Društvo| In memoriam| Život

Neće baš biti da smo svi krivi..

Drago Kovacevic RSS / 07.08.2012. u 19:23

 U izveštajima o ubistu štićenika crkvenog centra za suzbijanje narokmanije, koga je ubio protojerej Branislav Peranović, mediji kao da se plaše ispričati šta se to sve dogodilo, kako se dogodilo, gde je ludi pop ubio štićenika, ko je vlasnik tog nadrilječilišta, na čijem je zemljištu ono podignuto, koliko ima takvih centara u eparhiji šabačkoj,da li ga (ih) je ikada obilazila zdravstvena inspekcija, da li je Peranović imao crkveni blagoslov da "leči", zašto nije rasčinjen kad je ranije belodano dokazano da je štićenike podvrgavao najtežoj torturi, nego mu udeljen isti posao i slične stvari.

Oglasio se bački vladika Irinej i priznao da "crkva nije ozbiljno shvatila neuravnoteženog čoveka" pa smo onda na neki posredan način svi krivi. Nešto je promrsila i eparhija šabačka, pravdajući se da će sveštenika dati na crkveni sud ako je to uradio, i to je uglavnom sve. Pilatovsko pranje ruku, a stvar je smrtno ozbiljna.

Pa da probamo osvetliti to sa neke druge tačke, one koju mediji, za sada ne neće da vide, a mogli bi, samo da se vrate koji mesec u nazad.

U jeku izborne kampanje, tačno 18. 03. 2012. godine, sastali su se Ivica Dačić, tada ministar unutrašnjih poslova i "apolitični" patrijarh SPC Irinej, i saopštili da su potpisali Memorandum o saradnji MUP-a i SPC u sprovođenju Strategije za borbu protiv narkomanije u Srbiji. Tu se pričalo o nekakvih šest centara u kojima će popovi zapravo kroz disciplinu, molitvu i rad lečiti ovisnike, a pominjao se izmišljeni, lažni podatak da preko 90 posto lečenih tu budu i izlečeni.

Niko od stručne javnosti, lekara, psihijatara, farmaceuta, iz ministarstva zdravlja, zdrastvenih inspekcija, niko iz medicinske akademske zajednice na tu budalaštinu nije reagovao. Prvi čovek crkve i prvi čovek srpske policije su tim činom Peranoviću napisali odobrenje i priznanje da radi. Zaboravljeno je lopatanje i tortura, a sud u Tutinu čvrsto zaključao predmet. Zemlja gde leče crkva i policija, teško da više gde postoji, ali eto u Srbiji i to može.

Lečenje je naplaćicvano roditeljima i rodbini nesretnih narkomana i računa se da je Peranović prihodovao mesečno za "majčicu crkvu" oko 50.000 evra.

I, ubio je čoveka šipkom, primenjujući metode za koje znamo zahvaljujući  snimcima TV B92. Sad se pilatovski peru ruke. Vladika Lavrentije će ih oprati kao i onomad kad je onaj direktor Velje Ilića, izbegličkim parama iz kredita banke Saveta Evrope asfaltirao neke puteljke ka crkvama u toj eparhiji, a ostalo još i kusura da majci stan u Loznici kupi. Patrijarh ima važnijih poslova. Zdravstvena inspekcija i ministarstvo zdravlja se danas setili da bi trebalo proveriti šta se to događa, a za Ivicu Dačića je problem nestao onog časa kad je policija uhapsila ludog popa. No, dužan je odgovoriti na pitanje šta su on i patrijarh napisali u onom memorandumu od 18. 03. 2012. Šta je to spojilo crkvu i policiju i koje su to aktivnosti koje su predvideli zajedno realizovati.

 

 



Komentari (105)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

loader loader 19:49 07.08.2012

Sve se znalo na vreme

Ali tvrdokornost crkve i blagonaklonost krugova društva bliskih nekakvom pravoslavnom tradicionalizmu i podvižništvu (ako se tako može krstiti) dozvolili su da se ta stvar odvija dalje, po istim principima. Na kraju je došlo do ovakvog, tragičnog epiloga. Sada će da se reaguje

Pre 3-4 godine je o tome moglo da se razgovara na jedan način. Mada je to inkvizicijsko postupanje s ljudima (uz svesno nereagovanje inih faktora) još tada bilo za popriličan alarm građanske svesti. Sada, kad se već dopustilo da se tragedija dogodi, ne može više da se razgovara na taj način, kako se moralo razgovarati pre neku godinu, kad je prvi put dospelo u javnost. Stepen odgovornosti je mnogo veći, a sa fenomenološke strane ova pojava i podrška koju je ona imala u vidu aktivne ili pasivne podrške, odnosno nereagovanja - sada mora da se posmatra sveobuhvatnije i sa što je moguće manje snebivanja.
Filip2412 Filip2412 19:55 07.08.2012

Re: Sve se znalo na vreme

nekakvom pravoslavnom tradicionalizmu
Mislim da je Pravoslavni Staljinizam najprikladnija ideoloska etiketa.
G r o f G r o f 19:56 07.08.2012

Re: Sve se znalo na vreme

Sada će da se reaguje


... oni tvoji su uvek reagovali na vreme. Ja sam mislio da je taj centar ukinut nakon "lopatanje" afere.
... koja zona sumraka.
loader loader 20:00 07.08.2012

Re: Sve se znalo na vreme

Oni tvoji? Sumrak nekakav kod vas, grofe, pre će biti
G r o f G r o f 20:40 07.08.2012

Re: Sve se znalo na vreme

Sumrak nekakav kod vas, grofe, pre će biti


Jest, aj sad malo da filozofiramo o temi...o društvu koji je većinski opredeljenjo za lečenje lopatom.
Kilava vlast nije ništa uradila na stopostotne dokaze o divljaštvu, ti si ipak glasao za nju, ti si ubica.

loader loader 20:48 07.08.2012

Re: Sve se znalo na vreme

Pomislih maločas da je kod vas, grofe, sumrak,
ali biće da je, ipak, u pitanju mrak
angie01 angie01 20:03 07.08.2012

u sekularnoj drzavi

popovi nedodirljivi za evidentna krsenja zakona!

Pahomije, em sto nije odgovarao za zlostavljanje dece, nego dobio i neki orden, drugi predvodi bandu nasilnika, zagovarajuci istrebljenje djavola na gej paradi, Artemije huska na ratovanje, ovaj monstrum se ilegalno bavio necim za sta nema obrazovanje i to teskom torturom i izivljavanjem!

Zasto niko od njih nije odgovarao?

Svi koji su mu dozvolili da posle onog prvog snimka nastavi svoja morbidna zlostavljanja, umesto da za ista odgovara, su krivi za smrt ovog mladica, za muke ostalih "sticenika" i za otimanje para na prevaru!

Kako moze ministar policije da daje saglasnost za lecenje bilo cega, narocito na ovakav nadri/manijakalan nacin?


Takodje me zanima, koliko je pacijenata tretirano u Drajzerovoj, na koji nacin i koliko njih je izleceno?

Da li postoje slicne bolnice u drugim gradovima i kako je od strane minisarstva zdravlja organizovano lecenje na teritoriji Srbije i sta ono podrazumeva?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:06 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

ovaj monstrum se ilegalno bavio necim za sta nema obrazovanje i to teskom torturom i izivljavanjem!

Na žalost, nije ilegalno. Bavio se i naplaćivao vrlo legalno. Bio uvaženi gost mnogih TV emisija, držao predavanja svima okolo.
Evo, konačno imaš memorandum SPC i MUP-a koji govori o provođenju zajedničke strategije. Dakle, država i crkva, zajedno u ispiranju mozga tamjanom.
loader loader 20:07 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

Zasto niko od njih nije odgovarao?

Zato što su deo društva koje je većinski opredeljeno da se u to mnogo ne dira, jer dirati išta u crkvi znači ... remetiti i skrnaviti čitav niz faktora koji su zapravo osnovni sastojci slike o Srbiji, Srbiji mitomanije, tradicionalizma, izolacionalizma, ...
angie01 angie01 20:13 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi


Na žalost, nije ilegalno. Bavio se i naplaćivao vrlo legalno. Bio uvaženi gost mnogih TV emisija, držao predavanja svima okolo.


Cekaj, kada se prvi put pojavio snimak iz crne reke, svi su bili sokirani,...on sigurno nije imao cagu da moze da leci- niti to moze mup da mu da sada- jer on nije lekar, niti je mup istanca da mu to dozvoli,...narocito na takav nacin!

Mup moze da radi na sprecavanju dilovanja, preprodaje, pravljenja i sverca droge!

to sto je tada dobio prostor u medijima da obNjasni, umesto da bude u istraznom zatvoru- je skandal za sebe!
angie01 angie01 20:15 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

loader
Zasto niko od njih nije odgovarao?Zato što su deo društva koje je većinski opredeljeno da se u to mnogo ne dira, jer dirati išta u crkvi znači ... remetiti i skrnaviti čitav niz faktora koji su zapravo osnovni sastojci slike o Srbiji, Srbiji mitomanije, tradicionalizma, izolacionalizma, ...


sta, za njih ne vaze zakoni?
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:20 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

angie01

Na žalost, nije ilegalno. Bavio se i naplaćivao vrlo legalno. Bio uvaženi gost mnogih TV emisija, držao predavanja svima okolo.


Cekaj, kada se prvi put pojavio snimak iz crne reke, svi su bili sokirani,...on sigurno nije imao cagu da moze da leci- niti to moze mup da mu da sada- jer on nije lekar, niti je mup istanca da mu to dozvoli,...narocito na takav nacin!

Mup moze da radi na sprecavanju dilovanja, preprodaje, pravljenja i sverca droge!

to sto je tada dobio prostor u medijima da obNjasni, umesto da bude u istraznom zatvoru- je skandal za sebe!


Evo kako je glasila Betina vest od 18. 03. 2012. nakon susreta Patrijarha i Dačića.

Beograd - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i patrijarh Irinej potpisali su sinoć Memorandum o saradnji MUP-a i Srpske pravoslavne crkve u borbi protiv korišćenja droga. Nakon potpisivanja sporazuma u Patrijaršijskom domu u Beogradu, Irinej je novinarima rekao da SPC ima šest centara za besplatno lečenje i boravak i to na dobrovoljnoj osnovi.

Ovakvim aktima su stvarno legalizovani ti "centri" mada sada i crkva i država od toga beže kao žavo od krsta.
angie01 angie01 20:33 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

evo, jos jednom:))),..kada se prvi put culo za Crnu reku-sigurno nije postojao ni taj memorandum- znaci ilegala, kao bilo koje drugo nadri lekarstvo-sto je kaznjivo,...a ni posle tog sporazuma, ti centri se ne mogu tretirati drugacije nego kao nadri- jer ti popovi nisu lekari, niti je mup moze da ih u to imenuje, pri tome mi smo sekularna drzava, te sve sto ima veze sa verom, moze biti samo privatna stvar pojedinca!

To da neko u nekom manastiru pronadje mir i resenje od nekih svojih problema, ziveci sa monasima i probajuci da se duhovno "prosvetli", ( opusti)- mogu da razumem, al fizicko zlostavljenje je kaznjivo u kakvom god obliku, a narocito u sprezi sa prevarom o laznom lecenju, koje se jos naplacuje!
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:37 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

angie01
evo, jos jednom:))),..kada se prvi put culo za Crnu reku-sigurno nije postojao ni taj memorandum- znaci ilegala, kao bilo koje drugo nadri lekarstvo-sto je kaznjivo,...a ni posle tog sporazuma, ti centri se ne mogu tretirati drugacije nego kao nadri- jer ti popovi nisu lekari, niti je mup moze da ih u to imenuje, pri tome mi smo sekularna drzava, te sve sto ima veze sa verom, moze biti samo privatna stvar pojedinca!

To da neko u nekom manastiru pronadje mir i resenje od nekih svojih problema, ziveci sa monasima i probajuci da se duhovno "prosvetli", ( opusti)- mogu da razumem, al fizicko zlostavljenje je kaznjivo u kakvom god obliku, a narocito u sprezi sa prevarom o laznom lecenju, koje se jos naplacuje!


Ma potpuno je jasno da je to "nadri". Međutim, ja nikada nisam čuo nekog od lekara, nekog od profesora sa medicinskog fakulteta, nikoga od psihologa, defktologa, socijalnih radnika, da se oglasio na tu temu.
Crkva se izgleda ne sme dirati i kad radi silne pizdarije.
loader loader 20:37 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

angie01
loader
Zasto niko od njih nije odgovarao?Zato što su deo društva koje je većinski opredeljeno da se u to mnogo ne dira, jer dirati išta u crkvi znači ... remetiti i skrnaviti čitav niz faktora koji su zapravo osnovni sastojci slike o Srbiji, Srbiji mitomanije, tradicionalizma, izolacionalizma, ...


sta, za njih ne vaze zakoni?

Na žalost, izgleda, važe samo u krajnje očiglednim slučajevima (u koje spada i ovaj povodom koga je napravljen post).

Kad većina neku pojavu podržava, ili je makar ne vidi kao nešto što bi trebalo sankcionisati (jer bi se time diralo u neke ovdašnje, "večne vrednosti" ), onda napisan zakon, postojeći zakon, u praksi ne vredi mnogo. Upravo stoga i jeste bilo moguće da se ova stvar sve vreme vuče, tinja... i na kraju preraste u šamarčinu svemu što u Srbiji pokušava da se izvuče iz srednjevekovne zaostalosti.

Tako.. Angie..
hoochie coochie man hoochie coochie man 20:45 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

Ovakvim aktima su stvarno legalizovani ti "centri"


Koji tacno ? :)

Naravno da kapiram o cemu pricas, samo bi trebali da povedemo racuna da li smo protiv nasilja u centrima ili protiv centara uopste.
Ako je ovo drugo u pitanju onda ima bas puno toga da se pozatvara, sto onih koje je osnovala SPC, sto druge crkve, a i one koje su osnovali sami bivsi ili sadasnji zavisnici.

Posto medicina ne nudi delotvorno resenje, svaka pomoc je dobrodosla pod uslovom da se nikom ne namece silom ,i da ne ukljucuje nista sto je protivzakonito.

To nikako ne opravdava ovog ubicu, ali njega je trebalo spreciti jer je nasilnik a ne zbog samog centra.
Ili treba spreciti rad svih centara.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 20:58 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

hoochie coochie man
Ovakvim aktima su stvarno legalizovani ti "centri"


Koji tacno ? :)

Naravno da kapiram o cemu pricas, samo bi trebali da povedemo racuna da li smo protiv nasilja u centrima ili protiv centara uopste.
Ako je ovo drugo u pitanju onda ima bas puno toga da se pozatvara, sto onih koje je osnovala SPC, sto druge crkve, a i one koje su osnovali sami bivsi ili sadasnji zavisnici.

Posto medicina ne nudi delotvorno resenje, svaka pomoc je dobrodosla pod uslovom da se nikom ne namece silom ,i da ne ukljucuje nista sto je protivzakonito.

To nikako ne opravdava ovog ubicu, ali njega je trebalo spreciti jer je nasilnik a ne zbog samog centra.
Ili treba spreciti rad svih centara.

Ne razvodnjavaj.
Eparhija šabačka danas negira da ima veze sa centrom u kom je bio Peratović. Zašto peru ruke, kad su to patrijarh i Dačić nazvali crkvenim i hvalili se kako 95 posto ljudi odatle izlazi izlečeno.
Strašno je što iz stručne javnosti i akademske zajednice na ove politikantske budalaštine niko ne sme da šušne.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:15 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

Zašto peru ruke,


Zato sto su bitange, tu se mi slazemo.
Ali sta uraditi sad kad je to tako?
Kazniti SPC? Kako?

Sta uraditi sa centrima kojih ima puno a koji u dobroj meri funkcionisu na nemedicinskoj osnovi? Jesu li svi oni nadri i treba li ih kao takve zatvoriti?
Ili zarvoriti samo one iz kojih stoji SPC?
Strašno je što iz stručne javnosti i akademske zajednice na ove politikantske budalaštine niko ne sme da šušne.


E bas da niko ne sme da susne......
Pa ipak ovo nije Titovo vreme da se nesto tako ne sme.
Ako je neko protiv toga da se crkvi dozvoljava ovo sto joj se dozvoljava onda sam to ja, ali hajde da budemo realni. Crkva, ne samo spc naravno, ponudi neku pomoc, to joj je uostalom osnovna delatnost, i svako ko zeli da je prihvati treba mu to i dozvoliti.
Lopata po zadnjici se u civilizovanom svetu ne smatra pomaganjem vec necim zbog cega se ide u zatvor i tu treba staviti naglasak, a ne na odelo onoga koji leci lopatom. Mantija ne sme da bude olaksavajuca, ali ni otezavajuca okolnost.
sentinel26 sentinel26 23:11 07.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi

Drago Kovacevic
Na žalost, nije ilegalno. Bavio se i naplaćivao vrlo legalno. Bio uvaženi gost mnogih TV emisija, držao predavanja svima okolo.
Evo, konačno imaš memorandum SPC i MUP-a koji govori o provođenju zajedničke strategije. Dakle, država i crkva, zajedno u ispiranju mozga tamjanom.


Protojerej Branislav Peranović, je bio na službi u eparhiji kod Pahomija i u periodu kada Pahomijevo sladostrašće još nije bilo zastarjelo, počinio je dva krivična djela u Vranju, koja se po KZ gone po službenoj dužnosti, a vezana su za seksualno nasilje.

Kako je u duhu vjere njegovo "ekskomuniciranje" izvan dejstva Krivičnog zakonika moglo da ugrozi odbranu Pahomija odlučeno je da se on hitno premjesti u drugu eparhiju.

Po (crkvenomn) naređenju odozgo premešten je u Raško-prizrensku eparhiju (2005.godine?).

Na moje pitanje (slučajno sam čuo za to premještanje) jednom crkvenom licu na vrlo visokom položaju te eparhije, "zašto su primili to lice", dobio sam odgovor da je tako "naređeno odozgo".

Tamo mu je dat posao da na imanju manastira Crna Rijeka organizuje izgradnju objekata za budući "duhovni" centar za "liječenje" zavisnika.

Nijesu čekali završetak izgradnje već su odmah (crkvenim kanalima) doveli grupu zavisnika da rade najteže fizičke poslove na izgradnji.

Nije mi poznato da li je u tom periodu bilo fizičkog maltretiranja.
Sreo sam roditelja jednog bivšeg zavisnika koji je bio tamo na toj izgradnji i rekao mu da ga hitno izvuče odatle dok ne bude kasno.

Izvučen je, nastavio je saradnju sa ljekarima i sad je dobro, radi,vrijedan je, ima svoju porodicu i solidan posao.

Protopjerej Branislav Petranović je vodio taj duhovni centar pod patronatom Srpske crkve a episkop Artemije mu je bio nadređen samo pro-forme.
Stvarna komanda je bila u Beogradu. U Beogradu je vrhovna komanda i ovog novog "Centra".
Sve se radi sa znanjem državnih organa.

Za usluge "liječenja", tj. batinanja u tom "Centru" u Crnoj Rijeci naplaćivao je od roditelja različite iznose, počelo je sa po 200 eura pa je kasnije bilo i po 250 minimum.

Utvrđeno je da je godišnji prihod "Centra" skoro milion eura.

Poslije obnarodovanog batinanja, "Centar" je zatvoren, ustvari je preseljen u Podrinje u "njegovu" kuću i opet pod patronatom Srpske crkve ali u drugoj eparhiji i opet njemu dat na upravljanje i batinanje koje je finalizirano ubistvom.

Ukoliko tu kuću nije naslijedio od roditelja, trebalo bi tužioci da ispitaju i porijeklo novca od kojeg je nabavljena (napravljena).

Postoje nepobitni dokazi da je to lice veoma sklono vršenju nasilja i to od prije njegovog postavljanja u Crnoj Rijeci.

Za ovaj zločin, pored ubice neposrednog izvršioca, odgovorni su i Crkva i RJT i policija i sudstvo, jednom riječju vlast.
Ona je saučesnik u ovom ubistvu.

Kakva fora je danas servirana iz Crkve - nijesu bili nadlježni da raščine popa Petranovića, ali jesu nadlježni da raščine vladiku i nadlježni su da mu povjere "Centar".
Koga oni zajebavaju.

Sredstva informisanja koja su objavila da je štićenik ubijen zbog sumnje da je unio drogu jesu đubrad i saučesnici u zločinu, jer žele unaprijed da smanje i amortizuju reakcije naroda zbog ovog ubistva.

Mnogi se kače na tu priču o drogi. Ubica nije ni pokušao da provjeri, utvrdi osnovanost sumnje, već ga je ubio zato što je nasilan, a priču je izmislio.

Sada bi mogli da zamole istražne organe da ne sjedi u zatvoru nego u nekom manastiru zajedno sa onim bijesnim grčkim popom što je ubio dvoje ljudi na autoputu.

Mogli bi opet da mu organizuju gostovanje na televiziji i u istoj emisiji da još malo pojasni svoje metode liječenja.
sahmatbg sahmatbg 10:19 09.08.2012

Re: u sekularnoj drzavi


Svi koji su mu dozvolili da posle onog prvog snimka nastavi svoja morbidna zlostavljanja, umesto da za ista odgovara, su krivi za smrt ovog mladica, za muke ostalih "sticenika" i za otimanje para na prevaru!

A posebno oni čija je obaveza bila da reaguju prvi - ljudi iz tužilaštva.
stopalo stopalo 20:36 07.08.2012

Neće baš biti da smo svi krivi..

Neće baš biti da smo svi krivi..


slozismo se oko ovoga iz prve

inace samo bih jos ponesto komentarisao

U jeku izborne kampanje, tačno 18. 03. 2012. godine, sastali su se Ivica Dačić, tada ministar unutrašnjih poslova i "apolitični" patrijarh SPC Irinej, i saopštili da su potpisali Memorandum o saradnji MUP-a i SPC u sprovođenju Strategije za borbu protiv narkomanije u Srbiji. Tu se pričalo o nekakvih šest centara u kojima će popovi zapravo kroz disciplinu, molitvu i rad lečiti ovisnike,


apsolutno se slazemo da je budalastina a i crkva kao sto se iz navedene vesti vidi kroisti to sto malo ljudi poznaje organizaciju spc

dakle, izvan mitropolije beogradsko karlovacke patrijarh irinej ima samo cast a nikakvu vlast

sva krivica je do artemija koji je ludaku dao kanonski otpust posle one svinjarije u crnoj reci i do lavrentija koji mu je nakon toga dao kanonski prijem

da ne bude zabune ovde se govori samo o crkvenoj krivici. ex je dobro napisao na svom blogu o ostalim krivicama
loader loader 20:44 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

U jeku izborne kampanje, tačno 18. 03. 2012. godine, sastali su se Ivica Dačić, tada ministar unutrašnjih poslova i "apolitični" patrijarh SPC Irinej, i saopštili da su potpisali Memorandum o saradnji MUP-a i SPC u sprovođenju Strategije za borbu protiv narkomanije u Srbiji. Tu se pričalo o nekakvih šest centara u kojima će popovi zapravo kroz disciplinu, molitvu i rad lečiti ovisnike,


Stići će možda i neko pojačanje iz pravobratske Rusije. Ne bi me iznenadilo da u ispomoć pošalju, ukoliko taj "profil" imaju, nekog od stručnjaka iz oblasti narko-egzorcizma. Kad je već napravljen srpsko-ruski centar za reagovanje u vanrednim situacijama, onda je logično da bude pokrivena i ova oblast, oblast "humanih radova" na pravoverni način.

savamala savamala 20:51 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

loader

Stići će možda i neko pojačanje iz pravobratske Rusije.


Пусти ти Русију, боље да останемо у Србији. Очигледно је да власт Бориса Тадића није ништа предузела након оних снимака од пре пар година. Ово што се десило је само логична последица нерада и немара Тадића и његове власти. Исте оне власти коју си ти ватрено подржавао током избора. Да ли те гризе савест, бар мало?
stopalo stopalo 21:01 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

Ово што се десило је само логична последица нерада и немара Тадића и његове власти.


ja sigurno nisam ljubitelj lepoghighfiveortacinabasketutenderizadrugare, ali ovo je vec previse

'leba ti, kad dobijes proliv jel' i za to kriv tadic?
loader loader 21:01 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

Žao mi je što vas, savamalo,
unezverenog radikala, koji nikako ne zna kako da okrene bedž,
vreme baš ničemu nije naučilo.
Ostadoste u plićaku zajedljivosti.

Probajte malo sa šetnjom kroz prirodu. Možda vam se bar malo staloži taj radikalski poklič, presvučen u nekakvu "principijelnu kritiku".

savamala savamala 21:07 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

ali ovo je vec previse


Зашто је превише? Да ли су знали за овог Перановића? Јесу, знали су. Да ли су (Тадићева власт) нешто предузели? Нису, иако су имали све инструменте, од БИА, разних инспекција до полиције. Све је било у Тадићевим рукама и под његовом контролом.
Кажи ми ко је онда одговоран ако није Тадић? У чему то правим логичку грешку?
savamala savamala 21:09 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

loader
Žao mi je što vas, savamalo,
unezverenog radikala, koji nikako ne zna kako da okrene bedž,
vreme baš ničemu nije naučilo.


Уместо, пословично недуховитог вађења, боље би било да одговориш са неким аргументом, уколико га имаш.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:14 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

savamala
ali ovo je vec previse


Зашто је превише? Да ли су знали за овог Перановића? Јесу, знали су. Да ли су (Тадићева власт) нешто предузели? Нису, иако су имали све инструменте, од БИА, разних инспекција до полиције. Све је било у Тадићевим рукама и под његовом контролом.
Кажи ми ко је онда одговоран ако није Тадић? У чему то правим логичку грешку?

Pa jel ti čitaš tekst? Ko je pravio sa Patrijarhom Memorandum o borbi protiv narkomanije...Tadić ili Dačić? Piše lepo Dačić...Dakle pominju šest centara, crkva i MUP i hvale se kako leče sve u šesnaest..
G r o f G r o f 21:16 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

'leba ti, kad dobijes proliv jel' i za to kriv tadic?


Ti smatraš da je dobro što posle onih snimaka niko nije kažnjen???????????
maksa83 maksa83 21:30 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

Очигледно је да власт Бориса Тадића није ништа предузела након оних снимака од пре пар година.

Kako nije? Pa je l' krenula da im uplaćuje penziono i socijalno iz budžeta?
stopalo stopalo 21:33 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

G r o f
'leba ti, kad dobijes proliv jel' i za to kriv tadic?


Ti smatraš da je dobro što posle onih snimaka niko nije kažnjen???????????


e ovaj spin pocinje da lici na ringispil

jel' treba bt da bude odgovoran za svakog majmuna koji ne radi svoj posao?

ne treba meni bt da bih ja radio posteno i najbolje sto znam, svoj posao, da ne pljujem na ulici, da se ne svercujem u autobusu, da papir bacim u kantu

da zakljucim (jer mi postaje muka - ispade da ja branim tadica)

kriv je za prstoguzicenje sa dacicem, kriv je razne dulice i dulice uveoce,

ali za sudije u tutinu, zandare u loznici, razne lavrentije itd - nije
loader loader 21:34 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

да одговориш са неким аргументом,

Za takve kao što ste vi, savamalo, dokazano je da argumenti nisu bitni, pošto vi i slični imate svoju pljuvačku mantru (nekad uperenu protiv Đinđića, posle protiv Tadića, a već koliko sutra će biti neko treći, četvrti...) . I, tu, kod vas, i sličnih, nikada nije bilo reči o stvarnim argumentima, već o civilizacijskim netrpeljivostima koje sežu u patologiju jednog značajnog dela našeg društva. Možete da se deklarišete kako god hoćete, ali ... Prepoznajete se, ne vredi. Dakle, za vas nije "argumentovan odgovor", koji instinktivno tražite kako biste dobili legitimitet pravog diskutanta o nekom pitanju (a u stvari sve vreme forsirate svoju jednu, jedinu fiksaciju). Vama je neophodan neki dobronameran lični savet po pitanju opuštanja ganglija. Čuvajte vi svoj bedž, zatrebaće vam.
да одговориш са неким аргументом,

Ne odgovara se sa argumentom,
nego argumentom.
savamala savamala 21:55 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..



Drago Kovacevic

Pa jel ti čitaš tekst? Ko je pravio sa Patrijarhom Memorandum o borbi protiv narkomanije...Tadić ili Dačić? Piše lepo Dačić.


Читам Драго, знаш ти да читам, а поред тога се и потрудим да понешто и разумем.
Снимци Перановића како лопатом исцељује оног мученика у Црној Реци су објављени 2009. године. Ово Дачићево потписивање је из марта 2012. године. Значи да је Тадић имао времена од скоро три године да нешто предузме. У те три године имао је потпуну послушност од најгоре министарке у историји Европе и Медитерана, Снежане Маловић. Да ли је суд нешто урадио? Није, Драго, знаш да није, а могао је да је Тадић то хтео. Такође, Тадић је имао потпуну контролу над тужилаштвом. Да ли је тужилаштво нешто урадило? Није. Значи да Тадић није ни хтео да они нешто ураде. Нема разлога да мешаш Дачића сада. Полиција мора да ради по налогу тужилаштва. Не заборави да је иста та Дачићева полиција хапсила Кенета, истакнутог еспеесовца и финансијера странке када то многи нису хтели да буду. Мислиш ли да је Дачићу било драго да његова полиција хапси Кенета. Није, Драго, ни најмање.
Да закључим. За ову трагедију одговоран је једино Борис Тадић. И оно што морамо да схватимо јесте да ће у наредном периоду још много оваквих костура, из ормана Тадићеве пропале владавине, пунити новине и медије, а нама загорчавати живот.
stopalo stopalo 22:05 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

Медитерана


ali bez zajebavanja

sto mediterana?
savamala savamala 22:10 07.08.2012

Re: Neće baš biti da smo svi krivi..

ali bez zajebavanja

sto mediterana?


Што?! Глупо би било да сам написао Европе и Африке, а онда ми неко ископа неку опичену министарку из субсахарске Африке за коју нисам никада чуо, али је зато чуда чинила. Овако, за Европу и Медитеран сам сигуран да се чудо као што је Маловићка није никада појавило у последњих пар векова.
vishnja92 vishnja92 20:49 07.08.2012

ok

ako je Djindjic mogao da uvede veronauku u skole, hajde da nateramo Styrodura da je izbaci, zar nije savrsen trenutak?

ovo metanisanje je ok ali nije produktivno, onaj (predsednik) je totalni plastelin, vlada je pisicna, trenutak je apsolutno jeziv - dakle: narednih dvadeset godina se nece sklopiti bolje kockice.

sve je otislo u pizdumaterinu kad je crkva stigla u skole, ali sve.

mozemo da je isteramo i iz drzave, ali sad odmah, ne sutra, ako hocemo.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:00 07.08.2012

Re: ok

vishnja92
ako je Djindjic mogao da uvede veronauku u skole, hajde da nateramo Styrodura da je izbaci, zar nije savrsen trenutak?

ovo metanisanje je ok ali nije produktivno, onaj (predsednik) je totalni plastelin, vlada je pisicna, trenutak je apsolutno jeziv - dakle: narednih dvadeset godina se nece sklopiti bolje kockice.

sve je otislo u pizdumaterinu kad je crkva stigla u skole, ali sve.

mozemo da je isteramo i iz drzave, ali sad odmah, ne sutra, ako hocemo.

Slažem se. Crkvi nije mesto u građanskim školama i bio bi veliki civilizacijski iskorak da se ona odatle istisne. Neka prave svoje škole, pa ko voli nek izvoli.
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:28 07.08.2012

Re: ok

vishnja92
ako je Djindjic mogao da uvede veronauku u skole, hajde da nateramo Styrodura da je izbaci, zar nije savrsen trenutak?

ovo metanisanje je ok ali nije produktivno, onaj (predsednik) je totalni plastelin, vlada je pisicna, trenutak je apsolutno jeziv - dakle: narednih dvadeset godina se nece sklopiti bolje kockice.

sve je otislo u pizdumaterinu kad je crkva stigla u skole, ali sve.

mozemo da je isteramo i iz drzave, ali sad odmah, ne sutra, ako hocemo.


"Styrodur" Zvući ko neko stvorenje, pola drvo, pola ork, iz Gospodara Prstenja.

Inače, sve podržavam, sad il' nikad! Ja sam bio pola sata u šoku kad je moj mali sestrić (2. srednje) tražio od babe, moje keve, sitnu kintu da, pazi sad - u obližnjoj crkvi kupi neku krstaču za oko vrata. Znači, ne da kupi plejboj, ili odvede devojčicu na baklavu, ili ode na paintball sa drugarima, nego da kupi krst. Za oko vrata. Bem ti život.




milisav68 milisav68 21:39 07.08.2012

Re: ok

srdjan.pajic

"Styrodur" Zvući ko neko stvorenje, pola drvo, pola ork, iz Gospodara Prstenja.




A usput je gradjevinski/izolatorski materjal - profesionalna deformacija, šta ćeš.

Višnja



uros_vozdovac uros_vozdovac 21:39 07.08.2012

Re: ok

vishnja92
ako je Djindjic mogao da uvede veronauku u skole, hajde da nateramo Styrodura da je izbaci, zar nije savrsen trenutak?

ovo metanisanje je ok ali nije produktivno, onaj (predsednik) je totalni plastelin, vlada je pisicna, trenutak je apsolutno jeziv - dakle: narednih dvadeset godina se nece sklopiti bolje kockice.

sve je otislo u pizdumaterinu kad je crkva stigla u skole, ali sve.

mozemo da je isteramo i iz drzave, ali sad odmah, ne sutra, ako hocemo.


Ma koga briga Višnja ta veronauka u školama je dobro zezanje, pajz ovako od 32 učenika u odeljenju mog deteta 4 ide na veronauku ostatak na građansko. Ista je proporcija u ostalim razredima, tako da je sve u svemu smejurija
maksa83 maksa83 21:41 07.08.2012

Re: ok

Ma koga briga Višnja ta veronauka u školama je dobro zezanje, pajz ovako od 32 učenika u odeljenju mog deteta 4 ide na veronauku ostatak na građansko. Ista je proporcija u ostalim razredima, tako da je sve u svemu smejurija

To si sad izmislio da rastužiš onog poreskog obveznika Gradjanina.
A poganije' ljudi...
srdjan.pajic srdjan.pajic 21:42 07.08.2012

Re: ok

maksa83
Ma koga briga Višnja ta veronauka u školama je dobro zezanje, pajz ovako od 32 učenika u odeljenju mog deteta 4 ide na veronauku ostatak na građansko. Ista je proporcija u ostalim razredima, tako da je sve u svemu smejurija

To si sad izmislio da rastužiš onog poreskog obveznika Gradjanina.
A poganije' ljudi...


Bogomi...paganije'.
Jukie Jukie 23:14 07.08.2012

Re: ok

uros_vozdovac

od 32 učenika u odeljenju mog deteta

Idi lepo kod nastavnika i reci im da se svako dete sa malim IOPom računa kao dvoje pri pravljenju odeljenja, i neka sednu i napišu nekoliko malih IOPa, i odeljenje mogu da podele na dva. Još jedno odeljenje u školi je 10 odsto norme i samim tim plate više za svakog od njih. (tu će odmah da potrče)
uros_vozdovac uros_vozdovac 23:32 07.08.2012

Re: ok

maksa83
Ma koga briga Višnja ta veronauka u školama je dobro zezanje, pajz ovako od 32 učenika u odeljenju mog deteta 4 ide na veronauku ostatak na građansko. Ista je proporcija u ostalim razredima, tako da je sve u svemu smejurija

To si sad izmislio da rastužiš onog poreskog obveznika Gradjanina.
A poganije' ljudi...


Ima još bolje zezanje... Na prelazu iz IV u V razred birala Bojana predmet-volj` ti hor, volj ti informatika. Kaže dete, ma šta će mi informatika, i izabere hor.
Ali ne da se to... školstvo. Nema ih dovoljno za hor i eto informatika. Al` će da se iznenadi.
Dete inače od 10.04 samostalno instalira i održava Linukse sa nekoliko DE-ova, pa ti vidi. Doduše jednom je Lucidnom obalila X server ali dobro, dešava se.
maksa83 maksa83 23:34 07.08.2012

Re: ok

Kaže dete, ma šta će mi informatika, i izabere hor.

E TO si sad izmislio da rastužiš ovog poreskog obveznika Seljanina (tj. mene - nasuprot onom vernaučnom Gradjaninu).
vishnja92 vishnja92 08:03 08.08.2012

Re: ok

"Styrodur" Zvući ko neko stvorenje, pola drvo, pola ork, iz Gospodara Prstenja.


to su Enti, pastiri drveca, i oni su dobri bre!

jedan Prsten da svima gospodari, jedan za svima seze,
jedan Prsten da sve okupi i u tami ih sveze
u zemlji Mordor gde senke traju


(toplo preporucujem knjigu umesto filma, u filmu su napravljene nesnosne materijalne greske, namerno)

Znači, ne da kupi plejboj, ili odvede devojčicu na baklavu, ili ode na paintball sa drugarima, nego da kupi krst.


pa to ti kazem.
hbga... kod nas u skoli (gde je pola-pola, veronauka vs gradjansko) ove veronauticare vode u mek za vreme casa O.o
a jednom su gradjanci gubili nastavu pa morali da budu na veronauci (u ucionici, ne u meku), i kaze Boza posle: "postoje 2-3 reci koje se svaki cas ponavljaju i na koje se oni svaki cas krste, morali smo i mi" - e tada sam zahvaljivala Prevelikom Manituu na svojoj pitomoj i neznoj naravi jerbo sam bila opasno blizu stangla-milosrdja O.o
vishnja92 vishnja92 08:08 08.08.2012

Re: ok

milisav68

Višnja


Uros
...eto informatika. Al` će da se iznenadi.
Dete inače od 10.04 samostalno instalira i održava Linukse sa nekoliko DE-ova, pa ti vidi.


bravo za dete
sad kad krenu da ih teraju da precrtavaju raspored na tastaturi sa table u sveske, pa ko ne stigne dobije 3... eh.
antioksidant antioksidant 08:12 08.08.2012

Re: ok

mozemo da je isteramo i iz drzave, ali sad odmah, ne sutra, ako hocemo.

vecina nece
(većina neće)
antioksidant antioksidant 08:17 08.08.2012

Re: ok

Neka prave svoje škole, pa ko voli nek izvoli.

preciznije - nek prave svoje države pa ko voli nek izvoli.. ups, već su napravili
Kazezoze Kazezoze 09:58 08.08.2012

Re: ok

bravo za dete
sad kad krenu da ih teraju da precrtavaju raspored na tastaturi sa table u sveske, pa ko ne stigne dobije 3... eh.

a zašto to rade, koja je svrha tog precrtavanja?
antioksidant antioksidant 10:04 08.08.2012

Re: ok

Kazezoze
bravo za dete
sad kad krenu da ih teraju da precrtavaju raspored na tastaturi sa table u sveske, pa ko ne stigne dobije 3... eh.

a zašto to rade, koja je svrha tog precrtavanja?

piše u planu
prođe vreme
lepo se osmisli čas
oni koji lepo crtaju dobiju višu ocenu (ako donesu i cveće za 8. mart)
vishnja92 vishnja92 10:16 08.08.2012

Re: ok

a zašto to rade, koja je svrha tog precrtavanja?

prođe vreme


moraju deca necim da se bave dok profanka igra bilijar na fejsu, da ne smetaju.
Jukie Jukie 10:26 08.08.2012

Re: ok

Kazezoze
bravo za dete sad kad krenu da ih teraju da precrtavaju raspored na tastaturi sa table u sveske, pa ko ne stigne dobije 3... eh.
a zašto to rade, koja je svrha tog precrtavanja?

Isto kao i precrtavanje (u svesku iz biologije) grupne slike 30-40 komada laboratorijskog posuđa, od kojih (dok stignu do sveske, gde su predstavljeni sličicama visine 3 mm) sve čaše, čašice, erlenmajeri i slično izgledaju potpuno isto*, pa se to sve posle nauči napamet da se izdeklamuje kao spisak, a ne nauči se za šta koji predmetčić služi u laboratoriji, jer bi to navodno bilo previše komplikovano za taj uzrast (? )


Što se kasnije nastavlja kroz crtanje slika iz knjige redom, pa se nastavnica na gradskom aktivu žali na novi udžbenik, da ispod slike ne piše broj (kao u starom udžbeniku), tako da ona ne može da kaže deci da za domaći precrtaju slike 3.21 i 3.23 nego mora da im kaže da precrtaju slike volvoksa i paramecijuma. Toliko o formi i suštini...

I onda im dođeš slučajno na zamenu i ustanoviš da celo odeljenje redom ume da recituje "...fotosinteza je čudesni proces u prirodi koji...." jer se nastavnica na to oduševljava

*na primer "boca" na slici u knjizi izgleda kao čaša i istovetno kao većina ostalog posuđa. Deca posle ne veruju da "boca" nije isto što i "flaša" jer ovako piše u knjizi a originalna nastavnica nije rekla da nije
bolid1 bolid1 11:14 08.08.2012

Re: ok

Pricaj mi o tome...muke smo imali sa mojom sestrom da objasnimo da nesto bas i nije kako je nastavnica rekla...hebote, rekla nastavnica + pise u knjizi i to je zabetonirano kao susta istina!
Kazezoze Kazezoze 11:43 08.08.2012

Re: ok

antioksidant
Kazezoze
bravo za dete
sad kad krenu da ih teraju da precrtavaju raspored na tastaturi sa table u sveske, pa ko ne stigne dobije 3... eh.

a zašto to rade, koja je svrha tog precrtavanja?

piše u planu
prođe vreme
lepo se osmisli čas
oni koji lepo crtaju dobiju višu ocenu (ako donesu i cveće za 8. mart)

mislim, nemam ništa protiv crtanja, čak ni protiv precrtavanja jer poboljšava rad desne hemisfere mozga, ali tim crtanjem dete neće ništa naučiti o komjuteru što bi, valjda, trebalo da bude prvenstveno zadatak onoga koji podučava.
zašto roditelji ne reaguju na to besmisleno precrtavanje. crtanje treba da se vežba na časovima likovnog, a može i na nekim drugim predmetima kao opisna vežba, ali precrtavanje tastature je besmisleno.
srdjan.pajic srdjan.pajic 16:02 08.08.2012

Re: ok

vishnja92


to su Enti, pastiri drveca, i oni su dobri bre!



Pa Stajrodura hebe ovaj orkski deo genetskog nasledja.


(toplo preporucujem knjigu umesto filma, u filmu su napravljene nesnosne materijalne greske, namerno)



Pročito, još u 1. srednje (šta drugo da se radi, kad u školi nismo imali devojčice, a i to nas niko nije terao da čitamo). I nedavno na Engleskom, preporučujem, mnogo lepo za čitanje.


mitar.popovic mitar.popovic 21:16 07.08.2012

Primer

Zelim da ovde ponovim komentar koji sam ostavio pod clanak.

Peranovic kaze, "Nikad nisam prestao da se bavim spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli." Ovo otkriva da on nema pojma ni o svojoj sopstvenoj veri. Samo Bog moze da spasi dusu i ova njegova recenica je huljenje.

Suditi hirscanstvo i pravoslavje po uverenjima i ponasanju srpskih monaha je kao suditi demokratiju po ponasanju i postupcima Vlade Srbije.

Drago Kovacevic Drago Kovacevic 21:23 07.08.2012

Re: Primer

mitar.popovic
Zelim da ovde ponovim komentar koji sam ostavio pod clanak.

Peranovic kaze, "Nikad nisam prestao da se bavim spasavanjem duša onih koji su na svom životnom putu posrnuli." Ovo otkriva da on nema pojma ni o svojoj sopstvenoj veri. Samo Bog moze da spasi dusu i ova njegova recenica je huljenje.

Suditi hirscanstvo i pravoslavje po uverenjima i ponasanju srpskih monaha je kao suditi demokratiju po ponasanju i postupcima Vlade Srbije.


Sjajno:)
mishconi mishconi 23:08 07.08.2012

Dakle

Memorandum o kome pišete se odnosi na zajednicu "Zemlja živih" čiji je glavni centar manastir Kovilj i ima 6 centara. Lično sam posećivao jedan od njih i atmosfera i rad tamo su dijametralno suprotni od ovog Peranovićevog. Tamo se iskreno i sa puno ljubavi radi sa ovisnicima. Ovaj slučaj sa Peranovićem nema veze sa Zemljom živih i žalosno je što se ovakva tragedija koristi za napad na Crkvu i zajednicu. Uzgred da dodam da je memorandum potpisan i sa ministarstvom zdravlja.
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 23:43 07.08.2012

Re: Dakle

mishconi
Memorandum o kome pišete se odnosi na zajednicu "Zemlja živih" čiji je glavni centar manastir Kovilj i ima 6 centara. Lično sam posećivao jedan od njih i atmosfera i rad tamo su dijametralno suprotni od ovog Peranovićevog. Tamo se iskreno i sa puno ljubavi radi sa ovisnicima. Ovaj slučaj sa Peranovićem nema veze sa zemljom živih i žalosno je što se ovakva tragedija koristi za napad na Crkvu i zajednicu. Uzgred da dodam da je memorandum potpisan i sa ministarstvom zdravlja.

Sjajno, i ministarstvo zdravlja u tome učestvuje
A sad ozbiljno. Zašto argumentovanu kritiku crkve i klera smatrate napadom..
Ima li u mom tekstu neki kriv podatak..
mishconi mishconi 00:00 08.08.2012

Re: Dakle

Memorandum se NE odnosi na "Sretenje", centar koji vodi Peranović, već na Zemlju zivih. Oni nemaju veze jedni sa drugim, a u Zemlji zivih nikada nije bilo incidenata. U državi koja ima sve više narkomana, sa skromnim kapacitetima u bolnicama ovo je i te kako dobrodošla pomoć, naravno kada se radi uz potpuno uvažavanje ličnosti. A zemlja živih upravo tako radi.
apach92 apach92 05:41 08.08.2012

Re: Dakle

o zasto si tako siguran? Jer da je tako zasto onda nije reagovao neko - pored drzavnih institucija imas i crkvene i zatvorio `Sretenje` da se niko ne sretne sa stanglom u glavu i postane pokojnik. Da li je i u Zemlji Zivih bilo Ministarstvo zdravlja i u skladu sa onim sto je tadasnji podpredsednik Vlade potpisao sa Crkvom izdalo dozvolu/potvrdu, bilo sta sto potvrdjuje da i Zemlja Zivih ispunjava uslove za lecenje zavisnika? Ovo je njihova obaveza, to su i sami izjavili.

Ovo jeste sramota i za drzavu i za crkvu.

Ono sto je gore od smrti jesu komentatori koji brane Peranovica, smatraju narkomane vec mrtvima pa je, jelte, ovo moralo da se desi. To ide dotle da Peranovica proglasavaju za zrtvu i u potpunosti opravdavaju njegov postupak.

Mlogo sam besan.

Tezak smo tamni vilajet.
mishconi mishconi 08:04 08.08.2012

Re: Dakle

Ne branim Peranovića, naprotiv. Samo kažem da se ne trpa u isti koš sa Zemljom živih i da se zbog jednog čoveka odmah sve osuđuje. Odgovornost postoji zato što mu nije sprečen dalji rad, ali ne više od toga.
apach92 apach92 08:10 08.08.2012

Re: Dakle

nisam ni mislio da ga branis a kad sam rekao `komentatori` mislio sam na ove silne komentare koje citam po dnevnoj stampi.
bolid1 bolid1 11:29 08.08.2012

Re: Dakle

apach92

Ono sto je gore od smrti jesu komentatori koji brane Peranovica, smatraju narkomane vec mrtvima pa je, jelte, ovo moralo da se desi. To ide dotle da Peranovica proglasavaju za zrtvu i u potpunosti opravdavaju njegov postupak.


To pocne jos od malih nogu, u srednjim skolama, cim je neko drugaciji, odmah je narkoman/sektas/...(dodaj po zelji). Kad se setim, sta sve nisam bio za cetiri godine gimnazije...

Kad se neko navuce na dop, niko to ne shvata kao bolest i navucenog kao bolesnika koji uz veliku muku moze da se sacuva, taj covek vise nije covek, on je otpadnik i kao takav, pozeljan za odstrel, da ne kvari nasufinudecu i nasefinodrustvo. Onda se nadje neki Peranovic koji ima resenje za to i super, ko ga hebe, zvajznuo ga je stanglom po glavi, big deal, djubre narkomansko, a samo je hteo Bog da mu pomogne...msm...


margos margos 12:27 08.08.2012

Re: Dakle

Npr, ova rečenica iz vesti, meni izaziva isto :
''Besan je uzeo šipku i Zarupca, koji ima 52 krivične prijave, nekoliko puta udario po glavi.''

karabasbarabas karabasbarabas 14:04 08.08.2012

Re: Dakle

U meni ista recenica izaziva bes, sa tom razlikom sto me uporno dotice to sto je pokojnik, Bog da mu dusu prosti, bio na slobodi sa pedesetak krivicnih prijava. To me bas raspizdjuje a slusam svaki dan o slicnim primerima. A da li je novinar imao skrivene motive neam pojma.
Moguce da je u tom memorandumu sitnim slovima napisan i neki adendum o razmeni zatvorenika izmedju SPC i MUP? Jos jedna u nizu inovacija nove=stare vlade.
margos margos 14:32 08.08.2012

Re: Dakle

sa tom razlikom sto me uporno dotice to sto je pokojnik, Bog da mu dusu prosti, bio na slobodi sa pedesetak krivicnih prijava.

Dotiče i mene to. Bila sam lenja da napišem, ali upravo to što je u istoj rečenici to da je pokojnik usmrćen palicom i da je imao 52 prijave je bljutavo skroz.
Pitam se da li treba da, kao društvo, budemo zahvalni ubici jer nas je spasao nekog sa 52 prijave ili treba da se debelo zabrinemo jer neko sa toliko krivičnih prijava nije procesuiran i adekvatno kažnjen???
karabasbarabas karabasbarabas 15:13 08.08.2012

Re: Dakle

Bljutavo ili ne to su cinjenice.
Kao sto je cinjenica da je neko nekoga udarao lopatom po ledjima cime se pola nacije nasladjivalo mesecima, a posle toga isao svetom slobodan i jos otvarao rehabilitacione centre.
Ne znam za drustvo ali ja bih bio zahvalan na jednom Japancu ili Nemcu koji bi nas okupirao na jedno stotinjak godina da se malo naucimo redu.
apach92 apach92 15:27 08.08.2012

Re: Dakle

margos
Dotiče i mene to. Bila sam lenja da napišem, ali upravo to što je u istoj rečenici to da je pokojnik usmrćen palicom i da je imao 52 prijave je bljutavo skroz. Pitam se da li treba da, kao društvo, budemo zahvalni ubici jer nas je spasao nekog sa 52 prijave ili treba da se debelo zabrinemo jer neko sa toliko krivičnih prijava nije procesuiran i adekvatno kažnjen???



Ja bih se kao deo drustva krajnje ogradio od zahvalnosti ubici.

Ne znam na sta se odnose 52 krivicne prijave ali ja bih radije da me policija i efikasni pravosudni sistem stite od takvih nego popovi bajkeri sto cuju unutrasnji glas da treba da ociste zemaljsko tlo od svakakvog olosa. Ovakvima su narkomani samo jedni od tih olosa koje bez civilizacijske stete treba likvidirati, ako smem da primetim. Ostali kandidati su tu medju nama i najcesce nemaju krivicnih dela niti prijava a pocesto i porez placaju.

E sad, sto nam je sudstvo tako efikasno to je stara i izlizana tema. Kanda nepopravljiva pa ko ne moz` s tim da zivi nek emigrira negde gde se sudi efikasnije.

Ili da svi kao kao `otac Peran` uzmemo pravdu u svoje ruke?
bolid1 bolid1 15:43 08.08.2012

Re: Dakle

karabasbarabas
ja bih bio zahvalan na jednom Japancu ili Nemcu koji bi nas okupirao na jedno stotinjak godina da se malo naucimo redu.


Tuzno, ali istinto...prodje mi kroz glavu u ovakvim situacijama...

apach92

Ja bih se kao deo drustva krajnje ogradio od zahvalnosti ubici.


Bas tako, ovi sto nas brane lopatama i stanglama su mnogo opasni, po nas.

Nego, jel' primetio neko pricu roditelja kako je pokojnik od zahvalnosti trazio od njih da UBICI poklone neku skupu fotelju od punog drveta...sto mi to mirise na sve, osim na poklon...
krkar krkar 16:36 08.08.2012

Re: Dakle

Ne znam za drustvo ali ja bih bio zahvalan na jednom Japancu ili Nemcu koji bi nas okupirao na jedno stotinjak godina da se malo naucimo redu.


A šta fali Turcima???

(Pri čemu nikako ne isključujem gospodu Japance i Nemce, nedajbože!). Samo molim da nas već jednom neko ozbiljan okupira
bolid1 bolid1 17:21 08.08.2012

Re: Dakle


A šta fali Turcima???

Samo molim da nas već jednom neko ozbiljan okupira


Nista, Turci fini ljudi i Truska sredjena zemlja, kad god odem, a nikad nisu bili Marmarisi i Kusadasiji odusevim se kako gomila jednostavnih stvari funkcionise...od medjugradskih autobusa, pa nadalje...da ne trolujem temu...
margos margos 20:10 08.08.2012

Re: Dakle

Ja bih se kao deo drustva krajnje ogradio od zahvalnosti ubici.

Ograđujem se i ja - pitala sam se šta sugeriše tekst na sajtu.
bolid1 bolid1 20:31 08.08.2012

Re: Dakle


Ograđujem se i ja - pitala sam se šta sugeriše tekst na sajtu.


Cekaju ko fufe da vide na koju ce stranu vetar da duva, 'oce 'li da sude ubicu ili da lupe packu heroju borbe protiv poroka, Peranu, duhovniku kakvog nema.

Mada, ne bi me cudilo da se pojave grafiti: Pravda za Peranovica...
dragan1122 dragan1122 20:57 08.08.2012

Sahrana

Majka ovog narkomana je javno izjavila da mu neće doći na sahranu. O čemu mi dalje pričamo? Taj je već odavno bio mrtav.
savamala savamala 21:01 08.08.2012

Re: Sahrana

O čemu mi dalje pričamo?


Цела прича ни у једном тренутку није имала везе ни са убијеним, ни са убицом. ово је само био још један повод да се сложно и, пре свега дириговано, крене у пљувачину СПЦ. И Блиц, и "javni servis", Б92, легенда Драго К. Такав је посао, ни они га сви баш не воле.
bolid1 bolid1 21:03 08.08.2012

Re: Sahrana

savamala

Цела прича ни у једном тренутку није имала везе ни са убијеним, ни са убицом. ово је само био још један повод да се сложно и, пре свега дириговано, крене у пљувачину СПЦ. И Блиц, и "javni servis", Б92, легенда Драго К. Такав је посао, ни они га сви баш не воле.


A, sve po direktivi CIAe i Vatikana, uz posredovanje masona i Kominterne...
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:09 08.08.2012

Re: Sahrana

dragan1122
Majka ovog narkomana je javno izjavila da mu neće doći na sahranu. O čemu mi dalje pričamo? Taj je već odavno bio mrtav.


Jel to carsijska prica ili je stvarno javno izjavila?
Ja sam tu pricu cuo od valjevske carsije i bojim se da je i ona u istoj funkciji kao i 52 krivicne prijave.
U funkciji stvaranja atmosfere da i nije neka steta sto je ubijen, kako bi se popu progledalo kroz prste.
dragan1122 dragan1122 21:19 08.08.2012

Re: Sahrana

Objavile Novosti. Link.
angie01 angie01 21:20 08.08.2012

Re: Sahrana



A, sve po direktivi CIAe i Vatikana, uz posredovanje masona i Kominterne...


a zbog Kosova, srca Srbije!
bolid1 bolid1 21:25 08.08.2012

Re: Sahrana

Evo ga LINK!

Msm, sta god da je, sve i da je rekla...cela prica se svodi bas na to sto si reko, kako popu progledati kroz prste, umesto ga poslati da robija dugooooo. Samo prelistaj komentare na netu, svedu se na: Ko ga hebe, narkomancina...
bolid1 bolid1 21:28 08.08.2012

Re: Sahrana


a zbog Kosova, srca Srbije!


Stvarno sam bolid, pa kako srce Srbije da zaboravim...
angie01 angie01 21:37 08.08.2012

Re: Sahrana



Msm, sta god da je, sve i da je rekla...


nema ona pravo da odlucuje o necijoj smrti, cak ni kao majka-znam da zvuci vird- isto tako, znam da joj nije bilo lako, al ko normalan salje dete kod onog manijaka, nije on tamo bio 5 dana i verovatno je znala sta se desava, u svojoj glavi je ona nekako skockala kockoce, koje se uklapaju i u tu izjavu, al, ubistvo je ubistvo, tortura kojom se on bavio kao izlecenjem, je cist sadizam i to je zakonom zabranjeno, rekla majka sta god!
angie01 angie01 21:39 08.08.2012

Re: Sahrana

bolid1
a zbog Kosova, srca Srbije!Stvarno sam bolid, pa kako srce Srbije da zaboravim...


Svega si se nekako opsetio, al najvaznije zaboravio!
savamala savamala 21:40 08.08.2012

Re: Sahrana

A, sve po direktivi CIAe i Vatikana, uz posredovanje masona i Kominterne...


Јебига. Провалио си ме.
hoochie coochie man hoochie coochie man 21:52 08.08.2012

Re: Sahrana


cela prica se svodi bas na to sto si reko, kako popu progledati kroz prste, umesto ga poslati da robija dugooooo


Objavile Novosti. Link.


Vidim, hvala.
Novostima na cast.
Mislim u redu je novinarski poriv da se bude sto aktuelniji, ali ovde pre citam senzacionalizam i zelju da se sve prikaze na odredjeni nacin nego zelju da se saopsti vest.
Sta je saopsteno ovom vescu sto se nije moglo pretpostaviti?
Da narkoman u porodici razara porodicu? Nije Branko Puzovic to do sada znao pa je pozurio da sve to plasticno objasni kroz ispovest zene koja je iz jednog pakla u trenu presla u drugi?
I to u prvoj recenici saospti bombu kako majka sinu nece ici na sahranu.

Tipican primer zluopotrebe ljudskog jada zarad sopstvene promocije (ili zarad pokusaja spasavanja ubice?)
bolid1 bolid1 22:04 08.08.2012

Re: Sahrana


al, ubistvo je ubistvo, tortura kojom se on bavio kao izlecenjem, je cist sadizam i to je zakonom zabranjeno


Sve vreme se oko toga vrti! Doticni pop je coveka ubio od batina, bukvalno!

Ali, ne, orekstriranosenapadacrkva...ista ona sto mu dade orden



Svega si se nekako opsetio, al najvaznije zaboravio!


Majku mu...odo da klecim na kukuruzu

angie01 angie01 22:09 08.08.2012

Re: Sahrana



Majku mu...odo da klecim na kukuruzu


a, pa ne ide to tek tako,..mora i veliki ves na ruke, sa tim klecanjem!


...to kod ovijeh terapeuta, ukazuje na cistu naklonos'!
bolid1 bolid1 22:16 08.08.2012

Re: Sahrana

Jeste, kriv sam, jeo sam g...a, bas tim recima, bez moljenja, jeo sam g...a, preskocio sam toito, jer sam bio slep pored ociju.
angie01 angie01 22:33 08.08.2012

Re: Sahrana

bolid1
Jeste, kriv sam, jeo sam g...a, bas tim recima, bez moljenja, jeo sam g...a, preskocio sam toito, jer sam bio slep pored ociju.


,ovo je savamala, pa ti vidi!
bolid1 bolid1 22:46 08.08.2012

Re: Sahrana

angie01
bolid1
Jeste, kriv sam, jeo sam g...a, bas tim recima, bez moljenja, jeo sam g...a, preskocio sam toito, jer sam bio slep pored ociju.


,ovo je savamala, pa ti vidi!


Ima u nastavku iste scene par interesantnih recenica...al' necemo sad
dragan1122 dragan1122 22:52 08.08.2012

Re: Sahrana

Za crkvu me boli uvo - mnogo ih je u mantijama koji su za dugogodišnji zatvor. Nego me iritira što se cela Srbija digla na noge zbog jednog narkomana koji je odavno izgubljen, kojeg se i rođena majka odrekla, dok sa druge strane deca u školi svakodnevno trpe maltretiranje vršnjaka (a da, za to imamo Školu bez nasilja), nema inkubatora, citostatika, EKG se čeka po šest meseci... Cela zemlja se raspada po šavovima, sve je otišlo u kurac, ali se digla kuka i motika da osveti heroinskog zombija.
angie01 angie01 22:57 08.08.2012

Re: Sahrana

Za crkvu me boli uvo - mnogo ih je u mantijama koji su za dugogodišnji zatvor. Nego me iritira što se cela Srbija digla na noge zbog jednog narkomana koji je odavno izgubljen, kojeg se i rođena majka odrekla,


ovo je bolesno!
bolid1 bolid1 23:00 08.08.2012

Re: Sahrana

Previse bolesno!
bolid1 bolid1 23:07 08.08.2012

Re: Sahrana

dragan1122
Nego me iritira što se cela Srbija digla na noge zbog jednog narkomana koji je odavno izgubljen, kojeg se i rođena majka odrekla,


Izgleda da nisi svestan koliko takvim timpovima malo treba da od jednognarkomana predju na jednogpekara, jednogplavokosog, jednogkojiimnijepovolji.

Normalno da se digla cela Srbija na noge, hebote, ubio je coveka na vrlo brutalan nacin. Kako cuh na vestima, jedannarkoman se udavio u "zeludacnom sadrzaju", udavio se u sopstvenoj povraci...to traje, aman, sta je radio, tuko ga dok nije prestao da se mrda ili ga je gleado kako bljuje i ostavio na milost Bozju...e, zato se digla cela Srbija!

Sto se dece, inkubatora i svega ostalog tice, u pravu si skroz...
Drago Kovacevic Drago Kovacevic 22:51 08.08.2012

Morao banovati

Savamalu i ovog Dragana sam morao banovati zbog bezočnog opravdavanja zločina.
Na mesec dana. Eto, da obznanim.
dragan1122 dragan1122 22:55 08.08.2012

Re: Morao banovati

Banovanje zbog iznošenja mišljenja?? Jadno.
apach92 apach92 05:41 09.08.2012

Re: Morao banovati

dragan1122
Banovanje zbog iznošenja mišljenja?? Jadno.


Jadno? Ponekad da, ponekad ne. U ovom slucaju svakako ne. Ja kao korisnik ovog bloga ne zelim cak ni u svom virtuelnom okruzenju osobe koje na direktan nacin opravdavaju zlocinca koji je do te mere unakazio zrtvu(pa, ma kakva zrtva bila) da ni obducenti ne znaju sa koliko udaraca ga je usmrtio vec kazu izmedju 50-100. To svakako nije nehat, nuzna samoodbrana, `nesto sto je moralo da se desi i samo je pitanje trenutka` vec osvetoljubivo ludilo i zastrasujuci nedostatak kontrole.

Diskutovati na civilizovan nacin o razlozima rasprostranjenosti narkomanije, efikasnosit pravosudnog sistema, uticaju porodice na pojedinca, odgovornosti drustva i crkve je sasvim druga stvar od onoga sto se u komentarima doticnih moglo procitati.
angie01 angie01 08:19 09.08.2012

Re: Morao banovati

ma kakva zrtva bila????


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana