Putovanja| Sport| Zabava

Poslednji Dan US Opena -- Uživo iz sata u sat...

Nikola Olić RSS / 10.09.2012. u 17:14
12:00pm

Dobro dosli na US Open! Tako smo poceli izvestaje odavde pre 15 dana, i danas su nam se tako javili redari na ulasku u teniski centar po poslednji put ove godine. U pitanju nisu obicni redari, ovo su odlicno istrenirani pozdravljaci koji stoje odmah iza kapija US Opena i pozdravljaju sve koji ulaze. Jutros ih je vrlo malo zato sto se kapije centra ne otvaraju jos dosta dugo. Jos nije ni podne, da je ovo obican dan, tenis bi vec uveliko trajao i na ekranu koji visi sa Arthur Ashe stadiona bilo bi raznih imena i rezultata. Danas je naravno poslednji dan US Opena tako da na tom ekranu a i na rasporedima imamo samo jedan mec.

15_raspored.jpg

 

Firma koja vodi racuna o rasporedu, rezultatima, statistikama kao i o internet stranici ovog turnira napisana je u cosku rasporeda koji se svakog jutra u novinarskom centru deli. IBM je vec dosta svojih radnika poslao kuci, ispred velikog ekrana koji interaktivno prati sve meceve vise nikog nema. Na tom ekranu smo tokom turnira mogli da se igramo sa interesantnim statistikama iz sveta tenisa i saznamo sta su najvazniji aduti igraca koji se na ovim terenima susrecu. Nema jos informacija o finalu izmedju Novaka Djokovica i Britanca Endi Maraja koje nam u 4pm predstoji, ali na ekranu i dalje visi podatak od pre par dana da se u sat vremena igranja profesionalnog tenisa potrosi oko 800 kalorija, odnosno kaloricna vrednost jednog lepog hamburgera sa sirom.

I sir na US Openu moze da bude zabavan. Kad su se u finalu 2006. godine nasli Svajcarac Roze Federer i Amerikanac Endi Rodik, u kuhinji novinarskog centra tog dana nisu dozvoljavali da se izabere Svajcarski sir uz hamburgere, vec samo Americki. Prevedena na srpski sala i nije toliko duhovita, ali na engleskom jeziku sasvim fino razbije monotoniju obicne posete restoranu. Od pozdravljaca na ulasku u centar, pa do radnika u kuhinji, US Open se dosta trudi da na svakom koraku zabavlja i tenisere i navijace. Zato je mnogim teniserima ovo omiljeni Grand Slam, a cesto i omiljeni grad. 

1:00pm

Sva ta zabava se dugo priprema i uvezbava, retko sta je prepusteno slucaju. Od ovog dvonedeljnog dogadjaja ovaj teniski centar prezivi ostatak godine. Tako je i sa mnogim drugim manifestacijama ovog grada, predstave na Broadway-u pripremaju se mesecima pre no sto pocnu da ih reklamiraju po gradu.

 

15_proba.jpg

 

Poslednja vezba ceremonije zatvaranja turnira jutros je trajala oko pola sata -- prozujali su kroz ceo govor, pomenuli sve sponzore, poredjali zastave, i vrlo brzo postavljali ogromne crne zvucnike na svoja mesta.  Za razliku od bine nekog Broadyway pozorista gde mozete da obelezite sta gde ide, na ovom teniskom terenu to izgleda nije dozvoljeno, pa su zvucnike namestali u odnosu na prazne redove sedista. 

U lozi za igrace nikoga nema, televizori su namesteni na "Tennis" kanal, a ako tu nema dovoljno tenisa igraci mogu da naruce DVD bilo kog drugog meca sa US Opena i valjda tako dodatno nauce o svojim protivnicima. Tipsarevic cesto pominje kako obavezno posle i pobeda i poraza voli da gleda svoje meceve i uci iz svojih gresaka. Djokovic isto voli da gleda meceve, ali ne svoje vec samo drugih igraca. Ovo je trece finale US Opena za redom koje Djokovic na zalost, odnosno na veliku srecu, kasnije nece gledati. Snimanje danasnjeg finala pocinje za samo dva i po sata.   

 2:00pm

Mnogi teniski tereni centra ponovo su puni kao na pocetku turnira, osim sto nema publike, sudija niti zvanicnih semafora. Terene koriste neki drugi igraci kojima US Open sa jedne strane predstavlja veliko uzivanje ali mozda i veliko ometanje, jer im oduzima terene na kojima su navikli da igraju. Mada su tereni puniji, automobila je sve manje. Znamo da Djokovica ovde dovoze iz Nju Dzersija, za Endija nam nije poznato. Ogromni Mercedesov vozni park sveo se dakle na mali broj vozila i vozaca koji su i dalje potrebni. Kao kod mnogih tenisera, novinara i navijaca na kraju svakog US Opena, i kod vozaca danas ima slikanja i oprastanja.  

15_vozac.jpg

 

Pozdravljanje sa stenografima je posebna stvar. Puno znaju o svetu tenisa, a malo pricaju. Idu po turnirima sirom sveta i beleze sve sto tenisere pitamo, i sto nam oni kazu. Iz nedelje u nedelju srecu se sa istim igracima i na njihovim konferencijama beleze razlicite odgovore na ista pitanja.

Na nezvanicnom Tenis Kvizu koji smo u toku tornada pre neki dan organizovali, stenografi su bili najbolji. Njihova subjektivna misljenja o igracima su isto vrlo interesantna. Kazu da je Endi Rodika i Roze Federera najteze pratiti i zapisivati u toku intervjua. Daju dugacke lepe odgovore ali i cesto menjaju teme, ponavljaju reci i imaju cudnu intonaciju koju je ponekad tesko razumeti. 

3:00pm 

Setnjom hodnicima glavnog stadiona mozete naravno da cujete razne jezike i intonacije. Neke jezike je lako prepoznati, neke morate da povezete sa imenom koje procitate na akreditaciji. I to ponekad nije dovoljno pa se misterija nastavlja dok internet ne resi dilemu. Juce posle Serenine konferencije za stampu hodnicima su prolazile i mnoge flase sampanjca, koje su posle njene pobede delili. Manje boce isle su novinarima, a par komicno ogromnih flasa (5L) otisle su njenim prijateljima i rodbini. Istu tradiciju ocekujemo i danas posle muskog finala, u nadi da ce makar jedna velika flasa zavrsiti na Djokovicevoj strani svlacionice koja je spala sa par stotina igraca na samo dva.

15_oblaci.jpg

 

Nebo danas jos vise podseca na pocetnu spicu crtanog filma Porodica Simpson. Posle onih tmurnih dana lakse je gledati gore ka nebu i primecivati takve stvari, kao neka vrsta Roršahovog testa na US Openu. Mislim da je ta igra teniserima laka, vecina oblaka zapravo lice na torbe za teniske rekete. U daljini se sa vrha glavnog stadiona naravno vidi i sam centar Njujorka, gde je cuvena zgrada Empire State cijim jednodnevnim zutim osvetljenjem smo ovaj turnir pre dve nedelje i zapoceli. Za oko sat vremena na ovom stadionu pocinje borba koji ce od dva tenisera US Open ceremonijalnom setnjom po Times Square-u sutra i zatvoriti. 

6:00pm

Na ekranu pred ulazak na vrlo precizno numerisana sedista voditelji uporedjuju kako su nasa dva finalista igrali u toku turnira, koliko je ko sati proveo na terenu, koliko su izgubili setova ili servisa, i procenat svih mogucih elemenata igre. Izlazak iz pitomog hodnika na tribine velika je promena, i tenis na terenu nije ni malo pitom, Novak i Endi su jedan drugom odmah uzeli serve. Verovatno im je te serve ustvari uzeo vetar.

Finale za sada vizuelno dobro izgleda, ali zvuci mnogo, mnogo gore. Vetar cepa zastavu na vrhu stadiona, kao da pokusava da dokrajci sta je poceo pre neki dan. Mada bi mogao da da iskljuci u toku svakog poena, sudijin mikrofon je ukljucen i preko razglasa cujemo svaki novi udarac vetra. Zvuci kao da je u daljini grmljavina, a nebo iznad terena je skoro potpuno vedro. Ima puno elemenata koji mec ometaju, i sa tribina je osecaj kao da gledate prenos u nekom bucnom hladnom baru.

Pre dosta godina Andre Agasi i Roze Federer nasli su se na vrhu ogromnog Burj hotela u Dubaju i odigrali nekoliko loptica tenisa na platformi za helikoptere. Vetar je bio komicno jak, a tenis komicno los, a loptice su sto slucajno sto namerno letele sa vrha tog zdanja na sve strane. Na ovom mecu je za sada samo jedna loptica izletela sa tribina, kad je Endi probao da vrati jedan od Novakovih servisa. Novakov servis se malo popravio, a takodje i rezultat. Posle 16 minuta vetra, tenisa i losih servi, Djokovic blago vodi sa 2:1 u prvom setu.

Prvi aplauz koji nas je malo zagrejao. Razmena je imala cini se 50 udaraca, izgledalo je kao zagrevanje pred pocetak meca, gde su samo testirali jedno drugom forhende i slajsove. Ovo je neka druga verzija tenisa sa nekim drugim pravilima, napadanje mreze je drugacije, odbrana je drugacija, zbog vetra se cini kao da se igra na blago nagnutom terenu. Endi je pre neki dan po vetru izvukao napetu pobedu nad Berdihom, Novak se po tom istom vetru slabo snasao protiv Ferera. To je obojici tenisera sigurno na umu.

15_senka.jpg


Ostra linija senke koja deli teren skoro po sredini nas podseca na cari toplog sunca koje nazalost dopire na sve manje i manje tribina. I igraci se osecaju slicno nama, njihove stolice su takodje u senci. Jedino jos g;avni sudija povrh svoje visoke stolice ima par minuta Njujorkskog popodnevnog sunca, ali iskusni delilac teniserske pravde ocigledno je bolje spreman od vecine publike, sa dugackim pantalonama i rukavima, i dzemperom na kom mu sa 50tak metara iz hlada zavidimo.

Medju sigurno bar nekoliko tajnih agenata i policije koji su u svojstvu obezbedjenja medju nama ovde na tribinama, nasao se uz legendarnu filmsku muzicku temu i glumac Son Koneri kojeg smo decenijama kao Dzejms Bonda gledali na velikim ekranima bioskopa, a nekoliko sekundi i na velikom ekranu ovog stadiona. Ovaj stadion se godinama muci da smisli krov kojim bi zastitio od kise i vetra, kakvu li bi tajnu alatku za to 007 imao da je ovo njegov stadion? Engleski igrac 001 i Srpski igrac 001 trenutno su napeto izjednaceni na 6:6 u prvom setu.

U taj-brejku uz cesce menjanje strana i servi jos bolje vidimo uticaj vetra na igrace i na uslove na terenu. Djokovic je u jedan poen cak sa kolena probao da odbrani posle pada, a oba igraca su sa cudjenjem pokazivala ka svom boksu i svojim trenerima, kakav li su trening trebali da imaju da se pripreme za ovakve uslove. Endijev tesni trijumf u taj-brejku prvog seta produzio se u drugi, vodi u drugom setu sa 4:0 i sa boljm razumevanjem kako ritam napadanja i odbrane da prilagodi vetru. A vetar nastavlja istom neprijatnom snagom, novinari se presvlace u sta god bolje i deblje imali. Djokovic i dalje na terenu ostaje u istoj tamno plavoj UNIQLO maj ici, koja kad je udari vetar izgleda kao talasasta povrsina hladne reke Hudson nedaleko odavde.

Drugi set zavrsava se slicno prvom setu. Uslovi na terenu su ne promenjeni, jedino zastava na vrhu terena vise ne puca kao ranije, sto daje utisak da je vetar bar malo slabiji. Zastava se zapravo zapetljala sama u sebe i stoji mirno bar neko vreme na vrhu stadiona. I na terenu dole je za naseg tenisera zapetljana situacija, nekoliko sitnih gresaka koje je bi drugaciji vetar lako pretvorio u dobre lopte dalo je Englezu tri set lopte, i najuzbudljiviji moguci kraj seta, gde oba igraca a i nas dvadesetak hiljada gledamo u ekran i cekamo ishod challenge-a. To je drugi challenge za redom koji Djokovic gubi, u istom cosku terena posle istog poteza.

Dva seta za sada prosla su takodje manje vise isto, Djokovic za nijansu slabije izlazi na kraj sa vetrom, rezultat je dobar pokazatelj dinamike i tezine meca, igra se dva i po sata, sa rezultatom 7:6, 7:5 za Endija. Pre neki dan njih dvojica su u svlacionici zajedno gledali fudbalski mec koji se zavrsio sa 0:0, da sad vratimo i ovaj teniski mec na taj isti rezultat, Djokovic bi verovatno na terenu pokazivao vise pozitivne energije. U poslednjih nekoliko decenija nije se lako setiti finala US Opena gde se pobednik povratio sa dva seta deficita. Sto lepo kaze Viktoria Azarenka, dokle god postoji jos bar jedan poen da se odigra, ima sanse za preokret. To je nazalost rekla juce posle poraza u finalu, Djokovic danas ipak jos ima poena i prilika situaciju da preokrene.

Mozda je ovaj na 1:1 u trecem setu poen koji mu je trebao. Nekoliko napada Djokovic odlicno brani, na mrezi se dobacuju kratkim volejima, obojica na neki nacin gube ravnotezu, Djokovic cudnim bekhendom poentira, i ratnickim krikom i pozom slavi poen, a uskoro posle toga i brejk. Na pauzi slusamo U2 dok poslednji tragovi sunca nestaju sa vrhova tribina, ovo sada postaje nocni mec na Arthur Ashe stadionu, gde se Djokovic istorijski odlicno snalazi, trenutno sa veoma dobrodoslih 5:2 u trecem setu. Gore u TV studiju kod kolega iz Prve Televizije je potpuni mrak, verovatno kao u puno stanova Srbije.

 

15_noc.jpg

 

Tri seta, vise od tri sata. Zastava na vrhu stadiona se otpetljala a izgleda da je slicno i sa Djokovicem. Na terenu simbolika na sve strane -- Djokovic je uzeo treci set smecom koji je zavrsio daleko van Endijevog dometa. Gledati tenis uzivo vam daje priliku da izaberete jednog igraca i posmatrate sve aspekte njegove igre, dok udara lopticu i dok ceka. Endi se posle izgubljenih poena cesto hvata za racne delove tela i pravi grimase koje su Djokovicu od kako je poceo da dominira svetom tenisa postale prava retkost. Posle vinera takvih grimasa nema.

Ako u tenisu ne postoj potez koji se zove 'Šamar', Djokovic ga je upravo izmislio. Na samom pocetku cetvrtog seta posle jednog uzetog poena na Endijev servis, drugi poen Djokovic takodje lepo organizuje, izlazi na mrezu i vraca nekoliko Endijevih lopti njemu direktno u noge, poslednji pokusaj Endija bila je forhend paralela, koju Djokovic sa mreze presrece i forhendom šamara nazad u prazan deo Endijevog terena. Sledeci Novakov poen je skracena lopta koja jedva da je sa druge strane odskocila od zemlje, i poen kojim odmah na pocetku seta uzima Englezu servis je elegantan volej na mrezi koji su kamere mogle lako da stignu, ali Endi iz svoje pozicije nikako.

Cetri sata, i cetvrti set dobrom igrom greje publiku kojoj je sve hladnije. Mala pauza sredinom seta, Nole aplaudira Endiju posle naporne uzbudljive razmene. Od najboljih igraca retko ko osim Djokovica redovno aplaudira protivnicima. Poen je podigao ceo stadion na noge, ovo su momenti koji pokazu lepotu igranja nocnog tenisa na najvecem stadionu na svetu. Mada Novak nije stigao lopticu, sve ostalo ide kako treba u cetvrtom setu, sa Novakovim vodjstvom od 4:2. Posle glasnog skandiranja celog stadiona, pred sledeci poen cuju se nasi navijaci, sa juznih i severnih tribina, ispod velikih ekrana. To su pametna sedista, te velike sprave mozda malo usporavaju ovaj hladni vetar.

Peti set pocinje sa mnogo manje ljudi na tribinama. Navijaci odlaze sa svojih sedista, a bogami i igraci. Verovatno svima treba malo odmora, i mozda malo grejanja. Sat vremena tenisa uzima oko 800 kalorija, posle cetri sata po ovom vetru i u ovim uslovima oba igraca su sigurno zasluzili bar po pljeskavicu i pivo. Za peti set koji nam predstoji, IBM kompjuteri bi verovatno dali prednost Djokovicu.

Navijaci bi medjutim radije dali prednost Endiju. Od pocetka meca cini se da navijaju za Endija, na doduse sasvim fer i korektan nacin. Svi kvalitetni potezi Djokovica su takodje glasno pozdravljeni, i naravno tu ima i nasih navijaca koji se tu i tamo cuju, mada ne nekim jakim jedinstvenim tonom ili pesmom, kako se ranije tokom godina na ovom turniru desavalo. Zadovoljna publika u petom setu pokusava talasom da se zagreje, slave vodjstvo Endija od 3:0.

Posle skoro pet sati tenisa, nasi navijaci Djokovicu glasno pozdravljaju i skandiraju sve lepe poteze koje na terenu pravi, mada ih je sve manje i manje od kako je izmedju poena poceo da se rasteze i pokazuje moguce znakove bolova. Pri poseti fizioterapeuta kojeg je Djokovic pozvao krajem petog seta publika cudno reaguje zvizdanjem i negodovanjem, za koje u Djokovicevom igranju, ponasanju i duhom na ovom turniru nikako nema mesta.

 

15_pozdrav.jpg


10:36pm -- Razgovor sa Novakom posle finala

Nole, kako se osecas?

"Nije lako izgubiti ovako bitan mec, ovako uzbudljiv mec u finalu grand slama. Jeste da je osecaj takav kakav jeste, dao sam sve od sebe da se vratim u mec. Ali danasnji protivnik je odigrao bolje kad je bilo potrebno. Dao sam sve od sebe, imam to u podsvesti i to mi je dovoljno da budem zadovoljan u ove dve nedelje."

Poverovali smo na 2:2 da je gotovo, Mari je ranije znao da gubi te meceve, sad ih je dobio?

"Taj prvi gem u petom setu je promenio momenat i on je to iskoristio, servirao je dobro u sledecem gemu. Kad gubite 2:0 stvari se menjaju, on je dosta samouverenije igrao. Imao sam sanse da se vratim, ali nisam uspeo. Vratio sam jedan brejk, nije bilo dovoljno. Pobedio je onaj koji je to vise zasluzio."

Kako si se osecao na kraju meca?

"Omelo me je na kraju. Morao sam da budem nestrpljiviji, morao sam da idem na vinere ili greske ali je bilo nazalost vise gresaka. Izgubio sam jos jedan presudni brejk na 4:2 i onda se mec odlucio."

Kakav je plan, sta ces sad da radis?

"Gledacu da se odmorim, sad mi je to potrebno i fizicki i psihicki i onda nastavljam dale. Imam turnire u Kini, imam borbu za #1 na svetu."

Skoro je ne moguce pripremati se za ovakve uslove, kako si ti izlazio na kraj sa ovim vetrom?

"Stvar je u prilagodjavanju. Isto je i za mene i za njega. Tu ne postoji nikakav izgovor. Jednostavno jeste frustracija, tesko je ostati skoncentrisan. Kad imate tako jak vetar treba mnogo vise energije za balans, za ravnotezu. Nije uopste lako i njemu i meni je bilo isto i on se snasao bolje."

Za par dana ovde imas lep dogadjaj u Njujorku za tvoju fondaciju...

"Radi se o humanitarnoj veceri koju organizujemo ovde u Njujorku, po prvi put van Srbije. Bice oko 300 znanica, to je prilika da predstavimo Srbiju na jedan lep nacin i da prikupimo donacije za nasu decu."

 

 

15_kraj.jpg

 

 

 

 



Komentari (23)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ozbiljno ozbiljno 17:29 10.09.2012

valjda

će Nole pobediti
gorstak92 gorstak92 18:02 10.09.2012

Re: valjda

ozbiljno
će Nole pobediti

Ako ne pobedi onda će izgubiti.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 18:06 10.09.2012

Re: valjda

gorstak92
ozbiljno
će Nole pobediti

Ako ne pobedi onda će izgubiti.

Не сме изгубити ако жели победити.
gorstak92 gorstak92 18:11 10.09.2012

Re: valjda

Predrag Brajovic
gorstak92
ozbiljno
će Nole pobediti

Ako ne pobedi onda će izgubiti.

Не сме изгубити ако жели победити.

Valjda neće smeti.
Osim ako želi izgubiti?
Nikola Olić Nikola Olić 18:23 10.09.2012

Re: valjda

alan ford :)
gorstak92 gorstak92 18:28 10.09.2012

Re: valjda

Nikola Olić
alan ford :)

Dejan Ninkovic Dejan Ninkovic 18:02 10.09.2012

idemooooooooo


U zidu Louis Armstrong Stadium-a

ATP booth.


IDEMOOOOOOOOOOO
papillon92 papillon92 18:40 10.09.2012

Ima li vetra

Nikola, ima li vetra na samom stadionu odnosno terenu? Nadjoh da je trenutno NNW 15mph.
To bi mogao biti znacajan faktor mada ne znam, poredjenja radi, kolika je tacno bila brzina vetra na terenu u subotu.
Nikola Olić Nikola Olić 20:08 10.09.2012

Re: Ima li vetra

bio sam na sredini gornje sekcije stadiona pre pola sata i bilo je dosta vetra. dole na terenu bilo je zastava koje se nisu mnogo viorile, izgleda da dole nije strasno. i temperatura je opala u odnosu na juce, ako mec potraje, na gornjim tribinama ce mozda postati nelagodno.
espale espale 20:15 10.09.2012

Hvala

,Nikola, na jos jednom lepom blogu. Obicno vidimo samo mec i ne znamo kakva je atmosfera pre i posle i onda se bespravno ponosimo ili ljutimo, a da se nismo ni malo bojali i spremali za mec. Uz ovako lepo odslikanu napetu atmosferu u NY, evo, meni je ,boga mi, frka
Vamos, Nole!
p.s.Pozdrav iz ESP, pisacu vam kako komentarisu Spanci!!!
ivana23 ivana23 20:27 10.09.2012

***

Danas



@darren_cahill A low key warm up for Novak Djokovic on an outside practice court with his team. Breezy conditions at the windy Slam!
gorstak92 gorstak92 21:59 10.09.2012

Auuu atomski tenis

Ako ovo Nole dobije onda stvarno...
Njemu je super ta fora sa adrenalinom, ali šta mi normalni da radimo?
blogov_kolac blogov_kolac 01:23 11.09.2012

istorija

najsladje su pobede u pet sAtova

Nole ima sanse u ovom sAtu da napravi prvi totalni preokret (od 0:2) u finalima US Opena od 1940 i neke!

Iako je u zaletu, nije ovo jos gotovo. Tek sada moze da dodje do izrazaja dan vise odmora kod Marij, a i vetar nikako da oslabi (Djokovic se ne snalazi bas najbolje kada je prejak - to smo videli i prekjuce u prvom setu sa Fererom).
blogov_kolac blogov_kolac 01:40 11.09.2012

Re: istorija

Novak zaostaje dva brejka i fizicki je dosta pao u petom. Nadajmo se da ce skupiti nekako zadnje snage, a da ce i kod Marija proraditi strah od pobede.
blogov_kolac blogov_kolac 02:13 11.09.2012

Re: istorija

Mari je usao u istoriju postavsi prvi Britanac od 1930 i neke koji je osvojio slem. Drago mi je da su Ameri konacno resili od sledece godine da ukinu "super saturday" gde se od muskaraca trazi da igraju polufinale i finale dan za dan, pa onaj koji je u polufinalu recimo odigrao 5 setova, ili je zbog kise imao dan manje odmora je zestoko hendikepiran. Novak fizicki uopste nije slabije spreman od Marija, ali za razliku od njega nije imao dan odmora pre ovoga finala pa u petom setu se kretao kao na jajima. Prosle godine je bilo obrnuto jer Nadal posle teskog polufinala sa Federerom nije mogao maltene da hoda u zadnjem cetvrtom setu - dok je pretprosle Novak bio taj koji se u polufinalu rvao pet setova sa Federerom, pa u finisu finala sa Nadalom nije imao fizicki sta da trazi.

Cestitka za Marija, bolji je od vecine bivsih broj-1, ali je proklet da igra u Federer-Nadal-Djokovic eri, pa je ipak zasluzio u prvih 25 godina da izvuce makar jedan slem.
margos margos 02:14 11.09.2012

Hvala!

Hvala Nikola na svim izveštajima i fotografijama.
Šteta što nije začinjeno Novakovom pobedom, ali je Marej bio više nego dobar i mnogo težak protivnik. Idemo dalje...
buba_truba buba_truba 08:32 11.09.2012

Re: Hvala!

Veliko hvala i od mene. Iako sam očekivala i nekoliko reči na kraju... možda neku Noletovu izjavu, Nikoline impresije... ali dobro, imam razumevanja.
NNN NNN 09:30 11.09.2012

Re: Hvala!

Update-ovano je, sad ima Noletove izjave - veliki sportista!
buba_truba buba_truba 09:56 11.09.2012

Re: Hvala!

NNN
Update-ovano je, sad ima Noletove izjave - veliki sportista!

Ooo, ćurka neopevana... a ja očekivala komentare.
Izvinjenje Nikoli, a tebi NNN
margos margos 10:06 11.09.2012

Re: Hvala!

Gledam snimak i opet mi grč u stomaku.
"Pobedio je onaj koji je to vise zasluzio."

Istina.
Bravo za momke!
NNN NNN 10:18 11.09.2012

Re: Hvala!

buba_truba

Ostavio sam komentar da bi neko (npr. ti ) video da ima novi komentar i otvorio i video Noletovu izjavu.

NNN NNN 10:36 11.09.2012

E da

malo statistike

Ovo je 2. najduže finale u istoriji GS
(neprikosnoveno je AO2012.),
a Mari i Nole to mesto dele(!) sa još dvojicom sinoćnih "učesnika" Vilanderom i Lendlom.
norden norden 11:13 11.09.2012

Za kraj

Hvala Vam na svim lepim blogovima, kao da sam bila na US Openu.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana