Društvo| Kultura| Nauka

violine od bukovine

AlexDunja RSS / 21.03.2013. u 12:30


ministarstvo kulture je dobilo veoma mali budžet.
znamo da nema novca za filmsku i pozorišnu produkciju,
( osim za lečićeva multimedijalna iživljavanja, ali nije to tema)


muzeji uglavnom ne rade godinama, galerije izgledaju
kao pećine, neokrečene, pokvarenih reflektora, a u ispravnim svaki drugi
ima sijalicu...i da ne nabrajam dalje.

nema se za to para...ali ima za štancovanje
megableja doktora šapić stajl.

Ministarstvo kulture uplatilo je ukupno tri hiljade evra za prvu godinu doktorskih studija svojih službenika Fakultetu za medije i kulturu Megatrend univerziteta u Beogradu, saznaje „Blic“.

324189_portreti-kultura_f.jpg?ver=1363736669
Studenti: Miroslav Janković i Dragan Kolarević

Na dodatno školovanje o trošku države pre četiri meseca krenuli su Dragan Kolarević, pomoćnik ministra kulture Bratislava Petkovića zadužen za medije, i Miroslav Janković, šef Petkovićevog kabineta koji se, prema sopstvenim rečima, pre sadašnjeg zaposlenja bavio novinarstvom u nekoliko redakcija i analizom strategije razvoja kulturne politike u Odboru za kulturu republičkog parlamenta.


Miroslav Janković za „Blic“ kaže da je u potpuno regularnoj proceduri dobio stipendiju za doktorske studije na Megatrend univerzitetu.

 


 

- Prijavio sam se na javni konkurs i dobio stipendiju. Ministarstvo želi da ima stručne ljude na odgovornim funkcijama i zato ulaže u njihovo obrazovanje. Dao sam tek dva ispita i nisam siguran da ću uspeti da odgovorim svim obavezama u ministarstvu i na fakultetu, ali daću sve od sebe - kazao je Janković za „Blic“.
 

Njegov kolega s fakulteta Dragan Kolarević nije bio raspoložen da komentariše svoje doktorske studije. Podsećamo da je prošlog leta pozivao na „prvi srpski kulturni ustanak“, u kojem je markirao istaknute stvaraoce naše umetničke scene za nosioce i izvršioce pogubne antisrpske politike u Srbiji.
 

Među njima su se našli i Dejan Mijač, Slobodan Šijan, Mira Banjac, Vojislav Brajović, Svetozar Cvetković, Predrag Ejdus, Branislav Lečić, Branko Cvejić, Tihomir Stanić, Lazar Ristovski i drugi.
 

Inače, dekan Fakulteta za medije i kulturu, gde su Kolarević i Janković upisali doktorske studije, čuveni je ministar informisanja iz vremena od 1991. do 1993. godine - Milivoje Pavlović.

 

Fakultet se ponosi

Mića Jovanović, rektor i vlasnik Megatrend univerziteta u Beogradu, potvrdio je naša saznanja. „Obojica su diplomirala svetsku književnost na Filološkom fakultetu i praktično su na početku doktorskih studija. Ministarstvo kulture uplatilo je po 1.500 evra za prvu godinu nastavka školovanja Kolarevića i Jankovića, a od njih zavisi koliko će biti uspešni u davanju ispita i pripremi doktorske teme. Drago nam je što su značajni državni službenici odabrali naš univerzitet za usavršavanje", rekao nam je juče Jovanović.

 

blic  je izvor.

 

mića prezadovoljan,
ministarstvo dobija stručnjake za naše pare,

a svi zaboravili da od bukovine ne može da se napravi violina,
samo držalica za budak.

u stvari nisu zaboravili. baš ih briga.



Komentari (59)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

reanimator reanimator 12:33 21.03.2013

...

mikele9 mikele9 12:37 21.03.2013

Nemoj

a svi zaboravili da od bukovine ne može da se napravi violina,
samo držalica za budak.

tako Alex, jebeš violinu, kultura i umetnost se u ovoj kontejner državi, odavno regulišu budakom, zvanom kramp ili pijuk
AlexDunja AlexDunja 12:45 21.03.2013

Re: Nemoj

kultura i umetnost se u ovoj kontejner državi, odavno regulišu budakom, zvanom kramp ili pijuk

ma znam ja to mik,
ali me vređa ova bezočna korupcija u vreme borbe
protiv korupcije.

ni za kakvu stručnost i napredak oni nisu zainteresovani.

oni su samo zainteresovani da mići daju naše pare. to je sve.
i da posle na osnovu doktorskih titula uzmu sebi još više naših para.
loader loader 09:44 23.03.2013

Re: Nemoj

oni su samo zainteresovani da mići daju naše pare. to je sve.

Naše pare? Bile nekad - to su sad Mićine pare

Nego, ova naša kulturna depresija i skoro pa isključivanje (kulture) iz budžeta samo su rezultat višegodišnjeg temeljnog delanja na polju estrade, koja je zamenila stvaralaštvo. Nedostatak novca je samo izgovor. To je samo instinktivna težnja (u našem kolektivnom duhu preovlađujuća) da se dođe do svoje mere i što prirodnijeg stanja. Promocija ružnog trajala je suviše godina, da bismo sada očekivali neki drugi rezultat - do ovaj koji imamo. Srozavaće se to još.
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 10:33 23.03.2013

Re: Nemoj

samo su rezultat višegodišnjeg temeljnog delanja na polju estrade, koja je zamenila stvaralaštvo.


To je, morate priznati, bio snažan državini napor u promociji "nove" kulture ne bi li se došlo do posebnosti i identiteta naroda ... nažalost, ovo je jedna od retkih akcija gde su uspeli ...
loader loader 13:08 23.03.2013

Re: Nemoj

Tako nekako. Mada, ja tu ne bih markirao državu, jer se tako odgovornost za "akciju" svodi na samo jedan segment društva. Država je ipak proizvod ukupnih procesa i proizvod svih unakrsnih kombinacija kvaliteta i nekvaliteta, u svim elementima, od najsitnijih, do najmarkantnijih činilaca. Taj opšti, dugotrajni kontra-proces stvorio je i samu državu (ovakvu, našu). Ona je samo poslužila, takođe, kao mehanizam kojim je kolektivitet proizvedeo ovu našu današnju tabloid-stvarnost. Čitajmo stripove, dakle :)

Đorđe Bobić Đorđe Bobić 20:19 23.03.2013

Re: Nemoj

Ipak mislim da je država ta koja nosi odgovornost, zato sam i rekao da je uložila napor u PROMOCIJI te vrste kulture. Naime, legitimno je, nažalost, da razni učesnici u stvaranju kulturnog miljea prezentiraju svoje produkte, PINK, Veliki brat, Farma, turbo folk, žuta štampa itd. stvarajući svoje "tržište" što i jeste jedini motiv, baš ih briga za posledice i kulturni model koji tako stvaraju. Za sada su u prednosti po broju sledbenika i korisnika i za to jeste odgovorna država jer je dopustila, sedeći skrštenih ruku gladeći ih iz populističkih razloga, da se ta pošast razvija i razvila se do mmere koju je teško zaustaviti.
Ima načina da se cela situacija promeni na duže staze naravno, pritiskom na medije i uvođenjem značajno većeg poreza na primer na sav taj šund što bi se moglo regulisati zakonom, ili energičnom propagandom na svim linijama protiv toga počevši od obrazovanja u osnovnoj školi, medija, sve ako treba i grafitima. O povećanju kulturnog nivoa stanovništva ne smem ni da govorim ali je moguće. Dakle, može se ali traži sasvim decidnu odluku države o tome i onda plan i aktivnost što podrazumeva svrsishodan i funkcionalan zakon i značajnu finansisku podršku. Država očito na to nije spremna jer procenat dat za kulturu u budžetu je uvredljivo mali i onda šund dobija prostor da se razmahne.
Dobro, slažem se mada nerado ...idem da kupim neki strip ... Zografov naravno ...



loader loader 09:43 24.03.2013

Re: Nemoj

Bilo bi odlično da je (samo) država kriva. Kamo sreće da je ona kriva, a ostali učesnici društva nevini. Već posle prvih (nekih, bilo kojih) narednih izbora taj državni mehanizam bi bio promenjen voljom ovih koji su sve vreme želeli nešto sasvim drugo. Ali, ta promena se uporno ne dešava. Državu, kao deo društva, kao svoj alat za upravljanje društvom, baza održava baš takvom kakvu je vidimo. Na razne načine. Deklarativno zalaganje i zalaganje u praksi ovde su maltene dijametralno suprotni. Stoga imamo ovo posrnuće.
Drago mi je da se ne vređate zbog ponude da se čitaju stripovi
Đorđe Bobić Đorđe Bobić 12:50 21.03.2013

šampite

Eto nesporazuma u minkultu, neko od birokrata je zeznuo stvar i poslao ih na potpuno pogrešne studije. Da bi bili dobri pomoćnici ministru kulture bilo je logično i probitačno za srpsku kulturu koju on (ministar sic!) predvodi da studiraju nešto iz poslastičarstva, npr. posebne studije o šampitama, noklicama i tako to ...
AlexDunja AlexDunja 13:12 21.03.2013

Re: šampite

Da bi bili dobri pomoćnici ministru kulture bilo je logično i probitačno za srpsku kulturu koju on predvodi da studiraju nešto iz poslastičarstva, npr. posebne studije o šampitama, noklicama i tako to ..


samo vi dajte mići besplatne savete:)

sutra ima da osvanu te katedre na megatrendu
savamala savamala 13:43 21.03.2013

Re: šampite

Da bi bili dobri pomoćnici ministru kulture bilo je logično i probitačno za srpsku kulturu koju on (ministar sic!) predvodi da studiraju nešto iz poslastičarstva, npr. posebne studije o šampitama, noklicama i tako to


Или оне студије које су Синиша Николић и Бојан Станојевић изучавали. То су непроцењива знања. А, шта рећи тек о знању преко кога сте доспели у тв серију Бела лађа? Епизода о рушењу куће са суседног плаца је истинит догађај, а инвеститор рушитељ је био омиљени инвеститор нашег драгог Бобића. О, Синиши тек да не говоримо.
Ви сте последњи који имате право да се јављате на тему уништавања културе и примитиваца у власти.
savamala savamala 13:56 21.03.2013

Re: šampite

samo vi dajte mići besplatne savete:)


Лепо је што сте се сада сетили Миће али он траје нешто дуже. Мића је процветао након формирања најпроевропскије владе у историји Европе, 2008. Највећу јавну промоцију је доживео када је тадашњи председник Тадић одржао на Мегатренду предавање у коме је обелоданио његову чувену економску теорију да је светске економска криза наша шанса. Након тога, Србија је доживела економску пропаст, Тадић нешто касније је доживео исту судбину али, зато, Мића је све лепши, јачи и млађи. Својевремено сам био на неком скупу у САНУ који је организовао најбесмисленији министар у историји Србије, омалени Ђелић, поводом генијално кредита од ЕБРД. Све ми је било јасно када се у сали појавио Мића у розе жакету и док је прилазио свом месту у првом реду, поздрављао се са ”високим” званицама све љубећи се три пута у образ. Имао сам утисак да је и тадашњи ректор БУ Ковачевић био пресрећан јер се слатко изљубио са Мићом.
Да скратим, мислим да је утицај Миће и његовог министра мићонца Обрадовића увелико превазишао штету коју смо имали од НАТО бомбардовања, с тиме, што је бомбардовање у једном тренутку престало. Како било, Мића је још једна од ставки у застрашујућем легату Бориса Тадића који се, на жалост, толико допада и садашњим властодршцима.
stopalo stopalo 14:00 21.03.2013

Re: šampite

savamala



a na kojim se studijama uci kako da masine rade 25 sati dnevno

to su verovatno doktorske?

a na osnovnim studijama samo 24 sata

rugala se serpa loncu
AlexDunja AlexDunja 14:07 21.03.2013

Re: šampite

Лепо је што сте се сада сетили Миће али он траје нешто дуже

nisam se tek sada setila, savamala:)

pisalo se o mići ovih godina intenzivno.

i tadić i obradović nisu baš hvaljeni...
da nisi ti to slučajno zaboravio?
antioksidant antioksidant 14:35 21.03.2013

Re: šampite

rugala se serpa loncu

lep opis političke scene u srbiji
savamala savamala 14:42 21.03.2013

Re: šampite

a na kojim se studijama uci kako da masine rade 25 sati dnevno

to su verovatno doktorske?


Не, то се учи у фризерској школи.
stopalo stopalo 14:53 21.03.2013

Re: šampite

savamala
a na kojim se studijama uci kako da masine rade 25 sati dnevno

to su verovatno doktorske?


Не, то се учи у фризерској школи.


opet greska

to se uci u konobarskoj skoli

uf, sad sam se ja zajebao. i taj gigant politicke misli vas je napustio
stopalo stopalo 14:58 21.03.2013

Re: šampite

antioksidant
rugala se serpa loncu

lep opis političke scene u srbiji


poptuno preslikano i ovde na blogu

od plakatera do savetnika

sa sve bivsim saborcima koje se za dan bezbednosti niko nije setio i izvukao iz fioke posle izbora

ma samo da je veselo
antioksidant antioksidant 15:01 21.03.2013

Re: šampite


poptuno preslikano i ovde na blogu


poptuno preslikano i ovde na blogu

od plakatera do savetnika

sa sve bivsim saborcima koje se za dan bezbednosti niko nije setio i izvukao iz fioke posle izbora

ma samo da je veselo

da, ali blog nije toliko potreban ovom drustvu koliko politicka scena
stopalo stopalo 15:05 21.03.2013

Re: šampite

antioksidant

da, ali blog nije toliko potreban ovom drustvu koliko politicka scena


ne bih se slozio

za tu scenu sam uglavnom razvio odredjenu utrnulost pojedinih delova tela

dok me blog bas uveseljava

(uglavnom samo citam a ne komentarisem, ali ponekad u cara trojana...)
antioksidant antioksidant 15:08 21.03.2013

Re: šampite

za tu scenu sam uglavnom razvio odredjenu utrnulost pojedinih delova tela

trnulo ne trnulo ona odredjuje pravni okvir u kome se krece drustvo
dok me blog bas uveseljava

malo li je?
blogovatelj blogovatelj 15:52 21.03.2013

Re: šampite

šampite


Trol, ali pravo mesto da ga napišem.
Dva moja ortaka u prepunom kafiću.
Jedan popio mnogo piva, pa krenuo da se olakša.
Drugi stajao blizu vrata od klonje i blokirao mu put.
Tako je nastao ovaj vanvremenski dijalog.
- Izvinite, možete malo da se pomerite, moram da idem da šampi.
- Izvolite šampite.
looping looping 12:55 21.03.2013

1

Pa neka im je sa srecom! Da navale na knjigu pa ce valjda da poloze.
I svima lepo. I njima i Megatrendu.



reanimator reanimator 12:57 21.03.2013

Re: 1

Pa neka im je sa srecom! Da navale na knjigu pa ce valjda da poloze

AlexDunja AlexDunja 13:00 21.03.2013

Re: 1

Da navale na knjigu pa ce valjda da poloze.


jeste. da zagreju stolicu
Dr M Dr M 13:04 21.03.2013

Re: 1

da zagreju stolicu


Plemenito, to zagrevanje stolice.

Za sada nas zasipaju hladnom, kad god stignu.
stopalo stopalo 13:08 21.03.2013

kakve su to budale


pa mrka je izguzvao i bacio svoju doktorsku diplomu koju mu je mica poklonio

mogli su samo malo da je ispeglaju i preprave ime

ko sad ima vremena da uci dok traje ustanak, makar i kulturni
JJ Beba JJ Beba 13:11 21.03.2013

bizarre xxx

baš me zanima na kojim temama doktoriravaju ova dva naučnika; koji će to doprinos svojim doktoratima doneti srpskoj nauci ta dva giganta naučne misli. da ponovimo, megatrend, ta reskavksa naučna institucija zauzima četvrto msto među top 10 najbizarnijim fakultetita na balkanu
Dr M Dr M 13:14 21.03.2013

Re: bizarre xxx

baš me zanima


A mene, sa koje budžetske pozicije se plaćaju ovakve stipendije?
AlexDunja AlexDunja 13:15 21.03.2013

Re: bizarre xxx

fala, odličan linak.
Anonimni Pojedinac Anonimni Pojedinac 13:19 21.03.2013

Excuse me?!?!?!



freehand freehand 13:33 21.03.2013

Čemu uzbuđenje?

Jeste potpuno neočekivano tako nešto, mislim, ali opet...
a svi zaboravili da od bukovine ne može da se napravi violina,
samo držalica za budak.

u stvari nisu zaboravili. baš ih briga.


Misliš - zabole ih?
AlexDunja AlexDunja 13:35 21.03.2013

Re: Čemu uzbuđenje?


Misliš - zabole ih?



Jelica Greganović Jelica Greganović 14:08 21.03.2013

Re: Čemu uzbuđenje?

Posle kad doktoriraju, mogu da nas leče...za sve pare.
eli.lacrosse eli.lacrosse 14:38 21.03.2013

Re: Čemu uzbuđenje?

osle kad doktoriraju, mogu da nas leče...za sve pare.

Prvo da im Ministarstvo otvori ambulante, pa ćemo imati benefit za Srbiju.
AlexDunja AlexDunja 16:23 21.03.2013

Re: Čemu uzbuđenje?

Posle kad doktoriraju, mogu da nas leče...za sve pare.

izlečiće nas oni od svake nade da makar i njnebitniji
segment života u srbiji može da se popravi...

( da se ogradim: ni kulturu ni nauku ne smatram nebitnim,
samo kažem, onako općenito)
jedi-knight jedi-knight 15:56 21.03.2013

...


Jel im predaje nešto Nataša Bekvalac?
Ona je tamo asisent na nečemu, zar ne?
AlexDunja AlexDunja 16:20 21.03.2013

Re: ...

ja sam najpoznatiju rečemicu
profesorke bekvalac već par puta
citirala ranije...pa mi se činilo preteranim
da je i ovaj put pominjem
zilikaka zilikaka 16:24 21.03.2013

32

Kad smo kod violina itakoto, za tri iljade evra su mogli da finansiraju odlaske na takmičenja za šezdesetak učenika muzičkih škola.

Inače, za to nema para, pa se na takmičenja šalju samo ona deca čiji su roditelji spremni da organizuju put (čitaj, prevezu dete i nastavnika) i plate kotizaciju.

O kupovini instrumenata za siromašnu talentovanu decu naravno nema ni govora, al zato kad ova dvojica buzdovana doktoriraju, pa kad nas krene...

AlexDunja AlexDunja 16:31 21.03.2013

Re: 32

O kupovini instrumenata za siromašnu talentovanu decu naravno nema ni govora,


znam sve o tome, ćerka moje prijateljice je na doktorskim studijama
u beču sa iznajmljenim čelom.
nikada nije imala svoje. muka i tuga roditelja naderene dece je ogromna.
zilikaka zilikaka 16:50 21.03.2013

Re: 32

muka i tuga roditelja naderene dece je ogromna



Uh, malo šta može toliko da me iznervira kao kada se deci ne pruži šansa.

Sebična goveda koja ne dobacuju dalje od nosa, a svi zajedno odosmo u tri lepe.

...ma nije onaj Krkar lud kad pominje bandere.
AlexDunja AlexDunja 16:57 21.03.2013

Re: 32




Uh, malo šta može toliko da me iznervira kao kada se deci ne pruži šansa

i mene, mada izbegavam da pišem o tome, jer
ti roditelji i ta deca nekako izađu na kraj.
dar je ogromna stvar, a oni i nemaju kud pa idu glavom kroz zid,
muče se, ali neretko uspeju...

mnogo je teže roditeljima i deci sa teškoćama,
ni njih niko ne vidi, a nemaju ni mogućnosti da se sami izbore uprkos svemu.
gadno.
JJ Beba JJ Beba 18:04 21.03.2013

Re: 32

AlexDunja
O kupovini instrumenata za siromašnu talentovanu decu naravno nema ni govora,


znam sve o tome, ćerka moje prijateljice je na doktorskim studijama
u beču sa iznajmljenim čelom.
nikada nije imala svoje. muka i tuga roditelja naderene dece je ogromna.

pa kad biraju takve velike i skupe instrumente. moja prijateljica ima ćerku koja imala sličan problem - svirala harfu. lepo sam joj govorila duzme okarinu i bog da je vidi. lep narodski instrument, zamal pa da može sama da ga napravi... al neee, ona hoće tu skupu grdosiju-..eto im sada
AlexDunja AlexDunja 18:18 21.03.2013

Re: 32

.eto im sada

ma tu ima parodxa kolko oćeš. ovi moji su
baš neobična porodica, oboje u prosveti, on nastavnik muzičkog, ona psiholog u školi, troje dece, svi nadareni za svirku,
svi išli u ćupriju, u onu školu za talente, dvojica starijih svirali violinu,
za njih se kupovale u ono doba one kvalitetne, od najmanje pa sve veća
kako je i red, pozavršavali sve što je ovde moglo,
otišli i dalje po svetu,
ova mala poslednja, prosveta ugasila...

ali teško je i u svetu živeti od klasike...
sa jedne strane puno im srce, sa druge...
blue92 blue92 16:40 21.03.2013

sad će Dači i Tačić

da nam pokažu svoje umeće

na bukva(lnim) instrumentima
AlexDunja AlexDunja 17:08 21.03.2013

Re: sad će Dači i Tačić

ne pratim ih, moja blu,
čekam da se završi, pa da vidim šta je bilo.
ne mogu da gubim međuvreme na to:)
freehand freehand 17:22 21.03.2013

Ja pročitao

voline od bukovine...

al' prvo htedoh da oćutim, da isfoliram politilku korektnost.
Pa eto - ne izdržah.

Nego, sreća te nas zabole, nas koji smo iznad gudala..
AlexDunja AlexDunja 17:28 21.03.2013

Re: Ja pročitao


Nego, sreća te nas zabole, nas koji smo iznad gudala..

već drugi put insinuiraš da ja nisam želela da biram,
i da mi je bilo svejedno ko će dobiti izbore.

jeste. i sad mi je svejedno.
mići ništa nije falilo u vreme tadićevo,
šapić je postao doktor neometano, mada, zaista ne znamo ko je platio
studije...

šta ti zapravo hoćeš da kažeš?
reci slobodno. nema potrebe da uvijaš
freehand freehand 17:33 21.03.2013

Re: Ja pročitao


već drugi put insinuiraš da ja nisam želela da biram,
i da mi je bilo svejedno ko će dobiti izbore.


To kad te citiram u potpuno adekvatnom kontekstu - to se zove insinuacija?
Otkad?
AlexDunja AlexDunja 17:42 21.03.2013

Re: Ja pročitao



To kad te citiram u potpuno adekvatnom kontekstu - to se zove insinuacija?

kom kontekstu?

tačno je, rekla sam da me zabole ko će doći na vlast,
nikada nisam rekla da neću kritikovati one koji dođu na vlast.

pa nisam birala ni prethodne pa sam ih ipak kritikovala.
i svakog ću, kad mi stane na žulj.
šta je sporno?

izlazak na izbore u ovoj zemlji nije obaveza.

ukazivanje na loše urađen posao u mom sistemu vrednosti: jeste.
zilikaka zilikaka 20:38 21.03.2013

Re: Ja pročitao

tačno je, rekla sam da me zabole ko će doći na vlast,
nikada nisam rekla da neću kritikovati one koji dođu na vlast.

pa nisam birala ni prethodne pa sam ih ipak kritikovala.
i svakog ću, kad mi stane na žulj.
šta je sporno?

izlazak na izbore u ovoj zemlji nije obaveza.

ukazivanje na loše urađen posao u mom sistemu vrednosti: jeste


I ja spadam u tu kategoriju koja nije glasala ni za prethodne, onda, a TEK nije posle.
Ni za njih, ni za ove druge.

Ne zato što me ne zanima, nego što se bolje osećam kad smatram da im nisam baš skroz dozvolila da me prave na budalu.

Istotakođe, spadam u one koji smatraju da se glas zaslužuje.

...ne znam zašto sam ovo ispričala, al ne mož da škodi.
milisav68 milisav68 10:58 22.03.2013

Re: Ja pročitao

zilikaka

...ne znam zašto sam ovo ispričala, al ne mož da škodi.

...jer sve što je lepo, je ili nemoralno ili nelegalno ili goji.
AlexDunja AlexDunja 15:10 22.03.2013

Re: Ja pročitao

Ne zato što me ne zanima, nego što se bolje osećam kad smatram da im nisam baš skroz dozvolila da me prave na budalu.


ne znam šta je tu komplikovano,
podrazumeva se da jesam zainteresovana
da na vlast dođu ljudi koji bi radili u korist građana,
koji ne bi nenamenski trošili to malo para,
koji se ne bi bahatili i otimali to malo muke.

ali ako je moj jedini izbor u tome da li ću omogućiti duliću
ili sa druge strane ovom poslastičaru da potkrada budžet,
onda biram da ne učestvujem u tome.
ne zanima me koji će od njih otimati.

čim se bude pojavio neko kome poverujem
da mu je korist građana na prvom mestu, izaćiću do biračkog mesta.
nije mi daleko.
docsumann docsumann 17:19 22.03.2013

Re: Ja pročitao

milisav68
zilikaka

...ne znam zašto sam ovo ispričala, al ne mož da škodi.

...jer sve što je lepo, je ili nemoralno ili nelegalno ili goji.


al' nikad ne idu sva tri zajedno
aleksandarkarisik aleksandarkarisik 00:51 22.03.2013

Setih se staroga slogana

Kultura i prosveta - biće naša osveta!
Sada shvatam šta se time mislilo...
AlexDunja AlexDunja 19:52 22.03.2013

Re: Setih se staroga slogana

Sada shvatam šta se time mislilo...

ja ne umem da izmerim gde je crnje
Biljana 77 Biljana 77 19:55 22.03.2013

i za držalju mora dobro da se isteše

Obojica su diplomirala svetsku književnost na Filološkom fakultetu


Već sam htela da se besim, ali naravno Mića Megatrend nema pojma - Kolarević sigurno nije završio svetsku, a za ovog drugog nisam uspela da iskopam.
AlexDunja AlexDunja 20:26 22.03.2013

Re: i za držalju mora dobro da se isteše


Već sam htela da se besim, ali naravno Mića Megatrend nema pojma - Kolarević sigurno nije završio svetsku, a za ovog drugog nisam uspela da iskopam.

hvala:)
arianna arianna 19:57 24.03.2013

***

kad smo kod kulture...
je l može neko da objasni suštinu spota "Kulovgrade" na RTS-u i kom je geniju pala na pamet ideja da glavni grad prekrsti?

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana