Gost autor| Muzika| Život

Of Lanegan And Other Demons

bocvena RSS / 18.11.2012. u 21:37

Jedna i neponovljiva...yugaya!

 776ea8f42da711e2904b22000a1f8c1d_7.jpg

Retko osetim ožiljke duše na ljudima koji gostuju kod Opre na kauču. Dok ih gledam kako prosipaju utrobu pred auditorijumom javnosti koja će zatim, zajedno sa njima, po krvavim i smrdljivim iznutricama lešinarski prebirati i zagledati sadržaj poslednjeg obroka mogu da večeram, lakiram nokte, preslažem veš. Ne tvrdim da oni žigosani belegom disfunfcionalnog odrastanja koji svoje demone isteruju na taj način ne potiču iz loših priča, niti da su njihove priče manje loše od onih na koje ja reagujem - a koje nisu nikad tamo na bakteriološki ispravnom nameštaju ispričane - samo je takva gledljiva i artikulisana rečima i saopštena do u najmanji detalj konkretna trauma iz detinjstva meni daleka i ne tera me da kidam sa sopstvenih rana konce i nanovo ih otvaram.

Vode se bojim oduvek. Iz grada sam koji nema ama baš nijednu, ni najmanju reku i svaka matica koja nosi liči mi na onu vodu koja će mi, znam, jednom doći glave, što me još od najranijeg detinjstva prati u noćnim morama, na onu u koju se razigrana na klizavoj obali spotaknem tražeći savršeni oblutak i upadam naglavačke u plitak i pitomi potok čije se dno dok padam poda mnom otvara kao vrata vira bezdnanog i uvlači me duboko u hladni zagrljaj koji topi vazduh u plućima. Polako, dok tonem, i dok poslednji izdah nestaje i prljava mutna voda nabujale nemani nadire u nedra namesto njega, dok se krug svetlosti nad glavom zatvara u ništavilo, grč straha nestaje i telo se opušta u slobodan lebdeći pad kroz vodena nebesa. Probudim se i ruke i noge u prvi mah ne slušaju, kao da ovo moje telo po inerciji još uvek obestežinjeno pada dalje kroz beskraj blaženo zajedno sa onim telom iz sna i dalje nastavlja kroz crni ambis, tamo u tom nekom paralelnom univerzumu sa kojim se ovaj moj u kome obitavam preklapa po šavovima. Šapat vode koja mi mrmlja u ušima danima posle nisam u stanju da utišam bukom svakodnevnog života.

Učili su me da plivam kada sam bila jako mala kod rodbine na reci onako po starinski, pridrže te kao rukama i odvuku u dubinu iz plićaka na prevaru i onda de te puste da se batrgaš i nagutaš vode dok ne proplivaš iz straha. Dete plače vrišti davi se a oni se smeju. "Neće ništa da ti fali od malo vode, plivaj pa se nećeš udaviti."

Koncert će biti na brodu. Brodova se klonim kao što se osuđenik na smrt hipnotisano kloni da kroz rešetke baci pogled put pozornice i panja na kome će mu dželat otfikariti glavu, kao što ne želi da se popne na hoklicu koju će mu izmaknuti ispod nogu da zategnu omču i ostave ga da se klati na vetru okačen o drvo za vešanje, kao što žrtva zlostavljanja sklanja po kući noževe u nadi da se tako kloni neizbežne sudbine i veruje da ako noževi nisu pri ruci večeras neće biti ono večeras kada će sa udaraca da pređe na ubode.

Uprkos tome što od brodova zazirem - generalno svega što pluta i namena mu je da ljude na vodi održava - na ovaj brod idem, možda zato što iskreno verujem da strahove i demone valja izazivati na dvoboj s vremena na vreme, da odmerimo snage i da iznova sebi dokažem da sam još uvek jača. Otupim oštricu straha slatkim vinom pre nego što krenemo, uvek u gomili i uvek u društvu, i kada se spustim u okno nemani prvo, okačim se da se negde tiho pridržavam - za šank, za stub, za njega. Blage vibracije talasa usnule reke koje se prenose kroz pod tutnje kroz moje kosti kao teška artiljerija i bolno odjekuju sve dok ne uspem da neću da ih čujem niti osećam i ne zaplešem. A onda sam pobedila jer kada plešem slobodna sam i neuništiva i ne postoji ni svet oko mene ni u njemu brod koji svakog trenutka može da potone i preda me na milost i nemilost vode.

A kući ću DA HODAM - peške. Preko mosta. Staću na sredini i nalaktiti se na ogradu, ne da likujem nad tečnom arhiavetinjom koja je ovog puta ostala kratkih rukava, nego da se pozdravim sa rekom i strahom kako dolikuje. Niko te ne poznaje i niko te ne mami u zagrljaj kao neprijatelj sa kojim se vavek goniš i od koga bežiš kroz život.

Plivaš kako znaš i umeš i svoju decu upišeš dok su mala na časove plivanja i navijaš i vičeš bravo i hvataš ih i na najmanju naznaku davljenja. I kada nauče da plivaju, bez da si im uterao strah u kost,i pobeđuješ i delić svog straha.

...

Karijeru Marka Lanegana, a naročito njegov solo opus, će manje lepo vaspitani novinari naspram kosmičke beskrajnosti njegovog dara nazvati "razočarajavućom", jer kada onako šturo novinarski naređaju u paususu nisku bisera njegovih u decenijama razuđenih solo albuma (između prošlog Bubblegum i ovog poslednjeg po redu Blues Funeral prošlo je, ako se ne varam, čitavih osam godina) može se, ako ste izrazito nevaspitani muzički kritičar, izvući zaključak da je Lanegan isporučio premalo. Rado bih takve znalačke likove nahranila sitno iseckanim omotima svih albuma kojima je Lanegan u međuvremenu udahnuo da l' dah života ili dah smrti - zovite to kako vam drago - muzike koju je obojio svojom dušom. A spisak je podugačak, jer dok ga nije bilo sakrivao se u projektima i na turnejama sa The Twilight Singers, The Gutter Twins  Soulsavers, Izobel Kembel...

Isečak duše koji je ponudio na poslednjem albumu koji za centralni motiv, kako mu i sam naslov govori, ima bluzersku sahranu - Blues Funeral je kao kolaž smrtovnica prikucanih na oglasnoj tabli lokalnog groblja. Neke su čitljive i sjajne, friško ištampane i okačene, a neke su priroda i elementi što njome vladaju izbledeli i deformisali i raspadaju se pod bremenom vremena, baš kao i vlasnici im što se odmaraju pod zemljom nedaleko.

Tugaljive ispovesti ljudi na TV-u me ni za ič ne pomeraju, za razliku od demona koji vire iz rukava Marka Lanegana i svoj beleg su uspeli da utisnu u svaku reč i svaku notu koju je gonjen njima stvorio. Način na koji me njegov glas udari i izbaci iz koloseka je uništavajući, razbije me u praramparčad svakim stihom, svakim promuklim urlikom. Desilo mi se da ga slušam u prevozu i zaplačem i siđem obezumljena na pogrešnoj stanici. Kao i njegove samoranjavajuće tetovaže po rukama, pesme koje on piše svedoče o bolu deteta iz loše priče, priče u čijim tragovima i ožiljcima se živi bez suvišnog objašnjavanja.

Mark je u životu da odagna svoje strahove potezao za mnogo više od mojih dve tri čaše tokajskog vina i njegova droga izbora kojom je brisao stvarnost i tragove loše priče u njoj nije ples.

But still, this man, he sings the pain I know.

I zato ću ja da stisnem zube i otrčim na karneval tuge pravo mom neprijatelju u zagrljaj, da ga slušam dok zaziva biblijske poplave i peva krvavi bluz nabujalih reka.

 

Umem da plivam.


 ***
solo albumi Marka Lanegana:

The Winding Sheet (1990), Whiskey for the Holy Ghost (1994), Scraps at Midnight (1998), I'll Take Care of You (1999), Field Songs (2001), Bubblegum (2004), Blues Funeral (2012)

 

Mark Lanegan Band nastupa:
- u Beogradu, u sredu, 21. novembra 2012. u Domu omladine

 http://www.eventim.rs/rs/ulaznice/mark-lanegan-band-koncert-beograd-dom-omladine-beograda-sala-amerikana-273861/event.html
 
- u Budimpešti na brodu A38 u četvrtak 22. novembra 2012

http://www.a38.hu/en/program/mark-lanegan-band-us

- u Zagrebu u klubu Pauk 24. novembra, u subotu

http://www.muzika.hr/clanak/38658/najave/koncert-marka-lanegana-prebacen-u-pauk.aspx

 - u Ljubljani, Kino Šiška 25. novembra, u nedelju

http://www.kinosiska.si/en/events/music/2012-11-25/mark_lanegan_band_creature_with_the_atom_brain_duke_garwood_lyenn_n_d_r/614/

 



Komentari (83)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

blogovatelj blogovatelj 22:09 18.11.2012

1.



Edit:

Neponovljiva Jugaja...
kukusigameni kukusigameni 22:15 18.11.2012

Re: 1.

blogovatelj
Neponovljiva Jugaja...

Ma beži bre, meni sad frka da odem do slavine u kuhinji.
JJ Beba JJ Beba 22:15 18.11.2012

Re: 1.

jaoo hebe me što je koncert 21og i što sam tada na slavi. baš su znali da izaberu datum
yugaya yugaya 22:24 18.11.2012

Re: 1.

JJ Beba
jaoo hebe me što je koncert 21og i što sam tada na slavi. baš su znali da izaberu datum


i plan turnejeje kao da je pravio neko ko je posvađan sa geografijom - iz Bratislave 20. za Beograd 21. pa za Peštu 22. i onda u Zagreb 24. ..
kukusigameni kukusigameni 22:27 18.11.2012

Re: 1.

yugaya
iz Bratislave 20. za Beograd 21. pa za Peštu 22. i onda u Zagreb 24. ..


Što ti je čudno: Bratislava, Beograd, Budimpešta, pa Zagreb?!
Prvo gradovi na B, pa onda u Zagreb.
yugaya yugaya 22:28 18.11.2012

Re: 1.

kukusigameni
blogovatelj
Neponovljiva Jugaja...

Ma beži bre, meni sad frka da odem do slavine u kuhinji.


sori za efekat.


No evo nešto malo veselije, i ovaj tekst je kada je bio samo ideja o tome da je red da napišem nešto o Laneganu imao sasvim drugačiji smer kretanja...

Carnival


yugaya yugaya 22:31 18.11.2012

Re: 1.

kukusigameni
yugaya
iz Bratislave 20. za Beograd 21. pa za Peštu 22. i onda u Zagreb 24. ..


Što ti je čudno: Bratislava, Beograd, Budimpešta, pa Zagreb?!
Prvo gradovi na B, pa onda u Zagreb.



hahahaha biće da je tako nekako . ta trasa krajnje logično izgleda ( ) :





4krofnica 4krofnica 22:58 18.11.2012

Re: 1.



walk with me
some misunderstanding


(da preskočim demone.
svakodnevno obaramo ruke, sve sam jača ali oni, pokvarenjaci, igraju prljavo i varaju)
yugaya yugaya 23:12 18.11.2012

Re: 1.

4krofnica


♫walk with me
♫some misunderstandingjavascript:;


(da preskočim demone.
svakodnevno obaramo ruke, sve sam jača ali oni, pokvarenjajavascript:;ci, igraju prljavo i varaju)


ma i ja ih obično guram pod tepih ...



The Gutter Twins : The Stations
angie01 angie01 23:26 18.11.2012

Re: 1.

yugaya,divan blog,...demoni su jaki, dok ih se plasis!
yugaya yugaya 23:46 18.11.2012

Re: 1.

angie01
yugaya,divan blog,...demoni su jaki, dok ih se plasis!

hvala angie !

Mark Lanegan je divan i šta god da sam ja nabacala na temu njega imam utisak da bi mi ispalo - ako ne dobro, onda iskreno. I jako.

... demone svako svoje ćemo zajedno da rasterujemo i teramo da skaču u reku da ih nema u četvrtak :

riiight here:
antioksidant antioksidant 07:59 19.11.2012

Re: 1.

ma i ja ih obično guram pod tepih ...

ugasis svetlo i oni shvate da ste isti :)
juga
yugaya yugaya 09:21 19.11.2012

Re: 1.

antioksidant
ma i ja ih obično guram pod tepih ...

ugasis svetlo i oni shvate da ste isti :)
juga



we dance away this life together, me and my demons :)

Pendulum



angie01 angie01 14:40 20.11.2012

Re: 1.

ja zaboravila,




yugaya yugaya 22:21 18.11.2012

drž se teme :))


blogovatelj


Tu sam i fala na komplimentu - mada krajnje nezasluženom - to vam se samo tako čini jer je ovo prvi put da pišem išta duže od dugačkog komentara na b92 blogu. :)))


... domaćici zahvaljujem na prostoru. I telepatiji.


iz ovih rukava:
bocvena bocvena 22:48 18.11.2012

Re: drž se teme :))

Nema našta! Javljam se sutra, da ispričam o svojim demonima:)
Za laku noć...Mark i Isobel iz Belle & Sebastian (i namerno live verzija!). Mph...
yugaya yugaya 22:55 18.11.2012

Re: drž se teme :))

bocvena
Nema našta! Javljam se sutra, da ispričam o svojim demonima:)
Za laku noć...Mark i Isobel iz Belle & Sebastian (i namerno live verzija!). Mph...


...i za ono u četiri ruke nakon što il' potonem il' preživim da pričam
myredneckself myredneckself 01:04 19.11.2012

Re: drž se teme :))

Blage vibracije talasa usnule reke koje se prenose kroz pod tutnje kroz moje kosti kao teška artiljerija i bolno odjekuju sve dok ne uspem da neću da ih čujem niti osećam i ne zaplešem.

Tako ja, sve dok ne uspem da ne vidim i ne osetim poglede,(uspeva to meni brzo), zaplešem ili zapevam kao da sam sama samcijata, i tako sebe radujem, veselim, ispunjavam želje.

Kad bih znala tako da ispričam priču, ja bih pričala, pričala..
yugaya yugaya 01:15 19.11.2012

Re: drž se teme :))

myredneckself
Blage vibracije talasa usnule reke koje se prenose kroz pod tutnje kroz moje kosti kao teška artiljerija i bolno odjekuju sve dok ne uspem da neću da ih čujem niti osećam i ne zaplešem.

Tako ja, sve dok ne uspem da ne vidim i ne osetim poglede,(uspeva to meni brzo), zaplešem ili zapevam kao da sam sama samcijata, i tako sebe radujem, veselim, ispunjavam želje.

Kad bih znala tako da ispričam priču, ja bih pričala, pričala..


hvala mrncks

...letos sam sa drugaricom nastavila neke razgovore koji su stali prekinuti razdaljinama... i pretresamo se tako u vozu dok smo jezdile Mitteleuropa-om i ja zaključim da sam u stvari čitav život brbljiva upravo zato što mi je teško da - pričam.

Evo ovde po blogu se smucam godinama i ovo je prvi put da kršim tabu da se neću oglašavati osim mestimično i neprimetno.

The things some men will make you do...

..a tek njih dvojica zajedno :

Mark Lanegan + Greg Dulli : St. Louis Elegy



...da bilo koji od njih dvojice meni zaurla pod pendžerom *ženo jesil kući* mislim da bi me iz mesta srčko strefio/noge mi se oduzele/jezik mi se u mašnu zavezao...trajno.

antioksidant antioksidant 07:57 19.11.2012

Re: drž se teme :))

da ispričam o svojim demonima:)

ocekujem dobru jurnjavu :)
bocvena bocvena 08:50 19.11.2012

Re: drž se teme :))

(opravi linak na st.louis elegy...and the dead of winter will cut you quick.
these tears are liquor and I've drunk myself sick
...majko mila, od ovog može se rikne:)

Dakle...Mark i ja se znamo dugo, još od Screaming trees-a. Al' mi se tad nešto nije sviđao:) Davio me kućni DJ C., davio, nije da nije, ali valjda sam bila previše mlada da akumuliram i njegovu muku...bilo mi dosta moje. Tada sam, kao oni pomenuti kritičari, mislila da mu nešto nedostaje, neki missing link. Izgleda je trebalo da prođe 20 godina da ja shvatim ono što je Mark znao još tada.
I zaljubi se princ u Cicu, i zaljubi se Cica u princa. Već mesecima (izgleda u isto vreme kad i Yuga...a dobro je poznato da nema ničeg slučajnog na svetu!) padam u Laneganovu rupu, malo bauljam, malo urlam, malo đuskam...i bolje mi je.

A onda vest o koncertu u Beogradu stiže preko Budimpešte, logično. Pa se pre neki dan mislim, ako se slože kockice, pa se i Yuga i ja dokopamo koncerta (ona preživi vodu, a mi Cvetkovići bar jednu stvar uspemo bez muke i nauke), da pišemo u 4 ruke šta nam je Mark poručio.
I onda mi Yuga šalje već napisan tekst.

Tako...sad je sve na svom mestu.

(Jbg-a Jeremija, izdadoh srpstvo i Tomu Zdravkovića:)
reanimator reanimator 09:11 19.11.2012

Re: drž se teme :))

I onda mi Yuga šalje već napisan tekst.

Brate, ako ovo nije znak...
Dakle..Ooo..ooo..
yugaya yugaya 09:15 19.11.2012

Re: drž se teme :))

reanimator
I onda mi Yuga šalje već napisan tekst.

Brate, ako ovo nije znak...
Dakle..Ooo..ooo..

re sve to oko ove priče je prepuno omena, album je jelte sa'rana, koncert mu dođe daća, a Marko vitez od Tuge je rođena narikača ... ja se razmišljam da kao modni detalj ponesem na koncert i ove rekvizite :



reanimator reanimator 09:28 19.11.2012

Re: drž se teme :))

ja se razmišljam da kao modni detalj ponesem na koncert i ove rekvizite

Misliš da će išta od ovoga da ti pomogne ako brod krene da se prevrće?
yugaya yugaya 09:29 19.11.2012

Re: drž se teme :))

bocvena
(opravi linak na st.louis elegy...and the dead of winter will cut you quick.
these tears are liquor and I've drunk myself sick...majko mila, od ovog može se rikne:)

Dakle...Mark i ja se znamo dugo...

A onda vest o koncertu u Beogradu stiže preko Budimpešte, logično. Pa se pre neki dan mislim, ako se slože kockice, pa se i Yuga i ja dokopamo koncerta (ona preživi vodu, a mi Cvetkovići bar jednu stvar uspemo bez muke i nauke), da pišemo u 4 ruke šta nam je Mark poručio.
I onda mi Yuga šalje već napisan tekst.

Tako...sad je sve na svom mestu.

(Jbg-a Jeremija, izdadoh srpstvo i Tomu Zdravkovića:)

oTpravila ... i mož i da se rikne i da se digne iz mrtvih i onda jovo nanovo.

iskreno - ja ga znam ali ne mogu da ga slušam puno ni dugo ni stalno. izvučem jednom godišnje iz vrlo mračnog kutka njegove pesme i odradim udarnu dozu, razbijem se pa se posle oporavljam tralalalerima

šta nam je Mark poručio.

ako skine kapu na koncertu i kaže na kraju seeya to je ekvivalent romana veličine Rata i mira...



4krofnica 4krofnica 09:30 19.11.2012

Re: drž se teme :))

kao modni detalj ponesem na koncert i ove rekvizite :


šta će ti kuka za brod koji tone? :))

meni sinoć prva misao na tvoj tekst (al' ko velim neću odmah da stajem na muku, mogu da sačekam i sutra:) izlasci na brod Split, gde moraš da sidješ u potpalublje a kad pogledaš kroz prozor voda ti je negde oko struka. odmah da dodam da brod svojom konstrukcijom nije nimalo ulivao poverenje, dapače.:)
i onda u nekom maglovitom momentu noći krene T. Rex i svi krenu da skaču, sve počne da se ljulja, pacovi užurbano peko konopaca beže na kopno, a meni ide kroz glavu ona: it's the end of the world...and I feel fine..:))

ništa slično neće biti na Laneganu, retko se strada od paničnih strahova.
al' imaš još x/varijanti na temu, ako je neka uteha. :)
yugaya yugaya 09:37 19.11.2012

Re: drž se teme :))

reanimator
ja se razmišljam da kao modni detalj ponesem na koncert i ove rekvizite

Misliš da će išta od ovoga da ti pomogne ako brod krene da se prevrće?

pupupudanečujezlojezikpregrizo

otporna je to barka, ako je nismo izvrnuli onomad sa trubačima iz Guču neće valjda ni sad da izda....valjda...ma nema šanse...


yugaya yugaya 09:43 19.11.2012

Re: drž se teme :))

4krofnica

šta će ti kuka za brod koji tone? :))

za svaki slučaj

još jedna Lanegan varijacija na temu voda:

Undertow

i hvala na hrabrenju tvojim isečkom sećanja na lude plovidbe ...

reanimator reanimator 09:54 19.11.2012

Re: drž se teme :))

neće valjda ni sad da izda....valjda...ma nema šanse

Nema šanse, nemoj da brineš..statistike kažu da se brodovi najčešće prevrću noću, tako da ste sigurni na dnevnom svetlu. Koncert je matine, jel da?
yugaya yugaya 10:00 19.11.2012

Re: drž se teme :))

reanimator
neće valjda ni sad da izda....valjda...ma nema šanse

Nema šanse, nemoj da brineš..statistike kažu da se brodovi najčešće prevrću noću, tako da ste sigurni na dnevnom svetlu. Koncert je matine, jel da?



ponoćna projekcija - i to meni posle ponoći sviće b-day...oh lord dear god I am so done for...






reanimator reanimator 10:06 19.11.2012

Re: drž se teme :))

ponoćna projekcija - i to meni posle ponoći sviće b-day...oh lord dear god I am so done for...

Boli te uvo..uskoro će 21.12..nećemo ni mi koji preteknemo posle koncerta još dugo..
antioksidant antioksidant 10:09 19.11.2012

Re: drž se teme :))

Boli te uvo..uskoro će 21.12..nećemo ni mi koji preteknemo posle koncerta još dugo..

koji pesimista
gde da propadnemo baš sad kad je džaja spasao zvezdu?

edit: i ovo oko broda, opšte je poznato da brodovi tonu samo ako su porinuti. ako je ovaj tvoj brod negde na suvom, nemaš problema (osim ako potonuću nije sklon, onda stvarno... menjaj muziku koju slušaš)
yugaya yugaya 10:12 19.11.2012

Re: drž se teme :))

reanimator
ponoćna projekcija - i to meni posle ponoći sviće b-day...oh lord dear god I am so done for...

Boli te uvo..uskoro će 21.12..nećemo ni mi koji preteknemo posle koncerta još dugo..

ostaće samo dugmići


reanimator reanimator 10:24 19.11.2012

Re: drž se teme :))

koji pesimista
gde da propadnemo baš sad kad je džaja spasao zvezdu

Sine, Zvezda uzela KEŠ, pa smo ekspresno vezali 4 rata. Zamisli sada kad nas Džaja i Vučić dodatno stabilizuju, pa uzmemo Ligu Šampiona? Malo je treći svetski rat..krenuće sudar svetova!
antioksidant antioksidant 10:27 19.11.2012

Re: drž se teme :))


Sine, Zvezda uzela KEŠ, pa smo ekspresno vezali 4 rata. Zamisli sada kad nas Džaja i Vučić dodatno stabilizuju, pa uzmemo Ligu Šampiona? Malo je treći svetski rat..krenuće sudar svetova!

ako je to cena koju treba platiti... nek tone barka
stari92 stari92 10:45 19.11.2012

ih,bre,za nashu generaciju ..

4krofnica

T. Rex
0 (nishtica))
A,shto rek o,nsarski " Shta kazze Godzila kad izadje iz MoravU ?
Sve tje vi izedem ! " - i to luk i voda,idi begaj.



stefan.hauzer stefan.hauzer 10:49 19.11.2012

Re: drž se teme :))

nek tone barka

prvo da svi promenimo avatare u ovo :)))))

*
antioksidant antioksidant 10:50 19.11.2012

Re: drž se teme :))

stefan.hauzer
nek tone barka

prvo da svi promenimo avatare u ovo :)))))

*

ja ne moram da menjam :)
stari92 stari92 10:55 19.11.2012

zipa,kad smo grobare dobili 4:1,ladno ..

stefan.hauzer
nek tone barka

prvo da svi promenimo avatare u ovo :)))))

*

*msm,nashi dali 4 kom,pa kako god


(i,kad vetj gostujemo,potpitanjce : Kako se zove pevach T.Rexa ?)
{(pa,Mark/o Bolan)(bolan li je mnogo,ne znam)}}
yugaya yugaya 10:57 19.11.2012

Re: drž se teme :))

antioksidant

Sine, Zvezda uzela KEŠ, pa smo ekspresno vezali 4 rata. Zamisli sada kad nas Džaja i Vučić dodatno stabilizuju, pa uzmemo Ligu Šampiona? Malo je treći svetski rat..krenuće sudar svetova!

ako je to cena koju treba platiti... nek tone barka

može - ali u petak.
yugaya yugaya 11:28 19.11.2012

Re: zipa,kad smo grobare dobili 4:1,ladno ..

stari92
A,shto rek o,nsarski " Shta kazze Godzila kad izadje iz MoravU ?
Sve tje vi izedem ! " - i to luk i voda,idi begaj.

(i,kad vetj gostujemo,potpitanjce : Kako se zove pevach T.Rexa ?)
{(pa,Mark/o Bolan)(bolan li je mnogo,ne znam)}}




yugaya yugaya 11:48 19.11.2012

Re: drž se teme :))

antioksidant
Boli te uvo..uskoro će 21.12..nećemo ni mi koji preteknemo posle koncerta još dugo..

koji pesimista
gde da propadnemo baš sad kad je džaja spasao zvezdu?

edit: i ovo oko broda, opšte je poznato da brodovi tonu samo ako su porinuti. ako je ovaj tvoj brod negde na suvom, nemaš problema (osim ako potonuću nije sklon, onda stvarno... menjaj muziku koju slušaš)


A38 je parkiran - u reci. na vodi. u vodi. valjda mu to dođe isto što i porinut.. muziku ću da menjam ...ako doteknem


docsumann docsumann 17:22 19.11.2012

Re: drž se teme :))

ja se razmišljam da kao modni detalj ponesem na koncert i ove rekvizite


s tim ladno možeš da izvodiš stage diving i u prazan parter
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 01:11 19.11.2012

Samo se ti lepo provedi...

...a demonima se ne daj! Zahvaljujem se i ja tvojoj domaćici i tebi na ovom blogu.
yugaya yugaya 01:17 19.11.2012

Re: Samo se ti lepo provedi...

aleksandarkarisik
...a demonima se ne daj! Zahvaljujem se i ja tvojoj domaćici i tebi na ovom blogu.

Hoću i hvala na čitanju.
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:27 19.11.2012

.

laneganlaneganlanegan

vidimo se; jedna za *laku noć =)
yugaya yugaya 01:50 19.11.2012

Re: .

stefan.hauzer
laneganlaneganlanegan

vidimo se; jedna za *laku noć =)



i još jedna ako ta ne upali (mada čisto sumnjam da ta gore ne pali iz prve) :

sleep with me 'cuz ...like...you know...the world is falling away and I need someone
Jelena Pavlović Jelena Pavlović 02:08 19.11.2012

Perfektno mracno

yugaya yugaya 09:10 19.11.2012

Re: Perfektno mracno

Jelena Pavlović
Perfektno mracno

i teško k'o crna noć, onako crnotamna kao kod Kiša nosi ..."tamu punu krikova i jauka, rzanja konja, plača dece, kuknjavu majki, to je tama crna kao krv, kao gavran, kao dva ‘vrana gavrana’ iz narodne epske pesme..."

obrade mu idu od usta:

Death Don't Have No Mercy
bocvena bocvena 09:12 19.11.2012

Re: Perfektno mracno

Samo da podvučem - Kurt Cobain doing guest guitar and vocals on Mark Lanegan's first solo album "The Winding Sheet" released in 1992.

Spisak su kim i su čim je sve Mark L. sarađivao je predugačak. Ovako izgleda samo jedan album iz 2004...On his next solo album, Bubblegum (2004), Lanegan was joined by a cadre of prominent artists, including P. J. Harvey, Josh Homme and Nick Oliveri of Queens of the Stone Age, Greg Dulli of The Afghan Whigs and Twilight Singers, Dean Ween of Ween, and Duff McKagan and Izzy Stradlin, previously of Guns N' Roses. Also appearing on Bubblegum is Lanegan's ex-wife, Wendy Rae Fowler now in We Fell to Earth

Ili npr. UNKLE...mph, opet.
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:20 19.11.2012

Lepo je čitati te!



A ovo
... Vode se bojim oduvek. Iz grada sam koji nema ama baš nijednu, ni najmanju reku i svaka matica koja nosi liči mi na onu vodu koja će mi, znam, jednom doći glave, što me još od najranijeg detinjstva prati u noćnim morama,


podseti me na Dašu Drndić, koja u svojoj knjizi Put do subote, već na početku, kaže:

"Ne volim planine.
Nikako ih ne volim.
Mrki ljudi skrivaju se po planinama. Uplašeni, podmukli i tromi, kao runolisti suhi i nepotrebni presijavaju se hladno, dočekujući kiše s mržnjom. Ljudi kojima kroz oči iscuri snaga zauvek, crni ljudi lažu sebe u planinama. A planine taje život...".


Svako se sa svojim demonima bori - na svoj način.

Hvala za priču o Marku Laneganu.
Karijeru Marka Lanegana, a naročito njegov solo opus, će manje lepo vaspitani novinari naspram kosmičke beskrajnosti njegovog dara



Ovo "kosmička beskrajnost njegovog dara" me podseti na mog drugara Dušana, koji svoje oduševljenje nekim/nekom izražava sa "nezemaljsko savršenstvo".



Milky way scientists's photo.
yugaya yugaya 10:36 19.11.2012

Re: Lepo je čitati te!

vladimir petrovic

Hvala za priču o Marku Laneganu.
Karijeru Marka Lanegana, a naročito njegov solo opus, će manje lepo vaspitani novinari naspram kosmičke beskrajnosti njegovog dara

Ovo "kosmička beskrajnost njegovog dara" me podseti na mog drugara Dušana, koji svoje oduševljenje nekim/nekom izražava sa "nezemaljsko savršenstvo".

tnx

Lanegan je ...zemaljski nesavršen... ako malo slobodnije prevedem Radnotija savršeno vanzemaljski ga opisuje:

Hi there you handsome old man
You are still good at climbing
these treacherous mountain paths
Have you got wings on you that lift you or
Are enemy armies after you?
Wings do carry you and
Passion pursues you
And the lightning flashes burning
in your eyes.
Hi there you wise old wanderer
I know already that
You are one of those
Ancient prophets of rage,
But do tell
Which one?



(Radnóti Miklós: Nyolcadik ecloga / The Eighth Eclogue / ali skroz totally freestyle prevod )
reanimator reanimator 10:38 19.11.2012

Re: Lepo je čitati te!

Lepo je čitati te!

tnx

Khm,khm...
yugaya yugaya 10:44 19.11.2012

Re: Lepo je čitati te!

reanimator
Lepo je čitati te!

tnx

Khm,khm...


počupala sam sve ograde, skinula sam sve kočnice - mož' da me čita sad ko god hoće

evo sad ću još i da priznam koja pesma mi je najomiljenija

One Way Street

...and I can't get it down without crying.
cassiopeia cassiopeia 15:18 19.11.2012

Yugaya kad piše onda piše

Al' si me provozalaaaaa

A bogami sam i ronila noćas u snu. Gurnu me ovaj post samo tako. Brrr. Bojim se duboke vode...pa strašno. Plivam ja letos sa klinkom i ona malo, malo pa zaroni. E onda joj smeta maska i disaljka pa mi uvali da nosim. Sestro oladila sam se. Plivam a ona me maska vuče dole, prestravih se a sve se pravim nije mi ništa i vučem malu da plivamo do neke stene gde može da se stane. Stanem ja i ne mrdam :)))) A ona će ti meni, hajde da plivamo, cele zime će nam nedostajati more. More plivaj ti dete ja ću da gledam okolo :))))

Pozdrav i uživaj na koncertu.

p.s. piši češće
p.p.s. Bocvena :)
yugaya yugaya 17:30 19.11.2012

Re: Yugaya kad piše onda piše

cassiopeia

p.s. piši češće


...misliš češće od jedared. ako stignem. i ako me opet nagna nešto. ili neko.


bocvena bocvena 08:30 20.11.2012

Re: Yugaya kad piše onda piše

p.p.s. Bocvena :)

klik na slik

docsumann docsumann 16:29 19.11.2012

demony

ih, strah od vode, a još znaš da plivaš
a kako je tek meni što imam zent od visine

od Lanegena imam samo zadnji album, no, eto povoda da priskrbima još neka izdanja

nemam pojma koje su pjesme do sada kačene pa ću totalno off topic da zavrtim nešto što slušam u zadnje vrijeme




p.s. yugaya veliki pozdrav, mnogo bre iščezavaš
yugaya yugaya 17:37 19.11.2012

Re: demony

docsumann

a kako je tek meni što imam zent od visine

pa kad si visok

offtopic ti je super, malo da razbije oblake, namrčio mi se blog kao Lanegan kada ga slikaju za promo materijale:



p.s. ali se uvek vraćam u dobro društvo.
docsumann docsumann 17:44 19.11.2012

Re: demony

pa kad si visok


eh, te predrasude o crnogorcima


a neka, neka malo tamniji saund, zdravo je to.



baš ću da provjerim ide li ko od moje ekipe (ovi mlađi i mobilniji) na cert u BG.
yugaya yugaya 17:52 19.11.2012

Re: demony

na mojih metar i kusurče svi ste visoki

evo za laganicu jedan mađarski bend koji jakojakojako volem, nažalost oni su se nedavno rasformirali:

Erik Sumo Band : Disco In My Head
docsumann docsumann 18:09 19.11.2012

Re: demony

Erik Sumo Band : Disco In My Head


nice

e, baš bi mogla da nam jednom približiš mađarsku scenu, ono iz raznih uglova, ja npr. pojma o njoj nemam.
yugaya yugaya 20:54 19.11.2012

Re: demony

docsumann
Erik Sumo Band : Disco In My Head


nice

e, baš bi mogla da nam jednom približiš mađarsku scenu, ono iz raznih uglova, ja npr. pojma o njoj nemam.


From Hungary with love -

Kodáy method

čekni sve spotove i to ti je neki presek onoga što ja slušam a da je made in HU
antioksidant antioksidant 20:59 19.11.2012

Re: demony

i to ti je neki presek onoga što ja slušam a da je made in HU

vrlo prihvatljivo
(a i malo vode po spotovima ima)
4krofnica 4krofnica 22:49 19.11.2012

Re: demony


čekni sve spotove


zanimljiv mjuz (Peter, Bjorn and John doduše ipak malo vuku na Stokholm, ali koga briga:), beskrajno simpatični ovi mladci sa obradom 'All tomorrow's parties'. :)
yugaya yugaya 23:07 19.11.2012

Re: demony

4krofnica

čekni sve spotove


(Peter, Bjorn and John doduše ipak malo vuku na Stokholm, ali koga briga:),


pravo zboriš

o metodi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Kod%C3%A1ly_Method
zilikaka zilikaka 19:04 19.11.2012

Ništa ne brigaj

ja ti našla toaletu

yugaya yugaya 20:34 19.11.2012

Re: Ništa ne brigaj

zilikaka
ja ti našla toaletu



daj na sunce ja se evo mislim da je neophodno kupiti još jedne nove čizme. ako već tonem da tonem stilski

yugaya yugaya 21:49 20.11.2012

i tako...

...dok čekamo da počnu da pristižu izveštaji sa terena, prvi od našeg specijalnog dopisnika iz Bratislave sa koncerta večeras, da okačim najsvežiju set-listu iz Brisela od pre dva dana:

4krofnica 4krofnica 22:14 20.11.2012

Re: i tako...



+bonus track :)



(ove Warpaint su skoro bile u tvom komšiluku. nežne, senzualne cice:)

Elephants

yugaya yugaya 00:17 21.11.2012

Re: i tako...

4krofnica
(ove Warpaint su skoro bile u tvom komšiluku. nežne, senzualne cice:)
♫Elephants

skroz su providno lepe:) - a svirale su i one baš na ovom ukletom brodu.

kačim dve Lanegan stvari
prva - Methamphetamine Blues
u kojoj razbija vrata i upada sa sačmarom i raznosi sve pred sobom ( uključujući i sebe)

i
druga - Leviathan
u kojoj na vrata tiho kuca a sva oružja svojevoljno polaže da miruju na sto.

I sve je rekao.

@4krofnica za doprinos ovom blogu, evo od mene jedan tradicionalni domaći artikal za uloženi trud i pokazano zalaganje

stefan.hauzer stefan.hauzer 15:04 21.11.2012

Re: i tako...

kakav bis.ako ne uspem da se izvučem sa slave; odaću se piću

hit the city

yugaya yugaya 16:23 21.11.2012

Re: i tako..

stefan.hauzer
kakav bis.ako ne uspem da se izvučem sa slave; odaću se piću

hit the city



izvlači se kako znaš i umeš

srećna slava svima koji danas slave i idu u goste





friško, Bratislava sinoćke :

Creeping Coastline Of Lights
stefan.hauzer stefan.hauzer 22:27 22.11.2012

Re: i tako...

ako ne uspem da se izvučem sa slave; odaću se piću


odo sam se piću. i odbijam da pročitam izveštaj domaćice
(a možda malo provirim:))))

*qotsa
yugaya yugaya 01:24 21.11.2012

:

-Lanegan on Lanegan:

let’s put it this way, it’s so surprising that I’m sitting here talking about music to somebody, I just never thought that anybody would… I just never thought that it would last this long or get to this stage or that I would ever have a body of work that you could make an anthology out of or anything like that.

I guess it’s true that if you stick around long enough, anything can happen (laughs).


-Lanegan on gradovi u kojima svira po prvi put:

...but when I get a chance to go to somewhere I’ve not been to before, that’s what I get most excited about these days ...Ideally I’d get a day off in every town that I go to, but that’s not the way it works out.


-noćni pogled sa A38:

bocvena bocvena 08:39 21.11.2012

Nešto što

sigurno neće svirati večeras, ali neće da se baci:)

Now that we've closed our eyes so many times
Tonight I cannot see a thing
Gonna go to that deep river
Where the water's moving slow
Feels like there's nothing to explain (Nothing left here)
And now you know just who to blame
For why you're feeling so much colder (Coming back again)
Just be glad that it's all over

Gonna go to that deep river


(komentar ispod Ode to Sad Disco - I think Mark ate one of the Cocteau Twins.)
yugaya yugaya 16:35 21.11.2012

Re: Nešto što

I think Mark ate one of the Cocteau Twins




za ovo je onda smazao tvrdo ukoričenu antologiju Kitsove poezije i komšijsku decu:

Quiver Syndrome

yugaya yugaya 22:03 21.11.2012

žiri Beograd dok čekamo rezultate:)

sad kom opanci kom obojci...nadam se da ćete svi preteći pristojno obuveni , i vi i bend .

...da ne grizem nameštaj po kući :

Mark Lanegan + David Rosser : Hanging Tree .

(12 points i da ih za ovo izvođenje dele na ravne časti)


EDIT: Beograd was sold out....malko sam se bojala da zbog slave ne podbacite no...




jel' bilo ovo?

Crawlspace (live @ Canal Plus, 2012)

Oj Marče Laneganže, me - birthday - want.


Love, always satellite the sun
It's taking you over
Picturing something that I'd done
And now I'm going under

Remember how you broke through
All of this and nothing too
Times are dry, well there's nothing to do
But keep hammering away
On the human body

The frame fades out
Won't you come over tonight?
Well I need something this bad
I don't mind
I'm down in it most of the time
Down under the world in a crawlspace

And faith becomes a shadow on the wall
You can't feel it like I do

Don't you wish you could
Find the strength to open your eyes
And leave here with something good
But it's too much to take
For the human body

The frame fades out
Won't you come over tonight?
When I need something this bad
I don't mind
I'm down in it most of the time
Down under the world in a crawlspace

Love, always satellite the sun
It's taking me over
You pictured something that I'd done
And now I'm going under

The frame fades out
Won't you come over tonight?
I need something this bad
I don't mind
I'm down in it most of the time
Down under the world in a crawlspace



kakva stvarčina!!! !!! (ehm možda je ipak trebalo da preslušam malo pažljivije i Drveće ali mnogo mi to grandžavo nekako mi se nije dalo )
bocvena bocvena 09:03 22.11.2012

Kad popijem još jednu kafu, pišem

opširnije...zasad, slika i zvuk...i kao što bi Dženifr Lopez, uvijena u srpsku zastavu, rekla - Volim te, Marče (a može i Mrače) Laneganče!:))
yugaya yugaya 13:50 22.11.2012

domaćice oćel' ta kava ? :D

ostade žena bez teksta


(kaže da pejstujem sa fb žurke komentare - evo kako su tekla uključenja žirija po gradovima u živi program )



BELGRADE : Kupila karte, rezervisala siterku, isfenirala muža...sad još samo da ugasim pikavac na dlanu i spremna sam za koncert

BUDAPEST :ja razgazujem nove čizme za plesanje, karte su odavno na sigurnom mestu, a javilo evo i da stiže da nas zajedno bleedin' muddy Danube ponese i moje najbolje društvo u iđenju na koncerte.

BUDAPEST : BRATISLAVA/BELGRADE je na položaju Bratislava - jug, prvi je na udaru večeras.

BELGRADE: je l imamo nekog u zagrebu? dovoljno za sektu

BUDAPEST : A vi dole nizvodno sutra nemoj da Laganeganu i bendu pouvaljujete neke slavske brlje objašnjavajući srpske narodne epske običaje!!!

BUDAPEST : Zagreb - nepotvrđen je ... a sad ću i ... evo da prozovem.

BUDAPEST : Tim Budapest su .. i ...

BELGRADE : nikakvu brlju i epske običaje nisam planirala...eventualno da bacim brushalter? pa da dođe veseo u budapest

BUDAPEST : hm ne bi ja niš bacala po/ka/na/u/ njemu ...da se ne prepadne.

ZAGREB : kolegice, tek sad shvaćam da dolazite. dolazite li? čovjek svira u studentskom domu, vrlo simbolično.

BUDAPEST : u mene je sad u četvrtak, na brodu A38...merkala sam i Zagreb ali ne mogu, slavim rođendan.:( skupljamo utiske i izveštaje panregionalno. vidim ZG je prebačen u veći prostor, pa rasprodat...a i The Twilight Singers ste ugostili onomad sa njim zajedno...lepo, lepo :)

ZAGREB : na twilight singersima sam bio, bilo je izvrsno. lanegana solo nisam toliki fan, no vidjet ćemo.

BUDAPEST : ja sam letos zapucala u Prag na Afgane, i bilo je umph rastur svih sistema. Dulli je mnooogo jak igrač.

BUDAPEST : friško od sinoćke : http://www.youtube.com/watch?v=iv_7QOAobpA
Mark Lanegan Band - One Way Street live in Bratislava 20.11.2012
live in Klub za Zrkadlom

BUDAPEST : pa žiri Beograd - sad kom opanci kom obojci...nadam se da ćete svi preteći pristojno obuveni , i vi i bend . da ne grizem nameštaj po kući evo ga Laganananananegan + David Rosser akustični Hanging Tree . ·


BRATISLAVA/BELGRADE: na zalost, dva lanegana za dve dlake u dva dana: bratislavu sinoc propustih, a u BG sat vremena pre pocetka rasprodate karte...

BUDAPEST : :(((( ...jel' ja da krenem da lovim kartu za ovde? ( treća sreća)

BRATISLAVA/BELGRADE : uhh, treba malo i zimskoga sna.

BUDAPEST : me- birthday-want ovo i ovako : http://www.youtube.com/watch?v=E_2FxWnppIo [05] Mark Lanegan - Crawlspace (live @ Canal Plus, 2012)

BUDAPEST : javili se i prvi preživeli - @NOVI SAD , kaže - da citiram : "@BUDAPEST, brace yourself"

NOVI SAD : istinu zbori@BRATISLAVA/BELGRADE- ja sat vremena pre koncerta zgrabih dve pretposlednje. a tip u prugastom džemperu koji je stajao ispred mene je posle 'quiver syndrome' (halfway through the concert, i prva tokom koje je Dark Mark zvanično mrdnuo) uzeo telefon i počeo da piše poruku osobi imenom "MOMMY". posle 'tiny grain of truth' - poslednja pred bis i ujedno poslednja prilika da eksplodiraš ukoliko već dotad nisi - pao je na kolena. ja lično mislim da je to zbog prugastog džempera, ali i ja sam tu na kraju već pomišljala da se opraštam od najmilijih i sahranim se sa stilom, right there & then... the encore persuaded me not to leave that Heaven so soon. as luck would have it, I didn't - I lived to shake Mr Dark Mark's hand

BUDAPEST : @NOVI SAD, vidim, juče su svi gromovi Darkvuda bili na tvojoj strani i jelenski rogovi i dabrovi i čukundeda vrač

BELGRADE : sve što sam očekivala + ono što nisam očekivala + bonus...ne znam šta me snašlo! što i vama želimo...

BUDAPEST : živa nisam olol

BELGRADE : kad popijem još jednu kafu, pišem duži izveštaj za blog! inače, i ja sam videla tog u prugastom džemperu:)...i neka plavuša se skidala gola do pola (a nisam ja, majke mi!)...i teofil pančić primećen u publici...kažem ti, čudan astrološki sklop, a koncert za pamćenje!

BUDAPEST : idite bre ljudi - ja bila spremila prugice da obučem omiljenu majicu ... do-bro da nisam ...

BELGRADE : e, a Mark jednu pesmu posvetio žikici simiću! malo se spopleo na to žikica, ali je bilo dirljivo

BUDAPEST : Žikica ...jedina rubrika u Rock-u i Pop-Rock-u koju je vredelo čitati...najveći deo muzike koju slušam sam otišla da prvi put preslušam zahvaljujući tome kako je divno pisao, zbog rečenica kroz koje arlauče vetar preko pustinje... man, that was such a gesture ! Bravo Mark!!!

BUDAPEST : ...odgledala sam nekoliko intervjua i rekoh sebi 'ovaj čovek je verbally as tight as a virgin' . A pazi sad tek koliko je slikovno rečit - Mark Lanegan instagram feed : http://web.stagram.com/n/marklanegan/ . komunikacijski savant kome se sve steklo u glas i pisanje.

NOVI SAD : da, zaboravih ja da spomenem momenat sa 'žzhikicom' - I was like, shock & awe!!! as if I wasn't awed enough...

NOVI SAD : teofil pančić duly noted too. pojavio se kad i mi, ko šljivi predgrupe. skidam kapu beogradskoj publici - koju generalno percipiram kao /CENSORED/, na osnovu velike većine odgledanih koncerata u bg. a za koncert mogu da napišem isto što i @BELGRADE - it was all I hoped for, and much much more. ali nemoj mene da slušaš - zbog komentara sam već zaradila epitete "tinejdžerka" i "groupie" - which I proudly embrace

BELGRADE : ahahha, i mene zlobnici isto tako nazvali!

BELGRADE : sad me lepo mrzi da pišem sve ovo na blogu...pejstuj ovaj razgovor tamo, baš mi je prijao

NOVI SAD : takođe - ja nemam više šta da dodam :) a i ne želim više da te indoktriniram (ah teške li reči) utiscima - tonight you'll see it all for yourself. čekam da se javiš...

BUDAPEST :...krećem da pokupim mamu stiže u tri da pazi na sitni dečici... my soulsaver friend kreće u tri da se večeras zajedno rastavljamo sa dušom - visićemo na brodu i posle koncerta jer ona mora na noćni trainhoppin' nazad na jutarnju smotru u vaspitno-obrazovnoj ustanovi... ja sam over and aaaaaaaaaaut dok ne preživim ( IF)... odoh da se davim i plivam Laneganu po duši i flertam sa đavolima što mu vire iz rukava... ako crknem lepu fotku da mi na porculanera metnete da se ne blamiram od komšiluk po groblju



EDIT:
Mrače Laneganče!


bocvena bocvena 15:20 22.11.2012

Re: domaćice oćel' ta kava ? :D

200 tekstova o Dženifer L. i jedan o Marku. Logično...ona, bre, igra bez prestanka sat ipo, a ovaj ni obrvicu da podigne:)

Prvo su svirali mlađahni basista Markovog pratećeg benda i još neki gospodin (ne reče ime:)...kantautori s gitarom. Prvi je svirao nešto kao Crrrrni leptiruuuu..., al' na engleskom (Cvex: O, black butterfly...), a drugi je isto bio nešto mnogo nesrećan i konsterniran. Gledajući svu trojicu i njihov weltschmerz, čovek se zapita - Aman, pa zar i u tu Ameriku toliki problemi?! Posle, kad krenu da te voze gitarama od bluza, preko roka do nečeg malo modernijeg, dođeš do onog Yugayinog - But still, this man, he sings the pain I know.

Ja sam očekivala jedan poluakustični, statični koncert, s akcentom na Laneganu, njegovom glasu, onako penzionerski...zauzmeš busiju, piješ pivo, zagledaš se setno u daljinu, tapšeš na kraju svake pesme i odeš kući. Ma to se izrodilo u vrlo čvrstu gitarsku svirku (glavni gitarista ima neki rokabili imidž, potpuno u neskladu sa muzikom koju svira:), koja zvuči odlično usvirano, kao na studijskim snimcima. Lanegan, njegov glas i poezija jesu glavne zvezde, ali oni nisu bili ukras već stabilan temelj. Odlična set lista, sporo/brza varijanta (ovo brzo uzmite sa rezervom:), publika raspoložena i zahvalna. Nikakva verbalna komunikacija sa scenom, ali emotivna do bola, da je pipneš prstima. Čula sam posle kometare tipa - suviše kratko, videli smo i bolje...pa šta, Lanegan ne može bolje i ko voli, voleće ga još više posle ovog beogradskog koncerta.

Vreme je da prekinem da pričam sama sa sobom. Praštajte, ali meni je ovo bilo više nego potrebno.
antioksidant antioksidant 08:53 23.11.2012

Re: domaćice oćel' ta kava ? :D

Aman, pa zar i u tu Ameriku toliki problemi?!

yugaya yugaya 16:09 24.11.2012

epilog

ja bila,

preživela,

o vraga se spotakla.

(bukvalno)



Mrak Mark@A38 :



društvo hvala na čitanju i vidimo se i na blogu i šire.



p.s. special tnx ide za spasiteljku duše koja je preskakala vozove celu noć da se kući vrne.


Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana