Putovanja| Sport| Zabava

B92 u Hjustonu: Juan Monaco slavio titulu skakanjem u bazen

Nikola Olić RSS / 16.04.2012. u 07:09

Nasim ljubiteljima tenisa Hjuston je mozda interesantan jer je tu Slobodan Zivojinovic osvojio svoju jedinu titulu. Americki ljubitelji medjutim na ovaj Teksaski grad I na '2012 Mens Clay Championship' turnir koji se ovde u Hjustonu juce zavrsio mozda gledaju malo drugacije jer se ovde istorijski pojavljuju svi najjaci americki teniseri, u pripremi za deo sezone koji se igra na sljaci.

Jedna od malih tradicija na ovom turniru je da pobednik -- a ponekad i ceo njegov tim -- skace u bazen posle pobede. Posto se turnir odigrava u privatnom klubu koji veliki deo poseda drzi zatvorenim za javnost cak i u toku ove teniserske nedelje, probijanje kapije i odlazak na bazen daje dodatno nesvakidasnje uzbudjenje.

            


 Mada je publika u toku jucerasnjeg finala ocekivano bodrila najboljeg domaceg tenisera John Isnera u borbi protiv Juan Monaca,  Argentinac je strpljivo gradio poene protiv Isnera, sa dubokim returnima, odlicnim pokrivanjem terena i mirnim zivcima. Na kraju je bilo i malo srece -- Juan je to sam na konferenciji za stampu kroz osmeh priznao -- i posle tri naporna, vruca i veoma vetrovita seta, Argentinac je drzao pobednicki trofej pored semefora na kojem je pored njegovog imena pisalo 6-2, 3-6, 6-3. 

 

picomonaco.jpg

 

 



Komentari (1)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

pape92 pape92 13:43 18.04.2012

Živojinović

Dugo sam vremena bio ubeđen da je titula u Hjusonu jedina njegova titula u singlu (u dublu ih je imao na pretek, uključujući US Open). Možda jer je do nje došao pobedivši Konorsa, tada četvrtog igrača na listi. No je Boba uzeo i Sidnej 1988. Ne napolju, nego unutra, bila su dva te godine. Tu je pobedio Tim Mejota.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana