Budućnost| Društvo| Mediji| Politika| Život

DVE TV KOME(N)DIJE

Dragan Jakovljević. RSS / 01.01.2013. u 22:14

Prisećanje na dve TV KOME(N)DIJE, povodom rezultata istraživanja javnog mnjenja o popularnosti srpskih političara.

LICA:
ON - Sve i svja u jednoj srpskoj varoši, ključni član svake vladajuće koalicije u Srbiji i četvrti srpski političar po popularnosti, sa tendencijom uspona na top listi.
ONA - Visoki funkcioner vladajuće partije, rukovodilac jedne od ključnih državnih institucija i sadašnji politički saveznik spomenutog. Razgovor vođen dok to nisu bili.

ON: - Ja sam u mom mestu napravio šest škola, trideset domova kulture, sve to piše tu. Pedeset sportskih terena, za razliku od vas gde niste napravili ni jednu trafiku.
ONA: - O Bože...
ON: - Dozvolite mi!
ONA: - Ja ne pravim trafike, čoveče. Ja sam doktor ekonomije i bavim se monetarnom politikom!
ON: - Pa, DOKTORE, jeste onda napravili neku ORDINACIJU? Osim da lepo pričate, samo.
(Trenutak tišine.)
ONA: - A... Vi znači ne znate da postoje doktori ekonomskih nauka? Aaaa...
ON: - Pa, ne, ja znam, ali... Dajte mi izveštaj... A i prvi ste pobegli sa Kosova i prodali stan za 500.000 evra.
ONA: Ijaoooo, pa kako vas nije sramota?!
ON: - A za koliko ste ga prodali? (KRAJ)
***

LICA:
ON: Gorespomenuti, odmah pošto se iz studija državne televizije vratio u svoju varoš i u njoj primio drugu TV ekipu.
ONA: Reporterka kojoj se, koliko zaključujem, posle kome(n)dije koja sledi gubi svaki TV trag.

ON: Volim da slušam od domaćih Cecu.
ONA: Hahahaha, dobro.
ON: Pazite, Ceca je pevač koja je priznata i koji je okupio najviše svojih simpatija, a na Ušću je bilo preko dvesta hiljada ljudi. Ja, samo da vam kažem, meni nije svirao i pevao, ovaj JEDINO BETOVEN I ŠOPEN, jer sam bio mali. A ne postoji estradni umetnik, narodni ili zabavni, koji mi nije pevao u prostoriji od 2-3 metra.
ONA: Kako to mislite kada ste bili mali?
ON: Bio sam mali kada su oni bili popularni i možda, da sam bio ovih godina, možda bi' ih doveo na noge da mi pevaju. Pošto sam muzikalan, volim muziku... Samo da vam kažem da u mojoj biografiji, ja sam se bavio i estradom tako da, jer je to bio ekonomski interes.
ONA: Ja mislim da ste vi napravili neki lapsus. Vi niste bili mali kada je Betoven bio živ, ahaha...
ON: Jesam. Pa, koliko Betoven ima godina? Koliko je imao?
ONA: Pa, Betoven, hmmm... ahhhh...
ON: Koliko? (KRAJ)


AtačmentiKomentari (17)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

8c_competizione 8c_competizione 23:55 01.01.2013

da pogadjam, jel to naš ...

... filharmoničar iz Jagodinesesili sesili 08:36 02.01.2013

Re: da pogadjam, jel to naš ...

Bez pogadjanja, znam... Samo, 'beš zemlju koja bez NJEGA ne može da formira vladu!
Sepulturero Sepulturero 11:46 02.01.2013

Празан гол

Занимљиво је како овдашњи блогери бирају лаке мете тј. оне које, бар овде, не могу да промаше. Дакле, ево нам Палме а малопре је био Ћосић, пре њега Коларовић (онај са списковима) а већ о СПЦ да и не причамо. Увек се нађе Пахомије у резерви.

Него, јунаци, што се не подухватите стварних проблема као што су Г17, практично сви али на челу са Динкићем, затим Крагујевац (никакав коментар), па Ђилас (тоже), Шапер, Пецони, скандал са Агробанком, Развојном банком Војводине, Галеника (Хемофарм, Велефарм)итд, итд. Ево, чак не смете да кажете јавно ко је ОНА.

За разлику од ових горе Палма се не маже на хлеб тј. нема економски значај. Уосталом, чујем да је ипак постигао нешто у Јагодини.
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 11:59 02.01.2013

Re: Празан гол

Ove priče nisu nove i samo su podsećanje, pa mi je stoga žao što ima i onih koji ne razumeju svu njihovu (i našu) tragiku. Ovde je, sa sociološke tačke gledišta, najmanje reč o gospodinu koga ste spomenuli.
8c_competizione 8c_competizione 13:23 02.01.2013

Re: Празан гол

па Ђилас (тоже)


laž, čista laž, bio i Đitler na tapetu mnogo puta! samo prelistaj starije Blogove!

Ево, чак не смете да кажете јавно ко је ОНА.


Uz ovo smo očekivali neku sliku ili bar nadimak, pa da pogađamo za početak. Da se lako ispraviti

Палма се не маже на хлеб тј. нема економски значај.


nego, ne napisa koliko je poreske obaveznike koštala ona žirafa ....

чујем да је ипак постигао нешто у Јагодини


to "nešto" se lako postiže monopolom, po receptu Miškovića i sličnih
milisav68 milisav68 13:47 02.01.2013

Re: Празан гол

8c_competizione

laž, čista laž, bio i Đitler na tapetu mnogo puta! samo prelistaj starije Blogove!

Daj neki link, al nemoj sa platanima.
Jelica Greganović Jelica Greganović 15:09 02.01.2013

Re: Празан гол

Da nije kapitalac?

sesili sesili 16:16 02.01.2013

Re: Празан гол

Ево, чак не смете да кажете јавно ко је ОНА.Uz ovo smo očekivali neku sliku ili bar nadimak, pa da pogađamo za početak. Da se lako ispraviti
Da li je dovoljno ako se kaže da je promenila frizuru?
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 19:02 02.01.2013

Re: Празан гол

Lica iz ovih istinitih KOME(N)DIJA su, kao sto znate, stvarna. Ako prosarate po Youtubu lako ćete ih pronaći upravo u ovim dijalozima. Medjutim, suština nije u njima kao pojedincima. Da nije njih, u tim ulogama bi se svakako našao neko drugi, isti ili sličan njima. Suština je u zapitanosti druge vrste: kakav je mentalni sklop građanina koji u anketi za izbor najpopularnijeg političara zaokruži NJEGA. A takvih simpatizera nije malo, jer ON je, koliko vidim u medijima, na četvrtom mestu po popularnosti među političarima. Dakle, nije reč o bilo kakvom ismejavanju ili nameri da se kod čitoca izazove puki smeh. Spomenutom - NJEMU - svaka čast na upornosti i osvojenoj poziciji, ali se pitam na koji način razmišlja prosečni simpatizer političara čiji je ON prototip, pa otuda ime ovoga puta nije ni važno. Obožavalaca je očigledno mnogo, ali ja, bruke li moje, do sada ne upoznah ni jednog.
8c_competizione 8c_competizione 19:38 02.01.2013

Re: Празан гол

Занимљиво је како овдашњи блогери бирају лаке мете тј. оне које, бар овде, не могу да промаше.


Ček, jer sam im ja kriv što su glupi i neobrazovani? Ali se zato trte da rade poslove za koje nisu sposobni, osim u onom delu gde se skida kajmak...
milisav68 milisav68 19:50 02.01.2013

Re: Празан гол

Dragan Jakovljević.
ali se pitam na koji način razmišlja prosečni simpatizer političara čiji je ON prototip, pa otuda ime ovoga puta nije ni važno. Obožavalaca je očigledno mnogo, ali ja, bruke li moje, do sada ne upoznah ni jednog.

Misliš, lepše je kad te lapaju na pilonsko bus-plus bućkalo....
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 19:57 02.01.2013

Re: Празан гол

Takodje je zanimljivo, i to oduvek bilo, kako ni medju komentatorima ni medju blogerima nema ni 10% onih koji su spremni da svoje nadimke (od maca i kuca do terminatora i mravojeda) zamene sopstvenim imenima i prezimenima. Svi junaci nikom ponikose... a pogotovo oni koji imaju najviše primedaba na oštricu mača blogera. Da sam na mestu moderatora, postavljanje blogova i komentarisanje istih dozvolio bih samo onima koji imaju hrabrosti da stanu iza svog pravog imena. Velike mi hrabrosti ako "Mica ubica" ili "Joca škljoca" ošinu po bilo kome, a najsmešnije je kada tako potpisani krenu da polemišu o tudjoj dvoličnosti, mimikriji, hrabrosti... Dakle, dragi moji, imate mogućnost da da napišete sve što vam je na srcu, pod punim imenom i prezimenom i neizmerno mi je žao što vidim da se umesto toga najveći broj vas odlučuje za bal i nestašluke samo pod maskama. To je razlog što se vrlo retko upuštam u komentarisanje na ovom mestu. Neka ovo bude izuzetak, čisto da znate šta mislim o ovakvim pravilima igre.
dragoljub92 dragoljub92 22:39 02.01.2013

Re: Празан гол

, kako ni medju komentatorima ni medju blogerima nema ni 10% onih koji su spremni da svoje nadimk

bate stara fora,paa stari i odgovor
ovde smo mi pod nickovima većina i ti si to znao kad si počeo da pišeš ovde,tad ti nije smetalo,sam si došo niko te s bukliju nije zvao ovde.
uostalom ja se i zovem dragoljub,bar tako mi piše u ličnu kartu.
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 22:50 02.01.2013

Re: Празан гол

Naravno da sam znao, ali nije tacno da mi nije smetalo. Jedan od mojih prvih blogova bio je upravo na tu temu: http://blog.b92.net/text/6870/Pitam-vas%3A-KO-STE/
U principu, zovite se kako god hocete, ja samo iznosim svoj utisak i razloge zasto je istinska i plodonosna polemika izmedju potpisanih i nepotpisanih nemoguca. Startne pozicije su potpuno razlicite, pa je takav i efekat.
dragoljub92 dragoljub92 23:03 02.01.2013

Re: Празан гол

Startne pozicije su potpuno razlicite, pa je takav i efekat.

što se mene tiče nije tačno,sve što ti kažem kao dragoljub ima i da ti ponovim kao dragoljub.jednostavno ceremonija je ovakva i kom smeta nemoj da učestvuje.uostalom jednom blogeru sam poslao generalije kad sam pomislio da oće da me tuži.
Dragan Jakovljević. Dragan Jakovljević. 23:14 02.01.2013

Re: Празан гол

Vidiš Dragoljube, ni ova "ceremonija" bezimenih nije bezopasna. 'Oće i da tuže
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 03:20 06.01.2013

Re: Празан гол

Празан гол
Занимљиво је како овдашњи блогери бирају лаке мете тј. оне које, бар овде, не могу да промаше. Дакле, ево нам Палме а малопре је био Ћосић, пре њега Коларовић (онај са списковима) а већ о СПЦ да и не причамо. Увек се нађе Пахомије у резерви.

Него, јунаци, што се не подухватите стварних проблема као што су Г17, практично сви али на челу са Динкићем, затим Крагујевац (никакав коментар), па Ђилас (тоже), Шапер, Пецони, скандал са Агробанком, Развојном банком Војводине, Галеника (Хемофарм, Велефарм)итд, итд. Ево, чак не смете да кажете јавно ко је ОНА.

За разлику од ових горе Палма се не маже на хлеб тј. нема економски значај. Уосталом, чујем да је ипак постигао нешто у Јагодини.

Zanimljivo je kako je u tvom komentaru, u delu gde se nabraja koga bi trebalo opaliti, primetno odsustvo određenih političkih opcija. U svakom slučaju, sada gol više nije prazan, javio se golman.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana