Društvo| Filozofija| Gradjanske inicijative

Jalova sabornost - Utisci sa Politickog foruma

Tibor Jóna RSS / 31.05.2012. u 11:34

Pre par dana dobio sam ljubazni poziv, na kojem se evo javno zahvaljujem, da ucestvujem u radu Politickog foruma - novog pokusaja da se artikulise politicko nezadovoljstvo koje postoji u delu nase javnosti.

Juce je odrzana i prva sednica ovog ad hoc tribunala, o cemu ste vise imali prilike da citate cak i u rezimskoj stampi. Nazalost opet senzacionalisticki i to kroz manje ili vise otvoreni podsmeh spram stavova Vesne Pesic i njihovog spinovanja u cilju predstavljanja autorke kao poludele ekstremistkinje opsednute u svojoj ludosti likom i delom buduceg premijera.

I ako nisam stigao da uzmem rec - ponajvise jer je u Sali bilo mnogo onih koje sam zeleo cuti, nadam se da mi organizatori nece zameriti sto cu se u najboljoj nameri na njihovu aktivnost osvrnuti javno.

 

Najpre, bio sam zapanjen potrebom da nasa „elita" trosi vreme raspravama o Borisu Tadicu 2012. godine. O ovom coveku je trebalo pricati 2003. godine, trebalo je svakako pricati 2008. godine kada su se obrisi njegovog modela vladavine vec jasno nazirali.

Ali 2012. godine pricati o Borisu Tadicu - zaludno je i opasno. Zaludno jer je BT davno otplovio rekom bez povratka bar sto se njegove privrzenosti izgradnji demokratskog i gradjanskog drustva tice (sumnjam da je ta tacka predjena onda kada je pristao da ucestvuje u laziranju ustavnog referenduma).

Opasno jer se stvara iluzija da je tu moguce nesto uraditi ili - jos opasnije - da se moze uticati na nekakav boljitak na tom polju. Ne moze, nece biti bolje, vecnaja pamjat, idemo dalje!

Ostaviti raspravu o opstim mestima jer kome (od ucesnika ovakvih foruma) 2012. godine nije jasan Boris Tadic vala ni ne mora nikada ni da mu bude. 

U isto vreme niko ne pominje travestiju koja je LDP. Pretpostavljam da cemo o tome 2016. Kada opet bude prekasno. A vec sada je. #tema_u_najavi da se iskoristim tviter slengom.

Cemu to zatvaranje ociju pred onim sto se desava i potreba da se raspravlja - recicu jos jednom - o opstim i vec utvrdjenim mestima, ne umem da kazem. Cak bi i rasprava kako su se perjanice demokratije pretvorile u njene aktivne negatorke bila jalova kao glavni diskurs.

 

Drugo, objasnjavanje "rezona" iza glasanja belim listicima takodje je zaludno i opasno. Kao sto nam niko ne pravda zasto je glasao za ovog ili onog tako i moje glasanje belim listicem predstavlja iskljucivo plod mog politickog promisljanja. Zasto ja moram da se pravdam bilo kome zato sto sam sa svojim glasom uradio ono sto sam mislio da ce meni i mojoj viziji drustva doneti boljitak?

Pritom, ako smo glasali belo jer verujemo da nema politicke grupacije koja je svojim angazovanjem zasluzila taj nas glas za sebe, zasto se pravdamo takvim ljudima?

Ako se ne pravdaju seljaci, pcelari ili vozaci GSP, zasto „intelektualci" moraju da nekom obrazlazu svoj glas? Jer umeju?

A na stranu sto smo  ga kao drustvo posebno nagrajisali ako pravdanje posle glasanja koje je juce promovisano na forumu postane pravilo. Pravdanjem belog listica kao legitimnog izbora politicki mislece osobe stavljamo se u polozaj tucene zene koja muzu alkoholicaru objasnjava zasto ne zeli vise da je on tuce. Kako to mislite - zasto? Zato sto je to sto radite lose! Ende.


Trece, ospe, ali ospe me hvataju od nase lazne NVO sabornosti. Kao - svi smo na istom poslu. Crven ban!

Neko je na poslu da menja drustvo, neko se tu umorio pa je legao na rudu dvoru u potrazi za mirnijom penzijom, neko je pak tu da obezbedi svoju egzistenciju, neko da tercira dvor, ima i ko bi se samo zezao itd. Nekom je omogucen javni prostor da iznosi svoja misljenja i da ih nasiroko obrazlaze, nekom taj luksuz nije dozvoljen. Nebojsu Popova smo poslednji put videli nikad, Gorcina Stojanovica kada sam prosli put otvorio frizider.

Pritom, uveren sam, da je potreba da se na skupove pozivaju ljudi za koje se samo ne zna koji im je clanski broj partijskih knjizica, a da se pritom svi pravimo da su nezavisni intelektualci - jednostavno stetna. Ponajvise jer odbija od ucestvovanja ljude koji to razumeju i koji ne zele da na to drustvo pristanu (nesto kao beli listici uzivo) a koji bi mogli dati mnogo kvalitetniji doprinos razvoju cele price okolo Politickog foruma od kripto partijasha.

E, a kad se oni i pozovu, zavrsimo u situaciji u kojoj Gorcin Stojanovic prekida u pola reci, dobacivanjem iz publike, Vesnu Rakic Vodinelic i drzi joj nekakvo predavanje iz pristojnosti. Ili slusamo kako Jelena Milic dobacuje u vise navrata. Sto je u oba slucaja bilo jako neprijatno za gledati i dovodilo je do znacajnog transfera neprijatnosti.

Zasto je i kako organizatorima ovog foruma imponovalo da na skup zovu rezisera koncerta Lepe Brene nije mi jasno. (i mada se primer moze shvatiti i genericki, sam koncert Lepe Brene postaje meni interesantan problem onog trenutka kada shvatimo da dok nam se reziserka elita bavi Slatkim grehom ili Floljerntinom iz iksa u dvojku, dotle nam gradjani susednih drzava prave predstave o streljanom premijeru. Da je Anderlecht igrao slabije, a Brena snimala manje, mozda bi i oni stigli da nas kao drustvo motivisu na razmisljanje kakvim uratkom slicnim Frljicevu, ali eto nisu i onda eto hvala bogu Frljica da nam rasvetljava jedan od najpogubnijih dogadjaja skorije istorije.Ako je i od elite, hvala joj na paznji i dovidjenja.)

Na kraju, pozivati ljude i ocekivati od tih voljnih ucesnika u jednom sistemu "vrednosti" da ga kriticki posmatraju i ucestvuju u njegovoj dekonstrukciji naivno je. To dakle vise ne, ako se mene pita. Ne. 

 

Cetvrto zeleo bih da se zahvalim Nebojsi Popovu sto je u svom govoru uspeo da se dotakne bitnih tema i ponudi najkvalitetnije polazne tacke za bilo kakav dalji razgovor o boljitku naseg drustva koje sam skoro cuo. (o cemu mozete saznati sve na www.mc.rs)

Ja se nadam da ce organizatori umeti da prepoznaju iznete teze gospodina Popova kao izuzetno konstruktivne i da ce im posluziti u daljem planiranju aktivnosti Politickog foruma. Sto se mene tice, uz duzno postovanje uvazenim panelistima, a u skladu sa onim sto sam gore napisao, gospodin Popov je izneo sve sto je tamo vredelo cuti. Sto je sprecilo skup da postane samo jos jedan u milion.

 

Dalje se ne bih upustao u rad ovog tela bude li on nastavio sa praksom koja je zapoceta na njegovom prvom skupu. Trositi dva sata na opsta mesta da je sunce zuto, voda mokra a delovanje BT lose za demokratiju, te pravdanje i raspravu sa ljudima koji su davno zakljucili da je oportunije leci na rudu - luksuz preskup je.

Posebno sredom u 14.30 - u sred radne nedelje. 



Komentari (76)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

darvel darvel 11:49 31.05.2012

Gađenje,

koje u meni izazivaju DS i Boris Tadić, posebno posle gubitka predsedničkih izbora počinje da dostiže nivo koji je uspeo, kod mene, da iziazove još samo JUL onomad, na vrhuncu moći.
zemljanin zemljanin 12:00 31.05.2012

Re: Gađenje,

darvel
koje u meni izazivaju DS i Boris Tadić, posebno posle gubitka predsedničkih izbora počinje da dostiže nivo koji je uspeo, kod mene, da iziazove još samo JUL onomad, na vrhuncu moći.



nego jel bilo neko meze na skupu da znam da se prijavim
laziiprevare laziiprevare 19:26 31.05.2012

Re: Gađenje,

Gađenje ili "Čim zaspim nešto me...nešto me steže, nešto me guši..."




"LDP prirodan partner DS i SPS...SPS je pomerio Srbiju napred"
Hvala brate, ja ne smem da kažem zbog Dane, osetljiva je na Ibarsku i Budvu



"A, šta bi sa pitanjem: Zašto se nikome u Beogradu (recimo, Čedi Jovanoviću, i još po nekome) ne zamera što su poznavali ljude iz Zemunskog klana i JSO, od Spasojevića i Legije pa nadalje, koji nisu bili uhapšeni sve dok nisu ubili Premijera, iako nisu bili bliski Zemunskom klanu, nego su BILI Zemunski klan?!?" (pisma Luciliju)



"U svаkoj zemlji imа korovа, sаmo se u Srbiji korov zаlivа"
JJ Beba JJ Beba 19:37 31.05.2012

Re: Gađenje,

"LDP prirodan partner DS i SPS...SPS je pomerio Srbiju napred"

fuck them

a sećam se kad se zaklinjao da sa spsom samo mrtav..nije to bilo davno, kolko u prošloj izbornoj kampanji

jbga reč je reč a apoteka je apoteka
laziiprevare laziiprevare 20:12 31.05.2012

Re: Gađenje,

apoteka je apoteka




"Ubili su te Pacov, Prevara i Budala !"
dragan7557 dragan7557 20:31 31.05.2012

Re: Gađenje,

JJ Beba
"LDP prirodan partner DS i SPS...SPS je pomerio Srbiju napred"

fuck them

a sećam se kad se zaklinjao da sa spsom samo mrtav..nije to bilo davno, kolko u prošloj izbornoj kampanji

jbga reč je reč a apoteka je apoteka

Da piše, fuck all of them, ja bih se složio, ovako.........čekam glasanje.

cerski
JJ Beba JJ Beba 21:53 31.05.2012

Re: Gađenje,


Da piše, fuck all of them, ja bih se složio, ovako.........čekam glasanje.

cerski, fuck them all
dragan7557 dragan7557 17:33 01.06.2012

Re: Gađenje,


JJ Beba

Da piše, fuck all of them, ja bih se složio, ovako.........čekam glasanje.

cerski, fuck them all

čim završim, fejtovanje fotke nikoliću777 na tviteru, i uzmem novu žvakaću da preživam, promeniću raspored reči iz Šekspirovskog u:

Contemporary Sebianenglish.

No problem at all! Rigidity is not my way. Serbianenglish forever and ever, since 1389.

Yours sincerely,
faithfully, truly and lot more,

cerski
or
cersky
predatortz predatortz 11:51 31.05.2012

Kvazi elita

Ili slusamo kako Jelena Milic dobacuje u vise navrata.


vs kvazi političara.

Što bi rek'o Džoni:

Ništa novo pod neonom
mariopan mariopan 12:05 31.05.2012

...

Pitam se kome / čemu ti paneli služe?
Šta su novo rekli, zaključili, šta se pomerilo?
Ništa.
Trla baba lan da vam prođe dan?
I tako u beskrajon..........ustvari sve si rekao u naslovu, jalova sabornost.
cult cult 12:07 31.05.2012

hehe

'nači puna kafana politngo-ovaca
medjusobno se optužujućih.
Najs.
Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.

Nemam objašnjenje za ovoliko pravdanje oko belih listića. Osim da možda savest malo gricka, obzirom na ovog danas inaugurisanog, kao alternativu sili i nepravdi Botinoj. Ali to je sigurno glupo objašnjenje. Ja se, recimo, ne bih bavio ni primisli da se nekom objašnjavam da sam bio beli listić il' roštiljdžija tj. pasivni Predsednikov glasač. Tako da ti je ova paralela sa tučenom ženom odlična.

E, sad, pošto smo dobili Predsednika koji je počeo da se blamira i pre stupanja na dužnost, od susjeda počeli da primamo dandare jer smo se (ne)izborima tako dobro namestili, a diktatora BoTu kaznili proterivanjem na najbitnije mesto u državi, slažem se i sa onim navodnicima pod koje si stavio tu reč "intelektualci".

I kad nas posle svega pogledaš sve zajedno, nas - narod, vas intelektualce i prepoštene, presvesne, premoralne ngo-ovce, i onu jadnu političku klasu, jasno je da smo totalno pukli i da je budućnost užasno, užasno siva.


antioksidant antioksidant 12:10 31.05.2012

Re: hehe

Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.

pa zbog jelene milić


(izvinjavam se jeleni, ali bilo je jače od mene,a nekako nisam mogao gorčinom da najavim selmu...ili sam mogao?)
AlexDunja AlexDunja 12:10 31.05.2012

Re: hehe

I kad nas posle svega pogledaš sve zajedno, nas - narod, vas intelektualce i prepoštene, presvesne, premoralne ngo-ovce, i onu jadnu političku klasu, jasno je da smo totalno pukli i da je budućnost užasno, užasno siva.


a da nije bilo belih listića sve bi bilo potpuno drugačije
cult cult 12:16 31.05.2012

Re: hehe

ili sam mogao?

ne, ne, dobro je ovako.
Hvala na najavi i na Selmi kao takvoj.
cult cult 12:16 31.05.2012

Re: hehe

AlexDunja
I kad nas posle svega pogledaš sve zajedno, nas - narod, vas intelektualce i prepoštene, presvesne, premoralne ngo-ovce, i onu jadnu političku klasu, jasno je da smo totalno pukli i da je budućnost užasno, užasno siva.


a da nije bilo belih listića sve bi bilo potpuno drugačije


eh, koliko freuda u jednoj rečenici : )
Gospodja Klara Gospodja Klara 12:18 31.05.2012

Re: hehe

Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.


Meni zbog ovoga:


AlexDunja AlexDunja 12:25 31.05.2012

?

eh, koliko freuda u jednoj rečenici : )


da si se setio monti pajtona, shvatila bih.

ovako ne razumem.
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:25 31.05.2012

Re: hehe

Nemam objašnjenje za ovoliko pravdanje oko belih listića. Osim da možda savest malo gricka, obzirom na ovog danas inaugurisanog, kao alternativu sili i nepravdi Botinoj. Ali to je sigurno glupo objašnjenje. Ja se, recimo, ne bih bavio ni primisli da se nekom objašnjavam da sam bio beli listić il' roštiljdžija tj. pasivni Predsednikov glasač.

!""#"Q$"#$%&%$&%%$#!"/cenzurisana psovka/
antioksidant antioksidant 12:28 31.05.2012

Re: hehe

!""#"Q$"#$%&%$&%%$#!"/cenzurisana psovka/

diši milena, diši i žvaći

ignoriši ga
želi da te iznervira jer bes će te odvesti na tamnu stranu
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 12:39 31.05.2012

Re: hehe

ignoriši ga

Da znaš da hoću, ne mogu više stvarno da s.....SMOKIIIIIIIII!
Atomski mrav Atomski mrav 14:27 31.05.2012

Re: hehe

I kad nas posle svega pogledaš sve zajedno, nas - narod, vas intelektualce i prepoštene, presvesne, premoralne ngo-ovce, i onu jadnu političku klasu, jasno je da smo totalno pukli i da je budućnost užasno, užasno siva.

Sem ako nas Đilas ne spasi...
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:46 31.05.2012

Re: hehe

dobrosavljevic_m
ignoriši ga

Da znaš da hoću, ne mogu više stvarno da s.....SMOKIIIIIIIII!


Kult, jadan, računa na zamor materijala.
dragan7557 dragan7557 15:47 31.05.2012

Re: hehe

antioksidant
Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.

pa zbog jelene milić


(izvinjavam se jeleni, ali bilo je jače od mene,a nekako nisam mogao gorčinom da najavim selmu...ili sam mogao?)

Od kada se za kompliment izvinjava?

cerski
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 18:59 31.05.2012

Re: hehe

Kult, jadan, računa na zamor materijala

Zamorio je materijal, a ni materijal više neće da zamara njega, niti sebe njime.
antioksidant antioksidant 19:06 31.05.2012

Re: hehe

Od kada se za kompliment izvinjava?


iskusno
hvala
dragan7557 dragan7557 21:45 31.05.2012

Re: TITO & Aveti

antioksidant 13:10 31.05.2012
Re: hehe

Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.


Sound track

After Dark

Tito & Tarantula

Kako ono beše u ranijem susretu Tita i Aveti?

Edit:

Drug Tito jaše na čelu kolone,
Avet je pred njim,
sva od blata smrznuta

.............
i veli, kud ćeš drzniče, Ja vladam U toj planini
Te jadne momke koje vodiš
.................
Oni su bosi, bijedno ljudsko meso
Nevoljna krv, što moj duh smrzava
kamo ih vodiš u patnju i smrt,
..............
U svakoj torbi zovem se glad
........................
Sjaši s tog konja; ja ću da ga jašim
.......................
Jer ništa nema važnije od hljeba
I najveća sreća je trbuh pun!


II

...........
Otkud dođe pustolove? Kud ćeš
Znaš li me? Ja sam otac sviiju sumnja
Nesreće vijesnik, preteča kajanja
............
Grob, gdje će trunut, luda sanja ljudska.
Što hoćeš? Čemu dignu svu tu čeljad
da trpi i strada.......


Vladimir Nazor

cerski

pre deset dana, kada sam prvi put na ovom blogu, podsetio na ovaj film, sam se setio i Tarabićevih Proročanstava, i sada pišući ovo, ne mogu da se otmem utisku da srljamo za Domanovićevim Vođama, koji juče zalediše plate i penzije, i podigoše Namet na 22%. Šta sledi? Završetak kao i onaj u:


"From dusk till down"

po završetku vampirskog bala, svi Srbi pod jednom šljivom? U Vođe sam posle 30 godina izgubio poverenje. U propast još uvek verujem

Ipak ovo su samo moja razmišljanja.
angie01 angie01 13:35 31.05.2012

ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

...i jos da imaju moralnu satisfakciju!

'naci-nema prave energije, ideje,snage, volje, da se ceo mes spreci i zaustavi-a svi znaju sta ne valja, smao ne znaju kako i sta da urade, pa onda te lose zamene,...pa ni cigura ne moze da zemani kafu-bolje ni da je ne pijes!

Niko od elite, intelektualaca, ili kakogodihzvali, nije uredi nista za ovih 5 godina, moze i 8, a moze i vise, da se spreci ova katastrofa-sada, kada su dosli izbori svi su na brzaka smislili neke polu strategije kako bi nesto uradili, a to takvom tehnologijom nikada ne ide-jer ovi drugi su vec ukopani u rovove i pustili korenje i nikakvo zaprasivanje nece omesti bujanje korova, sem ozbiljnog rada-duboka brazda, iskorenjivanje, priprema tla, djubrenje, dobro seme dobro zasadjeno, okopavanje, mazis/pazis od sunca, promaje, gldeas u nebo i sav taj rad!

ovde su se prilicno neorganizovano ubacivali beli listici, sa sigurnoscu da oni ne mogu nista, al sa osecajem da nisi licno doprineo, pa posle mozes i da se busas, al sa ocekivanjem da ce ovi drugi iglasati ipak pristojniju opciju-iako je to laz, jer su obe jednako sramotne-prva jer je imala priliku i sve urusila, a druga, jer je bila perjanica pocetka ovog sranja!

zasto nisu svi ti koji sada opet lagodno samo krtikuju, nisu na vreme organizovali nesto pametno i kavileteno i adekvatno ponudili kao resenje za koje bi se svi nezadovoljni sa zahvalnoscu uhvatili?-ovako, ispade da su ventil za reciklazu ogorcenja, koje isto salje direktno u etar i nista vise!
cult cult 13:43 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

ovde su se prilicno neorganizovano ubacivali beli listici, sa sigurnoscu da oni ne mogu nista, al sa osecajem da nisi licno doprineo, pa posle mozes i da se busas, al sa ocekivanjem da ce ovi drugi iglasati ipak pristojniju opciju


Ovo, a i sve iz komentara je perfect (sem onaj deo da su podjednako isti. Ne, ovi prvi, ovi danas inaugurisani, su umešani u prilično krvave i prljave stvari. To se ne zaboravlja. Ma koliko Predsednik vapio da se ne oseća odgovornim za svoje reči i postupke i da njegov život počinje današnjim danom. I to je ta dubina našeg trenutnog dna).

A jalovost naše intelektualne elite. Phihh...ne zauzimati stav, biti protiv svega, biti iznad svega...to je tako cool. Te u tom smislu - jebeš nepostojanje alternative. Nek je izmisle drugi. Pa ćemo i protiv njih i iznad njih.
angie01 angie01 13:52 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

..nisam rekla da su isti-nego jednako sramotne- i slazem se za prilicno krvave i prljave stvari-ne dopustivo zaboravljene i ne procesuirane!,


...edit: a ovaj tvoj alfa-hetero i njegov maneken nisu nista ucinili, nego su im jos pomogli da se presvuku!
cult cult 13:57 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

nedopustivo zaboravljene


Valjda su se sad prisetili šta su doveli na vlast.
Otud ova vika "nismo mi krivi" gde god sretneš bele glasače i one koji su izabrali roštilj.
I dodavanje nešto tišim glasom da će ga Tadić kad formira vladu ipak izolovati, pa neće praviti puno štete.
Hoće, drugari, to što je malopre položio zakletvu, to je već nenadoknadiva šteta.

Ali mi smo ostali tako cool, so wtf!

angie01 angie01 14:01 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!



Valjda su se sad prisetili šta su doveli na vlast!


..pa otuda i ovi skupovi-malo da se fleka provuce kroz retoricki venis,...mislim, milicka,...ne znam ko od nje ocekuje nesto!:)
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:10 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

Otud ova vika "nismo mi krivi" gde god sretneš bele glasače

Ne mogu da te gledam više. Ovo je zvanično moja poslednja replika tebi i poslednji tvoj komentar koji čitam.
angie01 angie01 14:12 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

dobrosavljevic_m
Otud ova vika "nismo mi krivi" gde god sretneš bele glasačeNe mogu da te gledam više. Ovo je zvanično moja poslednja replika tebi i poslednji tvoj komentar koji čitam.


ju tu, get a rum!
cult cult 14:16 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

pa otuda i ovi skupovi-malo da se fleka provuce kroz retoricki venis,

aha.
da mu ga damo malo po filozofskoj noti.
Onda je valjda lakše.
A i pusti. Nije to loše. Biće još para za taj sektor.
Ček da se približi godišnjica Srebrenice
pa kad Predsednik krene da izjavljuje.
Nov zamah finansijski. I mnogo, mnogo novog posla na suočavanju.
AlexDunja AlexDunja 14:20 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

Otud ova vika "nismo mi krivi" gde god sretneš bele glasače


jebote kulte, kako ti ne dosadi?

već deset dana ideš od bloga do bloga
i pišeš jedan te isti komentar, u sto varijanti po ceo dan.

ne da znamo do sada šta misliš,
nego ćemo tikove dobiti od tebe.

što ne prošaraš malo, i nađeš neko mesto
gde ljudi ne znaju kako je pogubna pojava da ljudi koriste svoja prava.

posle kažu da je miki nemoguć bloger.
antioksidant antioksidant 14:24 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

mnogo više vike "nismo mi krivi" se čuje od strane ds aktivista
i to one đilasovske vrste
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 14:36 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

posle kažu da je miki nemoguć bloger.

Izvinjavam se zbog toga
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 17:46 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

nikakvo zaprasivanje nece omesti bujanje korova, sem ozbiljnog rada-duboka brazda,


Korov se unistava drugim korovom sto se iz raznih istorijskih priloga da zakljuciti.
Sasvim je nevaznoo da li je i ko je glasao jer, samo onaj covek koji ima pred sobom izbor, znaci nekoliko ponudjenih opcija, a ne samo dve, moze da zakljuci sta je za njega bolje. Ja mislim da nama odavno, ako ne za samo ovih zadnjih dvadeset i kusur gdina, rukovode lica koja sa nama nemaju veze vec samo nastavljaju ranije zapocete planove i eksperimente. Mi smo samo pokusni kunici. Ovaj pobednicki kandidat je sasvim lepa refleksija naroda i prilika, sasvim ocekivani efekat eksperimenta koji je uspeo.
dragan7557 dragan7557 18:27 31.05.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

Jelena Pavlović 18:46 31.05.2012
Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

nikakvo zaprasivanje nece omesti bujanje korova, sem ozbiljnog rada-duboka brazda,



Korov se unistava drugim korovom sto se iz raznih istorijskih priloga da zakljuciti.

Eeeeh, stara dobra prirodna vremena,

Danas vlada drugi metod, roundup Monsanto sa garancijom.

cerski
Atomski mrav Atomski mrav 12:02 01.06.2012

Re: ovde bi svi da se kresu, al da im ne udje!

blogov_kolac blogov_kolac 13:47 31.05.2012

Nemojte više da nas branite!

Znam da nije fer generalizovati i stavljati citav NVO sektor u isti kos, ali njegov lavovski deo upleo se u zadnje vreme u neke katastrofalno stetne akcije, i red je da se to javno kaze kako se u buducnosti (ako je uopste imamo) vise nikada nista ni priblizno tako kontraproduktivno ne bi ni pokusavalo!

Zadnja stvar koja nam je sada potrebna je pomoc raznih doktora koji ti prepisuju lekove opasnije i od same bolesti, pa makar im dijagnoze bolesti cesto bile tacne.

Hvala vam na onakvoj BG skupstini grada, hvala vam na opasnom podrivanju krhke demokratije u Srbiji sirenjem medju gradjanstvom opasne teorije o tome kako direktni visestranacki izbori nisu ni vreme ni mesto gde treba da se odlucuje o izboru vlasti, i naravno, najvise vam hvala na ovakvom predsedniku koji ce nas voditi i predstavljati do 2017!

Ako ste posteni i odgovorni prema sebi i drugima, na ovo moje cinicno HVALA odgovoricete najiskrenije moguce sa NEMA NA ČEMU!
looping looping 14:54 31.05.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Znam da nije fer generalizovati i stavljati citav NVO sektor u isti kos, ali njegov lavovski deo upleo se u zadnje vreme u neke katastrofalno stetne akcije, i red je da se to javno kaze kako se u buducnosti (ako je uopste imamo) vise nikada nista ni priblizno tako kontraproduktivno ne bi ni pokusavalo!

NVO sektor u Srbiji mu u politickom smislu dodje kao Sindikati u radnickom smislu.
blogov_kolac blogov_kolac 15:41 31.05.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

looping

NVO sektor u Srbiji mu u politickom smislu dodje kao Sindikati u radnickom smislu.
I sindikati i civilni sektor bi trebalo da "kontrolisu" drzavu, ali kod nas je drzava ta koja kontrolise sindikate, dok civilni sektor ocigledno ne moze ni samog sebe da kontrolise, a kamoli nekoga drugog (ako je gledano u globalu i po posledicama on najvise svoje energije ulozio ove 2012 godine da nam indirektno dovede Tomislava Nikolica za predsednika - sta drugo reci nego LUDA KUCA).
angie01 angie01 15:44 31.05.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

blogov_kolac

loopingNVO sektor u Srbiji mu u politickom smislu dodje kao Sindikati u radnickom smislu.I sindikati i civilni sektor bi trebalo da "kontrolisu" drzavu, ali kod nas je drzava ta koja kontrolise sindikate, dok civilni sektor ocigledno ne moze ni samog sebe da kontrolise, a kamoli nekoga drugog (ako je gledano u globalu i po posledicama on najvise svoje energije ulozio ove 2012 godine da nam indirektno dovede Tomislava Nikolica za predsednika - sta drugo reci nego LUDA KUCA).


..i dacicem, od koga zavisi!
Tibor Jóna Tibor Jóna 15:44 31.05.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

nikolica za predsednika je dovelo cinjenje borisa tadica. odjava jona.
angie01 angie01 15:48 31.05.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Tibor Jóna
nikolica za predsednika je dovelo cinjenje borisa tadica. odjava jona.


sta sad odjava!

ti nam bacio kosku i ode u bolju buducnos', a mi da se igramo bez igracaka i nadzora, pa je l znas kud to vodi!?
bene_geserit bene_geserit 06:24 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

blogov_kolac

Jedini blog na kome nema zalopojki blogovog kolca sto je Toma postao predsednik je Hanselov blog o Linoladi.
maksa83 maksa83 06:47 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

bene_geserit
blogov_kolac

Jedini blog na kome nema zalopojki blogovog kolca sto je Toma postao predsednik je Hanselov blog o Linoladi.

E sad si nam sjebao Oazu...
darvel darvel 08:48 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Ja sam ubeđen da je Blogov ku... pardon, kolac, lično Jelena Trivan.
Ako grešim spreman sam da se izvinim lično njemu što sam glasao za Nikolića i da dam časnu pionirsku reč da ću, od sada i ubuduće glasati isključivo i jedino za Lepog Boru, bez obzira koliko me pljačkao, potkradao i zajedno sa svojom bandom razbojnika pravio blesavim, tako mi Malovićkinih uterivača dugova.
Cult,
Loader,
Blogov...
Trio fantastikus.
Aman, ljudi, pa evo biće Tadić premijer, pa ćemo uživati u svim njegovim demokratskim veštinama glede uništavanje i ovo malo države i naroda što je ostalo, a sve na polzu DS jurišnika.
Jebote, gori ste od deteta kome uzmeš igračku pa ne prestaje da kmrči.
Čovek doveo privredu u kolaps, obesmislio svaku moguću instituciju u državi, laže kako zine,sa pajtašima opljačkao sve što je stigao da opljačka, pravi blesavim svakog iole normalnog čoveka spremnog da razmišlja svojom sopstvenom glavom i ovde se danima kuka za njim, kao da je majčinu utrobu delio sa vama.
E da, između ostalog, uspeo je da izgubi izbore od Tome Nikolića ...
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:05 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Cult,
Loader,
Blogov...
Trio fantastikus.


Fali ti freehand za duvacki kvartet
I bez bis-a danima sviraju .....
darvel darvel 11:23 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Pa pošto je naš velepoštovani Bota od Srbije ionako napravio Alan Forda, kvartet mi se nije uklapao u zamisao ali može da bude na rezervnoj klupi i uleti u igru kada se neko od ovih povredi, bez da se promena u igri i primeti.
apacherosepeacock apacherosepeacock 11:35 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

darvel
Pa pošto je naš velepoštovani Bota od Srbije ionako napravio Alan Forda, kvartet mi se nije uklapao u zamisao ali može da bude na rezervnoj klupi i uleti u igru kada se neko od ovih povredi, bez da se promena u igri i primeti.


Dobro, necu (dalje) da kvarim koncept.

PS. Nego gde ce ti dusa, freehand na rezervnoj?
Pa on je vazda prva truba
mariopan mariopan 11:35 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Čovek doveo privredu u kolaps, obesmislio svaku moguću instituciju u državi, laže kako zine,sa pajtašima opljačkao sve što je stigao da opljačka, pravi blesavim svakog iole normalnog čoveka spremnog da razmišlja svojom sopstvenom glavom i ovde se danima kuka za njim, kao da je majčinu utrobu delio sa Vama.
E da, između ostalog, uspeo je da izgubi izbore od Tome Nikolića ...

darvel darvel 11:59 01.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

P.S.
Pa više sam mislio na leteće izmene, ono, kao u hokeju.
E sad ako se tu negde malko i posudaraju, to na opšte a i narodno veselje.
Odo da čitam šta sad kvrči Loader.
blogov_kolac blogov_kolac 01:10 02.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

Tek sad vidim da mi se i ovde opet pojavio bloger koji poput zunzare redovno obilazi moje postove gde direktno ili indirektno pominjem novoizabranog predsednika.
darvel
Ja sam ubeđen da je Blogov ku... pardon, kolac, lično Jelena Trivan.
Ako grešim spreman sam da se izvinim lično njemu što sam glasao za Nikolića i da dam časnu pionirsku reč da ću, od sada i ubuduće glasati isključivo i jedino za Lepog Boru, bez obzira koliko me pljačkao, potkradao i zajedno sa svojom bandom razbojnika pravio blesavim, tako mi Malovićkinih uterivača dugova.
Za tebe ne vazi ni ona narodna o coravoj koki koja ubode poneko zrno, jer promasujes u procenama i kada je teze promasiti - a ovde si cak pokusao da identifikujes nekoga po imenu i prezimenu.

darvel
Aman, ljudi, pa evo biće Tadić premijer, pa ćemo uživati u svim njegovim demokratskim veštinama glede uništavanje i ovo malo države i naroda što je ostalo, a sve na polzu DS jurišnika.
Ako si toliko ogranicen da stvarno verujes da je samo 5 ljudi ovde u stanju da ne obozava tvog novog idola (ili staru ljubav) - to je tvoj problem. Ja ovde sve vreme insistiram na tome da ni po koju cenu nije smelo da se dozvoli da neko kao Tomislav Nikolic bude izabran da vodi i predstavlja Srbiju sledecih 5 godina, a nikako da je Boris Tadic bio Bogom dan za tu funkciju. Da mi je stvarno toliki idol valjda bih govorio onda da je najbolji, a ne uporno ga krstio kao "manje zlo"?

darvel
Čovek doveo privredu u kolaps, obesmislio svaku moguću instituciju u državi, laže kako zine,sa pajtašima opljačkao sve što je stigao da opljačka, pravi blesavim svakog iole normalnog čoveka spremnog da razmišlja svojom sopstvenom glavom i ovde se danima kuka za njim, kao da je majčinu utrobu delio sa vama.
To sto pripisujes Tadicu ustvari su uradili Milosevic i Seselj 90'ih, dok je tvoj Nikolic bio Seseljeva desna ruka. Za tih paklenih 10 godina oni su nam plate sa skoro 1000 maraka iz doba Tita / Ante Markovica, doveli na ispod 100, i to u vreme kada su u ostalim bivsim komunistickim zemljama koje su krenule putem evropskih integracija (Ceska, Poljska, Madjarska, Slovacka, Litvanija, Letonija, Estonija + Ex Istocna Nemacka) prosecne plate skocile sa pocetnih oko 100 na preko 500, da ne pominjem ratove, stepen kriminala i ostale strahote koje su nam uz to priustili. Ovaj zadnji 2008-2012 period prepun je katastrofalnih ekonomskih pokazatelja u Srbiji, ali su svi oni potpuno u trendu nezapamcene globalne svetske krize, i koliko smo mi pali, slicno su u zadnje 4 godine nazadovale sve evropske ekonomije. Kod nas je ove 2012 gore nego kod drugih, jer je i 2008 kada je kriza zapocela ovde bilo mnogo gore nego kod drugih, a 2008 je bilo mnogo gore nego kod drugih jer smo 2000 nasledili ekonomiju na nivou Afrike od politike cija je jedna od glavnih perjanica bio ovaj tvoj "spasitelj" sto si ga izglasao i ponosis se time. Da nam je premijer umesto tunjavog Cvetkovica bio neki nobelovac iz ekonomije, a ministri svi posteni i strucni - naravno da bi nam bilo mnogo bolje nego danas - ali opet gore nego 2008! Shvatas li ti naprimer da ako najveci izvoznik SARTID odjednom stane to znaci da drzava ostaje bez silnih stotina miliona evra stalnih prihoda, da za mozda najzdraviju firmu u zemlji Telekom nismo dobili nijednu ponudu od preko milijardu evra, iako su se procene pre krize kretale na bar 2 ipo milijarde. Dakle glavni gubici su posledica "vise sile" na koju nismo mogli da uticemo, a predizborna obecanja iz proleca 2008 vec u startu su bila osudjena na obesmisljenost par meseci kasnije kada je svetska kriza nastupila i jos traje. Ne smem ni da zamislim kako bi nas kroz nju vodio tvoj Nikolic sa Kostunicom da su uspeli da oforme vlast i vrsili je zadnje 4 godine.

darvel
E da, između ostalog, uspeo je da izgubi izbore od Tome Nikolića ...
Zbog lavovskog procenta stanovnistva koje razmislja na nacin slican tvom, taj i takav Tomislav Nikolic koji sa biografijom i stavovima koje je zastupao zadnje 2 decenije u nijednoj zemlji Evropske Unije kojoj navodno tezimo ne bi mogao da racuna na vise od 5% glasova - ovog maja je fakticki bio nepobediv u Srbiji, sa izuzetkom upravo Borisa Tadica koji je cak bio favorit, ali mu je na kraju zafalilo manje od 50.000 glasova...
mikimedic mikimedic 01:41 04.06.2012

Re: Nemojte više da nas branite!

uradili Milosevic i Seselj 90'ih, dok je tvoj Nikolic bio Seseljeva desna ruka.


a kam gi dacic i mrka bili? sa lepim borom u opoziciji?



nekad mi vas je bas, ali bas onako iskreno, zao.


JJ Beba JJ Beba 14:04 31.05.2012

sabor

sve se slažem sa tiborom i sve je tako bilo.


Nebojša Popov kao uvek odličan, šteta što su ga prekinuli.


ps
ja sam tamo bila kao radoznali marginalac, da se razumemo

expolicajac expolicajac 14:20 31.05.2012

Re: sabor

a sam tamo bila kao radoznali marginalac, da se razumemo

Još ako si žvakala žvaku... živ nisam
JJ Beba JJ Beba 14:25 31.05.2012

Re: sabor

expolicajac
a sam tamo bila kao radoznali marginalac, da se razumemo

Još ako si žvakala žvaku... živ nisam

jesam!!!

al nisu videli, sedela sam u pomoćnom odeljenju, za šankom i radnju pratila na ekranu


vido me filip
Filip Mladenović Filip Mladenović 15:55 31.05.2012

Re: sabor

U prostoru Medija centra oko šanka stvoren je paralelni forum, sa slobodnijim stilom reagovanja na govore pojedinih učesnika. Sa koleginicom blogerkom sam se lepo družio, šteta je što se na blogu ne može dočarati atmosfera jučerašnjeg skupa.

Naravno da je Nebojša Popov bio sjajan, ali ne bih zanemario ni pojedine delove argumentacije Vesne Pešić i Dušana Pavlovića, kao i repliku jednog od mlađih govornika, zaboravio sam njegovo ime, koji je burno pozdravljen od nas iz "predvorja" kod šanka zbog briljantne analize značaja belih listića na proteklim izborima!
dragan7557 dragan7557 15:58 31.05.2012

Re: sabor

Filip Mladenović 16:55 31.05.2012 / *novo
Re: sabor
U prostoru Medija centra oko šanka stvoren je paralelni forum, sa slobodnijim stilom reagovanja na govore pojedinih učesnika. Sa koleginicom blogerkom sam se lepo družio

Znači i ti si preživao žvakaću gumu?
šteta je što se na blogu ne može dočarati atmosfera jučerašnjeg skupa.

Jes vala baš šteta.

cerski
mariopan mariopan 17:06 31.05.2012

Re: sabor

U prostoru Medija centra oko šanka stvoren je paralelni forum,

Najbolje mesto i najkvalitetniji razgovor?

Naravno da su beli listići značili, zato ih i boli.
Samo mi nije jasna Vesna Pešić, da posle toliko godina u politici tek sada zaključuje da je DS preduzeće u kome se zgrće lova, a to se videlo iz aviona?
Zameram joj jer cenim njene argumente, i hrabar je potez da kaže zašto za Tomu a ne za Tadića.
A koga bi za to trebalo da bude sramota?
Tadića, ne nju. Haug.

Ali njemu ne ide iz dupeta u glavu?
Atomski mrav Atomski mrav 17:10 31.05.2012

Re: sabor

Tadić je odavno krenuo putem bez povratka. Bilo kakav pokušaj reformi bi značio seču grane na kojoj i sam sedi. Očekivali smo više od njega, a od Nikolića lično ne očekujem ništa dobro jer sve i da nekim čudom želi da uradi nešto dobro za Srbiju - n'ume.
dragan7557 dragan7557 17:16 31.05.2012

Re: sabor

mariopan
Samo mi nije jasna Vesna Pešić,


Pa, Ripley, mama monstruma "Alien" iz istoimenog filma.

Kad smo već kod filmova, koji su u Srbiji naprečac postali movie:


Ne znam zašto mi na pamet pada "Od sumraka do svitanja" movie.



cerski
koksy koksy 19:45 31.05.2012

Re: sabor

Filip Mladenović
U prostoru Medija centra oko šanka stvoren je paralelni forum, sa slobodnijim stilom reagovanja na govore pojedinih učesnika. Sa koleginicom blogerkom sam se lepo družio, šteta je što se na blogu ne može dočarati atmosfera jučerašnjeg skupa.

Naravno da je Nebojša Popov bio sjajan, ali ne bih zanemario ni pojedine delove argumentacije Vesne Pešić i Dušana Pavlovića, kao i repliku jednog od mlađih govornika, zaboravio sam njegovo ime, koji je burno pozdravljen od nas iz "predvorja" kod šanka zbog briljantne analize značaja belih listića na proteklim izborima!



meni ovo super!
i - jesu li vas primetili, pogladili po kosi..?
Filip Mladenović Filip Mladenović 22:18 31.05.2012

Re: sabor

Nisu nas pogladili po kosi, već su nas motivisali da mućkamo glavom.

P.S. Saznao sam ko je super govorio o belim listićima, dobivši najveći aplauz.

"Govoreći o motivima za pokretanje kampanje takozvanih belih listića, Vladimir Pavićević, docent Fakulteta političkih nauka, istakao je da je reč o „nekoj vrsti građanskog otpora, sa elementima građanske neposlušnosti, što je veoma bitno, imajući u vidu stanje demokratije u Srbiji“.

- Vodi se hajka protiv onih koji su zagovarali bele listiće, a zaboravlja se da je kritički stav ono što karakteriše intelektualce. Bili smo svedoci urušavanja demokratskih procedura i institucija, što se moglo videti i na primeru pravosuđa i stanja u medijima. Mislim da nikada više u Srbiji ne treba da prihvatamo situaciju u kojoj se opredeljujemo za manje zlo - smatra Pavićević." ("DANAS", 31. maj 2012.)
blogovatelj blogovatelj 06:58 02.06.2012

Re: sabor

Sa koleginicom blogerkom sam se lepo družio, šteta je što se na blogu ne može dočarati atmosfera jučerašnjeg skupa.


Kako ne moze?
Probajte da napisete zajednicki blog, u cetiri ruke.
Od mene imate preporuku na nevidjeno.
noboole noboole 14:30 31.05.2012

Urednistvu bloga

Ovaj blog potpada pod gradjanske inicijative, jel' tako? Tako je.

Pozivam urednistvo da, usled osipanja VIP blogera kalibra Zverka, postavi Selmu Hajek
za novu VIP zvezdu. Ukoliko ona bas ne moze, a vi dovedite Angelinu Jolie, posto je ona u jednom smislu relevantna za ove prostore, a u drugom za blogere muskog roda.
looping looping 14:50 31.05.2012

1

Ne secam se da je neko na ranijim izborima toliko analizirao bele listice i neglasace. Izgleda da je bojkot uspeo nekoga da iznervira.

Meni je iskreno zao BT-a. Nije lako biti hvaljen, imati punu medijsku podrsku, biti pri politickom vrhu, izigravati manekena a onda kliziti dole polako. Navikne se covek na jednu vrstu zivota a onda mora da menja.
I sve zbog tog naroda koji ne razume svoje potrebe.
Inner Party Inner Party 17:47 31.05.2012

Gorčin ...

javascript:;


... zna najbolje. A i Milicka je na tragu.
JJ Beba JJ Beba 18:55 31.05.2012

Re: Gorčin ...

.. zna najbolje. A i Milicka je na tragu.

Rejlem Rejlem 20:55 31.05.2012

Bravo Tibore

Veliki pozdrav i preporuka
miloseng miloseng 21:14 31.05.2012

Da li je

i Zoran Živković predstavljen kao intelektualac? ugledni?

I da li je beše Dušan Pavlović predlagao upad srpske policije i vojske na sever Kosova?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 22:23 31.05.2012

Re: Da li je

Da li je
i Zoran Živković predstavljen kao intelektualac?

Baš sam to hteo da pitam...jel bio i Zoran Živković?
mariopan mariopan 16:13 02.06.2012

Re: Da li je

Nebojsa Krstic
Da li je
i Zoran Živković predstavljen kao intelektualac?

Baš sam to hteo da pitam...jel bio i Zoran Živković?

Banovali ga?
Nebojsa Krstic Nebojsa Krstic 03:46 03.06.2012

Re: Da li je

Banovali ga?

Bila bi to velika šteta za artikulaciju političkog nezadovoljstva kao takvog.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana