Ljudska prava

Strah

Krugolina Borup RSS / 06.10.2012. u 17:52

preoccugatto.jpg

Kako bih ja samo svašta nešto htela sad da napišem OVIM POVODOM, ali pravo da vam kažem, ne smem.

Plašim se.

A koliko se sigurno vi osećate?

 

 

 

 



Komentari (330)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 17:53 06.10.2012

1.



Edit:

Odvratno.
sahmatbg sahmatbg 05:16 07.10.2012

Re: 1.


Odvratno.

A kako bi drugačije?
antioksidant antioksidant 17:54 06.10.2012

.

budale koje su se spremale za tucu danas ali ih je ivica kukaviclukom ostavio frustrirane
cim saznamo imena ocekujem novi talas grafita "pravda za..."
Jukie Jukie 18:16 06.10.2012

Pobogu Krugolino

A koliko se sigurno vi osećate?

Pobogu Krugolino
Pa to mi je odmah malo dalje niz ulicu (praktično prvi ćošak).
Naravno da se osećam sasvim sigurno i da u vreme Radovih utakmica slobodno idem u samoposlugu, na pijacu, čekam autobus na stanici pored tog istog Etno Džima, i nimalo ne strepim kada vidim grupu od četrdeset do pedeset 2m visokih dečačića obrijanih glava kako nekuda žure, verovatno na časove origamija?
JJ Beba JJ Beba 18:30 06.10.2012

zumba, zumb

dobro i ko su ti likovi sa fantomkama?
homofobi?
navijači?
dvjernani?
obrazi?
huligani?
ultranacionalisti?
ili samo ljubitelji zumba fitnesa?


pitaš kako se osećam? odvratno
mariopan mariopan 18:46 06.10.2012

Re: zumba, zumb

dobro i ko su ti likovi sa fantomkama?

I ja se pitam.

Prvo sam pomislila da je klasična mafijaška ucena, ne plaća nekome reket ili je nekome ozbiljna konkurencija?

Kako Gazda teretane zna da su ga razbili zato što mu dolazi i gej populacija, kada razbijači ništa nisu govorili?

Osim toga, prebijena su i dva vozača GSPa, kako čujem u vestima, i svakako da se bojim, neko je pušten iz kaveza i divlja?

KO je ostavio otvoren kavez?
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:14 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Strava je i što neki neće biti poslati u kavez, a nemaju fantomke...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=03&dd=06&nav_category=12&nav_id=190621

Toliko o onom palamuđenju patrijarhovom o moralu i nadasve...
mariopan mariopan 19:21 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Jelica Greganović
Strava je i što neki neće biti poslati u kavez, a nemaju fantomke...

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2006&mm=03&dd=06&nav_category=12&nav_id=190621

Toliko o onom palamuđenju patrijarhovom o moralu i nadasve...


Edit
Pa i onog sa lopatom će da oslobode? qq
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:27 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Edit
Pa i onog sa lopatom će da oslobode? qq

A i taj je radio, da ne kažem lečio bez fantomke...i kude je sad priča patrijarhova o sablazni, moralu i sličnim munjama...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:50 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Jelica Greganović
Toliko o onom palamuđenju patrijarhovom o moralu i nadasve...

Патријарх се својим изјавама и захтевом декларисао као псето.

Премијер Ивица својим нечињењем и још једним срамним образложењем (тзв. изјава за идиоте) сврстао се негде близу претходног. Толеранција и попуштање насилницима (било које врсте) нужно ће охрабрити све српске насилнике-будалетине да покажу сву раскош свог примитивизма и симболичне интелигенције. Стога сам и у претходним приликама био за то да се и војска изведе на улице, ако треба, како би се парада одржала. Не због тога што имам разумевања за педере (а заиста имам), него због тога да би се показало како у једној држави не може постојати нико јачи од ње саме. Држава у којој појединац нема страха (у цивилизованом свету: поштовања) према њеним институцијама и не може достојно да постоји. Може само да се егзистенцијално и историјски шверцује, као они Ђиласови путници из аутобуса.

Како год било, уздам се у председника. Његове изјаве охрабрују (ако их у међувремену није заборавио):



Predrag Brajovic Predrag Brajovic 19:50 06.10.2012

Дупликат, па дошла музика

Neues aus der Nachbarschaft Neues aus der Nachbarschaft 20:46 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Strava je i što neki neće biti poslati u kavez, a nemaju fantomke...


Pa kako u kavez kad "su aferu napravile tajne službe Albanije, Makedonije i drugih zemalja zato što on [Pahomije] radi na zaštiti srpskih interesa na jugu Srbije" (izjava by Tomislav Gačić, umetnicko Pahomije). A sigurno je umesana i Crna Gora jer "Crna Gora ide svojim putem, a videćemo gde će otići i da li će postati Italijani, Vatikanci, možda i Albanci" (izjava by Miroslav Gavrilovic, umetnicko patrijarh Irinej).
blogovatelj blogovatelj 21:53 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Osim toga, prebijena su i dva vozača GSPa, kako čujem u vestima, i svakako da se bojim, neko je pušten iz kaveza i divlja?


Ušo majmun u tenak, biće katastrofa.
Hansel Hansel 22:11 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Predrag Brajovic
Држава у којој појединац нема страха (у цивилизованом свету: поштовања) према њеним институцијама и не може достојно да постоји.

Не знам зашто би држава морала да достојно постоји, на рачун страха, страхошоштовања или поштовања њених грађана. Ја сам разумео да држава постоји због грађана, а не они због ње. Тј. да је то тако некад било замишљено, или макар само -- образложено.

... него због тога да би се показало како у једној држави не може постојати нико јачи од ње саме.

Држава је то већ показала трајном забраном демонстрација и штрајкова у центру града, пре неку годину. Мислим, ако је требало да показује.

У конкретном случају, да бисмо уопште говорили о слабости државе, требало би да претпоставимо да држава има став који није способна да спроведе у дело. А нисам сигуран да је став државе, ма шта да је држава као појам, да парада треба да се одржи. (Ово је само констатација, на страну што ја приватно мислим прилично лоше о паради, њеној организацији и мотивима оних који је организују, као и што ми изгледа као потпуно промашена метода за остваривање неких од права која се декларативно захтевају.)
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:23 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
... требало би да претпоставимо да држава има став који није способна да спроведе у дело. А нисам сигуран да је став државе, ма шта да је држава као појам, да парада треба да се одржи....

Претпоставили смо -- држава има став:
Уставни суд: Забрана параде неуставна

Изнад Уставног суда нема никог. Оно што он нареди мора држава да спроведе.
Hansel Hansel 23:15 06.10.2012

Re: zumba, zumb

Па, сад... судство је један од три стуба власти. Мада морам да кажем, независно од овога, заиста, да ни у Уставни суд немам поверења, нарочито због времена које му треба за пресуђивање по неким битним питањима. А и пресудио је, нпр., нешто против чега се Војводина буни. Право је растегљивије од теста за коре, бојим се.

Друго, волео бих да чујем мишљење Уставног суда да ли би извршна власт била дужна да заштити учеснике параде који толико воле да је најављују (и сећамо се да им је баш гушт да се окупе на месту које су изабрали, на месту где, ово је чиста истина, штрајкачи не смеју да се окупљају.) Пазите, полиција на дојаве о могућем убиству у породици итд. не реагује са образложењем да могу да реагују тек када се кривично дело деси, па се убиства десе. Ако бисмо претпоставили да су грађани пред законом једнаки и ако држава не би обезбеђивала параду, баш сам знатижељан шта би тада рекао Уставни суд?

Да будем скроз јасан -- припадницима ЛГБТ популације треба обезбедити пуну равноправност са осталим грађанима (додао бих и: у границама биологије, а то, можда сам мало задрт, подразумева немогућност усвајања деце, и то би био изузетак, у тој мојој "пројекцији" ), и свака позитивна дискриминација у случају ЛГБТ особа је, мислим, сувишна. Ако, пак, неко мисли да је она ипак потребна, ја онда предлажем оснивање удружења или удружењâ: ниских, дебелих, кривоногих, с кукастим носевима, ћелавих, маљавих, ћосавих, хипогликемичних, хипотензивних, хипертензивних... и да им (нам) се обезбеде права која проистичу из наших посебности на које не можемо да утичемо.
tasadebeli tasadebeli 10:02 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
Не знам зашто би држава морала да достојно постоји, на рачун страха, страхошоштовања или поштовања њених грађана. Ја сам разумео да држава постоји због грађана, а не они због ње.


А мој колега из једне средње школе који држи часове грађанског васпитања на часу објашњава својим ученицима да "држава, као што јој и само име каже, служи да држи народ". Пошто знам каква је била професорска каријера дотичног колеге, који ће сигурно радити још 6-7 година пре него што оде у пензију (професор марксизма-професор социологије-професор грађанског васпитања), схватио сам, исто као и ти клинци који га слушају, да колега мисли, у ствари, да држава служи да држи народ да се не разбежи на све стране.

Ученици, седамнаестогодишњаци и осамнаестогодишњаци, слушају га запањено, не верују да су чули то што су чули, а онда из школе оду кући. Ту их сачекају родитељи, депресивни од "граха и купуса" који им је на менију читав живот, и кажу им како треба у овом друштву само да грабе и отимају јер "видиш како сам ја прошао у животу зато што сам био поштен". Онда ти клинци изађу из куће на улицу, блеје на ћошку и у једном моменту ту се појаве и неки старији слаткоречиви типови који успевају да их убеде да је читав свет само баш њих чекао да се роде и да имају живот попут Тонија Монтане - Скарфејса. И онда ти клинци полако почињу да се успињу на хијерархијској лествици друштва са ћошка, набављају лако доп и алкохол, туку се и увежбавају насиље против исте такве групе клинаца из суседног градског/приградског насеља да би се једног дана на том истом ћошку за блејање појавили исти они слаткоречиви типови који им поделе фантомке и безбол палице и кажу им да је дошло време да врате услуге око оног допа и алкохола и да започну озбиљну каријеру у овом друштву...

Када бисмо само могли некако да им укинемо тај непресушни извор одакле слаткоречиви типови регрутују клинце, читава слика овог око нас била би другачија. Али то иде много тешко. "Мало руках, малена и снага." Све отежава те наше покушаје осујећења слаткоречивих типова. И атмосфера у друштву, и медији који се баве искључиво промоцијом насиља и страха, (Не морате да гледате вечерње дневнике разних телевизија који обавезно започињу вестима које у гледаоца уносе страх и несигурност. Погледајте само филмски програм у ударним вечерњим терминима, нарочито викендом. Већ годинама уназад врте се на свим телевизијама холивудске акционе баљезгарије у којима се откидају руке и ноге, а крв је до колена.) и изузетно висока стопа сиромаштва и неписмености, и школство које је због бирократизованости система изгубило из вида свој најважнији разлог постојања - дете, ученика и, на крају крајева, саме институције те државе којима, због сопствене неспособности и неефикасности, одговара баш оваква ситуација каква јесте.

Зато се и осећам као да сам на врху света сваки пут када макар и једног клинца успоримо, а још боље зауставимо, на оној низбрдици, горе описаној, којом је кренуо. Било би лепо када би та наша настојања постала део једног здравог система, а не да се овако своде на појединачне напоре, па ко докле издржи.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 10:09 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
(додао бих и: у границама биологије...

Занимљиво. Смео став.
То значи да нероткиње нећемо лечити? Или оне рођене са зечјом усном оперисати што пре? Решавати урођене дефекте срца?
Потом, ја носим наочаре, биологија ми је таква. Хоћеш да ми неко скине наочаре, да бих био у границама властите билогије? Али -- ја онда ништа не видим!

Свако али, па макар и у заградама (оно твоје: "додао бих''), руши аутентичност признања једнаковаљаних права другима. ЛБГТ популација или јесте или није пуноправни члан заједнице. Ако јесте, онда јој је допуштено све што и другима, или -- нешто ту није у реду.

Овако говори непорецива логика.

antioksidant antioksidant 10:24 07.10.2012

Re: zumba, zumb

мој колега из једне средње школе који држи часове грађанског васпитања на часу објашњава својим ученицима да "држава, као што јој и само име каже, служи да држи народ"

ovo je savrsena reklama za veronauku
sposoban1 sposoban1 10:26 07.10.2012

Re: zumba, zumb

ЛБГТ поплација или јесте или није пуноправни члан заједнице.

Брајовићу, срце ми ломиш са овим "ЛГБТ популација". ЛГБТ популација је мит. Недоказани појам. Доказано је да постоје људи чија је сексуалност оспорена. Недоказано је да они чине било какву популацију.
Hansel Hansel 10:32 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Чекајте, професоре -- ако бисмо до краја ишли путем овог reductio ad absurdum-a, онда би испало да СВЕ треба дозволити. (Жао ми је што нас довојица прежвакавамо аргументацију која је толико пута чувена.) Онда би требало да дозволимо и споразумни канибализам, па можда и споразумну некрофилију (потврђену тестаментом) итд. итд. Разумне границе негде ипак (ја бих бар рекао) постоје -- наравно да су људи ти који их одређују, а једино што бих ја волео је да се о свему говори без повишене температуре, уз сагледавање свега, или бар свега што смо у стању да сагледамо. Колико сам ја то у стању, и колико сам у стању да из тог сагледавања закључим, постоји један оквир одрживости живота и цивилизације, отприлике као што постоји и један оквир физичких услова за постојање живота, бар онаквог каквог га познајемо и чији смо изданак. Знам да је верницима апсолутне слободе, не знам да ли сте Ви један од њих, такво гледиште мрско, али мислим да има много непорецивих аргумената у прилог њему. А у вези са усвајањем -- шта мислите о правима деце која бивају усвојена? Да ли мислите да, можда, деца имају потребу да буду у једној биолошкој породици или породици налик на њу, или да им је свеједно? Деца, свакако, не могу на том узрасту бити свесна свог хабитуса, али имајте у виду да смо умногоме (не и увек пресудно) одређени управо биологијом. Заиста не бих да улазим у аргументацију и унутрашње контроверзе свих ових питања, пошто то није тема блога (с дозволом ауторке бих могао), али можемо свакако на неком посебном, ако хоћете, ако то већ није претресано на неком од скорашњих, које нисам читао.
marco_de.manccini marco_de.manccini 10:32 07.10.2012

Re: zumba, zumb

ЛГБТ популација је мит. Недоказани појам. Доказано је да постоје људи чија је сексуалност оспорена. Недоказано је да они чине било какву популацију.

Ах, стиже и недоказни Тома. Дакле, има копулације, али нема популације?

Блог је јако забавно место.
Hansel Hansel 10:39 07.10.2012

Re: zumba, zumb

tasadebeli
Већ годинама уназад врте се на свим телевизијама холивудске акционе баљезгарије у којима се откидају руке и ноге, а крв је до колена.)

Тасо, већ неко време има оквирну идеју за блог с радним насловом "Некрофилија за лаку ноћ (и пријатан ручак)" (управо "инспирасан" овим што кажеш), али мислим да би ти то много боље написао, па ако желиш -- изволи!

За остало што си написао немам сада времена да комплЕментирам, само БРАВО за сваки пут када сте успели!
tasadebeli tasadebeli 11:00 07.10.2012

Re: zumba, zumb

antioksidant
мој колега из једне средње школе који држи часове грађанског васпитања на часу објашњава својим ученицима да "држава, као што јој и само име каже, служи да држи народ"ovo je savrsena reklama za veronauku




А не, пријатељу, не познајеш ситуацију на терену! Вероучитељ у тој истој школи на часу веронауке игра игрице на лаптопу пошто се са ученицима договорио да на сваком часу седе по њих двоје, тек да буде неког у клупама, док остатак одељења ландара по улицама око школе и блеји у оближњим кафићима. Као што видиш, вероучитељ се сам побринуо за сопствену рекламу, нисам му ја уопште потребан.

Уместо ове двојице савесних професора задужених за оплемењивање размишљања клинаца, на један или на други начин, могао сам да поменем и професоре многих других предмета који се и не сећају када су последњи пут разговарали са дететом онако неслужбено, на дворишту или у ходнику школе, тек да чују о чему размишља тај мали/млади човек, шта га тишти, шта га мучи, шта би желео, чега се плаши, о чему сањари,... Да не идемо даље, то је тема за неке друге Круголинине блогове.
Krugolina Borup Krugolina Borup 11:05 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Тасо, већ неко време има оквирну идеју за блог с радним насловом "Некрофилија за лаку ноћ (и пријатан ручак)" (управо "инспирасан" овим што кажеш), али мислим да би ти то много боље написао, па ако желиш -- изволи!


Ko prvi uspe Tasu da natera da napiše blog - e, svaka mu čast.
arianna arianna 11:12 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Разумне границе негде ипак (ја бих бар рекао) постоје -- наравно да су људи ти који их одређују



neki to zovu: Pobeda sociologije nad biologijom , kao osnov uredjene i civilizovane društvene zajednice
tasadebeli tasadebeli 11:33 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Krugolina Borup
Тасо, већ неко време има оквирну идеју за блог с радним насловом "Некрофилија за лаку ноћ (и пријатан ручак)" (управо "инспирасан" овим што кажеш), али мислим да би ти то много боље написао, па ако желиш -- изволи!Ko prvi uspe Tasu da natera da napiše blog - e, svaka mu čast.


Ма пусти, ленчуга сам првокласна!
Krugolina Borup Krugolina Borup 11:45 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Ма пусти, ленчуга сам првокласна!


Nije, nego ni ti - ko ni moje dete - ne voliš domaće zadatke.
Uaa domaći!
Hansel Hansel 13:30 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
neki to zovu: Pobeda sociologije nad biologijom , kao osnov uredjene i civilizovane društvene zajednice

A da li ti misliš da je ta pobeda održiva?

Ja sam zastupnik dinamične ravnoteže - bilo čija pobeda ne valja.
arianna arianna 14:11 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
arianna
neki to zovu: Pobeda sociologije nad biologijom , kao osnov uredjene i civilizovane društvene zajednice

A da li ti misliš da je ta pobeda održiva?

Ja sam zastupnik dinamične ravnoteže - bilo čija pobeda ne valja.




U uredjenim državama je održiva iz prostog razloga što odnose medju ljudima uredjuju pravni zakoni, doneti radi dostizanja društvenog blagostanja.
U zemljama gde se ovi zakoni ne poštuje i ne primenjuje, egzistiraju biološki zakoni tj. zakon jačeg

pa sad sami izvucite zaključak: da li je bolje živeti u pravnoj državi mirno uz poštovanje razičitosti (bilo da su u pitanju crni, žuti, beli, gej, hendikepirani, ateisti,verujući, itd ) i u suživotu sa svima njima ili živeti na teritoriji koju zastupaju jači i pravim zakonima nedodirljivi?


pleme i horda su jedno, a država je zajednica svih njenih gradjana, ma kakvi oni da su
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 15:08 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
Чекајте, професоре...

Ја нисам професор, да не буде забуне :)

Hansel
Не знам зашто би држава морала да достојно постоји, на рачун страха, страхошоштовања или поштовања њених грађана. Ја сам разумео да држава постоји због грађана, а не они због ње.

Била је и она теорија о одумирању државе, ако се добро сећам, па ништа не би од ње? :)

Парадоксално, све те теорије о слободи појединца и његовој превасходности, у својој су суштини дубоко левичарске, значи у сукобу са окушаном антрополошком цртом нас као људи. Но, ово је моја успутна примедба, сасвим неважна за овде изложену ствар.

Да резимирамо: парада мора да се одржи а држава да стане иза ње. То ће бити један значајан корак за српску државу, најпре јер ће тиме показати да је спремна да стане иза својих грађана и онда кад су они незнатна и мање утицајна мањина у корпусу становништва, а при том још и припадници групације коју -- истина је -- српско друштво већински помало јавно а помало у потаји мрзи и/или презире и/или које се плаши. Тај дан ће бити значајан и за наше Цигане и наше Хрвате и Французе на пропутовању кроз Србију.
Hansel Hansel 15:21 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna

OK, ali hajde da samo bude jasno da je, što se mene tiče, upitno pravo usvajanja (ne samo zbog biologije kao takve - taman posla da biologija može biti sama po sebi ideologija), i, sporedno, bili su (i ostali) upitni razlozi za paradu.

A što se tiče redifinisanja pojmova braka i porodice, što se odvija kroz pravnu regulativu, voleo bih da imam tačan podatak da li je zaista u Francuskoj u pripremi zakon kojim bi se zabranila javna upotreba reči "majka" i "otac", ili su to "Dveri" malko preterale u alarmiranju javnosti. Ako je pak to tačno, onda... nemam reči za tu "pobedu" sociologije nad biologijom...

U svakom slučaju, voleo bih da se sretnemo za jedno 35-40 godina, ako to bude dovoljno za procenu rezultata ovog sociološko-biološkog eksperimenta (i drugih) i da ti kažem da si bila u pravu.
arianna arianna 15:51 07.10.2012

Re: zumba, zumb

OK, ali hajde da samo bude jasno da je, što se mene tiče, upitno pravo usvajanja (ne samo zbog biologije kao takve - taman posla da biologija može biti sama po sebi ideologija), i, sporedno, bili su (i ostali) upitni razlozi za paradu.


realno biti staratelj ne bi trebalo da zavisi od toga da li je neko gej, strejt, crn, beo, žut, ateista itd, već da li je osoba psihofizički zrela i sposobna da se brine o deci, baš kao što i praksa pokazuje da su biološki roditelji ponekad nekompetentni za roditeljstvo.


dragan7557 dragan7557 15:59 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Predrag Brajović:
Била је и она теорија о одумирању државе, ако се добро сећам, па ништа не би од ње? :)

Pa zar i sam ne pišeš o sahranjenoj državi?

E sad što svi prizivate Vaskrsenije lipsate, je druga stvar, valjda zato što mnogi nisu bili na parastosu.

cerski
Hansel Hansel 16:01 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Predrag Brajovic
Ја нисам професор, да не буде забуне :)

Ма, нема везе, добро би Вам стајало!

Парадоксално, све те теорије о слободи појединца и његовој превасходности, у својој су суштини дубоко левичарске, значи у сукобу са окушаном антрополошком цртом нас као људи.

Парадоксално, левичарске идеје се "утерују" државним мачем, тј. то се предлаже. Јер, ако су слободе мањина нечије чедо, онда су чедо левичара, зар не? (Ја се, кад се о држави говори, сећам друштвеног уговора и Homo homini lupus est...) Тако да би неки "еволутивни пут", ја бар мислим, био много благороднији. Не можете силом некога натерати да некога толерише, воли... Можете га можда натерати да се само понаша другачије. Потпуно погрешан приступ, бар тако ја мислим.
Да резимирамо: парада мора да се одржи а држава да стане иза ње. То ће бити један значајан корак за српску државу

ОК, ја не мислим тако; заправо, мислим да је много битније дати им нека суштинска права (типа грађанског партнерства) која им значе живот, али би та права требало дати свима -- на пример, и мени дати то право, ако не будем имао деце, да своју колику-толику имовину оставим некоме и да он-а-и на то не плате порез.
arianna arianna 16:08 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Можете га можда натерати да се само понаша другачије.


U tome je i poenta socijalizacije

Bližnji se vole, ostali se poštuju, ne biju, ne vredjaju i ne napadaju
gospodin_ne gospodin_ne 16:12 07.10.2012

Re: zumba, zumb

da li je zaista u Francuskoj u pripremi zakon kojim bi se zabranila javna upotreba reči "majka" i "otac"


Nije! Skakljiva je to tema za tako nagle promene.
Prvo debata (ali ne ona kafanska), a to ce potrajati malo.
I kad se "svi" sloze, krecu reforme.
Kao u svakoj normalnoj drzavi.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 16:16 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
на пример, и мени дати то право, ако не будем имао деце, да своју колику-толику имовину оставим некоме и да он-а-и на то не плате порез.

У светлу овога, жао ми је ако не видиш да је парада и у твом интересу. Твоја жеља да имаш право да изабереш партнера/партнерку ;-) по наследству део је истог корпуса тражених права.

Драгане, ја не призивам ону државу а о њој пишем; и то је, сасвим, могуће. Нису писци зомби свештеници, барем ја немам намеру да то будем.

Хансел
Можете га можда натерати да се само понаша другачије.
Аријана
U tome je i poenta socijalizacije

Bližnji se vole, ostali se poštuju, ne biju, ne vredjaju i ne napadaju.

Да, то је суштина.
nsarski nsarski 16:57 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Не можете силом некога натерати да некога толерише, воли... Можете га можда натерати да се само понаша другачије. Потпуно погрешан приступ, бар тако ја мислим.


It may be true that the law cannot make a man love me but it can keep him from lynching me. Martin Luter King

(Mozda je istina da ne mozete zakonom naterati nekoga da me voli, ali moze ga naterati da me ne lincuje).

Uzgred, @ Hansel: niko ne pokusava da lincuje (prebije) kratkovide, celave, pecarose, bicikliste, ljubitelje zutih zaba, itd...tako da su poredjanja deplasirana. Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.
maksa83 maksa83 17:07 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:21 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83
Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.

Мислим, Максо, да ниси у праву. Докле год раде то што раде у оквиру бара, ја са тим немам проблема. Али -- нема сумње да то није за улицу.
maksa83 maksa83 17:35 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Predrag Brajovic
maksa83
Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.

Мислим, Максо, да ниси у праву. Докле год раде то што раде у оквиру бара, ја са тим немам проблема. Али -- нема сумње да то није за улицу.

Izvini, da je Bog hteo da ljudi vole žute žabe sve bi bile žute, a ne neke zelene a neke žute. Uostalom te što su žute su žute po sopstvenom izboru, mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.

antioksidant antioksidant 17:38 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83
Predrag Brajovic
maksa83
Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.

Мислим, Максо, да ниси у праву. Докле год раде то што раде у оквиру бара, ја са тим немам проблема. Али -- нема сумње да то није за улицу.

Izvini, da je Bog hteo da ljudi vole žute žabe sve bi bile žute, a ne neke zelene a neke žute. Uostalom te što su žute su žute po sopstvenom izboru, mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.


da pitam, kad je vec pokrenuta tema: zna li neko kako se žute žabe razmnožavaju? to njihovo ponašanje ipak nije prirodno, ako me razumete... danas u barama a sutra će srušiti zidove...
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:39 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83
Predrag Brajovic
maksa83
Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.

Мислим, Максо, да ниси у праву. Докле год раде то што раде у оквиру бара, ја са тим немам проблема. Али -- нема сумње да то није за улицу.

Izvini, da je Bog hteo da ljudi vole žute žabe sve bi bile žute, a ne neke zelene a neke žute. Uostalom te što su žute su žute po sopstvenom izboru, mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.

Па добро, а шта ако је то нека болест, мајку му, можда оне нису бирале да буду жуте?!
sposoban1 sposoban1 17:41 07.10.2012

Re: zumba, zumb

da pitam, kad je vec pokrenuta tema: zna li neko kako se žute žabe razmnožavaju?

Инфилтрацијом својих гена у чистокрвне зелене жабе.
maksa83 maksa83 17:42 07.10.2012

Re: zumba, zumb

da pitam, kad je vec pokrenuta tema: zna li neko kako se žute žabe razmnožavaju?

Šašavo, ali desi se da se od dve zelene nekako rodi žuta. Svejedno, to joj nije opravdanje.
mirelarado mirelarado 17:42 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Predrag Brajovic
maksa83
Predrag Brajovic
maksa83
Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Pričaj u svoje ime. Te bolesnike treba zatući pre nego što se organizuju.

Мислим, Максо, да ниси у праву. Докле год раде то што раде у оквиру бара, ја са тим немам проблема. Али -- нема сумње да то није за улицу.

Izvini, da je Bog hteo da ljudi vole žute žabe sve bi bile žute, a ne neke zelene a neke žute. Uostalom te što su žute su žute po sopstvenom izboru, mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.

Па добро, а шта ако је то нека болест, мајку му, можда оне нису бирале да буду жуте?!


Ако је болест, онда - на лечење, пардон озелењавање.
mariopan mariopan 17:50 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83
mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.


I to što kažeš.


marco_de.manccini marco_de.manccini 17:52 07.10.2012

Re: zumba, zumb

једна отишла код оног попа на лечење али, авај, само је поплавела уместо да позелени.
Predrag Brajovic Predrag Brajovic 17:53 07.10.2012

Re: zumba, zumb

marco_de.manccini
једна отишла код оног попа на лечење али, авај, само је поплавела уместо да позелени.

Шта, поп је далтониста?!
arianna arianna 17:55 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Mene više brinu praznoglavci. Punoglavci još ispadoše naprednija vrsta
sposoban1 sposoban1 17:56 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Шта, поп је далтониста?!

Hansel Hansel 18:08 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Добро, симпатични сте у тој духовитости по обичају, али то није довољно да бих ућутао.

Предраг Брајовић
У светлу овога, жао ми је ако не видиш да је парада и у твом интересу.

Права које бих ја волео да имају сви људи у овој земљи неће се извојевати на паради (узгред, кад малопре поменусмо левичарење, на прошлој паради је један од наистакнутијих био транспарент "Смрт држави!". Зар то није смешно? Тражиш од државе да те штити, а желиш јој смрт. Нема везе што су то носили анархисти -- носили су то на паради која је била заштићена кордоном полиције. Мени је то урнебесно, ваљда није виђено ни код Монтија Пајтона ни у "Алану Форду". Можда сам кратковид, али у самом концепту параде код нас не видим ништа друго до егзибиционизма, добро уновченог.

Иначе, формулација "партнер-ка у наслеђивању" је баш слатка.

nsarski
Uzgred, @ Hansel: niko ne pokusava da lincuje (prebije) kratkovide, celave, pecarose, bicikliste, ljubitelje zutih zaba, itd...tako da su poredjanja deplasirana. Kada to bude slucaj, branicemo prava ljubitelja zutih zaba najstrasnije.

Vidi, ja stvarno nisam istraživač položaja homoseksualaca u društvu, ovde komentarišem (ne znam šta mi bi da se upustim, valjda mi je sve to opet dosadilo) ono što mi se čini da je zabluda i(li) zamena teza. Naime, ne znam da se do prve parade (kada smo videli one potresne slike šutiranja u glavu i sl.) desio neki ozbiljniji slučaj napada na neku L/G/B/T osobu, i ako jeste, da su ti eventualni slučajevi bili češći od nekih drugih napada, srazmerno udelu u populaciji. A tek o linču nisam nikada ništa čuo, dok nisu počele priče o paradi/paradama. U svom životu sam prisustvovao samo ismevanju feminizarinih (a ovde se ismeva sve i svašta) i homoseksualaca, a viđao sam i navalentnost gejeva (do direktnog fizičkog kontakta u predelu genitalija). Da ih je neko u tim situacijama recimo udario, da li bi to bilo tumačeno kao homofobija ili kao zločin iz mržnje, ili ne bi?!

Ukratko, mislim da se u našem društvu na ovoj tački na kojoj smo, stvari ne rešavaju produbljavanjem jaza.

I, da, arianna i nsarski (a i ostali), duboko verujem da su ljudi bića koja se ne mogu svesti samo na ponašanje (OK, možda ste vi bihejvioristi, ja nisam). Ako je socijalizacija naterivanje nekoga da se ponaša ovako ili onako, a ne učenje zašto je nešto loše a nešto dobro, onda sam ja svakako izgubljen u svemiru i, svakako, nesocijalizovan (a i kao što vidite, nije mi problem da ispadnem glup u društvu). Ako kao društvo dođemo do te tačke (ili ako mislite da smo došli) da nikakav drugi način sem represije (i njenog izazivanja) za nekakvu normalizaciju ne postoji, onda zaboravite da sam išta ovde napisao.
nsarski nsarski 18:22 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Naime, ne znam da se do prve parade (kada smo videli one potresne slike šutiranja u glavu i sl.) desio neki ozbiljniji slučaj napada na neku L/G/B/T osobu, i ako jeste, da su ti eventualni slučajevi bili češći od nekih drugih napada, srazmerno udelu u populaciji.

Nikad nisi cuo da se okupe klinci i, iz ciste obesti/dosade/viska hormona kazu: "ej, momci, aj' da bijemo pedere"? Nisi cuo tako nesto? Un-fucking-believable.
arianna arianna 18:22 07.10.2012

Re: zumba, zumb

I, da, arianna i nsarski (a i ostali), duboko verujem da su ljudi više i dublje od ponašanja. Ako je socijalizacija naterivanje nekoga da se ponaša ovako ili onako, a ne učenje zašto je nešto loše a nešto dobro, onda sam ja svakako izgubljen u svemiru i, svakako, nesocijalizovan. Ako kao društvo dođemo do te tačke (ili ako mislite da smo došli) da nikakav drugi način sem represije (i njenog izazivanja) ne postoji, onda zaboravite da sam išta ovde napisao.


postoji nerepresivan način za socijalizaciju, a to je - edukacija


mada, kako smo krenuli ne bi me začudilo da neko pronadje paralelu i u začetku religije


caricamajka caricamajka 18:24 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Decaci hvala vam na ovoj seriji komentara, smejem se onoliko:))))))))

Tema je suvise teska, bolna i baca me u najzesci ocaj.

(Makso prastaj zbog osisane latinice, sjebali su mi makinu, moracu intervenisati. Dirljivim prijateljskim razgovorom).
maksa83 maksa83 18:40 07.10.2012

Re: zumba, zumb

(Makso prastaj zbog osisane latinice

Da ponovim - nemam problem sa ošišanom latinicom dok njen korisnik ne krene da deli jezičke packe.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:57 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Шта, поп је далтониста?!

A, не, управо обрнуто, експерт, жута и плава даје зелено. Дакле, удри, само још дозирање да подеси.
nsarski nsarski 18:58 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Da ponovim - nemam problem sa ošišanom latinicom dok njen korisnik ne krene da deli jezičke packe.


Najzad!

Нау, ви кан ток! Ју донт мајнд сирилик инглиш, ду ју?
maksa83 maksa83 19:00 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Нау, ви кан ток! Ју донт мајнд сирилик инглиш, ду ју?


¡uǝɯ pnƃ ɾɐɯ 'ʇou sɹoʞɟo
Hansel Hansel 19:07 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
postoji nerepresivan način za socijalizaciju, a to je - edukacija

Je l' si videla - bio sam sam protiv svih (ili obrnuto), i evo me gde i dalje svima šaljem !

(E, a kasnije sam video tvoj odgovor u vezi sa usvajanjem, u načelu - da, mada ponašanje, uloge - kao što i sama znaš - uče se (a sve to ne bih nikako poistovetio s bojom kože); i, kao što verovatno znaš, jedan poznati etolog je radio eksperimente sa utiskivanjem - kod pataka, pa je to išlo dotle da su kasnije životinje pokušale da se pare s njim, jer nisu imale odrasle primerke svoje vrste tokom svog razvoja - on im je bio "i otac i majka". Taj nalaz samo upućuje da je psihoseksualni (i psihosocijalni) razvoj vrlo osetljiv na uslove odrastanja - samo nemoj ovde kao kontraargument primer homoseksualnosti u klasičnim porodicama, znaš da je faktora mnogo.)

nsarski
Nikad nisi cuo da se okupe klinci i, iz ciste obesti/dosade/viska hormona kazu: "ej, momci, aj' da bijemo pedere"? Nisi cuo tako nesto? Un-fucking-believable.

Veruj mi da nisam. U malom gradu u unutrašnjosti u kom sam odrastao nikada taho nečemu nisam prisustvovao. Najveća uvreda u OŠ, kad se prikazivala "Dinastija" (eto otkud nam je sve to došlo! ) bila je da neko nekome kaže da je - Stiven.

Možeš slobodno da staviš ponovo onu ilustraciju iz slikovnice "Hansel und Gretel".
marco_de.manccini marco_de.manccini 19:22 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Да пробам два минута да бидем озбиљан. Хансел, скоро да могу да се кладим да никада ниси навлачио фантомку да би неког тукао јер ти се не допада што је тај кратковид или шта год. Хоћу рећи, изгледа ми да ти је срце на месту.

Али, не разумем што тебе брине да ли ће парада ишта постићи? Зашто, ако парада ништа не постиже и не може постићи лепо не пусте људе да прошетају? Ето, излизаће људи мало своје патике узалуд и ником ништа, што то баш толико жуља сву ту фукару са безболкама и њихове платише и подбадаче, моралне громаде и чуваре ... нечега?
Hansel Hansel 19:50 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Хм, па увек сам мислио да није забрањено имати мишљење о нечему (мада је, ко оно рече, мишљење као задњица, свако га има), нарочито ако ти се та тема свакодневно намеће и ако очигледно постоје супротстављена мишљења о њој. То би био и потребан и довољан разлог за мене, не знам шта мислиш? (Има једна дефиниција интелектуалца, у које се ја баш и не бих, иначе, сврстао, која гласи: Интелектуалац је особа која се бави стварима које је се не тичу. )

Следећи разлог је тај да ја стварно мислим да је, да не кажем ни неваспитано ни непристојно, него 'ајде -- неукусно, јавно истицати своју интиму (и тај разлог ће ти рећи, мислим, многи који су ненасилно начелно против). Можда сам ја ту схватања као нека старовремска девојчица, али увек ми се чинило да и хетеросексуалци који се хвале својим љубавним достигнућима имају неке проблеме и да пристојни људи то не раде. Ово стварно мислим, без дискриминације. Можда ја немам ту врсту слободе, можда је само у томе ствар, не знам. И, видео сам неке велике патње (дечје, на пример), видео сам наше болнице прљаве тоалете у њима... и спрам свега тога ми све ово заиста изгледа као обест и луксуз. Наглашавам -- оних који су овде експонирани као организатори (а у дивљању хулигана видим неку другу врсту обести, а има ту и очајника своје врсте). И можда ја заиста не могу да схватим да је парада једном годишње и у мом интересу, како рече Брајовић. ОК, вероватно сам глуп и то не могу да видим. Па сам зато разговарао не бих ли у разговору променио мишљење или стекао нови увид. Али, изгледа да сам баш много глуп пошто у томе нисам успео.

EDIT: Знаш шта има још -- изгледа да сам поборник умеравања гледишта. Када бих се у време опредељивања између Коштунице и Ђинђића у друштву у коме доминирају хвалоспеви једном рекао неку замерку, истог тренутка би та замерка била виђена као заступање оног другог. Ово ми се заиста дешавало на "обе стране". Како ме све нису вређали, како су неки боље од мене знали шта ја заступам, за кога гласам. Био сам релативно млад тада, па ме још и то погађало, сада ме скоро па забављају такве ситуације.
Пре 20 година -- е, тада сам био прилично млад -- један другар ми је упадљиво био фреквентан у говорима против "педера", а ја увек нешто у одбрану, у објашњавању... и онда ће у једном тренутку он мени, с подсмехом: "Него, Хансел, много ти нешто њих браниш". А ја њему: "Ма, много их ти нешто нападаш". Настао је тајац с друге стране телефонске везе.
Толико о томе и мојим ставовима и разлозима. А баш када сам помислио да ово додам, дошла је једна порука разумевања моје позиције. Мени сасвим довољно. Хвала аутору "телеграма подршке"!
arianna arianna 20:00 07.10.2012

Re: zumba, zumb

... jedan poznati etolog je radio eksperimente sa utiskivanjem - kod pataka, pa je to išlo dotle da su kasnije životinje pokušale da se pare s njim, jer nisu imale odrasle primerke svoje vrste tokom svog razvoja - on im je bio "i otac i majka". Taj nalaz samo upućuje da je psihoseksualni (i psihosocijalni) razvoj vrlo osetljiv na uslove odrastanja - samo nemoj ovde kao kontraargument primer homoseksualnosti u klasičnim porodicama, znaš da je faktora mnogo.)



Gospodja Klara Gospodja Klara 20:04 07.10.2012

Re: zumba, zumb

da pitam, kad je vec pokrenuta tema: zna li neko kako se žute žabe razmnožavaju?


Srećom, ne razmnožavaju se, ali vrlo podlo traže da im se dozvoli da protivprirodno usvajaju zelene punoglavce. Što bi narušilo ravnotežu ekosistema samotako.
Gospodja Klara Gospodja Klara 20:14 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Можда сам ја ту схватања као нека старовремска девојчица, али увек ми се чинило да и хетеросексуалци који се хвале својим љубавним достигнућима имају неке проблеме и да пристојни људи то не раде.


Pre će biti kao starovremska tetka usedelica koja konfiskuje devojčicama ljubavne romane, da se dalekobilo ne iskvare.

Hansel Hansel 20:19 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Е, ал' само да знате да по истраживањима истог етолога хомосексуални парови птица имају проблем ко ће на кога да скаче, па се потуку у борби за то право , а има случајева и спонтаног усвајања напуштеног или каквог другог пилета. Хумано, без дискусије.

EDIT:
Pre će biti kao starovremska tetka usedelica koja konfiskuje devojčicama ljubavne romane, da se dalekobilo ne iskvare.

marco_de.manccini marco_de.manccini 20:19 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel, razgovaramo ljudski. Da ponovim, ne brineš mene ti mnogo, nećeš skoro na ulicu da tučeš ikoga.

A to što je po tvom ili mom kriterijumu nešto neukusno, ... ne znam gde da počnem, hoćemo li da branimo Kazanovama da se hvale preglasno, ljudima da idu na Karleušine koncerte, na Zvezdine utakmice poslednjih godina, da nose rejbanke, ... naravno, ne pada nam napamet. Pa što bre da tučemo Pedju, što da ga ne pustimo da cepa patike, nek' paradira, nek' sluša Jecu, nek' se obuče bez ukusa, ... pa i nek se svuče bez ukusa, baš nas zabole, imamo mi i prečeg posla.
maksa83 maksa83 20:22 07.10.2012

Re: zumba, zumb

а има случајева и спонтаног усвајања напуштеног или каквог другог пилета.

I šta kaže, je l' to pile posle postane lezbo-koka?

Je l' proučavao jelene? Oni su tek ludilo.

antioksidant antioksidant 20:30 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83
а има случајева и спонтаног усвајања напуштеног или каквог другог пилета.

I šta kaže, je l' to pile posle postane lezbo-koka?

pozuti ko zaba
nsarski nsarski 20:35 07.10.2012

Re: zumba, zumb

... jedan poznati etolog je radio eksperimente sa utiskivanjem - kod pataka, pa je to išlo dotle da su kasnije životinje pokušale da se pare s njim, jer nisu imale odrasle primerke svoje vrste tokom svog razvoja - on im je bio "i otac i majka". Taj nalaz samo upućuje da je psihoseksualni (i psihosocijalni) razvoj vrlo osetljiv na uslove odrastanja - samo nemoj ovde kao kontraargument primer homoseksualnosti u klasičnim porodicama, znaš da je faktora mnogo.)


U pitanju je, naravno, Konrad Lorenc, i njegovi eksperimenti sa "imprintingom"


Ekstrapolisati cinjenicu da su prvi stepeni ucenja imitiranje, do toga da ce gledanje parade da poveca broj homoseksualaca (a ja kazem - pa sta?) je pausalni sud koji nema nikakvo naucno utemeljenje.

Kazezoze Kazezoze 20:36 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
... jedan poznati etolog je radio eksperimente sa utiskivanjem - kod pataka, pa je to išlo dotle da su kasnije životinje pokušale da se pare s njim, jer nisu imale odrasle primerke svoje vrste tokom svog razvoja - on im je bio "i otac i majka". Taj nalaz samo upućuje da je psihoseksualni (i psihosocijalni) razvoj vrlo osetljiv na uslove odrastanja - samo nemoj ovde kao kontraargument primer homoseksualnosti u klasičnim porodicama, znaš da je faktora mnogo.)




hahaha, budući patkojebci...
arianna arianna 20:37 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Je l' proučavao jelene? Oni su tek ludilo.


čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..
ko poznaje materiju neka se javi
Gospodja Klara Gospodja Klara 20:38 07.10.2012

Re: zumba, zumb

ne znam gde da počnem, hoćemo li da branimo Kazanovama da se hvale preglasno, ljudima da idu na Karleušine koncerte, na Zvezdine utakmice poslednjih godina, da nose rejbanke,


Paaa... iskušenje je veliko.:)


Hansel Hansel 20:40 07.10.2012

Re: zumba, zumb

marco_de.manccini
Da ponovim, ne brineš mene ti mnogo, nećeš skoro na ulicu da tučeš ikoga.

E, sad mi lakše.
Pa što bre da tučemo Pedju, što da ga ne pustimo da cepa patike, nek' paradira, nek' sluša Jecu, nek' se obuče bez ukusa, ... pa i nek se svuče bez ukusa, baš nas zabole, imamo mi i prečeg posla.

Ma, je l' mu ja branim? Je l' ja 'oću da ga tučem? Je l' ne smem da kažem šta o tome mislim? Aman, MarCo! Ako sam ovde zbog nečeg pisao, onda je to zbog iritacije agresivnošću i jednih i drugih. Ako to nije jasno, onda ne vredi da bilo šta još objašnjavam.
maHa
I šta kaže, je l' to pile posle postane lezbo-koka?

Ne sećam se da je taj momenat pomenut u toj knjizi, ali nije moja poenta bila (samo) u tome da li će usvojeno dete da postane L ili G ili B ili T.
maksa83 maksa83 20:42 07.10.2012

Re: zumba, zumb

čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..

G.Cross G.Cross 20:48 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Nikad nisi cuo da se okupe klinci i, iz ciste obesti/dosade/viska hormona kazu: "ej, momci, aj' da bijemo pedere"? Nisi cuo tako nesto? Un-fucking-believable.


Zasto klinci to vicu? Iz ciste obesti, dosade ili viska hormona?
To su tri razlicite stvari...
I kojih hormona?

Ja isto tako znam da klinci idu da biju I crnce I babe I Cigane, nisam siguran da ih to opravdava, mislim hormoni, ma koji bili.

Cudan komentar profesore. Nadam se da sam pogresno razumeo.
antioksidant antioksidant 20:49 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
Je l' proučavao jelene? Oni su tek ludilo.


čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..
ko poznaje materiju neka se javi

pa zar oni nisu frigidni?
arianna arianna 20:51 07.10.2012

Re: zumba, zumb

antioksidant
arianna
Je l' proučavao jelene? Oni su tek ludilo.


čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..
ko poznaje materiju neka se javi

pa zar oni nisu frigidni?



misliš što žive na hladno

ni slučajno <<<
Hansel Hansel 20:54 07.10.2012

Re: zumba, zumb

nsarski
Ekstrapolisati cinjenicu da su prvi stepeni ucenja imitiranje, do toga da ce gledanje parade da poveca broj homoseksualaca (a ja kazem - pa sta?) je pausalni sud koji nema nikakvo naucno utemeljenje.

Još samo da mi kažeš gde je to dovedeno u vezu s paradom, ali baš - paradom, i da je nužno dovedeno u vezu s budućom homoseksualnošću (a ne recimo, nekom mogućom neurozom ili bilo kojim poremećajem... prosto, nije istraženo, koliko znam - neki kažu da postoje neke studije koje govore u prilog rezervi, ali pošto ne zanm koliko su ta istraživanja naučno kontrolisana, ne pominjem), pa da pričamo.

A u vezi s onim "pa šta" - pa, ništa. Ja sam samo za to da svako, u vezi s bilo kojom osobinom, bude ono što može biti ako se razvija u optimalnim uslovima. Nije svejedno ako postaneš nešto pod uticajem sredine, a bio bi nešto drugo u nekim drugim okolnostima. A možda bi želeo baš da budeš to drugo.
nsarski nsarski 20:57 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Nadam se da sam pogresno razumeo.

Jesi. Procitaj ponovo.
marco_de.manccini marco_de.manccini 20:59 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Ma, je l' mu ja branim? Je l' ja 'oću da ga tučem? Je l' ne smem da kažem šta o tome mislim? Ako sam ovde zbog nečeg pisao, onda je to zbog iritacije agresivnošću i jednih i drugih.

Smeš, kako ne. Evo i ja da kažem šta mislim. Kad mi je izbor između nekog ko agresivno hoće da se šeta i nekog ko bi da ga zbog toga agresivno bije, nemam baš mnogo nedoumica s koje strane je moral, ukus, itd.
antioksidant antioksidant 20:59 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
antioksidant
arianna
Je l' proučavao jelene? Oni su tek ludilo.


čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..
ko poznaje materiju neka se javi

pa zar oni nisu frigidni?



misliš što žive na hladno

ni slučajno

iz ovoga se moze zakljuciti da okolina nema nikakvog uticaja. pingvini zive na hladnom a veoma su vatreni
(a zuto je preovladjujuca boja)

mada, moze se posmatrati i na ovakav nacin: globalno otopljavanje je dobra stvar za heteroseksualno nastrojene protivnike setnji
Hansel Hansel 21:02 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
misliš što žive na hladno ni slučajno

Oni, bre, zbog te 'ladnoće i pošandrcaju.
arianna arianna 21:05 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Hansel
arianna
misliš što žive na hladno ni slučajno

Oni, bre, zbog te 'ladnoće i pošandrcaju.


pa kad nemaju internet i tv

zamisli da živiš bez bloga
Hansel Hansel 21:11 07.10.2012

Re: zumba, zumb

marco_de.manccini
Smeš, kako ne. Evo i ja da kažem šta mislim. Kad mi je izbor između nekog ko agresivno hoće da se šeta i nekog ko bi da ga zbog toga agresivno bije, nemam baš mnogo nedoumica s koje strane je moral, ukus, itd.

Pa, OK, razumem to. Iako ja, kada postoje dva ekstrema, skoro da se instinktivno distanciram od obe strane, ovo "sitničarenje" dolazi tek posle.
mirelarado mirelarado 21:16 07.10.2012

Re: zumba, zumb

čula sam da je najveće ludilo medju pingvinima ..


Channel 4
Hansel Hansel 21:16 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
pa kad nemaju internet i tv zamisli da živiš bez bloga

Jes', vala, da ga nemam, skakao bih na sve živo!
sposoban1 sposoban1 21:21 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Channel 4

супер је што је хомосексуалност у истој групи са некрофилијом и злостављањем
Bili Piton Bili Piton 21:24 07.10.2012

Re: zumba, zumb

maksa83

Izvini, da je Bog hteo da ljudi vole žute žabe sve bi bile žute, a ne neke zelene a neke žute. Uostalom te što su žute su žute po sopstvenom izboru, mogle su da budu i zelene i ništa im ne bi falilo.







Bili Piton Bili Piton 21:28 07.10.2012

Re: zumba, zumb

marco_de.manccini
Kad mi je izbor između nekog ko agresivno hoće da se šeta i nekog ko bi da ga zbog toga agresivno bije, nemam baš mnogo nedoumica s koje strane je moral, ukus, itd.


Ovim je stvarno sve rečeno. Svaki potencijalni kontraargument je nategnut. Nema dalje.
Bili Piton Bili Piton 21:36 07.10.2012

Re: zumba, zumb

nsarski


Ekstrapolisati cinjenicu da su prvi stepeni ucenja imitiranje, do toga da ce gledanje parade da poveca broj homoseksualaca (a ja kazem - javascript:;pa sta?) je pausalni sud koji nema nikakvo naucno utemeljenje.



Ali, kako? Kako? To me uvek zanimalo, kako će neko od prostog gledanja homoseksualnih prizora (aj tako da in nazovem) da postane homoseksualac, jel se to prenosi telepatski? Hoće im to neke "pogrešne ideje" uturiti u glavu? Pa ljudi, onaj kod koga se te "pogrešne ideje" prime gledajući homoseksualne prizore - taj je već po difoltu homoseksualne prirode, to jest taj već ima predispoziciju da reaguje na homoerotski impuls. Ne možeš heteroseksualca naterati da mu se dopadne gej seksualnost i obrnuto.

Eno i Strongmen gledao gej porniće i kaže - nisam se preobratio
Kazezoze Kazezoze 21:53 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Eno i Strongmen gledao gej porniće i kaže - nisam se preobratio

ma laže, pusti te fore... svi koji navijaju za živkovića su latentni homići (pitaj krleta ako meni ne veruješ)
a namerno nije pričao šta su on i ex radili nakon odgledanog filma.
Jukie Jukie 21:55 07.10.2012

Re: zumba, zumb

antioksidant

>држава, као што јој и само име каже, служи да држи народ"

ovo je savrsena reklama za veronauku


Koja je u stvari etimologija reči država i zašto se tako zove?
(Ja ne znam, a možda je čovek stvarno u pravu)
mirelarado mirelarado 22:07 07.10.2012

Re: zumba, zumb

sposoban1
Channel 4

супер је што је хомосексуалност у истој групи са некрофилијом и злостављањем


Ето куда могу да одведу аналогије са животињским царством. Мислим да пингвини не знају (и не хају) ни за једну од наведених категорија, као што ни оне врсте чији се припадници међусобно прождиру немају никакве везе с канибализмом (људождерством).

Занимљивији је податак да открића поларног истраживача у викторијанско доба нису смела ни да буду објављена.
Jukie Jukie 22:09 07.10.2012

Re: zumba, zumb

arianna
neki to zovu: Pobeda sociologije nad biologijom , kao osnov uredjene i civilizovane društvene zajednice

NIKAD sociologija neće pobediti biologiju (tj. ekologiju), zato što je njena slabija sestra

Kiplingova pesmica na tu temu
antioksidant antioksidant 22:10 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Jukie
antioksidant

>држава, као што јој и само име каже, служи да држи народ"

ovo je savrsena reklama za veronauku


Koja je u stvari etimologija reči država i zašto se tako zove?
(Ja ne znam, a možda je čovek stvarno u pravu)

pa jeste glagol drzati u osnovi ali u nasoj drzavi narod je suveren ' dakle narod drzi drzavu a ne drzava njega
maksa83 maksa83 22:16 07.10.2012

Re: zumba, zumb

NIKAD sociologija neće pobediti biologiju (tj. ekologiju), zato što je njena slabija sestra

Eto.

Ne smem da pomislim šta bi bilo kad bi sociolozi probali da prošetaju, ovi bi ih 'ladno o-le-ši-li.

tasadebeli tasadebeli 22:30 07.10.2012

Re: zumba, zumb

G.Cross
Nikad nisi cuo da se okupe klinci i, iz ciste obesti/dosade/viska hormona kazu: "ej, momci, aj' da bijemo pedere"? Nisi cuo tako nesto? Un-fucking-believable.Zasto klinci to vicu? Iz ciste obesti, dosade ili viska hormona? To su tri razlicite stvari...I kojih hormona?Ja isto tako znam da klinci idu da biju I crnce I babe I Cigane, nisam siguran da ih to opravdava, mislim hormoni, ma koji bili.Cudan komentar profesore. Nadam se da sam pogresno razumeo.


Не, не, нису у ту у питању ни обест, ни досада, ни вишак хормона. У питању је његово величанство Нихил, владар над владарима, цар над царевима...


Predrag Brajovic Predrag Brajovic 22:39 07.10.2012

Re: zumba, zumb

Ханселе, тај твој, условно речено, високо исправни "уравнотежени" став напросто није довољно добар за ово друштво. Управо сам дошао с неке вечере, где ми је једна другарица причала како пријатеља њене сестре групица насилника већ данима прогања јер је педер. Она се чак и чуди како су га провалили, будући да није упадљив. Ових га дана вребају испред улаза где станује, а он је немоћан да било шта уради. Једноставно, чека да ли ће добити батине или не.

Једном броју оваквих инцидента и ја сам био сведок, и то пре свих парада, насупрот томе да их није било, како ти наводиш. Стога, ту више нема никаквог умовања твог типа, оно је излишно. Мора се заузети страна.

Дакле -- бити са прогоњенима или са прогонитељима?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana