Budućnost| Gost autor| Kultura| Na današnji dan| Satira

MANEAT NOSTROS EA CURA NEPOTIS. NEKA OVA BRIGA ...

Milan Novković RSS / 29.05.2012. u 23:26

Mrgulj.gif

... OSTANE NAŠIM POTOMCIMA.

Zaljulja mi se danas FB brod i dok sam se snašao nasučem se na stari link. Iz 1994. je godine, ali vintage mentalitet nije potreban za čitanje, Vudi Alen bi i danas dao orgazmotron za mnoge pasuse.

Posle poludnevnog cmizdrenja dobijem dozvolu da se „poslužim" materijalom, za dobrobit srpskog naroda, čovečanstva i civilizacije.

Nadam se da će vam se svideti humor, nadmodernovremenski je, meni redovno propere oči što je prava blagodet u ovim polenskim danima.

Evo jedne vinjete, kao uvoda, koju sam izabrao ja mimo, možda, boljeg saveta jednog od autora pošto me podseća na ingenioznost-koja-traje srpske političke vrhuške poslednje dve decenije.

Gosti autori: kumovi, ne moji nego međusobni

"Funkcionalni WC

Stambeni prostor - komfor, ergonomija i funkcionalnost.

Da, da, to su sve problemi sa kojima čovek poslednje decenije dvadesetog veka naprosto mora da se suoči. Zato vam dajemo još jedan savet iz našeg arhitektonskog ateljea. Nadamo se da će mnogi od vas koji primene predložena rešenja osetiti veliko olakšanje i uvideti opravdanost ovakve reorganizacije životnog prostora. Projekat funkcionalnog WC-a predviđa manje izmene na zidovima, podu i cevima, kako vodovodnim, tako i kanalizacionim.

Pošto ste šolju montirali na plafon, i obezbedili pojaseve kojima će se ukućani vezivati pre upotrebe šolje, montirajte male merdevine i vakuum pumpu koja će sprečavati da otpadne materije odu prirodnim putem kojim ih vuče zemljina teža. Obavezno proverite smer kojim vazduh prolazi kroz cevi vakuum pumpe. Greška može biti veoma neprijatna, ako ne i kobna.

Kadu treba da postavite vertikalno, ali prethodno silikonskim gitom zalepite mušemu sa dobro dihtujućim patent-zatvaračem na obod kade. To se radi da voda ne bi curela po podu.

Poslednje što je preostalo je kopanje rupe u podu na kome sada ima više mesta. Ta rupa obično može da posluži kao dodatna ostava, ili umesto toaletnog ormarića.

Lavabo ostaje na svome mestu."

Pa svo štivo: VERBA VOLANT, SCRIPTA MANENT. REČI LETE, SPISI OSTAJU.

 



Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 23:33 29.05.2012

Nebeski narod

Pošto su Srbi nebeski narod, nije nam bitno gde s....o.
Milan Novković Milan Novković 23:46 29.05.2012

Re: Nebeski narod

nije nam bitno gde

... farbamo vrata:

MAGIS UTILE NIS EST ARTIBUS HIS QUAE NIL UTILITATIS HABENT.
NIŠTA NIJE KORISNIJE OD ONIH VEŠTINA KOJE NIKAKVU KORIST NE DAJU.

Akrobatsko bojenje vrata

Sigurno ste već svi videli na televiziji snimke od kojih zastaje dah, prevrće se želudac i dolazi nagon za povraćanje, snimke snažnih momaka i devojaka koji se hrabro veru po najstrmijim liticama, koristeći pri tome samo snagu svojih golih ruku.

Njima, međutim, kao da ovo nije dovoljno. Mari Estragon, francuska alpinistkinja, rodonačelnica je ideje o akrobatskom bojenju vrata na liticama. Mari, neustrašiva avanturistkinja, na opasač kači prvo kantice sa bojom i četke, a potom kaiševima pričvršćuje na leđa vrata koja je prethodno pažljivo ošmirglala i gitovala.

Sedam sati kasnije, naša heroina viseći okačena za kuke pri vrhu 632 metra visoke litice na južnim obroncima Alpa četkom strpljivo nanosi boju na vrata, sa kojima će ostati i preko noći, čekajući da se osuše na svežem planinskom vazduhu. Ukoliko je pljuskovi ili mećava ne osujete, Mari će 32 sata nakon početka uspona sići u selo sa besprekorno obojenim i osušenim vratima.

Olimpijski komitet razmatrao je početkom godine i predlog francuskog olimpijskog komiteta da akrobatsko bojenje vrata na sledećoj Olimpijadi bude uvršteno u desetoboj umesto trke na 1500 metara. Huan A. Samaran je odbio predlog, a francuski delegat je izjavio da je to „sramna i nepravedna odluka” kao i da bi „ubadanje goveda sabljom na glečerima verovatno imalo veće šanse da se uvrsti u olimpijski program”.

loader loader 02:03 30.05.2012

Re: Nebeski narod

Prijatelj jednog mog komšije, svetski prvak u fug-kontaktu, nedavno je demonstrirao svoje umeće preda mnom, pred tim mojim komšijom i pred jednim momkom koji je bio doneo račun za vodu, pa je na kraju ostao da gleda šta će se zbiti.

Radnja se odvija u kupatilu. U kupatilu s pločicama, naravno. Treba da su do plafona. Naglašavam ovo, jer ima i varijanti gde su do pola zida itakoto. Uslov je takođe da fugne budu minimalne i veoma plitke, skoro poravnjane sa površinom pločica. Pošto je standard u ovom slučaju bio ispunjen, moglo se početi.



Prijatelj mog komšije se izuo, ostavši bos. Pljusnuo je zatim kofu vode preko zidnih pločica i - krenuo. Krenuo da se penje uz njih. Naravno, prethodno je pokazao nokte: bili su perfektno isečeni i isturpijani, kako ne bi imali ulogu kandži za penjanje.

Nas trojica gledamo, i dalje misleći da je poduhvat nemoguć. Ipak, stvar se dešava. Svojim fug-kontakt umećem prijatelj mog komšije se penje, oslanjajući se na fugne, maltene kao da stoji na prečagama merdevina. Prstima nogu i prstima šake pažljivo se hvata za ivice pločica, pomerajući se red po red naviše. Kako spretan građanin, pomišljam. Viseći na pločicama, prijatelj mog komšije objašnjava šta svaki put treba da uradi, kako bi se penjanje smatralo uspešno izvedenim. Kad stigne do kraja, tj. kad mu glava već skoro dodiruje tavanicu, penje se dalje, tako što ostaje da se rukama drži za ono mesto na koje je već stigao, a nogama se penje prema gore, da bi na kraju dospeo u horizontalu, ostajući nekoliko minuta tako, tu, pod tavanicom. Zatim, ako nije drugačije određeno pre penjanja, spušta se natrag, ali tako da sada rukama ide nadole. Kad stigne skoro do poda, opet zastaje, šakama ostavši na istom mestu, tj držeći se za zid, a nogama se spušta, dospevajući dakle opet u horizontalu. Sa zida silazi tako što prvo bosim nogama staje na podne pločice. To su takođe pravila, kako nam je objašnjeno. Tek kad sa obe bose noge stane na pod, može da se odvoji od zidnih pločica i rukama.

Kad su ga pitali kako uspeva, rekao je da je cela stvar u dobroj koncentraciji i, naravno, u pravilnoj ishrani.


ecce-florian ecce-florian 08:25 30.05.2012

Re: Nebeski narod

Nebeski narod
Pošto su Srbi nebeski narod, nije nam bitno gde s....o.


cit

За разлику од грчке трагедије, која је заснована на миту, српска је заснована на миту и корупцији!!!
AlexDunja AlexDunja 23:34 29.05.2012

daj

još:)
Milan Novković Milan Novković 23:42 29.05.2012

Re: daj

Imaš sve preko linka pri dnu!

Nego si ti, verovatno, čitala moju Chrome verziju u kojoj ne mogu da ubacim link. Dodao sam ga kasnije u IE tako da sad moraš refresh :)
AlexDunja AlexDunja 23:46 29.05.2012

Re: daj

Nego si ti, verovatno, čitala moju Chrome verziju u kojoj ne mogu da ubacim link. Dodao sam ga kasnije u IE tako da sad moraš refresh :)


imam sad, jer sam morala da refresh, da bi videla tvoj odgovor:))
i blo mi nejasno: čitajte, a nije plavo:)
myredneckself myredneckself 23:59 29.05.2012

Re: daj


Kadu treba da postavite vertikalno, ali prethodno silikonskim gitom zalepite mušemu sa dobro dihtujućim patent-zatvaračem na obod kade. To se radi da voda ne bi curela po podu.


A šta će biti sa šaranom?


FORSAN ET HAEC OLIM MEMINISSE IUVABIT.
MOŽDA ĆE JEDNOM BITI PRIJATNO SETITI SE I OVIH JADA.

Pizdarije

Sledeću pizdariju šalje nam Elvira Tomić iz Dobanovaca, ulica Doktora Mladena 63.

Milivoj Čekrk, njen brat, ulovio je prošle subote šarana teškog 3,5 kilograma i rešio da ga pripremi tek za Sv. Nikolu.

Pošto Milivoj nema zamrzivač, šarana drži u kadi i hrani ga kukuruzom.

Milivojeva žena Stana, Elvirina snaja, izjavila je da joj ne smeta toliko što joj je onemogućeno da održava higijenu, koliko je tišti što Milivoje sve više vremena provodi u kupatilu i izgleda da se emocionalno vezuje za šarana, koga je nazvao Đura.

zilikaka zilikaka 08:50 30.05.2012

Re: daj

Milivoj Čekrk, njen brat, ulovio je prošle subote šarana teškog 3,5 kilograma i rešio da ga pripremi tek za Sv. Nikolu.

Pošto Milivoj nema zamrzivač, šarana drži u kadi i hrani ga kukuruzom.

Milivojeva žena Stana, Elvirina snaja, izjavila je da joj ne smeta toliko što joj je onemogućeno da održava higijenu, koliko je tišti što Milivoje sve više vremena provodi u kupatilu i izgleda da se emocionalno vezuje za šarana, koga je nazvao Đura.

Sad me podseti na jednu studentsku p..dariju.

Cimerkin kolega slavio rođendan. Planirao sve po protokolu. Iće, piće, i naravno očekivao prigodne poklone.

Studentarija, ko što je bog dao, nema para.

Nas dve onako spremljene svratimo u ribarnicu i kupimo veeelikog šarana. Majstor krene da ga lupi onom drvenom palicom, kad mi vrisnemo: "Ne Boška!!"

Naime, ideja je bila da Boško bude kućni ljubimac. Trebao nam som, al se teško nabavljao i bio skup.

I tako Boško stigne na slavlje, upakovan u nekoliko jačih kesa koje nije uspeo da podere.
Posle ga smestili u kadu, bio apsolutna zvezda rođendana ali mislim da se već sledećeg dana zauvek završila njegova karijera.
JJ Beba JJ Beba 23:56 29.05.2012

learning all the time.

a baš sam se pitala kako da ofarbam boljler iznutra


takođe, razbio si mi uverenja da sam ja rekorder u biberenju gulaša...doduše od pečuraka, ali ipak...

a i mislila sam do malopre da su ženski hidranti okrugli a muški četvrtastim jbg

haval ti Milanče što me spasavaš od neznanja


ps
ovaj automat za autokremaciju marke Sajonara me baš loži, ti znaš da ja nisam potrošač al ovo je nešto must have
Milan Novković Milan Novković 00:09 30.05.2012

Re: learning all the time.

a i mislila sam do malopre da su ženski hidranti okrugli a muški četvrtastim jbg

I ja sam zbunjen

Sezona parenja hidranata

Obaveštavamo sugrađane da je počela sezona parenja hidranata, i da noću vode računa o ovim opasnim stanarima naših ulica. Ženske hidrante ćete prepoznati kao plave sa crvenim vrhom, dok su muški crveni sa plavim vrhom. Muški hidranti su agresivniji, ali naivnije napadaju prolaznika, dok ženke hidranata napadaju prepredenijim načinima, kao što je napad iza ćoška.

Zato - oprez. Hidrantima preti istrebljenje i moramo ih čuvati ma koliko bili opasni po nas kada se nađemo goloruki oči u oči sa njima.

JJ Beba JJ Beba 00:16 30.05.2012

Re: learning all the time.

i ovo me uzbuđuje baš, adrenalin kipi
Čeličiti se valja izjutra, kada je temperatura vazduha najniža, i kada je najmanje vozila na autoputu. Goli do pojasa, sednite na vaš motor, prethodno se pokvasivši hladnom izvorskom vodom iz kofe. Izujte se. Krenite. Ne spuštajući brzinu ispod 130km/h, kvasite glavu sunđerom koji ste poneli. Posle svakih pređenih 10km, zastanite i popijte hladno pivo, koje će vas osvežiti i okrepiti.

Dani sa košavom su kao stvoreni za čeličenje. Tada je bolje umotati se odmah u mokar čaršav i ne komplikovati sa sunđerom.

U zdravlju se čujemo!


idem sutra sabajle, mada je vrelo ujutru- negde oko 6, 7 stepeni.
nadam se košvavi i toj velikoj kišekanji koju najavljuju pa da se čeličim samo tako.
samo da pozajnim od Brajevića onaj njegov trotinet.
angie01 angie01 08:43 30.05.2012

Re: learning all the time.

...e bre, celog zivota,'naci sve radim pogresno!
angie01 angie01 08:51 30.05.2012

Re: learning all the time.


samo da pozajnim od Brajevića onaj njegov trotinet.


...to je prikriveni betmobil!
Milan Novković Milan Novković 16:47 30.05.2012

Re: learning all the time.

angie01
JJ Beba

samo da pozajnim od Brajevića onaj njegov trotinet.


...to je prikriveni betmobil!

Kome ne smeta tvrđe prizemljenje i ko preferira ubrzano čeličenje može da proba organic opciju

FESTINA LENTE.
POŽURI POLAKO.

Kamile spore?

Poznate kao spore životinje, kamile više neće morati da ispaštaju zbog te svoje osobine. Rešenje su smislili naši stručnjaci, inženjeri „Energoprojekta” na privremenom radu u Libiji.

Katapult za kamile, popularno nazvan „Leteći Moamer” u stanju je da izbaci 5 kamila u minutu, uz početnu brzinu od 342 kilometra na sat. „Pustinjske lađe” sada bi se slobodno mogle nazvati „pustinjskim munjama”.

Očekuje se veliki izvoz u Egipat, Alžir, Saudijsku Arabiju i druge zemlje arapskog sveta, čim katapult uđe u masovnu proizvodnju.

Jedan primerak su vredni „Energoprojektovi” pečalbari doneli u Beograd i poklonili ga Beogradskom zoološkom vrtu. Direktor Vuk Bojović ga je lično isprobao.

Vrativši se iz Mladenovca, gospodin Bojović je izjavio da je prizemljenje malo tvrđe, ali da se sjajno osećao posmatrajući panoramu Beograda, Avalu i delove Šumadije.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 23:31 31.05.2012

;)

trotinet

Milan Novković Milan Novković 23:36 31.05.2012

Re: ;)

Predrag Brajovic
trotinet


I to je dobar kandidat za olimpijski sport naslepo: vožnja trotineta po gradu
blau.punkt blau.punkt 00:04 30.05.2012

zivot pise romane

Milan Novković Milan Novković 11:27 30.05.2012

Sa kvakom za deku, baku, tatu, mamu, ....

blau.punkt
a ovi aparati su neizbezan pasus

ovako il onako





... batu i seku.

Vidi ovo - evo ideje da država dođe do neke kinte kako im opadnu prihodi od poreza

CIRCULUS VITIOSUS.
POGREŠAN KRUG.

Sistem mobilnih kvaka

Sistem mobilnih kvaka (Mobile Knob System) najnovije je čudo norveške visoke tehnologije. Već 13 meseci se u gradiću Ungg na severu Norveške vrši ispitivanje eksperimentalnog sistema mobilnih kvaka. Uz devizu „nosite svoju kvaku sa sobom - tika taka svakom svoja kvaka”, širom grada je instaliran sistem za primenu kvaka za jednokratnu upotrebu koje povećavaju higijenu stanovništva, praktične su za primenu i nadasve ekonomski opravdane. Stare, nepraktične i nehigijenske kvake su poskidane sa svih vrata u gradu, a na njihovim mestima sada su profilisani otvori za umetanje mobilnih kvaka.

Građani koji nemaju kvaku pri ruci (u džepu, u tašni, u kolima) mogu kvake da kupe u trafikama i „kvakomatima”, specijalnim automatima u koje se ubaci novčić, a izađe kvaka potrebne veličine.

Nije daleko dan kada će država snabdevati sve građane besplatnim ili beneficiranim mobilnim kvakama, i kada će se u prodaji nalaziti porodična pakovanja raznobojnih kvaka različitih dezena, sa kvakom za deku, baku, tatu, mamu, batu i seku.
blogovatelj blogovatelj 05:13 30.05.2012

Bugarska je zemlja drugarska

Iako je takmičenje za mis sveta tek završeno, naši istočni susedi su požurili i evo, već prošle nedelje izabrali svoju novu Mis.

To je Borka Hristova (28), bivši vicešampion Bugarske u bacanju kugle, danas zaposlena kao kontrolor karata u Sofijskom javnom saobraćaju. Na pitanje u čemu je tajna njene lepote, Hristova jednostavno odgovara: „Losion posle brijanja! Koristim Pino Silvestre, a svakodnevno brijanje je pravilo u našoj službi.”

Poželimo uspeh gospođi Borki na sledećem takmičenju za Mis sveta!


Ovi u Bugarskoj su spremniji za smotru nego Karagacina vojska.
ecce-florian ecce-florian 08:41 30.05.2012

ima ovde i upotrebljivih stvari

Npr u ovo doba povećanih potreba intelektualaca za isleđivanjem istine ko od intelektualaca nije glasao, a ko od intelektualaca jeste, ako jeste za koga je, kao i zašto od neprocenjive koristi je i
Plus aequo
Milan Novković Milan Novković 09:58 30.05.2012

Re: ima ovde i upotrebljivih stvari

Plus aequo



Priručnik za isleđivanje gelendera

Drago nam je da možemo da vam prezentiramo najnovije izdanje priručnika za isleđivanje gelendera, poznatih neprijatelja poretka i sistema. Nije mali broj gelendera koje su izvršili fizičke napade i atentate na poznate funkcionere i ljude od poverenja. Ukoliko poštujete pravila izneta u ovom priručniku dvanaest sati bi trebalo da bude dovoljno za svaki uhapšen gelender.

Pravilo 1. Stegni ga čvrsto i uperi svetlost u njega.

Pravilo 2. Udri ponekad. Propevaće do zore.
mariopan mariopan 16:13 30.05.2012

Re: ima ovde i upotrebljivih stvari

Milan Novković
Plus aequo



Priručnik za isleđivanje gelendera

Drago nam je da možemo da vam prezentiramo najnovije izdanje priručnika za isleđivanje gelendera, poznatih neprijatelja poretka i sistema. Nije mali broj gelendera koje su izvršili fizičke napade i atentate na poznate funkcionere i ljude od poverenja. Ukoliko poštujete pravila izneta u ovom priručniku dvanaest sati bi trebalo da bude dovoljno za svaki uhapšen gelender.

Pravilo 1. Stegni ga čvrsto i uperi svetlost u njega.

Pravilo 2. Udri ponekad. Propevaće do zore.


Nadam se da ovo čita novi ministar policije, ako nemaju ovo ministarstvo nagrabusili smo.

Za blog
Milan Novković Milan Novković 16:35 30.05.2012

Re: ima ovde i upotrebljivih stvari

ako nemaju ovo ministarstvo nagrabusili smo

Sve će to mašinci i elektroničari da automatizuju!

DE OMNI RESCIBILI ET QUIBUSDAM ALIIS.
O SVEMU ŠTO SE MOŽE ZNATI I O JOŠ PONEČEMU.

Ljudomati

Roboti umesto ljudi - vekovni je cilj tehnokrata.

Ubrzani rast industrijalizacije visokorazvijenih zemalja doveo je do eksponencijalnog porasta stope nezaposlenosti.

Armija nezaposlenih, s druge strane, ugrožava poredak i sistem u poslednjim kapitalističkim bastionima kao što su SAD, zemlje članice EZ, tradicionalno ekspanzionistički nastrojeni Japan i takozvani „tigrovi istoka”.

Rešenje su, naizgled slučajno, pronašli indijski naučnici i istraživači, i time smanjili procenat nezaposlenih u ovoj drugoj među najmnogoljudnijim zemljama sveta sa dramatičnih 75% na bezbednih 2%. Ideja doktora Džavaharlala Gupte naišla je na razumevanje i prihvatanje i u drugim krajevima planete. Sisteme automatskog upravljanja više ne moraju da kontrolišu elektronika, hidraulika i pneumatika, već ljudi! Širom Indije mogu se videti autobusi na pedale kojima je čak i sistem otvaranja i zatvaranja vrata „rekao zbogom” hidraulici - autobus sa 15 poslužilaca (računajući vozača i konduktera, kao i čoveka zaduženog za noćni rad sa ručnom dinamo mašinom za farove) je zapravo jeftiniji, pouzdaniji i zdraviji od tradicionalnog autobusa-zagađivača. Frižider sa kompresorom na pogon dvojice poslužilaca ulazi u masovnu proizvodnju, baš kao i telefonske centrale sa multiplekserima od oko 20.000 poslužilaca.

Nezaposlenosti u Indiji je, dakle, došao kraj, ali šta je sa ostalima?

Prvi među prebogatim zapadnim menadžerima je reagovao Frenk Vilijams, šef čuvenog tima Formule 1, koji je već prikazao eksperimentalni model bolida na kome sistem aktivnog vešanja regulišu dva poslužioca koji su pričvršćeni na bokove vozila. Oni rade isti posao koji je do sada bespotrebno obavljala složena i nadasve skupa elektronika i hidraulika - kada vide krivinu, oni pomeraju polugice vezane za amortizere.

Očekuje se da će uskoro i avionska industrija prihvatiti standarde ovakvih sistema automatskog upravljanja, nazvanih „ljudomati".

Kod nas se ljudomati izučavaju već godinama na katedrama za automatsko upravljanje Elektrotehničkog i Mašinskog fakulteta, i naši stručnjaci su među vodećima na Balkanu.
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:10 30.05.2012

Njemu

mrda obrva!!!
Milan Novković Milan Novković 17:27 30.05.2012

Re: Njemu

Jelica Greganović
mrda obrva!!!

To je vodoinstalater, oni su nevaljali

CLAUDITE IAM RIVOS, PUERI: SAT PRATA BIBERUNT
ZATVORITE VEĆ POTOKE DECO: LIVADE SU DOSTA PILE.

Vodoinstalateri Srbije

Takmičenje vodoinstalatera Srbije, tradicionalni „Zlatni sifon” završeno je ovih dana.

Takmičarska komisija (predsedavao je Ljubiša Ristić) i ove godine je „Zlatni sifon” dodelila Vićentiju Mrgulju, vodoinstalateru iz Borče. Mrgulj je popravio svoj prošlogodišnji rekord osvojivši čak 836 poena. Ovoga puta on je za opravku i zamenu instalacije u kupatilu mušterije Bosiljke Trpimirović iz naselja Braće Jerković upotrebio čak 522 radna časa, naplativši svoj trud 11.350,00 nemačkih maraka ruke i 6.030,00 maraka materijal, plus ekstra gumice 90,00 dinara po komadu.

„Zlatni sifon” i ove godine odlazi u prave ruke. Čestitamo i srećno!
Jelica Greganović Jelica Greganović 17:48 30.05.2012

Re: Njemu

Što su ti zlatne ruke majstorske...i olovna glava.
mariopan mariopan 20:39 30.05.2012

Re: Njemu

Jelica Greganović
mrda obrva!!!

Jelice, ja iz triput ukapirala šta radi, prvo sam mislila da mi namiguje, gledala dva minuta i čekala - a ona samo mrda.

Silno sam se razočarala, bila je to poslednja prilika da mi neko namigne.
vishnja92 vishnja92 18:17 30.05.2012

ali prethodno silikonskim gitom...

...zalepite mušemu



kao moj komsija koji oho lepkom popravlja lamel parket (a super lepkom zube).
u kuci imam jednog koji je juce tvrdio da se mikrotalasna dimi pa je tople sendvice grejao fenom. hteo danas opet al mu nisam dala.

daj jos
Milan Novković Milan Novković 18:32 30.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

hteo danas opet al mu nisam dala

Ostavi dete na miru i kupi mu blowtorch (srpski?)

Evo smejem se ko debil dok razmišljam šta bi sve moglo da se igra naslepo

APPARET ID ETIAM CAECO.
TO JE I SLEPCU JASNO.

Novi sportovi

Statistike govore da su sportovi koji se igraju naslepo sve prisutniji u zemljama Evropske Zajednice. Posle šaha naslepo, koji je osvojio planetu još krajem prošlog veka, ping pong i boks igrani sa povezom preko očiju imaju sve više pristalica i propagatora.

Boks naslepo, koji je potekao iz Češke, zdraviji je i manje opasan jer nosi sa sobom manje povreda od običnog tradicionalnog boksa.
antioksidant antioksidant 13:21 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

Ostavi dete na miru

otkud znas da je dete?

i pitanje - od kad se topli sendviči greju? zar se oni ne jedu 'ladni?
Goran Vučković Goran Vučković 13:43 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

blowtorch (srpski?)

Let lampa
JJ Beba JJ Beba 15:16 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

vishnja92
...zalepite mušemu



kao moj komsija koji oho lepkom popravlja lamel parket (a super lepkom zube).
u kuci imam jednog koji je juce tvrdio da se mikrotalasna dimi pa je tople sendvice grejao fenom. hteo danas opet al mu nisam dala.

daj jos

išao je svojevereno na RTB Beograd dokumentarni serijal E=mc2 koji je režiao činimi se Karpo Gpodina..genijalno bilo, sve tako neke tempo mehaniko narodne izmišljotine. I bio jedan bračni par, seljaci u nekoj zabiti, koji žive od seče drva..odlaze kamionom uz brdo u šunu, a kada stignu muž skine jednu gumu, prethodno potkajluje kamion, na ono na čemu je bila guma stavi neki prenosnik od dugačkog matreijala nekog, čvrstog, doda sečivo i napravi motornu testeru , cirkular (kao ono u pilani) i sve to poveže s motorom kamiona. on seče drva testrom, a žena sedi za volanom i menja brzine i time kontroliše brzinu testere. kad je gotovo muž joj vikne a ona stavi motor u ler..


isve tako,drvo po drvo...onda sve to natovare u kamion i gotov posao.
naseku drva očas posla
Milan Novković Milan Novković 16:53 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

otkud znas da je dete?

Pa, malo, veliko ili najveće dete, ko još drži odrasle u kući danas?
Milan Novković Milan Novković 16:54 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

Let lampa

To!

To bi svaka kuća trebala da ima, da mogu deca da se igraju
vishnja92 vishnja92 18:53 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

on seče drva testrom, a žena sedi za volanom i menja brzine i time kontroliše brzinu testere.


tj
(kad bi ovi kreacionisti znali gde se kriju najbolji dokazi protiv evolucije, di bi nam svima bio kraj :))
ko još drži odrasle u kući danas?

niko, dabome, to smo jos onomad raselili

JJ Beba JJ Beba 19:05 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

(kad bi ovi kreacionisti znali gde se kriju najbolji dokazi protiv evolucije, di bi nam svima bio kraj :))

hahaha reci šnjavi, zar nije genijalno?

e a ima neko selo u nekoj neviđenoj vukojebini, ( zaboravila sam ime, negde ma jugu ka istoku ) zabit samo takva, krš, planine, kanjoni. i da vi'š kakavu su datakokažem skelu napravili seljani ne bi li prešli sjedne strme obale na drugu.
razapeli su sajle- po dve na svakoj strani. na donjoj su stavili nešto kao kolica sa kuglagerima koji klize po te dve donje sajle, a iznad jedno pola metra iznad tih sajli vise druge dve. i sada, korisnik skele klekne na kolena sa obe noge na ta kolica koja kuglagerima klize po donjoj sajli, uhvati se rukama za ove dve sajle iznad i vuče se sa sve kolicima na drugu stranu...nešto kao viseći most sa kolicima na navlačenje


to izgleda upiš živi
Milan Novković Milan Novković 19:12 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

nešto kao viseći most sa kolicima na navlačenje

To ko template za životni obrazac
JJ Beba JJ Beba 19:17 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

Milan Novković
nešto kao viseći most sa kolicima na navlačenje

To ko template za životni obrazac

blau.punkt blau.punkt 20:21 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

klekne na kolena sa obe noge na ta kolica sa kuglagerima


TROKOLICA !!

tako se zvalo "prevozno sredstvo" s vrha do dna ulice kad sam bila klinka.

ne verujem da deca "danas" uopšte imaju pojma šta je to. šteta. uskraćeni su, ipak.

trokolica liči ovome što si opisala (naravno bez sajle i bez provalije ispod)
i liči ovome na donjoj slici..(vozilo se i sedeći i klečeći i s piruetom, zavisno od hrabrosti)

lako je bilo dečacima u pantalonama, ali, sine kad se umota aljinica u one zadnje kuglagere.. (na kevin užas često je bivalo da izadjem u aljinici a vratim se u fronclama) nezakrpljivo!

kolena su zarastala nekako

vishnja92 vishnja92 22:16 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

u to ime, ja sam se jednom sankala na poklopcu od sporeta. ne vi dje no je brzo i sumanuto, i zato jedan cuvam na terasi vec godinama za slucaj da ustreba.
(ko zapamti do zime zapamti, ja uvek zaboravim)
Milan Novković Milan Novković 22:48 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

Evo još dva kandidat-sporta za takmičenje naslepo
JJ Beba JJ Beba 22:54 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

TROKOLICA !!

s tim što su kolica za prelaz s brda na brdo imla četiri kuglagera a preko njih daske.

sećam se trokolica
Milan Novković Milan Novković 23:06 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

s tim što su kolica za prelaz s brda na brdo imla četiri kuglagera

I to je kandidat za takmičenje naslepo: prelaz preko provalije uz pomoć 4 kuglagera

Pitam ja jedog kuma šta im je bila inspiracija za radio program, britanski Have I got News for You ili nešto slično!. Kaže "jok", Zabavnik im je bio inspiracija

Milan Novković Milan Novković 23:08 31.05.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

prelaz preko provalije uz pomoć 4 kuglagera

Humaniji je sport od ubadanja krave sabljom na glečeru

mariopan mariopan 16:45 01.06.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

vishnja92
u to ime, ja sam se jednom sankala na poklopcu od sporeta. ne vi dje no je brzo i sumanuto, i zato jedan cuvam na terasi vec godinama za slucaj da ustreba.
(ko zapamti do zime zapamti, ja uvek zaboravim)

I ti se sankala na poklopcu od šporeta?

Pa ja sam tako razbila njonju, bilo baš krvavo, ali ne da ideeeeeeeee....
Milan Novković Milan Novković 17:00 01.06.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

Pa ja sam tako razbila njonju, bilo baš krvavo

Postoji odličan lek za krvav nos razbijen za vreme sankanja na poklopcu od šporeta

MEDICUS CURAT, NATURA SANAT.
LEKAR LEČI, PRIRODA IZLEČI.

Narodni lekar

Jabukovo sirće je eliksir čija blagotvorna i lekovita svojstva narodi Američke države Vermont koriste vekovima. Zavidne rezultate u lečenju nekih bolesti pomoću meda i jabukovog sirćeta opisao je Dr. D. C. Džervis u svojoj knjizi „Tajne zelenih riznica prirode”.

Uzimanje jabukovog sirćeta se preporučuje kod sledećih stanja organizma bez obzira na životno doba i pol: pojačanog znojenja, neprijatnog zadaha izazvanog truljenjem organizma, lepre, herpesa, čukljeva, ćelavosti, gljivičnih oboljenja, pojačanog rasta dlaka iz nosa i ušiju, preloma i iščašenja, hroničnog zamora, lajmske bolesti, peruti, astigmatizma, gihta i reumatskih tegoba, kamena u bubregu, kamena u žučnoj kesici, ciroze jetre, Alchajmerove bolesti, čira na dvanaestopalačnom crevu, oslabljene koncentracije, anksioznosti, povraćanja, sniženog krvnog pritiska, mucavosti, alergijskih tegoba, skorbuta i beri-berija, lošeg sna, učestalih glavobolja, PMS sindroma, trudnoće, gojaznosti, ranjavanja i karijesa.
blogovatelj blogovatelj 07:36 02.06.2012

Re: ali prethodno silikonskim gitom...

na ono na čemu je bila guma stavi neki prenosnik od dugačkog matreijala nekog, čvrstog, doda sečivo i napravi motornu testeru


Ja imam ortaka koji je imao cudesne izume kao mladji, a ni danas mu ne manjka duha.

1. Bio cetvrti razred, njegov cale zamenio motor na usisivacu, pa onda uzeo stari, popravio ga i motor radi. E taj popravljeni motor je moj ortak godinama cuvao i smisljao kako od njega da napravi auto. Sve je smislio, sem jednog neresivog problema. Nije znao gde da nadje dovoljno veliki kabl da bi mu auto imao veliki dijapazon kretanja.

2. Dodjem ja kod njega (imali smo nekih 13-14 godina) i pita on mene da li hocu da slusamo kasete. Ja kazem hocu, ali sam bio zbunjen jer sam znao da nema kasetofon. Ode on u kuhinju, donese kasetofon naseg zajednickog ortaka, a kasetofon se pusi kao kad otvoris sladoled na velikoj vrucini. Pregrejao se pa ga je stavio u zamrzivac da se malo ohladi.

3. Sa petnaest godina je dobrovoljno pozeleo da ga pukne struja, jer ga nikada do tada nije spucala. Adjutant mu je bio onaj iz price br. 2 ciji se kasetofon pusio. Ogolili su neku zicu, utakli je u struju, adjutant drzao zicu za izolaciju, a ovaj rukom uhvatio fazu i nulu. Kaze da jos pamti to iskustvo.

4. U srednjoj skoli, na vezbama iz elektricnih masina imali smo neki set od 24 sijalice na jednoj tabli, a sluzile su kao potrosac za sinhronizaciju sinhronih generatora. On to jacim ili slabijim zavijanjem nastimuje, taman dve oktave budu sa sve polustepenima, uzme dve drvene olovke i svira sijalice kao ksilofon. Profesor ga naravno vidi i istera ga sa vezbi.

5. Jedno vreme se zanosio da se bavi likovnom umetnoscu. Samo je jednu sliku naslikao. Slika je akvarel a zove se "Ulje na platnu"
Na slici se vidi stafelaj, na stafelaju razapeto platno, a na platnu nacrtan litar Vital ulja.
JJ Beba JJ Beba 19:11 30.05.2012

oduvek tvrdim..

...da bi bez selotejpa stala teška industrija.
AlexDunja AlexDunja 20:57 30.05.2012

Re: oduvek tvrdim..

teška industrija.

u noći voz, u vozu ja
kraj mene je štefanija:)

samo tu pesmu znam. balada
JJ Beba JJ Beba 21:48 30.05.2012

Re: oduvek tvrdim..

AlexDunja
teška industrija.

u noći voz, u vozu ja
kraj mene je štefanija:)

samo tu pesmu znam. balada

hahahahhaha
ja zanam onu filozofsku život je maskenbal

a ovo za selotejp je istina, nema toga šta se njime ne može zalepiti
blogovatelj blogovatelj 23:02 30.05.2012

Re: oduvek tvrdim..

da bi bez selotejpa stala teška industrija


Selotejp = Selo tejp = Seljacka traka

Cerka mog ortaka kad je imala 7-8 godina zamislila se i izjavila da su " ovoj Kanadi sve neki seljaci"
Na pitanje zasto to misli odgovorila je da se svi nekuda sele.
blau.punkt blau.punkt 10:59 31.05.2012

Re: oduvek tvrdim..

ima nesto u toj hemiji !!

pa i "selotejpskoj" :)

JJ Beba JJ Beba 15:03 31.05.2012

Re: oduvek tvrdim..


Selotejp = Selo tejp = Seljacka traka

to su stare fore, tumačenja reći na nov način
npr
selotejp- audio traka (kaseta) narodne muzike
baštovan- ovan u bašti
balvan- bal na otvorenom prostoru
guzica- gospodin Uzica
gonjen biti- bio si go kod nje
droca- doktorat od oca
domognutu - sagnuti se do moga

i sve tako
Milan Novković Milan Novković 22:46 30.05.2012

CINERI GLORIA SERA VENIT.

Dobacuje mi jedan kum, koji verovatno ne može da se uključi pošto su mu na poslu jedan ili više šefova stavili davilicu oko vrata, a kod kuće lepša i pametnija polovina, da su oni:

1. Ovo stvarno čitali kao vesti na Radio Indeksu pre eto, 17-18 godina. Zanimljivo je što je većina vesti aktuelna i danas - ili je pisanije transcedentno u odnosu na život, ili život u odnosu na pisanije

2. 1997. Stavili poslednju verziju sajta na EUnet, kad je ovo jedno kumče prihejalo u London, i da ga od tad nisu dirali. Ovome će svaki geek koji drži do sebe da se pokloni (vreme poluraspada programa koje mi programeri pišemo je od nekoliko sati do nekoliko nedelja, max, zavisi od aplikacije).

Čuveni istraživači - Džejms Vudvort

Odučavanje od ljudožderstva plemena Papue Nove Gvineje bio je pionirski poduhvat čuvenog britanskog istraživača i antropologa ser Džejmsa Vudvorta. Vudvort je lađom kapetana Blaja pristao na obale Papue Nove Gvineje 1781. i primetio kanibalizam. Naime, nestala su dva člana posade i brodski mali, svi kasnije pronađeni na glavnom trgu obližnjeg sela, u pacu. Ser Džejms je okušao sreću sa sledećim eksperimentom: ubrizgavao je izabranim članovima posade razne tečnosti neprijatnog i odbojnog mirisa i ukusa u telo, a zatim ih slao u džunglu, gde su ovi i onako brzo umirali od često smrtonosnih doza. Nakon dva meseca, trud je urodio plodom: domoroci, zgađeni ukusom, više nisu ispoljavali kanibalizam, bar ne na belcima.
blau.punkt blau.punkt 10:56 31.05.2012

naši potomci

ponekad baš dobro znaju da se zezaju

Milan Novković Milan Novković 11:34 31.05.2012

Re: naši potomci

exquisite
Domazet Domazet 18:08 31.05.2012

Zashto umetnost ne mozhe da imitira zhivot

1.

2.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana