Čarlston za bedemke

Queeria RSS / 08.02.2008. u 02:21

charleston-and-lesbians.2078.jpgAlternativni naziv: Čarlston za Ognjenku 2

Glavne uloge: Jelena Karleuša, Svetlana Ceca Veličković, Seka Aleksić, Stoja, Ćana, Dara Bubamara, Ana Kokić, Selma Bajrami, Lepa Brena and special appearance Mica Trofrtaljka.

Scenario: Predrag M. Azdejković

Režija: Madonna

Sinopsis:

Sedamdeset godina posle

Srbija devedesetih godina prošlog veka, u smiraju rata u Hrvatskoj, Bosni i na Kosovu – propala, nebulozna, surova, večno razapeta između Evrope i Rusije, između primitivizma i civilizacije. Visoko u krševitim planinama leži selo Pokrp, čije je čitavo muško stanovništvo ili poginulo u ratovima ili je pobeglo u inostranstvo. Selo neljubljenih žena koje skapavaju za dobrim seksom.

Film prati dve sestre, Ognjenkine unuke Katicu (Jelena Karleuša) i Miladu (Svetlana Ceca Veličković), prostitutke koje bezuspešno pokušavaju da se prekvalifikuju, jer su zbog silnih sranja u državi ostale bez mušterija. Pokušale su da budu proročice, ali im nije išlo; pokušale su da budu kafanske pevačice, ali nisu imale talenta, jedino što su umele da rade jeste da se ****.

Jednoga dana dok su kukale nad svojom sudbinom pojavio se duh njihove pokojne babe Ognjenke (Lepa Brena) koja ih je na grub način prekorila da treba da ih bude sramota što su njene unuke. Baba Ognjenka ih je naterala da preuzmu sudbinu sela u svoje ruke i da odu u grad i da donesu spasenje ženama iz sela, koje odavno nisu osetile muški dodir. Katica i Milada sedaju u svoj kamion FAP 13-14 kiper i odlaze u Beograd po pravo muško da ih spase, dok ih seoske žene (Seka Aleksić, Stoja, Ćana, Dara Bubamara, Ana Kokić, Selma Bajrami) ispraćaju, bacaju cveće na kamion kao što su nekad bacale na tenkove koji su odlazili u rat.

Napomena: nastavak teksta sadrži spojlere

Nakon odlaska u Beograd igrom sudbine Katica i Milada sreću baba Milevu (Mica Trofrtaljka) vlasnicu seksi šopa koja im odaje dugo čuvanu tajnu. „Deco moja, muškarci su prevaziđeni. Šta će vam oni, samo nevolje donose. Nego da ja vama dam ove vibratore pa se vratite u selo pa se međusobno igrajte. Kada jednog dana postanem predsednica svakog ženi ću da poklonim po jedan vibrator. Ima posle večno da me glasaju“. Katica i Milada poslušaše baba Milevu i napuniše Fap 13-14 kiper vibratorima do vrha i vratiše se u svoje selo. Žene se kad umesto pravog muškog videše prave vibratore prvo razbesneše, ali posle prve probe se smiriše i ponovo osmeh na lice vratiše. Eno ih još uvek veselo žive u selu bez muških, samo s vremena na vreme silaze u grad po baterije.

O filmu:

Film „Čarlston za Bedemke“ urađen je po najvišim standardima zapadnoevropskih i američkih produkcija. Svojim tehnološkim standardima ovaj film stoji ravnopravno sa svetskim hitovima istog žanra. Za snimanje ovog filma potrošeno je preko pet miliona evra što ga čini najskupljim domaćim filmom.

Madonna o filmu:

Ovo je moj drugi film i jako sam ponosna na njega. Nakon uspeha mog prvenca „Filth and Wisdom“ odlučila sam da nastavim sa režiranjem filmova. Ovoga puta svoju pažnju posvetila sam ženskoj patnji nakon rata i ponudila jedno, možda šokantno ali praktično rešenje. Iako imam muža, ja kod kuće imam tri vibratora i često se igram s njima. Smatram da svaka žena treba da ima bar jedan vibrator, jer će nam on, kada naši ljubavnici zakažu, sigurno pokloniti tako dugo očekivani orgazam. Mnogi su me napadali da ovaj film promoviše lezbejstvo i radikalni feminizam i samo mogu da se složim s njima. Da, ovim filmom promovišem lezbejstvo i radikalni feminizam i onima kojima se to ne dopada mogu jedino da poručim: „Do the world a favour, buy a vibrator and go fuck yourself!!!“

Scenarista o filmu:

Neizmerno sam srećan što je Madonna prihvatila da režira film za koji sam ja napisao scenario. Nakon gledanja „Čarlstona za Ognjenku“ palo mi je na pamet da treba snimiti nastavak, jer morate priznati da je malo čudno da u selu gde žive samo žene nema lezbejskog seksa. Neki bi to okarakterisali da dvadesetih godina prošlog veka nije bilo homoseksualnosti, ali bi bili u velikoj zabludi. To što homoseksualnost nema na filmu ne znači da je nije bilo. Tako da je ovaj nastavak u stvari ispravljanje te nepravde iz prvog dela. I smatram da smo ovim filmom uspeli da tu nepravdu ispravimo, što i dokazuje nominacija za Oskara za najbolji strani film, kao i nagrada Zlatni globus za najbolju žensku ulogu Jeleni Karleuši, čiji je ovo bio glumački prvenac. Često me pitaju ko su bedemke, te moram da objasnim da je to naziv za lezbejke preuzet iz tv filma „Život u grobljanskoj“ gde se može čuti, parafraziram: „Videla sam dve bedemke na groblju. Zadigla joj bluzu pa je ljubi po sisama. Kakve bre bedemke?! To su lezbejke“. Takođe želim da istakne da glavni ženski likovi nose imena po Katici iz filma „Radovan III“ i Milade iz filma „Lepota poroka“. Obe su uloge Mire Banjac koje imaju lezbejskih elemenata. Nadam se da će gledaoci u živati u ovom filmu, kao što smo mi uživali u njegovom snimanju.

 

Predrag M. Azdejković

www.queeria.com

www.kvirija.com

www.queeriacentar.org

Atačmenti



Komentari (25)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

irvas irvas 02:59 08.02.2008

baterija iz raja izasla

Eno ih još uvek veselo žive u selu bez muških, samo s vremena na vreme silaze u grad po baterije.

heheheee, sjajno decaci!
Queeria Queeria 03:21 08.02.2008

Re: baterija iz raja izasla

Blogoblagodarim :)
stephen dedalus stephen dedalus 03:17 08.02.2008

danas su u okviru

jubilarnog kustendorf festivala filmova produkcije najviseg kvaliteta a u izradi radnog naroda i narodnosti, organizovana "sarana" iliti ispracaj "carlstona za bedemku". carslton je pohranjen u junacke i nikad pokorene grudi napacenog otacestva u prisustvu svemira kusturice, direktora karlovacke gimnazije i multimedijalne umetnice ivane zigon. prisutan je bio i premijer kostunica sa smajserom na grudima. "carlston" ce pocivati pored brusa vilisa.
da li je taj fap onaj kamion koji se u narodu, a osobito u narondoj i junackoj vojsci zove "dajc"?
Queeria Queeria 03:22 08.02.2008

Re: danas su u okviru

premijer kostunica sa smajserom na grudima.


Pa neće valjda i sledće godine da bude premijer... Nemojte ljudi ko bloga vas molim...
stephen dedalus stephen dedalus 04:56 08.02.2008

Re: danas su u okviru

mozda nece biti premijer, ali ce da nosi smajser. to mu je kao kajla. zaboravio sam da pomenem i prigodne goste i ljubitelje umetnosti iz udruzenja "donja vilica".
jos samo da obradis skota rudina i bracu vajnstajn i mozes da snimas.
vucko vucko 07:41 08.02.2008

Dajc

da li je taj fap onaj kamion koji se u narodu, a osobito u narondoj i junackoj vojsci zove "dajc"?

Nije prošao na kastingu - "dajc" je, barem u mojoj epizodi predkosovskog ciklusa (1987/88), bio TAM 5000.
Atomski mrav Atomski mrav 08:32 08.02.2008

Re: Dajc

Baš tako... bubrege sam ostavio u prikolici istog... :(
Queeria Queeria 11:12 08.02.2008

Re: Dajc

A šta si ti radio u prikolici istog?
bobo bobo 03:19 08.02.2008

hahaha

ROFL

Nisi normalan!!!!!!! :)))))


Sto bre Madonna ne dade Seki , Stoji i Selmi malo vece uloge?
Nisu spavale sa rediteljkom pa nista???
Queeria Queeria 03:25 08.02.2008

Re: hahaha

To u sledećem projektu...
bobo bobo 03:29 08.02.2008

Re: hahaha

Queeria

To u sledećem projektu...

Znaci morace da spavaju ili sa rediteljkom ili sa scenaristom, nema im trece :))
sintetika sintetika 03:40 08.02.2008

Moj glas

Kada jednog dana postanem predsednica svakog ženi ću da poklonim po jedan vibrator. Ima posle večno da me glasaju


Ima moj glas!!!
Spadalo Spadalo 04:31 08.02.2008

Mislim... stvarno...

Nenormalan si k'o i uvek. Tja... ništa novo. Hehe!
Queeria Queeria 11:10 08.02.2008

Re: Mislim... stvarno...

Takva mi sudbina...
Srki Srki 05:47 08.02.2008

bedemke!

Jebo te, ovo je bolje od South Park-a.! Pozeleo sam da budem kaskader u tom filmu!
Svaka cas' Pedjo!

Pozdrav.
Queeria Queeria 11:09 08.02.2008

Re: bedemke!

Kaskader u lezbejskom filmu???
Ti bi pošto poto u neku akciju?!?!?
E pa neće da može
Srki Srki 20:34 08.02.2008

Re: bedemke!

Queeria

Kaskader u lezbejskom filmu???
Ti bi pošto poto u neku akciju?!?!?
E pa neće da može


Ok, a jel' mogu onda da budem kaskaderka u tom filmu ;-).

Queeria Queeria 21:54 08.02.2008

Re: bedemke!

Srki

Ok, a jel' mogu onda da budem kaskaderka u tom filmu ;-).


Ulogu možeš da dobiješ samo preko kreveta
Shunjich Shunjich 13:02 08.02.2008

zabavno...

ha ha, zabavno... sta znas, mozda madona i prihvati da rezira tvoj film...
nego, kad sam gledao film nisam razmisljao o tome da su zene usled seksualne isfrustriranosti mogle da se ''okrenu jedna ka drugoj''...
preporuka...

Queeria Queeria 21:53 08.02.2008

Re: zabavno...

Ali sam zato ja tu da vam otvorim okice
nea nea 17:39 08.02.2008

hehe

svaka cast majstore!!!
Queeria Queeria 21:52 08.02.2008

Re: hehe

Hvala, hvala :))
krdr krdr 23:18 08.02.2008

Ovaj tvoj film je ko kapitalizam

Nosi klicu samounistenja.

Bice super kad se omatorelim sestrama jave duhovi praboginja, i kazu im da je kasno i da ce Velike Boginje da izumru, a selo da nestane.
Queeria Queeria 23:36 08.02.2008

Re: Ovaj tvoj film je ko kapitalizam

Muškarci odlaze u istoriju?

Naučnici u Britaniiji će pokušati da od ženske koštane srže naprave spermu, što bi imalo veliki značaj u lečenju steriliteta. Medjutim, neki drugi upozoravaju da bi tako muškarac postao potpuno nepotreban u procesu stvaranja novog života.

Tako bi lezbijski parovi, na primer, mogli da imaju decu s naslednim materijalom obe partnerke: sperma stvorena iz koštane srži jedne žene oplodila bi jajnu ćeliju druge.

Muškarci i žene se razlikuju po takozvanim polnim hromozomima. I jedni i drugi imaju X hromozome, ali samo muškarci imaju Y hromozome koji su nosioci nekoliko gena od ključnog značaja za proizvodnju sperme.

Medjutim, doktor Karim Najernija, profesor biologije matičnih ćelija na Univerzitetu u Njukaslu, je uzeo matične ćelije odraslog muškarca i "programirao“ ih da se razviju u primitivnu spermu. Sada je uspeo da ponovi podvig stvaranjem sperme od ženskih embrionalnih matičnih ćelija. Sledeći korak će biti da se ta primitivna sperma podvrgne mejozi, kojom bi se dobio genetski materijal za oplodnju.

Profesor Najernija je spermom, nastalom od muških embrionalnih matičnih ćelija, oplodio miševe. On sada planira da eksperimentiše s proizvodnjom spermatozoida od ženskih matičnih ćelija koje bi uzimao iz koštane srži.

Medjutim, mnogi naučnici upozoravaju na to da bi deca rodjena na ovaj način mogla imati zdravstvene probleme, a i radjale bi se samo devojčice jer u spermi nastaloj od ženske koštane srži neće biti Y hromozoma.
krdr krdr 20:03 09.02.2008

Re: Ovaj tvoj film je ko kapitalizam

Onda neces imati s'kim da se druzis

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana