Roditeljstvo| Život

Mala deca, veliki rođendani

Jelica Greganović RSS / 29.11.2012. u 15:27

WolfSlideshow_baby.jpg

Kako da vam kažem, a da to već niste čuli...ono – Mala deca, mali problemi, velika deca, veliki rođendani...Još samo polutka dana me deli od surove realnosti da su deca sve starija, a ja sve mlađa i da će poslednji od mladunaca postati poslovno sposobna osoba, iako tako uopšte ne izgleda. Niti će mi ikada izgledati.

Čudo je kako to Majka Priroda odradi, kako nam oči namesti na pogrešni kanal koji ignoriše vreme i vizuelnu realnost. Gledaš dvometraša planinskih gabarita, a vidiš mladunče koje na sve četiri glumi ovećeg balavog puža. To što je taj puž već dobio glasački listić i za par dana će njime da overi činjenicu da je državljanin koji odlučuje, to nema veze. Ja još uvek ne mogu da verujem da taj glasač neće strpati u usta nešto što nikako za žvakanje predviđeno nije ili bar probati da padne na glavu sa komada nameštaja koji uopšte nije viđen za penjanje na.

Pre njega su mi već dvoje uprizorili odrastanje iz zasede, to je tek tema, ali ovaj najmlađi mi je nekako bio alibi za to da ih izignorišem i tretiram kao ono što i jesu – bebe. I eto mi ga sad...na sve bih zažmurila, i na to što se beba već neko vreme brije, i što je viša od mene, i što se ujutru vraća kući sa igranja napolju, i što basira, i što već odavno nema onaj meki bebeći miris...ali ovo, ovo sa tim punoletstvom je čista nameštaljka koja samo potvrđuje da je vreme relativna pojava. Jako relativna.

Uz to, imam operativni problem...kad mi se u mozgu pripali datumska lampica »Dete-rođendan«, ja počnem da merkam nameštaj i da razmišljam kako i kuda da evakuišem ono malo celog što je ostalo...A i prozore treba nečim zaglaviti, jer nikad neću zaboraviti kako je, ne tako davno kao što realnost govori, jedna mlada zvanica skoro ispala kroz pendžer pokušavajući da vidi dvorište naglavačke. Sendviči...trebalo bi napraviti sendviče, one male, one što ih praviš kao rob zato da bi ih sitnež od uzvanica secirao, trebio i sejao po kući. Jer, uvek ima nešto što neko ne jede, a ti ugodi...i bez kečapa, da ne bi posle dnevna soba izgledala kao poprište masakra ili ocrvenjena scena za snimanje vrlo krvoločnog filma strave i strahote. Zato treba skloniti i oštre predmete...juče je Žmu kusao salatu kineskom porculanskom kašikom, kratkog vrata i zaobljenom do apsurda...ostalo sam mahinalno podigla na viši nivo...ne moram valjda za jednu salatu da se verem po ormanima.

Ako ništa, bar nisam sama u poremećaju vremenskom, ubogi Žmu još uvek vuče trzavice od dečijih rođendana. Na jednom od njih, koji je jako brzo prestao da liči na proslavu jednocifrenog jubileja i dobio formu vojne vežbe opakih patuljaka, Žmu je seo na jedva pronađenu fotelju i promucao: »I šta ćemo sad?« Bilo je to tada kada je neko sakrio parče torte u veš mašinu. Jedva smo otrebili gaće od mlevenih oraha, a ventil na mašini je još duže vreme bacao šlag penu.

I eto...umesto da uživam u tim divnim vremenima, u igračkama koje smo još par meseci skupljali kao da ih je uragan razneo, ja sam dozvolila da beba dogura do punoletstva...tako mi i treba. Sad bih pustila da mi celu kuću glaziraju tortom, spavala bih na lego kockama mesecima ako treba, podnela bih i detinju vrisku koja doseže frekvencije koje čuju i šišmiši, samo da su mi tu pred očima. Umesto toga, građanin punoletni najavljuje besnu zabavu, na kojoj naravno da neće biti roditelja...a njih će biti broja im se ne zna...i niko ih neće odvesti kućama kad se smrači. Vratiće se u zoru. Moje poruke naravno da neće čuti, žali bože kupljenog telefona koji se ne čuje baš kad bi najviše trebalo...a šta bi im falilo da se okupe kod nas? Nameštaj bih ispomerala da imaju više mesta...sendviče bih napravila bez krastavaca...ako treba pustila bih ih i viljuškama da se igraju...pa kad se preznoje tako da im za vrat teče, tu negde bi došli i njihovi roditelji. Lepo bi ih pred odlazak, zajedničkim snagama, ofrotirali tako da izgledaju kao naelektrisani ježevi...i zar ne bi to bilo fino? Bilo bi...ali.

 Komentari (58)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

malasneki malasneki 15:40 29.11.2012

Sa srecom

punolestvo!
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:54 29.11.2012

Re: Sa srecom

Hvala, draga
ivana23 ivana23 20:49 29.11.2012

Re: Sa srecom

Srecan...
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:51 29.11.2012

Re: Sa srecom

Hvala, Ivana...tačno tako nekako...problem je samo u tome što je meni juče bio 18ti rođendan i ne razumem kako sad...
Biljana 77 Biljana 77 15:45 29.11.2012

:)

Čestitke! Za mamu! I za momka!

Nekom punoletstvo, nekom prvi.

+ Pre par godina stižemo kod kumova ne dečji rođendan i buka se čuje dva sprata niže.. kuma otvara i kaže - Dobrodošli u pakao! A deca u proseku vrtićkog uzrasta vise sa plafona i zidova i vršte normalno. Sad već .. mir, tišina. Deca se igraju po sobama, čitaju viceve, crtaju, ispadnemo glasniji mi matorci.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:55 29.11.2012

Re: :)

Gledam one vaše slike sa rođendana, igračke do kolena i roditelje u ćošak saterane, gošću koja dubi na glavi...i zavidim ti do bola...

p.s. Daj neku ovde, ilustruj me
ocajna_domacica.65 ocajna_domacica.65 16:17 29.11.2012

Остаје ти само

Икар Варварин, тај неће скоро из бебеће фазе да изађе!

Bilo je to tada kada je neko sakrio parče torte u veš mašinu. Jedva smo otrebili gaće od mlevenih oraha, a ventil na mašini je još duže vreme bacao šlag penu.

Pre par godina stižemo kod kumova ne dečji rođendan i buka se čuje dva sprata niže.. kuma otvara i kaže - Dobrodošli u pakao! A deca u proseku vrtićkog uzrasta vise sa plafona i zidova i vršte normalno. Sad već .. mir, tišina. Deca se igraju po sobama, čitaju viceve, crtaju, ispadnemo glasniji mi matorci.


Лепо ја свима причам да је добро док деца галаме, кад почну да се скупљају по ћошковима и ћућоре к'о кокошке пред заспивање, онда треба да се бринеш!

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:27 29.11.2012

Re: Остаје ти само

Ikar Varvarin je već neko vreme odraslo kuče, jedino mu to niko nije javio, pa se tako ne ponaša...al bar to je neka uteha...

Slažem se...tišina je mnogo sumnjivija od dreke...svaki put kad sam čula tišinu u stanu, lepo me neka jeza podišla...
antioksidant antioksidant 16:31 29.11.2012

ja samo da cestitam

Jelica Greganović Jelica Greganović 16:34 29.11.2012

Re: ja samo da cestitam

Fala i viski i to...za dečiji rođendan...eee...
zemljanin zemljanin 16:36 29.11.2012

Re: ja samo da cestitam

Jelice taj "problem" je rešiv u roku od +/- 9 meseci ... to iz iskustva
Kazezoze Kazezoze 16:50 29.11.2012

čestitam!

jel to onaju mali što je trenirao fudbal...jel' još uvek ganja loptu po livadama?
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:55 29.11.2012

Re: čestitam!

Taj, Kz, par godina je već ne ganja...ganjam ja njega, al ga ne stižem...
Jelica Greganović Jelica Greganović 16:56 29.11.2012

Re: ja samo da cestitam

zemljanine, ja na žalost ili na sreću...ne mogu taj problem više da rešavam na taj način, ja sam bogu božije i caru carevo dala, posle tri carska reza nema više ni + ni -...
Krugolina Borup Krugolina Borup 17:50 29.11.2012

Čestitamo rođendan!

Uh.
Već sad strepim o tome o čemu pišeš.
Svaki put kad u nečem novom postane samostalan, u prvi mah se oduševim, a ondak u drugi mah padnem u duboku depresiju...
Uh.
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:12 29.11.2012

Re: Čestitamo rođendan!

Sestro slatka, samo vreme pretrči preko tebe, ni ne osvrne se...tačno tako - uh.
jecinaimisinamama jecinaimisinamama 22:33 02.12.2012

Re: Čestitamo rođendan!

Svaki put kad u nečem novom postane samostalan, u prvi mah se oduševim, a ondak u drugi mah padnem u duboku depresiju...Ista stvar!!! Gospodjica princeza se "juče" rodila, a danas bi sve sa "društvom", ili sama. Majka mu stara, kad prolete tih 16 godina

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:28 03.12.2012

Re: Čestitamo rođendan!

Princeze da ni ne pominjemo...to raste bez pitanja i još bi landralo naokolo...u moje vreme to nije tako bilo, mi smo sporije rasli...evo ja sam taman pred 23. godinom...ne žurim
ladyhawk ladyhawk 18:28 29.11.2012

Srecno bilo punoletstvo!

Tesko se mame navikavaju na to da im deca odrastaju. Kad sam stariju prestala da dojim osecala sam se kao odbacena. Eto, nisam joj vise neophodna. Isto i sa mladjom. A onda je sve pocelo vrtoglavom brzinom da se odvija, ne moram da ih oblacim, da im brisem guze, da ih kupam, da im citam pred spavanje. Pa nije li sve to strasno?! Onda dodje jedno punoletstvo, uskoro ce i drugo. Nista vise nije u mojoj moci, a nailaze brige sve ozbiljnije. Kako to preziveti?
Jelica Greganović Jelica Greganović 18:29 29.11.2012

Re: Srecno bilo punoletstvo!

Ne da je strašno, nego je STRAŠNO! Ko preživi pričaće...ja već bauljam...
sluhzaduh sluhzaduh 18:51 29.11.2012

Čestitke za punoletstvo

A šta ako neko voli krastavce a ne voli kuvano jaje? Neka neko i voli oboje, ali kajmak ni slučajno; a neee, reći će četvrti - kayma(c)k rules!... U ovakvoj zbrci (da uvek neko neto ne voli), ishod izgleda ovako:

Izneseš sendviče u vidu dva parčeta hleba između kojih je vazduh koji život znači, a onda ulazi jedno od "dece"-gostiju koje kaže: "Teta-Jelice, ja ne jedem hleb, držim dijetu".

Još jednom sve čestitke za punoletstvo svim članovima i članicama porodice Greganović. :)
Jelica Greganović Jelica Greganović 19:02 29.11.2012

Re: Čestitke za punoletstvo

slušezaduše, jedno je uvek sigurno - čak i sendviči nudisti će naći nekog sa primedbom..."Ja ne jedem koricu"...zato naređaš šta nahvataš, što šarenije, to veselije, a posle skupljaš kolutiće i štanglice koje si kolutao i štanglao dok ti se pred očima nije zaljuljalo...
Hvala
Vera Johnson Vera Johnson 20:01 29.11.2012

e, pa, znas sta?

"...a šta bi im falilo da se okupe kod nas? Nameštaj bih ispomerala da imaju više mesta...sendviče bih napravila bez krastavaca...ako treba pustila bih ih i viljuškama da se igraju...pa kad se preznoje tako da im za vrat teče, tu negde bi došli i njihovi roditelji. Lepo bi ih pred odlazak, zajedničkim snagama, ofrotirali tako da izgledaju kao naelektrisani ježevi...i zar ne bi to bilo fino? Bilo bi...ali."

sta bi im falilo? sreda i krajevi. (srecan ti sinu rodjendan, pa neka uz zdravlje, srecu i uspeh nastavi da odrasta.)

e, sad zasto fale sreda i krajevi: imas osamnaest godina, pravo glasa, negde i dozvolu da pijes i pusis, pa mislis da si odrastao/la?!

dozvoli zurku, ali obecaj da ces o tome pisati (jesi ti spisateljica, a bices i svetskog glasa). obecaj da neces objavljivati sta se desilo na zurci, ali da ces njihovim mladuncima (a, imace ih, to je sudjeno) objasniti (napismeno) sta su dobri roditelji (ti i zmu, naravno). zakon ce se vec postarati (ako vec nisu u europskoj uniji)

ja sam morala da dovucem pandura (prvi komsija) da objasni sta se MENI (kao vlasnici kuce u kojoj je zurka) desava ako oni prave 'izdarije

a,sto se odrastanja i "praznog gnezda" tice. nece dugo. bice unucadi a u medjuvremenu, sigurna sam da ti nece biti dosadno.

zamisli lepotu: imas malo, malecno, zabavis se, zaigras, poljubis, zagrlis, ispunis baterije i vratis... roditeljima, naravno, a ti, slobodna kao ptica, zbrises kuci, u zagrljaj zmuu
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:08 29.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

To ja i čekam, da imam prava a da nemam obaveze, par krugova pa im vratim na uspavljivanje, rktanje i ostale roditeljske radosti...al biće da ću morati još da popričekam...a ovo za žurke, sticajem geografije i okolnosti...i ne moram da dajem dozvolu, sami su je uzeli...ni pretnje pisanjem više ne pomažu, sad su u fazi u kojoj zezaju jedno drugo: "Završio si na fb, bedo...da si bar na blogu ili u knjizi..."
Vera Johnson Vera Johnson 20:13 29.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

ko ceka taj i doceka. nis' ne brini. tvoje vreme tek dolazi. veruj meni na rec
Jelica Greganović Jelica Greganović 20:26 29.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

Verujem, samo...ko im je dozvolio da porastu...
Vera Johnson Vera Johnson 20:40 29.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

pa, mi. radjamo decu da budu ljudi, pristajemo (bar ja)da prihvatimo proces starenja i odrastanja (or vice versa). zamisli kako bi ti bilo da gajis dete a ono ostaje zauvek malo, mala bebica... count your blessings jelice...Jelica Greganović Jelica Greganović 20:52 29.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

Brojim ja, brojim, već mi je zafalilo i prstiju na nogama...
mikele9 mikele9 13:26 30.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

Verujem, samo...ko im je dozvolio da porastu...

Jelica Greganović Jelica Greganović 14:15 30.11.2012

Re: e, pa, znas sta?

Eh, znaš i ti Mikele, niko te ništa ne pita...
mikele9 mikele9 10:03 01.12.2012

Re: e, pa, znas sta?

Eh, znaš i ti Mikele, niko te ništa ne pita...

Ma čini mi se nisam se čestito ni okrenuo a on 36 godina
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:45 01.12.2012

Re: e, pa, znas sta?

Mikele, što si mu dozvolio?!
jecinaimisinamama jecinaimisinamama 22:36 02.12.2012

Re: e, pa, znas sta?

Jelica Greganović
Verujem, samo...ko im je dozvolio da porastu...To se i ja pitam Jelice! Ko im dade to pravo?
JJ Beba JJ Beba 22:01 29.11.2012

eee super!!!

čestitam punoletsvo slavljeniku.

a ti zabatali to kukanje, nego ispomeraj taj namštaj, napravi klopu, odvrni ziku, pozovi ekipu i slavi sva punosletsva koja do sada nisi. opušteno. zabvaljaj se bolje i više od svih slavljenika zajedno, jer si to zaslužila- odgajila si divne ljude. i ti i muž ti.
i kada dođe ujutru kaži mu preko ramena dok sa mužem plešeš besni fandango: otkud bre ti ispade? nismo te još očekivali, pivo ti je frižideru.

uživajte svi jedni u drugima, ludujte.
zayebi tugovanje što nisu više bebe -prave stvari tek dolaze
edit

Fandango End Dance, Pat Methany
Jelica Greganović Jelica Greganović 22:23 29.11.2012

Re: eee super!!!

Fala, bebe...da znaš da ti je recepat odličan, kad mladić otperja ima da odvrnem muziku do posete policije, a onda neka ga plavi zovu da dođe da me smiri...
mlekac mlekac 23:54 29.11.2012

Nista me ne pitaj...

Sestro stlatka!
Isla danas gradom sa nasom blogodrugaricom i sta cu da proucim nego li prodavnicu sa igrackama - normalno. Mislim vec je prednovogodisnje okicena i opskrbljena i vreme je... Pa vreme je da neka druga, manja, deca podobijaju igracke posto je cak i Biberce postao preveliki za vecinu.

Doduse, on ce jos da popriceka do punoletstva, to su mi, za sad, priredila samo dvojica, ali, mogu ti reci, da stvarno nije u redu da nemam kome da trazim igracke u ovo doba godine!

A za slavljenika:
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:25 30.11.2012

Re: Nista me ne pitaj...

Pravo da ti kažem, sestro slatka, i ja merkam igračke...znaš što ima lepih, al posle se setim da je džaba...čak i da probam, dočekalo bi me ono "MAAAAmaaa!?!"

Red bi bio da poundim tortu, evo ova izgleda jako prirodno...pavetno ukusno...mlekac mlekac 20:28 30.11.2012

Re: Nista me ne pitaj...

Jelica Greganović
Pravo da ti kažem, sestro slatka, i ja merkam igračke...znaš što ima lepih, al posle se setim da je džaba...čak i da probam, dočekalo bi me ono "MAAAAmaaa!?!"

Red bi bio da poundim tortu, evo ova izgleda jako prirodno...pavetno ukusno...

Srvarno prirodno
A za igracke - patotkazem! A lepo sam osmekala odgovarajucu za svakog od njih. Cak sam nasla i slagalice za drugaricu i moju malenkost. Al' slaba vajda. Mislem, ne ide mi da kupujem igracke za sebe kad ne mogu za njih.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:43 30.11.2012

Re: Nista me ne pitaj...

Ja sam sebe, onomad, uvatila sa drvenim pužem u rukama...onim sa drškom, na guranje...ostavila sam ga,jer niko ne bi iskazao razumevanje prema drvenom lepotanu...
razmisljam razmisljam 23:57 29.11.2012

Све што расте

и треба да расте...

Тако да, џаба ти секирација.
Загледај се ти лепо у већ прилично ( Ако буде све како треба, а што не би било? ) блиску будућност и радуј се унуцима.
Маште ти не недостаје - уживај унапред.

И, мнаравно, обавезно послушај Бебин савет. Жена паметно збори.

А омладинцу, наравно, срећно пунолетство и да су нам свима сви подмладци живи и здрави.

Vera Johnson Vera Johnson 02:04 30.11.2012

Re: Све што расте

razmisljam
и треба да расте... Тако да, џаба ти секирација.Загледај се ти лепо у већ прилично ( Ако буде све како треба, а што не би било? ) блиску будућност и радуј се унуцима.Маште ти не недостаје - уживај унапред.И, мнаравно, обавезно послушај Бебин савет. Жена паметно збори. А омладинцу, наравно, срећно пунолетство и да су нам свима сви подмладци живи и здрави.


obavezno ne poslusati bebin savet (po pitanju "odvrtanja". "zika" ne mora da se cuje po "koshiluku" moze to, nezno, neznije i u svoja cetiri zida... osim ako je beba mislila na turbo folk ili ima "slushnih" problema

edit: narocito kad deca odrastedu te napuste roditeljki dom. joj... lepote!
JJ Beba JJ Beba 11:49 30.11.2012

Re: Све што расте

obavezno ne poslusati bebin savet (po pitanju "odvrtanja". "zika" ne mora da se cuje po "koshiluku" moze to, nezno, neznije i u svoja cetiri zida... osim ako je beba mislila na turbo folk ili ima "slushnih" problema

može, gluvo glamočko- pa udri
Jelica Greganović Jelica Greganović 12:22 30.11.2012

Re: Све што расте

Od tog glamočkog bi komšinica ispod mogla da dobije trajne tikove

Nego, da vam ponudim tortu koju ni probala nisam...Princeza je daljinski, preko drugarica, organizovala prepad-tortu za brata noćas u ponoć...čujem da se milo rečeno zaprepastio..Edit: Sve mi se čini da je fotka veća od torte al numem da smanjim...
rade.radumilo rade.radumilo 00:00 30.11.2012

Neki Noviji Klinci

jedna_jelena jedna_jelena 02:31 30.11.2012

Cestitam!

Punoletstvo! Ko ne zna, rodjendani se cestitaju majkama, jer se one secaju tog dana, a deca ne, .

Mada u to 18-godisnje ne verujem, vec u ono od 21, kad se razvije i savest, je l' tako bese? Nas dve smo prethodnu godinu prosle k'o po trnju i uzarenom ugljevlju, ali otkako je Gospodjica (vise nije cak ni Sejica, ne lepi se vise deminutiv za nju) napunila magicnih dvadeset i jednu lakse se dise. I sad uzivam dok gledam kakva je to mlada dama. Doduse, prema ostatku sveta je to, ja sam jos ona NaKojuNiPodRaznoNeZeliDaLici, ali malo manje. A ista ja, verujte mi, . Nemam ni najmanju sumnju da je tako i sa tvojim podmlatkom, pa uzivaj u tome. I ovo ce brzo proci, ne sme gas da se pusti nikako, moramo da ih pratimo. Ne mislim bukvalno, . I napravite i vama zurku, sto samo on da slavi?
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:27 30.11.2012

Re: Cestitam!

jelena...juče razgovaram sa njim, slavljenikom i odjednom shvatim kako sve vreme razmišljam o tome da pričam sa plavom crtom na testeru za trudnoću...onom nežno plavom, kad mi je Žmu rekao: "Ma ne brini, samo malo si trudna".
jedna_jelena jedna_jelena 20:06 30.11.2012

Re: Cestitam!

Jelica Greganović
jelena...juče razgovaram sa njim, slavljenikom i odjednom shvatim kako sve vreme razmišljam o tome da pričam sa plavom crtom na testeru za trudnoću...onom nežno plavom, kad mi je Žmu rekao: "Ma ne brini, samo malo si trudna".


I on onda slavi neki drugi datum kao rodjendan, a ne taj?!!! Strasno...
Vesna Knežević Ćosić Vesna Knežević Ćosić 09:13 30.11.2012

generalna proba

moji pilići su otisli iz gnezda i rodjendane slave u svojim kućama. no, sad imaju novu foru. elem, jedno vreme su držali do samostalnosti, a sad su u fazonu zdrave hrane, domaće hrane, organik, eko i ta priča.

kakve veze imam ja s tim?

paaa, pre dve nedelje draga od mog sina slavila rodjendan, Jelena se zove, pa smo u mom gnezdu na njenu inicijativu prvo smisljale klopu, a onda sledećeg dana, pravile.

to "pravile" je vrlo širok pojam, rastegljiv ko testo. jer to uključuje i izbor muzike koja se sluša dok mesimo i mutimo, a i stalno pritiskanje interfona (koji je bio na kraju sav ulepljen od naših prstiju), jer ekipa iz kraja vidi auto od sina, pa zvoni i pita, a jel Viktor tu.

nije kažem, trkno do samoposluge, pravimo klopu za Jeckin rodjendan, sutra je.

aaa, kažu i eto i njih.

i tako, skupi se tu odraslog dečjeg naroda ihaj, pa kako koji pleh gotov, jedni vade, drugi lade, treći probaju.

i naravno, pola se tu na probi pojede, a sve traje do ponoći minimum, a usput se i dogovraju o sutrašnjoj žurci, plus priče o starim vremenima, kad su vitlali tu po kraju kao ekipa.

a ja, pošto sam iskusna majka, sve pravim troduplo, da pretekne za glavni dogadjaj:))

i tako, u sitne sate potrpaju klopu u auto, zaostali odrasli klinci malo ostanu da raspremimo krš, sudove, brašno s poda i tako to i popijemo piće ko ljudi.

jel dolaziš sutra, obavezno pitaju, a ja uvek imam posla na taj dan i kažem jok, prekosutra, ja sam persona "drugi dan".

ih, sto si takva,kažu, aj dobro.

a ja ne mogu da se sviknem na to uključivanje roditelja, jerbo sam konzervativna i zna se red kakav je bio u moje vreme. roditelji šic iz kuće, il biraš vreme za žurku kad su na putu, pa im solim pamet kako je to nekad bilo, a njima smešno.

to je zato što te deda držo strogo, kaže moj sin, opusti se.

EDIT: Srećan ti rodjendan mama Jelice:)))))
Jelica Greganović Jelica Greganović 10:30 30.11.2012

Re: generalna proba

Hvala ti Vesna...ovi naši se rasipaju, pa se vraćaju...u poslednje vreme živimo kao Tatari...sestra mu je noćas, daljinski, organizovala ponoćno donošenje torte na vrata...takav plan mi je opisivala poslednjih par nedelja sa tom tortom da sam imala osećaj da će to prerasti u ofanzivu njenih drugarica na naš stan, a torta...više manje...

jedna_jelena jedna_jelena 20:13 30.11.2012

Re: generalna proba

Jelica Greganović
Hvala ti Vesna...ovi naši se rasipaju, pa se vraćaju...u poslednje vreme živimo kao Tatari...sestra mu je noćas, daljinski, organizovala ponoćno donošenje torte na vrata...takav plan mi je opisivala poslednjih par nedelja sa tom tortom da sam imala osećaj da će to prerasti u ofanzivu njenih drugarica na naš stan, a torta...više manje...Jeste, sad je na njih red malo da organizuju. Mama i tata mogu da leskare i gledaju i prave se vazni kako su ih lepo napravili.
Jelica Greganović Jelica Greganović 23:44 30.11.2012

Re: generalna proba

Da...ali sad su još veće jurnjave...još su tu...
jedna_jelena jedna_jelena 01:43 01.12.2012

Re: generalna proba

Jelica Greganović
Da...ali sad su još veće jurnjave...još su tu...


Moraju prvo malo da vezbaju, bitno je da su poceli. Super je fora s prepadom u ponoc, moracu da ukradem, javi ako cerki treba da se plate autorska, .

Jeste, mene je zadesilo da sam dobila deo mamine i tatine uloge, ono za sta nisu imali vremena, pa ne mogu da razumem bas sve, ali mogu poljubac da ti posaljem, vidi, .

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:30 03.12.2012

Re: generalna proba

Jelena, slobodno uzimaj, Princezu bi popularizacija njenog projekta obradovala
g.radicevic g.radicevic 11:47 30.11.2012

godine....

ja sam dozvolila da beba dogura do punoletstva...tako mi i treba.


moj na svoj 16. izjavi:
''konačno, već mi je dosadilo da ceo život imam 15 godina''


ima vremena
shvatiće...pa srećno i berićetno
sticanje glasačkog

Jelica Greganović Jelica Greganović 12:24 30.11.2012

Re: godine....

Hvala, hvala...a ima sreću, izbori će biti jedni od prekretnijih u disciplini predsedničkih koji su ovde obično pitanje tipa: Koja ikebana vam se više svidja?
jecinaimisinamama jecinaimisinamama 22:47 02.12.2012

Rođendani

Jelica Greganović Jelica Greganović 13:29 03.12.2012

Re: Rođendani

HVALA!
ecce-florian ecce-florian 23:07 03.12.2012

izvini Jelice

za trol, ali imal' nešto novo u Sloveniji šire posmatrano

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana