Nostalgija| Region| Sport| Život

Vreme Sporta i Razonode

Colin_bgd RSS / 02.03.2012. u 12:40

... ili "Na Karaburmi... Jedan - Jedan..."

Ako mi bilo sta nedostaje, ali stvarno nedostaje iz stare drzave (SFRJ, da ne bude zabune) to je fudbalsko prvenstvo Jugoslavije i kombinovani radio prenosi utakmica prve savezne fudbalske lige, tzv. Vreme Sporta i Razonode. Posle se kod nas preslo malo na Vreme Smrti i Razonode, po knjizi jednog nazovi pisca, ali to je druga prica.

Ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim da ova moja konkretna nostalgija nije samo generalni zal za prosloscu (mladoscu), pa bi mi na isti nacin nedostajalo nesto drugo iz nekog drugog perioda da se sam rodio u neko drugo vreme i/ili na nekom drugom mestu. Ali posto ne mogu na to da dam precizan ili bilo kakav odgovor, necu ni da ulazim u analizu tog ugla.

Elem, fudbalsko prvenstvo Jugoslavije. Utakmice su se igrale nedeljom, subotom je bila jedna zbog TV prenosa. Obicno su prenosili susret Celik - Zeljeznicar i obicno je rezultat bio 0:0. Ne znam kako su odgovorni drugovi znali koja ce utakmica datog kola biti ubedljivo najdosadnija da je stave na male ekrane nasih televizora, ali eto znalo se sve u to vreme, pa se znalo i to.

Kada je pocela metamorfoza novog talasa nasih republickih vodjstava od elita radnicke ka elitama naci-klasa, i kada je bukvalno sve doslo pod znak pitanja, secam se da mi je jedina misao bila "samo da se ne rasturi fudbal". Laznu nadu su mi dali Mirko Novosel i kosarkaska druzina kada su napravili dogovor o Yuba ligi u kosarci gde su rekli, igracemo zajednicku ligu bez obzira na politicko resenje SFRJ krize. I bi svetlost u kosarci, jer danasnja Jadranska Liga je izdanak te klice, ali fudbal (iz verovatno razumljivih i ociglednih razloga) nije bio te srece.

Odlazak na stadion je bio posebna svetkovina. Prolazak kroz ulaz na tribine (u mom slucaju) stadiona JNA gde su me uvek obuzimali zmarci kad se pod suncanim topciderskim nebom prolomi zelena trava travnatog terena. A na terenu momci u crno-belim trenerkama na zagrevanju, ali i rivali (vrlo bitan faktor u fudbalu) koji isto tako vredno trckaraju od jedne do druge aut linije, revnosno odradjuju vezbe zagrevanja pod budnim okom kondicionog trenera. Publika koja se meskolji, zauzima svoja sedista namestajuci novine za sedenje, kupuje semenke i suncokret, orasnice i zasecereno grozdje kao za sport za zube, vice preko pola tribine pozdravljajuci se sa poznanicima i navijackim saborcima, "kop" koji navija, i suprotna strana koja (osim ako nije bio derbi sa komsinicom) je uglavnom bila ispunjena posetiocima u sivomaslinastim uniformama, navijacima protivnika na odsluzenju vojnog roka u Beogradu.

Zivelo se od vikenda do vikenda. Zivelo se za fudbalsko prvenstvo. Znali su se timovi svih klubova prve lige napamet, a o velikoj cetvorci se znalo apsolutno sve. U Beogradu smo bili podeljeni na zvezdase i partizanovce, cigane i grobare. Odnos je, prema mojoj slobodnoj proceni, tada bio oko 60%-40% za "njih", ali nije bilo sve u kvantitetu. Nije bilo tolike mrznje kao danas, niti izmedju klubova, niti izmedju navijaca. Bilo je malo viteskije vreme. U svakom pogledu.

Poseban ugodjaj su bili radio prenosi prvenstvenih utakmica, u reziji udruzenih radio stanica (slobodne?) Jugoslavije. Vreme sporta i razonode. Obicno je pocinjao nedeljom oko ili bas u vreme rucka, i taman kad se familija lepo najela i napojila, muski deo drustva bi se odvajao da slusa najvazniju sporednu stvar na svetu. Uvod, ako se dobro secam, u svaku emisiju je bio onaj cuveni uzvik legendarnog Radivoja Markovica "Gol! Gol! Gol!", kada je reprezentacija pobedila nekog, ne secam kog, ne secam se kada i ne secam se gde, nisam se jos bio ni rodio.

I onda je pocinjalo. Od romantike na Karaburmi, preko vetrovite Kantride, anemicnih Niksicana, pokislih Ljubljancana, upornih Tuzlaka, uspavanih Vinkovcana, podbulih Novosadjana, napetih Titogradjana, indisponiranih Mostaraca, depresivnih Osjecana, kraljevskih Nislija, promrzlih Suboticana, suncanog Koseva, maglovite Grbavice, Poljudske lepotice, Maksimirske sume, do dva stadiona povise Autokomande... Ne znam da li se jos igde na svetu sprovodio takav prenos, simultani, slobodni, sa otvorenim pristupom (barem je tako izgledalo) svakom reporteru da se direktno ukljuci uzivo u program u milisekundi nakon sto je postignut gol, pogodak, zgoditak.

Reporteri su bili posebna prica. Prenosilo se u stihu, brzinom svetlosti, brzinom puza, uz kapljicu i pljuge, bez imalo navijackih strasti, ili bez ikakvog prikrivanja istih. Bilo je tu briljantnih umova, ljudi koji su razumeli i fudbal i radio, do onih cija glava u evolucionom ciklusu nije dalje odmakla od kamena za kis'o kupus. Bio je tu Brucic Petar koji juri kao vetar, Lane sa Korane, jagodinska haubica Nikolic Jovica, i Momcilo Moca Vukotic za koga nije mogao da se nadje odgovarajuci stih jer je sve sto je radio na terenu ionako bila cista poezija.

Prenos je tekao rutinski, preko relativno mirnog prvog poluvremena, zatim nadom i vestackim stimulansima ispunjene pauze, do drugog poluvremena koji je dovodio do infarkta, do svadje medju bracom, rodjacima, prijateljima, ili do potpune egzaltacije koja se ponekad zavrsavala u obliznjem bircuzu. Ali, svi su ziveli za taj momenat koji ne znam ko je smislio, ali zasluzuje Nobelovu nagradu za mir u svim postojecim kategorijama. Kada padne gol, a reporter samo pipne prekidac i u program uzivo ukljuci onaj gromoglasni huk ekstaze, onu radost hiljade navijaca, onu emociju koju samo lopta zakoprcana u mrezi protivnika moze da izazove, onu neizvesnost kada je ocigledno da je negde pao gol, a jos ne znate gde. I onda reporter pocne da urla "jedaaan - nulaaa !!!!", i vi po glasu reportera saznate o kojoj se utakmici radi, ali jos uvek ne znate za koga jedan nula. I strepite, i zebete, i grickate nokte, i hvatate se za flasu da gadjate radio uredjaj, dok reporter ipak posle par sekundi koje traju kao citav zivot ne prozbori "Sliskoviiiiiic!!!", i vi onda znate da je Hajduk opet poveo protiv Zvezde.

Za te trenutke se zivelo, o tim trenucima se pricalo. Nije to bilo za ljude slabih zivaca. Bio sam mladji, a i po prirodi sam prividno stalozen, tako da sam uspevao da izdrzim sve do kraja. Nerviranja i ushicenja su dolazila posle, tek kada se odslusaju oni da li smesni, da li tuzni aforizam-komentari naseg dezurnog satiricara Patakovica, koji bi svojom neprevazidjenom bojom glasa i do bola iritirajucom intonacijom provaljivao nesto tipa "Za 8. mart i ove godine opet su se najlakse ubrale Lale: Vardar - Vojvodina 5:0...".

Jedini put kad sam digao ruke pre kraja i oterao i prenos i radio i fudbal i sve u PM, je jedne majske tople veceri '86 kad smo igrali u pretposlednjem kolu u Zagrebu protiv Dinama, pa od 1:0 (Varga) i bezveze ponistenog gola (Djelmas), Omerovic i Zupic skrivili dva penala za Dinamovo (Mlinaric i Zv(j)ezdan Cvetkovic, ako se ne varam) 2:1 pet-sest minuta pre kraja, a trebala nam je pobeda da ostanemo u trci za titulu. I onda nas trofejni, mudri trener Bjekovic ubacuje u igru legendarni tinejdzerski dvojac Pantic-Bogdanovic. Ja sam vec bio u kuhinji, daleko od radija, trpajuci stomak stotim parcetom dobos torte (iz besa, iz stresa, i jer mi je to bio omiljen kolac), kad mi neko u prolazu dobaci "pobedili smo 3:2...". Od tada, isao sam na bukvalno sve utakmice (procenat licne posete stadionu se popeo sa 95% na 100%) ukljucujuci i najgore vreme devedesetih. Nikada vise nisam dozvolio da izgubim nadu za nadom...

Onda su dolazila slavlja i razocarenja u junu (ne samo zbog kraja skolske godine), pa prelazni rok, pa dve nedelje na jadranskom moru, pa opet sve ispocetka.

Fudbalsko Prvenstvo Jugoslavije... Prva Savezna Fudbalska Liga... Neke stvari zaista nismo uopste bili zasluzili...

 



Komentari (41)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

milisav68 milisav68 12:55 02.03.2012

Nikad briga...

...nikad stres....

Colin_bgd Colin_bgd 13:03 02.03.2012

Re: Nikad briga...

milisav68
...nikad stres....


medjutim92 medjutim92 13:21 02.03.2012

Vreme smrti i razonode..

.. nam je bio drugoplasirani kandidat za ime albuma. Ostalo za drugi :)

Ne mogu sutra da potežem za Pazar, ali radio će da radi.. nije što je bilo, ali ljubav ne prestaje..
Colin_bgd Colin_bgd 13:26 02.03.2012

Re: Vreme smrti i razonode..

Ne mogu sutra da potežem za Pazar,

Ni ja...

ali radio će da radi.. nije što je bilo, ali ljubav ne prestaje..

Kad odvrnem MIP radio ovim engleskim komsijama, da cujem dok kuliram u basti, svi vec u ulici znaju da igra Partizan...
jinks jinks 14:11 02.03.2012

...

I dan danas se sećam nekih iritantnih truba koje su popunjavale tišinu tokom utakmica na stadionima ... i zvučale kao da se neko bas trudi da pokvari prenos preko radija i tv-a :)

Nekako su bile karakteristične za stadione samo u određenim republikama SFRJ, nešto se ne sećam da je toga bilo u Beogradu, na primer.
Colin_bgd Colin_bgd 15:16 02.03.2012

Re: ...

I dan danas se sećam nekih iritantnih truba koje su popunjavale tišinu tokom utakmica na stadionima ... i zvučale krajnje neprijatno preko radija i tv-a.

Jeste, bilo ih je, samo ja ne mogu da se setim zvuka, nema teorije. Samo su mi u usima vuvuzele...
jinks jinks 15:19 02.03.2012

Re: ...

Neki tup, jednolican zvuk ... meni je on uvek bio asocijacija na to da je utakmica bas dosadna.

Verovatno ga nisam primecivao kada je bilo drugacije, a mozda su i gledaoci na stadionu tada bili raspolozeniji, pa im i nije bilo preterano stalo do zurli i truba.
reanimator reanimator 15:02 02.03.2012

...

Elem, fudbalsko prvenstvo Jugoslavije. Utakmice su se igrale nedeljom, subotom je bila jedna zbog TV prenosa. Obicno su prenosili susret Celik - Zeljeznicar i obicno je rezultat bio 0:0. Ne znam kako su odgovorni drugovi znali koja ce utakmica datog kola biti ubedljivo najdosadnija da je stave na male ekrane nasih televizora, ali eto znalo se sve u to vreme, pa se znalo i to.

Ja sam obožavao prenos subotom
Mislim, znam da nisam normalan, ali mi iz nepoznatog razloga apsolutno nije smetalo da gledam Čelik, Slobodu i sl.
Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)
Colin_bgd Colin_bgd 15:13 02.03.2012

Re: ...

Ja sam obožavao prenos subotom
Mislim, znam da nisam normalan, ali mi iz nepoznatog razloga apsolutno nije smetalo da gledam Čelik, Slobodu i sl.

I ja isto. Redovno i revnosno sam gledao, zato i znam da je najcesci rezultat bio 0:0...
libkonz libkonz 15:21 02.03.2012

Re: ...

Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)

Ajde iz glave timove Veleža, Vardara i Vojvodine sa kraja osamdesetih
Colin_bgd Colin_bgd 15:25 02.03.2012

Re: ...

libkonz
Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)

Ajde iz glave timove Veleža, Vardara i Vojvodine sa kraja osamdesetih

Bez konsultovanja interneta napad Veleza je isao otprilike:
Kajtaz - Skocajic - Predrag Juric - Medjedovic - Tuce

Dobro, dobro, znam...
reanimator reanimator 15:41 02.03.2012

Re: ...

Colin_bgd

libkonz
Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)Ajde iz glave timove Veleža, Vardara i Vojvodine sa kraja osamdesetih Bez konsultovanja interneta napad Veleza je isao otprilike:Kajtaz - Skocajic - Predrag Juric - Medjedovic - TuceDobro, dobro, znam...

A odbrana Osjeka : Žitnjak, Štajnbrikner Šerić, Kasalo, Kapetan, Maričić :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:38 02.03.2012

Re: ...

libkonz
Vojvodine sa kraja osamdesetih


kakav je ovo zicer.
nakon dolaska šestića u vošu - znao sam i na kom busenu dragan gaćeša najčešće pada
medjutim92 medjutim92 16:52 02.03.2012

Re: ...

libkonz
Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)Ajde iz glave timove Veleža, Vardara i Vojvodine sa kraja osamdesetih


Začudo, ekipe fk Slanine s kraja osamdesetih se sasvim solidno sećam.. Rekorder Čedo Maras, Kartalija, Tanjga, Buda Vujačić, Milovac, Jokanović, Punišić, Mihajlović, ozloglašeni Šapurić, Vorkapić, Mihajlović, Šestić.. i veseli Dejan Joksimović koji je za tri godine zaigrao za Zvezdu, Partizan i Vojvodinu..

Od ostalih bih se setio po 4-5 igrača, i pitanje je da li bi tačno pogodio period..
Colin_bgd Colin_bgd 17:09 02.03.2012

Re: ...

Nabacani igraci Vardara:

Savevski, Zdravkov, Dzipunov, Babunski, Setinov, velika nada Yu fudbala Goracinov (jel bese slomio nogu kao Gracan, ili je samo propao?), i na kraju vanvremenski Vasil Ringov, sve sa brkovima (a nije da su tad bas bili retki)...
libkonz libkonz 17:10 02.03.2012

Re: ...

Začudo, ekipe fk Slanine s kraja osamdesetih se sasvim solidno sećam.. Rekorder Čedo Maras, Kartalija, Tanjga, Buda Vujačić, Milovac, Jokanović, Punišić, Mihajlović, ozloglašeni Šapurić, Vorkapić, Mihajlović, Šestić.. i veseli Dejan Joksimović koji je za tri godine zaigrao za Zvezdu, Partizan i Vojvodinu..

Imali su navijači Voše neku pesmu gde su nabrajali igrače koji igraju tamo. Znao sam zato tada ceo tim Vojvodine, a u Zvezdi sam znao blizu 30 igrača (naučio sa postera u sobi).
libkonz libkonz 17:29 02.03.2012

Re: ...

Bez konsultovanja interneta napad Veleza je isao otprilike:
Kajtaz - Skocajic - Predrag Juric - Medjedovic - Tuce

oni u Mostaru nisu znali za poraz, a ja sam mislio da će Semir Tuce postati veliki igrač.
medjutim92 medjutim92 17:34 02.03.2012

Re: ...

Colin_bgd
Nabacani igraci Vardara:Savevski, Zdravkov, Dzipunov, Babunski, Setinov, velika nada Yu fudbala Goracinov (jel bese slomio nogu kao Gracan, ili je samo propao?), i na kraju vanvremenski Vasil Ringov, sve sa brkovima (a nije da su tad bas bili retki)...


A stameni defanzivci Najdoski, Dragi Kanatlarovski, Čeda Janevski i najbolji fudbaler sela Rečica kod Kumanova svih vremena, Vujadin Stanojković?

Ne znam u čemu je kvaka, ali od Makedonaca praktično znam gomilu solidnih igrača odbrane i par centarforova (Milan Stojanoski se piše u oba ). Od veznjaka samo oni koji su devedesetih igrali ovde, Sašo Miloševski i Viktor Trenevski. Valjda ne rastu tamo..
NNN NNN 22:56 06.03.2012

Re: ...

Bez konsultovanja interneta napad Veleza je isao otprilike:
Kajtaz - Skocajic - Predrag Juric - Medjedovic - Tuce

Colin_bgd
libkonz
Al zato i danas vladam na polju timova osamdesetih :)

Ajde iz glave timove Veleža, Vardara i Vojvodine sa kraja osamdesetih

Bez konsultovanja interneta napad Veleza je isao otprilike:
Kajtaz - Skocajic - Predrag Juric - Medjedovic - Tuce

Dobro, dobro, znam...
...u odbrani Goran Jurić, Mili Hadžiavdić, Barbarić (?),
a na klupi iz mlađih kategorija prezimena kakva samo u Hercegovini postoje (i niko nema pojma šta znače) Kodro, Repak, Jedvaj...
NNN NNN 22:59 06.03.2012

Re: ...

A odbrana Osjeka : Žitnjak, Štajnbrikner Šerić, Kasalo, Kapetan, Maričić :)
i glavni baja Karačić - davao golove iz slobodnjaka sa 40 metara, posle otišao u Hajduk, a slavu mu preuzeo Milinković iz Rada :)
NNN NNN 23:25 06.03.2012

Re: ...

Rekorder Čedo Maras
Došao iz Novog Sada gde je bio najbolji golman druge lige zapad :)
NNN NNN 23:27 06.03.2012

Re: ...

Nabacani igraci Vardara:Savevski, Zdravkov, Dzipunov, Babunski, Setinov, velika nada Yu fudbala Goracinov (jel bese slomio nogu kao Gracan, ili je samo propao?), i na kraju vanvremenski Vasil Ringov, sve sa brkovima (a nije da su tad bas bili retki)...



A stameni defanzivci Najdoski, Dragi Kanatlarovski, Čeda Janevski i najbolji fudbaler sela Rečica kod Kumanova svih vremena, Vujadin Stanojković
i golman Grošev :)
docsumann docsumann 16:18 02.03.2012

Dugokontov vs. Stiv Rezonski

Rejlem Rejlem 20:54 02.03.2012

Nedelja popodne

Uvod, ako se dobro secam, u svaku emisiju je bio onaj cuveni uzvik legendarnog Radivoja Markovica "Gol! Gol! Gol!", kada je reprezentacija pobedila nekog, ne secam kog, ne secam se kada i ne secam se gde, nisam se jos bio ni rodio.



Sa svetskog prvenstva u Svedskoj, utakmica sa Paragvajem, izjednacujuci gol Paragvajaca kojim smo ispali sa prvenstva.

Brucic Petar koji juri kao vetar, Lane sa Korane, jagodinska haubica Nikolic Jovica, i Momcilo Moca Vukotic za koga nije mogao da se nadje odgovarajuci stih jer je sve sto je radio na terenu ionako bila cista poezija.





Ivan Tomic, legenda medju komentatorima. Umro je cini mi se jos 1991.
Zagrebacko med i mlijeko, Zajec Zeko.
Velika varka maloga Marka. (Mlinaric)
Crna strela Mitar Mrkela.
Malisa iz Nisa. (Piksi)

Vreme Sporta i Razonode.

Nije se propustalo. Nedelja, dan uz radio. 10 do 1, Diskomer, mala pauza pa prenosi utakmica. Uopste, radio je bio stalno ukljucen. Danasnji klinci ne znaju sta su propustili.

Posle se kod nas preslo malo na Vreme Smrti i Razonode, po knjizi jednog nazovi pisca,




freehand freehand 22:53 02.03.2012

Re: Nedelja popodne

van Tomic, legenda medju komentatorima. Umro je cini mi se jos 1991.
Zagrebacko med i mlijeko, Zajec Zeko.
Velika varka maloga Marka. (Mlinaric)
Crna strela Mitar Mrkela.
Malisa iz Nisa. (Piksi)

Zlatko Vujović koji je više padač no napadač.
Miloš Šestić u svom stilu: glavu u travu i juriš naprijed.
freehand freehand 22:50 02.03.2012

Zna li neko

čuveni gol sa špice Sportskog pregleda?
Ko, kome, kada?
Ajde majstori!
Pokušavao sam da nađem na YouTubetu, ne ide. A jedan od najlepših golova koje sam video, a la Garinča!
(Koliko da ne bude nejasno - znam ko, znam kome, znam rezultat, ali se ne sećam godine).

BTW - domaćine, sreća je za ovaj blog da se u fudbal razumeš znatno bolje nego u književnost.
Colin_bgd Colin_bgd 23:19 02.03.2012

Re: Zna li neko

čuveni gol sa špice Sportskog pregleda?
Ko, kome, kada?
Ajde majstori!

To je bilo protiv nekog tima u zutom, ako se dobro secam, ali moram da priznam da se ne secam ko ga je dao i kome i kada...
freehand freehand 23:23 02.03.2012

Re: Zna li neko

Colin_bgd
čuveni gol sa špice Sportskog pregleda?
Ko, kome, kada?
Ajde majstori!

To je bilo protiv nekog tima u zutom, ako se dobro secam, ali moram da priznam da se ne secam ko ga je dao i kome i kada...

Jugoslavija-Švedska, Drago Vabec, 3 : 0
Fantastičan suvi list sa nekih 18-20 metara, levom nogom, "kroz" igrača u rašlje.

Edit:
Eeeevooo gaaaa!

Neko okačio u međuvremenu!


Colin_bgd Colin_bgd 23:28 02.03.2012

Re: Zna li neko

Drago Vabec

Tada su, bre, igrala imena, i to vise od jedne sezone, a ne ko danas svaka susa dvaput sutne loptu na nasim oranicama (mada se popravljamo infrastrukturno koliko-toliko) i pravac druga ruska, prva kineska, premijer korejska liga...

Inace da, fantastican gol...
freehand freehand 23:35 02.03.2012

Re: Zna li neko

Colin_bgd
Drago Vabec

Tada su, bre, igrala imena, i to vise od jedne sezone, a ne ko danas svaka susa dvaput sutne loptu na nasim oranicama (mada se popravljamo infrastrukturno koliko-toliko) i pravac druga ruska, prva kineska, premijer korejska liga...

Inace da, fantastican gol...

A što je sećanje kurva... Pre deset minuta bih se kladio u... Ne znam šta, da je bila leva noga, da je bio suprotan kraj terena i da je bilo bar 18 metara...
Hansel Hansel 10:20 04.03.2012

Re: Zna li neko

Neko okačio u međuvremenu!

Eh, još juna 2011.

A odakle izvučeno, a?



A ko je ovo stavio, a?

P.S. Za domaćina obaveštenje da su (i) sećanja na radio prenose bila evocirana, mislim, kod Omege ili NNN-a... evo ga, Omega: Opuštanje - Lapsusi i biseri naših sportskih komentatora.
nikola_kovac nikola_kovac 23:18 02.03.2012

Спорт и разонода

Rejlem Rejlem 10:19 03.03.2012

Digresija, ali ima veze sa Partizanom

Sinoc sam imao priliku da gledam snimak jedne stare utakmice...finale nemackog kupa 1971. Bajern-Keln, 2-1. U Bajernu legende, Bekenbauer, Svarcenbek, Uli Henes, tad jos mladi Brajtner, na golu Sep Majer, naravno Gerd Miler.

A na golu Kelna - Milutin Soskic. Spasao je Keln tezeg poraza.
Colin_bgd Colin_bgd 16:10 03.03.2012

Re: Digresija, ali ima veze sa Partizanom

Sinoc sam imao priliku da gledam snimak jedne stare utakmice...finale nemackog kupa 1971. Bajern-Keln, 2-1.

???

Sta ti radis u zivotu da imas toliko slobodnog vremena?
Rejlem Rejlem 21:21 03.03.2012

Re: Digresija, ali ima veze sa Partizanom

Colin_bgd
Sinoc sam imao priliku da gledam snimak jedne stare utakmice...finale nemackog kupa 1971. Bajern-Keln, 2-1.???Sta ti radis u zivotu da imas toliko slobodnog vremena?

Gastarbajterisem
Slucajno sam naleteo na ovu tekmu motajuci kanale.
NNN NNN 23:33 06.03.2012

Super blog

Ko bi rekao da ću sa Kolinom da se složim oko domaćeg fudbala

Jedina bolja stvar od slušanja vremena sporta i razonode kod kuće
je bilo slušanje na tranzistoru na nekoj utakmici (beton lige)

...ali onaj trenutak da se u sred priče sa nekog prenosa čuje sa druge utakmice huk i komentator se ubacuje sa "u Sarajevu evrogol Pustivuka!" - neprocenjivo!
Colin_bgd Colin_bgd 09:09 07.03.2012

Re: Super blog

Jedina bolja stvar od slušanja vremena sporta i razonode kod kuće
je bilo slušanje na tranzistoru na nekoj utakmici (beton lige)

Sa onim mono slusalicama za jedno uvo, kakve su jedino mogle da se kupe pre nego sto je stigao prvi walkman na nase prostore...

Ko bi rekao da ću sa Kolinom da se složim oko domaćeg fudbala

ih... samo da li je bas u potpunosti...
reanimator reanimator 14:09 08.03.2012

...

Prisutan sam na ovoj fotografiji :)
Šestićeva oproštajna, dobili Sarajevo 4 - 1
NNN NNN 18:17 08.03.2012

Re: ...

Moj prvi fudbalski idol
NNN NNN 19:56 08.03.2012

Re: ...

Prisutan sam na ovoj fotografiji :)
Onaj mali odmah iznad Šeleta?
Kladim se da si bar mesec dana bio glavni baja u školi
reanimator reanimator 10:59 09.03.2012

Re: ...

Onaj mali odmah iznad Šeleta?

Jok..malo levo gore od ovog sa belom kapicom..vidim se do pola :)Ovaj do mene mi je drug iz razreda (delili smo slavu), a onaj Šaban Trstena iznad njega jedan ljakse iz kraja :)

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana