Love is in the Air

World News RSS / 14.02.2008. u 15:39

14. Februar. Nezgodan datum. Prosla je sezona velikih praznika, velikih zdranja i kupovanja, Prosla je i sezona potrosackog amoka da se zbog cena koje padaju u letu (20%, 50%, 75 %, 80% ,  “ ma, platicemo,samo nosite” %, pokupuje svi restlovi  od Bozica.

Nastalo je veliko smirivanje. Zima, mrak, rutina, ustaljene navike,stednja sve do Uskrsa.

Do Uskrsa! Stednja?! E pa nece moci.

Prvo su se pobunili  proizvodjaci cestitki.Ko ce da ceka do sledece Nove godine.Treba smisliti nesto da opet svi kupuju karte sa smisljenim porukama..Ali o cemu. Sta da se cestita..HMMM Sta je to sto je podlozno masovnoj potrosnji, sto svako zeli ili svako misli da treba da ima: pa…LJUBAV, daaa!!! Raj za svakog pametnog marketing strucnjak.Karte s ljubavnim porukama..Ali zasto bas u sred februara, mracnog i dosadnog post-praznicnog meseca?…Hmmm…Kakve veze to ima sa ljubavlju?Pa nema nikave ali moze da se napravi da ima. I tako iskopase Sv. Valentajna samo sto vise nece biti pijan od vina( kao sto mu stoji u opisu) nego od ljubavnog zanosa…

Tako je pocelo….Svako je imao da kupi kartu za nekog posebnog da mu tom kartom dosapne svoje romanticne osecaje.

E al kad su to videli proizvodjaci cokolada pomislise, sto mi da cekamo do Uskrsa da prodajemo svoje cokoladne zecice i jaja, cokolade bas idu uz Ljubav jer su omiljena poslastica svih dama.

Dama? Rekose proizvodjaci cveca…Damama se odvajkada  poklanjalo cvece! Mada, jos je rano za prolecno cvece ali utoliko bolje, cena mu je veca.

A proizvodjaci sarenih papira…Imaju pregrst restlova crvenih i roze jos od Bozica.,A poznato je da je crveno jedina boja prave Ljubavi..Umotajte vase cokoladice u crvene najlone i roze masnice…Za nekog specijalnog i posebnog.

Specijalnog? Kako?…Samo jedan buket, samo jedna kutija? E pa nece moci.Nije fer! Nije u redu da neko dobije nesto, a neko bas nista. Treba valjda svi da se volimo, bas kao u vreme Bozica.Ta  Ljubav mora da se siri, da postane masovna, treba decu uciti da vole svakog oko sebe, sve svoje drugare iz razreda,  sve svoje uciteljice, sve tetke, bake, mame, blize i dalje rodjake, bivse drugarice, nekadasnje uciteljice, doktorke, zubarke,   Ljubav treba da bude svuda oko nas. Da se siri i poklanja  Jer,  All we need is love…for everything else there is Master Card.

 



Komentari (6)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

edi-va edi-va 15:45 14.02.2008

Seen my Valentine?

I'm desperately looking for my Valentine:(
Wili you be my Valentine?:)
Radojicic Radojicic 16:10 14.02.2008

Kupis cvetic jedan, sta ima veze

All we need is love…for everything else there is ... World News.
napolitanac napolitanac 16:12 14.02.2008

NIje fer,

nije u redu da se Sv .Trifun(hrvatski Valentin} tek tako obelezi, samo sa ruzom u suskavom celofanu ,zlatnom cokoladom ili cestitkom,bez Kostunicinog "muskog poljupca kosovskim jezikom pravo u usta"(Petar Lukovic".
Jeremija Jeremija 16:27 14.02.2008

Ko je bio pijan, a ko je čuvao guske?

valentin i trifun nisu ista osoba. trifun je čuvao guske i isceljivao bolesti, a valentin venčavao, bez obzira na careve zabrane.
Uostalom, informiši se kod gordanac.
fixer fixer 18:49 14.02.2008

evo, izvin~te:.

prolazi neko groblje
kroz mene
kara me
na suvo
kao
nisam se poklonio
gluposti i jadu
nemam supu u prsluku
nemam obor u glavi
pokajanja mi fali
džabe to što umem da vidim
džabe što sijalicu umem da stvorim

ne mrzim ni bubašvabe
jer nije me još ni jedna ujela
a ni povredila nacionalnoxaxaosećanje

nisam njihov
a ni njihov
ne spavam sa kalašnjikovim
ispod jastuka
ni sa kalašnjikovim u glavi
nikom ništa ne dužim
od poljupca obalavim

pa šta:

dam krv
kad je imam
skuvam dragoj ručak
kad je imam
pomazim neko dete
onako usput
nasmejem se
kad je smešno
lep sam kad mi lepo



plačem kad je glupo

pevam i kad boli

i to je to

Shunjich Shunjich 01:07 15.02.2008

komercijala...

i to suva... mislim, sta jos reci... kad je doslo do toga da su nam i svi ostali praznici kao npr i bozic komercijalizovani, sta jos da pricamo... uostalom, zar je za zaljubljene potreban poseban dan za kupovinu poklona... car nije u tome da svojoj lepsoj polovini kupite poklon samo za osmi mart, ili dan zaljubljenih ili rodjendan... vise je car poklanjati ''bez razloga''... poklanjati ljubav na razne nacine, bez bilo kakve relativizacije vremena.... because, love is in the air...

ps: a za poklone je tu pre dina card, manja provizija

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana