Pasarele na Zrenjanincu!!

Marko Jevtic RSS / 15.02.2008. u 12:20

Osim Pančevačkog mosta, koji je u katastrofalno lošem stanju, stanovnici leve obale Dunava (naselja kao što su Borča, Padinska Skela, Kotež, Krnjača, Sebeš, Jabučki Rit, Kovilovo, Ovča i dr.) veliki problem imaju i sa Zrenjaninskim putem. Od mosta pa do Borče (6 km) ne postoji nijedan pešački most (pasarela) koja bi omogućila bezbedan prelaz preko Zrenjaninskog puta... Ako imate priliku da prolazite ovom lokacijom videćete velike probleme u Krnjači, kod skretanja za Kotež, na Sebešu, ali i kod Putnika (ulaza u Borču).

pasarela_v.jpg

Zrenjaninski put je magistralni put i po zakonu deca ispod 12 godina ne bi smela sama da ga prelaze.. Nažalost, mnogi nemaju izbora jer se škole nalaze sa druge strane puta, pa sami prelaze put, a ni semafori nisu baš najzahvalnije postavljeni.

Leva obala muku muči i sa činjenicom da pripada opštini Palilula, koja je dosta nezainteresovana za probleme građana sa ove strane mosta. To je još jedan primer koliko je decentralizacija bitna i neophodna!!!

Na ZR putu postoji pogodan teren za postavljanje više pasarela, a one bi značajno podigle bezbednost pešaka, a mogle bi da utiču i na razmeštanje semafora, što bi opet doprinelo smanjenju saobraćajnih gužvi.

Možda bi neka opcija bio i tender za pasarele na kojem bi zainteresovane firme mogle da ponude svoje projekte a da za uzvrat dobiju mogućnost da imaju reklamu na njoj. Na taj način dobili bi veoma atraktivan reklamni prostor, ali i pokazali da brinu o lokalnoj sredini. Dobar primer bi mogao da pokaže baš Metro, ali i druge veće kompanije koje posluju u ovoj sredini.

Ovo je jedan javni APEL, a verovatno će uskoro krenuti i konkretnije akcije koje će ukazati na potrebu pasarela za ZR putu, kroz peticije i sl.

Još nešto - SMEŠNA MI JE NOVA REKLAMA ZA BEOGRAD, kada se kaže evo i Pančevački je došao na red. NA KAKAV RED?! Sramota... PRAVITE NAM NOVI MOST KA ZEMUNU!!!!



Komentari (15)

Komentare je moguće postavljati samo u prvih 7 dana, nakon čega se blog automatski zaključava

Luka Ivanišević Luka Ivanišević 12:59 15.02.2008

MNOGO ŠTOŠTA

Ovde treba mnogo štošta promeniti i sagraditi: još tri ili četiri mosta na Savi i Dunavu, već pomenute pasarele na putu za Zrenjanin i na još pojedinim deonicama, u centru Beograda sinhronizovati semafore, naročito u kralja Milana ulici od Beograđanke do Terazija da bi se smanjile gužve.
"Ovo je jedan javni APEL, a verovatno će uskoro krenuti i konkretnije akcije koje će ukazati na potrebu pasarela za ZR putu, kroz peticije i sl. "
Nadam se da će ovaj apel formulisan kao peticija upaliti kod nadležnih. Ja sam primetio da neke razumne i krajnje jednostavne stvari, kao ova, samo u dobru vezu mogu da prođu i da budu prihvaćene. Podržavam svaku akciju koja donosi dobro svakom Beograđaninu, bez obzira u kom delu grada stanuje.
JJ.press JJ.press 13:23 15.02.2008

O svasta....

phi....uvek nekako ispadne da ne ljudski zivot ovde najjeftiniji :(

Inace, cudi me da to vec nije reseno, nije problem nije bas tako NOV, plus Metro i ini....trebalo bi da ih se tice?!

Srecno sa apelom, na tvojoj sam strani!

nemili nemili 13:17 15.02.2008

A GDE JE KOSTUNICA?

Prva blog u kome nisi spomenuo Kostunicu
Lale Gator Lale Gator 13:49 15.02.2008

Sramota

Leva obala muku muči i sa činjenicom da pripada opštini Palilula, koja je dosta nezainteresovana za probleme građana sa ove strane mosta. To je još jedan primer koliko je decentralizacija bitna i neophodna!!!


Kako možeš da razmišljaš o decentralizaciji dok nam otimaju Kosovo... i to na Državni praznik!
Kardinale Kardinale 16:49 15.02.2008

Re: Sramota

časa je prepuna vas "patriota".
dosta je bilo.
o kakvom kosovu pričaš?
da li stvarno misliš da mi možemo bilo šta da uradimo po pitanju istog?

pošto se slažemo da ne možemo ništa da uradimo (osim ako nemaš problema sa rasuđivanjem),
da li misliš da treba da prestanemo da dišemo dok iščekujemo neizbežno?
koja je poenta tvog posta?
Fela Fela 17:18 15.02.2008

Re: Sramota

Ja sam ovo shvatio kao ironiju ili su svi poludeli poslednjih dana...
ceda_urosevic ceda_urosevic 17:22 15.02.2008

Re: Sramota

časa je prepuna vas "patriota".
dosta je bilo.
o kakvom kosovu pričaš?
da li stvarno misliš da mi možemo bilo šta da uradimo po pitanju istog?

pošto se slažemo da ne možemo ništa da uradimo (osim ako nemaš problema sa rasuđivanjem),
da li misliš da treba da prestanemo da dišemo dok iščekujemo neizbežno?
koja je poenta tvog posta?


tiru ri ru tiru ti ru... :)
Rasina Rasina 20:49 15.02.2008

Re: Sramota

da li stvarno misliš da mi možemo bilo šta da uradimo po pitanju istog?

pošto se slažemo da ne možemo ništa da uradimo (osim ako nemaš problema sa rasuđivanjem),



Vidim tebi dobro ide "rasudjivanje" :) I razlozno "izlaganje" :)

Luka Ivanišević Luka Ivanišević 17:02 16.02.2008

Re: Sramota

Kako možeš da razmišljaš o decentralizaciji dok nam otimaju Kosovo... i to na Državni praznik!
Gos'n Lale,
Ovaj tekst nema nikakve veze sa Kosovom. Pasarele na putu za Zrenjanin između Pančevca i Čente i problem Kosova nemaju nikakve veze. Ako mi dokažete da je 4 = 9 onda se neću buniti i bezpogovorno ću Vam verovati na reč.
Dotle nemojte mešati babe i žabe.
Pedja Rafailovic Pedja Rafailovic 15:24 15.02.2008

Re: pasarele

PRAVITE NAM NOVI MOST KA ZEMUNU!!!!


Ovu ideju treba podrzati, kao nuznost!!!

Cesto vozim Zrenjanincem, stanje je hronicno veoma, veoma lose. Najveci problem je neurbanizovana naseljenost sa obe strane puta. Pretpostavljam da su nesinhronizovani semafori neka vrsta namere da se ogranici brzina vozila. Inace, vecina vozaca (iza) se buni, albenduje, trubi kada vozim levom trakom tacno 60 km/h, valjda, u svom neznanju i ne-znam-vise-cemu-vec, misle da ovde postoji analogija sa autoputem, pa je leva traka za preticanje, a u njoj, valjda, ne vazi ogranicenje brzine na maksimalnih 60 km/h. Pesaci pretrcavaju ovaj put kad, kako i gde god stignu, a automobilisti redovno skrecu levo (svako u svoj sokak) preko dvostruke pune linije.

Mozda bi vredelo razmisliti o zatvaranju ovog puta kao magistralnog (pretvoriti ga u gradski bulevar), a celokupan tranzit izmestiti na potpuno novu magistralu koja bi pocinjala na Dunavu, uzvodno, od novog mosta Zemun-Borca. Novi krak Zrenjaninske magistrale mogao bi da se poveze sa postojecom magistralom negde u nivou Dunavca ili Besnog Foka. Time bi se ova magistrala ispravila, odn. skratio bi se put. Naravno, bilo bi potrebno izgraditi novi, savremeni put uz levu obalu Dunava, od Pancevca do novog mosta. U tom slucaju, na starom Zrenjanincu, u nivou Borce Grede bila bi dovoljna jedna pasarela, ali visine npr. 2,25 m. Tako bi teski drumski saobracaj bio proteran sa starog Zrenjaninca, kroz naselja. Umesto nekoliko pasarela, mogle bi da se postave digitalne kamere/radari, kojima bi se brzina kroz brojna naselja buduceg Dunavskog venca zaista ogranicila na 60 ili cak 50 km/h.

Srki Srki 16:37 15.02.2008

prelazi

Hej Marko, potpuno podrzavam ovu ideju. Imam licni problem sa tim putem. Rodio sam se i odrastao u Krnji, tik uz Zrenjaninac i znam o cemu pricas. Od te sam dece koja su ga prelazila svaki dan na putu do skole. Stavise, meni je deda poginuo ispred kuce pokusavajuci da predje Zrenjaninac. A brata su udarila kola na semaforu tamo prema skoli, srecom prosao je uglavnom dobro. I kad sam bio klinac, pre dvaes' i nesto godina, svake godine je poneko dete stradalo prelazeci taj put. Mogu da zamislim kako je sada, kad je to postalo magistralni put i kad znam kako ljudi vole da voze cim iz grada malo izbiju na "cistinu" - ko pusteni s lanca!

Ne mogu da potpisem peticiju, sem ako ne bude negde na internetu, pa javi.

Pozdrav,


mariopan mariopan 17:42 15.02.2008

Re: prelazi

Treba podrzati izgradnju pasarela , pre svega jer je to jedini nacin da se bezbedno predje ulica a zatim i izgradnju mostova koji zaista nedostaju. Imam osecaj da se kod nas tek posle nekih teskih nesreca odjednom nadje novac za takve stvari umesto da se na vreme misli. Dotle vazi ona narodna " dok dete ne zaplace ni majka ga se ne seti"
Brooklyn Brooklyn 18:07 15.02.2008

uh,

Na ZR putu postoji pogodan teren za postavljanje više pasarela, a one bi značajno podigle bezbednost pešaka


znajuci nas narod, mislim da bi se uglavnom prelazilo ispod i pored paserale,a preko puta. mada bi bilo dobro da ih ima, zbog ovih koji brinu o sigurnosti u saobracaju (narocito ako bi bilo privatno finansirano)
bauer bauer 19:18 15.02.2008

o zrenjanincu,

i meni je poznata situacija sa zrenjanincem, ali moze na sve to da se gleda malo filozofski, da ne mora da se trose pare na pasarele :)

mariopan mariopan 12:47 16.02.2008

Re: o zrenjanincu,

A sta kazete za kuce koje su izgradjene duz "Zrenjaninca" ? )))))

Ja sam imala neke goste , strance , oni su popadali od smeha i sve snimali kamerama , nisu mogli da veruju da neko gradi takve kuce pa su hteli za uspomenu da pribeleze sve "stilove" koje su mogli da vide. Posebnop jednu sa malim okruglastim bunkerima na spratu , vecina bez fasada ali naseljene , kako god je ko hteo i gde je hteo , smenjuju se male , velike , malecne , pa jos vece , niske , siroke , visoke pa uske ko silosi itd. Da covek proplace nista drugo.

Arhiva

   

Kategorije aktivne u poslednjih 7 dana