Na današnji dan| Nostalgija| Život

Žena koje nema... ovde

Biljana 77 RSS / 25.07.2012. u 12:45

For it shows things that were, and things that are, things that yet may be. But which it is that he sees, even the wisest cannot always tell.

                                                                                                                                                 Galadriela

 

Ima prijateljstava na prvi pogled, na prvi pozdrav, prvu razmenjenu reč i pogled. Ima i onih  za koje je izgledalo da ih nikada biti neće.

 

I pre nego šta sam je, ne samo upoznala, već uopšte i videla, nisam je volela. Njena mama udala se za tatu moje prve komšinice i najbolje drugarice ranog detinjstva. On je otišao da živi da živi sa njima, a ja sam na detinje isključiv način zamrzla sve tamo. Ako nisi naš, neprijatelj si. Kad sam je prvi put videla neprijateljstvo se samo produbilo. On, odbegli tata moje drugarice veselo joj je odmahnuo preko ulice – Pikaso! ( ma idi! Mislim, znalo se da dobri crta, ali baš..) + Mimo tog kućnog nadimka, kod kuće su je zvali jednim imenom, u javnosti drugim.. ma daj... Mi smo bili pankeri (čuj, sedmi razred, prljavi ružni, zli, Mi smo ovde samo zbog para), a tamo na spratu neki rokabilijevci (hih, one smešne jakne&frizure) i ona. Ćerka uglednih lekara, popularna, slobodna, svi su je obožavali. Povrh svega bila je san svakog dečaka, kosa za čiju boju žene daju bogatstvo u salonima, oči sa kojim se rodiš, pa posle mogu samo da ti zavide... i sve drugo. Predubeđenje je čudo, sa malo zavisti i detinjstog inaćenja da se ostane pri svome... tek, iako je radila stvari koje su mi se dopadale, opet sam sve to kometarisala "folirantkinja, sama se ošišala na krtako"... Za neku gimnazijsku predstavu je sa drugaricom spremala dijalog Antigone i Kreonta. Volela sam književnost, dramu, Antigonu, ali opet nju nikako da zavolim.

Slučaj je hteo da moja večna najbolja drugarica i ona skupa spremaju prijemni za Akademiju. U par navrata sam bila prinuđena da provedem neko duže vreme sa njom. Ne sećam se više ni kako, ni zašto, tek tog leta sam sedeći kod nje u Beogradu uspela da istog dana zaksnim na dva voza kući. Ona je bila otkrovenje. Mislila sam pre toga da niko na svetu nije pročitao   Hemingvejev Rajski vrt ili odgledao više puta prilično nepoznati Spejsijev film Brodske vesti. Ona je bila (i još je) drska, otvorena, beskompromisna, inteligentna, vedra, druželjubiva, bučna, uvek sa cigaretom i uvek uporna da stvar istera do kraja, kreativna, buntovna, imala je više drugova nego drugarica, prijateljstva je shvatala ozbiljnije nego veze, smrtno ozbiljno, moglo bi se reći. Bile smo manje više iste, samo je ona za nijansu više psovala i imala veće grudi.. za nekoliko nijansi. Sve proteste smo odšetale zajedno,  mada ne znam osobu koja više voli da vozi i manje da hoda... do te mere da je moj brat jednom (doduše neopravdano) pretpostavio da je na kafu (od ćaleta koji živi preko ulice) do nas, došla kolima. 5. oktobra se jedino nismo našle na ulici i nekako nam je obema to ostalo kao falinka tog nezaboravnog dana. Kad nismo šetale, vozile smo se njenim jugom, jednim primerkom kao iz vica, sa branikom privezanim žicom, koji nas ama baš nikada nije izneverio na putu (valjda je nekako znao da  ne bismo imale pojma šta da radimo). Podelile smo mnogo toga, čak i jedan poljubac (dokumentovan fotoaparatom koliko da dosolimo još malo), nikada se nismo posvađale, a nije da se nismo raspravljale. Pile smo i smejale se (nismo baš od onih što piju i pate), za nama su sunčani dani i duge noći. Sa njom je nekako uvek sunčano.

Otputovala je na moj 31. rođendan. Vidimo se kad dođe. Ne skajpujemo, ne pišemo iscrpne mailove.. nekako ono što imamo je valjda veće od toga.

Srećan ti rođendan čobanice jedna, tamo na tih letnjih, vrelih (wow!) 26 stepeni! Uživaj, teško da će biti toplije (bar dok ne dođeš 'vamo)



Komentari (85)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 12:51 25.07.2012

.

imala je više drugova

lepa znači?

lepo pišeš, retko ali leeeepo
Biljana 77 Biljana 77 12:56 25.07.2012

Re: .

lepa znači?

U svakom smislu.

Mada, i ja sam oduvek imala više drugova nego drugarica, a ne mislim da je lepota tu baš odigrala neku ulogu. To je malo stvar izbora, malo stvar stava.

(fala)
Milutin Milošević Milutin Milošević 12:58 25.07.2012

Re: .

Saglasan.
antioksidant antioksidant 12:59 25.07.2012

Re: .

To je malo stvar izbora

pa o tome ti i govorim. znam kako muškarci biraju

i ja sam oduvek imala više drugova nego drugarica, a ne mislim da je lepota tu baš odigrala neku ulogu

možda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepim

(i hvala na fotografiji poljupca koju si mi poslala na pp )
(fala)
uvek iskreno
milisav68 milisav68 13:10 25.07.2012

Re: .

antioksidant

možda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepim

Kakva početnička greška.


antioksidant antioksidant 13:11 25.07.2012

Re: .

milisav68
antioksidant

možda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepim

Kakva početnička greška.



ok, moguće da grešim jer nelepe jos nisam sreo
milisav68 milisav68 13:27 25.07.2012

Re: .

antioksidant
milisav68
antioksidant

možda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepim

Kakva početnička greška.



ok, moguće da grešim jer nelepe jos nisam sreo

Nisam mislio na tebe, nego na one koji tako misle.
antioksidant antioksidant 13:27 25.07.2012

Re: .

milisav68
antioksidant
milisav68
antioksidant

možda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepim

Kakva početnička greška.



ok, moguće da grešim jer nelepe jos nisam sreo

Nisam mislio na tebe, nego na one koji tako misle.


nisi mislio na mene vec na one koji misle kao ja?
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:38 25.07.2012

Re: .

Od muške strane: muzička podloga

Biljana 77 Biljana 77 13:39 25.07.2012

Re: .

Saglasan.

O bre Gazda, Spartanac li si? Saglasan s čime?
Biljana 77 Biljana 77 13:41 25.07.2012

Re: .

hvala na fotografiji

Hahaha, samo ti loži masu... nema je u elektronskoj formi. Mlados'- ludos' beše davno, nije bilo digitalnih aparata.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:46 25.07.2012

Re: .

Spartanac li si?

U potpunosti podržavam vidjenje cenjenog kolege blogera da je autorka teksta na najtananiji način uspela da nama čitaocima dočara nevidljive niti koje čine emotivnu vezu medju ženama. Dubina osećaja kojom nas ovaj osvrt prosto zapljuskuje ispunjava nas blaženim mirom i potrebom da se setimo svojih dragih prijatelja i sve onoga što su nam značili u životu. Mladoj autorki bih preporučuje da nastavi da stvara i obogaćuje nas svojim maestralnim darom.

Jel' može ovoliko ili da još razradjujem?
antioksidant antioksidant 13:48 25.07.2012

Re: .

U potpunosti podržavam vidjenje cenjenog kolege blogera da je autorka teksta na najtananiji način uspela da nama čitaocima dočara nevidljive niti koje čine emotivnu vezu medju ženama.

priznajem da je priložena skenirana fotografija znatno pomogla, ali to ni malo ne umanjuje slikovitost u tananom izrazu autorice
Biljana 77 Biljana 77 14:02 25.07.2012

Re: .

priložena skenirana fotografija

Ako nađem, a teško ću naći... Ima fotografija u Blicu (iz onih dana kada smo bežali ispred raznih neprijatelja) kako nas dve iskačemo kroz prozor u prizemlju Filološkog fakulteta.
NNN NNN 14:07 25.07.2012

Re: .

A ima i sa Ade od pre neku godinu
(sa roštiljanja, a ne one "Skok šut, skok šut!'')
Biljana 77 Biljana 77 14:28 25.07.2012

Re: .

Jel' može ovoliko ili da još razradjujem?

Ja sam više mislila na temu da li muškarci zaista biraju da se druže samo sa lepim ženama, ali dobro, može i ovaj hvalospev.

+ Inače, ja mislim da muškarci nikad ne biraju, već budu izabrani, ali to je sasvim druga tema.
antioksidant antioksidant 14:32 25.07.2012

Re: .

+ Inače, ja mislim da muškarci nikad ne biraju, već budu izabrani, ali to je sasvim druga tema.

dopuste da budu izabrani
angie01 angie01 14:39 25.07.2012

Re: .

antioksidant

milisav68

antioksidant

milisav68

antioksidantmožda ne kod tebe ali muški se ne "druže" sa nelepimKakva početnička greška.ok, moguće da grešim jer nelepe jos nisam sreoNisam mislio na tebe, nego na one koji tako misle.nisi mislio na mene vec na one koji misle kao ja?


u, sve neki teoreticari!

valjda se s nekim prepoznas, pa onda napravite taj lanac, od ovakvih i onakvih karika, i sta god se desava, vi se razumete,volite, makar se i ne slagali!

kad se vezes za izgled, a to valjda isto ide obostrano, posle nekog vremena, ako tu ne ispadne nista:))), on izbledi kao adut, faktor, ako ono sve drugo oko prepoznavanja ne izgleda nije upalilo!
antioksidant antioksidant 14:42 25.07.2012

Re: .

u, sve neki teoreticari!

pa praksiranje je za blogookupljanja
sad koristimo hiperteksttransferprotokol pa je red da teoretisemo malo
(samo jedno slovo je mozda link ka predmetnoj fotografiji)
number42 number42 15:58 25.07.2012

Re: .

Biljana 77
da li muškarci zaista biraju da se druže samo sa lepim ženama



meni licno je svejedno u drugarstvu da li je neka sex-bomba ili lopata il kakva su joj interesovanja il obrazovanje, jednostavno se poklopi.

e sad da li ce druzenje dovesti do sexa ili prijateljstva, il cete se razici sve zavisi. ne bih ja tu bas striktno pravio podelu, najlepse je kad ide spontano pa sta bude.

edit; jel moze potpitanja o delu teksta sa cmakanjem :)), i sta ima curama toliko zanimljivo da se ljubakaju medjusobno.

nije da se zalim, samo pitam
Biljana 77 Biljana 77 16:14 25.07.2012

Re: .

o delu teksta sa cmakanjem

Hm. Nije cmakanje, nego poljubac. Cmaču te strine&ujne kad si dete.

sta ima curama toliko zanimljivo da se ljubakaju medjusobno

Ili šta ima tipovima u tome toliko zanimljivo da se baš toga dohvate u podpitanjima od cele priče ? Isti je odgovor - Lepo je!
sesili sesili 16:20 25.07.2012

Re: .

Svaka čast! Imam i ja jednu takvu, ludu, obožavanu prijateljicu, od detinjstva. A sada imamo oho-hoo godina! Što smo starije - to ludje, doduše ona malo više. Tak'a joj priroda!
A za ovu muzičku podlogu - hvala do neba. Često sačekam ponoć i noćni program na radiju, koji počonje ovom muzikom. Nisam znala čija je!
number42 number42 17:16 25.07.2012

Re: .

Biljana 77
podpitanjima


potpitanjima
antioksidant antioksidant 17:45 25.07.2012

Re: .

e sad da li ce druzenje dovesti do sexa ili prijateljstva,

ima li razlike?
Biljana 77 Biljana 77 17:53 25.07.2012

Re: .


number42
Biljana 77
podpitanjima


potpitanjima


greška
number42 number42 17:57 25.07.2012

Re: .

antioksidant
e sad da li ce druzenje dovesti do sexa ili prijateljstva,

ima li razlike?


pa da, ono, neces zajebati prijatelja.
number42 number42 18:00 25.07.2012

Re: .

Biljana 77

number42
Biljana 77
podpitanjima


potpitanjima


greška


dobro je, opusteno bona, zajebavam se
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 22:38 25.07.2012

Re: .

Inače, ja mislim da muškarci nikad ne biraju, već budu izabrani, ali to je sasvim druga tema.


Auu, istina možda zaboli, ako se pati od sujete, ali je istina. Bar mi tako ponekad izgleda. Druga je tema, ali je interesantna...
mirelarado mirelarado 22:54 25.07.2012

Re: .

Ako nađem, a teško ću naći... Ima fotografija u Blicu (iz onih dana kada smo bežali ispred raznih neprijatelja) kako nas dve iskačemo kroz prozor u prizemlju Filološkog fakulteta.


!!!

Баш би могла и да нађеш ту фотографију. :)
Biljana 77 Biljana 77 08:17 26.07.2012

Re: .

Баш би могла и да нађеш ту фотографију

Imala sam taj primerak novina (nemam ga više, umalo da ubijem rođenu majku što mi je slučajno uništila arhivu sa protesta), a ne verujem da imaju arhivu tako staru na Blicu. Proveriću kasnije.
cassiopeia cassiopeia 12:56 25.07.2012

...

Srećan rođendan ženi koje nema ovde ali je ima u tvom srcu :)

Meni sestra toliko nedostaje da mi je čini mi se teže kad se čujemo i gledamo preko skypa. I uvek mi je malo koliko god razgovarala sa njom.

Ima jedna sjajna priča o prijateljstvu među ženama, ako nađem postaviću ovde kod tebe.
Biljana 77 Biljana 77 13:37 25.07.2012

Re: ...

čini mi se teže kad se čujemo i gledamo preko skypa

Može biti da je i do toga... jer naše prijateljstvo je uvek bilo nekako vedro, neopterećeno, nimalo površno, ali nekako ne znam ni sama, živo i radosno... tako da mi prepiska sa knedlom u grlu ne ide uz njega nikako.
cassiopeia cassiopeia 13:04 25.07.2012

Prijateljice

Mlada žena koja se tek udala
je jednog vrelog letnjeg dana
došla u posetu svojoj majci.
Sela je u fotelju i dok je pila ledeni čaj,
pričale su o životu, o braku,
o odgovornostima i obavezama zrelih ljudi.

Majka je zamišljeno promućkala
kockice leda u svojoj čaši i onda je
jasno i trezveno pogledala svoju kćerku.

''Nemoj zaboraviti svoje prijateljice", rekla je
dok su listići čaja polako padali na dno čaše.
"One će ti biti sve važnije, kako budeš
postajala starija. Koliko god budeš
volela svog muža,
koliko god budeš volela svoju decu,
one će ti biti potrebne.
Seti se da povremeno izađeš negde sa njima,
da se i dalje družiš sa njima.
I zapamti da tvoje prijateljice
nisu samo prijateljice, one su i tvoje sestre,
tvoje kćeri i ostali tvoji rođaci.

Biće ti potrebne druge žene!
Ženama su uvek potrebne druge žene!"

"Kakav blesav savet ", pomislila je mlada žena.
"Zar se nisam upravo udala?
Zar nisam upravo zakoračila u svet parova?
Za ime Boga, ja sam udata žena, odrasla!
Nisam neka šiparica
kojoj su potrebne prijateljice!
Moj muž i moja porodica
svakako će biti sve što
mi je potrebno da moj život
dobije pravi smisao."

Ali, ipak je poslušala svoju majku
i nastavila da održava kontakte sa
svojim prijateljicama.

Kako su godine prolazile jedna za drugom,
ona je polako počela da uviđa da je njena majka,
ustvari, tačno znala šta govori.

Kako vreme i priroda donose
promene i misterije u životu svake žene,
prijateljice ostaju najveći oslonac za nju.

Nakon 40-ak godina života u ovom svetu,
evo šta je naučila:

Vreme prolazi.

Život se događa.

Distanca razdvaja.

Deca odrastaju.

Ljubav bledi.

Srca se slamaju.

Poslovi dođu i prođu.

Karijere se završavaju.

Roditelji umiru.

Kolege zaborave usluge.

Muškarci imaju svoj svet.

Ali, prijateljice ostaju uz tebe,
koliko god vremena i milja
bile daleko od tebe.

Prijateljica nikad nije toliko daleko,
da ne može biti uz tebe,
kada je potrebna.

Dok budeš morala ići tim
usamljenim putem koji se zove život
i kad budeš morala ići sama,
tvoje prijateljice će biti tu, pored puta,
navijajući za tebe,
moleći se za tebe,
trudeći se oko tebe,
intervenišući u tvoje ime
i čekajući te na kraju puta
širom raširenih ruku.
Pokadkad će one čak i
prekršiti pravila zbog tebe.

Moje prijateljice su blagoslovile moj život!
Biljana 77 Biljana 77 13:38 25.07.2012

Re: Prijateljice

Prijateljica nikad nije toliko daleko,
da ne može biti uz tebe,
kada je potrebna.


zule73 zule73 13:53 25.07.2012

elem...

ehhh...
hiljadu puta htedoh da napisem nesto na tu temu.ali se ne usudjujem.
nekako mi je ona previse kompleksna za jednu pricicu(bez obzira na to koliko je dobra)
takvo stvorenje se stvarno samo jednom radja,i jedino sto mogu da joj pozelim je da rodi jedno isto takvo!
:)

Biljana 77 Biljana 77 14:00 25.07.2012

Re: elem...

nekako mi je ona previse kompleksna za jednu pricicu

Naravno. Razmišljala sam da li da otvorim tekst za komentare, i baš zato i jesam jer se nadam da ću sve ono što sam zaboravila uspeti nekako da provučem. Mada ima toliko toga što se i ne može baš rečima iskazati, a sa druge strane prepiričavati pola života...

U svakom slučaju ono što mi je asocijacija na nju jeste osmeh, veliki, sa sve onim glečeri jezera Mičigen očima. Neka vedrina. Ne znam kako se bori tamo sa tom kišom ta vedrina.

NNN NNN 14:09 25.07.2012

Re: elem...

jedino sto mogu da joj pozelim je da rodi jedno isto takvo!

Biljana 77 Biljana 77 14:31 25.07.2012

Re: elem...

hiljadu puta htedoh da napisem nesto na tu temu

I da, ovo je više o mom putu sa njom, nego o njoj samoj. Zanimljiv mi je taj od sumraka od svitanja prelaz. Ili kao što moja dobra prijateljica, koleginica i najposle i cimerka reče za mene - Ja sam tri godine mislila -"Bože, što je ovo jedan nadrndani skot".
j.bre j.bre 16:12 25.07.2012

Re: elem...

Biljana 77
Ili kao što moja dobra prijateljica, koleginica i najposle i cimerka reče za mene - Ja sam tri godine mislila -"Bože, što je ovo jedan nadrndani skot".


ja sam bila "punjena curka", pa mi ovo tvoje "nadrndani skot" nekako srcu milije :)

za mil'cu chobanicu cestitka i pesmica*


* ne radi mi jutjubovanje
Biljana 77 Biljana 77 16:15 25.07.2012

Re: elem...

"punjena curka"

Šta je začenje ovoga? Nikad čula za takav izraz?
j.bre j.bre 16:41 25.07.2012

Re: elem...


prepotentna, uobrazena, nadmena... ma, sve sami komplimenti
reanimator reanimator 17:35 25.07.2012

Re: elem...

ja sam bila "punjena curka",

Zašto se uvek drugi pre mene sete pravih reči!?
j.bre j.bre 18:47 25.07.2012

Re: elem...

reanimator
Zašto se uvek drugi pre mene sete pravih reči!?


zato, srce moje, sto si ti zauzet covek, kad jos da stignes i o meni da razmisljas?

reanimator reanimator 18:58 25.07.2012

Re: elem...

zato, srce moje, sto si ti zauzet covek, kad jos da stignes i o meni da razmisljas?


Neko se ulogovao preko mog naloga!
teodorakaze teodorakaze 22:25 25.07.2012

Re: elem...

E idi i ti u pm!
Ako je negde primenjivo 'ko me ne zna skupo bi me platio' onda je to ovde! Niste normalni, ni ti, ni ova Biljana.
reanimator reanimator 23:01 25.07.2012

Re: elem...

E idi i ti u pm!

Ja??
Moderacija, govor mržnje!
mlekac mlekac 13:53 25.07.2012

To su

posebne osobe sa kojima mozes da se vidis posle nekoliko godina i da nastavite pricu kao da ste je malopre prekinule.

Nema takvih mnogo, zato uzivajte sto ste se nasle.
Biljana 77 Biljana 77 14:06 25.07.2012

Re: To su

sa kojima mozes da se vidis posle nekoliko godina i da nastavite pricu kao da ste je malopre prekinule.

Upravo.
Biljana 77 Biljana 77 14:07 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

ne mora bas to tako tugaljivo da se pise

Joj, ja sam se baš trudila da ne bude nešto patetično. Mada, meni ni Balašević nije patetičan, al' o tome drugom prilikom.
antioksidant antioksidant 14:12 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

Mada, meni ni Balašević nije patetičan, al' o tome drugom prilikom.



ima jednu dobru pesmu (i to tek posle male dorade teksta)
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:21 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

A i ti Biljana, ne mora bas to tako tugaljivo da se pise

Samo se ti zajebavaj
Biljana 77 Biljana 77 14:42 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

ima jednu dobru pesmu

Ne ulazeći u raspravu o kvalitetu muzike, pesama ima dobrih mnogo više od jedne. Odlično napisanih.
antioksidant antioksidant 14:44 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

Biljana 77
ima jednu dobru pesmu

Ne ulazeći u raspravu o kvalitetu muzike, pesama ima dobrih mnogo više od jedne. Odlično napisanih.

ja to samo da te podstaknem na pisanje

moja omiljena je


i šta ti je pa si toliko ozbiljna?
Biljana 77 Biljana 77 15:05 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

i šta ti je pa si toliko ozbiljna

Ma nisam, nego inače o Balaševiću imam specifično mišljenje za nekog ko je završio svetsku (! mi smo osetljivi znaš jako, elitizam i taj rad) i ne voli njanjavu muziku.
antioksidant antioksidant 15:08 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

i ne voli njanjavu muziku.

ma teško da ne voliš njanjavu muziku kad tako pišeš

šala, šala...

balašević jeste patetičar i bolitički barometar ali to što radi radi perfektno
Biljana 77 Biljana 77 15:11 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

kad tako pišeš

Hm... šta da ti kažem, sad si na jedan milikrkar od banovanja. (Da se razumemo, merna jedinica nije umanjena, nego je osnovna jedinica banovanja- krkar, toliko velika da se ne sreće u prirodi).
dobrosavljevic_m dobrosavljevic_m 15:41 25.07.2012

Re: Draga Mil'ce...

Lele, biće: antoksidant, bloger koga nema...ovde
reanimator reanimator 14:17 25.07.2012

...

kosa za čiju boju žene daju bogatstvo u salonima, oči sa kojim se rodiš, pa posle mogu samo da ti zavide... i sve drugo

NNN, daj impresije, ova opasno dozira!
angie01 angie01 14:33 25.07.2012

Re: ...

reanimator
kosa za čiju boju žene daju bogatstvo u salonima, oči sa kojim se rodiš, pa posle mogu samo da ti zavide... i sve drugoNNN, daj impresije, ova opasno dozira!



aauuuuuu!
reanimator reanimator 14:41 25.07.2012

Re: ...

aauuuuuu

Kod mene nema cile mile..kad mi nešto nije jasno, ja pitam
angie01 angie01 14:42 25.07.2012

Re: ...

Kod mene nema cile mile..kad mi nešto nije jasno, ja pitam


Stara skola- da se utvrdi logistika!
Biljana 77 Biljana 77 14:43 25.07.2012

Re: ...

kad mi nešto nije jasno, ja pitam

Mislim da ste se upoznali.
NNN NNN 14:43 25.07.2012

Re: ...

NNN, daj impresije, ova opasno dozira!
Mislim da ima neka slika na FB koja potpuno razoružava
NNN NNN 14:44 25.07.2012

Re: ...

Mislim da ste se upoznali.
Jao, jeste!
Znaš one bombonice koje su kao kamenčići iz bubrega (mislim to se ne zaboravlja)

angie01 angie01 14:54 25.07.2012

Re: ...

Mislim da ste se upoznali.


sto ga baci u vatru!?
reanimator reanimator 17:36 25.07.2012

Re: ...

Znaš one bombonice koje su kao kamenčići iz bubrega (mislim to se ne zaboravlja)


Da,da...neki ljudi baš ne vode računa da ostave prvi utisak
Biljana 77 Biljana 77 17:55 25.07.2012

Re: ...

neki ljudi baš ne vode računa da ostave prvi utisak
Aham verujem da ti je baš to bio prvi utisak.

Uzgred,očekujem kad/ako pročita ovaj tekst da rečenicu počne sa - E jeb' se Biljana, da znaš..."
Biljana 77 Biljana 77 22:02 25.07.2012

Re: ...

očekujem kad/ako pročita ovaj tekst da rečenicu počne sa


Omašila sam psovku, omekšala je tuđina...
teodorakaze teodorakaze 22:23 25.07.2012

Re: ...

Nenade, bombonama se u kamenje ne gleda!
yugaya yugaya 16:03 25.07.2012

...

" Vidimo se kad dođe. Ne skajpujemo, ne pišemo iscrpne mailove.. nekako ono što imamo je valjda veće od toga. "

- vidimo se kada se sretnemo u mom slučaju. U poslednje vreme namerno se namestim tamo gde ću ih sresti - onda kada dođem.

Neki ljudi ostaju zauvek.

Biljana 77 Biljana 77 16:17 25.07.2012

baš to

Neki ljudi ostaju zauvek.

teodorakaze teodorakaze 22:16 25.07.2012

Biljana!

nekako ono što imamo je valjda veće od toga.


Mislim, Biljana...(smrc) Psovala sam te vec na FB, da ne ponavljam ovde



Biljana 77 Biljana 77 08:14 26.07.2012

Re: Biljana!

Morala sam da konsultujem rečnik zbog ovih marifetluka.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 22:56 25.07.2012

Brodske vesti

Mislila sam pre toga da niko na svetu nije pročitao Hemingvejev Rajski vrt ili odgledao više puta prilično nepoznati Spejsijev film Brodske vesti.


U literaturi me ne može iznenaditi "Rajski vrt", nekako po prirodi stvari, ali su me "Brodske vesti" baš zakucale. Pogotovu ako uzmemo u obzir da je film sniman u doba kada odavno za filmska scenarija verovatno postoje templejti. Dugo nisam osetio tu vrstu egzaltacije, koju osetiš kada pogledaš neki film ili pročitaš nešto, ne dobro, nego nešto što sa tobom baš korespondira, kao kada sam pogledao taj film.

No, da se ne rasplinjavam, nije ovo ni žensko-ženska priča ni muško-muška, ni žensko- muška priča. Priča je univerzalna, da kažem, međuljudska. Zato, topla preporuka od mene.
myredneckself myredneckself 00:08 26.07.2012

Re: Brodske vesti

Biljana, imam i ja prijateljicu bez koje bih bila siromašna da je nisam stekla. I moju je život odveo daleko od mene, ali se često viđamo, jer ona dolazi ovamo.

Kada pred njen povratak u beli svet provodimo poslednje sate, obično noću, nikad se ne pozdravljamo onako klasično, pred rastanak. Rastajemo se kao da će sutra opet sve biti isto. To je na moje insistiranje, jer ne volim rastanke.

Kad ona ode, ne pričamo telefonom, ili mejlom, osim kad su neki značajni datumi, pa ono kratko, čestitanje rođendani, slava, Božić... To je na njeno insistiranje, jer, kaže ona, cepa je nostalgija još više, kad me češće čuje.
Tako eto, kad se vidimo nastavimo tamo gde smo stale, i godinama tako.

Baš ti je priča lepa, i filmična.
Kad bi neki reditelj u Srbiji napravio film o prijateljstvu između dve žene!

Malo takvih filmova ima i u svetu. Prvo mi pao na pamet, Telma i Luiz

NNN NNN 07:47 26.07.2012

Re: Brodske vesti

Telma i Luiz
Samo što jure u poluraspalom Jugu
(koji je posle prerastao u Reno ("Rešo" 5),
a ja sam Bred Pit
Biljana 77 Biljana 77 08:11 26.07.2012

Re: Brodske vesti

U literaturi me ne može iznenaditi "Rajski vrt"
Kad si negde potkraj gimnazije, iznenadi te da je još neko pročitao nešto što si mislio da si samo ti otkrio. A Brodske vesti imaju po meni neopravdano lošu ocenu na IMDB. Film je sjajan.

Teodora će kada bude stara imati glas kao Judi Dench (koju obožavam).
Biljana 77 Biljana 77 08:12 26.07.2012

Re: Brodske vesti

Rastajemo se kao da će sutra opet sve biti isto


Jer hoće.
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 21:53 26.07.2012

Re: Brodske vesti

Kad si negde potkraj gimnazije, iznenadi te da je još neko pročitao nešto što si mislio da si samo ti otkrio.

Pa da,tačno znam na šta misliš. Zato sam se i zakačio za taj deo, mada fakat, nisam to jasno napisao. :) Ponelo me podsećanje na "Brodski dnevnik".
A što se tiče IMDB, ko im klacka, meni je taj film u top 10 omiljenih.
Obren Markov Obren Markov 06:35 26.07.2012

2008

Lep ti ovaj tekst, baš.
Biljana 77 Biljana 77 08:07 26.07.2012

Re: 2008

Hvala.
bocvena bocvena 09:01 26.07.2012

Sedim pre neki dan s kumom

na kafi i ona kaže - Što me nešto ljudi zamaraju u poslednje vreme. Gledaju te u oči i lažu. I znaju da ti znaš da lažu. I opet lažu.

Razgovor s prijateljem je kao kad dođeš kući s mora. Tamo je bilo lepo, ali ovde si svoj na svome.

antioksidant antioksidant 09:09 26.07.2012

Re: Sedim pre neki dan s kumom

Gledaju te u oči i lažu. I znaju da ti znaš da lažu. I opet lažu.

treba ceniti doslednost
bocvena bocvena 09:34 26.07.2012

Re: Sedim pre neki dan s kumom

Biljana 77 Biljana 77 10:03 26.07.2012

Re: Sedim pre neki dan s kumom

klik



Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana