Sport

Najbolji sportista 2012. godine

niccolo RSS / 02.01.2013. u 20:10

 

Pratio sam pred kraj godine raznorazne manje ili više tradiocionalne izbore za sportistu godine u Republici Srbiji. Uglavnom su mišljenja bila nepodeljena, za najbolju je proglašavana Milica Mandić, jedina zlatna reprezentativka Srbije na Olimpijskim igrama u Londonu. Jedan od retkih disonantnih tonova je bio tekst u Blicu koji je postavio pitanje da li dovoljno cenimo Novaka i zašto on nije proglašen makar kao ko-najbolji, zajedno sa Milicom.

 

Ono što fali u svim tim izborima jesu naši paraolimpijci. 

Podsetimo se, Srbija je na Paraolimpijskim igrama u Londonu osvojila više medalja nego na Olipmijskim igrama. U vreme Paraolimpijskih igara naše devojke i momci su po prvi put dobili nešto veću pažnju kako navijača tako i medija. Ipak, nekako niko od njih nije uspeo da dođe na jednu od lista koje su ovih dana pravljene (osim naravno prilikom proglašenja najboljih sportista sa invaliditetom u održanom u Skupštini grada krajem godine).

 

Iz tog razloga predlažem da blogeri Bloga B92 naprave svoju listu najuspešnijih na kojoj bi prvo mesto podelili osvajači zlata za Srbiju na Paraolimpijskim igrama, Tanja Dragić i Željko Mitrović.



Komentari (98)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

8c_competizione 8c_competizione 20:53 02.01.2013

svaka čast za inicijativu

Ono što fali u svim tim izborima jesu naši paraolimpijci
niccolo niccolo 21:42 02.01.2013

Re: svaka čast za inicijativu

Očekivao sam da će se ove godine naći barem jedan u tim silnim izborima ovih i onih novina, televizija i slično...
loader loader 23:48 02.01.2013

Re: svaka čast za inicijativu

Ono što fali u svim tim izborima jesu naši paraolimpijci

Ne znam zašto, ali ... nešto me baš i ne čudi što ih nema, u tamo nečijem izboru.
A naravno da bi obavezno trebalo/moralo da ih ima ...

Ako za taj propust može da se uačini ikakva nadoknada, neka to bude ovaj post. Mislim, blog je ipak javna, čitana stvar, pa...
Nicola, svaka čast, i preporukica ko vrata dvokrilna.

niccolo niccolo 07:17 03.01.2013

Re: svaka čast za inicijativu

Hvala, hvala
AlexDunja AlexDunja 21:34 02.01.2013

tanja

moj favorit:)
niccolo niccolo 21:44 02.01.2013

Re: tanja

Možda sam propustio da podsetim da su i Tanja i Željko osvojili zlato sa svetskim rekordom...
mirelarado mirelarado 21:48 02.01.2013

Re: tanja

AlexDunja
moj favorit:)


И мој. :)
niccolo niccolo 21:52 02.01.2013

Re: tanja

niccolo
Možda sam propustio da podsetim da su i Tanja i Željko osvojili zlato sa svetskim rekordom...

što je isto uradio i Draženko Mitrović, ali je on uzeo srebro (jer u njegovoj disciplini učestvuje više kategorija invaliditeta, pa se plasman određuje na osnovu bodova te su i zlatni Kubanac i Draženko oborili rekord u svojoj kategoriji, ali je Kubanac imao najviše bodova u svim kategorijama)...
blogov_kolac blogov_kolac 21:34 02.01.2013

TOP10, al' po sveCkim merilima

1. Novak Djokovic




2. Branislav Ivanovic
3. Milica Mandic

4. Janko Tipsarevic
5. Andrija Prlainovic
6. Ana Ivanovic
7. Ivana Maksimovic
8. Aleksandar Kolarov
9. Momir Ilic
10. Nenad Krstic

niccolo niccolo 21:45 02.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Šta podrazumevaš pod svetskim merilima?
blogov_kolac blogov_kolac 22:58 02.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

niccolo
Šta podrazumevaš pod svetskim merilima?
To ti je kada jedan Andy Murrey na ovogodisnjoj olimpijadi osim zlata u singlu (pobedio Novaka u polufinalu, a pregazio Federera u finalu) osvoji i srebrnu medalju u miks-dublu, osvoji preko 7 decenija cekanu gren slem titulu za Britaniju u muskom singlu (pobedio bas Noleta u nezaboravnom finalu Njujorka), dodje do finala Vimbldona... pa ipak, na kraju godine u velikoj vecini svetskih izbora za sportistu ili tenisera godine primoran je da gleda nasem Novaku Djokovicu u ledja - prosto jer je ono sto je Djokovic uradio i ostvario prosle 2012 godine na teniskim terenima za koju nijansu (ali egzaktno merljivu) impresivnije! A neka mi neko navede imena troje srpskih sportista (a da medju njima nije Djokovic) koji su ZAJEDNO u 2012 ostvarili vece uspehe od ovog Skotlandjanina!

Ali naravno, kada su u pitanju srBska posla, naravno da ce u 2010. godini u cijoj drugoj polovini je Djokovic u nezaboravnom polufinalu i finalu US Opena i osvajanjem Dejvis Kupa naglo mutirao u jednog od najboljih svih vremena u najkompetitivnijem i najpopularnijem individualnom sportu na planeti, i to u njegovoj zlatnoj eri, za najboljeg u vecini "relevantnih" srbo-anketa bila birana strelac Zorana Arunovic koja je te godine na svetskom prvenstvu u disciplini vazdusni pistolj 10m osvojila zlatnu medalju (treba da znate da se na svakom SP u streljastvu dodeli PREKO STO zlatnih medalja!). Ili recimo ove godine u srbo-izborima gde su se birali odvojeno naj-sportista i naj-sportiskinja Djokovic nije biran cak ni za muskog naj-sportistu, jer je uglavnom to mesto pripadalo Andriji Prlainovicu, iako je iza nas jedna od najrazocaravajucih godina u istoriji naseg vaterpola, jer kao apsolutni favoriti za olimpijsko zlato nismo uspeli ni do finala da dodjemo, Partizan nije usao u F4 lige Sampiona, diskutabilno je da li je Prlainovic uopste trenutno nas najbolji vaterpolista pored Filipovica i Udovicica, a to sve u sportu koji se realno ozbiljno igra i trenira u samo 5 drzava/10 gradova!

Ali da ne budem previse kritican prema nasoj javnosti i medijima kao ogledalu naseg sistema vrednosti - kada je Novak Djokovic 2011. redovno bio biran za sveCkog naj-sportistu sirom sveta, i mi smo ga birali za naj-sportistu Srbije, i nismo na silu birali nekog drugog, treceg ili cetvrtog... a mogli smo.
dragoljub92 dragoljub92 23:04 02.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

a mogli smo.

MODERACIJOOOOOO dajte mu više tu opciju da nas ne maltretira ovim čaršavima od komentara.
blogov_kolac blogov_kolac 23:24 02.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

dragoljub92
a mogli smo.

MODERACIJOOOOOO dajte mu više tu opciju da nas ne maltretira ovim čaršavima od komentara.
Maltretiranje bi bilo da sam ovu zaokruzenu tezu rascepkao na deset prostoprosirenih recenica i ubacivao ih jednu po jednu u vidu posebnih poruka, pa bi oni koga to zanima morali da ih skupljaju izmedju brojnih drugih poruka, a oni koje ne zanima moje misljenje - ne bi mogli lako da ih izbegnu i zaobilaze. Ovako sam i jednima i drugima napravio uslugu, a ti bi za promenu mogao na nekom blogu konacno da se malo drzis teme. Daj sam sopstveni izbor 2012 srpskih naj-sportista ili se osvrni na nase paraolimpijce, ili ako vec zelis da prokomentarises ove moje postove, prokomentarisi moj izbor ili obrazlozenje. Ali ti ne zelis da ucestvujes u ovome kao bloger ili komentator, vec bi samo da izigravas nekakvog moderatora.
dragoljub92 dragoljub92 00:06 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

, a ti bi za promenu mogao na nekom blogu konacno da se malo drzis teme

ja se uvek držim za temu,samo nekad nije očigledno.uostalom ovde sam dovoljno dugo da više i nemam potrebu da iznosim svoje mišljenje ili ne/znanje o bilo čemu.ja samo razgovaram sa prijateljima.onima kojima smeta moj način komunikacije ne gostujem po blogovima.
uostalom ja se ne zajebavam već stvarno mislim da treba da ti daju opciju pisanja,možda nekog i interesuje to što ti pišeš.
daklem piši brate slobodno a na mene ne obraćaj pažnju.
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:04 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

treba da znate da se na svakom SP u streljastvu dodeli PREKO STO zlatnih medalja!

Pa, sad...

Na Olimpijskim igrama u Londonu bilo je ukupno 15 takmičenja u streljaštvu!

Zorana jeste osvojila zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu, ali je cele godine ubedljivo bila najbolja na Svetskom kupu. Dominirala je svetskim streljaštvom te godine.E, sada, da li su drugi bili tako dobri, toga se baš ne sećam.

Uostalom, streljaštvo je naš najtrofejniji olimpijski sport.
blogov_kolac blogov_kolac 14:08 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Skrenuta mi je prilicno direktno paznja na ovom blogu od strane samog autora da sam nepozeljan ovde, pa sam sinoc bio digao sidro jer ne nameravam na silu da se namecem (pogotovo na sportskoj temi) - ali sam upravo naleteo na vest sa sportske strane b92 koju prosto moram ovde da prenesem:

ČETVRTAK 3.01.2013 | 12:33
AIPS: Đoković najbolji u Evropi
IZVOR. B92 | JT
Prvi reket sveta Novak Đoković proglašen je za najboljeg sportistu Evrope od strane evropskog odseka Međunarodnog udruženja sportskih novinara (AIPS).

Beta/AP
Đoković je drugu godinu dobio to priznanje, ovoga puta sa 39 glasova, deset više od dvostrukog olimpijskog šampiona Britanca Moa Faraha, dok je treći bio šampion Formule 1 Sebastijan Fetel sa 28 glasova.

U konkurenciji sportistkinja, najbolja je bila olimpijska šampionka u sedmoboju Džesika Enis sa 62 glasa, ispred norveške skijašice Marit Bjergen, koja je osvojila 23 glasa, i beloruske teniserke Viktorije Azarenke sa 17 glasova.
A moj poziv i dalje vazi, pa neka svako ko misli da moze da nadje troje srpskih sportista (bez Djokovica) koji su ZAJEDNO u 2012.godini ostvarili vece uspehe nego sam Andy Murray (osvojio US Open, igrao finale Vimbldona, osvojio olimpijsko zlato i srebro, zavrsio u TOP3 na ATP listi...itd) neka ovde javno navede njihova imena, a ja cu mu objasniti neke elementarne stvari o vrednovanju sportskih rezultata po sveCkim, a ne srBskim standardima i merilima. A ako insistirate, ja cu vam dokazati i zasto je Djokovic za koju nijansu ipak imao jacu tenisku sezonu od prosle godine fenomenalnog Britanca.

Inace, ja licno ne smatram da je Novak Djokovic prosle 2012. bio najbolji evropski sportista, ali je svakako bio pri najuzem vrhu (za razliku nazalost od svih ostalih nasih vrhunskih sportista), ali ne mogu da trpim sveopstu hipokriziju i neverovatan stepen poremecenih vrednosti koji odrazava ovaj ocigledan nacionalni konsenzus da se Novak Djokovic ama bas nigde ne proglasi 2012 za najsportistu Srbije (slicno je bilo i 2010), iako je po svetskim merilima on danas nasa jedina superzvezda, i to kakva...
stefan.hauzer stefan.hauzer 14:45 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Bane Ivanović osvojio LŠ
,igra kod svakog trenera u Chelsea-ju,izabran u idealnu postavu šampionata,
toliko je nezamnljiv - da je David Luiz morao biti prebačen u sredinu,a John Terry ,kapiten,na klupu.


na primer,za svakog fudbalera san je osvajanje Svetskog Kupa i Lige Šampiona;
Ivanović iz objektivnih razloga Svetski Kup neće videti nigde sem na televiziji,dok je LŠ osvojio i to je ekvivalent sa svim Grend Slemovima u tenisu,zajedno(ako hoćeš da tako postavimo stvari?)
a uspeh Chelsea je svakako dočekan u rangu sa Murray-evim u Engleskoj

+ Neven Subotić osvojio Bundes Ligu(2x za redom) i
Aleksandar Kolarov Premier Ligue

nabrojao,trojicu! a koliko znam fudbal je i dalje najpopularniji sport na svetu,kad već idemo brojanje gledalaca(po svetskim merilima,naravno)

antioksidant antioksidant 15:46 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

a koliko znam fudbal je i dalje najpopularniji sport na svetu

pa biramo sportistu srbije
dakle moze samo tenis
i to muski
blogov_kolac blogov_kolac 16:43 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

stefan.hauzer
Bane Ivanović
Neven Subotić
Aleksandar Kolarov
Sta licno mislim o Banetu Ivanovicu u 2012 najbolje govori 2. mesto na koje sam ga stavio na mojoj listi, ali nikada ne bih isao tako daleko pa da ustvrdim da je on (u paketu sa Suboticem i Kolarevim) prosle godine bio bolji sportista od jednog 2012-Endija!

Fudbal je svakako globalno najpopularniji svetski sport, ali je to timska igra, cak 2x11 igraca (bez eventualnih izmena) ucestvuje na svakome mecu, i da bi neki fudbaler bio konkurentan sa najvecim zvezdama elitnih individualnih sportova, ili vidjenijim olimpijskim sampionima u olimpijskoj godini, moraju biti krajnje izuzetni medju gomilom izvanrednih, i to je uglavnom rezervisano za MVP igrace ili najbolje strelce najvecih fudbalskih liga i takmicenja. Tako recimo Bane prosle godine nije ucestvovao na najvecem fudbalskom takmicenju 2012 (evropsko prvenstvo), u engleskom sampionatu bio je svakako jedan od nosilaca igre svog tima, ali bila je to jedna od gorih sezona te ekipe na nacionalnom planu otkada ih je otkupio Abramovic, a osvajanje najprestiznijeg trofeja Lige Sampiona donekle je pomucena cinjenicom da zbog parnih kartona nije ni igrao u velikom finalu protiv Bajerna.

A treba da znas da je teniskim gren slemovima ekvivalent svetsko prvenstvo u drugim sportovima, i po tome je on poseban jer dok drugi imaju svetsko prvenstvo svake cetvrte godine, teniseri imaju cetri svetska prvenstva svake godine, pa tako svake sezone dobijamo novog svetskog prvaka na travi, na sljaci, na brzim i na sporim betonima. U tenisu je kao sto je poznato olimpijsko zlato u singlu manje vredno od slem trofeja, ali ta razlika nije tako drasticna kao u fudbalu (gde je muski olimpijski turnir obicna za*ebancija), pogotovo kada se olimpijski turnir odrzava na terenima jednog Vimbldona.

Bane je protekle sezone bio medju 50 najboljih fudbalera sveta kada ukrstimo kvalitet igara i postignute rezultate, i po meni medju svetskih TOP3 na svojoj poziciji koja je ipak realno uvek u drugom planu u odnosu na centarfore i polutke (pa i golmane i krila) kada se biraju naj-naj fudbaleri. Subotic i Kolarov su takodje imali sjajne sezone, ali na svetskoj fudbalskoj mapi ni priblizno nisu jos uvek pozicionirani kao Bane (ili Vidic kada se oporavi), i iako su na svojim pozicijama medju svetskim tatama, moras da budes pristrasan pa da ih stavis medju TOP100 fudbalera u 2012 (dakle nedovoljna pomoc za Baneta da prestigne Marija, koji je samo za nijansu bio manje uspesan lane u svom sportu od Serene Vilijams i Novaka Djokovica).

antioksidant

dakle moze samo tenis
Pre ce biti u srbopraksi (videti 2008, 2010 i 2012 slucajeve) da je:
dakle NE moze samo tenis, bar sve dok imamo ovako istaknutog tenisera...
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:52 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

gren slemovima ekvivalent svetsko prvenstvo

Novak je to rekao za Dejvis kup,a protiv toga ne mogu

a da ti objasnim odnos fudbal - tenis.

dao bih dupe da Zvezda osvoji Ligu Šampiona ili reprezentacija Svetsko Prvenstvo!
a Novak GS?
uh,to ti je u rangu sa onom Kimijevom titulom,kad smo se ortak i ja otrokuljali u gradu vikajući;
"vodka za Ledenooooog!"

(ili sad,prvog januara, kad je Jakobsen skočio 143m,a čuješ matorog komšiju,koji živi sprat iznad,kako skače i viče "jebi,Šlirija!" )
niccolo niccolo 17:19 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Skrenuta mi je prilicno direktno paznja na ovom blogu od strane samog autora da sam nepozeljan ovde

Nije tačno. Pročitaj još jednom ceo moj komentar. I onu tvoju rečenicu čiji sam početak citirao (a koja je vrlo nepristojan zahtev da promenim naslov - izbor naslova spada u autorsku slobodu i neće mi nijedan smarač govoriti da ga menjam jer smaraču smeta ovo ili ono. Uzgred budi rečeno, u tom pasusu si izrekao još jednu neistinu (kao i u ovoj rečenici koju sad citiram) - nigde u tekstu nisam tvrdio/zaključio da je izbor Milice za naj sportistu u većini ako ne i svim anketama logičan). I kad pročitaš i jedno i drugo shvatićeš (nadam se) da ti niko nije rekao da si nepoželjan...
antioksidant antioksidant 21:33 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

I kad pročitaš i jedno i drugo shvatićeš (nadam se) da ti niko nije rekao da si nepoželjan...

niko nije rekao ali ko je sve pomislio...

pravdu za blogov kolac!
ako necete da citate skrolujte
a on nek pise
AlexDunja AlexDunja 22:37 03.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

pravdu za blogov kolac!
ako necete da citate skrolujte
a on nek pise

SKROZ!
blogov_kolac blogov_kolac 01:39 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

niccolo
Skrenuta mi je prilicno direktno paznja na ovom blogu od strane samog autora da sam nepozeljan ovde

Nije tačno. Pročitaj još jednom ceo moj komentar.

Naravno da jeste tacno. Govorim o onoj dole "diskusiji" koja je bila otvorena odmah posto sam na blogu sa naslovom Najbolji sportista 2012. dao svoju licnu TOP10 listu bez ikakvog dodatnog komentara (ako izuzmemo prilicnu prazninu koju sam ostavio izmedju po meni prvoplasiranog i ostalih) - jer sam prozvan da sam zalutao sa takvom porukom i da cak zapravo nisam ni procitao uvodni tekst bloga. Na to sam ja obrazlozio svoj izbor i zasto ne priznajem (tacnije prezirem) postignuti konsenzus u srpskim medijima i javnosti povodom izbora za najsportistu 2012, a od tebe nisam zahtevao da promenis naslov, nego sam ustvrdio da tek ako promenis naslov mene neko moze da proziva da sam sa sopstvenom rang listom promasio temu i zalutao na ovaj blog, i da bi u tim izmenjenim okolnostima (radikalna promena naslova) bio spreman i sam da obrisem tu svoju poruku.

Cim sam poslao tu poruku na donjoj "diskusiji" krenuo sam da odgovaram i na tvoju civilizovano iznetu molbu da obrazlozim kakvi su pa to sveCki kriterijumi po kojima "senzacionalno" ispada da je ni manje ni vise nego Novak Djokovic bio nas najbolji sportista za 2012 (a Bane Ivanovic na drugom mestu), a ne vaterpolista Andrija Prlainovic ili rukometas Momir Ilic, odnosno tekvondo sampionka Milica Mandic tamo gde je muska i zenska konkurencija objedinjena. Ali kada sam i nju zavrsio, primetio sam umesto zahvalnosti sto sam ti rasplamsao diskusiju na temi svojim provokativnim izborom kojeg bi rado potpisalo oko 1% srBskih i oko 99% sveCkih sportskih novinara (bar kada je #1 mesto u pitanju) - od tebe dobio kratku ali jasnu poruku "smaraš", a bilo je i par poruka tipa "evo ti preporuka, a sad prosetaj", a cak i u ovoj poruci gde me kao ubedjujes da sam pogresno shvatio da sam nepozeljan sa svojim disonantnim tonovima - nisi propustio priliku da me dva puta nazoves smaračem.

Ovo je sportski blog, i u takvoj negostoljubivoj atmosferi nisam nameravao vise da se obracam, ali kada je sledeceg dana objavljena vest da je Novak Djokovic proglasen za najboljeg sportistu cele Evrope od strane evropske sekcije zvanicnog svetskog udruzenja sportskih novinara, setio sam se ovog bloga, i preneo tu vest, dok sam se i dalje uzdrzavao od javljanja na onu donju "diskusiju" posvecenu meni, iako se ona nastavila na necuveno neumesan nacin nakon sto se bloger Kazezoze drznuo da na maliciozan nacin nasiroko govori u moje ime i tumaci te "moje" stavove!?

blogov_kolac blogov_kolac 01:39 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

A tebi licno, da ne bi ostao u zabludi, mogu samo jos jednom da ponovim da se miksevi sportista sa hendikepom sa ostalim sportistima nigde ne praktikuju, i da je presedan i izuzetak koji je ove godine napravila poznata italijanska novina na nivou ovogodisnjeg presedana dodele Nobelove nagrade za mir Evropskoj Uniji. Ne znam da li ti znas da je recimo u tenisu izvesna Holandjanka kao tinejdzerka osvojila paraolimpijsko zlato u Sidneju 2000. i od tada je osvojila i sledeca tri paraolimpijska zlata zakljucno sa Londonom, ali i bukvalno sve gren slemove sem jednog koji su se odrzali u ovome veku! Mi smo 2011 brojili svaku Novakovu uzastopnu pobedu nadajuci se da ce oboriti Mekinroov rekord od 45, a ova supersampionka u tenisu za hendikepirane je ostvarila niz od preko 400 (cetristo) uzastopnih pobeda, i po rezultatima ona je nesto kao Sampras, Federer, Navratilova i Graf u jednoj osobi. Ona je ziva legenda, svetski fenomen, ali se njeni neverovatni uspesi ni ove godine nisu miksovali sa Sereninim, Novakovim, Marejevim, Azarenkinim, vec su se uporedjivali sa ostalim najuspesnijim paraolimpijcima. Ovo me inace podseti i da pomenem da je potpuno sumanuta praksa koja je kod nas odavno zazivela da se mesaju, pa cak i izjednacavaju uspesi u juniorskoj konkurenciji sa seniorskom.
stefan.hauzer stefan.hauzer 02:09 04.01.2013

pitanjce

kako si, u isto vreme ,uspeo da izbaciš dva dugačka komentara? :)
niccolo niccolo 08:17 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

jer sam prozvan da sam zalutao sa takvom porukom i da cak zapravo nisam ni procitao uvodni tekst bloga

Znači Dunja je kriva za sve
NNN NNN 09:11 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

niccolo Radulovich
Nije tačno. Pročitaj još jednom ceo moj komentar....


(previše si se muvao po ekonomskim blogovima )
NNN NNN 09:11 04.01.2013

Re: pitanjce

stefan.hauzer
kako si, u isto vreme ,uspeo da izbaciš dva dugačka komentara? :)

kad BK kuca - vreme stoji!
NNN NNN 09:16 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Ovo me inace podseti i da pomenem da je potpuno sumanuta praksa koja je kod nas odavno zazivela da se mesaju, pa cak i izjednacavaju uspesi u juniorskoj konkurenciji sa seniorskom.

Ja se sa ovim slažem (a i sa još nekim stvarima koje je BK izneo).
Ja bih glasao za Novaka (ipak je njegov uspeh globalno veći od Miličinog (lokalnog))
Isto tako verujem da bi Novak glasao za Milicu
Ps. Bane je trenutno najbolji strelac među defanzivcima u PL
Pps. Pantela izneverovao što nije u konkurencii za najboljeg sportistu tipa srpskog.
antioksidant antioksidant 10:54 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

NNN
niccolo Radulovich
Nije tačno. Pročitaj još jednom ceo moj komentar....


(previše si se muvao po ekonomskim blogovima )

AlexDunja AlexDunja 12:20 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Znači Dunja je kriva za sve

jesam. da me se banuje:)

izgleda da je bk zaboravio
da se nečitanje blogova ne smatra za
pogrešan način blogovanja.
naprotiv, ja sam samo htela da ga pohvalim.
antioksidant antioksidant 12:27 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

mogu samo jos jednom da ponovim da se miksevi sportista sa hendikepom sa ostalim sportistima nigde ne praktikuju,

da te pitam - da li znas zasto se bokseri, na primer, svrstavaju u okviru težinskih kategorija?
svaki sportista u okviru svojih ograničenja (počevši od težine i visine pa sve do invaliditeta) takmiči se sa svojom kategorijom
i ko u okviru svojih okvira postigne više, bolji je sportista
količina para i političkog mita koji se vrti je nebitna
drugim rečima, ta mala hoolanđanka (a voleo bih i ime da si joj napisao) je veći tensier nego drugi (iako nije sprpkinja i nema restoran)
gorstak92 gorstak92 12:47 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

AlexDunja
Znači Dunja je kriva za sve

jesam. da me se banuje:)

izgleda da je bk zaboravio
da se nečitanje blogova ne smatra za
pogrešan način blogovanja.
naprotiv, ja sam samo htela da ga pohvalim.


I ne samo to!
Postoji pravac u blogovanju gde komentator samo bane iznebuha sa nekim citatom bez da je pročitao i blog i komentare.
Kao ja sad.

Š'a ima?
tyson tyson 13:24 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

drugim rečima, ta mala hoolanđanka (a voleo bih i ime da si joj napisao) je veći tensier nego drugi (iako nije sprpkinja i nema restoran)

Ko to ima restoran?!



antioksidant antioksidant 13:31 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

tyson
drugim rečima, ta mala hoolanđanka (a voleo bih i ime da si joj napisao) je veći tensier nego drugi (iako nije sprpkinja i nema restoran)

Ko to ima restoran?!




izbor blogovog kolca
mada ne bira ga on zbog toga
vec zato sto ceni sportiste po medijskoj zastupljenosti
Kazezoze Kazezoze 13:45 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

drugim rečima, ta mala hoolanđanka (a voleo bih i ime da si joj napisao) je veći tensier nego drugi (iako nije sprpkinja i nema restoran)

zove se esther vergeer i kolac je, kao i mnogi drugi srbi, čuo za nju jer je novak bio oduševljen kada ju je upoznao na prošlogodišnjem izboru za sportistu godine. tada je i spomenuo sve njene rekorde koji verovatno nikada neće biti oboreni (42 GS u singlu i dublu, 7 paraolimpijskih titula i ukupno 20 godina svetski broj 1).

antioksidant antioksidant 13:50 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

zove se esther vergeer

hvala
stefan.hauzer stefan.hauzer 16:50 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Š'a ima?

kuvano vino; a kod tebe?:)
gorstak92 gorstak92 17:13 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

stefan.hauzer
Š'a ima?

kuvano vino; a kod tebe?:)


Vino kuvam samo kad idem na klizanje/skijanje i kad je baš loše vino.
Inače je gre'ota.

Kupio sam neko super vino u Sremskim Karlovcima - vinski podrumi porodice Bajilo.
Davno nisam pio tako dobro vino.

A što se tiče prazničkog piva malo sam se zeznuo.
Kupio sam neko francusko pivo u burencetu.
Mož' misliti Francuzi i pivo. Kad nešto ne ide to ne ide, al' volim da probam.
tyson tyson 17:19 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

antioksidant
Ko to ima restoran?!

izbor blogovog kolca

Đoković?!

Au! Zadnje vreme došlo.

Ma jel' to sigurno...? Da nije opet neka podmetačina? Prosto ne mogu da verujem...


AlexDunja AlexDunja 17:19 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

kuvano vino; a kod tebe?:)

kod mene kao i obično:
votka, limun i dosta leda:)
stefan.hauzer stefan.hauzer 17:34 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

vinski podrumi porodice Bajilo.

apsolutno!dobijam redovno,kao poklon


uh,
trenutno mi je apsolutni hit,crno Laško
(potpuno neverovatno da sam sve ovo vreme odbijao da probam)


niccolo niccolo 17:34 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

NNN
niccolo Radulovich
Nije tačno. Pročitaj još jednom ceo moj komentar....


(previše si se muvao po ekonomskim blogovima )

Pazi kad sam čekao ko će da primeti
niccolo niccolo 17:37 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

a i sa još nekim stvarima koje je BK izneo

Ništa sporno, i ja bih mogao da se složim s nekim stvarima koje je BK izneo. Međutim, nikako mi ne ide u glavu da neko potpuno promaši temu bloga i da onda dva dana mlatara rukama okolo pokušavajući da se pobije sa bilo kim od nas jer je potpuno ubeđen da mi smatramo da Novak nije zaslužio naziv najboljeg u 2012. Mislim, ko je to rekao, do sada ste se samo par vas izjasnili da bi glasali za Novaka, a niko nije rekao da bi glasao za Milicu...
niccolo niccolo 17:39 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

jesam. da me se banuje:)

Tako je, banujmo Dunju!

p.s. Dunja, da li bi htela, kao VIP bloger, da me ugostiš? Želim da napišem jedan kratak tekst efikasnog naslova "Banovati AlexDunju!" pa bi mi značilo da me što više blogera i čitalaca vidi...
AlexDunja AlexDunja 17:45 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

.s. Dunja, da li bi htela, kao VIP bloger, da me ugostiš? Želim da napišem jedan kratak tekst efikasnog naslova "Banovati AlexDunju!" pa bi mi značilo da me što više blogera i čitalaca vidi...


pošalji tekst, ili naslov
na pp
antioksidant antioksidant 18:13 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

tyson
antioksidant
Ko to ima restoran?!

izbor blogovog kolca

Đoković?!

Au! Zadnje vreme došlo.

Ma jel' to sigurno...? Da nije opet neka podmetačina? Prosto ne mogu da verujem...



tajsone, ne nasedaj na provokacije
praznici su
smiri se
niccolo niccolo 18:54 04.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

pošalji tekst, ili naslov
na pp

Ček' da smislim (ne ide mi nešto)
cassiopeia cassiopeia 00:43 05.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

tyson

Đoković?!

Au! Zadnje vreme došlo.

Ma jel' to sigurno...? Da nije opet neka podmetačina? Prosto ne mogu da verujem...






Pa restoran Novak kod Arene na Novom Beogradu je u vlasništvu porodice Đoković.

p.s. Nik srećna ti Nova!

niccolo niccolo 20:29 05.01.2013

Re: TOP10, al' po sveCkim merilima

Nik srećna ti Nova!

Hvala, takođe!
AlexDunja AlexDunja 21:37 02.01.2013

e, nic

ovaj bk
nije pročito blog:)
daj mu preporuku:)
niccolo niccolo 21:42 02.01.2013

Re: e, nic



Evo dajem :)
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:13 02.01.2013

Re: e, nic

AlexDunja
ovaj bk
nije pročito blog:)
daj mu preporuku:)


Jel mogu i ja?

AlexDunja AlexDunja 22:20 02.01.2013

Re: e, nic

slobodno
blogov_kolac blogov_kolac 22:22 02.01.2013

Re: e, nic

AlexDunja
ovaj bk
nije pročito blog:)
daj mu preporuku:)
U blogu je nonsalantno izneta teza kako je ove godine u brojnim izborima za najbolje sportiste Srbistana doslo do opsteg konsenzusa i poklapanja rezultata, tj da je sve toliko cisto i jasno, da se tacno znalo kome je gde 2012 mesto, ali bi mozda bilo interesantno u tu nesporno preciznu listu nekako integrisati zapazene uspehe nasih paraolimpijaca.

E pa bk je samo jos jednom bio prinudjen da sa zaljenjem konstatuje kako kad god se Srbi oko neceg sloze - to mora da je nesto naopako!

A sto se tice mix/combo liste gde bi bili integrisani i sportisti sa invaliditetom, smatram da to nije najpametnija ideja, i da postoje razlozi zbog cega se to nigde na svetu ne radi, pa zasto mi ovde na blogu da budemo izuzetak? Tu je ionako takmicarski momenat mnogo manje u prvom planu u odnosu na vrhunski (profesionalni) sport, oni su vec u startu heroji, i deviza "vazno je ucestvovati" tu nikada nije bila fraza.

Ako cenjeni autor ovog bloga naglasi u naslovu da je tema ipak iskljucivo vezana za izbor naj-sportiste sa invaliditetom, ili ako iz svoje istinite konstatacije kako su se rezultati svih ovogodisnjih anketa manje-vise potpuno poklapali izbaci zakljucak da je to logicno s obzirom na to sta smo imali ove 2012 - izbrisacu onu svoju protesnu pod-diskusiju i bez tvoje prozivke.
niccolo niccolo 22:24 02.01.2013

Re: e, nic

Ako cenjeni autor ovog bloga

Smaraš.
dusanovaiivanovamama dusanovaiivanovamama 22:25 02.01.2013

Re: e, nic

AlexDunja
slobodno




AlexDunja AlexDunja 22:31 02.01.2013

Re: e, nic

, i da postoje razlozi zbog cega se to nigde na svetu ne radi,

ovakvi?
niccolo niccolo 22:36 02.01.2013

Re: e, nic

Ma to je izmislio. Evo u rukama držim Gazzetu dello Sport od 31.12 koja je Zanardija proglasila sportistom godine u Italiji...
dragoljub92 dragoljub92 23:06 02.01.2013

daklem

od ovoja sportaši ne moš se živi,pa ni na svetu novu godinu ni nedavate mir
razmisljam razmisljam 23:27 02.01.2013

Re: daklem

dragoljub92


Драгољубе, па ти ниси ној?!

dragoljub92 dragoljub92 23:32 02.01.2013

Re: daklem

razmisljam
dragoljub92


Драгољубе, па ти ниси ној?!


i nisam i jesam,ima ga noj kad klikneš na sliku.pošto počeli mlogo da ne pozivlju kako se krijemo i gramo glavu u pesak pa reko aj da pokažem svoje pravo lice.eno tamo kod jakovljevića baš demantujemo o tome.
AlexDunja AlexDunja 23:45 02.01.2013

Re: e, nic

Tu je ionako takmicarski momenat mnogo manje u prvom planu u odnosu na vrhunski (profesionalni) sport, oni su vec u startu heroji, i deviza "vazno je ucestvovati" tu nikada nije bila fraza.

u redu je. dali smo i preporuku.
nemoj dalje u istom pravcu. pliz
Kazezoze Kazezoze 10:32 03.01.2013

Re: e, nic

AlexDunja
Tu je ionako takmicarski momenat mnogo manje u prvom planu u odnosu na vrhunski (profesionalni) sport, oni su vec u startu heroji, i deviza "vazno je ucestvovati" tu nikada nije bila fraza.

u redu je. dali smo i preporuku.
nemoj dalje u istom pravcu. pliz

zašto da ne ide u tom pravcu? tema nicovog posta je upravo taj pravac kojim ti nebi dalje da se ide.

BK je sažeo odgovor na pitanje - zašto hendikepirani sportisti nisu u istoj ravni gledanja kod dodele nacionalnih priznanja kao i nehendikepirani sportisti? - u jednu rečenicu, i odgovor je potpuno tačan.

svet gleda na hendikepiranog sportistu sa sažaljenjem. njegova najveća nagrada, u očima sveta, je ta što je uopšte u mogućnosti da se bavi sportom.
hendikepirani sportisti nisu tržišna roba, za njih se ne otimaju sponzori, oni nemaju tržišnu vrednost. za svet koji živi po modelu da se kvalitet robe ocenjuje kroz tržišnu vrednost, a sport je na visokom mestu u tržišnoj ekonomiji - ulažu se ogromne pare - hendikepirani sport je na manjoj vrednosnoj skali od trke pasa.
hendikepirane sportiste niko ne poznaje. njihova takmičenja su važna samo za manji broj ljudi (rodbina i bliži prijatelji i eventualno za medicinski inžinjering koji se bavi izradom medicinskih pomagala za hendikepirane osobe). medijski su zastupljeni uglavnom škrtim informacijama sa velikih takmičenja, dok se o, recimo đokoviću, zna i kad mu pudlica ide na pišanje.

to je pravi razlog zašto su hendikepirani sportisti neravnopravno zastupljeni kod dodele najviših sportskih priznanja i BK je potpuno u pravu. oni su učesnici, a ne takmičari u očima tržišnog kapitala koji i organizuje ocenjivanje i dodeljuje nagrade. sport je biznis prljavog i smrdljivog kapitala i to je odgovor. sportista je roba i nastoji da bude što kvalitetnija roba, dok hendikepirani sportista traži svoj način da preko sporta bude samo ravnopravan čovek u društvu.
angie01 angie01 11:21 03.01.2013

Re: e, nic

sto se tice mix/combo liste gde bi bili integrisani i sportisti sa invaliditetom, smatram da to nije najpametnija ideja, i da postoje razlozi zbog cega se to nigde na svetu ne radi, pa zasto mi ovde na blogu da budemo izuzetak? Tu je ionako takmicarski momenat mnogo manje u prvom planu u odnosu na vrhunski (profesionalni) sport, oni su vec u startu heroji, i deviza "vazno je ucestvovati" tu nikada nije bila fraza


jeste, ali se apsolutno slazem sa niccolom, jer, ako je sport takmicenje vestina, spretnosti, duha, rezultata, medju kategorizovanim-onda paraolimpijci svakako zasluzuju da budu na listi, jer su oni za razliku od ostalih, pobedili i onu najvecu prepreku-nemogucnost,...a postavljanje stvari vezane za sport iskljucivo kao komercijalno finansisku masineriju, izgubljen je pocetni, osnovni princip-takmicarski duh,...to sto se insistira na sazaljenju ljudi sa posebnim potrebama, iako su oni pokazali da se bore mnogo bolje od vecine bez tih problema i jos ostavrili vrhunske rezultate, je totalna malogradjanska vizura.
niccolo niccolo 17:29 03.01.2013

Re: e, nic

to je pravi razlog zašto su hendikepirani sportisti neravnopravno zastupljeni kod dodele najviših sportskih priznanja i BK je potpuno u pravu. oni su učesnici, a ne takmičari u očima tržišnog kapitala koji i organizuje ocenjivanje i dodeljuje nagrade. sport je biznis prljavog i smrdljivog kapitala i to je odgovor. sportista je roba i nastoji da bude što kvalitetnija roba, dok hendikepirani sportista traži svoj način da preko sporta bude samo ravnopravan čovek u društvu.

Ja nemam utisak da ti i BK pričate isto tj. on smatra da ne treba mešati jedne i druge - jer to niko ne radi pa što bismo mi (što smo na primeru Italije utvrdili da nije tačno), a ti objašnjavaš zašto do mešanja ne dolazi u praksi - jer one koji sponzorišu dodeljivanje takvih nagrada nije briga za hendikepirane sportiste.
ivana23 ivana23 17:58 03.01.2013

Re: e, nic

što smo na primeru Italije utvrdili da nije tačno


Nismo utvrdili, jer nisi dao link da se uverimo...
niccolo niccolo 18:05 03.01.2013

Re: e, nic

ivana23
što smo na primeru Italije utvrdili da nije tačno


Nismo utvrdili, jer nisi dao link da se uverimo...

Evo ga ovde na engleskom
Kazezoze Kazezoze 18:06 03.01.2013

Re: e, nic

niccolo
to je pravi razlog zašto su hendikepirani sportisti neravnopravno zastupljeni kod dodele najviših sportskih priznanja i BK je potpuno u pravu. oni su učesnici, a ne takmičari u očima tržišnog kapitala koji i organizuje ocenjivanje i dodeljuje nagrade. sport je biznis prljavog i smrdljivog kapitala i to je odgovor. sportista je roba i nastoji da bude što kvalitetnija roba, dok hendikepirani sportista traži svoj način da preko sporta bude samo ravnopravan čovek u društvu.

Ja nemam utisak da ti i BK pričate isto tj. on smatra da ne treba mešati jedne i druge - jer to niko ne radi pa što bismo mi (što smo na primeru Italije utvrdili da nije tačno), a ti objašnjavaš zašto do mešanja ne dolazi u praksi - jer one koji sponzorišu dodeljivanje takvih nagrada nije briga za hendikepirane sportiste.

ja nisam ni komentarisao kolčevo mišljenje, niti neki njegov komentar (obično ih i ne čitam), ja sam komentarisao rečenicu koja je citirana (dakle, izvađena iz konteksta), a koja je po mom mišljenju potpuno istinita jer je upravo u toj rečenici odgovor na pitanje koje si ti postavio u oficijelnom postu.
meni je sasvim jasno da su moj i BK pogled na sport, kao i uopšte pogled na život u totalu razlikuju. ali, ono, baš...
ivana23 ivana23 18:25 03.01.2013

Re: e, nic

niccolo
ivana23
što smo na primeru Italije utvrdili da nije tačno

Nismo utvrdili, jer nisi dao link da se uverimo...

Evo ga ovde na engleskom


Tnx.
stefan.hauzer stefan.hauzer 01:26 03.01.2013

najsportista

uuu prošle godine sam na szigetu,preživeo dva dana sa tri eura
to naravno ne bih uspeo da se ceo život nisam temeljno pripremao za tako nešto,redovno posećujući festivale sa minimum love.

(a onda sam pronašao novčanik iza iza kreveta,pivo je krivo)
niccolo niccolo 07:18 03.01.2013

Re: najsportista

Priznaj da si se bio uvalio nekoj cici...
antioksidant antioksidant 08:06 03.01.2013

Re: najsportista

(a onda sam pronašao novčanik iza iza kreveta,pivo je krivo)

чији новчаник си пронашао?
dragoljub92 dragoljub92 09:05 03.01.2013

Re: najsportista

antioksidant
(a onda sam pronašao novčanik iza iza kreveta,pivo je krivo)

чији новчаник си пронашао?

pa njegov,ko nađe njegovo je.
angie01 angie01 11:07 03.01.2013

Re: najsportista

pa njegov,ko nađe njegovo je


tako lopovi nasli sef milkeforcan.
antioksidant antioksidant 11:15 03.01.2013

Re: najsportista

angie01
pa njegov,ko nađe njegovo je


tako lopovi nasli sef milkeforcan.

pa i ona ga je tako nasla :))
angie01 angie01 11:22 03.01.2013

Re: najsportista

pa i ona ga je tako nasla :))


,...pravo velis!
dragoljub92 dragoljub92 11:37 03.01.2013

Re: najsportista

angie01
pa njegov,ko nađe njegovo je


tako lopovi nasli sef milkeforcan.

otkud znaš da su lopovi,šetali ljudi i sapleli se o sef.stavili pod mišku i odneli si kući.ko nađe njegovo je.
angie01 angie01 11:45 03.01.2013

Re: <SPAN>Re: najsport<SPAN id=dtx-highlighting-item dtx-Highlight-BackgroundColor="yellow">i</SPAN>sta</SPAN>

ko nađe njegovo je.


je l to vazi i za nepokretnosti,...ja nasla neke na Senjaku,....
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:15 03.01.2013

Re: najsportista

Priznaj da si se bio uvalio nekoj cici.



to me je koštalo one ludačke slave,za svetog nikolu:)))
niccolo niccolo 17:11 03.01.2013

Re: najsportista

to me je koštalo one ludačke slave,za svetog nikolu:)))

aaa, pa ti si to onda otplaćivao dugove...to sasvim menja stvar
niccolo niccolo 17:29 03.01.2013

Re: najsportista

antioksidant
angie01
pa njegov,ko nađe njegovo je


tako lopovi nasli sef milkeforcan.

pa i ona ga je tako nasla :))

kukusigameni kukusigameni 12:00 03.01.2013

naj sportista godine

angie01 angie01 12:33 03.01.2013

Re: naj sportista godine

kukusigameni


podrzavam!
stefan.hauzer stefan.hauzer 13:15 03.01.2013

Re: naj sportista godine

i ja sam prvo pomislio na Snežanu.

a onda sam ipak rešio da promovišem samog sebe
niccolo niccolo 17:11 03.01.2013

Re: naj sportista godine

Može
niccolo niccolo 17:11 03.01.2013

Re: Razočarenja

To ćemo u sledećem blogu
tyson tyson 17:45 03.01.2013

Kad bih se ja pitao


Sportista gosine u Srbiji bi bio definitivno Novak Đoković.

Paraolimpijske igre nisam pratio i pored hajpa na društvenim mrežama. Nisu mi zanimljive.


niccolo niccolo 17:54 03.01.2013

Re: Kad bih se ja pitao

To je sasvim ok. Moja poenta je u tome da je mogao barem jedan medij da nekog od njih stavi na listu s obzirom na to kako su ispratili njihove rezultate s velikom pažnjom kada je bilo popularno...
tyson tyson 21:34 03.01.2013

Re: Kad bih se ja pitao

Moja poenta je u tome da je mogao barem jedan medij da nekog od njih stavi na listu s obzirom na to kako su ispratili njihove rezultate s velikom pažnjom kada je bilo popularno...

Pa ispratili su njihove rezultate jer je bilo popularno, a ne zato što su se bogznakako zaista zanimali.

Da se nije digla halabuka po društvenim mrežama ne bi im poklonili ni trenutak pažnje, osim male post festum vesti o broju osvojenih medalja, gde bi se o istom trošku saznalo da se nešto uopšte dešavalo.

Ipak su to srpski mediji 2012. godine, budimo realni.


stefan.hauzer stefan.hauzer 21:54 05.01.2013

.

ove godine u glasanju za igrača godine u Vest hemu
(hammer of the year)
moj glas ide Joe Cole-u!

niccolo niccolo 22:09 07.01.2013

Re: !

Nisam ovo ispratio, a ni iz teksta mi nije najjasnije, ko je uopšte proglašen za najboljeg mladog?
stefan.hauzer stefan.hauzer 11:09 08.01.2013

Re: !

uopšte proglašen

messi? :)
ed_novipazar ed_novipazar 13:59 08.01.2013

Re: !

niccolo
.. ko je uopšte proglašen za najboljeg mladog?

Vaterpolista Dušan Mandić.
niccolo niccolo 20:33 08.01.2013

Re: !

Hm, da, i ja bih rekao da je Amela više zaslužila...

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana