Gost autor| Politika

Pravoslavnima pismo

Predrag Azdejković RSS / 03.05.2012. u 17:28

Gošća bloga: Katarina M. Boldovana

Odgovor na Pismo pravoslavnima koje su poslale Dveri Srpske:

Сада се Двери - Покрет за живот Србије обраћа свим православнима свуда, у којима, макар мало, постоји свест о томе чији смо потомци и кога наслеђујемо.

U, redu, prepoznala sam se. U meni postoji ne mala, nego velika svest o tome i čiji sam potomak, i koga nasleđujem. I koga sam rodila, kao majka, pravoslavka i vernica, i krstila o Đurđevdanu.

Нека ово обраћање не читају они који су равнодушни према Светом Сави и кнезу Лазару, и према лозинки наше историје да је „земаљско за малена царство, а небеско увек и довека". Њима ово писмо не треба, и неће им значити ништа. Али, ми знамо и осећамо да је таквих мало међу нама. Много је више оних који знају и осећају шта се у свету и код нас збива, и између чега бирамо на Ђурђевдан.

O Svetom Savi i Knezu Lazaru znam mnogo više no što to piše u kratkim verzijama istorije. Kao što znam da su mitovi o njima nastali vekovima kasnije, i služili za buđenje nacionalne svesti. Svetom Savi, koji se odrekao prestola, i koji je pozivao na mir, u vreme kada je mir bio neophodan, kao i danas, pripisuju se vojni pokliči, a Knezu Lazaru Hrebeljanoviću, koji je vodio vojsku u nebitnoj borbi (Marica je bila presudnija) su reči stavili u usta tek kada se srpski narod oslobodio Turaka. Te stoga, znam i šta se i kod nas i u svetu događalo, te kakva je šteta od podgrejanih mitova. Oni su kao podgrejan spanać, da se izrazim domaćičkim jezikom: dok su sveži, korisni su, kad se podgreju, mogu da budu otrovni, i što se više podgrevaju, njihova toksičnost raste.

Ови избори су заиста пресудни. На њима се не гласа само за политичке партије или покрете. На њима се, шта год ко о томе мислио, гласа за Христа или против Христа. И то је оно што би требало да буде јасно сваком православном Србину на Ђурђевдан 2012. Наиме, која год политичка групација у нас каже да Европска Унија нема алтернативу, та је на добром путу да нас поведе ка понору из кога нема спасења.

Hrist nije kandidat na izborima, te je pozivanje na njega, i svojatanje vere u korist političkih ciljeva ništa drugo do manipulacija verujućim ljudima. Ne postoji u pravoslavlju direkcija za koga treba glasati, a neprilično je drugim ljudima oduzimati pravo na veru. To je protivno duhu i hrišćanstva, kao religije, i pravoslavlja.
Inače, jedno dete sam rodila na Đurđevdan, krstili smo ga u Srpskoj pravoslavnoj crkvi, i moju veru ne možete stavljati na kantar dnevne politike, niti je dovoditi u pitanje jer se zalažem za vrednosti i pravoslavlja i Evropske unije koji su u malo čemu različiti. Osim ako ne postoji namera da se oni suprotstave, a ako postoji zla namera, i Kain je neprijatelj Avelju.

Да ово није претеривање? Одговор следи у редовима који долазе.
Владика Николај нас учи
Док је, за време Другог светског рата, био под немачком стражом, у Љубостињи, Војловици и Дахау, Владика Николај је свом народу писао беседе „Кроз тамнички прозор", упозоравајући Србе на оно што их чека ако крену путем Европе без Христа, коју је он, јасно и гласно, звао Бела Демонија. Мржња према Христу као главна одлика богооступника Старог Континента зачела је и Први и Други светски рат, у чијим вртлозима је српски народ остао у крви до колена, изранављен и измучен као никад у својој историји. Зато је Свети Николај Охридски и Жички рекао:„Србија је сусед Европе, али Србија није Европа. Нека помогне Европи, ако хоће и може, али нека се не улива у Европу и не губи у Европи. Речју: нека буде са Христом, нека се хвали Христом и ничим више, па ће се небесна светлост просути пред њом на путу. И знаће куда иде. Видеће свој прави пут". Николај је, у исто време, Србима рекао да их, ако одступе од Христа и поклоне се идолима обезбожене Европе, чека пропаст, коју је Израиљ дочекивао кад год је од Бога отпадао.

Ovde vam nedostaje objašnjenje protiv koje je to Evrope bio Vladika Nikolaj. A bio je protiv antifašističke Evrope, komunističke Rusije, i Hitler ga je odlikovao.

И Свети Николај био је сасвим у праву. Његове речи се на наше очи збивају, и збиваће се. Нарочито кад је у питању Бела Демонија. Ево текста који то доказује.
Антихришћанство
Сваке године Европска комисија штампа и дели ђацима, широм школа Старог континента, тзв. „Европски дневник", који пропагира основне вредности ЕУтопије: демократију, људска права, толеранцију, итд. За школску 2011/2012. , дневник је садржао и списак празника разних религија - јудаизма, индуизма, ислама, с кратким објашњењима, као и упућивање на Дан Европе - 9. мај. Нигде, ниједном речју, није било поменуто хришћанство. Пољска и Италија, као и извесни кругови Француске, оштро су реаговали на ову пројаву антихришћанског духа бриселске бирократије. Европска комисија се преко једног од својих комесара (ах, комесари - како то познато звучи) извинила, али је одбила да из школа повуче дневнике. И, наравно, то није била никаква случајност: врхушка Европске Уније је својевремено одбила да у преамбули свог устава, у коме је било и Грчке и Рима и просветитељства, помене религију без које Европе не би ни било, дакле - хришћанство.

Kao većinska religija u Evropi, hrišćanstvo ima obavezu da zaštiti pripadnike drugih, manjinskih religija. Na svaki način. Zabavno je da se ovde približavate Vatikanu, ali ga ne pominjete.

Недавно се видело како жене у Енглеској добијају отказе зато што нису извршиле наређење да не могу да носе крст око врата на послу. О узроку таквих испада говори десна рука патријарха московског Кирила, архиепископ Иларион (Алфејев), у интервјуу за РИА „Новости" (13. април 2012). Истичући да су већ многи добили отказе због тога (рецимо, Нађа Евејда из „British Airways" и Ширли Чаплин, која је преко тридесет година радила као болничарка, због чега су се жалиле Европском суду за људска права), владика Иларион изражава најдубљу забринутост због тога што Велика Британија, као држава, не брани своје религиозно опредељене грађане, него послодавце који их отпуштају. Чак је и надбискуп кенетрберијски, познати либерал и екумениста, Рован Вилијамс, устврдио да ношење крстића за хришћане није обавезно. По владики Илариону:„Мислим да то сведочи о врло озбиљном моралном паду и о свесном одрицању власти Велике Британије од хришћанских корена ове земље. Мислим да је једина паралела која се може повући и која ми пада на пемет - паралела са Совјетским Савезом у којем је било забрањено ношење крстића и где су они скидани с врата уколико би били примећени."

I dalje mi je nejasna veza sa Srbijom: ovde su sva obeležja vere dobrodošla. Što više to bolje. Zašto se ne pominje stavljanje krsta i verskih oznaka na najnepriličnijim mestima: automobilima, badnjacima na svakom ćošku, velikodostojnicima koji osveštavaju objekte napravljene od sumnjivog novca, sa sumnjivim namenama? Moralno, ne ideološki sumnjivim? Zašto se SPC i vi koji sebi dajete za pravo da o vernicima sudite ne osvrćete na pojave u svakodnevnom životu Srbije: o sveštenicima koji voze najskuplje automobile, eparhijskim domovima okovanim u zlatu i raskošnom životu nepriličnom siromašnom narodu u Srbiji?

Разарање породице
Један од главних циљева лихварске мафије која поробљава човечанство зарад Новог банкарског поретка, у коме ће људи бити жигосано потрошачко крдо, без памћења и порекла, јесте разарање породице. Нови поредак је, по др Марку С. Марковићу, нашем највећем мислиоцу у Дијаспори (a ko određuje ko je najveći mislilac? Po kojim kriterijumima, po kojim pravilima? Za mene je najveći mislilac u dijaspori Marina Abramovič, recimo.), атомизација човечанства: морамо остати сами пред Мамоном, јединим богом Ситија и Вол Стрита, чији господари управљају данашњим светским хаосом да би створили „из мноштва једно", како пише на новчаници од једног долара. Сексуална револуција је, до сада, кључно оруђе банкарске мафије у разградњи породице и традиционалног морала. Ипак, пошто им не иде све брзином којом су хтели, решили су да процес убрзају, намећући разврат кроз школски систем широм света.

У Немачкој, по подацима из марта 2011, 53 човека се налазе у затворима зато што својој деци нису дали да похађају часове сексуалног васпитања, који подразумевају приказивање филмова са сценама полних односа, брошуре у којима се приказују сексуалне позе, подробно изучавање полних органа, праксу стављања презерватива. Такође, ту је и образовање у области плуралистичке полне „многоликости", где се директно пропагира хомосексуалност. Међу онима који су робијали због одбране традиционалног морала своје породице, у Немачкој се нашла и мајка четворо деце, Ирина Винс.

А тамошње новине, „Die Welt", донеле су, 2. септембра 2010. вест да ће Савет Европе препоручити да се из језика званичних докуменета искључе речи које садрже јаку „полну обојеност", какве су, на пример, „отац" и „мајка". То је била последица расправе Парламентарне скупштине Савета Европе, која је одржана 25. јула 2010, под насловом „Борба са стеротипима пола у средствима масовног информисања". Реферат је поднела швајцарска феминисткиња Дорис Штамп, која је затражила да жене престану да буду приказиване као „пасивна бића другог реда, мајке или сексуални објекти". По мишљењу Штампове, које се да прочитати између редова, и које јесте позиција радикалног феминизма, материнство понижава жену и сматра се неком врстом сексуалне експлоатације.

Lično sebe doživljavam i kao pravoslavku i kao feministkinju. A majka sam. Ne uklapam se u nametnute kalupe, hoćete li mi ih silom nametnuti? Da, kao majka podržavam seksualno opredeljenje, a mnogo bih srećnija bila da se SPC odredio prema svojim redovima i slučaju Pahomije i Kačavenda, nego prema pojedincima u Nemačkoj.

Хомосексуализам је име Нове Европе
Када је Литванија покушала да донесе закон који децу и омладину штити од непристојности и хомосексуалне пропаганде, Европски парламент је донео декларацију, иза које су стали социјалисти, либерали, „зелени" и комунисти (било је то 19. јануара 2011) којом се Литванија осуђује, а тражи да се хомосексуалцима свуда обезбеди слобода пропаганде и парадирања. А отаџбина парламентарне демократије, Велика Британија, чије је хришћанске политичаре пре Другог светског рата Владика Николај сматрао узорним, дошла је до тога да ће, по писању Lifesatnews. com, њено ново школство изгледати овако:„Програм ће укључивати указивања на хомосексуализам и транссексуалце у току часова математике, дизајна и технологије, језика, географије и природних наука. На часовима језика ученици ће бити подстицани да користе лексику коју је разрадио хомосексуални политички лоби. На часовима природних наука ученици ће учити о оним животињским врстама где мужјаци имају главну улогу у храњењу младунчади, попут краљевских пингвина и морских коњића, а размишљања би се тицала „структура различитих породица". На часовима географије ђаци би могли да изучавају како се у Сан Франциску четврт Кастро, у којој су живели радници ирског порекла, претворила у прву у свету „четврт хомосексуалаца"". Дејвид Воткинс, пропагатор новог школског програма, сведочи о томе како ће све ићи преко математике:„Кад је пред тобом математички задатак, зашто у њега убацивати хетеросексуалну породицу или девојчицу и дечака? Зашто не два дечака или две девојчице?"

У већ поменутој Британији, у јуну 2011. одузета је лиценца жени - психотерапеуту Лесли Пилкингтон из области Хартфордшајра зато што је покушала да промени „полну оријентацију" хомосексуалца Патрика Страдвика. Страдвик је, наиме, био провокатор: пријавио се на лечење, и све време снимао разговоре с Пилкингтоновом, која је хришћанка, да би је пријавио Британској асоцијацији за консултације и психотерапију, која јој је, због „погрешних идеја", одузела дозволу за рад. Страдвик је, после свега, узвикнуо:„Ја сам срећни хомосексуалац". Циљ ове провокације геј лобија је, наравно, да се из друштвене свести уклони став о томе да је хомосексуализам, као и свака девијација, излечив.

А о коначном циљу свих ових акција пише румунски хришћански делатник, Петру Молодец: „Толерантност", борба за пропаганду „полне идентичности" и против дискриминације због сексуалне оријентације - све је то део пантеона нових вредности Европе, вредности које се намећу помоћу европских установа и које се уносе у темељне повеље Европске Уније. Начин на који се те вредности шире јасно указује на тоталитаризам. То је борба на свим фронтовима против традиционалних представа, установа, васпитања и морала. На пример, термин „хомофобија". Путем намерног бркања појмова „homo" (човек, на латинском) и „хомосексуалац" пропаганда хомосексуалаца успела је да друштву наметне овакав софистички закључак: од сада се свака критика хомосексуализма мора доживљавати као насртај на човештво као такво. Као што видимо, реч је о редефинисању појмова и њиховом поистовећивању - пре свега, појмова који су значајни за одређивање личносног идентитета - да би се у менталитету произвеле мутације и на тај начин преиначили социјални кодови. Мањинске групе, чији је дискурс идеолошки револуционаран /.../ на тај начин постају признати представници човечанства. Уклањање оних који се противе таквим мутацијама, а нарочито хришћана, из државне службе, а затим, на крају крајева, и из друштва- само по себи се подразумева и постаје све очитије".

То јест, Европа без Христа, Бела Демонија, постаје поново колосеум у коме ће хришћане и све људе који бране традиционалне вредности бацити ad leones.

Hrist se nije, kao što se nije kandidovao na izborima, ni odredio prema svom rodu i polu. Kako znamo da je Bog muškarac? Stvorio je čoveka prema liku svojemu, ali i žene su bogolike? Kao rođena bića, i homoseksualce je Bog stvorio, kao i heteroseksualce, kao i cveće i drvo, i vodu i vazduh.

Озбиљна опомена
Све се ово четири године дешавало у жутокракој Србији, на чијем је челу била коалиција „За европску Србију", која је Косово и Метохију гурнула у фусноту, а доносила често антихришћанске и антипородичне законе (рецимо, прогурала је, у област законодавства о здравственој заштити, одредницу по којој петнаестогодишњак има право да родитељима забрани увиду у сопствени здравствени картон). Покушали су да донесу и Закон о правима детета, који би родитеље слао у затвор за сваку ситницу, јер би свако, па и најблаже, физичко кажњавање малолетника изједначио са злостављањем.

Roditelji imaju pravo na uvid u sopstevni zdravstveni karton, ali ne i u karton deteta starijeg od 15 godina, osim ako detetu nije bitno narušeno zdravlje ili ugrožen život, kad lekar ima obavezu da obavesti roditelje. Kao roditelj, svestan šta se sve u društvu događa, ovaj zakon smatram korisnim, jer postoje porodice u kojima se ne priča i ne uče deca životu u svetu, pa ovaj zakon smatram korisnim i zbog zaštite maloletnika od nasilja u porodici, ali mislim da će on doprineti i smanjenju abortusa, uzimanju kontracepcije, smanjenju polno prenosivih bolesti, otkrivanju psiholiških problema...

Та власт не само да је организовала геј параду и прогонила хришћански оријентисане друштвене делатнике, него је почела да брани људима да говоре оно што мисле: тако је наша повереница за заштиту равноправности, Велика Сестра Великог Брата ЕУ Империје, Невена Петрушић, почетком априла 2012. објавила мишљење да професори универзитета не смеју да пред студентима износе своје ставове кад је у питању геј покрет као друштвени феномен. Повод је био исказ професора др Милана Брдара, који је, у октобру 2011, у слободној академској дискусији, рекао да се у његово време у уџбеницима психијатрије налазио став да је хомосексуализам болест. То је дочула једна gay активистиња, која је оцинкарила професора Брдара, да би му Велика Сестра строго запретила (и свима осталима, наравно) да је „изношење мишљења универзитетског професора студентима на предавању да је хомосексуализам болест, само по себи, акт дискриминације јер представља неприхватљиво етикетирање и вређа достајнство ових особа, стварајући у односу на њих понижавајуће и увредљиво окружење". Професор Брдар је сјајно одговорио, на тридесет страа, Невени Петрушић (текст је објављен на сајту „Нове српске политичке мисли" и „Новом Стандарду"). И заиста, зар не постајемо логор: чипована лична документа (сад чипују здравствене књижице), централне базе наших личних података, 200 хиљада камера које покривају јавни простор Србије - чему све то, ако не да би нас коначно утамничили?

Sloboda je u čoveku - nju drugi ne može da daje i uzima. Strah od drugog i drugačijeg povod je za život u neslobodi ili oduzimanju slobode drugome ili drugačijem.

Енглески православни свештеник, Ендрју Филипс, који живи у самом срцу Европске Уније, у свом предавању „Хришћанска Света Европа и секуларна Анти-Европа", одржаном 12. марта 20о5. у Лондону, јасно каже: „Одбијајући да воли Бога, Европа крши прву заповест Јеванђеља и постаје Анти-Европа. Одбијајући да воли своје ближње као себе саму, Европа крши и другу заповест Јеванђеља и постаје Анти-Европа. Мржња према Богу води ка мржњи према људима, а мржња према људима води ка мржњи према себи самом." Зато је Владика Николај и говорио да Србија јесте сусед Европе, али да није и не сме постати Европа; данас она не сме постати део Европске Уније, тог новог, тоталитарног, антихришћанског чудовишта.

Зато, православни, на Ђурђевдан, дан одлуке, гласајте одлучно и јасно.

Двери - Покрет за живот Србије вас позива да гласате по својој светосавској и светолазаревској савести, и то за оне који једини бране породичну, православну Србију: једине који су устали против наметања идеологије хомосексуализма и геј парадирања, једине које су усталче против централних база личних података и електронских докуменета, једине које су указале на опасности преднацрта Закона о правима детета, једине које су рекле: СВЕ СТЕ НАМ УЗЕЛИ - ПОРОДИЦУ НЕ ДАМО!

МИ НИСМО ПАРТИЈА - МИ СМО ПОРОДИЦА! ГЛАС ЗА ДВЕРИ ЗАУВЕК ОСТАЈЕ ВАШ ГЛАС! УСТАНИМО КАО ЈЕДАН У ОДБРАНУ БУДУЋНОСТИ НАШЕ ДЕЦЕ!

Ne znam ko ste vi, i ne znam odakle dolazite, ali nemate pozitivno odredište u programu: vi se ne daklarišete za šta ste, nego protiv čega ste. Jer, kad bi se deklarisali za šta ste, jasnije bi bilo šta iza vaših ideja stoji.

Latinicom pisano,
Jer je bogatstvo u različitosti,
kultura, ideja, nacija, mišljenja, stavova, pogleda,
bogatstvo je u slobodi življenja,
u ljubavi prema bližnjem svom
i kad je druge vere,
i kad je drugog političkog stava,
i kad je drugačiji
i kad je isti
i kad je čovek
jer se vera ne meri brojem poziva na Boga
već delima koje činimo svojim bližnjima
svakoga dana, u svoje ime,
kao u ime Boga.

Majka, žena, pravoslavka, feministkinja, i još mnogo toga
što ne staje u političke floskule,Komentari (106)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

krkar krkar 17:31 03.05.2012

Stav


Kakav je stav Dveri o kečigi?
predatortz predatortz 17:39 03.05.2012

Re: Stav

krkar

Kakav je stav Dveri o kečigi?


može, u danima posta...
krkar krkar 17:41 03.05.2012

Re: Stav

može, u danima posta...


A šta može s kečigom?
predatortz predatortz 17:43 03.05.2012

Re: Stav

krkar
može, u danima posta...


A šta može s kečigom?


Peršun, limun, baren krompir...
dragoljub92 dragoljub92 17:48 03.05.2012

Re: Stav

krkar

Kakav je stav Dveri o kečigi?

majka svih pitanja
krkar krkar 17:52 03.05.2012

Re: Stav

majka svih pitanja


To znam, ali nema Majke svih odgovora.

Baš neodgovorno. Pa kako da glasam za taj ragastov ako ne znam njihov recept za kečigu???
westvleteren westvleteren 17:52 03.05.2012

Re: Stav

može, u danima posta...


Nije zabranjeno ni u danima mrsa.
alselone alselone 17:53 03.05.2012

Re: Stav

može, u danima posta...


Ali samo Bozicnog, tokom Vaskrsnjeg moze samo u dve prilike...
predatortz predatortz 17:54 03.05.2012

Re: Stav

westvleteren
može, u danima posta...


Nije zabranjeno ni u danima mrsa.


Ma nije, al' u te dane lepše je konzumirati neko šilježe, prasence...
Nema zdravlja bez jake 'rane!
mariopan mariopan 18:23 03.05.2012

Re: Stav

predatortz
westvleteren
može, u danima posta...


Nije zabranjeno ni u danima mrsa.


Ma nije, al' u te dane lepše je konzumirati neko šilježe, prasence...
Nema zdravlja bez jake 'rane!

Samo ako je vegetarijansko, ono što je paslo travicu bar nedelju dana.
Edit
Mislim da kečiga za prsa pobeđuje piletinu na ovim izborima, ke vidime, koliko još ima do tihovanja, tj izborne ćutnje?
Najbolja izborna kampanja.
mariopan mariopan 18:35 03.05.2012

Re: Stav

Pa kako da glasam za taj ragastov ako ne znam njihov recept za kečigu???

Uhvatiš kečigu za nogice, zavrtiš je po vazduhu da se ošamuti i onda joj capneš glavu, to je najbolje, najhumanije. E, posle radi sa njom šta god hoćeš.
angie01 angie01 21:03 03.05.2012

Re: Stav

predatortz

krkar
može, u danima posta...A šta može s kečigom?Peršun, limun, baren krompir...blitva, grilovano povrce, pirinac, sosevi- od belog luka, mirodjije, pasta od maslina, belog luka persuna i maslinovog ulja,...
hajkula1 hajkula1 09:09 04.05.2012

Re: Stav

mariopan

Mislim da kečiga za prsa pobeđuje piletinu na ovim izborima, ke vidime, koliko još ima do tihovanja, tj izborne ćutnje?
Najbolja izborna kampanja.
hajkula1 hajkula1 09:14 04.05.2012

Re: Stav

mariopan
onda joj capneš glavu, to je najbolje, najhumanije.


Naravno, u glavu se udara.

PS
Najhumanije.
zemljanin zemljanin 17:41 03.05.2012

mrak

eto, kad čovek pročita ovo pisanije načisto mu se otvore oči (od buljenja u monitor da ne bude zabune). Čista ideologizacija. Zameramo političarima što koriste religiju i manipulišu sa decom ali je krštenje dece po religioznim motivima roditelja sasvim u redu. Itd. ovo je tekst za SPC sajt ...

EDIT: "Покушали су да донесу и Закон о правима детета, који би родитеље слао у затвор за сваку ситницу, јер би свако, па и најблаже, физичко кажњавање малолетника изједначио са злостављањем. "

Ovo jednostavno nije tačno
neobavestena neobavestena 17:48 03.05.2012

Re: mrak

zemljanin

EDIT: "Покушали су да донесу и Закон о правима детета, који би родитеље слао у затвор за сваку ситницу, јер би свако, па и најблаже, физичко кажњавање малолетника изједначио са злостављањем. "

Ovo jednostavno nije tačno


Za razliku od ostatka teksta koji je tačan.
zemljanin zemljanin 17:50 03.05.2012

Re: mrak

neobavestena
zemljanin

EDIT: "Покушали су да донесу и Закон о правима детета, који би родитеље слао у затвор за сваку ситницу, јер би свако, па и најблаже, физичко кажњавање малолетника изједначио са злостављањем. "

Ovo jednostavno nije tačno


Za razliku od ostatka teksta koji je tačan.
ma tekst je fundamentalizam na najnižem nivou ...
sevarlica sevarlica 22:10 03.05.2012

Re: mrak

Ovo jednostavno nije tačno


Ovo jednostavno nije tačno. Što ljudi kažu, pRaPaGaNdA, nije istina.
hajkula1 hajkula1 09:26 04.05.2012

Re: mrak

neobavestena
zemljanin

EDIT: "Покушали су да донесу и Закон о правима детета, који би родитеље слао у затвор за сваку ситницу, јер би свако, па и најблаже, физичко кажњавање малолетника изједначио са злостављањем. "

Ovo jednostavno nije tačno


Za razliku od ostatka teksta koji je tačan."plus"

neobaveštena

bilo je ozbiljnih pokušaja da se donese zakon koji bi za svaku stinicu slao roditelje u zatvor ili uzimao decu - pratila sam kampanju


PS
Protivnik vređanja, batina, zanemarivanja
ali nekad je batinica jedini lekić.
sevarlica sevarlica 10:52 04.05.2012

Re: mrak

PS
Protivnik vređanja, batina, zanemarivanja
ali nekad je batinica jedini lekić.


Samo protiv vređanja i zanemarivanja a na batine(one dečije, po guzi) gledam blagonaklono.

P.S. Imao sam pre 2 nedelje posla sa tom decom koju niko nije pipnuo kad su bili mali, pa povrh svega još ih roditelji zapostavljali. Upadali mi mesecima u vikendicu i malo krali, a mnogo više lomili i rušili. Pravili štetu zbog štete.
E ti koje sam uhvatio dobro će da razmisle sledeći put, pošto im je trebalo par sati da stanu na noge posle batina.
zemljanin zemljanin 14:31 04.05.2012

Re: mrak

E ti koje sam uhvatio dobro će da razmisle sledeći put, pošto im je trebalo par sati da stanu na noge posle batina.


Interesantno ... onda dođe roditelj od nekog pa tebe isprebija pa onda ti skupiš ekipu pa njega isprebijaš pa onda on ... na kraju se povade pištolji ...

Ako već sami spovodimo "pravdu", čemu onda služe zakoni i država ?! ... znači sve dok u "dečjoj ekipi" nema nekog većeg od mene mogu da ih bijem do mile volje ...
hajkula1 hajkula1 15:28 04.05.2012

Re: mrak

zemljanin
čemu onda služe zakoni i država ?! ...


1. Koja država, koji zakoni.

2. Bolje on da ih istuče, nego milicija. A onda bi im najverovatnije napakovali i ono što nisu.
vojnicic vojnicic 15:51 04.05.2012

Re: mrak

ali nekad je batinica jedini lekić.

Nikada batinica ne moze biti jedini lekic!
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:19 04.05.2012

Re: mrak

ali nekad je batinica jedini lekić.

Nikada batinica ne moze biti jedini lekic!


Dve batinice? Tri? Antibiotik nečim jačim?
dragoljub92 dragoljub92 18:42 04.05.2012

Re: mrak

čemu onda služe zakoni i država ?!

bate mi to zadnjih 30 godina nikako da odgonetnemo,jedino što smo saznali je da nas zajebava,to kažu piše u ustavu,neznam nisam čitao debele knjige.
mishconi mishconi 18:06 03.05.2012

Hitler odlikovao

Vladiku Nikolaja?
Prvi put čujem za to. Može neki izvor?
dragoljub92 dragoljub92 18:34 03.05.2012

Re: Hitler odlikovao

mishconi
Vladiku Nikolaja?
Prvi put čujem za to. Može neki izvor?

u pamfletu na pamflet ti tražiš izvor.uostalom zarse i sam vladika nije odreko ovih njegovih stavova i reko da se to ne objavljuje,a ovi što ne poštuju njegovu želju ko zna koliko menjaju i prepravljaju originalni tekst.
Milan Karagaća Milan Karagaća 23:50 03.05.2012

Re: Hitler odlikovao

mishconi
Vladiku Nikolaja?
Prvi put čujem za to. Može neki izvor?

evo
libkonz libkonz 09:38 04.05.2012

Re: Hitler odlikovao


evo

al ti je izvor
hajkula1 hajkula1 09:39 04.05.2012

Re: Hitler odlikovao

Adolf Hitler je 1934. godine odlikovao Velimirovića zbog rada na obnavljanju nemačkog vojnog groblja u Bitolju.
alexlambros alexlambros 18:40 03.05.2012

...

гласа за Христа или против Христа


ja sam stigao do ovde. hvala.
Jukie Jukie 19:21 03.05.2012

Koji moroni

На часовима природних наука ученици ће учити о оним животињским врстама где мужјаци имају главну улогу у храњењу младунчади, попут краљевских пингвина и морских коњића, а размишљања би се тицала „структура различитих породица".


Koji je moron pisao ovu rečenicu?

-kao da đaci do sada nisu učili o raznim načinima brige o mladuncima

-morski konjići ne hrane mladunce, nego drže jaja u torbi na stomaku dok se mladunci ne izlegu, a onda mladunci idu sami pa sami love svoj plen

-verovatno su mislili na carske a ne na kraljevske pingvine, jer se ovi drugi ponašaju kao normalne ptice tj. oba roditelja naizmenično sede na jajima i hrane mladunce

-kao da je dobro da deca budu glupa pa da ne znaju da mužjaci nekih ptica proizvode ptičje mleko? Inače tu spadaju i golubovi. Dakle, deca Dverana ne smeju da uče o golubovima. Ups, pominju se u Bibliji... nema problema, reč "golub" ćemo da prešvrljamo markerom.

-Dverani misle da je loše da otac hrani decu? Dakle, sedi Dveran i njegovo dete pored njega i kaže "Tata, gladan sam" "Izvini, ali muškarci ne daju deci da jedu. Sedi tu i moli se Bogu da ti se majka vrati kući pre nego što umreš od gladi"
antioksidant antioksidant 19:23 03.05.2012

Re: Koji moroni

Sedi tu i moli se Bogu da ti se majka vrati kući pre nego što umreš od gladi

mariopan mariopan 19:27 03.05.2012

Re: Koji moroni

Sedi tu i moli se Bogu da ti se majka vrati kući pre nego što umreš od gladi"

mlekac mlekac 19:59 03.05.2012

Re: Koji moroni

Jukie
Sedi tu i moli se Bogu da ti se majka vrati kući pre nego što umreš od gladi"Ovo je za antologiju!

Bravo, Jukie!
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:48 03.05.2012

Re: Koji moroni

Dakle, sedi Dveran i njegovo dete pored njega i kaže "Tata, gladan sam" "Izvini, ali muškarci ne daju deci da jedu. Sedi tu i moli se Bogu da ti se majka vrati kući pre nego što umreš od gladi"

kakapo kakapo 08:04 04.05.2012

Re: Koji moroni

-verovatno su mislili na carske a ne na kraljevske pingvine, jer se ovi drugi ponašaju kao normalne ptice tj. oba roditelja naizmenično sede na jajima i hrane mladunce

Za dverove bi monogamnost i roditeljska posvećenost carskih pingvina trebalo da budu trajna inspiracija, a ne da ih olajavaju. Uostalom, kod carskih pingvina se i ženka stara o malduncima, kada se (posle dva meseca hranjenja) vrati da preuzme svoje pile i da tata konačno ode da nešto pojede. Ali evo primera koji bi im se više uklopio u "tradicionalne porodične vrednosti". Mužjak jedne afričke sove (Spotted Eagle-Owl /Bubo africanus) ne ume da nahrani mladunce. Ako je ženka onemogućena da lovi, on će uloviti hranu i doneti je u gnezdo, ali će prepustiti ženki da nahrani dečicu: "Evo ti ženo, ti ćeš to bolje..."
antioksidant antioksidant 12:10 04.05.2012

Re: Koji moroni

Mužjak jedne afričke sove (Spotted Eagle-Owl /Bubo africanus) ne ume da nahrani mladunce. Ako je ženka onemogućena da lovi, on će uloviti hranu i doneti je u gnezdo, ali će prepustiti ženki da nahrani dečicu: "Evo ti ženo, ti ćeš to bolje..."

e evo elegantnog dokaza o vezi dveri i dss/a
kakapo kakapo 13:21 04.05.2012

Re: Koji moroni

e evo elegantnog dokaza o vezi dveri i dss/a

Različak i sova? Grb se prosto nameće.
mara92 mara92 21:30 04.05.2012

Re: Koji moroni

поведите рачуна,
сова је амблем ВОА (Војнообавештајна агенција)
...
ја се на ту тему кхм, ако ме разумете, не бих заХебавала...

Jukie Jukie 09:17 05.05.2012

Re: Koji moroni

mara92
поведите рачуна,сова је амблем ВОА (Војнообавештајна агенција)...ја се на ту тему кхм, ако ме разумете, не бих заХебавала...

Pa već decenijama se Koštunica povezuje sa sovama

A ovo na amblemu VOA mi ne liči na sovu nego na osičara, što je ptica koja se inače hrani larvama iz saća, koje se stilizovano i vidi na amblemu (ovo šestougaono).

(zipa specijalni obaveštajni uređaj sa antenicom)

mara92 mara92 00:14 06.05.2012

Re: Koji moroni

Сирота сова...овако да јој накаче "справицу"...
...
Jukie
A ovo na amblemu VOA mi ne liči na sovu nego na osičara, što je ptica koja se inače hrani larvama iz saća, koje se stilizovano i vidi na amblemu (ovo šestougaono).

ВОА се и бави "ларвама"
draft.dodger draft.dodger 19:37 03.05.2012

Ih...

Ni reč o Hariju Poteru!?
petronijevic001 petronijevic001 20:21 03.05.2012

Re: Ih...

VIdim da su "Dveri" na 4,6% po istraživanju "Politikuma".Možda i uđu u parlament čak i u neku hipotetičku vladu sa Tomom i DSS.
mariopan mariopan 20:37 03.05.2012

Re: Ih...

petronijevic001
VIdim da su "Dveri" na 4,6% po istraživanju "Politikuma".Možda i uđu u parlament čak i u neku hipotetičku vladu sa Tomom i DSS.

Ja tragala za nekim informacijama o belim listićima, kako će da se računaju i da li ima nekog smisla...i nabasam na istraživanje (anonimno) na netu,svako može da glasa i DVERI prešišale po broju glasova i SNS i DS - da li je to moguće? Sajt bio običan, nije neki njihov pa da dolazi takva publika. Ajmeeee
nurudin nurudin 21:05 03.05.2012

Re: Ih...

"Опрости им, Боже, не знају шта раде."

Случајно сам имао прилику да упознам чланове "Двери" који су ме због извођења представе "Драга Јелена Сергејевна" (коју су иначе напустили после двадесет минута) и намере да радим текст Биљане Србљановић назвали богохулником, развратником, изгубљеном овцом израиљском која шири неморал и трује нашу омладину.
Лепо речено!
mariopan mariopan 21:10 03.05.2012

Re: Ih...

nurudin

Siroma ti se nasekir'o?

"Опрости им, Боже, не знају шта раде."

nurudin nurudin 21:12 03.05.2012

Re: Ih...

mariopan
Soroma ti se nasekir'o?


Бол болујем, ником не казујем...
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:24 03.05.2012

Re: Ih...

Nurudine, sumljiv si ti meni odavno...sam da znaš.
nurudin nurudin 21:27 03.05.2012

Re: Ih...

Jelica Greganović

Nurudine, sumljiv si ti meni odavno...sam da znaš.Псттттт, да не посумњају и други...))))
nikola_kovac nikola_kovac 21:29 03.05.2012

Re: Ih...

Псттттт, да не посумњају и други...))))

ел могу те френдујем на фејцу?
nurudin nurudin 21:34 03.05.2012

Re: Ih...

nikola_kovac

ел могу те френдујем на фејцу?Што, да бисте лакше са драгом ми Јелицом пратили моје сумњиве активности?! )

Ха-ха!
Ах, што не би могло...
П. С. Извињавам се због "троловања".
ozbiljno ozbiljno 07:34 04.05.2012

Re: Ih...

j /

Na proslim izborima sam glasao za LDP a ove cu verovatno bojkotovati, samo nije mi bas jasna ovolika kritika DVERI, poriv za vredjane tih ljudi samo zato sto imaju drugacije ideje i prioritete od nas. Upoznao sam nekoliko devojaka i momaka iz DVERI i na mene su ostavili utisak pristojnog i obrazovanog sveta..a ako zelimo da budemo realni i neostraseni, DVERI nikoga nisu ugrozile, povredile, nista razbile a tek prica o nekom njihovom navodnom fasizmu je tek besmislena. Oni jure ljude koji veruju u njihovu pricu sto je i normalno, to radi i svaka druga stranka. Ima samo jedna jako BITNA razlika, za razliku od svih ostalih DVERI jos nisu bile na vlasti i niko ne zna da li bi njihova politika donela nesto pozitivno ili negativno...a za sve ostale znamo jad, beda, cemer...

P.S. Vladika Nikolaj...zasto se ne pomene i njegovo spasavanje Jevreja?
Goran Vučković Goran Vučković 07:48 04.05.2012

Re: Ih...

Oni jure ljude koji veruju u njihovu pricu sto je i normalno, to radi i svaka druga stranka.

Ako im je za verovati, oni nisu stranka, nego porodica. A kažu izgleda da su i Isus Hrist.

uninamama uninamama 08:05 04.05.2012

Re: Ih...

Hm! I ja sam morala da upoznam članove Dveri, jer sam morala da ih upozorim da je u školskom dvorištu zabranjeno širenje političkih ubeđenja. Jesu bili fini - prešli su ulicu, pa nastavili. Bilo mi je čudno što ne poznaju zakon i kako im pade na pamet da među đacima traže podršku i simpatizere.
Posle ovog teksta mi je jasno :(
ozbiljno ozbiljno 08:34 04.05.2012

Re: Ih...

Ako im je za verovati, oni nisu stranka, nego porodica. A kažu izgleda da su i Isus Hrist.


apsolutno nebitno...mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.

Ja za DVERI sigurno nisam i nadam se da nece preci cenzus ali to me ipak ne tera da pljujem i vredjam
Goran Vučković Goran Vučković 09:10 04.05.2012

Re: Ih...

apsolutno nebitno...mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.

Večna tema... ako nije čisto retoričko pitanje, ovo nije loša literatura.
Filip2412 Filip2412 09:25 04.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.
Pojedini pokreti svoje postojanje zasnivaju na istrebljenju drugacijih.


ozbiljno
a ako zelimo da budemo realni i neostraseni, DVERI nikoga nisu ugrozile, povredile, nista razbile a tek prica o nekom njihovom navodnom fasizmu je tek besmislena
Realno, ovo je skroz netacno.

Koliko se secam Dveri su na precutan nacin podrzavale zabranu kretanja gej populaciji kao i nasilje nad istom. Slavili su kada je zabrana kretanja istoj uspostavljena odustajanjaem drzave da im obezbedi setnju. Posto i sami mrze, mrznja je najmanje sto mogu da ocekuju. A ako im i dalje nije jasno zasto ih neki ljudi agresivno ne vole mozda treba da potraze odgovore kod pingvina i morskih konjica?
ozbiljno ozbiljno 09:32 04.05.2012

Re: Ih...

Dveri su na precutan nacin podrzavale zabranu kretanja gej populaciji kao i nasilje nad istom.


Molim te hajde malo ozbiljno. Dveri jesu podrzavale zabranu gej parade ali nasilje!!!

Hajde molim te...daj makar jedan link gde su podrzali bilo kakvo nasilje.
A koliko se ne varam nisu bas u dobrim odnosima saq raznim 1389, nasima...

citam razne forume, blogove, tekstove u kojima diskutuju ljudi raznih orijentacija i mogu ti reci samo jedno...svi koji na bilo koji nacin opravdavaju mrznju prema onim drugima na isti nacin...isto kao sto ti kayes za njih oni kazu i za tebe...oni gejeve ti tradiciju...i tako beskrajno.


hajkula1 hajkula1 09:43 04.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
j /


P.S. Vladika Nikolaj...zasto se ne pomene i njegovo spasavanje Jevreja?nije politički korektno
Filip2412 Filip2412 10:03 04.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
Molim te hajde malo ozbiljno. Dveri jesu podrzavale zabranu gej parade ali nasilje!!!
Eto ja zaista ne podrzavam mrznju niti nasilje prema Dverima, samo bih voleo da se taj pokret mirnim putem ZABRANI. Sta mislis o tome?

opravdavaju mrznju prema onim drugima na isti nacin...isto kao sto ti kayes za njih oni kazu i za tebe...oni gejeve ti tradiciju...i tako beskrajno.
Sve je to OK, ali nasilje dolazi samo iz redova "tradicionalnih". Naravno, odbijam da ih zovem tradicionalni jer oni zapravo postuju samo svoju tradiciju. Srpstvo i slovenska tradicija nisu izmisljeni od strane Hriscana, postojali su i ranije.

Kada se nekoj manjinskoj grupi zabrani KRETANJE oni to slave kao svoju pobedu. Na taj nacin precutno podrzavaju one koji su zabranu ustvari izdejstvovali pretnjama i pripremanjem nasilja, ja stvarno ne mogu drugacije to da vidim.

Na Dveri se gleda sa puno simpatija medju onima koji su se spremali da mlate pedere. Iz tog razloga ja gledam na Dveri kao opasan pokret koji afirmise nasilje.
Filip2412 Filip2412 10:06 04.05.2012

Re: Ih...

nije politički korektno
Kad smo kod politicke korektnosti, evo malo politicki nekorektnih citata Biblije.

ozbiljno ozbiljno 11:24 04.05.2012

Re: Ih...

Mislim da siris mrznju i totalitarizam. I Hitler je svojevremeno zabranjivao sve koji mu se nisu dopadali.
nikoga nisu mlatili, nisu pozivali na nasilje, nisu rusili...ti bi nekoga zabranjivao samo zato sto nhe misli kao ti i sto se protivi nekoj manifestaciji!!!
To je zaista tuzno jer ispada da upravo TI podrzavas jednoumlje, nesilje, zabrane, cenzure....I medju njima verovatno ima mrzitelja slicnih tebi koji bi zabranjivali (nekada moj) LDP, NVO, LSV....zbog upada na promocije knjiga (nikola Milosevic), samaranja, poziva za zabranu njihove porodicne setnje, vulgarnosti i lomljenja (Canak).......mnogo ste isti svi vi koji mrzite....nadam se da ce razum prevladati i da ce jednog dana biti normalno videti kako npr. Glisic i Ceda ili Kandicka normalno komuniciraju sa uvazavanjem svih razlicitosti svog sagovornika
Filip2412 Filip2412 11:39 04.05.2012

Re: Ih...

nikoga nisu mlatili, nisu pozivali na nasilje, nisu rusili...
Zaista mi je tesko da razgovaram sa nekim ko ovako izvrce istinu. Da, jesu podrzavali nasilje jer ako 200-300 ljudi zeli da proseta a 15000 huligana se sprema da ih prebije dok 5000 policajaca pokusava da spreci nasilje onda imas samo 2 opcije:

Ili se boris za prava ljudi da prosetaju ili podrzavas nasilje. Ti ocigledno spadas u ovu drugu grupu cim u nastupima Dveri ne vidis nista lose.

Mislim da siris mrznju i totalitarizam. I Hitler je svojevremeno zabranjivao sve koji mu se nisu dopadali.
Ja sam bio malo ironican, ja ne bih zabranio te Dveri, mada mislim da su teske stetocine.

Dveri su ti koji se bave zabranama jer hoce da zabrane ljudima da se prosetaju, epa nece moci, nije Srbija nekakva dzamahirija.
Opsednuti su gej paradom, pogledaj samo taj tekst koji su objavili. Sasvim logicno mi deluju poslednja naucna istrazivanja koja govore da je uzrok homofobiji prikriveni homoseksualizam.
mariopan mariopan 12:17 04.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
Ako im je za verovati, oni nisu stranka, nego porodica. A kažu izgleda da su i Isus Hrist.


apsolutno nebitno...mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.

Ja za DVERI sigurno nisam i nadam se da nece preci cenzus ali to me ipak ne tera da pljujem i vredjam

Pa ni ja ih ne pljujem, samo im ne bih dala moju porodicu (državu) da je vode za ručicu sledeće 4 godine, i to je legitiman stav?

A razloga ima mnogo, ne bih da ređam pa da zakrčim blog.
ozbiljno ozbiljno 12:19 04.05.2012

Re: Ih...

Filipe,
moj rodjeni brat je homoseksualac (kaze se homoseksualnost a ne homoseksualizam) a ja sam bivsi LDP-ovac...dakle svoje insinuacije slobodno zadrzi za sebe.
DVERI mi ni na koji na koji nacin nisu bliske ali to ne znaci da treba izmisljati i mrzeti...pricas o nekakvim huliganima, prebijanjima...OK...sve je to tacno samo mozes li ti to nekako da povezes (i dokumentujes) sa DVERI-ma?
pricas o nekakvim mrznjama (koje realno postoje) ali upravo i ti tome doprinosis sa svojom isklucivoscu, ponasas se isto kao i svi ostali ekstremi....

da ponovim, nisi uspeo da linkujes ni jedan dokument u kojima DVERI pozivaju na nasilje ali ti to ne smeta vec i dalje teras sa nekakvim bajkama i mantrama.
Tkodje pominjes i nekakva istrazivanja....daj da ih vidimo?
Oprosti ali to je besmisleno jer bi u tom slucaju u drzavama sirom sveta procenat latentnih homoseksualaca iznosio izmedju 40 i 99%
apatrid apatrid 12:19 04.05.2012

Re: Ih...

hajkula1
ozbiljno
j /


P.S. Vladika Nikolaj...zasto se ne pomene i njegovo spasavanje Jevreja?nije politički korektno

On samo ne da nije spasavao Jevreje, nego je jedan od najvećih antisemita u našoj istoriji.
ozbiljno ozbiljno 12:21 04.05.2012

Re: Ih...

Pa ni ja ih ne pljujem, samo im ne bih dala moju porodicu (državu) da je vode za ručicu sledeće 4 godine, i to je legitiman stav?

A razloga ima mnogo, ne bih da ređam pa da zakrčim blog.


APSOLUTNO ispravno razmisljanje koje bih mogao i da potpisem
ozbiljno ozbiljno 12:23 04.05.2012

Re: Ih...

On samo ne da nije spasavao Jevreje, nego je jedan od najvećih antisemita u našoj istoriji.


neistina...postoje i pisma jevreja koje je licno spasao..


proveri a ako te mrzi da trazis mogu u ponedeljak da ti ih posaljem na pp
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:43 04.05.2012

Re: Ih...

Sa sajta Dveri, ako ovo nije homofobija, onda...

А где су мушка права?
Ко заступа мушкарце и да ли они уопште имају права да имају права? Уколико нисте хомесексуалац, а мушкарац сте, ваша права нико неће заступати нити широм „демократског“ западног света, а камоли у овој нашој напаћеној Србији. Звучи сурово, али таква је реалност.

А какве везе имају хомосексуалци с родном равнопавношћу? Данас је прича о 30% заступљености мање заступљеног пола, а сутра прича о ко зна колико посто заступљености хомосексуалаца у свим јавним и приватним сферама живота. Да то нису само пуста упозорења, ево шта се прошле године догодило у Великој Британији. У овој земљи начело равноравност доживело је свој врхунац онда када су хомосексуалном пару дозволили да усвоји дете чији су родитељи настрадали у трагичној несрећи. Иако то дете има и биолошку баку и биолошког деду, који су хтели да се брину о њему, при усвајању њиховог унучета нису имали право гласа. Бака и деда су све време истицали и понављали да нису хомофоби, али да сматрају да ипак њихово унуче има право да одраста у породици која је најсличнија оној коју је изгубило. Дупла трагедија, нема шта! Зар ово није доказ да је ера равноправности хомосексуалних и хетеросексуаних парова при усвајању отпочела.

Али најстрашније у свему овоме јесте то што нам се путем свих ових „неопходних“ закона намеће мржња и страх, и то према супротном полу. А зашто је то најстрашније? Зато што је то најсигурнији и најкраћи пут ка разбијању породице. У новом светском поретку нема места за здраве породице утемењене на принципима љубави, јер оне стварају здраве појединце, спремне да се супротставе свим изазовима новог доба, а не размажене потрошаче који ће да узвикну: „Заборавите жене и децу, сваки човек се бори за себе!“

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/za-dveri-pisu/autori/brodolom-rodne-ravnopravnosti-razmisljanja-jedne-domacice.php
alexlambros alexlambros 12:44 04.05.2012

Re: Ih...

apsolutno nebitno...mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.


problem, zapravo, nastaje kad UPOZNAS pokret i ideje ...

samo zato sto je odvratna istina ne prestaje da bude istina

smrtna kazna za blasfemiju[/
Filip2412 Filip2412 13:33 04.05.2012

Re: Ih...

ne znaci da treba izmisljati i mrzeti...pricas o nekakvim huliganima, prebijanjima...O
pa brate ako sacica ljudi koji se bore za gej prava zeli da proseta dok preko 10000 huligana preti da ih prebije, eto dok se to desava, ako se neko nadje pozvan ne da ustane protiv nasilja nego da organizuje nekakav kvarni kontra miting (kontra ove male grupe ne kontra hiljada i hiljada huligana) tzv "porodicna setnja", onda je to za mene podrzavanje nasilja.

Ako nisi znao, svi ti huligani koji su se spremali da biju vatreno su podrzavali ""porodicnu" setnju". Sta mislis zasto? Ako nije problem odgovri na ovo.

U demokratskom drustvu ustaje se u odbranu slabijih, jer svi mi ili neko nas je u jednom trenutku na ovaj ili onaj nacin slabiji tako da je ovo jedan mali primer na kome se generalno brane ljudska prava.

Pazi sta oni pisu, stvarno... ako ovo nije strah od sopstvene seksualnosti onda ne znam sta je. Da li stvarno covek koga privlaci suprotan pol moze ovako panicno da reaguje na homoseksualnost? Ja mislim ne.
Али најстрашније у свему овоме јесте то што нам се путем свих ових „неопходних“ закона намеће мржња и страх, и то према супротном полу.
apatrid apatrid 14:02 04.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
On samo ne da nije spasavao Jevreje, nego je jedan od najvećih antisemita u našoj istoriji.


neistina...postoje i pisma jevreja koje je licno spasao..


proveri a ako te mrzi da trazis mogu u ponedeljak da ti ih posaljem na pp

nema potrebe. citao sam ono sto je objavljeno javno. to je cisti antisemitizam.
sanda.arizan sanda.arizan 14:34 04.05.2012

Re: Ih...

alexlambros
apsolutno nebitno...mene samo zanimaju koreni mrznje koje pojedinci sire (i na ovom blogu i na svim drugim mestima) prema ljudima, pokretima, idejama koje ne poznaju niti zele da upoznaju.


problem, zapravo, nastaje, kad UPOZNAS pokret i ideje ...

samo zato sto je odvratna istina ne prestaje da bude istina

smrtna kazna za blasfemiju


Koje ideje su u pitanju?

Iz onoga sto sam ja video, oni se izmedju ostalog zalazu da se u prosveti reformise inspekcija i da se uvedu platni razredi, da se u ekonomiji suzbije uvoznicki lobi, da se smanji i efikasnijom ucini drzavna administracija.

U kom se njihovom dokumentu predlaze smrtna kazna za blasfemiju?

ozbiljno ozbiljno 20:18 04.05.2012

Re: Ih...

ne bezi od onoga sto iz nekih svojih razloga ne zelis da ne saznas
ozbiljno ozbiljno 20:20 04.05.2012

Re: Ih...

pa brate ako sacica ljudi koji se bore za gej prava zeli da proseta dok preko 10000 huligana preti da ih prebije, eto dok se to desava, ako se neko nadje pozvan ne da ustane protiv nasilja nego da organizuje nekakav kvarni kontra miting (kontra ove male grupe ne kontra hiljada i hiljada huligana) tzv "porodicna setnja", onda je to za mene podrzavanje nasilja.

gde su tu nDVERI...mani se svojih tripova..daj nesto crno na belo
zemljanin zemljanin 21:14 04.05.2012

Re: Ih...

gde su tu nDVERI...mani se svojih tripova..daj nesto crno na belo


crno na belo je sam naslov ovog teksta ... dovoljno fundamentalizma (crno na belo) za svačiji ukus ... vera je privatna i lična stvar pojedinca, čim se pojavi neko ko krene da viče hrišćani ovamo, muslimani tamo, itd. ne treba ti više ništa, barem ne bi trebalo ...

taj sistem copy/paste ili ti tradicija otaca je tolika manipulacija i malverzacija da je nepojmivo ... a cela njihova ideologija jeste Srbija=Pravoslavlje ==> ???
ozbiljno ozbiljno 12:45 05.05.2012

Re: Ih...

glupost.
vera ili ateizam jeste privatna stvar svakog pojedinca ali obracanje verujucima nije valjda sporno?
zasto je problematicno ako se neko obrati vernicima? Ovde, ne ovom blogu su se mnogi obracali ateistima i nesto ne mogu da se setim tvoje reakcije....da ne pominjemo kandidata muftiju....to nikome ne smeta ali jeste smetalo kada je pokojni Patrijarh Pavle podrzao ukidanje PDV-a na opremu za bebe..
Ja i dalje cekam da bilo ko ovde linkuje nesto sto bi DVERI povezalo sa bilo kakvim pozivom na nasilje i nadam se iole ozbiljnim komentarima jer neslaganje sa necim ne znaci i podrsku nasilju
sanda.arizan sanda.arizan 14:16 05.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
glupost.
vera ili ateizam jeste privatna stvar svakog pojedinca ali obracanje verujucima nije valjda sporno?
zasto je problematicno ako se neko obrati vernicima? Ovde, ne ovom blogu su se mnogi obracali ateistima i nesto ne mogu da se setim tvoje reakcije....da ne pominjemo kandidata muftiju....to nikome ne smeta ali jeste smetalo kada je pokojni Patrijarh Pavle podrzao ukidanje PDV-a na opremu za bebe..
Ja i dalje cekam da bilo ko ovde linkuje nesto sto bi DVERI povezalo sa bilo kakvim pozivom na nasilje i nadam se iole ozbiljnim komentarima jer neslaganje sa necim ne znaci i podrsku nasilju


to bih i ja voleo da vidim
Filip2412 Filip2412 15:47 05.05.2012

Re: Ih...

sanda.arizan i ozbiljno
jer neslaganje sa necim ne znaci i podrsku nasilju


ako se stranka Dveri ne slaze sa time da neko iskoristi svoje ustavno pravo i proseta ulicama grada a znamo da je NASILJE jedini nacin da se nekome onemoguci sloboda kretanja onda je svaka diskusija suvisna...

moralna niskost da se u takvoj situaciji ne ustane u odbranu slabijih mi je nepodnosljiva, 200-300 ljudi hoce da proseta a 10-15 hiljada huligana hoce da ih prebije i Dveri daju podrsku zabrani setnje,

Pametnome dosta, ako vi tu ne vidite nasilje onda ste slepi kod ociju.


Ne znam samo kako niste svesni da ce se to nasilje kad tad okrenuti prema nekome drugom, prema bilo kome ko nije na liniji i vama ce mozda biti zao, ali bice kasno.

Ja u 21 veku ne mogu da shvatim o cemu se ovde razgovara, o necijem pravu na slobodu kretanja ej i pravu da se obuce kako hoce, da ga ne prebiju jer ima zelenu kosu ili crvene patike, eto u sta se Srbija pretvara zbog takvih tradicionalista kao Dveri.
zemljanin zemljanin 16:55 05.05.2012

Re: Ih...

ozbiljno
glupost.
vera ili ateizam jeste privatna stvar svakog pojedinca ali obracanje verujucima nije valjda sporno?
zasto je problematicno ako se neko obrati vernicima? Ovde, ne ovom blogu su se mnogi obracali ateistima i nesto ne mogu da se setim tvoje reakcije....da ne pominjemo kandidata muftiju....to nikome ne smeta ali jeste smetalo kada je pokojni Patrijarh Pavle podrzao ukidanje PDV-a na opremu za bebe..
Ja i dalje cekam da bilo ko ovde linkuje nesto sto bi DVERI povezalo sa bilo kakvim pozivom na nasilje i nadam se iole ozbiljnim komentarima jer neslaganje sa necim ne znaci i podrsku nasilju


sad bih trebao da guglam. zar ne ?

možda je tebi ovako obraćanje sasvim OK, i to jeste tvoje pravo a o tome se ovde razgovara. Kad neko otvori blog o navedenim temama (iz tvog komentara) onda ćemo da seciramo te teme.

Praktikovanje određene ideologije (tekt iz bloga) najbolje pokazuje pravo lice iste, a sve ostalo se svodi na upornost repliciranja ...
Filip2412 Filip2412 20:27 03.05.2012

...

ovo otkida, hvala na citatu, promaklo mi jer sam cito na preskok :)

На часовима природних наука ученици ће учити о оним животињским врстама где мужјаци имају главну улогу у храњењу младунчади, попут краљевских пингвина и морских коњића, а размишљања би се тицала „структура различитих породица".
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:50 03.05.2012

Re: ...

Ja sam probala na preskok, ali sam se ispoticala, onda sam prešla na dijagonalu...i imala bih toliko pitanja da sam shvatila da je bolje da odustanem i samo malo terciram.
nurudin nurudin 21:08 03.05.2012

Re: ...


Jelica Greganović
imala bih toliko pitanja


Драга Јелице, и Христ у "Карамазовима" ћути док инквизитор говори...
Свако питање је излишно...
ivan.nbg ivan.nbg 08:09 04.05.2012

Re: ...

nurudin

Jelica Greganović
imala bih toliko pitanja


Драга Јелице, и Христ у "Карамазовима" ћути док инквизитор говори...
Свако питање је излишно...


Genijalno...

Inače, mislim da ih treba shvatiti vrlo ozbiljno.
Meni ovo pismo uliva strah u kosti...
nikola_kovac nikola_kovac 20:51 03.05.2012

Тужан дан за мене

Данас разговор о политици и жена коју баш ценим каже да ће да гласа за двери. Ја јој кажем да је тужно што ће да гласа за нацисте кад је Србија од тог истог нацизма онолико страдала у Другом светском рату. Она ми каже како сам ја све погрешно разумео. Питам зашто жели да гласа. Па они су, знаш, за хришћански поглед, против хомосексуализма ...

Зар се читава проблематика Србије свела на "gay или prey"? Зар ми стварно немамо никакве друге проблеме осим тог?
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 03.05.2012

Re: Тужан дан за мене

Зар се читава проблематика Србије свела на "gay" или "prey"? Зар ми стварно немамо никакве друге проблеме осим тог?

Sve zavisi ko dokle dobacuje.
nikola_kovac nikola_kovac 21:28 03.05.2012

Re: Тужан дан за мене

Sve zavisi ko dokle dobacuje.

То ме највише и буни. Она иначе врло далеко добацује.
Jelica Greganović Jelica Greganović 21:31 03.05.2012

Re: Тужан дан за мене

То ме највише и буни. Она иначе врло далеко добацује.

Možda se ušinula. Na tu temu.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:50 03.05.2012

Re: Тужан дан за мене

Зар се читава проблематика Србије свела на "gay" или "prey"? Зар ми стварно немамо никакве друге проблеме осим тог?


Pa nemetnuli su je.
Sa svih strana stizu poruke da je bas to razdelnica izmedju avangardnog i retrogradnog. Ceo svet se brine hoce li se parada odrzati u Beogradu kao da je u pitanju zivot ili smrt a ne obican vasar.
A kad se tema nametne onda se ljudi opredeljuju.
Mene to kao kljucni motiv za odluku ne iznenadjuje.
neobavestena neobavestena 21:56 03.05.2012

Re: Тужан дан за мене

nikola_kovac


Зар се читава проблематика Србије свела на "gay или prey"? Зар ми стварно немамо никакве друге проблеме осим тог?

Problematika viđena očima Dveri je u čipovanim ličnim kartama i gay paradi.
looping looping 09:47 04.05.2012

Cini mi se

da je osoba koja u istom tekstu pominje Hitlera, Vladiku NIkolaja, Evropu, Cara Lazara, Hrista, Feminizam, Homoseksualizam itd zrela za jednu psiho-analizu.

Inace, istina je da ce onog dana kada se unisti porodica unistiti i drustvo.

PS.
Onaj ko veruje u Boga nikako ne moze da veruje u bilo kakvu drzavu, politiku ili sta vec.
Goran Vučković Goran Vučković 10:06 04.05.2012

Re: Cini mi se

Onaj ko veruje u Boga nikako ne moze da veruje u bilo kakvu drzavu, politiku ili sta vec.

Smela tvrdnja...
Filip2412 Filip2412 11:19 04.05.2012

Re: Cini mi se

Inace, istina je da ce onog dana kada se unisti porodica unistiti i drustvo. ... zrela za jednu psiho-analizu


Ima i drugacijih misljenja, neki na primer smatraju da je porodica glavna tema kao i sam uzrok nastanka psihoanalize. Na primer, prema nekim istrazivanjima raznorazna zlostavljanja se desavaju uglavnom ili u porodici ili su pocinjena od strane clana sire familije.
Goran Vučković Goran Vučković 11:23 04.05.2012

Re: Cini mi se

Ima i drugacijih misljenja, neki na primer smatraju da je porodica glavna tema kao i sam uzrok nastanka psihoanalize. Na primer, prema nekim istrazivanjima raznorazna zlostavljanja se desavaju uglavnom ili u porodici ili su pocinjena od strane clana sire familije.

Marriage is the chief cause of divorce
-- Groucho Marx
looping looping 11:30 04.05.2012

Re: Cini mi se

neki na primer smatraju da je porodica glavna tema kao i sam uzrok nastanka psihoanalize

Neki?
Na primer, prema nekim istrazivanjima raznorazna zlostavljanja se desavaju uglavnom ili u porodici ili su pocinjena od strane clana sire familije.

Koja istrazivanja? Za to nisu potrebna nikakva istrazivanja. Ocigledno je da ima zlostavljanja u porodici. Ima zlostavljanja i u domovima za nezbrinutu decu. Svugde gde ima dece ima i zlostavljanja dece.

Filip2412 Filip2412 11:49 04.05.2012

Re: Cini mi se

Marriage is the chief cause of divorce

neobavestena neobavestena 12:20 04.05.2012

Re: Cini mi se

looping
da je osoba koja u istom tekstu pominje Hitlera, Vladiku NIkolaja, Evropu, Cara Lazara, Hrista, Feminizam, Homoseksualizam itd zrela za jednu psiho-analizu.

Inace, istina je da ce onog dana kada se unisti porodica unistiti i drustvo.

PS.
Onaj ko veruje u Boga nikako ne moze da veruje u bilo kakvu drzavu, politiku ili sta vec.


Dijagnoze naplaćuješ ili radiš volonterski? Mislim, ako nije skupo, imala bih da prijavim neke identitete?
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:43 04.05.2012

Re: Cini mi se

Ja se izvinjavam ako mi je promaklo, ali da li autorka bloga učestvuje u ovoj diskusiji ili ne?
predatortz predatortz 12:46 04.05.2012

Re: Cini mi se

Jelica Greganović
Ja se izvinjavam ako mi je promaklo, ali da li autorka bloga učestvuje u ovoj diskusiji ili ne?


Bože Jelice! A zašto bi? Rekla žena šta je imala...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana