Eksperimenti u blogovanju| Putovanja

Е, нећеш ми, вала, Лазаревићу, више ти имати шофера!

marco_de.manccini RSS / 21.06.2012. u 06:32

Драган Јовановић је имао озбиљан проблем. Све је почело пре пар недеља, одмах по објављивању изборних резултата.

Реакција у највишим круговима је, како и приличи, била брза и кривац, Јован Лазаревић из Мале Иванче, општина Сопот, је одмах пронађен. Председништво је усвојило хитне мере, јер се са таквим стварима никако није шалити нити одлагати их, и одлучено је, онако како је једино и могло, строго, веома строго, али примерено пропусту, да се показана неодговорност Јована Лазаревића казни искључењем из свих управних одбора.

Драган Јовановић је био задужен за оперативни део. Кад је утврдио да Јован Лазаревић, из неког разлога (хммм, можда је и пре већ направио неко срање), није члан ниједног управног одбора, Драган није ни за тренутак био забринут, имао је он безброј полуга на располагању. Партија је уложила јако много труда, у ствари мање-више сав свој труд, у систем узајамне зависности, подмазивања и буразерштине, симбиотички подупрт на оном дебљем крају контролом, притиском, па и уценом, и више ништа ниje билo ван њеног домашаја. Прави број телефона, реч две уз пиће, неке изговорене, а неке подразумевајуће, и ствар је сређена.

* * *

Тај кантар којим се све мери и задужује, помало непојмљив и растегљив, стално шкрипи под изненађујуће тешким и необичним задацима без задовољавајућег решења. Да ли је запослење у државној агенцији вредније од операције кука плаћене преко државног здравственог осигурања или ипак није? И ако је запослење Ненадовој нећаки обезбедила Владанка, а Владанкиног оца оперисао доктор Димитрије, шта тачно сад Ненад дугује Димитријином зету? Да ли је много тражити питања за пријемни испит за поцепану пријаву за вожњу у пијаном стању? Ако је Илија послао грађевинску инспекцију Томиној конкуренцији, а пар камиона песка из Томине фирме залутало приквече на Илијину викендицу која се, за сваки случај, води на снајино име, зашто Илија очекује и вечеру? И шта да ради грађевински инспектор Ненад када утврди да Томина конкуренција има непријављене раднике, али је ожењен кћерком баш оног доктора Димитрија?

* * *

На следећем састанку Председништво је било мало затечено извештајем Драгана Јовановића, односно чињеницом да искључење из управних одбора Јована Лазаревића није могуће, али будући јако заузети важним државним пословима, нешто око неких камиона, авиона, а и неких докумената који су убрзо морали постати јако непотребни, па стога и недоступни, рекли су Јовановићу да им не траћи драгоцено време и да Лазаревићу одузме све увозне и грађевинске дозволе, а и земљиште, уступљено практично без надокнаде, да му поништи све приватизације и тендере, да уреди да се максимално отегне с плаћањем свих државних дуговања према свим његовим фирмама (нек' проба да тужи ако хоће, то би баш био добар виц), да провери како је прао новац па да се то притегне, ... и тако су неко време, оснажени један другим, добацивали идеје, и уместо да их то мало умири, необјашњиво су добијали на гневу како је казна расла, ови добри људи, смишљали и додавали гадости, ови часни људи, док се нису уморили, ови вредни људи, и поново сетили камиона, авиона, непотребних докумената, и послова, важних послова, ови заузети људи, а тако је мало времена остало и толико су већ потрошили на проклетог Лазаревића, који је сам и једини за све ово крив, па ће и добити тачно оно што је и тражио ... нану ли му нанину, одузми му и шофера обавезно, чуло се иза док је Драган Јовановић затварао врата.

* * *

Дакле, Драган је имао на располагању свакојаке препреке, дозволе, процедуре, правилнике, уверења, решења, отезања, натезања, инспекције, агенције, комисије, атесте, потврде, записнике, поступке, дажбине, пријаве, казне, одлуке, ... све је то било спремно и, употребљено у правилној комбинацији, непогрешиво доводило до жељених резултата. Своје људе на терену је обучио да користе 6ПП (шест-пе-процедуру) која је сламала сваки отпор и убијала сваку наду. Шест-пе-процедура се састојала од три дела (па су је зато неки теренци погрешно звали и три-пе-процедура), а то су, по редоследу примене,

Помени Правилник,
Потражи Потврду,
Припрети Пријавом.

Прво се, онако успут, помене Правилник (нема везе да ли постоји Правилник, чак је и боље кад га нема, јер јебена странка никако не може доказати да не постоји правило у правилнику кога нема). Ако само помињање Правилника није довољно, потражи се Потврда. На пример, каже се да Правилник предвиђа да тачно две сијалице, од којих је једна од 113, а друга од 87 вати, морају да стоје изнад фискалне касе у радњи. Замислимо да, неким чудом, баш такве две сијалице стоје изнад касе. Кад јебена странка укаже на ту чињеницу, лежерно се потражи Потврда да је то заиста тако (извините, није важно што ми видимо те сијалице, нама треба написмено званичан документ да би комплетирали записник). Верујте ми на реч, мало ко има такву потврду код себе и онда се лепо припрети Пријавом и неком произвољном казном.

* * *

Судбина Јована Лазаревића је била запечаћена кад га је Трифун Стојковић, комшија, запослен у Ласти, ситни партијски агитатор и доушник задужен за Малу Иванчу, општина Сопот, уредно, још у недељу увече, непун сат по затварању гласачких места, пријавио да уопште није изашао на гласање.

Оно што се показало као велики проблем за Драгана Јовановића, оперативца без премца, ломитеља отпора и наде, изумитеља сијалица од 113 вати и потврда о очишћеном лањском снегу испред кућа и радњи (потврда не сме бити старија од три месеца), великог љубитеља пргавих паса, је да Лазаревић није имао никакве тендере, ни грађевинске ни увозне дозволе, ни уступљено грађевинско земљиште, ни приватизације, ни фирме, ни жиро рачуне, ... укратко, Лазаревић није имао ни за шта да га пас уједе, пргав или не, а камо ли нешто што дугује Драгану Јовановићу и његовим газдама.

После почетне збуњености (па, забога, како онда тај Јован Лазаревић пере паре?) Драган Јовановић је схватио да је практично немоћан пред овим бедником и обузео га је очај. Механизам и јесте замишљен да одузме било какву имовину, моћ, шансу (било којим редом) од ванпартијских никоговића, али је Драган управо разумео да је баш та потпуна успешност тог савршеног механизма истовремено и потпуно ослобађајућа за Лазаревића. Шта сад тог успешно обрађеног, испљунутог и презреног створа може покренути да оде, заокружује тамо нешто и бира са листе

1 ДРП / Домовински Ројалистички Покрет
2 ЛАП / Либерал-Анархистичка Партија
3 зДиП / За Демократију и Прогрес
4 КРАД / Коалиција за Регионалну Акцију у Друштву
5 ГРАБ / Грађанско-Радничка Асоцијација Бољитак

Није лако убедити човека да је у његовом интересу да изабере паразита који ће га дотући.

* * *

Да је бар Лазаревић члан било које партије, потпуно је неважно које, лако би му се доакало. Клупко у којем су умотана запослења по државним агенцијама, операције кукова, питања за пријемне испите, поцепане пријаве за пијану вожњу, грађевинске инспекције, залутали камиони песка, вечере, све те нећаке, Ненади, Владанке, њихови очеви, Димитрије, њихови зетови, Илије, Томе, снаје, ћерке, цео тај шкрипави кантар непојмљивих задуживања и тешких и необичних задатака без доброг решења, сав тај замршени систем узајамне зависности, подмазивања и буразерштине, правих бројева телефона, пића и неизговорених речи лако премрежује и укључује све.

Све осим проклетог Лазаревића, који је сам и једини за све ово крив, нану ли му нанину, одузми му и шофера обавезно!

* * *

И тако је на крају, не нашавши ишта друго чиме би могао да казни проклетог Лазаревића, Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укине. Е, нећеш ми, вала, Лазаревићу, више ти имати шофера!

 Komentari (73)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

marco_de.manccini marco_de.manccini 06:33 21.06.2012

белешка

Молим Трифуне Стојковиће и остале шофере који су изгубили линије и послове, ситне партијске агитаторе и доушнике, задужене за Мале, па чак и за повеће, Иванче, да ме не замарају. Наравно да је све ово немогуће и измишљено. Резултат неког болесног ума, рекао бих. Мислим, па ко би нормалан за све окривио Лазаревића?
sevarlica sevarlica 08:42 21.06.2012

Re: белешка

И тако је на крају, не нашавши ишта друго чиме би могао да казни проклетог Лазаревића, Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укине. Е, нећеш ми, вала, Лазаревићу, више ти имати шофера!


Молим Трифуне Стојковиће и остале шофере који су изгубили линије и послове, ситне партијске агитаторе и доушнике, задужене за Мале, па чак и за повеће, Иванче, да ме не замарају. Наравно да је све ово немогуће и измишљено. Резултат неког болесног ума, рекао бих. Мислим, па ко би нормалан за све окривио Лазаревића?


Marko, nije nemoguće. Već su ukidane prigradske linije, a ova me lično pogađa. GRocka, kao sedište istoimene opštine, nema svoj autobus već više od 20 godina. Ne znam da li su razlozi oni koje navodiš u tekstu, ali kakva nam je država, ne bi me čudilo.marco_de.manccini marco_de.manccini 01:10 22.06.2012

Re: белешка

Ја се увек трудим да испадне што глупље, да се види да се измотавам, али увек неко налети и каже „е, то, баш то ми се десило“. Људи, бре, имајте милости, ја глупље од овога не могу.
dragoljub92 dragoljub92 05:38 22.06.2012

Re: белешка

ја глупље од овога не могу.

може,може,ниси ни свестан колко можеш
реалност надилази нашу машту за три коплја
sevarlica sevarlica 08:33 22.06.2012

Re: белешка

marco_de.manccini
Ја се увек трудим да испадне што глупље, да се види да се измотавам, али увек неко налети и каже „е, то, баш то ми се десило“. Људи, бре, имајте милости, ја глупље од овога не могу.


Ne možeš da zamisliš koliko situacija u stvarnosti može da bude glupa. Niko nema toliko izražen kreativizam, ne potresaj se. Ako mi ne veruješ, raspitaj se.
maksa83 maksa83 06:52 21.06.2012

duz

puan
Biljana 77 Biljana 77 13:42 21.06.2012

Re: duz

puan


plus uan
marco_de.manccini marco_de.manccini 03:33 22.06.2012

Re: duz

duz puan

plus uan

ма пусти га, биљана, не исправљај, нека мисли да му је тачно.
stopalo stopalo 08:15 21.06.2012

ma sigurno je taj imao nesto...

makar se ugradio u mostnisu oni dovoljno proveravali
marco_de.manccini marco_de.manccini 03:46 22.06.2012

Re: ma sigurno je taj imao nesto...

Овај је баш блесав, каже да ће мост да задржи људе у селу. А, бре, тек сад ће да бегају, пре не су могале због реку.
zilikaka zilikaka 08:28 21.06.2012

Izeš poso

kad pisac sve što treba kaže u tekstu, pa nemaš nikavih zamerki

Čak si vrlo zadovoljan, i smatraš da ni sam ne bi bolje kazo
myredneckself myredneckself 08:48 21.06.2012

Re: Izeš poso

marco
И тако је на крају, не нашавши ишта друго чиме би могао да казни проклетог Лазаревића, Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укине. Е, нећеш ми, вала, Лазаревићу, више ти имати шофера!


Kakav blistavi um!
Pa, jes vala marco, brutalna sila je tu nemoćna.

Milion poena
Dr M Dr M 09:20 21.06.2012

Re: Izeš poso

zilikaka
kad pisac sve što treba kaže u tekstu, pa nemaš nikavih zamerki

Čak si vrlo zadovoljan, i smatraš da ni sam ne bi bolje kazo


Samo, nije sigurno da je dobro što je kaz`o..

Sad će onaj Dr. Agan da avanzuje u Partiji jer se, njegovom inteligentno dizajniranom akcijom ukidanja busa, razotkrilo da taj Lazarević ima podršku iz krugova inostranog plemstva!

To bi ubacilo nove i neočekivane elemente u ovo celokupno zamešateljstvo.

Naravno da će Lazarević i dalje da ide peške, dok se ne rasvetle nove okolnosti.

A Dr. Agan će, možda, na osnovu ingenioznosti koju je pokazao rasvetljavanjem krivice narečenog Lazarevića, možda, dobiti i neko mesto u Vladi?

Možda je samo on karika koja nedostaje.
NNN NNN 15:11 21.06.2012

Re: Izeš poso

duz

plus uan

Milion

Jednom se neki klinci prečkolci nešto raspravljaju, otprilike ovako:
...
- 2x
- 5x
- 10x
- 100x
- 1000x
- milion puta!
- STOPEDESET PUTA!!!
(tajac)


Dakle,
STOPEDESET (nema većeg broja) poena za marca!
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:15 22.06.2012

Re: Izeš poso

Понекад чујем бистре клинце који покушају да среде ствар индукцијом типа "а ја увек за један више од тебе", али онај други се не да помести, па одмах каже "а ја увек за два више од тебе". Не знам шта се деси ако неко каже "а ја увек за сто педесет више". То је вероватно крај свих бројева и свих универзума.
sevarlica sevarlica 10:19 21.06.2012

...

Zaboravih da kažem, PREPORUKA !
reanimator reanimator 10:34 21.06.2012

...

Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укине

Koj će mu bus...jedino da je lud, pa da poželi da mrdne iz Male I!

PS
Uuuu...
Jukie Jukie 10:41 21.06.2012

Re: ...

reanimator
Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укинеKoj će mu bus...jedino da je lud, pa da poželi da mrdne iz Male I!PSUuuu...

E hvala ti za mapu, jednom smo tramvajem išli do okretnice na Trošarini, pa je tu bio neki deda seljak i pitao nas da li tu staje autobus za Malu Ivanču (ili beše Veliku?) pa smo mu rekli da ne znamo, a ja nisam znao ni da postoji mesto koje se tako zove
mirelarado mirelarado 11:20 21.06.2012

Re: ...

reanimator
Драган Јовановић издејствовао да се аутобус за Малу Иванчу, општина Сопот, укине

Koj će mu bus...jedino da je lud, pa da poželi da mrdne iz Male I!

PS
Uuuu...


Tи би, изгледа мени, да сироти Лазаревић остане без икакве алтернативе?! Тићу, бре, Ре, да те не чују Јовановић и компанија!
niccolo niccolo 11:54 21.06.2012

Re: ...

jednom smo tramvajem išli do okretnice na Trošarini, pa je tu bio neki deda seljak i pitao nas da li tu staje autobus za Malu Ivanču (ili beše Veliku?) pa smo mu rekli da ne znamo, a ja nisam znao ni da postoji mesto koje se tako zove

Tamo imaš jedno 7-8 linija koje kreću odatle pa idu do tih podavalskih sela (valjda se tako kaže). To su neki brojevi na 400, recimo od 401 do 408...tako nešto...
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:26 22.06.2012

Re: ...

Бре, што овај Николо барата материјом.
Biljana 77 Biljana 77 13:43 21.06.2012

Brutalno i istinito

и тако су неко време, оснажени један другим, добацивали идеје, и уместо да их то мало умири, необјашњиво су добијали на гневу како је казна расла, ови добри људи, смишљали и додавали гадости, ови часни људи, док се нису уморили, ови вредни људи, и поново сетили камиона, авиона, непотребних докумената, и послова, важних послова, ови заузети људи, а тако је мало времена остало и толико су већ потрошили на проклетог Лазаревића, који је сам и једини за све ово крив, па ће и добити тачно оно што је и тражио ... нану ли му нанину, одузми му и шофера обавезно
srdjan.pajic srdjan.pajic 18:26 21.06.2012

Ovo je sve, naravno, bezveze.

Ali je i ovo najduža rečenica bez saplitanja ikad napisana na ovom blogu:

На следећем састанку Председништво је било мало затечено извештајем Драгана Јовановића, односно чињеницом да искључење из управних одбора Јована Лазаревића није могуће, али будући јако заузети важним државним пословима, нешто око неких камиона, авиона, а и неких докумената који су убрзо морали постати јако непотребни, па стога и недоступни, рекли су Јовановићу да им не траћи драгоцено време и да Лазаревићу одузме све увозне и грађевинске дозволе, а и земљиште, уступљено практично без надокнаде, да му поништи све приватизације и тендере, да уреди да се максимално отегне с плаћањем свих државних дуговања према свим његовим фирмама (нек' проба да тужи ако хоће, то би баш био добар виц), да провери како је прао новац па да се то притегне, ... и тако су неко време, оснажени један другим, добацивали идеје, и уместо да их то мало умири, необјашњиво су добијали на гневу како је казна расла, ови добри људи, смишљали и додавали гадости, ови часни људи, док се нису уморили, ови вредни људи, и поново сетили камиона, авиона, непотребних докумената, и послова, важних послова, ови заузети људи, а тако је мало времена остало и толико су већ потрошили на проклетог Лазаревића, који је сам и једини за све ово крив, па ће и добити тачно оно што је и тражио ... нану ли му нанину, одузми му и шофера обавезно, чуло се иза док је Драган Јовановић затварао врата.


marco_de.manccini marco_de.manccini 01:08 22.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

мислим да блогов колац има неке дуже реченице.
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:45 22.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

marco_de.manccini
мислим да блогов колац има неке дуже реченице.


Aujeste, zaboravio sam tog Kralja Dugačkog Izraza. Kod njega se rečenice, pasusi, poglavlja i tomovi spajaju u neprekidnu kompoziciju, koja ponekad liči na nabujalu reku, ili na cirkularnu motornu testeru koja seče kroz blogerske teme, a i strpljene.

Eto, nisi čak ni bogznašta. (ova moja rečenica je htela da bude nešto kao "šta je brže: ili voz?", ali nije dosegla).
maksa83 maksa83 08:35 22.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

Aujeste, zaboravio sam tog Kralja Dugačkog Izraza. Kod njega se rečenice, pasusi, poglavlja i tomovi spajaju u neprekidnu kompoziciju, koja ponekad liči na nabujalu reku, ili na cirkularnu motornu testeru koja seče kroz blogerske teme, a i strpljene.

Stvarno, taj čovek ne zna ni boga ni zakona ni spejsa ni entera. Kad skuca onaj njegov Monolit ja stojim ispod i gledam k'o šimpanza iz Odiseje 2001, ne smem da priđem, a iz njega dopire tiho brujanje.
dragoljub92 dragoljub92 08:48 22.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

a iz njega dopire tiho brujanje.

oće ćovek spisateljsku opciju pa misli ako piše čaršafe daće mu ga daju,al jok,nefermaju gaič.
freehand freehand 23:11 22.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

marco_de.manccini
мислим да блогов колац има неке дуже реченице.

To je, čujem, i Markes rekao.
"Jesen patrijarha" je pisao po ugledu na kolegu.

Budimac Budimac 12:32 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

freehand
To je, čujem, i Markes rekao.
"Jesen patrijarha" je pisao po ugledu na kolegu.

Misliš na Gabijelu?

A glede BK'ca, nemojte tako strogo, evo i princi je napisao: "Ali u poslednje vreme BK se znacajno popravio... ...ali makar je postao citljiv (pogotovu kad pise o sportu)."
freehand freehand 12:50 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

Budimac
freehand
To je, čujem, i Markes rekao.
"Jesen patrijarha" je pisao po ugledu na kolegu.

Misliš na Gabijelu?

A glede BK'ca, nemojte tako strogo, evo i princi je napisao: "Ali u poslednje vreme BK se znacajno popravio... ...ali makar je postao citljiv (pogotovu kad pise o sportu)."

Meni je dogoljno da ne pominje međunarodnu politiku i NATO.
Komentari domaće političke scene su mu zastrašujuće smisleni.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:59 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

freehand
Budimac
freehand
To je, čujem, i Markes rekao.
"Jesen patrijarha" je pisao po ugledu na kolegu.

Misliš na Gabijelu?

A glede BK'ca, nemojte tako strogo, evo i princi je napisao: "Ali u poslednje vreme BK se znacajno popravio... ...ali makar je postao citljiv (pogotovu kad pise o sportu)."

Meni je dogoljno da ne pominje međunarodnu politiku i NATO.
Komentari domaće političke scene su mu zastrašujuće smisleni.


Pa to me ne čudi da si primetio, jer kao ni ti, ni on ne izlazi iz čmarova predstavnika bivše vlasti. Verovatno se srećete, unutra. Ti bi mu i NATO oprostio, samo ako kaže koju lepu reč o Malovićki, Šulencetu, ili Borisu Nejakom, a oplajvazi po Belolistićima, kao uzrocima sveg zla i propasti.

Nego, šta misliš, jel istina ono što sam čuo na Peščaniku, da je Šutanovac od Djilasa dobio na "korišćenje" neki plac, tamo kod Hrama, na 99 godina, da zida neke zgrade? Mislim, ubedjen sam da je sve legalno, ali se pitam da li je mogao i Narodnu Biblioteku da mu da, kad već živi tu pored, da se proširi i napravi neki mali tržni centar od nje.
freehand freehand 17:14 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

Pa to me ne čudi da si primetio, jer kao ni ti, ni on ne izlazi iz čmarova predstavnika bivše vlasti. Verovatno se srećete, unutra.

E sad meri kako ti raste popularnost.

Problem je samo što češ unatoč tom piki ostati mali pumojebac, koji se qrči kao veliki ktitor otadžbini, jer svojoj mami šalje po neki dolar iz dalekog Kolorada...
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:28 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

freehand
Pa to me ne čudi da si primetio, jer kao ni ti, ni on ne izlazi iz čmarova predstavnika bivše vlasti. Verovatno se srećete, unutra.

E sad meri kako ti raste popularnost.

Problem je samo što češ unatoč tom piki ostati mali pumojebac, koji se qrči kao veliki ktitor otadžbini, jer svojoj mami šalje po neki dolar iz dalekog Kolorada...


A ovo Šule-Djilas, bez komentara?
freehand freehand 17:55 23.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

srdjan.pajic
freehand
Pa to me ne čudi da si primetio, jer kao ni ti, ni on ne izlazi iz čmarova predstavnika bivše vlasti. Verovatno se srećete, unutra.

E sad meri kako ti raste popularnost.

Problem je samo što češ unatoč tom piki ostati mali pumojebac, koji se qrči kao veliki ktitor otadžbini, jer svojoj mami šalje po neki dolar iz dalekog Kolorada...


A ovo Šule-Djilas, bez komentara?

Pa komentar ti je svakako bio usmeren na mene i na preporuke.

Uživaj bre, dok traje. Evo i ja sam ti dao jednu.
sevarlica sevarlica 08:46 25.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

Nego, šta misliš, jel istina ono što sam čuo na Peščaniku, da je Šutanovac od Djilasa dobio na "korišćenje" neki plac, tamo kod Hrama, na 99 godina, da zida neke zgrade? Mislim, ubedjen sam da je sve legalno, ali se pitam da li je mogao i Narodnu Biblioteku da mu da, kad već živi tu pored, da se proširi i napravi neki mali tržni centar od nje.


Da sitan plac odmah iza hrama, ako je to anaj na uglu Stojana Protića i Bore Stankovića onda nije ni sitan. Samo, mogli su bar da ispoštuju urbanizam pri izgradnji.Naravno, po meni to pitanje nije za Free-a nego Šutanovca. Odakle bre njemu pare da investira u objekat od 4-5.000m2 kad samo taksa za GGZ tu košta oko 300Evra/M2(preko 1.000.000evra)
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:17 25.06.2012

Re: Ovo je sve, naravno, bezveze.

sevarlica
Nego, šta misliš, jel istina ono što sam čuo na Peščaniku, da je Šutanovac od Djilasa dobio na "korišćenje" neki plac, tamo kod Hrama, na 99 godina, da zida neke zgrade? Mislim, ubedjen sam da je sve legalno, ali se pitam da li je mogao i Narodnu Biblioteku da mu da, kad već živi tu pored, da se proširi i napravi neki mali tržni centar od nje.


Da sitan plac odmah iza hrama, ako je to anaj na uglu Stojana Protića i Bore Stankovića onda nije ni sitan. Samo, mogli su bar da ispoštuju urbanizam pri izgradnji.Naravno, po meni to pitanje nije za Free-a nego Šutanovca. Odakle bre njemu pare da investira u objekat od 4-5.000m2 kad samo taksa za GGZ tu košta oko 300Evra/M2(preko 1.000.000evra)


Pa čovek kaže, a Peščanik prenosi, da mu gospodja ima lepu platu, pa može da aplicira, sasvim regularno, za povoljan kredit. Znači, sve je regularno i pošteno. Ja bih stvarno voleo da znam kakav je to posao, i kolika je sigurnost tog zaposlenja, ako je neka banka danas rada da im da toliki kredit. I šta mora da se da u hipoteku za toliki kredit i odakle im ta imovina?

Ako je ovo neka mundja, ja tebi ti meni, onda je to još jedan u moru primera zašto nije trebalo glasati za tu lopovsku bandu i zašto je belolistićka opcija bila zapravo jedino smislena.

A Fri se malo popeo na glavu svojim dupeuvlačenjem, i besomučnim pljuvanjem po onima koji nisu glasali za ove lopine, pa je red da ga se malo podjebava, ako ništa drugo. Mada, ubedjen sam da ni njemu nije milo da čuje ovakve stvari.

mariopan mariopan 21:58 21.06.2012

...

Ma samo neka saznaju da si ovo napisao, to mu dođe isto kao da si anarhista i rušilac sistema (koji tako lepo radi) - šta će tek tebi da ukinu?


PREPORUKAAA

Čitam i ne verujem da je istina, kao da je komendija? Nušiću?
marco_de.manccini marco_de.manccini 01:40 22.06.2012

Re: ...

šta će tek tebi da ukinu?

Регрес за годишњи.

(Постоји ли то још? Шта је то у ствари, био сам мали, само се сећам израза.)
srdjan.pajic srdjan.pajic 02:51 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
šta će tek tebi da ukinu?

Регрес за годишњи.

(Постоји ли то још? Шта је то у ствари, био сам мали, само се сећам израза.)


Cccc: to ti je trinaesta plata, u pokušaju. Državni džeparac za letovanje, makar i na Opovačkom dunavcu.

Ali, što li se zove "regres"?
marco_de.manccini marco_de.manccini 03:17 22.06.2012

Re: ...

trinaesta plata,

Ауу, нећу ја то, да ме тера баксуз. Једино ако дају четрнаест.
dragoljub92 dragoljub92 05:41 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
trinaesta plata,

Ауу, нећу ја то, да ме тера баксуз. Једино ако дају четрнаест.

правиш грчки сценарио
srdjan.pajic srdjan.pajic 06:41 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
trinaesta plata,

Ауу, нећу ја то, да ме тера баксуз. Једино ако дају четрнаест.


Ne znam, ja sam o toj famoznoj 13. plati slušao samo kao o legendi, koja se prenosila sa kolena na koleno medju zaposlenima u mojoj bivšoj firmi u Beogradu. Koliko sam shvatio, to se delilo, onako, potpuno spontano, to jest bez nekog pravog povoda. Ima se - može se, princip. Seniori su se posle, u doba krize, kleli da se to samo simbolično zvalo "trinaesta plata", ali da je često bivalo u visini od po 3 ili 4 dodatne mesečne zarade. Mislim, pecaroške priče, što se mene tiče, jer ja nikad nisam to iskusio.

Mislim da smo i ovde, u USA, imali nešto slično, ali se zvalo "profit share", i delilo se nakon svakog kvartala. To jest, nakon kvartala u kome nas je zadesio profit. I to je variralo od neke siće, za bolju večeru, pa do recimo mesečne plate ili dve, zavisno kako smo poslovali i kolika je plata. A imali smo i tzv. Management Incentives Plan, ili tako nešto, samo za nas "na poziciji", gde smo dobijali nekakav šestomesečni izazov, individualno skrojen. I onda, u zavisnosti od procentualnog dobacivanja do tog izazova, dobijali neki, kao, bonus. Blam me je da priznam, ali mislim da na ovom nikad nisam uknjižio ni kintu, jer su izazovi bili uvek postavljeni daleko iznad objektivnih, a pogotovu subjektivnih mogućnosti učesnika trke.
nikola_kovac nikola_kovac 07:25 22.06.2012

Re: ...

dragoljub92
marco_de.manccini
trinaesta plata,

Ауу, нећу ја то, да ме тера баксуз. Једино ако дају четрнаест.

правиш грчки сценарио

Ништа без грчке трагедије.
Dr M Dr M 07:37 22.06.2012

Re: ...

Ali, što li se zove "regres"?


Dvanaest puta "progres"(), onda jedan "regres"()..
dragoljub92 dragoljub92 08:09 22.06.2012

Re: ...

Dr M
Ali, što li se zove "regres"?


Dvanaest puta "progres"(), onda jedan "regres"()..

мори,леп сибеше, пред нову годину тринаеста плата у виду аванса а крајем марта по завршном обрачуну још пола или чак и цела плата,а регрес ,џебига мало радни дани имадо па ништа нароћито а таман кад дођо до 10 године и значајнијег броја наданови оста брез посо.
Dr M Dr M 09:40 22.06.2012

Re: ...

крајем марта по завршном обрачуну


Za penzionere ima samo jedan završni obračun..
sevarlica sevarlica 09:53 22.06.2012

Re: ...

srdjan.pajic
marco_de.manccini
šta će tek tebi da ukinu?

Регрес за годишњи.

(Постоји ли то још? Шта је то у ствари, био сам мали, само се сећам израза.)


Cccc: to ti je trinaesta plata, u pokušaju. Državni džeparac za letovanje, makar i na Opovačkom dunavcu.

Ali, što li se zove "regres"?


Jok bre, 13-ta je na kraju godine, a regres se potrefi pred sezonu godišnjih odmora tipa uz junsku ili majsku platu.
Ovi moji truli privatnici isplaćivali i 13-tu i regres do pre 3 godine.
O redovnim/mesečnim stimulacijama da i ne govorim, pa nagrade u visine najmanje jedne plate kad dobijemo upotrebnu dozvolu za objekat. SHMRTZ
Sad više nema ni za redovnu platu.

Definicija reči regres, koma
1. pravo na povrat isplaćene svote novca od osobe koja je na to obvezana na temelju nekog pravnog odnosa.
j.bre j.bre 11:55 22.06.2012

Re: ...

pi bre, sve sam go neradnik!
ne znate sta je regres, 13. plata, c c c...
zaleteh se da vam objasnim, al vidim da su vam vec rekli.
auuu kakav sastav lezilebovica...
srdjan.pajic srdjan.pajic 15:22 22.06.2012

Re: ...

sevarlica
srdjan.pajic
marco_de.manccini
šta će tek tebi da ukinu?

Регрес за годишњи.

(Постоји ли то још? Шта је то у ствари, био сам мали, само се сећам израза.)


Cccc: to ti je trinaesta plata, u pokušaju. Državni džeparac za letovanje, makar i na Opovačkom dunavcu.

Ali, što li se zove "regres"?


Jok bre, 13-ta je na kraju godine, a regres se potrefi pred sezonu godišnjih odmora tipa uz junsku ili majsku platu.


Ja rek'o da je regres 13. plata "u pokušaju", jer je to bilo jedini dodatak koji smo mi dobijali. E što ti je radnička klasa, daš joj posao, ona očekuje platu. Daš joj platu, ona očekuje dodatak za prevoz i topli obrok. Daš joj dodatak, ona bi onda regres. Dobije regres, odma sledi "a gde je moja 13. plata". Recep za grčki scenario, što reče dr. Agoljub, gore.

Nego, ček, sad mi se javlja u sećanju, zar nije taj regres nešto morao, kao, da se vraća?


marco_de.manccini marco_de.manccini 15:25 22.06.2012

Re: ...

Мене ови трули капиталисти овде експлоатишу и дају ми само 9 плата годишње. Ја не знам ни шта је то дванаеста плата, а камо ли тринаеста.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:01 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
Мене ови трули капиталисти овде експлоатишу и дају ми само 9 плата годишње. Ја не знам ни шта је то дванаеста плата, а камо ли тринаеста.


Pa kad radiš u školi, a opštepoznata je činjenica da preko leta nema nastave.

A honorari sa projekata? Kako se to računa? Pretpostavljam da si se tu malo ugradio, pa se nekako pregura godina, zar ne?

E, a čekaj, sad ozbiljno, ako radiš kao Research Professor, jel onda imaš platu svakog meseca, mislim, pošto platu dobijaš sa projekta, umesto sa univerziteta? Ili te i tu plaća univerzitet 9/12, nakon što skupi kajmak sa para koje si doneo sa projektom? To mi nikad nije bilo jasno. Nagovarala me jedno vreme moja bivša šefovica da se prihvatim tog posla, ali mi nešto bila mala kinta, plus niko nije pominjao trinaestu platu, čak ni regres, pa sam bio prinudjen da odbijem.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:54 22.06.2012

Re: ...

Да, може преко лета плата од пројекта, ко заради. Ствари варирају од места до места, али у принципу покрију се трошкови, онда нешто универзитету, па порези/доприноси/осигурања, ... остане за још коју плату, рецимо догураш до 11, некад и до 12, али по Правилнику (јбг, свугде ти правилници) никако не може 13 па све и да си Цвајштајн (два Ајнштајна). Све преко 12 иде универзитету, па онда они одатле плаћају асистенте, постдокове, итсл на твом одсеку (то зову "salary savings".

А Research немам појма како фунционишу.
j.bre j.bre 19:19 22.06.2012

Re: ...

srdjan.pajic
Ja rek'o da je regres 13. plata "u pokušaju", jer je to bilo jedini dodatak koji smo mi dobijali. E što ti je radnička klasa, daš joj posao, ona očekuje platu. Daš joj platu, ona...


ma jeste, napad je najbolja odbrana.
udri ti po nama, radnickoj klasi, dragane jovanovicu... e, uvatis nas za nista!Nego, ček, sad mi se javlja u sećanju, zar nije taj regres nešto morao, kao, da se vraća?

jok bre, tis to nesto pomesao :)
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:19 22.06.2012

Re: ...

j.bre
srdjan.pajic
Ja rek'o da je regres 13. plata "u pokušaju", jer je to bilo jedini dodatak koji smo mi dobijali. E što ti je radnička klasa, daš joj posao, ona očekuje platu. Daš joj platu, ona...


ma jeste, napad je najbolja odbrana.
udri ti po nama, radnickoj klasi, dragane jovanovicu... e, uvatis nas za nista!Nego, ček, sad mi se javlja u sećanju, zar nije taj regres nešto morao, kao, da se vraća?

jok bre, tis to nesto pomesao :)


Beži bre, sindikalac!
j.bre j.bre 19:28 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
Мене ови трули капиталисти овде експлоатишу и дају ми само 9 плата годишње. Ја не знам ни шта је то дванаеста плата, а камо ли тринаеста.


e pa prof manccini, tako vam i treba kad blagostanje srpske prosvete nije zadovoljavalo vase apetite. 13 plata i regres bilo malo, a?
doduse treba tu i tamo istrpeti kredu u glavu, pljuvacku na sundjeru, zvaku na stolici, ali sve se to brzo zaboravi kada stigne leto. dva meseca raspusta, eeeej!
srdjan.pajic srdjan.pajic 19:37 22.06.2012

Re: ...

marco_de.manccini
Да, може преко лета плата од пројекта, ко заради. Ствари варирају од места до места, али у принципу покрију се трошкови, онда нешто универзитету, па порези/доприноси/осигурања, ... остане за још коју плату, рецимо догураш до 11, некад и до 12, али по Правилнику (јбг, свугде ти правилници) никако не може 13 па све и да си Цвајштајн (два Ајнштајна). Све преко 12 иде универзитету, па онда они одатле плаћају асистенте, постдокове, итсл на твом одсеку (то зову "salary savings".

А Research немам појма како фунционишу.


Eh, takvu kuknjavu sam slušao 5 godina, kao RA. A naročito se kuknjava povećavala kad je dolazilo leto, pa se povela diskusija da li RA-evi treba da budu plaćeni 40 sati preko leta, ili samo 20 kao u ostatku godine.

Ali dobro, bar ti je radno mesto nekakva sigurica, kad se jednom uglaviš, nakon što si optrčao svojih 3 + 3 tenure track krugova. Plus, ako je baš dogorelo, uvek možeš neki konstalting da odradiš (da pomogneš nekom klincu oko par zadačića iz Veneove zbirke). Ja nikad nisam siguran da li ću sledeći mesec na biro ili soul search, to jest, sad u ovoj situaciji, da otpuštam radnike, ili, u najgorem slučaju da uzmem da radim bez plate, samo da bi mi ove žene preživele i primile na vreme prinadležnosti, bonove za topli obrok, regres i dodatak za spremanje zimnice.
sevarlica sevarlica 19:50 22.06.2012

Re: ...

srdjan.pajic
sevarlica
srdjan.pajic
marco_de.manccini
šta će tek tebi da ukinu?

Регрес за годишњи.

(Постоји ли то још? Шта је то у ствари, био сам мали, само се сећам израза.)


Cccc: to ti je trinaesta plata, u pokušaju. Državni džeparac za letovanje, makar i na Opovačkom dunavcu.

Ali, što li se zove "regres"?


Jok bre, 13-ta je na kraju godine, a regres se potrefi pred sezonu godišnjih odmora tipa uz junsku ili majsku platu.


Ja rek'o da je regres 13. plata "u pokušaju", jer je to bilo jedini dodatak koji smo mi dobijali. E što ti je radnička klasa, daš joj posao, ona očekuje platu. Daš joj platu, ona očekuje dodatak za prevoz i topli obrok. Daš joj dodatak, ona bi onda regres. Dobije regres, odma sledi "a gde je moja 13. plata". Recep za grčki scenario, što reče dr. Agoljub, gore.

Nego, ček, sad mi se javlja u sećanju, zar nije taj regres nešto morao, kao, da se vraća?
Dok je bilo obavezno da poslodavac isplati, verovatno jeste "morao" da se vraća.
Kod mene u firmi je bila odluka direktora da isplaćuje sve te stvari, i to je baš onako bogato isplaćivao.
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:52 22.06.2012

Re: ...

Eh, takvu kuknjavu sam slušao 5 godina,

Уопште не кукам, само објашњавам систем. Коме је 9 плата доста он не ради преко лета, коме није, нађе себи пројекат / летњи посао / приватну фирму.
j.bre j.bre 21:57 22.06.2012

Re: ...

srdjan.pajic
Beži bre, sindikalac!


e kad god se pomene sindikat, ja se setim shurde i radeta kontrasha

ok, idem. al da znas da te drzim na oku

milisav68 milisav68 22:03 22.06.2012

Re: ...

srdjan.pajic

E što ti je radnička klasa, daš joj posao, ona očekuje platu.

Čuj daš, valjda pokloniš posao, a oni izmišljaju nešto.

marco_de.manccini marco_de.manccini 22:47 22.06.2012

наћи ћемо већ одговорног!

e pa prof manccini, ... blagostanje srpske prosvete ...

Ма, не, то што сам ја изгубљен случај се не може свалити на српску просвету, јер с њом нисам имао и немам ама баш никаквих додирних тачака.

Ако је неко крив, онда је то ... хмм ... Лазаревић?
freehand freehand 23:24 22.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

Trinaesta plata=božićni dodatak+dodatak za godišnji odmor. Najnormalnije u svakoj normalnoj firmi u Austriji, Nemačkoj a bogami i Švici. Weinachtsgeld+Urlaubsgeld. Verujem da je tako u celoj Međunarodnoj zajednici, al baš ne bih smeo da tvrdim za zemlje u kojima nikad platu nisam dobio.

Inače, Marko - brooka od teksta!

Edit i bajdvej - sumnjivo kvalitetno hendluješ ttom tehnikom&tehnologijom vršenja vlasti?!
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:28 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

хендлујем ја на папиру шта хоћу.

мада и ту имам проблема, 28 пута сам прегледао текст и едитовао штампарске, а ено их и даље.

нисам хтео рећи
лако премрежује у укључује све.

већ
лако премрежује и укључује све.


ах, лазаревићу, платићеш ми и за ово.
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:02 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

marco_de.manccini
хендлујем ја на папиру шта хоћу.

мада и ту имам проблема, 28 пута сам прегледао текст и едитовао штампарске, а ено их и даље.

нисам хтео рећи
лако премрежује у укључује све.

већ
лако премрежује и укључује све.


ах, лазаревићу, платићеш ми и за ово.


Ko radi, taj i greši. A ti si se baš...naradio...
srdjan.pajic srdjan.pajic 01:04 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

freehand
Trinaesta plata=božićni dodatak+dodatak za godišnji odmor.


Al' šta je onda regres (za godišnji odmor)? Ubedilo me gore da to nije isto što i 13 plata.
freehand freehand 07:53 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

srdjan.pajic
freehand
Trinaesta plata=božićni dodatak+dodatak za godišnji odmor.


Al' šta je onda regres (za godišnji odmor)? Ubedilo me gore da to nije isto što i 13 plata.

To je bilo - evo vam za godišnji, na veresiju, al ako ne napravimo pare - ima da vratite.
A možda ćemo i da pozajmimo od banke. Ni njima, ionako, nećemo da vratimo.
Samoupravljački, bate.
J.P: Morgan i Liman braders.
j.bre j.bre 11:49 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

marco_de.manccini
Ако је неко крив, онда је то ... хмм ... Лазаревић?

ja cu se, kao sindikalac, uzdrzati od komentara :)

EDIT: btw, kako je pravilno - uzdrzati od komentara, uzdrzati komentara, uzdrzati komentarisanja, uzdrzati od komentarisanja?
j.bre j.bre 11:52 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

freehand
srdjan.pajic
Al' šta je onda regres (za godišnji odmor)? Ubedilo me gore da to nije isto što i 13 plata.

To je bilo - evo vam za godišnji, na veresiju, al ako ne napravimo pare - ima da vratite.


u mojoj firmi je to bilo do te mere nezamislivo da ja, evo do sad, nisam ni znala da postoji opcija vracanja regresa
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:02 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

j.bre
freehand
srdjan.pajic
Al' šta je onda regres (za godišnji odmor)? Ubedilo me gore da to nije isto što i 13 plata.

To je bilo - evo vam za godišnji, na veresiju, al ako ne napravimo pare - ima da vratite.


u mojoj firmi je to bilo do te mere nezamislivo da ja, evo do sad, nisam ni znala da postoji opcija vracanja regresa
Auh, tek sad vidim da si osoba ženskog pola. Dakle, da revidiram svoj stav:

"Beži, bre, sinidkalko!"
j.bre j.bre 17:20 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

srdjan.pajic
Auh, tek sad vidim da si osoba ženskog pola.

ne mari, navikla sam. krupnija sam, atletske gradje, ravna ko daska, pa cesto misle da sam decko.
a i mama i tata me zovu 'sine'
srdjan.pajic srdjan.pajic 17:31 23.06.2012

Re: наћи ћемо већ одговорног!

j.bre
srdjan.pajic
Auh, tek sad vidim da si osoba ženskog pola.

ne mari, navikla sam. krupnija sam, atletske gradje, ravna ko daska, pa cesto misle da sam decko.
a i mama i tata me zovu 'sine'


Ma nek si ti nama živa i zdrava, i atleta.
Unfuckable Unfuckable 03:32 24.06.2012

znaš kako...

...moglo je i gore
(smajli - otresa hladan znoj sa čela i gleda u visine, zahvalno ali malo razroko - ka Spasiocu)
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:48 24.06.2012

Re: znaš kako...

И ја сам оптимиста, увек, ево, замишљам* да је Лазаревићу долазила ташта два пута недељно оним аутобусом и да сада више не може**.

* Њања није кући па могу да замишљам шта хоћу.

** наравно, песимиста би ту замислио да је Лазаревићева жена одлазила код своје мајке два пута недељно оним аутобусом и да сада више не може.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana