Društvo| Istorija| Na današnji dan| Politika| Reč i slika

Najveća je žalost za Sarajevom

alexlambros RSS / 06.04.2012. u 14:14

 

Društvenim mrežama danas kruže dve fotografije. Ispod jedne piše:

Dvadeseta godišnjica početka najduže opsade u modernoj istoriji - opsade Sarajeva - 11.541 crvena stolica označava broj ubijenih Sarajlija.

 

 

 

 

 A ispod druge:

Nemačke vazduhoplovne snage pokrenule su operaciju "Kastigo", bombardovanje Beograda, na današnji dan 1941. dok je 24 divizija i 1.200 tenkova prodiralo na teritotiju Grčke. Napad na Jugoslaviju bio je brz i brutalan, čin terora koji je rezultirao smrću 17.000 civila - najvećim brojem civilnih žrtava u jednom danu od početka rata. Da pokolj bude gori doprinela je činjenica da su žitelji okolnih sela u velikom broju došli u prestonicu na Cvijeti. Svi avioni Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva takođe su bombardovani, i većina od 600 ratnih aviona uništena je još na zemlji.

Beograd su 11 puta bombardovale i anglo-američke vazdušne snage. Najteže žrtve zabeležene su tokom bombardovanja 16. i 17. aprila 1944. godine što se te godine poklopilo sa prvim i drugim danom pravoslavnog Uskrsa te godine.

 

Na FB danas odnos ove dve fotorafije je 10:1 u korist ove druge.

Bombardovanjem Beograda počeo je rat u kome su Srbi bile žrtve genocida u jevrejskom redu veličina (i neretko surovijim metodama) uključujući i celokupnu teritoriju BiH. Istorija se ponovila tako što je 1992. buknuo novi rat jer je taj genocid prošao nekažnjeno u ime lažnog bratstva i jedinstva.


Na dan početka NATO bombardovanja Beograda ili operacije "Oluja" u kojoj su hrvatske snage dovršile posao započet 1941. ne viđam fotke i izraze žaljenja na društvenim mrežama.

Dakle, nisu sve žrtve iste?


Ja ne mogu .... muči me osećaj za pravdu.

 

 

Atačmenti

  • a.jpg / 164.55 / KB image/jpeg
  • bg.jpg / 141.12 / KB image/jpeg


Komentari (184)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

lidiaz lidiaz 14:37 06.04.2012

Drustvene mreze

Da su samo one. Ali dva vodeca medija postavljaju jednu vest kao nosecu na sajtu, a drugu kao fusnotu, ili je ne pominju uopste.
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:28 06.04.2012

Re: Drustvene mreze

Na FB danas odnos ove dve fotorafije je 10:1 u korist ove druge.


Taj svojevrsni mazohizam mi nikad nece biti jasan; jadno, bedno i ponizavajuce.

Alex, hvala sto si postavio ovu temu.
njegus njegus 15:43 07.04.2012

Dupli standardi

alexlambros
Bombardovanjem Beograda počeo je rat u kome su Srbi bile žrtve genocida u jevrejskom redu veličina (i neretko surovijim metodama) uključujući i celokupnu teritoriju BiH. Istorija se ponovila tako što je 1992. buknuo novi rat jer je taj genocid prošao nekažnjeno u ime lažnog bratstva i jedinstva.


A četnički genocid nad muslimanima u WWII?
A genocid srpskih kolaboracionista nad Jevrejima u WWII?

Šta je tek sa nekoliko stotina hiljada pobijenih i proteranih muslimana u Srbiji tokom 200 godina verskih čišćenja, do početka I sv. rata ili preciznije do 1999-te i Batajnice?

90-te jesu bile nastavak genocida, ali onog srpskog u istočnoj Bosni a kasnije sa hladnjačama i na Kosovu.Koliko se sećam tada si imao sasvim drugačiji komentar, dosledan tvom šovinizmu i islamofobiji prema žrtavama koje su za podsmevanje ili jednostavno ne postoje ako su muhamedanske veroispovesti. Tada je Zukurlić bio smešan što spominje stotine hiljada pobijenih i proteranih iz Srbije, ali je zato Jasenovac hit?
alexlambros alexlambros 21:08 07.04.2012

Re: Dupli standardijavascript:;

90-te jesu bile nastavak genocida, ali onog srpskog u istočnoj Bosni a kasnije sa hladnjačama i na Kosovu.


s povjesti stojis kolko i s aritmetikomalexlambros alexlambros 21:21 07.04.2012

Re: Dupli standardi

drugačiji komentar, dosledan tvom šovinizmu i islamofobiji prema žrtavama koje su za podsmevanje ili jednostavno ne postoje ako su muhamedanske veroispovesti.


sta fali cestitki? bas sam mu lepo pozeleo dug zivot i jos veci taliban da bude nego sto je sad? zar to nije san svakog cestitog muslimana? jedna serijatska talibanija, kao ova sto u Maliju nice ovih dana?

prozivanje za islamofobiju je suvisno jer sam bezbroj puta rekao da je za mene reci nekom da si islamofob isto ko da si mu reko da je antinacista.

a ovo ostalo lupetas, zrtvama se nikad nisam podsmevao, ni muslimanskim ni bilo kojim, stavise, redovno pisem da su najvece zrtve islama upravo sami muslimani, i skrecem paznju na islamofasizam koji maltretira zene, pedere, siri antisemitizam i inspirise jednu totalitarnu, suludu ubilacku politicku ideologiju ....


alexlambros alexlambros 21:32 07.04.2012

Re: Dupli standardi

A genocid srpskih kolaboracionista nad Jevrejima u WWII?pozdravio te izraelski ambasador Levi:

Srbija je jedna od malobrojnih zemalja koje su štitile Jevreje, gde su se oni osećali kao kod kuće. I danas, dok se u nekim evropskim zemljama beleži porast antisemitizma, Srbija nema takvih problema ...

ostatak ovde
njegus njegus 22:29 07.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
s povjesti stojis kolko i s aritmetikom


Prilicno smela izjava za nekoga ko ne zna da su u centralnoj Srbiji nekada cak 1/3 stanovnika bili muslimani (srpskog porekla) ili da su Albanci ziveli recimo i u Jagodini pa su svi pobijeni i proterani. Danas u Jagodini zivi 98,75% Srba i nesto Roma, sto je cini verovatno etnicki najcistijom opstinom u Srbiji. A pretpostavljam da nikada nisi cuo za Ljotica i Nedica, ili srpsku SS diviziju:

"The Serbian Volunteer Corps were formed in the spring of 1943. At the end of 1944, the Corps and its German liaison staff were transferred to the Waffen-SS as the Serbian SS Corps and comprised a staff from four regiments each with three battalions and a training battalion."

Da ne idemo dublje u predratne zelenokosuljase i anti-semitske zakone (kojih bilo jos od Milosevog vremena), pa je bas to kraljevsko vazduhoplovstvo koje spominjes u uvodnom postu imalo za polovinu svojih modernih lovaca 60 najmodernijih Messerschmitt-a Bf 109Es, kao poklon od Hitlera.

Kada ateista pise o tako teskoj i komplikovanoj temi kao sto je istorija religijskih progona i genocida od njega ocekujem mnogo vise, makar poznavanje te cinjenice da je Srbija danas manje-vise etnicki i verski cista drzava zahvaljujuci bas tim progonima koje niko ne spominje i niko ne uci u skolama. To je ono sto meni smeta kao ateisti, jer ako je takav odnos prema jednoj, ili bolje receno drugim verskim grupama od strane vecinske, kako ja treba da se osecam u takvoj zemlji kao pripadnik manjine sto realno jesmo?

Da li ce i mene neko sutra isto tako da izbode u javnom prevozu zbog neke majice sa nekim "ateistickim" simbolom, kao sto je bilo napada na LGBT pripadnike ili kao sto su izboli onog Goranca zbog "albanskog" akcenta?

I kako ja treba da se osecam sada sto mi ti prebrojavas krvna zrnca (ijekavicom) i kada se tako postavljas, kao sto se ocigledno postavljas prema "drugima"? Mogao sam da predjem preko toga, ali to jeste upravo moja poenta, taj odnos prema "drugima" u Srbiji, koji cak i ti gajis i pothranjujes takvim svojim tekstovima i komentarima.

Time (uporno) cinis medvedju uslugu upravo sebi. Jedno je pothranjivanje predrasuda a drugo kritika organizovane religije ili verskih ekstremista (sto Zukurlic jeste, ali ne smo on vec i Amfilohije, Hocevar pa cak i rabin Isak Asijel - kada se nadju zajedno u nekoj tv emisiji, pa lepo zaborave svoje razlike i zajedno sire mrznju prema homoseksualcima i ateistima). Meni kao ateisti smeta kada jedna verska ili nacionalna ekstremna ideologija pise istoriju zloupotrebljavajuci svoje i tudje zrtve.

Nadam se da kapiras razliku.
alexlambros alexlambros 22:45 07.04.2012

Re: Dupli standardi

makar poznavanje te cinjenice da je Srbija danas manje-vise etnicki i verski cista drzava


over and out
njegus njegus 22:48 07.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
makar poznavanje te cinjenice da je Srbija danas manje-vise etnicki i verski cista drzava

over and out


Ocekivao sam nesto na ijekavici.
alexlambros alexlambros 22:54 07.04.2012

Re: Dupli standardi

Jedno je pothranjivanje predrasuda a drugo kritika organizovane religije ili verskih ekstremista (sto Zukurlic jeste, ali ne smo on vec i Amfilohije, Hocevar pa cak i rabin Isak Asijel - kada se nadju zajedno u nekoj tv emisiji, pa lepo zaborave svoje razlike i zajedno sire mrznju prema homoseksualcima i ateistima).


religija je fundamentalna u svojoj sustini ... i radikalna je cim joj se to dopusti. evropski sekularizam je hriscanstvo stavio pod podnosljivu kontrolu, islam je u zemljama gde je vecinski, jos uvek totalitaran ... tamo gde je islam dominantan nema ni multikonfesionalnosti ni multikulturalnosti ...

nego, da batalim sad to, ladno mi spocitavas stvari o kojima sam vise puta pisao
javascript:;
Ekumensko pojanje

Otvoreno pismo Amfilohiju Radovicu

Sumadijski talibani

Ako nisi religiozan

Pozlaceni pacov

alexlambros alexlambros 22:58 07.04.2012

Re: Dupli standardi

Ocekivao sam nesto na ijekavici.


zar je bitno, sve su to dijalekti srpskog
alexlambros alexlambros 23:00 07.04.2012

Re: Dupli standardi

I kako ja treba da se osecam sada sto mi ti prebrojavas krvna zrnca


podlo. jer to nigde i nikome ne cinim.

Al svejedno su ti srpska. Domicilno muslimansko stanovnistvo je slovenskog porekla. Ne verujes valjda u bajke da si s Arapskog poluostrva, Turcin il sta ti ja znam .....

Osecaj se kako oces ...
alexlambros alexlambros 23:04 07.04.2012

Re: Dupli standardi

"The Serbian Volunteer Corps were formed in the spring of 1943. At the end of 1944, the Corps and its German liaison staff were transferred to the Waffen-SS as the Serbian SS Corps and comprised a staff from four regiments each with three battalions and a training battalion."


joj brate, ovako mozemo kolko oces, al ja cu na kraju da pobedim, veruj mi, prosto matematika je na mojoj strani

Handžar-divizija je bila divizija nacističke Nemačke (kao deo Vafen SS-a) formirana u Drugom svetskom ratu od nemačkih oficira, podoficira i pripadnika određenih vojno-stručnih specijalnosti, i regruta - muslimana iz Bosne i Albanaca sa Kosova. Službeno se zvala 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (13. oružana brdska divizija SS-a Handžar), a popularno kroatische Nr. 1 (hrvatska broj 1) jer su tada bosanski muslimani deklarisani kao Hrvati islamske veroispovesti. Pripadnici NOP (partizani) zvali su ih „fesaroši“.
njegus njegus 23:29 07.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
religija je fundamentalna u svojoj sustini ... i radikalna je cim joj se to dopusti. evropski sekularizam je hriscanstvo stavio pod podnosljivu kontrolu, islam je u zemljama gde je vecinski, jos uvek totalitaran ... tamo gde je islam dominantan nema ni multikonfesionalnosti ni multikulturalnosti ...

nego, da batalim sad to, ladno mi spocitavas stvari o kojima sam vise puta pisao

Ekumensko pojanje
Otvoreno pismo Amfilohiju Radovicu
Sumadijski talibani
Ako nisi religiozan
Pozlaceni pacov


Gde sam spocitavao da nisi pisao o pravoslavnom fundamentalizmu?
Napisao sam da treba napraviti razliku izmedju kritike religije i hranjenja predrasuda prema citavoj grupi ljudi kroz takav iskrivljen pogled na istoriju i druge, sto je upravo problem koji imaju i ateisti u Srbiji.

Kazes sta je sa sestoaprilskim zrtvama, sto da pricamo o razaranju Sarajeva. Izvini, ali kakvo je to poredjenje? Cemu gadjanje sa ciframa i insistiranje na tome da su nase zrtve najvece, vece od njihovih, pa su eto ti drugi gori. Jer ti upravo to pises.

Moj deda je meni prvi pricao kako je izgledao taj pijacni dan i kako je video ljude razbacane po drvecu, pa bi ti meni da drzis istorijske casove? A za vreme okupacije je radio kao pomocnik na lokomotivi i jednom su ga ustase u Zemunu naterale da pojede sav hleb koji je nosio svojoj porodici (nekoliko vekni) da ga ne bi zaklali. Ko zna koliko mojih rodjaka Licana je zavrsilo i u Jasenovcu. I sta sada, ja treba da uhvatim da se gadjam Jasenovcom ili tim bombardovanjem na svaki pomen Sarajeva, jer je bilo vise nasih mrtvih nego njihovih - kao da je Sarajevo bombardovalo Beograd, a ne obrnuto?

Sta cemo onda tek sa 20.000 pobijenih Albanaca i 750-800.000 proteranih sa Kosova (vecnim projektom etnicki ciste i pravoslavne Srbije)? To je tabu tema? To je bilo pre samo 12 godina, ni sve masovne grobnice po Srbiji im nisu otkopane, ili smo jos na temi Jasenovca?

Ako vec toliko postujemo svoje zrtve ne bi smo smeli da ih na taj nacin zloupotrebljavamo, i morali bi da pokazemo duzno postovanje prema tudjim. Jer svi smo mi na jedan ili drugi nacin u manjini, kao pripadnici neke nacije, (ne)vere, politicke opcije ili drugacije i osecamo se povredjenim ili ugrozenim kada se nadjemo sa druge strane takvih argumenata "vi" protiv "nas".
njegus njegus 23:35 07.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
joj brate, ovako mozemo kolko oces, al ja cu na kraju da pobedim, veruj mi, prosto matematika je na mojoj strani

Handžar-divizija je bila divizija nacističke Nemačke (kao deo Vafen SS-a) formirana u Drugom svetskom ratu od nemačkih oficira, podoficira i pripadnika određenih vojno-stručnih specijalnosti, i regruta - muslimana iz Bosne i Albanaca sa Kosova. Službeno se zvala 13. Waffen-Gebirgs-Division der SS Handschar (13. oružana brdska divizija SS-a Handžar), a popularno kroatische Nr. 1 (hrvatska broj 1) jer su tada bosanski muslimani deklarisani kao Hrvati islamske veroispovesti. Pripadnici NOP (partizani) zvali su ih „fesaroši“


Znaci 1:1 u SS divizijama, bar smo saznali da su i Srbi imali jednu, da je ne krijemo kao zmija noge. A mozemo da prosirimo temu i sa zlocinima cetnika po Bosni, da li mozda znas koliko je njih tek bilo i sta su radili muslimanima u II sv.ratu? (Da se vratimo na tu tvoju tezu kako su ratovi 90-tih bili dovrsetak genocida nad Srbima iz II sv. rata, kao da cetnici nisu tada pocinili genocid nad muslimanima)
njegus njegus 23:45 07.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
I kako ja treba da se osecam sada sto mi ti prebrojavas krvna zrnca

podlo. jer to nigde i nikome ne cinim.
Al svejedno su ti srpska. Domicilno muslimansko stanovnistvo je slovenskog porekla. Ne verujes valjda u bajke da si s Arapskog poluostrva, Turcin il sta ti ja znam .....
Osecaj se kako oces ...


Podao je zapravo nacin na koji si se obratio sa ijekavicom ocekujuci da sam Bosnjak i musliman i pokusaj takve diskvalifikacije sagovornika

alexlambros
s povjesti stojis kolko i s aritmetikom
sevarlica sevarlica 10:44 08.04.2012

Re: Dupli standardi

A pretpostavljam da nikada nisi cuo za Ljotica i Nedica


Ne znaš ti ništa o Nediću, čim si o njemu sve naučio u osnovnoj školi i Wikipediji.
buba_truba buba_truba 12:09 08.04.2012

Re: Dupli standardi

njegus
Kada ateista pise o tako teskoj i komplikovanoj temi kao sto je istorija religijskih progona i genocida od njega ocekujem mnogo vise, makar poznavanje te cinjenice da je Srbija danas manje-vise etnicki i verski cista drzava zahvaljujuci bas tim progonima koje niko ne spominje i niko ne uci u skolama.

Jel ti ovo ozbiljno... mislim, argumentovano?

buba_truba buba_truba 12:14 08.04.2012

Re: Dupli standardi

njegus
Podao je zapravo nacin na koji si se obratio sa ijekavicom ocekujuci da sam Bosnjak i musliman i pokusaj takve diskvalifikacije sagovornika

Aha! A ijekavica je rezervisana isključivo za Bošnjake i Muslimane (i oni se pišu velikim slovom), jesi li to hteo da kažeš?

A da se ti nisi malko istripov'o?
njegus njegus 13:06 08.04.2012

Re: Dupli standardi

buba_truba
njegus
Podao je zapravo nacin na koji si se obratio sa ijekavicom ocekujuci da sam Bosnjak i musliman i pokusaj takve diskvalifikacije sagovornika

Aha! A ijekavica je rezervisana isključivo za Bošnjake?


Nista se ti ne brini, dodatno je objasnio na koga je mislio (meni je bilo jasno iz prve)

alexlambros
Ne verujes valjda u bajke da si s Arapskog poluostrva, Turcin


Ja mislim o islamu i hriscanstvu sve sto i Aleks, ali ovakav odnos jednih prema drugima nam nije potreban. MI mozemo mnogo bolje.
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:46 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
A genocid srpskih kolaboracionista nad Jevrejima u WWII?pozdravio te izraelski ambasador Levi:

Srbija je jedna od malobrojnih zemalja koje su štitile Jevreje, gde su se oni osećali kao kod kuće. I danas, dok se u nekim evropskim zemljama beleži porast antisemitizma, Srbija nema takvih problema ...

ostatak ovdeMa najbolji su ovakvi likovi kao Njegus, sto se trpaju svuda pa bi i u 'ime' Jevreja on(i) da nam objasne odnos Jevreja (i Izraela) prema Srbima.
emanuella emanuella 14:18 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Um caruje dok snaga ne popizdi. Pronalazim se u svakoj kritici.
alexlambros alexlambros 14:35 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Ma najbolji su ovakvi likovi kao Njegus, sto se trpaju svuda pa bi i u 'ime' Jevreja on(i) da nam objasne odnos Jevreja (i Izraela) prema Srbima.


pa i ja to volim. bude bezbednije da se negira genocid nad Srbima, dok je u Izraelu i jos nekim zemljama zapadne Evrope negiranje Holokausta kaznjivo zakonom ... evo u Francuskoj je izglasan zakon da je negiranje genocida nad Jermenima zakonski kaznjiv, i to uprkos zestokom protivljenju Turske sto je ugrozilo celokupan francuski izvoz u ovu zemlju (koji nije mali) ...

U Srbiji moze svako lezerno da ga negira, a prednjace sami Srbi ....

a onda se izvlace neke stvari iz srpske istorije, kao Karadjordje je, zapravo, bio mastermind genocida nad muslimanima ... jer, pazi sad, ubijao ih je jerbo je bio vodja ustanka u kom su se Srbi oslobadjali vekovnog turskog ropstva ... sto dalje znaci da je proslava srpskih ustanka zapravo proslava genocida nad muslimanima, ko sto nam je Zukorlic lepo razjasnio ....

vazi.

a pri tom od balkanskih zemalja koje su bile pod Turcima, samo Srbija i Bosna jos uvek ima znacajan procenat muslimanskog stanovnistva .... Grcka je izvrsila razmenu stanovnistva, Bugarska ih primorala ili da se pobugarce il ajd dovidjenja ...

al istorija se danas interpretira kako oces ... tj. kako se kome svidja ... pa ce se izvuci cetnicki zlocini koji po razmerama i obimu nikad ne mogu da se porede s ustasko/muslimanskim, pa ce onda Srbija, sa logorom za Srbe, Jevreje i Rome u sred grada Beograda, na obali Dunava koja u to vreme bese granica sa NDH, da ispadne potpuno isto sto i NDH ....

i tako ....
alexlambros alexlambros 14:36 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Ja mislim o islamu i hriscanstvu sve sto i Aleks, ali ovakav odnos jednih prema drugima nam nije potreban. MI mozemo mnogo bolje.


to i ja mislim.
alexlambros alexlambros 14:39 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Podao je zapravo nacin na koji si se obratio sa ijekavicom ocekujuci da sam Bosnjak i musliman i pokusaj takve diskvalifikacije sagovornika


glupost. ko me zna, zna odlicno i da cesto pisem/pricam ijekavicom (doduse z zezanja, jer jezik sam naucio na ekavici), i koristim izraze koji se danas percipiraju kao hrvatski (tipa mesece u godini), jer upravo tako ukazujem na apsurdnost tvrdnje da su u pitanju razliciti jezici ... a nisu

i to u svakodnevnoj komunikaciji sa Srbima ....
alexlambros alexlambros 14:41 08.04.2012

Re: Dupli standardi

kao da cetnici nisu tada pocinili genocid nad muslimanima


pozabavi se definicijom genocida pa mozemo da nastavimo diskusiju ... ovako je besmisleno jer ne razumes ni osnovne pojmove koji su za ovu vrstu razgovora neophodni ...
alexlambros alexlambros 14:50 08.04.2012

Re: Dupli standardi

ili smo jos na temi Jasenovca?


још смо ту, јер ту је све почело ....

Мотив масовних убистава Срба у ''Независној Држави Хрватској'' лежао је у намери да се делимично или потпуно уништи једна национална, етничка или верска група, тако да је овде реч о злочину геноцида.
Мотив масовних убистава Хрвата и муслимана била је освета за претходно почињена масовна убиства Срба, тако да се у овом случају не може говорити о геноциду, већ о класичним ратним злочинима. Пошто су им масакриране фамилије, многи су полудели од бола и мислили су само на освету.


иначе, ја о српским злочинима слушам непрестано .... у Србији ... не знам која је количина задовољавајућа за тебе али у Србији се толико људи и организација тиме бави, да кад би 5% од тог броја истраживало хрватске и муслиманске злочине против Срба, мислим да би сви били задовољни ...

а конкретно око Сарајева и 11.000 и колико убијених ...
па прослава је исценирана тако да се прикаже да су тих 11.000 убијених муслимани а да су их убили Срби .... дословце, тако су пренеле и стране агенције ... ја сам рођеним ушима слушао на француској ТВ ....

а то је, ко што су доле у коментарима неке Сарајке лепо и објасниле, далеко од истине ....

дакле, овако да се правимо блесави можемо у бесконачно ... да произвољно узимамо временску одредницу кад је све заправо почело, онако како коме одговара )муслимани су видим, стигли до Карађорђа), да причамо да су само Срби криви за рат у Босни, иако нису, јер су имали пуно право да не желе да
живе у БиХ (а посебно иимајући у виду искуство из претходног рата) као што су муслимани имали право да не желе да не живе у државној заједници са Србијом итд, итд ...

ал то никуд не води .....

alexlambros alexlambros 14:56 08.04.2012

Re: Dupli standardi

kao da cetnici nisu tada pocinili genocid nad muslimanima


читао сам једну књигу "Геноцид на муслиманима", контам да је она референтна за овакве тврдње али је, нажалост, пуна фалсификата .... немам кад да их побрајам све али ево пар општих места

Већ из саме књиге ''Геноцид над муслиманима'' види се да су припадници осовинских формација уписивани у спискове жртава четника. Тако, после уводног текста о ''тешком геноциду над муслиманским живљем у Фочи и околини'', као и напомене о ''страхотама четничког покоља'', на списку ''погинулих (масакрираних) и несталих'' налази се и Гогалија Алија, за кога се каже да је био ''усташки логорник, погинуо од четника'' (страна 750). Гогалија је погинуо у приликом покушаја упада у српско село Јошаницу.
На истом списку је и Бачвић Мехмеда Сулејман, за кога се каже да је ''убијен крампом од непознате особе 1957. године'', док за Челић Авда Мустафу пише да је ''нестао у бекству 1945''. А на списку жртава села Зебина Шума код Устиколине, уз напомену да су ''четници поубијали доста становника овог села'', последња ставка у попису гласи: ''Мулахметовић Зулфо - убијен од стране Нијемаца'' (страна 867).
За сада једино темељно истраживање у вези спискова муслиманских жртава учињено је у области Пљеваља. Утврђено је да на списку од 1.492 ''жртве злочина'' има најмање 44 усташе који су погинули у борби против четника. Они су наведени поименице, а зна се да их је било више. Такође, на овом списку се налазе особе умрле од старости или болести пре, за време и током рата, као и нерођена деца.

Према томе, када се одузму неосновано приписане жртве, и када се додају жртве из крајева необухваћених овом књигом, долази се до приближно 8.000 муслиманских цивила убијених од стране четника током Другог светског рата. Тако је књига ''Геноцид над муслиманима'', упркос фалсификатима, значајна за историју, јер захваљујући објављеним списковима даје представу о размерама злочина. Спискови жртава сакупљани су за време и после рата, све до 1990. године, од стране муслиманских верских установа, Земаљске комисије за утврђивање ратних злочина, као и преко огласа у сарајевском дневном листу ''Ослобођење''.
Пошто се упркос великим напорима дошло до цифара знатно мањих од оних из поратне пропаганде, о преко 30.000 убијених муслиманских цивила, Антун Милетић даје предност утврђивању броја жртава преко докумената, и то ''у првом реду докумената управних власти, команди и јединица НДХ''. Међутим, документа ''Независне Државе Хрватске'' карактеришу претеривања по свим питањима везаним за четнике, а нарочито по питањима ратних злочина. Примера ради, Милетић наводи да су према документима ''усташко-домобранске провенијенције'' четници ујесен 1942. године убили ''у селима у рејону Прозора око 2.000 муслимана'', док се на другом месту у овој књизи тврди да је ''током четири године рата у прозорском крају убијено 916 људи, жена и дјеце''. А истина је, као што смо видели, да у области Прозора четници нису убијали муслимане.

Сем на усташка, Дедијер и Милетић позивају се и на четничка документа, од којих су она кључна заправо фалсификати које су направили комунисти.


итд, може се утврдити ко жели и ко је спреман да се суочи с истином ....
apacherosepeacock apacherosepeacock 16:47 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Ma najbolji su ovakvi likovi kao Njegus, sto se trpaju svuda pa bi i u 'ime' Jevreja on(i) da nam objasne odnos Jevreja (i Izraela) prema Srbima.


pa i ja to volim. bude bezbednije da se negira genocid nad Srbima, dok je u Izraelu i jos nekim zemljama zapadne Evrope negiranje Holokausta kaznjivo zakonom ... evo u Francuskoj je izglasan zakon da je negiranje genocida nad Jermenima zakonski kaznjiv, i to uprkos zestokom protivljenju Turske sto je ugrozilo celokupan francuski izvoz u ovu zemlju (koji nije mali) ...

U Srbiji moze svako lezerno da ga negira, a prednjace sami Srbi ....

a onda se izvlace neke stvari iz srpske istorije, kao Karadjordje je, zapravo, bio mastermind genocida nad muslimanima ... jer, pazi sad, ubijao ih je jerbo je bio vodja ustanka u kom su se Srbi oslobadjali vekovnog turskog ropstva ... sto dalje znaci da je proslava srpskih ustanka zapravo proslava genocida nad muslimanima, ko sto nam je Zukorlic lepo razjasnio ....

vazi.

a pri tom od balkanskih zemalja koje su bile pod Turcima, samo Srbija i Bosna jos uvek ima znacajan procenat muslimanskog stanovnistva .... Grcka je izvrsila razmenu stanovnistva, Bugarska ih primorala ili da se pobugarce il ajd dovidjenja ...

al istorija se danas interpretira kako oces ... tj. kako se kome svidja ... pa ce se izvuci cetnicki zlocini koji po razmerama i obimu nikad ne mogu da se porede s ustasko/muslimanskim, pa ce onda Srbija, sa logorom za Srbe, Jevreje i Rome u sred grada Beograda, na obali Dunava koja u to vreme bese granica sa NDH, da ispadne potpuno isto sto i NDH ....

i tako ....Da. No da sacekamo malo, ne verujem da ce cenjeni muftija propustiti da se vrati dalje kroz istoriju pa blagoglagoljivo objasni svetu (i sire) da je kosovska bitka bila sam zacetak islamofobije i genocida nad slabasnim Osmanlijama od Balkana do Persije, a Carnojevicka bezanija u 2 dela tesko i podlo nesuocavanje sa prosloscu i beg od odgovornosti tako svojstven Srbima i nikom drugom, jasno ko dan....

dok svi slozno ne zaklimamo lobotomiziranim glavama nece takvi, ko muftija i ovi srpski sto se bicuju po ledjima, stati sa 'kreativnim' tumacenjima istorije, pa ko prezivi.

apacherosepeacock apacherosepeacock 17:03 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
A genocid srpskih kolaboracionista nad Jevrejima u WWII?pozdravio te izraelski ambasador Levi:

Srbija je jedna od malobrojnih zemalja koje su štitile Jevreje, gde su se oni osećali kao kod kuće. I danas, dok se u nekim evropskim zemljama beleži porast antisemitizma, Srbija nema takvih problema ...

ostatak ovde


E da, evo pored izraelskog ambasadora koji nema pojma sta prica evo i bivseg britanskog koji truca tu o nekom nepravednom odnosu spram podela ex-Yu:

Beograd -- Bivši ambasador Velike Britanije u Beogradu ser Ajvor Roberts, izjavio je da bi bilo najlogičnije da se Kosovo podeli i da deo severno od Ibra ostane u Srbiji.

Ceo tekst

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2012&mm=04&dd=08&nav_category=640&nav_id=598515]
njegus njegus 22:29 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
pa i ja to volim. bude bezbednije da se negira genocid nad Srbima

U Srbiji moze svako lezerno da ga negira, a prednjace sami Srbi ....

a onda se izvlace neke stvari iz srpske istorije, kao Karadjordje je, zapravo, bio mastermind genocida nad muslimanima ... jer, pazi sad, ubijao ih je jerbo je bio vodja ustanka u kom su se Srbi oslobadjali vekovnog turskog ropstva ... sto dalje znaci da je proslava srpskih ustanka zapravo proslava genocida nad muslimanima, ko sto nam je Zukorlic lepo razjasnio ....

al istorija se danas interpretira kako oces ... tj. kako se kome svidja ... pa ce se izvuci cetnicki zlocini koji po razmerama i obimu nikad ne mogu da se porede s ustasko/muslimanskim, pa ce onda Srbija, sa logorom za Srbe, Jevreje i Rome u sred grada Beograda, na obali Dunava koja u to vreme bese granica sa NDH, da ispadne potpuno isto sto i NDH ....


Cemu sluze ovakva jeftina podmetanja i ko je uopste "negirao genocid nad Srbima"?

Ako nista ukapirao si da nisam "Turcin", kako su tebi krvna zrnca izgleda jako bitna kvalifikacija za sagovornika. Ne znam samo kako ocekujes da te neko ozbiljno shvati ako se drugima obracas na taj nacin.

A poredjenjem zrtava se ti bavis od uvodnog posta ako ne znas sta si pisao. Takvim pokusajima da se umanje necije zrtve i prebrojavanjem se ljudi pretvaraju u brojeve a istorija u iskrivljenu ideologiju. Time se ne postuju ni nase zrtve a ne tudje.

O istoriji pogroma muslimana u Srbiji, od ustanka, preko balkanskih ratova do 1999-te je pisano[1] jer je tada izneta teza da ga nikada nije ni bilo. O tome se ne uci se u skolama, a mislim da je jedan od komentara i bio tog tipa "vratite efendiju u skolu". Za razliku od nase istorije koja ne spominje da je pobijena i proterana 1/3 Srba koji nisu bili prave vere, neke druge drzave i muzeji[2] pamte tamne mrlje svoje istorije a ne samo svetle trenutke. Ali ako ti ne vidis u tome problem, mozda nije jedini problem u odnosu drugih prema tebi kao ateisti, vec i u tvom odnosu prema drugima.

[1] http://blog.b92.net/text/19697/Efendijina-cestitka-Srbiji
[2] http://www.slaveryatmonticello.org/
njegus njegus 22:34 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
kao da cetnici nisu tada pocinili genocid nad muslimanima


pozabavi se definicijom genocida pa mozemo da nastavimo diskusiju ... ovako je besmisleno jer ne razumes ni osnovne pojmove koji su za ovu vrstu razgovora neophodni ...


"zločin namernog potpunog ili delimičnog uništavanja nacionalnih, etničkih, rasnih i religioznih grupa"

Mozda ti nisi upoznat sa definicijom, kako je kampanja zlocina nad Bosnjacima u Bosni upravo definisana kao genocid u poslednjem ratu na celom podrucju Bosne i pretstavlja reprizu kampanje cetnickih zlocina iz II sv. rata na istom podrucju:

http://www.icty.org/x/cases/mladic/ind/en/kar-ii950724e.pdf
njegus njegus 23:09 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Мотив масовних убистава Хрвата и муслимана била је освета за претходно почињена масовна убиства Срба, тако да се у овом случају не може говорити о геноциду, већ о класичним ратним злочинима. Пошто су им масакриране фамилије, многи су полудели од бола и мислили су само на освету.


Bednije opravdanje planiranog genocida nisam skoro procitao:


PROGRAM ČETNIČKOG POKRETA

omeđiti »defakto« srpske zemlje i učiniti da u njima ostane samo srpski živalj;

posebno imati u vidu brzo i radikalno čišćenje gradova i njihovo popunjen je svežim srpskim elementom;

izgraditi plan za čišćenje ili pomeranje seoskog stanovništva sa ciljem homogenosti srpske državne zajednice;

u srpskoj jedinici kao naročito težak problem uzeti pitanje muslimana i po mogućnosti rešiti ga u ovoj fazialexlambros
иначе, ја о српским злочинима слушам непрестано .... у Србији ... не знам која је количина задовољавајућа за тебе али у Србији се толико људи и организација тиме бави, да кад би 5% од тог броја истраживало хрватске и муслиманске злочине против Срба, мислим да би сви били задовољни ...
а конкретно око Сарајева и 11.000 и колико убијених ...
па прослава је исценирана тако да се прикаже да су тих 11.000 убијених муслимани а да су их убили Срби .... дословце, тако су пренеле и стране агенције ... ја сам рођеним ушима слушао на француској ТВ ....


Pa verovatno je bio i neki Mongol u vojsci republike "Srpske", mozda je svetio Dzingis Kana, da ne spominjemo sad 10.000 tigrova iz Srbije i ko zna koliko drugih koji su svetili Lazara.

alexlambros
дакле, овако да се правимо блесави можемо у бесконачно ...


Dovoljno je bilo ovo objasnjenje za samo "osvetu", sve nakon toga sto mozes da napises mi je unapred jasno. Sve si rekao.
alexlambros alexlambros 23:11 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Sve si rekao


i ti.
alexlambros alexlambros 23:15 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Ako nista ukapirao si da nisam "Turcin", kako su tebi krvna zrnca izgleda jako bitna kvalifikacija za sagovornika.


mozes ti i bolje da podmetnes, ovo je previse transparetno
alexlambros alexlambros 23:18 08.04.2012

Re: Dupli standardi

i pretstavlja reprizu kampanje cetnickih zlocina iz II sv. rata na istom podrucju:


joj jeste, dva genocida paralelno su se odvijala zapravo ... u jednom su Srbi bili zrtve u drugom egzekutori
kako se ranije nisam setio
alexlambros alexlambros 23:19 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Dovoljno je bilo ovo objasnjenje za samo "osvetu"


steta sto nisu zadrzali filozofski mir oni kojima su porodice iskorenjene ...
a bilo je za ocekivati ...
alexlambros alexlambros 23:21 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Zato su i sa Kosova u jednom trenutku proterani skoro svi Albanci?taj srpski genocid mi je omiljen ... jer dugo je trajao a zavrsio se etnicki cistim Kosovom, al pazi sad, ne od zrtava genocida vec od sprovoditelja

njegus njegus 23:25 08.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Ako nista ukapirao si da nisam "Turcin", kako su tebi krvna zrnca izgleda jako bitna kvalifikacija za sagovornika.

mozes ti i bolje da podmetnes, ovo je previse transparetno


Ako nista pokazao si svoje pravo lice, pa neka svako proceni kakvo.
alexlambros alexlambros 23:26 08.04.2012

Re: Dupli standardi

Ako nista pokazao si svoje pravo lice, pa neka svako proceni kakvo.


slazem se.
mada to cinim stalno
njegus njegus 14:21 09.04.2012

Re: Dupli standardi

apacherosepeacock
Ma najbolji su ovakvi likovi kao Njegus, sto se trpaju svuda pa bi i u 'ime' Jevreja on(i) da nam objasne


Mogu navesti primjer iz vlastite obiteljske biografije. Pred rat moj je otac bio sudac u Sremskoj Mitrovici. Kada su doneseni rasni zakoni, njegovi kolege iz suda upozorili su ga da se negdje skloni. S mojom majkom i sa mnom krenuo je za Beograd. Rasni zakoni su i tamo važili. Našao se na brisanom prostoru. Morao je donijeti odluku koja se ticala života ili smrti. Jedini pravi izbor predstavljao je odlazak u partizane. To nije imalo nikakve veze s komunizmom, nego s golim preživljavanjem. Istovremeno, moja majka i ja kao dvogodišnjak krili smo se pod lažnim imenima u jednom fruškogorskom selu naklonjenom partizanima. Sva ostala rodbina, kako s očeve, tako i s majčine strane, stradala je tih godina za krvavog kragujevčkog listopada u logorima na Starom Sajmištu, Đakovu, Jasenovcu. Riječi kao ‘četnici’ i ‘ustaše’ zbog kojih smo se bez prestanka morali kriti i bježati, duboko su se urezale u moju svijest kao neka vrsta noćne more. Bili smo među malobrojnima koji su preživjeli zahvaljujući mudroj i hrabroj očevoj odluci.

Filip David: Ne može se Tadić Vukovaru ispričavati, a u Srbiji tolerirati veličanje četnika Draže Mhailovića
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:46 09.04.2012

Re: Dupli standardi

njegus
apacherosepeacock
Ma najbolji su ovakvi likovi kao Njegus, sto se trpaju svuda pa bi i u 'ime' Jevreja on(i) da nam objasne


Mogu navesti primjer iz vlastite obiteljske biografije. Pred rat moj je otac bio sudac u Sremskoj Mitrovici. Kada su doneseni rasni zakoni, njegovi kolege iz suda upozorili su ga da se negdje skloni. S mojom majkom i sa mnom krenuo je za Beograd. Rasni zakoni su i tamo važili. Našao se na brisanom prostoru. Morao je donijeti odluku koja se ticala života ili smrti. Jedini pravi izbor predstavljao je odlazak u partizane. To nije imalo nikakve veze s komunizmom, nego s golim preživljavanjem. Istovremeno, moja majka i ja kao dvogodišnjak krili smo se pod lažnim imenima u jednom fruškogorskom selu naklonjenom partizanima. Sva ostala rodbina, kako s očeve, tako i s majčine strane, stradala je tih godina za krvavog kragujevčkog listopada u logorima na Starom Sajmištu, Đakovu, Jasenovcu. Riječi kao ‘četnici’ i ‘ustaše’ zbog kojih smo se bez prestanka morali kriti i bježati, duboko su se urezale u moju svijest kao neka vrsta noćne more. Bili smo među malobrojnima koji su preživjeli zahvaljujući mudroj i hrabroj očevoj odluci.

Filip David: Ne može se Tadić Vukovaru ispričavati, a u Srbiji tolerirati veličanje četnika Draže Mhailovića


Cija je ovo porodicna istorija? Filipa Davida?

I kakve veze ima sa mojom izjavom koju si kvotirao o tvom trpanju u jevrejsko (i izraelsko) - srpske odnose koje ti je Lambros vec gore okacio u vidu izjave izraelskog ambasadora?

Edit:
(nije tema ali kad si poceo, dodacu ovo pa prouci ceo opus Almulija)

http://www.vesti-online.com/tag/18031/Jasa-Almuli

Nezavisna država Hrvatska, tvrdi ovaj autor, bila je jedina zemlja u Evropi koja je sa gotovim planom 1941. godine krenula u uništenje drugih naroda i uz pomoć Katoličke crkve nasilno preobratila 240.000 Srba u katoličanstvo.

Najzad Almuli zamera srpskim vlastima što zanemaruju zločine u Jasenovcu i kao Jevrejin poručuje Srbima da samo nad jasenovačkom tragedijom može se izoštravati nacionalna svest Srba.

Po čemu se NDH izdvaja od ostalih saradnika nacista?
- Na osnovu iskaza svedoka nedvosmisleno sam utvrdio da je Nezavisna Država Hrvatska bila jedini satelit Nemačke koja je svoje Jevreje ubijala u sopstvenoj zemlji, sopstvenim rukama.

Hrvatska je bila jedina država u tadašnjoj Evropi koja je započela svoje postojanje sa unapred pripremljenim planom o likvidaciji Srba, Roma i Jevreja.

mnenadic mnenadic 20:20 09.04.2012

Re: Dupli standardi

Sta cemo onda tek sa 20.000 pobijenih Albanaca i 750-800.000 proteranih sa Kosova (vecnim projektom etnicki ciste i pravoslavne Srbije)? To je tabu tema? To je bilo pre samo 12 godina


Jes vala, nema ih ni dvaipo miliona na Kosovu, što je šačica u odnosu na onih par desetina hiljada srba što se još šepure dole, ne dajući im oka da sklope.
njegus njegus 20:50 09.04.2012

Re: Dupli standardi

mnenadic
Sta cemo onda tek sa 20.000 pobijenih Albanaca i 750-800.000 proteranih sa Kosova (vecnim projektom etnicki ciste i pravoslavne Srbije)? To je tabu tema? To je bilo pre samo 12 godina


Jes vala, nema ih ni dvaipo miliona na Kosovu


U trenutku svepatriotskog zanosa dok se igralo po mostovima i trgovima njih 20.000 je nestalo zauvek i nikada se nece vratiti. Njihove kosti su sada po jamama u Batajnici i drugim (neotkrivenim) mestima po Srbiji. A to da li ih je danas "mnogo" ostavicu tebi kao ekspertu za eugeniku i populacionu kontrolu.

"Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je presudom ustanovio da su snage Srbije i SRJ tokom 1999. sprovodile raširenu i organizovanu kampanju terora, uključujući masovna ubistva. Sudsko veće je konstatovalo da su zločini nad Albancima počinjeni na organizovan način, uz značajnu upotrebu državnih resursa i da su VJ i policijske snage vršile rasprostranjene i sistematske napade na kosovske Albance"

Photographic Evidence of Kosovo Genocide and Conflict

http://www.ess.uwe.ac.uk/Kosovo/Kosovo-Photographs.htm

Ovde je najzastupljenija teorija da je masakr u Racku isceniran, a na slikama se vide i tela tri zene i decaka od 12 godina, oni su bili pripadnici OVK taman koliko i ti.
njegus njegus 20:56 09.04.2012

Re: Dupli standardi

apacherosepeacock
Cija je ovo porodicna istorija? Filipa Davida?


Da, njegova (jevrejska) porodica je u Srbiji morala da se sakriva od cetnika, to je bilo u Srbiji a ne u NDH. A bez kolaboracionista ni Beograd nikada ne bi postao jedan od prvih 5 judenfrei gradova u Evropi.

To ne pise nekakav ambasador Izraela, vec Jevrejin koji je tada ziveo u Srbiji za vreme tih dogadjaja i koji opisuje kako je morao da se sakriva od cetnika.
apacherosepeacock apacherosepeacock 21:37 09.04.2012

Re: Dupli standardi

njegus
apacherosepeacock
Cija je ovo porodicna istorija? Filipa Davida?


Da, njegova (jevrejska) porodica je u Srbiji morala da se sakriva od cetnika, to je bilo u Srbiji a ne u NDH. A bez kolaboracionista ni Beograd nikada ne bi postao jedan od prvih 5 judenfrei gradova u Evropi.

To ne pise nekakav ambasador Izraela, vec Jevrejin koji je tada ziveo u Srbiji za vreme tih dogadjaja i koji opisuje kako je morao da se sakriva od cetnika.Znam ko je Filip David a vidim ti si koliko prosle godine saznao da postoji - bravo, sto i dalje ne menja na stvari da se ti trpas gde ti mesto nije - ali ti treba neki alibi, a vidim i da preskaces sve sto ti je replicirano i na sta nemas odgovor.

Zato dovidjenja, necu da trosim vreme na kloniranu blog-balavurdiju koja zamislja diskusiju tako sto zapusi usi prstima i okrece 3 olinjale fraze (ispraznice, rekli bi u Cro) i 2 copy-paste ko pokvarenu LP.

njegus njegus 21:50 09.04.2012

Re: Dupli standardi

apacherosepeacock
Znam ko je Filip David, sto i dalje ne menja na stvari da se ti trpas gde ti mesto nije - ali ti treba neki alibi, a vidim i da preskaces sve sto ti je replicirano i na sta nemas odgovor.

Zato dovidjenja, necu da trosim vreme na kloniranu blog-balavurdiju koja zamislja diskusiju tako sto zapusi usi prstima i okrece 3 olinjale fraze (ispraznice, rekli bi u Cro) i 2 copy-paste ko pokvarenu LP.


Zaista nema potrebe da me vredjas samo zato sto sam citirao reci Filipa Davida da je njegova porodica bezala od cetnika u Srbiji i da su se takve stvari desavale u Srbiji.

Ako ce neko ostati uskracen za neko saznanje (a vidim neke stvari nisi znao) to ces biti ti.
apacherosepeacock apacherosepeacock 22:06 09.04.2012

Re: Dupli standardi

njegus
apacherosepeacock
Znam ko je Filip David, sto i dalje ne menja na stvari da se ti trpas gde ti mesto nije - ali ti treba neki alibi, a vidim i da preskaces sve sto ti je replicirano i na sta nemas odgovor.

Zato dovidjenja, necu da trosim vreme na kloniranu blog-balavurdiju koja zamislja diskusiju tako sto zapusi usi prstima i okrece 3 olinjale fraze (ispraznice, rekli bi u Cro) i 2 copy-paste ko pokvarenu LP.


Zaista nema potrebe da me vredjas samo zato sto sam citirao reci Filipa Davida da je njegova porodica bezala od cetnika u Srbiji i da su se takve stvari desavale u Srbiji.

Ako ce neko ostati uskracen za neko saznanje (a vidim neke stvari nisi znao) to ces biti ti.


Naprotiv, jos si dobio maz po glavi sto si juce saznao ko je Filip David.
Dalje, ja sam tebi ostavila dokumentaciju Almulija koga, vidim, nemas nameru da procitas, zato nemoj da cmizdris ko uvredjeni ocvali pubertetlija (sto fakticki i jesi), nego citaj replike ako ti se diskutuje, ako ne - aj zdravo.

njegus njegus 22:13 09.04.2012

Re: Dupli standardi

apacherosepeacock
Naprotiv, jos si dobio maz po glavi sto si juce saznao ko je Filip David.


Ja juce, ali ti si saznao za taj deo biografije Filipa Davida tek danas :

apacherosepeacock
Cija je ovo porodicna istorija? Filipa Davida?


bubamarac bubamarac 13:11 10.04.2012

Re: Dupli standardi

Тако, после уводног текста о ''тешком геноциду над муслиманским живљем у Фочи и околини'', као и напомене о ''страхотама четничког покоља'', на списку ''погинулих (масакрираних) и несталих'' налази се и Гогалија Алија, за кога се каже да је био ''усташки логорник, погинуо од четника'' (страна 750). Гогалија је погинуо у приликом покушаја упада у српско село Јошаницу.


Zanima me da li se na ovom spisku od 11500 poginulih naslo mjesta za npr. Musana Topalovica Cacu ili nekog drugog pripadnika Armijr BiH ili su to sve Sarajlije civili(uglavnom zene i djeca), kako se nekako stice utisak svih dana oko organizovanja ovog performansa?
alexlambros alexlambros 21:20 10.04.2012

Re: Dupli standardi

Ovde je najzastupljenija teorija da je masakr u Racku isceniran


па скоро је био на немачкој ТВ интервју са човеком који каже да их је министар лагао да би оправдали бомбардовање Србије ... дакле, сами признају да је масакр исцениран, они с довољно савестиа није лоше погледати и немачки документарац "It all began with a lie" на исту тему ... још једном, немачки ....
njegus njegus 03:54 11.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
па скоро је био на немачкој ТВ интервју са човеком који каже да их је министар лагао да би оправдали бомбардовање Србије ... дакле, сами признају да је масакр исцениран, они с довољно савести
а није лоше погледати и немачки документарац "It all began with a lie" на исту тему ... још једном, немачки ....


Da li ti uopste citas sta pises, "jedan covek je rekao, da ih je ministar slagao"? Ima i Amerikanaca koji ne veruju da se covek spustio na Mesec, jos jednom Amerikanaca. Sta si time "dokazao", da je iscenirano spustanje na Mesec?

Eno fotografija ubijenih zena i deteta pa neka svako sam pogleda i proceni, vrlo poucan materijal narocito za velikosrbe.

Da pogledate sami kako izgledju ti "pripadnici ovk", kao sto se neonacistima, onima koji ih nikada nisu pogledali, daju fotografije iz Ausvica. Ako i posle toga neko misli da su oni starci, zene i dete bilo u ovk, onda slobodno srbujte do kraja zivota. Nikada ni nece biti ljudi.
alexlambros alexlambros 08:30 11.04.2012

Re: Dupli standardi

Da li ti uopste citas sta pises, "jedan covek je rekao, da ih je ministar slagao"?


pa jel si pogledao link? ovo "jedan covek" bila je zamena sto nisam mogao da se odmah setim, imena i funkcije ...

njegus njegus 09:38 11.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Da li ti uopste citas sta pises, "jedan covek je rekao, da ih je ministar slagao"?

pa jel si pogledao link? ovo "jedan covek" bila je zamena sto nisam mogao da se odmah setim, imena i funkcije ...


Drugim recima obavio si malu kolicinu internet istrazivanja i ono sto si otkrio je bilo za tebe uznemirujuce?

Šta misliš, ovako kao čovek a ne srpski ultranacionalista, da li su npr. Beqiri Halim koji je imao samo 12 godina ili Imeri Nazmi koji je imao 81-dnu godinu poginuli tako sto su kao "teroristi" pucali na srpsku vojsku i policiju ili su njih srpska vojska i policija izvukli iz kuca i streljali?

"Dana 15. siječnja 1999., u ranim jutarnjim satima, selo Račak (općina Štimlje/Shtime) su napale snage SR Jugoslavije i Srbije. Nakon što je Vojska Jugoslavije granatirala selo, srbijanska policija je ušla u naselje ujutro i počela pretragu od kuće do kuće. Stanovnici, koji su pokušali pobjeći, su strijeljani diljem sela. Skupina od otprilike 25 muškaraca se pokušala sakriti u jednoj zgradi, ali ih je pronašla srbijanska policija. Pretukli su ih i odveli do obližnjeg brda, gdje ih je policajac strijeljao i ubio. Sveukupno, snage SR Jugoslavije i Srbije ubile su otprilike 45 kosovskih Albanaca u okolici i u samom Račku"

http://www.icty.org/x/cases/milutinovic/ind/en/milutinovic_050816_indictment_eng.pdf
alexlambros alexlambros 10:33 11.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Dana 15. siječnja 1999

ja u tvoje izvore uopce ne sumnjam ...
njegus njegus 12:45 11.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Dana 15. siječnja 1999

ja u tvoje izvore uopste ne sumnjam ...


Opet briljiras sa krvnim zrncima? Izvor je haski tribunal i na linku koji je odmah ispod tog citata (icty.org) je isti taj tekst na engleskom. Mozes slobodno da proveris prevod da nije slucajno "neprijateljski" ili sta vec haluciniras.

Nisi odgovorio na pitanje kako su to masakrirane zene, decak od 12 i starac od 80 godina "teroristi"?
alexlambros alexlambros 16:09 11.04.2012

Re: Dupli standardi

Izvor je haski tribunal i na linku koji je odmah ispod tog citata (icty.org) je isti taj tekst na engleskom. Mozes slobodno da proveris prevod da nije slucajno "neprijateljski" ili sta vec haluciniras.

Nisi odgovorio na pitanje kako su to masakrirane zene, decak od 12 i starac od 80 godina "teroristi"?


haski tribunal? sad vec nemam nikakvih sumnji u ovaj izvor i uzimam da je sve sto tamo pise bezuslovno tako ... a vise od pola referenci su ti izvori haskog tribunala, skopski nadbiskup i austrijska stampa
pri tom se ne poceses da prokomentarises moje kontra izvore ... dakle, tako mozes da trolujes u beskonacno ...

da ce diskusija biti besmislena videlo se po tvom prvom komentaru da je Srbija verski i etnicki cista zemlja ...
te po nastavku o genocidu nad muslimanima u istocnoj Bosni i slicno (do genocidnog srpskog ustanka protiv Turaka itd)...

te ovo da prebrojavam necija krvna zrnca sto uporno ponavljas iako to nikad ne cinim ...

mislim, kontam ja da nemas ni volje ni kapacitete da sagledas istinu jer znas da ti se nece svideti ... al ova para i nadristorija koju nameces kao cinjenicu je zabava za intelektualnu elitu novopazarskih medresa, ne za ozbiljne ljude ..

u zdravlje ...njegus njegus 16:56 11.04.2012

Re: Dupli standardi

alexlambros
Nisi odgovorio na pitanje kako su to masakrirane zene, decak od 12 i starac od 80 godina "teroristi"?


da ce diskusija biti besmislena videlo se po tvom prvom komentaru da je Srbija verski i etnicki cista zemlja ... te po nastavku o genocidu nad muslimanima u istocnoj Bosni i slicno (do genocidnog srpskog ustanka protiv Turaka itd)... te ovo da prebrojavam necija krvna zrnca sto uporno ponavljas iako to nikad ne cinim ...

mislim, kontam ja da nemas ni volje ni kapacitete da sagledas istinu


Te tvoje ultra-nacionalisticke "istine" opstaju samo ako zazmuris na oba oka na pitanje kako streljani u Racku mogu da imaju 12 ili 80 godina i da budu teroristi?

Pa onda Hag podmece herojskoj srpskoj vojsci i policiji njihove podvige koje su prevozile hladnjace po Srbiji na prekopavanje i sakrivanje.

Nacin tvog obracanja ispitivanjem porekla (sta bih onda ja sa srpskim prezimenom i poreklom trebao da kazem na tvoje?) i namerno pogresno citiranje nisu toliko bitni za pitanje koje ti III put postavljam o Racku a ti ga izbegavas. Napisao bih "mozes ti to i bolje", ali ne mozes. To je tvoj krajnji domet.
grmfrm grmfrm 14:37 06.04.2012

Deca to baš boli

Ali deca, nedužna deca ubijana na najsvirepije nacine u NDH-a.
To ne sme da se oprosti ni zaboravi a kampanja da se to desi je mučno uporna.

Mladić je pustio žene i decu ,to ne zaboravite. U obrnutom slučaju niko nije živ ostajao.

I danas da nam pamet sole države koje svoje postojanje su zasnovale na genocidu.
Ma zajebi ti to.
njegus njegus 15:48 10.04.2012

Re: Deca to baš boli

grmfrm
Ali deca, nedužna deca ubijana na najsvirepije nacine u NDH-a.
To ne sme da se oprosti ni zaboravi a kampanja da se to desi je mučno uporna.
Mladić je pustio žene i decu ,to ne zaboravite. U obrnutom slučaju niko nije živ ostajao.
I danas da nam pamet sole države koje svoje postojanje su zasnovale na genocidu.
Ma zajebi ti to.


Pa Srbija je kao drzava nastala na genocidu mnogo pre NDH, pobila je i proterala 1/3 svog stanovnistva, muslimana. A onda su dosla prosirenja granice Srbije i nastavak tog genocida, prvo proterivanjem jos 70.000 uglavnom Albanaca (zasto ih danas vise nema u cisto srpskoj Jagodini), a onda u Balkanskim ratovima pokoljima i spaljivanjem 80% muslimanskih sela na "oslobodjenim" teritorijama (izvestaj Karnegijeve komisije i dr.[1]).

To sto ti ne poznajes sopstvenu istoriju pa mislis da jedino Srbija nije nastala na genocidu je problem ekstremne nacionalisticke ideologije kog se Srbija nece skoro osloboditi, a te zlocine ce priznati otprilike kada i Turska genocid nad Jermenima (nikad).


[1] http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije#Ratni_zlo.C4.8Dini
alexlambros alexlambros 21:12 10.04.2012

Re: Deca to baš boli

[1] http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije#Ratni_zlo.C4.8Dini


тек местимичним прегледом линка, увиђам следеће:

Највише се цитирају скопски надбискуп и аустроугарски публициста, затим још један аустроугарски новинар, дописник француских и америчких листова. Коста Новаковић је друг Димитрија Туцовића, ту је и Туцовић, и Лав Троцки чак...
Цитат: ''Dimitrije Tucović ocenjuje da je srpska buržoazija... ''
Ту су и приштински институт и неименовани сведоци, уз извесна непоменута документа.

Терминологија:

Pod jakim međunaronim pritiskom, balkanski susedi su sredinom 1913. godine bili prinuđeni da se povuku sa teritorije međunarodno priznate države Albanije, koja je obuhvatila tek oko polovinu albanske etničke teritorije

Па опет:

Nakon povlačenja srpske vojske i stvaranja Kneževine Albanije, koja je obuhvatila tek oko polovinu albanske etničke teritorije, brojno albansko stanovništvo je ostalo izvan svoje matične države.

И трећи пут:

Novonastala albanska država je obuhvatila tek oko polovinu oblasti naseljenih pretežno Albancima,

Нема податка да је новооснована албанска држава имала, њиховом терминологијом, тек 50% Албанаца, а 50% Влаха, Грка и Срба. Узгред, где су они сада?

Нема података о лобирању Аустроугарске да се по сваку цену спречи излаз Србији на море, о њеним напорима да се оснује Албанија, иако она истовремено није дала да се оснује, рецимо Словенија...

Речју: нова наука Новог поретка!

а тек кад бих се удубио ...
njegus njegus 04:46 11.04.2012

Re: Deca to baš boli

alexlambros
[1] http://sh.wikipedia.org/wiki/Srpska_okupacija_Albanije#Ratni_zlo.C4.8Dini


Нема података о лобирању Аустроугарске да се по сваку цену спречи излаз Србији на море, о њеним напорима да се оснује Албанија, иако она истовремено није дала да се оснује, рецимо Словенија...
Речју: нова наука Новог поретка!

а тек кад бих се удубио ...


Nemoj da se "udubljujes", mozda procitas naslov linka "srpska okupacija Albanije i ratni zlocini". Znam da ne postoji takva lekcija u istorijskim citankama koje su pisali Ljusic i slicni, ali tih zlocina je bilo.

Bolje mi da se vratimo na temu neostvarene Velike Srbije (ne te iz 90-tih, jos vece! ) i vecite svecke zavere protivu nas. To sto je Srbija sirila granice i ubijala sve sto se mrda a nije pravoslavno od Kalemegdana do Skadra nije bitno za temu, jer se broje samo srpske zrtve. Po najboljoj nakupackoj praksi onih sto prodaju paprike pa namestaju kantar, jer sta su srpske zrtve nego paprike za prebrojavanje za tu vasu ideologiju.

Ti nikada neces moci da mi drzis predavanja o srpskoj istoriji jer je jedna od osnovnih odlika takvih kao sto si ti neznanje, ogromne rupe u obrazovanju i negiranje svega sto se ne uklapa u naucenu dogmu.
alexlambros alexlambros 08:32 11.04.2012

Re: Deca to baš boli

Ti nikada neces moci da mi drzis predavanja o srpskoj istoriji


nit mi ambicija, al vidim ti si vrstan istoricar
njegus njegus 09:50 11.04.2012

Re: Deca to baš boli

alexlambros
Ti nikada neces moci da mi drzis predavanja o srpskoj istoriji

nit mi ambicija, al vidim ti si vrstan istoricar


Nisam vernik za razliku od tebe a ispada da sam i procitao koju knjigu vise.
alexlambros alexlambros 10:22 11.04.2012

Re: Deca to baš boli

Nisam vernik za razliku od tebe a ispada da sam i procitao koju knjigu vise.


jeste, svaka ti ko u Njegusa

Predrag Azdejković Predrag Azdejković 14:52 06.04.2012

Poređenje?

Ja ne mogu .... muči me osećaj za pravdu.


A da li je moguće da taj osećaj za pravdu prođe bez merenja kome je veći?
alexlambros alexlambros 14:55 06.04.2012

Re: Poređenje?

A da li je moguće da taj osećaj za pravdu prođe bez merenja kome je veći?


ne znam, pitaj B92,
i Dnevni Avaz ...
i Jerusalim Post


kod mene ne moze
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:18 06.04.2012

Re: Poređenje?

kod mene ne moze


Pa, ako ne može, onda bi bilo lepo da napišeš i ko je pobio 11.541 građanina Sarajeva, kad si nam već objasnio ko je sve bombardovao Beograd i ubijao njegove građane?
alexlambros alexlambros 15:19 06.04.2012

Re: Poređenje?

Pa, ako ne može, onda bi bilo lepo da napišeš i ko je pobio 11.541 građanina Sarajeva, kad si nam već objasnio ko je sve bombardovao Beograd i ubijao njegove građane?


evo ti ces Pedjice
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 15:30 06.04.2012

Re: Poređenje?

Opsada Sarajeva trajala je 1.425 dana. Počela je kada je srpska vojska zauzela Međunarodni aerodrom u naselju Ilidža 5. aprila 1992. godine, a zvanično se završila 29. februara 1996. godine, tri meseca nakon što je potpisan Dejtonski sporazum.

Za to vreme na Sarajevo je prosečno padalo 329 granata dnevno. Artiljerija Jugoslovenske narodne armije (JNA), koju je kasnije koristila Vojska Republike Srpske, bila je postavljena na brdima oko Sarajeva. Procenjuje se da je oko 120 minobacača i 250 tenkova bilo stacionirano na tim brdima, kao i desetine snajpera, koji su danonoćno grad držali pod opsadom.

Sve zgrade bile su pogođene tenkovskim projektilima, granatama ili snajperskim hicima. Oko 35.000 zgrada je potpuno uništeno, uključujući bolnice, medijske kuće, kulturne i verske objekte, institucije vlasti, kasarne, mostove.
alexlambros alexlambros 16:13 06.04.2012

Re: Poređenje?

Počela je kada je srpska vojska zauzela Međunarodni aerodrom u naselju Ilidža 5. aprila 1992. godine


bzvz, trebalo je odma Srbi da se samoobese, da se muslimani i Hrvati ne deranžiraju, kao u Jasenovcu.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:24 06.04.2012

Re: Poređenje?

bzvz, trebalo je odma Srbi da se samoobese, da se muslimani i Hrvati ne deranžiraju, kao u Jasenovcu.


ili na Kosovskom boju i 500 godina turskog zuluma
alexlambros alexlambros 16:33 06.04.2012

Re: Poređenje?

Predrag Azdejković
Opsada Sarajeva trajala je 1.425 dana. Počela je kada je srpska vojska zauzela Međunarodni aerodrom u naselju Ilidža 5. aprila 1992. godine, a zvanično se završila 29. februara 1996. godine, tri meseca nakon što je potpisan Dejtonski sporazum.

Za to vreme na Sarajevo je prosečno padalo 329 granata dnevno. Artiljerija Jugoslovenske narodne armije (JNA), koju je kasnije koristila Vojska Republike Srpske, bila je postavljena na brdima oko Sarajeva. Procenjuje se da je oko 120 minobacača i 250 tenkova bilo stacionirano na tim brdima, kao i desetine snajpera, koji su danonoćno grad držali pod opsadom.

Sve zgrade bile su pogođene tenkovskim projektilima, granatama ili snajperskim hicima. Oko 35.000 zgrada je potpuno uništeno, uključujući bolnice, medijske kuće, kulturne i verske objekte, institucije vlasti, kasarne, mostove.Најпре бих проверио бројке, јер се у целој причи превише игра са бројкама. Кад се помноже оне цифре, долази се до 1.893.825 граната укупно...
Мало превише да би било реално.
35.000 зграда... да ли их је уопте било толико у СА?

Друго, пошао бих од основене непознате чињенице: да формулација ''Срби су бомбардовали СА'' у ствари није тачна. Тачно је да су Срби бомбардовали муслимански део, а муслимани српски део СА.

Неђарићи и остала српска насеља била су мања од муслиманских, али свеједено, и да су чинила само 10%, опет она реченица није тачна... А нису чинили само 10%, јер се преко 100.000 Срба иселило из СА...

Е сад можеш на варијације: колико граната је пало на један, колико на други део...

Шта је са муслиманским логорима за Србе у СА?

Шта је са убијеним Србима у СА? Још пре 10 година био је састављен списак са 5.000 имена Срба убијених у СА:..

И оснoвно: ко је почео...

А почели су убиством српског свата...

Ко је одбио лисабонски мировни споразум ... одбио је Изетбеговић на наговор западних сила који ме је у ствари рат једино био потребан...

Итд.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 16:57 06.04.2012

Re: Poređenje?

i dalje se sve svodi na čim oni izvuku svoj, mi izvučemo naš i mašemo i dokazujemo da je naš veći... srbija nema moralni temelj da priča o svojim žrtvama jer tuđe konstantno negira!
sevarlica sevarlica 17:13 06.04.2012

Re: Poređenje?

Predrag Azdejković
i dalje se sve svodi na čim oni izvuku svoj, mi izvučemo naš i mašemo i dokazujemo da je naš veći... srbija nema moralni temelj da priča o svojim žrtvama jer tuđe konstantno negira!


Bolje da ga vadimo, nego da spuštamo gaće Peđa.(znam da ti pada komentar napamet al' suzdrži se)

kad smo poslednji put pognuli glave na njihovo vađenje oni nisu znali da stanu.
Milion Srba je ubijeno u NDH, ej milion, a bilo nas je milion i po.
Ne bi se desile 90-te da se desila reperkusija 1945-e.
Kao što nam se ne bi desio ovakav Tadić da je 6.og oktobra Slobica visio sa bandere.
Predrag Azdejković Predrag Azdejković 17:23 06.04.2012

Re: Poređenje?

Bolje da ga vadimo, nego da spuštamo gaće Peđa.(znam da ti pada komentar napamet al' suzdrži se)


i čemu to služi? kurčenju do sledećeg rata kada ćemo da im pokažemo i najzad se osvetimo ili šta?

(znam da ti pada komentar napamet al' suzdrži se)


pa kad znaš da mi pada, onda nisi trebao da napišeš tu frazu jer, ja često spuštam gaće jer imam šta lepo i veliko da pokažem... 'oćeš vidiš?
Srđan Fuchs Srđan Fuchs 18:22 06.04.2012

Re: Poređenje?

Predrag Azdejković

i čemu to služi? kurčenju do sledećeg rata kada ćemo da im pokažemo i najzad se osvetimo ili šta?


ne mora da znači, već samo ako pokazuješ slabost na tom nivou - pregaze te. a drugo nešto, bilo je zaista mnogo interesa i spoljašnjih upliva na situaciju, nisu samo srbi, iako jesu i srbi - crnogorci odnosno, pošto je milošević crnogorac.

(nismo mi, druže sudija, majke nam)


Predrag Azdejković

pa kad znaš da mi pada, onda nisi trebao da napišeš tu frazu jer, ja često spuštam gaće jer imam šta lepo i veliko da pokažem... 'oćeš vidiš?


to, Srbine.

sevarlica sevarlica 18:49 06.04.2012

Re: Poređenje?

pa kad znaš da mi pada, onda nisi trebao da napišeš tu frazu jer, ja često spuštam gaće jer imam šta lepo i veliko da pokažem... 'oćeš vidiš?


alexlambros alexlambros 22:36 06.04.2012

Re: Poređenje?

i dalje se sve svodi na čim oni izvuku svoj, mi izvučemo naš i mašemo i dokazujemo da je naš veći.


ne, ti svodis
alexlambros alexlambros 22:38 06.04.2012

Re: Poređenje?

srbija nema moralni temelj da priča o svojim žrtvama jer tuđe konstantno negira!


nemam takav utisak

srecom, druga strana se zestoko obracunava sa svojim zlocinima a i ne negira zlocine nad Srbima ...

Colin_bgd Colin_bgd 21:55 07.04.2012

Re: Poređenje?

А почели су убиством српског свата...

Ja sam prvo mislio da si ti zlonameran, onda da si mozda nacionalno previse navijacki obojen, ili da ti odbojnost prema jednoj konkretnoj religiji malo zamucuje sposobnost racionalnog razmisljanja...

Medjutim, ispostavilo se da ti pojma nemas o tome sta se, kako i zasto desavalo. Ne znas cak ni najosnovnije cinjenice... Nisi ni svestan kolika ti je to prednost...
alexlambros alexlambros 21:57 07.04.2012

Re: Poređenje?

ispostavilo se da ti pojma nemas o tome sta se, kako i zasto desavalo


jao, ti si mi vise puta otvarao oci, de jos jednom, svaki put budem posle pametniji
Colin_bgd Colin_bgd 22:01 07.04.2012

Re: Poređenje?

jao, ti si mi vise puta otvarao oci, de jos jednom, svaki put budem posle pametniji

Pa to ti kazem. Nisi svestan. Da bih ti ja otvarao oci, ti bi prvo iste morao da posedujes...
alexlambros alexlambros 22:11 07.04.2012

Re: Poređenje?

ti bi prvo iste morao da posedujes


ja gledam samo duhovnim, unutarnjim ocima
Colin_bgd Colin_bgd 22:23 07.04.2012

Re: Poređenje?

ja gledam samo duhovnim, unutarnjim ocima

i posle kazes da nisi religiozan...

alexlambros alexlambros 22:25 07.04.2012

Re: Poređenje?

i posle kazes da nisi religiozan...


da nema tebe, ja nikakvih (samo)spoznaja u zivotu ne bih imao
Colin_bgd Colin_bgd 22:35 07.04.2012

Re: Poređenje?

da nema tebe, ja nikakvih (samo)spoznaja u zivotu ne bih imao

Nema potrebe za tolikim preterivanjem. Ja samo drzim ogledalo kao i uvek, nista vise...
apacherosepeacock apacherosepeacock 19:36 08.04.2012

Re: Poređenje?

Colin_bgd
da nema tebe, ja nikakvih (samo)spoznaja u zivotu ne bih imao

Nema potrebe za tolikim preterivanjem. Ja samo drzim ogledalo kao i uvek, nista vise...


A da okrenes ogledalo, za promenu, na pravu stranu, onu gde mozes da se vidis.
Colin_bgd Colin_bgd 12:12 09.04.2012

Re: Poređenje?

A da okrenes ogledalo, za promenu, na pravu stranu, onu gde mozes da se vidis.

He, he, he, pa to se uvek PRVO uradi, pre nego sto se okrene ka nekom drugom. Nema nista napamet... Za razliku od nekih drugih...
alexlambros alexlambros 12:42 09.04.2012

Re: Poređenje?

Za razliku od nekih drugih


jao mudrace
Colin_bgd Colin_bgd 13:27 09.04.2012

Re: Poređenje?

jao mudrace

Svako nosi svoje breme, sta da se radi...
djolecash djolecash 20:59 09.04.2012

Re: Poređenje?

Predrag Azdejković
i dalje se sve svodi na čim oni izvuku svoj, mi izvučemo naš i mašemo i dokazujemo da je naš veći... srbija nema moralni temelj da priča o svojim žrtvama jer tuđe konstantno negira!

angie01 angie01 14:56 06.04.2012

Istorija se ponovila tako što jeIstorija se ponovila tako što je 1992. buknuo novi rat jer je taj genocid prošao nekažnjeno u ime lažnog bratstva i jedinstva.

parvadati strasne dogadjaje iz istorije na ovaj nacin, znaci da iz proslosti nista naucili nismo,...a pri tome je ideja bila sasvim drugacija-da se bih podeli!

dokle god se bude govorilo u bojama nardoa, a u ovom slucaju, jos o narodima istog porekla, a ne o ljudima-ambijent mrznje ce ostati isti!

alexlambros alexlambros 15:00 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

parvadati strasne dogadjaje iz istorije na ovaj nacin


ko pravda, meni samo smeta relativizacija
alexlambros alexlambros 15:00 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

jos o narodima istog porekla, a ne o ljudima-ambijent mrznje ce ostati isti!


couldn't agree more ... ali su izgleda neki ljudi jednakiji od drugih, ko kod Orvela
angie01 angie01 15:04 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

alexlambros
parvadati strasne dogadjaje iz istorije na ovaj nacinko pravda, meni samo smeta relativizacija


pa izvini, ti si ovim tekstom, narocito naslovom i recenicom koju sam citirala, upravo to uradio!

sta uporedjujes, bas me zanima?

velicinu bola, strahote, pristup, afirmaciju, broj, krvna zrnca,...da l je mladic izdvojio zene i decu, castivsi ih pre toga bonbonama i milovanjem po glavi,...mislim,...evo izbrisala sam nastavak!
alexlambros alexlambros 15:07 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

sta uporedjujes, bas me zanima?


zar nije ocigledno, dve fotografije, dva datuma, dva istorijska dogadjaja koji danas stoje u odnosu 10:1 ...

angie01 angie01 15:10 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

alexlambros
sta uporedjujes, bas me zanima?zar nije ocigledno, dve fotografije, dva datuma, dva istorijska dogadjaja koji danas stoje u odnosu 10:1 ...


pa kapiram to, al u kom smislu-da kazes da je veca zalost za Srarajevom, koje je pak bilo napadnuto jer nisu rascisceni zlocini iz proslosti, kamuflirani bratstvom i jedinstvom?!
alexlambros alexlambros 15:15 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

pa kapiram to, al u kom smislu-da kazes da je veca zalost za Srarajevom, koje je pak bilo napadnuto jer nisu rascisceni zlocini iz proslosti, kamuflirani bratstvom i jedinstvom?!


napadnuto?

ne, ne razumem tu sizofreniju da je datum pocetka opsade Sarajeva veca medijska prica od bombardovanja Beograda na isti dan ...

ne razumem ni posipanje pepelom po drustvenim mrezama (shvatio bih kad bi barem neko, makar stidljivo kacio recimo fotke na dan pocetka "Oluje" ili 24. marta) ...
jel to bio rat u kom je samo jedna strana ratovala a druga bezala ... ko kompjuterske igrice

angie01 angie01 15:27 06.04.2012

Re: Istorija se ponovila tako što je

evo ti komentara saralije o ovom dogadjaju,

Sarajlija
Petak, 06. 04. 2012. 15:53h

neregistrovan korisnik.Ima ona pjesma od Neda Ukraden Sarajevo Sarajevo gdje je moja raja, gdje je moja raja. Neki od vas gledate da li je srbin, hrvat i bosanac ubijen. Ja vidim da jedna osoba iz mog grada ubijena i da nika dpriliku necu imati da tu osobu vidim. Svi smo mi LJUDI. Imam san da se probudim i da me neko pita Sta je to RAT, sto je nekad davno bilo?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana