Društvo| Mediji| Život| Životni stil

Zar se toliko vidi?

nikolic777 RSS / 17.03.2013. u 20:24

Milan Nikolić

Primadona medijskog besmisla, Kim Kardašijan, u poslednjoj epizodi jednog u nizu svojih rijaliti programa ubrizgala je sopstvenu krv u lice. „Volim da probam sve zbog čega ću izgledati mlađe i osećati se lepše“, kategorična je tridesetdvogodišnja Kim. Mladost je sama po sebi lepa, ali je lepota bez mladosti danas nezamisliva. Kako lepo stariš – nekada je bio ohrabrujući kompliment a danas teška uvreda na koju se odgovara histeričnim dodirivanjem lica i pitanjem – Zar se toliko vidi?

- Zamisli rekao mi je kako divno izgledam i kako sam dobila baš lepu patinu – prepričava mi poznanica slučajni susret sa muškarcem kog je poslednji put videla pre deset godina – Gde patina može biti lepa osim na fasadama i antikvarnom nameštaju? Želeo je da me uvredi…

Kako je razuveriti? Ko danas u sebe ne bi ubrizgao bilo šta samo da se spase od patine? I samo da se ništa ne vidi. Prema svecu i tropar, dovikuje rigidni glas iz vremena. U svojoj borbi s godinama Tom Kruz koristi slavujev izmet, Demi Mur pijavice, Gvinet Paltrou zmijski otrov a Dženifer Lopez na kosu stvalja umak od testisa bikova. Obični smrtnici tragaju sa recepturama koje su primerenije njihovom džepu ali neprestano nadviruju šta se dešava u zabranu za vipovce. Možda će se naći neka jeftinija zamena, a ako se slavujev izmet koristi u izvornom obliku i bez skupih aditiva, onda i nije nedostižno. Pa i ta Kim je nekada bila parija. Eto zašto je važno biti u toku i pratiti celebse.

Moderni opsenari, instant psiholozi, motivatori, glasnogovornici raznih industrija, treneri za život i karijeru, a čitam da je sex coach najaktuelniji trend i ovih dana najunosnije zanimanje na uspešnijoj strani planete, ne samo da imaju rešenje za sve, nego nas svojim savetima opsedaju i kada ih ne tražimo a kamoli plaćamo za iste. Tu su. U štampi, na bilbordima, internetu, televiziji, flajeru ubačenom u vaše poštansko sanduče. Na kraju zaista poverujete da imate problem.

„Pedesete su nove tridesete!“, uzvikuje razdragana ženica u Magazinu In. U srpskom „prepevu“ ove banalne stvari zvuče još banalnije. Inteligenciju vređaju gde god da ih čujete, ali ovde vređaju i ono što se obično naziva zdravim razumom kada se uzme u obzir dvodecenijska patina koja je izjela srpski novčanik.

Da bi pedesete bile nove tridesete, odnosno da bi se sa tim elanom ujutru iskakalo iz kreveta, u Srbiji se jednostavno mora biti skot. To bi samo značilo da je gipki pedesetogodišnjak, koji u cik zore pozdravlja Sunce i strašću ambiciozne balerine izvodi špagu, uvek bio na pravoj strani i sedeo na pravom kanabetu. Tako da ga je sve mimoišlo, a kako savesti nema ni empatija nije urezala nijednu boru na njegovom licu niti melanholija uprljala njegov vedri duh. Njemu nema ni šta da se „vidi“. Ali, to je druga priča.

Koncept pedesetih kao tridesetih zahteva i novac i raspoloženje. Piši propalo, barem ovde i sada, ali zanimljivo je pozabaviti se time da, ako su pedesete nove tridesete a četrdesete nove dvadesete, šta su onda stvarne tridesete?

Ko preživi, pričaće. Podaci Svetske zdravstvene organizacije ukazuju da na to da je razdoblje između tridesetih i četrdesetih postalo najopasnije. Najviše rizika za bolesti od kojih se teško leči uselilo se baš u ovu deceniju. Srčani i moždani udari, tumori, metastaze. Za moždani i srčani udar zvanično se i dalje smatrate mladim sve do četrdeset i pete ali i to će morati da se revidira. Psiholozi imaju objašnjenje. Savremeni način života nalaže da se baš u tim godinama mora postići najviše. Posle se samo ili nadograđuje ili propada još dublje. Otuda najviše stresa, a stres je kriv za pritisak, a pritisak se u žargonu naziva tihim ubicom. Stvarne tridesete su, dakle, strašne. Dvadesete su još i cool. Manji ulog, manji rizik. Đačko doba, lude godine, roditelji još uvek poturaju oslonac, za svaki gubitak postoji sledeći rok.

Logikom modernih gurua sve se uklapa. Ako ste tokom dvadesetih mnogo bubali a malo ludovali imate četrdesete kao nove dvadesete da to nadoknadite. Ako ste diljem tridesetih bildujući karijeru izbegli kap a stekli sve što treba, eto pedesetih kao novih tridesetih da u tim plodovima uživate. Samo pod uslovom da ste po jusu. Da ste lepo starili ako ste već morali da starite, odnosno, da nema šta da vam se vidi.

Računajući da ste dobro prošli podrazumeva se da imate novca da eventualne neravnine ispeglate. Da izglancate patinu. Kako biste ljubav zaista započeli iz početka logično je da ništa proživljeno ne bi trebalo da na vama bude očigledno ili naznačeno na vašem licu. U novu mladost stižete kao devica odnosno kao đuvegija. Prethodnim iskustvima je mesto u sećanju a ne na koži. "Da, imam toliko godina, ali nemam bore da vam to i dokažem". Zvuči fenomenalno. Kao reset na pola puta. Malo bikovskih testisa, zmijskog otrova, belanaca od prepelice, ptičijeg izmeta ili sopstvene krvi. Ništa nije nemoguće.

Sećam se scene negde sa polovine devedesetih. Grupa „Legende“ je na televiziji premijerno izvodila pesmu „Stižu i četrdesete, pitanje rađa pitanje“. Suština refrena je da „život uvire“, a da „nemiri ostaju neugašeni“. Moja majka je plakala kao kiša. Mada je već bila prevalila četrdesetu, ali, eto, niko joj nije tako poetski rekao koliko je strašno to što joj se dogodilo. Čista katarza. Do zemlje u izolaciji tada se još nisu probile nove parole pa da se umesto setnih boemskih refrena slušaju ohrabrujući slogani. A i da jesu zvučalo bi besmisleno. Kim Kardašijan je u pravu. Za osam godina i njoj stižu četrdesete odnosno dvadesete. Bilo bi i bahato i neodgovorno da ih sačeka izgužvana. Da doživi da joj neki bezprizornik pohvali patinu. Rado bih pozvao svoju majku i ohrabrio je, ali čekam da smisle šta su novo šezdesete.

U međuvremenu, raspitujem se o slavujima. Mora čovek malo misliti i na sebe.

Atačmenti



Komentari (19)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

hajkula1 hajkula1 21:15 17.03.2013

Mislim

Gvinet Paltrou zmijski otrov



Botoks je od zmijskog otrova
nikolic777 nikolic777 21:19 17.03.2013

Re: Mislim

to su neke posebne maske, mada sve je moguće
zemljanin zemljanin 21:19 17.03.2013

100+

nikolic777 nikolic777 21:21 17.03.2013

Re: 100+

tako je, ali ne bilo kako
anchiba anchiba 23:39 17.03.2013

Зар се толико види?

Па, наравно да се види!

Никада нећу разумети жене које су оптерећене борама. А ни мушкарце. И када ће схватити да са тим пеглањем изгледају неприродно, вештачко и пластично. Не знам ко ту после види лепоту.

Kako biste ljubav zaista započeli iz početka


А тек ово! Па замислите када се испеглана тета скине пред младцем (ваљда им је то и поента, да изгледају млађе како би са млађим започеле нови живот)!!!

Бууууууу!

П.С. Природа је лепа.
nikolic777 nikolic777 08:59 18.03.2013

Re: Зар се толико види?

Никада нећу разумети жене које су оптерећене борама. А ни мушкарце.


a Valeriu?
ovderadiocacka ovderadiocacka 06:34 18.03.2013

ne zaboravimo i plasticne hirurge

Sto moja doktorka ima plasticnog hirurga, tip je svetski prvak. Kada sam je prvi put video, pomislio sam da je suvise mlada da bi bila doktorka (ovde mora da zavrsis jedan fakultet pa da upises medicinu). Koza na licu kao da ima 15 godina. Neverovatno. Ali sta devojci srecu kvari, ruke. Po kozi na rukama vidi se da nema 15 godina nego je oko 45 (gruba procena +- 5 godina).
mlekac mlekac 09:42 18.03.2013

A sta cemo mi

Koje ne marimo za modu?

Mislem, stvarno mi je dosadilo da objasnjavam da NECU da se farbam. Probala, nije mi se dopalo i NECU!

I onda mi dodje ortak koji je dve godine stariji od mene i sed ko ovca i zapanjeno konstatuje da sam pocela da sedim!

Pravda za nas koje hocemo da imamo SVOJE godine.
nikolic777 nikolic777 09:56 18.03.2013

Re: A sta cemo mi

I onda mi dodje ortak koji je dve godine stariji od mene i sed ko ovca i zapanjeno konstatuje da sam pocela da sedim!


fenomenalno
mlekac mlekac 19:36 18.03.2013

Re: A sta cemo mi

nikolic777
I onda mi dodje ortak koji je dve godine stariji od mene i sed ko ovca i zapanjeno konstatuje da sam pocela da sedim!


fenomenalno

Pa da nije tuzno, stvarno bi bilo smesno. Mislem, od kad je to zenama zabranjeno da sede?
vladimir petrovic vladimir petrovic 10:48 18.03.2013

I oni to rade

On je muškarac (valjda), a priznaje da se raspada od botoksa (ubrizgavan mu je i u usne):



Vasa Nestorovic (28), koji se pod umetničkim imenom Demian Holt probija kroz njujoršku džunglu

P. S.
Kažu da je tvrd i gorak manekenski (glumački) hleb.
nikolic777 nikolic777 10:51 18.03.2013

Re: I oni to rade

losanđeleska je džungla zapravo,
a što se tvrdoće i gorčine hleba tiče, ne znam, dopada mi se što je transparentno, pa samim tim i pošteno zarađen
docsumann docsumann 19:52 19.03.2013

Re: I oni to rade

On je muškarac (valjda), a priznaje da se raspada od botoksa (ubrizgavan mu je i u usne):


dočim ubrizgavanje synthola dovodi do ...



(nije fotoshop dorada)
docsumann docsumann 18:06 18.03.2013

starenje je vještina


meni se na primer dopada kako stari Majk Vat



sugar59 sugar59 19:19 18.03.2013

pegla i ostali bakrači

Juče sam odgledala film "Parental guidance", bio bi simpatičan filmić, ali ja sam sve vreme razmišljala o jednoj stvari, a to je upravo "peglanje".

Dva odlična glumca, Billy Cristal i Bette Midler su toliko prepeglani, da deluju kao statue, a ćerku im igra Marisa Tomei, koja izgleda (ako bi se zezali, ali to im je valjda cilj) kao sestra i to starija. Puno mimike i prirodnih bora, poprilično prirodna i lepa.

Utisak za kraj filma mi je očajan, kao prvo zato što sam stalno gledala koliko veštačko izgledaju lica, a slabo pratila film, a i jer vidim ljude koji pokušavaju da izgledaju mlađe od sopstvene dece (jes da je filmski, ali nažalost tako je i u RL), a izgledaju samo kao "ispeglani" i iskompleksirani matorci.



Kako je stario, sve je bio bolji i lepši:




mlekac mlekac 19:38 18.03.2013

Re: pegla i ostali bakrači

sugar59




Kako je stario, sve je bio bolji i lepši:






Upravo pravi primer! Kad je igrao Jamesa Bonda nije bio ni upola tako lep i sarmantan kao u, npr. Highlanderu!
Biljana 77 Biljana 77 19:40 18.03.2013

vidi se

i ona to tako dobro nosi

Dama.
nikolic777 nikolic777 23:04 18.03.2013

Re: vidi se

Biljana 77




saglasan

za istinsku otmenost, cini mi se, potrebno je iskustvo odnosno bas to... godine

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana