Politika| Putovanja

Ivica: sve, sve, samo reforme ne

dali76 RSS / 04.06.2012. u 18:49

Zvezdan Jovanovic, Ubica premijera Zorana Djindjica , bio je uvjeren da je njegov cin  patriotski u sluzbi spasavanja njega i njegovih saboraca od Haga,a Srbije od veleizdajnika. 

Iza  ovog, kako ce se poslje ispostaviti laznog antihaskog  patriotizma stajali su kao i uvijek mnogo opipljiviji finansijski interesi svih onih kojima je najmanje bilo stalo do haskih optuzenika ,ali ih je uplasila ocigledno ozbiljna namjera Djindjiceve vlade da hapsenjem  najtrazenijeg haskog  optuzenika priblizi Srbiju evropskim integracijskim procesima.

Narod je nazalost prihvatio  patriotske razloge,a to su najbolje pokazali izbori u decembru 2003 kad je SRS+DSS+SPS dobila neupitnu vecinu.

Sve su ovo stranke koje su Djindjica proglasavale veleizdajnikom srpskog naroda radi isporucivanja Milosevica, njegovo ubistvo prikazivale kao sukob kriminalaca, a pobunu Crvenih Beretki poredile sa strajkom belih mantila.

Kad je 2008Kostunica otisao u opoziciju,a voljom naroda DS morao uzeti novopecenog evropejca Ivicu Dacica za koalicionog partnera, bilo je jasno da patriotizam  postaje  suvise tanak paravan iza kog bi se sakrili svi oni koji su se EU integracija plasili radi svojih finansijskih interesa.
Odjednom je upravo proevropska politika, naravno deklarativna, postala mnogo funkcionalniji paravan svim onim koji su shvatili da je proces EU integracija  moguce usporiti  upravo iz deklrativnog proevropskog bloka ciji su clanovi 2008  postali Ivica Dacic i Tomislav Nikolic.  

Zato je hapsenje Karadica tek nekoliko mjeseci poslje formirannja Cvetkoviceve vlade bio prvi znak da su mocni  finansijski interesi digli ruke od laznog patriotizma skrojenog u odjelo antihaskog lobija,a nikako znak hrabrosti Borisa Tadica.
Tadicu je bilo  jednostavno dozvoljeno da uhapsi Karadzica ,kasnije i Mladica.
Naravno, kad se nedavno povela prica ko su to bili jataci jatacima dvojice najtrazenijih haskih optuzenika, to je odjedared postala "unutrasnja stvar Srbije".
Kad bi smo saznali ko je to u drzavnim sluzbama cuvao  godinama Karadzica i Mladica , doslo bi se vjerovatno do ljudi koji su ,zarad svojih interesa kocenja reformi, svoja patriotska odjela zamjenili proevropskim.

Ako  je razumljivo da ce  prosjecan covjek promeniti partijsku knjizicu ako mu, uslovno receno, nova partija obeca posao, koliko je tek lako mocnim finansijskim krugovima da iz cisto oportunistickih razloga  jednostavno zamjene svoja izlizana patriotska odijela u deklarativno proevropsko ruho. Pogotovo  ako iz ove druge pozicije mogu komotnije da nastave kocenje reformi.

U kontekstu ovakve logike, sasvim je jasno da  izbori 2008jesu promjenili partije na vlasti,ali prelazni rok iza politicke scene je ucinio da do sustinske promjene uopste ne dodje.

Vodjeni ovakvom logikom sasvim je razumljivo zasto  Cvetkovicevoj vladi nikad nije na pamet padalo da provjeri tih dvadesetak  spornih privatizacija  iako je ogromna vecina    tih istih privatizacija  se desavala za vreme predhodne vlade, odnosno predhodne vlasti. U kojoj to zemlji stranka na vlasti pod tepih gura mutne radnje predhodne vlasti? Ne radi se tu o opsteprihvacenoj narodnoj mudrosti da "vrana vrani oci ne vadi" ili o tezi da su svi isti vec upravo o pomenutom  presvlacenju dersova  iza politicke scene.

Naravno, ne treba smetnuti sa uma ono sto je bilo zajednicko vladi Kostunice i vladi Cvetkovica,a to je mocni politicki uticaj samo povrsno umivenog SPS/a koji je manjinskoj vladi Kostunice svojevremeno davao vecinu,a u Cvetkovicevu vladu i usao.

I upravo je tako povrsno umiveni SPS najbolji ogledni primjer tog politickog prelaznog roka koji se desavao iza   scene obesmisljavajuci bilo kakve sustinske promjene u pogledu reformi.

Ivica Dacic je proglasavan najboljim proevropskim politicarom,i iz ovakve pozicije mogao je sasvim komotno da koci Srbiju napred. Ako znamo da bilo kakva istraga o korupciji u kojoj se Srbija gusi godinama  umnogome zavisi  od efikasnog rada policije , onda je valjda jasno, po vidljivim rezultatima,koliko je Ivica doprineo zastoju reformi cija je sustina valjda borba protiv korupcije.

Koalicija DS i SPS  izazvana voljom populusa pokazala je nazalost da cesto brak sa osobom zarazenom virusom side ne rezultira izljecenjem  bolesne osobe vec se desi obratno.

O uspjesnosti reforme pravosudja koje je u feudalnoj raspodjeli resora pripalo DS/u, ponajbolje govori nedavni slucaj Sekule Slijepcevica koji je oslobodjen krivice jer je po starom dobrom obicaju nereformisanog pravosudja slucaj zastario u sudskoj fioci.*
Po logici valjda famozne politike   reciprociteta ministra policije,Sekuli Slijepcevicu je oprosteno jedno krivicno djelo ,a sad ce  Sekula fino da zaboravi sta je govorio o aferi kofer.

Nimalo slucajno, 2008,bas u vreme kad patriotizam postaje nefunkcionalna roba, a zadnji patriotski mohikanac odlazi u opoziciju  ,Nikolicu je palo na pamet da postane proevropejac,bas kao Ivica.

Paradoksalno ili ne, narod Nikolica nije bacio na smetliste istorije poslje njegovih prorockih sposobnosti kojima je najavio smrt premijera ,vec je Nikolic  presvukao svoje radikalsko odijelo, kasiku zamjenio predsednickim naliv perom i sad ce on da vodi Srbiju napred,malo u EU, malo u Rusiju.

Diploma Nikolicu nije sakrila njegovu neukost,i donekle primitivizam,ali poslje dve decenije u politici Nikolic tesko  da je glup covjek.

Srbija gotovo okruzena NATO clanicama ,sasvim dovoljno daleko od Rusije, predstavljala je problem za Nikolica ukoliko bi pobjedio sa programom kojeg je imala,i sad ima, njegova bivsa partija.

Nikolic nije promjenio partiju jer mu je  dojadilo da bude prvi   u opoziciji, vec zato sto se uplasio pobjede.

Sa prtljagom iz proslosti Nikolic je dobio sansu da se prikaze kao veci katolik od pape . Zbog toga valjda placa sedam tisuca Evra svom savetniku Mongomeriju,kako ovih dana pise hrvatski "vecernji list". Sa druge strane, SRS prtljag u danasnjim okolnostima Nikolica bi  stavio pred izbor politickog samoubistva, ili samoubistva Srbije. 

 Sav taj zakulisni prelazni rok u kom su gazde olicene u ratom stvorenoj novoj ekonomskoj eliti  presle iz laznog patriotskog tabora u jos jedan lazni ,ovog puta samo deklarativno proevropski tabor doveo je do jednog buckuris koncenzusa gdje su gotovo svi za EU, al,kako je to vec neko rekao, pod nasim uslovima.

I sad ko u onom vicu  gdje pred kraj utakmice slonova i mrava, igrac mravljeg tima posle instrukcija dobijenih od svog trenera pita:"samo mi sefe reci koji su nasi   ",   postaje   Skoro  nevjerovatno da se ne mogu razaznati mravi od slonova .

Jedino nam Ivica Dacic svakog dana saopstava da je on ta kocnica antireformske Srbije, taj trojanski konj unutar ionnako slabog i dezorganiziranog reformskog bloka. Neko ko se svojski trudi da iz pozicije proevropejca koci reforme sto je vise moguce.

I nije Ivici stalo sta LDP misli o Republici Srpskoj, il jos manje o Miloradu Dodiku ; njemu je stalo sta LDP hoce da radi u novoj vladi u pogledu reformi.

Odnosno koliko te reforme mogu brzo da idu da od Ivice naprave srpskog Ivu,koji znamo gdje je zavrsio.

Sa druge strane, Ivici se ne ide bas u krilo njemu mnogo blizih naprednjaka koji bi se morali,kao I on onomad, dokazivati konkretnim mjerama. Problem je sto su se  EU standardizovani srpski pasosi i licne karte  vec odstampali. Vizna liberazacija je cista kozmetika  u poredjenju sa onim sto je sljedeci korak ka iskrenom EU putu.

Kom ce li se carstvu pridruziti Ivica,cini se ipak manji kingmaker od onog kako se cinilo,  ostaje da vidimo,mozda koliko  ove nedelje.

* Sudska fioka , Miroslava derikonjic, Politika; 01 06 2012
http://www.politika.rs/rubrike/uvodnik/Sudska-fioka-Miroslava-Derikonjic.lt.html



Komentari (243)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

expolicajac expolicajac 19:04 04.06.2012

Već rečeno

Ja sam to već primetio i ispričao sa mnogo manje reči
dali76 dali76 19:45 04.06.2012

Re: Već rečeno

Ja sam taj komadic o Ivici pokusao staviti u siri kontekst.
Nego, znaima me ako znas, jeli istina da su osumnjiceni za zlocine iz Presevske doline , uhapseni za vreem izborne tisine, u tisini sad pusteni na slobodu?
antioksidant antioksidant 19:53 04.06.2012

Re: Već rečeno

dali76
Ja sam taj komadic o Ivici pokusao staviti u siri kontekst.
Nego, znaima me ako znas, jeli istina da su osumnjiceni za zlocine iz Presevske doline , uhapseni za vreem izborne tisine, u tisini sad pusteni na slobodu?

koliko znam jesu
prosli izbori, vise nisu opasni
savamala savamala 19:27 04.06.2012

autor

Kad je 2008Kostunica otisao u opoziciju,a voljom naroda DS morao uzeti novopecenog evropejca Ivicu Dacica za koalicionog partnera, bilo je jasno da patriotizam postaje suvise tanak paravan iza kog bi se sakrili svi oni koji su se EU integracija plasili radi svojih finansijskih interesa.
Odjednom je upravo proevropska politika, naravno deklarativna, postala mnogo funkcionalniji paravan svim onim koji su shvatili da je proces EU integracija moguce usporiti upravo iz deklrativnog proevropskog bloka ciji su clanovi 2008 postali Ivica Dacic i Tomislav Nikolic.


Ovo mu dodje kao neka teorija zavere, sta li. Mnogo ste dali masti na volju, ali neka.

p.s.
gde li ste samo nasli tu "volju naroda" zbog koje je DS ozenio SPS?

dali76 dali76 19:39 04.06.2012

Re: autor

Da, teorija zavjere je poprilicno dobar spin ,svjestan ili ne.
Radi se o ekonomskim intersima svih onih koji su dobro shvatili d je mnogo korisnije reforme zaustavljati iz pozicije deklrativnog proevropskog bloka.?
Elem, narod da je birao Paju Paatka,DS bi mogao sa doticnim u koaliciju zar ne ?

dragan7557 dragan7557 09:38 05.06.2012

Re: autor

Srbija gotovo okruzena NATO clanicama ,sasvim dovoljno daleko od Rusije, predstavljala je problem za Nikolica ukoliko bi pobjedio sa programom kojeg je imala,i sad ima, njegova bivsa partija.

Ama naravno i gaće nam se tresu od strave! Kakve bre veze ima okruženje NATO članicama?

Kuba je naravno okružena sve samim Rusima i članicama Varšavskog Pakta?

A Venecuela je, I presume, jedna od Res Publicum Ruske Fedracije?

Ccccccccc........

Zvučiš bre, kao agitprop gospojce Milić!


cerski
dragan7557 dragan7557 10:53 05.06.2012

Re: autor

Radi se o ekonomskim intersima svih onih koji su dobro shvatili d je mnogo korisnije reforme zaustavljati iz pozicije deklrativnog proevropskog bloka.?

dali76 00:00 05.06.2012
Re: nije valjda da čeda hoće da radi?
Jedno pitanje za vas kojim cemo razbistriti logiku.
Ako ste vi ,zamislimo na tren, uspesan biznisman kome reforme ne mogu donjeti nista dobro , mislim mogu vas u erformisanom sudstvu pitati odakle vam novac,a drugo mogu vam ukinuti monopolkao dobar izvor zarade zar ne?

Ti dali da zbilja pratiš diskusije na ovom blogu, bi čini mi se bio informisaniji čak i o državu u kojoj živiš.

Na blogu Gorana Vučkovića je Predrag Brajović linkovao javna razmišljanja o poslodavicma i njihovom katastrofalnom uticaju na Ekonomije, a samim tim i pogubnost tebi i drugima dragog neo kapitalizma, Imperijalizma, iz usta i pametne glave Nick Hanauer-a.

Osim na TED-u nalazi se i na youtube, pa možeš pogledati šta bogati amerikanac kaže, za tebi omiljeni kapitalizam i zašto (sa relevantnim razlozima) baca drvlje i kamenje na, tebi prelepi, Imperijalistički sistem EU i USofA.

Naravno pošto ni ti a ni loader, ne diskutujete već promovišete neke zastarele, otupele i olinjale poglede na svet, a da pri tome niste svesni procesa u kome se Srbija i svet nalaze, mišljenje jednog milionera, poput Nick Hauer-a, porazno za kapitalizam i imperijalizam, vama u vašoj samodovoljnosti nije ni važno, a čini se i nespoznativo.

Bitno je da bez ikakvog razloga napišeš:
dali76 00:23 05.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima
Ti Cerski iz komotne fotelje jedne od zapadnoevropskih zemalja kritikujes system u kome zivis. Sanjas o neomarsistickom kantovskom svijetu pravde I imas pameti da pitas sta bi to Srbija dobila?

Naravno ista konstatacija u vezi očajnog neznanja, neinformisanosti i odsutnosti spoznaje se nalazi i kod onih koji sa tvojim "konstatacijama" slažu bilo prećutno bilo preporučeno.

Da Nick Hanauer, kao uspešan biznismen i milioner, kritikuje(ulogu poslodavaca u EU i USofA) i jasno ukazuje, svakom ko hoće da misli, gde se nalaze pravi problemi, u vašem modelu mišljenja(ako tako nešto kod vas postoji), kao i pravac kojim treba ići ka njihovom rešavanju (u USofA i EU) i naravno Srbiji, kada je u pitanju neodložne reforme to ni vama a ni modelu 'Prevashodnog Mišljenija Vašogo' ne priliči.

Zapleteni u svoje politikantstvo, intrige partijskog tipa, nezadovoljstvo, ratove koje ste vodili nastavljate, krivce tražite tamo gde nisu, i sami sebe(i ostale) sprečavate u nadgradnji.

E pa, u nedostatku kreativiteta, inventivnosti kao i spoznaje najbolje se kao i Toma Nikolić obratite Patrijarhu za Savet jer kako napisa:

Diploma Nikolicu nije sakrila njegovu neukost,i donekle primitivizam,


A da je vidljivo i kod mnogih u Srbiji nije potrebno objašnjavati.

Naravno wukadinova primedba:

wukadin
па знамо добро шта је интернет. На истоме се текстови не читају, него прегледају.

obajšnjava delimično i poreklo tog stanja. Da umesto pregledanja naslova Ti i Tvoji čitate napisano i linkovano do ovakvih polemika ne bi dolazilo.

Naravno to je ujedno i razlog što ja čitam i ono što je linkovano a nikada ne linkujem jer znam, a ovim je u praksi potvrđeno da je linkovanje nepotreban i jalov posao.

cerski
wukadin wukadin 11:39 05.06.2012

Re: autor

Na blogu Gorana Vučkovića je Predrag Brajović linkovao javna razmišljanja o poslodavicma i njihovom katastrofalnom uticaju na Ekonomije, a samim tim i pogubnost tebi i drugima dragog neo kapitalizma, Imperijalizma, iz usta i pametne glave Nick Hanauer-a.


Mali savet/primedba... Sad vec zvuci nadobudno, no bolje nisi zasluzio.
Kad vec pomijnes linkovano, imas ikonicu sa karikama, pa stavi URL. Ovako "moram" da idem na taj blog, zvuci zanimljivo.

Da umesto pregledanja naslova Ti i Tvoji čitate napisano i linkovano do ovakvih polemika ne bi dolazilo.


Nisi shvatio poJentu.
Mozda treba da crtam. Pa evo
U tekstu se toliko patetise za likom & delom Zorana dr Djindjica a.k.a. Veliki Reformator da ne da me nije zainteresovalo, nego sam imao stomacnih problema da se udubim.
Uostalom, ne moram ni da citam detaljno. Sav spin ide oko toga sto SPS & Co. i dalje ne mirisu MMF, pa su wannabe trzisni talibani iz LDP-a dobar izgovor DS-u da ne poslusaju, a SPS-u je RS izgovor da odbije (mada su neki iz te koalicije bili sasvim jasni i posteni kad su rekli da nece MMF).
I onda Bujoseviceva Politika pise o "neophodnosti" da se MMF poslusa. Istina, mozda su jos u toku predizborne o tome pisali, nego bili su isto toliko zanimljivi tekstovi kao i ovaj pa niko nije obracao paznju. Krave u stalama bile zanimljivije
Zabole mene ko je za kakvu ideologiju. Medjutim, zanima me kolike cene biti, da li ce mi plata biti zamrznuta ili mozda cak egzistencija ugrozena. A to ima veze sa SPS-om, ma sta o njima inace mislio...
dragan7557 dragan7557 13:36 05.06.2012

Re: autor

Đorđe!

Mali savet/primedba... Sad vec zvuci nadobudno, no bolje nisi zasluzio.
Kad vec pomijnes linkovano, imas ikonicu sa karikama, pa stavi URL. Ovako "moram" da idem na taj blog, zvuci zanimljivo.


Nauči da rukuješ pretraživačom, niti moraš da ideš na Vučkov blog, niti je potrebno da "moraš" bilo šta.

Ako hoćeš da pogledaš na TED-u, otvori TED. Ako hoćeš da vidiš na youtube onda po dolasku na "stanicu" you tube kucaš:

Nick Hanauer
i potom pritisneš dugmić TRAŽI. Naravno ima još desetina raznih mogućnosti osim preteškog i nehumanog moranja da ideš na Vučkov blog, za čega razumem da ti predstavlja popriličan problem.

cerski
freehand freehand 13:41 05.06.2012

Re: autor

dragan7557

Đorđe!



Umreću, jebote!

Edit:
Ma Đorđe, nema neke preterane potrebe, evo drgoljub je crtao pa ne ide. Tvoji stavovi su mi već godinama kristalno jasni.

cerski

dragan7557 dragan7557 13:42 05.06.2012

Re: autor

wukadin:
Nisi shvatio poJentu.

Ma jok bre, nije ni bila namera!

wukadin
Mozda treba da crtam.

Ma Đorđe, nema neke preterane potrebe, evo drgoljub je crtao pa ne ide. Tvoji stavovi su mi već godinama kristalno jasni.

cerski
wukadin wukadin 13:59 05.06.2012

Re: autor

Đorđe!


Машиш рођаче.
Мада јесам гласао за њега
1. Слажем се са предлогом НСПМ који је прихватио НОПО
2. Странка Влаха, гласам по срцу, не бојим се за цензус. Иначе бих гласао за Двери.
3. Што је најслађе - све би ми то промакло да се није другосрбијанац Басара раскукурикао, па Ђорђе може да захвали Басари за мој глас
wukadin wukadin 14:04 05.06.2012

Re: autor

Tvoji stavovi su mi već godinama kristalno jasni.


Него, да теби "Ђорђе" нешто каже...
Кад ти је већ годинама кристално јасно за шта сам, вероватно ти је јасно и зашто сам се (по)вратио ође...
Питали су ме другари по фејсу што ме нема, њима сам рекао. И још некима на поруке...
Но теби јасно да без весеља се не бих враћао

п.с. Сад ће Рука да умре стварно... од весеља
пс. пс. БУ! Деведесете
freehand freehand 14:15 05.06.2012

Re: autor

п.с. Сад ће Рука да умре стварно... од весеља
пс. пс. БУ! Деведесете

Idi, Đokice...
Mene si našao da plašiš?!
Pa ti i Cerski ste kao Stanlio i Olio!
Ako obaćate da ćete svuda zajedno da nastupate - upisujem se u Klub obožavalaca i odmah kupujem godišnju pretplatnu kartu!

A stvarno ću dumrem!
wukadin wukadin 14:23 05.06.2012

Re: autor

Уживаћу ја и у твојој кукњави, само полако
freehand freehand 14:26 05.06.2012

Re: autor

Уживаћу ја и у твојој кукњави, само полако

A kakav je to čovek koji uživa u tuđoj kuknjavi?
dragan7557 dragan7557 15:55 05.06.2012

Re: autor

freehand
Уживаћу ја и у твојој кукњави, само полако

A kakav je to čovek koji uživa u tuđoj kuknjavi?

Pa, pogledaj se u ogledalu, videćeš jednog.

cerski
freehand freehand 16:13 05.06.2012

Re: autor

dragan7557
freehand
Уживаћу ја и у твојој кукњави, само полако

A kakav je to čovek koji uživa u tuđoj kuknjavi?

Pa, pogledaj se u ogledalu, videćeš jednog.

cerski

Jel to pričaš meni ili Đorđu?
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:32 05.06.2012

Re: autor

freehand
dragan7557
freehand
Уживаћу ја и у твојој кукњави, само полако

A kakav je to čovek koji uživa u tuđoj kuknjavi?

Pa, pogledaj se u ogledalu, videćeš jednog.

cerski

Jel to pričaš meni ili Đorđu?


dali76 dali76 19:02 05.06.2012

Re: autor

Tebi se Cerski velissve tresu gace od cinjenice sto je Srbija okruzena NATO/om?
Ne cdi me jer su tvoje gace zabijene u fotelju koja se nalazi u drzavi koja jeste clanica NATO/a.
Druga stvar, porediti Srbiju sa Venecuelom je tek cist idiotizam jer Srbija nema pitke vode koliko Venecuela ima nafte.
Sta,Kuba kazes?
Jesi bio ti nna Kubi? Izasao ikad vannn turistickog izletista mordi?
Dobro,ajde ti bi mozda volio da Srbija bude ko Kuba pa sa sto evra dodjes ko neki baja s maramicu u dzep.
Elem, nnije problem sto postoje ljudi ko ti, problem su ljudi koji n ate svinjarije mogu lupiti preporuku.
Kao sto u svakoj zemlji postoji po jedan Ivica,al razlika je koliko dobije glasova.
Izvini al odsad cu da odgovaram samo na nesto sto je iole smisleno .
Pozdrav
dragan7557 dragan7557 21:32 05.06.2012

Re: autor

Izvini al odsad cu da odgovaram samo na nesto sto je iole smisleno .

Nije ni potrebno da skidam quote.

cerski
wukadin wukadin 08:04 06.06.2012

Re: autor

dali76
Tebi se Cerski velissve tresu gace od cinjenice sto je Srbija okruzena NATO/om?Ne cdi me jer su tvoje gace zabijene u fotelju koja se nalazi u drzavi koja jeste clanica NATO/a.Druga stvar, porediti Srbiju sa Venecuelom je tek cist idiotizam jer Srbija nema pitke vode koliko Venecuela ima nafte.Sta,Kuba kazes?Jesi bio ti nna Kubi? Izasao ikad vannn turistickog izletista mordi?Dobro,ajde ti bi mozda volio da Srbija bude ko Kuba pa sa sto evra dodjes ko neki baja s maramicu u dzep.Elem, nnije problem sto postoje ljudi ko ti, problem su ljudi koji n ate svinjarije mogu lupiti preporuku.Kao sto u svakoj zemlji postoji po jedan Ivica,al razlika je koliko dobije glasova.Izvini al odsad cu da odgovaram samo na nesto sto je iole smisleno .Pozdrav


Znas sta...
Cerski jeste aprijatan "na terenutke", zapravo hoce to njega, ali zna da ubode zrno. Cesto nije to zrno "njegovo", al' nema veze, ne mora se biti originalan. Ja sam pronasao ono o jabucaru, a ti? Srbija nema naftu, ali ima nesto drugo majku mu...
Veoma je opasan nacin "razmisljanja" (ponavljanje mantri nije pravo razmisljanje, makar mantre dolazile od ANALiticara) kao mi smo jadni pa moramo ovo ili ono. Jel tvoj stav da Srbija mora u NATO?! Inace sta?!? Odvojice se Wojwodina (Kosova jel'te vec nije nase...)?!? A sta ako se ta Wojwodina svejedno otcepi, ako sutra cak spin doktori pocnu da mantraju pa brze cemo u NATO (naravno i EU) ako se Wojwodina odvoji...
Elem, nije problem sto nemamo nafte, nego sto nemamo kurazi. Prosecan Englez je "ziveo gore" 1943. nego 1938. Mislite o tom...
dragan7557 dragan7557 09:55 06.06.2012

Re: autor

wukadin 09:04 06.06.2012 / *novo
Re: autor

dali76
Tebi se Cerski velissve tresu gace od cinjenice sto je Srbija okruzena NATO/om?Ne cdi me jer su tvoje gace zabijene u fotelju koja se nalazi u drzavi koja jeste clanica NATO/a.Druga stvar, porediti Srbiju sa Venecuelom je tek cist idiotizam jer Srbija nema pitke vode koliko Venecuela ima nafte.Sta,Kuba kazes?Jesi bio ti nna Kubi? Izasao ikad vannn turistickog izletista mordi?Dobro,ajde ti bi mozda volio da Srbija bude ko Kuba pa sa sto evra dodjes ko neki baja s maramicu u dzep.Elem, nnije problem sto postoje ljudi ko ti, problem su ljudi koji n ate svinjarije mogu lupiti preporuku.Kao sto u svakoj zemlji postoji po jedan Ivica,al razlika je koliko dobije glasova.Izvini al odsad cu da odgovaram samo na nesto sto je iole smisleno .Pozdrav



Znas sta...
Cerski jeste aprijatan "na terenutke", zapravo hoce to njega, ali zna da ubode zrno. Cesto nije to zrno "njegovo", al' nema veze, ne mora se biti originalan.

Naravno wukadine Đorđem te je nazvao u jednoj replici na ovom blogu, dr. Milan Ćirković pre nekoliko godina, tako da njemu pripada zasluga, što se gazda freeko od srca nasmeja.

Jebiga kad je pamćenje kratko, a čovek ima samoimenovanu funkciju kontrolora bloga, ovakve greške su neizbežne. Samozvani blogokontrolori nisu ekipiranu dugom memorijom pa im nije ni zameriti.

Da nije bilo gore izrečene potrebe, na dalijeve "mudrosti" ne bih ni odgovarao, pošto u njima ništa nije rečeno osim gomile neprihvatljivih konstatacija, koje su svađalačko ubeđivačkog tipa, dok je deo provokativnog tipa.

Narvano da sam bio na Kubi, i to ne u letovalištu već sam po običaju proveo dva meseca putujući po Kubi i razgovarajući sa Kubancima.

Da na Kubi u zdravstvu nema korupcije, može se zahvaliti besplatnom zdravstvu, koji česte koriste i skoro neizlečivi građani USofA.

Da na Kubi nema novih automobila nije nikakva nesreća jer i stari dobro služe, i mogao bih tako još malo.

U Venecueli sam bio čak nekoliko puta, a prvi put pre Čaveza i naravno da dali nema tri čiste kako je tamao.

Nafta sa prosperitetom nemma nikakve veze, ali ima sve veze sa investicijama i preraspodelom društvenog bogatstva, što naravno mnogima nije jasno a samom daliju predstavlja jednačinu sa hiljadu nepoznatih.

Da dali gravitira "demokratskom" apsolutizmu iskazuje i donji stav, u kome je vidljiva bojazan od "neprijateljskog" uticaja na druge, dok je "frame of reference" po daliju izložen "nakaznom" delovanju (u ovom slučaju mene, vidljivo i kod dragoljuba) za koje neprijateljsko marksističko.kantovsko delovanje, a na beskonačnu zaprepašćenost dalija & Co. neko može da se drzne i da da preporuku.
Elem, nnije problem sto postoje ljudi ko ti, problem su ljudi koji n ate svinjarije mogu lupiti preporuku.


Još katastrofalnija je sledeća dalijeva misao:
Dobro,ajde ti bi mozda volio da Srbija bude ko Kuba pa sa sto evra dodjes ko neki baja s maramicu u dzep.

slika koja je modernom čoveku potpuno strana i označava mentalitet balkanskih prostora sedamdesetih sa kojima je dali neraskidivo povezan i koji se proteže na svakom njegovom blogu. Da je sve to "satarš" u kome vrsta upotrebljenog povrća nije prepoznatljiva, ali piše na pakovanju, za one koji su funkcionalno pismeni, je jasna stvar.

Ono što dali ovde ne primećuje je da je ta slika baje (ovaj put sa $ 100) ustvari slika Amerikanca u Evropi posle WW II, a koja se odomaćila na jugoslovenskim prostorima sedamdesetih. Mahanje novčanicama ameri su zamenili metarskom dužinom kreditnih kartica, pa se kod promotera ovog holivudsko-američkog bahatog manira ponašanja umesto novčanica upotrebljava plastic money, a skoro nije ni potrebno reći da se ni u Srbiji bez kartica ne može postojati.

Ono što je u Srbiji i drugde u ovom maniru ponašanja pridodato kao, kreativna inovacija, koju dali ne spominje, je trljanje Stotke Evra o bradu, inovacija čisto "naša" dalijeva u svakom slučaju. Treba li spomenuti da što novčanica veća to veći i dalijev Baja, posleratni Amerikanac i kontemporarni Srbin.
Reći istinu koja daliju & Co, nije po volji zaslužuje kod njih trenutnu ekskomunikaciju, dok je "lupanje" preporuka težak zločin protiv agitacije Naših i izaziva zgražavanje, dali&Co Ltd.


Elem, nnije problem sto postoje ljudi ko ti, problem su ljudi koji n ate svinjarije mogu lupiti preporuku.

Agitprop znači, nije problem kad ga promoviše dali, ali jeste problem kad se ljudi povode i daju preporuke našim/dalijevim protivnicima. Ovo je tipičan aktuelan stav snaga koje su svojom zaslugom izgubile izbore pa sada zaprepašćeno konstatuju da postoje i drugi koji se sa njihovim protivnicima slažu.

Boris Tadić je ovaj stav izrazio sa; "narod ne razume političke procese..." dali ide korak dalje, on identifikuje problem, proširujući ga na mase, a ovde na blogu locira ga kod onih koji se usuđuju da daju preporuke, ovakvim problematičnim poput mene, a takvih je naravno mnogo.

Da dali preporuke vidi kao bele listiće ili glas za Tomu, skoro nije ni potrebno reći.

cerski
freehand freehand 10:05 06.06.2012

Re: autor

Naravno wukadine Đorđem te je nazvao u jednoj replici na ovom blogu, dr. Milan Ćirković pre nekoliko godina, tako da njemu pripada zasluga, što se gazda freeko od srca nasmeja.

Izvini, Vilmoše, al što si ti to ponovio na ovom blogu? Dva puta?
wukadin wukadin 10:08 06.06.2012

Re: autor

Naravno wukadine Đorđem te je nazvao u jednoj replici na ovom blogu, dr. Milan Ćirković pre nekoliko godina, tako da njemu pripada zasluga, što se gazda freeko od srca nasmeja.


Pa ti si samo u logoreičnom pisanju čaršava originalan
No, barem priznaješ koga sve kradeš.
Alal ti ćufte na izvoru inspiracije.
tsunade tsunade 20:06 04.06.2012

nije valjda da čeda hoće da radi?

I nije Ivici stalo sta LDP misli o Republici Srpskoj, il jos manje o Miloradu Dodiku ; njemu je stalo sta LDP hoce da radi u novoj vladi u pogledu reformi.


bilo bi lepo da nam saopšti šta bi to radio. tokom cele kampanje ni jednu suvislu od njega ne čusmo na temu reformi i eventualnog rada. u stvari ne mora čeda da saopštava, neka to učini neko koga ćemo razumeti.

u svakom slučaju, ne verujem da je čedina ideja da radi i sprovodi reforme. a i da mu je to ideja, cela ds plus sps su u otporu reformama. pri čemu je ds još odlučnija u tom otporu od sps. nema od tog posla ništa.
dali76 dali76 20:15 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

tsunade
I nije Ivici stalo sta LDP misli o Republici Srpskoj, il jos manje o Miloradu Dodiku ; njemu je stalo sta LDP hoce da radi u novoj vladi u pogledu reformi.bilo bi lepo da nam saopšti šta bi to radio. tokom cele kampanje ni jednu suvislu od njega ne čusmo na temu reformi i eventualnog rada. u stvari ne mora čeda da saopštava, neka to učini neko koga ćemo razumeti. u svakom slučaju, ne verujem da je čedina ideja da radi i sprovodi reforme. a i da mu je to ideja, cela ds plus sps su u otporu reformama. pri čemu je ds još odlučnija u tom otporu od sps. nema od tog posla ništa.

Jesi li ti dosad imao prilike videti sta I kako radi Cedomir Jovanovic?
Epa to ne zna ni Ivica Dacic,a zasto da rizikuje?
Ako moze da sudi za devet mjeseci koliko je Jovanovic bio u vladi, moze da razmislja o svojoj frendici Ceci koja u to vreme nije imala narukvice vec resetke ,koliko se sjecam.
savamala savamala 21:08 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Jesi li ti dosad imao prilike videti sta I kako radi Cedomir Jovanovic?
Epa to ne zna ni Ivica Dacic,a zasto da rizikuje?
Ako moze da sudi za devet mjeseci koliko je Jovanovic bio u vladi, moze da razmislja o svojoj frendici Ceci koja u to vreme nije imala narukvice vec resetke ,koliko se sjecam.


Znaci, reforme = zatvorske resetke. Druze, mislim da si ti malo promasio vreme i reformske ciljeve. Drugovi Beorija i Staljin su to vec odavno odradili.
dali76 dali76 21:24 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Drugar ti bas nastavljas sa spinovanjem, prvo ubacujes teorije gdzavjere je je logika ekonomije,a sad poistovjecujes reforme sa resetkama.
Pa ,ako bas hoces, posljedica reformi moraju biti I resetke , zasto bi na kraju postojao otpor reformama?
Zbog toga sto je Ivici stalo I do prosrpske,a ne samo proevropske politike?
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:24 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Ako moze da sudi za devet mjeseci koliko je Jovanovic bio u vladi, moze da razmislja o svojoj frendici Ceci koja u to vreme nije imala narukvice vec resetke ,koliko se sjecam.


Ono o Dacicu, o paravanima...to stoji, sto kazu potpisujem, ali ovo o Cedi da se o njegovoj politici sudi na osnovu tih devet meseci?
Problem je u tome sto je on kredit tih devet meseci odavno potrosio i sto se pokazuje kako je on mozda dobar operativac dok drugi odlucuje o vaznim stvarima, a kad sam krene da kreira politiku tu se vec gubi, ne uspeva da obuzda iskusenja pa ispred ideje koja postaje cista teorija skoro pa demagogija, stavlja neke licne ciljeve.
Verujem da bi se i u vladi slicno ponasao i da to zna Ivica Dacic.
Sve ovo je po malo beznadezno.
savamala savamala 21:45 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Drugar ti bas nastavljas sa spinovanjem, prvo ubacujes teorije gdzavjere je je logika ekonomije,a sad poistovjecujes reforme sa resetkama.


Nista ja ne spinujem, samo pokusavam da uhvatim logiku koju koristite. I, ne ide mi bas najbolje, priznajem.

Vec sam naveo ovaj primer i zaista bih bio srecan da dobijem pojasnjenje.
Odjednom je upravo proevropska politika, naravno deklarativna, postala mnogo funkcionalniji paravan svim onim koji su shvatili da je proces EU integracija moguce usporiti upravo iz deklrativnog proevropskog bloka ciji su clanovi 2008 postali Ivica Dacic i Tomislav Nikolic.


Ovo, kako ja tumacim, znaci da je neko odlucio da ce sebe da proglasi proEU, a sa idejom da uspori taj proEU proces. Izvini, ovo meni zvuci pomalo .... (ajd, da se ne izrazavam). Molim te, navedi mi bar jedan dokaz za ovakvu tvrdnju. Ovako, tvrdnja ostaje kao i onaj natpis na tarabi, a cela "analiza" na osnovnoskolskom nivou.


Zbog toga sto je Ivici stalo I do prosrpske,a ne samo proevropske politike?



Pobogu, sta ovo, tek, znaci? Savrseno me ne zanima do cega je Ivici stalo ali, po tebi, na osnovu ove tvrdnje, ispada da postoji razlika izmedju proevropske i prosrpske politike. Kao da jedna drugu iskljucuju. U cemu bi onda bio interes Srba da sprovode proevropsku politiku ako to ne podrazumeva srpske interese? Sta onda znace, zapravo, te reforme?
dali76 dali76 23:00 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Jedno pitanje za vas kojim cemo razbistriti logiku.
Ako ste vi ,zamislimo na tren, uspesan biznisman kome reforme ne mogu donjeti nista dobro , mislim mogu vas u erformisanom sudstvu pitati odakle vam novac,a drugo mogu vam ukinuti monopolkao dobar izvor zarade zar ne?
VAMA JE tranzicija banja,a uredjena zemlja il sam nagovestaj uredjenja, neizvesna buducnost.
Hocete li svoj novac zarad ostvarenja vasih ekonomskih interesa ulagati u partije na vlasti ili u partije u opoziciji?
Kad odgovorite na ovo veoma jasno pitanje,a upotrebite logiku, svaticete zasto je logicno to gore sto ste citirali,I nazvali nelogicnim.
O tome da te ljude boli uvo I za patriotizam I za proevropejstvo ,izlisno je govoriti.


loader loader 23:04 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

O tome da te ljude boli uvo I za patriotizam I za proevropejstvo ,izlisno je govoriti.



dali76 dali76 23:38 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Tebe ne zanima sta govori Ivica,pa ne pisem ovde ja o Paji Patku

Pa Ivica Dacic je izjavio, ne ja,danas da on hoce da bude dio vlade koja ce da vodi proevropsku I prosrpsku politiku.
Paa sad ti meni objazni kao neko obdaren logikom,jel ovo iskljucuje znak jednakosti izmedju ove dve politik?
Meni je jasno da nemogu ja reci da volim jabuke I jabuke vec mozda jabuke I kruske , ne znam kako ti stojs sa tom logikom,pa eto zato pitam.
savamala savamala 23:42 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Plasim se da nisam ja taj, kome je potrebno da se razbistri logika. No, dobro.

Ja sam trazio konkretan primer, a, za uzvrat, dobio sam zadatak da nesto zamisljam. Ipak, kao covek zeljan novih saznanja, krenuo sam da zamisljam.

Ako ste vi ,zamislimo na tren, uspesan biznisman kome reforme ne mogu donjeti nista dobro , mislim mogu vas u erformisanom sudstvu pitati odakle vam novac,a drugo mogu vam ukinuti monopolkao dobar izvor zarade zar ne?
VAMA JE tranzicija banja,a uredjena zemlja il sam nagovestaj uredjenja, neizvesna buducnost.


Nije mi jasno zasto uspesnom biznismenu smetaju reforme. Posebno ako se uopste i ne zna sta znace te reforme i ko sta pod reformama podrazumeva. Koliko vidim i vi ne govorite sta to tacno sadrze te reforme. Uredjena zemlja je ipak samo floskula.

Reformisano sudstvo smo dobili i kako vidimo nikada nije bilo gore nego sto je danas. Uzgred, kada vec Jovanovica pominjete kao nekakvog refomatora, sta mislite, da li ce refomisano sudstvo njega da pita odakle mu novac. Kao sto znate ili se secate, Jovanovic je podrzao reformu pravosudja.


Hocete li svoj novac zarad ostvarenja vasih ekonomskih interesa ulagati u partije na vlasti ili u partije u opoziciji?



Ovde ste ga bas zakomplikovali. Naslucujuci vasu logiku, ovo znaci da nas "uspesan bizismen", inace, protivnik reformi, daje novac strankama na vlasti. Tako, po vama, ispada da su DS, SPS, URS i LDP najogorceniji borci protiv reformi i EU jer ih placaju zli i pokvareni biznismeni, sve u strahu da im se ukine monopol.
Da li sam ja ovo dobro razumeo?

loader loader 23:56 04.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

... da vodi proevropsku I prosrpsku politiku.

A zamislite da li je zamislivo da kaže kako će da vodi antisrpsku politiku.

Srbenda je to ... velika !
dragoljub92 dragoljub92 00:02 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Srbenda je to ... velika !

dali76 dali76 00:31 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Vi me najozbiljnije pitate ;zasto bi uspesnom biznismenu smetale reforme?
Na pitanjee iz vrtica, odgovoricu na istom levelu:
Zato sto su svoj uspeh biznismeni gradili na sakupljanju markica,doduse nnemackih I dizanjem gajbica.
Jel vam malo jasnije?
Sto se tice konkretnih primjera pa ne postoje .
Jai h nemam crno na belo.
Zato su partije odugovlacile sa usvajanjem zakona o financiranju partija,usvojen tek prosle godine,a ne da bi vama svanulo u cetvrtak.
Sto se tice da je uredjena drzava floskula to je tek spinmajstroluk.
Urejdena drzava nije topla voda pa da je sad neko izmislja, proverte molim vas imate net I google.
I da ko je rekao da je sudstvo reformisano,ako citate blog,a ne spinujete, do ovakvog zakljucka tesko da ste mogli doci koristeci se osnovnoskolskom logikom.
wukadin wukadin 10:14 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Jesi li ti dosad imao prilike videti sta I kako radi Cedomir Jovanovic?


Koliko se secam izvesni Kris Paten nije hteo da se vidi s njim dok je nareceni bio potpreCednik za euroatlanske integracije. Navodno Ceda nije znao engleski, sustinski mozda zbog surcinaca...
pedja1008 pedja1008 13:10 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Ako je neko umesan u kriminal logicno je da na kraju zavrsi u zatvoru...
sevarlica sevarlica 14:40 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

loader
... da vodi proevropsku I prosrpsku politiku.

A zamislite da li je zamislivo da kaže kako će da vodi antisrpsku politiku.

Srbenda je to ... velika !


Pijani Teletabis
sevarlica sevarlica 14:44 05.06.2012

Re: nije valjda da čeda hoće da radi?

Jesi li ti dosad imao prilike videti sta I kako radi Cedomir Jovanovic?


Imao sa ja, negov mi asfalt postavili u ulicu
On i Nataša Mićić imaju xtra ugovore sa gradom oko izrade puteva. Ona drži iberlauf i rizlu, a Čedica asfalt. Para ko pleve.
G.Cross G.Cross 20:55 04.06.2012

Cantradictio...

"Pro-reformska" partija je u izbore isla sa parolom "sa nama stabilnost".
Reforma po definiciji znaci nestabilnost , promenu.
E sad ili su lagali da su za stabilnost ili su lagali da su za reforme...
dali76 dali76 21:29 04.06.2012

Re: Cantradictio...

Znas treba odvojiti strategiju kampanje koja se oslanjala na psihologiju statusa kvo.
Na kraju krajeva, upotrebom metafore o braku DS I SPS sasvim sam jasno stavio do znanja o proreformskom kursu DS, bar se nadam.
sevarlica sevarlica 14:50 05.06.2012

Re: Cantradictio...

Znas treba odvojiti strategiju kampanje koja se oslanjala na psihologiju statusa kvo.


Iliti prevedeno na srpski jezik: kad mi treba da se domognem vlasti, dozvoljeno mi je i da slažem. SLAGALI SU NAS, kraj priče.

Na kraju krajeva, upotrebom metafore o braku DS I SPS sasvim sam jasno stavio do znanja o proreformskom kursu DS, bar se nadam.


Metafora je lepa samo netačna. Ako je u tom "braku" jedan zaražen sidom, drugi nije bio zdrav već je zaražen gubom, jer ono što je taj brak "iznedrio" je gore od oba.
loader loader 21:24 04.06.2012

Stari ceger sa novim amblemima

Po logici valjda famozne politike reciprociteta ministra policije,Sekuli Slijepcevicu je oprosteno jedno krivicno djelo ,a sad ce Sekula fino da zaboravi sta je govorio o aferi kofer.

Jedna od očitih ilustracija koliko je iluzorno očekivati nekakve oštre rezove, u suštini vrednosne, ako treba da ih obavi vlada u kojoj kao jedan od njenih bitnijih gradivnih faktora sede i oni koji su potencijalni saučesnici u stvarima koje su se prethodno dešavale, a koje treba istražiti, očistiti... Na žalost, takva vlada je bila uslovljena rezultatima glasanja na izborima 2008. jer se potrebna parlamentarna većina mogla praviti samo sa onim što se ima, pri čemu su neki od "bivših" bili nezaobilazni. Druga varijanta 2008. je bila da se ldp i ds povuku i puste da vladu opet, ili i dalje, prave prokazane stranke iz prethodne vlade. Ali, tek tada bi bilo još gore. Ono što se ovde u postu kritikuje kao loše kod vlade sps-kostunica još više bi se razmahnulo. Taj blok stranaka bi još više učvrstio svoju faktičku poziciju, prožimajući svaki pedalj društva, a Srbija bi tonula i sve vreme objašnjavala zašto ne može da nađe preostale haške optuženike. S obzirom da je Ivica (kako ga od milošte zovete, Dali) i ovoga puta zlatni teg na pregovaračkom tasu, produžiće se kontinuitet "čuvanja starih vrednosti" o čemu se delom govori i u postu. Jedina varijanta bez sps-a je koalicija ds-sns. Ali to otvara nove komplikacije i jednu veliku, novu-staru temu. Hipotetički, najbolja varijanta (najbolja ako se ne računa novo izgubljeno vreme za ionako zaostajuću Srbiju) jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu uslovno rečeno, reformistički "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu. Jedino tada bismo mogli govoriti o stvarnoj mogućnosti da se afere ozbiljno istraže, institucije uspostave... Ovako, imamo to što imamo. Ne zaboravimo, u Srbiji su stranke "kontinuiteta" na svim dosadašnjim izborima dobile većinu. Ne vredi se danas vajkati: propuštena je prilika za političku lustraciju 2000. Stoga se sada mora prihvatiti ova otužna borba za milimetar po milimetar zdravog tkiva u Srpskoj politici.


mikimedic mikimedic 22:05 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

potencijalni saučesnici u stvarima koje su se prethodno dešavale


sta znaci ova recenica?

kad bolje razmislim, sta znace tvoji 'komentari' uopste?




najbolja varijanta (najbolja ako se ne računa novo izgubljeno vreme za ionako zaostajuću Srbiju) jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu


za razliku od ostalih koje su valjda 'prljave'?

a ove 'ciste' mogu malo da izbacuju poslanike iz parlamenta, ustav ne vazi za njih i te munje...

'ciste' stranke..

jel za njih glasaju 'cisti' glasaci, a mi ostali smo prljavi?




u Srbiji su stranke "kontinuiteta" na svim dosadašnjim izborima dobile većinu.


i jel ti to nesto govori? i tebi i onoj trojici neobavestenih sto vam jos nisu javili da je modna revija zavrsena.
dali76 dali76 22:17 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

I takva situacija koju predstavljate nie potpuna.
Ne zaboravite gospodine Loader da unutar samog DS nazalost ne postoji dovoljna energija za reformama.
NE mozemo okriviti valjda SPS zbog cinjenica da recimo DS kadar unutar prijasnje vvlade nije pokazivao volju I energiju za reformama ili,kako ih zovete,rezovima.
Reforma pravosudja,a ja bih rekao, totalni fijasko , govori vajda nesto.
Elem, mozda se proreformske snage,nadam se da ih DS jos uvijek ima,nadaju da bi im LDP, mogao biti operativac , (koristim termin hcM/a, neko ko ce govoriti I raditi nepopularne stvari ,ali upravo je to zulj koji zulja ivicu.
Ja sam svestan kako narod glasa,ali se bojim da je pogresno prebacivati sve na narod,a ne svhatiti koliko je antireformskog otpora u izvorno proevropskim strankama.

dragan7557 dragan7557 22:50 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Hipotetički, najbolja varijanta (najbolja ako se ne računa novo izgubljeno vreme za ionako zaostajuću Srbiju) jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu.

Hipotetički:

Srbija je konačno član EU, i..., šta ti loaderu a i drugi zamišljate da će se promeniti?

Konkretno molim.

Hoće li se zbilja nešto promeniti, i ako hoće, koje su to promene koje članstvo u EU donosi posle prijema, Srbiji, kada je članica EU?

Vrlo prosto pritanje, zahteva samo taksativno nabrajanje boljitka(Novosrpski: benefit) uzrokovanim prijemom Srbije u EU?

cerski

p.s izanđalu i trulu šarovinu od planinskih lanaca u obliku para i spominjanje investitora molim ne spominjati.

cerski
dragoljub92 dragoljub92 22:55 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Konkretno molim.

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno
dali76 dali76 23:23 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Ti Cerski iz komotne fotelje jedne od zapadnoevropskih zemalja kritikujes system u kome zivis. Sanjas o neomarsistickom kantovskom svijetu pravde I imas pameti da pitas sta bi to Srbija dobila?
Ne nije potrebno nikakvo trosenej vremena na taksativne odgovore ili ulazenje sa tobom u raspravu.
Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.
loader loader 23:29 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dali76
I takva situacija koju predstavljate nie potpuna.
Ne zaboravite gospodine Loader da unutar samog DS nazalost ne postoji dovoljna energija za reformama.
NE mozemo okriviti valjda SPS zbog cinjenica da recimo DS kadar unutar prijasnje vvlade nije pokazivao volju I energiju za reformama
.........
........

Nisam zaboravio. Rekoh, uzmite bilo koju stranku, ili dve, koje su najbliže rešavanju tog reformističkog zadatka. Napravite sami neki dobitni sklop. Ne morate to obavezno da vezujete za ds.
Ne smatram da sps treba okriviti zbog cinjenica da ds kadar u prethodnoj vladi nije pokazivao volju i energiju za reformama. To takođe ne stoji u mom komentaru.

Ja sam svestan kako narod glasa, ali se bojim da je pogresno prebacivati sve na narod, a ne svhatiti koliko je antireformskog otpora u izvorno proevropskim strankama.

Nema se šta prebacivati ili ne prebacivati na narod. Tako ne postavljam stvari, što se može videti u mom komentaru ako ga pažljivije pročitate. Kazao sam da su rezultati izbora takvi kakvi jesu, a kad su takvi kakvi jesu, slede tačno određene kombinacije mogućih političkih opcija za pravljenje vlade.

Opet kažem, varijanta nad varijantama je da se odredi i proglasi neka stranka sa najvećim reformskim potencijalom, da se kao takva javno predstavi i da se na izborima izglasa apsolutnom većinom.
loader loader 23:31 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragoljub92
Konkretno molim.

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno

savamala savamala 23:47 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Opet kažem, opcija nad opcijama je da se odredi i proglasi stranka sa najvećim reformskim potencijalom, da se kao takva javno predstavi i da se na izborima izglasa apsolutnom većinom.


Zar to nismo vec imali? SKJ?
dragoljub92 dragoljub92 23:47 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

loader
dragoljub92
Konkretno molim.

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno


Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.

da ga malo usložim
sloboda kretanja je temelj na kome počivaju sve ostale ljudske slobode(prava)
mi smo trenutno u istom položaju kao i seljaci u srednjem veku,vezani za zemlju i velikoposednici biraju među nama ko im treba i razmenjuju nas po svojoj potrebi.el treba dalje ...
dali76 dali76 23:48 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Joj Miki ,ne pitas mene,al ne mogu da ti kazem sta meni govori sto vecina glasa za stranke kontinuiteta
Isto sto mislim i o stoprocentnom uspehu SPS na osnovu prodatih populistickih bljezgarija koje samo pola da se ostvare otisli bi svi u tri LPM, sto veli Basara.
dali76 dali76 23:52 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Ako ti Savamala nisi mala Jeca Trivan, onda mnogoooo licite :))
Sala mala nema ljutnje :))
dragoljub92 dragoljub92 23:53 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

otisli bi svi u tri LPM, sto veli Basara.

a šta? nismo stigli ?ondak da nastavim da dremam,dok gori hilandar.
savamala savamala 23:57 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Ako ti Savamala nisi mala Jeca Trivan, onda mnogoooo licite :))


Dobro, mozda i jesam Jeca Trivan ali nikako da izvucem neki jasan odgovor od vas. Samo reci i reci......

Naravno, nema ljutnje.
loader loader 23:57 04.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragoljub92
loader
dragoljub92
Konkretno molim.

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno


Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.

da ga malo usložim
sloboda kretanja je temelj na kome počivaju sve ostale ljudske slobode(prava)
mi smo trenutno u istom položaju kao i seljaci u srednjem veku,vezani za zemlju i velikoposednici biraju među nama ko im treba i razmenjuju nas po svojoj potrebi.el treba dalje ...

mikimedic mikimedic 00:02 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Joj Miki ,ne pitas mene,al ne mogu da ti kazem sta meni govori sto vecina glasa za stranke kontinuiteta


za tebe manje vise, ali znam da onom dezurnom apologeti koji se (jos uvek ) nada nekom poslicu u mesnoj zajednici misljenje vecine ne govori ama bas nista. zato se i ucutao.

bilo je jos takvih kod nas, doduse daleko je on od njihovog kalibra.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 01:57 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu

Ko ima cime da plati benzin ili avionsku kartu vazda je mogao da putuje i putovace. A ostale koji cekaju reforme, plasim se da ce ih se putevi uzeleti ko onih Turaka
dragan7557 dragan7557 08:43 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dali76 00:23 05.06.2012 / *novo
Re: Stari ceger sa novim amblemima
Ti Cerski iz komotne fotelje jedne od zapadnoevropskih zemalja kritikujes system u kome zivis.

Pa ako misliš da je EU sistem onda je to druga stvar. Ako bi bila sistem onda je po svim parametrima heterogeni sistem osim po ovome gde citiraš drgoljuba
Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.

a to je po dva parametra od kojih jedan drgoljub nije naveo a tebi izglleda nije poznat(slobodan promet roba), a to nije nimalo banalno.

U ovom kontekstu kratak osvrt zašto su sankcije uvedene i koja partija je tata imala totalitarnu vlast u Srbiji, ne bi ti škodio.

U ostalom i ti iz udobne fotelje iz amerike kritikuješ sistem(gde si u pravu) koji dovoljno ne poznaješ niti shvataš njegovu suštinu. Ono o čemu ti pišeš Aleksanda Mitrović je sažela u jednoj prosto proširenoj rečenici u vezi sa korupcijom u Egiptu(Odlazak Faraona).

Na drugoj strani niti shvataš suštinu problema(mn.) koji su razlozi zaostajanja Srbije a ni uzrok siromaštva njenih građana.

Uzgred ako građani EU ne bi kritikovali EU kao nad nacionalnu tvorevinu krupnog kapitala i zahtevali reforme onda bi to značilo da je EU Raj na Zemlji, što ona, EU, niti je kad bila, niti će kad biti.
Ne nije potrebno nikakvo trosenej vremena na taksativne odgovore ili ulazenje sa tobom u raspravu.

Pa sigurno je da onda nije potrebno ni taksativno nabrajanje gluposti i nehumanostu i davanje konkretnih odgovora na propast pod imenom USoA, Nafta, Kodeks Alimentaris itd. po ostatak sveta, jer je EU kopija istog antihumanizma.

Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.

Dali ja sam potpuno i na sreću još kratko vreme na Zemlji, ali ti se koliko vidim nalaziš u košmarnom snu koji ti ne dozvoljava da stvari postaviš na pravo mesto i spoznaš njihovu pravu prirodu.

Koliko si ti dugo boravio u EU, da bi mogao da spoznaš suštinu EU, njenu namenu i nameru, a osobito koliko si upoznao život njenih građana od 1980 do danas?

Koji su to fakti koje zi imaš da pozitivno ocenjivanje EU a koje ćoravi i nesposobni građanin EU, nema?

Ova primedba, o neomarksizmu oslobođenja Kantove "pravde," nije ništa drugo do, lov na veštice, koje veštice se tebi a i drugima pričinjavaju, isto kao i amerima pedesetih godina u eri borbe protiv napasti zvane Komunizam a koja umišljena napast nigde na ovom svetu nije postojala, pa ni u Srbiji respektivno SFRJ.

Ono što ne znaš i ne razumeš ti oglašavaš za nepotrebno trošenje vremena, dok sliku Srbije u EU niti vidiš niti hoćeš da je vidiš, a celu ulogu EU u odnosu na Srbiju ti kao i politikanti Srbije nalaziš u onom što se naziva: "deus ex machina," doduše brkačeci je kad-kad sa: "deus ex human revolution," za tvoje potrebe ponekad prilagođen u maglovite Reforme. Naravno kako te Reforme treba da izgledaju po tebi znaju Birokrati EU iz Brisela, pa kad oni konačno uzmu stvar u svoje ruke u Srbiji nastaje Raj na Zemlji.

cerski

p.s. uzgred Kant nije marksist a još manje neomarksist. Za Pravdu bi trebao da pogledaš nekog relevantnijeg i skorijeg autora, već sam na ovom blogu spominjao:

Chaim Perelman
"Pravo Moral i Filozofija"

Nolit Beograd, 1982. Mada je štampano samo u 3.000 primeraka pokušaj da nađeš. Na drugim svetskim jezicima je dostupan.
dragan7557 dragan7557 09:16 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

loader
dragoljub92
loader
dragoljub92
Konkretno molim.

mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno


Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor Dragoljuba pa ako mozes, ti se spusti na zemlju medj smrtnike pa razmisli jos jednom.

da ga malo usložim
sloboda kretanja je temelj na kome počivaju sve ostale ljudske slobode(prava)
mi smo trenutno u istom položaju kao i seljaci u srednjem veku,vezani za zemlju i velikoposednici biraju među nama ko im treba i razmenjuju nas po svojoj potrebi.el treba dalje ...


Pa trebalo bi dragoljube, jer nisi ni shvatio ni rekao ono glavno:

Sloboda kretanja, ne podrazumeva i slobodu naseljavanja, na tuđem Feudu, a ni slobodu rada za drugog Feudalca.

Kao turista možeš da navrneš u neki Feud, da se do mile volje diviš životu Kmetova na tom Feudu, dobroti Feudalnog Gospodara i drugom, ali da se na tom Feudu naseliš bez odobrenja Feudalca to neće moći.

Feudalci u SFRJ su od završetka WW II, pa sve do 1968 imali za svoje kmetove izlazne vize, iz dobre stare, vekovima duge, prakse drugih Feudalnih Gospodra, kojim ograničenjima kretanja svojih kmetova, su navodno štitili svoje kmetstvo od poganih uticaja Kapitalizma.

Pritisnuti svojom nesposobnošću da zaposle svoje stado(isto kao i danas), su stadu dozvolili slobodno kretanje, i što je najvažnije naseljavanje na tuđim Feudima, a okolni Feudalci su zbog opustošenih Feuda imali potrebu za radnom snagom, pa su stada iz raznih Feuda primali bez restrikcija omogućavali mu(stadu) da se kod njih naseli. Što danas nije slučaj.

Tako je kolonizovana Evropa.

Danas to Feudalcima EU, ne ide u račun, jer nisu u stanju da zaposle ni svoje stado, a o tuđem da i ne govorimo.

I to je Istina koju malo ko shvata.

cerski

wukadin wukadin 10:22 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Hipotetički, najbolja varijanta (najbolja ako se ne računa novo izgubljeno vreme za ionako zaostajuću Srbiju) jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu uslovno rečeno, reformistički "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu.


Teska hipoteka
1) DS je u konfuziji, demoralisan, jos u sukobu sa "delom postene inteligencije" koga Boris krivi, ni manje ni vise za izdaju - jali njega, jali Europe...
2) Glasaci SNS su disciplinovani, izasli su i kad je Toma delovao kao gubitnik, moste misliti sada...
3) Strah nije bio dovoljno motivisuci faktor, bar ne u drugom krugu, mada je opustajuce na one "manje zlo" glasace DS-a delovalo to sto je Toma delovao kao gubitnik. Sad kad je na poziciji sta se katastrofalno dogodilo?! Rekao o Srebrenici i Vukovaru ono sto misli vecina gradjana Srbije?! Savetovao se sa patrijarhom... To moze da smeta samo onim zagrizenim sto pisu komentare vesti (tamo su u vecini jerbo onu "tihu vecinu" ova vest i ne zanima mnogo, a i nije prava vest...)
4) Dveri mozda ne ponove gresku, uostalom izmerili su se, mogu da dobiju trecinu mesta na zajednickoj listi sa DSS.
5) Za radikale glasa mozda samo 2% najokorelijih, dakle manje rasipanje glasova

Tako da je u tom scenariju logicnija patriotska vlada
dragoljub92 dragoljub92 11:34 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Pa trebalo bi dragoljube, jer nisi ni shvatio ni rekao ono glavno:

Sloboda kretanja, ne podrazumeva i slobodu naseljavanja, na tuđem Feudu, a ni slobodu rada za drugog Feudalca.

ај да цртам,овако
србија у ЕУ
драгољуб има производ.за тај производ није заинтерсесован нико у србији,ништа лоше.
драгољуб спакује свој производ и однесе га у неку земљу ЕУ где су заинтересовани за његов производ.
драгољуб лепо узме лову за свој производ,склопи аранжмане и врне се у србију да прави нове производе.
драгољуб своје производе шаље поштом својим купцима,нема царине ,нема путовања,има платни промет и драгољубу легне лова на рачуњ,драгољуб више није социјални случај.
србија ван ЕУ
драгољуб имапроизвод ал не може да га пренесе преко границе,уствари драгољуб ни не може да пређе границу..
драгољуб не производи ништа јер у србији нема тржиште,нема посо јер је
1) МАТОР
2) болестан,инфарк,бајпасови,пушачке ноге
драгољуб седи кући и чека да му одузму кућу утеривачи дугова.
драгољуба има 700 000 у овој земљи ван ЕУ

и једно питање за Церског :
што бре живиш 50 године на западу кад је толко лоше?
savamala savamala 12:00 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

србија у ЕУ
драгољуб има производ.




Nego, Dragoljube, imas li ti taj proizvod ili ne?

Nije ni Kina u EU ali ima proizvoda i proizvoda i svi lepo stizu u EU

Hajde, knjigu u sake, pa kada naucis nesto javi se sa boljim primerom (bez zamisljanja, nesto konkretno).
dragoljub92 dragoljub92 12:06 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Nego, Dragoljube, imas li ti taj proizvod ili ne?

кад ниси у току не мешај се,
имам производ и продао сам га на западу,све сам лепо писо раније и нећу да понављам.
начи,пошто немаш појма о чему причам не мешај се,беоље се довати те књиге коју мени бацаш.
savamala savamala 12:16 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

кад ниси у току не мешај се,
имам производ и продао сам га на западу,




Dobro, izvini, nema razloga da se odmah ljutis, ipak je ovo javno mesto.

Drago mi je da si prodao proizvod na zapadu i da nisi socijalni slucaj.
dragan7557 dragan7557 12:20 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Dragoljube likovno ti očiglledno nije bio omiljen predmet?

Za crtanje verbalnog tipa nemaš smisla, što gornji crtež jasno pokazuje.

Da crtaš nisi naučio a ni relevantna pitanja da postavljaš.

Ako 50 puta pročitaš šta sam napisao možda ti bude jasnije. Mada..........

Osim ako nemaš 5 godina pa ideš kod babe i dede u Amersfoort (Nederland), da se igraš sa decom, ni tamo nisi baš stekao neka brilijantna znanja.

2) болестан,инфарк,бајпасови,пушачке ноге
драгољуб седи кући и чека да му одузму кућу утеривачи дугова.
драгољуба има 700 000 у овој земљи ван ЕУ

Ovde si trebao da dodaš:

- dragoljub i dragoljubi već decenijama bira/ju iste ljude da ga/ih vode u "bolje"/ dakle još gore, sutra.
- dragoljub i dragoljubi nije/su svestan/i da njegovo biranje istih ljudi za Vođe ne vodi dragoljuba i dragoljube nigde drugde osim u još veću propast.
- dragoljub i dragoljubi, ničim izazvan/i, misli da će Srbija po ulasku u EU rešiti dragoljub/ove probleme,
- dragoljub i dragoljubi je/su dok su komunisti bili na vlasti birao komuniste, dok je đinđić bio na vlasti dragoljub je bio protiv.
- dragoljub i dragoljubi je/su verno glasao/li za Vlast uvek kad je vlast bila na Vlasti.
- dragoljub i dragoljubi ne shvata/ju da EU bije sindikat sirotinje, koji će dragoljuba osloboditi njegove odgovornosti za dragoljuba i dragoljube.
- dragoljub i dragoljubi smatraju da kad Srbija uđe u EU neće morati da brinu više o sebi.
- dragoljub i dragoljubi nemaju pojma šta je EU i čime se EU bavi.
- dragoljub i dragoljubi ničim izazvani misle da je EU socijalna ustanova za deljenje para i pravde.
- dragoljub i dragoljubi su uvereni da je EU Vojska Spasa.

i tako mogu još jedno tri kilometra.

Po dragoljubovom pitanju:
и једно питање за Церског :
што бре живиш 50 године на западу кад је толко лоше?

Odgovor:

za razliku od dragoljuba i dragoljuba ja živim gde mi se hoće a često i u poznatim diktaturama na Istoku, koje diktature su mi na vreme uredno isplaćivale zarađeno, isto kao i diktature na Zapadu, a da ne budem bezobrazan moram da kažem da mi je i Titova diktatura (u svoje vreme) isto uredno davala/isplaćivala:

- Platu
- Stimulaciju
- Viškove
- Obračune
- Regres za godišnji odmor
- K-15 kartu za železnicu
- Omogućavala letovanje u Radničkim letovalištima
- Rekreaciju (dva puta godišnje)
i mnogo toga još.............

Dragoljubu i dragoljubima se gore opisana Titova diktatura nije dopadala, pa su je odbacili, potukli se oko vlasništva, prolili svoju i tuđu krv i na kraju konstatovali:

2) болестан,инфарк,бајпасови,пушачке ноге
драгољуб седи кући и чека да му одузму кућу утеривачи дугова.
драгољуба има 700 000 у овој земљи ван ЕУ


stoga sada dragoljub i dragoljubi, traže novog Diktatora, EU, i nadaju se Novom Titu, a izgleda, bolje reći sigurno je da će naći drugu Grčku i novog Slobu.

Malo morgen, dragoljube i dragoljubi, na pogrešan Atres se obraćate, EU nije Tito!

Kada je, ako je, i jeste EU nudila dragoljubu i dragoljubima alternativu i mnogo više, dragoljub i dragoljubi su kao ponosni odbili ponuđeno.

uz pesmu:

Slobodane/Radovane čoveče od gvožđa,
Najveći si posle Karađorđa.

i nastavke, su dragoljub i dragoljubi, došli do ove slave.

Dragoljub i dragoljubi nisu krivi što su ispali b...le? Za to je kriv uvek neko drugi!

Sada dragoljub i dragoljubi pevaju:

Nikoliću/ Tadiću čoveče od gvožđa
............
koji ih vode u EU.




cerski
dragoljub92 dragoljub92 12:32 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

i da nisi socijalni slucaj.

јесам социјални случај,ал ти не читаш.лепо сам написао не могу да одем поново,не могу да шаљем поштом,нема платни промет.годину дана прошло,везе попуцале,не могу да путујем да бих поново покренуо и тусам десам,нигде.
dragoljub92 dragoljub92 12:38 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

cerski

о чему ти причаш бре церски,који тито који комунизми
него одговори на питање
ЗАШТО ЦЕРСКИ ЖИВИ ПОД ДИКТАТУРОМ ЕУ или у јУ еС оф А или јУнајтед Кингдом?
прво на то одговори па ондак можемо да причамо даље
dragan7557 dragan7557 12:45 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragoljub92
cerski

о чему ти причаш бре церски,који тито који комунизми
него одговори на питање
ЗАШТО ЦЕРСКИ ЖИВИ ПОД ДИКТАТУРОМ ЕУ или у јУ еС оф А или јУнајтед Кингдом?
прво на то одговори па ондак можемо да причамо даље

Numeš da čitaš dragoljube:
Odgovor:

za razliku od dragoljuba i dragoljuba ja živim gde mi se hoće a često i u poznatim diktaturama na Istoku, koje diktature su mi na vreme uredno isplaćivale zarađeno, isto kao i diktature na Zapadu, a da ne budem bezobrazan moram da kažem da mi je i Titova diktatura (u svoje vreme) isto uredno davala/isplaćivala:

- Platu
- Stimulaciju
- Viškove
- Obračune
- Regres za godišnji odmor
- K-15 kartu za železnicu
- Omogućavala letovanje u Radničkim letovalištima
- Rekreaciju (dva puta godišnje)

.............
Čist Ćef bre dragoljube, teško je to razumeti.


cerski
freehand freehand 12:51 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragan7557
dragoljub92
cerski

о чему ти причаш бре церски,који тито који комунизми
него одговори на питање
ЗАШТО ЦЕРСКИ ЖИВИ ПОД ДИКТАТУРОМ ЕУ или у јУ еС оф А или јУнајтед Кингдом?
прво на то одговори па ондак можемо да причамо даље

Numeš da čitaš dragoljube:
Odgovor:

za razliku od dragoljuba i dragoljuba ja živim gde mi se hoće a često i u poznatim diktaturama na Istoku, koje diktature su mi na vreme uredno isplaćivale zarađeno, isto kao i diktature na Zapadu, a da ne budem bezobrazan moram da kažem da mi je i Titova diktatura (u svoje vreme) isto uredno davala/isplaćivala:

- Platu
- Stimulaciju
- Viškove
- Obračune
- Regres za godišnji odmor
- K-15 kartu za železnicu
- Omogućavala letovanje u Radničkim letovalištima
- Rekreaciju (dva puta godišnje)

.............
Čist Ćef bre dragoljube, teško je to razumeti.


cerski


Ave, Cerski, majstore - ti si Vilmoš kauboj ovog bloga!
Bog me ubio ako nisi!

dragoljub92 dragoljub92 13:26 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Čist Ćef bre dragoljube, teško je to razumeti.

nači tkaj je dobro za cerskog nije dobro za dragoljuba,paz da nije,nego je cerski savio kičmu pod diktaturama i zaradio pemziju da sag zajebava dragoljuba i da mu ne dava da i dragoljub savije kičmu i zaradi pemziju.
nači sve što si ti radio dzadnji 50 godina i steko pemziju da uživaš ti to braniš ostalim svojim sunaroodnicima.

baš Ćef,onako srBski,ja da imam a ostali nek pocrkaju.
zašto si sarađivao sa svim tim diktaturama i živeo pod njima kad nama ovde soliš pamet da ne pristanemo?
ima ime za toj al neću ja da te imentujem nego si ti sam sebe imentovao svojim nebulozama i čefovima.
50 godina si robovao i sad si našo nama da pričaš kako je to za tebe bilo dobro a za ostale loše,idibegaj.
milisav68 milisav68 13:42 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

za razliku od dragoljuba i dragoljuba ja živim gde mi se hoće a često i u poznatim diktaturama na Istoku, koje diktature su mi na vreme uredno isplaćivale zarađeno, isto kao i diktature na Zapadu, a da ne budem bezobrazan moram da kažem da mi je i Titova diktatura (u svoje vreme) isto uredno davala/isplaćivala:

Ja sam pošteno radio, izlagao sam se opasnosti da me uhvate.......
dragan7557 dragan7557 14:07 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragoljub92 14:26 05.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima

Čist Ćef bre dragoljube, teško je to razumeti.


nači tkaj je dobro za cerskog nije dobro za dragoljuba,paz da nije,nego je cerski savio kičmu pod diktaturama i zaradio pemziju da sag zajebava dragoljuba i da mu ne dava da i dragoljub savije kičmu i zaradi pemziju.

dragoljube diko naša, ti si nepovijene kičme Uspravno ko jablan marširao za svim svojim Voždovima, sad kad ti se savila leđa, hteo ne hteo ne možeš da se uspraviš. Da si bio odgovorniji prema sebi i svojim dragoljubima ti bi sada bio u istoj poziciji kao i ja, nije neka naročita već sasvim normalna i svakodnevna.
50 godina si robovao i sad si našo nama da pričaš kako je to za tebe bilo dobro a za ostale loše,idibegaj.

Dragoljube dok si ti robovao Titovoj diktaturi (sadašnje mišljenje), pa onda Slobinoj ponudi od $ 10.000 po glavi svakog srbina "Vreme promena" autor Slobodan Milošević, ja za takve raspusnosti, nisam imao volje, vremena jesam.

A koliko vidim naslov na B92 "Austrija vapi za kvalifikovanom radnom snagom" a pošto sam i u Austriji, kraće vreme(dok je dragoljub sa dragoljubima peko vola i slavio demokratiju) bio direktor, to mogu da ti je preporučim.

Kod neoliberala evropskih ima jedan slogan:

"odgovornost leži kod građana," Čedinovci imaju nastavak u "širi dalje" što znači da vlast ne odgovara ni za čega.

Samo dragoljube dok ti i dragoljubi to nacrtate i razumete proće dosta vode Dunavom i Savom.

cerski
wukadin wukadin 14:08 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Оваааајјј...
Да ли постоје негативне препоруке?
alselone alselone 14:16 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Cerski ti si vrhunski bezobrazan. Uzeo si da zajebavas coveka i ponovo znas da znas sve o njemu. Tipicno za cerskog pametnjakovica. Idi na trening i oladi se covece, lupetas ko Maksim po diviziji.
savamala savamala 14:30 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

не могу да путујем да бих поново покренуо и тусам десам,нигде.


O.K. nadam se da ces uspeti nekako da resis probleme. Sve najbolje.
sevarlica sevarlica 14:58 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Hipotetički, najbolja varijanta (najbolja ako se ne računa novo izgubljeno vreme za ionako zaostajuću Srbiju) jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu uslovno rečeno, reformistički "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu.


Pa da, ali ako tu vlast osvoji koalicija formirana oko stranke zelenih a među njima su:
partija pirata, stranka jogi letača, otadžbinska partija budističkih monaha, narodno-oslobodilački pokret "kečiga", i drugi...
dragan7557 dragan7557 15:52 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

alselone
Cerski ti si vrhunski bezobrazan. Uzeo si da zajebavas coveka i ponovo znas da znas sve o njemu. Tipicno za cerskog pametnjakovica. Idi na trening i oladi se covece, lupetas ko Maksim po diviziji.

Ajd pošto si navalaio da mi se namećeš, da primetim.

- o dragoljubi lično niti znam niti me isnteresuje bilo šta.
- svrstao se sam u segment, drgoljub i dragoljubi, za koju on tvrdi da broji 700.000 istih.

- Što se Maksima tiče to je davno zastarela kršina od mitraljeza.

- ja se nikad ne zajebavam(jedva znam šta taj pojam znači), naravno svojim sagovornicima i drugim nikada ne kažem da lupetaju, pošto je to veliki prostakluk.

O tvom bezobrazluku neki drugi put.

Kao što vidiš primetio sam te. Nema potrebe da se više namećeš, a dragoljub je u stanju sam da se brani, tako da mi se tvoja odbrana dragoljuba čini kao 'overkill' kako bi izazvao moju pažnju, a što traje na raznim blogovima, već nekoliko dana. Upristoji se, phd in spe, i reaguuj onda kada te budem citirao ili na bilo koji način spomenuo.

cerski

p.s. ako tebe žulja, nešto od iznesenog onda napiši o tome, već će se naći neko da reaguje, ja svakako neću.
bloger201 bloger201 16:32 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Samo mala dopuna...
"Tada" su i ciljni "feudi" prihvatali naše "zanesenjake" i "revolucionare, koji su neprijateljski režim rušili IZNUTRA...!" Zašto? Jer 1. bilo je previše praznih radnih mesta i 2. bili smo "podobni" kao SFRJ - NEMOJ da porediš SFRJ i Srbiju ni u tragovima!!! "OVO" što danas imamo je DNO vs DNA!
alselone alselone 16:56 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragan7557



Ja kad ne bih tebi odgovarao pola drazi blogovanja bih izgubio. Nikad cerski, ti si mi jedan od omiljenih pacijenata.
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:41 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima


mikimedic

a ove 'ciste' mogu malo da izbacuju poslanike iz parlamenta, ustav ne vazi za njih i te munje..


mikimedic
00:16 27.05.2012


zar nismo rekli da tadasnji zakon najverovatnije nije prekrsen.

sta ti nije jasno?


Cao Miki, kako si?
:)
dragoljub92 dragoljub92 21:12 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

alselone
Cerski ti si vrhunski bezobrazan. Uzeo si da zajebavas coveka i ponovo znas da znas sve o njemu. Tipicno za cerskog pametnjakovica. Idi na trening i oladi se covece, lupetas ko Maksim po diviziji.

ma pustiga ,to je samo jedni zlobni ojađeni starac koga niko od ukućana ne sluša pa svoju žuč prosipa ovde na blogu.

on se samozadovoljno smejulji paklu u kojem žive njegovi bivši

sunarodnici.svoje dupe je smestio udobno i sad ne daj bože da se situacija

u bišojmu zemlji popravi i da svi počnu da žive kao on.to njegova sujeta ne

bi mogla da podnese.

na direktno pitanje zašto je za njega dobro da živi na zapadu a za srbiju

loše da se pridruži istom,odgovara nebulozama o

diktaturi,komunizmu,titu,okrivljuje masu od 700 000 ljudi da je glasala za

istu,to govori o njegovoj analitičkoj sposobnosti,i na svaki mogući način

izbegava da jednostavno kaže zašto je njemu bolje da uživa blagodeti zapada

a za srbiju loše da se učlani u to društvo i da ona oseti te blagodeti.

a odgovor zašto to neće da kaže je ednostavan.sujetni i prazni ljudi

peverzno uživaju u tuđoj nesreći i samom sebi govore " eto ja sam uspeo oni

nisu" to mu je sva sreća u životu.

a činjenicu da je ustvari disleksičan ,prikriva time što svoje postove

zatrpava linkovima i ciratima drugih ljudi,koje on suštinski i ne razumeali

mu se čini da potvrđuju njegove misli,mada ni u to nije siguran pa dodaje

svoja apsolutno naivna tumačenja tih sadržaja,sve u nadi da njegovu

disleksiju i nesposobnost apstraktnog načina mišljenja i poimanja uštine

neće niko da primeti.

nije on jedini,ni zadnji, zlobni usamljeni starac koji sedi negde

zaboravljen od svih i koristi laptop da bi izbacio svoje frustracije na

blogu ili gde mu se pruži prilika.


cerski

džabe si krečio celog života jer ti je zen u umetnosti krečenja života bio i ostao prevelik zalogaj za tvoj um.
vanja.t vanja.t 22:27 05.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

stoga sada dragoljub i dragoljubi, traže novog Diktatora, EU, i nadaju se Novom Titu, a izgleda, bolje reći sigurno je da će naći drugu Grčku i novog Slobu.

сан свих србијанских "либерала"
mikimedic mikimedic 00:35 06.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Cao Miki, kako si?
:)


pdlicno, hvala na pitanju.

sta hoces?
dragan7557 dragan7557 10:58 06.06.2012

Re: IZBORI u kojima Mi pobeđujemo

mikimedic 01:02 05.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima

Joj Miki ,ne pitas mene,al ne mogu da ti kazem sta meni govori sto vecina glasa za stranke kontinuiteta



za tebe manje vise, ali znam da onom dezurnom apologeti

Apologetika o kojoj je reč je papagajsko ponavljanje stavova istaknutih drugova/gospode, i njihov ispražnjeni "zahtev" za reformama, o kojim preko potrebnim Reformama drugovi/gospoda svakom prilikom imaju nešto da kažu:
jeste da se održe novi izbori i da na tim izborima apsolutnu većinu dobiju samo "dobre, proevropske" stranke (ili ih imenujte kako god hoćete, samo da budu uslovno rečeno, reformistički "čiste" i da osvoje apsolutnu većinu.

Zahtev koji ovde blogo-zajednici prenosi loader je Zahtev za Održavanjem Novih Izbora, NA KOJIMA ĆEMO MI(zna se ko) POBEDITI! što pre, jer smo "stare" pre neki dan izgubili!
Jedna od očitih ilustracija koliko je iluzorno očekivati nekakve oštre rezove,

Dok krik za REZANJEM odmah asocira na spremnost na obračun sa svako ko nije za nas.

Bez nas Svet propada, postaje Iluzoran, Nestvaran, Gadan....pravi pravcati Košmar, je poruka istaknutih drugova/gospode Visokih Rukovodilaca naravno iz Beograda. A "širi dalje" je refren koji odjekuje Srbijom.

Sabijanje redova u Apslolutnu Većinu, uz Zahtev za novim izborima uz preko potrebne Rezove, više nije apologetika već konkretan poziv na linč kao modus operandi za postizanje/obezbeđivanje Naše Apsolutne Većine.

Naravno kad se tome dodaju i vlastiti Uspesi koji su potpuno dovoljni:
dragoljub92 23:55 04.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima

Konkretno molim.


mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu
mene dovoljno

pri čemu se svest o banalnosti na vrlo izrazit način do ignorancije bagatelizuje:
dali76
Dovoljan ti je ovaj banalni odgovor

oslikava ono što se poneka naziva Intelektualna Srbija, ranije Poštena Inteligencija.

Naravno ovo su samo moja razmišlajnja.

Da ima još ljudi koji drukčije misle, pokazuje i primedba:
zadnjapetoletka
mogu da putujem ,nema više panduri da me vrću sgranicu

Ko ima cime da plati benzin ili avionsku kartu vazda je mogao da putuje i putovace. A ostale koji cekaju reforme, plasim se da ce ih se putevi uzeleti ko onih Turaka

Ali šta je to u odnosu na Monumentalne uspehe:
dragoljub-a & Co.
sloboda kretanja je temelj na kome počivaju sve ostale ljudske slobode(prava)

koje kao argument za reizbornost iznese drug Tadić, kao i Veličanstveni Uspeh Kandidature za EU, koja uzgred nije imala Alternativu, Izgubljena 400.000 radnih mesta je takođe uspeh jer je otvoreno novih čitavih 200.000.

Ako se (dragoljubovo i dr.) nakardno shvataju i/ili interpretiraju ljudska prava i osobito ako se ne shvata da je osnovno ljudsko pravo, Pravo na Život, ali o tome neki drugi put posle:

Novih Izbora

u kojima POBEĐUJEMO MI i to APSOLUTNOM VEĆINOM!


cerski

p.s. moje izvinjenje za upotrebu velikih slova.
dragan7557 dragan7557 19:39 06.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

dragoljub92:

cerski

džabe si krečio celog života jer ti je zen u umetnosti krečenja života bio i ostao prevelik zalogaj za tvoj um.

Biće da si u pravu ,a dokle je mene krećenje i um dovelo već sam rekao a bogami i ti reče prilično jasno gde je tebe tvoj sjajni um bez krečenja, uz velike zalogaje dovede:
dragoljub92 13:32 05.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima

i da nisi socijalni slucaj.


јесам социјални случај,ал ти не читаш.лепо сам написао не могу да одем поново,не могу да шаљем поштом,нема платни промет.годину дана прошло,везе попуцале,не могу да путујем да бих поново покренуо и тусам десам,нигде.

A bolji prikaz sebe, koji si prilepio meni, teško da si mogao dati.

Uzgred ja koristim lap-top samo na putu, kod kuće običan komjuter.

cerski
freehand freehand 19:47 06.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

gde je tebe tvoj sjajni um bez krečenja, uz velike zalogaje dovede:


A bolji prikaz sebe, koji si prilepio meni, teško da si mogao dati.
dragoljub92 13:32 05.06.2012
Re: Stari ceger sa novim amblemima

i da nisi socijalni slucaj.


јесам социјални случај,ал ти не читаш.лепо сам написао не могу да одем поново,не могу да шаљем поштом,нема платни промет.годину дана прошло,везе попуцале,не могу да путујем да бих поново покренуо и тусам десам,нигде.

Uzgred ja koristim lap-top samo na putu, kod kuće običan komjuter.

Tebi ne treba prikaz nego dijagnoza, kad već tako sa ljudima razgovaraš.
Pa su ti onda i rečnik i pravopis svakako višak.
Jebo demokratiju u kojoj te komjutere svakom daju...
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:50 06.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

mikimedic
Cao Miki, kako si?
:)


pdlicno, hvala na pitanju.

sta hoces?



Sto si to na kraj srca?

Necu nista osim da te pitam sta ti (opet) nije jasno oko te zamene poslanika kad smo rekli da tradasnji zakon nije prekrsen?
Ti si vatreni legalista, ovaj potez legalan, pa eto pitam sta ti sad nije jasno?
mikimedic mikimedic 11:33 07.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

Sto si to na kraj srca?


dobro, posto si ti u pitanju prastam


sta ti (opet) nije jasno oko te zamene poslanika kad smo rekli da tradasnji zakon nije prekrsen?


jel opet da otvaramo istu temu? dali, dozvola?

oko zamene poslanika, naravno da je sve jasno.

i kako je moguce prilagodjavati zakone dnevnopolitickim interesima. a ako ih bas nije moguce prilagoditi, e onda mozemo i bez njih... zar ne?

pa sto seselj nije zamenio tomine neposlusne poslanike?

nego je tadic dve godine stvarao najomiljenijeg 'opozicionara' dve godine koji nikakav legitimitet za taj potez nije imao (kasnije ga je stekao, to sad nije tema).

ali tadicu moram da skinem kapu - al'ga je stvorio, svaka mu cast!
dragoljub92 dragoljub92 10:52 08.06.2012

Re: Stari ceger sa novim amblemima

A bolji prikaz sebe, koji si prilepio meni, teško da si mogao dati.

у овој земљи,са већинским саставом типа церски,уопште није срамота бити социјални случај пошто су људи са твојом сензибилношћу од ове земље направили прчварницу и ту уопште није битан политички систем,маса церских усере сваки ситем ког се лати
mariopan mariopan 02:00 05.06.2012

...

Naslov ti je malo pogrešan?

Sve, sve, samo ne reforme, to je pravi cilj svake stranke, ne samo Ivicine.
Koja bi to stranka bila, da zaista želi reforme i da je spremna da ih sprovede, a da ne rizikuje otkrivanje gomile mangupa iz sopstvenih redova, i gubitak vlasti koji bi usledio? Nijedna.
bene_geserit bene_geserit 05:23 05.06.2012

Sve, sve, samo razmisljati ne

"Antireformski" i "reformski" blok.
"Proevropski" i "antievropski" blok.
"Stranke kontinuiteta".
Postoje 2 mogucnosti:
1. ti (i jos solidan broj blogera okolo kao loader, blogov_kolac) stvarno razmisljas/te u ovim kliseima ili
2. nas sve zajebavate
Ja sam skloniji drugoj opciji posto je prva prilicno porazavajuca.

Ajd. na stranu ponavljanje budalastine o "20-tak spornih privatizacija od kojih se 90% desilo u vreme Kostunicine vlade", u zemlji u kojoj prakticno ne postoji privatizacija koja nije bila sporna i u kojoj se uvek znalo za koga se nesto namesta.
Na stranu i to sto danas treba biti prilican zaludjenik pa posmatrati evrointegracije Srbije necim najbitnijim u trenutku kada je zemlja u opasnosti od bankrota (a usput vecinu dugova su napravile upravo "reformske" stranke na vlasti).
Na stranu ta podela na "antireformski" i "reformski" blok, kada smo prakticno sve postojece stranke videli na vlasti (vecoj ili manjoj) i nijedna nije pokazala ni najmanju naznaku da zeli da napravi uredjenu zemlju.
Na stranu budalesanje o Ivicinoj dilemi "kojem ce se carstvu prikloniti", kada te dileme nema ali ni u tragovima.

Ali najludja stvar je stavljanje DSa u nekakav "reformski blok", samo sto ih je SPS eto malo pokvario.
Stvarno me mrzi da nabrajam sta su sve uradili zlo po gradjane Srbije ali dobro po sopstvene i tajkunske dzepove.
Ja uporno vec neko vreme navijam iz sve snage za to da DS dobije samostalno vecinu na izborima pa da odrade te svoje 4 godine i da se vidi sta to korisno oni umeju i zele da urade, ali na zalost stalno su tu neki SPS/URS-ovi kao izgovor da su "kocnica antireformske Srbije" i da bi DS bez njih eto bio sjajan.

Ali eto, DS, koji bi inace pokazao svoje sjajno reformsko lice da nije zlog Ivice da mu smeta, ce uskoro, umesto da npravi neophodne ekonomske REFORME, da proda Telekom i EPS (i to najverovatnije ne samo distribuciju nego i proizvodnju struje) da bi sebi produzio zivot na vlasti za koju godinu.
A da nije Ivice da vidis sta bi uradili. Garant bi otpustili bar jedno 20% svojih partiskih poslusnika kojima su nasli uhlebljenje na budzetu, ali Ivica smeta pa smeta. Sasvim sigurno bi i uveli transparentnost u radu, otkrili zatamljene stavke ugovora sa Fijatom, nego taj Ivica ne da pa ne da. Mozda cak i ne bi garantovali od Strane Srbije za kredite koje su nasi vrli tajkuni uzeli a ne mogu da ih vrate sledeci put kada bude trebalo, ili bi im mozda cak ukinuli monopole (ali taj Ivica; a i moraju odnekle da skupe pare da vrate kredite, necemo valjda da im ukinemo monopole, a i sta je to 14 milijardi $ dodatnog duga za nas, ima se moze se).

Nego sta da vam kazem, blago vama sto zivite u crno belom svetu u kome je neprijatelj dobro poznat, u kome je bitno kome se firme prodaju a ne kako i da li se uopste prodaju, u kome dugovi nisu bitni bitne su evro-integracije, i tako to.
dali76 dali76 06:43 05.06.2012

Re: Sve, sve, samo razmisljati ne

Da se desilo to zasta ti,kako kazes navijas, imo bi sva prava da pises to sto pises.
Ovako il me hipoteticki zajebavas il ..sta god drugo.
Elem, ja sam zadnji koji sa DS /a skida odgovornost radi njihovog ocigledno kvazireformskog stava .
Sta vise oko toga se sukobljavam sa tim istim blogerima koje ti navodis.
a kad sam rekao da su sad gotovo svi za EU, ali pod nasim uslovima ,sta mislis da tu nisam ubrajao DS?
Tih dvadesetak privatizacija nisam pominjao broja radi vec cinjenica da nova vlast gura pod tepih mutne radnje predhodne vlasti, to si valjda razumio.
Jeli Ivica zao Ivica.
Ne samo zao nego mnogo opasan Ivica kad se uzme u obzir sve populisticke pizdarije koje je tako uspjesno prodao svom puku .
Jel to cini DS manje odgovornom? Bio sam jasan:

Ne.
Tadic je inertan I ne radi nista . Okruzio se ljudima koji ga uvjeravaju kako je fin, lep I kulturan pa mu je to dosta,ali Ivica nije inertan I cini sve sto je moguce da uspori reforme .
Posljedice jesu iste,ali je bitno svhatiti razliku.
A po meni, EU integracije, I hvatanje voza, gubljenje vremena, je upravo ono sto Srbiju vodi do toga sto ti pominjes,a to je bankrot.
bene_geserit bene_geserit 07:59 05.06.2012

Re: Sve, sve, samo razmisljati ne

dali76
...ali Ivica nije inertan I cini sve sto je moguce da uspori reforme .
A po meni, EU integracije, I hvatanje voza, gubljenje vremena, je upravo ono sto Srbiju vodi do toga sto ti pominjes,a to je bankrot.

Srbija ce izvesno da dodje do bankrota, ne zbog zlog Ivice (primeti da nisam zlog stavio u navodnike) nego zbog svih vlada od 2000-te na ovamo (naravno uzimajuci u obzir katastrofalnu situaciju koju su nasledili). Od Djindjiceve, Zivkoviceve, Kostunicine, druge Kostunicine sa DS vecinom, pa do "Cvetkoviceve" tj. Tadiceve. Sve do jedne su imale katastrofalnu ekonomsku politiku, i razlog tome nije Ivica koji "usporava reforme".

A fascinantno je da DS i posle svega ne shvata da su problem oni sami, nego misle da su resenje. Evo sada ce da naprave vladu sa SPS-m i URS-om, napravice neke nazovi mere stednje koje ce da budu pricam ti pricu kao i obicno, a onda ce da prodaju EPS (naravno proizvodnju + distribuciju) jer nece imati sta drugo.
I potpuno bi isto uradili i da su sami na vlasti.
Zato sto su nesposobni i alavi (a i ne zna se bas kako se finansiraju, tako da treba vratiti dugove tu i tamo).

Ako zelimo da izbegnemo bankrot (i da ne prodajemo EPS i Telekom) prilicno je jasno sta treba uraditi - za pocetak limitirati penzije na 150-180 eura (tj. pretvoriti ih u neku vrstu socijalne pomoci za stare), ograniciti prosecnu platu na budzetu na 100% prosecne plate u privredi i smanjivati taj % periodicno dok svako ne pozeli da radi u privredi, naravno skinuti namete privredi drasticno (uz 10 puta vece kazne za crnu/sivu ekonomiju), i potpuna transparentnost javnih nabavki.
E ako ti o nekim takvim reformama pricas, super.
Ali plasim se da su tvoje "reforme" uobicajeno evro-integracija-ukinite-DB-pravna-drzava-ne-tajkunima tupljenje.
loader loader 08:06 05.06.2012

Re: Sve, sve, samo razmisljati ne

bene_geserit

Pošto ste me pomenuli u sklopu svoje opsežne i veoma "originalne" kritike, uključujući i domaćina posta koji je mislim ipak dao jednu korektnu kritiku na zadatu temu, ne preostaje ništa drugo nego da vas pitam, imate li vi uopšte viziju šta to treba uraditi da bi se faktičko stanje izmenilo. Naravno, bilo bi veoma lepo da zaobiđete generalije koje svaki Mali Perica može da kaže, a glase: da se ukine korupcija, da ne bude nepoštenih, da na svetu, posebno u Srbiji zavlada pravda... Dakle, pošto ste tako skloni analizi, kažite šta bi u političkom smislu valjalo činiti da se dođe do boljitka po navedenim pitanjima, ali da taj projekat bude izvodljiv. Izvodljivost podrazumeva i tehniku izvođenja, a to znači i one koji će to da urade. Dakle, koje snage, stranke itd? Jer, ako i govorite o nekoliko elemenata koje treba primeniti kako bi se stanje izmenilo, a istovremeno kažete da niko ne valja, da nema nade i slično tome, onda zapravo tvrdite da način i ne postoji. Ništa neće da SE desi. Neko konkretan to mora da uradi. Tek tada ulazite u sferu politike. Sve drugo je nabrajanje lošeg, sa čim se naravno uglavnom i ja slažem kao konstatacijom, međutim, ako hoćemo nekakav stvarni iskorak, treba nam vizija o načinu kako iz tog spleta negativnih pojava izaći.

wukadin wukadin 12:20 05.06.2012

Re: Sve, sve, samo razmisljati ne

bene_geserit
"Antireformski" i "reformski" blok."Proevropski" i "antievropski" blok."Stranke kontinuiteta".Postoje 2 mogucnosti:1. ti (i jos solidan broj blogera okolo kao loader, blogov_kolac) stvarno razmisljas/te u ovim kliseima ili2. nas sve zajebavateJa sam skloniji drugoj opciji posto je prva prilicno porazavajuca.



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana