Život| Životni stil

What the fuck nam je ovo trebalo?

dirtyharry RSS / 26.02.2012. u 19:15

Sve kažu nema tu ništa dok Nemac to ne napravi. Možda jeste tako ali kad je u pitanju suvo meso, čvarci, rakija, ma nemaju ne samo Nemci nego ni ostali tu šta da traže. Naše je najbolje. Deset nas radimo zajedno u maloj grupi a samo jedan Nemac. Naslušali se svega i svačega ali niko od njih ništa naše nije probao. Pao je dogovor čim se dođe iz Srbije da se donese kontigent na degustaciju a posle možemo da otvaramo radnju i da primamo narudžbine.

 

138013.jpgMuka je bila samo što je i ujna naručila jedno pet kila domaće zlatiborske pršute, pa ajde ti sad objasni slovenačkom cariniku da je petnaes' kila mesa za kućevnu upotrebu. Dobro te bar onu šerpu kavurme ostavih kod kuće.

Elem došlo je vreme provere, izašli malo ranije kući da se spremimo za bolumentu. Spremam gibanice komada dva, sečem pršutu, suvo meso kore ne moram da razvijam, dobili onomad iz Jasikovice tanke, tanke, milion ih ima, nikako složim pite, ali ne dam se ja (recept na pp). Moja tanja polovina se razletela onako vižljasta po kući ko pajalica, pa čisti li čisti.

Taman je prva pita dobro pečena a narasla onako instant ko na steroidima da je kad eto su gosti i to. Vejd, glavni šef amerikanskog pedigrea; Binu, nesvrtatni pobratim iz bratske nam Indije; Bertrand, Francuz sa nekog fransuskog ostrva u Indijskom okeanu; Antonio, primeran omladinac iz lijepe naše; Ben, tipičan primerak lokalnog domorodačkog stanovništva; Dejv, klasičan primerak bunjažnog primata anglo-saksonske rase; Miomir, pojačanje domaćim snagama u vidu lale iz Zrenjanina.

pokerrakijaxa3_36266396.jpgRasprtaljio ja rakije od svake sorte po jednu i nešto lokalnog piva ako im se rakija ne svidi. Naravno bila tu i neka ”noname” domaća loza koju vučemo već tri godine po stanovima kapitalističke Jevrope, koja je samo jednom svečano otovorena kada je žena gledajući TV priklala prst. Vidi se odma' šta su ti iskusni pivci, svi se odmah uhvatili za no label lozu.

Kreće galama jerbo niko nikog i ne sluša a i teško se priča sa punim ustima vruće gibanice. Ako mi opet onaj akrep odozdo dođe da se žali na buku u stanu ima da napujdam Bena pa neka se on objašnjava meni je onomad bilo dosta. Bušio sam nešto po stanu i do podne subotom sme nešto da se radi, ona se nacrtala u minut posle dvanaest da mi kaže da je vreme prošlo...

Žurka je ionako zvanično zakazana od sedam do deset naveče a posle da kupimo šta je preteklo od pršute i gibanice pa da idemo u neki biergarten jerbo do deset sme da se galami a posle kud koji... hm.... Takav je tačnije bio plan.

Raspoređuju se standardno ukrug kao i za svako zasedanje plemenskog saveza a Vejd seda na jedan dozemak od fotelje u koju po potrebi čovek može da se oplati i u horizontalu. Malo treba da se uhvati zalet kako bi ustao odatle ali ko tu zasedne nije ni predviđeno da ustaje dok se ne rahabilituje.

“What the fuck” Ben odmah pita:”Koje si pivo pazario?”

Interni nadimak “What the fuck” sam mu dodelio jerbo mu je to uzrečica za sve što mu nije po volji a mnogo toga mu nije po volji. Mislim da je to generalna crta svih system administratora po IT firmama.

“Augustiner”, odgovaram, “Binu mi je to preopručio, ja pivo ne pijem.”

Ben:”Pitao si Indusa koje pivo u Nemačkoj da kupiš??!?!?!»#$#$$%&('%”

“Ne, pitao sam Nemca, nemoj sad da se vadiš, on ima nemačko državljanstvo.  E, sad što je rođen  na samom jugu Indije u močvari među kobrama (kako sam kaže), to je druga stvar.”

Ben negoduje ali eksira polovinu zidarskog piva proveravajući kvalitet dobro znane sorte.

Ostali su polako navalili na mese i pitu. Dušu sam ispustio dok sam naseko onu pršutu. Dejv konstatuje da je srpska gibanica pravi refreshment u odnosu na ono što jede svaki dan. Ludi Englez jede samo dva-tri jela i ništa drugo neće ni da proba. Za sada opstaje ali ne znam dokle će.

Problem u našem malom kolektivu je što se svi bunjaže za sve što treba i što ne treba, uključujući i mene a kada se tome pridoda dobrana doza promila alkohola onda želja da se bude u pravu eksponencijalno raste a eksponencijlano raste i doza decibela kojom svako raspolaže.

Najveće oduševljenje je izazvala no label loza. Dok Vejd stoički podnosi rakiju onako zametnut u fotelju povremeno samo pokazujući beonjače, Dejv koji inače ne pije takav alkohol posle svake čašice skida naočare, briše oči i traži da mu se sipa još jedna.

Nikako mi ne uspeva da iskusne pivopije nateram da pijuckaju rakiju polako dok meze a ne da eksiraju ali izgleda da je tinejdžersko takmičenje tek počelo a oko polovine večeri počinje rasprava između Vejda, Dejva i Bena ko je koliko popio.

Ostali polako pijuckaju pivo i po koju rakiju između da ne bude da je nisu ni probali dok se trio takmiči ko će da popije više. Osećam se ko najmatoriji na tinejdžerskoj žurci gde treba da menjam pelene balavcima. Muka je samo što je žurka kod mene pa nemam gde da odem.

gibanica1.jpgČini mi se da je od jačine visokih tonova i lupanja nogama po podu nameštaj u sobi krenuo da šeta. Deset sati je već uveliko prošlo a sad i ne ide da ih ja izbacujem ako sami ne znaju da odu. Miomir mi je doduše rekao dok se ne vidi dno na svakoj flaši koju si izneo nema fajronta. Osećam se polako kao da snimam “Ivkovu slavu” u multinacionalnoj sobnoj varijanti.

Neverovatna je stvar koliko se ljudima razveže jezik kada popiju malo više nego što treba a nekima je očigledno merilo kad je dosta sve dok mogu da pogode usta. Tu kreće da se priča o ličnim problemima najčudnije vrste a  Dejv je već gotov da zaplače u svom žalu za Amsterdamom gde je radio par godina i gde mu je bilo idealno za život u nekom penthausu nekog prijatelja. Kao ljubitelj brzih kola (i sam ima jedan model TVR-a) već priča koliko mu sati treba da ode do Amsterdama i kako bi voleo da i moja tanja polovina i ja zapucamo sa njim preko vikenda tamo. Prave se planovi i za posetu Srbiji, pazarenjem dovoljne količine rakije i pršute sa sve posetom Šibeniku i Antoniojeve familije.

l.jpgJedva ugrabih malo slobodnog vremena da popričam sa ostalima dok je Dejv otišao da terasu da izduvani nešto. Ne možeš da ga ignorišeš a i nije lako da ga slušaš. Ko je bio zainteresovan mogao je da vidi sviranje gitare dotičnog i skakanje na jednoj nozi kao gitarista AC/DC-ja, letenje slepog miša koji udara u prozorsko staklo, brejk dens i još što šta. Sve u svemu čudo jedno kako rakija sve utiče na različite narode. Vejd jedva da je davao znake života. Pričao je ali mu je otvaranje očnih kapaka nije išlo od ruke. Dok je Ben definitivno pobedio u takmičenju ko će najviše puta u minutu najglasnije da kaže “What the fuck”.

Dok je žena proveravala zalihe glukoze za slučaj nužde meni je Dejv objašnjavao kako je totalno ostao bez svojih zaliha trave i svih drugih opijata i da mora za ovaj vikend da ide u Amsterdam obavezno. Ja skupljam vilicu rukama i guram na gore a on počinje da mi navodi kolike su porudžbine određenih persona na vodećim pozicijama u firmi i šta ko voli pitajući šta meni da donese. Reko’ ne treba ništa. Ja se držim domaće kuhinje i ceđenih sokova.

Razvezuje priču kako je i glavni njega i našao u Amsterdamu i kako su u penthausu u kom je bio isporbavali raznorazne opijate dok ih gazda nije nalovio. Tada su dobili oštru kritiku da to ne rade sami u kući nego da siđu dole i podele ko ljudi.

drugs.jpgVeć vidim naslove u novinama, presečen put droge. Uhapšeni par lakovernih detlića sa jednim indijancem u sportskom autu koga su jedva vatrogasci izvukli iz lokalne šume. Poseta Amsterdamu bi trebalo i da obuhvata posetu zubaru jer Dejv tamo ima strašnu zubarku. Ne zna tačno koliko kvalitetno radi ali ima telo da je samo gledaš. Verovatno za pacijente (u pravom smislu reči) izbaci poprsje umesto anestezije. Jeste da je zadnji put kada ju je posetio ostao bez jednog zuba a drugi je završio na kočiću ali zaslužuje da je ponovo poseti. Da bi mi dokazao koliko je dobra vadi svoju gornju jedinicu i pokazuje je svima koliko je “mobilna” i oštra. Bertrand pokušava da se ne zadavi pitom, žena sklanja svoju čašu soka a ja zaležem. Ogrebe li te sa onim nisam siguran ni tetanus da bi te spasio. Nisam grožljiv ali izgled vilice vampira koji je zagrizo nešto tvrđe nego što sme mi nije baš najdraži prozor večeri.

Vejd pokušava da kaže nešto na francuskom dijalektu svoje rodne Luizijane ali ga svi ostali gledaju belo. Pitam Bertranda: “Šta je rekao?”

A on mi odgovara:” Pojma nemam. Kad god Vejd nešto pogovori na francuskom ja ga ništa ne razumem.”

Baš volim da radim u multinacionalnoj sredini, jer se tako lepo razumemo. Vejd i dalje trenira pokazivanje beonjače a meni već pada napamet da ga je Dejv ujeo (žive zajedno ko cimeri u dvosobnom stanu) sa onakvom vilicom ko komodo zmaj.

Vejd nekako pokušava da ustane i uspeva iz trećeg pokušaja. Otpravljam ga u pravom smeru a Dejv beži da izduvani na terasi poslednju zaovastavštinu dalekih rođaka sa Jamajke. I dok gledam šefa kako polako lelujavo meandrira hodnikom izigravajući ping pong lopticu u pravcu establišmenta gde i car ide peške u pozadini Dejv pokušava da dobrano ostavi otisak desnog obraza na staklu terase zajedno sa kompletnim profilom zubnog rasporeda, tačnije bar onog što je ostalo od njega, posle katastrofalnog pohoda zubarke sumnjivog obrazovanja ali dokazanih oblina.

Aniston%20Boob%20Grab.jpgŠef pokušava da ubode prizemnu fotelju iz prve. Pokušaj je bio poluuspešan s obizom da se zametnuo na suprotnu stranu zamalo ispao iz iste. Srećom je bio pribran da se rukom zadrži, inače bi ga teško skupili na gomilu. Meni sve glupo da izigravam dubak matorom čoveku kome zadnjih par sati nikako ne uspevam da uhvatim pogled.

Dejv po šesti put pita gde se nalazi WC i naravno po šesti put mu kažem prva i druga vrata sa leve strane, nemoj da odeš na treća tamo je špajz. Mada, ne bih morao da zovem istražitelje iz Vegasa ni Horejšija iz Majamija da mi kaže ko se uneredio tamo preko noći.

Popili su onaj litar loze, prvo sam molio Boga da ne galame ne bi li me mili susedi podsećali kućevnog reda a posle smo i žena i ja jedva čekali da neko od dotičnih naiđe i prekine onu larmu. Na sve te naše želje je verovatno i Bog rekao kad se smislite šta hoćete i napravite kvorum javite. Sve u svemu niko nije došao.

Miomir i Antonio su otišli malo ranije a ostali su bili uporni jer još ima i jela i pića, gre’ota da ostaje. Na kraju je Bertrand poterao gomilu i svi su polako krenuli. Koškanje dotičnih kolega sa paraboličnim putanjama kretanja u pravom smeru uopšte nije lako. Jednog pošalješ u hodnih dvojica se vrate. Srećom je bilo više prisebnih pa je svako imao vodiča da nađe obuću.

Dejv me opet gnjavi detaljima svog probavnog sistema i žalbama na isti meni za ručak svakog dana, na šta mu ja pakujem još pola pleha gibanice za usput. Žena u pozadini kuka šta će za doručak. Pusti ženo neka nosi i neka ide samo, nemoj da se vrate pa da se nastavi zona zumraka.

Vejda pridržavaju dok on uporno pokušava da obuje desnu patiku na levu nogu. Ne znam ni kako bi mu pomogli kad on samo viče “I’ve got it, I’ve got it”. Ne znam doduše na šta je mislio ali je sigurno nešto dobio. Ben i Binu su uzeli taksi da odu kući. Betrand je u lokalu tu a najmatoriji su bili i najproblematičniji. Dejv kao da je popio punu šaku ekstazija skače unaokolo dok mu cimer daje sumnjive znake života. Odbijaju me da ih odvezem do stana. Svi se nekako pakuju u lift i odlaze.

Kad su otišli prvo što sam čuo bilo je:”What the fuck nam je ovo trebalo?”. Ne znam ni sam. Možda nauk za sledeći put. Zato i postoji igraonice i rođendaonice kod nas, odvedeš problematično društvo da se iskaču i onda vratiš nazad kući.

Bubne opne mi se i dalje navikavaju na tišinu, TV koji nešto glasno galami ne čujem. Sutrašnji epilog je da je Vejd došao tri sata kasnije na posao sa frizurom na juriš. Mada ipak treba imati i hrabrosti da staviš onakvu frizuru na onakvu glavu. Jedino što je rekao povodom sinoćnih nemilih događaja je da mora da se drži dalje od te proklete stvari. Ben je stigao isto tako a Binu reče za Bena da je izašao iz taksija negde u centru grada da nastavi sa provodom. Dejv nije ni došao na posao. Ostali su bili u voznom stanju. Svi su vikali “It was a great party”. Mada bi se kod nas reklo klasična terevenka, koji crni party. Za njih je svaki party gde ima pića da se obeznane dobar. Pitaju me i sada da li imam još onog pića od onomad. Imam ali možemo samo negde ispred zadruge da pijemo.



Komentari (55)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja92 vishnja92 19:37 26.02.2012

de si bre

Hari dete :))


cek

edit: vapr

citala sam do pola (giba prsut ovoono) i pocela da razmisljam o pokojnom svekru koji je pola veka peko rakiju a da je nije probao. istu tu (brandname tatovaca) sam godinama slala bratu u usa gde su se veselili na slican nacin, samo sto su imali i cokanjcice, pa ko je umeo da kaze "cokanjce!" dobijao je vise, tako je to islo.

a otpratila sam ti radnju do pola O.o
pa sam skrolovala nadole, dok nisu svi otisli i posle dosli na posao uneredjeni
sve to ide u rok sluzbe hbga :)
maca22 maca22 19:49 26.02.2012

Re: de si bre

Desi Hari! Nema te 100 godina :)
dirtyharry dirtyharry 21:06 26.02.2012

Re: de si bre

maca22
Desi Hari! Nema te 100 godina :)


Te me be. Zagubio se među obavezama, ali eto da ne bude da se neću okažem

dirtyharry dirtyharry 21:10 26.02.2012

Re: de si bre

de si bre
Hari dete :))
citala sam do pola (giba prsut ovoono) i pocela da razmisljam o pokojnom svekru koji je pola veka peko rakiju a da je nije probao. istu tu (brandname tatovaca) sam godinama slala bratu u usa gde su se veselili na slican nacin, samo sto su imali i cokanjcice, pa ko je umeo da kaze "cokanjce!" dobijao je vise, tako je to islo.

De si bre šnjavi

Imalo je i ovde takvih manifestacija bre, uopšte ne zaostajemo za tim zapadom tamo. Ovde je samo bila u pitanju reč živeli. Nikako da ubodu da kažu kako treba pa to ti je i to još dok su bili trezni, kasnije možeš da pretpostaviš kako je išlo...
Što ti reče sve u rok službe

Inače za prvu:
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:36 26.02.2012

Re: de si bre

vishnja92
Hari dete :))


cek

edit: vapr

citala sam do pola (giba prsut ovoono) i pocela da razmisljam o pokojnom svekru koji je pola veka peko rakiju a da je nije probao. istu tu (brandname tatovaca) sam godinama slala bratu u usa gde su se veselili na slican nacin, samo sto su imali i cokanjcice, pa ko je umeo da kaze "cokanjce!" dobijao je vise, tako je to islo.



Poz Hari, poz Šnjo, baš vas nema!

Odneo ja pre koji mesec flajku ćaletove kajsije nekom matorom kod koga sam ispekao mašinbravarski i varilački zanat na CU-u (jebi ga, Krkar se rodio sa tim znanjem, ja sam morao duzmem kurseve!). Elem, Sid (Vicious) i ja smo posle postali drugari, dobio sam neograničeni pristup njegovoj univerzitetskoj radionici, i stvarno mi je pomogao, ne zna se koliko, oko projekata, a pogotovu posle, kad sam krenuo da radim. I čovek krenuo u penziju, pa ja svratio do radionice poslednjeg njegovog radnog dana, da ga pozdravim, da evociramo malo uspomene, i usput mu uvalio poklonče, u vidu destilata iz ćaletove najbolje berbe, 2008. I upozorio ga da je to fin liquor, i da pazi da se ne uneredi. Šta da kažem, čovek se rasplakao, a ni meni nije bilo svejedno.

I vidim ga pre neki dan na kampusu, kad sam svrnuo do biblioteke - odlično izgleda, bivši marinac, tako da trči 10 milja sa njima svako jutro. Padne mi na grudi i krene da hvali ćaletovu radžu kao nešto najbolje što mu se dogodilo poslednjih godina, i pita jel ima još... A tek što mi je matori bio sretan kad sam mu preneo pohvale! Sad već odvaja iz svoje privatne kolekcije za Sida...

Inače, ja to švercujem u koferu, do sada me niko nije dirao, mada uvek nadjem kulturnu poruku nemačkih vlasti, u kojoj mi se izvinjavaju što su morali da otvore kofer da provere sadržinu. Bogami se spremam da lupam crte na flajke, da vidim koliko se ugrade švapski policajci.
dirtyharry dirtyharry 22:17 26.02.2012

Re: de si bre

Padne mi na grudi i krene da hvali ćaletovu radžu kao nešto najbolje što mu se dogodilo poslednjih godina, i pita jel ima još...


Nisam neki pivac pa ne znam kakve su lokalne rakije ali i ovde je takvo raspoloženje odma' su pitali da li ima još. Cimaju me povremeno kada krene rasprava o odmorima kada ću za Srbiju i obavezno da svakom donesem po par flaša rakije tako da se već razmišljam ili da otvaram ovde manufakturu ili neki dragstor sa home made proizvodima iz otadžbine. Mnogo im se svidela nevezano za to što nisu mogli da se očitave sutradan.

Za sada nas carinici nisu dirali, jer ne moramo da krijumčarimo baš tako kao ti, ali kada god se vraćamo nazad imamo svašta što ne bi smelo da ide preko granice. Znaju i carinici to sve nego ih verovatno mrzi da se preganjaju sa nama
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:34 27.02.2012

Re: de si bre

dirtyharry

Nisam neki pivac pa ne znam kakve su lokalne rakije ali i ovde je takvo raspoloženje odma' su pitali da li ima još. Cimaju me povremeno kada krene rasprava o odmorima kada ću za Srbiju


Imam par klijenata koje redovno snabdevam (tast, kum, i neki drugari). Mada su mi najveći konzumenti pećinari, oni praktično pošljemaju skoro sve što nisam podelio (ni ja ne pijem rakiju, samo je koristim za podmićivanje). To se bre izbezobrazilo, neće u kamion da me prime ako ne pokažem da imam flajku u rancu (koka-kola, ona mala od 0.3l, to je idealno terensko pakovanje zA radžu, za vikend akcije).
zilikaka zilikaka 19:38 26.02.2012

Prva

Da te pozdravim, kažem da se radujem što si opet ovde, a i ceo tekst sam pročitala.
Komentarisaću kasnije da me barabe ne preduhitre

EDIT:
Propala stvar.

Nego, stvarno, šta ti bi da sazivaš onoliki svet kod sebe, i još im iznosiš onoliko piće?
Mi bre nismo mogli društvo da razjurimo ni kad smo se selili.
Došli šatro da pomognu, odradili za pola sata, a onda se vratili u prazan stan i dohvatili flašu.

...nije pomoglo ni što je kamion odaaavno krenuo, i što ga je trebalo stići što pre.
Na kraju ih ostavili same sa jednom hoklom i dve flaše.

Samo jednog zadužili da ipak zaključa kad izađu...

vishnja92 vishnja92 19:46 26.02.2012

Re: Prva

Komentarisaću kasnije da me barabe ne preduhitre

EDIT:
Propala stvar.

dirtyharry dirtyharry 21:15 26.02.2012

Re: Prva

Prva
Da te pozdravim, kažem da se radujem što si opet ovde, a i ceo tekst sam pročitala.
Komentarisaću kasnije da me barabe ne preduhitre




Na kraju ih ostavili same sa jednom hoklom i dve flaše.
Samo jednog zadužili da ipak zaključa kad izađu...


vi ste još bolji. Mi kad smo se selili ovamo iz Austrije za Nemačku pre neki mesec nismo imali nikog da nam pomaže pa je žena pitala par kolega sa posla da dođu na pola sata da snesemo te najglomaznije stvari. Kad je trebalo sutradan da dođu jedan se javlja da nije ni za šta jer je sinoć bio na nekoj žurci i mešao je jedno desetak pića za veče. Kaže njegova žena sad je skroz zanemoćao. Tako da smo morali da se snalazimo .

Inače za skoro prvu:


Ovo parče što fali je kod Šnjavi, par komentara iznad .
nikola_kovac nikola_kovac 19:49 26.02.2012

Посрбљавање

Ја бих на твом месту пробао да увалим, поред гибанице и no name лозе, и српску варијанту псовке: what the dick?
dirtyharry dirtyharry 21:12 26.02.2012

Re: Посрбљавање

nikola_kovac
Ја бих на твом месту пробао да увалим, поред гибанице и no name лозе, и српску варијанту псовке: what the dick?


može da probamo, pa da unovčimo šta bilo
expolicajac expolicajac 19:56 26.02.2012

Najviše volem

Da klackam svoje noge ispod tuđeg astala.
dirtyharry dirtyharry 21:26 26.02.2012

Re: Najviše volem

Izgleda da je i ova ekipa što je bila kod mene takva, samo je bio problem što su ovi moji astalčići minijaturni ni dete od par godina ne može da se provuče ispod te su zato morali da popadaju po patosu na fajrontu .
noboole noboole 20:05 26.02.2012

.

Eh, slusaj, moje vreme u Nemackoj je doslo i proslo, a nigde na vidiku nit' gibanice nit' bureka. Sad, vrlo verovatno cu ponovo tamo, te imas godinicu da rasprostranis
lanac burekdzinica, da ih ima ko doner-imbissa.
dirtyharry dirtyharry 21:24 26.02.2012

Re: .

Mogu da ti kažem ima tih turskih pekara tu i tamo, imaju nešto ali ni da primiriše našoj gibanici. Imaju i neke bureke ali opet nije ko naš a reko sam ako ne prosperiram kao programer ima da otvorim neko svoje ćošače sa suva mesa i bureci pa ako si u prolazu navrni
Oljacat Oljacat 20:26 26.02.2012

Sjajan opis terevenke!

E pa baš sam se ludo ismejala, pogotovu što se setih nebrojenih situacija u kojima ljudi pričaju i rade stvari koje ne bi trebali nikako pred kolegama ...hahaahhaha
U svakom slučaju, super ste se proveli i to se računa (mislim kako ko,al domaćin se uvek najgore provede)
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:43 26.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

pogotovu što se setih nebrojenih situacija u kojima ljudi pričaju i rade stvari koje ne bi trebali nikako pred kolegama


U rakiji je istina.
dirtyharry dirtyharry 21:28 26.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

Oljacat
E pa baš sam se ludo ismejala, pogotovu što se setih nebrojenih situacija u kojima ljudi pričaju i rade stvari koje ne bi trebali nikako pred kolegama ...hahaahhaha
U svakom slučaju, super ste se proveli i to se računa (mislim kako ko,al domaćin se uvek najgore provede)


Pa pitaju oni i sada da li imam još onog pića ali za sad se pravim lud. Izgleda da se svega dobro sećam i da treba još malo vremena da prođe. Onda možda bude repriza.
myredneckself myredneckself 22:23 26.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

Žurka je ionako zvanično zakazana od sedam do deset naveče....


Ja se prepala u smislu, jel moguće da se naše gore list ovako evropeizirao prilikom, i u radnji terevenčenja, pa punktum na sat, i štatijaznam
...a posle da kupimo šta je preteklo od pršute i gibanice pa da idemo u neki biergarten...


kad posle, laknulo mi, vidim da ste izdržali momački sa sve sirotom mladom, i bez biergartena

Baš si me nasmejao hari, šta ćeš, tako to ide

Edit:
Vejdove beonjače rulz
topcat topcat 23:17 26.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

od sedam do deset naveče....

smetala ti buka, jedva si čekao da odu, pušili su vani...jesEmti, ovdje je netko definitivno ostario.



EDIT:
Au, brate! Pa sretan rođendan!




myredneckself myredneckself 00:12 27.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

Au, brate! Pa sretan rođendan!

i ja, i ja čestitaaam


dirtyharry dirtyharry 00:12 27.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

topcat
od sedam do deset naveče....

smetala ti buka, jedva si čekao da odu, pušili su vani...jesEmti, ovdje je netko definitivno ostario.


A bre, ne znam kako je tamo kod vas na taj divlji zapad, ovde su takva pravila i to ne mojom voljom .
A za duvanjenje kanabisa u moj životni envajrenment nemam razumevanja


topcat

EDIT:
Au, brate! Pa sretan rođendan!


Hvala, hvala. Evo torte:



Recepat kaže da je sa zmajevima pa javi kad probaš kakva je bila
dirtyharry dirtyharry 00:14 27.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

myredneckself
Au, brate! Pa sretan rođendan!

i ja, i ja čestitaaam


Hvala, hvala

Evo i za tebe:
topcat topcat 01:26 27.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

sa zmajevima

wow, kako si se sjetio!?
(oke, ja uredno prepričavam kako je moj kolega probao ono neko voće s korom "jer da on tako jede" ; ))))
dirtyharry dirtyharry 08:20 27.02.2012

Re: Sjajan opis terevenke!

topcat
sa zmajevima

wow, kako si se sjetio!?
(oke, ja uredno prepričavam kako je moj kolega probao ono neko voće s korom "jer da on tako jede" ; ))))


da, baš tako nekako. Samo sada molim te da ispraviš i da kažeš da se posle tog izleta u nepoznato opravio i da jede semenje kako treba
mitar.popovic mitar.popovic 23:34 26.02.2012

Domacine,




Majstorski!

Slatko sam se ismejao.
dirtyharry dirtyharry 00:15 27.02.2012

Re: Domacine,

Hvala, hvala. Služimo narodu
mlekac mlekac 23:49 26.02.2012

Moram da priznam

Uvek mi je bilo najzanimljivije da posmatram razlicite svetske navike u picu!

Pogotovo sto se sama zaustavljam na par casa vina za celu noc.

Doduse, kad u stanu ispod imas potencijalnu adzbahu, domacin je uvek na ivici zivaca, ali, Boze moj, prezivi se.

U svakom slucaju, sjajna prica!
dirtyharry dirtyharry 00:18 27.02.2012

Re: Moram da priznam

Ma meni nije muka sad bilo što će da se napiju i da naprave lom toliko koliko treba posle da se preganjam sa babama i dedama po zgradi a takva je zgrada da sam ja mator konj najmlađi tako da ovi avaksi po zgradi ko da samo čekaju da se bune za nešto.

No dobro, nauk za sledeći put .
fantomatsicna fantomatsicna 07:13 27.02.2012

Ma super

si ih i najeo i napijo
Znas ja kiselim kupus ovde za sebe i familiju mi, a rado kivijima 'podmetnem' sarmu i svi vole da je jedu.Jednom tako komsinica sarmoizjedija ide sa mnom kroz bastu i kad prodjosmo pored kace kaze: Ovde tako smrdi kao ucrknuta macka
-E rekoh- To cemo veceras za veceru, to je kiseli kupus
p.s. nije nista manje jela niti na suvim rebarcima ista do kosti ostavila
I naravno gde ti je slika od cvarci a?

i lepo da si se javio
dirtyharry dirtyharry 08:28 27.02.2012

Re: Ma super

Kiseo kupus nisam imao, selio sam se pa ništa nismo stigli da zakiselimo. Inače nama bi pre dobrodošao raso iz kupusa nego sam kupus.

Evo, i za tebe jedno parče:

mariopan mariopan 20:00 27.02.2012

Re: Ma super

I naravno gde ti je slika od cvarci a?


Ko je rekao cvarci?
zilikaka zilikaka 07:30 27.02.2012

I od mene

SEĆAAAAN ROOODJENDAAAAN!

A pošto tebi rakija služi za obloge, onda ćemo ovako:
dirtyharry dirtyharry 08:24 27.02.2012

Re: I od mene

Hvala, hvala. Može i tako, dobar kulen uvek dobro dođe sa ili bez rakije .

Evo i za tebe:

NNN NNN 09:31 27.02.2012

Ovo, bre

k'o zasedanje Ujedinjenih Nacija
dirtyharry dirtyharry 10:41 27.02.2012

Re: Ovo, bre

NNN
k'o zasedanje Ujedinjenih Nacija


Pa mogu da ti kažem da je bolje jer ovde imamo većinu. Da smo i u UN takvi dobro bi bilo .
4krofnica 4krofnica 11:26 27.02.2012

strawberry fields forever


pagdejsi bre Hari?
dobra ti ova mishmash žurka:)
srećan rodj.!!
+ poklončić : tvoje omiljeno voće:)
dirtyharry dirtyharry 13:59 28.02.2012

Re: strawberry fields forever

4krofnica

pagdejsi bre Hari?
dobra ti ova mishmash žurka:)
srećan rodj.!!
+ poklončić : tvoje omiljeno voće:)


Zdravo be, malo zaglavio na sve strane ali evo da ne bude da sam se naljutio.

Hvala, hvala, evo za tebe:



krkar krkar 14:03 27.02.2012

Ja, gospodin


Celog života se nadam da će doći dan kad ću ja carine prolaziti kao gospodin. Da nemam ništa što ikome mož' da bude sumnjivo nit' išta zbog čega bi me neko zapitkivao ili vraćao. (Pritom, ovo se odnosi samo na hranu i piće, ne na nekakvu tehničku robu!)

Ali oš!

Prvo u mračnom socijalizmu Milke Planinc sa svakog putovanja donosi parmezan, artičoke, šafran za rizoto milaneze, bakalar... Posle toga došla demokratija i sloboda i svi se raseliše, ovaj ište kajmaka, onaj ajvara, onome nosi domaću kobasicu koju kum pravio, o domaćim rakijama da i ne govorimo. Pa onda Srbija ostade Pašaluk bez maslinovog ulja... te ja tako ostah čergar do kraja života vazda sa nekakvim prehranbenim sumnjivim tvarima u torbama i gepecima. A većina uopšte nije za mene!

On the positive side
naučio sam da tako vešto na granicama prilagođavam istinu i činjenice da bih sutra mogao da pobedim na direktnim izborima za ministra čovekove sredine i građevinarstva. I iz toga izlaze nezaboravne priče kao ona kad me u zimsku ponoć na Ljubelju zaustave austrijski carinici koji ama baš nemaju šta da rade - a meni u gepeku oko 60 litara vina (domaćeg) i nekih 10 flaša domaće rakije. I prođem, uz mito od 2 litre vina, što i nije tako loše.

A priča o svežim kamenicama (i ostrigama) na bosanskoj granici toliko je dobra da šteta da je potrošim olako i na tuđem blogu
NNN NNN 14:42 27.02.2012

Re: Ja, gospodin

priča o svežim kamenicama (i ostrigama) na bosanskoj granici toliko je dobra
Rekao si Bosancima da su ostrige dobre za onu stvar i da ti trebaju u ogromnim količinama - pa te pustili?
krkar krkar 15:59 27.02.2012

Re: Ja, gospodin

Rekao si Bosancima da su ostrige dobre za onu stvar i da ti trebaju u ogromnim količinama - pa te pustili?


Ma još bolje!

Pisaću svoj blog - biće tamo.
mariopan mariopan 18:40 27.02.2012

Re: Ja, gospodin


Prvo u mračnom socijalizmu Milke Planinc sa svakog putovanja donosi parmezan, artičoke, šafran za rizoto milaneze, bakalar... Posle toga došla demokratija i sloboda i svi se raseliše, ovaj ište kajmaka, onaj ajvara, onome nosi domaću kobasicu koju kum pravio, o domaćim rakijama da i ne govorimo. Pa onda Srbija ostade Pašaluk bez maslinovog ulja... te ja tako ostah čergar do kraja života vazda sa nekakvim prehranbenim sumnjivim tvarima u torbama i gepecima. A većina uopšte nije za mene!


Eh, cergari, samo vucem ko nenormalna u oba pravca.
Taj problem sa carinom resavam tako sto sve djakonije stavim u kofer koji ide u prtljaznik aviona i niko te nista ne pita, bar mene nisu.
hajkula1 hajkula1 16:01 27.02.2012

Srećan rođendan


i sve najbolje

Piši, samo piši
Kazezoze Kazezoze 19:34 27.02.2012

Re: Srećan rođendan

odlično ispričano.
bio sam u sličnim situacijama te mogu potvrditi potpunu istinitost svega što si napisao.
čudo je kako se stranci vole da usvinje kad dođu u dodir sa našim mesnatim i alkoholnim proizvodima.
nemaju nikakvu granicu.

uzgred, srećan rođendan!
mariopan mariopan 21:17 27.02.2012

Re: Srećan rođendan

uzgred, srećan rođendan!

I od mene.

dirtyharry dirtyharry 23:09 27.02.2012

Re: Srećan rođendan

hajkula1

i sve najbolje

Piši, samo piši


Hvala, hvala.



Pišem ja, ali ne objavljujem .


Kazezoze

čudo je kako se stranci vole da usvinje kad dođu u dodir sa našim mesnatim i alkoholnim proizvodima.
nemaju nikakvu granicu.
uzgred, srećan rođendan!


U pravu si. Opet čast izuzecima. Evo i za tebe:




mariopan
uzgred, srećan rođendan!

I od mene.


Još malo pa nestalo...

oddworld oddworld 20:24 27.02.2012

Al se nekad dobro jelo

Sada pojedem krušku staru dva meseca...k´o da sam je juče ubrao...a ukus, kao...ugljen-monoksid. (Verujte mi reč nisam slagao)

Svega sam se zaželeo.
Ali najviše krajke, običnog, kupovnog hleba.
dirtyharry dirtyharry 23:31 27.02.2012

Re: Al se nekad dobro jelo

Jeste to, najgori su po momo iskustvu Holanđani sa neki mvansezonskim voćem i povrćem. Izgleda kao na slici ali je ukus nikakav, mada i da je kod nas raslo ne verujem da bi bilo bolje.

Za lebac se slažem ali bre lepo se zamesi, lepo doneseš projino brašno ako možeš pa milina jedna
zilikaka zilikaka 23:08 27.02.2012

Biser

Čujem večeras priču o druženju u Švabiji, pa da je podelim sa vama

Devojka odavde otišla tamo na školovanje. Sve bilo dobro osim kontakata sa ljudima. Stalno se žalila da su drveni. Sva druženja se svodila na ljude sa ovih prostora.
Napokon, pojavio se jedan domorodac baš zainteresovan.

Ode ona kod njega u posetu i ponese vino i neke industrijske kolačiće. Vino popili, kolače nisu otvorili.

Posle par dana, on uzvraća posetu i donosi joj njene kolačiće, čokoladu i čips. Ona u šoku, al ajd sad...


Iznela ona štošta, i neke svoje grickalice. Samo su njegovu čokoladu otvorili.

Na odlasku čovek pogleda po stolu i konstatuje kako nisu pojeli sve, pa će joj čokoladu ostaviti, a čips uredno uzme i ponese sa sobom.

...da li treba da kažem kad će se ponovo videti?

dirtyharry dirtyharry 23:22 27.02.2012

Re: Biser

Ima toga i ovde samo što se nismo navikli. Jedan poznanik iz bivše firme isto tako imao sastanak sa jednom lokalnom snajkom i ona mu je rekla da se nađu u kafiću koji se njemu baš nešto i nije sviđao a ona je izabrala taj kafić zato što joj tu radi drugarica i ona može da joj da karticu da besplatno parkira kola u garaži

Mada je i on Antuntun skroz. Kada ga je pitala šta misli koliko ima godina, on je rekao ne zna tačno koliko ima godina ali zna da je starija od njega isto je nepotrebno reći kad su sledeći put izašli.
zilikaka zilikaka 07:06 28.02.2012

Re: Biser

Ma ja sam se poplašila da nije to sa ponudama deo lokalnog folklora.
dirtyharry dirtyharry 14:00 28.02.2012

Re: Biser

zilikaka
Ma ja sam se poplašila da nije to sa ponudama deo lokalnog folklora.


Pa nije baš, mada ima svega pa kako gde .
dunja73 dunja73 01:01 29.02.2012

Re: Biser

...da li treba da kažem kad će se ponovo videti?


E, na ovu temu ja bih mogla roman da napisem..nije bas to sve tako crno...nisu zenama ocekivanja od muskarca ovde i dole ista..ima sve svoju pozadinu , vaspitanje , ima sve i svoje posledice ( bas iz ovakvih razloga ) ....Od Becke skole je najvise Balkan prisvojio ...
Mi u mentalitetu( ako to postoji uoopste , al´ ´ ajde ) imamo jeno , oni drugo....Hocu reci , da sve treba reci , ako joj smeta takav gest , Svabe brzo uce i imaju kliker dobar za integraciju u svako drustvo....Ne treba suditi na prvu loptu....
Cips i bajati kolacici apsolutno nemaju veze sa karakterom....
Kao sto kod nas dekoltirana pevacica ili devojka polu gola koja seta nekom ulicom - ne mora da znaci da nije pristojna....i sad treba sa nekim da izadje i on po odeci njenoj da je okarakterise...
Uopste , da bismo nesto razumeli, moramo nesto i da znamo o drzavi gde se obremo, istorijsko -civilizacijskom razvoju, skolstvu ...nisu bre svi ljudi Mediteranci )
Hari, pa ´de si bre....evo ja susim prsutu..pocela sa bukovinom, udaram finisch sa sljivom ...da ..dim..dim nama treba i nedostaje......cadj, gar ....a, Krebs..ko ga sisa ...;-)) ( kad nije iz Nisa ;-))



dirtyharry dirtyharry 19:22 29.02.2012

Re: Biser

Ma daleko bre da sudimo bilo kome. Nismo ni mi ništa bolji a u mom društvu najmanje ima Nemaca, tako da oni i nisu nešto merodavni


dunja73
Hari, pa ´de si bre....evo ja susim prsutu..pocela sa bukovinom, udaram finisch sa sljivom ...da ..dim..dim nama treba i nedostaje......cadj, gar ....a, Krebs..ko ga sisa ...;-)) ( kad nije iz Nisa ;-))


Ako, ako tako i treba ovde ne umeju ništa oko toga da rade .

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana