Putovanja| Sport| Zabava

Uzivo: Twitter, Anin mec, Fotografije

Nikola Olić RSS / 03.09.2012. u 16:06

10:32am -- Ana, Novak i ostali teniseri na Twitteru

Ulazak u novinarski centar svake godine ima neku novinu kojom novinarima skrenu paznju na nove tehnologije ili dogadjaje iz sveta tenisa. Neke stvari su svake godine iste, kao na primer cetri velika casovnika koji nam daju vreme u cetri Grand Slam grada -- Njujorku, Melburnu, Parizu i Londonu. Pre nekoliko godina su imali i veliki broj zastava ali je izbor tih zastava uvek bio zbunjujuci i zastave su ubrzo posle toga sklonili.

8_ekran.jpg

 

Ove godine novina je veliki ekran koji pokazuje analizu Twitter poruka koje se o US Openu salju celim svetom. Poruke mozete da analizirate po geografskoj regiji, po igracu, po vremenskom periodu i tako dalje, i sto se vise necije ime pominje, bice prikazano vece na ekranu. Firma koja je to napravila -- IBM -- je ista firma koja vodi US Open internet stranicu, kao i stranice mnogih drugih turnira. Oni su odgovorni za skupljanje i analiziranje svih informacija vezanih sa svetom tenisa, i ovaj ekran sa Twitter informacijama je samo nastavak tehnoloskog napretka u istom pravcu.

Medju statistikama na ekranu jutros nema Ane Ivanovic, ali ima Rodika, Sarapove, Djokovica i Iznera. Ana je bila na ekranu pre neki dan posle pobede nad Amerikankom Sloan Stivens, o teniserima se najvise prica posle njihovih meceva, sto je i za ocekivati. Anin danasnji mec protiv Bugarke Svetane Pirinkove pocinje za oko pola sata, nadamo se da ce posle danasnjeg meca Anino ispisano ime biti nesto vece od Svetlaninog.

12:52pm -- Uzivo na mecu Ana Ivanovic vs Svetana Pirinkova

Interesantan pocetak Aninog meca. Ana zapravo vec vodi 3:0 protiv Bugarke Svetane Pirinkove, i na pauzi izmedju gemova na velikom ekranu pokazuju novinarska sedista. Obicno se sa ovih sedista gleda i organizuje koga treba snimati, retko je kamera uperena na nas. Odavde se cesto radio vezom javlja ako se primeti poznata osoba, da bi je prikazali ne velikim ekranima. Novinar koji se pojavio na ekranu nije izgledao ni malo zainteresovan, samo je kratko posle prokomentarisao da se eto opet pojavljuje na televiziji za dzaba.

 

8_zastava.jpg

 Iznad jednog od dva velika ekrana Arthur Ashe stadiona uvek se viori Americka zastava, koja sad ukazuje na konstantan umereno jak vetar sa jugo-istoka. Ovo je veliko zdanje sa cudnim oblikom i raznim bocnim otvorima sa svih strana, tesko je pretpostaviti kako je zapravo Ani i Svetani dole na terenu. Anina zuta haljina, ista haljina cini se iz njenih ranijih meceva, je mozda najbolji indikator koliko je vetrovito na terenu. Ali trenutno je tesko reci -- Ana u ovom momentu zadovoljno sedi na svojoj stolici jer je uzela prvi set sa 6:0.

Izmedju setova igraci retko drze reket u ruci. Obicno nesto piju ili jedu, i odmaraju ruke za sledeci gem. Ova pauza medjutim traje nesto duze jer je Anina protivnica zatrazila posetu fizioterapeuta. U toku pauze Ana pregleda svoj reket i vraca sve razmake izmedju zica na svoja mesta. Na stolici joj pise American Express, ali bez izgubljenog gema u prvom setu koji je trajao samo dvadesetak minuta, vise lici na Serbian Express.

 

8_ana.jpg

 Posle razgovora sa doktorom, Pirinkova izmedju poena cesto levom rukom lagano udara u levu butinu. To je mozda zbog nekih tegoba, ili teniserska verzija aplaudiranja samoj sebi sa jednom rukom, jer druga ruka mora da drzi reket. Pirinkova ima razloga sebi da aplaudira, uzeli je Ani brejk i vodi u drugom setu sa 2:1.

Osim dva velika ekrana na samom vrhu stadiona, na drugom nivou postoje jos cetri ekrana, daleko mrsavija od ovih velikih. Dva ekrana pokazuju trenutni rezultat, a druga dva ekrana su misterozno visili prazni, sve dok malocas nismo primetili da na tim ekranima zapravo ispisuju sve sto se na terenu desava, od sudijinih reci, pa do reklama koje gledamo u pauzama. Na sledecoj pauzi slusamo Sindi Loper, i citamo reci pesme Girls Just Wanna Have Fun.

 

8_loper.jpg

 Sto kaze i sama pesma, i Ana Ivanovic se u poslednjih nekoliko minuta sve bolje i bolje provodi. Povratila je servu i izjednacila na 3:3 u drugom setu sa mocnom forhend dijagonalom koja je zavrsila u reklamama sa bocne strane terena. Bugarskih navijaca nema puno, srednjovecne dame u desetom redu podsecaju svojim navijanje na slicnosti nasa dva jezika, ali je njihovog navijanja sve manje. Posle razmene brejkova pri kraju drugog seta koji je dao drugom setu daleko vise uzbudjenja nego u prvom, Ana posle malo vise od sat vremena igre zavrsava mec sa pobedom, 6:0, 6:4.

2:00pm -- Razgovor sa Anom posle meca

Kakvi su ti utisci posle meca?

"Sigurno sam presrecna rezultatom. Iako je bilo malo nervoze na pocetku, uspela sam sjajno da odigram taj prvi set. Cetvrtfinale mi je bilo veliki cilj."

Sledeca protivnica ce verovatno da ti bude Serena?

"Sigurno veoma tezak mec. Nikad je do sad nisam dobila. Trenutno dobro igram i uzivam, znam da cu morati da igram jos bolje, znam da cu morati da budem agresivnija nego ranije. Ona ima jako puno samopouzdanja, nije skoro izgubila ni jedan mec, vazno je da samo budem fokusirana. Nikad se ne zna."

Vidi se kontinuitet u svim aspektima tvoje igre, od forhenda i bekhenda i naravno agresivnost...

"Agresivnost mi je bio cilj od prvog meca. Dosta sam pricala sa trenerom o tome. Tako sam trenirala vec duze vreme ali dugo nisam to uspela da iskoristim iz meca u mec. Drago mi je da se to ostvarilo, dosta sam opustenija. Serena igra dosta agresivno, bice to veliki kljuc ako uspem dobro da returniram i stavim pritisak na njen drugi servis."

Nole nam je rekao da dolazi iz Nju Dzersija svaki dan, kako ti stizes ovde?

"Oficijalni transport nas kupi iz hotela, par dana je bila milina, svi su na odmoru zbog praznika, nekad zna da bude naporno, da traje do 45 minuta. Ja nikad nisam vozila u Njujorku, ne bih se usudila."

 

8_pobednica.jpg 

 

2:33pm -- Ana se pojavila na Twitter ekranu

Ubrzo posle pobede, Ana se pojavila na Twitter ekranu. Sirom sveta, u poslednjih 48h poslato je malo manje od 250,000 poruka na temu #USOPEN. Anino prezime vidi se sa desne strane ekrana, a blize centru vidimo ime njene sledece protivnice Serene Vilijams. Na ekranu Serenino ime ne izgleda mnogo mocnije, nadamo se da ce tako biti i u njihovom sledecem mecu. 

 

8_ekran2.jpg


 

 

 



Komentari (2)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 05:20 04.09.2012

UniQlo

Atmosfera je zaista unikatna (elektricna) i takva kakvom je prikazujete. Moram da primetim da je Fed (postovanje) u prvom planu radi sponzora ovog nezvanicnog prvenstva sveta (Rolex, Mercedes, Nike). Onda po nekom "finansijskom redosledu" idu Amex igraci, NIKE i USTA "domaca proizvodnja". Ovo je vizuelna observacija "grounds-a" samog Opena po posterima i promotivnom materijalu. Nole ima svega 2 jedan sa Venus na svetiljci i JEDAN u staklenom poklopcu u kom se drzi pehar koji je inace na spoljasnjem zidu pored ESPN TV stanice. Jedan ali vredan:) Takodje mi je drago da vidim da je Nole od miloste:) svetska zvezda u pravom smislu te reci. Bio sam na radnji u 5toj aveniji (UNIQLO) gigantski Noletov poster nasred Menhetna i poprilicna guzva oko sekcije sa Djokovic Performance Wear. Kacketi su bili rasprodati za taj dan!

Poz!



abraham_linkoln abraham_linkoln 18:37 05.09.2012

support!

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana