Gost autor| Sport

SUPER BOWL XLVII

NNN RSS / 03.02.2013. u 09:09

Domaćin kroz verovatno najgledaniji sportski događaj ove godine biće docsumann

 

 superbowl47rmtip21.jpg?w=640&h=360

Već tradicionalno, prve nedelje Februara,  očekuje nas finalna utakmica NFL-a, takozvani Super Bowl. U USA taj dan je odomaćen kao svojevrsni praznik  “Super Bowl Sunday“, koji je ujedno i dan u kojem se uz Thanks giving Day proda najviše hrane. A zasigurno  najviše  piva!

5880-superbowl-LXVII-cookies-L.jpg 

No, pored još niza zanimljivosti koje prate ovaj spektakl, među kojima su, recimo, i rekordni broj twiter komentara, kao i cijena reklamnih termina tokom TV prenosa od 3,5miliona dolara za 30 sekundi, SB je svakako jedan od planetarno najvećih sportskih događaja godine.

Svaka utakmica u NFL-u, sama po sebi, ima taj epski momenta sudara  “silnih oklopnika bez mane i straha ...“, jer  zbog velike potrošnje materijal (čitaj - kostiju, mišića, tetiva)  broj utakmica koji jedan tim odigra  tokom sezone neuobičajeno je mali u odnosu na ostale kolektivne sportove (16 u regularnoj sezoni, i najviše 3 (4) u postsezoni, i to za one ekipe koje odu do samog kraja). U play off-u igra se samo  jedna utakmica po eliminacionoj fazi, bez revanša, bez mogućnosti popravke, na sve ili ništa.

A  Super Bowl tu dođe nešto kao sam Armagedon.

 

Negdje sam pokupio podatak da je to  jedina utakmica koju je nemoguće “namjestiti“. A možda se samo radi o urbanoj legendi globalno-potrošaćkog društva ;)

 

Ovogodišnji SB ima i jednu dodatnu zanimljivost, oba tima koja su izborila mjesto u finalu, San Francisko 49ers i Baltimor Ravens, sa klupe će predvoditi braća Harbou, Džim i Džo.

 

Mlađi brat, Džim, je u nekoliko sezona napravio sjajan posao sa fortinajnersima, koji su ubjedljivo najkompletnija ekipa u ligi. Još i prošle godine sam ih smatrao za najozbiljnije kandidate za titulu. Ove godine su još ubjedljiviji, konkretniji, opasniji.

Svoju trenersku genijalnost, Džim je pokazao kada je u posljednjih 7 utakmica regularne sezone zamjenio stratnog kvoterbeka Adam Smita, iako su 49ers-i sa Smitom gurali  više nego dobro. Nakon što je Kolin Kapenik, zamjenio Smita zbog povrijede u 10. kolu, Džim ga više nije povlačio iz prve postave, iako je već u sledećoj utakmici ponovo na raspolaganju imao stratnog kvoterbeka.  Bilo mu je jasno da će sa Kapernikovim atletskim i trkačkim sposobnostima  tim dobiti novu dimeziju u napadu. Taj rijedak kvalitet uz  Kapernik posjeduje još svega par mlađahnih kvoterbekova (RG3, Robert Vilson, Kem Njutn) i veteran Majk Vik. Po svemu sudeći, reklo bi se da su  igrači s tim performansama budućost napadačke filozofije u NFL-u. Problem je jedino što takvih igrača nema baš puno. Ustvari, totalni su ekskluzivitet.

S Kapernikovim trčanjem, multidimenzionalnost napada tima iz SF postaje praktično nerješiv problem za protivničke odbrane. Uz sjajnog raningbeka Frenk Gora, i NFL vedete - vajdrisivera Rendi Mosa i tajtenda Vernon Dejvisa,  te  fantastičnu ofenziv liniju, koja snagom, dinamičnošću i sinhronizovanim blokovima, prosto rastače protivničku prvu liniju odbrane i otvara ogroman prostor za utrčavanje, napad iz San Franciska djeluje nazaustavljivo.

Što se SF odbrane tiče, nezaobilazna u ovom osvrtu, ali i bukvalno ;)  je najbolja lajnbekerovska formacija u ligi – čuveni tandem centralnih lajnbekera Vilis-Bovman + spoljni lajnbeker Aldon Smith, koji je sa 19 sekova u regularnoj sezoni drugi po toj statisci u cijeloj ligi (odmah iza najboljeg defanzivca za ovu godinu JJ Watt-a iz Hjustona).  A ako je lajnbekerovska linija “nezaobilazna“, šta tek reći za prvu liniju odbrane – Džastin Smit, Rej MekDonalds, i ostatak teškaške skvadre predstavlja pravi jurišajući zid od ljudskog mesa.

Jedina slaba tačka u timu  je kiker, Dejvid Ekers, a to u NFL utakmicama, pa i onim superbolovskim, zna ponekad biti od krucijalnog značaj.

 

S druge strane Baltimor Rejvensi ulaze u finalni okršaj sezone na krilima dvije uzastopne pobjede nad jakim rivalima koje su predvodile dvije igračke legende i ponajbolji kvoterbekovi (uz Džo Montanu) u istoriji igre, Pejton Meninga (Denver) i Tom Brejdi (Nju Ingland) ... u tom smislu pozdrav za Njanju, Brajovića, Unfa i ekipu ;))

U svojoj oproštajnoj sezoni, Rej Luis, srce i duša Gavranova, i ponajbolji centralni lajnbeker u istoriji NFL-a, ima šansu da uzme svoj drugi šampionski prsten.

Uz Reja, kičmu odbrambene formacije Rejvensa, čine još dva igrača koja su osvajala nagradu za najboljeg odbrambenog igrača godine – fri sejfti Ed Rid i spoljni lajnbeker Tarel Sags, kao i veeeliki,supersnažni&brzi difenziv tekl Haloti Ngata. Cjenim da je ta centralna osovina Haloti-Luis-Rid najjača u ligi.

No, najveći kvaliteti ovog dijela tima iz Baltimora su srčanost i zajedništvo. Njegovoj koheziji doprinjeli su upravo harizma i lideršip kvaliteti Rej Luisa.

Žestoka odbrana je već duže vrijeme zaštitni znak Rejvensa i biće veoma interesantno vidjeti koliko je ona u stanju da se suprostavi moćnom napadu iz SF-a.

Međutim ono što  je Rejvense dovelo na taj stepenik više u odnosu na par proteklih sezona i ujedno ih “gurnulo“ u finale je napad koji je esplodirao ove godine. Kvoterbek Džo Flako se konačno dokazao kao veliki igrač za velike utakmice. U tome mu je znatno pomogao sjajan dvojac vajdrisivera Tori Smit i Ankuan Boldin, kao i tajtend Pinta. Takođe, velika snaga u napadu Rejvensa predstavlja  omaleni  raning bek Rej Rajs, mada će ovaj put igrati protiv odbrane koja je ponajbolja u zaustavljanju trčanja.

 

Naravno, postoji velika mogućnost  da utakmicu odluči i neko od igrača koje ovdje nismo spominjali, pošto  u oba tima igra još dosta odličnih pojedinaca.

 

49ers-i su jedan od najuspješnih timova u istoriji NFL-a i jure svoju šestu titulu, ali prvu još od 1994, dok bi Rejvensima ovo bila tek druga uz onu iz 2000. Suvišno je pričati koliko i jedni i drugi žele da se dokopaju Lombardi trofeja.

 

Mislim da će ovo biti meč sa velikim brojem poena. Teško da Rejvensi mogu da ponove odbranu kao protiv Patriotsa u finalu AFC konferencije i zaustave SF na ispod 15-20 poena. Zato je važno da im napad funkcioniše kao u predhodna dva meča.

Sveukupno gledajući, 49ers-i su favoriti, mada, ako postoji tim protiv kojeg to slabo šta znači, onda  su to upravo Rejvensi.

 

Meč počinje  pola sata poslije ponoći, po našem vremenu. Naravno, za ponedeljak sam već najavio dan godišnjeg odmora  ;)


 

 

 



Komentari (218)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

docsumann docsumann 09:14 03.02.2013

go Ravens!


i pozdrav za domaćina
NNN NNN 09:16 03.02.2013

go 49ers!

i pozdrav za gosta autora
docsumann docsumann 09:21 03.02.2013

Re: go 49ers!

što ti je sinhronicitet u 9:12 uključujem komp, kad ono blog postavljen u 9:09.
Biljana 77 Biljana 77 09:29 03.02.2013

Re: go Ravens!

i pozdrav za domaćina

i pozdrav za gosta autora


Samo se vi pozdravljajte...Domaćin je ostavljen da sam brine do popodneva o dvoje dece ludo, tako da docs da znaš da snosiš deo moralne odgovornosti za svaku eventualnu štetu nastalu dok pater familias bloguje.

+ Nikako da uspem da se navučem na ovaj vaš sport...
docsumann docsumann 09:35 03.02.2013

Re: go Ravens!

pozdrav, Biljo

bitno je da je slobodan od ponoći
NNN NNN 09:44 03.02.2013

Re: go Ravens!

Domaćin je ostavljen da sam brine do popodneva o dvoje dece ludo, tako da docs da znaš da snosiš deo moralne odgovornosti za svaku eventualnu štetu nastalu dok pater familias bloguje.
Znači, već je počelo...
odem samo na-kratko da okačim tekst,
njih dvojica u sobi
sa flaicom vode (!!!)
i čujem da se smeju-ko-ludi,
dotrčavaju,
maleckom mokri rukav i nogavica skroz,
a starijem čarape
(već si propustila ludo zezanje)


Inače, blogujemo da bi se serdar-vojvodisali
Biljana 77 Biljana 77 09:46 03.02.2013

Re: go Ravens!

bitno je da je slobodan od ponoći

Kažem ti ja da nikako da se primim na taj vaš sport. U to vreme pošten svet ... ovaj, hm, spava.
NNN NNN 10:20 03.02.2013

Re: go 49ers!

što ti je sinhronicitet u 9:12 uključujem komp, kad ono blog postavljen u 9:09
Dobro je.
Uplašio sam se da si budan od 6h (otprilike u to vreme pre neki dan si mi poslao tekst) i čekaš ka'će blog
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:21 03.02.2013

Re: go Ravens!

nikako da se primim na taj vaš sport

Možda ovo pomogne

blogovatelj blogovatelj 15:34 03.02.2013

Re: go Ravens!

Kažem ti ja da nikako da se primim na taj vaš sport.


Ni meni nisu jasni.
Ako bih se vec lozio na krljanje takvog tipa, sasvim sigurno bih pre usmerio paznju na ovu gospodu,



a ne na oklopljene manekene kojima je cilj da komplet sportske opreme prodaju decama po SAD za vise stotina dolara po komadu.
Da, juce sam cuo na radiju da se neki restoran, negde u SAD, sprema da danas ispece... Pazi sad... 70.000 komada pilecih krila.
To je 35.000 kokosaka i pevaca. A ti Docs budi vegan i voli zivotinje
Pa ovi sto im reklamiras sport samo u jednom restoranu poglodju vise krila nego ceo Montenegro za nedelju dana.

PS.
Lose formulisana poslednja recenica, uzrok kopi pejstovanje i moja nepaznja.
Ali shvaticete poentu.
Ne pojedu fudbaleri, oni samo izazivaju pojedanje...

docsumann docsumann 15:52 03.02.2013

Re: go Ravens!

a ne na oklopljene manekene


razlog zašto igrači u af nose oklop je način igre i sami kontakti koji se u njoj ostvaruju. udarci u af-u su znatno žešći ... ako s oklopom u regularnoj sezoni timovi odigraju 16 utakmica, bez njih ne vjerujem da bi odigrali 6.



P.S. i da, prodaju se dresovi NFL timova, ne kompletna oprema. kaciga i štitnici (sem za one koji se bave af-om), baš kao što se širom svijeta prodaju i dresovi Mančester Junajteda, Barselone, Lejkersa, Al Bleksa.

blogovatelj blogovatelj 22:47 03.02.2013

Re: go Ravens!

razlog zašto igrači u af nose oklop je način igre i sami kontakti koji se u njoj ostvaruju. udarci u af-u su znatno žešći ... ako s oklopom u regularnoj sezoni timovi odigraju 16 utakmica, bez njih ne vjerujem da bi odigrali 6.


U skoli u kojoj su moja deca djaci postoji i ragbi i tim americkog fudbala.
Trener ragbi tima mi je rekao da je procenat povreda mnogo manji u ragbiju, bas zato sto tih oklopa nemaju, pa svako dobro razmisli pre nego sto krene glavom kao bik u drugog coveka.
docsumann docsumann 22:51 03.02.2013

Re: go Ravens!

pa svako dobro razmisli pre nego sto krene glavom kao bik u drugog coveka.


fora je da udaraš ramenom

EDIT: drugo u ragbiju linije stoje bliže jedna drugoj, akcije teče i traje znatno duže tako da se ne trči konstantno punim šprintom.
dok u af-u igrači često naleću iz zaleta, sasvim odmorni u punom šprintu.
antioksidant antioksidant 09:15 03.02.2013

go wild boars



i da - kaciga ovom levom na prvoj slici je bas mocna
docsumann docsumann 09:18 03.02.2013

Re: go wild boars

i da - kaciga ovom levom na prvoj slici je bas mocna


to ti je taj famozni Rej Luis.



interesantno da centralni lajnbeker SF-a, i kapiten njihovog odbrammbenog tima, a i vjerovatno najbolji CLB današnjice, Patrik Vilis, nosi dres sa istim brojem ... slučajnost?

P.S. a bjela sedmica je hitronogi Kapernik.
NNN NNN 09:24 03.02.2013

go Vukovi



kaciga ovom levom na prvoj slici je bas mocna


Rej Luis to namerno liči na

Ps. verujem da će upravo zbog većina navijati za Rejvense (a i svaka im čas kako su stigli do Super Boula), ali ja sam ipak rešio da ostanem veran korenima:

naravno, neće mi biti ni malo žao ako se Rej penzioniše sa Lombardijem
docsumann docsumann 09:33 03.02.2013

Re: go Vukovi

Ps. verujem da će upravo zbog većina navijati za Rejvense (a i svaka im čas kako su stigli do Super Boula), ali ja sam ipak rešio da ostanem veran korenima:


poštovanje za fortinajnerse!

veliki klub i sjajan tim. demonstrirali su neviđen kvalitet, naročito u play off-u.

da ne igraju sa Rejvensima, navijao bih za njih.
NNN NNN 09:50 03.02.2013

Re: go wild boars

bjela sedmica je hitronogi Kapernik.

QB budućnosti - trkač! (ono što Brejdi nikad neće biti)
Inače interesantno je da je ove sezone postao startni QB umesto Aleksa Smita - Srbina
tj. pradeda mu je Srbin koji je posle prvog svetskog rata otišao u SAD
tako da (svojatamo) navijamo za naše
docsumann docsumann 09:56 03.02.2013

Re: go wild boars

QB budućnosti - trkač!


da, to su ti mlađahni polivalentni, brzonogi i spretni QBs - Kapernik, Rober Vilson (kakve partije u plej ofu!!!), Robert Grifin III, Kem Njutn, a od stare garde taj tip igrača je samo Majk Vik, koji je ove sezone malo šta pokazao, a i objektivno, ofenzivna linija ga je "čuvala" kao da im se debelo zamjerio (čovjeka su protivnički defanzivci prosto ubili od batina).



marco_de.manccini marco_de.manccini 11:01 03.02.2013

Re: go wild boars

da, to su ti mlađahni polivalentni, brzonogi i spretni QBs - Kapernik, Rober Vilson (kakve partije u plej ofu!!!), Robert Grifin III, Kem Njutn, a od stare garde taj tip igrača je samo Majk Vik, koji je ove sezone malo šta pokazao, a i objektivno, ofenzivna linija ga je "čuvala" kao da im se debelo zamjerio (čovjeka su protivnički defanzivci prosto ubili od batina).

Постоји теорија да куотери који гаје тај стил не могу да трају дуго на професионалном нивоу (RG3 је већ на штакама). Има у тој теорији и неке логике, али да је не разглабам, видећемо за најдаље 3-4 године како ће се снаћи ова четворица које си навео. Ја им свакако желим успех, супер занимљиво је за гледање, али ипак не бих дао Арона за ниједног од њих.
docsumann docsumann 11:10 03.02.2013

Re: go wild boars

Постоји теорија да куотери који гаје тај стил не могу да трају дуго на професионалном нивоу (RG3 је већ на штакама). Има у тој теорији и неке логике, али да је не разглабам, видећемо за најдаље 3-4 године како ће се снаћи ова четворица које си навео. Ја им свакако желим успех, супер занимљиво је за гледање, али ипак не бих дао Арона за ниједног од њих.


pa spomenuh da je Majk Vik dobrano nagrabusio ove sezone od protivničkih defanzivaca.

ali zato Kapernik nije prektično ni očešan. ključ je u zaštiti koju kvoterbeku obezbjeđuje ofanzivna linija.
slično je i kod Rejvensa, iako Flako nije trkački QB ima sjajnu skvadru teškaša ispred sebe.

dakle, naravno da jedan igrač ne čini proljeće, već je mnogo važnije da bude dobro uklopljen u kokompletnu postavu.
a bogami i Rodžers je ove godine dobio dobre batine
darvel darvel 12:13 03.02.2013

Re: go wild boars

docsumann
QB budućnosti - trkač!da, to su ti mlađahni polivalentni, brzonogi i spretni QBs - Kapernik, Rober Vilson (kakve partije u plej ofu!!!), Robert Grifin III, Kem Njutn, a od stare garde taj tip igrača je samo Majk Vik, koji je ove sezone malo šta pokazao, a i objektivno, ofenzivna linija ga je "čuvala" kao da im se debelo zamjerio (čovjeka su protivnički defanzivci prosto ubili od batina).

Russel Wilson, i on mi deluje kao najspremniji da preuzme tron od Toma Brejdija i one 3.14čkice Pejtona Meninga.
Za razliku od RGIII vrlo pažljivo kreće u trčanje i izuzetno je okretan i spretan u izbegavanju protivničkih igrača a ima i sigurniju i precizniju ruku a dokazuje se i kao clutch igrač (povratak protiv NWE i GB u regular season, povratak tima protiv atlante koji je on predvodio a odbrana prokockala za 30-ak sekundi). Bude li nastavio u drugoj sezoni sa igrama iz prve očekujem da brzo postane jedan od najboljih i pokupi bar 1-2 titule u SB-ovima, ali je za njega ključna sledeća sezona, kada će se videti da li je ovo samo trenutni bljesak ili nova zvezda u nastajanju.
docsumann docsumann 12:22 03.02.2013

Re: go wild boars

Russel Wilson, i on mi deluje kao najspremniji da preuzme tron od Toma Brejdija i one 3.14čkice Pejtona Meninga.




ja dogodine navijam za Sijetl.
darvel darvel 12:26 03.02.2013

Re: go wild boars

Ja ne mogu, jer evo 13 godina navijam za NWE, ali baš volim da gledam Seatle i poludeo sam kad su onako glupo izgubili od Atlante, što mi se nije desilo još od našeg poraza protiv NYJ pre 3 godine.
niccolo niccolo 09:17 03.02.2013

Za koga

navijamo?


p.s. Ispadosmo od Ganjana...
docsumann docsumann 09:20 03.02.2013

Re: Za koga

niccolo
navijamo?



za stefa i mene znam. mislim ja i obično, kada sam neutralno nastrojen navijam za "slabije po papiru", u ovom slučaju to su Rejvensi.
niccolo niccolo 09:24 03.02.2013

Re: Za koga

navijam za "slabije po papiru"

Onda ću ja da navijam za jače, skoro ko Superhik što otima od siromašnih da bi dao bogatima
docsumann docsumann 09:34 03.02.2013

Re: Za koga

niccolo
navijam za "slabije po papiru"

Onda ću ja da navijam za jače, skoro ko Superhik što otima od siromašnih da bi dao bogatima


Robin Hik, otima od svih i ne daje nikome
niccolo niccolo 09:35 03.02.2013

Re: Za koga

docsumann
niccolo
navijam za "slabije po papiru"

Onda ću ja da navijam za jače, skoro ko Superhik što otima od siromašnih da bi dao bogatima


Robin Hik, otima od svih i ne daje nikome

NNN NNN 10:18 03.02.2013

Re: Za koga

Ispadosmo od Ganjana.
Ladno nije bio prenos na ES
Zelenorćani imali inicijativu i mnogo više šuteva na gol,
Ganci iz prvog šuta na gol (iz penala!) dali gol,
a drugi dali u 95. minutu iz drugog šuta u gol, koji je doduše bio potpuno prazan jer je golman bio u protivničkom 16-ercu.

Em su mali, em nemaju sreće
(već sam kačio ovu sliku)
Milutin Milošević Milutin Milošević 13:25 03.02.2013

Re: Za koga

Ja nisam bio nazočan i ne mogu da razumem kako ispadoše. Da nisu sudije možda...
Atomski mrav Atomski mrav 22:58 03.02.2013

Re: Za koga

Za koga
navijamo?


Mislim da ću ipak, kao navijač Pitsburg Stilersa, navijati za San Francisko.
docsumann docsumann 23:32 03.02.2013

Re: Za koga

Mislim da ću ipak, kao navijač Pitsburg Stilersa, navijati za San Francisko.


ovdje ljudi generalno nisu upućeni u razmjeru međusobnnog animoziteta između Rejvensa i Stilersa.
možda ovaj natpis na Sagsovoj majci to malo živopisnije dočara



P.S. lično sam veliki poštovalac Stilersa. to je prvi tim za kojeg sam navijao u NFL-u, ali kao što rekoh nisam ja baš neki vjerni navijač.
niccolo niccolo 09:39 03.02.2013

Hej,

a gde je ovaj aspekt meča:

Bauer. Džek Bauer.
a u poluvremenu nastupa Bijonse ili Maraja Keri, nisam siguran. Koja god da je, očekujemo da joj spadne grudnjak za vreme nastupa


mislim, jel mi moramo na blog Aje Jung da bismo saznali bitne stvari?
docsumann docsumann 09:47 03.02.2013

Re: Hej,

niccolo
a gde je ovaj aspekt meča:

Bauer. Džek Bauer.
a u poluvremenu nastupa Bijonse ili Maraja Keri, nisam siguran. Koja god da je, očekujemo da joj spadne grudnjak za vreme nastupa


mislim, jel mi moramo na blog Aje Jung da bismo saznali bitne stvari?


e, da zaboravih NNN-u to da javim da doda pod P.S.

ja ionako nikad ne odgledam cert na poluvremenu


P.S. Bjonsi
antioksidant antioksidant 09:53 03.02.2013

Re: Hej,

Bauer. Džek Bauer
.
a u poluvremenu nastupa Bijonse ili Maraja Keri, nisam siguran. Koja god da je, očekujemo da joj spadne grudnjak za vreme nastupa


niccolo niccolo 09:56 03.02.2013

Re: Hej,

antioksidant


Bezveze...pa ovde joj ništa nije spalo...
NNN NNN 10:12 03.02.2013

Re: Hej,

ionako nikad ne odgledam cert na poluvremenu
Ustvari naveća stvar tog koncerta (osim ako se B. ne razgoliti) je da uspeju da namontiraju (i razmontiraju) ogromnu binu za maje od 5 minuta
bauer. bauer. 14:23 03.02.2013

Re: Hej,

jel mi moramo na blog Aje Jung da bismo saznali bitne stvari?

načči, čitamo i anderground blogere? neka, neka... (who is Aje Jung, btw?)

Nego, pozdrav svim ljubiteljima sporta, a ovom prilikom, američkog fudbala, kako oni to vole da kažu. Poseban pozdrav onima sa jeftinijim kartama koji, videti komentare dole, navijaju za proletere, a severna Kalifornija im iz dupeta viri

Nicco, vidimo se u Martu na Indijan Velsu
niccolo niccolo 14:47 03.02.2013

Re: Hej,

Nicco, vidimo se u Martu na Indijan Velsu

Dabome
docsumann docsumann 10:25 03.02.2013

kako su nastajali današnji Rejvensi

odličan članak o tome kako je generalni menadžer Rejvensa, Ozzie Newsome, strpljivo i pažljivo slagao kockice i oformio današnju postavu Rejvensa - LINK

u NFL konkurencija je veća čak i od Lige Šampiona u fudbalu. klubovi uskaču u borbu za titulu, pa tonu ka sredini, neki do dna (Indianapolis), pa se opet dižu.
jedino Patriotsi zadnjih 12 godina, manje-više, konstantno konkurišu za titulu (čije osvajanje im je u 2000-tim uspjelo 3 puta).
nema načina da kao Real ili Mnačester Siti pokupujete sve što valja na tržištu, već morate strpljivo da čekate svoju šansu, dobro procjenjujete koji igrači su vam neophodni u sastavu, koje da trejdujete, kojima da produžite ugovor ...
marco_de.manccini marco_de.manccini 10:47 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

nema načina da kao Real ili Mnačester Siti pokupujete sve što valja na tržištu

У земљи слободног тржишта нема слободног тржишта кад се ради о играчима у професионалном спорту.

Сваке године сви тимови бирају нове играче, један по један, у круг, и то прво бирају најгори тимови, а најбољи на крају.

И после кажу комунизам не ваља.
docsumann docsumann 11:03 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

И после кажу комунизам не ваља.


komunizam je za bogate


a što se igračkih priznanja za proteklu sezonu tiče, stvari stoje ovako:

- MVP je Adrian Piterson, RB Minesote (nedostajalo mu 9 jardi do rekorda)

- najbolji defanzivni igrač JJ Watt, difenziv end Hjustona

- povratnik godina Pejton Mening (drugi u izboru za MVP-a)

- ofenzivni ruki godine Robert Grifin III, RB Vašingtona

escherichije_colic escherichije_colic 11:47 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

docsumann
odličan članak o tome kako je generalni menadžer Rejvensa, Ozzie Newsome, strpljivo i pažljivo slagao kockice i oformio današnju postavu Rejvensa - LINK

u NFL konkurencija je veća čak i od Lige Šampiona u fudbalu. klubovi uskaču u borbu za titulu, pa tonu ka sredini, neki do dna (Indianapolis), pa se opet dižu.
jedino Patriotsi zadnjih 12 godina, manje-više, konstantno konkurišu za titulu (čije osvajanje im je u 2000-tim uspjelo 3 puta).
nema načina da kao Real ili Mnačester Siti pokupujete sve što valja na tržištu, već morate strpljivo da čekate svoju šansu, dobro procjenjujete koji igrači su vam neophodni u sastavu, koje da trejdujete, kojima da produžite ugovor ...


A ja se sećam samo prve titule Pejtriotsa- jel beše protiv St Luis Remsa? Te sezone je 3K počeo da nas uvodi u čari američkog fudbala, a St Luis je bio, ako se dobro sećam, apsolutni favorit za osvajanje SBa, sa Maršalom Folkom i oni kvoterbekom kakosezvaše ... slabo se sećam drugih. Elem, u tom superboulu Pejtriotsi su šutem Martina Gramatike (njega sam začudo zapamtio) pobedili, a Tom Brejdi je zablistao prvi put na nebu NFL ...

Kad smo već kod kikera, Baltimor bi mogao da ponudi ugovor Siniši Mihajloviću i na taj način reši dva problema- sebi poziciju kikera a nama poziciju selektora
docsumann docsumann 11:59 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

e sezone je 3K počeo da nas uvodi u čari američkog fudbala, a St Luis je bio, ako se dobro sećam, apsolutni favorit za osvajanje SBa, sa Maršalom Folkom i oni kvoterbekom kakosezvaše ...


mislim da se radilo o Kurt Vorenu


a što se tiče predloga za kikera, ovaj je van konkurencije

NNN NNN 12:03 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

St Luis je bio, ako se dobro sećam, apsolutni favorit za osvajanje SBa, sa Maršalom Folkom i oni kvoterbekom kakosezvaše ...
Kurt Vorner
i mislim da je u tom SB imao nekih suludih 400 i nešto jardi i opet ništa (Adam Vinatijeri doneo titulu NEP, samo to Brejdijevci neće da priznaju )

Uzgred uz SF, Remsi su mi omiljeni (verovatno zbog tih početaka praćenja kod nas). Volim i Grin Bej (možda zbog "samoupravljanja" )
kad već pominjemo komunizam i Rodžersa.
Ps. Marco čik kaži njanji da je Aron bolji od Toma
Unfuckable Unfuckable 12:15 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

jeste Vinatijeri doneo trofej ali ga je do pozicije iz koje je pogodio doveo upravo Brejdi sa nekoliko vrlo pametnih pasova.
To je bilo moje prvo pravo finale i upravo David - Golijat situacija i preterana favorizovanost Remsa naterala me je da obratim pažnju na Brejdija i ekipu koji su uspeli da odigraju baš onako kako su samo i jedino mogli - da ne prime previše i da strpljivo čekaju tu jednu šansu, a onda kada se ukaže i da je iskoriste.
I to je ono što verovatno Brejdiju daje posebno mesto kod mnogih od nas: veći deo meča je, na nevericu i blagi užas svojih navijača, bio uglavnom između ničega i nečega a onda, kada je to zaista bilo potrebno - pokazao da je Neko i Nešto.
U ovom finalu nemam favorita, kapiram da je SF napad nešto bolji i raznovrsniji i koliko kapiram očekuje se da odbrana Rejvensa padne u drugom delu. Ali, ja nikako ne bih prerano otpisao ekipu koja je i Meninga i Brejdija poslala po burek, upravo zato što se od njih očekuje da "ne mogu ponovo da odigraju takvu odbranu". Kako god, finale će biti više nego zanimljivo a ustajanje ujutro više nego brutalno.
Pošto ja u ovoj selendri naravno nemam sve arene (stara stipsa) zanimaju me alternative
escherichije_colic escherichije_colic 12:23 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

NNN
Kurt Vorner
i mislim da je u tom SB imao nekih suludih 400 i nešto jardi i opet ništa (Adam Vinatijeri doneo titulu NEP, samo to Brejdijevci neće da priznaju )

Uzgred uz SF, Remsi su mi omiljeni (verovatno zbog tih početaka praćenja kod nas). Volim i Grin Bej (možda zbog "samoupravljanja" )
kad već pominjemo komunizam i Rodžersa.
Ps. Marco čik kaži njanji da je Aron bolji od Toma


Da jbt, Kurt Vorner, koji je valjda pre svega toga igrao u Evropi, a nikada nije bio na draftu ili čak ni na koledžu?

I jeste Adam Vinantijeri šutnuo za titulu, znam da je neko čudno ime, a taj Gramatika je valjda bio kiker u Tampa Beju?

docsumann

a što se tiče predloga za kikera, ovaj je van konkurencije



... uz svo ludilo lik je levonog, mada rekao bih da nije Amer, pošto ima dosta tipično fudbalskih fora, verovatno je Britanac?
darvel darvel 12:23 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

NNN
St Luis je bio, ako se dobro sećam, apsolutni favorit za osvajanje SBa, sa Maršalom Folkom i oni kvoterbekom kakosezvaše ... Kurt Vorneri mislim da je u tom SB imao nekih suludih 400 i nešto jardi i opet ništa (Adam Vinatijeri doneo titulu NEP, samo to Brejdijevci neće da priznaju )Uzgred uz SF, Remsi su mi omiljeni (verovatno zbog tih početaka praćenja kod nas). Volim i Grin Bej (možda zbog "samoupravljanja" )kad već pominjemo komunizam i Rodžersa.Ps. Marco čik kaži njanji da je Aron bolji od Toma


Titule NWE-a su titule čitavog tima, počevši od odbrane koja je uspešno zaustavljala protivničke napade, preko sigurne igre napada predvođenog mirnim i hladnokrvnim Brejdijem, pa do stopostotno sigurnog Adama.
Onda je BB rešio da od T.B.-a napravi zvezdu, šutno Adama, sve je počelo da se vrti oko Brejdija i njegovih rekorda i mi smo otišli u k100m2ac, večito se vrtevši tu negde ali uvek praznih ruku.
U zadnje 3-4 sezone Tom Brejdi se sve više pretvara u Pejtona Meninga, igravši odlično u regular delu i očajno u PO, postajući polako kamen oko vrata NWE-u.
Igrač koji bi u PO, sudeći po plati, igračkim sposobnostima i liderstvu, trebao da bude onaj igrač razlike jednostavno nestane u PO uz povremene bljeskove (Denver, Houston) a češće očajno odigrane mečeve (NYJ, Bal x 3, NYG) uz jako loš odnos TD pasova i presečenih i izgubljenih lopti.
docsumann docsumann 12:25 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

... uz svo ludilo lik je levonog, mada rekao bih da nije Amer, pošto ima dosta tipično fudbalskih fora, verovatno je Britanac?


mislim da je Škot.
escherichije_colic escherichije_colic 12:38 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

Unfuckable

U ovom finalu nemam favorita


Hm ... ja nekako naginjem SFu, možda zbog toga što su prvi "američki fudbaleri" za koje sam u životu čuo (čitajući sjajni "Tempo" bili legendarni Džo Montana i Džeri Rajs ...

S druge strane, svojevremeno sam bio veliki fan serije "Homicide: life on the street" ...

Kad krene utakmica i razvije se dešavanje, odabraću favorita na licu mesta, pošto stvarno nemam blage veze ni o jednom ni o drugom sastavu, ni o sezoni iza njih ...
Unfuckable Unfuckable 12:42 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

S druge strane, svojevremeno sam bio veliki fan serije "Homicide: life on the street"

dobro došao u Klub. Rejvensi nekako moraju da izmisle bar jednog Pembltona za večeras inače ...
NNN NNN 12:48 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

nemam sve arene
Ja imam samo Arenu 1 i baš na njoj je prenos
docsumann docsumann 12:49 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

Kad krene utakmica i razvije se dešavanje, odabraću favorita na licu mesta, pošto stvarno nemam blage veze ni o jednom ni o drugom sastavu, ni o sezoni iza njih ...


ok, evo malo upoznavanja sa akterima večerašnjeg finala.

SF ofensiv line, jedna od najboljih u ligi



Džo Steli se u srednjoj školi bavio trčanjem na 200 i 400m.

zato nije ni čudo kako danas trči sa svojih 143kg



NNN NNN 12:55 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensijav

ja nekako naginjem SFu, možda zbog toga što su prvi "američki fudbaleri" za koje sam u životu čuo (čitajući sjajni "Tempo" bili legendarni Džo Montana i Džeri Rajs ...

S druge strane, svojevremeno sam bio veliki fan serije "Homicide: life on the street" ...

Jeste
i + za Gavranove je i što su dobili ime zahvaljujuću Edgaru Alnu Pou

Milutin Milošević Milutin Milošević 13:27 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

Ja imam samo Arenu 1 i baš na njoj je prenos

Kurafte Arena. Samo prave pometnju.
docsumann docsumann 17:26 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

ok, evo malo upoznavanja sa akterima večerašnjeg finala.


raningbek Rej Rajs je nesumnjivo jedna od ključnih uzdanica Rejvensa u napadu, ipak ovo finale igra protiv odbrane koja dozvoljava najmanje jardi trčanjem, a gotovo je neprelazna što se tiče trčećih TD-ova.
međutim Rajs je odličan i u otvaranju u polju te funkcionisanju kao risiver.



ovdje je Boldin odradio sjajan blok u završnici.
Atomski mrav Atomski mrav 23:02 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

dobro došao u Klub. Rejvensi nekako moraju da izmisle bar jednog Pembltona za večeras inače ...


Rejvensima bi biše odgovarao poručnik Điardelo...

P.S. Zaista jedna od najboljih serija koju sam ikada gledao.
marco_de.manccini marco_de.manccini 23:30 03.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

Da jbt, Kurt Vorner, koji je valjda pre svega toga igrao u Evropi, a nikada nije bio na draftu ili čak ni na koledžu?

Био је на колеџу, нема шансе да игра тако на тој позицији а да није био на колеџу (они дебели што се гурају напред могу и без колеџа, али куотер не може). Само је био на малом и релативно непознатом (осим у фудбалу!), Северна Ајова.

И овај Балтиморов мали, Флако, је играо за малу фудбалску силу (још мању од Северне Ајове), Делауер, али је постао бољи од већине из извиканих места. Увек ми се свиђа кад се то деси, био си ко си био у колеџу, али дефанзивну линију то не занима, откинуће ти главу кад год ти оде у облаке.
Atomski mrav Atomski mrav 00:03 04.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

A ja se sećam samo prve titule Pejtriotsa- jel beše protiv St Luis Remsa? Te sezone je 3K počeo da nas uvodi u čari američkog fudbala, a St Luis je bio, ako se dobro sećam, apsolutni favorit za osvajanje SBa, sa Maršalom Folkom i oni kvoterbekom kakosezvaše ... slabo se sećam drugih. Elem, u tom superboulu Pejtriotsi su šutem Martina Gramatike (njega sam začudo zapamtio) pobedili, a Tom Brejdi je zablistao prvi put na nebu NFL ...


Komšija iz studentskog doma je izjavio nakon drugog kola te sezone da će Nju Ingland osvojiti šampionat te godine - da podsetim, nakon drugog kola je Nju Ingland imao dva poraza i povređenog prvog kvoterbeka, Drua Bledsoa, kojeg je zamenio tada nepoznati ruki izabran u 6. rundi drafta - Tom Brejdi. Posle se komšija kajao što nije nekako unovčio tako smelu prognozu...
marco_de.manccini marco_de.manccini 00:11 04.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

Marco čik kaži njanji da je Aron bolji od Toma

Арон је ту као генерација између, Том је већ доказан, Арон и јесте и није, а ови млади навалили ко шашави. У сваком случају, да водим клуб и да морам да донесем одлуку ко ће ми бити вођа тима за следећих 5-6 година, то би био Арон. Још увек је довољно млад, али и већ довољно дуго игра да више нема никакве сумње да је одличан.

Али ипак је ово тимски спорт, може куотер да буде ко хоће, ако га ови напред не одбране од батина нема 'леба од тога. Не можеш бити добар куотер кад ти је дупе на трави. Ове је године Арон то добро проучио.
reanimator reanimator 09:12 04.02.2013

Re: kako su nastajali današnji Rejvensi

dobro došao u Klub. Rejvensi nekako moraju da izmisle bar jednog Pembltona za večeras inače ...

Pre neki dan gledam The Mist, kad ono Pemblton. Igra nekog pičkastog, došlo mi da pišem protestno pismo autorima zbog narušavanja ugleda :)
Btw, stalno zaboravljam, kako mu se zvao onaj Toni Kukoč partner?
EDIT
Tim Bayliss. Imdb sve zna :)
escherichije_colic escherichije_colic 11:49 03.02.2013

strim?

Ako postoji neki pouzdan link za strim, lepo bi bilo da neko ostavi ... ukoliko nije nelegalno?
docsumann docsumann 12:03 03.02.2013

Re: strim?

ne znam, možda ovdje - LINK

ESPN će prenodsiti na TV-u

cijenim i neka od Arena Sport
Atomski mrav Atomski mrav 23:04 03.02.2013

Re: strim?

Proveri ovde, obično ima više linkova među kojima se nađe bar jedan kvalitetan stream:

http://forum.wiziwig.eu/threads/81121-Streaming-2013-NFL-Super-Bowl-XLVII
docsumann docsumann 12:35 03.02.2013

najbolji superbolovi

escherichije_colic escherichije_colic 13:38 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

Hm ... pored onog goreopisanog prvog Brejdijevog SBa, pamtim još i pobedu Tampa Beja nad Ouklendom, i onog runningbacka(?) Pitmana ili kakoveć beše što ih je u toj utakmici saranio trčanjem?



Kao kroz maglu sećam se i još jednog SBa koji su osvojili Petriotsi, kad je lik iz spec ekipe postigao td (ili dva?) iz vraćanja ... kad to beše i protiv koga?
docsumann docsumann 13:51 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

Hm ... pored onog goreopisanog prvog Brejdijevog SBa, pamtim još i pobedu Tampa Beja nad Ouklendom, i onog runningbacka(?) Pitmana ili kakoveć beše što ih je u toj utakmici saranio trčanjem?


ja sam pasionirano počeo da pratim NFL, a samim tim i SB od 2009. to tada samo sporadično.

negdje usred sezone sam gledao Stilerse i bio oduševljen njihovom odbranom. rekoh tad sebi - e ja ću za ove da navijam. od tada nisam imao ni približno uspješene prognostičke moći

to finale je bilo nezaboravno, TD Holmsa na 20-tak sekundi pred kraj, poslije velikog preokreta Arizone (Fidžerald mi je tada postao omiljeni WR), ubo ga Big Ben u samo ćoše terena, pa onda ono beskonačno ponavljanje snimka da se vidi da li su mu obje noge dodirivale teren (vrhovima prstiju)

bem ti kakva hičkokovska režija to bješe.

i ujedno, od tada, redovno kopam po internet arhivama, izvlačim stare asove, redovno posjećujem nfl.com, pratim diskusije ... jednom riječju fanujem
escherichije_colic escherichije_colic 14:03 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

docsumann
omiljeni WR


Uh ... meni je Rendi Mos nekako uvek bio ekstreman gotivac. Pravi atleta, neverovatno spretne ruke ... Najbolji svih vremena je verovatno Džeri Rajs, mada njega nisam nešto puno gledao.

Ima na jutjubu onaj serijal "sto najboljih svih vremena", ima vrlo zanimljivih faca i dosta se nauči o istoriji NFL i samoj igri. Jesi to beše ti svojevremeno kačio na blog?
docsumann docsumann 14:10 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

Ima na jutjubu onaj serijal "sto najboljih svih vremena", ima vrlo zanimljivih faca i dosta se nauči o istoriji NFL i samoj igri. Jesi to beše ti svojevremeno kačio na blog?


da

e, pa Rendi igra noćas.

mada je Kalvin Džonson pomjerio sve parametre i kriterijume na WR poziciji. ove godine je čak oborio i Džeri Rajsov rekord u ukupno "uhvaćenim" jardima. totalni frik.

a još jedan atletik frik će nastupati na večerašnjem (jutrošnjem) SB - tajtend i kapiten SF 49ers-a - Vernon Dejvis



Dejvisovi rezultati na draft testu:

40-yard dash - 4.38s, 225 bench press-33 reps, vertical jump - 42"
escherichije_colic escherichije_colic 16:22 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

Lepo su opisali poziciju- mora da blokira kao lajnbeker, hvata kao risiver i trči kao rb ... mada hvatanje mu nije bilo baš najsigurnije u toj simulaciji, da je bio neki defanzivac sa brzim rukama oko njega, bio bi fambl ...

Ipak, kakav atleta
docsumann docsumann 16:40 03.02.2013

Re: najbolji superbolovi

Ipak, kakav atleta


113kg istetoviranih mišića



princi princi 13:06 03.02.2013

Najzad, došao je i taj dan...

Iako nema Srbina kome srce ne zakuca jače na sam pomen Džeksonvil Đegjuarsa (naravno, i Tenesi Kuguarsa!), mislim da će Balkan kao i sva deprived neighbourhoods diljem sveta danas svim srcem biti iza Baltimor Rejvensa. Ovo nije utakmica, ovo nije finale... ovo je sudar svetova!
docsumann docsumann 13:34 03.02.2013

Re: Najzad, došao je i taj dan...

mislim da će Balkan kao i sva deprived neighbourhoods diljem sveta danas svim srcem biti iza Baltimor Rejvensa. Ovo nije utakmica, ovo nije finale... ovo je sudar svetova!




ovo predstavljanje je dobro pošto posljednji izlaze ključni igrače odbrane Rejvensa:

92 - Haloti Ngata
55 - Tarel Sags
20 - Ed Rid
52 - Rej Luis




tyson tyson 13:46 03.02.2013

Re: Najzad, došao je i taj dan...

Iako nema Srbina kome srce ne zakuca jače na sam pomen Džeksonvil Đegjuarsa (naravno, i Tenesi Kuguarsa!), mislim da će Balkan kao i sva deprived neighbourhoods diljem sveta danas svim srcem biti iza Baltimor Rejvensa. Ovo nije utakmica, ovo nije finale... ovo je sudar svetova!

Građanski protiv Radničkog


antioksidant antioksidant 14:02 03.02.2013

Re: Najzad, došao je i taj dan...

tyson
Iako nema Srbina kome srce ne zakuca jače na sam pomen Džeksonvil Đegjuarsa (naravno, i Tenesi Kuguarsa!), mislim da će Balkan kao i sva deprived neighbourhoods diljem sveta danas svim srcem biti iza Baltimor Rejvensa. Ovo nije utakmica, ovo nije finale... ovo je sudar svetova!

Građanski protiv Radničkog



шумадија против радничког
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:50 03.02.2013

Re: Najzad, došao je i taj dan...

Sinđelić protiv Obilića

Ah, da: Radnički protiv Badnjevca
princi princi 17:26 03.02.2013

Re: Najzad, došao je i taj dan...

Tenesi Kuguarsa

Pardon, Kentaki Kuguarsa, Alabama Grizlis i Kolorado Čitas.
Milutin Milošević Milutin Milošević 14:52 03.02.2013

Nego...

Pratite li Dejvis kup?
(malo razbibrige dok čekate kao zapete puške)
niccolo niccolo 14:54 03.02.2013

Re: Nego...

Ja ispratio. Nego, izgleda da je Šliri danas pretekao Nikenena po broju pobeda...
Milutin Milošević Milutin Milošević 15:10 03.02.2013

Re: Nego...

Da, da. Danas je već održano jedno takmičenje, vrlo čudno sa mnogo prekida zbog vetra, u kome je Šliri postao rekorder po broju osvojenih titula. Upravo ponovo skaču, ali uslovi su i dalje loši i pitanje je kako će se završiti (najverovatnije samo jedna serija). Ukratko: Slovenci sjajni (iapki su oni letači, svako može da skače).

Što se tenisa tiče, jedno ogromno iznenadjenje i par malih. Ogromno je da su braću Brajan tukla dva ne toliko poznata Brazilca. Ne verujem da će to nama pomoći kad se budemo sa njima našli u aprilu, ali je veliko iznenadjenje. Od manjih: Kazahstan skoro pa lako izbacio Austriju (Melcer izgubio oba singla), a Nestor izgubio u dublu za Kanadu. Još jedno prijatno: Pašanski ponovo izgra za nas. Verovatno iznenadjenje za mnoge, ali Pašanski se godinama vrteo oko 50-tog mesta u svetu upravo zahvaljujući dobrim igrama na šljaci, pogotovo na malim turnirima u Južnoj Americii (serija koja upravo sledi). Upravo zato igra na ovoj kaljuzi u Belgiji (nesrećno izgubio prvi set, ali osvojio brejk u drugom; ne znam kako će se završiti, ali da se igra na tri seta mogao bih da se kladim na njega).

A onda i jedan sjajan gest. Da ne bi roviti Troicki igrao, i da ne bi predao meč zbog svoje male povrede jer bi u tom slučaju morao da propusti turnir u Monpeljeu naredne nedelje, Ziki će igrati poslednji singl. Svaka čast, majstore

A krljanje se dešava u mečevima Švajcarska - Češka (jučerašnji dubl ušao u istoriju) i Italija - Hrvatska.
NNN NNN 16:06 03.02.2013

Re: Nego...

krljanje se dešava u mečevima Švajcarska - Češka (jučerašnji dubl ušao u istoriju)
ja pratio do 9:9
Ziki će igrati poslednji singl. Svaka čast, majstore
Ziki je kapiten, on je igrao i kada smo počinjali od nule.
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:09 03.02.2013

Re: Nego...

I u Rusiji, kada se pola tima otrovalo hranom
Milutin Milošević Milutin Milošević 16:20 03.02.2013

Re: Nego...

uslovi su i dalje loši i pitanje je kako će se završiti (najverovatnije samo jedna serija)

Druga serija otkazana = Šliri pobedio dva puta u istom danu!
NNN NNN 16:29 03.02.2013

Re: Nego...

Šliri postao rekorder po broju osvojenih titula
po boju pobeda.
gledao sam pre neki dan letove u Norveškoj, kad je Kanjec razbio.
Letovi su zakon, ne volim kad vetar upropasti.
Mislim da sistem bodovanja ne favorizuje dovoljo dužinu leta (skoka) a Šlirenzauer to eksploatiše (pa mi i nije nešto omiljen).
Ipak, svaka mu čast kako uspeva dugo (iako je dosta mlad) da održava formu i da bude u vrhu.
NNN NNN 16:35 03.02.2013

Re: Nego...

Pašanski izgubio u tri seta,
a sad Zimonjić (ja se pitao ko će da igra ako Novak i Viktor ne igraju, Nenad mi nije pao na pamet ).
Milutin Milošević Milutin Milošević 17:18 03.02.2013

Re: Nego...

po boju pobeda

ma, da.
sistem bodovanja ne favorizuje dovoljo dužinu leta (skoka) a Šlirenzauer to eksploatiše (pa mi i nije nešto omiljen)

Sasvim se slažem. Jutros je zaletište spušteno na 10, a on je onda skakao sa 7
(ja se pitao ko će da igra ako Novak i Viktor ne igraju, Nenad mi nije pao na pamet )

Najavljivali su kreteni malog Krajinovića, ali on nije bio u timu (4 prijavljena igrača); mada je bio uz reprezentaciju kao i još par igrača
NNN NNN 00:49 04.02.2013

Re: Nego...

Brazilci izborili majstoricu,
ipak Ameri prošli - upravo Kveri pobedio 3:1
(nikome se ne ide na nas)
mozzart89 mozzart89 15:08 03.02.2013

...i americke reklame...

Super bowl ne bi bio to sto jeste da nije reklama, koje idu - od sjaja do ocaja.
Ova je moj favorit (mislim da je bila pretprosle godine, nisam siguran).

A ima i toliko glupih... Ja inace imam problem da ukapiram investiciju u vise od 60% reklama u USA, al valjda je Amerima lakse dopreti do mozga, sta li.
Medjutim Super bowl je mesto gde se skupe svi zajedno da reklamiraju sve zivo - pa tako imamo the good, the bad, and the ugly medju reklamama...

kao i uvek - neka pobedi bolji!
NNN NNN 16:10 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

Ova je moj favorit (mislim da je bila pretprosle godine, nisam siguran).
"čarobnjak" - moji klinci je obožavaju, kao i ovu ("čuperak'')
Mene obraduju i one manje maštovite, npr sa Adrianom Limom
niccolo niccolo 16:36 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

A gde uopšte ima prenos?
docsumann docsumann 16:50 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

A gde uopšte ima prenos?


Arena Sport 1, ESPN ... ima i live stream na nfl.com (nikad ga nisam isprobao)
mozzart89 mozzart89 17:15 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

docsumann
A gde uopšte ima prenos?


Arena Sport 1, ESPN ... ima i live stream na nfl.com (nikad ga nisam isprobao)

Ako na bilo koji nacin mozes da dodjes do CBS - to je izvorni TV prenos, koliko mi se cini. Ja ovde u USA uglavnom sve gledam preko neta. Meni je stream na nfl.com skroz OK, ali sigurno se ne dodeljuje identican slot nekome ko pristupa iz USA i nekome ko pristupa iz Evrope. Mada, nisam neki IT strucnjak; probaj, nista ne kosta...
Kazezoze Kazezoze 19:07 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

docsumann
A gde uopšte ima prenos?


Arena Sport 1, ESPN ... ima i live stream na nfl.com (nikad ga nisam isprobao)

evo, vidim da stream hunter prenosi.
niccolo niccolo 21:02 03.02.2013

Re: ...i americke reklame...

docsumann
A gde uopšte ima prenos?


Arena Sport 1, ESPN ... ima i live stream na nfl.com (nikad ga nisam isprobao)

Fala, fala...nama u međuvremenu bila sestra od tetke sa dečkom, amerikancem. Hteo je da ostane kod nas kada je čuo da imamo ESPN, jer kod njih na ikom-u nema. Jedva smo mu objasnili da ima i na Areni 1...
NNN NNN 16:37 03.02.2013

KAN

trenutno igraju Obala Slonovače i Nigerija
NNN NNN 16:48 03.02.2013

Re: KAN

i Nigerija povela na kraju prvog poluvremena
(to je dobra strana KAN - nema favorita!)
Unfuckable Unfuckable 19:59 03.02.2013

Re: KAN

zato je Siti remizirao, he he he
NNN NNN 20:12 03.02.2013

Re: KAN

Još mogu i da budu zadovoljni!
Sinoć izgubio Real, jedini gol na utakmici dao Kristina i to u svoju mrežu, Granada valjda nije imama ni jedan šut u gol.
Od ostalih "interesantnih" rezultata Inter izgubio od fenjeraša Sijene,
Olimpijakos kod kuće iz 1 (verujem da je kvota bila jedno 60 - baš ih briga sad mogu da se kurvaju)
i naravno uvek pozdravljam kad pukne briž (koji mrzim skoro kao keln).
NNN NNN 23:25 03.02.2013

Re: KAN

Burkina Faso prošla u produžetku...
a maštao sam o polufinalu Cape Verde - Burkina Faso

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana