Zdravlje| Život

INDIVIDUALNI TRENING STRPLJENJA

razmisljam RSS / 20.04.2012. u 18:42

                                                  ILI
                              O NEDOSLEDNOSTI VREMENA

 

               Nešto svakako nije bilo u redu sa njenom percepcijom proticanja vremena. I sada, kada je na tenane sa svih strana uspela da osmotri sva ta dešavanja koja su je u najmanju ruku zbunila, a na trenutke i prenerazila, i dalje nije bila sigurna šta da misli i koji bi se zaključci iz svega mogli izvući. Ono što je sigurno je da nije niotkud uspela da iščeprka bilo kakvo objašnjenje koje bi je zadovoljilo i postavilo stvari na svoje mesto na njoj prihvatljiv način.
               Elem, dogodilo se to na razmeđi dva dana, oba prolećna taman koliko treba, sa svim onim sitnim nedoslednostima koje ih čine bespogovorno prolećnim, koji minut pre ili posle ponoći i ne može da se otme utisku da je upravo taj vremenski okvir bio jedan od faktora koji je učestvovao u zakuvavanju čitave priče. Naknadno se dosetila da je možda u svemu učestvovala i upravo posuđena Paklena mašina  koja se na izgled sasvim nezainteresovano smestila negde između futrole sa naočarima za čitanje i malog, rahitičnog zelenog kineskog kišobrana na dnu njene torbe.
               Kako god, veče je do tog trenutka bilo gotovo u potpunosti savršeno - jedno opušteno prijateljsko okupljanje sa puno smeha, priče, malih, tako dobrodošlih razmena uzajamnosti - sve u svemu, jedna potpuno uspela psihoterapeutska seansa punjenja baterija. Jedini nedostatak je bio taj što je proletelo suviše brzo za njen ukus.
               Razdragani pozdravi na rastanku, par ovlašnih poljubaca, jedan brz, snažan, topao zagrljaj, videćemoseuskorobašjeprijalo, još jedan, poslednji osmeh koji ostaje da lebdi ispod uličnih svetiljki blago opijen od dragosti koja je ostala razlivena u mekom noćnom vazduhu, nekoliko koraka, sasvim opuštenih, u smeru stajališta noćnih autobusa za preko reke....
               U tom trenutku, nešto se strahovito poremetilo. Osetila je kako joj desna cipela naglo koči tarući se bespomoćno o nešto nalik grubom šmirgl papiru, potpuno nesposobna da nastavi započeti korak. I upravo tada ( sad je sigurna, mada mora priznati da na to nije odmah obratila pažnju ) je vreme naglo promenilo ubrzanje i čak je, ubeđena je u to, na trenutak sasvim stalo, da bi potom nastavilo da curi neverovatno sporo između njenih prstiju. Padala je neopisivo lagano i nepojmljivo dugo. Zna to po tome što je negde u tom propadanju uspela da analizira čitavu situaciju i da zabeleži svaku pojedinost, kao da je baš to bilo najbitnije za činiti u datom momentu.
               Onda je videla sebe kako leži sa glavom na ruci, okrenuta na bok, gotovo kao kad spava, dok joj se kićanka na kapuljači ogrtača nekako neprirodno iskrivila niz leđa, a torba odletela na pločnik par koraka dalje.
               Da, bio je to neobjašnjv podatak. Kao da je stajala oslonjena o obližnji parkirani automobil i posmatrala čitav prizor sa strane. Uspela je čak i da se začudi toj potpuno neverovatnoj činjenici i da usput čestita sebi što je dovoljno pribrana da ne ustaje odmah, već i dalje mirno meditira na, začudo, sasvim prijateljski raspoloženom betonu, čekajući da se smiri zujanje u ušima koje je postalo gotovo nepodnošljivo i da se svetlaci koji su joj iskakali pred očima lepo dogovore da ponovo uobliče sliku stvarnog sveta koji je je, u to nije sumnjala, i dalje okružuje.
               Iznenadno ubrzanje. Zabrinuti glasovi, momci koji joj pomažu da ustane, pitanja, predlozi, kesa sa ledom i čaša vode, taksi, kuća, bol, objašnjavanja, lakari, lekari, lekari... Okov gipsa na ruci, neverica, rezigniranost, nemoć, blago samoironičan i namerno kroz šalu provučen otklon, nešto kao samoodbrana i samoobmana, organizacija, reorganizacija, nesanica, beskrajni intervali usmereni jedino na nastojanje da prsti gledaju u plafon po strogoj preporuci ortopeda sa najdobronamernijim osmehom na svetu....
               Usporavanje. Naglo i sveobuhvatno. Vreme se uskopistilo i ne mrda ni na nagovor, ni na molbe, ni na pretnje. Zamišlja sebe kako ga gura ramenom kao Sizif onu svoju stenu, uporno i predano, ali ni to ne pomaže. Spremno da istera svoj hir, ono se ne da i mili i puzi i zastajkuje i odugovlači, očito sasvim namerno, što više može, njoj u inat. Ni datumi na kalendaru ne pokazuju nameru da se promene, ni skazaljke na satovima nikuda ne žure. Čini joj se da su čak i poslovično brze sekundare proredile svoja otsečna kuckanja. Sve se, izgleda joj, urotilo protiv nje.
               Primećuje da počinje da radi sasvim neočekivane stvari. Hvata sebe kako pokušava da prati teniski meč, što inače nikada ne radi. Ali, recimo da je opravdava to što su kumovi u poseti sa sve cvećem za brz oporavak čije ime počinje na slovo L, ali, da je ubiješ, kuma ne može da ga se seti, mada joj je cvećarka, kanda ipak po nešto nadmeno i sa visine, misli kuma, izdeklamovala i latinski naziv kao da je on lakši za pamćenje, i zato svi sede okupljeni oko malog ekrana uz kafu nakon dobrog ručka i malo ćaskanja i svega ostalog što ide uz kumovske posete. No, najčudnije je to što hvata sebe kako potpuino zaboravlja da diše za vreme jedne duže razmene udaraca na terenu, ne preterano uzbudljive, ako bi bila savim poštena. Kada to shvati, gotovo panično počinje da guta vazduh po malo zgusnut dimom cigareta i razgovorom, a onda se sa olakšanjem smeje.
               Uopšte, zanemarujući beskrajne noćne sate u kojima tiho cvili od muke u svojoj sobici sa svodom od plastičnih fluorescentnih zvezda koje uredno naliva svetlošću svake večeri, uspeva da pronalazi najrazličitije povode da se kikoće.
               U nekom časopisu za razbibrigu, koji joj je, uzgred, sasvim slučajno došao pod ruku, u rubrici pod naslovom DA LI ZNATE...? pročitala je sledeće: Svaki put kada pomislimo na seks, kinemo. To neprocenjivo zapažanje podelila je sa starijom ćerom, i od tada se cerekaju kao sumanute kada god se začuje kijanje, pa makar to bili i sasvim nedefinisani mačji zvuci koje proizvodi večito šmrkavi kućni tigrasti mačak.
               Onda je jednom, sapeta bezradom koji joj je sve teže padao, tek krajičkom oka zapazila kako voda u polupraznoj čaši počinje da treperi plavičastim plamičcima po svojoj površini i pri samom dnu. Osmotrila je bolje... Ne, nije se varala. Budući da je vreme i dalje teklo neverovatno sporo, imala ga je dovoljno da se čudi sasvim lagano i da pokuša da nađe razumno objašnjenje. Onda se iz čaše začuo zvuk, a plamičci su zgasli. Još jedan trenutak zabezeknutosti u kome starija ćera prilazi i uzima svoj mobilni telefon da bi odgovorila na poziv... Provala smeha.
               I tako...
               Posmatra proleće kroz prozor, već sasvim pomirena sa tim da će vreme, uprkos svemu, teći upravo onako kako samo bude htelo i da tu ona ništa ne može da promeni, dočekuje i ispraća hirovite pljuskove uz zeru gotovo neprimetne nervoze i pokušava da ne zaboravi da se seti da se smeje.
               Uostalom, šta joj drugo preostaje?

 

Tagovi



Komentari (209)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

zilikaka zilikaka 19:08 20.04.2012

1.

PRVAAAA!!!!

EDIT: Sad mogu lagacke....
EDIT2:
Posmatra proleće kroz prozor, već sasvim pomirena sa tim da će vreme, uprkos svemu, teći upravo onako kako samo bude htelo i da tu ona ništa ne može da promeni, dočekuje i ispraća hirovite pljuskove uz zeru gotovo neprimetne nervoze i pokušava da ne zaboravi da se seti da se smeje.
Uostalom, šta joj drugo preostaje?
Tek što nije
DrŽ se
kaolavanda kaolavanda 19:13 20.04.2012

Re: 1.

E, pa, nije ferrr... ja sa čitanjem, tek dve beznačajne minutice iza tebe.. molim za fer plej, i poklončić u moje ruke, moliću lepo
zilikaka zilikaka 19:14 20.04.2012

Re: 1.

razmisljam razmisljam 19:20 20.04.2012

Re: 1.

zilikaka
PRVAAAA!!!!

EDIT: Sad mogu lagacke....


'Ајде ти, по'ити полако, к'о што је ред, а ја ћу да чекам едит на едит.

Е, а види шта сам пронашла, уз малу помоћ Средњег Детета. Душу дало за награде за прво, друго и сва остала места.



Сурма, племе осликаних људи

EDIT: Држим се, јашта. Видиш да сам успела да се вратим међ' свет.
Ама, време се одужило к'о гладна година, божемепрости. Никад да прође.

kaolavanda kaolavanda 19:24 20.04.2012

Re: 1.

Vidi nju! Samo da znaš.. imam makaze u rukama, vešta sam sa njima, i neću se libiti da ih upotrebim. Ima od tog jezičića da ti napravim, recimo, ovo:



pa ti vidi kako ćeš posle da jedeš, na primer, supu
razmisljam razmisljam 19:26 20.04.2012

Re: 1.

kaolavanda
E, pa, nije ferrr... ja sa čitanjem, tek dve beznačajne minutice iza tebe.. molim za fer plej, i poklončić u moje ruke, moliću lepo


Стрпљења, молим...
Изволи свој поклончић, нестрпљивице ниједна.
Обрати пажњу - чиста поезија:

zilikaka zilikaka 20:38 20.04.2012

Re: 1.

pa ti vidi kako ćeš posle da jedeš, na primer, supu

Na slamćicu
loader loader 11:18 21.04.2012

Re: 1.

Обрати пажњу - чиста поезија:

Poezija, poezija...
Potpuno se slažem
razmisljam razmisljam 13:09 21.04.2012

Re: 1.

loader
Обрати пажњу - чиста поезија:

Poezija, poezija...
Potpuno se slažem






loader loader 23:41 21.04.2012

Re: 1.

Extra !
razmisljam razmisljam 23:50 21.04.2012

Re: 1.

loader
Extra !


Аха!


loader loader 01:36 24.04.2012

Re: 1.

Odakle ih izvlačite ? ..
Dobro,
znam,
iz vode...

ali, mislim, ovako , guglovski..?
..
razmisljam razmisljam 13:04 24.04.2012

Re: 1.

loader
Odakle ih izvlačite ? ..
Dobro,
znam,
iz vode...

ali, mislim, ovako , guglovski..? ..


Еееее, mr loader... Да бих уопште могла да их однекле извлачим, прво сам морала да научим пар речи француског.


loader loader 00:12 25.04.2012

Re: 1.

Manekenka?
razmisljam razmisljam 00:56 25.04.2012

Re: 1.

loader
Manekenka?


Не! илустрација за наградно питање да ли је дрво са квргавим корењем на десној или на левој страни фотографије.

Али, сад озбиљно. Мени се ова фотка необично допала баш стога што човек и дрво толико личе једно на друго. И обома им је место некако баш на тој блатњавој обали те афричке реке.


kaolavanda kaolavanda 19:10 20.04.2012

..

Aaa-aa-pći-haaaa!!


..nije ono što si pomislila, nevaljalice.. bila sam u Kinoteci, gledala Singin' in the rain, pa sam malo prozebla, izgleda, kad je Džin Keli u zanosu, zaljubljen, pljuskao po barama..
razmisljam razmisljam 19:43 20.04.2012

Re: ..

kaolavanda
Aaa-aa-pći-haaaa!!
..nije ono što si pomislila, nevaljalice.. bila sam u Kinoteci, gledala Singin' in the rain, pa sam malo prozebla, izgleda, kad je Džin Keli u zanosu, zaljubljen, pljuskao po barama..


Не вреди ти. Стекла сам већ условни рефлекс и ево ме где се ваљам од смеха. Овако:



P.S. А баш сам почела да заборављам како изгледа пошаст javascripta.
kaolavanda kaolavanda 20:15 20.04.2012

Re: ..

E, samo neka si se ti zasmejala, pa, makar i na moj račun :)


Nego, sad sam nešto protezala prste po internetu, i naletim na ovo:



..em napravljeno od papira , em su carevi dabrovi u pitanju
Odoh dalje da kopam, pa se javljam u sledećim vestima...
razmisljam razmisljam 20:23 20.04.2012

Re: ..

Много ти лепе ове папирне раздраганости које качиш. Само настави.
А настављам и ја са својим сличкама.

loader loader 01:38 24.04.2012

Re: ..

Stvarno,,,,
neverovatno...

Dakle - maslačak+žuta-pastel+crnac+zelenatravadomamog+mikser
= slika ?!?
razmisljam razmisljam 13:07 24.04.2012

Re: ..

loader
Stvarno,,,,
neverovatno...

Dakle - maslačak+žuta-pastel+crnac+zelenatravadomamog+mikser
= slika ?!?




kleinemutter kleinemutter 19:46 20.04.2012

fotke

Tekst je odličan. Žao mi je što je glavna junakinja morala u gips. Mogu misliti koliko je to otežavajuća okolnost u svakodnevnici punoj posla.

Ove fotke su vam totalno cool!

Pozdrav od mene mrtve bolesne.Ovaj neki grip što mi je celu porodicu spopao je užasan!
razmisljam razmisljam 20:00 20.04.2012

Re: fotke

kleinemutter
Tekst je odličan. Žao mi je što je glavna junakinja morala u gips. Mogu misliti koliko je to otežavajuća okolnost u svakodnevnici punoj posla.


Хвала на похвали.
Не можеш замислити колико је тек главној јунакињи жао. Но, шта је ту је. Идемо даље...

Ove fotke su vam totalno cool!


Је ли?
Е, баш ми је драго што ти се допадају.
Имам једну и за тебе.




Pozdrav od mene mrtve bolesne.Ovaj neki grip što mi je celu porodicu spopao je užasan!


Држ' те се, не дајте се, сви од реда. Уз жеље за брзо оздрављење, узвраћам поздрав.
AlexDunja AlexDunja 20:37 20.04.2012

volim

kad je vreme
ni tamo, ni tamo.
zažmuriš,
dvogled okrene pogled:
na unutra.

kad tamo:
lepo i prošlo.
ne boli.



lj.
razmisljam razmisljam 21:10 20.04.2012

Re: volim

AlexDunja
kad je vreme
ni tamo, ni tamo.
zažmuriš,
dvogled okrene pogled:
na unutra.

kad tamo:
lepo i prošlo.
ne boli.

lj.

Волим и ја, по некад.
Али...
Ако је поглед превише дуго ка унутра, двоглед се неминовно претвори у лупу, а ова у микроскоп. И онда поново почиње да мучи и боли и жуља.
Све и којешта...
Тако да...
Не бих умела да ти кажем шта у ствари.
Али, свакако љ. и за тебе.







AlexDunja AlexDunja 21:15 20.04.2012

Re: volim

И онда поново почиње да мучи и боли и жуља.

pa duvaj, da prođe:)

razmisljam razmisljam 21:20 20.04.2012

Re: volim

AlexDunja
И онда поново почиње да мучи и боли и жуља.

pa duvaj, da prođe:)


А зар не треба неко други да дува?


AlexDunja AlexDunja 21:23 20.04.2012

Re: volim

А зар не треба неко други да дува?

to samo kad si mala:)

ova tufnasta je potpuno očaravajuća
u celoj ozbiljnosti.
razmisljam razmisljam 21:29 20.04.2012

Re: volim

AlexDunja
А зар не треба неко други да дува?

to samo kad si mala:)


Ма, ОК тај детаљ. Али, ја сам мислила на ону тренутно актуелну варијанту. Хинт: маслачак, дување, гласање...
Па сам се збунила...

ova tufnasta je potpuno očaravajuća
u celoj ozbiljnosti.


Је л' да?
Стиже још.


maslacak.d maslacak.d 21:29 20.04.2012

Re: volim

Хеј, мало нежније са тим дувањем, покваристе ми фризуру!
AlexDunja AlexDunja 21:32 20.04.2012

Re: volim

маслачак, дување, гласање...

iju! sram te bilo
razmisljam razmisljam 21:34 20.04.2012

Re: volim

maslacak.d
Хеј, мало нежније са тим дувањем, покваристе ми фризуру!


Зачешљај се овако, па ти дување неће сметати. Ипак си ти, Маслачку један, навикла на ветар у коси.


AlexDunja AlexDunja 21:34 20.04.2012

Re: volim

Хеј, мало нежније са тим дувањем, покваристе ми фризуру!

auh! i ti si tu:)))
nemoš čovek više da bude politički korektan
na ovom blogu, pa to ti je
maslacak.d maslacak.d 21:42 20.04.2012

Re: volim

auh! i ti si tu:)))


Па, кад ме прозивате неким тамо фоткама и дувањем!

Зачешљај се овако, па ти дување неће сметати. Ипак си ти, Маслачку један, навикла на ветар у коси.


Једва чекам да сви оздравимо и да пијемо кафицу негде, па кад се појавим овако, немој после да буде да ме не познајеш. Само ако ми голубови усвоје молбу и оставе довољно пера за овај луди стајлинг.
razmisljam razmisljam 21:52 20.04.2012

Re: volim

AlexDunja
маслачак, дување, гласање...

iju! sram te bilo



Ево, стидим се интензивно, а ако треба и у ћошак ћу да идем.
Али да се зна да си ти прва почела.

razmisljam razmisljam 22:20 20.04.2012

Re: volim

maslacak.d

Једва чекам да сви оздравимо и да пијемо кафицу негде, па кад се појавим овако, немој после да буде да ме не познајеш. Само ако ми голубови усвоје молбу и оставе довољно пера за овај луди стајлинг.


Ма, где да се правим да те не познајем, сестро слатка! Има свима да се хвалим како је оригинална и самосвојна и храбра моја другарица. А понећу и мало мрвица за голубове да бих их одобровољила по питању пераца.
Можда и сама наместим фризуру.


myredneckself myredneckself 00:59 21.04.2012

Re: volim

maslacak.d
Хеј, мало нежније са тим дувањем, покваристе ми фризуру!

I maslacak.d nastavlja...
Jel moram već ne znam koji put da dolazim na blog da vam to dokažem?



razmisljam
...tek krajičkom oka zapazila kako voda u polupraznoj čaši počinje...

Ostav, sedijedan, ili kako hoćeš...
razmisljalice, pod hitno da si ovu čašu percipirala kao polupunu, jer ću se ozbiljno nasrditi na tebe. A znam kako ti je. (prošlo već godinu i po od moje nemoći i sapetosti bezradom)
A ja baš ovih dana nešto mislim...





maslacak.d maslacak.d 01:12 21.04.2012

Re: volim

Jel moram već ne znam koji put da dolazim na blog da vam to dokažem?



Порекло ника је било строго чувана тајна, али сад кад сте нашли ову сличицу из ране ми младости, шта да се ради!
razmisljam razmisljam 01:28 21.04.2012

Re: volim

myredneckself


Хеј, ево мени треће смене! Колико је већ прошло откако смо се последњи пут истовремено овуда скитарале у глува доба...

razmisljam
...tek krajičkom oka zapazila kako voda u polupraznoj čaši počinje...

Ostav, sedijedan, ili kako hoćeš...
razmisljalice, pod hitno da si ovu čašu percipirala kao polupunu, jer ću se ozbiljno nasrditi na tebe.


Пааа, сад...
Упозоравам те унапред да ћу сада мало да флиозофирам, те ниси у обавези да наставиш са читањем следећег пасуса.
Наиме, ако ћемо поштено, чаша је увек пуна, чак и када је празна, јер, будући да није у вакууму, испуњава је ваздух. Сад, чак и у безваздушном простору, она је и даље пуна - ничега, празнине, одсуства...
Дакле, по овоме тај део са полу пуна/празна, у ствари ни не постоји као дилема, него је само оптичка варка и добар, мада очигледно сасвим погрешан, начин да се дефинишу оптимисти и песимисти.
Дакле, ништа седиједаниоставиостало. Јер, у питању је само начин да се нешто колико толико дочара, а не став.
Јасно?

A znam kako ti je. (prošlo već godinu i po od moje nemoći i sapetosti bezradom)


Нећеш ми веровати, али сам оног тренутка када сам поново била у стању да на неколико минута седим за сокоћалом, прво избунарила ону твоју причу из тог саломљеног периода, да бих се подсетила како си се ти борила са дотичном ситуацијом. И, да видиш, помогло је.

A ja baš ovih dana nešto mislim...


Лепо мислиш...

myredneckself myredneckself 10:00 21.04.2012

Re: volim

maslacak.d
али сад кад сте нашли ову сличицу


Jel moje oči dobro vide natipkano?
Ovde smo na "ti"
zilikaka zilikaka 12:07 21.04.2012

Re: volim

Наиме, ако ћемо поштено, чаша је увек пуна, чак и када је празна, јер, будући да није у вакууму, испуњава је ваздух. Сад, чак и у безваздушном простору, она је и даље пуна - ничега, празнине, одсуства...
Дакле, по овоме тај део са полу пуна/празна, у ствари ни не постоји као дилема, него је само оптичка варка и добар, мада очигледно сасвим погрешан, начин да се дефинишу оптимисти и песимисти.
Дакле, ништа седиједаниоставиостало. Јер, у питању је само начин да се нешто колико толико дочара, а не став.
Јасно?

Samo da (glasno) primetim da se dobro držiš, i braniš reputaciju Kluba.
Nego, već dugo merkam i myredneckself, i sve mi se čini da je apsolutno stasala da nam se priključi
Ume sve što treba.

myredneckself myredneckself 12:53 21.04.2012

Re: volim

zilikaka
Наиме, ако ћемо поштено, чаша је увек пуна, чак и када је празна, јер, будући да није у вакууму, испуњава је ваздух. Сад, чак и у безваздушном простору, она је и даље пуна - ничега, празнине, одсуства...
Дакле, по овоме тај део са полу пуна/празна, у ствари ни не постоји као дилема, него је само оптичка варка и добар, мада очигледно сасвим погрешан, начин да се дефинишу оптимисти и песимисти.
Дакле, ништа седиједаниоставиостало. Јер, у питању је само начин да се нешто колико толико дочара, а не став.
Јасно?

Samo da (glasno) primetim da se dobro držiš, i braniš reputaciju Kluba.
Nego, već dugo merkam i myredneckself, i sve mi se čini da je apsolutno stasala da nam se priključi
Ume sve što treba.


Ja sam uvek za timski rad.
O čemu se radi? Jel klub slomljenih srdac...ovaaaj, ruku?
razmisljam razmisljam 13:27 21.04.2012

Re: volim

zilikaka

Samo da (glasno) primetim da se dobro držiš, i braniš reputaciju Kluba.
Nego, već dugo merkam i myredneckself, i sve mi se čini da je apsolutno stasala da nam se priključi
Ume sve što treba.


Веџбам, преЦеднице, веџбам. А ова ситуација са гипсом ми невероватно помаже у развијању потребних способности.
А напред ме гура и стална тежња да не изневерим твоја очекивања и указано ми ( и верификовано ) поверење.
Наравно, мој глас ( ако се уопште решиш да га узмеш у обзир ) иде за myredneckself. Има све потребне квалитете за учлањење у клуб. Ипак, твоја је реч последња. Не заборављам ја да си ти главна.

razmisljam razmisljam 13:32 21.04.2012

Re: volim

myredneckself

Ja sam uvek za timski rad.
O čemu se radi? Jel klub slomljenih srdac...ovaaaj, ruku?


Ако се zilikaka не појави ускоро да ти лепо и на тенане објасни о чему се ради ( јер, ипак је она идејни творац читавог пројекта и морам то да поштујем ), објаснићу ти ја касније.
Свакако се не ради ни о каквим сломљавинама. Ствар је далеко комплекснија.

freehand freehand 13:36 21.04.2012

Re: volim

Свакако се не ради ни о каквим сломљавинама. Ствар је далеко комплекснија.

Pa baš sam hteo da pitam - a koliko vi, gospoja, imate ruku, odnosno udova kojima se služite u smislu tipkovanja?
Ako ovakve kompleksne sklopove (koje ja ne mogu ni da mislim, nekmoli da otipkam) vi skuckate takvom brzinm - biće da je u pitanju neka magijska tehnika ili specifična anatomija. Trećeg nema.
razmisljam razmisljam 13:58 21.04.2012

Re: volim

freehand

Pa baš sam hteo da pitam - a koliko vi, gospoja, imate ruku, odnosno udova kojima se služite u smislu tipkovanja?
Ako ovakve kompleksne sklopove (koje ja ne mogu ni da mislim, nekmoli da otipkam) vi skuckate takvom brzinm - biće da je u pitanju neka magijska tehnika ili specifična anatomija. Trećeg nema.


Ееее, сад би још 'тео и да одајем мале тајне великих мајстора. А све и да ти кажем, не би ми веровао.
Али, 'ајде да ти наговестим барем нешто - моје Мало Дете је умело да каже: Мама није откопод.
Па сад ти размишљај...



P.S. А пошто ми се учинило да си ми узгред уделио нешто као комплимент, захваљујем.
kaolavanda kaolavanda 14:06 21.04.2012

Re: volim

Trećeg nema.

Razmisli još malo...

Misliš li ti da fina dama, kalibra naše Razmišljalice, nije zaslužila jednog zgodnog Crnca, koji će da maše palminim lišćem, da je poji kokosovim mlekom, i da kucka blogove umesto nje, kad je ona umorna???

Nemojmo tako, budimo ljudi jedni prema drugima...
razmisljam razmisljam 14:18 21.04.2012

Re: volim

kaolavanda
Trećeg nema.

Razmisli još malo...

Misliš li ti da fina dama, kalibra naše Razmišljalice, nije zaslužila jednog zgodnog Crnca, koji će da maše palminim lišćem, da je poji kokosovim mlekom, i da kucka blogove umesto nje, kad je ona umorna???

Nemojmo tako, budimo ljudi jedni prema drugima...




Значи, има и треће.
Али, будући да сам свим срцем против дискриминације и израбљивања по било ком основу, згодни Црнац би морао да буде добровољац за гореописане подухвате.
( А да би ми пријало... Ммммм... Е во ме где неповратно тонем у сањарења. Ако ме не буде неко време, значи да сам се тотално уживела у маштарије. )

kaolavanda kaolavanda 14:21 21.04.2012

Re: volim



I, da.. ništa tom Crncu ne bi falilo.. ni-šta :)
freehand freehand 14:51 21.04.2012

Re: volim

( А да би ми пријало... Ммммм... Е во ме где неповратно тонем у сањарења. Ако ме не буде неко време, значи да сам се тотално уживела у маштарије.

Damo, ruku na usta sa tim kijanjem! Dovde se čuje!
razmisljam razmisljam 15:05 21.04.2012

Re: volim

freehand

Damo, ruku na usta sa tim kijanjem! Dovde se čuje!


Па кад користиш слушни апарат.
И баш си морао да ме пренеш из маштарија:

freehand freehand 15:14 21.04.2012

Re: volim

razmisljam
freehand

Damo, ruku na usta sa tim kijanjem! Dovde se čuje!


Па кад користиш слушни апарат.
И баш си морао да ме пренеш из маштарија:


Nisu to crnci. To su rudari.
razmisljam razmisljam 16:07 21.04.2012

Re: volim

freehand

Nisu to crnci. To su rudari.


Цениш на основу алата?
( Чини ми се да је управо неко кинуо. )

razmisljam razmisljam 16:39 21.04.2012

Re: Кс, кс... МРНС...

Будући да се zilikaka не појављује, ево, да ти појасним. Наиме, она је самопрокламована ПреЦедница једног специфичног клуба у коме сам ја за сада једини члан са дипломом, такорећи потврђена и устоличена и проглашена званично. Наравно, има ту још кандидата за пријем, али, пошто су критеријуми веома строги, о истима ( кандидатима, не критеријумима ) се још врло помно размишља.
Тако да си ти у неку руку повлашћена ако је ПреЦедница изволела приметити твоје квалитете.
А ради се о Клубу намћор-баба. При томе немој одмах да се штрецаш и помишљаш на пежоративно значење. Ради се о удружењу особа које умеју да буду антипротивне, гунђају са разумевањем и пуна срца, увек су спремне да траже длаку у јајету, преко хлеба погаче и грешку у куцкању, обожавају да филозофирају вешто жонглирајући са неколико али, ако, а шта би било, може и овако да се посматра..., уопште, гледају на ствари из другог ћошкића и задевају и провоцирају из чистог задовољства...
Могла бих ја још, али се надам да је и ово било довољно да стекнеш некакву слику.
Је л' се препознајеш?

zilikaka zilikaka 18:28 21.04.2012

Re: volim

Ако се zilikaka не појави ускоро

Pojavila se

Dakle, khhm, khhm:

Projekat uskoro ulazi u svoju drugu godinu.

Ideja se rodila sasvim spontano, zahvaljujući provokaciji domaćicenam.

Imamo stabilan broj članova, i nemamo potrebu da se proširujemo po svaku cenu (osim ako se nameste neki vanredni izbori pa nam apetiti porastu u tom pravcu).

Opet, nije isključeno da posle dužeg posmatranja započnemo proces inicijacije, ali to je TEK posebna priča, koja zaslužuje i poseban blog (što bi reko moj zemljak free)
razmisljam razmisljam 20:06 21.04.2012

Re: volim

zilikaka

Opet, nije isključeno da posle dužeg posmatranja započnemo proces inicijacije, ali to je TEK posebna priča, koja zaslužuje i poseban blog (što bi reko moj zemljak free)


Умољавам преЦедницу да припреми материјале за poseban blog, а ја ћу да се потрудим да јој уступим клупске просторије и да активно учествујем у агитацији за нашу ствар.


zilikaka zilikaka 20:52 21.04.2012

Re: volim

Oćem, čim uzmognem
AlexDunja AlexDunja 21:11 21.04.2012

Re: volim

Oćem, čim uzmognem

aj, pa da se kandidujem.

bar da zanovetam znam
razmisljam razmisljam 22:42 21.04.2012

Re: volim

AlexDunja
Oćem, čim uzmognem

aj, pa da se kandidujem.

bar da zanovetam znam


Ееее, а што тек ПреЦедница уме да зановета и закера! Просто је милина једна слушати је.
Зато ћеш, богами, морати добрано да се потрудиш да задовољиш њене врло до веома високе критеријуме. Ово ти кажем у поверењу, да би могла на време да се психофизички припремиш на све препреке и искушења која те чекају на путу до стицања звања збања пуноправне чланице Клуба.
Не питај кроз шта сам све ја морала да прођем.


AlexDunja AlexDunja 23:11 21.04.2012

Re: volim


ovo umem i imam sučim
zilikaka zilikaka 23:25 21.04.2012

Re: volim

Ееее, а што тек ПреЦедница уме да зановета и закера!


Devojke, hajte da ovu diskusiju ostavimo za posle jednom, kad se eventualne kandidatkinje budu upoznale sa
Не питај кроз шта сам све ја морала да прођем
razmisljam razmisljam 23:36 21.04.2012

Re: volim

AlexDunja

ovo umem i imam sučim


Изазива на акцију у том смислу, је ли? Хватам себе како бих волела да се упустим у ту сасвим опчињавајућу авантуру, ал' стварно.


razmisljam razmisljam 23:56 21.04.2012

Re: volim

zilikaka
Ееее, а што тек ПреЦедница уме да зановета и закера!


Devojke, hajte da ovu diskusiju ostavimo za posle jednom, kad se eventualne kandidatkinje budu upoznale sa
Не питај кроз шта сам све ја морала да прођем


Ууууу, једва чекам да посматрам са стране када се кандидаткиње ( Што не и кандидати, молићу фино? ) буду пекле на тихој ватри твојих невероватних преЦедничких квалитета.

Иде ми злоба од руке,а? Вежбам, вежбам... Не посустајем у стремљенима ка савршенству.



P.S. Али, немој предуго да чекаш са тим постом, молим те. Ухватиће ме неиздрж, а то неће на добро изаћи.
myredneckself myredneckself 00:09 22.04.2012

Re: Кс, кс... МРНС...

razmisljam
Могла бих ја још, али се надам да је и ово било довољно да стекнеш некакву слику.
Је л' се препознајеш?

Potpuno.

Zato što nekad neću ni kako ja 'oću.
razmisljam razmisljam 00:17 22.04.2012

Re: Кс, кс... МРНС...

myredneckself
razmisljam
Могла бих ја још, али се надам да је и ово било довољно да стекнеш некакву слику.
Је л' се препознајеш?

Potpuno.

Zato što nekad neću ni kako ja 'oću.


Мислим да си овом реченицом коју сам подвукла, сагледала саму суштину ствари. Самим тим, не верујем да ће ПреЦедница много да се двоуми, а ја ћу, колико год будем у стању, да подржим твоју кандидатуру и лобирам за тебе.


myredneckself myredneckself 01:01 22.04.2012

Re: volim


zili
Devojke, hajte da ovu diskusiju ostavimo za posle jednom, kad se eventualne kandidatkinje budu upoznale sa

razmisljam
Не питај кроз шта сам све ја морала да прођем

Može dotle neka skripta, upitnik, šefe?
Da se vidi ko je dorast'o kandidaturi ko nije, da se fokusiram, daj neki hint, da se ne dangubi i ne zariba

Evo noćas na primer nisam mogla da propustim redovan trening, i pošto nije bilo nikog drugog, rastavljala sam muža na proste činioce.
Zašto?
Zato.

(Samo, nije to to, it takes two to tango, zna sve moje finte, samo odmahne rukom, i ode da gleda snimak auto trka )
loader loader 01:20 22.04.2012

Re: volim

Isto to, samo...

freehand freehand 01:24 22.04.2012

Re: volim

rastavljala sam muža na proste činioce.

Uz onaj tango - jel to ta čuvena francuska obrada?
zilikaka zilikaka 07:34 22.04.2012

Re: volim

на тихој ватри твојих невероватних преЦедничких квалитета.

Ti ako nastaviš ovako da se podvlačiš, budi sigurna da će i tvoje članstvo biti preispitano
maslacak.d maslacak.d 07:38 22.04.2012

Re: volim

Ovde smo na "ti"


Јесмо на „ти“, али сам мислила генерално, на широке народне масе.
myredneckself myredneckself 10:18 22.04.2012

Re: volim

maslacak.d
Ovde smo na "ti"


Јесмо на „ти“, али сам мислила генерално, на широке народне масе.

Onda sve OK
myredneckself myredneckself 11:15 22.04.2012

Re: volim

freehand
rastavljala sam muža na proste činioce.

Uz onaj tango - jel to ta čuvena francuska obrada?

Ne razumem šta je tipkač hteo natipkanim da kaže

Ali, objasniću najplastičnije što mogu, pride slička. Kad me uhvati, ova radnja najviše liči na obradu na "žilijen" način




freehand freehand 11:32 22.04.2012

Re: volim

myredneckself
freehand
rastavljala sam muža na proste činioce.

Uz onaj tango - jel to ta čuvena francuska obrada?

Ne razumem šta je tipkač hteo natipkanim da kaže

Ali, objasniću najplastičnije što mogu, pride slička. Kad me uhvati, ova radnja najviše liči na obradu na "žilijen" način






razmisljam razmisljam 15:20 22.04.2012

Re: volim

myredneckself


Može dotle neka skripta, upitnik, šefe?
Da se vidi ko je dorast'o kandidaturi ko nije, da se fokusiram, daj neki hint, da se ne dangubi i ne zariba


Не надај се... Ништа упитник, ништа скрипта... Посматра те из прикрајка, бележи, записује, памти, провоцира кад се најмање надаш, шаље тајне пријатеље да те осматрају ( к'о у оном такмичењу најбољих ресторана када тајни гост зановета и снима )...
Ма, мој ти је савет - само се понашај, и биће све у реду.


Evo noćas na primer nisam mogla da propustim redovan trening, i pošto nije bilo nikog drugog, rastavljala sam muža na proste činioce.
Zašto?
Zato.

(Samo, nije to to, it takes two to tango, zna sve moje finte, samo odmahne rukom, i ode da gleda snimak auto trka )


Пу, ни на мужеве више не можеш да се ослониш. Знам тачно како ти је, драга моја другарице из ноћне смене. И мој свик'о поодавно и не пеца се више.
И како онда једна поштена госпођа у најбољим годинама да остане фит и у тренингу?

razmisljam razmisljam 15:23 22.04.2012

Re: volim

loader
Isto to, samo...


О, да...
Маске су посебна прича. И оне су опчињавајуће скроз и сигурно заслужују посебно место и нарочиту пажњу.
Али, ја настављам по своме.

razmisljam razmisljam 15:27 22.04.2012

Re: volim

zilikaka

Ti ako nastaviš ovako da se podvlačiš, budi sigurna da će i tvoje članstvo biti preispitano


А ти би могла мало да порадиш на свом очигледно сасвим закржљалом осећају за иронију и благу спрдњу увијену у целофан, што би рекла Енџи.

razmisljam razmisljam 15:32 22.04.2012

Re: volim

freehand


Шта је? Претекла ти сличка коју си хтео да окачиш на онај Кукусигаменијев блог о полуткама, па решио баш овде да је експонираш?
Где ће ти душа?
( А ни Докс неће свратити ако је види. Ниси фер. )

kleinemutter kleinemutter 20:42 20.04.2012

maska

Hoću da se jadnom ovako i ja okrečim. Ove fotke me tako oraspoložiše.


razmisljam razmisljam 21:16 20.04.2012

Re: maska

kleinemutter
Hoću da se jadnom ovako i ja okrečim.


Хоћеш ли да то урадимо заједно? Па шта кошта да кошта.
Ја сам остала сасвим фасцинирана и морала сам то да поделим са неким, а ово пискарање ми је дошло као идеална прилика.

Ove fotke me tako oraspoložiše.


Стиже још расположења:




kaolavanda kaolavanda 21:31 20.04.2012

Re: maska

Па шта кошта да кошта.

Da vidimo..

- blogerke x 2
- boje po dogovoru
- ruke
- vreme...
- zadovoljstvo (ukoliko ga bude, jer, ja sam okoreli profesionalac) može da smanji sumu, za 1-1,2%

.. očekujte po pp
maslacak.d maslacak.d 21:43 20.04.2012

Re: maska

- blogerke x 2


x 3
razmisljam razmisljam 21:49 20.04.2012

Re: maska

kaolavanda
Па шта кошта да кошта.

Da vidimo..

- blogerke x 2
- boje po dogovoru
- ruke
- vreme...
- zadovoljstvo (ukoliko ga bude, jer, ja sam okoreli profesionalac) može da smanji sumu, za 1-1,2%

.. očekujte po pp


Продато. А ел може трајна шминка?


freehand freehand 21:56 20.04.2012

Re: maska

razmisljam
kaolavanda
Па шта кошта да кошта.

Da vidimo..

- blogerke x 2
- boje po dogovoru
- ruke
- vreme...
- zadovoljstvo (ukoliko ga bude, jer, ja sam okoreli profesionalac) može da smanji sumu, za 1-1,2%

.. očekujte po pp


Продато. А ел може трајна шминка?


x4?
Mož i meni papilotne, usput?
I štucovanje brkova&obrva?

razmisljam razmisljam 22:06 20.04.2012

Re: maska

maslacak.d
- blogerke x 2


x 3



razmisljam razmisljam 22:12 20.04.2012

Re: maska

freehand

x4?
Mož i meni papilotne, usput?
I štucovanje brkova&obrva?


Само реци, стиже све у пакету. Рецимо, овај стајлинг?



EDIT: Појавио си се у правом тренутку. Већ је изгледало да ће ово бити још једна женска журка, јер озбиљан мушки свет бистри политику код mr loadera и не замлаћује се тричаријама. Срећом, ти немаш проблема са показивањем своје нежније стране.
freehand freehand 22:18 20.04.2012

Re: maska

EDIT: Појавио си се у правом тренутку. Већ је изгледало да ће ово бити још једна женска журка, јер озбиљан мушки свет бистри политику код mr loadera и не замлаћује се тричаријама. Срећом, ти немаш проблема са показивањем своје нежније стране.

Ja sam jedan ženski petko careva devojka.
Ali to vešto krijem.
Ali, da i ovde otkrijem svoj pravi luk, i možete me od sada, potpuno slobodno, zvati Gi.


kaolavanda kaolavanda 22:19 20.04.2012

Re: maska

Eto ti ga sad!

Prvo mi drugarice blogerke bespogovorno staju u red, bez cenkanja, i tako mi uskrate osećaj da sam se pomučila da zaradim.

Taman nekako preživim tu nepodnošljivu lakoću zarađivanja, kad eto ga drug bloger!
Štucovanje brkova. kažeš?... aman, Fri, šta je s tobom?? To je najčistije zadovoljstvo, koje mi može biti priređeno... srozavaš sumu vrtoglavo. Horor!

Moja sekretarica će vas obavestiti o svemu, u roku od 24 sata
kaolavanda kaolavanda 22:24 20.04.2012

Re: maska

Већ је изгледало да ће ово бити још једна женска журка, јер озбиљан мушки свет бистри политику код mr loadera и не замлаћује се тричаријама.

A Re??

Dobro, njemu treba malo vremena da pronađe sve potencijalno romantične momente, i eto i njega
razmisljam razmisljam 22:40 20.04.2012

Re: maska

freehand

Ja sam jedan ženski petko careva devojka.
Ali to vešto krijem.
Ali, da i ovde otkrijem svoj pravi luk, i možete me od sada, potpuno slobodno, zvati Gi.


Џи као тачка? ( Неко је управо кинуо у близини. )
А штуцовање бркова би ти стварно добро дошло.

Само за твоје очи:

kaolavanda kaolavanda 22:42 20.04.2012

Re: maska

Само за твоје очи:

nije, Razmišljalice! Ima nešto "tamo", a nema ništa "tamo". To je za nas
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:46 20.04.2012

Re: maska

kaolavanda
Само за твоје очи:

nije, Razmišljalice! Ima nešto "tamo", a nema ništa "tamo". To je za nas




VAS ? ! ?

kaolavanda kaolavanda 22:52 20.04.2012

Re: maska

dusanovaiivanovamama

(dobro, dobro, jeste, ja sam mlađi adolescent, ali mogu, valjda, makar u 2D varijanti da uživam? Nisi fer.. )
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:55 20.04.2012

Re: maska

kaolavanda
dusanovaiivanovamama

(dobro, dobro, jeste, ja sam mlađi adolescent, ali mogu, valjda, makar u 2D varijanti da uživam? Nisi fer.. )


Naglas se smejem!!!!


razmisljam razmisljam 23:01 20.04.2012

Re: maska

kaolavanda
Само за твоје очи:

nije, Razmišljalice! Ima nešto "tamo", a nema ništa "tamo". To je za nas


Уууупссс...
Добро, де, знаш да сам сасвим кратковида. А и замајали ме цветићи... Уосталом, нека не загледа те ситне детаљчиће. Може да гледа слику као целину и да машта. Шта ће му фалити?
А и ти баш мораш да зановеташ.

Је л' ова фотка има све потребне детаље?

razmisljam razmisljam 23:06 20.04.2012

Re: maska

dusanovaiivanovamama

kaolavanda


Је л' то неко кија у вашој близини? Не видим други разлог тој изненадној навали веселости...

razmisljam razmisljam 23:15 20.04.2012

Re: maska

kaolavanda

A Re??

Dobro, njemu treba malo vremena da pronađe sve potencijalno romantične momente, i eto i njega


Мислиш, Ро?
И шта с њим?
Недостаје ти, а?

Обрати пажњу на технику:


freehand freehand 23:20 20.04.2012

Re: maska

Au, domačice...
Pa ti si ovde nabrala celu šumu ovih cvetnih bušmana, ko Gargamel štrumfove?!
razmisljam razmisljam 23:29 20.04.2012

Re: maska

freehand
Au, domačice...
Pa ti si ovde nabrala celu šumu ovih cvetnih bušmana, ko Gargamel štrumfove?!


Ал' ти је поређење...
Ја Гаргамел? Ја?
Мислим, ако си већ 'тео да вређаш, могао си и на ПП, а не овако јавно.

А признај да су неодољиви скроз.

freehand freehand 00:18 21.04.2012

Re: maska

Ал' ти је поређење...
Ја Гаргамел? Ја?

Pa sad... Ako se ti ne osećaš kao Gargamel nije obvezatno da se oni ne osećaju kao štrumfovi.
razmisljam razmisljam 00:54 21.04.2012

Re: maska

freehand

Pa sad... Ako se ti ne osećaš kao Gargamel nije obvezatno da se oni ne osećaju kao štrumfovi.


Није обавезно. И наравно да није везано уз то како се ја осећам или не осећам. Али, свакако си побркао лончиће. Туарези су афрички Штрумфови, а ови су више афричка деца цвећа.



Туарези



племена са етиопске реке Омо




Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana