Film| Nostalgija| Porodica

Sturm und Drang

antioksidant RSS / 13.11.2012. u 15:00

 

скраћена верзија: у звезду се вратио роби, већи од видића на куб, па га је шљам отерао. толико о сновима... живите их клинци док можете, зајебите повратке... нема натраг

--------------------------------

нећу рећи да је "артиљеро" добар филм јер то није. али да је поткачио пар значајних тема, провлачећи (драматуршки скоро* ничим оправдано) немању видића као лајт мотив сна то је извесно. бар је мене подсетио на неке ствари које покушавам да заборавим, од којих покушавам да се сакријем. струја дрма до неке 30те, 40те** (ко има среће, откачи се од фазе раније) али сећање преживљава мало дуже...

"ако промашиш, није крај света, пробај поново и промаши лепше"...

(или тако некако - није баш цитат). апатија у којој пропуштамо живот, циркајући испред "опсајда" (назив локалног киоска где се узима пиво на рецку и размењују свезнање о свемиру) или тв-а гледајући репризе дана када се "небо отворило"... није слика само тужне приче о звезди, чак ни о србији као простору у коме живимо(?) и који остао пошто су сви други (низом успешних референдума***) отишли. друштво заглавило у кризу, покушавајући да пронађе свој сан и путоказ поново је опште место и лако је осликати изгубљеност младости у њој. "артирељо" тај оквир користи да исприча тинејџерску љубавну причу ("бунтовник без разлога" подврсте). или можда користи романтичну комедију као платформу да се каже нешто о безнађу у које тонемо? у суштини покушало се са оба приступа и та недефинисаност је можда и основни разлог што филм не комуницира превише (осмех му је дао високу оцену 9, али звезда је звезда и осмех је генерално изразито благонаклон према филмовима које не мора да чита). глумачка екипа савршена (од дебитаната који имају (чак и међусобну) хемију до петра божовића и драгомира чумића који још једном доказују да нема малих и великих улога већ само малих и великих глумаца), режија сасвим прихватљива, рекламирање пива, грицкалица и мобилних оператера изразито непристојно али највећа мана филма је темељ - сценарио је једноставно недовршен. није ми јасно зашто се није потрошило још пар дана/недеља месеци (када је овде снимање филмова већ толико тешко и проклето је без везе пропуштати шансе) да се неке ствари драматуршки заокруже??? злобници би рекли да је због тога и изабран немања за свети грал филма (пенал у словенији и тај рад :-)...)

"једино нас гробари никад нису разочарали"...

нит приче лута од романтике, препознавања хероја (херој није немања већ мали, вели ана. јесте заљубљена али овде не греши) до очаја и (само)деструкције. иако овлаш визуелизовано, насиље је битан сегмент и филма и друштва из којег је филм и настао. изазвано и жељом да се нешто промени и мржњом и жељом да се нестане. у једном тренутку када је прича доведена до емотивног дна ("ово није крај већ средина" је сценографска поштапалица) мали (главни лик, пубертетлија у потрази за искораком у лет и успех) губи наду да је ишта могуће променити и иницира бесмислени навијачки обрачун. улетање у тучу са гробарима који је спремно прихватају (нису разочарали) а после "да ли ме је уписала хемичарка"... гомила клинаца лежи, емотивно и физички испражњена, без будућности, без садашњости, ујебани прошлошћу која их не интересује и оптерећује. за то време "средовечни" са ранама (са ратишта, многобројних сукоба са светом, у суштини са самим собом...) седе испред кутија и гледају тај златни дан и "фала ти аугенталер гол".. "још нико није смислио ништа боље" каже старији брат злаја, представник генерације која је досегла свој олимп, осетила занос ветра у лице а сад тоне у самосажаљењу... а да ли стварно морамо тако? да ли смо "сувише обзирни" и с тога пропуштамо живот, као што каже петар божовић у једном тренутку док 3 генерације заједно седи, вида ране, поново гради међусобне везе? имамо ли право на ту пасивност?

"нећу вечито да играм 0-0"

то јесте младалачки зов за нечим већим и тужно је ако своје клинце препустимо да сами јуре. загледани у прошлост, хипнотисани сећањима која нам испоручују из кутија (ко не верује да тијанић има план док етар пуни репризама нек размисли поново - ако ватикан може да има заверу коју нико не примећује, може и тијанић)... трунемо. мали покушава нешто да промени. било шта на било који начин. лута од мољакања до покушаја оружане пљачке, кад изгуби снове разбија трамвај, баца се под ауто... копа по живој рани и то не треба рационализовати... ко не разуме... па ваљда му је добро :-).

"гуглао сам. то не постоји. ни младост, ни лучани, нема тога."

снови су снови кад су велики иначе нису снови већ... ништа. на почетку филма мали посматра звезду (наравно, остаје питање да ли је то стварно звезда) против младости из лучана, маракана је празна због неке казне. злаја и "стара" екипа (признајем да боли кад кажем ово "стара") по хиљадити пут гледају репризу репризе затварајући очи пред садашњицом. матори су скроз задовољни наравно (бар толико задовољни да не покушавају ништа друго). клинци не. и једна и друга екипа је свесна да је таква реалност бесмислена али злаја и његови затварају очи, пале вхс и упијају прошлост игноришући садашњост, не желећи да буду свесни шта тиме чине будућности. . клинци покушавају нешто да промене, утрчавају на терен и прекидају "утакмицу"... глупо, да али снови су снови само ако пробаш да их оствариш иначе нису снови већ... ништа.

и нека то буде то. имајте снове, препознајте их и закорачите ка њима, зајебите загледаност у вхс себе... сви ви у мојој глави. вама се обраћам. за вас ме боли патка, због осмеха и заводљиве вам причам.

--------------------------------

* у принципу једино што немању ставља у центар приче (сем везе "звезда - манчестер - свет") је и кратка размена реплика браће малог и злаје "сви хоће у напад, а ко ће остати да нас брани - па немања". на граници али ипак довољно оправдано да се не крене у (по мени смисленију) потеру за декијем станковићем.

** једна од реплика у филму

*** не оспоравајући разноразне спољне притиске, туђе интересе желим да нагласим чињеницу да су ипак сви питани да ли желе даље са београдом и сви су веома јасно рекли - не.

 

е сад, мало и о звезди и њеној улози у нашим животима. владан лукић јесте поднео оставку али сви проблеми остају. лукић је био само персонификација дна у коме се тај сан, звани "чија је оно звезда" налази... а јанковић, самозвани тренер, не подноси оставку. он би, али као мали мурињо не жели то да ради јер клуб није у стабилној ситуацији... мрш #$%"&... клуб није у стабилној ситуацији? то није (између осталог и) због тебе? грешиш #$%"&. клуб је веома стабилно усмерен на доле, а ти си један од веселих кормилара. и ти ћеш да га спасеш? (гризем језик и одлазим, не могу, нећу... #$%"& седи ту и чека да га отерају па да добије обештећење, успут радећи на свом егу.. "тренер бившег првака европе, хеј! то је нешто...".. МРШ)Komentari (69)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

antioksidant antioksidant 15:00 13.11.2012

негативни тастер

Jelica Greganović Jelica Greganović 15:02 13.11.2012

Probala sam

da pročitam par puta unakrst i dobro sam se držala do četvrtog pasusa, al sam onda priznala sebi da nemam pojma o čem se radi, sem da je reč o fudbal. Al te podržavam i sve se slažem sa tobom i zastavicom mašem i čak sam PRVA!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:03 13.11.2012

Re: Probala sam

Nisam prva
antioksidant antioksidant 15:35 13.11.2012

Re: Probala sam

Jelica Greganović
Nisam prva

jesi
ovaj mrziteljski gore se ne racuna
reanimator reanimator 15:08 13.11.2012

...

Kako, molim?? A Milijaš?
Sad će i Koroman
g.radicevic g.radicevic 15:15 13.11.2012

Re: ...

antioksidant antioksidant 15:44 13.11.2012

Re: ...

Kako, molim?? A Milijaš?

:)
i džaja se ponovo vraća
g.radicevic g.radicevic 15:12 13.11.2012

zvezde padalice

zvezda pada
trava raste
grobari likuju
i svima nam je do jaja

i NemanDŽi ofkors
tasadebeli tasadebeli 01:03 14.11.2012

Re: zvezde padalice

g.radicevic
...trava raste...i svima nam je do jaja


Мислиш трава? То су увек били најбољи фудбалери, ти што их трава шашољи по јајима док трче по терену... Јебига, имају ниско тежиште, па још ако су ноге криве, нема шансе да провалиш на коју ће страну...

Него, о фудбалу, успоменама и још понечему...

Хм, мислим, све је ту... И стадион, и црвено-бела боја, и хук, и... Само нема мог ћалета са леве стране да ме пита који је то нови играч са бројем 8, изгледа да зна фудбал...

(Хвала ти Хорнби Ниче, генерација "...а на Хајберију мук!" ти кличе!)

Goran Vučković Goran Vučković 15:14 13.11.2012

Fail better

margos margos 15:18 13.11.2012

Ima neka crta kod nas...

često je prepoznam u sebi i drugima, a to je, umesto da počnemo utakmicu silovito i zabijemo dva gola, da bismo posle lakše igrali dalje, mi sve nešto mlako, snebivljivo, dođemo do 0:2, a onda se lavovski borimo da izjednačimo, ili - retko - pobedimo.

Često se to dešava i Noletu, iako je dokazao da je mentalno i fizički spremniji i spretniji od mnogih.
reanimator reanimator 15:50 13.11.2012

Re: Ima neka crta kod nas...

umesto da počnemo utakmicu silovito i zabijemo dva gola, da bismo posle lakše igrali dalje

Tiću Margita, najzajebaniji smo kad uvalimo dva. Tada je samo dilema da li ćemo da primimo 2 ili 3 :)
Colin_bgd Colin_bgd 15:33 13.11.2012

Dve opaske...

... kao pripadnik suprotstavljenog tabora...

Prvo, ja sam jos maja '91 svojim saborcima na Jugu (i u bastama ispod severo-istocne tribine stadiona JNA) objasnjavao kako to sto je zvezda osvojila KES uopste nije najgora stvar koja je mogla da se desi nama, tj. Partizanu. Gledali su me belo, ali jos uvek stojim pri tome da je to nas u Humskoj oslobodilo gledanja u proslost i Brisel '66, pa smo se ipak, koliko je bilo moguce u datim prilikama, okrenuli fudbalu kao igri, a ne kao politici... Ovaj period sada je identican periodu 1966-1991 samo sa zamenjenim ulogama, jedino sto (sad, da li je to pozitivno ili negativno veliko je pitanje) mi nemamo sanse da vas psiholoski izvadimo iz bule na slican nacin...

Drugo, oko famozne i konstantne zagledanosti u proslost. Jedna od prvih stvari koja mi je (i u sportu i u zivotu) izgledala cudno prvih dana obitavanja na ostrvu je bila ta da se svaki, ali bukvalno svaki uspeh stavlja ad-akta u milisekundi nakon sto je postignut. Proslost se uvek ostavlja u proslosti, a mi to jednostavno ne umemo. Kad vec govorimo o sportu, do apsurda je taj princip (u sustini jedini ispravan) dva puta doveo Murinjo kada je prvo sa Portom, a posle i sa Interom osvajao LS. Tek sto su mu stavili medalju oko vrata, on istu momentalno skida jer je trenutkom stavljanja postala samo nepotreban 'bagaz' koji mu smeta da nastavi put... A mi u svaku medaljicu buljimo beskonacno dugo, i ne obracajuci paznju koliko potencijalnih medelja u buducnosti time zrtvujemo bespotrebno...
Goran Vučković Goran Vučković 15:43 13.11.2012

Re: Dve opaske...

A mi u svaku medaljicu buljimo beskonacno dugo, i ne obracajuci paznju koliko potencijalnih medelja u buducnosti time zrtvujemo bespotrebno...

Žuze Murinjo je akter a ne posmatrač - slično kao i Vidić. Rekao bih još ponešto ali ne bih da me pogrešno shvatite, pošto znate da nisam navijač.

Interesantan je trejler (nisam gledao film još) i ideja - kao i koncept tog "preuzimanja života u svoje ruke" - i apsurdnost plana je ono što zaista pomalo beketovski odzvanja, iako toplije - podsetilo me na film Forest Gamp donekle, kao američku verziju autoportreta "izgubljenih".
antioksidant antioksidant 15:45 13.11.2012

Re: Dve opaske...

pošto znate da nisam navijač

eh, a taman sam mislio da popričamo o penalu protiv jagodine
Colin_bgd Colin_bgd 15:46 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Žuze Murinjo je akter a ne posmatrač...

U slucaju doticnog fudbalskog kluba za koji AO navija, akteri su se vremenom pretvorili u puke posmatrace... Zato i imaju, izmedju ostalog, problem[cic(e)]...
reanimator reanimator 15:48 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Kad vec govorimo o sportu, do apsurda je taj princip (u sustini jedini ispravan) dva puta doveo Murinjo kada je prvo sa Portom, a posle i sa Interom osvajao LS. Tek sto su mu stavili medalju oko vrata, on istu momentalno skida jer je trenutkom stavljanja postala samo nepotreban 'bagaz' koji mu smeta da nastavi put.

Tačno...zato je apsolutno najveći trener današnjice. Da nije njega, Barsa bi uzela sve od 2006 do danas.
antioksidant antioksidant 15:50 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Colin_bgd
Žuze Murinjo je akter a ne posmatrač...

U slucaju doticnog fudbalskog kluba za koji AO navija, akteri su se vremenom pretvorili u puke posmatrace... Zato i imaju, izmedju ostalog, problem[cic(e)]...

nisu problemi samo na "našoj strani brda"
loš je samozavar da je negde ok
jednog dana i ovo će biti "bolje juče"
i nama i vama
antioksidant antioksidant 15:53 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Tačno...zato je apsolutno najveći trener današnjice.

o kom murinju pričaš?

njemu

ili njemu?(slika je naslovljena sa: "a šta je ovo belo momci?"
Colin_bgd Colin_bgd 15:59 13.11.2012

Re: Dve opaske...

antioksidant
Colin_bgd
Žuze Murinjo je akter a ne posmatrač...

U slucaju doticnog fudbalskog kluba za koji AO navija, akteri su se vremenom pretvorili u puke posmatrace... Zato i imaju, izmedju ostalog, problem[cic(e)]...

nisu problemi samo na "našoj strani brda"
loš je samozavar da je negde ok
jednog dana i ovo će biti "bolje juče"
i nama i vama

Ni ne mislim da jesu. Napisah u originalnom komentaru 'koliko je bilo moguce u datim prilikama', koje su jos uvek na snazi. Medjutim, na snazi su i vama i nama, pa smo mi neuobicajeno poduzi period konstantno manje losi od vas. Pet vezanih titula i redovno 10-12 evropskih utakmica po sezoni, u ovakvoj klimi nisu za bacanje. Dok i ovi nasi nisu oterali Stanojevica, imao sam cak i iluziju da se mozda i neki Dule pelcer zapati u nasem fudbalskom klubu, ali na zalost ni 8-9 uzastopnih pobeda nad zvezdom (sto je bilo nezapamceno) nije bilo dovoljno da se ne diraju stvari, cim se nas preCednik osetio ugrozenim...
antioksidant antioksidant 16:06 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Pet vezanih titula i redovno 10-12 evropskih utakmica po sezoni, u ovakvoj klimi nisu za bacanje

ја ти кажем да је самозавар опасан
динамови навијачи су много реалнији иако су и у лиги шампиона
али, нисам ја ни мислио до краја на звезда други тим из београда препуцавање. шира је апатија, много шира
Colin_bgd Colin_bgd 16:15 13.11.2012

Re: Dve opaske...

динамови навијачи су много реалнији иако су и у лиги шампиона

Sta, oni bi i da osvoje ovu LS? Sada? Pa zato bojkotuju? Znam sta hoces da kazes, ali molim te ne mogu da slusam te price "navijaci znaju". Ako neko nema pojma ni o cemu, onda su to (danasnji) navijaci kao kolektiv, vasi, nasi, dinamovi, svejedno...

шира је апатија, много шира

Znam, zato vec odavno i ne sedim tamo, tj. tu. Zato i moje posmatranje Srbije (fudbalske i ine) kroz engleska kontaktna sociva moze da izgleda kao samozavar, a u stvari je nesto sasvim drugacije...

нисам ја ни мислио до краја на звезда други тим из београда препуцавање

Ne prepucavamo se oko toga uopste, zvezda jeste drugi tim iz Beograda... (ko ono bese ekspert za interpunkciju na blogu...)
antioksidant antioksidant 16:17 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Znam sta hoces da kazes, ali molim te ne mogu da slusam te price "navijaci znaju".

ах, слажемо се
ја причам о навијачима не о "навијачима" као професионалној организацији
Ne prepucavamo se oko toga uopste, zvezda jeste drugi tim iz Beograda...


бск па звезда (југославија)... знам. причао ми је деда
Colin_bgd Colin_bgd 16:23 13.11.2012

Re: Dve opaske...

звезда (југославија)...

Jugoslavija Srbija, nikad Jugoslavija...
maksa83 maksa83 17:16 13.11.2012

Re: Dve opaske...

. Proslost se uvek ostavlja u proslosti, a mi to jednostavno ne umemo.

Naravno, zato svake godine 25. oktobra imaju paradu i proslavu povodom bitke na Trafalgaru kad su ulupali Napoleona udruženog sa Špancima, i dan danas zapravo ne podnose Francuze. "Oh, it couldn't have happened to a nicer set of people", što bi rekao jedan moj britiš poznanik povodom Kervielovih ulupanih 7 mlrd EUR. Doduše on je iz Kornvola, njegovi preci su proveli stotine godina gledajući u more da l' će da naiđu francuske lađe. ; )
reanimator reanimator 17:25 13.11.2012

Re: Dve opaske...

o kom murinju pričaš?

Malog Murinja, ni krivog ni dužnog, organski ne mogu da podnesem samo zbog činjenice da je sin onog plaćenika. Da ne pominjem elementarno nerazumevanje igre. Uzgred, ne znam da li neko ima volje i vremena da prati Cvetkovića iz Politike, koji je kao zadužen za Zvezdu. Sine, koje netalentovano poltronisanje i koje jeftino lobiranje...da ne veruješ..
antioksidant antioksidant 17:32 13.11.2012

Re: Dve opaske...

ne znam da li neko ima volje i vremena da prati Cvetkovića iz Politike, koji je kao zadužen za Zvezdu.

kratak je život re da se traći na svakakve
grebostrek.lurker grebostrek.lurker 17:38 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Doduše on je iz Kornvola, njegovi preci su proveli stotine godina gledajući u more da l' će da naiđu francuske lađe. ; )


U to ime...


reanimator reanimator 17:42 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Dok i ovi nasi nisu oterali Stanojevica, imao sam cak i iluziju da se mozda i neki Dule pelcer zapati u nasem fudbalskom klubu

E, nemoj da si u zabludi...tek taj je teški amater..samo su ga dobro marketinški odradili i to uklopili sa činjenicom da nije šaban.
U našem sportu navijači su sve, samo ne faktor za procenu kvaliteta trenera, a idealni primeri za ta pogrešna i poguna idolopoklonstva su "ti si prvi trener stanoje" (mislim, meni to u rangu sa "ti si prvi golman radiša", ovaj bezlični Janković, pa čak i (ovde će sad da mi se stegne srce, ali jbg) Prosinečki.
I naravno Antić.
Jedini srpski sportski trener, koji je veći i od tima koji vodi, jer zna više od svih igrača zajedno je Duda Ivković.
Obožavam fotke na kojima uvek vidiš da je za rasplet znao 16 sekundi pre ostalih :)
..

Colin_bgd Colin_bgd 18:54 13.11.2012

Re: Dve opaske...

maksa83
. Proslost se uvek ostavlja u proslosti, a mi to jednostavno ne umemo.

Naravno, zato svake godine 25. oktobra imaju paradu i proslavu povodom bitke na Trafalgaru kad su ulupali Napoleona udruženog sa Špancima, i dan danas zapravo ne podnose Francuze. "Oh, it couldn't have happened to a nicer set of people", što bi rekao jedan moj britiš poznanik povodom Kervielovih ulupanih 7 mlrd EUR. Doduše on je iz Kornvola, njegovi preci su proveli stotine godina gledajući u more da l' će da naiđu francuske lađe

Ti si se pretvorio u human humanless drone. Odapnes se, bezpilotno, pa ako pogodi poentu pogodi, ako ne, makar ce defense industry da ima posla... Uostalom, jedno je obelezavati proslost, a drugo ziveti u njoj...
Milutin Milošević Milutin Milošević 19:24 13.11.2012

Re: Dve opaske...

U to ime...

E, bre, otkud skautska zastava ovde?
antioksidant antioksidant 19:25 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Milutin Milošević
U to ime...

E, bre, otkud skautska zastava ovde?

zavera
maksa83 maksa83 19:30 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Ti si se pretvorio u human humanless drone.

To ti se samo čini pošto nišanim kad gađam a ti onako široko iz sačmare, sa kuka...
grebostrek.lurker grebostrek.lurker 19:34 13.11.2012

Re: Dve opaske...

Milutin Milošević
U to ime...

E, bre, otkud skautska zastava ovde?


Nisam nasao bolji youtube - ma slusajte pesmu :)

francuska mornarska :)))
tasadebeli tasadebeli 10:28 14.11.2012

Re: Dve opaske...

Colin_bgd
... kao pripadnik suprotstavljenog tabora...Prvo, ja sam jos maja '91 svojim saborcima na Jugu (i u bastama ispod severo-istocne tribine stadiona JNA) objasnjavao kako to sto je zvezda osvojila KES uopste nije najgora stvar koja je mogla da se desi nama, tj. Partizanu. Gledali su me belo, ali jos uvek stojim pri tome da je to nas u Humskoj oslobodilo gledanja u proslost i Brisel '66, pa smo se ipak, koliko je bilo moguce u datim prilikama, okrenuli fudbalu kao igri, a ne kao politici... Ovaj period sada je identican periodu 1966-1991 samo sa zamenjenim ulogama, jedino sto (sad, da li je to pozitivno ili negativno veliko je pitanje) mi nemamo sanse da vas psiholoski izvadimo iz bule na slican nacin...


Ти то , Колине, као онај Андрићев кмет Симан када каже свом аги Ибраги по доласку Аустроугарске у Босну: Прво сте ви 400 година јахали нас, сада ћемо ми 400 година да јашемо вас, а за оних потоњих 400 година још ћемо се питати ко ће кога јахати...

Немојте, гробари, да се заваравате да сте у бољој ситуацији... Да јесте, не бисте се још увек питали где Зека и Бјека пију водицу, нити би Толе Караџић сваке недеље у Ковилову приређивао "службене" ручкове и вечере који коштају по пар хиљада еврића, док клинци, подмладак клубова широм Србије, тј. њихови родитељи, сваког месеца дају по 100-200 евра за чланарину, тренинге, опрему...

Српски фудбал лежи на митовима како ваља и требује... Проблем је у томе што српски фудбал, као уосталом и читаво српско друштво, не уме да из тих митова извуче поуку за данашње време, време у којем живимо. Уместо тога, ми смо у фудбалу, као уосталом и у читавом друштву, само способни да прежвакавамо те митове изнова и изнова... Уз гусле... А без неке велике користи осим да се памти историја и чува идентитет... Неки пут буде и то довољно док не оду Турци, а ми коначно останемо сами са собом...
niccolo niccolo 16:24 13.11.2012

Ma opušteno

sledeća sezona je Zvezdina
escherichije_colic escherichije_colic 17:47 13.11.2012

...

Nisam gledao "Artiljera" al dajem preporuku samo zbog onog citata sa početka.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:06 13.11.2012

једино што нема ћевапа после

За две недеље идемо с Њањом и клинцима на утакмицу, биће 80.000 гледаоца и забаве на претек, побеђујемо сигурно.

Разних Лукића, "навијача", и билмеза сличних врста неће бити нигде у близини.

Што и вама желимо.
docsumann docsumann 18:39 13.11.2012

Re: једино што нема ћевапа после

За две недеље идемо с Њањом и клинцима на утакмицу, биће 80.000 гледаоца и забаве на претек, побеђујемо сигурно
P.S. strašna sezona

P.P.S.

koja carica mala

reanimator reanimator 18:43 13.11.2012

Re: једино што нема ћевапа после

За две недеље идемо с Њањом и клинцима на утакмицу, биће 80.000 гледаоца и забаве на претек, побеђујемо сигурно.

Разних Лукића, "навијача", и билмеза сличних врста неће бити нигде у близини.

Што и вама желимо.

Manćini, nemoj nas brukaš...da zapališ bar jednu baklju!
Nemoj da te nadjem negde na youtube kako vičeš Di - fens..momentalno raskidam fejsbuk prijateljstvo!
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:45 13.11.2012

Re: једино што нема ћевапа после

mala je ko video igrica, bzzzp, bzzp, bzzzp, ciao momci.
marco_de.manccini marco_de.manccini 18:49 13.11.2012

Re: једино што нема ћевапа после

Nemoj da te nadjem negde na youtube kako vičeš Di - fens

Тешко. Мене можеш да видиш само на kiss камери.
antioksidant antioksidant 19:26 13.11.2012

Re: једино што нема ћевапа после

koja carica mala

ovu da naucimo da sutira loptu i eto ga novi dragisa binic
escherichije_colic escherichije_colic 18:07 13.11.2012

sve što vole mladi

матори су скроз задовољни наравно (бар толико задовољни да не покушавају ништа друго). клинци не. и једна и друга екипа је свесна да је таква реалност бесмислена али злаја и његови затварају очи, пале вхс и упијају прошлост игноришући садашњост, не желећи да буду свесни шта тиме чине будућности. . клинци покушавају нешто да промене, утрчавају на терен и прекидају "утакмицу"... глупо, да али снови су снови само ако пробаш да их оствариш иначе нису снови већ... ништа.


Ovaj citat, nažalost, ne odgovara realnosti. U stvarnosti su mladi svo ovo vreme bili privatna vojska svojih vrlih "vođa", koji su u talu i na platnom spisku Vesića i cele te bulumente. Mladi su najvatrenija podrška i pomenutog nabeđenog "malog Murinja" ili Urinja, kako ga je duhovito krstio jedan redovni učesnik diskusije na FKCZ topicu. Mladi su na forumu delije.net raspravljali da li sme Hrvat da dođe na klupu stuba srpstva i da li to što je došao Prosinečki, znači i da je dobrodošao svaki Hrvat na severu ...

"Mladima" je mnogo bitnije kakva je bila atmosfera na tribini protiv Jagodine, nego kako smo silovani na terenu. Mladima su mnogo bitnije informacije o suđenju Radetu Dunjiću i pomilovanju Urošu Mišiću, od bilo koje sportske informacije vezane za klub uz koji su "365 dana po kiši, snegu, ledu".

Eto to su ti mladi koji hoće da vrate Vidića, a saučestvovali su u teranju usranom motkom jednog Roberta Prosinečkog. Čast izuzecima, ali nemaju oni veze sa Zvezdom, fudbalom i životom.
antioksidant antioksidant 19:27 13.11.2012

Re: sve što vole mladi

Čast izuzecima, ali nemaju oni veze sa Zvezdom, fudbalom i životom.

sve je tacno samo je ovo nepotrebno
Ovaj citat, nažalost, ne odgovara realnosti.
jer citat se odnosi na film a ne na realnost
pozdrav
escherichije_colic escherichije_colic 20:40 13.11.2012

Re: sve što vole mladi

antioksidant
Čast izuzecima, ali nemaju oni veze sa Zvezdom, fudbalom i životom.

sve je tacno samo je ovo nepotrebno
Ovaj citat, nažalost, ne odgovara realnosti.
jer citat se odnosi na film a ne na realnost
pozdrav


Ma jasno, i ja sam razmišljao o tome dok sam pisao, tako da bi pravilnije bilo napisati "radnja filma ne odgovara realnosti", ali to nije nikakva novost u modernoj srpskoj kinematografiji, pa mi nekako promaklo da ispravim.
antioksidant antioksidant 20:48 13.11.2012

Re: sve što vole mladi

film je bajka
losa bajka ali mene je potsetila na neke stvari
a uzivao sam hledajuci film sa osmehom. kokice, sokovi, prepricavanje filma na putu do kuce... savrseno :)

"i na kraju sam skontao da mi je stalo samo do burayera... i, jebi ga, zvezde... par puta godišnje..."
glogovac (zlaja) kad u scenariju reše da baš totalno upropaste film :)
escherichije_colic escherichije_colic 23:00 13.11.2012

Re: sve što vole mladi

antioksidant
film je bajka
losa bajka ali mene je potsetila na neke stvari
a uzivao sam hledajuci film sa osmehom. kokice, sokovi, prepricavanje filma na putu do kuce... savrseno :)

"i na kraju sam skontao da mi je stalo samo do burayera... i, jebi ga, zvezde... par puta godišnje..."
glogovac (zlaja) kad u scenariju reše da baš totalno upropaste film :)


Valjda će skoro da se pojavi torent da pogledam. U principu gledam sve filmove sa "fudbalskom" tematikom, preporučujem "Damned Utd".
4krofnica 4krofnica 18:19 13.11.2012

(dreams)


..o snovima:
neki drugi film;
skoro gledala simpatični britanski film (od onih koji ostavljaju ukus crvenog grejpa na nepcima i osmeh na licu), o nesreći, propuštenim prilikama. o ljudima pred predaju, prepušteni osećaju konačnog nepovrata... ostao mi je lajn jednog od likova, euforičnog, zaraznog entuzijaste:

'Everything will be all right in the end.
If it's not all right, then it's not the end'

:)
(šta ja znam..sigurno ima neke veze sa temom:)

план док етар пуни репризама


<u krug, u krug>
princi princi 18:46 13.11.2012

Ja ništa na temu

U stvari, ne razumem baš najbolje ni o čemu se radi, ali samo da svim Ciganima poželim sve najbolje za naš najveći praznik: Divali!
docsumann docsumann 18:55 13.11.2012

Re: Ja ništa na temu

U stvari, ne razumem baš najbolje ni o čemu se radi


valjda su (uvjek su) potrebni radikalni rezovi

antioksidant antioksidant 19:27 13.11.2012

Re: Ja ništa na temu

valjda su (uvjek su) potrebni radikalni rezovi

gde?
antioksidant antioksidant 20:50 13.11.2012

Re: Ja ništa na temu

svim Ciganima

volim ovo cigani... jebale ih (arkanove) delije...

docsumann docsumann 21:13 13.11.2012

Re: Ja ništa na temu

gde?


Goran Vučković Goran Vučković 22:25 13.11.2012

Re: Ja ništa na temu

naš najveći praznik: Divali!

Al puca vatromet napolju
mikele9 mikele9 12:09 14.11.2012

Lep

tekst ali me zanima...valjda će mi neko objasniti? Šta je to ili ko su to, Zvezda, Partizan i čime se bave
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:02 15.11.2012

.

*black

posebna pažnja na komentare

(uprava je vredna,trener taktičar;
a nas razvlači javor na marakani ... to je bio sever)
marco_de.manccini marco_de.manccini 15:53 15.11.2012

Уааа,

срам га било

ЕДИТ. Дижем руке од постављања линкова. Ради у прегледај моду, не ради кад објавиш, шио ми га Ђура.

ЕДИТ 2. Не обраћајте пажњу, сад ћу ја ту мало да вежбам линкове, да видим који му је.

ЕДИТ 3. Ураа, успео!

stefan.hauzer stefan.hauzer 16:15 15.11.2012

Re: Уааа,

antioksidant antioksidant 16:15 15.11.2012

Re: Уааа,

ЕДИТ. Дижем руке од постављања линкова. Ради у прегледај моду, не ради кад објавиш, шио ми га Ђура.срам га било

covek ovakav gol da a ti jedan link ne umes
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:18 15.11.2012

Re: Уааа,

kako sam brrrz

a slušam *bobby womacka =)
antioksidant antioksidant 16:21 15.11.2012

Re: Уааа,


a slušam *bobby womacka =)

zašto?
docsumann docsumann 17:08 15.11.2012

Re: Уааа,

zašto?


a zašto ne?
antioksidant antioksidant 18:28 15.11.2012

Re: Уааа,

docsumann
zašto?


a zašto ne?


kakav ujedinjeni front
kao da ste kolege
docsumann docsumann 18:47 15.11.2012

Re: Уааа,

kakav ujedinjeni front
kao da ste kolege


Ravens fans

antioksidant antioksidant 18:58 15.11.2012

Re: Уааа,

Ravens fans

ovaj levo komentarise ovde na blogu garant
vidi mu se u ocima
stefan.hauzer stefan.hauzer 19:31 15.11.2012

Re: Уааа,

docsumann
kakav ujedinjeni front
kao da ste kolege


Ravens fans


to je to

bobby je kad želiš se vučeš doma i sporo pustaš da prođe dan;
a i cice ga vole

+ ova *nova stvar me naterala da ga opet pustim(iako mi lana del rey i nije baš cup of tea,ipak bobby je faca :)
niccolo niccolo 19:50 15.11.2012

Re: Уааа,

a i cice ga vole

Pribilježeno
docsumann docsumann 23:18 15.11.2012

Re: Уааа,

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana