Politika| Region

VRATIJA SE ŠIME

Željko Ivanović RSS / 03.02.2008. u 14:58

Milo Peti (put)
Milo Peti (put)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo je naslovna strana današnjih vesti na sajtu B92.

U žestokoj konkurenciji, Toma, Boris, Marko M., Ren, Sejdiju, Papa I Vatikan, našlo se mjesta I za našeg vodju. Nije Eva sardina ali Balša bi rekao “vratija se Šime”. To samo govori koliko je naš vođa veliki. I važan. I koliko u stvari sve ove informacije, iako naizgled nepovezane, govore o istom. O godinama raspleta koje nas i dalje drže svezanima. I zarobljenima. Ko god pobijedi danas u zemlji Srbiji, Srbija neće moći da nadoknadi izgubljene godine. Propušteno. Genracije su uništene, potrošene, izmorene, ubijene. Jedino je Marko na sigurnom. Kod majke Mire i Rusije. Zato se simpatični Finac Ren zalud nateže da okrene Srbiju ka Zapadu. To nijesu uspjeli ni Obrenovići. Ali ako neće Srbija hoće Kosovo. Musliman Sejdiju ljubi ruke Pape Racingera. Kao nekad Amfilohije Vojtili. Što je ekumenizam. I onda se iz Italije vraćamo u Montenegro. Putevima kralja Nikole. Vraća se i Šime. Iako nigdi nije bija. A obećao nam je. I opet nas prevario. Ali šta da radi goloruki narod. Istoriju pišu pobjednici. A kada je vođa sjeo i počeo da piše logično je zaključio da na tako malo stranica nema mjesta do za njega. Počeo je da piše istoriju u kojoj nije bilo mjesta ni četiri rata, milone raseljenih, stotine hiljada ubijenih, pljačku, Jezdu, Dafinu i Caneta. Sve samo med i mlijeko. Klinton, Šreder, Bler, Kučan, Gligorov, Havel, mir, reginalana stabilnost, EU. Poceo je da broji svoje pare kojih je bilo na brojnim računima osim na njegovom. Razradio je sistem berze i tendera preko kojih je vratio sve ono što je iznio u minulih petnaestak godina. I onda odlučio da se i on vrati.. Na mjesto zločina. Da pogura investicije koje je započeo u vremenu kratkog predaha. Da ojača institucije i uvede lijepu našu u EU. Nek nam je sa srećom.

Željko IvanoviĆ

 


Bulevar Mila i Marka, još danas Bulevar Borisa (Kidriča), prethodno Lilića i samo Lilića, prošle nedjelje Bulevar Gudžarat, prošle godine Milana i Romana, a bio je i bulevar sumraka, koliko juče Čede i Bebe, donedavno EK i OEBSA, ranije korupcije i kriminala, prije toga Ranka Krivokapića, a davno, veoma davno, Svetog Petra Cetinjskog)

Atačmenti



Komentari (118)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

njegos njegos 16:51 03.02.2008

Prvi sam danas

ruke Pape Rajzigera

Racingera...
ljubi ruke Pape Rajzigera. Kao nekad Amfilohije Vojtili.

Nije bas tacno oko ljubljenja ruku, ali je tacno da su se slozili da niposto ne bi valjalo da Papa bude Crnogorac - zbog gordosti, rekli su, ko zna sta bi radio s tolikom vlascu!
A to se i potvrdjuje danas kad je evo skoro izvjesno da se Milo vratija.
Citam danas da se Mitric uzda u zene i Boga! Na zalost, sila Boga ne moli, a nama kako je krenulo, ni On ne pomaze... Ili je ovo samo jos jedno u nizu iskusenja. Ne znam, ali nece na dobro da izadje. Ja rekoh, Zeljko, jos prije negdje da ce Milo da se vrati sigurno da nas jos jase jos 30 godina (da ispuni sudbonosni bonus od crnogorskih 50 godina), pa si me tada razuvjeravao, da nece nego je napravio dil sa svijetom da se skloni iz politike. E pa evo ga opet. Kuku i lele...
Željko Ivanović Željko Ivanović 17:24 03.02.2008

Re: Prvi sam danas

Nijesm siguran ni da si ti u pravu da je papa Racinger. Ovdje ga svi pominju kao Rajcigera, tako da sam ja u kucanju umjesto c ukucao z, iako nijesam siguran da je ta transkripcija u redu. Možda si ti u pravu.

što se razuvjeravanja tiče ja i sada tvrdim da se on tada nije svojevoljno povukao. A što misliš o varijanti da se i tada povukao u dogvoru sa šefovima sa Zapad i da se sada vraća po dogvoru sa njima. Možda je najbolje sačekati - ja još nijesam siguran da će on biti novi premijer. Možda neki lukšić ispliva u posljednjem momentu. Vidjećemo. U svakom slučaju nije dosadno Njego.
njegos njegos 17:38 03.02.2008

Re: Prvi sam danas

Dobro bi bilo da se ne vrati...
A Racinger je sigurno, pise Ratzinger, pa mozda neko pogresno procita...
Joe Black Joe Black 17:33 03.02.2008

Sve je u igri...

Ipak, smatram da je jos uvijek sve u domenu kalkulacija. Znam sta znaci poruka Darmanoviceve analize Djukanovicevog povratka, ali ako cemo posteno, Darmanovic je fulao kad je poslije prethodih izbora u grcu i stidno ipak ocekivao Mila za premjera. S druge strane nisu se oglasavali ni sadasnji premjer u ostavci ni Vujanovic, samo se raspravljalo o ustavnom pravu sadasnjeg predsjednika koji je u kampanji da upravo on da mandat novom mandataru. Sve u svemu bice zanimljivo. Moj stav je da ostavka nema blage veze sa bolescu Sturanovica. Najjaci lopovi su nezadovoljni kako se sprovodi privatizacija elektro energetskih potencijala CG i tu je borba.

Zanimljivo je da je danas DPS imao i zvanicno saopstenje u kome se kaze kako bi povratak Djukanovica dodatno marginalizovao opoziciju, sto mi zvuci politikantski ukoliko partija ima bas taj plan. Daleko od toga da Djukanovic nikad nije ni zelio otici sa vlasti i da bi se leteci vratio. Ali mu ne daju. A s druge strane ga zele oni kojima je on garant pljackaskih privatizacija i neprocesuiranja pred sudovima. DPS saopstava da je jedno sigurno: "To će biti neko ko će izvjesno obezbjediti kontinuitet rada prethodnih Vlada i ko će bez dileme biti posvećen potpunoj realizaciji planiranih strateških političkih i ekonomskih ciljeva". U ovoj recenici se skriva nezadovoljstvo prethodnom vladom i zelja za Djukanovicevim povratkom, ili makar povratak Djukanovicevog kandidata. Podsjecanja radi, Djukanovic nije moga na partijskim organima da progura Luksica nakon prethodnih izbora. A sve ovo smatram rezultatom zestokog pritiska medjunarodnih ekipa. I na kraju Rocenovski zakljucak: "Naš osnovni zadatak je da to povjerenje opravdamo, dosledno i dinamično ispunimo sve obaveze. U tome smo odlučni, a za razliku od nekih drugih partija imamo i sa kim." Ova recenica navodi na pomisao da Djukanovic jos uvijek nije izbori svoj come back i da partija ima jos kandidata koji ce biti sposobni nastaviti njegovim putem.

Moguce da grijesim, ali u ovom trenutku ja to tako vidim.
jasmina lekic jasmina lekic 18:03 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Poštovani Željko,
ne može vala Crna Gora bez Mila...
i ja znam da to vama ne može nikako biti drago...
ali ja, ja koja živim ovde a u Crnu Goru sam odlazila leti ili u Budvu, na Grad teatar, ili u Herceg Novi, na filmski festival, meni se činilo i sada tako mislim, da od Mila vi boljeg nemate..
Ni sposobnijeg...
Ovo ja iz emocija Željko, onako ženski intuitivno,
o intelektu ni u tragovima

GLASAM ZA MILA, to sam htela da kažem
a da me vi, ako je to ikako moguće, zbog toga ne mrzite

jer ja duboko verujem - sad ozbljno pišem - da je zaista suština
demokratskog mišljenja

UVAŽAVANJE DRUGAČIJEG STAVA
a moj stav je bio i ostao da je Crna Gora gubila vreme sa Srbijom !!!

još jednom : no hard feelings !

pozdrav
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:04 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Bolno je koliko DPS ne postoje mimo njegovog lika i djela. Da nema Đukanovića oni bi došli na nivo Krivokapićevog SDP-a. Borili bi se da udju u parlament. Ova njihova reakcija upravo to potvrdjuje. To je jedna patološka veza u kojoj je i Đukanović zavistan od njih jer, kako vrijeme prolazi, tako se umnožavaju neprijatelji protiv kojih se ne može izboriti bez te šaptačko-partijske mašinerije koja je građena decenijama. Zato će DPS otići zajedno sa Đukanovićem u legendu, kad god to da bude. Nema ništa od tranzicije i demokratizacije partije što je bio slučaj sa HDZ-om u Hrvatskoj. I to generalno može biti loše za Crnu Goru.
Slažem se s tobom i to je bilo pomalo morbidno - koliko je bilo jasno da Šturanović ne odlazi zbog bolesti već zbog Djukanovićeve procjene da mu je inters ugrožen. A onda nema mjesta ni za emociju spram bolesti. Što se Roćena tiče on je najmanje biti srećan ako se Milse vrati jer je dugo i strpljivo čekao premijersko mjesto. I mislio da je napokon došao trenutak. I trudio se da u ovih godinu dana odsutva kralja on izigrava premijera. Ne uvidjajući da su u bilo kojoj varijanti njegove šanse nikakve. DPS ga ne trpi jer u njemu nema uporište pošto se trudio proteklih godina da osvoji šefa a ne partiju, Zapad ga ne voli jer je ruski đak, a familija jer je preblizu Donu.
Ali, ima još dosta da se igra, što bi rekli sportski komentatori. Dosta toga zavisi i od današnjih izbora u Srbiji. Ako pobijedi Nikolić, onda Milse može da nakrivi kapu. Opet će postati miljenik Zapada koji neće moći da nadje drugi oslonac u regionu do njega.
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:16 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Draga Jasmina, prvo drago mi je što ste se javili. Drugo, žao mi je što ste mogli i pomisliti a kamo li napisati da bih vas mogao čak i mrzjeti zato što podržavate Mila. Ja vas obožavam, kao prvo. Ne zbog Mila već zbog filma. Kao filomfil odvano pratim vaš rad i zaista vas obožavam. Drugo, slažem se s Vama da je CG gubila vrijeme sa Srbijom. Treće, čak se u nekom smislu slažem s Vama da drugi lider u CG nijesu bolji od Mila. Za razliku od vas ne mislim ni da su gori. Ali, draga Jasmina, suština nije u personalnim pitanjima koliko u nužnosti da se nešto promijeni. Čerčil je Jasmina bio jedan od najvećih političara UK, ratni premijer pa su ga 1946. gradjani smijenili na izborima jer su mislili da isti čovjek ne treba da ih vodi u ratu i u miru! On se onda vratio 51. ali došlo je, i u tim uslovima, do promjene. Pokušajte da razmišljate na taj način - da li je CG potrebno da prvi put, dakle prvi put Jasmina u svojoj istoriji, promijeni vlast na demokartski način, na izborima dakle, a ne o tome da li je bolji Milo, Medo, Milić, mandić, Marko, Janko, Baćo, itd... Milo vlada skoro 20 godina - valjda treba da probamo kako izgleda s drugim. Ako se pokaže da ne valja, za 4 godine, opet Mila vraćamo.

još jednom: samo nam je ljubav potrebna. Čemu hard feelings!?
pozdrav
Joe Black Joe Black 18:22 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Ako pobijedi Nikolić, onda Milse može da nakrivi kapu. Opet će postati miljenik Zapada koji neće moći da nadje drugi oslonac u regionu do njega.


Ma kakav Nikolic, on nema nikakvu snagu. U ovom trenutku cak mislim da Nikolic glatko pobjedjuje. Ti znas iz kog okruzenja dolaze Kusovac brothers, svi navijaju da Tadic padne i javno ga ne glasaju, upravo zato sto misle da ce time oslabiti Kostunicu. Tadicev rezultat milionskim birackim tijelom govori da je igrac pete lige. Da su izmisljali raznim Djilasima ministarstva kako bi zadovoljili formu u broju ministarstava iako su bez portfelja. Itd itd. Kostunica je ipak glasao. Hm, i tu je sve u igri. Jos nesto, VISE NEMA RATOVA na ovim prostorima, tako da Milova logistika u tom smislu vise nikom ne treba. SRS nije pokrenula niti jedan rat, samo je bila sraf u svim. Bez sistemske odluke za rat, njihovo ratovanje je besmisleno. Kampanja koju su SRS vodili ovaj put vjerovatno je njihova najbolja od kada postoje, za razliku od Tadiceve o kojoj je dovoljno rekao Srdjan Kusovac.
jasmina lekic jasmina lekic 18:34 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Tako je ŽELJKO,
samo nam je LJUBAV potrebna...

a to što kažete, verujem ja da ste vi u pravu jer bolje, neupordivo bolje, poznajete život i situaciju u Crnoj Gori od mene, naravno, samo se meni odavde, iz Beograda, uvek činilo da je Milo najbolja vaša opcija...

Uostalom, a čisto politički, gde je Crna Gora već a gde je Srbija tek...

da ne govorimo o izborima čije rezultate očekujemo i strepimo...

inače, hvala vam na LEPIM REČIMA...

Iskreno, sve najbolje vam želim, i vama lično i mojoj, po ocu, Crnoj Gori

a mi smo poreklom iz CRMNICE

čisto da vam kažem...
veliki pozdrav
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:53 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Draga Jasmina, znam da ste iz Crmnice jer Lekići ne mogu biti bez sa te strane. A u Crmnici ima sjanog vina tako da pustite Mila, biće Crne Gore , Crmnice i vina i bez njega. Uživajte
pozdrav
Željko
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:56 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

U ovom trenutku cak mislim da Nikolic glatko pobjedjuje.


Iako nemam nikakvu naznaku racionalnu ja bih se Joe kladio da pobjedjuje Tadić. Koliko god izgledalo nerealno hoću da vjerujem da je moguće.Hoćeš da se kladiš?
njegos njegos 19:04 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Znate sta Crmnicanin radi kad ide na put? Prvo zenu zakljuca u kucu, sa sobom ponese kljuc, zamandali sve prozore i sve druge moguce izlaze i ulaze, a onda kad sve to provjeri, ode u kokosinjac i ubije petla, za svaki slucaj!
Željko Ivanović Željko Ivanović 19:07 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

i ubije petla

misliš na kokota, Njego?
njegos njegos 19:08 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Naravno, kokot, samo braca iz Srbije to ne razumiju...
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:14 03.02.2008

Evo sestre iz Srbije

da probaju...kod nas u Šumadiji ovako razumemo reč kokot:



Je l' ok?
njegos njegos 19:24 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Tako nesto!
jasmina lekic jasmina lekic 19:29 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

sad javili Željko
na vestima upravo devedeset dvojke
GOTOVA STVAR

a meni milo

pozdrav
Joe Black Joe Black 19:38 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Hoćeš da se kladiš?


Nisam spreman na opkladu, zbog toga sto ne dajem preveliku prednost Nikolicu, ali ipak mislim da ce mu biti dovoljna za pobjedu. Iz kampanje mi se takodje cini da se ide u tom pravcu. Evo jos sat dva pa cemo saznati ishod. Srbiji zelim najbolje, ali u ovom trenutku to malo zavisi od predsjednika, da ne kazem da uopste ne zavisi. Sjetite se ko je bio predsjednik Srbije nakon 5. oktobra. Bio je predsjednik ne tako malo vremena, a u isto vrijeme nepostojeci covjek - Milan Milutinovic.
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Željko Ivanović Željko Ivanović 20:32 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Sad me zvao moj pošteni bošnjak Rasim Ljajić i kaže mi da na 67 odsto izašlih, to jest 4.5 miliona, Nikolić nema šansi. to mi mnago znači jer on je jedan racionalan političar i ne pada lako u vatru što znači da ako on tvrdi da Tadić dobija onda su velike šanse. Ajde da još malo sačekamo ali mislim da se poslije ovog više neće dići. Ni fašisti, ni kriminalci.
Željko Ivanović Željko Ivanović 20:37 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Ti si i sestra i brat. Ti liječiš, pomažeš, ohrabruješ, podržavaš... A ovo nije pevac, ovo je vjeverica a ne kako si podmetnula Njegošu kokot.
njegos njegos 20:41 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Željko Ivanović
Ti si i sestra i brat. Ti liječiš, pomažeš, ohrabruješ, podržavaš... A ovo nije pevac, ovo je vjeverica a ne kako si podmetnula Njegošu kokot.

E sestro iz Srbije, ovo je vec opasno... Vidis, Zeljko, dok su sestre bile u zajednici s nama nisu imale ovakvih mutacija...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:51 03.02.2008

Hvala, brate

Željko :)
(što se tiče tvoje nade, iz tvojih usta u božje uši)


još malo životinjki
Srđan Kusovac Srđan Kusovac 20:52 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Ti znas iz kog okruzenja dolaze Kusovac brothers, svi navijaju da Tadic padne i javno ga ne glasaju,

Klik
Ima li šta što ti napišeš a da je tačno?
njegos njegos 20:56 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Srđan Kusovac
Ti znas iz kog okruzenja dolaze Kusovac brothers, svi navijaju da Tadic padne i javno ga ne glasaju,KlikIma li šta što ti napišeš a da je tačno?

Je li poenta u slici?
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:24 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

E sestro iz Srbije, ovo je vec opasno... Vidis, Zeljko, dok su sestre bile u zajednici s nama nisu imale ovakvih mutacija...


Njego vrijeme ti je da predješ na našu stranu. 15 godina te lažu tvoji bajni Srbi i ti im i dalje vjeruješ. Opet ste bili za Tomu ne shvatajući da je to sramota Srbije. Njego, dodji čekamo te. Tadić je pobijedio. Dobro je to i za Mandića osim ako on ne igra za velikog vodju. Što se sestre Jelice tiče sad ćeš da padneš na dupe - čak i po tim "patriotskim" kriterijima ona mi je sestra jer pola familije mi živi u Šumadiji, selo mog djetinjstva je bio Guberevac, zadnja pošta Gruža. Lepe li su nano devojke iz Gruže. Ali kakve to ima veze sa mojim slobodnim uvjerenjem da je samostalna Srbija najbolje rješenje za Srbiju. Ne od 2006. već još od 1991. Nema nikakve mutacije Njego, zato predji već jednom. Sačuvaj gusle, Ostrog, jezik, crkvu, ali predji na izdajničku stranu. Shvati da je taj patriotizam kojim su te očarali samo izgovor za njihovo nezanje, zločine, kriminal, i ništavilo.
Joe Black Joe Black 22:26 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Ima li šta što ti napišeš a da je tačno?


Tvoje fotografisanje glasackog listica ne znaci da nisi odmah nakon fotografisanja ucinio listic nevazecim. Sve sto si napisao govori o tvom stavu o izborima, sve sto si uradio nakon informacija koje si dobio nakon 19h govori o tvojoj beskonacnoj dvolicnosti. Uostalom mislim da to i nije tesko procijeniti. Makar ja to tako vidim. A praksa fotografisanja listica poznata je iz Crne Gore, posebno iz Katunske nahije koju nikako da istjeras iz sebe. Jer "lako je djevojku odvesti iz sela, ali nikako selo izvuci iz djevojke".
njegos njegos 22:29 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Ne samo da je to praksa iz Katunske nahije, vec je to cak i protivzakonito...
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:31 03.02.2008

Re: Hvala, brate

Sad je već gotovo. Evo i Nikolić čestitao Tadiću. Valjda su ovo posljednji "istorijski" izbori. Dosta ih je bilo. I valjda će Tadić sada zaista početi da vlad. Umjesto Koštunice.
njegos njegos 22:34 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Željko Ivanović
E sestro iz Srbije, ovo je vec opasno... Vidis, Zeljko, dok su sestre bile u zajednici s nama nisu imale ovakvih mutacija...Njego vrijeme ti je da predješ na našu stranu. 15 godina te lažu tvoji bajni Srbi i ti im i dalje vjeruješ. Opet ste bili za Tomu ne shvatajući da je to sramota Srbije. Njego, dodji čekamo te. Tadić je pobijedio. Dobro je to i za Mandića osim ako on ne igra za velikog vodju. Što se sestre Jelice tiče sad ćeš da padneš na dupe - čak i po tim "patriotskim" kriterijima ona mi je sestra jer pola familije mi živi u Šumadiji, selo mog djetinjstva je bio Guberevac, zadnja pošta Gruža. Lepe li su nano devojke iz Gruže. Ali kakve to ima veze sa mojim slobodnim uvjerenjem da je samostalna Srbija najbolje rješenje za Srbiju. Ne od 2006. već još od 1991. Nema nikakve mutacije Njego, zato predji već jednom. Sačuvaj gusle, Ostrog, jezik, crkvu, ali predji na izdajničku stranu. Shvati da je taj patriotizam kojim su te očarali samo izgovor za njihovo nezanje, zločine, kriminal, i ništavilo.

E sad si me dobro nasmijao i ublazio neraspolozenje zbog Tadiceve pobjede... Jes da je pobjeda za 2%, ali je pobjeda. Sta je tu je. Ako je Toma sramota, reci to onda i onima koji su glasali za njega da su i oni sramota, posto ih eto ima jednako koliko Tadicevih. A nesto mi se ne cini da je bas pola Srbije neznaveno, nepismeno, kriminalno, itd.
Znam za pricu o tvom djetinjstvu u Sumadiji... Nisam ja pominjuci mutaciju mislio nista politicki. vec na te cudne vjeverice i ostale zivuljke.
I na kraju, Njegos ne bi bio Njegos kad bi prelazio na izdajnicku stranu. Izdaja je glasati za DPS, po mom misljenju. A gdje ce biti oni koji u drugom krugu ostanu kuci, neka vide sami gdje su. Ako me na tu stranu zoves, 'fala ti na priganice... Mada bi mogao castit rucak u cast pobjede... :)
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:34 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

lako je djevojku odvesti iz sela, ali nikako selo izvuci iz djevojke".


ovo Joe prvi put čujem. Mnogo dobro. I to me je uvijek impresioniralo kod naših Montenegrina. Čitav svijet obiđu, čitav život potroše po svijetu, a kao da nijesu mrdnuli iz svoje nahije. Posebno su mi Crmničani tu impresivni. Ili ja njih, takvih, znam najviše pa mi se čini da su oni karakteristični.
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:39 03.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije


Izdaja je glasati za DPS, po mom misljenju. A gdje ce biti oni koji u drugom krugu ostanu kuci, neka vide sami gdje su


Znači Njego na istoj smo strani. Napokon.
p.s. oni koji su glasali za Tomu nijesu sramota Srbije već sramota Tadića, Koštunice i svih demokartskih snaga. Najveći broj njih je glasao iz razočarenja a ne iz posvećenosti Tomi i programu kojeg nema.
Joe Black Joe Black 22:42 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

ovo Joe prvi put čujem. Mnogo dobro. I to me je uvijek impresioniralo kod naših Montenegrina. Čitav svijet obiđu, čitav život potroše po svijetu, a kao da nijesu mrdnuli iz svoje nahije. Posebno su mi Crmničani tu impresivni. Ili ja njih, takvih, znam najviše pa mi se čini da su oni karakteristični.


Slazem se.
njegos njegos 23:02 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

Tadića, Koštunice i svih demokartskih snaga


Ovo me strasno nervira! Demokratske snage! To kad cujem, najezim se - tako i ovi nasi sebe zovu, a i zapadnjaci su ih tako zvali. I sad smo mi, koji smo protiv njih, nedemokrate... Super.
jasmina lekic jasmina lekic 23:21 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

e Željko , opet ja...
zbog Crmnice iz koje sam davnim porijeklom

jednom u njoj bila, jednom

ali ne dam na nju

deda mi se zvao, paz sad, Milo a bio je učitelj tamo
u Crmnici iznad Skadra

svoje se voli, jel?!
makar i iz daljine

a u bgd veeeeeeeeeeeeeliiiiiiiiiiiiiiiko
slavlje

dok ne vidimo šta će biti s vladom, ko će biti u vladi???
nije samo pobediti !!!
pozdrav

p.s.
uglavnom sam se šalila
više kao relief posle izbora
Željko Ivanović Željko Ivanović 23:54 03.02.2008

Re: Sve je u igri...

svoje se voli, jel?!
makar i iz daljine


Draga Jasmina, jedan takodje nekad poznati i priznati novinar a Crnogorac porijeklom, Boro Krivokapić, napisao je na jednom mjestu nešto na temu daljine i Crne Gore. Kao "sve je veće što je bliže samo je Crna Gora najveća izdaleka". Ima jedna fraza, izlizana od mnogo korištenja: jedan Crnogorca malo, dva mnogo. Ali, sve u svemu, lijepo je što ne date na svoju Crmnicu, što je ne zaboravljate, sljedeći put kad dodjete u MNE, javite se, imate poziv na vino, pršutu i sir u Crmnici. Od Brčela, preko Bukovika i Brijega do Godinja. Ima sve da obidjemo. I Seoca naravno, tamo su Lekići mislim.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:32 04.02.2008

Re: Evo sestre iz Srbije

Ura! Živeli domaći izdajnici i strani plaćenici! :)))))))))))))
'De si zemljače, što ne kažeš...moram ovo da prenesem Knjazu.
Igor_Jaramaz Igor_Jaramaz 19:21 04.02.2008

Re: Sve je u igri...

Joe Black

Ima li šta što ti napišeš a da je tačno?


Tvoje fotografisanje glasackog listica ne znaci da nisi odmah nakon fotografisanja ucinio listic nevazecim. Sve sto si napisao govori o tvom stavu o izborima, sve sto si uradio nakon informacija koje si dobio nakon 19h govori o tvojoj beskonacnoj dvolicnosti. Uostalom mislim da to i nije tesko procijeniti. Makar ja to tako vidim. A praksa fotografisanja listica poznata je iz Crne Gore, posebno iz Katunske nahije koju nikako da istjeras iz sebe. Jer "lako je djevojku odvesti iz sela, ali nikako selo izvuci iz djevojke".


Ријечка побро, Ријечка... нећу да му качим родослов опет, прошли пут ме бановаше због тога :))
optimista11 optimista11 19:12 03.02.2008

Sime i kumovi

Na naslovnoj strani Nezavisnog Dnevnika Vijesti jutros je osvanuo Dragan Vektra Brkovic,i Vasi nezavisni novinari su mu postavljali pitanja na isti nacin na koji ste kriticki intervjuisali ovoga Sima sto se vrati svih ovih godina.
Zasto pored svih ovih pitanja ,ondnekud ne iskrsnu i pitanje "otkud toliko para i ideja spasioce"?
Prostim jezikom
"Da li je licemjerno kritikovati Mila Djukanovica a biti afirmativan o Brkovicu"?
Željko Ivanović Željko Ivanović 20:35 03.02.2008

Re: Sime i kumovi

Optimisto kako stvari u Srbiji djeluju optimistički sada možeš bilo šta da mi kažeš ja ću te zagrliti. Možda si i u pravu ali ja razumijem i urednika ekonomije koji svakog dana treba da popuni dvije strane, treba da pisše o ekonomiji CG, a tu ne mogu da se zaobidju i igrači poput Brkovića. Ako se sad zauzme stav da su svi kriminalci i mafijaši i da im nema mjesta u novini onda je jako teško praviti dnevnu novinu. Ali, kažem, tema je ozbiljna i dajem za pravo da se i tako gleda na stvar.
pozdrav, smrt fašizmu sloboda narodu
optimista11 optimista11 21:07 03.02.2008

Re: Sime i kumovi

Iz ovog odgovora mogu da razumijem da ste vi odlucili da zauzmete stav i podijelite kriminalce i mafijase.
Ocigledno,citajuci prilog urednika ekonomije i njegovu popunu te dvije strane Brkovic nije taj.
Željko Ivanović Željko Ivanović 22:28 03.02.2008

Re: Sime i kumovi

Može i tako, ne zvuči loše, da bacimo spicu između njih. Mafijaša i kriminalaca.
Željko Ivanović Željko Ivanović 00:28 04.02.2008

Re: Sime i kumovi

Njego, u pravu si za Racingera, papu. Javio mi se još jedan naš Podgoričanin, iz Čikaga, o kome će se nadam se tek čuti, proslaviće se mislim, zato ga ne otkrivam sada, i kaže kako je tvoj prevod na mjestu - nije Rajcinger, ni Rajciger već Racinger. Hvala Njego. Sad mijenjam u blogu tu grešku.
Jelica Greganović Jelica Greganović 01:34 04.02.2008

Sigurno

je Racinger, imala sam čast da razgovaram sa jednim njegovim učenikom, koji se skinuo u civilku.
njegos njegos 09:51 04.02.2008

Re: Sigurno

Eto, desi se da i ja ponekad budem u pravu...
d j o l e d j o l e 09:59 04.02.2008

Interesantno

Da li bi mogli da date neki malo siri uvid u to koji bi mogli da budu motivi koji su rukovodili MDj da se odluci na ovaj korak. Rekli ste da bi zastitio i pogurao investicije u koje je ulozio vreme i novac. Zasto to ne bi mogao da uradi sa pozicije na kojoj se nalazio zadnjih meseci ... da li vise ne veruje (sto deluje naivno) svojim saradnicima, ili mozda oni sada traze vise za svoje usluge, ili se desilo nesto trece.

Naprimer, sama ekstradicija verovatno nije jedini razlog, posto zakon koji stiti sve gradjane jednako stiti i premijera (valjda se ne planira zakon o ekstradiciji sa imenom i prezimenom ... nesto slicno zakonima sa imenom i prezimenom koje je Berluskoni donosio u parlamentu) ...
Željko Ivanović Željko Ivanović 10:56 04.02.2008

Re: Interesantno

Dobro pitanje Djole. Zašto se vraća u Vladu kada je i sa mjesta partijskog šefa o svemu odlučivao? Pričali smo i pisali već o tome ali u najkraćem - ipak, nije sve isto. Ipak on nije uspio da progura neke od najznačajnijih investicija kao što je ona vezana za energetski sektor. Drugo, Vlada je takođe funkcionisala po sistemu rogova u vreći tako da je i to polako izmicalo potpunoj kontroli. Treće, i u partiji su počeli da šuškaju ako ne pričaju otkud tolike firme šefu itd...itd.. Mislim da je tu najmanji razlog kupovina imuniteta jer on ima imunitet i kao poslanika, ne treba mu premijerska pozicija. Jedan od razloga, koji može da mu dodje glave, je i taj razlog taštine - da pokaže kako je on madjioničar i kako je najbolji, što u postojećoj situaciji izgleda i kao nemoguća misija tako da na kraju iako se vraća da bi sebi olakšao život i poslove može da završi sa mnogo većim problemima nego da je ostao po strani, to jest u sjenci.
d j o l e d j o l e 11:15 04.02.2008

Re: Interesantno

... da, izgleda kao da ima nekih bilo kakvih problema ... sto je verovatno najveci problem koji neko moze da ima u organizaciji koju on izgleda da (bar tako deluje gledano iz daleka) stvara oko sebe. Jedno od prvih pravila CN-tre je da nikada ne treba pokazivati ni najmanji znak slabosti, jer ce vas u tom slucaju preklopiti i prvi najblizi saradnik a kamoli ne ko drugi :)

p.s.

U vezi sa investicijama u energetskom sektoru: davno, pre gotovo 10 godina pominjana je mogucnost da ce Crna Gora investirati u izgradnju novog bloka Termoelektrane "Pljevlja", cak su bili pokrenuti i prvi inicijalni pregovori oko kupovine regulacione i druge opreme (tada je to bilo aktuelno kako bi CG bila potpuno energetski samostalna, a i kako bi mogla da izvozi struju). Da li je to ponovo mozda postalo aktuelno.

Da li su jos uvek aktuelne price oko izgradnje hidroelektrana u okviru lokalnih medjunarnodih koncerna okupljenih oko nekih postojecih privatnih firmi. Da li MDj pokusava da napravi neki ekvivalent postojecim privatnim kompanijama u regionu koje imaju kapitalne investicije u energetskom sektoru u CG, BiH i RS (a izrasle su zadnjih ne vise od desetak godina, ftae i slicno).
Željko Ivanović Željko Ivanović 12:32 04.02.2008

Re: Interesantno

Iako nijesam veliki poznavalac te problematike reći ću vam što znam u ovom momentu - gradnja drugog bloka TE Pljevlja je bila akteulna dok je M.Đ. gurao prodaju postojeće TE Rusima, to jest sebi. Kako je to propalo sada se malo pominje i ne zna se da li će se ići u prodaju TE Pljevlja ili ne. što se hidroelektrana tiče tu će očito da se gradi. I to na Morači i Komarnici za početak. Još nijesu raspisani tenderi ali među onima koji su već pokazali interes u i privatne firme tipa EFT-e ali i veliki evropski koncerni iz Norveške, češke, Italije itd... Još je rano govoriti šta će definitivno biti, zavisi i od toga kako će izgledati nova Vlada.
Joe Black Joe Black 13:12 04.02.2008

Re: Interesantno

Kako je to propalo sada se malo pominje i ne zna se da li će se ići u prodaju TE Pljevlja ili ne.


Ja mislim da hoce. Postoji parlamentarna vecina za tu odluku sa SNP-om.
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:28 04.02.2008

Re: Interesantno

Kako je to propalo sada se malo pominje i ne zna se da li će se ići u prodaju TE Pljevlja ili ne.

Ja mislim da hoce. Postoji parlamentarna vecina za tu odluku sa SNP-om.


Tu će stvari već biti jasnije kad budu poznata imena i sastav novog kabineta. Već je počelo da se šuška da Miles želi da eliminiše na neki način Vujicu Lazovića upravo zato što je on bio glavni kočničar njegovih zamisli oko Pljevalja i uopšte oko privatizacije svih glavni tačaka, kao što su i Ada Bojana, Buljarica, itd...
Intet Glemt Intet Glemt 14:35 04.02.2008

Srećno bilo

Iskoristio bih priliku da čestitam građanima Srbije na mudrom izboru... Malo je falilo, a moglo je da se izgubi mnogo. Ne pominjalo se. Ono što će ljudi jednom morati da shvate je da je put u normalan život mučan i bolan. I dok god traje, populisti i nacionalisti će imati veliku snagu. Po mojim procjenama, prva vlada nakon ulaska u EU biće radikalska. Ali dobro, i Poljaci su prošli taj put, pa Srbi neće bit prvi u lutanju.

Ima par velikih tekovina ovih izbora. Prva je da je Koštunica konačno izgubio podršku. Sa sve svojim veseljakom - koalicionim partnerom koji nikad nije izlazio sam na izbore, a sad je kao predsjednički kandidat, uz podršku premijera i nekad velikog Vuka Draškovića uzeo 7.6%. Mizerija. Da je i d od demokrate, Koštunica bi već danas podnio ostavku. Kako on to neče učinjeti, samo će se potvrditi ono što svako normalan zna odavno, a to je da je on jedan sitni politikant i populista. Narod je pokazao da takve ne voli, narod je podijeljen na one koji vole populizam (čisti, pravi, ala Šešelj & Mandić) i na one koji vole konkretne poteze. I tu će da nastanu nova grupisanja na srpskoj političkoj sceni, jedna ekipa će da budu DS, G17+, LDP, LSV, SDU i manjinske stranke a druga Radikali. I ništa između. I to je dobro. Tu se konačno, po prvi put nakon Đinđićevog ubistva kreira politika u modernom smislu riječi. A sve što je dobro za Srbiju, dobro je i za nas.

Eto, iskomentarisah Srbiju. A o Crnoj Gori, to sve više shvatam NEMAM POJMA. Zato i ne komentarišem blog, ne bilo mi zamjereno.
Joe Black Joe Black 14:43 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Prva je da je Koštunica konačno izgubio podršku. Sa sve svojim veseljakom - koalicionim partnerom koji nikad nije izlazio sam na izbore, a sad je kao predsjednički kandidat, uz podršku premijera i nekad velikog Vuka Draškovića uzeo 7.6%. Mizerija. Da je i d od demokrate, Koštunica bi već danas podnio ostavku. Kako on to neče učinjeti, samo će se potvrditi ono što svako normalan zna odavno, a to je da je on jedan sitni politikant i populista. Narod je pokazao da takve ne voli, narod je podijeljen na one koji vole populizam (čisti, pravi, ala Šešelj & Mandić) i na one koji vole konkretne poteze. I tu će da nastanu nova grupisanja na srpskoj političkoj sceni, jedna ekipa će da budu DS, G17+, LDP, LSV, SDU i manjinske stranke a druga Radikali. I ništa između. I to je dobro.


Po Ustavu Republike Srbije unutrasnju i spoljnu politku vodi vlada. Parlament je izabran na 4 godine i aktuelna vlada ima parlamentarnu vecinu. Dok god ova vlada ima parlamentarnu vecinu Kostunica je sef. Vidjecemo sljedece poteze Tadica. Moj stav je da on ne umije upravljati sa ovolikom podrskom. Za razliku od njega Kostunica iz svoje neuporedivo manje podrske izvlaci moguci maksimum. Jos nesto - ovo je najbolji rezultat koji je SRS postigla na izborima od kad postoji. Govorim o broju ljudi koji su glasali Nikolica.
Intet Glemt Intet Glemt 15:07 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Joe Black
Po Ustavu Republike Srbije unutrasnju i spoljnu politku vodi vlada. Parlament je izabran na 4 godine i aktuelna vlada ima parlamentarnu vecinu. Dok god ova vlada ima parlamentarnu vecinu Kostunica je sef. Vidjecemo sljedece poteze Tadica. Moj stav je da on ne umije upravljati sa ovolikom podrskom. Za razliku od njega Kostunica iz svoje neuporedivo manje podrske izvlaci moguci maksimum. Jos nesto - ovo je najbolji rezultat koji je SRS postigla na izborima od kad postoji. Govorim o broju ljudi koji su glasali Nikolica.

Slažem se. Ali nadam se da će Tadić malo korigovati svoje ponašanje. Nikako mu nije lako jer Koštunica je jako prljav igrač, ali mi se dopao njegov stav u drugom krugu izbora. Mislim da su ga ove tijesne borbe ojačale na ličnom planu i da je zadnjih godina ipak dosta napredovao.

A taj broj koji je glasao za SRS i DS (takođe najbolji rezultat ikad, zar ne?) govori da se politička scena dosta pročistila. Izašli su sa konkretnom pričom i pokupili glasove. A politikanti tipa DSS i sl su izgubili skoro sve. Koštunica kreira politiku, to je fakat, ali očigledno bez ikakve podrške naroda, tj. bez ikakvog legitimiteta. Ne znam koliko je to održivo.
Intet Glemt Intet Glemt 15:10 04.02.2008

Re: Srećno bilo

PS. Ne treba zaboraviti još jednog koji na konkretnoj priči raste u Srbiji, a to je Čeda Jovanović i LDP. Dopada mi se stav sa kojim su nastupili na ovim izborima, odlučnost da nastave sa borbom i jednog dana će ih to sigurno učinjeti bitnim političkim faktorom.
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:12 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Slažem se Joe da je Koštunica dosad izvlačio maksimum iz minimuma ali sada je ipak, ostao na suvom. Mislim da ovo neće preživjeti, politički. Tadić je već najavio da će prvo pozvati Nikolića, i mislim da je time htio da kaže da to neće biti samo kurtoazija već i priča oko sudbine ovog i ovakvog parlamenta. Radikali su i u kampanji i u rekaciji na rezultate pokazali da ide putem koji ih čini veoma ozbiljnim akterom i mislim da oni neće ići na sitno šurovanje sa Koštunicom koji se pokazao kao politički nevažan. Koštunica je dosad mogao da izvlači maksimum samo zato što je držao radikale u rezervnoj opciji pritiskajući time i prijeteći time Tadiću. Poslije ovih rezultata Nikolić nema ni interes a mislim ni želju da više drži Koštunicina leđa.
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:18 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Eto, iskomentarisah Srbiju. A o Crnoj Gori, to sve više shvatam NEMAM POJMA. Zato i ne komentarišem blog, ne bilo mi zamjereno.


Glemte, mogao bi onda CG da komentarišeš kroz rezultate ovih izbora u Srbiji. Ko je dobio a ko izgubio!? Ja mislim da su i Đukanović i Mandić izgubili, iako sad slušam neke vijesti na radiju i čujem da su i jedni i drugi zadovoljni. Đukanović je izgubio jer nije pobijedio Nikolić što bi njega ponovo, kao 97 ili 99., dovelo u poziciju miljenika Zapada i saborca u borbi protiv radikalske vlasti u Srbiji. Mandić je izgubio dvostruko - prvo jer je otvoreno igrao na Nikolića koji je poražen, i drugo time što ga je čak i sam Nikolić porazio svojom umivenom kampanjom kojom je pokazao da je gibaničarskom i guslarskom srbovanju, koje Mandić i dalje preferira, odzvonilo.
Intet Glemt Intet Glemt 15:18 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Željko Ivanović

Slažem se Joe da je Koštunica dosad izvlačio maksimum iz minimuma ali sada je ipak, ostao na suvom. Mislim da ovo neće preživjeti, politički. Tadić je već najavio da će prvo pozvati Nikolića, i mislim da je time htio da kaže da to neće biti samo kurtoazija već i priča oko sudbine ovog i ovakvog parlamenta. Radikali su i u kampanji i u rekaciji na rezultate pokazali da ide putem koji ih čini veoma ozbiljnim akterom i mislim da oni neće ići na sitno šurovanje sa Koštunicom koji se pokazao kao politički nevažan. Koštunica je dosad mogao da izvlači maksimum samo zato što je držao radikale u rezervnoj opciji pritiskajući time i prijeteći time Tadiću. Poslije ovih rezultata Nikolić nema ni interes a mislim ni želju da više drži Koštunicina leđa.

Zanimljivo... Ali koliko je zaista moguće uraditi sa radikalima i sa ovakvom anti-evropskom retorikom? Po njima, ljudi su glasali iz straha i vlada DS-a je "strahovlada". Nije mi jasno kakav dogovor je onda moguće napraviti... Ja mislim da je jedina varijanta da se DS i SRS dogovore oko vanrednih izbora i pošteno podijele razočarane glasače DSS-NS trule koalicije. To bi u ovom trenutku radikalima dalo koji mandat više, ali bi ipak omogućilo da DS formira većinu.

Jedino ne znam koliko je sve to u interesu radikalima... :)
Željko Ivanović Željko Ivanović 15:33 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Ja imam šokantan predlog - da DS i SRS naprave novu Vladu što bi bio pokušaj da se pomiri Srbiji, da se SRS definitvno uvuče u evropske vode, bila bi Vlada stabilna jer imala bi veliku većinu u paralmentu a Koštunica i Velja bi odumrli. Kažem, zvuči šokantno, vjerovatno je i nemoguće, ali mislim da bi bilo bolje rješenje za Srbiju od novih izbora.
Intet Glemt Intet Glemt 15:36 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Željko Ivanović

Eto, iskomentarisah Srbiju. A o Crnoj Gori, to sve više shvatam NEMAM POJMA. Zato i ne komentarišem blog, ne bilo mi zamjereno.


Glemte, mogao bi onda CG da komentarišeš kroz rezultate ovih izbora u Srbiji. Ko je dobio a ko izgubio!? Ja mislim da su i Đukanović i Mandić izgubili, iako sad slušam neke vijesti na radiju i čujem da su i jedni i drugi zadovoljni. Đukanović je izgubio jer nije pobijedio Nikolić što bi njega ponovo, kao 97 ili 99., dovelo u poziciju miljenika Zapada i saborca u borbi protiv radikalske vlasti u Srbiji. Mandić je izgubio dvostruko - prvo jer je otvoreno igrao na Nikolića koji je poražen, i drugo time što ga je čak i sam Nikolić porazio svojom umivenom kampanjom kojom je pokazao da je gibaničarskom i guslarskom srbovanju, koje Mandić i dalje preferira, odzvonilo.

Slažem se, ali mislim da je Mandić ipak najveći gubitnik. Prvo zato što je otvoreno podržao Ilića (pojavio se na njegovom mitingu), a drugo što je opet otvoreno podržao Nikolića. Nema baš ni jedan razlog da bude zadovoljan. Podrška Velji Iliću je bio čist suicid jer ni po jednoj logici on nije mogao da dobije preko 10%. Zato mislim da je Vuk Drašković, recimo, učinio svoj poslednji politički potez (pojavio se na istom skupu na kom i Mandić), a DSS krenuo na put konačnog nestajanja.

Elem, Mandić mi je zanimljiv :) Sjeti se kako su reagovali naši radikali kad su čuli da je podržao Ilića. Posle ih je ipak kupio u drugom krugu.. Ali mi se ipak čini da je malko poljuljao svoj ugled u tom dosta stabilnom biračkom tijelu. I to malo je vjerovatno dovoljno da ne prođe u drugi krug jer tu ionako ima manje šansi nego Medojević.

Što se Đukanovića tiče, tu je malo teže. Jer Toma bi značilo upravo to, "mi smo super, pogledajte kako je u Srbiji" i to bi mu naravno puno olakšalo. Tadićeva pobjeda i snažan pro-evropski zamah i u Srbiji, a posebno u Hrvatskoj čini da DPS polako gubi u regionalnoj konkurenciji, što će u konačnici morati da dovede do boljih kadrovskih rješenja u samoj vladi i konkretnijih, nevezano da li je u njoj DPS, PZP, SNP ili ko god... A to u svakoj varijanti znači i slabljenje Đukanovićevih apsolutnih liderskih pozicija, čime i on postaje gubitnik.

Tužno je jedino što se u CG promjene dešavaju onda kad se više nema kud i to ide na najsporiji mogući način. I tu nije problem DPS ni SNS, tu je problem pasivni robovski mentalitet, nedovoljna obrazovanost, dvostruki moral, nedostatak istine i sl...

Preporučujem ti ovaj Obamin govor od 22. januara (dan Dr Kinga, u Kingovoj crkvi). Govori o nedostatku morala, empatije, razumijevanja u američkom društvu... 34 minuta, ali vrijedi, vjeruj mi. Kao da o nama govori.
http://www.youtube.com/watch?v=Kf0x_TpDris

Joe Black Joe Black 15:55 04.02.2008

Re: Srećno bilo

A politikanti tipa DSS i sl su izgubili skoro sve. Koštunica kreira politiku, to je fakat, ali očigledno bez ikakve podrške naroda, tj. bez ikakvog legitimiteta.


Ne slazem se. Ali to je vec predmet neke druge kampanje.
Joe Black Joe Black 16:04 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Ja imam šokantan predlog - da DS i SRS naprave novu Vladu što bi bio pokušaj da se pomiri Srbiji, da se SRS definitvno uvuče u evropske vode, bila bi Vlada stabilna jer imala bi veliku većinu u paralmentu a Koštunica i Velja bi odumrli. Kažem, zvuči šokantno, vjerovatno je i nemoguće, ali mislim da bi bilo bolje rješenje za Srbiju od novih izbora.


Ja u ovom predlogu ne vidim apsolutno nista sokantno. Naprotiv, mislim da bi to Tadica jako ojacalo, ali on to ne vidi. Siguran sam da on to ne vidi. Ono sto me cudi jeste da ti ovo "vidis". Ne zbog toga sto znam da si to uvijek vidio, nego zato sto znam da to nikada ne bi podrzao u CG. Vjerovatno i se sa ovim tvojim prijedlogom slozio i Ceda, hahahaha, za koga navijas u Srbiji. To mi govori da je tvoje navijanje za Ceda potpuno neutemeljeno. Ili to ili ovo oko priblizavanja DS i SRS. Nadam se da se svi slazemo da jedan predlog neminovno iskljucuje drugi, tj sve sto si pisao o Cedu.

Ovdje govorimo o koalicionom potencijalu koji neko ima odnosno nema. U Crnoj Gori nikada ni ti ni Vijesti niste podrzavali politiku u kojoj je CG trebalo pomiriti, nego iskljucivo politiku dijeljenja CG na kojoj je Djukanovic dobijao sve moguce izbore. Osim u varijantama kad je od Kolasina, preko Tivta trebalo DPS-u obezbijediti tijesnu vecinu. Argumenti su Vam bili od Milosevica, preko Kostunice i Nikolica do Mandica itd.

Ovo sto danas govoris smatram tvojim velikim napretkom. I nadam se da nije samo u retorickoj ravni. Prije svega govori da politicki sazrijevas.
Intet Glemt Intet Glemt 16:30 04.02.2008

Re: Srećno bilo

A oko kojih principa može da se formira ta vlada o kojoj govorite?

Lustracija?
Sekularna država?
Građansko društvo?
Sloboda vjeroispovijesti?
Ulazak u EU?
Seksualne slobode?
Legalizacija lakih droga? (ovo mi je najbolje do sad :))
(Ne)ulazak u NATO?

Niti mal ne kapiram...
Željko Ivanović Željko Ivanović 17:58 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Glemet dobro si ovo posložio. I djeluje nestvarno. Ali ne zaboravi da je ustaštvo i radikalnu desnicu u Hrvatskoj upravo rasturio HDZ. Da je Sanader a ne Račan isporučio Hagu sve što je trebalo i da je Sanader a ne socijaldemokrata ili komunista Račan ubrzao povratak izbjeglih Srba i počeo procesuiranje ratnih zločina. Ne želim ovim niti da uzdignem novi HDZ, niti da stavim znak jednakosti izmedju tog Sanaderovog HDZ i Nikolićevog SRS, ali ovdje ništa nije nemoguće.

Hvala ti za Obamu, vidjeću da to prevedemo pa da objavimo, zaista je inspirativno i zvuči poznato.
Intet Glemt Intet Glemt 18:03 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Željko Ivanović

Glemet dobro si ovo posložio. I djeluje nestvarno. Ali ne zaboravi da je ustaštvo i radikalnu desnicu u Hrvatskoj upravo rasturio HDZ. Da je Sanader a ne Račan isporučio Hagu sve što je trebalo i da je Sanader a ne socijaldemokrata ili komunista Račan ubrzao povratak izbjeglih Srba i počeo procesuiranje ratnih zločina. Ne želim ovim niti da uzdignem novi HDZ, niti da stavim znak jednakosti izmedju tog Sanaderovog HDZ i Nikolićevog SRS, ali ovdje ništa nije nemoguće.

Hvala ti za Obamu, vidjeću da to prevedemo pa da objavimo, zaista je inspirativno i zvuči poznato.

Obama je moj drug :)

Kapiram to za HDZ... Malo su mi čudni ti odnosi, i ne volim HDZ, ali rezultati su nesporni. Međutim, ni HDZ nije postao to što je danas dok je Tuđman bio živ. I sva ta ekstremna ekipa oko njega. Ne znam da li je Nikolić i u dalekoj budućnosti sposoban za tako nešto, u stranci koju i dalje vodi Šešelj, a uz njega i Vučić.
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:08 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Ovdje govorimo o koalicionom potencijalu koji neko ima odnosno nema. U Crnoj Gori nikada ni ti ni Vijesti niste podrzavali politiku u kojoj je CG trebalo pomiriti, nego iskljucivo politiku dijeljenja CG na kojoj je Djukanovic dobijao sve moguce izbore. Osim u varijantama kad je od Kolasina, preko Tivta trebalo DPS-u obezbijediti tijesnu vecinu. Argumenti su Vam bili od Milosevica, preko Kostunice i Nikolica do Mandica itd.


Joe, mislim da nijesi u pravu. Prvi i na žalost jedini dosad, istinski, pokušaj pomirenja CG o kome pričaš je bilo osnivanje Narodne sloge. I tom činu sam i ja lično i Monitor i Antena M u kojima sam tada radio i imao nekog uticaja dali najveći mogući doprinos. Sve ono što je kasnije uslijedilo je bilo ismijavanje te ideje, ponižavanje činjenica, ambijenta, čak i zdravog razuma. Ali o tome smo već mnogo pričali, zato samo da ponovim - pokuašaj LSCG da naparve nešto tako sa ostatkom opozcijije je propao jer niko, uključujući njegove tvorce, nije vjerovao u tu sradanju. Svi su ga sabotirali, posebno ta tzv. srpska opozicija i oni su najviše doprinijeli njegovom slomu. Kao što je Narodna sloga u tom smislu uspjela i bila istinski pokušaj pomirenja jer je Kilibarda, u tom periodu, zaista stavio u drugi plan srbovanje a posvetio se samo priči o demokratiji, kriminalu i korupciji. Duga je priča i mislim da ti objektivni argumenti ne idu u prilog.
njegos njegos 18:42 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Narodna sloga nije uspjela jer je Kilibarda, sto smo nazalost kasno saznali, radio i tada i uvijek za DB, tj. za DPS.
Joe Black Joe Black 18:46 04.02.2008

Re: Srećno bilo

... jer niko, uključujući njegove tvorce, nije vjerovao u tu sradanju. Svi su ga sabotirali, posebno ta tzv. srpska opozicija i oni su najviše doprinijeli njegovom slomu. Kao što je Narodna sloga u tom smislu uspjela i bila istinski pokušaj pomirenja jer je Kilibarda, u tom periodu, zaista stavio u drugi plan srbovanje a posvetio se samo priči o demokratiji, kriminalu i korupciji.


Ja se ovdje sa tobom, u glavnom, mogu sloziti, s tim sto smatram da je LS iskreno bio za tu saradnju kao sto je bio i u Narodnoj slozi. Ostatak opozicije je minirao, ali su mine postavljale i Vijesti i Monitor i Antena M. Nadam se da se ovdje mozemo sloziti.

Ono sto je najbitnije. To je da - jedino Srbi i Crnogorci mogu zajedno srusiti mafiju sa vlasti. Da je mafija nakon 1997 i predsjednickih izbora razbila Narodnu slogu jeftino kupujuci Kilibardu i praveci od njega ono sto je danas - karikaturu u svakom smislu rijeci, bez obzira na koju je stranu. Da ne ulazimo u desavanja u vili Gorica za vrijeme bombardovanja :). Kao i da je ista ta mafija, kartel ili kako god hoces, ima dovoljno novca i moze kupiti bilo kog poslanika i time potpuno obesmisliti parlamentarni sistem i na lokalnim i na republickom nivou, a za sto svi imamo kolko god hoces i dokaza i cinjenica, a o cemu su i Vijesti pisale. Jos nesto kad kazem Srbi i Crnogorci zajedno mislim da je time jedino moguce porusiti najvecu liniju podjele. Na kojoj aktuelni jasu cijeli vijek.

Prica o promjeni sistema iznutra je teska budalastina kojom je javnost u CG spinovana godinama. SDP je cist dokaz da od te partije u bukvalnom smislu nije ostalo nista sem 600 direktora u CG i njihovih dodirektora i slicno.

E sad, volio bih da mi odgovoris na sljedece pitanje. Ako na narednim izborima PZP bude tas na vagi, sto ti mislis da treba da uradi sa tim glasovima? To jest kakav razvoj politickih dogadjaja vidis? I da li je to u stvari ono za sto ti navijes?
Joe Black Joe Black 18:48 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Narodna sloga nije uspjela jer je Kilibarda, sto smo nazalost kasno saznali, radio i tada i uvijek za DB, tj. za DPS.


Slazem se.
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:50 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Po pitanju saradnje s Udbom Njego, prije bih ruku u vatru stavio za ondašnjeg Kilibardu nego za neke današnje prvake SNS-a.
Željko Ivanović Željko Ivanović 18:58 04.02.2008

Re: Srećno bilo

Slazem se.


Joe, ti gledaš i ocjenjuješ Kilibardu kroz njegovu kasniju orjentaciju i ponašanje. Što nije korektno spram onoga što su i on i Perović tada učinili. Posebno bih rekao on jer Slavku nije bilo toliko teško da prihvati tadašnjeg guslara Kilibardu, Slavko je ostao na svojoj evropskoj politici - onaj koji je trebao da se drastično promijeni, time i da drastično žrtvuje i rizikuje je bio Kulibarda. I on je to tada zaista učinio. Iskreno. I to je bilo istinsko razvaljivanje DSP od tandema Slavko-Novak. I puklo je ne zato što je neko od njih radio za DB ili DPS već zato što ej DPS pokrao te izbore i proglasio u 22 sata ubjedljivu pobjedu. Kasnije se o tome pisalo.
Igor_Jaramaz Igor_Jaramaz 19:43 04.02.2008

ПЗП

Прво нека скупе 7.622 потписа за председничку кандидатуру (2%) па тек онда да слушамо о 30% скупштинских места.
Željko Ivanović Željko Ivanović 20:21 04.02.2008

Re: ПЗП

I.J., prvo da ti se izvinim za grubost u posljednjem obraćanju. Neće se ponoviti. Nadam se da ćeš se i ti upristojiti čemu vodi i jedna ovakva tvoja reakcija. iako moram da kažem kako si omanuo jer polemišeš sa nečim što nije rečeno. Dakle, ako se vratiš na moj komentar koji ti komenatrišeš, pročitaćeš da je ovo simulacija i samo, dakle, samo računska gimnastika kako bi se simulirala neke potencijalna situacija o kojoj je pisao Joe Black.. Dakle, I.J., nije bilo riječi o konkretnim mandatima, raspodjeli, i slično. Takodje, ne bavimo se skupljanjem potpisa što vidim da tebi dobro ide tako da mi ne preostaje ništa već da ti poželim uspjeha u daljem radu. Koliko vidim na sajtu SNP vi ozbiljno ugrožavate Milića, on ima blizu 5 hiljada, vi 4 tisuće a ovi koje pominješ i koje se trudiš da pobijediš iz PZP svega 600 i kusur. U male ste ih ostavili. Bravo majstori. DPS još nije ni odredio kandidata što bi značilo, po ovom tvom komentaru, da SL i SNP toiliko vode i razbijaju da PZP i pogotovo DPS nemaju šansi. Sa srećom.
Željko Ivanović Željko Ivanović 23:17 04.02.2008

Re: Srećno bilo

E sad, volio bih da mi odgovoris na sljedece pitanje. Ako na narednim izborima PZP bude tas na vagi, sto ti mislis da treba da uradi sa tim glasovima? To jest kakav razvoj politickih dogadjaja vidis? I da li je to u stvari ono za sto ti navijes?


Ovo je dobro pitanje. Iako hipotetečko i preuranjeno jer ako ne bude promjena na predsjedničkim izborima onda će ovi izbori o kojim pričaš biti tek za godinu i po. Ali ajde da damo mašti na volju. Ako bi na tim izborima DPS'SDP uzeli 40 odsto, Srpska lista, 20 odsto, SNP 10 odsto a PZP 30 odsto - dakle, sve je samo simulacija računska te situacije gdje je PZP tas na vagi o kojoj ti pričaš. Ako je ovo rezultat tih izbora ja navijam da Vladu napravi PZP sa SNP i SL a ne PZP sa DPS-SDP koalicijom. To je ono što mislim da bi bilo mnogo bolje. A da li bi došlo do toga zavisilo bi od pregovora. Ako bi recimo SL, genijalno, došla na ideju da uslovi ulazak u Valdu sa PZP time što će PZP prihvatiti raspisivanje novog refrenduma ili uvodjenje vjeronauke u škole ili slične gluposti onda bi tu bilo teško očekivati dogovor sa njima. Onda bi ostalo ili manjinska vlada PZP koju podržava SL ili ako i to ne pije vodu onda novi izbori. Tek na posljednjem mjestu mogućnost koalicije sa DPS, pod uslovom da u partiji i politici nema Đukanovića. Eto, ne znam da li sam pogodio pitanje, ali u svakom slučaju sve je ovo na dugom štapu. U stvari prije predsjedničkih izbora je nezahvalno bilo šta na ovu temu razglabati, dok nakon njih stvari će biti mnogo jasnije, čak i izvjesnije.
Joe Black Joe Black 00:01 05.02.2008

Re: Srećno bilo

I puklo je ne zato što je neko od njih radio za DB ili DPS već zato što ej DPS pokrao te izbore i proglasio u 22 sata ubjedljivu pobjedu.


Zeljko, da li je poslije toga potpredsjednik NS Vojin Lazarevic postao glavni uvoznik struje za CG sa svojom EFT, zajedno sa Hamovicem i Drakulicem? Takodje postao je i potpredsjednik vlade.
Intet Glemt Intet Glemt 13:16 07.02.2008

Re: ПЗП

Igor_Jaramaz

Прво нека скупе 7.622 потписа за председничку кандидатуру (2%) па тек онда да слушамо о 30% скупштинских места.

Igore, da li bih i ja mogao da dobijem prostor na "Slobodnoj misli" (www.slobodnamisao.com/)?

Ili da postavim pitanje ovako: Koliko je dozvoljeno razlikovati se po stavovima sa zvaničnom politikom SNS, da bi se imalo pravo na "slobodno mišljenje"?

Čitam danas vijesti, Milo se vraća, pada vlada u Srbiji, Kosovo, misija, zategnuto kao i obično, Koštunica neće da potpiše najbolju stvar ikad ponuđenu Srbiji... hapšenja u fudbalu, kod nas opet frka oko gradnje crkve, da bi se prikrila opšte neizvjesnost... Pa se sjetih one čuvene Milićeve sa Yutela "EEZ zabrinuta zbog sranja u Jugoslaviji"... E baš sranje. Samo što je sad šareno, u bojama. I lijepo se pakuje.
Igor_Jaramaz Igor_Jaramaz 21:01 13.02.2008

Re: www.slobodnamisao.com

Касно сам приметио ову поруку.

Потребно је да се упути званични захтев (краткoм поруком) редакцији на redakcija@slobodnamisao.com

Ја сам обични сарадник, уредништво доноси одлуке о сличним питањима .

Слободна мисао је независни медиум и није гласило било чије страначке политике. Напротив, СМ утиче на политичку мисао и идеологију у појединим странкама а не обрнуто.
Slobodna-zona Slobodna-zona 20:27 04.02.2008

Sime

Opet ja. Jedino sto bih dodao naslovu,a vezano za reklame i asocijacije,je redosled i izgledalo bi ovako :,, Nije droga,nije.Dodaj mi tu kanarinku,,(Asocijacija na ono sto nam je radio),,Porodicni paket nula,,(Ne treba objasnjavati asocijaciju),,Idem malo da odmorim glas,,(Pauza),,Vratija se Sime,, i ,kao sto to cesto biva,repriza reklame ,,Dodaj mi tu kanarinku,,
Sa skoro svim ostalim se slazem.Pozdrav Zeksone.Ako tako nastavis povuci cu sve sto sam napisao jednom ranije.
Xenija Xenija 22:35 04.02.2008

A di je bija ?

Vratija se Šime , a niđe nije ni bio do tu malo okolo,protego noge i nazad na radne zadatke. Neće taj nas ostaviti na cjedilu...nikad...kami da oće...

Vidim da je opoziciona energija sve jača i praktično na blogu nema deklarisanih glasača DPS-SDP. Možda će neko glasati posredno za njih ili za kandidata njihovoga jer će se sigurno naći neki drugar da pripomogne Šimetu da se slučajno na strmoglavi niz kakvu liticu.

Ja tipujem ne Mandu . Stari provjereni nacional šovnistički kadrovi u njegovoj reformističkoj stranci (reforma šovinističke misli) , idealni za izvlačenje iz rukava prilikom preraspodjele plijena mada moram priznati da su i neki moji bivši europejci i zaklete demokrate znali odigrati na pravu kartu. Na aša .
Još poneki neobrijani a na rakiju,priganice i tamjan navučeni pop (time pred zakonom neuračunljiv) i pjesma se može zapjevati ispred zgrade vlade RCG.

Evo, nadamo se u Ivanovića , autora ovog bloga , da će i on malo pojačati pritisak na Šimeta i ribare oko njega jer nam je Ivanović svakako potreban.Kao i pritisak. Evo,primjećujem, u zadnje nekoliko dana je manje portparola LP i ostalih "ključnih" igrača na političkoj sceni. Samo naprijed.Ajmo sada malo Milića,Meda pa i Mande. 3M , našalili bi se neki obožavatelji . Pojačano Brković, Nikolaidis , Milan Popović i možda bude nekih rezultata.

Još da ponekad i provjeri neke podatke o nekim "stranim" ulaganjima,mega sega giga projektima kojima se optimizam u mogućnost bolje življenja crnogorskog naciona diže u nebeske visine , pa da pošalje nekoliko novinara istraživača u DIREKCIJU ZA NEKRETNINE RCG koja je bastion DPS otpora svemu što bi moglo ličiti na kakvo brzo i nenadano prorusko bogaćenje mrskih crnogorskih pojedinaca iz naroda a koji bi našli tone zanimljivih materijala o neviđenoj pljački i korupciji koja vlada u tom dijelu uprave , pa bi se možda pjevalo i na još nekim stranama male Crne Gore.

Da ne tražim previše.
Željko Ivanović Željko Ivanović 23:14 04.02.2008

Re: A di je bija ?

Xenia, sad kad ste ponovili priču oko LP i njihove navodne promocije u Vijestima, nezaslužene dakako, morma da vam kažem da nije ni ranije bilo više, niti sada manje LP i njenih portparola zato što su Vijesti ili neko u Viejstima dizali odnosno spuštali rampu za njih već vjerovatno, donso, sigurno zbog njihove aktivnosti ili neaktivnosti. Ako kažu nešto novo ili što zaslužuje po nama pažnju javnosti, urednik to pusti, kada nema reagovanja ili kada se u njemu opjevava Purkov nastup u Strazburu onda nema LP. Ne bih sada ulazio u razloge razlaza u LSCG, niti u pozadinu kupovina i prodaja u Krimovici, ali moram da primijetim da ono što Živković priča posljednjih mjeseci nije nezanimljivo, ni besmisleno, ni glupo. Pa upravo je juče ili prekjuče rekao ovo što vi tvrdite - da bi prolazak Mandića u drugi krug bio poguban i nešto što odgovara DPS maksimalno. I drugo što je rekao a što proizilazi iz tog stava je da će LP u drugom krugu dati podršku Miliću ili Medojeviću ako neko od njih prodje u drugi krug. Ne vidim šta je tu sporno i u korist DPS? Pričam o konkretnim stvarima. S druge strane legendarna Narodna stranka, koja drži predavanja i izdaje licence za status opozicionara, direktno i brutalno radi za DPS. Kao PZP je dio vlasti jer su glasali za Ustav, Mandić je grozan jer je htio da ih ugasi, itd, bla, bla.. A suština je da je njihov vlasnik i ideolog Vojin Lazarević u dilu opet s vlastima, da opet prodaje struju CG, da je nekad i bio savjetnik Vujanovića, i da sada ponovo odrađuje kampanju za njega. Ne samo time što NS neće da podrži nikog jer oni nemaju ni 1 odsto glasača već više ovim saopštenjima i analizama Pece i Šoleta koje čuveni Javni servis prenosi od tačke do tačke. Tako da treba malo pažljivije i staloženije posmatrati ko će na koju stranu jer DPS će svu kampanju i svesti da što više pomuti ovo što zovemo opozicijom jer samo tako oni mogu šićariti i pobijediti.
Xenija Xenija 23:43 04.02.2008

Re: A di je bija ?

Ja mislim da je manje Živkovića nego prije ali neka , ako je zanimljiv vama zbog toga što iznosi takve stavove , neka ide na vaš konto. Sve to što on kaže možete čuti od svakog normalnog čovjeka koji Crnoj Gori želi dobro.Uostalom , baš to što i ja i vi tvrdimo slično ili isto, može vam govoriti da svjetlo okrenete na neku drugu stranu koja osim iznošenja opšte poznatih stavova je spremna i kada dođe do konkretnih stvari održati neutralan status u odnosu na DPSSDP.
Dok god stoji uz Maju Ćatović u Kotoru ne smije spočitavati nikome druigome saradnju sa DPS. O tome pričam.

To što ste napisali o NS je jedna notorna istina i oni su svakako diskvalifikovani. Ja bih svakako dao podršku i MIliću ako prođe u drugi krug jer je sve ono što on radi u zadnjih nekoliko mjeseci strašno pozitivno i mora ostati primijećeno . On je napravio takav zaokret i u ponašanju i u retorici,pa čak i zalaganjima da je to prosto nevjerovatno. Na njihovom oficijelnom sajtu ja nisam našao ništa što bi moglo baciti bilo kakvu sumnju na Milićev demokratski karakter. Ako bude ovako radio mislim da bih ga mogao staviti i kao favorita na opozicionoj strani, bar što se moje strane tiče.

DPSSDP taktika i mora ići u tom pravcu da pomuti opoziciju. Ako je karakter te opozicije takav da se lako muti, a svi u to makar malo sumnjamo , onda je uspjeh vlasti neupitan. Na nama je da to ublažimo, a na vama lično ,s obzirom koliko je vaš uticaj bitan , je da omogućite da se čuje bolja strana onoga što je suština i srž opozicije. Ne bih propustio nikako ukazivati na ono što su njihove mane jer im se neće pomoći ako ih se tapša po ramenu za ono što ne valja ali naći mjeru u svemu je ono što je vaš zadatak. Ja ne sumnjam da ste vi apsolutno na strani onih koji bi željeli kvalitetne promjene u društvu i zato vam se i obraćam na ovaj način . Da mislim drugačije o vašim namjerama , našao bih svašta za otkucati ali to nije sada u fokusu i o tome neću.Vijesti bi mogle biti, uz još malo dobre volje i napora, jedan od stubova prosvjetljivanja crnogorskog društva i time otpora aktuelnom režimu koji je više od pola vijeka u posjedu CG.Ja bar tako prepoznajem . Vijesti su imale neviđen uticaj na osvajanje nezavisnosti. Sada je red da napravite nešto dobro i za tu novostvorenu VRIJEDNOST , zvanu nezavisna CG.
njegos njegos 23:53 04.02.2008

Re: A di je bija ?

U svakom slucaju, vi se ovdje iskakaste po glavi opozicije za sat vremena vise nego DPS od pocetka kampanje...
Joe Black Joe Black 00:16 05.02.2008

Re: A di je bija ?

Ne bih sada ulazio u razloge razlaza u LSCG, niti u pozadinu kupovina i prodaja u Krimovici, ali moram da primijetim da ono što Živković priča posljednjih mjeseci nije nezanimljivo, ni besmisleno, ni glupo.


Ma Zivkovic je prezanimljiv :) samo da ne povuce maseee. Pogotovo ove koalicione iz DPS-a u Kotoru i onda u Baru. Mislim da nema smisla pricati vise o Krimovici i zemlji. O tome je sve receno, a koga zanima ima ovdje sve.
Xenija Xenija 01:55 05.02.2008

Re: A di je bija ?

njegos
U svakom slucaju, vi se ovdje iskakaste po glavi opozicije za sat vremena vise nego DPS od pocetka kampanje...


samo onog dijela opozicije koje će dobiti zlatni globus za glumu i scenario.
ako Mandić prođe i ako ga ostali podrže, evo i ja ću ga glasati , makar kasnije ako ne daj bože bude bilo kajanja nabijao nogu u grlo da povratim.časna pionirska.
samo da znaš da nisam glasao , iako sam bio član i glasač lscg , za mila protiv momira kada je s.p. pozvao glasače.da ne bude priče o nedolasku na kosovo ravno, glasam i za deklarisanoga četnika samo da vidim dps kandidata kako gubi i da vidim one njihove glupave zastave i transparente kako ih komunalci sjutra ujutro kupe.
njegos njegos 02:13 05.02.2008

Re: A di je bija ?

That's the spirit!
Željko Ivanović Željko Ivanović 11:36 05.02.2008

Re: A di je bija ?

Dobro predajem se. Prvo Njego, dok pričamo o opoziciji pričamo i o DPS i drugo nije sad opozcija nešto zaštićeno zakonom da ne bi mogli analizirati i iznositi naša mišljenja. Tim prije što je ovo blog i što nema uticaja na javnu destabilizaciju opozicije.
Znači, predajem se što se Živkovića tiče. Ako kažete da je on nepovratno njihov, nemam volje da ga sada branim. Ali zanimljivo mi je Xenia da kažete kako vam je, s druge strane, Milić kul. I ja mogu da se složim s tim. Ali moram da kažem, medju nama rečeno, da ne ispadne posle kako Njegoš veli da gazimo previše opoziciju, da mi on nije još dovoljno jasan.Naime, kažete za LP da je u Kotoru i Baru sa DPS-om i da je samim tim svaka priča o njihovom opozicionom statusu besmislena. I ja kažem ok. Prihvatam. Ali pazite onda šta je sa SNP-om. Od kada je Milić na čelu. U Kolašini najveći lopovluk je baš sada na sceni u organizaciji SNP i DPS. Reći ćete centrala SNP se odrekla Bulatovića i Šukovića koji su vodili taj KOL odbor. Okej. Šta je onda sa ulaskom takodje njihovog šefa budvanskog odbora u novu Marovićevu kompaniju koja raspolaže sa 150 miliona eura nekretnina u SO Budva? Šta je sa ulaskom njihovog doskorašnjeg podpredsjednika Pešića u državnu revizorsku agenciju na mandat od 9 godina!? I Još jedan detalj - na nedavnom sastanku sa mabsadorima EU jedina stranka koju je Miles pomenuo u pozitivnom kontekstu bila je SNP. Svim ovim neću da kažem, posebno ne da tvrdim da SNP nije opozicija ili da je pokriven od strane moćnog DPS. Neću čak ni sumnje da izazivam. Suprotno, želim da kažem da kad se prebiraju svi detalji onda se malo kojoj partiji ne može naći nešto što je ne dovodi u sumnju da saradjuje sa DPS. Meni recimo više nejasnoća oko SNP unose istupi samog Milića nego svi ovi detalji oko saradnje njegove stranke sa DPS'om na lokalnom nivou. Nekada on pravo zbori ali nekada razblaži priču toliko da se pitam da li to priča on ili Marović. Sve u svemu, zasad, ima i moju podršku ali kažem vrijeme će pokazati gdje sve to vodi.
Xenija Xenija 18:33 05.02.2008

Re: A di je bija ?

Željko,

i ja i vi kao odrasli ljudi , pa valjda uz to ide i malo ozbiljnosti , pa još plus i tako dobro iskusni , izubijani , očvršćeni u dešavanjima na političkoj sceni , nećemo nikome od kandidata dati neku vrstu blanko pomoći.To bi bilo bezveze,zar ne?
Ja samo primjećujem da je Milić napravio , u retorici a i u ponašanju, radikalan zaokret od onoga što je prije radio SNP. Stranka apsolutno prepoznaje crnogorsku državnost,traži evropske integracije ,reforme u pravosuđu,policiji... i oko toga se slažemo svi , bar tako mislim da je slučaj. Oko toga i zbog toga bih bio spreman podržati Milića u slučaju da on ispadne kandidat protiv Vujanovića.On sve to traži.

Ja znam da on ima dosta stvari koje ga opterećuju i da nije idealan kandidat ali isto tako znam da je jedini odmah htio podržati Lekića a sebe staviti u drugi plan a to nije čest slučaj, složićete se ?

Živković više ne postoji kao relevantan i uticajan faktor i to samo njegovom "zaslugom".Niti vama pada da ga branite i pratite kroz prostor u VIJESTIMA a niti nama ne priliči da ga više spominjemo u kontekstu ove priče.
njegos njegos 00:20 06.02.2008

Re: A di je bija ?

Milic je za sad ispao kao mnogo dobar lik, samo nije jedini iz SNP koji je gurao sebe u drugi plan. SNP je i na proslim izborima forsirala Lekica kao zajednickog kandidata, pa im nije poslo za rukom... Na kraju Filip pobijedi s cetvrtinom glasova od birackog tijela. A tada se nasao i dobri Zivkovic da mu bude protivkandidat, u koga smo se nekad mogli zakleti, a evo dje je sad i sto cini... Nego, oko SNP - sve ove opozicione stranke usle su u parlament prije ili kasnije preko SNP, i SNS (kad je bila vanparlamentarna), i NS, i DSS, a bogami je dosta to pomoglo i PzP, posto je Pedja na svakom mitingu i u svakoj emisiji u kojoj je bio porucivao ljudim da, ako im se on ne svidja, glasaju za Meda, samo da ne glasaju za DPS. I eto, poslusase ga stvarno, i PzP dobi glasove, a SNP nikad gore ne prodje... Sto ti je politika...
Xenija Xenija 19:20 06.02.2008

Re: A di je bija ?

njegos
Milic je za sad ispao kao mnogo dobar lik, samo nije jedini iz SNP koji je gurao sebe u drugi plan. SNP je i na proslim izborima forsirala Lekica kao zajednickog kandidata, pa im nije poslo za rukom... Na kraju Filip pobijedi s cetvrtinom glasova od birackog tijela. A tada se nasao i dobri Zivkovic da mu bude protivkandidat, u koga smo se nekad mogli zakleti, a evo dje je sad i sto cini... Nego, oko SNP - sve ove opozicione stranke usle su u parlament prije ili kasnije preko SNP, i SNS (kad je bila vanparlamentarna), i NS, i DSS, a bogami je dosta to pomoglo i PzP, posto je Pedja na svakom mitingu i u svakoj emisiji u kojoj je bio porucivao ljudim da, ako im se on ne svidja, glasaju za Meda, samo da ne glasaju za DPS. I eto, poslusase ga stvarno, i PzP dobi glasove, a SNP nikad gore ne prodje... Sto ti je politika...


Mogu se složiti sa tobom po ovom pitanju.
njegos njegos 14:15 07.02.2008

Re: A di je bija ?

Je li moguce? Hahaha!
milovan vukov milovan vukov 14:55 05.02.2008

Mogle bi Vijesti, da izvijeste gradjane

Da TC u Pljevljima, koristi samo 37% energije uglja kojeg sagori, da reshto ide za vrapce,
da u prvom bloku ima DVA BLOKA, ako se koristi moderna tehnologija, SNAGA & GRIJANJE,
u Danskim TC na ugalj je iskorishcenost 97% zimi, kad se kombinuje sa centralnim grijanjem,
ljeti je 47 %.
Apetiti DPS TAJKUNA za izvorima energije su OGROMNI,
bez saradnika u Vijestima, koji struchno i argumentovano ne upoznaju gradjane sa IGROM KOJU IGRAJU u DPSu,
plashim se SHIMETA & RIBARA da ce LOVITI U MUTNOJ VODI.

Ova TANDARA-MANDARA oko MINI CENTRALA, i pet stepenica prije pochetka gradjnje,
samo nas ZAMAJAVAJU i otezu pochetak reshavanja problema sa nedostakom ELENERGIJE,
da bi lakshe ostvarili svoje zacrtane planove sa UVOZOM STRUJE i OTIMANJEM NAJBOLJIH POZICIJA ZA BUDUCE HIDRO CENTRALE, koje ce biti ZLATA VRIJEDNE.

Ovo je ujedno i molba Zeljku, da se posavjetuje sa nekim domacim struchnjakom, koji ima viziju o odrzivom razvoju elektro energetskih izvora u Crnoj Gori, i da mu omoguci da se pokrene rasprava o tom KLJUCHNOM PROBLEMU U CRNOJ GORI.
Joe Black Joe Black 19:12 05.02.2008

Re: Mogle bi Vijesti, da izvijeste gradjan

bez saradnika u Vijestima, koji struchno i argumentovano ne upoznaju gradjane sa IGROM KOJU IGRAJU u DPSu, plashim se SHIMETA & RIBARA da ce LOVITI U MUTNOJ VODI.


Mislis da za ovih 10 godina Vijesti nisu mogle naci nekog ko bi makar i pod pseudonimom pisao o bilo kom segmentu (jer su svi segmenti predmet pljacke, neznanja itd)? U mnoge stvari se "ne smije dirati". :)

Recimo danas su Vijesti pisale o jednoj zanimljivoj pojavi u CG. O ubistvima koja su ostala ne rasvijetljena a koja su se desila u Budvi. Sva ubistva su sasvim uredno pobrojana osim jednog. Mislim na ubistvo Dragana Trifunovica. Mozda bi nam Zeljko, na ovom mjestu, najbolje mogao objasniti zasto je ovo ubistvo izostavljeno.
Xenija Xenija 21:23 05.02.2008

Re: Mogle bi Vijesti, da izvijeste gradjan

Joe Black
bez saradnika u Vijestima, koji struchno i argumentovano ne upoznaju gradjane sa IGROM KOJU IGRAJU u DPSu, plashim se SHIMETA & RIBARA da ce LOVITI U MUTNOJ VODI.Mislis da za ovih 10 godina Vijesti nisu mogle naci nekog ko bi makar i pod pseudonimom pisao o bilo kom segmentu (jer su svi segmenti predmet pljacke, neznanja itd)? U mnoge stvari se "ne smije dirati". :)Recimo danas su Vijesti pisale o jednoj zanimljivoj pojavi u CG. O ubistvima koja su ostala ne rasvijetljena a koja su se desila u Budvi. Sva ubistva su sasvim uredno pobrojana osim jednog. Mislim na ubistvo Dragana Trifunovica. Mozda bi nam Zeljko, na ovom mjestu, najbolje mogao objasniti zasto je ovo ubistvo izostavljeno.



slabi odbojkaši slabo voze glisere a novinari,policija i sud to ne smiju razotkriti.
Joe Black Joe Black 21:56 05.02.2008

Re: Mogle bi Vijesti, da izvijeste gradjan

slabi odbojkaši slabo voze glisere a novinari,policija i sud to ne smiju razotkriti.


Slazem se. A, za guranje pod tepih nagrada je - mjesto gradonacelnika.
Zipp Zipp 18:15 05.02.2008

Da se vratimo Šimetu

Jes Bogami. Vraće nam se Šime. Lovio je tunjevinu, zgrnuo pare. Vječiti nam i dragi Premijer bio u sinje more. Napravio pare. Sad će mo svi bit srećni. I orgazmatično zadovoljni.
U medjuvremenu će mu komisija za konflikt interesa zamrznut more, da se ne konfrotira. Jer on inače nikada nije bio konfliktna ličnost. "Milo britva" mu je bio nadimak, jer koji moranar ne nosi britvu?
Posebno će biti zadovoljan jedan naš predjednički kandidat. A naših predsjedničkih kandidata nema ni u Indexovom pozorištu. Stim što je meni ovo pozorište u kući.
Dje stadoh? Aha. Kod ovog predsjedničkog kandidata. Kako mi Crnogorci sve nešto kukamo, ovaj je zakuka "Isuse, Primuse, vrati se", kad je Šime pošao da lovi. A bio je i Predsjednik Ustavnog Suda. Potpuno nezavistan, vidi se iz kuknjave.
A jedan "nezavisni" novinar! Naš a svjetski. Živa istina, njemu će posebno biti Milo. Mada će reć da mu nije stalo. Ne voli da komentariše dok traje istraga. Takav je to profesionalac. Nemate vi, gore tamo u Srbiji takvu, Miliijanu, mislim onu Baletić, ako je se sjećate. Ona je bila tako prozirna. Ovaj je neproziran.
Šime nam je bio poša(o) u lov da bi ojačale institucije dok on lovi. Reče tako. Sve se, iako on to nije htjeo bilo nekako vezalo za njegov autoritet, pa ajde da on odmori od nas malo. I valjda mi od njega. Ali dje! Nema odmora kada njega nema. Dok traje obnova. Kako bi Crna Gora bez njega? A nikako, brate.
Još je bio najmladji Premijer u Evropi. Odradio je pripravnički nad nama. Nije ga polagao poslije godine, kako je red. Dje Premijer da polaže pripravnički? A zna se, što pripravnik pogriješi za to ne odgovara. Takav je Zakon. Mada on nije griješio. Bezgrešan je. Ono što vi, tamo gore mislite, ili poneko ovamo, da je možda, kažem možda, ponekad pogriješio-NIJE.Za sve je kriv Slobodan. Ko to ne zna ovamo, kuku njemu(evo i ja kukam).
Sad, kad su ojačale institucije, kad nam je Sudstvo-prva liga (ne ova prva liga dje ste ufatlili Buturovića, Džajića i ostale zbog namještanja), Tužilaštvo kao u nijednoj Državi,bivša D.T. nam je potpisala najviše protokola i bila na najviše kongresa srazmjerno glavi stanovnika. Toliko je tih protokola potpisala, da nije mogla stić da podigne neku optužnicu. Sad nam je Predsjednica Vrhovnog Suda. Mjesto Ranka. Ne Krivokapića, no Vukotića. Ranko Vukotić nam je inače iz Ginesove knjige rekorda. 14 000 presuda za 3 dana. Možete li vi to? ne Bogami, znam.. A Ranko Krivokapić nam je Predsjednik Parlamenta. I patriotske lige koja još nije osnovana. Ali oće. Nema patriote preko njega. Pored njega svi smo izdajnici, što mali ,što veliki.
A Šime? Sledeći potez je kandidatura za Nobelovu nagradu za mir. Kakva Internecionalna liga humanista, to je sitna riba za njega-ukljeva. On lovi samo krupne ribe-tune.
Ako mu slučajno ne prodje kandidatura, u što sumnjam(mislim ova Nobelova, ova premijerska je sigurna, eventualno ako se Ranku-patrioti ne dopadne može biti gusto, jer kad on lupne šakom o sto...), pozvat će Nobelov komitet, da dodju na priganice. Na Cetinje ravno. Uz prisustvo gradonačelnika Jankovića. Tom gradonačelniku je skoro u posjeti bila, citiram "jedna nevladina organizacija iz Rusije pod direktnom ingerencijom Putina, koja je došla na Cetinje kako bi osnovala Rusku banku", tako nam reče u živom programu.
Dje to ima? A dje! Odje, kod nas. I nidje drugo.
Ojdoh sad da kupim tunjevinu i na miru obitavam. Pala cijena-vratija se Šime.


Željko Ivanović Željko Ivanović 18:33 05.02.2008

Re: Da se vratimo Šimetu

Ojdoh sad da kupim tunjevinu i na miru obitavam. Pala cijena-vratija se Šime.


ha-ha-ha. mnogo dobro.
optimista11 optimista11 19:22 05.02.2008

Re: Da se vratimo Šimetu

Zeljko Ivanovic kaze
SNS ima vise DB-osoblja nego Novak u vrijeme saradnej sa dPS
NS je rezimska
Milic,Pesic i SNP su sumnjivi.

Zivkovic je opozicija(mada se nevoljno predao na kraj)

Naniza ih Zeljko jedno po jedno i to sve organizujuci "opozicioni" otpor .
i ko osta cist ?PZP i Medojevic,
ali naravno sa ovako priljavim ostatkom opozicije oni tako cisti ne mogu naprijed.

Pije li ova logika vodu?
Željko Ivanović Željko Ivanović 20:00 05.02.2008

Re: Da se vratimo Šimetu

Ali za razliku od vas ja sam optimista i ja podržavam i podržaću opoyiciju, kakav god ona bila, iako ste pojednostavili, da ne kažem da ste krivotvorili moje stavove. Ali nema veze. Ja ih kažem i takve kakvim ih predstavljate podržavam, za vas nijesam siguran. Kao da čitam M.Vukovića.
optimista11 optimista11 20:36 05.02.2008

Re: Da se vratimo Šimetu

Ovako
prvo,ja nemam pravo da glasam,da imam na izborima za predsjednika bih glasao za Nebojsu Medojevica,
ne zato sto je njabolji kandidat vec zbog tog sto on ima najvece sanse da pobijedi kandidata vlasti.
drugo,sve sto sam napisao vi ste rekli ,

O optimiszmu je glupo pricati danas u februaru 2008 godine.Imalo je smisla pricati 1996 ,moguce 2001 i 2004 ,sad vec ne .
CG se do 2010 godine ubrzano priblizava CG iz 1990 ,i Vasa prica o optimizmu ne pije vodu.
Ja Vasu ulogu vidim kao peraca dijela biografija iz crnogorske prvobitne akumulacije kapitala i trebalo bi mi mnogo maste da vidim jos nesto,
tako ce i da bude sve dok umjesto 2 novinske stranice o uspjesima Brkovica iz usta Brkovica, ne budu zamijenile dvije novinske stranice dokumenata o primarnim emisijama ,ugovorima itd.
Joe Black Joe Black 22:45 05.02.2008

Re: Da se vratimo Šimetu

Ali za razliku od vas ja sam optimista i ja podržavam i podržaću opoyiciju, kakav god ona bila, iako ste pojednostavili, da ne kažem da ste krivotvorili moje stavove. Ali nema veze. Ja ih kažem i takve kakvim ih predstavljate podržavam, za vas nijesam siguran. Kao da čitam M.Vukovića.


Zeljko, koga ti podrzavas, malo sam ostao zbunjen, a ti, cini mi se, neprecizan?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana