setih se onih godina kada sam isao u pomenuti grad, pa onako sa zanimanjem ga upitah...kako sada izgleda? A on ce meni...ma to nije vazno...Rekoh, kako nije? E nema granice izmedju Slovenije i Italije...Ko razume, shvatice.
Poz
bkc
PS> Trst je nas!



BINGO!!!!!!!
Mozda i RTS to nekad ukapira. Za sad prenose samo onaj od drzavne lutrije.
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:18 21.01.2008

I RTS i

oni koji ne nameravaju da glasaju. Treba glasati, makar protiv toga da se bude zaključan.
Miriam Miriam 15:17 21.01.2008

Re: i jos nesto

"niko ne govori kakve je sve reakcije izazvala u svetu ova vest o pobedi tome grobara u prvom krugu. KATASTROFALNE"


Evo ovako reaguje Londonski Guardian:

Kosovo is key as hardliner wins first leg of Serb poll
Ian Traynor, Europe editor
Monday January 21, 2008
The Guardian


An extreme nationalist won the first leg of Serbia's presidential election last night, raising the prospect of international isolation and increasing the chances of more Balkan conflict over the looming declaration of independence by Kosovo.
With the Albanian leadership of the breakaway southern province due to declare independence within weeks, the loss of the region that Serbian nationalists view as sacrosanct territory appeared to help Tomislav Nikolic, of the extremist Serbian Radical party, to a four-point victory over the incumbent, the pro-western moderate, President Boris Tadic.


I jos....

Neither contender, however, scored an outright victory, requiring an absolute majority of the vote. The other seven candidates were eliminated from the race, leaving Nikolic and Tadic to contest a run-off on February 3. Nikolic, an extreme nationalist who fought as a paramilitary in the Yugoslav wars of the 1990s and served under the late president Slobodan Milosevic, could yet be beaten, since many of the votes last night, on a high turnout of more than 60%, were cast for pro-western democrats.

His support, however, is more easily mobilised and he could well secure victory in two weeks. A win for Nikolic and the Radicals, whose party leader, Vojislav Seselj, is currently being tried for war crimes at the tribunal in The Hague, would be viewed as a disaster in western Europe and a severe setback to EU policy in the Balkans.



Ima jos - ali cemu da se deprimiramo dalje......
nikson nikson 15:43 21.01.2008

Re: Druže Cole,

Jelica Greganović
Ima treće: PROTIV Tome i radikala.


da ali tadic ima neki program. glas za njega je glas za taj program. o tome ja govorim. naravno tadic kao predsednik treba da vodi i racuna o tominim glasacima, jer to je veliki deo gradjana.
oort oort 15:46 21.01.2008

Re: Druže Cole,

ma daj niksone ko još čita programe, samo programeri. u tome i jeste lepota ovih izbora. to nisu izbori za bilo šta drugo do za državu. glasaš za bilo koga sem za ldp - slažeš se sa trenutnim stanjem u državi, sa njenim institucijama i kraduckanjem.
nikson nikson 15:57 21.01.2008

Re: Druže Cole,

oort
ma daj niksone ko još čita programe, samo programeri. u tome i jeste lepota ovih izbora. to nisu izbori za bilo šta drugo do za državu. glasaš za bilo koga sem za ldp - slažeš se sa trenutnim stanjem u državi, sa njenim institucijama i kraduckanjem.


nije tacno. ja ne kazem da ljudi iscitavaju programe, ali se tadic i toma jasno razlikuju. jel hoces ponosa ili delica na celu genralstaba? Evropska unija ili nesto drugo? saradnja sa gardom ohaja ili gardom belorusije? prica o teritoriji i neprijateljima ili prica o kompromisu i perspektivi ljudi?

to su krupna pitanja i glasas za jedan ili drugi put...

glasas za bilo koga, a ne samo za ldp, to znaci da ti se nesto svidelo kod tog kandidata. pa ljudi su i za radikale glasali i delom zbog toga sto su nezadovoljni, a ne zato sto su zadovoljni stanjem u drzavi
pidola pidola 20:54 21.01.2008

Re: Druže Cole,

Branislav Kovačević Cole

Kad se broje listici ne pise da li volis borisa, da li si glasao protiv tome..vec se broji...Mislim da ovoga puta treba posao odraditi hladne glave, sa sto manje emocija....sad treba speciti, pa onda leciti,,Znam , koji put??? Dok se ne izlecimo...

kao prvo,ne glasamo da li nekoga volimo ili ne,nego glasamo za sebe.
ne glasam ja da neko od njih bude predsednik,nego da meni bude bolje.
glasamo za onu politiku za koju svako od nas misli da moze doneti neki boljitak.
glas gradjana je ipak nesto vise od broja,poena.
koji sam ja broj,koji ste vi broj u svemu ovome?
jesmo li mi samo jos jedna recka u njihovoj karijeri,
ili smo nesto vise od toga?

i od cega,koga to posle treba da se lecimo,ako cemo sada spreciti?
duck duck 10:52 21.01.2008

Odlican tekst ali...

bojim se da Nikolic pobedjuje :(
Nadame se Cole da ces opet biti dobar s prognozom i za drugi krug izbora a da ja gresim. Sto se tice LDP-a, ipak je ostvario dobar rezultat i bez Cankove podrske. Najveci gubitnik na ovim izborima je Velja i DSS i oni odlaze definitivno na sledecim izborima na marginu gde im je i mesto.
Bez obzira sto mi je muka od Tadiceve koalicije sa Kostunicom glasacu za njega u drugom krugu. A svi koji tvrde da nece glasati za Tadica iz nekog inata neka se sete da smo i za Kostunicu glasali 2000-te zapusenog nosa.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:56 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

duck
bojim se da Nikolic pobedjuje :(
Nadame se Cole da ces opet biti dobar s prognozom i za drugi krug izbora a da ja gresim. Sto se tice LDP-a, ipak je ostvario dobar rezultat i bez Cankove podrske. Najveci gubitnik na ovim izborima je Velja i DSS i oni odlaze definitivno na sledecim izborima na marginu gde im je i mesto.
Bez obzira sto mi je muka od Tadiceve koalicije sa Kostunicom glasacu za njega u drugom krugu. A svi koji tvrde da nece glasati za Tadica iz nekog inata neka se sete da smo i za Kostunicu glasali 2000-te zapusenog nosa.


Nece pobediti, ako svi gradjani misle na nacin kako ti i ja mislimo.....treba raditi OD NAS ZAVISI, sada vise nego ikada
cecas cecas 10:58 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

Vise ne mogu ni zapusenog nosa.Izaci cu na glasanje i glasati za NEVAZECI LISTIC ! Mislim da bi nevazeci listici bili najbolja opomena svima koji se igraju sa strpljenjem i glasovima gradjana Srbije ! NEKA BUDE STA BITI MORA- i ovako je MORA !
vucko vucko 11:06 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

i ovako je MORA !

Da, tako nešto procenjuju i radikalski birači... zaokruži onda Tomu, da ti bar savest bude čista, da znaš zašta si glasala.
cecas cecas 11:09 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

vucko
i ovako je MORA !

Da, tako nešto procenjuju i radikalski birači... zaokruži onda Tomu, da ti bar savest bude čista, da znaš zašta si glasala.


Pa do sada sam glasala , pa ispadne corak...Mozda i prihvatim tvoju preporuku , pa makar znam ZA STA SAM GLASALA . Ali kao sto rekoh ranije navijam za NEVAZECI LISTIC-to mi je u ovoj opciji najbolji kandidat !
vucko vucko 11:11 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...


Pa do sada sam glasala , pa ispadne corak...Mozda i prihvatim tvoju preporuku , pa makar znam ZA STA SAM GLASALA . Ali kao sto rekoh ranije navijam za NEVAZECI LISTIC-to mi je u ovoj opciji najbolji kandidat !

Važi. Vidimo se u čitulji.
cecas cecas 11:13 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

vucko

Pa do sada sam glasala , pa ispadne corak...Mozda i prihvatim tvoju preporuku , pa makar znam ZA STA SAM GLASALA . Ali kao sto rekoh ranije navijam za NEVAZECI LISTIC-to mi je u ovoj opciji najbolji kandidat !

Važi. Vidimo se u čitulji.


Pa citulja mi ni ovako ne gine - pre ili kasnije..Ovo je samo produzetak agonije.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 11:18 21.01.2008

Re: Odlican tekst, nema ali...

vucko
Pa do sada sam glasala , pa ispadne corak...Mozda i prihvatim tvoju preporuku , pa makar znam ZA STA SAM GLASALA . Ali kao sto rekoh ranije navijam za NEVAZECI LISTIC-to mi je u ovoj opciji najbolji kandidat !Važi. Vidimo se u čitulji.


Vucko,

ako dobro shvatam tvoj stav KO NE IZAĐE ILI NAPRAVI NEVAŽEĆI LISTIĆ glas za Tomu.

Saglasan.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:26 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

cecas
Vise ne mogu ni zapusenog nosa.Izaci cu na glasanje i glasati za NEVAZECI LISTIC ! Mislim da bi nevazeci listici bili najbolja opomena svima koji se igraju sa strpljenjem i glasovima gradjana Srbije ! NEKA BUDE STA BITI MORA- i ovako je MORA !


Razocarenje nije dobar saveznik....koliko god da ste u pravu....(Verujte da ja to dobro znam....jer sam na predsednistvu DOS.a bio protiv Kostunice 2000/te i bio, nravano u manjini....ali se borim i dalje....i boricu se...Najvecu uslugu koju im mozete uciniti je da odustanete....Nema nazad!!!)
cecas cecas 11:41 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

Branislav Kovačević Cole


Razocarenje nije dobar saveznik....koliko god da ste u pravu....(Verujte da ja to dobro znam....jer sam na predsednistvu DOS.a bio protiv Kostunice 2000/te i bio, nravano u manjini....ali se borim i dalje....i boricu se...Najvecu uslugu koju im mozete uciniti je da odustanete....Nema nazad!!!)


Cole TAKO STE U PRAVU ! Ali ne znam dali VISE IMA SVRHE razmisljati na takav nacin ? Dali su Tadic i Kostunica u opste izvukli ikakvu pouku iz svih predhodnih izbora ? Ja mislim da nisu ! Pa zar u ovoj zemlji uvek treba da DOBIJEMO PO NOSU DA BI MAKAR NESTO SHVATILI ?
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:46 21.01.2008

Re: Odlican tekst ali...

cecas
Branislav Kovačević Cole


Razocarenje nije dobar saveznik....koliko god da ste u pravu....(Verujte da ja to dobro znam....jer sam na predsednistvu DOS.a bio protiv Kostunice 2000/te i bio, nravano u manjini....ali se borim i dalje....i boricu se...Najvecu uslugu koju im mozete uciniti je da odustanete....Nema nazad!!!)


Cole TAKO STE U PRAVU ! Ali ne znam dali VISE IMA SVRHE razmisljati na takav nacin ? Dali su Tadic i Kostunica u opste izvukli ikakvu pouku iz svih predhodnih izbora ? Ja mislim da nisu ! Pa zar u ovoj zemlji uvek treba da DOBIJEMO PO NOSU DA BI MAKAR NESTO SHVATILI ?

Kostunica nikad nece ni izvuci tu pouku....a Tadic i DS ipak imaju kakav takav kredibilitet...Uostalom Djindjic i DS su platili najvecu cenu...Ja vise nemam dilemu..UVEK cu da glasam za sve koji mogu da sklopne ova cuda sa politicke scene Srbije....vise se i ne gadim....Lagano zaokruzim....ne drhti mi ruka...da ne predjem u patetiku....ali ne bih da moja/ni VASA, deca zive u takvoj Srbiji....ili u belom svetu
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:24 21.01.2008

Nema nevažećih

listića. Oni važe ZA radikale. Pa ti vidi.
zoricag zoricag 13:53 21.01.2008

Re: Nema nevažećih

Oni važe ZA radikale.

Matematicki, ne mora da znaci ako bi rezultat bio krajnje tesan (na primer, razlika 1-2%). U tom slucaju bi nevazeci mogli da znace nove izbore, rekla bih. Ali to bi bila igra na ivici noza. I, brrrrr
cecas cecas 13:56 21.01.2008

Re: Nema nevažećih

zoricag
Oni važe ZA radikale.

Matematicki, ne mora da znaci ako bi rezultat bio krajnje tesan (na primer, razlika 1-2%). U tom slucaju bi nevazeci mogli da znace nove izbore, rekla bih. Ali to bi bila igra na ivici noza. I, brrrrr


I ja razmisljam u tom pravcu.Da nevazeci budu poruka i niko ne dobije dovoljno.Mozda ponekad i treba ici ivicom noza ....
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 14:04 21.01.2008

Re: Nema nevažećih

cecas
zoricag
Oni važe ZA radikale.

Matematicki, ne mora da znaci ako bi rezultat bio krajnje tesan (na primer, razlika 1-2%). U tom slucaju bi nevazeci mogli da znace nove izbore, rekla bih. Ali to bi bila igra na ivici noza. I, brrrrr


I ja razmisljam u tom pravcu.Da nevazeci budu poruka i niko ne dobije dovoljno.Mozda ponekad i treba ici ivicom noza ....


AJD NEMOJ TE SE SALITI SALOM....A DA SE MANEMO NOZZEVA...PA MALKICE GLAVOM DA MUCNEMO..MISLIM NA SVE NAS!
POZ
BKC
zoricag zoricag 15:28 21.01.2008

Re: Nema nevažećih

I ja razmisljam u tom pravcu.Da nevazeci budu poruka i niko ne dobije dovoljno.Mozda ponekad i treba ici ivicom noza ....

uhh. ne. zato sam i napisala da je to ivica noza. nismo mi tako spretni za tu ivicu. institucije su nam slabe, javno mnjenje sludjeno. tesko je poslati cistu poruku.

Mislim da se neizostavno mora potruditi (uz utrnulu ruku, ako treba). I nadam se da ce velika stranka shvatiti da je ovo bilo kroz iglene usi i da nesto mora da uradi povodom toga. Referendumska atmosfera na parlamentarnim izborima nece plroci, glasanje za manje zlo na parlamentarnim nece proci, prica o bacenom glasu do parlamentarnih sasvim ce biti otrcana.
shure shure 21:33 21.01.2008

Re: Odlican tekst, nema ali...


Vucko,

ako dobro shvatam tvoj stav KO NE IZAĐE ILI NAPRAVI NEVAŽEĆI LISTIĆ glas za Tomu.

Saglasan.

'Ko ne izadje,ili napravi ne vazeci listic,glasa za Borisa.." kazu radikali svojim potencijalnim glasacima......
Pa ko je u pravu,ili je mozda u pitanju,takodje jasna politicka poruka:"Ne odgovara mi ni jedan"
?????
Dilan Dog Dilan Dog 10:56 21.01.2008

Bas gledam

o cemu se radi, kad ono prvi deo ste pisali pre izbora.

Vidim da ste prognozirali da ce Ceda lose proci, a dali ste mu ipak 6%.
Ne znam da li ste promenili stav, ali cini mi se da je LDP postigao dobar rezultat, jer
je dobio oko 230.000 glasova bez podrske LSV-a. Sto znaci da je samostalno
sposoban da ide na izbore.

A DSS-ovi glasaci nisu svi glasali za Velju Ilica, tako da nema izjednacavanja
sa osvojenih 7%. Ali ocigledno je da su u permanentnom padu....
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:57 21.01.2008

Re: Bas gledam

Dilan Dog
o cemu se radi, kad ono prvi deo ste pisali pre izbora.

Vidim da ste prognozirali da ce Ceda lose proci, a dali ste mu ipak 6%.
Ne znam da li ste promenili stav, ali cini mi se da je LDP postigao dobar rezultat, jer
je dobio oko 230.000 glasova bez podrske LSV-a. Sto znaci da je samostalno
sposoban da ide na izbore.

A DSS-ovi glasaci nisu svi glasali za Velju Ilica, tako da nema izjednacavanja
sa osvojenih 7%. Ali ocigledno je da su u permanentnom padu....


Ovde je najmlanje vazan sada LDP, pa i moja tacnost prognoze....KONCETRISIMO SE NA PROTIV!!!

dragoljub dragoljub 17:38 21.01.2008

Re: Bas gledam

KONCETRISIMO SE NA PROTIV!!!

mislio sam da ne idem u drugo glasanje ali kad sam čuo vucica odma me ubedio da trba da glasam protiv tome,svaka njegova reč za mene je poziv da glasam protiv tome i to samo zainat njemu (vučiću) da ga vidim pokunjenog bolje on da kuka nego ja baš baš zainat
milosib milosib 10:57 21.01.2008

Procenti

Cestitam gosn Cole na prognozi. Ukupno SRS+SPS gotovo u dlaku. G.Ilicu ste dali malo vise jer ste pogresno verovali da ce glasaci DSS da poslusaju g.Kostunicu. Oni vise obrazovani to nisu.
Svi pricaju o ovom ili onom, a cini mi se da niko ne vidi ovih 46% za SRS+SPS. Zamislite parlamentarni sastav posle ovih rezultata. Kakva vlada bi bila? Ovo su prvi izbori od 2000., a da DOS nije dobio preko 60%. Bilo bi dobro da se debelo zamisle.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 10:58 21.01.2008

Re: Procenti

milosib
Cestitam gosn Cole na prognozi. Ukupno SRS+SPS gotovo u dlaku. G.Ilicu ste dali malo vise jer ste pogresno verovali da ce glasaci DSS da poslusaju g.Kostunicu. Oni vise obrazovani to nisu.
Svi pricaju o ovom ili onom, a cini mi se da niko ne vidi ovih 46% za SRS+SPS. Zamislite parlamentarni sastav posle ovih rezultata. Kakva vlada bi bila? Ovo su prvi izbori od 2000., a da DOS nije dobio preko 60%. Bilo bi dobro da se debelo zamisle.



dos/A NEMA vec 5 godina...a naravno razloga za zabrinutost ima preko svake mere!!!
mariopan mariopan 11:08 21.01.2008

Re: Procenti

U prvih nekoliko recenica opisano je sve sto moze da se kaze o onome zasto su nam se svi zgadili. Jesmo , zvizdali , marsirali , setali , tukli se , tukli nas , gutali suzavac , neki isli i u zatvor pa ih tamo tukli -- TO JE MOJ RAZLOG DA IH NE VOLIM , sve zajedno.

Ne traje vreme otpora samo od vremena DOSa , da li se jos ko seca Vuka? Eto gde je moja generacija potrosila poverenje i zasto smo sada ovako ogorceni . Onda mi neko mladunac odavde kaze " pa to ne moze preko noci da se promeni " E , bas sam to ocekivala da mi kaze. Onda MENE krste kako sam ja ona DRUGA SRBIJA , ...-)))) meni je to smesno. Ne sekiram se , ..uzivam. Znate li koliko je godina proslo od tada? Neki se nisu ni rodili a sada mene uce sta treba da mislim ...to mi je smesno.

Imamo li mi vremena da cekamo jos toliko koliko je proslo i nepovratno izgubljeno godina ...dok su se nasi politicari trudili da nam se smuce ? Mislim da nemamo. Svako ko nece da izadje i da glasa , prepustio je svoju sudbinu u ruke drugih , onih koji ce glasati ...zato nema prava ni da se buni. Oni drugi ce mu oblikovati zivot , hteo ne hteo ....jer neko ce pobediti ., mora. Pa zato GASAJTE.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 11:26 21.01.2008

Re: Procenti, slomljena kolena,...

mariopan
U prvih nekoliko recenica opisano je sve sto moze da se kaze o onome zasto su nam se svi zgadili. Jesmo , zvizdali , marsirali , setali , tukli se , tukli nas , gutali suzavac , neki isli i u zatvor pa ih tamo tukli -- TO JE MOJ RAZLOG DA IH NE VOLIM , sve zajedno.Ne traje vreme otpora samo od vremena DOSa , da li se jos ko seca Vuka? Eto gde je moja generacija potrosila poverenje i zasto smo sada ovako ogorceni . Onda mi neko mladunac odavde kaze " pa to ne moze preko noci da se promeni " E , bas sam to ocekivala da mi kaze. Onda MENE krste kako sam ja ona DRUGA SRBIJA , ...-)))) meni je to smesno. Ne sekiram se , ..uzivam. Znate li koliko je godina proslo od tada? Neki se nisu ni rodili a sada mene uce sta treba da mislim ...to mi je smesno.Imamo li mi vremena da cekamo jos toliko koliko je proslo i nepovratno izgubljeno godina ...dok su se nasi politicari trudili da nam se smuce ? Mislim da nemamo. Svako ko nece da izadje i da glasa , prepustio je svoju sudbinu u ruke drugih , onih koji ce glasati ...zato nema prava ni da se buni. Oni drugi ce mu oblikovati zivot , hteo ne hteo ....jer neko ce pobediti ., mora. Pa zato GLASAJTE.

Mariopan, dodirni me ispod stola koljenom, generacijo moja...Hvala ti, potpisujem.
Nemam snage da rušim iluzije poštenih i naivnih.
milosib milosib 12:50 21.01.2008

Re: Procenti

Ne traje vreme otpora samo od vremena DOSa , da li se jos ko seca Vuka? Eto gde je moja generacija potrosila poverenje i zasto smo sada ovako ogorceni . Onda mi neko mladunac odavde kaze " pa to ne moze preko noci da se promeni " E , bas sam to ocekivala da mi kaze. Onda MENE krste kako sam ja ona DRUGA SRBIJA , ...-)))) meni je to smesno. Ne sekiram se , ..uzivam. Znate li koliko je godina proslo od tada? Neki se nisu ni rodili a sada mene uce sta treba da mislim ...to mi je smesno.

Eh, Mariopan kada se setim sebe 1989 mogu da ih razumem, pa se zato i ne ljutim na njihove "lekcije". Ljudi su tada zbog Vuka i glavu hteli da daju, a secate se kakvu je vlast u Beogradu postavio. Kada covek prodje sve te stvari onda izgubi iluzije oko politike i pocne samo pragmaticno i racionalno da razmislja. Ponuda je takva kakva je i glasaj za ono sto je bolje.
mariopan mariopan 13:45 21.01.2008

Re: Procenti

milosib
Ne traje vreme otpora samo od vremena DOSa , da li se jos ko seca Vuka? Eto gde je moja generacija potrosila poverenje i zasto smo sada ovako ogorceni . Onda mi neko mladunac odavde kaze " pa to ne moze preko noci da se promeni " E , bas sam to ocekivala da mi kaze. Onda MENE krste kako sam ja ona DRUGA SRBIJA , ...-)))) meni je to smesno. Ne sekiram se , ..uzivam. Znate li koliko je godina proslo od tada? Neki se nisu ni rodili a sada mene uce sta treba da mislim ...to mi je smesno.

Eh, Mariopan kada se setim sebe 1989 mogu da ih razumem, pa se zato i ne ljutim na njihove "lekcije". Ljudi su tada zbog Vuka i glavu hteli da daju, a secate se kakvu je vlast u Beogradu postavio. Kada covek prodje sve te stvari onda izgubi iluzije oko politike i pocne samo pragmaticno i racionalno da razmislja. Ponuda je takva kakva je i glasaj za ono sto je bolje.

Znam Milose , zato je meni smesno , i ne ljutim se zato i kazem da su potrosili nase poverenje i snagu , sve jedan po jedan...ali se mora znati da nije bilo tog pocetka i te nase snage koju smo ulozili , danas bi ova DRUGA SRBIJA imala da krene iz debelog minusa. Pa bas su nas nasli da rpozivaju i etikretiraju.

Mene zanima odakle ce da zahvate dovoljan broj glasova ako od sebe odbijaju ( agresivnom retorikom ) cak i nas koji smo demokratski orjentisani. Ne moze se promeniti cinjenica da je 5 % glasova premalo da bi se menjala vlast , pa odakle misle da zahvate ono sto im treba da bi postali prava konkurencija i ozbiljna snaga kojom bi se nesto moglo menjati? Od radikala ? Jer nemaju do koga vise , Tadica su napadali , nas napadaju , radikale napadaju ... Od manjina ? Oni glasaju za svoje. Dakle ako su i najlepsi , najbolji , naj naj naj ...moci se samo duuugo , dugo da se narcisoidno dive sami sebi ...ali nece moci nista da promene i opet ce za to biti kriv " zatucan , smrdljiv , krezub , neobrazovan ....." NAROD. Taj narod bi morali bar malo da vole da bi znali gde grese.
banem banem 08:24 22.01.2008

Re: Procenti

mariopan
milosib
Ne moze se promeniti cinjenica da je 5 % glasova premalo da bi se menjala vlast , pa odakle misle da zahvate ono sto im treba da bi postali prava konkurencija i ozbiljna snaga kojom bi se nesto moglo menjati? Od radikala ? Jer nemaju do koga vise , Tadica su napadali , nas napadaju , radikale napadaju ... Od manjina ? Oni glasaju za svoje. Dakle ako su i najlepsi , najbolji , naj naj naj ...moci se samo duuugo , dugo da se narcisoidno dive sami sebi ...ali nece moci nista da promene i opet ce za to biti kriv " zatucan , smrdljiv , krezub , neobrazovan ....." NAROD. Taj narod bi morali bar malo da vole da bi znali gde grese.


Kako od koga? Pa od 40% onih što nisu izašli (pobednici ovih izbora) ili od tih 2M6 građana.

Ja mislim da ovaj narod zaslužuje radikale, ili što kaže jedan prijatelj: "Izgleda nas nisu dosta bombardovali". Ja ne mogu da verujem da oni imaju toliku podršku građana. Pa zar je narod toliko glupav da se ne seća šta je bilo samo par godine ranije? Izgleda jest... barem polovina.

Supruga i ja se debelo dvoumimo da li uopšte izaći na drugi krug. Ja, prosto, ne želim da glasam za Koštunicu ili nekog sličnog njemu. A prva pobeda SRS-a znači početak njihovog kraja (samo - ko će onda njih "skinuti"?). E, kad to preživimo, makar pišali uz vetar još pet godina (samo da ne za*eremo mnogo), mislim da ćemo onda birati na izborima između dve prave demokratske partije.
mariopan mariopan 11:19 22.01.2008

Re: Procenti

Banem , razumem sta hocete da kazete i tako je...ali ako se tom narodu obraca samo uvredama i etiketiranjem taj ce narod i dalje glasati u korist svoje stete. Zar pristup ne bi trebao da bude drugaciji? Ako narod nesto ne razume zar to ne treba objasniti nego je dovoljno da kazete "narod je stoka " i zavrsili ste sa njim. Ipak taj narod glasa. Ko ima koristi od toga sto se samo sebi divi i ne odmice od jadnih 5 % glasova ? To je malo za bilo kakave ozbiljne promene , znaci samo se malo igraju politike i politicara a nama sve isto sa temdencijom ka pogorsanju?
milosib milosib 12:38 22.01.2008

Re: Procenti

@Mariopan
Ako narod nesto ne razume zar to ne treba objasniti nego je dovoljno da kazete "narod je stoka " i zavrsili ste sa njim. Ipak taj narod glasa

Draga Mariopan, g.Banem kaze u ovom slucaju da je narod glupav.
Verujem g.Banem da ste vi nadprosecno inteligentni i da iz vase perspektive prosek naroda izgleda glupav, ali mislite li da ima smisla tako se obracati ljudskim bicima. Kako bi ste se osecali da sam ja genije i da vama kazem da ste glupavi, da ali bi vas to uvredilo? Ljudi su takvi kakvi su i vredjanjem se nece promeniti. Uostalom ko vam garantuje da ste vi u pravu?
Mariopan, ja i slicni nama potrosise silno vreme da nekim radikalnim blogerima objasnimo da ne sme tako da se govori. Postupci tog tipa izazivaju averziju i teraju ljude da cine bas suprotno. Pride to sto ne znam da li neko ko tako govori ima ikakvih realnih osnova da se tako potcenjivacki odnosi prema svojim sugradjanima. Rigidnost u stavovima, veoma slicna komunistickim komesarima, nije demokratija i kao sto dobro znate izaziva OTPOR. Uopste mi nije vazno da li jednoumlje zagovara Milosevic, Seselj ili Jovanovic. Meni je sloboda osnova postojanja ljudskog bica, a sloboda misljenja je njen deo.
grofisneki grofisneki 11:00 21.01.2008

iskreno se nadam

da ce demokratski blok ove zemlje biti pametan i glasati za Tadica, (pa cemo posle lako da se svadjamo )
cecas cecas 11:06 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

grofisneki
da ce demokratski blok ove zemlje biti pametan i glasati za Tadica, (pa cemo posle lako da se svadjamo )


Demokratski blok?????? Pa bili smo pametni i do sada , pa nista od toga-ispadosmo glupi jer nas uvek Kostunica izradi na kvarnjaka! Sada smo pametni , pa necemo glasati za Kostunicu, pardon Tadica.Bar ja necu....
grofisneki grofisneki 11:09 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

cecas

grofisnekida ce demokratski blok ove zemlje biti pametan i glasati za Tadica, (pa cemo posle lako da se svadjamo )Demokratski blok?????? Pa bili smo pametni i do sada , pa nista od toga-ispadosmo glupi jer nas uvek Kostunica izradi na kvarnjaka! Sada smo pametni , pa necemo glasati za Kostunicu, pardon Tadica.Bar ja necu....

ok ali nemoj posle kukati kako zemljom vladaju radikali
cecas cecas 11:12 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

grofisneki
[
ok ali nemoj posle kukati kako zemljom vladaju radikali


Ja necu kukati , jer znam kakvi su - ja cu se boriti , ali ne time birajuci manje zlo...Jednom treba prelomiti ! Samo sto sledeci 5.oktobar necemo napraviti istu gresku !
vucko vucko 11:15 21.01.2008

Re: iskreno se nadam


Ja necu kukati , jer znam kakvi su - ja cu se boriti , ali ne time birajuci manje zlo...Jednom treba prelomiti ! Samo sto sledeci 5.oktobar necemo napraviti istu gresku !

Sledeći peti oktobar je treći februar. Posle njega je pitanje kada će biti sledeći.
cecas cecas 11:19 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

vucko

Ja necu kukati , jer znam kakvi su - ja cu se boriti , ali ne time birajuci manje zlo...Jednom treba prelomiti ! Samo sto sledeci 5.oktobar necemo napraviti istu gresku !

Sledeći peti oktobar je treći februar. Posle njega je pitanje kada će biti sledeći.


Varate se ! Da je Tadic malo drugaciji mozda bi i bio.Samo malo lepse upakuje reci od Tome ..Ali Toma otvoreno kaze sta misli, sto ne mogu reci bas za Tadica da su mu reci iskrene...
grofisneki grofisneki 11:21 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

cecas

vucko
Ja necu kukati , jer znam kakvi su - ja cu se boriti , ali ne time birajuci manje zlo...Jednom treba prelomiti ! Samo sto sledeci 5.oktobar necemo napraviti istu gresku !Sledeći peti oktobar je treći februar. Posle njega je pitanje kada će biti sledeći.Varate se ! Da je Tadic malo drugaciji mozda bi i bio.Samo malo lepse upakuje reci od Tome ..Ali Toma otvoreno kaze sta misli, sto ne mogu reci bas za Tadica da su mu reci iskrene...

bas me zanima da li mislis da bi Cedine reci bile na delu nesto vise od oratorske demagogije?

mislim da smo mi narod koji najvise voli da kudi, ali malo toga sustinski menja.
duck duck 11:24 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

@cecas
Samo polako i hladne glave. DSS i narodnjaci odlaze s politicke s cene (pa u Vojvodini i Beogradu ni cenzus ne prolaze! he, he, he). Treba sad dati glas Tadicu bez obzira na sve njegove mane, njegovom pobedom LDP na sledecim izborima ima sanse samo da raste (paradoksalno ali tacno) a Kostunica i Velja odlaze u istoriju. Ako pobedi Nikolic nase biracko telo ce se opet smanjiti: pa setite se samo koliko je mladih otislo u svet '90-tih (pogledajte rezultate izbora u dijaspori) i koliko ih je poginulo u ratovima :(
cecas cecas 11:38 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

duck
@cecas
Samo polako i hladne glave. DSS i narodnjaci odlaze s politicke s cene (pa u Vojvodini i Beogradu ni cenzus ne prolaze! he, he, he). Treba sad dati glas Tadicu bez obzira na sve njegove mane, njegovom pobedom LDP na sledecim izborima ima sanse samo da raste (paradoksalno ali tacno) a Kostunica i Velja odlaze u istoriju. Ako pobedi Nikolic nase biracko telo ce se opet smanjiti: pa setite se samo koliko je mladih otislo u svet '90-tih (pogledajte rezultate izbora u dijaspori) i koliko ih je poginulo u ratovima :(


Verujte TO JE JAKO TESKA ODLUKA !
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:40 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

cecas
duck
@cecas
Samo polako i hladne glave. DSS i narodnjaci odlaze s politicke s cene (pa u Vojvodini i Beogradu ni cenzus ne prolaze! he, he, he). Treba sad dati glas Tadicu bez obzira na sve njegove mane, njegovom pobedom LDP na sledecim izborima ima sanse samo da raste (paradoksalno ali tacno) a Kostunica i Velja odlaze u istoriju. Ako pobedi Nikolic nase biracko telo ce se opet smanjiti: pa setite se samo koliko je mladih otislo u svet '90-tih (pogledajte rezultate izbora u dijaspori) i koliko ih je poginulo u ratovima :(


Verujte TO JE JAKO TESKA ODLUKA !


Ne sumnjam i razumnem VAs....Ipak, nemoje da ste na kraj srca....I ja sam "na ulici" od 90/te////a imam 55 god..Dosadilo mi je...vewrujte mi....ali to nije dovoljno, moram da glasam OPET!!
ivana23 ivana23 11:52 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

cecas

grofisneki[ok ali nemoj posle kukati kako zemljom vladaju radikali
Ja necu kukati , jer znam kakvi su - ja cu se boriti , ali ne time birajuci manje zlo...Jednom treba prelomiti ! Samo sto sledeci 5.oktobar necemo napraviti istu gresku !

A s' kim ces organizovati taj novi 5. oktobar?!

Sa:

Izaberi!
Doctor Wu Doctor Wu 13:50 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

Sledeći peti oktobar je treći februar.

Kad mu onda dođe 1. maj? 29. jula?
cecas cecas 13:59 21.01.2008

Re: iskreno se nadam

Doctor Wu
Sledeći peti oktobar je treći februar.

Kad mu onda dođe 1. maj? 29. jula?


Verovatno tada ! Tako kazu ovi sto misle da su oni toliko bitni !" Mi ili propast " .A ideja da ih se malo razuveri u njihovu samobitnost?
gorran gorran 11:15 21.01.2008

Ukinuti drugi krug!

Mislim da treba održavati samo prve krugove izbora.
Evo zašto: gledam ih jutros na TV, i, verovali ili ne, svi pobedili!
Čak i oni koji nisu ni učestvovali...

A u drugom možemo samo da izgubimo... One way or another...

Zato: živeli prvi krugovi - dole drugi!
silver bullet silver bullet 11:20 21.01.2008

Da li vec kasno?

Lice koje smo pokazali 5. oktobra otislo je nepovratno u istoriju. Danas su okolnosti znacajno razlicite. Danas iza sebe imamo cetiri godine promovisanja vrednosti koje nimalo nisu razlicite od onih koje su bile dominantne devedesetih, samo sto nas ti stavovi jos uvek nisu tako skupo kostali kao one 1999. godine. Stoga nije za cudjenje sto je cak 1.600.000 ljudi ubedjeno da u tome nema nicega loseg i da to uopste i nije neka kataklizma.
Ta cifra je cak i veca, a da li je dovoljna za Tominu pobedu u drugom krugu, videcemo.
Moje je misljenje da jeste.
Poslednji trenutak za konfrontaciju sa tim misljenjem bili su proslogodisnji parlamentarni izbori.
Tada smo jos imali vecinu. Danas je nemamo.
Evo, na radost nekih blogovaca koji zestoko brane DS, ja kazem - glasacu za Borisa. Ni to nece biti dovoljno.
duck duck 11:27 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

@silver bullet
Svaka ti je na mestu, slazem se s tobom (kao i s Coletom ;-) ) 100%
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:32 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

silver bullet
Lice koje smo pokazali 5. oktobra otislo je nepovratno u istoriju. Danas su okolnosti znacajno razlicite. Danas iza sebe imamo cetiri godine promovisanja vrednosti koje nimalo nisu razlicite od onih koje su bile dominantne devedesetih, samo sto nas ti stavovi jos uvek nisu tako skupo kostali kao one 1999. godine. Stoga nije za cudjenje sto je cak 1.600.000 ljudi ubedjeno da u tome nema nicega loseg i da to uopste i nije neka kataklizma.
Ta cifra je cak i veca, a da li je dovoljna za Tominu pobedu u drugom krugu, videcemo.
Moje je misljenje da jeste.
Poslednji trenutak za konfrontaciju sa tim misljenjem bili su proslogodisnji parlamentarni izbori.
Tada smo jos imali vecinu. Danas je nemamo.
Evo, na radost nekih blogovaca koji zestoko brane DS, ja kazem - glasacu za Borisa. Ni to nece biti dovoljno.


Bicce dovoljno.....Osecam, znam, verujem.....
duck duck 11:39 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

@Cole,
posto si dobar prognozer, pitanje za tebe:
Hoce li Ceda podrzati Tadica otvoreno u drugom krugu?
Po meni bi bilo bolje da to uradi, ne zbog toga sto ce to mnogo uticati na njegove birace (ionako su vecina tih biraca veliki individualisti) vec da ne bude on oznacen kao krivac ako Nikolic pobedi!
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:49 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

duck
@Cole,
posto si dobar prognozer, pitanje za tebe:
Hoce li Ceda podrzati Tadica otvoreno u drugom krugu?
Po meni bi bilo bolje da to uradi, ne zbog toga sto ce to mnogo uticati na njegove birace (ionako su vecina tih biraca veliki individualisti) vec da ne bude on oznacen kao krivac ako Nikolic pobedi!


Mislim da sada ne smemo da upadnemo u zamku pritiska na partije....Uostalom KO garantuje da ce bilo koji glasac podrzati svoga predsednika...Zbog toga i mislim da TAdic sada treba da se OKRENE SAMO GRADJANIMA....a svaka dobrovoljna podrska Tadicu, od partija/ lidera/bez pregovora., dobro je dosla......
silver bullet silver bullet 12:04 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

Bicce dovoljno.....Osecam, znam, verujem.....


Bice dovoljno samo i samo ako EU povuce neki kec iz rukava, ako uradi nesto konkretno za ovu zemlju. Recimo, ako potpisemo SAA, ili ako naglo odobri belu sengen listu... Ali cuda se retko desavaju.
brankod brankod 12:05 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

a da pitamo Ljubisu Trgovcevica?
Virtuelni Vasilije Virtuelni Vasilije 12:39 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

silver bullet
Evo, na radost nekih blogovaca koji zestoko brane DS, ja kazem - glasacu za Borisa. Ni to nece biti dovoljno.


Bravo Silver!

I ne budi pesimista ... bice sve dobro(i dovoljno

A da je g. Kovacevic mudar covek ... to nisam sumnjao ni dosad

pozz&preporuke
silver bullet silver bullet 13:29 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

Bravo Silver!


E moj Vasilije, nisam ja srecna sto sam bila u pravu.
Radikali dolaze!
Ne znam zasto, ali pada mi na pamet pesma Elektricnog orgazma "Jer krokodili dolazeeeee..."
Srbija je svoje rekla vec u prvom krugu.
Ko ne zeli to da shvati sad, shvatice 3. februara.
Narod je cetiri godine slusao nebuloze o nebeskom carstvu i zgazenom dostojanstvu Srbije, bas kao nekad, samo sto je sad jos gladan i zedan svega, mnogo je tranzicionih gubitnika. Za Nikolica radi i ekonomija, a to se ne moze promeniti za dve nedelje.
49 41 49 41 14:15 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

A da je g. Kovacevic mudar covek ... to nisam sumnjao ni dosad

pozz&preporuke


Mi smo kao Jugoslavija u mnogim ocima bili uzor u svetu.
Samostalni, dobro locirani izmedju velikih. Dal' su nam veliki to dozvolili ili ne to je opet za drugu i dugu diskusiju.

"Da vi u Jugoslaviji imate prirodnih sirovina; ne biste imali mesta na svojoj zemlji da spustite nogu od americkih vojnika"-rece mi davne 95. nemac kolega.

Imamo ih na Kosovu dosta; al' fala bogu drugi ih imaju vise pa tamo "otrcase". Ostavise samo svoje "konjusare" da cuvaju teritoriju.
NoSurrender NoSurrender 21:08 21.01.2008

Re: Da li vec kasno?

Bicce dovoljno.....Osecam, znam, verujem.....

Bolje napisi "nadam se,zeleo bih".
Tadiceva kilava politika muljanja i neprincipijelnosti je i dovela do Tominih gotovo 40 posto.On pre svega ne postuje svoje birace,racunajuci da MORAJU da glasaju za njega, samo da NE DODJU ZLI RADIKALI.

Svi su oni lepo podelili uloge,svi su ponegde vlast a negde opozicija, svi su na jednom nivou vlasti suparnici a na drugom koalicioni partneri....Opsta politicka prostitucija, koju Kostunica zove "koalicioni potencijal".
E pa, neka Boris jasno kaze koja je to politika za koju trazi podrsku biraca, pa da se odlucimo da li cemo mu je dati.Ovako, on trazi blanko podrsku, jedini program mu je "Da ne pobedi Toma".

Vredja me njegova bahatost, ali me secanje na vremena radikalske vlasti tera da razmisljam o tome da zacepim nos i glasam za "demokratskog kandidata".
Pravi tamni vilajet.Ako izadjem kajacu se, ako ne izadjem kajacu se.
WoO WoO 11:24 21.01.2008

Pobedi Nikolica doprinela i medj.zajednica

Cini mi se da je i medjunarodna zajednica, odnosno EU napravila takticku gresku.Trebala je da do sada na neki nacin legalizuje demokratske snage kod naroda u Srbiji.EU je morala da do sada ukine vize Srbiji i da nas priblizi sebi.Rumunija i Bugarska su skoro ni krive ni duzne usle u EU iz taktickih razloga USA i EU.Nesto slicno su morali da urade i sa Srbijom, ovako narod veruje da je bolje glasati za radikale kad vec medjunarodna zajednica ne smatra ovu vladu odnosno demokratskog predsednika ozbiljnim.Mislim da su naucili lekciju i da ce ako Tadic pobedi(a mora da pobedi i moraju svi koji su protvi fasistickog rezima da glasaju za njega)mnogo toga da se promeni u pogledu EU ka nama, bez obzira sto je on seprtlja i sto ga niko ne smatra nekim ozbiljnim igracem.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:36 21.01.2008

Re: Pobedi Nikolica doprinela i medj.zajed

WoO
Cini mi se da je i medjunarodna zajednica, odnosno EU napravila takticku gresku.Trebala je da do sada na neki nacin legalizuje demokratske snage kod naroda u Srbiji.EU je morala da do sada ukine vize Srbiji i da nas priblizi sebi.Rumunija i Bugarska su skoro ni krive ni duzne usle u EU iz taktickih razloga USA i EU.Nesto slicno su morali da urade i sa Srbijom, ovako narod veruje da je bolje glasati za radikale kad vec medjunarodna zajednica ne smatra ovu vladu odnosno demokratskog predsednika ozbiljnim.Mislim da su naucili lekciju i da ce ako Tadic pobedi(a mora da pobedi i moraju svi koji su protvi fasistickog rezima da glasaju za njega)mnogo toga da se promeni u pogledu EU ka nama, bez obzira sto je on seprtlja i sto ga niko ne smatra nekim ozbiljnim igracem.



Manimo se mi sada ko je sa strane cemu vise doprineo....(ne sporim tezu!) Ipak OD NAS ZAVISI sada kojim putem
jesen jesen 22:28 21.01.2008

Re: Pobedi Nikolica doprinela i medj.zajed

....Cole, OD NAS ZAVISI....ali MI smo i onih 1600000 glasaca radikala....Odakle im 300000 glasova od prosle godine? Ja mislim da se ne radi o "razmeni glasaca" zato sto je na ove izbore izaslo mnogo vise ljudi nego na parlamentarne i mnogo vise nego na referendum o Ustavu....Odprilike je izaslo kao 2000te ....analiticari koji nam salju razne poruke preko tv treba dobro da analiziraju sadasnju situaciju i kako je do nje doslo za ovih sedam godina....Radikali su bili svedeni na oko 300000 glasaca a posle 7 godina imaju 1600000.....Gore je neko pomenuo DOS pa si mu ti odgovorio da to ne postoji vec 5 godina....tacno je da ne postoji ali postoje stranke koje su ga cinile ili koje su nastale iz tadasnjih stranaka....i vecina tih stranaka je svo vreme na vlasti...Prema tome, te stranke vladaju (vremenski) jos malo pa kao SM.....i svi su u "padu" samo radikali rastu...Ja cu svakako glasati da se vozim u "ciri" ali nisam sigurna da cemo biti vecina, naravno, volela bih da nisam u pravu....Mislim da BorisT ima lose savetnike...sinoc je na primer rekao da ON nece dozvoliti da Toma bude predsednik i Seselj premijer i da On nece dozvoliti da Toma.....neznamnijasta....A Toma kaze, da ce on svima biti predsednik a ne samo radikalima.....i tako sve uvijeno u oblande, fino i meko....ma dusa od coveka....Kada su radikali u pitanju, vise nisam sigurna da je u pitanju ideologija i to ultradesna kao sto kazu strani mediji, vec da je u pitanju siromastvo velikog broja ljudi koje se nije popravilo za sve ove godine....Sve je vise ljudi bez nade i oni se hvataju za slamku koja se zove SRS......
surovi D surovi D 11:32 21.01.2008

Kao da...

SVI DUVATE U ISTU TIKVU!

Baš lepo... Samo vi duvajte.
Jadno je to što veeelika većina ne zna šta je nacionalista.

a pro po

Nacionalizam

U politikološkoj literaturi postoji dilema oko tačnog definisanja nacionalizma. Po jednima, nacionalizam znači ljubav prema svom narodu, naciji – sinonim za patriotizam, i kao takav obično se definiše kao pozitivni nacionalizam. Ovakvom shvatanju doprinose filozofske postavke Fičea i Hegela koje govore o "istorijskim i neistorijskim narodima" i prava da istorijski narodi asimiliraju male narode zbog toga što su "u višem stepenu političkog razvoja". Uz Ničeovu ideološkiu platformu ovo će kasnije biti okosnica fašističke ideologije. Zbog toga marksistička nauka daje a priori negativnu odrednicu nacionalizmu kao nazadnom, retrogradnom obliku društvene svijesti. U svojim analizama marksisti ukazuju na činjenicu da se nacionalizam ne javlja iskuljučivo kao izraz neriješenih političko-ekonomskih i kulturnih odnosa među nacijama, već to može biti i rezultat neriješenih društvenih problema unutar jedne nacije.

Zbog toga je najobjektivnija definicija nacionalizma koju je dao akademik Jovan Đorđević ( Politički sistem – izdanje 1973. god.): U stvari nacionalizam je bio i ostao istovremeno oslobodilački i opresivan, demokratski i reakcionaran, revolucionaran i konzervativan, plemenit i nazadan način izražavanja interesa, želja i ambicija pojedinih društvenih grupa. Ova definicija daje najsustavniji odgovor na pitanje šta je to nacionalizam definišući ga u jednom širem društveno-istorijskom kontekstu.

ŠTA ĆEMO SAD?

Zašto pljujete polovinu svog naroda? Jel Vam trebaju gasne komore. Pa ih potrujte.
ALi UVEK, UVEK AKO MORAM DA BIRAM IZMEĐU HOMIĆA I NARKIĆA SA JEDNE I NACIONALISTA SA DRUGE STRANE MOJ IZBOR JE ZNA SE... Ja čuvam svoju pozadinu i svoje vene.

Mislim da se protura lažna dilema, Mi smo za Evropu, Oni su protiv. Na osnovu čega? Voleo bih da mi neko objasni ovo.
Promene su neophodne jer je očigledno da ovo nešto ne štima. Zašto se ne zapitamo da i pored ovolike medijske halabuke je opet pobedio Nikolić, odnosno radikali. Očigledno je osnovno GLAD! Narodu je dosta laži tipova u lepim odelima koji se smeškaju iz džipova i sličnih.
Ne glasaju oni za radikale već protiv šarene laže.
Ko razmišlja - shvatiće.



Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:35 21.01.2008

Re: Kao da...

surovi D
SVI DUVATE U ISTU TIKVU!

Ne glasaju oni za radikale već protiv šarene laže.
Ko razmišlja - shvatiće.



Ko razmislja SETICE SE. da su Radikali itekako doprineli da slika o Srbiji u svetu bude ovakva kakva je...a sto se sarenih lazza tice, pa nema vecih od onih koje Radikali sipaju kroz svoje demagoske parole tipa (secate se..?) "da ce hleb biti 3 dinara".....A sto se narkomana i slicnih stereotipa tice....ne vredi ni trositi vreme na odgovor, jer ste ga Vi sami napisali...!!!
WoO WoO 11:39 21.01.2008

Re: Kao da...

Pa sve smo to gledali devedesetih kada su ovi grobari bili na vlasti i dzipove i lepa odela i sarene lazi na sve strane, samo sto je razlika sto smo tada gledali i limene sanduke i kolone izbeglica i Boga mi nagledali smo svega i svacega.
NoSurrender NoSurrender 23:23 21.01.2008

Re: Kao da...

ALi UVEK, UVEK AKO MORAM DA BIRAM IZMEĐU HOMIĆA I NARKIĆA SA JEDNE I NACIONALISTA SA DRUGE STRANE MOJ IZBOR JE ZNA SE... Ja čuvam svoju pozadinu i svoje vene.

Ovo je bezobrazna, i uz to netacna podela.Sa OVE strane nisu homici i narkomani,kako ti kazes, vec najprogresivniji deo naseg drustva, gradjani koji zele da zive kao sav normalan svet.Jos je netacnije da su sa ONE strane nacionalisti, patriote.Naprotiv, to su podlaci koji prodaju narodu opterecenom mitomanijom i predrasudama svoj lazni patriotizam za debele pare, od toga odlicno zive, i niposto ne zele da se odreknu zlatnog rudnika.
Ukidanje sopstvenom narodu prava na buducnost i civilizovan zivot, zarad licnih privilegija nije patriotizam vec sebicluk.

Ko razmišlja - shvatiće.

Sad mi je jasno zasto nista ne shvatas.
Jeremija Jeremija 11:42 21.01.2008

Usuđujem se da ....

na današnji dan 21.01.2008. godine, ja Jeremija, prognoziram rezultate drugog kruga izbora za predsednika:
IDIS REDIBIS NUNQUAM IN BELLO PEREIBIS ili u prevodu: glasali ne glasali, u srbiji se ništa na bolje još dugo, dugo promeniti neće.
ps. neka mi oprosti Pitija ako je nisam dobro razumeo ili tačno preveo.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 11:52 21.01.2008

Re: Usuđujem se da ....

Jeremija
na današnji dan 21.01.2008. godine, ja Jeremija, prognoziram rezultate drugog kruga izbora za predsednika:
IDIS REDIBIS NUNQUAM IN BELLO PEREIBIS ili u prevodu: glasali ne glasali, u srbiji se ništa na bolje još dugo, dugo promeniti neće.
ps. neka mi oprosti Pitija ako je nisam dobro razumeo ili tačno preveo.


Nije bitan prevod, koliko Vasa prognoza...Dakle ne slazem se sa Vama, jer se naprosto ovaj proces ne moze zaustaviti,...mozda se moze odlagati....Setite se kako su do juce izgledali Rumunija i Bugarska, kako je MILOSEVIC bio neprikosnoven, Kako je Kostunica uspeo da prokocka 80% poverenja gradjana...sve se menja...Ja ne verujem da u tezu da je Srbija najgora, da su gradjani Srbije najgori.Verujem da treba stalno raditi na tome da se situacija popravi....Manimo se Pitije i Kremanaca.....uradimo nesto i mi!!!
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 12:16 21.01.2008

Pitija ili Pihtija=to be or not to be

Branislav Kovačević Cole

....Manimo se Pitije i Kremanaca.....uradimo nesto i mi!!!

Mora tako. Treba dobro razmisliti sta je dobro za našu decu. Nekad lepe želje i lepe reči nisu dovoljne.
Jeremija Jeremija 12:59 21.01.2008

Re: Usuđujem se da ....

Branislav Kovačević Cole

Jeremijana današnji dan 21.01.2008. godine, ja Jeremija, prognoziram rezultate drugog kruga izbora za predsednika:IDIS REDIBIS NUNQUAM IN BELLO PEREIBIS ili u prevodu: glasali ne glasali, u srbiji se ništa na bolje još dugo, dugo promeniti neće.ps. neka mi oprosti Pitija ako je nisam dobro razumeo ili tačno preveo.Nije bitan prevod, koliko Vasa prognoza...Dakle ne slazem se sa Vama, jer se naprosto ovaj proces ne moze zaustaviti,...mozda se moze odlagati....Setite se kako su do juce izgledali Rumunija i Bugarska, kako je MILOSEVIC bio neprikosnoven, Kako je Kostunica uspeo da prokocka 80% poverenja gradjana...sve se menja...Ja ne verujem da u tezu da je Srbija najgora, da su gradjani Srbije najgori.Verujem da treba stalno raditi na tome da se situacija popravi....Manimo se Pitije i Kremanaca.....uradimo nesto i mi!!!

KRALJMAJMUNA

Branislav Kovačević Cole....Manimo se Pitije i Kremanaca.....uradimo nesto i mi!!!Mora tako. Treba dobro razmisliti sta je dobro za našu decu. Nekad lepe želje i lepe reči nisu dovoljne.

Ajd, baš kad oćete ozbiljno da razgovaramo, može: moramo se promeniti mi, kad kažem mi mislim na većinu građana Srbije, koja svojim glasovima odlučuje na izborima, a to ide teško, vrlo teško. One koje građani biraju, dodvravaju se biračima, idu im niz dlaku, lažu ih (i kradu, ali to nije tema). Poštovani Cole, moram da Vam kažem da se ni ja ne slažem: građani Srbije (srednja i starije generacije) na žalost jesu najgori u regionu i šire, jer da nismo takvi ne bi nam se desilo to što nam se desilo u proteklih 20 godina i što nam se dešava. Ne znam ima li svrhe da navodim argumente, oni su tako očiti da od njih boli i telo i duša.
Kako promeniti kritičnu masu građana da razmišlja i da se ponaša drugačije? Stariju i srednju generaciju vrlo teško ili nikakao, ali teši me jedno saznanje: DECA PORAŽENIH BRŽE SAZREVAJU, ODLUČNIJA SU I ČVRŠĆA, BRŽE UZIMAJU VLAST U SVOJE RUKE. Dakle, da zaključim: UZDAM SE U NAŠU DECU, a što se tiče nas, znam ja nas jebo ti nas.
Branislav Kovačević Cole Branislav Kovačević Cole 13:06 21.01.2008

Re: Usuđujem se da ....

Jeremija
Branislav Kovačević Cole

Dakle, da zaključim: UZDAM SE U NAŠU DECU, a što se tiče nas, znam ja nas jebo ti nas.



Vidim da ste pozitivni...Glavu gore.pa treceg da srusimo Radikale...
Laudanum Laudanum 12:16 21.01.2008

Dokle više?

Dokle više glasanje zapušenog nosa? Dokle da biram "Bilo Kakvog" da me ne bi zajahao "Onaj"? Vise od pola Srbije bira anahronu spodobu koja podjednako lici na Tomu, Velju i Druga. Mozda je ta polovina i zasluzila predsednika kavog prizeljkuje. Mozda je cela ova drzava zasluzila predsednika po svom liku. U svakom slucaju, na to imaju identicno pravo kao i ono manje od pola Srbije koja glasa "Za Bilo Koga Samo Da Nije Onaj". Svetlo je odavno ugaseno. Petooktobarsko kresanje kremen-kamena ocigledno ne moze da obasja ovu memljivu pecinu.
metanoia metanoia 12:27 21.01.2008

Neophodna konsolidacija demokratskih snaga

Čitam komentare na blogovima i veoma mi je žao zbog toga što su neke od pristalica LDP odlučili da bojkotiju sledeći krug. Nemojte zanemariti činjenicu da scenario koji priželjkuju oni koji misle da bi pobedom Nikolića doveli do vanrednih parlamentarnih izbora, jer je to u ovom momentu preveliko kockanje, svojevrstan gambit u koji ne treba ulaziti. Da vas podsetim na moguće posledice pobede Nikolića: Pre svega jasna poruka Evropi i svetu da je narod velikom izlaznošću izabrao put izolacije, povratak u period hegemonije i ostvarenja velikosrpske iluzije i panslovenskog mita, pad indeksa berze, značajno poskupoljenje kredita, zaustavljanje svih pregovora koji se vode sa Evropskom Unijom, momentalna smena načelnika generalštaba i postavljanje g. Delića na njegovo mesto, kakve to posledice može imati, to možemo samo zamisliti (za početak mobilizacije i vojni manevri kako bi izazvali određeni efekat). To bi između ostalog bila i jasna poruka susednim zemljama da je većina ovog naroda još uvek ima teritorijalne pretenzije prema njima a u krajnjoj liniji to bi pokazalo našu nemogućnost da naše prodemokratske snage konsolidujemo oko zajedničkog cilja a to su Evropske integracije. Možda bi na kraju i došlo do ishoda na koji ciljaju određeni članovi saveta LDP-a, ali nemojmo nikako zamenariti činjenicu koliko bi vremena prošlo dok se ovaj scenario ne bi dogodio i koliko štete bi to nanelo srpskoj privredu i ugledu naše zemlje i naroda uopšte.

Prostora za manevrisanje ipak ima, kao i vremena da se konsoliduju sve proevropske političke opcije u zemlji. Još jednom kao što je to bilo pre osam godina, neophodno je da se ove snage udruže i tako obezbede dalji napredak naše zemlje prema evropskih integracijama.
grofisneki grofisneki 12:27 21.01.2008

Izvinjavam se

nesto slucajno kliknuh i poslah obavestenje moderatoru pa samo da se zna
Lighthouse Lighthouse 12:38 21.01.2008

Neću

Kako sada stvari stoje, svako glasanje 3. februara je glasanje za Vladimira Putina i Vojislava Koštunicu. Zato, neću.
cecas cecas 13:34 21.01.2008

Re: Neću

Lighthouse
Kako sada stvari stoje, svako glasanje 3. februara je glasanje za Vladimira Putina i Vojislava Koštunicu. Zato, neću.


TREBA LI OVOME KOMENTAR ! SVE JE RECENO -PA VI VIDITE I RAZMISLITE ! BILO KUDA-KOKI SVUDA !
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 14:11 21.01.2008

Re: Neću

Lighthouse
Kako sada stvari stoje, svako glasanje 3. februara je glasanje za Vladimira Putina i Vojislava Koštunicu. Zato, neću.

Mislim da nisi u pravu. Ako ne glasaš - onda je sigurno za koga efektivno glasaš.
gorran gorran 12:40 21.01.2008

Srbija je velika tajna...

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:55 21.01.2008

Tomin osmeh

Ne veruj čoveku koji poružni kad se nasmeje, kaže moj kum i ja mu verujem.
grofisneki grofisneki 12:56 21.01.2008

Re: Tomin osmeh

da sam nepristojna kao sto nisam pomislila bih kako ima ruzne zube, mora da je od gloskanja nasih zivota...
gorran gorran 13:00 21.01.2008

Re: Tomin osmeh

Zamisli da te neka zla veštica začara, i da se zaljubiš u jednog...



Ili obojicu...
grofisneki grofisneki 13:03 21.01.2008

Re: Tomin osmeh

mene pitas?

leleeee ne desilo se... mora da bi to bila bas neka zla vestica
Jelica Greganović Jelica Greganović 14:19 21.01.2008

Re: Tomin osmeh

Ubistvo iz strasti bi bilo jedino rešenje.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana