Život

Najdosadniji muškarac na svetu

Ivana Knežević RSS / 30.06.2012. u 15:11

Jednog dana je u radnju na Yonge Street-u u koju je retko ko ulazio ušao jedan muškarac. Vitak, srednje visine, dobro ošišan, srednjih 50-ih po slobodnom nagađanju, i bio je vrlo prijatno iznenađen radnjom i njenom vlasnicom. Iznenađenje je instantno i glatko prešlo u udvaranje. The propriator je bila zatečena takvim razvojem. On je bio ljubazan, obrazovan, osećao se u svojoj koži i ulozi kao neko kome je sve složeno po meri, i time bio jako zadovoljan. To je za svako poštovanje, imala je mišljenje o takvim pojedincima vlasnica radnje prethodno, jer dobar život u ovom surovom svetu nije mala stvar sve i kad neko dolazi iz privilegovanih slojeva, ali joj njegov pristup bez ikakvog povoda nije prijao. U njenoj radnji gde je ona domaćica pa tako vezana pravilima customer service-a i gostoprimstva bila je stavljena u nelagodnu situaciju.

Nije propriator-ica imala ništa protiv udvaranja, nije joj bilo ni prvi put, pa čak ni u radnji, ali njegov način joj se nije dopao, naprotiv - izazvao je lavinu odbojnosti. Sva se spetljala. A on je gledajući njenu zbunjenost znalački prosudio da je zatečena pa daljom dedukcijom i bez sumnje sa velikim iskustvom iza sebe zaključio da je stidljiva - to nije bilo bez osnova jer se ona toliko zbunila da je pocrvenela - što je on sa veseljem komentarisao i u čemu je baš uživao. Vlasnicu tj. domaćicu je gledao kao da je pečeno pile, ili kokoška, što nije retka nomenklatura kad su u pitanju žene, i on će evo ovog trenutka izvući fino ispeglanu salvetu, zabiti je sebi ispod brade u okovratnik kvalitetne košulje, i poslužiti se, i to rukama, sa guštom. Oslobođen dalje potrebe da se muči do cilja jer mu je cilj došao sam, razdraganom posetiocu je naišao bio trenutak iskrenosti kao lovcu na blago kad ono zasija pred njegovim pohlepnim očima, i on joj je rekao: ja operišem sa ženama tvojih godina, to je moj atar, i - odmerio je još jednom - ti si moj tip. Sa širokim osmehom je čekao da vidi efekat svoje izjave - rumene obraze, oboren pogled, drhtave ruke se podižu do belog grla i sličnu epiku erotskog kanona. Naša vlasnica se naslonila leđima na zid da se ne bi srušila, i tu pokušavala da povrati disanje i primiri drhtanje ruku. On je nastavio: sada moram da idem ali svratiću opet da se dogovorimo za izlazak. Još jednom je odmerio sa zadovoljstvom i krenuo nevoljno ka vratima.

‘Ne, hvala,' izgurala je iz grla stidljiva domaćica. On se okrenuo, izraz lica zbunjen, nije dobro čuo. ‘Molim?'
Ne,' ponovila je propriatorica, razgovetno ovog puta, sada već prisebnija. Njegov izraz je iz zbunjenosti prešao u nevericu. Stajao je kraj vrata i gledao je bez reči, ne više nasmešen. Ona je uzvratila pogled, ne više stidljiv.

Propriatorica koja to više nije, nije nikada uspela da shvati šta je toliko izbacilo iz ravnoteže, nju, koja je uspešno izlazila na kraj sa svakakvim ljudima, i u svakakvim situacijama. Bio je u pitanju jedan od onih dana, bez sumnje, kada klasične kombinacije predatora izađu u grad. To su dani kada i obično cool vlasnice odlepe sa postolja i požele da lete, lete, ili bar mlate rukama i nogama dok ne naiđe neki veliki vetar - up, up and away! Bila je prilično poražena, nekadašnja vlasnica, da je propustila šansu da svet učini boljim, uradi nešto ako ne i značajno bar lekovito - bilo šta - ali nije. Na drugom nivou, brzopotezno napuštenom kao toksična deponija, cvetalo je gađenje nad njegovim ponašanjem koje je bez ikakve sumnje imalo puno uspeha kod žena inače bi ga on korigovao. Svaka životinja nauči kako da se ponaša u O.K. koralu, samo treba napraviti ogradu na pravom mestu i od dobrog materijala. Teško joj je pao i sindrom pečene kokoške. Koliko je on puta bio uspešan sa tim nastupom dok ga je tako usavršio, pitala se i žmurila nad odgovorom koji je zalazio u velike brojeve. Nekadašnja vlasnica je bila jako besna, ali nije htela da bude besna na žene, one nisu krive. Svejedno je bila besna i bes je zanosio i prema ženama, nije bilo pomoći. Da je taj njegov stil prošao kod jedne žene je nepojmljivo. Da je prošao kod više žena je neoprostivo. I on je pomislio da je ona baš jedna takva, po njegovoj meri...

Nije joj se nešto slično desilo jednom.

Poslednji put nedavno.

U ponedeljak. Liči na Charlton Heston-a u poznim godinama. Prišao je vrlo blizu, našoj nekadašnjoj propriatorici. Odnekud se znamo, rekao je. Osmeh je znalački, efekat izmeren i sertifikovan. Ne znamo se ali sreli smo se prethodno, odgovorila je i izmakla se unazad. Zapamtila je jer kad god je neko gleda kao pečenu kokošku ili neku drugu jestivu živinu svi alarmi krenu da sviraju vrlo glasno i treba joj pola dana da ih isključi. Poučena prethodnim iskustvima prepoznaje pogled: ti spadaš u moju sferu interesovanja, ja operišem u tom rejonu i slične zvanične seksualne politike koje bez ikakve sumnje imaju i svoj Ustav ili tako neki vrhovni pravilnik, i veliki procenat podrške među glasačkim telom. Neki to zovu i kulturnom normom, ali nema u tome ničeg normalnog. Zubi i znalački pogledi su zreli za terapiju anti-psihoticima, misli bivša vlasnica. Ona bi da ih razbije sve, od sveta do normi do zuba.

Iako je sretala i udvarali su joj se muškarci u širokom rasponu godina i stilova, uočila je da predatori smatraju sebe vrhunskim poznavaocima plena. Čula je od drugih žena da se i njima slično dešava. Vrlo je specifičan paket u kome ti muškarci dolaze. I predator i nagrada je njihov brend. Oni će te prožderati i time ti učiniti veliku uslugu. Zadovoljstvo je mala nagrada za njihov trud, neznatna u odnosu na kvalitet žderanja. I find you attractive and my calculations tell me that you are an insecure and submissive female who longs for a man of my high esteem. We are a perfect match, baby. I'm your man and you'll make it worth my while. Come to Papa... - ostatak su statistike.

Ono što nekadašnja vlasnica dobro zna o seksu je da sve što ima veze sa seksom najmanje ima veze sa seksom. U uslovima jedne kulture, između dvoje ljudi, između svega. Zna i da je predatorski stil i dalje veoma raširen način ponašanja muškaraca prema ženama, bez obzira na godine. A i stil široko varira: od ovoga koji ona dobija - koji je smestio sam sebe među dostignuća modernizma - do brutalnog nasilja koje pevazilazi sve druge brutalnosti kojima su ljudi obeležili istoriju i jedni druge. Ako se nasilje izdvoji iz ovog mozaika i ostavi po strani, ostaće gomila šarenog materijala koji se rasteže na sve strane i zadovoljava vrlo, vrlo šarene potrebe, i taj i takav plastelin uvek prolazi overen štambiljem consenting adults. Consenting adults se tako uvrstio u visoko društvo poštovanih laži sa najvećim brojem mutacija, i računa među svojim jednakim demokratiju, liberté-égalité-fraternité, pa dugi niz garantovanih ljudskih prava i sl.

Ponekad propriatorica koja to više nije pomisli kako bi još mogao da se upotrebi materijal od koga je ona napravljena. Na primer, da se izduži, rastegne njen plastelin, postane od nje jedan debelovratni dugački crv, ultravioletno miroljubiv, travojed ili tako neki, koji se blago ljulja kad hoda i voli da miriše cveće, a seksu pristupa kao da je upravo otkrila nešto čemu mora prići - ili je možda bolje zaobići? (iz bazične opreznosti kojoj se s pravom duguje preživljavanje vrste do 21. veka). I am drawn to you. They call this chemistry but it feels more like electric storm. If nothing happens, I'll live. If nothing happens you'll live. But if we walk away, a taste of regret will linger. And that I'll remember: missing you.

Taj jezik razume.

Može ponekad i sasvim jednostavno kod debelovratnih crva: Let's get it on. Šteta je da nije svako Marvin Gaye, ali... - (uzdah) nije ni svako drugi Marvin Gaye.

Moses-Marc Antony-Michelangelo-Ben Hur-Jovan Krstitelj-look-alike od ponedeljka - arhetipski muškarac, ako je ikada jedan postojao - je podsetio na još nekoga. Najdosadnijeg muškarca na svetu. Oh, dear. On joj je rekao bio da žene očekuju. Od muškaraca. Da ih poljube, da ih podignu, da ih spuste, da ih okrenu u levo, ili desno... ne zato što ne mogu same već eto - one očekuju.  F  u  c  k.

Iz slušalice izlazi glas
najdosadnijeg muškarca na svetu
Kad bi bar recitovao
ili zapevao
ima lep bariton
‘Ohhhhh, I love to love you, baby'
Ona ga je nazvala
Veče je bilo prazno i -
šta je mislila..

Sedi u krugu svetla crvene lampe
crvenih obraza
i majica na njoj je jednom bila crvena

Njegov najbolji pokušaj
kaže tonom političkog aktiviste
da mu nedostaje fizička intimnost
To se zove seks
Ne zato što je dirty
već je puno čistiji
od bljutavosti njegovog očaja -
ali ništa ne govori

Fiziologija intime
zaslužuje fascinaciju poroka
ne banalnost potrebe

Završetak je nezgrapan kao
i početak
Da li je ovo bio njen
najbolji pokušaj
pita se u iznenada tihoj sobi

Pere zube. Oporo-slatki miris
menstrualne krvi
u kupatilu
Tušira se
otiče i malo krivice
Žao joj ga je      Ne i sebe
Za nebo se zalepio Mesec
Za nju se lepe
i odlepljuju
dobro
loše - većinom loše
Nanosi kremu
od stopala naviše



Komentari (74)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

angie01 angie01 15:26 30.06.2012

,

najs!
Ivana Knežević Ivana Knežević 15:42 30.06.2012

Re: ,

Hvala, angie.

Pogresila sam naslov. Sh.t!
To je tema za drugi put.
Hansel Hansel 16:33 30.06.2012

Re: ,

Pogresila sam naslov. Sh.t!

Bar je naslov lako promeniti.
Ivana Knežević Ivana Knežević 16:52 30.06.2012

Re: ,

Hansel
Bar je naslov lako promeniti.


Od svega sto bi valjalo...
Slazem se.
Milan Novković Milan Novković 17:20 30.06.2012

Re: ,

Pogresila sam naslov. Sh.t!

Ivana, pa ti umeš i da psuješ
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:40 30.06.2012

Re: ,

Milan Novković
Ivana, pa ti umeš i da psuješ


Ne umem
muaddib92 muaddib92 11:40 01.07.2012

Re: ,

Ne umem

Уме, уме.. али у контексту
Ivana Knežević Ivana Knežević 14:17 01.07.2012

Re: ,

muaddib92
Уме, уме.. али у контексту


kaolavanda kaolavanda 17:19 30.06.2012

...

I find you attractive and my calculations tell me that you are an insecure and submissive female who longs for a man of my high esteem. We are a perfect match, baby. I'm your man and you'll make it worth my while. Come to Papa...

Brrrrr...

Jedino u vezi sa čim nisam sigurna (zato i pitam).. jeste, da li je tako odbojan mentalni sklop zaista predator? Mislim, ovaj iz priče je više neki.. fićfirić, recimo. OK,zgodan i to, ali ništa više od fićfirića, čim je tako providan u nastupu i namerama.

Jedini strah u vezi sa ovim tipom bi bio koliko li dugo će biti spreman da smara. A sa pravim predatorom.. ne znam, tu me strah da je takav baja toliko vešt, da bih postala svesna da treba da se plašim, već kada bi bilo kasno..

Pada mi na pamet ovaj lik, kada govorimo o predatorima, al' pravim...



Sklopila sam pitanje kao za dragu Savetu
Ivana Knežević Ivana Knežević 17:38 30.06.2012

Re: ...

kaolavanda
Jedino u vezi sa čim nisam sigurna (zato i pitam).. jeste, da li je tako odbojan mentalni sklop zaista predator? ....A sa pravim predatorom.. ne znam, tu me strah da je takav baja toliko vešt, da bih postala svesna da treba da se plašim, već kada bi bilo kasno..


Mislim da jeste.
Fino si procenila ovog tipa iz price, iako verujem da je njegova providnost dosla pre od toga da se preracunao. Iako sebe nikada ne bi smatrao za predatora. Naprotiv - emancipovani muskarac, equal opportunity i sl.
Ovo drugo sto pominjes (i kako si se dobro setila primera) je upravo kako kazes. Zastrasujuce. Manipulativnost i predatorstvo kao igra.
Jadna i ta evolucija. Toliki trud za takav efekat.

Saveta nema nista pametnije da doda. Cudi se i dalje svemu.
Sve znas i sama
kaolavanda kaolavanda 17:52 30.06.2012

Re: ...

Jadna i ta evolucija. Toliki trud za takav efekat.

Fenomenalno! O "traćenju" evolucije često razmišljam.. i obavezno potonem

Hej, samo zaboravih da ti kažem.. radujem se tvom blogu sa naslovom: Ogledalce, ogledalce
Ivana Knežević Ivana Knežević 18:04 30.06.2012

Re: ...

kaolavanda
O "traćenju" evolucije često razmišljam.. i obavezno potonem


Yep. Isto.

kaolavanda
..radujem se tvom blogu sa naslovom: Ogledalce, ogledalce


Doci ce na red
zemljanin zemljanin 19:02 30.06.2012

Re: ...

LOL, taj film je kao lektira

Daklem, u tim žensko-muškim varijacijama, najgore je proći nezapažen, ponekad je i loš utisak - dobar utisak, ali to zavisi od toliko mnogo stvari da bolje i da ne spominjem.

Ivani, kao i uvek preporuka
Ivana Knežević Ivana Knežević 19:39 30.06.2012

Re: ...

zemljanin
LOL, taj film je kao lektira


Sta sam sve naucila iz filmova... eh.

Ipak, sram te bilo!
myredneckself myredneckself 01:36 01.07.2012

Re: ...

KEJ EL
Fenomenalno! O "traćenju" evolucije često razmišljam.. i obavezno potonem




Ivana Knežević
Yep. Isto.

Eh, pa devojke šta čekamo, na noge lagahne



Wow, pola tri, bežim.
Ivana




Ivana Knežević Ivana Knežević 02:48 01.07.2012

Re: ...

myredneckself
Eh, pa devojke šta čekamo, na noge lagahne


Kako oni dobro zvuce. Cool, inspirativno... Hell, we'd start one just for the fun of it!
mikele9 mikele9 18:15 30.06.2012

!!!

ja operišem sa ženama tvojih godina, to je moj atar, i - odmerio je još jednom - ti si moj tip.

Poznavao sam nekoliko takvih...ne bih ih darovao nazivom predator, muških jajara, samoubeđenih u svoje kvalitete. Dobro se sećam indignacije i gađenja jedne moje drugarice, posle sličnog nastupa jednog od njih Posmatrati i prilaziti ženi gledajući je kao plen, kao pečenu kokošku a ne kao ravnopravnog partnera, je čista ljiga
Ivana Knežević Ivana Knežević 18:25 30.06.2012

Re: !!!

mikele9
Poznavao sam nekoliko takvih...ne bih ih darovao nazivom predator, muških jajara, samoubeđenih u svoje kvalitete. Dobro se sećam indignacije i gađenja jedne moje drugarice, posle sličnog nastupa jednog od njih Posmatrati i prilaziti ženi gledajući je kao plen, kao pečenu kokošku a ne kao ravnopravnog partnera, je čista ljiga


Sto bi rekao jedan moj drug, oko evolucije cemo se nacekati - revolucija je neophodna.
za tebe
i za njega.
Dr M Dr M 19:22 30.06.2012

Naslov

Pročitam naslov i štrecnem se.

Kad ono, nije o meni!

Za vlasnicu koja to više nije

Za domaćicu bloga
Goran Vučković Goran Vučković 19:33 30.06.2012

Re: Naslov


Pročitam naslov i štrecnem se.

Kad ono, nije o meni!

+1
Ivana Knežević Ivana Knežević 19:42 30.06.2012

Re: Naslov

Goran Vučković
Dr M: Pročitam naslov i štrecnem se.
Kad ono, nije o meni!
+1


Bas ste sjajni

Dr M
Za vlasnicu koja to više nije

Za domaćicu bloga


Zahvaljujemo, obe
Dr M Dr M 19:51 30.06.2012

Re: Naslov

Ivana Knežević
Goran Vučković
Dr M: Pročitam naslov i štrecnem se.
Kad ono, nije o meni!
+1


Bas ste sjajni

Dr M
Za vlasnicu koja to više nije

Za domaćicu bloga


Zahvaljujemo, obe


...a evo malo i o temi:

Meni se čini da muškarci koji žene gledaju kao kokoške, obično kokoške i dobiju.

To im ne smeta zato što su ćurani.
Ivana Knežević Ivana Knežević 20:19 30.06.2012

Re: Naslov

Dr M

...a evo malo i o temi:
Meni se čini da muškarci koji žene gledaju kao kokoške, obično kokoške i dobiju.
To im ne smeta zato što su ćurani.


To zvuci kao da svako nadje svoj par. I prihvatljivo resenje.
Samo se retko na tome zaustavlja.

Svako moze bolje uz malo truda. Mada stoji da mogu i gore.
Dr M Dr M 20:27 30.06.2012

Re: Naslov

Svako moze bolje uz malo truda


Ako nije ćuran..
Ivana Knežević Ivana Knežević 20:51 30.06.2012

Re: Naslov

Dr M
Svako moze bolje uz malo truda

Ako nije ćuran..


Neprastanje ima dobrih strana
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 19:58 30.06.2012

e pa

ako je zanimljiv, sve mu je oprošteno!
Ivana Knežević Ivana Knežević 20:20 30.06.2012

Re: e pa

Vesna Knežević Ćosić
ako je zanimljiv, sve mu je oprošteno!


Ti si zanimljiva, Vesna - da li je tebi sve oprosteno?

I ne samo na pocetku.
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:29 30.06.2012

Re: e pa

Vesna Knežević Ćosić
ako je zanimljiv, sve mu je oprošteno!



Ti si zanimljiva, Vesna - da li je tebi sve oprosteno?

I ne samo na pocetku.


Uglavnom, da. Čak i ono što verovatrno nije, prave se da jeste. Govorim u množini, jer sam ko munja preletela moju šoder listu i opraštače na njoj.

:)

Ivana Knežević Ivana Knežević 02:53 01.07.2012

Re: e pa

Vesna Knežević Ćosić
Uglavnom, da. Čak i ono što verovatrno nije, prave se da jeste. Govorim u množini, jer sam ko munja preletela mogu šoder listu i opraštače na njoj.:)


Cool.
Ali nije jednostavno.
Praštači se takvi radjaju, mozda ih stvaraju, sklapaju negde po Kinama i Indokinama, Sumadiji, u Vojvodini sigurno...
Nije lako sa zanimljivima

Vojislav Stojković Vojislav Stojković 20:39 30.06.2012

Kraj evolucije?

Čujem ili pročitam tu i tamo da se današnje devojke žale kako ih mladići više i ne gledaju, ne prilaze im, ne udvaraju se, te ako im je stalo do muškog društva moraju da preuzmu incijativu, da priđu, da započnu razgovor, pa čak i da predlažu sex i da budu odbijene, jer ove sex smara.

Moguće da su predatori, a i druge vrste muškaraca u odumiranju, moguće da je to prirodan tok evolucije homo sapiensa, ali i njen kraj.

Edit: Drumovi će poželet Turaka...
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:03 30.06.2012

Re: Kraj evolucije?

Vojislav Stojković
Moguće da su predatori, a i druge vrste muškaraca u odumiranju, moguće da je to prirodan tok evolucije homo sapiensa, ali i njen kraj..


To je pitanje kulture, Vojislave. Ona vesto manipulise prirodna stanja i gura se u sve.
Mozda ce i na kraju evolucije biti nekoga da filozofira, ali to cemo ostaviti njima.

Zene vole muskarce i muskarci vole zene (plus druge varijante) i tako ce uvek biti. I kad su najgori, i jedni i drugi, to je sve sto poznaju, to je njihov svet, i vole ih i tada.
Ne mozda lepo, ali svejedno vole.
angie01 angie01 21:35 30.06.2012

Re: Kraj evolucije?

Drumovi će poželet Turaka...


o, daaa!

evo mog primerka:)

Bali bej

Ivana Knežević Ivana Knežević 22:07 30.06.2012

Re: Kraj evolucije?

angie01
Drumovi će poželet Turaka...

o, daaa!evo mog primerka:)

Bali bej




U koga samo tako mrko gleda?

Nista sto se ne moze razblaziti, nadam se :)
angie01 angie01 22:12 30.06.2012

Re: Kraj evolucije?

on je bio Sulejmanov vojskovodja-to mu je u opisu radnog mesta-ali hu kers, kad je takav baja!:)
myredneckself myredneckself 01:42 01.07.2012

Re: Kraj evolucije?

angie01
Drumovi će poželet Turaka...


o, daaa!

evo mog primerka:)

Bali bej


Kakav turski pogled primerka!
Da se smrzneš, NG
Ivana Knežević Ivana Knežević 02:57 01.07.2012

Re: Kraj evolucije?

angie01
on je bio Sulejmanov vojskovodja-to mu je u opisu radnog mesta-ali hu kers, kad je takav baja!:)


Pa ako je profesionalno, onda je potpuno razumljivo
dr.wagner dr.wagner 20:50 30.06.2012

Ipak je o meni

.... večer (jutro)

-Moja frizerka , gospođa N ... neki dan mi kaže :
" ... ti uvijek pitaš , a ja te uvijek odbijem ... , ali neka ti ne pada na
pamet prestati pitati ... "

-I sada smo u dosta složenoj poziciji , jer prije 10-15 godina možda bi i došlo
do "realizacije" tih naših neostvarenih prijetnji , ali danas ...kako bih rekao
... pitam jer znam da neće pristati

-Ako iz tog aspekta promatramo problem , onda nema razloga za ljutnju ,
...nema razloga za te "predatosko - lovačke" kvalifikacije ...
-Dio žena (kao i dio muškaraca) voli kada druga strana pokazuje INTERES ... , istina
nismo svi pjesničke duše ... možda je stil nekada prizeman i pomalo vulgaran
... ali namjere uglavnom nisu zle ...

-Kada se dobije "ponuda" , više ili manje konkretna , ljudima je to drago ... znači
da su još uvijek u "igri" ...

-A ne zaboravimo ... ja uvijek imam spremnu "toplu riječ"



Wagner
Ivana Knežević Ivana Knežević 21:19 30.06.2012

Re: Ipak je o meni

dr.wagner
... ali namjere uglavnom nisu zle ...


Slazem se, ovo je jako vazna distinkcija.
Pa opet, ima razlika.

Ali preokret je moguc i upravo ga zamisljam a po Vasoj preporuci: sta bi se desilo kad bi se plen koji gone okrenuo, uhvatio zalet i potrcao prema njima svom silinom - pristaje!

Kraj sveta, za pojedince. Ili bar panika na berzi, zar ne mislite

Paznja je ponekad lepa, ili prihvatljiva, nekad i vise od toga.
I ima svoja pravila, koja se uglavnom savladaju i pre prvog razreda osnovne skole.
zemljanin zemljanin 23:29 30.06.2012

Re: Ipak je o meni

Pa uvek je bilo tako, žena je ta koja bira i odlučuje, mi samo trčimo okolo ... sad neko u šorcu, neko sa kravatom ... ili što bi moja žena rekla "jedino na baletu nema prevare, tu je sve jasno" (misli na muški balet, naravno)

A to nikad, je samo još jedan mit, ima barem njih pet koje su rekle nikad, pa onda nikad više, pa samo još ovaj put ... pa tako

Elem, u životu je sve moguće ... a svaki novi dan to potvrđuje ...
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:02 01.07.2012

Re: Ipak je o meni

zemljanin
Elem, u životu je sve moguće ... a svaki novi dan to potvrđuje ...


U jednakoj meri jeste i nije.
Ali novi dan je novi dan. Sam po sebi cudo

U baletu stvarno nema prevare (iako je ona mozda mislila na nesto drugo :). Ne podnosi nista manje od kompletne posvecenosti. Gde se to jos moze naci.
docsumann docsumann 21:14 30.06.2012

dosadom protiv apatije

Ivana Knežević Ivana Knežević 21:26 30.06.2012

Re: dosadom protiv apatije

Mama, sta to gledas? - pita klinka u prolazu i prevrne ocima.

Dosadom protiv apatije?
Uh.
Got Johnny's number?
docsumann docsumann 21:30 30.06.2012

Re: dosadom protiv apatije

Mama, sta to gledas? - pita klinka u prolazu i prevrne ocima.

Dosadom protiv apatije?
Uh.



kick68 kick68 19:43 03.07.2012

Re: dosadom protiv apatije


Meni je najkomicniji Zapp Brannigan! Zaljubljen u sebe, napadan, samouveren preko svake mere:)))) Savrsen predator!
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:00 04.07.2012

Re: dosadom protiv apatije

kick68
Meni je najkomicniji...


Daleko najbolja stvar u svakoj situaciji je smeh.
Preokrenuti situaciju u komicnu scenu... priceless
number42 number42 22:20 30.06.2012

a

sta da je u radnju usao bred pit ili dzordz kluni, i tako nastupio? mogao bi da lupeta sta god hoce i imao bi prolaz.

nemojmo molim vas jednu lepu tradiciju nasrtljivog i samozadovoljnog muskog prilaza zenama, blatiti primerima osrednje lepo-bogato-nabildovano-uspesnih predatora.
angie01 angie01 22:31 30.06.2012

Re: a

number42
sta da je u radnju usao bred pit ili dzordz kluni, i tako nastupio? mogao bi da lupeta sta god hoce i imao bi prolaz.nemojmo molim vas jednu lepu tradiciju nasrtljivog i samozadovoljnog muskog prilaza zenama, blatiti primerima osrednje lepo-bogato-nabildovano-uspesnih predatora.


pa znas, zahebano je to,...ja verujem da dve osobe suprotnog pola odasilju znake, koji bi znacili da svidjas mi se, ne nisi moj tip i onda u ovom drugom slucaju krene obicno onaj najzanimljiviji deo neke veze-igra zavodjenja,a u onom drugom bi trebalo da postoji elegancija odkuliravanja, ako prepoznavanje nije uzajamno,...svako nasrtanje u tom smislu je nelagodno onoj strani koja nije zainteresovana, sem ako joj sujeta nije veca od nje same!

najtuzniji primer ovog drugog, je samodopadljivo prepoznavanje lakog plena, jer tu postoji odsustvo svega sto cini magiju i sto je privlacno-samo komicno sirenje paunovog repa, sa sigurnoscu nekog da je sve ves skuvano, samim njeovim prisustvom, koje zamenjuju neverica i nespretno vracanje portiklice u dzep, sa pokusajem da se ne vidi!
number42 number42 23:05 30.06.2012

Re: a

angie01

pa znas


ma znam, zezam se malo. nego mi zanimljivo kako se to iz zenskog ugla radi racionalizacija i zamena teza. valjda je ovde u pitanju kvalitet muskarca a ne nastup, i on, taj doticni, koji se usudjuje da s takvim kvalitetom onako nastupa i vredja njen nivo.
(u al sam strucnjak za ove musko-zenske odnose )
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 23:33 30.06.2012

Re: a

sta da je u radnju usao bred pit ili dzordz kluni, i tako nastupio? mogao bi da lupeta sta god hoce i imao bi prolaz.


što bi reko moj kum, i najbolje dupe dosadi posle tri dana.

valjda je ovde u pitanju kvalitet muskarca a ne nastup


ne bih ja to razdvajala, kvalitet i nastup, usko je povezano.
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:09 01.07.2012

Re: a

angie i Vesna su vrlo lepo objasnile, 42, i jeste mnogo komplikovano.

Za ovu konkretnu dvojicu... od njih bih ocekivala da su 24/7 u ulozi, ipak je to PR, i kao takvi su verovatno sarmantni i pristojni. Ako su i dublje od toga pristojni ljudi, to je onda zgoditak za ljude koji ih poznaju i koji su im bliski.

Zezanje je uvek dobar nacin sirenja uglova i perspektive. Ili bar pokusaj
Milan Novković Milan Novković 07:14 01.07.2012

Re: a

što bi reko moj kum, i najbolje dupe dosadi posle tri dana

Zavisi od profesije (kuma i sličnih "radnika" )
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:09 01.07.2012

samo iz zenskog ugla

Zavisi od profesije


jao, milane, komplikacijo jedna, pričamo o udvaračima, potencijalnim ljubavnicima i kakav CV za to treba i kakva prezentacija:)

oću kažem, iz mog ugla, može CV da bude pun ko brod, ali ako je kandidatu nastup skrpljen od predatorskih klišea, da te blam da gledaš-slušaš, pa još pakovan u samozadovoljnu oholost-bahatost, po sistemu "vid'me, niko kao ja", brrr...:)


Milan Novković Milan Novković 09:39 01.07.2012

Re: samo iz zenskog ugla

Vesna Knežević Ćosić
Zavisi od profesije


jao, milane, komplikacijo jedna, pričamo o udvaračima, potencijalnim ljubavnicima i kakav CV za to treba i kakva prezentacija:)

oću kažem, iz mog ugla, može CV da bude pun ko brod, ali ako je kandidatu nastup skrpljen od predatorskih klišea, da te blam da gledaš-slušaš, pa još pakovan u samozadovoljnu oholost-bahatost, po sistemu "vid'me, niko kao ja", brrr...:)



Pričamo o istom, na više-manje sličan način
Milan Novković Milan Novković 09:41 01.07.2012

Re: samo iz zenskog ugla

Pričamo o istom, na više-manje sličan nači

Dok ne počnem da lepim golaice ovde (starovoždovački) niko me neće ozbiljno shvatiti
number42 number42 09:51 01.07.2012

Re: a

Vesna Knežević Ćosić

što bi reko moj kum, i najbolje dupe dosadi posle tri dana.


lepa misao nema sta. sta kaze za ostale polne organe?
number42 number42 10:13 01.07.2012

Re: a

Ivana Knežević
Zezanje je uvek dobar nacin sirenja uglova i perspektive. Ili bar pokusaj


sta da ti kaem, sirimo horizonte brate.

Ivana Knežević
angie i Vesna su vrlo lepo objasnile, 42, i jeste mnogo komplikovano.


ne, ne, jes da je vas tri a ja sam, al niste u pravu, ja sam u pravu :), znam na sopstvenim primerima.

recimo, najoriginalniji prilaz koji sam ikada imao je bio predatorski ali sam prosao. stajao sam s burazerom i caskao pored neke zgodne cure, i kada me upitao koliko je sati, uzeo sam tu devojku za ruku, okrenuo je da vidim koliko je sati, odgovorio burazeru, i pustio devojci ruku. i nastavio da pricam s njim, pored nje, kao da nista nije bilo.
naravno da znam da je to bilo izuzetno drsko i bezobrazno, ali sam je vec oborio svojim... zmijskim telom... bludnim pogledom... vetrom u kosi .
i onda smo se tu kao nesto svideli, zaljubili, i ubrzo bio kraj sticajem okolnosti.

e sad - da je to bila neka devojka kojoj se nisam svideo, verovatno bi mi zamerila zbog takvog pristupa, i bilo bi joj neprijatno (bas kao u ovoj prici na blogu).
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 10:58 01.07.2012

Re: samo iz zenskog ugla

Dok ne počnem da lepim golaice ovde (starovoždovački) niko me neće ozbiljno shvatiti


cek cek, starovračarska varijanta je "golaćice", Etnografski institut SANU, с. 91–110, Етнолошке свеске, књ. VI­II. Београд
muaddib92 muaddib92 11:56 01.07.2012

Re: a

number42
Vesna Knežević Ćosić

što bi reko moj kum, i najbolje dupe dosadi posle tri dana.


lepa misao nema sta. sta kaze za ostale polne organe?


.. штонокажу књиге старе, женске груди спадају у секундарне полне органе - а ето, њима су врло примарно и трајно фасцинирана оба пола.
А ако ћемо поштено, некако се баш не бих сложио и са реченим кумом око тога да било шта тамо доле ниже може баш тако брзо да досади.
Мада, ни кум није дугме
Ivana Knežević Ivana Knežević 14:28 01.07.2012

Re: a

number42

..e sad - da je to bila neka devojka kojoj se nisam svideo..


Kako se to ovde kaze: count your blessings.
Lepo je da si joj se svideo.
number42 number42 15:15 01.07.2012

Re: a

muaddib92
некако се баш не бих сложио и са реченим кумом


paul, uze mi rec iz usta
dexter92 dexter92 11:55 01.07.2012

Staromodan ti 'predator'

Sve bi bilo drugacije da zene imaju vise seksa. Ovako upravo odgovaraju opisu vlasnice radnje koju si pomenula.
Pre neko vece izadjem sa drugom i u ranim jutarnjim casovima ustartujemo dve koketne cice, pozovemo ih na burek a kasnije i u stan kod mog druga (kakav pristup!).
U fazi B dok pijemo (vec) jutarnju kafu na svojoj izabranici primenjujem oprobane tehnike igranja sa kosom i poljubaca po vratu.Bez mnogo price.
Zadovoljstvo joj se razliva po licu , a telesna temperatura podize. Posto je kulturne norme sprecavaju da se prepusti do kraja na boze moj 'prvom sastanku' vozimo se u prvoj brzini vec predugo sto dovodi do pregrevanja masine. Sve u svemu ona dobija tahikardiju i pocinje da joj bude lose od previse 'uzbudjavanja'.
Razilazimo se , a ja ostajem u neverici.
I sta jedan 'predator' da kaze posle toga? Da mi rikne 'klijent' na poslu???
Ivana Knežević Ivana Knežević 14:43 01.07.2012

Re: Staromodan ti 'predator'

Verovatno.
Ali pretpostavljam da ima i ovoga - on zna da ce, zbog kulturnih normi (i Madone), tesko doci do 'prepustanja' na tom 'prvom sastanku'. Ili dovoljno zna da na to ne racuna.

Njemu se ovako nesto
dexter92
I sta jedan 'predator' da kaze posle toga? Da mi rikne 'klijent' na poslu???


ne bi desilo

dexter92
Sve bi bilo drugacije da zene imaju vise seksa.


Apsolutno se slazem.
Ali ako im je put do seksa poplocan... hm... predatorima? - ko je tu kriv?

Zalazem se za resenje:

Manje predatora = vise seksa za sve.

Manje Vojislavljevih tipova iznad = vise seksa za sve.

Vise seksa za sve = bolji svet & world peace, naravno
jasnaz jasnaz 18:58 01.07.2012

fascinacija 'poroka', ne banalnost potrebe

Ivana Knežević Ivana Knežević 19:58 01.07.2012

Re: fascinacija 'poroka', ne banalnost potrebe

Fatalne zene znaju i (ovo je najvazniji deo) urade pravu stvar.
Kako fascinantno, zar ne

Hvala, jasna.
(sirok osmeh)
49 41 49 41 20:49 01.07.2012

Pravila, pravila;

da bi nas "popravila".

Nazalost, sve gore i gore. Svako poceo da izmislja svoja pravila.

Kad sam bio poslednji put na Balkanu; napustim domacina, bilo je malkice dosadno narocito navece.
Odem kod nje, blize mi ujutru za medjugratski autobus; nekako me razveseli - bar je tako cinila mnogo godina ranije.

Smestila me domacinski posle ica i pica u svoju sobu. Ona se smestila u drugu.
Nece mi san na oci, radi prehlade; a, jos gore pocela da mi utrcava u sobu, zaleci se kako ne moze da zaspi, kako joj je hladno ... ne zna uopste sta joj je veceras?!?

Prekinem joj tu teatralnost utrcavanja i zalbi na vratima spavace sobe.
Kasnije, pokusavam vise puta da joj "spasim obraz" pred komsijama. Zatvaram joj dlanom mnogo puta usta; nema smisla zbog komsija, spavaju ljudi.

Stavila me u podanicki polozaj, mozda i zamislja da jase konja skakutajuci po meni.
Puzi dugo po meni, pa se uspravi pa opet skakuce; kao da ja nemam dusu, kao da nisam bolestan i sa temperaturom.

Refleksno pokusah, da kad smo toliko dugo spojeni sudovi; utisnem poljubac, dug snazan, vlazan.

Ona meni uz vrisku odozgo; kaziprst pred nos, prozva me prezimenom - ko da sam u osnovnoj skoli ostro i kruto.
- Nema ljubljenja ...! Ti nisi "slobodan". To sa ljubljenjem su intimni odnosi.

Pravila, pravila; balkanski konj naucio jedno novo - sta jesu ili nisu intimni odnosi.




Ivana Knežević Ivana Knežević 21:57 01.07.2012

Re: Pravila, pravila;

Svako pravi svoja, verovatno.
Ja sam uvek bila za to. Sada...

Ali ne znam, u sustini i zaista - ne znam.

49 41
... naucio jedno novo - sta jesu ili nisu intimni odnosi.


Ni tu ne znam.

Valjda je dobro uvek uciti.
Ponesto se i ponegde, i nauci

Snalazenje, medjutim, ostaje problem.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:30 01.07.2012

Najdosadniji muškarac na svetu

Ja reko' pišeš o meni. Kad ono
Vitak, srednje visine, dobro ošišan
ljubazan, obrazovan
neko kome je sve složeno po meri
Ivana Knežević Ivana Knežević 22:46 01.07.2012

Re: Najdosadniji muškarac na svetu

Milutin Milošević
Ja reko' pišeš o meni.


Koliko vas to ima!
Najdosadniji muskarac na svetu... is the new black?

p.s.: To nije bio opis najdosadnijeg. On je onaj pri kraju tj. na samom kraju.
I bio je vrlo zgodan, stvarno zgodan - nesto visi od opisanog, plavook, plav, finih misica... ali nije sve u opisu. Uopste nije.
Milutin Milošević Milutin Milošević 22:55 01.07.2012

Re: Najdosadniji muškarac na svetu

vrlo zgodan, stvarno zgodan - nesto visi od opisanog, plavook, plav, finih misica...

Od ovoga sam samo "nešto viši".

A opet sam dosadan

Usput, zar se kod nas ne kaže pravilno "propriatorka"?
propriatorica
Ivana Knežević Ivana Knežević 23:11 01.07.2012

Re: Najdosadniji muškarac na svetu

Milutin Milošević
Usput, zar se kod nas ne kaže pravilno "propriatorka"?
propriatorica


Moguce. Probala vise varijanti. Promasila izgleda svaki put.
zadnjapetoletka zadnjapetoletka 01:49 03.07.2012

Ne mora da znaci

Da je taj njegov stil prošao kod jedne žene je nepojmljivo. Da je prošao kod više žena je neoprostivo.

Kad sam dosao u jednu od onih zemalja gde ljudi uvece izadju na ulicu samo subotom uvece i to u gomilama, napijaju se do bola i ocajnicki iznalaze nacine kako da se upare vidim pored parkiranog auta momka koji cak i ne izgleda lose (kao ni auto, uostalom) i mal mal pa ponekom devojci dobaci - hej, vidi kakav auto imam! Ja BAP. Ako ovako peca zenske taj ce jednog dana u dalekoj buducnosti i umreti a da nije video onu stvar. I gadno sam se zjebao. Odrailo posle par minuta. Hocu kazem, ne mozes da zamislis koliko je sve pojmljivo. I koliko je oprostivo. Posle toga ne sumnjam da i za one koji na sebe skrecu paznju tako sto spotaknu devojku na ulici nece biti neuspesni. Jednostavno -BAP!
Ivana Knežević Ivana Knežević 03:07 04.07.2012

Re: Ne mora da znaci

zadnjapetoletka
Hocu kazem, ne mozes da zamislis koliko je sve pojmljivo...


U pravu si. Masta uvek zakaze kod zivotnih situacija.
Ne znam za oprostivo, ali i to se rasteze.

Ali za ovo, recimo

zadnjapetoletka
hej, vidi kakav auto imam!


zamisljam obrnutu situaciju.
I smejem se
Ako prolazi, okay. Ali kad ne prolazi, nemoj da guras.
Mada nije lako obracati paznju i na druge, osim sebe.
Out of Beirut Out of Beirut 07:14 03.07.2012

Jos jedna referenca

Film koji sugerise koliko je to pojmljivo...



Imajuci u vidu kolika je subjektivnost teme, mozda cete ipak zakljuciti da je muskarac u ovom filmu nesto veoma drugacije. Uzgred, ponuda i odgovor se desavaju u prvih deset minuta.

( p.s. ja istupam sa ovim didaktickim, masterful tonom jer se o temi osecam kao najautsajderskiji medju autsajderima.)

Ivana Knežević Ivana Knežević 03:25 04.07.2012

Re: Jos jedna referenca

Sjajna referenca - hvala!

Out of Beirut

Imajuci u vidu kolika je subjektivnost teme, mozda cete ipak zakljuciti da je muskarac u ovom filmu nesto veoma drugacije.


Ne veoma, nikako. Ali iako se sve desava u prvih deset minuta - and masterfully so - on je sacekao dovoljno dugo i dobio nekoliko ohrabrujucih odgovora sa kojima je mogao da prosledi dalje.
To nije velika razlika, ali bitna - da. Vrlo.

Za autsajdere uvek ima mesta.

A sada cu odgledati ceo film.
Hvala

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana