Društvo| Gost autor| Istorija| Mediji| Politika

Antisrbizam - novi antisemitizam

alexlambros RSS / 20.05.2012. u 10:49
gost autor: Brendan O'Neill

prevod: AleXandar Lambros

Gest koji je Ratko Mladić načinio prvog dana suđenja u Hagu (rukom preko grla) odaslao je talas uzbuđenja u prostoriju rezervisanu za novinare. Nije bitno što je objašnjeno da je gest, zapravo, najverovatnije bio molba za toalet pauzu, a ne pretnja upućena bosanskim muslimanima na galeriji (Mladić je gestom upitao „možemo li da presečemo na trenutak, moram u toalet"). Mediji još uvek naklapaju o tome u ekstazi što je njihov omiljeni zlikovac uradio stvarno zlu stvar prvog dana suđenja na kome mu se sudi što je zao. Dobili su sliku koju su želeli, koja će dalje podgrevati šoubiz performans kojim se bave evo već 20 godina: onaj u kome Srbi igraju ulogu modernih nacista koji vole da ubijaju i siluju, a moralni krstaši zapadnih medija igraju ulogu nezamislivo hrabrih svedoka ove nacističke izopačenosti.

Suđenje Mladiću nema nikakve veze sa „pravdom za Bosnu". Treba ga shvatiti kao jeftini Nirnberg za moderne moralne krstaše koji će, u nedostatku Hesa ili Geringa, učiniti šta mogu sa Mladićem. Mladić je zamena za nacoša za samoproklamovane reinkarnacije Čerčila, za one sredovečne dokonaše međunarodnih liberalnih medija koji zamišljaju da je njihovo hrabro izveštavanje iz Bosne sredinom devedesetih pomoglo da se obelodani da je nacizam još uvek živ i zdrav i da je utisnut u DNK svakog Srbina. Nema propisnog pominjanja Mladića bez razrađivanja terminologije holokausta, bilo da nas podsećaju da je odgovoran za „najgore zločine u Evropi od vremena nacističkog holokausta" ili da je „arhitekta genocida" ili da je bio odlučan da očisti, istrebi, iskoreni i tako dalje.

Nema, naravno, sumnje da je Mladić čudovišan lik odgovoran za dobar deo varvarstva bosanskog rata - kao što su to i bosanski Hrvati i bosanski muslimani koji su, između ostalog, dobrodošlicom dočekali bivše mudžahedine a buduće članove Al Kaide iz Avganistana da se bore sa njima protiv Srba od kojih su nekima, ti simpatični mudžahedini, odrubili glave. Ali u upotrebi analogije s nacistima u svakoj raspravi o Srbima više se radi o potrebi zapadnih posmatrača nego o tome šta se zaista dogodilo u Bosni devedesetih. U pitanju je njihova očajnička potreba za istorijskom misijom, političkim uzbuđenjem u njihovim inače ušuškanim, neuzbudljivim životima, što je dovelo do toga da je tragičan, gadan, duboko složen rat u Bosni preobražen u jednostavnu reinkarnaciju nacističke čudovišnosti. To, naime, zapadnim liberalnim piscima i aktivistima, koji su imali tu nesreću da žive u izuzetno nezanimljivoj političkoj eri - devedesetih godina prošlog veka - omogućuje da fantaziraju o novom evropskom holokaustu i kako je, eto, njima zapalo ne samo da svet o tome obaveste, već ga i zaustave.

Od Bosne sredinom devedesetih (gde je Novi Državnik Srbe nazivao „satanistima") do Kosova krajem devedesetih (kad je časopis „Sun" objavio naslov „Nacisti 1999: srpska okrutnost jezivo podseća na Holokaust") Srbi se neprestano porede s nacistima. Ovo obezvređivanje Holokausta od strane zapadnih komentatora smišljeno je ne samo da se Srbi (koji se opisuju kao ludaci, divljaci, zla kopilad, čudovišta, rečima Mishe Glenny) osude već, što je još važnije, da se laska egu zapadnih posmatrača. Ed Vulliamy odaje ovu maskaradu kada u jednom od svojih brojnih članaka o bosanskom ratu, piše kako je njegov otac „imao čast da se bori protiv fašizma", dok on ima „čudnu privilegiju" da prati borbu protiv „blede, ali nepogrešive imitacije Trećeg Rajha", što će reći bosanskih Srba. U zapadnim medijima sredinom devedesetih novinari su pokušavali da budu dorasli očekivanjima svojih očeva i njihovim postignućima u daleko inspirativnijem ratu, tako što će objaviti rat rečima „novim nacistima".

Sada možemo očekivati da se suđenje Mladiću tretira kao vrsta raspleta ovog samopovlađujućeg brendiranja Srba kao nacista. Svaki Mladićev gest ili komentar držaće se kao dokaz da je on bio više od običnog prosečnog gospodara rata, kakvih zapravo ima mnogo na svetu - novi Hitler, počinilac Holokausta. Bilo je potrebno da Elie Wiesel koji je preživeo pravi Holokaust, dovede u pitanje ovu tinejdžersku eksploataciju istorije Holokausta od strane novinara u potrazi za nekom misijom. Krajem devedesetih on je izjavio - „Holokaust je zamišljen da istrebi sve Jevreje na svetu. Da li bilo ko veruje da su Srbi ozbiljno planirali da istrebe sve Bošnjake, Albance, sve muslimane na svetu?".

Ponadajmo se da ove reči imaju bilo kakav odjek kod zapadnjačkih piskarala koji hrle u Hag u nadi da vide „novog Hitlera".

 

članak je blog britanskog Telegrafa

Brendan O'Neill: Brendan O'Neill is the editor of spiked, an independent online phenomenon dedicated to raising the horizons of humanity by waging a culture war of words against misanthropy, priggishness, prejudice, luddism, illiberalism and irrationalism in all their ancient and modern forms.

pogledati i:

Ok, ajd ja ću

Atačmenti



Komentari (51)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Out of Beirut Out of Beirut 11:55 20.05.2012

Prvi!

Upravo sam otvorio dve web strane: ovu na kojoj pisem, i ovu: http://www.sivisoko.blogspot.com/2012/05/blog-post_16.html, na kojoj se sam taj Mladicev cin negira.

Jos vas nisam docitao, rano je da sudim.
mariopan mariopan 12:07 20.05.2012

svaka čast za tekst, preporuka


Začudim se i obradujem kada pročitam da neki stranac ovako piše. Hvala ti za tekst i prevod.

Već mi je dosadilo da čitam o tome kako smo mi strašni Srbi dežurni krivci za ratove, zemljotrese, cunami, rupu u ozonskom omotaču i sve zločine ovog sveta.
Edit
Ne treba zanemariti da su na antisrbizmu mnogi ljudi zaradili položaje, novac i privilgije, što je najčešće osnovni motiv antisrbizma. Utoliko ga žešće propagiraju baš oni koji su se time lično okoristili.

Treba biti posebno hrabar pa napisati ovakav tekst usred medijski već indoktriniranog Zapada.
alexlambros alexlambros 12:48 20.05.2012

Re: svaka čast za tekst, preporuka

Već mi je dosadilo da čitam o tome kako smo mi strašni Srbi dežurni krivci za ratove, zemljotrese, cunami, rupu u ozonskom omotaču i sve zločine ovog sveta.

i preranu smrt Ejmi Vajnhaus
Jukie Jukie 12:52 20.05.2012

Re: svaka čast za tekst, preporuka

alexlambros
Već mi je dosadilo da čitam o tome kako smo mi strašni Srbi dežurni krivci za ratove, zemljotrese, cunami, rupu u ozonskom omotaču i sve zločine ovog sveta.i preranu smrt Ejmi Vajnhaus

Pa kad je jela ovdašnju pitu krompirušu

Nadam se da će Rudolf preživeti...
highshalfbooze highshalfbooze 17:14 20.05.2012

Re: svaka čast za tekst, preporuka

Začudim se i obradujem kada pročitam da neki stranac ovako piše.


Ja bih se začudio kada bi Nataša Kandić nešto pametno napisala.
looping looping 12:08 20.05.2012

Demoskratija

U nekoj daljoj buducnosti mozda zakon nece dozvoljavati da se neko naziva zlocincima dok se to ne utvrdi dokazima. Do tada cemo imati selektivnu pravdu i medijska lincovanja.
Uzrok rata na prostorima bivse YU u svetskim medijima je: "jednog dana probudili se Srbi i poceli da ubijaju".
apacherosepeacock apacherosepeacock 12:22 20.05.2012

Re: Demoskratija

Brendanu sad ne gine naklacivanje na lik i delo belosvetske 'moralne armije' i ostale boranije.
alexlambros alexlambros 12:50 20.05.2012

Re: Demoskratija

Brendanu sad ne gine naklacivanje na lik i delo belosvetske 'moralne armije' i ostale boranije.


Колико сутра ћемо знати одговор на дилему овог благоглагољивог и лаковерног Западњака, који је негде налег'о на овал ћевапа и шљивку, и прогутао удицу утуткану у масну сарму.
ivanivica ivanivica 12:29 20.05.2012

Malo moguće

Usprkos srbijanskoj iluziji da svi u svijetu samo razmišljaju o Srbima, istina je potpuno drugačija: svijetu je Srbija zadnja rupa (i doslovno i nedoslovno). Srbija je zahvaljujući Mladiću i inima oslikana kao tamni vilajet (koliko opravdano, zaključite sami). Koliko vidim, Srbi se i ne trude predstaviti zemlju drugačije.
A to da "U nekoj daljoj buducnosti mozda zakon nece dozvoljavati da se neko naziva zlocincima dok se to ne utvrdi dokazima" je surova besmislica. Po njoj je Hitler samo ljubitelj pasa, a Milošević nesuđeni veliki bankar. I ništa više.
A ako autor smatra da "...ovo obezvređivanje Holokausta od strane zapadnih komentatora" onda je nazivanje "Antisrbizam - novi antisemitizam" pučkoškolsko obezvređivanje i relativiziranje ozbiljnog zločina
alexlambros alexlambros 12:47 20.05.2012

Re: Malo moguće

Usprkos srbijanskoj iluziji da svi u svijetu samo razmišljaju o Srbima, istina je potpuno drugačija


pa u FR malo malo pa dokumentarac o Srbima
apacherosepeacock apacherosepeacock 13:07 20.05.2012

Re: Malo moguće

Srbija je zahvaljujući Mladiću i inima oslikana kao tamni vilajet (koliko opravdano, zaključite sami). Koliko vidim, Srbi se i ne trude predstaviti zemlju drugačije.


Ma naravno, ali oce li i neki srpski glumac sesti na hasku galeriju i koju lepu rec reci o odbrani domovine a u zahvalnost osudjenom djeneralu, ko sto je glumac Visnjic uradio?
looping looping 13:21 20.05.2012

Re: Malo moguće

A to da "U nekoj daljoj buducnosti mozda zakon nece dozvoljavati da se neko naziva zlocincima dok se to ne utvrdi dokazima" je surova besmislica. Po njoj je Hitler samo ljubitelj pasa, a Milošević nesuđeni veliki bankar. I ništa više.

Pitao bih te ko bi koga proglasavao zlocincem da Hitler nije izgubio rat.

Poenta teksta je da su oko nas sve sami pravednici.


PS
Sustina je razlikovati se od zlocinca da bi on bio zlocinac.
escherichije_colic escherichije_colic 16:05 20.05.2012

Re: Malo moguće

A to da "U nekoj daljoj buducnosti mozda zakon nece dozvoljavati da se neko naziva zlocincima dok se to ne utvrdi dokazima" je surova besmislica. Po njoj je Hitler samo ljubitelj pasa, a Milošević nesuđeni veliki bankar. I ništa više.


Zaboravili ste Tuđmana, bivšeg predsednika izvesnog fudbalskog kluba, generala u penziji i istoričara-amatera.
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:46 20.05.2012

Da je ljudskosti

onda bi Srbi rekli glasno i jasno ".... mater svima ko nas satanizuje i proglašava kolektivnim zločincima, a mi ćemo sami ..... mater onima koji su u ime nas počiniči zločine i tako išli na ruku onima kojima je trebao dokaz za njihove bolesne tvrdnje o Srbima kao zločincima"
Dok god mi pričamo samo o zločinima drugih, a iz naših redova svi su nepravedno optuženi, nećemo biti zdrava nacija kao uostalom ni druge na ovim prostorima jer se služe identičnim metodama.Pa tako oni pričaju samo o legionarima i ustašama iz emigracije, ovi pak o mudžahedinima , a oni pak o kozacima i ruskim dobrovoljcima.
Pri tome stalno su dve strane iako neprijateljske u tom pogledu ujedinjene kada govore o onoj trećoj. I to je bolesni začarani krug zla.
alexlambros alexlambros 12:52 20.05.2012

Re: Da je ljudskosti

onda bi Srbi rekli glasno i jasno


men se cini da sve sa spiska isporucismo? a bese nesrazmerno podugacak
Milan Karagaća Milan Karagaća 12:53 20.05.2012

Re: Da je ljudskosti

U zapadnim medijima sredinom devedesetih novinari su pokušavali da budu dorasli očekivanjima svojih očeva i njihovim postignućima u daleko inspirativnijem ratu, tako što će objaviti rat rečima „novim nacistima".

Ta novinarska bagra na Zapadu i na celom prostoru bivše Jugoslavije je odigrala najprljaviju igru. Nijova delatnost bila je na granicama zločinačke delatnosti protiv čovečnosti.Ali niko se nije pozabavio, barem u okviru procesa u Hagu, koliko su novinari doprineli krvoproliću. Umesto toga razni mrsopmudi su tumačili istoriju bližu i dalju, pa SANU, Starčevića,Načertanije, a zapravo svo zlo se širilo putem medija kojima su dirigovale nacionalističko-šovinističke bagre.
alexlambros alexlambros 12:56 20.05.2012

Re: Da je ljudskosti

Ta novinarska bagra na Zapadu i na celom prostoru bivše Jugoslavije je odigrala najprljaviju igru. Nijova delatnost bila je na granicama zločinačke delatnosti protiv čovečnosti.


sklon sam da se slozim.
da ima pravde Kristijan Amanpur bi robijala
Jukie Jukie 12:46 20.05.2012

Eno mu pčela na kapi

Gest koji je Ratko Mladić načinio prvog dana suđenja u Hagu (rukom preko grla) odaslao je talas uzbuđenja u prostoriju rezervisanu za novinare. Nije bitno što je objašnjeno da je gest, zapravo, najverovatnije bio molba za toalet pauzu, a ne pretnja upućena bosanskim muslimanima na galeriji (Mladić je gestom upitao „možemo li da presečemo na trenutak, moram u toalet " ).


Pazi kad je nekome pokret sečenja grla znak da mora u WC

alexlambros alexlambros 12:52 20.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

Pazi kad je nekome pokret sečenja grla znak da mora u WC


evo ti gore objasnjeno da ga nije ni napravio
Jukie Jukie 12:55 20.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

alexlambros
Pazi kad je nekome pokret sečenja grla znak da mora u WC
evo ti gore objasnjeno da ga nije ni napravio

Pa u tekstu piše da jeste, ali da to navodno znači "hajde da presečemo" što navodno znači "hajde da napravimo pauzu"
Ne znam, ja nemam običaj da pravim taj pokret
alexlambros alexlambros 12:58 20.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

Pa u tekstu piše da jeste


pise i da je objasnjeno da je trazio toalet pauzu, a sam gest kakav je bio ko ce ga znati, poenta texta je da lesinarima treba nesto sto ce da ceprkaju
dragan7557 dragan7557 13:36 20.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

alexlambros
Pa u tekstu piše da jeste


pise i da je objasnjeno da je trazio toalet pauzu, a sam gest kakav je bio ko ce ga znati, poenta texta je da lesinarima treba nesto sto ce da ceprkaju

Gest (nisam gledao) je snimljen na video kakav je da je, i tu nema nikakve dileme, a još manje mesta spekulacijama, publike ili novinara.

Jukie: "hajde da presečemo"


se obično simbolizuje imitiranjem pokreta makaza, upotrebom drugog i trećeg prsta jedne ruke, ispred sebe, a ne u visini vrata,

Postoji i alfabet za gluvoneme, a i american sign language (online).


cerski
farenhajt farenhajt 22:26 20.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

dragan7557
alexlambros
Pa u tekstu piše da jeste


pise i da je objasnjeno da je trazio toalet pauzu, a sam gest kakav je bio ko ce ga znati, poenta texta je da lesinarima treba nesto sto ce da ceprkaju

Gest (nisam gledao) je snimljen na video kakav je da je, i tu nema nikakve dileme, a još manje mesta spekulacijama, publike ili novinara.

Jukie: "hajde da presečemo"



Nisi gledao ali nema dileme? Bravo.

Ne da nema mesta spekulacijama, već članak govori o špekulacijama "novinara".

se obično simbolizuje imitiranjem pokreta makaza, upotrebom drugog i trećeg prsta jedne ruke, ispred sebe, a ne u visini vrata,

Postoji i alfabet za gluvoneme, a i american sign language (online).


cerski

WTF?


Žalosno je kad nekome ko je 200 km od događaja treba da objašnjava neko ko je 2000 km dalje, šta se događalo.

zadnjapetoletka zadnjapetoletka 00:10 21.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

Pa u tekstu piše da jeste,

I na tarabi pise ali nije Gest je napravila zena iz publike, ko je gledao video je, ko nije gledao pa...nek pogleda. Zanimljivo je jedino to sto niko ne linkuje na klip gde se moze videti to sto se tvrdi da je Mladic uradio. Bilo bi najlakse i najefikasnije al, jbga - ne moze jer nije.
I opet, nisam ovo shvatio kao pricu o Mladicu nego kako i naslov govori.
dragan7557 dragan7557 05:50 21.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

farenhajt 23:26 20.05.2012 / *novo
Re: Eno mu pčela na kapi

dragan7557

alexlambros

Pa u tekstu piše da jeste



pise i da je objasnjeno da je trazio toalet pauzu, a sam gest kakav je bio ko ce ga znati, poenta texta je da lesinarima treba nesto sto ce da ceprkaju


Gest (nisam gledao) je snimljen na video kakav je da je, i tu nema nikakve dileme, a još manje mesta spekulacijama, publike ili novinara.

Jukie: "hajde da presečemo"




Nisi gledao ali nema dileme? Bravo.

Izgleda da čitaš ono što ti je drago da čuješ? Ili što se uklapa u tvoje poprilično hm..... predstave, ili baš me vladaš dobro složenim rečenicama.

Evo da probamo ovako: ja sam napisao da je gest snimljen na video, a pošto je snimljen, može u svako doba da se pokaže (u slučaju dileme) kako bi se izbegla spekulacija punlike ili novinara.

Možda ti ne veruješ svojim organima vida ili snimljenom materijalu?
Ne da nema mesta spekulacijama, već članak govori o špekulacijama "novinara".

Dok gornje nema nikakve veze sa onim što sam ja napisao, jer ja "članak" i ne spominjem mada sam ga pročitao.


Žalosno je kad nekome ko je 200 km od događaja treba da objašnjava neko ko je 2000 km dalje, šta se događalo.

Ovaj "prilog" ne razumem.

I nije potrebno da mi ga objašnjavaš, pročitaj donje..

zadnjapetoletka
Pa u tekstu piše da jeste,

I na tarabi pise ali nije Gest je napravila zena iz publike, ko je gledao video je, ko nije gledao pa...nek pogleda. Zanimljivo je jedino to sto niko ne linkuje na klip gde se moze videti to sto se tvrdi da je Mladic uradio. Bilo bi najlakse i najefikasnije al, jbga - ne moze jer nije.
I opet, nisam ovo shvatio kao pricu o Mladicu nego kako i naslov govori.


cerski

p.s. mada kad pogledam ovo pisanije i dozu mržnje iz tvoje kuhinje:
farenhajt:Ajde što si istoriju učio iz komunjarskih knjiga i filmova, ali prođe komunjarizam pa bar sada možeš da vidiš koliko si pogrešno naučio, mislim, ako uopšte hoćeš.

onda me prođe volja, pošto ti je nivo ispod ....
farenhajt farenhajt 23:01 22.05.2012

Re: Eno mu pčela na kapi

Evo da probamo ovako: ja sam napisao da je gest snimljen na video, a pošto je snimljen, može u svako doba da se pokaže (u slučaju dileme) kako bi se izbegla spekulacija punlike ili novinara.

U bre, al si se razgnevio?!

Nego, što onda nije pokazan?

Kako to mogu da se izbegnu spekulacije kad nije pokazan pre pojavljivanja špekulacija?

Možda ti ne veruješ svojim organima vida ili snimljenom materijalu?

O čemu ti to? Gde je snimak, daj da vidim?

dozu mržnje iz tvoje kuhinje

Onaj moj odgovor na ovu bljuvotinu: "a Srbija i danas rehabilitacijom Mihailovića želi rehabilitirati Mladića" je mržnja?
Kuhinja?
U kom si ti tripu? Možda ti je neki rođak bio komunjara?

onda me prođe volja, pošto ti je nivo ispod ....

Ispod ovog lupetanja
se obično simbolizuje imitiranjem pokreta makaza, upotrebom drugog i trećeg prsta jedne ruke, ispred sebe, a ne u visini vrata,

Postoji i alfabet za gluvoneme, a i american sign language (online).

sigurno nije.

skyspoter skyspoter 14:39 20.05.2012

drago mi je

da si preneo blog Brendan O'Neill ali meni su zanimljiviji komentari ostavljeni ispod njegovog bloga.
alexlambros alexlambros 15:11 20.05.2012

Re: drago mi je

da si preneo blog Brendan O'Neill ali meni su zanimljiviji komentari


i meni ...
skyspoter skyspoter 15:33 20.05.2012

Re: drago mi je

znam da je telegraph konzervativan ali mi je muka od guardian i njihovih komentara...
janeznam janeznam 15:51 20.05.2012

Re: drago mi je

Tacno. Ali pored gomile lazi moze se isceprkati ponesto o cemu nasi novinari nerado ,citaj, nemaju dozvolu da pisu. Istina je tu negde. Samo, pitanje je sta da se radi sa njom? Kome danas treba istina?
sevarlica sevarlica 21:37 20.05.2012

NATO moj bato

null

Toliko o onima koji vode "kulturnu i civilizovanu Evropu"

Najstrašnije mi je to što većina ljudi kod nas misli da "tamo negde na zapadu" žive neki bolji ljudi. Isti smradovi kao kod nas.
dragoljub92 dragoljub92 22:49 20.05.2012

moje iskustvo

pre godinu dana sam bio 3 meseca u srcu holandije ,amersfoortu tako ga zovu,i nisam imao nikakvu reakciju od holanđana na to što sam srbin,čak sam bio pozvan od komšija na kafu i bio i ni reči nije bilo o politici,jedan komšija iranac mi se izvinio što nije stigo da me pozove na kafu,nismo se jednostavno sretali na hodniku,a tad kad smo se sreli odma me pozvao samo nije bilo vremena jer sam ja za dva dana putovao,a nije bilo vremena jer se tamo najmanje dva dana unepred ugovara kafenisanje.takav običej.
a ko ćemo pošteno sad doživljavamo ono što su nemci zadnjih 50 godina dobijali od nas i ostalih pa su preživeli,kako su se osećali nemci koji nisu bili ni rođeni u doba holokausta...preživećemo i mi
alexlambros alexlambros 22:52 20.05.2012

Re: moje iskustvo

kako su se osećali nemci


cemu ovo nicim izazvano poredjenje?

ivanivica ivanivica 23:16 20.05.2012

Re: moje iskustvo

alexlambros
kako su se osećali nemci


cemu ovo nicim izazvano poredjenje?



Sasvim logično. S razlikom što je Njemačka doživjela i preživjela denacifikaciju, a Srbija i danas rehabilitacijom Mihailovića želi rehabilitirati Mladića. I naravno, kroz sve to nezaobilazna je belosvecka urota protiv srpskog naroda. Zato vam i jest tako kako vam je (pogledati aktualnog predsjednika, četničkog vojvodu koji se i danas vlaži na vivovitica-kavovac-kavobag, samo, kako i sam priznaje, malo ga zafrkava formalnost- Hrvatska je (zasad) priznata država, ali i to će valjda jednom proći.
farenhajt farenhajt 23:58 20.05.2012

Re: moje iskustvo

a Srbija i danas rehabilitacijom Mihailovića želi rehabilitirati Mladića

Haha, ma odi mi u ...
NDH Army March, Zagreb 1941


Ajde što si istoriju učio iz komunjarskih knjiga i filmova, ali prođe komunjarizam pa bar sada možeš da vidiš koliko si pogrešno naučio, mislim, ako uopšte hoćeš.
dragoljub92 dragoljub92 00:57 21.05.2012

Re: moje iskustvo

alexlambros
kako su se osećali nemci


cemu ovo nicim izazvano poredjenje?


kako čemu pa mediji ,na kojwe se žališ,nas tretiraju isto kao i nemce,snimaju se filmovi u kojima su sad srbi ono što su do juče bili nemci.ako to ne vidiš onda džabe priča.
alexlambros alexlambros 10:01 21.05.2012

Re: moje iskustvo

Sasvim logično


onda ti logika nije jaca strana jer Srbi kao zrtve genocida u oba svetska rata mogu da se porede samo s Jevrejima. A Mihailovic je odlikovan od strane Amerike, dakle saveznika, i zbog njegovog ubistva je posleratna Jugoslavija imala lose odnose sa Francuskom (tacnije de Golom), dakle opet sa saveznikom.

ivanivica ivanivica 10:33 21.05.2012

Re: moje iskustvo

alexlambros
Sasvim logično


onda ti logika nije jaca strana jer Srbi kao zrtve genocida u oba svetska rata mogu da se porede samo s Jevrejima. A Mihailovic je odlikovan od strane Amerike, dakle saveznika, i zbog njegovog ubistva je posleratna Jugoslavija imala lose odnose sa Francuskom (tacnije de Golom), dakle opet sa saveznikom.



Potvrda da je logika ipak točna: slika o sebi kao naciji najvećoj žrtvi europske novije povijesti je i dovela do užasa (otkopavanje kostiju devedesetih i"gde je i jedan srpski grob tu je Srbija" o kojem danas svjedočimo na suđenju Mladiću (on ne ubija, on u ime najveće istorijske kolektivne žrtve u stvari samo vraća Turcima milo za drago ono što su oni učinili Srbima, toj najvećoj evropskoj žrtvi, prije tisuću godina, pa pljas - izvrši genocid. Ali, znamo to nije genocid - to je samo reakcija "najveće evropske žrtve" na nepravdu. I umjesto da Srbija zaista uči na primjeru Njemačke, ona se još uvijek smatra ultimativnom žrtvom i žrtvom "belosvecke" urote u svijetu u kojem se neznamokakosadohkakosamonepravedno ocrnjuju Srbi i Srbija. Samo što morate znati, zbog takve srpske patologije devedesetih su žrtve bili susjedi, ali bojim se da je danas žrtva takve neliječene bolesti upravo Srbija. Neka zadnji ugasi svjetlo
alexlambros alexlambros 10:52 21.05.2012

Re: moje iskustvo

otkopavanje kostiju devedesetih


pa da je Hrvatska po primeru Nemacke bila denacifikovana, ne bi bilo ni otkopavanja ni uzasa devedesetih.

mislim da je logika kristalno jasna
ivanivica ivanivica 11:12 21.05.2012

Re: moje iskustvo

Taj poklon Mladić ipak nije uspio dostaviti srpskom narodu. Prevarilo ga negdje oko Šibenika i Zadra.
Dakle ako slijedim vašu logiku, zbog izbora za predsjednika Srbije četničkog vojvode koji je bio istaknuti član stranke koja je aktivno sudjelovala u zločinima i rata diljem sfrjota zalažući se za Veliku Srbiju, Slovenija, BiH, Hrvatska i Kosovo imaju legitimno pravo napasti i razoriti Srbiju da se ne ponove devedesete jer su, da slijedim logiku, Slovenija, BiH, Hrvatska i Kosovo najveće žrtve velikosrpske politike. Zanimljivo, dokaz da za Srbiju nema nikakve šanse - zemlja koja ima takvu mladost....

alexlambros alexlambros 11:13 21.05.2012

Re: moje iskustvo

Dakle ako slijedim vašu logiku


jeste, sve je tako
sevarlica sevarlica 12:04 21.05.2012

Re: moje iskustvo

alexlambros
Sasvim logično


onda ti logika nije jaca strana jer Srbi kao zrtve genocida u oba svetska rata mogu da se porede samo s Jevrejima. A Mihailovic je odlikovan od strane Amerike, dakle saveznika, i zbog njegovog ubistva je posleratna Jugoslavija imala lose odnose sa Francuskom (tacnije de Golom), dakle opet sa saveznikom.




Colin_bgd Colin_bgd 09:35 21.05.2012

Zunzara iz Zanzibara...

Uvek me fascinira nasa opcinjenost zapadnim imenima kao i totalna dezinformisanost i odsustvo minimalne potrebe da se odradi domaci zadatak pre nego sto nesto postavi na blog . Ovde se izvadio iz septicke jame tekst jednog narcisoidnog kvazi-novinara koji oscilira izmedju radikalne levice i ekstremne desnice kako mu odgovara za punjenje njegovog licnog budzeta, i ovde se predstavlja kao neki 'alternativni' glas zapada.

Fingiramo neki 'otpor' i gnusanje prema Zapadu tj. establismentu Zapada time sto cemo se uvlakacki ponasati prema najgorim individuama sa te iste strane sveta, samo zato sto napisu neku 'afirmativnu' rec prema Srbima, a u stvari nisu napisali nista pozitivno o Srbima, nego samo traze da se pise jos negativnije ne samo o nama, nego i o Hrvatima i Bosancima. O svima nama na Balkanu, ako makar malo razmislimo o onome sta je ovaj 'bloger' napisao, misli hiljadu puta gore nego bilo koji novinar, bilo koje mainstream medijske kuce, ili bilo koji politicar i predstavnik zapadnih vlada, ili evro-institucija. Zloupotrebio je rat devedesetih na Balkanu da bi gurao svoju licnu 'agendu' protiv ovdasnjeg establismenta, a pojedinci sa nasih podneblja se onda na ta govna lepe kao muve... bez glave...
alexlambros alexlambros 10:09 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

Uvek me fascinira nasa opcinjenost zapadnim imenima


mene uvek fasciniras ti sa svojim debilnim komentarima.

Gde sam predstavio tekst kao "alternativni" glas zapada? Lepo stoji link ka blogu Telegrafa. gde se uopste bavim njime kao licnoscu i uvlakacki se ponasam? Preneo sam sta pise na njegovom blogu i postavio link da koga dalje zanima moze sam da ceprka. Kao i obicno nemas blagu predstavu o cem pricas ali zelis da budes pametan. Goran Vuckovic ti je uzor kome tezis.

Dakle, clanak u kome se osvrce na manir pisanja o ratu u Bosni je los jer i on kao i oni koje kritikuje sluzi da prikupi poene, popularnost, pare, sta ti ja znam ...


alexlambros alexlambros 10:11 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

Zloupotrebio je rat devedesetih na Balkanu da bi gurao svoju licnu 'agendu' protiv ovdasnjeg establismenta


Vesna Pesic je zloupotrebila predizbornu atmosferu u Srbiji da bi gurala svoju licnu politicku agendu protiv ovdasnjeg establismenta ... bravo majstore
Colin_bgd Colin_bgd 10:20 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

alexlambros
Zloupotrebio je rat devedesetih na Balkanu da bi gurao svoju licnu 'agendu' protiv ovdasnjeg establismenta


Vesna Pesic je zloupotrebila predizbornu atmosferu u Srbiji da bi gurala svoju licnu politicku agendu protiv ovdasnjeg establismenta ... bravo majstore

Ajde makar neko licno, autohtono misljenje, a ne samo da mesas babe i zabe citiranjem pogresnih analogija...
alexlambros alexlambros 10:24 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

Ajde makar neko licno


licno i autohtono ...

s tobom se raspravljati, praksa je pokazala, je isto ko pricati s vernicima da evolucija nije "samo teorija" ...

Colin_bgd Colin_bgd 10:31 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

Kao i obicno nemas blagu predstavu o cem pricas ali zelis da budes pametan.

Za raliku od tebe koji imas predstavu o cemu pricas, ali zelis da budes glup?
Colin_bgd Colin_bgd 10:36 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

alexlambros
Ajde makar neko licno


licno i autohtono ...

s tobom se raspravljati, praksa je pokazala, je isto ko pricati s vernicima da evolucija nije "samo teorija" ...


Izgleda da to oko teorije prvo sam sa sobom nisi nacisto rascistio...
alexlambros alexlambros 10:48 21.05.2012

Re: Zunzara iz Zanzibara...

Za raliku od tebe koji imas predstavu o cemu pricas, ali zelis da budes glup?


sad ces zaista morati da drkas u duetu s Vuckovicem, meni si dosadan. aj pali
ivanivica ivanivica 07:49 25.05.2012

Toliko o tome....

http://www.faz.net/aktuell/politik/ausland/wahl-in-serbien-die-serben-durften-nicht-entscheiden-wo-sie-leben-wollen-11750937.html

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana