Društvo| Ljudska prava| Mediji| Politika| Život

Pustite je u disko!

alexlambros RSS / 03.08.2012. u 16:31

AleXandar Lambros

Neke devedesete puste. Mrtav Kragujevac. Na jednoj lokalnoj TV stanici najavljuju gostovanje Modelsica. Zovem kumu.

- Ej, ajmo večeras da gledamo Modelsice?
- Koga?
- Modelsice, bre.
- One prsate cice što otvaraju usta i vrte se oko mikrofona?
- Da.
- Ma, jel si ti normalan, bre? Oćeš neko da me vidi?!

I video nas je. Kumina koleginica s faksa, iako smo se iz predostrožnosti, budući je klub u pitanju bio u glavnoj ulici, sve prišunjavali uza zidove.

- Ma evo ništa, izašli malo da prošetamo - objašnjavala je kuma streljajući me pogledom.

Beše to ona prva postava. Iz koje se jedna udala za američkog a druga za ruskog milijardera. Za Nevenu tada nismo znali, samo za njenu sestru Ivanu, koja je posle tog nastupa u KG klubu za istu onu lokalnu TV stanicu izjavila da joj je „baš lepo u Zrenjaninu i da će rado ponovo da dođe".

- Gospode bože - prevrnula je kuma očima - pa ona čak ne zna ni gde je!
- E, jebi ga sad, kad je neko lep što mora da je i pametan? Ljudi preteruju.

Gledajući iz ove perspektive, ma ni u ludilu ne bih pomislio da će njih dve iz ove postave da menjaju vile po najprestižnijim svetskim lokacijama, sve idući iz jedne u drugu, da odmore od šopinga na prethodnoj ...

Sećam se intervjua u nekim žutim novinama gde Sandra Modelsica, sada Meljničenko, objašnjava kako će nakon venčanja da ide na odmor na Maldive-Sejšele-il tako nešto rajsko da „odmori od napornih priprema", jer biranje cveća, salveta i menija izazivaju stres i umor.

Mislite šta hoćete, al ova vrsta mentalne razmagljenosti kod mene budi poštovanje. Ja i Sandra smo, iz te mondenske perspektive, sada komšije. Ja bih banuo na kafu, zemljaci smo, a i znam pelene da menjam, jer nedavno je postala mama, mašala ... ali sad je lakše banuti u Pentagon nego kod nje.

Nego, što se moje misli oko Modelsica roje? Vest o Neveni Modelsici u novom sazivu srpske skupštine me je, pa onako, baš obradovala. I to ne sa zadrškom kao kad je pre neki mesec Nikolić pobedio Tadića a ja samog sebe iznenadio što sam to primio kao prvu dobru vest iz Srbije još od pitaj boga kad, pa sve samom sebi govorio - „daj oladi, Toma, čoveče, Tomaaaa, alo?!?!" al zalud, srce zlurado zbog Tadića, Trivijanke i ekipe.

Šta će Nevena tamo da radi, sem što će privlačiti kameru na svoj dekolte, što u situaciji gde ste prinuđeni da gledate poluzakunjale, od jeftine skupštinske sarme zadrigle poslanike, nije uopšte mala stvar, i na koji će način da doprinosi skupštinskoj raspravi, savršeno me ne zanima. U prilikama u kojima je Dilkić opet na nekom položaju a Krkobabić ministar rada (zašto ne sporta i omladine?) meni je potpuno besmisleno da vodim raspravu o Neveninom eventulanom učinku. Alal joj ta poslanička plata. Meni je dovoljno već i to što je jedna rasna lepotica u Srbiji ušla u parlament umesto da je čučala u kuloarima čekajući da je neka zadrigotina od dnevnice za put i benzin izvede na ručak. Ako se devedesete vraćaju (mada, kad su pa otišle?) nek budu na Neveninim štiklama.

Go, Nevena, go!

Ja prosto ne verujem komentare koje čitam povodom njenog ulaska u parlament. I, ne, ne radi se o seksizmu, što je najgore. Lakše bi bilo da je seksizam! Seksizam je zaobišao, primera radi, Trivijanku, kojoj se od laganja kolagen deformisao na nivo metafore Eve Ras. Zaobišao je Aleksandru Janković, oblajfanu hrišćanku u miniću koja vatreno zbori protivu pedera, al se oglušuje o apostolske preporuke o ostajanju kod kuće i saginjanju glave u društvu muškaraca. Zaobišao je i Čomić, valjda jer nema dekolte. I da ne nabrajam .... Jebote, kad pomislim da je u skupštinu mogla da uskoči i Bobić Mojsilović! Eno je neki dan za Blic komentariše kako je Novi svetski poredak Madonni okrenuo leđa jer je matora a inače je „godinama finansirao njeno promovisanje satanističke mode" (?!?!)

Budite spokojni. Nevena nije ovoliko glupa. Ja vas u to uveravam. Za ovoliku količinu gluposti potrebno je školovanje. Što bi u narodu rekli, nema budale do školovane budale. Pa evo vam Saša Milenić. Kad se skupštinska kupola nije urušila od njegovih lupetanja, neće ni od Neveninih štikli.

Pustite je u disko, hoću reći, skupštinu ... Ona će u čitavom mandatu, evo prorokujem, biti jedina vredna gledanja.

Post skriptum ...

Mnogo je komentara na račun srpske himne kojoj niko ne zna reči ... Nisam ni ja baš presrećan, em sam ateista, em je pravda na koju se u njoj poziva ljudska a ne božanska kategorija. Al moja je, pa ćutim. Ako ikad dođe do biranja nove, uzmite u razmatranje Noć je vedra nad Srbijom. Poslušajte stihove, ja vas molim:


Noć je vedra nad Srbijom
Pod kapom pustom nebeskom
I kao da smo sami mi
Na svetu ovom ostali

Novo jutro dolazi
Šta nam ono donosi
Gde smo se zaputili
O ljubljeni moj, rođeni

Zora je na istoku
I novi dan nam donosi
A mi još više sami smo
O ljubljeni moj, rođeni ...

 

 

Atačmenti



Komentari (16)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

appendix appendix 16:42 03.08.2012

...

Šta će Nevena tamo da radi

Baš sada pročitah tekst na Njuznetu..

BEOGRAD, 3. avgust 2012, (Njuz) – Nevena Adžemović, bivša članica grupe Models, a sadašnja članica poslaničke grupe Nove Srbije, juče je premijerno nastupila u skupštinskom parlamentu.

libkonz libkonz 17:29 03.08.2012

Ništa muzička podloga?

westvleteren westvleteren 21:41 03.08.2012

Re: Ništa muzička podloga?

muzička podloga


Eto, Nevena jedina naglas govori ono sto svi poslanici misle.
apach92 apach92 18:26 03.08.2012

Ja mislim da ce ona biti sasvim OK

a i krajnje je vreme bilo da onaj MILF standard sa neravnomerno rasporedjenim silikonom koji se zapatio tamo dobije konkurenciju. Siguran sam da ce se kod gabaritnijih poslanica javiti i majcinski instinkt prema Neveni i da ce imati punu podrsku.

Obuca ce sigurno biti unapredjena - cipela sa `nakom stiklom moze oko da ti iskopa a to ce sigurno povecati disciplinu u diskoteci.

Muski deo imace stress management na samo skretanje pogleda ka njoj a to je dobro za sve nas posto visak testosterona bez sirenja zenica koje ona obezbedjuje u kombinaciji s onim jeftinim sarmama muti zdrave rezone. A to bi bilo lose za sve nas.

Jedva cekam prvu repliku - sto rece jedan moj kolega: `dosta mi je zena sto prepametno pricaju, nekako nemaju dodir sa stvarnoscu i tesko se razumeju a ja hocu da se zabavljam jer ne verujem u zivot posle smrti a zivot mi kratak`

A i kakve smo standarde napravili u diskoteci nasim izborima njena pojava moze biti samo osvezenje tamo, nikako retrogradan faktor i stoga zasluzuje nasu punu podrsku.

Moj glas sa Nevenu.


Jelica Greganović Jelica Greganović 19:28 03.08.2012

Re: Ja mislim da ce ona biti sasvim OK

dosta mi je zena sto prepametno pricaju, nekako nemaju dodir sa stvarnoscu i tesko se razumeju a ja hocu da se zabavljam jer ne verujem u zivot posle smrti a zivot mi kratak`

Onda nek promeni program.
apach92 apach92 20:01 03.08.2012

Re: Ja mislim da ce ona biti sasvim OK

Jelica Greganović

Onda nek promeni program.


i ja mu rekoh nesto slicno, al` ne mozemo ga osudjivati zbog iskrenosti i cinjenice da je deo problema u njemu a ne u zenama koje je spomenuo

Kao i za Modelsicu - dajmo joj sansu, mnogi u diskoteci su je dobili nasim glasom
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:37 03.08.2012

Re: Ja mislim da ce ona biti sasvim OK

Kao i za Modelsicu - dajmo joj sansu, mnogi u diskoteci su je dobili nasim glasom

Već je ima, sad je na njoj da nas prijatno zaprepasti...računam da neće kao ona Lidija namotavati kosu na prst ceo mandat...makar zato što joj je ravna
jedna_jelena jedna_jelena 22:50 03.08.2012

I dalje...

...ne mogu da verujem... Da nije smesno bilo bi tuzno...
gedza.73 gedza.73 08:15 04.08.2012

Re: I dalje...

jedna_jelena
I dalje...
...ne mogu da verujem... Da nije smesno bilo bi tuzno...


Što? Pa naša skupština i jeste uvek bila na nivou splavova, siledžija, sponzoruša, lopova, kiča i lošeg ukusa.

250 modelsica. Malo li je?
jedna_jelena jedna_jelena 20:30 04.08.2012

Re: I dalje...


gedza.73


Što? Pa naša skupština i jeste uvek bila na nivou splavova, siledžija, sponzoruša, lopova, kiča i lošeg ukusa.

250 modelsica. Malo li je?


Slazem se. I to je ono sto je tuzno. Ona je samo zastitno lice, simbol svega cega u nasem drustvu treba vise da ne bude da bi ono konacno krenulo ka ozdravljenju.

Radije biram da se smejem kao da je samo smesno.
Jelica Greganović Jelica Greganović 13:30 05.08.2012

Re: I dalje...

nikolic777 nikolic777 12:44 04.08.2012

bravo bravo

Budite spokojni. Nevena nije ovoliko glupa. Ja vas u to uveravam. Za ovoliku količinu gluposti potrebno je školovanje.


objasnio
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:47 04.08.2012

Re: bravo bravo

ona pozira a u parlamentu to svi rade. samo ona je lepa za razliku od nekih.
Velimir Mladenovic Velimir Mladenovic 12:45 04.08.2012

bravo za text

njeno legitimno pravo je da bude birana i da bira (poslanike)
ne razumem da li je ona najveci problem u ovoj zemlji.
ristotel ristotel 12:57 04.08.2012

...ali pesma je prorocka....

pesma je veoma prorocka, i taj deo poente Alexinog teksta niko da ukapira...

...Zora je na istoku
I novi dan nam donosi...



vrlo nam je svima jasno stavio do znanja da je procitamo i uzmemo u obzir za himnu jednog dana.... najveca svetska sila je vec sad verovatno na istoku, a ako nije vec sad bice vrlo brzo... i donosi nam novi dan, hteli mi to ili ne, razmisljali o tome ili ne...
blue rider blue rider 08:16 06.08.2012

Slika je lepsa

No stvarnost :). Pitanje je da li je pomenuta modelsica ikada mogla da se nazove lepom, a sada izgleda kao baba tetka iz leposave.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana