Zasto?

Tibor Jóna RSS / 30.01.2008. u 16:16

 Zagreb, 29. januar 2008. godine 

Najpre priča iz zivota kao most ka poenti.

 Moj prvi zubar bio je neobicno surov covek. Operisao je bez anestezije jer je tako „brze islo“. U nekom trenutku vadio mi je zub i to je trajalo eonima uz moje vristanje i zapomaganje. Kroz prozor sam u cekaonici gledao majku koja je sve to prezivljavala valjda jos jace od mene.  

No, trenutak kako mi je izvadio zub, istrgao sam se iz stolice i nazalost nasao tacno pred ogledalom. Bledog lica i uplakanih, crvenih ociju gledao sam svoj odraz dok mi je krv jos uvek izlazila na usta. Ta uzasna slika ostala mi je dugo u glavi i javljala se u snovima kao jedini kosmar kojeg mogu da se setim. 

Needless to say, vise nikada nisam otisao zubaru. Zubi su se kvarili i boleli, ali jednostavno nikada vise nisam smogao snage da odem i sednem u tu prokletu stolicu.  

Jednom sam cak i probao ali sam dobio takve najverovatnije psihosomatske bolove u stomaku da nisam mogao da hodam, oblio me je hladni znoj, dlanovi su mi vlazili i nisam mogao disati.  I nisu me vodili.

I tako me nije bilo sve dok moj drugar iz srednje, Erni, nije diplomirao stomatologiju. 

Da se ne lazemo, stomak je i dalje boleo, dlanovi se i dalje znojili, ali u nekom je trnutku postalo jasno da se poravka zuba jednostavno morala uraditi.  Cak i danas kada odlazim zubaru nije nista lakse, niti mu odlazim nista srecniji.

Bojim se i dalje one slike krvavih usta i uplakanih ociju.

Radi se o iskonskom strahu. Sto se mene tice pakao izgleda kao zubarska ordinacija u kojoj ti vade krv najdebljim iglama, iz vene, i simultano vade zube na zivo, uz zuj hiljada onih prokletih busilica.  

Ali kod Ernija nije tako strasno kao kod prvog doktora. Ne boli. Dobije se anestezija...

Svestan sam da ce rezultat jednog dana biti zdravi i lepi zubi! To je najbitnije - jer ce tada svi strahovi i sva bol biti negde duboko u podsvesti. 

Sada sedim u Tkalcicevoj i citam Feral Tribune i odlican Lukovicev tekst „Ne dam glas Tadicu“! Legitimno. I tacno. I respect.  

Ali evo zasto cu ja ipak dati svoj glas Tadicu, pa sad - kud puklo da puklo.  

Pre toga osecam za potrebu da naglasim kako mi je konstrukcija „Ako nisi za Tadica za radikale si“ totalni da izvinete drek, da ne stoji i da apsolutno postujem ljude koji ne zele da glasaju Tadica, da ne mislim da su manje ili vise u pravu ili takvo sta. Toliko o disclaimerima.  A sada moji razlozi: 

A: Moramo ucestvovati na izborima. Zasto je to tako - pokazao nam je kolega bloger Ivan Marovic u meni jednom od all times favourite blogova o tome kako je na referendumu pobedjena ona karikatura od Uga Caveza. Moramo ucestvovati jer je to prvi i osnovni preduslov da bi smo uopste da pobedimo. 

B: Ako moramo ucestvovati moramo se, jel, i opredeliti. Ako zelimo zdrave zube, a valjda ih zelimo, moramo zubaru. Sa zdravim zubima se pored zubara samo prolazi. Tako je to u svetu. Znate kako oni i ne znaju ko su im „zubari“!  Kod nas ce, pak kod svakog zubara boleti jer su nam zubi (da li sam vam vec dosadio sa ovim stomatoloskim paralelama?), od svakog ce nam se zubara znojiti dlanovi, ali kako jednostavno moramo imati zdrave zube, to ce mo morati da i izaberemo i jednog od dva ponudjena zubara.  

I Tadic i Nikolic bole, ono do koske. Ali barem Tadic da nekakvu anesteziju, radi sa sterilnim instrumentima, ima cistu ordinaciju. Tadic mozda prica gluposti, ali se kod njega ne umire od sepse.  

Kad vec zelimo zdravo drustvo, sad sta da radimo? Da smo na vreme prali zube kao ostatak istocne Evrope nista nam se od ovog ne bi desilo! Ali nismo, i eto ti ga sada!  

Kao sto moramo ucestvovati, duboko sam ubedjen da moramo i ziveti svoje vreme. Ovaj minut. Niti proslost, niti buducnost. Sadasnjost! A sadasnjost su Tadic i Nikolic! A vi kako ’te? 

C: Zivimo sadasnjost svesni proslosti i sa vizijom buducnosti. Secamo se. Ja biram Tadica i jer mi - koliko kod da kohabitirao i what not - niko nije poginuo, a za vreme Nikolica jeste. Jer mi je za vreme Tadica otislo MANJE prijatelja iz zemlje nego za Nikolicevo vreme. Tadic je lupao samare gradjanskoj Srbiji, ali je nije ubijao i bacao u jame zivog kreca.

Ucestvujem jer moram, secam se jer zelim, biram jer nemogu nista drugo! 

Kako polako sabiram utiske sa svog odmora toliko kapiram da ce nam trebati najmanje dve generacije Jovanovica da bi stigli civilizovanu Evropu. To je mnogo, mnogo mandata! Ali, do zdravih zuba stize se jedino popravkama i popravkama i popravkama i protezama zbog kojih te zezaju i injekcijama koje te omamljuju i popravkama i popravkama.... 

D: Za Tadica sam i paradoksalno jer prezirem njegovu politiku. Ako me je doveo kohabitacijama i 6 principima i povladjivanjem i cosiciranjem do ponobvnog ruba propasti, do ponovne tame - ja ti u provaliju necu sam od sebe skociti. Ja cu se boriti da u nju ne padnem, a on ako mu se gura, neka me gurne sam. Ja od drzave nikad jaci necu biti! Ali cu se se protiv pada boriti na plazama, na brdima, u gradovima. I shall never surrender!

Niti predati moje ideale o evropskoj Srbiji, ni popustiti u mojoj viziji gradjanske Srbije zemlje kojoj se rado vracam.  

Borise Tadicu,  

necu ti pruziti sansu da me pobedis dokle god sam ovde! Ima da glasam za tebe ako si ti jedini pored Nikolica i da ti pokazem koliko volim ovu zemlju, koliko joj zelim dobro i koliko ne zelim da joj predsednik bude Tomislav Nikolic.  Ima da glasam za tebe jer zelim da palim svetla koja ti kohabitacijom gasis i tulis, jer zelim da dam drugu sansu, oprostim 7 puta 77 puta, jer zelim da pokazem svoju odgovornost – na kraju, jer zelim da ti pokazem da sam drugaciji, da sam odgovoran i da ne dam svoju slobodu ma koliko ona sada mala bila!

Koliko mi god bio mrzak na nivou personifikacije jedne morbidne politike, secam te se i sa demonstracija, i sa tribina i sa skupova ovih i onih. Barem si nekada bio uz mene i one koji danas misle kao ja. Mozda si i danas ali to uspesno krijes.  

Na kraju krajeva, covek se u ocaju hvata za svakakve slamke, Nikolic je ocaj, a ti budi moja slamka, jer druge slamke nema. 

U knjizi proroka Jone moj imenjak bezi od zadataka koje dobija od Gospoda Boga Savaota malenom barkom, bezi od odgovornosti, bezi od puta koji mu je namenjen. I umesto daleko od briga, Jona zavrsava u trbuhu gigantske ribe koja ga vraca odakle je krenuo, tamo gde su problemi!  

Od odgovornosti, uci nas ova prica, pobeci se ne moze. A neka sam tacno pa proklet ako ti dozvolim da budes u situaciji – onda kad „nastanu teski dani“ a pod Nikolicem bi ubrzo nastali - pogledas i kazes „E da si ti glasao za mene ...“   

Pa onda eto! Evo ti moj glas i cisto for old time sakes. Glas sazaljenja, ne prema tebi naravno, nego prema svojoj zemlji koja je dosta patila.

Limb boli, ali pakao ubija. Iz pakla nema gore, a iz limba ima. 

E: I zbog masakrirane Srebrenice i zbog ubijanog Sarajeva, i zbog pobijene Ovcare i zbog sravnjenog Vukovara, i zbog granatiranog Dubrovnika i zbog kamiona na Ibarskoj magistrali, i zbog jame sa zivim krecom na Fruskoj Gori i zbog dva metka iz Admirala Geprata i zbog silovanog i izgnanog Kosova pre 1999 godine – glasacu i zbog svega toga za tebe.  

Glasacu jer se previse crvenilo od stida u ovoj zemlji dok su ubijali, masakrirali, palili i silovali i jer nikako ne zelim da iznova crvenim pred humanistickim svetom kada stoka, opet u moje ime, krene da se smeje svim tim zrtvama u lice, da ih negira i omalovazava!  

Ako su vec ubijali ne dam im – mojim glasom tebi - da dodju u poziciju da amnestiraju ubice i prave od njih heroje. I jer ne zelim da majke Srebrenice ili gradjani Sarajeva gledaju povratak svojih dzelata i snajperista na vlast – glasacu za tebe jer si - mislio , ne mislio to zaista - rekao to jebeno „Izvini te“... U moje ime! Mozda jedini put kada si i zasta govorio u moje ime... .  

Bas me briga i za tebe Tadica i za njega Djilasa i za onog nesretnog Krstica i za jos nesretniju bolumentu okolo njega. JA zelim da zivim bolje nego sada, JA zelim da se makar fiktivno ako je to sve sto danas, u ovim uslovima mozemo i ako je to fiktivno sve za sta smo trenutno sposobni, krecemo ka Evropi i nema teorija da te pustim da mi upropastis san da mogu da zivim kao sav normalan svet time sto cu pustiti Nikolica da pobedi. 

Mozda je decije i naivno, ali ako ne mogu da zaista i zivim Normalno, ne dam da mi uzmu poslednje - san da cu jednog dana ipak moci! 

F: Biram Tadica jer ne zelim zlo svojoj porodici, svojim prijateljima svojim sugradjanima. A Tomislav Nikolic bas to jeste.

 

G: Biram te u nedelju i jer iskreno verujem da „Od mene zavisi“ i jer zelim da to bude i odista bude tako.

 

H: I na kraju svih krajeva - ja sam svoju najvecu zabu vec progutao glasajuci Kostunicu. Ti mi nisi ni upola tako krastav, sluzav i odvratan. Bio bi kreten kada bi posle Kostunice zeleo sebi jos vecu Zabu – Nikolica. Nadam se da shvatas da glasam za tebe samo zbog sebe. Jer zelim da i tebe zgutamo i krenemo na sve manje i manje zabe dok vas ne progutamo sve i pocnemo normalan zivot. Ili u suprotnom emigriramo !  

I zato ces u nedelju, nejaki predsednice Tadicu, imati moj glas.

I neka ti je na zdravlje.

 

 

 

 

.... et dimitte nobis debita nostra

sicut et nos dimittimus debitoribus nostris;
et ne nos inducas in tentationem;
sed libera nos a malo.....



Komentari (39)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

vishnja vishnja 16:35 30.01.2008

i tako ce i biti.

svaka cast, Tibore. nista za oduzeti, nista za dodati.

mada, nisam bas najbolje razumela ovaj latinski, pa ako bi hteo...?
Tibor Jóna Tibor Jóna 16:50 30.01.2008

Re: i tako ce i biti.

....i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla.
vishnja vishnja 16:53 30.01.2008

Re: i tako ce i biti.

hvala.
Attila Attila 17:16 30.01.2008

Re: i tako ce i biti.

Tibor Jóna

....i otpusti nam duge naše,
kako i mi otpuštamo dužnicima našim.
I ne uvedi nas u napast,
nego izbavi nas od zla. *novo 



Ámen
Gorstak Gorstak 14:57 31.01.2008

Re: i tako ce i biti.

vishnja
svaka cast, Tibore. nista za oduzeti, nista za dodati.mada, nisam bas najbolje razumela ovaj latinski, pa ako bi hteo...?

Svaka čast, vishnja:)
Gde god da odem ti već u prvom redu i grickaš semenke.
Grickaš i smejuljiš se:)
vishnja vishnja 16:57 31.01.2008

Re: i tako ce i biti.

Grickaš i smejuljiš se:)

prezidente, uhvatio me neki neizdrz.
grickam nokte :)
jesen jesen 16:45 30.01.2008

Tibor...No1..

...medju mladim blogerima.....Bravo Tibore...po ko zna koji put, ali zaista zasluzujes 5 ko vrata....!!!
vidomir pavlovic vidomir pavlovic 16:56 30.01.2008

Re: Tibor...No1..

Počeh čitati, ali sama pomisao na zubara....
nikson nikson 17:03 30.01.2008

...

Tadic je lupao samare gradjanskoj Srbiji, ali je nije ubijao i bacao u jame zivog kreca.


a nije ipak ni mazohista...
LjokaKraka LjokaKraka 17:03 30.01.2008

predlog

A , ovaj, Tibore sto se ti sledeceg puta ne kandidujes da imamo za koga da glasamo a ne po nuzdi za Tadica.
Hvala, i nadam se da ce tvoj napis da promeni makar jedno misljenje.
MightyNora MightyNora 17:14 30.01.2008

Re: predlog

Kraka me preduhitri ali ja cu opet ko proslog meseca...samo ti ovaj glas stize 30 janurara, pa zato sledeci put pazi da upadnes u Februarski izbor. Jes da ima 29 dana ovaj Februar, ali uleti u tih 29 dana da jos jednom dobijes.....

....12 poena za blog meseca
gagonja gagonja 18:00 30.01.2008

Svaka CAST!!! Potpisujem!

Svaka cast!!!
zdrav i prav rezon gospodine Jona!
uz vas u ovome 100%

samo mala ispravka:
sto se tice tih zaba i gutanja istih, Kostunica je mozda bio zaba ali Nikolic nije. Nikolic je ono sto je pokojni premijer zapravo hteo da kaze umesto "zaba" na "cistom srpskom" kad je govorio o gutanju, ali obrazovanom i vaspitanom coveku, kakav je pokojni premijer bio, to je bilo ispod nivoa.
eto da i ja trucnem nesto
gagonja gagonja 18:45 30.01.2008

vidim da

umete i sa cenzurom...
saphira saphira 19:39 30.01.2008

Svaka cast!

Potpisujem od reci do reci!
Jeremija Jeremija 19:56 30.01.2008

Prvo da izjavim ...

da je moj komentar šaljivog karaktera, odnosno moje namere su takve. Ovo naglašavam iz razloga što sam malo pre pokušao da budem šaljiv na Biljaninom blogu i odmah me je banovala i isključila mogućnost daljeg učešća.
Drugo i osnovno, da ti kažem da si nešto malčice pobrkao. Tadić nije zubar, on je klinički psiholog, a u ordinacijama kl. psihologa i psihijatara počinje se od psihoanalize, a može se ( ne dao Bog nikom) završiti u košulji sa beskonačnim rukavima i žicama na glavi. Kažu da je to gore nego kod zubara. S druge strane, Nikolić je (po sopstvenim izjavama datim više puta) po profesiji grobar, tj. službenik pogrebnog preduzeća. Ordinacije takvih se zovu kapele, krematorijumi, mrtvačnice. sasvim je jasno da je to daleko gore i od ordinacije zubara i kl.psihologa.
Sve u svemu izbor ti i nije tako loš. I ja ću galasati za tadića.
Helmut Dukadam Helmut Dukadam 21:10 30.01.2008

Re: Prvo da izjavim ...

Jeremija
Drugo i osnovno, da ti kažem da si nešto malčice pobrkao. Tadić nije zubar, on je klinički psiholog, a u ordinacijama kl. psihologa i psihijatara počinje se od psihoanalize, a može se ( ne dao Bog nikom) završiti u košulji sa beskonačnim rukavima i žicama na glavi. Kažu da je to gore nego kod zubara. S druge strane, Nikolić je (po sopstvenim izjavama datim više puta) po profesiji grobar, tj. službenik pogrebnog preduzeća. Ordinacije takvih se zovu kapele, krematorijumi, mrtvačnice. sasvim je jasno da je to daleko gore i od ordinacije zubara i kl.psihologa.
tadic nije klinicki psiholog

tibore jona, dobar.
carly carly 20:37 30.01.2008

evo ga



SMT SMT 20:58 30.01.2008

Izgovor

Hvala što si mi napisao izgovor. Sam ovo ne bih umeo da smislim.
vishnja vishnja 21:11 30.01.2008

Re: Izgovor

Hvala što si mi napisao izgovor. Sam ovo ne bih umeo da smislim.

:)))))))
schneetzla schneetzla 16:30 02.02.2008

Re: Izgovor

vishnja
Hvala što si mi napisao izgovor. Sam ovo ne bih umeo da smislim.:)))))))

Nista ne menja cinjenicu da ce mi ruka drhtati kad budem zaokruzivao. Ali sto se mora, nije tesko.
villiem villiem 21:14 30.01.2008

Gotov je


Bellissimo, majstore

Uh, ti si u stvari jedan opasan revolucionar
ludvig ludvig 22:03 30.01.2008

Re: Gotov je

villiem


Bellissimo, majstore

Uh, ti si u stvari jedan opasan revolucionar *novo 


msilim da je ovo najbolji blog koji sam pročitao ikada.
Savršeno.

Tibore

bas si kod nas napunio baterije revolucionarnim duhom, a? ako, ako, tako i treba...
ogar ogar 23:48 30.01.2008

ajme covece

ako ti je toliko tesko nemoj glasati
nemanjag nemanjag 23:51 30.01.2008

jeste...

....slazem se sa tiborom...
...moram samo da primetim nesto u vezi sa nasim blogerima - na blogu biljane srbljanovic ima vec preko 200 komentara... ovde preko 20...
svakako nista protiv biljaninog pisanja, samo mi je zao sto malo ljudi cita tibora... mozda da napisete nesto zajedno? tema slichi...
Unfuckable Unfuckable 00:04 31.01.2008

Re: jeste...

mozda da napisete nesto zajedno? tema slichi...



..da, i ja ponekad pomislim da se radi o jednoj duši u dva tela ...
šalu na stranu - ne znam koliko bi bilo zanimljivo za čitaoce da blog pišu dva slična stila & temperamenta...- ali, u principu, podržavam inovacije.
Pozdrav Tiboru
miljanah miljanah 00:34 31.01.2008

Re: jeste...

nemanjag

....slazem se sa tiborom...
...moram samo da primetim nesto u vezi sa nasim blogerima - na blogu biljane srbljanovic ima vec preko 200 komentara... ovde preko 20...
svakako nista protiv biljaninog pisanja, samo mi je zao sto malo ljudi cita tibora... mozda da napisete nesto zajedno? tema slichi...


Pa kad Tibor nije jos VIP, pa nije na naslovnici, nego moramo da ga trazimo po budzacima.

Tibora u VIP!!!!
hercule poirot hercule poirot 02:31 31.01.2008

Re: jeste...

qui habet aures audiendi audiat

Ко има уши да чује, нека чује!
vishnja vishnja 09:46 31.01.2008

Re: jeste...

qui habet aures audiendi audiat

pazi, opet latinski. a bre ljudi bre!!!

molim prevod i hvala unapred.
Tibor Jóna Tibor Jóna 10:08 31.01.2008

Re: jeste...

pa imate prevod gore
qui - ko
habet - ima
aures - ushesa
audiendi - da cuje
audiat - neka slusa

:)
vishnja vishnja 11:36 31.01.2008

Re: jeste...

jes vala.
a ko ima oci i malo mozga pride da ispovezuje gornji i donji red, ne postavlja glupa pitanja :)

Tibore, meni su rekli da su ovde svi na 'ti' a Vi mi vidim, persirate, pa se izvinjavam unazad.
Dejan Stanković Dejan Stanković 12:09 31.01.2008

Re: jeste...

qui habet aures audiendi audiat. et accedentes discipuli dixerunt ei quare in parabolis loqueris eis. qui respondens ait illis quia vobis datum est nosse mysteria regni caelorum illis autem non est datum

Ко има уши да чује, нека чује! И приступивши ученици рекоше му: Зашто им говориш у причама?
A он одговарајући рече им: Зато што је вама дано да знате тајне Царства небескога, а њима није дано.
vishnja vishnja 17:16 31.01.2008

Re: jeste...

Ко има уши да чује, нека чује!

kakav zaokruzen komentar.

:))))

Uzgred, Dejane, avatar ti je sve cudniji i cudniji. to volim. mistifikacija unazad :)
suzana suzana 03:17 02.02.2008

Re: jeste...

Heeheheh.
A može i tako

Elem, Tibore drag si mi iako te ne znam. Em mudro zboriš em dlake na jeziku nemaš, em ti kosa miriše na jesen.
Svaka/ki ti se dao/la.
I zdravo ostaj!
Pozdravljam.
schneetzla schneetzla 16:32 02.02.2008

Re: jeste...

miljanah

Tibora u VIP!!!!

Uh, definitivno, Tibora treba staviti u VIP. Zanimljiviji je od dobrog dela VIP blogera, pametniji, obrazovaniji.
johanna29 johanna29 10:40 31.01.2008

Pre svega ...

...savrseno sam se pronasla u, kako kazes "zubarskim paralelama" jer i sama imam neopisiv - a za razliku od tebe - i potpuno neizazvan strah od istih...A zubarka mi bombonica, osim sto smo prijateljice toliko mi izlazi u susret, da kada otvorim njena vrata i pritom i usta, da bih rekla "zdravo" - gadja me anestezijom kao projektilom, za preventivu, sa drugog kraja ordinacije.
Pa mi, shodno tome, misli teku u slicnom pravcu - ako dozvolis, nadovezacu se:

Posebno mi se dopada deo sa "umiranjem od sepse" i pomisao na to koliko ima nevestih zubara koji ti ostave truo koren u vilici...ehehehe...pa onda krepavas vekovima neprimetno - i DA, necu ni ja izgrbaviti u nedelju kao da me se ne tice, jbg.
Kad vec nisam dobila moju omiljenu, "preventivnu" anesteziju sad sam spremna za direktnu, onu sa krivom iglom direktno u zivac. Imam jednu malecku, ali meni znacajnu zelju - HOCU samo DA IMAM LEEEEP OSMEH i to gde i kome god da se osmehnem. Da se smejem bez sake na ustima.

Super ti je text, zaista ;-)))))
AlexDunja AlexDunja 14:39 31.01.2008

sjajno, kao i uvek:)

Limb boli, ali pakao ubija. Iz pakla nema gore, a iz limba ima.


bryan ferry limbo
Voodoo warning
Is calling
Down in limbo
Moonlight lush life
Bears strange fruit
Down in limbo
Come with me now
A moth to a flame
You never get near enough
You try again
Closer now
Oh how we dance
The spirit holding us
In a trance
Bamboo dancer
No stranger
Down in limbo
Can you tango?
Takes two to
Down in limbo
You are the one
Now is the time
Let your memory beat the drum
On the street car line
Voodoo warning
Is calling
Down in limbo
Moonlight lush life
Bears strange fruit
Down in limbo
Creole tattoo
I buy you
Down in limbo
Heartbeat you mistreat
I owe you
Down in limbo
MaSsA MaSsA 16:58 31.01.2008

Stipaljka ;)

Imam ja predlog koji sam napisao kod BCK pa ti se mozda svidi:

Quote:
" man ray loves me

Predlazem da svi koji ipak odluce da zaokruze Tadica posalju mail DSu u kome ce pisati: Evo, dobili ste moj glas na ovako jeftinu foru jos sada, ali ovo vam je poslednji put. Tako ce dobiti barem nekoliko desetina hiljada mailova, malo li je. "

Ja se potpuno slazem, ali imam josh jednu ideju koja moze da olaksa odluku da se ipak glasa za BT...

Moja porodica, devojka i ja, kao i gomila prijatelja, idemo da glasamo sa stipaljkama na nosu za BT, ne nije metafora u pitanju...

Mislim da je dobro da svi koji glasaju zachepljenog nosa i utrnule ruke poshalju slikom i mailom znak upozorenja DSu da je ovo zaista poslednji put da pristajemo na ovakve kompromise...

Bilo bi super da se posle vide slike glasaca sa zacepljenim nosevima na glasackim mestima, a mailove da chitaju umesto da likuju nad velikom pobedom!

Shiri dalje...

:)
zop

schneetzla schneetzla 16:34 02.02.2008

Re: Stipaljka ;)

MaSsA
Imam ja predlog koji sam napisao kod BCK pa ti se mozda svidi:Quote:" man ray loves mePredlazem da svi koji ipak odluce da zaokruze Tadica posalju mail DSu u kome ce pisati: Evo, dobili ste moj glas na ovako jeftinu foru jos sada, ali ovo vam je poslednji put. Tako ce dobiti barem nekoliko desetina hiljada mailova, malo li je. "Ja se potpuno slazem, ali imam josh jednu ideju koja moze da olaksa odluku da se ipak glasa za BT...Moja porodica, devojka i ja, kao i gomila prijatelja, idemo da glasamo sa stipaljkama na nosu za BT, ne nije metafora u pitanju...Mislim da je dobro da svi koji glasaju zachepljenog nosa i utrnule ruke poshalju slikom i mailom znak upozorenja DSu da je ovo zaista poslednji put da pristajemo na ovakve kompromise...Bilo bi super da se posle vide slike glasaca sa zacepljenim nosevima na glasackim mestima, a mailove da chitaju umesto da likuju nad velikom pobedom!Shiri dalje...:)zop

Ali ovo nije poslednji put; premda ih niko od nas ne voli, i dalje cemo glasati za njih, samo da "oni drugi" ne dobiju izbore. Tuzno je, ali tako je.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana