Život

CANCER

mikele9 RSS / 13.05.2012. u 14:33

401614_213341288785757_100003296610790_341399_791093733_n.jpg

Odem ja kod mog Miše, lekara, džezera, po redovnu srčanu  terapiju, zapalimo, sa lap topa Čarli Parker, piše mi Miša recepte i onda: Ne sviđa mi se ta stvar na tvojoj slepoočnici, čini mi se da se menja, da ti dam uput za Zvečansku pa skini to da ne misliš, može to da se izrodi u svašta... Ja mislio da ti tražim uput za kardiologiju, znaš ono, redovan godišnji... i uput za analizu krvi i mokraće. Napisaću ti i to ali prvo idi u Zvečansku.

Odradim ja u Domu zdravlja krvno pišaćne analize i poranim u Zvečansku. Stavim knjižicu, bilo je tačno 7 sati ujutro i stignem na red da uđem u ambulantu negde oko 12 i 20. Mlada lekarka me pita: Zbog čega ste vi došli? Okrenem glavu i pokažem joj izraštaj. Šta ste čekali do sad, reče ladnjaka, to je Cancer kože, operisaćemo, i poslaćemo isečak na biopsiju, zakažite sa sestrama datum. Odlično, to još nisam imao, zajebavam se. Doviđenja, doviđenja. Sestrice administratorke uzeše neku knjižurinu i počeše da traže slobodan termin, ja rešim da iskoristim sopstveno mi zanimanje i pomenem im da 10. Maja otvaram izložbu slika, pozovem ih đuture na istu i isprovrteše mi 3. Maj. Nije mi uopšte palo na pamet da pitam koji je to dan! A bio je četvrtak.

Otprati me žena do bolnice, stignemo pre sedam, ja u ručnu torbu spakovao pižamu (pidžamu, ko tako voli), papuče, čiste gaće, peškir, toalet papir, četkicu za njupavce i s police uzeo najdeblju knjigu (kao da sam znao da ću ostati duže!) Sagu o Forsajtima, mislim, nisam je čitao više od 40 godina. Upute me u garderobu, tamo ostavim civilnu odeću u vidu crvenih Starki, farmerki i otrov zelene košulje. Obučem pižamu i papuče, torbu u ruke i idemo naprej. Ufuraju me u šestokrevetnu sobu, odaberem krevet u desnom ćošku, imam pregled cele sobe.

Ne bih operisan tog dana, ni sutra nisam bio na spisku, te u miru i druženju sa sobnim kolegama, provedoh četvrtak, petak, subotu i nedelju. E da, i u čitanju Sage o Forsajtima. Pošto od kad znam za sebe, tvrdim da slučaj ne postoji, to se po ko zna koji put dokaza! Otvorim knjigu i na prvoj strani rukopisom moje majke piše: Mili naš sine, čestitamo ti dvadeseti rođendan uz želju da se što pre oporaviš, tvoji mama i tata. Datum 4.Septembar 1966 godine! I tada sam ležao u istoj bolnici, krpili mi levu butinu skinuvši sa desne komad kože.

Društvo u sobi cool! Ko nije bio u bolnici, neće razumeti koja je to sreća! Dovoljna je jedna osoba drugačije, mrzovoljne, nadrkane i sl provenijencije, pa da čoveku dođe da iskoči iz sopstvene mu kože. Najmanje smo pričali i razgovarali o predstojećim operacijama, dijapazon tema je bio širok i raznolik. I smejali smo se, zafrkavali, zadirkivali, vajkali se što nećemo glasati, gledali tz navijače praćene kordonima policajaca odevenih tako da liče na bića iz svemira, koji su se pored bolnice dernjali i pevali kao navijačke pesme, idući na stadion. U toku utakmice/derbija, baklje samo što nam nisu upadale u sobu. Prođe i to.

Dođe ponedeljak, vizita, moja lekarka reče načelniku, Mikele je predviđen za operaciju danas. Postupak pre operacije je jedinstven i neponovljiv! Dade mi jedna seka nekakvu pižamicu koja bi mi bila mala i da imam deset godina uz reči: Ovo ćete obući i čekajte da dođe sestra iz operacione sale da vas povede. Pogledajte, rekoh, pokazujući joj da ne mogu ni šaku da ufuram u rukav. Ona se nasmeja: Onda se istuširajte i idite u svojoj pižami. Rečeno, učinjeno! Ne prođe mnogo eto ti sestre iz operacione sale: Idemo Mikele. Krene ona, ja za njom i siđemo basamacima na sprat niže. U predvorju sale za operacije, reče mi: Skinite pižamu i ogrnite ovo. Ovo je bio nekakav zeleni nazovi mantil sa vrpcama umesto dugmadi. Sedite ovde i pričekajte. Posle desetak minuta, iz sale izađe moja lekarka: A sada ćemo vas Mikele, uđite. Moj sobni kolega Sreten koji je operisao masno tkivo na sred čela, rekao mi je: Najgore mi je bilo ono svetlo, bije pravo u oči, skoro sam oslepeo. Ja nisam imao taj problem, legao sam na sto, prekrili su me nečim od glave do pete samo je ostao otvor na slepoočnici gde se nalazio objekat za odstranjivanje. Dadoše mi lokalnu anesteziju, i lekarka poče da reže. Ako vas boli, kažite pa ćemo dodati još anestezije. Samo vi seckajte, ništa me ne boli, odgovorih, jedva čekajući da se sve završi. Lekarka odradi svoje, ušiše ranu i oblepiše mi desnu polovinu glave gazom i širokim belim flasterima. Pošto skinuše s mene ona zelena pokrivala, lekarka mi reče: Sedite malo, verovatno vam se vrti u glavi... Draga moja, svašta se meni vrti u glavi ali od anestezije IČ! Ustanem i izađem u predvorje, obučem pižamu kad! Izvolte u kolicima, zapovednički ali s osmehom na licu, naredi mi sestra koju do tad nisam video. Ma mogu ja... Nikako, to je pravilo a i ova kolica su nam donacija, sedajte. Kolica ganc nova, model ovogodišnji, ne škripe, klize...A ko je donirao kolica, pitam? Kinezi, odgovori mi sestra.

Sutra utorak, ja već bio u garderobi, presvukao se u civilno a od Otpusne liste ni traga! Silazim u prizemlje, uzimam kafu s mlekom na automatu, napolje na klupu, duvanim, uživam, lep sunčan dan. S vremena na vreme svratim u sestrinsku sobu, nije još potpisao Direktor klinike. Nećeš je dobiti dok ne prođe 12 sati, kaže mi cimer Paja, oni čekaju da prođe podne i onda od socijalnog naplaćuju ceo bolnički dan, ‘oćeš da ti skuvam kafu? Drugom prilikom ću pisati o Paji, on to ne da zaslužuje, nego mnogo više od toga!

U pola jedan najzad dobih voljno sa svim papirima i devetkom pravac home sweet home.

Ne pišem o razumljivim traumama i stresu žene mi i sina, nego se setih da sam ženi koja me obilazila svaki dan, dok smo pili kafu, izgovorio reči mog školskog druga čuvenog (u svetskim razmerama!) Gastroenterologa, kad sam peživeo infarkt: Miči jadan, pala muva na međeda. Tako se ponašam i ovom slučaju. U utorak sam izašao iz bolnice, u sredu sam postavljao slike u galeriji a u četvrtak otvorio izložbu uz prisustvo dragih i milih osoba.

P.S. Iguman Stefan je kazao Vladiki Danilu: Sve što dođe, ja sam mu naredan. Tako i ja, planirao sam da doživim 96 godina i teram dalje. Ništa kuknjava, vedro čelo, osmeh na licu, pozitiva do kraja! Ekstrovertan kakav sam već, delim ovo s vama ali vas opominjem, u obzir, glede komentarisanja, dolazi samo zajebancija! Ona nas je održala!Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

AlexDunja AlexDunja 14:49 13.05.2012

:)

ovo ti je ona lepa tamarina fotka
sa izložbe:))

sve je ok, dragi moj:)) sve ok,
a izložba odlična!
mikele9 mikele9 22:05 13.05.2012

Re: :)

ovo ti je ona lepa tamarina fotka
sa izložbe:))

sve je ok, dragi moj:)) sve ok,
a izložba odlična!

Dobro me uhvatila Tamara, 100% se vidi moj odnos spram života.
Freedom of Information Freedom of Information 09:52 14.05.2012

Re: :)

Miči jadan, pala muva na međeda. Tako se ponašam i ovom slučaju. U utorak sam izašao iz bolnice, u sredu sam postavljao slike u galeriji a u četvrtak otvorio izložbu uz prisustvo dragih i milih osoba.

Tako i treba.Živ i zdrav još mnogo godina.Puno pozdrava!
mikele9 mikele9 10:12 14.05.2012

Re: :)

Tako i treba.Živ i zdrav još mnogo godina.Puno pozdrava!

Hvala dragi prijatelju, imam još mnogo toga da uradim, naslikam, družim se, čitam, saznajem, putujem...
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 14:59 13.05.2012

thinking positively

hej, ja nisam nikad znala šta znači misli pozitivno.
a stalno su mi to govorili kad sam prolazila kroz svoje bolesti.
kako se misli pozitivno?
ume li neko da objasni.
možda mi pomogne.

docsumann docsumann 15:16 13.05.2012

Re: thinking positively

kako se misli pozitivno?


mirelarado mirelarado 15:27 13.05.2012

Re: thinking positively

kako se misli pozitivno?


Музика помаже:)

antioksidant antioksidant 15:38 13.05.2012

Re: thinking positively

ume li neko da objasni.

zamisli da jedes baklave
one grcke
sa saftom
i pijes kafu
a na stolu je i
ledena casa vode
tad pogledaj u nebo
i znaces
st.jepan st.jepan 15:55 13.05.2012

Re: thinking positively

jasna_bogojevic
hej, ja nisam nikad znala šta znači misli pozitivno... ume li neko da objasni, možda mi pomogne.

Možda bi pomogao "Jedan dan Ivana Denisoviča"?
Nikada nisam sreo pozitivnije mišljenje.

Inače, ja se lekarskom esnafu bogme ne dam.
Slične probleme rešavam metodom aktivne ignoracije:
Čim uočim simptom kakvog bilo nadirućeg sranja, snažno se odgurujem od stola i obaljujuću stolicu naglo ustajem, a onda nekoliko minuta energično koračam po sobi, naglas izgovarajući, katkad i vičući "Ne, nije istina..., ne može..., nemam vremena!"
Simptomi smesta nestaju, ne bude ništa.
angie01 angie01 16:26 13.05.2012

Re: thinking positively

evo objsanila jedna terapeutkinja-bukvalno!

nikada ne kazes-bicu bolje, nego dobro sam i krenes od toga kao s mantrom i u svim dnevnim situacijama probas da vidis bolju stranu,...padne ti nesto- ti kazes, super, bas mi je smetalo-te fore,...sve sto ti smeta-odagnas i razmisljas o onome sto ti prija- kazu da stvarno misli menjaju hemiju u telu-one lose gnoje, a dobre zaceljuju!
mikele9 mikele9 22:07 13.05.2012

Re: thinking positively

hej, ja nisam nikad znala šta znači misli pozitivno.
a stalno su mi to govorili kad sam prolazila kroz svoje bolesti.
kako se misli pozitivno?
ume li neko da objasni.
možda mi pomogne.

Na tome mora da se radi celog života, uostalom kao i na svemu drugom, ljubavi, prijateljstvu...
mikele9 mikele9 22:09 13.05.2012

Re: thinking positively

Музика помаже:)

Nego šta!!! Ali i saznanje da imaš prijateljice i prijatelje
mirelarado mirelarado 22:12 13.05.2012

Re: thinking positively

mikele9
Музика помаже:)

Nego šta!!! Ali i saznanje da imaš prijateljice i prijatelje


Као и сазнање да пријатељи имају тебе и - што је најважније - да ти имаш себе.
mikele9 mikele9 22:14 13.05.2012

Re: thinking positively

zamisli da jedes baklave
one grcke
sa saftom
i pijes kafu
a na stolu je i
ledena casa vode
tad pogledaj u nebo
i znaces

Ovo me podseti na: Sedim u kafiću na vrhu tvrđave Hore glavnog grada ostrva Samotraka, na stočiću ispred mene kadaif (prste da poližeš!), kafa, čaša hladne vode, ja zapalio i gledam u daljini morsku pučinu. Pozitiva čista da čistija ne može biti!
mikele9 mikele9 22:17 13.05.2012

Re: thinking positively

Možda bi pomogao "Jedan dan Ivana Denisoviča"?
Nikada nisam sreo pozitivnije mišljenje.

Inače, ja se lekarskom esnafu bogme ne dam.
Slične probleme rešavam metodom aktivne ignoracije:
Čim uočim simptom kakvog bilo nadirućeg sranja, snažno se odgurujem od stola i obaljujuću stolicu naglo ustajem, a onda nekoliko minuta energično koračam po sobi, naglas izgovarajući, katkad i vičući "Ne, nije istina..., ne može..., nemam vremena!"
Simptomi smesta nestaju, ne bude ništa.

Verujem ti ali svako od nas ima svoje metode i stavove. Ja kad nešto mora, onda bez razmišljanja, mora! I nastavljam dalje
mikele9 mikele9 22:21 13.05.2012

Re: thinking positively

evo objsanila jedna terapeutkinja-bukvalno!

nikada ne kazes-bicu bolje, nego dobro sam i krenes od toga kao s mantrom i u svim dnevnim situacijama probas da vidis bolju stranu,...padne ti nesto- ti kazes, super, bas mi je smetalo-te fore,...sve sto ti smeta-odagnas i razmisljas o onome sto ti prija- kazu da stvarno misli menjaju hemiju u telu-one lose gnoje, a dobre zaceljuju!

Moj drugar Dr Rale je govorio: Sve dolazi iz glave.
mikele9 mikele9 22:24 13.05.2012

Re: thinking positively

Као и сазнање да пријатељи имају тебе и - што је најважније - да ти имаш себе.

Draga moja Mirela
JJ Beba JJ Beba 00:00 14.05.2012

Re: thinking positively

thinking positively

zadnjapetoletka zadnjapetoletka 00:49 14.05.2012

Re: thinking positively

Moj drugar Dr Rale je govorio: Sve dolazi iz glave.

Dr Rale je u pravu. Nema brineš, iz tvoje glave ništa opako ne može da se stvori, bar koliko uspevam da pročitam iz tvojih priča.
mikele9 mikele9 09:03 14.05.2012

Re: thinking positively

Dr Rale je u pravu. Nema brineš, iz tvoje glave ništa opako ne može da se stvori, bar koliko uspevam da pročitam iz tvojih priča.

Iz tvojih usta u božje uši
Drago mi je što tako misliš na osnovu čitanja mojih tekstova
silver bullet silver bullet 15:08 13.05.2012

Epidemija

Isto to je imala i moja svekrva, al' na vratu, iza uva. Pre deset godina. Mi sakrili od nje da se ne uznemirava. Uklonili i rekli - redovno da se kontrolisite. Sad ima problema sa secerom i 82 godine... Nije prijatno, al' kolika je cija sveca... to niko ne zna.

Boli li rana, sapatnice? Ja sam pre mesec i po dana operisala, srecom, benigni tumor na bubregu, imam rez od deset cm. Jos zateze, a ja ga samo psujem kad me lecne...
mikele9 mikele9 22:28 13.05.2012

Re: Epidemija

Boli li rana, sapatnice? Ja sam pre mesec i po dana operisala, srecom, benigni tumor na bubregu, imam rez od deset cm. Jos zateze, a ja ga samo psujem kad me lecne...

Ni kad su me sekli a ni sad me ništa ne boli, ja sam ti od onih: Mož' me seć', mož' me peć'...
freehand freehand 15:21 13.05.2012

Joj Mikele, beštijo

Kad ne znam šta bih od sebe u sumorno nedeljno popodne obavezno pogledam tvoj blog, da se malo razveselim i obodrim.
Čoveče, najveći ti je rizik bio da ne secnu dublje pa gvirnu unutra i vide čega nema.

Nego ae na burek. Onaj Grgin leči sve boljke iz medicinske enciklopedije i dve neotkrivene pride.
mikele9 mikele9 22:33 13.05.2012

Re: Joj Mikele, beštijo

Kad ne znam šta bih od sebe u sumorno nedeljno popodne obavezno pogledam tvoj blog, da se malo razveselim i obodrim.
Čoveče, najveći ti je rizik bio da ne secnu dublje pa gvirnu unutra i vide čega nema.

Nego ae na burek. Onaj Grgin leči sve boljke iz medicinske enciklopedije i dve neotkrivene pride.

U pravu si, bolje je što nisu gvirnuli dublje iz više razloga.
A što se tiče Grginog bureka evo javno obećavam, čim se završi izložba eto mene u Pančevu kod tebe pa me vodi gde ti padne na pamet, prvo kod Grge a posle šta nam bog da
ephemeris ephemeris 15:24 13.05.2012

Medjedi

Nazalost, i na Vaseg skolskog druga je pala jedna povelika muva. Na srecu, i on je lagano otresao.

Koliko sam cuo, slikari su uglavnom dugovecni ljudi, jer zive okruzeni lepotom. Prema tome, za Vas nema brige! Hvala Vam na pozitivnim vibracijama...
mikele9 mikele9 22:44 13.05.2012

Re: Medjedi

Nazalost, i na Vaseg skolskog druga je pala jedna povelika muva. Na srecu, i on je lagano otresao.

Jeste, ražalostio sam se, zvao sam ga na otvaranje a on mi je rekao šta mu se desilo. Nadam se i ubeđen sam da će sve biti u redu s njim.
Koliko sam cuo, slikari su uglavnom dugovecni ljudi, jer zive okruzeni lepotom. Prema tome, za Vas nema brige! Hvala Vam na pozitivnim vibracijama...

To je fama, bilo je slikara koji su vrlo rano umrli, npr jedan od najvećih, Rafael (Raffaelo Santi) 1483 - 1520, umro je u 37-oj godini. Ja lično, kako i napisah, planiram da poživim još tridesetak godina
hajkula1 hajkula1 11:44 14.05.2012

Re: Medjedi

Koliko sam cuo, slikari su uglavnom dugovecni ljudi, jer zive okruzeni lepotom.


To je fama, bilo je slikara koji su vrlo rano umrli, npr jedan od najvećih, Rafael (Raffaelo Santi) 1483 - 1520, umro je u 37-oj godini. ...Slikari nisu baš uvek okruženi lepotom (,,Gernika" i dr.) ali da su među dugovečnijima, jesu. Najkraće žive pesnici.

Neki slikari su imali posledice po zdravlje pa čak i pre vremena umrli zbog kontakta sa nekim toksičnim bojama (živa i dr.).


Gazu sam primetila, ali na otvaranju nisam htela da pitam šta je, misleći - šta god da je bilo, bilo je, i neka tamo u prošlosti ostane, večeras je otvaranje izložbe, atmosfera je prijatna, ljudi fini, svi raspoloženi.
Slike?
Nisam stručnjak, znalac, ni blizu, niti umem da budem objektivna (u dopadanju vrlo sam subjektivna, ili mi se sviđa ili mi se ne sviđa; volela bih da imam ili ne bih volela imam).

Slike su kao mozaici (mozaik i vitraž su mi omiljene tehnike, i barreljef).

Zamislila sam, bljesak slike, projekcija, na tom i tom mestu u mojoj kući iz mašte


mikele9 mikele9 12:48 14.05.2012

Re: Medjedi

Nisam stručnjak, znalac, ni blizu, niti umem da budem objektivna (u dopadanju vrlo sam subjektivna, ili mi se sviđa ili mi se ne sviđa; volela bih da imam ili ne bih volela imam).

Slike su kao mozaici (mozaik i vitraž su mi omiljene tehnike, i barreljef).

Zamislila sam, bljesak slike, projekcija, na tom i tom mestu u mojoj kući iz mašte

Lepo i pametno si ovo napisala. Ako te slika ostavi ravnodušnom, ako ne isprovocira bilo kakav osećaj u tebi, okreneš se i odeš.
Obožavam mozaik ali i mural. Evo ti na dar mural koji sam 2005 godine uradio na zidu Kulturnog centra u Hori glavnom gradu ostrva Samotraka.


hajkula1 hajkula1 11:03 15.05.2012

Re: Medjedi

mikele9

Obožavam mozaik ali i mural. Evo ti na dar mural koji sam 2005 godine uradio na zidu Kulturnog centra u Hori glavnom gradu ostrva Samotraka.Hvala Ovaj je baš lep, pobeda ženskom energijom, majčinstvom (meni se čini da seksualnosti ovde na ovom muralu kao da nema?


Htela sam da se osvrnem i na murale. Volim ih
mikele9 mikele9 12:20 15.05.2012

Re: Medjedi

Hvala Ovaj je baš lep, pobeda ženskom energijom, majčinstvom (meni se čini da seksualnosti ovde na ovom muralu kao da nema?


Htela sam da se osvrnem i na murale. Volim ih

Dobro si zapazila, nema ni primese seksualnosti, želja mi je bila da Samotraki poklonim svoje viđenje boginje Nike.
draft.dodger draft.dodger 15:41 13.05.2012

Nije se šaliti sa tim potkožnim bićima...

Hansel Hansel 15:57 13.05.2012

Zezanje, kad si vec trazio! :P

Dakle, na prošlom blogu, hteo ja da kažem da sam laik, ali da su mi slike zanimljive i onda mi pala na pamet ideja kako bi možda mogao da dopuniš budžet, ili bar da napraviš eksperiment sa svojim delima, ali sam se bojao da to ne bude uvredljivo, pa sve oćutah. Pitao sam jednu blogerku šta misli, rekla da ti slobodno pošaljem. Pa, evo onda ovde:
... na primer, mogao bi da zaradiš kao modni dizajner... a onda mi malo ozbiljnije pade na pamet da bi zaista moglo biti zanimljivo da se na nekoj izložbi pojave modeli (žene) u haljinama dezena urađenih po slikama? Meni (koji je operisan od svakog modnog razmišljanja) čini se da bi to bilo vrlo zanimljivo - primenjeno, tako reći. Ili bi makar bio dobar performans, nešto kao 3D izložba?!

Eto, ja rekoh, a ti praštaj...
Bojana Maljević Bojana Maljević 16:28 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Eto, ja rekoh, a ti praštaj...

Ja sam ti rekla u PP. Ovde samo takodje molim za oproštaj
jasna_bogojevic jasna_bogojevic 16:35 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Zezanje, kad si vec trazio!


kaže prijatelj lekar mom bratu - bolan Z. nema zdravih ljudi, ima samo nepregledanih!
Hansel Hansel 17:03 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Bojana Maljević
Eto, ja rekoh, a ti praštaj...

Ja sam ti rekla u PP. Ovde samo takodje molim za oproštaj

Meni? Ili Mikeleu?

Zbunjujete me, Bojana!

jasna_bogojevic
kaže prijatelj lekar mom bratu - bolan Z. nema zdravih ljudi, ima samo nepregledanih!

Dobro , kad smo već krenuli optimistički , evo jedne stare narodne: "Žuti žutuju, rumeni putuju".
Bojana Maljević Bojana Maljević 17:09 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Hansel
Meni? Ili Mikeleu?

Zbunjujete me, Bojana!


Mikeleu. Nego sam se naslonila na tvoj šlagvort.
Hansel Hansel 17:20 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Pa, stvarno, ja krenuo još da pretražujem poruke, da l' sam baš toliko postao zaboravan...
mikele9 mikele9 22:52 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Dakle, na prošlom blogu, hteo ja da kažem da sam laik, ali da su mi slike zanimljive i onda mi pala na pamet ideja kako bi možda mogao da dopuniš budžet, ili bar da napraviš eksperiment sa svojim delima, ali sam se bojao da to ne bude uvredljivo, pa sve oćutah. Pitao sam jednu blogerku šta misli, rekla da ti slobodno pošaljem. Pa, evo onda ovde:

... na primer, mogao bi da zaradiš kao modni dizajner... a onda mi malo ozbiljnije pade na pamet da bi zaista moglo biti zanimljivo da se na nekoj izložbi pojave modeli (žene) u haljinama dezena urađenih po slikama? Meni (koji je operisan od svakog modnog razmišljanja) čini se da bi to bilo vrlo zanimljivo - primenjeno, tako reći. Ili bi makar bio dobar performans, nešto kao 3D izložba?!

Eto, ja rekoh, a ti praštaj...

Nemam šta da ti praštam, ideja je i meni padala na pamet. Prvo mi je bilo palo na pamet da štampam majce sa svojim slikama a onda i ideje kao što je tvoja ali je za to potreban solidan početni kapital a tu ne stojim baš najbolje. Možda sponzori ali gde ja u mojim godinama da ih nađem a nisam ni dugonoga sisata plavuša.
mikele9 mikele9 22:57 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Ja sam ti rekla u PP. Ovde samo takodje molim za oproštaj

Ja ti odgovorio na PP i nemam šta da ti praštam, nadam se da ćemo se uskoro videti
mikele9 mikele9 23:00 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

kaže prijatelj lekar mom bratu - bolan Z. nema zdravih ljudi, ima samo nepregledanih!

Sećam se reči mog druga lekara: I najzdraviji čovek ako ode u bolnicu, već će mu nešto pronaći
Hansel Hansel 23:21 13.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

mikele9
Nemam šta da ti praštam, ideja je i meni padala na pamet. Prvo mi je bilo palo na pamet da štampam majce sa svojim slikama a onda i ideje kao što je tvoja ali je za to potreban solidan početni kapital a tu ne stojim baš najbolje.

O, sad mi je lakše!
Možda sponzori ali gde ja u mojim godinama da ih nađem a nisam ni dugonoga sisata plavuša.

Pošto je i ugradnja silikona skupa , najbolje ti nađi neku plavušu da ona nađe sponzora (neka mu objasni da će ubuduće da se zove mecena, to je tako retro-fensi), dogovori se da delite profit (ti i plavuša), i eto posla!
Sećam se reči mog druga lekara: I najzdraviji čovek ako ode u bolnicu, već će mu nešto pronaći

To bilo nekad, ili možda ima i sada, ali na privatnim klinikama (na državnim gledaju samo da se ratosiljaju pacijenata). Doduše, na državnim bi se i zdrav razboleo, tako da...
Bojana Maljević Bojana Maljević 03:09 14.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

mikele9
Ja sam ti rekla u PP. Ovde samo takodje molim za oproštaj

Ja ti odgovorio na PP i nemam šta da ti praštam, nadam se da ćemo se uskoro videti


Nego šta nego hoćemo!
mikele9 mikele9 09:07 14.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

Pošto je i ugradnja silikona skupa , najbolje ti nađi neku plavušu da ona nađe sponzora (neka mu objasni da će ubuduće da se zove mecena, to je tako retro-fensi), dogovori se da delite profit (ti i plavuša), i eto posla!

Da ja tebe lepo zamolim...'ajde TI nađi odgovarajuću plavušu pa ćemo profit da delimo na tri dela
hajkula1 hajkula1 11:48 14.05.2012

Re: Zezanje, kad si vec trazio! :P

mikele9
kaže prijatelj lekar mom bratu - bolan Z. nema zdravih ljudi, ima samo nepregledanih!

Sećam se reči mog druga lekara: I najzdraviji čovek ako ode u bolnicu, već će mu nešto pronaćiČula sam više puta
Черевићан Черевићан 16:55 13.05.2012

дуговек

trulex сви смо,генерално
неко после, неко пре
за трајање мотив наћи
лек је он за бољке све
angie01 angie01 17:13 13.05.2012

Re: дуговек

Черевићан
trulex сви смо,генералнонеко после, неко преза трајање мотив наћилек је он за бољке све


sta je to prava motivacija,
na izlozbi bila opservacija!
elis elis 19:38 13.05.2012

Re: дуговек

Черевићан
trulex сви смо,генерално
неко после, неко пре
за трајање мотив наћи
лек је он за бољке све


otkad kuša rajsko voće
čovek živi - dok ga život hoće
mikele9 mikele9 23:03 13.05.2012

Re: дуговек

trulex сви смо,генерално
неко после, неко пре
за трајање мотив наћи
лек је он за бољке све

Imam motiv dragi Gos'n Čer, dakle trajaću
mikele9 mikele9 23:08 13.05.2012

Re: дуговек

otkad kuša rajsko voće
čovek živi - dok ga život hoće

Dragi moj Elise, od malena do danas kušam i volim Rajčice, te se nadam da će me život još dugo hteti
mikele9 mikele9 23:11 13.05.2012

Re: дуговек

sta je to prava motivacija,
na izlozbi bila opservacija!

Endži majstore!!! Ni manje ni više nego HAIKU!
number42 number42 17:22 13.05.2012

ovo

me podseti na moju situaciju. ima vec neko vreme kako sam primetio neku izraslinu posred lica, nalazi se negde ispod ociju a iznad usta.
ne znam dal bi trebo da se zabrinem i da li sam u opasnosti?
mikele9 mikele9 23:14 13.05.2012

Re: ovo

me podseti na moju situaciju. ima vec neko vreme kako sam primetio neku izraslinu posred lica, nalazi se negde ispod ociju a iznad usta.
ne znam dal bi trebo da se zabrinem i da li sam u opasnosti?

Ma kakvoj opasnosti, siguran sam da to doprinosi tvom šarmu
Dr M Dr M 23:27 13.05.2012

Re: ovo

number42
me podseti na moju situaciju. ima vec neko vreme kako sam primetio neku izraslinu posred lica, nalazi se negde ispod ociju a iznad usta.
ne znam dal bi trebo da se zabrinem i da li sam u opasnosti?


Savet

Takvu izraslinu ne gurati u tudja posla i ne čačkati na javnom mestu.
number42 number42 15:14 14.05.2012

Re: ovo

mikele9
to doprinosi tvom šarmu


epsolutli! :)

mikele9 mikele9 10:19 15.05.2012

Re: ovo

epsolutli! :)

Malo je reći obožavam ih
JJ Beba JJ Beba 17:34 13.05.2012

***

Mikele, za tebe je potrebno nešto jače od kancera.


di baš dotvaraš tu izložbu kad ja zauzeta?
myredneckself myredneckself 18:13 13.05.2012

Re: ***

Pre mnogo godina ja skomolala od neke iznurenosti (znam i kako i zašto, ali nije bitno za ovo mesto), i zapatim upalu pluća. Dobijala injekcije i lekove, prestala da pušim, (zamisli!), jedva disala...i primam ti posle kod kuće posete, i odmaram. Rekla doktorka da moram.

Dolazi moj drugar jednog dana, pita me kako je sada, a ja kažem - jooj, strašno, ne pitaj, ali sada bar mogu da dišem..bojala sam se da ću umreti.

On se izbeči u mene - Ti?! Ma, tebe će trebati ubijati kad kucne čas.

Posle se smejali mom strahu.
Mislim da smo ti i ja od slične fele, mik, nemamo nikad vremena za gadne misli. Kanda će se oko nas morati dobro potruditi

PS
A i ti doktori, kao da obožavaju reč kancer, neštedimice se gađaju njome. O tome imam fantastičnu priču, dve, tri...pa, jednom kad budemo zajedno, ako nam se bude pričalo o tome..
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 22:01 13.05.2012

Re: ***

JJ Beba
Mikele, za tebe je potrebno nešto jače od kancera.


di baš dotvaraš tu izložbu kad ja zauzeta?


A ja van matice!
Sledeci put kada sam u Bgd da bude izlozba!
A, sto se ovog drugog tice, zivi i udisi punim plucima okruzen svima koje volis i koji te vole.
mikele9 mikele9 23:20 13.05.2012

Re: ***

Mikele, za tebe je potrebno nešto jače od kancera.


di baš dotvaraš tu izložbu kad ja zauzeta?

Ja očekivao dolazeći na izložbu da si ti već tamo, 'ajd dođi ovih dana, javi se pa da se nađemo u galeriji.
A za ono prvo, kako ono rekoše: Nema meni smrti do sjekire
mikele9 mikele9 23:28 13.05.2012

Re: ***

PS
A i ti doktori, kao da obožavaju reč kancer, neštedimice se gađaju njome. O tome imam fantastičnu priču, dve, tri...pa, jednom kad budemo zajedno, ako nam se bude pričalo o tome..

Dušo, od svh cancera najviše preferiran jastoga. I to na salatu kako mi ga je pripremala Slavka V. sa Mljeta za večeru, Skuva jastoga, izvadi meso iz njega i stavi ga u sred velikog pjata, okolo poređa kolutove kuvanih jaja sa mrvicom domaćeg majoneza i peršuna a između kriške limuna...i sad mi voda curi na usta
mikele9 mikele9 23:35 13.05.2012

Re: ***

A ja van matice!
Sledeci put kada sam u Bgd da bude izlozba!
A, sto se ovog drugog tice, zivi i udisi punim plucima okruzen svima koje volis i koji te vole.

Štose tiče izložbe, napraviću je samo za tebem nemaj brige.
Okrušen sam ljudima koje voli i koji mene vole a dišem odavno himalajsko budistički, udišem kroz nos do dna pluća i izbacujem vazduh iz sebe do samog dna.
milisav68 milisav68 08:54 14.05.2012

Re: ***

mikele9

A za ono prvo, kako ono rekoše: Nema meni smrti do sjekire

Nema smrti, bez sudnjega dana.
mikele9 mikele9 09:12 14.05.2012

Re: ***

Nema smrti, bez sudnjega dana.

Iskreno se nadam da će se sudnji dan strpeti još 30 godina
bocvena bocvena 18:13 13.05.2012

Šaljem zagrljaj i poljubac!

Virtuelni silom prilike.
Zahebancija kad se vidimo!

Muzika...ona je uvek bolja od reči.Kakvu su ti tu šugavu anesteziju dali? Ništa Dokovi paralelni svetovi i tako to?
mikele9 mikele9 23:41 13.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Virtuelni silom prilike.
Zahebancija kad se vidimo!

Muzika...ona je uvek bolja od reči.

Osetio sam iako je bio virtuelni a potrefila si me s J.H.
Kakvu su ti tu šugavu anesteziju dali? Ništa Dokovi paralelni svetovi i tako to?

Anestezija je po snazi jedva nešto jača od destilisane vode

predatortz predatortz 09:07 14.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Kakvu su ti tu šugavu anesteziju dali? Ništa Dokovi paralelni svetovi i tako to?


Bocvenu za anesteziologa! Dole amateri !

Mikele, što bi rekli moji Bosančerosi:

Nema tebi bez malja!

Pozdrav i brz oporavak ti želim.
mikele9 mikele9 09:19 14.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Bocvenu za anesteziologa! Dole amateri !

Mikele, što bi rekli moji Bosančerosi:

Nema tebi bez malja!

Pozdrav i brz oporavak ti želim.

Predlog prihvaćen, BO bi anestezirala čitajući posebno i brižljivo odabrane knjige
Da znaš, ni malj nije loše rešenje ali kad za to dođe vreme...da ne idemo ispred rude
Hvala ti, oporavio sam se čim sam izašao iz bolnice.
bocvena bocvena 18:43 14.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Dole amateri !

Dole!

Ko ne bude dobar čitam mu Otpadnika i Grešnika naizmenično:)
mikele9 mikele9 20:53 14.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Ko ne bude dobar čitam mu Otpadnika i Grešnika naizmenično:)

E taj će da budne anesteziran do smrti
docsumann docsumann 22:09 14.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Kakvu su ti tu šugavu anesteziju dali? Ništa Dokovi paralelni svetovi i tako to?


to su naši svijetovi, bo, svih nas

ddsonik ddsonik 05:13 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Lepi su ti paralelni svetovi, ali uz kilavu anesteziju, nema nista od toga

Meni su onomad dali neku da sam imao utisak kao da mi vuku neku kapu na glavi; ne boli nista, ali nikakav poseban osecaj. I kad sam maltene skocio sa operacionog stola (isto sam imao neko cudo na celu), hteli su da me stave u neka kolica. He, pa nije mi nista. Posle kad je prosla ta anestezija, jeste malo bolelo, nije da nije, ali idemo dalje.
Dragi Mikele, allive and kicking, nema druge

Srdacan pozdrav
bocvena bocvena 07:24 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

to su naši svijetovi, bo, svih nas

Dobro, dobro, šta se odmah štrecaš.

Ja sam jednom popila Persen i Brufen u razmaku od pola sata i odsekla se skroz.

Od ozbiljnije droge bih videla Boga lično...čisto da nerviram Alexa:))))
kaolavanda kaolavanda 10:16 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Ja sam jednom popila Persen i BrufenPričam drugaru koji voli da pije, kako mislim da nešto sa mnom nije u redu, jer posle prvog gutljaja nekog alkohola - meni toplo.

Drugi - rumena.

Treći - hihihiahaha.

Sluša drugar, zinuo, pa kad prođe prvi šok, kaže: čoveče, pa ti si blagoslovena!
mikele9 mikele9 10:24 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Lepi su ti paralelni svetovi, ali uz kilavu anesteziju, nema nista od toga

Meni su onomad dali neku da sam imao utisak kao da mi vuku neku kapu na glavi; ne boli nista, ali nikakav poseban osecaj. I kad sam maltene skocio sa operacionog stola (isto sam imao neko cudo na celu), hteli su da me stave u neka kolica. He, pa nije mi nista. Posle kad je prosla ta anestezija, jeste malo bolelo, nije da nije, ali idemo dalje.
Dragi Mikele, allive and kicking, nema druge

Srdacan pozdrav

Hvala dragi prijatelju, osećam pozitivne vibracije s tvoje strane...uostalom kao i uvek
Sve je OK a biće i ubuduće.
Poljubac trojcu od deda Mikelea
mikele9 mikele9 10:26 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Od ozbiljnije droge bih videla Boga lično...čisto da nerviram Alexa:))))

Ja bih video Mater Božju lično i personalno
mikele9 mikele9 10:30 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Pričam drugaru koji voli da pije, kako mislim da nešto sa mnom nije u redu, jer posle prvog gutljaja nekog alkohola - meni toplo.

Drugi - rumena.

Treći - hihihiahaha.

Sluša drugar, zinuo, pa kad prođe prvi šok, kaže: čoveče, pa ti si blagoslovena!

Naravno da si blagoslovena, drugar verovatno viđa kolone belih, prugastih, škotski karo omalanih miševa i slonova pod ruku sa crvenim nosorozima
kaolavanda kaolavanda 10:42 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Naravno da si blagoslovena, drugar verovatno viđa kolone belih, prugastih, škotski karo omalanih miševa i slonova pod ruku sa crvenim nosorozima


Mada, mislim da je njega zaprepastilo to što mi je dovoljno toliko malo, za takav efekat
antioksidant antioksidant 11:01 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

kaolavanda
Naravno da si blagoslovena, drugar verovatno viđa kolone belih, prugastih, škotski karo omalanih miševa i slonova pod ruku sa crvenim nosorozima


Mada, mislim da je njega zaprepastilo to što mi je dovoljno toliko malo, za takav efekat

to je strogo kontrolisana potrošnja :)
ostvarenje sna ekonomista je umetnost
a ti si dokaz :)
bocvena bocvena 11:18 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Heh, i ja sam slično neotporna na opijate bilo kakve vrste. Posle druge čaše nečeg već mi se sve čini kao dobra ideja:)

Zato sam iz predostrožnosti Dear Prudence:)
mikele9 mikele9 12:24 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!


Mada, mislim da je njega zaprepastilo to što mi je dovoljno toliko malo, za takav efekat

Lepo ti je odgovorio AO ispod
mikele9 mikele9 12:29 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

Heh, i ja sam slično neotporna na opijate bilo kakve vrste. Posle druge čaše nečeg već mi se sve čini kao dobra ideja:)

Zato sam iz predostrožnosti Dear Prudence:)

Very clever
kaolavanda kaolavanda 12:42 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

antioksidant

eto šta ti je čovek.. 'ladno je moguće biti ostvarenje nečijeg sna, dokaz i blagosloven, a misliti da nešto nije u redu... mislim da mi se smeška jedan ozbiljan razgovor sa sobom o smislu života, na primer

Posle druge čaše nečeg već mi se sve čini kao dobra ideja:)

:))) to je to! Vidi nas dve, cvrcnute: .. lepe smo
mikele9 mikele9 12:57 15.05.2012

Re: Šaljem zagrljaj i poljubac!

antioksidant

eto šta ti je čovek.. 'ladno je moguće biti ostvarenje nečijeg sna, dokaz i blagosloven, a misliti da nešto nije u redu... mislim da mi se smeška jedan ozbiljan razgovor sa sobom o smislu života, na primer


Posle druge čaše nečeg već mi se sve čini kao dobra ideja:)

:))) to je to! Vidi nas dve, cvrcnute:http://www.buddy-icons.info/img/smile/423.gif .. lepe smo

Neću da se mešam, samo nastavite
shansona shansona 18:23 13.05.2012

Kakav je bio meni?

Nešto se moralo i čalabrcnuti
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 18:36 13.05.2012

Glava

"Ne sviđa mi se ta stvar na tvojoj slepoočnici, čini mi se da se menja, da ti dam uput za Zvečansku pa skini to da ne misliš, može to da se izrodi u svašta... Ja mislio da ti tražim uput za kardiologiju, znaš ono, redovan godišnji... i uput za analizu krvi i mokraće. Napisaću ti i to ali prvo idi u Zvečansku."

Ja imam neke izrasline ali se one otklanjanju samo u Lazi Lazareviću.
number42 number42 19:14 13.05.2012

Re: Glava

KRALJMAJMUNA
Glava


hm, pa to neka gadna izraslina izmedju usiju.
KRALJMAJMUNA KRALJMAJMUNA 19:40 13.05.2012

Re: Glava

number42
KRALJMAJMUNA
Glava


hm, pa to neka gadna izraslina izmedju usiju.

gadna.
sonja.m sonja.m 19:53 13.05.2012

origano

E sad, procitah ja da origano prosto tera celije raka na samoubistvo, bas je tako pisalo, nije nikakva sala, probaj sta te kosta da ga malo posipas u svako jelo.
mikele9 mikele9 23:51 13.05.2012

Re: origano

E sad, procitah ja da origano prosto tera celije raka na samoubistvo, bas je tako pisalo, nije nikakva sala, probaj sta te kosta da ga malo posipas u svako jelo.

Sonjice koliko sutra počinjem s kari(ranjem). Ne znam samo da li će mi prijati u kafi ali probaću
sonja.m sonja.m 19:53 13.05.2012

origano

Juuuuuuuuuuu al su se razmnozili ovi komentari!.
zilikaka zilikaka 20:56 13.05.2012

Re: origano

Juuuuuuuuuuu al su se razmnozili ovi komentari!.

Pa to sam baš tela da ti kažem.

Nego, šta se tolko primaš na ovog gore?

Ne vidiš da bi on sad malo da bude bitan, pa da se žeMske utrkuju da mu kažu nešto lepo i uteše ga, a on je čvrst momak pa kao nema veze...

Sestro slatka, svi su isti

mikele9 mikele9 23:57 13.05.2012

Re: origano

Nego, šta se tolko primaš na ovog gore?

Ne vidiš da bi on sad malo da bude bitan, pa da se žeMske utrkuju da mu kažu nešto lepo i uteše ga, a on je čvrst momak pa kao nema veze...

Sestro slatka, svi su isti

Protiv iskustva sam bespomoćan, mada znam da nisam svi isti
Utehu i lepe reči nisam tražio, čak sam napomenuo da je jedini način zajebancija ali svako reaguje na svoj način.
49 41 49 41 21:05 13.05.2012

Zajebancija, rekao si


49 41 49 41 22:00 13.05.2012

Kondomi, kondomi
krkar krkar 14:10 14.05.2012

96


Moja prababa padne sa 80+ godina vo vremja ona i slomi kuk. Ležala ona tako u bolnici, medicina ne zna šta će sa njom ali socijalno plaća (takva država bila, plaćala za čoveci pa i žene). I nekoj njenoj upola mlađoj cimerki ugrade veštački kuk, tad je to bila čudo operacija, samo 2 bolnice u Sefereji radile.

Na sledećoj viziti pita prababa Profesora što i njoj ne ugrade kuk. Lekari u sprdnju, gde babi od 80+ ali ih je ona toliko uporno i sistematski drndala da su joj ga ugradili. I trčkala je okolo sa štapom do 93. kad je pala i slomila butnu kost. Onda je bilo "e sad baba ima da ležiš" ali ih je i tu naterala da joj stave pločice... i kad je umrla sa 103 moja baba je ladno rekla 'da pitamo treba li onaj kuk da se izvadi i vrati bolnici ako može još nekom da koristi'.

Jedan deda je doživeo 88 - onaj koji je celog života govorio da nema nameru da umire pre Tita. Bili su rođeni istog dana i godine. I kad je 4. maja umro Najveći Sin - deda izgubio motiv i umro 29. maja.

Baba je celog života govorila da nema nameru da umire dok ne vidi da je pala petokraka. I dočekala je da je Đinđis skine sa Starog dvora i umrla nekoliko meseci kasnije sa pune 92 i kusur.

Ćale danas otišao u bolnicu na redovni servis, malo da mu produvaju pluća i dopinguju ga kiseonikom. Tako svake godine po 7 dana. Sam se odvezao, sestra vratila kola. Izjavio da nema nameru da umire dok i poslednji unuk ne upiše fakultet...

Važan je motiv.
antioksidant antioksidant 14:21 14.05.2012

Re: 96

Važan je motiv.

ja čekam treću zvezdinu evropsku titulu
da ne nadživim ja tvoje babe i dede?
st.jepan st.jepan 14:30 14.05.2012

Re: 96

ja čekam treću zvezdinu evropsku titulu

To se zove prevariti smrt!
Hansel Hansel 17:17 14.05.2012

Re: 96

krkar
Jedan deda je doživeo 88 - onaj koji je celog života govorio da nema nameru da umire pre Tita. Bili su rođeni istog dana i godine.

Dobro, daj konačno da saznamo pravi datum Titovog rođenja - 7. ili 25. maj?

Moram i ovom prilikom da iskažem divljenje prema kriptonskim genima tvoje porodice!
freehand freehand 17:54 14.05.2012

Re: 96

Baba je celog života govorila da nema nameru da umire dok ne vidi da je pala petokraka. I dočekala je da je Đinđis skine sa Starog dvora i umrla nekoliko meseci kasnije sa pune 92 i kusur.

Pardon! Lambros Hudeludis.

Inače, dobro si skresao ovom matorom.
I ja svojoj vjernoj ljubi stalno govorim: kukavice umiru sto puta.
mikele9 mikele9 20:47 14.05.2012

Re: 96

Važan je motiv.

Ma najvažniji! Moj najjači motiv (a imam ih nekoliko) je da naslikam mural veličine najmanje 40 x 40m u Mexico Sitiju

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana