Društvo| Mediji| Politika

Marko, pesak i predrasude

nikolic777 RSS / 05.03.2012. u 12:22

Milan Nikolić

420009_308779679183313_226132127448069_847785_1882206615_n.jpgJa ne mislim da je Marko Karadžić „elimisao sebe iz bilo kakve ozbiljne rasprave“ zbog toga što je otišao da se mesec dana „valja u rijaliti svinjcu Preživljavanje“. Ceca Lukić u svom poslednjem tekstu „Robinzon građanske Srbije“ u množini, pretpostavljam misleći na celu Drugu Srbiju, tvrdi da se u Marka zaklinjala dok je bio državni sekretar a sada ga, kada je samo komesar, nema nigde. Ljudskim pravima je podjednko potreban kao i ranije, i tu nema spora, ali da li su ovako teške ocene povodom Markovog izleta na Kostariku, zaista na mestu posebno ukoliko su začinjene tipičnom domaćom zlobom, koja je kod svih Srbija ista – u maniru „ako su mu trebale pare mogao je da traži od Beka.“ U poslednjoj četvrtini svog teksta prva Ceca se izjednačava sa Veljom Ilićem koji je, podjednako decidirano, mada u oblandi šatorskog magistrala humora, govorio o Čankovim tihim večerima u kući Velikog brata.

Predosadna dilema za i protiv reality i programa je besmislena iz najmanje dva razloga. Niti će većinsko, obično licemerno „protiv“ kada je isključivo deklerativno, naterati vlasnike privatnih televizija da se sažale nad duhovnim pustošenjem kojem doprinose niti će se RRA setiti da postoji. Naše je da i sebe i one do kojih nam je stalo sklonimo ispred ekrana kako ne bi bilo kao po starom, dobrom običaju – svima gadno i svi hoće još. Takođe ili reality polako umire ili je, u međuvremenu, sve postalo – reality.

S druge strane, pitanje o motivima javnih ličnosti da učestvuju u omraženom televizijskom žanru, posebno ukoliko zauzimaju važne pozicije u društvu,  i dalje je otvoreno. Nagrada izvesno nije, to čak i Ceca Lukić zna. Nikada se nije desilo i teško da će se ikada desiti da nosilac političke funkcije „izađe iz kuće“ ili se „vrati sa ostrva“ sa svežom gomilom šuški. Ne zbog toga što je Čanak dosadniji od Mikija iz Kupinova, što je Raka Radović gluplji od Vendi ili što su Markovi bicepsi slabiji od nekog atletičara na Kostariki. Prosto, ne ide im u prilog da pobede. Njihove zarade su i onako trn u oku gladnih i sve gladnijih gledalaca dok još imaju čime da plate struju da ih uopšte gledaju. Ne baš kao zarada uzornog guvernera NBS, ali tako nekako. To bi bilo i u suprotnosti sa namerama stranaka koje ih tamo šalju ili sa njihovim ličnim proračunima. Suština je vratiti se popularniji. Suština je, po banalnoj televizijskoj recepturi koja paradoksalno i dalje pali, pokazati svu širinu i krhkost svoje ljudske prirode. Ljudsko, suviše ljudsko, a vi ste mislili nedodirljivo, bahato, zaštićeno, bogovski. U nešto trivijalnijem i slobodnijem prevodu – I bogati plaču.

Baš kao što je Marko, onomad kao sekretar plakao dok je gledao „Trenutak istine“. Tako je bar, suviše ljudski, priznao u „Utisku nedelje“ i verujem overio svoje simpatije kod „građanske Srbije“ koja ga se sada odriče. Uzgred budi rečeno, „Trenutak istine“, ta najgadnija i najpodlija televizijska forma koja nas je do sada zadesila i danas, pod neverovatno lošim hostingom Lečićeve supruge, a on je bez obzira na često menjanje stranačke etikete, verujem, građanski, žari i pali nedeljom u prajmtajmu.

Poslednje važno pitanje je i pitanje ozbiljnosti. Šta znači imati kredibiliteta za ozbiljnu diskusiju u srpskom javnom prostoru? Kako se on stiče a kako gubi, odnosno kako se spada na nivo nekakve neozbiljne kerefeke kojoj se jedino može poručiti – Ti, mali, u ćošak. Da li je uštogljeni Slobodan Antonić, podjednako zgržen blamantnom TV formom, ozbiljan sparing partner za Cecu Lukić samo zbog toga što nikada nije bio u „Magazinu In“?  Da li su Čankove večernje besede turbo dizel omladini u kući „Velikog brata“ koje su mene po maniru i tonu asocirale na dekameronsko okupljanje sa jednim govornikom dovoljne da ovog reality pripovedača svrstamo u isti koš sa homofobičnom histerijom Marijana Rističevića ili rasizmom Milana Paroškog na „Farmi“? Da li posle boravka u „reality svinjcu“ pa bio on kičasta dnevna soba, štala ili egzotična divljina – njihove reči vrede isto? Odnosno, da li je Dačić bio „ozbiljniji“ pre nego što je zapevao „Miljacku“? Zar nije Čeda u trenerci na Facebook-u nešto milion puta smešnije i folirantskije od Marka u kupaćim gaćama na kojima Ceca Lukić toliko insistira? Ja mislim da nam malograđanština po kozna koji put radi o glavi i ne pada mi na pamet da potežem Vorhola zarad otrcanog načina odbrane.

Ne moramo voleti reality programe. Ne moramo misliti ništa dobro o učešću ličnosti koje cenimo u svemu tome. Ali, ne moramo se ni pretvarati da je to nekakav eksces u zemlji u kojoj ništa „građansko“ nije ostalo. Kako god da se to “građansko“ čita. Neko bi rekao – Oni samo odgovaraju izazovima vremena, super je ukoliko još izvedu neku subverziju hvatajući se u to kolo. Budi pametan, vaspitan i duhovit na njihovom terenu. I pusti narod da ti SMS-ovima presudi. Političari širom sveta su istu stvar odavno shvatili. Putin je skinuo košulju, Obama je zapevao sa govornice. Sad čekamo Marka na lijani. Da li su dani na gorućem suncu uticali na njegov ljudski i intelektualni kredibilitet saznaćemo kada se vrati u politički život Srbije. Lijana sa tim nema nikakve veze.



Komentari (140)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 12:40 05.03.2012

Zaljubljenost

Zaljubljenost u političke aktere proizvodi kobne posledice, jer za njom sledi zaslepljenost, sledbeništvo.

Nije problem da politički akter ima staž u striptiz baru, već je problem kada nema ništa osim toga, ili tu činjenicu forsira na mesto lociranja nedostataka, ideje, rešenja, rada, ideološkog stava.

Zato umesto politizacije estrade, trebalo bi razmotriti estradizaciju (raspojasnost) politike, koja je između ostalog, posledica nemanja odgovornosti prema biračima i članovima stranke, a koja bi se materijalizovala u smeni zbog (između ostalog) njihovog klovnoskog ponašanja, narcisoizma, shvatanju sebe kao nezamenjive, preko potrebne individue.

Klovnovi su opasni kada sebe vrlo ozbiljno uzimaju.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:01 05.03.2012

ima gi raznih

rijalitije ne gledam, jer su mi dosadni. posebno ovi u nakicenim sobama, kad je glavni dogadjaj kad nesto pricaju, a govor im nije jaca strana:)

medjutim, gledala sam nekoliko epizoda rijalitija s filipina. iz susedskih razloga. moja komsinica Vesna bila je tamo, ucestvovala, sjajno se drzala i stvar okoncala kao jedna od troje najboljih.

moja komsinica je sjajna osoba i ta takmicenja u kojima je ucestovala su zaista bila nadmetanja u snazi, strategiji, dovitljivosti, izdrzljivosti. naravno da sam navijala za nju, a i brate pokazala je da i zena koja je presla cetrdesetu, ima dvoje dece i sedeci posao, moze da se nosi s onim atletama i bilderima.

ne vidim nista blamantno u tome sto ce Marko da ucestvuje u nekakvom takvom nadmetanju. a i iz ugla aktivizma, verovatno ce vise da uradi za stvari za koje se zalaze, ovako, nego mrmljanjem iz kancelarije koje niko nit gleda nit slusa.

elem, kad se moja komsinica vrnula s filipina, setamo pse, a njen, inace poznat ko nevidjeni njupavac, popeo se na ogromnu zardinjeru i zdere nesto. na sta moja komsinica, umesto kao pre filipina, da zaurla na kuce, samo skoci ko amazonka, zavitla kais i pogodi pseto u trku.

leleee...:)

nije lose biti fizicki aktivan tri meseca, pa jos u takmicarskom duhu.
verujem i da ce Marko da se vrati ko nov:)

a te revolucionarne fore, sta se sme a sta ne, heh. nekad se smatralo da je nezamislivo da se politicar nasmesi. a tek da se zeza?

zelim mu lep uspeh i da se odrzi do kraja. ne mora da pobedi.
nikolic777 nikolic777 13:10 05.03.2012

Re: ima gi raznih

nije lose biti fizicki aktivan tri meseca, pa jos u takmicarskom duhu.
verujem i da ce Marko da se vrati ko nov:)


upravo...

propustio sam da napisem da je ovaj show najmanje "zut" ,atmosfera i propozicije su takvi da jedino ucesnici mogu da doprinesu losem uticaju i onim tipicnim rijaliti efektima
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 13:51 05.03.2012

Re: ima gi raznih

propustio sam da napisem da je ovaj show najmanje "zut" ,atmosfera i propozicije su takvi da jedino ucesnici mogu da doprinesu losem uticaju i onim tipicnim rijaliti efektima


i nije uopste lako, ni uci u uzi izbor, jer zaista ima top spremnih, bas sportista.a tek opstanak tamo, wow.

moju komsinicu su u pocetku ostali takmicari zvali "kevo", al keva baš bila keva na kvadrat, zivci ko konopci, kooperativna, pozitivna. strategijom, strpljenjem i duhom je izgurala do samog kraja. u njenom slucaju bas je vazilo da um caruje ali i klade valja:)

ja verujem u marka, on ima te dobre osobine, pre svega, dobar je covek, hrabar je i ima borbeni duh. interesantan je to ispit, sve to izdrzati.




zovitemegrunf zovitemegrunf 17:16 05.03.2012

Re: ima gi raznih

Da budem brzi od X-organa, Jakog i ostalih. Na Juznu Prugu se kaze Ima gi razni, bez H
trener92 trener92 13:44 05.03.2012

strejt& vaojeri vs ostali

cene iz šoua koji se u Kini emituje već pet godina uskoro će biti po prvi put prikazane u Velikoj Britaniji, u okviru dokumentarca na kanalu "BBC 2". Britanci su emisiju opisali kao "nesvakidašnji čet šou koji je proslavio Ding Ju".


Kina


Takođe ili reality polako umire ili je, u međuvremenu, sve postalo – reality.

Mislim da je ova konstatacija pograšna, šou samo dobija novu dimenziju i ide do krajnosti, koja se može prepoznati i u nekim prilozima, skrivene kamere, iako za razliku od sk. u rialiti čovek ulazi s određenim ciljem, namerom )

koju je predstavio Stephen King u knjizi The Running man, iako je i u filmu dosta dobro predstavljeno



Suština je, po banalnoj televizijskoj recepturi koja paradoksalno i dalje pali, pokazati svu širinu i krhkost svoje ljudske prirode.


pitanje o motivima javnih ličnosti da učestvuju u omraženom televizijskom žanru, posebno ukoliko zauzimaju važne pozicije u društvu, i dalje je otvoreno. Nagrada izvesno nije

Ljudsko, suviše ljudsko, a vi ste mislili nedodirljivo, bahato, zaštićeno, bogovski. U nešto trivijalnijem i slobodnijem prevodu – I bogati plaču.

Citirao sam ovih nekoliko pasusa, za koje mislim da opisuju suštinu, i ovo ste dobro napisali, dopada mi se, samo bih dodao da učesnici u ovim perverzijama ( ne mislim na tvorce, to je sve vrlo pažljivo isplanirano ) ne kapiraju , a samim tim ni Marko Karadžić, da su samo instrumenti u dobro osmišljenom projektu i
da šalju jasnu poruku
Sve je ( svi smo ) na prodaju, pre ili kasnije.

Tu ide zgodno onaj dobar slogan:
I poštenog čoveka je moguće potkupiti, samo je potrebno pošteno platiti.
antioksidant antioksidant 13:58 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

I poštenog čoveka je moguće potkupiti, samo je potrebno pošteno platiti.

ti pošteni su po neki put najeftiniji
nikolic777 nikolic777 14:01 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Video sam vest o ovome u Kini o čemu pišete i stvarno je strašno...
reality umire u svojoj soft varijanti, jer sve postaje predmet rijalitija...sada ne samo život već i smrt...

tu se potpuno slažem sa vama, a sto se tiče prodaje i potkupljivosti, to su stari i nama dobro znani sportovi, i mimo televizije
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 14:01 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

da šalju jasnu poruku
Sve je ( svi smo ) na prodaju, pre ili kasnije.

Tu ide zgodno onaj dobar slogan:
I poštenog čoveka je moguće potkupiti, samo je potrebno pošteno platiti.


nema potrebe tako strogo:)

moze da se gleda i kao igra. bar ova vrsta programa u ciju selekciju je usao marko.

uostalom, razne igre nadmetanja i izdrzljivosti oduvek su postojale.





trener92 trener92 14:05 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

antioksidant
I poštenog čoveka je moguće potkupiti, samo je potrebno pošteno platiti.

ti pošteni su po neki put najeftiniji


Pa moguće, nemaju informacije o kretanju berze i trenutni kurs prema eki+ju ili doloresu
trener92 trener92 14:38 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Vesna Knežević Ćosić

nema potrebe tako strogo:)



Nisam do kraja pročitao onaj tvoj prvi komentar,( kasnije ću ), mislim da nije strogo, ako malo bolje pogledaš,

moze da se gleda i kao igra. bar ova vrsta programa u ciju selekciju je usao marko.

Može kao igra, za svoj groš, o svom trošku uz dogovor sa drugarima, pa neko kampovanje, ili mladi izviđači, skauti, istraživači itd.
ali ovo je za "široke narodne mase - hleba i igara" ja tako mislim,
a Marku ne bih osporavao, da je deo "estrade", njegovo pravo šta će da radi sa sobom, da li će da dubi na glavi, naravno u pravu si,
ovako ostavlja bljutav utisak ( bar meni, ne sporim da drugi misle o ovom drugačije)
uostalom, razne igre nadmetanja i izdrzljivosti oduvek su postojale.

Pokušaj da misliš ovako ( kad već pominješ nadmetanje u izdržljivosti):

U čemu je poenta ili suština bavljenja sportom? Šta je sport?

Čemu (kome) služe Olimpijade? Nadmetnja u atletici.....i da ne nabrajam?

Problem je što je nadmetanje podignuto na nivo ( velikog profita), koji nema veze sa suštinskom definicijom sporta, imamo "moderne gladijatore ", pobednik dobija sve poraženi se ne ubija bukvalno, ali nije daleko dan kada će gomila željna krvi to i dobiti.
Zbog toga u školama nemamo fizičko vaspitanje, a samo drilovani, odabrani "pit bulovi" odlaze u arenu da dokrajče onog drugog na, rekao bih, orgazmičnu radost, širokih narodnih masa.
antioksidant antioksidant 14:39 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

U čemu je poenta ili suština bavljenja sportom?

promocija države?

trener92 trener92 14:57 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

antioksidant
U čemu je poenta ili suština bavljenja sportom?

promocija države?


Ikardjole opet letiš u oblake, jedna pesma o tome

antioksidant antioksidant 15:00 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Ikardjole opet letiš u oblake

ja? nikada!
samo sam se setio istočne nemačke (ista kao zapadna samo se iz nje bežalo)
trener92 trener92 15:15 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

antioksidant
Ikardjole opet letiš u oblake

ja? nikada!


Kad smo već tu nije naodmet ni ovako nešto...




samo sam se setio istočne nemačke (ista kao zapadna samo se iz nje bežalo)


da, da ista, samo malo levije ili desnije ( dešnje, zavisi iz kojeg ugla se gleda u atlas
trener92 trener92 15:42 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

nikolic777
Video sam vest o ovome u Kini o čemu pišete i stvarno je strašno...
reality umire u svojoj soft varijanti, jer sve postaje predmet rijalitija...sada ne samo život već i smrt...

tu se potpuno slažem sa vama, a sto se tiče prodaje i potkupljivosti, to su stari i nama dobro znani sportovi, i mimo televizije


Da užasno je, granica odavno ne postoji ovde ste dobro napisali
dobrom običaju – svima gadno i svi hoće još.

uz ovo o potkupljivosti, što ste pomenuli,
asociralo me na nešto što sam još ranije čitao ( mislio sam da postavim blog o tome, ali ovaj blog je dobro došao),
mislim da bi mogla da se povuče paralela, između ovoga što ste pisali i ovog sasvim zanimljivog teksta

Vozači uglavnom prvi nude mito, najčešće od 1.000 do 3.000 dinara

U suštini pričamo o istom modelu mišljenja i ponašanja
( da li nasleđeno, nametnuto,o tome bi se moglo razgovarati, svi smo protiv, ali ne odustajemo od toga:)
odnosno o "stanju nacije", po mom mišljenju tu nema razlike. Kao što ste inapisali, rialiti je sve više prisutan u skoro svim sferama.

Kazezoze Kazezoze 16:01 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

I poštenog čoveka je moguće potkupiti, samo je potrebno pošteno platiti.

zezaš se!
političar a pošten čovek, ajde reci da si se zezao.
da je pošten odabrao bi neku poštenu profesiju, ne bi bio političar.
antioksidant antioksidant 16:06 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

da je pošten odabrao bi neku poštenu profesiju

samo je kocka poštena
trener92 trener92 16:50 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Kazezoze

zezaš se!
političar a pošten čovek, ajde reci da si se zezao.
da je pošten odabrao bi neku poštenu profesiju, ne bi bio političar.


Naravno da sam se zezao, mislio sam onako uopšteno u principu.Što kaže AO, samo je kocka poštena, tu nema iznenađenja, znaš u šta se upuštaš,
stara kockarska ovako kaže: "pošteno pa ko koga zjb-e"
antioksidant antioksidant 19:52 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

pošteno pa ko koga zjb-e

postenje je pitanje ocekivanja
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:08 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

@AO
Na koji način "očekivanja"?
antioksidant antioksidant 20:15 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

srdjazlopogledja
@AO
Na koji način "očekivanja"?

razlicite kulturne matrice imaju razlicite pristupe "postenju"
u monarhiji, na primer, je korupcija uobicajena stvar
predatortz predatortz 20:23 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

u monarhiji, na primer, je korupcija uobicajena stvar


Go lopov do lopova!
Uzmi za primer Dansku, Švedsku, Holandiju...
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:30 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

ti posteni su poneki put najeftiniji

Čijeg očekivanja?
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 20:36 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

@Trener
Vozači...
...istom modelu mišljenja...

Kako to može biti isto?

Ne mogu da verujem...
trener92 trener92 21:50 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

srdjazlopogledja
@Trener
Vozači...
...istom modelu mišljenja...

Kako to može biti isto?

Ne mogu da verujem...

Kako može biti isto? ( opet se bavite vama omiljenom disciplinom: izvlačite reči iz konteksta i formirate vama željeni smisao

Naravno da je teško da verujete, u to vreme pre skoro 700 (par decenija manje) godina, nisu postojali automobili, ali je bilo rijalitija,
antioksidant antioksidant 21:55 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

predatortz
u monarhiji, na primer, je korupcija uobicajena stvar


Go lopov do lopova!
Uzmi za primer Dansku, Švedsku, Holandiju...

tebi je par čipova isključeno izgleda?
kao na primer neki za ironiju
(inače, da li si se ikada zapitao zašto neko smišlja zakone protiv korupcije ako korupcije nema? i hint - mi u srbiji zakone prepisujemo (slično je i u bosni (i federaciji i srpskoj))
antioksidant antioksidant 21:56 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Čijeg očekivanja?

monarhovog
predatortz predatortz 22:34 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali


tebi je par čipova isključeno izgleda?
kao na primer neki za ironiju


Par?
Večeras bar 50%!
antioksidant antioksidant 22:42 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

predatortz

tebi je par čipova isključeno izgleda?
kao na primer neki za ironiju


Par?
Večeras bar 50%!


nadam se da je sve cool
aca mirno spava u domu koju mu plaća republika, nema razloga da ga uznemiravamo
~ku noć
freehand freehand 23:04 05.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

aca mirno spava u domu koju mu plaća republika, nema razloga da ga uznemiravamo
~ku noć

To je predeo u kome se sniva snom pravednika.
Eto, na primer, drug Joška.
Koji sniva u porodičnoj grobnici, od čukundede mu.
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 02:20 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

@Trener92
Ajd što sam morao da pogledam ponovo šta je napisano, pročitam članak, odgovor, sve u nadi da nađem "700 godina", pa da mi bude jasnija "dosetka".

Ajd što mi je već poznato ko izvlači iz konteksta, al' mi način razmišljanja nikad neće biti jasan.

To se može pokupiti u Partiji, skupštini, uredništvu i sl. "ustanovama", i liči na onu dugu raspravu...

Mis'im, porediti političara koji (kao svi iz te aktuelne fele) radi šta 'oće, oseća "apsolutnu slobodu", i vozače koji se podmićivanjem izvlače iz zakona koji su političari propisali, može samo neko iz "branše".
antioksidant antioksidant 07:47 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Eto, na primer, drug Joška.

ne bih ja o tvojim bivšim idolima

bolje o sadašnjim

freehand freehand 09:37 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

ne bih ja o tvojim bivšim idolima

bolje o sadašnjim

Eh, ne možemo svi imati disidentsko.golootočku prošlost partijskog sekretara sa kraja osamdesetih i revolucionarnu a bezgrešnu opozicionu uzvišenost danas.
Čoveče, mene je strah i da čitam tvoje eksplozivne pismene vežbe na temu Kako biti hrabar a nevidljiv!
antioksidant antioksidant 09:46 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Čoveče, mene je strah i da čitam tvoje eksplozivne pismene vežbe na temu Kako biti hrabar a nevidljiv!

bar ne pljujem iz mase i ako sam u mraku
opet učitavaš free, razdrljenih grudi jurišaš na one za koje si umislio da te napadaju... (nisi mi odgovorio na pitanje kad smo prošli put pokušali da razgovaramo - nisi video ili smatraš da ne zaslužujem pojašnjenja za tvoje napade samožrtvovanja?)
Eh, ne možemo svi imati disidentsko.golootočku prošlost partijskog sekretara sa kraja osamdesetih i revolucionarnu a bezgrešnu opozicionu uzvišenost danas.

šteta, propade karijera (ili tebi ili meni, zavisno od ugla uvređenosti )

a kad smo kod idola - pesmu sam stavio prvenstveno jer je volim, kao i grupu koja ju je svirala. nije svako pominjanje krstića atak na tvoje vrednosti (autoriteti su uvek u pravu)
freehand freehand 09:56 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

bar ne pljujem iz mase i ako sam u mraku

Pa jeste. Tu si potpuno u pravu.
Jbg, meni je u masi i mraku nekako ugodnije, toplije, sigurnije...

nisi mi odgovorio na pitanje kad smo prošli put pokušali da razgovaramo - nisi video ili smatraš da ne zaslužujem pojašnjenja za tvoje napade samožrtvovanja?

Ae pitaj opet, stvarno sam preskočio. Ne znam o čemu je reč, ali ću vrlo rado odgovoriti koliko mi znanje dozvoli.

a kad smo kod idola - pesmu sam stavio prvenstveno jer je volim, kao i grupu koja ju je svirala. nije svako pominjanje krstića atak na tvoje vrednosti (autoriteti su uvek u pravu)

Eto, a ja mislio da hoćeš da mi kažeš kako sam ja jedna poltrončina koja se istovremeno uvlači savetniku i obožava Rusiju.
To valjda ide jedno sa drugim.
A vidiš da postoje i takvi slobodni umovi koji imaju i samo estetski odnos...
Eh, nije nam svima dato, šta da kažem. Zavidim.
antioksidant antioksidant 10:08 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

a ja mislio da hoćeš da mi kažeš kako sam ja jedna poltornčina koja se istovremeno uvlači savetniku i obožava Rusiju.

opet da ti crtam - da mislim tako o tebi ne bih ti se ni obraćao
što se mene tiče, imaš samo jednu iritirajuću manu - previše si uvredljiv. teško je tako pričati sa tobom jer stalno postoji šansa da bilo kakvu konstrukciju doživiš kao prozivanje - a onda je razgovoru kraj.

za kraj, evo još jedna idolizirana



freehand freehand 10:36 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

što se mene tiče, imaš samo jednu iritirajuću manu - previše si uvredljiv. teško je tako pričati sa tobom jer stalno postoji šansa da bilo kakvu konstrukciju doživiš kao prozivanje - a onda je razgovoru kraj.

Da rezimiramo:

bar ne pljujem iz mase i ako sam u mraku

ne bih ja o tvojim bivšim idolima

bolje o sadašnjim

AO... Desi se da sam preoštar, zajedljiv, ciničan, da se ne izrazim kako treba, da pogrešim, da ne shvatim. Ali da pljujem, iz mase, iz mraka... Mislim da nisi u pravu.
A ovo sa samo jednom iritirajućom manom - sad bi ti se moja draga grohotom nasmejala.

antioksidant antioksidant 10:41 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

A ovo sa samo jednom iritirajućom manom - sad bi ti se moja draga grohotom nasmejala

opet učitavaš
napisano je
"što se mene tiče, imaš samo jednu iritirajuću manu"
pa učitavanje dalje
bar ne pljujem iz mase i ako sam u mraku

gde si pročitao da je u tebe uprt prst pa se odmah pravdaš?
Desi se da sam preoštar, zajedljiv, ciničan, da se ne izrazim kako treba, da pogrešim, da ne shvatim. Ali da pljujem, iz mase, iz mraka... Mislim da nisi u pravu.

opusti se, niko te ne napada, naporno je razgovarati kad si tako na iglama sve vreme. čega se plašiš?

a što se tiče rezimiranja
Eh, ne možemo svi imati disidentsko.golootočku prošlost partijskog sekretara sa kraja osamdesetih i revolucionarnu a bezgrešnu opozicionu uzvišenost danas.
Čoveče, mene je strah i da čitam tvoje eksplozivne pismene vežbe na temu Kako biti hrabar a nevidljiv!

balvan u svom oku i taj rad...
freehand freehand 11:02 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

antioksidant
A ovo sa samo jednom iritirajućom manom - sad bi ti se moja draga grohotom nasmejala

opet učitavaš
napisano je
"što se mene tiče, imaš samo jednu iritirajuću manu"
pa učitavanje dalje
bar ne pljujem iz mase i ako sam u mraku

gde si pročitao da je u tebe uprt prst pa se odmah pravdaš?
Desi se da sam preoštar, zajedljiv, ciničan, da se ne izrazim kako treba, da pogrešim, da ne shvatim. Ali da pljujem, iz mase, iz mraka... Mislim da nisi u pravu.

opusti se, niko te ne napada, naporno je razgovarati kad si tako na iglama sve vreme. čega se plašiš?

a što se tiče rezimiranja
Eh, ne možemo svi imati disidentsko.golootočku prošlost partijskog sekretara sa kraja osamdesetih i revolucionarnu a bezgrešnu opozicionu uzvišenost danas.
Čoveče, mene je strah i da čitam tvoje eksplozivne pismene vežbe na temu Kako biti hrabar a nevidljiv!

balvan u svom oku i taj rad...

Slušaj, AO: realno - nisi ti kriv što ja sebi dozvoljavam da malo-malo legnem na otoman.
Ali sad si sa tim svojim spinovima i piruetama već dobrano dosadan, a samo se nadam da bar ti znaš u kom momentu šta misliš.
Od takvih amplituda može glava da zaboli.
Ae sad, ferceraj malo nešto drugo.

antioksidant antioksidant 11:04 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

Slušaj, AO: realno - nisi ti kriv što ja sebi dozvoljavam da malo-malo legnem na otoman.
Ali sad si sa tim svojim spinovima i piruetama već dobrano dosadan, a samo se nadam da bar ti znaš u kom momentu šta misliš.
Od takvih amplituda može glava da zaboli.
Ae sad, ferceraj malo nešto drugo.

i tako su te opet streljali
(sebe si baš uverio da si žrtva)
jadan ti
pozdrav
freehand freehand 11:13 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

antioksidant
Slušaj, AO: realno - nisi ti kriv što ja sebi dozvoljavam da malo-malo legnem na otoman.
Ali sad si sa tim svojim spinovima i piruetama već dobrano dosadan, a samo se nadam da bar ti znaš u kom momentu šta misliš.
Od takvih amplituda može glava da zaboli.
Ae sad, ferceraj malo nešto drugo.

i tako su te opet streljali
(sebe si baš uverio da si žrtva)
jadan ti
pozdrav




antioksidant antioksidant 11:16 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

freehand
antioksidant
Slušaj, AO: realno - nisi ti kriv što ja sebi dozvoljavam da malo-malo legnem na otoman.
Ali sad si sa tim svojim spinovima i piruetama već dobrano dosadan, a samo se nadam da bar ti znaš u kom momentu šta misliš.
Od takvih amplituda može glava da zaboli.
Ae sad, ferceraj malo nešto drugo.

i tako su te opet streljali
(sebe si baš uverio da si žrtva)
jadan ti
pozdrav





ličiš
streljan a dostojanstveno uspravan stojiš

hajde, sad stvarno pozdrav

možda se jednom ispričamo uživo pa tu bolje prođe
pozdravi lemur mungosa i gospođu
trener92 trener92 13:07 06.03.2012

Re: strejt& vaojeri vs ostali

srdjazlopogledja
@Trener92

Ajd što mi je već poznato ko izvlači iz konteksta, al' mi način razmišljanja nikad neće biti jasan.




To se može pokupiti u Partiji, skupštini, uredništvu i sl. "ustanovama", i liči na onu dugu raspravu...

Mis'im, porediti političara koji (kao svi iz te aktuelne fele) radi šta 'oće, oseća "apsolutnu slobodu", i vozače koji se podmićivanjem izvlače iz zakona koji su političari propisali, može samo neko iz "branše".

Imate poseban dar da oraspoložite drugog, što se ne sreće često i to treba da negujete ; jednostavno : obogaćuje

Ajd što sam morao da pogledam ponovo šta jenapisano, pročitam članak, odgovor, sve u nadi da nađem "700 godina", pa da mi bude jasnija "dosetka".




Ako, srđazlopogleđa, ako, neka, samo`polako sve će biti dobro, samo opušteno, prošlo je vreme roštiljanja i bacakanja, sve će to proći kao da se ništa nije desilo ; i sunce će opet izlaziti na istoku, a zalaziti na zapadu, pa kad zađe biće onako....noć,...a opet kada izađe biće onako...obdanica, jel` tako? Eto vidite, ništa strašno, kao što sam vam i rekao.

"Koji ono dobar junak bješe
Što dva i dva na koplje nabija,
Preko sebe u Sitnicu tura?"
"Ono jeste Srđa Zlopogleđa."
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 14:00 06.03.2012

Tri junaka

Aj, ne sećam se da se iko obazirao na nik do sada...
expolicajac expolicajac 13:53 05.03.2012

Bezidejne mrsomude

Mogu da shvatim, skrivenu kameru: Mogu da shvatim, nemoguću misiju. A bre mogu da shvatim i 48 svadbe posle one "divne serije" 48 sati sahrane. Ali da shvatim bezidejne mrsomude koji svoju bezidejnost kompenzuju dokazivanjem na sceni rijalitija bilo kog tipa. Nadam se da će i neki ministri da prenose porođaje svojih žena kako bi kompenzovali nedostatak odgovornosti prema poslu koji im je poveren da obavljaju.
Ej domovino moja,
Milane, Milane
nikolic777 nikolic777 13:56 05.03.2012

Re: Bezidejne mrsomude

Nadam se da će i neki ministri da prenose porođaje svojih žena kako bi kompenzovali nedostatak odgovornosti prema poslu koji im je poveren da obavljaju.


sasvim moguce Ex, varijante postaju sve ekstremnije...
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 13:57 05.03.2012

Gibbon i giboni ;)

Ne moramo voleti reality programe.


Tjah, to ti je kao da kažeš - "Ne moramo voleti Gote" Sumrak civilizacije (ondašnje & tamošnje) je (kažu ) blisko vezan sa Gotima (kao paradigmom varvara koji su "uništili Rim", sumrak ove (šire, ne konkretno ove žabopotkivačke ) sa realitijima. Ergo, sledi malo propadanja, malo mračnog veka, pa će i jopet biti nešto novo. To dakako, ako i Kinezi ne pokleknu

"China is to clamp down on the number of entertainment shows broadcast on satellite television channels in a bid to boost public morality."

Kako god, čini mi se da pogrešno čitaš taj deo teksta. Nema Ceca ništa protiv Marka - kao Marka. Pisala je o LDPu kao, eto, nekakvoj opoziciji, pa joj je Marko tu kao Funkcija. Dakle da je kao ex.sekretar, a sada baš ništa u politici, išao da se rijalizuje, ne bi ga javno pominjala (ma možda i bi, tko zna, ali ne u ovoj formi i kontekstu).

I stvarno - kakva je to partija, i kakva je to funkcija ako može par meseci (ili koliko već) da bude zanemarena jer se Komesaru htednulo da ide u "rijaliti svinjac" ;> Pravo pitanje je - koliko bi dugo opstao neki funkcioner partije u nekoj zbiljskoj državi da je tako nešto uradio (makar čak tamo još i više gledaju kojekakva rijaliti smeća) i koliko bi po povratku bio ozbiljno shvaćan na političkoj sceni - a koliko bi pak ozbijlno shvaćana partija koja to dopušta svojim "visokim funkcionerima"? Ako je to "normalno" po svetu, onda ništa, a ako pak nije, e onda - lepo kaže Ceca

Pa kaže i

"i iznad slova LDP, umesto onih tačkica, dodao još nekoliko znakova pitanja. Ko su ti ljudi? Ili, da upotrebim omiljenu sintagmu lidera te stranke, u koji sistem vrednosti oni, u stvari, veruju?"

jer joj je postavka da je Marko otišao tamo kao predstavnik LDP-a, da l' kao deo predizborne kampanje ili nešto slično, pa se shodno tome daljni njihovi stavovi (diskusije ) imaju gledati kroz tu prizmu. Jedini je problem što je cela država jedan trećerazredni rijaliti ;>

U tom kontekstu je i Beko - ne kao "Što Marko nije (za sebe)" tražio pare od Beka, nego - što LDP nije tražio:

"Ako mu je novac toliko neophodan, mogli su da pitaju Mišu Beka da mu ga pokloni kao deo podrške stranci"


Pa zato Ceca i kaže - "sebe eliminisao iz bilo kakve ozbiljne rasprave". Ali ne kao "Šta Marko kaže o nečemu", nego "Šta Marko, kao Komesar za ljudska prava LDP-a, kaže o ....".




nikolic777 nikolic777 14:05 05.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

jer joj je postavka da je Marko otišao tamo kao predstavnik LDP-a,


nekako mi to nije logicno, gde su predstavnici drugih stranaka u tom slucaju i da li ce Marko zauvek biti ogrnicen svojom funkcijom stagod da radi...ona govori da se on, ovim potezom, diskvalifikovao iz bilo kakave ozbiljne diskusije i to je glavni motiv (pitanje, dilema) mog teksta - zasto se diskvalifikovao?
Hansel Hansel 14:59 05.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

ona govori da se on, ovim potezom, diskvalifikovao iz bilo kakave ozbiljne diskusije i to je glavni motiv (pitanje, dilema) mog teksta - zasto se diskvalifikovao?


Pa, da. A šta li tek Ceca (Lukić) kaže o Biljani (Srbljanović)? Da li se i ona, po njoj diskreditovala/diskvalifikovala?

Sećam se vrlo dobro kakvu je paljbu osula po Bojani Lekić, zajedno s Petrom Lukovićem, kad je ova prihvatila nagradu BK. OK, nije to možda bila najsrećnija odluka, ali kao pojedinac je na to imala pravo. I, sve i da je Cecina i Lukovićeva osuda bila potpuno opravdana, šta reći za Lukovićevo kasnije zaposlenje na Pinku i nepromenjen status dežurnog gosta u "Peščaniku"? Što se mene tiče, njih dvoje su time definitivno sebe diskvalifikovali - prvi stepen je bio taj Bojanin linč.

To što se Bojana, na veliku žalost, kasnije profesionalno kompromitovala, posebna je priča.

A to... ako stranka ne može da funkcioniše bez nekoga nekoga vreme, ako nema drugih koji rade na istim poslovima i koji mogu da govore u ime stranke... pa to onda i nije neka stranka.
nikolic777 nikolic777 15:05 05.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

standardi se posebno odredjuju na svakom pojedinacnom slucaju...

srdjazlopogledja srdjazlopogledja 15:17 05.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

@DFTR
Ako se potencira politička uloga "šta kao komesar za... kaže o...", onda je pristup odgovarajući.

Ali to su finese dobijaju važnost ukoliko član stranke ima uticaja na izbor i imenovanje organa stranke. U suprotnom, nit' je to stranka, nit' je to pitanje primarno. Dakle, uz ispunjen uslov, nastupaju preferencije članova/birača.

Povrh toga, učešće političara u sportu, estradi, kulturi itd, u teškoj ekonomskoj situaciji, uz osećaj nemoći stanovništva nad vrhuškom, može se shvatiti kao ruganje.
Dont Fear The Reaper Dont Fear The Reaper 15:31 05.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

nekako mi to nije logicno,


Evo ti logički sled - čitaj ceo deo (ti si sve preskočio i počeo da čitaš kad si pročitao Markovo ime ) i obrati pažnju na objekat i subjekat

"Putin i njegova jedinstvena Rusija nemaju protivkandidata; slično je i kod nas, 10 godina bez ozbiljnijeg otpora traje ta perverzna igra moći na političkoj sceni, uništavanje imovine i ljudi, i sada smo, kada nam je najpotrebnije, ostali bez normalne opozicije. Ostao nam je samo LDP.

Da li nam je ostao? Ne liči."


"... Možda su sve ove primedbe površne i glupe, ali sigurno nisu one koje se odnose na njihov stav prema ..."

"U ovih nekoliko dana bilo je mnogo povoda da se ova stranka prodere "

"Bilo bi jako korisno da smo, na primer, povodom svih ovih slučajeva, čuli šta misli komesar za ljudska i manjinska prava LDP-a,"

"Marko bi sigurno imao šta pametno da kaže i o vlaškom problemu koji nas je zavadio sa Rumunima, ali, ako je verovati novinama, komesar mesecima nije u zemlji, skinuo se u gaće-kupaće i na"


Ergo, jasno i precizno - LDP i njihov Komesar, ne Marko kao pojedinac.

gde su predstavnici drugih stranaka u tom slucaju



Nisu se setili, ne da im Šef, nemaju potrebe, nemaju koga. Izaberi šta ti je po volji, ali logički ne sledi da stoga što nema ljudi iz drugih stranaka znači da Marko nije otišao "ispred" LDP-a. Otišao je, narafski, u kojem god vidu:

- u dogovoru sa LDPom, kao predizborni marketing da skupljaju glasove "slamovanjem" (kao da su pak oni iznad rijalitija, ma kakvi);

- bez dogovora, a oni ćute, i baš ih briga, kad se vrne, nek se vrne, di je bio i šta je radio tih par meseci, nema veze - a onda džaba ti partija, džaba ti Komesarijat kao nekakva funkcija - jasno je da je Funkcija, pa time i ta borba za ljudska prava (jerbo su se hvalili kako oni jedini imaju tu "formaciju" samo fora, da se u stvari ništa ne radi, kada se može otići na rijaltovanje par meseci kad se Komesaru prohte, obaška pred same izbore.

i da li ce Marko zauvek biti ogrnicen svojom funkcijom stagod da radi...


Lepo je rekla:

"U svakom slučaju, Marko Karadžić, Robinzon Kruso građanske Srbije, je ovim valjanjem po peščanim plažama Kostarike sebe eliminisao iz bilo kakve ozbiljne rasprave, i iznad slova LDP, umesto onih tačkica, dodao još nekoliko znakova pitanja. Ko su ti ljudi? Ili, da upotrebim omiljenu sintagmu lidera te stranke, u koji sistem vrednosti oni, u stvari, veruju?"

da se sve odnosi na kombinaciju - LDP & Marko (kao njihov funkcioner). Dakle, kaže Ceca, kada se vrne sa robinzovanja, pa kad krene nešto da, ispred LDPa priča u izbornoj paradi o svom Komesarijatu, zašto i kako da im se veruje i kako da ih se shvati ozbiljno kada - namesto da su pričali kada je za to vreme bilo (** - a pobrojala je prethodno na šta misli o čemu su ćutali i ćute), oni se robinzovali - ili usled totalnog nemara za posao i funkciju, ili usled skupljanja glasova rijaliti fan populacije.

Koju god opciju da izabereš, stoji da smo, kako kaže Ceca, "ostali bez normalne opozicije" (ja kažem - ma nismo je baš nešto mnogo ni imali ;>. S njenog stanovišta, dakako. Da piše Antonić, on bi tako kukao da recimo dSS ili radikali prestanu da piromane ;> a dopuste da im neki funkcioner zabasa na tromesečni boravak u .. pa već nešto što oni smatraju za sedmi krug pakla ;>

nikolic777 nikolic777 09:32 06.03.2012

Re: Gibbon i giboni ;)

Koju god opciju da izabereš, stoji da smo, kako kaže Ceca, "ostali bez normalne opozicije" (ja kažem - ma nismo je baš nešto mnogo ni imali


to je u redu i tacno je...

ali, ne mogu do kraja da razumeme sporno pitanje "diskvalifikacije iz bilo kakve ozbiljne rasprave", samo to
janeznam janeznam 14:44 05.03.2012

Neki likovi

iz tvog teksta su mi poznati neki ne. Tv malo gledam pa otuda to neznanje. No, sama pojava javne licnosti u bilo kojo emisiji, a pogotu politicara, nosi sa sobom poruku, hteo to on ili ne. Propaganda je cudo. Nista novo. Nesto mi na um pade Gebels .
draft.dodger draft.dodger 15:28 05.03.2012

...

angie01 angie01 16:09 05.03.2012

Re: ...

draft.dodger
TAKMIČARI


ee, ono gomila nekih cava i sad , da l' je treb'o da ide il' ne,..manemojmeviseraditi,'ajd ovi svi sto su spustili donju fioku na kravlji print fotos, da 'l bi mu stvarno zamerili,...ovamo jadnicak godinama se sudara samo sa nekim dosadnim, zadriglim, alkoholno isparavajucim i stomacno opremljenim patriJotskim snagama-e vala je zasluzio osvezenje! ono iz zdravstvenih i higijenskih razloga!

Marko, go, go!
antioksidant antioksidant 16:12 05.03.2012

Re: ...

dok posmatram gospodjicu karabatic , mogu ti reci da razmisljam na potpuno isti nacin
angie01 angie01 16:16 05.03.2012

Re: ...

antioksidant
dok posmatram gospodjicu karabatic , mogu ti reci da razmisljam na potpuno isti nacin


..odmah sam te prepoznala!:)
antioksidant antioksidant 16:19 05.03.2012

Re: ...

..odmah sam te prepoznala!:)

pa i nije bilo tesko
(volim roze boju, to mi je slabost)
angie01 angie01 16:22 05.03.2012

Re: ...

volim roze boju,


rozenberg!
Hansel Hansel 18:52 05.03.2012

Re: ...

antioksidant
..odmah sam te prepoznala!:)pa i nije bilo tesko (volim roze boju, to mi je slabost)

Molim blogere da ubuduće daju upozorenje kada linkuju fotografije s potencijalno fatalnim posledicama za one s trošnijim srčkama. Hvala.

stefan.hauzer stefan.hauzer 21:10 06.03.2012

Re: ...

onako ,usput ,
vezano za takmičarke i zanimanja-
koja je suštinska razlika između "modela" i "manekenke" ?

i mojne neki odgovor u fazonu,tipa -

jedne se slikaju za vog ,a druge za ckm
angie01 angie01 22:41 06.03.2012

Re: ...

model se samo fotka, manekenka seta pistom!

'naci model je za fotografiju koja ne mora da ima veze sa proizvodom, a manekenka promovise, (pored sex trafikinga) fashion!
antioksidant antioksidant 22:53 06.03.2012

Re: ...

model se samo fotka, manekenka seta pistom!

model se slika stacionarno a maneken mora da je stalno u pokretu, kadar stici i uteci i na strasnu mestu postojati
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:56 06.03.2012

Re: ...

tek sad sam izgubljen -
a sidni,naomi,linda,hajdi ... i ostali supermodeli?
kamo viktoria sikret sa svojim andjelima?

ali naprežući sive ćelije razmatram mogući odgovor -
manekenke su mršave cice bez mnogo oblina,
dok su modeli ono - žemo preliva neće škodi .

opet . dolazim u zabunu i kapiram da je sve to isti vrag
(bez zezanja. ovo mu dodje kao ona epizoda iz saut parka s vampirima i got klincima
antioksidant antioksidant 23:00 06.03.2012

Re: ...

a sidni,naomi,linda,hajdi ... i ostali supermodeli?

sta s njima? trebaju ti brojevi telefona?
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:04 06.03.2012

Re: ...

antioksidant
a sidni,naomi,linda,hajdi ... i ostali supermodeli?

sta s njima? trebaju ti brojevi telefona?

imaš? ili ložiš drugare?
dajem sliku ronalda sa sp '94 - u zamenu
angie01 angie01 23:10 06.03.2012

Re: ...

stefan.hauzer

antioksidant
a sidni,naomi,linda,hajdi ... i ostali supermodeli? sta s njima? trebaju ti brojevi telefona?imaš? ili ložiš drugare? dajem sliku ronalda sa sp '94 - u zamenu


nesto mi govori da ti je ta slika upotrebljivija!
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:24 06.03.2012

Re: ...

neka neka
oboriću ih dečačkim šarmom,
ako to ne upali - lagaću kao pas
antioksidant antioksidant 23:25 06.03.2012

Re: ...

ako to ne upali - lagaću kao pas

da si dečak i da imaš šarm...
preporučujem taktiku
angie01 angie01 23:32 06.03.2012

Re: ...

antioksidant
ako to ne upali - lagaću kao pasda si dečak i da imaš šarm...preporučujem taktiku


...e, sad jos ti brojevi!
antioksidant antioksidant 23:35 06.03.2012

Re: ...

...e, sad jos ti brojevi!

nije valjda da ih i ti trebas?
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:38 06.03.2012

Re: ...

da da
obećavam da neću fulati loptu i igrati za raju,
već ću obratiti pažnju na taktiku -
da ne bih igrao u nižerazrednom vratniku
angie01 angie01 23:42 06.03.2012

Re: ...

antioksidant
...e, sad jos ti brojevi!nije valjda da ih i ti trebas?


ove koje ti nudis, trebao, ne trebao-dodje ti na isto!

...nema veze, razradjujete taktiku!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:41 05.03.2012

svinjac

Ja ne mislim da je Marko Karadžić „elimisao sebe iz bilo kakve ozbiljne rasprave“ zbog toga što je otišao da se mesec dana „valja u rijaliti svinjcu Preživljavanje“.

Pa ako nije eliminisao sebe time što je još uvek u LDPu, ne vidim zašto bi valjanje u ovom drugom svinjcu naročito štipalo za oči
buba_truba buba_truba 17:03 05.03.2012

Re: svinjac

dobrosavljevic_m

Bravo mala!
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 17:22 05.03.2012

Re: svinjac

Hvala, Bubo T.
Domazet Domazet 16:42 05.03.2012

Mozda ipak ima nade da ced biti bolje...

...mozda je ovo ipak dno. I u prezhivljavanju i u komentarima i u profesiionalizaciji Balkana (cerka!?)
srdjazlopogledja srdjazlopogledja 16:50 05.03.2012

Re: Mozda ipak ima nade da ced biti bolje...

"Ne postoji dno, postoje samo pregrade."

Kroz par godina će osvrt biti na "dobra, stara vremena" rijalitija.
nikola_kovac nikola_kovac 17:53 05.03.2012

Основни драјв

учествовања у разноразним реалитија јесте показивање другима, а доказивање себи се задате улоге могу добро одиграти. Добро одиграно значи способност за живот. То иначе радимо свакога дана. У реалитијима је само публика већа. А новац је ту споредна ствар, да суспендује страх од неуспеха, тј. новац је утешна награда за случај да се незадовоље сопствена очекивања.
zemljanin zemljanin 19:29 05.03.2012

a šta je ovde tema ?

pročitah par puta ali opet ne mogu jasno da preciziram šta je ovde tema. Ceca Lukić, Marko Karadžić, rijaliti programi, političari i njihovo ponašanje ili ... ?

E sad, liči na odbranu lika i dela MK (na osnovu naslova) sa primesama ogočenosti prema Ceci i minimalističkog opravdavanja rijalitija jer je u sklopu prethodno navedenog sa primerima iz "belog sveta" ...

Ako su rijaliti programi loši i kič onda su svi takvi programi kič. Ako postoje nijanse onda su one u okviru kiča a to da li neki moji prijatelji gledaju ili učestvuju nema veze sa definicijom kiča.

Angažovanje u politici je lični izbor. Od političara se traži ozbiljnost, doslednost i spremnost na "žrtvu" zarad sopstvenog naroda. Političari treba da rukovode i usmeravaju, ne moraju obavezno biti i eksperti u datoj oblasti. Njihovo je da istaknu ideju, organizuju i sprovedu tu ideju.
Postoje i pozeri i ima ih i u politici. Sad, svako treba sam da oceni da li je spreman i kome da pokloni poverenje.

Generalno me ne zanima šta ko radi u svom privatnom životu već koji je to rezultat koji neko postiže u profesionalnom delovanju. Znači MK jeste profesionalac u svom poslu ali kao političar nema ili je izgubio integritet ozbiljnosti za funkciju jer je svoje lične interese (kakvi god da su) stavio ispred svog političkog angažmana.

Da li to rade i drugi ? To nije razlog da nekome progledamo kroz prste i da tražimo opravdanja. Ili si spreman i posvećen ili ti je to samo posao. Ako ti je funkcija samo posao - neozbiljan si i neću glasati za tebe. Jasno i precizno.
nikolic777 nikolic777 09:28 06.03.2012

Re: a šta je ovde tema ?

E sad, liči na odbranu lika i dela MK (na osnovu naslova) sa primesama ogočenosti prema Ceci i minimalističkog opravdavanja rijalitija jer je u sklopu prethodno navedenog sa primerima iz "belog sveta" .


ne, glavno pitanje je pitanje sticanja i gubljenja kredibiliteta u srpskom javnom prostoru...koji su parametri i propozicije?
zemljanin zemljanin 10:07 06.03.2012

Re: a šta je ovde tema ?

nikolic777
E sad, liči na odbranu lika i dela MK (na osnovu naslova) sa primesama ogočenosti prema Ceci i minimalističkog opravdavanja rijalitija jer je u sklopu prethodno navedenog sa primerima iz "belog sveta" .


ne, glavno pitanje je pitanje sticanja i gubljenja kredibiliteta u srpskom javnom prostoru...koji su parametri i propozicije?


Onda je stvar još jednostavnija. Kredibilitet stičeš rezultatom a gubiš ga onda kada rezultata nema ili je negativan. Ako propagiraš rijaliti, što je za mene kič, ne možeš imati integritet osobe koja je zadužena za javne poslove jer to je tvoj rezultat, poprilično negativan.

Ako želiš da učestvuješ u takvim programima, izvoli daj ostavku na javne pozicije i bavi se čime god želiš. Rezultat će i dalje biti negativan ali barem si sačuvao integritet što je pozitivno.
nikolic777 nikolic777 14:05 06.03.2012

Re: a šta je ovde tema ?

Rezultat će i dalje biti negativan ali barem si sačuvao integritet što je pozitivno.


integritet se tako lako cuva?
zemljanin zemljanin 20:14 06.03.2012

Re: a šta je ovde tema ?

nikolic777
Rezultat će i dalje biti negativan ali barem si sačuvao integritet što je pozitivno.


integritet se tako lako cuva?


Da, jer više nisi političar već NN lice. Mi ovde govorimo o integritetu političara a ne NN lica.

Sve dok si bio na javnoj funkciji bio si dosledan i principijelan shodno funkciji koju si obavaljao. Tako ćeš biti i zapamćen, kao osoba sa integritetom.
Šta si radio posle kao NN lice u svoje slobodno vreme, javnost može da ocenjuje ali nisi više političar pa mene to uopšte ne zanima.
freehand freehand 23:15 05.03.2012

Priznajem

da ni jedan od ovih programa niti sam gledao, niti gledam, niti imam nameru da gledam/pratim.
Sva su mi saznanja iz druge i treće ruke.
Ali sam hrabar da kažem da, bez obzira na nameru, samo od aktera (Karadžića) zavisi kako će iz priče izaći.
Spržen, nevidljiv, ili na konju. Makar i sa hvataljkama.
Što se tiče Karićeve nagrade i Bojane Lekić (koju sam i tada zdušno podržavao u uzimanju par desetina hiljada dem od BK) - da se podsetimo da je istu nagradu, dogodine, primio i Miloš Vasić. Koji je, takođe, imao moju punu podršku da nagradu prihvati i potroši. Makar i u kafani sa prijateljima.
Što mu, kao stipsi, nije padalo na pamet.
Koliko da se ima u vidu prilikom izricanja presuda, mis'im.

Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:45 05.03.2012

Re: Priznajem

istu nagradu, dogodine, primio i Miloš Vasić. Koji je, takođe, imao moju punu podršku da nagradu prihvati i potroši. Makar i u kafani sa prijateljima.
Što mu, kao stipsi, nije padalo na pamet.


freehand, lazes ko pas. ovo naprosto nije tacno. govorim kao svedok. zasticeni. nikad u zivotu svome nisam platila pice u kafani sedeci s Milosem Vasicem, ali n i k a d. a decenije su u pitanju.


freehand freehand 23:51 05.03.2012

Re: Priznajem

Vesna Knežević Ćosić
Što mu, kao stipsi, nije padalo na pamet.


ovo naprosto nije tacno. govorim kao svedok. zasticeni.

:)

Ae sad... Promile ne računamo.
I ja sam svedok.
Koji je - o sramote! - ostao trezan!
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 00:00 06.03.2012

Re: Priznajem

I ja sam svedok.
Koji je - o sramote! - ostao trezan!


batice, razocaro si me samo tako, pu, pa zar na ucitelja da udaris
Domazet Domazet 01:48 06.03.2012

Prichash gluposti...

freehand
da ni jedan od ovih programa niti sam gledao, niti gledam, niti imam nameru da gledam/pratim.
Sva su mi saznanja iz druge i treće ruke.
Ali sam hrabar da kažem da, bez obzira na nameru, samo od aktera (Karadžića) zavisi kako će iz priče izaći.
Spržen, nevidljiv, ili na konju. Makar i sa hvataljkama.
Što se tiče Karićeve nagrade i Bojane Lekić (koju sam i tada zdušno podržavao u uzimanju par desetina hiljada dem od BK) - da se podsetimo da je istu nagradu, dogodine, primio i Miloš Vasić. Koji je, takođe, imao moju punu podršku da nagradu prihvati i potroši. Makar i u kafani sa prijateljima.
Što mu, kao stipsi, nije padalo na pamet.
Koliko da se ima u vidu prilikom izricanja presuda, mis'im.


...Free kada poredish Bojanu Lekic i Milosha Vasica sa ovim bilmezom. Pomenuti bilmez se svojim 'Prezhivljavanjem' direktno ruga milionima sopstvenih sugrdjana chija je osnovna delatnost zaista prezhivljavanje. Bez znakova navoda.

Sad si me stvarno iznervirao. Mislim, sa ovim poredjenjem. Potpuno mi je nejasno da mozhesh i da pomislish da poredish ono dvoje gore sa bilmezom. Odakle ti ideja da to shto su oni primili nagradu od tebi neomiljenog lika (i nastavili da se bave svojom profesijom, reci mi kako, bolje si upucen od mene?) mozhe da se na bilo koji nachin poredi sa bilmezom koji, valjda, ochekuje da se, sve na rachun svoje brige za (bar Drugo) gradjanstvo, ogrebe za onu stvar kod neke od manekenki i kreatorki. A na chemu mu AO, jadan i bez pedigrea u brizi za gradjanstvom, zavidi...

Koja jeftinoca. Ne tvoj komentar. mada, kad razmislim, i on...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 03:56 06.03.2012

Re: Prichash gluposti...

bilmez


hahahaha, bilmez:)
e nasmeja me, domazet, gde nadje bilmeza:)

ps. nije bre marko bilmez, mada, stajaznam, mozda da ti ipak pice plati za ovo:)
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 08:46 06.03.2012

Re: Prichash gluposti...

Domazete, ja razumem da neko hoće da bude odvratan, al' ti ga, brate, pretera.
antioksidant antioksidant 09:12 06.03.2012

Re: Prichash gluposti...

A na chemu mu AO, jadan i bez pedigrea u brizi za gradjanstvom, zavidi...

znači nemam šansi?

ej živote, lutalico...
freehand freehand 09:25 06.03.2012

Re: Prichash gluposti...

...Free kada poredish Bojanu Lekic i Milosha Vasica sa ovim bilmezom.

Bojanu Lekić je neko drugi gore već pomenuo, zato sam se nadovezao.
A mislim to što sam napisao: i u ono sam se vreme žestoko sprdao sa dušebrižnicima koji su se o Kariće i bandu na razne načine dikretno grebali, a onda se nad Lekićkom i Vasićeom javno zgražali.
pošto su ovo dvoje dobili nagrade za svoj novinarski rad u kome nikako, ni na koji način nisu učinili ništa kako bi Karić bradersima ili vlasti učunili plezir - molim lepo.
I ja bih uzeo tu kintu.
Što se "bilmeza" tiče - samo od njegve spretnosti u komunikaciji i PR-u zavisi da li će mu Kostarika biti katapult ili fijasko.
freehand freehand 09:41 06.03.2012

Re: Priznajem

Vesna Knežević Ćosić
I ja sam svedok.
Koji je - o sramote! - ostao trezan!


batice, razocaro si me samo tako, pu, pa zar na ucitelja da udaris

Drag mi je Platon... Ali je Vasiće Pirotjanac.
Hansel Hansel 09:54 06.03.2012

Re: Prichash gluposti...

Pa, niko (tj. ja ) nije ovde ni "izricao presude" Bojani, ako bi joj se izašta sudilo (profesionalno), moglo bi se svašta reći o njenoj BKTV (pa i o RTS-u pre toga), a za ovo na Avali što se priča prosto mi žao da komentarišem, žao mi je svega što se s njom desilo, a verovatno se ne bi desilo da nije bilo tog linča posle BK nagrade.

(Domazetu, za svaki slučaj: Bojana i Pera su bili pomenuti u kontekstu procene standarda moralisanja Cece Lukić.)

EDIT: Vidim da je deo o "presudi" u međuvremenu izbačen iz komentara na koji sam ovde bio odgovorio.
trener92 trener92 15:26 06.03.2012

Re: Priznajem

freehand

Drag mi je Platon... Ali je Vasiće Pirotjanac.


Jel` Vasić beše pandur ( nekad u prošlom životu samo pitam interesuje me?,
freehand freehand 15:40 06.03.2012

Re: Priznajem

trener92
freehand

Drag mi je Platon... Ali je Vasiće Pirotjanac.


Jel` Vasić beše pandur ( nekad u prošlom životu samo pitam interesuje me?,

Između ostalog.
trener92 trener92 16:18 06.03.2012

Re: Priznajem

freehand

Između ostalog.


Tnx!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana