Gost autor| Region| Satira

Last minute ponuda!

Strongman RSS / 04.10.2012. u 00:58

Ripanje od most u reku duboku do kolena punu s kamenje je jedna od tradicija koja je ovde prisutna od davnina. Čovekoliki majmuni ovih krajeva negujući ovu tradiciju svakodnevno isprobavav gravitaciono ubrzanje na mostovi sa namerom da ostatak leta provedev umotani u gips na ortopediju kude će da pijev sokovi u tetrapak i gledav u duvar po cel’ dan.

579941_458880887479860_1923572735_n.jpg 

 

 

Sa fantastičnog, duhovitog, genijalnog sajta "koe ima po grad" prenosim tekst na koji se kao lud smejem već pola sata:

 

Ne propuštite Moravu ni ovoj leto. Ovaj prijatni zmijarnik oduvek je bio zbirište za elitni slojevi Jablaničkog okruga. Brojne vikendice na Crveni Breg ugostiće i ovej godine mnogi tajkuni iz Grajevce i Zlokućane. Očekuje se i pojačan priliv stranih turista iz Frankfurt, Beč, Lucern i Čikago, svi rodom iz Malu Kopašnicu.

 

Na svom putu od makedonsku granicu do Stalać reka zbira svo đubre Vranjske, Brestovačke, Leskovačke i Niške kotline tako da u je u tom pogledu višestruko preje*ala Veternicu i samim tim je primamljivija za svi koji bi ‘teli neku egzotičnu boljku da zakačiv tokom letnjih meseci a pritom nemav pare za u Afriku ili Boliviju.

Dubina reke varira na mestima kude se neki pametan setija da kopa šoder za temelj za kuću. Ovo su popularni “virovi”, jedno od glavna obeležja Morave. Tuj se samo jednom u životu banjate. Osećaj je nezaboravan.

Sam ulazak u reku prectavlja uzbuđenje jer je to svojevrs’an susret sa nepoznato zbog štroku od koju se ništa ne vidi.
Ova avantura ne bi bila potpuna bez životinjski svet. Uživaćete u društvu poganaca i pesmi dživdžana koji u duet sa svrake vikav sa okolnih grnjaki.

Plaže
Otpadne plaže ovog letovališta preko godinu se koristiv za odlaganje pokvarene turšije, buđavi ajvari sa svem tegle, a takođe tu su kese i džaci napunjeni koj znaje s’ koe, ali su leti putinke uredno napravene između kupovi s’ pločice iz kupatilo, volani od Yugo i gume od Rakovicu, tako da dolazenje do vodu nije golem problem.

Izolovane plaže se nalaziv izvan naseljena mesta i do nji se dolazi preko nečiju strnjiku i nenavadenu njivu. Okružene z divlji šipci, razne šibljinke i koprive od metar i po, pružaju vam mogućnost da u miru sanirate rane koje ste zaradili dok ste došli do nji.

Sport i rekreacija
Sporcki ribolov je na ovuj reku veoma dinamičan i zanimljiv za oko slučajnog posmatrača koji je stao da se izmoča pod mos’ na svom putu do Bričevlje.
Samo u toku jutra možete, na jednoj strani videti ribolovce koji razvukujev mreže, bacav udicu ili puštav struju a već sledećeg trenutka kako begav preko riljano dok za njima trčiv dva ribočuvara koji su mrtvi pijani došli u prvu smenu.

Aktivnosti s original kožne lopte su na plaže ograničene zbog povećane mogućnosti cepenja iste.

Ripanje od most u reku duboku do kolena punu s kamenje je jedna od tradicija koja je ovde prisutna od davnina. Čovekoliki majmuni ovih krajeva negujući ovu tradiciju svakodnevno isprobavav gravitaciono ubrzanje na mostovi sa namerom da ostatak leta provedev umotani u gips na ortopediju kude će da pijev sokovi u tetrapak i gledav u duvar po cel’ dan.

Plivanje sa zadnju unutrašnju traktorsku gumu se kao disciplina razvilo još kad se pojavio model IMT555 bez kabinu, a na popularizaciju ovog sporta je uticalo to što gume nekad beoše jeftine i nisu trebale šes’et osam prosečne plate u RUL da bi se kupile sve čet’ri.

Smeštaj
Ležaljke donosite od dom, a kupujete gi kod Kinezi u Mašinoteks. Raznih su veličina i taman tol’ko kuse da vi uvek istrčiv noge na zemlju. Zato pre polaska dom obavezno proplaknite blatnjive noge u plitko.

Ishrana
Ponuda povrća po tuđe folije je najveća u letnji meseci. Utrčite s kese u neku na svom putu do odmarališta. Pošto je suša i cene sezonskog povrća su ripnule na pijac, posebno obratite pažnju na vlasnici ovih montažnih objekata ako vam se ubrzano približavaju sa malokalibarsko naoružanje u ruke.

Ono na šta posebno treba upozoriti je da se u toku velikih vrućina gubi dosta natrijum iz organizam zato ponesite sol. A i za paradajs će treba. Ako ste nešto propustili da kupite imajte na umu da selske prodavnice na koje će naletite obiluju sa dve tri kese Ari smoki, štapići, pivo, crni i žuti soci, jučeranji ‘leb i posebnu salamu.

Prevoz
Izaberite svoju destinaciju i sačekajte konbi na stanicu kod Lepu Brenu i trkaljajte se do reku prevoznim sredstvima visoke klase.
Uživanje u panorami leskovačke kotline putovanjem z biciklu dok vi mušičke upadav u oči a sedišta koja ste visoko namestili vam se butav u guzicu takođe je nešto što treba iskusiti.
Postoji mogućnost prevoza s kola gde neki drugi obezbeđuje kola, a vi davate pare za gorivo.

Zaštita od sunca
Nakrivena topola na plaži ili banjanje u vrbak obezbediće dovoljnu zaštitu od povećano UV zračenje. Za one sa previše osetljivu kožu savetujemo bačkanje u mulj.

Aranžman ne obuhvata:
Dobijanje tepanja od ribočuvara
Tepanje z dudov kolac ako vas u’vati vlasnik folije
Kartu u oba pravca za konbi/autobus
Gumu za biciklu ako gu natnete na nešto u toku putovanja
Gorivo za kola
Kredit preje*an na dogovaranje za kupanje
Kredit preje*an na psuvanje oni što neće idu

 

 Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

ivan.radak ivan.radak 10:03 04.10.2012

...

E sto te obogati ovakav tekst. Svaka cast
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 11:26 04.10.2012

Au što mi se dopada

Vi zaista umete da osvežite čoveku dan ...
max.cohen92 max.cohen92 11:26 04.10.2012

I...jaoooj...

Pa dobro sto mi to radis...

Krijem se iza monitora vec pola cuke ko paintball da igram...nisam u stanju prostoprosirenu recenicu da sastavim da mi se vilica ne ukoci, strashno...jedino da treniram epsku narodnu poeSiju na sebi, Mali Radojica, klinci, nokti, bizantiski kurs za pedikire, ne bi li se smirio. Verglam unazad od smeha...strashno, strashno...ufhh.

G.E.N.I.J.A.L.N.O
aleksandra1966 aleksandra1966 21:39 04.10.2012

Re: I...jaoooj...

Strongmene, dusmane! Umesto da radim, ja citam i to sam ceo sajt iscitala. Genijalno, jedva se suzdrzavam da ne prsnem u smeh.
Hvala na smehotresu!
bobsmd bobsmd 11:56 04.10.2012

akcija

Za početak nek se organizuje lokalna samouprava, neka nadju neki stručni kadar sa idejama ako ima takvog (diploma danas u Srb je go k.)
Nek uposle psihologe, neka kopiraju strana rešenja. Neka uposle lokalnu administraciju da se bakću s tim.
Posle seta narodnjaka na radiju, objaviti apel čistoće, svaki drugi, nikako svaki dan.

Nvo sektor ako postoji,neka polažu nedeljno račune šta su postigli, postaviti druge ako mogu bolje, pa treće.
Ići po kućama, po školama,angažovati djake u zamenu za časove, deliti flajere gradjanima i seljacima,flajere da sastavljaju provereni psiholozi, uraditi u fotošopu panoe sa rekama bez đubreta, uraditi makete postaviti u centru, jedan kombi sa razglasom i pažljivo odabranim melodijama koje će asocirati na čiste reke i spokoj, dummy kamere na obale i deponije, bi bio dobra i povoljna ideja, bilo šta samo nešto pokrenuti.

Stolećima slušamo istu priču, niko ništa ne preduzima.

Lenjost, netalentovanost, zloba.

edit:
Jedna ideja gratis, koju doduše naplaćujem, al ajd

Ustanoviti takmičenje pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, i što da ne, na državnom nivou, dakle takmičenje u čistoći (ili ostalo od javnog značaja) izmedju blokova, ulica, mesnih zajednica-nagrada u vidu procentualnog smanjivanja računa za komunalnu uslugu, za pobednički blok, ulicu, MZ..

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana