Gost autor| Ljubav| Umetnost| Životni stil

PA ŠTA?!

reanimator RSS / 06.04.2012. u 16:32

Nezvanični naslov : Apel moderaciji!Koristim priliku da apelujem na moderaciju da korisniku kaolavanda dodeli autorsku opciju. Mislim, ne mogu više da je slušam kako moli da joj objavim tekst :)

Dakle, kej el u epizodi : PA ŠTA?! 

Zimu volim. I brkove.

Ovo prvo sam napisala najtiše što umem, jer proleće zna da bude njanjavo, pa da ne bude posle da zbog mene jedne, ledena odluči da se vrati da proveri jesmo li je zaboravili. A i nema šanse da sam jedina koja... (pišem u sebi). 

Brkovi me zasmejavaju, a N. je fina ženica, dobar čovek, poštena kasirka iz prodavnice u kojoj kupujem hleb, jogurt i slatkiše obavezno, i ostalo ponekad. N. nosi brkove. Ne sa sobom, nego na sebi. Najnormalnije ih ima na licu, gde ih imaju sve brke ovog sveta. Ni gore, ni dole, nego taman gde je Bog kazao. U redu, moguće da nije pominjao i N. kad je o tome bilo reči, ali šta je tu je. Njeni brkovi nisu negovani, štucovani, mada, možda ne bi bilo loše da ih malo uredi... ovako su nekako previše… neuredni, brate. Ali, ko sam ja da sudim?

Svesno ni u jednom trenutku neću koristiti tepanje, provlačeći ove mustaće kroz deminutiv. Tim brkovima se ne može tepati samo zato što su na ženskom licu. To su ozbiljni, pravi mušk… hoću reći veliki brkovi. Ipak, ne treba preterivati pa se sad cerekati zamišljajući nisku ženicu, kratke prosede guste kose, večito u suknjama do pola cevanice, sa crnim gustim “češljićem” po sred lica. Aman! To ne bih mogla da ponesem. Veliki jesu, ali i gusti kao češljić kome fali svaki drugi, treći zubić. Ništa strašno… mnogo. 

U početku našeg poznanstva, u njenim očima ja sam bila potencijalni lopovčić. Ovde deminutivu ima mesta, zato što mislim da sam se N. odmah svidela. Ali, mogu ja njoj da se sviđam do sutra.. ko će da vadi iz džepa pare da nadoknadi štetu, ako ja jesam simpatična, a ovamo lopov? Pa N., normalno. Zato - družba je družba, a služba – služba. 

Nije mi bilo prijatno kada bih krenula da se šunjam između onih rafova sa omekšivačima, pa da odvrćem, da njuškam, pa upoređujem… ustvari da uživam, i samo niotkud vidim: gledaju me brkovi. Ustala bi ona, i kao proteže noge baš tamo gde ja protežem prste. To me jedno vreme rastuživalo, jer ja volim da me vole. Ali, znala sam da ljubav sa tom ženom ne smem da forsiram. Njena ukrašena fizionomija mi je govorila da se jednom (mukom) zadobijena, njena ljubav ne gasi nikada.. ako do rasplamsavanja uopšte i dođe. Međutim, brkovi su, takođe, objašnjavali da kad ne voli, N. ne voli, i tačka.

S druge strane, i meni se ona dopala. Odmah. Videla sam da nije od onih kojima je stalo da se svima sviđaju (lako je pogoditi po čemu sa to vidi). Sa njom nema ni trt, ni mrt. Tiha je dokle god nema razloga da se pojača ton. A pojačan ton uz takvu sliku, bogami, ume i da ledi krv u žilama.

E sad, kad već pominjem led, to me podseti da sam htela još nešto da ispričam... Za onih belih meseci, kada milim do prodavnice, jer me led obožava, pa bi stalno da ga grlim… e, jedino tada, u društvu sa N. ne osećam se kao budala što mi je lepo hladno. 

Kada imam sreće, u prodavnici osim nas dve ne bude nikoga drugog. To, primećujem, voli i N. Javi se ona meni kao da nismo same... oprez je još jedan njen ukras. Tako se javim i ja njoj. Švrćkam se (to kad ne boli baš sve od onih zagrljaja sa ledom), zviždućem, sve se nešto muvam okolo. Ne gledam N. ni slučajno. Oprezna sam i ja. Radio biberi atmosferu... uvek neka narodna muzika, vrlo tiha. Onda ja tu, za neverovati, dođem do kase. Gledam u korpu, kao da proveravam da nisam nešto zaboravila (a jesam uvek), prepipavam po džepovima ima li sitnine (a nema nikad). Za to vreme (znam jer koristim periferni vid više nego centralni), N. malo u mene, a malo u kasu. Toliki je profesionalac, da proizvode iz korpe registruje laserom ne pogledavši ih. U bar kod ih zna. Da ogrne neki mantilić sa podignutom kragnom, sa sve šeširom na glavi, sad bih pisala o tome da mi hleb naplaćuje inspektor Kluzo, glavom i brkom, nego čime?! 

Kada, za svaki slučaj, i N. dobro osmotri da u blizini nema nikog sem nas dve, prvo kroz zube, i sebi nešto u brk, promrsi. 

Onda je ja pogledam. 

Kada nam se pogledi, napokon, sretnu, kreće otvaranje duša, sve šapatom:

-Njaaao, što je diiivno zavejalooo…

-Jeste videli?!

-Uh, uh, tako sam se leeepo smrrrrzla jutros, kad sam dolazila na posao…

-Jooj, znaaam, i ja sam juče, kad sam čekala autobus. Nos hteo da mi otpadne. Miliiiiinica..

-A, gle' meni ruke - crrrvene, još od neki dan kad sam zaboravila rukavice, ali što je taj dan padaooo... sve k’o krpice, jesi videla?!

-Kako nisam?! Taj dan sam šetala dva i po sata. Žive duše nije bilo napolju, a meni leeepooo…

-Da, a kad sam neki dan… dobar dan, komšija. Lavanda, to je… X dinara…

Plaćam koliko je rečeno, i nezainteresovano(aha, al' za malo), više usput, dodam:

-Doviđenja.

Stigne me ledeni (kako da ne) odgovor, dok zatvaram vrata:

-Doviđenja.

Krenem u zagrljaj ledu, sa sve torbom, ali srcem na mestu. Pa upravo sam razgovarala sa istim ludakom! Pardon, to ni u priči ne mogu za finu N. da kažem. Ali jeste mi nekako luckasta onako brkata, pa fol ozbiljna. Samo ja znam kako joj se oči zasjaje, a brkovi prosto proguste kad mi priča da i ona podetinji od sreće kada veje, mrzne, fijuče. 

Srećom, nikada se nismo srele na ulici kada je podetinjena, jer sam sigurna da joj se na brkove nahvata inje, i, ko zna, možda bih čula kako zvecka ledić iznad usana kad bi mi se široko nasmejala… Otkud znam, možda čvrkne koja ledeničica i po zubima… Joj, ne smem o tome da mislim. Znam sebe... mogu i da crknem u napadu svog smejačkog ludila, kome sam sklona. A tada bi me divna moja N. možda pogrešno razumela. Šta ako bi zaledila svoje srce? Možda bi obrijala brkove! E, ovo na kraju sam napisala najtiše na svetu. Za svaki slučaj. O ljubavima – samo šapatom… 

2714_web-ivan-bosiljcic-03-foto--Dejan-Zivancevic_kup.jpg?ver=1254083808

 



Komentari (191)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

reanimator reanimator 16:32 06.04.2012

...

angie01 angie01 16:35 06.04.2012

Re: ...

koji zaplet!

...sacu da procitam!

prva!
reanimator reanimator 16:36 06.04.2012

Re: ...

prva!

Go girl..stvarnost je ono u šta iskreno verujemo :)
angie01 angie01 16:41 06.04.2012

Re: ...

reanimator
prva!Go girl..stvarnost je ono u šta iskreno verujemo :)


i ti i ja znamo da si fulao!
reanimator reanimator 17:47 06.04.2012

Re: ...

i ti i ja znamo da si fulao

I ne samo ti i ja :)
U odredjenim ženskim krugovima sam poznat kao brazilsko desno krilo Fulao
kaolavanda kaolavanda 20:30 06.04.2012

Re: ...

Khm! Njaooo.. evo me, kao kod kuće

Samo da se zna, Re je moj drug. Re je moj naaaajbolji drug. Čak i kad iznosi toliko poverljive informacije o meni.. mislim, to koliko sam ga preklinjala da mi objavi priču, trebalo je da znamo samo on, moderacija i ja, ali avaj!

Ništa, ostaje mi jedino da se odužim istom merom...khm! Objavljujem fotku nas dvoje:



Endži, da ne veruješ, čudo jedno... ali već ti je domaćin rekao baš sve što bih ti i ja rekla.. :)

I da, Re, khm.. oooo..oooo
milisav68 milisav68 21:01 06.04.2012

Re: ...

kaolavanda
Objavljujem fotku nas dvoje:

A onu prethodnu?

angie01 angie01 21:20 06.04.2012

Re: ...

ali već ti je domaćin rekao baš sve što bih ti i ja rekla..


dva tela, jedna dusa,.OOOOO..OOOO!
kaolavanda kaolavanda 23:07 06.04.2012

Re: ...

A onu prethodnu?

Milisave, Milisave!.. (da ti šapnem.. potraži po internetu drugu verziju ove fotke, jer će ti ovu moderacija obrisati zbog onih slova... verujem da razumeš da mi je stalo da ovaj prizor ostane tu gde jeste )..
Mi-li-sa-ve!!!
loader loader 23:34 08.04.2012

Re: ...


angie01
koji zaplet!

...sacu da procitam!

prva!


Jel može
posle čitanja
jedno malo kratko prepričavanje?

stefan.hauzer stefan.hauzer 00:57 09.04.2012

Re: ...

kaolavanda kaolavanda 14:48 09.04.2012

Re: ...

Jel može...

Svašta, Loadere, stvarno svašta ... pusti priču.. priča k'o priča.. tra-la-la...

Gest je bitan. A ovaj Reov je taaako romantičan. Danas više muško ne zna kako da se približi devojci za kojom vene. Sve se to istrošilo, standardi se ispobrkali.. haos na sve strane. E, tu se Re još jednom pokazao kao šmekerica, što mene nije iznenadilo, btw.. razumeš?

Stefane, Hauzere, ustani sa poda, i ne glumi neromantičnog tipa. I ti si provaljen daaavno
stefan.hauzer stefan.hauzer 18:27 09.04.2012

Re: ...

I ti si provaljen daaavno


oh oh otkrila si onu, ružičastu ,stranu mog naloga
angie01 angie01 21:16 09.04.2012

Re: ...

loader


angie01koji zaplet!...sacu da procitam!prva!Jel možeposle čitanjajedno malo kratko prepričavanje?


bojim se da bih bacila sasvim drugo svetlo i znacenje na celu pricu, pa, ono, da se ne zamerim!
kaolavanda kaolavanda 22:58 09.04.2012

Re: ...

oh oh otkrila si onu, ružičastu ,stranu mog naloga

Da, to mi je posao ovde na blogu, neću da lažem.. danas se to desilo tebi, sutra može bilo kome drugom.. niko nije bezbedan

..da se ne zamerim!

Ma kome, Endži?? Hoćeš da kažeš da se među nama šunja neki nesrećnik bez smisla za humor?? Gde je??? Govori, zaboga, ženo draga... takvi su opasni po okolinu
gorstak92 gorstak92 16:43 06.04.2012

Čitam i ja po neki blog

ali veoma malo i na preskok.
jer sam sigurna da joj se na brkove nahvata inje,

Blogerka KL ima brkove?
reanimator reanimator 17:14 06.04.2012

Re: Čitam i ja po neki blog

Blogerka KL ima brkove

Ne pitaj..ali je dobar čovek
kaolavanda kaolavanda 20:43 06.04.2012

Re: Čitam i ja po neki blog

Blogerka KL ima brkove?

Gorštače, evo sad ću da ti objasnim... ustvari, šta bih ti objašnjavala, kad si ti preletevši priču, uhvati suštinu. Da, ovo je bio moj način da u javnost iznesem veliki teret... i da, lakše mi je. Sada mogu kroz život uzdignute glave, sa ukrasom na licu

Njao, bre, Re.. Ej, je l' se ne ljutiš da ti se sad ovde iznjaočem za sve divno što si rekao, i pomislio za mene? Mislim, helou, znam da koristiš priliku da otvoriš dušu, ali ima ovde još ljudi... ok, ok, ljubomoran si kad se posvetim i drugima, ali evo, sad će ti biti jasno...

mariopan mariopan 16:46 06.04.2012

...

Ma to je duuuša od žene
Znam, jer imam brkatu i bradatu prijateljicu.

Uklanja kako zna i ume, ali ne ide jer je njeno "vlasište" predebelo i pregusto, a na razne kreme je alergična. Vosak ne pomaže, kozmetičarka se za glavu hvata....pa zato brije klasično, svako jutro a nekada i uveče.

Ali, duuuša od žene, pa tako znam.
reanimator reanimator 17:54 06.04.2012

Re: ...

pa zato brije klasično, svako jutro a nekada i uveče


Dovuci je na blog..kod mene će gostuje za dž :)
Mislim, ima napravimo najludji blog ikad..gutači vatre, fakir, ona, dva brata rodjena na zidu smrti i sl :)
Hansel Hansel 18:13 06.04.2012

Re: ...

Ovaajjj... a da one provere nadbubrežne žlezde?... A mogle bi i insulin... svašta saznah o njemu pre dva meseca - ko misli da samo utiče na nivo šećera, grdno se vara...

Znam da ovakvom komentaru nije mesto ovde, ali jače je od mene...

Inače, baš simpa napisano, autorska za KL!
reanimator reanimator 18:24 06.04.2012

Re: ...

autorska za KL

Iz tvojih usta...:)
mariopan mariopan 19:22 06.04.2012

Re: ...

Ovaajjj... a da one provere nadbubrežne žlezde?... A mogle bi i insulin... svašta saznah o njemu pre dva meseca - ko misli da samo utiče na nivo šećera, grdno se vara...

Ova moja je sve to dobila posle menopauze, ( a bila baš lepa žena) i tada je dobila od ginekologa neku hormonsku inekciju da joj u menopauzi bude lakše, da nema znojenje, valunge i slično....dakle jako oprezno sa hormonima i "pomaganjem" u jednom prirodnom procesu kao što je starenje. Nije retko videti kod starijih žena.

Znam i ja da nije mesto ali ... nije zgoreg da se i za to zna ?

A ako je mlađa onda treba zaista da ode kod lekara.
kaolavanda kaolavanda 20:57 06.04.2012

Re: ...

Ma to je duuuša od žene

Jeste. Priču joj ne bih pokazala ni za tri života, jer nisam sigurna kakav odnos ima prema svojim brkovima... hoću da kažem, malo me muči pitanje da l' je ona svesna da svi iz aviona vidimo te brke, al' je boli uvo.. ili je ubeđena da se ne primećuju... mislim, ljudi često ne primećuju ono što im je ispred.. ok, ok..u ovom slučaju ispod nosa.. :)

A prijateljica, uhh, ozbiljniji je ona slučaj od moje N. Malo me brine Evo vam po cvet.. to jedino mogu da učinim..
kaolavanda kaolavanda 21:09 06.04.2012

Re: ...

Znam da ovakvom komentaru nije mesto ovde, ali jače je od mene...

Hansele, ne budi dete! Sad i ovde je idealno vreme i mesto da istreseš sve što ti je oduvek pritiskalo dušu, a nisi znao gde sa tim.. samo ud'ri!
Ovde smo se okupili da urnišemo Reovu gajbu, kad je bio naivan da mi je ustupi Divan je :)

Inače, hvala
emanuella emanuella 23:18 07.04.2012

Re: ...

Divno je biti žena u 21. vijeku

Svojoj kolekciji sprava za mučenje, u savremenom dobu popularnijim pod nazivom sredstva za depilaciju, a koja se dosad sastojala od:
1. epilatora (krvožedne električne mašine za čupanje jedne po jedne dlake da se svaka dobro osjeti);
2. bikini trimera na baterije;
3. traka za depilaciju (s voskom, naravno, u svim dimenzijama koje se proizvode: velike za noge, srednje za bikini, male za lice);
4. britvica (neograničene količine, svih mogućih proizvođača, sa obaveznim netačnim naznakama kako se nemoguće posjeći);
5. ulja, gelova i inih maza koji se prodaju da spriječe i ublaže iritaciju kože, a koji u praksi ničemu ne služe (zapravo, poneki i služe: izazivaju alergijske reakcije);
6. nekoliko pinceta različitih veličina, debljina i preciznosti
dodala sam i:
7. aparat za topljenje voska za depilaciju;
8. gomilu patrona sa voskom za depilaciju;
9. kilometre trake za depilaciju;
10. kremu za depilaciju;
11. još maza iz stavke 5.
Pomenutih 11 stavki mi služi da popravim, dopunim, korigujem kozmetičarku kojoj idem na depilaciju jednom mjesečno i da između dvije depilacije ne hodam sa brkovima ka' u Vuka Karadžića i obrvama kao kod Momčila Krajišnika; da mogu obući suknju i ne lišavati se iznenadnih kurvaluka.
Depilacijski bol kod profesionalnog kozmetičara je naprosto katarzičan, on oslobađa, posebno kad mi je kozmetičarka u datom momentu nešto nadrkana ili je u PMS-u. Poslije toga sam glatka (jesam li?! Nekako nikad u popunosti...), samo mi je koža malo upaljena i prekrivena crvenim tačkicama. No nije strašno, prođe to za par dana (osim onih što su ostale kozmetičaru, pa ih sama malo čupkam epilatorom ili pincetama; pa kad mi dosadi, onda ih prosto obrijem), taman nekako uporedo sa početkom rasta one prve počupane ture, one što je kozmetičarka odradila. Pa onda opet malo epilatorom, pa pokojom trakom, pa malo britvicom... E obično tu zabrljam, onda mi nekako ne rastu ujednačeno, pa je najbolje da ih obrijem. A i kozmetičarka mi je rekla da mi je korijen jako oslabio, pa da mi zato stalno urastaju i prave te nakupinice gnoja i krvi, koje se teško probijaju, a onda poslije teško zarastaju, pa ne bi bilo loše da ih s vremena na vrijeme ipak obrijem radi lakše depilacije.
E sad, sa obrvama je malo veći problem. Kad sam samostalno probavala voskom onako kako to radi moja kozmetičarka, nije mi baš polazilo za rukom, obično jednu prepolovim po dužini, a jedu po širini. A kad sam probala kremom, upala mi je u oko, pa umalo ne oslijepih...
Nekako je najlakše sa nausnicama, ono jeste da voskom obično otkinem komadić kože u korijenu nosa i da mi poskaču sitne bubuljice iznad gornje usne, ali to se uvijek može sakriti puderom.
No, najvažnije je da živim u vremenu u kom ima toliko najrazličitijih preparata. Zamisli da sam se rodila prije dvjesto godina, pa da ništa od ovog nisam radila. Fuuuj!
ReplyQuoteNotify
reanimator reanimator 03:04 08.04.2012

Re: ...

Divno je biti žena u 21. vijeku

Sestro, menjaj pol! Jednostavnije je, a sad rade i u Kini..prodješ za nekih 300 eur
emanuella emanuella 12:05 08.04.2012

Re: ...zene u 21 veku

ha,suvise mi je dobro u ovoj kozi
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:06 09.04.2012

Re: ...

Divno je biti žena u 21. vijeku


Španska inkvizicija je izviđačko društvo u odnosu na te depilatore crkodabogdaikoihizmisli...kupila ja, pre nekoliko godina, jednog takvog roza. Mislila sam da je to kao muški aparat za brijanje, samo nežnije i primernije boje. Odnesem ja to sa sobom na more, izvadim iz svilastog džakčenceta u koje je bilo spakovano, i primenim na nozi...urlik mi se do trećeg sela čuo, a Žmu je skoro završio na kordinarnom odeljenju...to je na mojoj nozi ostavilo crvenu traku užasnutih potkožnih ćelija...one gornje su sa sve ono desetak dlaka što ih gajim, pale za slobodu.
maksa83 maksa83 13:35 09.04.2012

Re: ...

a Žmu je skoro završio na kordinarnom odeljenju

Kuku... nije valjda probao time da se brije?
zilikaka zilikaka 14:23 09.04.2012

Re: ...

a Žmu je skoro završio na kordinarnom odeljenju

Ja pročitala ko(o)rdinatnom, pa nešto mislim gde li si bacila čoveka
kaolavanda kaolavanda 14:56 09.04.2012

Re: ...zene u 21 veku

ha,suvise mi je dobro u ovoj kozi

Uvek može bolje

E, zdravo, Emanuella :) Ma, pusti sva ta čuda.. ako se ti lepo smeješ, sve drugo je manje važno

Kuku... nije valjda probao time da se brije?


dragoljub92 dragoljub92 16:58 06.04.2012

kažeš led te voli

to je bre kao onaj što reče u onom filmu
oto semož rikne,bre
kaolavanda kaolavanda 21:15 06.04.2012

Re: kažeš led te voli

Jeste, to je jedna od onih ljubavi koje bole, i koje ostavljaju trag u našim životima

A i, brate, nema ljubavi bez bola.. valjda..

Nego, evo i tebi
wuyah wuyah 17:36 06.04.2012

???

A je l` mogu ja nešto da pitam? Neću mnogo da vas zadržavam,mame mi.
Pokušao sam da pišem redakciji (moderaciji) ,ali mi nisu odgovorili.
Te zbog toga apelujem,da mi neko od vas dobrih ljudi pojasni,ako nije problem.
Neko vreme nisam bio prisutan na netu i kad "dođoh" ovde,imam šta i da vidim.
Videh da autor ovog posta i nije njegov autor,nego je kumljen i moljen da objavi isti.
Koje su to seljačke fore,da ne mogu svi da pišu blogove?
Nemojte samo da mi kažete da sam kasno "došao",ovde sam pre mnogih koji mogu da pišu.
A i da sam se danas registrovao,u čemu je problem?To ako se je neko tek sada registrovao,to ne znači da nema šta da kaže.Ne razumem.
Zar nije malo glupo da se Nick nalazi na spisku blogera,a da njegov vlasnik nema pravo da piše?
Ali kao što tamo kaže,registrovani na blogu (čitaj blogeri) imaju razne mogućnosti,a jedna od njih je komentarisanje po raznim blogovima.
Ja samo iskoristih svoje pravo,te postavih pitanje.
Još kad bi neko našao za shodno da mi odgovori,ja bih mu bio vrlo zahvalan.

Što se tiče brkatih žena... Takve su najlepše,prirodna lepota... :)

reanimator reanimator 17:46 06.04.2012

Re: ???

Koje su to seljačke fore,da ne mogu svi da pišu blogove

Nije to baš tako strogo..dodješ, pitaš lepo da li možeš, dozvole ti..
Nego, kaolavanda je problematičan bloger, dodje i spamuje sve blogove slikama Ivana Bosiljčića, pa je moderacija bacila na restriktivan režim :)
Što se tiče brkatih žena... Takve su najlepše,prirodna lepota

Tako je..zato sam je i ugostio
ivana23 ivana23 17:53 06.04.2012

Re: ???

wuyah


Dok su svi mogli da pisu, vidim da si u dva dana okacio 15 postova (11+4).

Je l' bi ti tako i kada bi ti dali autorsku?
zilikaka zilikaka 20:28 06.04.2012

Re: ???

Što se tiče brkatih žena... Takve su najlepše,prirodna lepota... :)

Štobrekli:
Najlepši su poljupci kad brkovi žare
kaolavanda kaolavanda 21:25 06.04.2012

Re: ???

Videh da autor ovog posta i nije njegov autor,nego je kumljen i moljen da objavi isti.

Pazi, to je samo ulepšana verzija. Nemaš pojma kol'ko sam jurila vlasnika (uuu, Re, nekako si važniji kad si vlasnik čega god :)) ovog bloga.. dosadila i b(l)ogu i ljudima, pribegavala.. jeste, kad razmislim i seljačkim fazonima , ne bi li me konačno.. prvo primetio, a onda i.. khm!.. pozvao da mu budem gost.
Zato, da ti kažem nešto ja kaolavanda, ljubav otvara sva vrata, ne zna za blam, ponos i to, podmlađuje itd...
wuyah wuyah 01:02 07.04.2012

Re: ???

reanimator
Koje su to seljačke fore,da ne mogu svi da pišu blogove

Nije to baš tako strogo..dodješ, pitaš lepo da li možeš, dozvole ti..
Nego, kaolavanda je problematičan bloger, dodje i spamuje sve blogove slikama Ivana Bosiljčića, pa je moderacija bacila na restriktivan režim :)
Što se tiče brkatih žena... Takve su najlepše,prirodna lepota

Tako je..zato sam je i ugostio


Hvala na objašnjenju,stvarno nisam bio upućen.Ali sada mi je kristalno jasno.
wuyah wuyah 01:06 07.04.2012

Re: ???

ivana23
wuyah


Dok su svi mogli da pisu, vidim da si u dva dana okacio 15 postova (11+4).

Je l' bi ti tako i kada bi ti dali autorsku?


Zamolio bih dotičnu,da ne spermuje (valjda se tako kaže) post,jer ovde nisam tema ja,već brkata žena.
A to kol`ko i kako ja postavljam,to je već intimno pitanje i o tome se ne govori,niti pokazuje,javno.
Ako želiš odgovore,moraćeš da se prošetaš do mene da ti sve lepo pojasnim...
wuyah wuyah 01:09 07.04.2012

Re: ???

kaolavanda
Videh da autor ovog posta i nije njegov autor,nego je kumljen i moljen da objavi isti.

Pazi, to je samo ulepšana verzija. Nemaš pojma kol'ko sam jurila vlasnika (uuu, Re, nekako si važniji kad si vlasnik čega god :)) ovog bloga.. dosadila i b(l)ogu i ljudima, pribegavala.. jeste, kad razmislim i seljačkim fazonima , ne bi li me konačno.. prvo primetio, a onda i.. khm!.. pozvao da mu budem gost.
Zato, da ti kažem nešto ja kaolavanda, ljubav otvara sva vrata, ne zna za blam, ponos i to, podmlađuje itd...


Ako si u ljubavi,onda mi je baš drago zbog tebe. A ako je Vlasnik uradio,to što je uradio,iz ljubavi,onda su sve reči suvišne.
antioksidant antioksidant 17:49 06.04.2012

?

kad je ona tebi dostavila ovaj tekst?
kako?
da li ti ga je procitala pre nego sto si ga objavio?
gde ste bili?
ko je otvorio vrata?
kako ste bili obu...
reanimator reanimator 17:51 06.04.2012

Re: ?

antioksidant
kad je ona tebi dostavila ovaj tekst?
kako?
da li ti ga je procitala pre nego sto si ga objavio?
gde ste bili?
ko je otvorio vrata?
kako ste bili obu...

A, pa to ćeš morati da vidiš sa njom..ja sam gospodin čovek, diskrecija zagarantovana i tako to
antioksidant antioksidant 17:57 06.04.2012

Re: ?

kad si ti njemu dostavila ovaj tekst?
kako?
da li si mu ga procitala pre nego sto ga je objavio?
gde ste bili?
ko je otvorio vrata?
kako ste bili obu...
kaolavanda kaolavanda 21:47 06.04.2012

Re: ?

Ne vidim zašto ti ne bih ispričala sve, kad već pitaš onako.. ljudski. A, i, brate, i mene bi baš sve to interesovalo da gledam sa strane
kad si ti njemu dostavila ovaj tekst?

***** ** *****
kako?

******* ** ** **
da li si mu ga procitala pre nego sto ga je objavio?

**
gde ste bili?

* ******* ******* *** **
ko je otvorio vrata?

**
kako ste bili obu...

**** *** ****
EDIT: helou... da li je ovo zbog veza koje Re ima u uredništvu bloga, pa je njegova privatnost zaštićena?
Mislim, AO, verovaćeš mi da sam sve kucala normalno, i samo se pojavilo ovo sranjce... znaš da bih ti ja sve rekla.. naročito nešto toliko čarobno
angie01 angie01 21:54 06.04.2012

Re: ?

da li je ovo zbog veza


..nisi cula da se ovde stite autoraska prava-,...koja su u ovom slucaju, khm, khm, zajednicka-stobisereklo, pa ti treba njegov ausvajz da ih prospes medju nas,..tako da, dzaba ti iskrenos'!
kaolavanda kaolavanda 22:01 06.04.2012

Re: ?

khm, khm, zajednicka

Njao.. e, vala, nek' je pala cenzura, samo kad imamo nešto zajedničko
docsumann docsumann 18:23 06.04.2012

e, pa da ...

kaolavanda kaolavanda 21:58 06.04.2012

Re: e, pa da ...

mikele9 mikele9 18:26 06.04.2012

RE

Nezvanični naslov : Apel moderaciji!Koristim priliku da apelujem na moderaciju da korisniku kaolavanda dodeli autorsku opciju. Mislim, ne mogu više da je slušam kako moli da joj objavim tekst :)

Prvi deo, apelovanje za autorsku, je sasvim u redu ali ovaj drugi deo, iako verujem da je trebao da bude šaljiv, malo mi ne prija Slobodno se naljuti na mene, ja na tebe neću
P.S. Lepo je što si joj objavio tekst
reanimator reanimator 18:43 06.04.2012

Re: RE

Lepo je što si joj objavio tekst

A, pa svako bi, da ga toliko moli
Gde su mladi, tu je šala :)


docsumann docsumann 18:50 06.04.2012

Re: RE

Gde su mladi, tu je šala :)


mikele9 mikele9 18:50 06.04.2012

Re: RE

A, pa svako bi, da ga toliko moli
Gde su mladi, tu je šala :)

Pa jes' u pravu si, izgleda me pritisle godine pa zaboravio, smetnuo s uma
kaolavanda kaolavanda 22:12 06.04.2012

Re: RE

Dragi Mikele, imam silnu potrebu da i sa tobom nešto lepo podelim (što bi samo fini Elis i isti takav Predator znali šta se lepo o njima govori?)... dakle, po blogokuloarima se šuška da si ti jedan od retkih muškaraca, koji nežno i iskreno voli, poštuje... divi se ženama. Ne da nisam sumnjala u ispravnost izvora takvih šuškanja, nego sam bila sigurna u njih... al' što je lepo biti žensko kome se ti obraćaš.. pa, ne umem to da opišem

Hvala, stvarno prija

A Reov humor.. ma, k'o što on reče gore Gorštaku.. neka ga, dobar je čovek
mikele9 mikele9 22:37 06.04.2012

Re: RE

Dragi Mikele, imam silnu potrebu da i sa tobom nešto lepo podelim (što bi samo fini Elis i isti takav Predator znali šta se lepo o njima govori?)... dakle, po blogokuloarima se šuška da si ti jedan od retkih muškaraca, koji nežno i iskreno voli, poštuje... divi se ženama. Ne da nisam sumnjala u ispravnost izvora takvih šuškanja, nego sam bila sigurna u njih... al' što je lepo biti žensko kome se ti obraćaš.. pa, ne umem to da opišem

Hvala, stvarno prija

A Reov humor.. ma, k'o što on reče gore Gorštaku.. neka ga, dobar je čovek

Umeš, umeš, baš si me nahvalila i nije da se pravim Toša, prijalo mi je da to pročitam
A RE, pa naravno, divan čovek
kaolavanda kaolavanda 00:05 07.04.2012

Re: RE

Umeš, umeš...prijalo mi je da to pročitam

I treba... kad ima šta :)



A RE, pa naravno, divan čovek

Ma, gde nije :) čak i kada me pozove u goste, pa odleprša u noć, dok ja sve sama sa gostima...

Al' kako bih mu išta zamerila, kad eno u koje kategorije je postavio priču..

Obratiti pažnju na drugu, iako će pokušati da se vadi kako se to odnosi na:

a) ljubav između leda i mene
b) gej ljubav
c) ljubav prema brkovima, zimi, narodnoj muzici, omekšivačima...

...samo da izvrda.. inače, stvarno divan čovek :)
cassiopeia cassiopeia 07:13 07.04.2012

Re: RE

kaolavanda


Al' kako bih mu išta zamerila, kad eno u koje kategorije je postavio priču..

Obratiti pažnju na drugu, iako će pokušati da se vadi kako se to odnosi na:

a) ljubav između leda i mene
b) gej ljubav
c) ljubav prema brkovima, zimi, narodnoj muzici, omekšivačima...

...samo da izvrda.. inače, stvarno divan čovek :)

Njao kakav hepiend, zavoleše se uprkos svemu Bad je konačno upao u mrežu
reanimator reanimator 12:15 07.04.2012

Re: RE

Njao kakav hepiend, zavoleše se uprkos svemu

Bad je plesač na tankoj žici virtuoznosti...baciš ga na glavu, dočeka se na noge
Možda će lavanda iz ove borbe izaći poražena, ali svakako bogatija za dragoceno životno iskustvo
kaolavanda kaolavanda 12:51 07.04.2012

Re: RE

docsumann docsumann 13:01 07.04.2012

Re: RE

Možda će lavanda iz ove borbe izaći poražena, ali svakako bogatija za dragoceno životno iskustvo


ono što me ne ubije, to me osakati ...
kaolavanda kaolavanda 13:11 07.04.2012

Re: RE

Goribor zna. Divno je kako me razumeš.. zato, do leta ću isplesti za tebe ono što najviše volim, i doneti ti :)
bocvena bocvena 16:43 07.04.2012

Re: RE

Ovaj novi Goribor ubija!

Uzalud se budiš...

ljudi...

ili nista ne primecuju...

ili samo greske broje...

iskreno ne znam... sta je gore...

Nadobudni... ali ne i budni...

glasni...ali ne i jasni...

agresivni... ali ne i hrabri...

Uzalud se budis..!!!


Svaka sličnost sa stvarnim ljudima i dogadjajima je slučajna!
kaolavanda kaolavanda 22:31 07.04.2012

Re: RE

Ovaj novi Goribor ubija!

Opaki su. A čuj ovu ljubavnu.. (preporuka: odvrni :))
bocvena bocvena 22:32 07.04.2012

Re: RE

Ceo dan se drogiram s njom:)
kaolavanda kaolavanda 22:34 07.04.2012

Re: RE

Nema ti više spasa
stefan.hauzer stefan.hauzer 23:22 07.04.2012

Re: RE

ljubavna .

goribor je zajeban : )
sesili sesili 19:44 06.04.2012

Meni je nešto sumnjivo

N razgovara samo kada ste same, slatka je, voli zimu i ima brkove! 'Si ti proverila nekako da li je STVARNO žensko?
kaolavanda kaolavanda 22:17 06.04.2012

Re: Meni je nešto sumnjivo

nisam, Sesili, želim da verujem da jeste, jer bi u suprotnom mogla da mi se svidi, a mnooooogo je starija od mene, pa bi to bila veza koja ne bi imala perspektivu.. znaš ljude, puni predrasuda :)

P.S. mudro si zanemarila suknju kao dokaz njenog pola... metroseksualci će izludeti i Prirodu, a ne mene, ovčicu običnu
niccolo niccolo 19:47 06.04.2012

Re,

može sto kinti da mi prepričaš tekst?
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:01 06.04.2012

Re: Re,

niccolo
može sto kinti da mi prepričaš tekst?


Moze i meni pliz?
gorstak92 gorstak92 20:08 06.04.2012

Re: Re,

niccolo
može sto kinti da mi prepričaš tekst?


Ukratko - Srbin je bio najpametniji i sve je nadmudrio
Hansel Hansel 20:34 06.04.2012

Re: Re,

kaolavanda kaolavanda 22:20 06.04.2012

Re: Re,

Re,
može sto kinti da mi prepričaš tekst?

Naivan si, momče.. da li stvarno misliš da ga je on pročitao??? C, c, c...

dusanovaiivanovamama

Zar i ti, majka dva sina, dva sokola, da posegneš za takvim sredstvima?? Mislim, stvaaarno.. nema dalje...

(Mogu ja da ti prepričam, dok pijuckamo kuvano vino) :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:27 06.04.2012

Re: Re,

(Mogu ja da ti prepričam, dok pijuckamo kuvano vino) :)



niccolo niccolo 22:31 06.04.2012

Re: Re,

Naivan si, momče.. da li stvarno misliš da ga je on pročitao???

Bre, uopšte se ne razumeš u biznis. Nije bitno da li ga je pročitao, bitno je da ispriča neku dopadljivu priču i da uzme pare, onaj koji nije čitao originalan tekst ionako neće znati da li je njegova priča prepričan osnovni tekst ili je nešto potpuno deseto
kaolavanda kaolavanda 22:34 06.04.2012

Re: Re,

Imamo dogovor.. uraaa!!! :)
kaolavanda kaolavanda 22:43 06.04.2012

Re: Re,

Bre, uopšte se ne razumeš u biznis.

E, to si u pravu. Emocije su moja oblast..

Htedoh između redova da kažem opet nešto vezano za emocije, u smislu: on je meni uz beskrajno poverenje ustupio svoju gajbu... ali, biće da sam previše zamaskirala poentu :)
stefan.hauzer stefan.hauzer 08:49 07.04.2012

Re: Re,

ajde već kad dozivamo rea .

pazi . ovaj ludački napadački tandem njukastla -
demba ba - papis sise

neverovatno . s posebnim akcentom na sisea .

majstorija
gorstak92 gorstak92 10:11 07.04.2012

Re: Re,

pazi . ovaj ludački napadački tandem njukastla -
demba ba - papis sise


Sise: "Nećemo ispasti!"
reanimator reanimator 12:11 07.04.2012

Re: Re,

može sto kinti da mi prepričaš tekst

Pazi..sve se svodi na to da mlada kej el, pritisnuta vremenom u kome živimo, postavlja sebi razna pitanja, a odgovore traži u svetu koji je okružuje. Tipično za starije adolescente. Juče je razmišljala o životu posle života, danas se preispituje i eksperimentiše sa svojom sexualnošću, sutra će da mašta o sudbonosnom Da...
reanimator reanimator 12:22 07.04.2012

Re: Re,

pazi . ovaj ludački napadački tandem njukastla -
demba ba - papis sise

Koj si car...njih dvojica su mi apsolutni hit sezone :)
Očekivao sam da godinu obeleži Romedal Falkao, no, medjutim..
Mislim, no comment!

reanimator reanimator 12:40 07.04.2012

Re: Re,

on je meni uz beskrajno poverenje ustupio svoju gajbu.

Da,da..takav sam...neki ovde frešmene bacaju na teška iskušenja i primoravaju ih da prolaze kroz proces inicijacije, a ja te u startu tretiram kao ravnopravnog člana :)
Mislim, znam kako je to kad si newbie..uvek možeš da se obratiš za pomoć, savet, slušanje

stefan.hauzer stefan.hauzer 13:08 07.04.2012

Re: Re,

demba ba mi je još prošle godine zapao za oko , dok je u vest hemu pokušavao da sačuva prethodno radno mesto avramu grantu. dao je tad neke neverovatne golove ,te sam ove sezone svima govorio da obrate pažnju na njega .
ali onda iz frajburga izvlače papisa sisea . jebo te frajburga . pa ja sam preskakao njihove mečeve sećajući se njihove tradicije da unajmljuju neke gruzijce(jašvili i ostala bagra) i tek sad vidim koliko sam pogrešio.
lik je andi kol i dvajt jork u jednom.
Черевићан Черевићан 20:34 06.04.2012

длакољуб

цмок мушкарца без бркова
супа је без резанаца

науснице ,пак, код жене
палиле су богме мене

има томе . . .
kaolavanda kaolavanda 22:31 06.04.2012

Re: длакољуб

науснице ,пак, код жене
палиле су богме мене

Tako je! Red je da se ljudi već jednom pootvaraju, rasterete svoje duše, i da planta odahne... dosta licemerja! Živela iskrenost!

Hvala za dirljiv momenat iskrenosti
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 20:36 06.04.2012

vid` nadimka

Dakle, kej el u epizodi : PA ŠTA?!


Oooo... Oooo...

kaolavanda kaolavanda 22:37 06.04.2012

Re: vid` nadimka

Oooo... Oooo...

tu samo fali ovo:

kaolavanda kaolavanda 22:50 06.04.2012

Thinkilice,

...nedostaješ

Za slušanje muzike ti ne treba ruka :)
4krofnica 4krofnica 23:02 06.04.2012

o odnosima..


u njenim očima ja sam bila potencijalni lopovčić


nije (uopšte) ovako romansirano :)), ali setih se priče sa stvarnim lopovom i (isto tako stvarnom) prodavačicom. za jedno od njih sam sigurna da je bilo bez brkova, drugi je imao masku pa je teško reći.
ta prodavnica (u centru grada, iza divnog parka, u jednosmernoj ulici sa drvoredima u betonskim saksijama; toliko o nJežnim opisima) je u mesec dana pljačkana tri puta. i evo ga on, četvrti put, sa fantomkom na licu i pištoljem u džepu. dolazi do kase, uperuje pištolj u kasirku, izgovara očekivani tekst. ona ga umorno pogleda u oči i kaže: 'zar mora taj pištolj, opet, sinko?'. on pogleda u pištolj, spusti ga, sačeka pare i ode.


- brkovi, može.
kaolavanda kaolavanda 23:13 06.04.2012

Re: o odnosima..

'zar mora taj pištolj, opet, sinko?'. on pogleda u pištolj, spusti ga, sačeka pare i ode.

Bravo! Ljudi smo, što se ne bismo dogovarali? :)))

- brkovi, može.

To ti pričam :)
blogovatelj blogovatelj 01:36 07.04.2012

Re: o odnosima..

Bravo! Ljudi smo, što se ne bismo dogovarali? :)))


Setiste me jedne kragujevacke price iz devedesetih. Da li je urbana legenda ili istina, ne znam.

Ali prica ide ovako...

Glavni akteri - Radisa Urosevic (pevac narodne muzike) i Zeljko Raznatovic Arkan (poslasticar)
Radisa na nekom skupu vasarskog tipa upoznao Arkana, izrazio zelju da postane clan njegove partije itakoto...
Arkan se zahvalio, razmenili vizit karte i takoto...
I uclani se Radisa...
Posle par dana, u Radisinu kafanu stizu Arkanovi decaci i traze reket od 40 soma maraka... Daju i vremenski rok novoprimljenom clanu SSJ do kada mora da spremi kintu...
Ali, Radisa nije sisao veslo, sve on polako i niz dlaku sa njima dok nisu otisli. Onda uzme telefon i nazove sefa ovih decaka da sa njim sredi sta ima da se sredi...
Posle uvodne diplomatske razmene fraza, kaze njemu Radisa ko ga je posetio i pita ga sta da radi...
Arkan malo razmisli i kaze mu sledece:
- Znas sta, ne daj im cetres iljada. Daj im dvadeset i teraj ih sve u PM.
kaolavanda kaolavanda 12:08 07.04.2012

Re: o odnosima..

E, 'de si, brko?
omega68 omega68 19:19 07.04.2012

Re: o odnosima..

- Znas sta, ne daj im cetres iljada. Daj im dvadeset i teraj ih sve u PM.

Živa istina!
Ako je verovati Radiši
mlekac mlekac 02:12 07.04.2012

Ijao

Pa ovo prava romansa!

Ro:, KL - bas ste me obradovali.



I preporukica, naravno.
kaolavanda kaolavanda 12:17 07.04.2012

Re: Ijaojavascript:;

Ro:, KL - bas ste me obradovali.

Uh, ne pitaj, Mlekac.. namučih se pošteno da ga ubedim da uopšte nije važno to što mu se ne sviđam, i što ga smaram.. da nismo tu važni on i ja, nego radost koju ćemo drugima time prirediti

Vidiš, sad me i sa brkovima prihvatio.. ma, srce je on veliko :) (čoveče, sve zaboravljam da više ne moram da mu podilazim )
maksa83 maksa83 18:38 07.04.2012

Re: Ijaojavascript:;

Vidiš, sad me i sa brkovima prihvatio.. ma, srce je on veliko :)


Veliki brkovi - veliko srce.

bocvena bocvena 20:07 07.04.2012

Re: Ijaojavascript:;

Banuj ga Re, sad će da kači one silne slike sa maljavim grudima:)
angie01 angie01 22:40 07.04.2012

Re: Ijaojavascript:;

namučih se pošteno da ga ubedim da uopšte nije važno to što mu se ne sviđam,


znas kako se kaze, ljubav je kada ti se ne svidja, a ne mozes bez nje!
kaolavanda kaolavanda 23:09 07.04.2012

Re: Ijaojavascript:;

Endži, care!...mislim da ću sada početi otvorenije da mu pokazujem emocije... šaaaalila sam se..

A baš mi lepo kad ga zamislim kako sad negde sa ortacima uz pivo bistri o fudbalu, izborima, plasmanu Srbije na predstojećem Eurosongu, cicama sa Pirelijevog kalendara za ovo proleće... ne sluteći da mu se blog totalno obojio u nežno roze, i da miriše na sladoled od jagode, recimo

Sad ću da ga upropastim načisto:
iiii... ode reputacija bad-a, k'o da je nikad nije ni bilo

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana